Új privát üzeneted érkezett!

Üdv!

Szilvi, nem tudom, de szerintem akkor is hasonlítanak, de majd jól lefotózzuk őket egymás mellett. :D Na meg majd kiderül 4-5 év múlva...

Reni, ezért "jó", hogy én csak gyest kapok...
Peti ma kapott őszibaripépet. Csináltam gyümilevet, de a mi centrifugánk nem szűri le, így pépes marad, adtam neki ízelítőt, most se köpte vissza. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok,

Szgoron: sajnos mi biztos, hogy ksobb erunk majd a talira, mert altalaban 9-kor eszunk...., azert remelem, hogy nekunk is elmeseled a sztorit!

Ma voltunk mi is csiposzuresen, azzal nincs is gond, viszont kell majd gyogytornaszhoz jarni, mert sokkal tobbszor tartja a fejecskejet balra, es az izmokat vissza kell hozni normalis kerekvagasba. Holnap kell majd idopontot kernunk.
Nekunk is azt tanacsoltak, hogy sokat legyen hason, es a jobb oldalahoz tegyunk jatekokat, de ha egyszer O sem szeret sokaig hason leni, akkor mi tevo legyek? :?

Ma mikor hazaertunk a dokitol, meg bennehagytuk a hordozoban, amig ettunk. Persze dobott nekunk egy kakit, ami akkorara sikerult, hogy majdem a nyakaig trutyis lett, vegul inkabb megfurdettem. (Ja, es sikerult a csiposzuresen a dokinenit majdnem megkeresztelni!) Nagyot nezett, hogy mit csinalok, ilyenkor furodni!!! :)

Pil: szuper lehetett az egyutt toltott nap, es a kepek is nagyon klasszak, mar ugy varom a szept. 16-ot!

Ugy dontottem, hogy matol nem mericskelem minden etkezeskor, majd csak egy het mulva, a szokasos meztelen merest csinalom meg.
Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7

Szilvi:legközelebb már csak pisilés után olvasom a hozzászólásaidat!! :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek ma hogy evett Ameli!6-9-12-16 :roll: :roll: :roll: :lol: :lol:
Nem tudom ez hogy történt!

Macsek:helyes,ne is mérd!!
Gyógytorna: :(

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

Kész vagyok!
evett most 7-kor,és elaludt,de még nem is fürdött.Levettem róla a rugit,meg a zoknit és nem ébredt rá fel.

Doren,Colett,Kari,Mári dobjatok egy mailt!!

Szilvi:nem tudok róla,de addig mi jól elleszünk sztem!! :lol:

KépKép

KépKép
pilchard

Üdv!

Pil, neked semmi se jó??? :D Kopp-kopp, de szerintem Ameli is rátér vmilyen napirendre...
Peti fél öt után kelt fel, akkor etette meg apája. Hét előtt fürcsiztünk, negyen nyolcra megette a kajcsiját, és kb. 30-40 perce az ágyában alszik!
Lenne hozzád egy kérésem: ugye az van, hogy aki akar, rendel pizzát, tudnál szerválni étlapot, és beszkennelni, vagy lefotózni és elküldeni mélben nekem?

Macsek, mi is kajcsi után indulunk, de a reggeli után. :D Max., ha nagyon korán érünk oda, akkor megállunk nézelődni itt-ott.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Ex:dehogynem jó,csak tök meglepődtem hogy ilyet is tud!! :lol:

Kérésed parancs,pizzáspapir intéződik.

Ne hülyülj már,azért nem kell megállni hogypont 10-re érjetek ide. :lol:

KépKép

KépKép
pilchard

Pilchard!!!

Na,látod mit tud Ameli!!!
Biztos szívott Reniből egy kis rendszert!:)
Szerintem menne vele a rendszer!Lehet,hogy pont az a baj,hogy nincs megszokott dolga!

Mi ott leszünk a talin 10-re biztos!!!És kb. 2-ig!De azon is gondolkodtam,hogy ha díszmagyarba megyünk akkor 16-ig is maradhatnánk!:)
Á de az durva lenne!(és ha Bobó lefos?Á kizárva)

Puszi

Kép
szgoron

Ma megjártuk az Auchant, és mindenki figyelmébe: 990 Ft a habtapi, 2400 Ft a szopis melltartó!

Szilvi, gyertek kiöltözve, és mindig tegyél magadra egy pelust :D.
Hova mentek utána?

pogacsa

Sziasztok!

Jöttem volna már délután is, mikor Kende babócám NÉGY ÉS NEGYED ÓRÁT!!! szunnyantott egy huzamban, de nem működött a babanet… :evil: Pechvogel vagyok… :D

Pil!
Minitalit hoztatok össze? Erre gondoltam, amikor azt írtam, van egy tippem! Ettől csak jókedvű lehet az ember! :D
Nagyon jók a képek! Akkor a szopi-dolog talán kezd rendbe jönni, és beáll valami napirend-féle az életetekbe.

Amandi!
Juj, az ínhüvelygyulladás borzalmasan tud fájni… :( Nekem Medela mellszívóm van, és az is eléggé igénybe veszi a csuklót, bár én nem fejek minden szopi után.

Marcy!
De jó, nálatok már végigalussza az éjszakát… Mi még kétszer kelünk.

Preni!
Nekünk meg azt mondta a gyerekorvos, hogy etessem háromóránként a gyereket. Én meg szépen bólogattam, hogy oké, és igény szerint szoptatok! :D Nekiáll mozogni majd a kicsid, és nem lesz gond. Egyébként az anyatejes babák ritkán híznak el, ezt a védőnő mondta.

Zsu!
Éjszaka: :( Reméljük, nem ismétlődik meg.

Hason lét: Kende már a kórházban, egy hetesen(!) tartotta a fejét, még a nővérek is csak lestek. Azóta is imád hason lenni, és nem túlzok, van úgy, hogy húsz percig nem is teszi le a fejét, úgy nézelődik!

Szerencsésen túl vagyunk a két hónapos oltáson, és valóban szerencsésen: Kende baba meg sem mukkant sem közben, sem utána! Persze hasra fordították hozzá, azt meg imádja, úgyhogy nem is sírt, és nagyon ügyes volt, nagyon büszke voltam rá!!! Ja, és el ne felejtsem: 5950 gramm és 59 centi!!! Hát igen, egy ekkora gyermeknek már illik hősként viselkednie…
Hazajöttünk, kapott egy fél Germicid-C kúpot megelőzésképpen, evett, aztán bevágta a szunyát 2-kor, és negyed hétkor én keltettem fel, mert már szét akartak durranni a cickók… :wink: Megfürdettük fél nyolckor, kapott még egy fél kúpot, evett, és most szintén durmol. Remélem, éjszaka is jól fog aludni, bár hogy lekopogjam, azzal nincs gond, egy kis változással: nem egyszer ébred már, hanem elalszik ilyen tájban, és egy óra-negyed kettő körül ébred, utána pedig 6 körül. De így is nagyon jó, főleg, hogy pl. a tegnap éjszakai etetés nekem abszolút kiesett... Nem is emlékszem, mikor vettem ki a gyereket a kiságyból, mindenesetre ő kiszolgálta magát, és utána bealudt mellettem... :D Éhen nem marad a kis drága! :D

Pusszantás mindenkinek!

Kép
Kép
norwell

Pogi!!!

Esküvőre megyünk!!!:):(
Sanyi uncsitesójának lesz a lagzia!
Utánna mennek a Maldív-szigetekre DE SZAR!!!!!

Na nem baj,mi meg Kosdra!!!:):):)

Megnéztem Gergő blogját!Jók az esküvői képek!!!:)
Ez a gyerek mire megnősül addigra minden fog tudni!:):):)
(szerintem többet volt lagziban mint én):)

Kép
szgoron

Sziasztok,

Pil: kajci :) :) :) :)

Ex: mi azert nem indulunk olyan koran, mert reggel 5 korul szokott enni, es utana mire lefejem a maradekot, es persze meg vissza szoktam fekudni, kb. fel 9-ig, es 9-kor eszunk legkozelebb. Arra a kis plusz alvasra meg szuksegem van. :)

Szgoron: mi volt ugy, hogy ugy mentunk Becsbe koncertre, hogy elotte egesz nap csavarogtunk, es azutan a kocsiban oltoztunk at "diszmagyaraba". Megalltunk egy eldugott utcaban, es ott gyorsan atvedlettunk. En teljesen, na a fehernemum rajtam maradt! :)

Kép

Kép
macsek7

Sziasztok!

Talira mi most nem tudunk menni!

Pogi
Köszi a csaj szülinapi köszöntését!

Pil, Szilvi, Kisvirág
Nagyon jók a képek, a gyerkőcök meg tündériek.

Én most kicsit magam alatt vagyok, a lányom alakított most este, megverte az öccsét :cry:
Először a buborékfújóval vágta mellbe, akkor leszidtam, aztán jött az apja, meséltem neki mit csinált a Réka, ő elvette tőle a buborékfújót, és ekkor odacsapott a kis hasára akkorát csattant, hogy az nem igaz. Szegény Levi olyan keservesen sírt alig bírtam megvígasztalni, viszont a lány meg kapott egy pofont, mert még hajtogatta, hogy odacsap a Levinek. Hihetetlen nem gondoltam, hogy idáig fognak fajulni a dolgok. Remélem csak pillanatnyi "fellángolás" volt a részéről.

Ex
Tök jó, hogy a fiacskád ilyen könnyen veszi az új dolgokat, ízeket, remélem nálunk is majd gördülékenyen fog menni a dolog. A papaverint kanállal kapja és szépen bánik vele, remélem a kajcsinál is így fog majd.

Na most megyek alukálni, mert leragadnak a szemeim.

Üdv:

KépKép
KépKép
*csibemanó*

Jó reggelt!!

Tuti ez is véletlen volt,de képzeljétek Ameli este 7-koe evett,fél 8-kor elaludt,és reggel 6-ig nem kelt fel! :roll: :lol: :?:
Én meg fél 3-kor mentem pisilni,betonkemény cickókkal,úgyhogy fejtem is belőle,igy legalább lesz vésztartalék is.Tök király!!

Csibemanó:hú,nem semmi ez a verekedős story,biztos nehéz lehet neked is,meg Rékának is.Én szeretnék még kettő gyerkőct de most nem tudom még elképzelni milyen lehet hogy van egy nagyobb is a pici mellett.Akkor gondolom féltékeny Levire.Kár hogy nem tudtok jönni a talira!!

Szilvi:Én már kitaláltam hogy maradhattok ameddig nem kell indulnotok az esküvőre.Irtam mailt,olvasd el.
Hát az tök jó lenne ha már a forgást nem sikerült megtanulnia,akkor egy kis rendszert magába szivott volna Bobótól.Nagyon tetszik ez a név.

Szilvi és Kisvirág:a képeket felmásolom majd egy helyre(Kisvirág ahogy a múltkor Ti )és onnan le tudjátok szedni.Ok?

Ki hogy szokta hivnia babóját?
Én ha felsorolnám mennyi neve van,akkor betelne pár sor,mert peti nagyon profi ebben,nekem is adott már 6 év alatt annyi nevet hogy még.
Egy párat azért irok:Tapicska és ennek mindenféle ragozása,Babicsek Berni ,Babszidzsó,Tapics Manci,a cica mindenféle alakja,és mostanában szoktam mondani hogy nyafkalinó,meg lütyőke,meg ilyesmi.

Nincs kedve valakinek eljönni vasalni? :lol: :lol: Nagyon sok van ám!!

Mit főztök ma?

Ja itt órák óta szakad az eső,nem tudom hogy megyek le a boltba,pedig kellene venni kajcsit.

Ma tessék aktivabbnak lenni mint tegnap!!

Nyanya,Encus,Méz merre vagytok?

Norwell:4 és negyed óra? :?: Az szép!! :!:
És jó súlyban van kende babó.

KépKép

KépKép
pilchard

Jó reggelt!

Pil!
Én is mindíg fél 3-kor kelek fel pisilni.Biztos eleget evett azért nem kelt fel éjjel. :D
Látod menni fog ez.
mai menü:
őszibarack leves
Petinek: spenót+virsli
nekem: a tegnapi pizza maradéka.

nevek: puni Panna,

Csibemanó!
Verekedés :cry: , nálunk szerencsére egyáltalán nincs féltékenykedés mondjuk nagyon figylünk rá, hogy Kata is ugyanannyit kajon mint Panna.Gondolom, hogy ti is figyeltek rá idővel meg fog oldódni.

Norvell! Szép nagyra nőtt Kende baba.

Valami baja van Pannának mert tegnap egész nap fájt a hasa és este zöldet kakált.
Szerintetek?

Kép

Kép
katus73

Ireta!
Pihenőszékünk volt a fiamnál, most még nem használtam, de jövő héten elhozom anyuéktól. Mi kaptunk egy egyszerűbb fajtát. Jó benne etetni, de szerintem az autós hordozóban is lehet. Másra nem használtuk, csak etetésre. Ezért elég rövid ideig volt rá szükség, mivel 6 hónapig csak szopizott.
Én tuti nem vennék, mert szerintem luxus.

Exdeus!
Neked GYED jár nem? Gyes a gyerek 2 éves korától 1 évig jár és zsebpénznek is kevés.
Amúgy én is így vagyok vele, hogy muszáj túlélnünk ezért nem is foglalkozom vele, mert csak idegesíteném magam.

Pannamari!
Blankának a hangulatától függ, hogy szeret e hason lenni. Az esti utolsó szopi után pl szeret hason elaludni, de napközben sokszor reklamál, ha hasrateszem.

Prenata!
Apa hasán és az enyémen mindig jól érzi magát Blanka is. :)

Szgoron!
Egyáltalán nem rosszak a képek rólad.
Én viszont nem szeretnék felkerülni a netre, ha a talin fényképezgettek. Max egy saját weboldalra, amről tudom magam törölni.

nevek: kismackó, tündérke és még Balázs is ha fáradt vagyok :)

féltékenység: nálunk sincs. Balázs imádja a hugát. Sokszor előbb megy oda hozzá mikor sír mint mi és megtörölgeti a száját, ha bukik.

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Fú dejó, szinte mindenki jön!!! Aki nem szerepel a táblázatban, az is jöjjön ám! Csandy drága? Ti mennyire tudtok utazni?

pogacsa

sziasztok Tenaladysjókedvű anyukák!! :)

Kicsit jobb éjszakánk volt, de még nem az igazi....
Most durvábban elment a tejem mint a múltkor, úgyhogy most küzdünk ezerrel...

Pil, köszi az emailt, megkaptam. Gratulálok, az új napirendetekhez :):):)

Ebéd: csontleves, piritott máj, burgonya

Becenevek: Manó, Katamanó, Gombszemű, Kiscsillag

reggel fél hat óta fent van, én meg lassan kidőlök, max negyedórákra képes bealudni...megyek mert hív.

zsu
zsu11

Sziasztok Csajszik!

Köszönöm a tanácsokat nektek, megpróbálom lassan hozzászoktatni a hason fekvésre. Ha pedig így sem megy, akkor nem erőltetem a dolgot, később úgy is meg fogja szokni, mikor átfordul hátról hasra.

Tali: látom mindenki el fog menni. Csak én vagyok talán, de remélem mi nekünk is sikerül eljutni. Ja, ha megyünk jön a párom is.

Puszika mindenkinek:
Annamari+Dominik

KépKép
pannamari

Sziasztok!!!

Már terveztem megírni, hogy húzzatok ki a tábliból, de aztán meggondoltam magam! :lol: :lol: :lol:
Na, jó persze nem kell komolyan venni, eltűnésem oka az volt, hogy Félegyházán voltunk négy napig, és Nyuszóka vasárnap "Isten gyermeke lett", azaz keresztelő volt. Találtunk beugrós keresztszülőket, unokatesóm és a vőlegénye boldogan elvállalták, így nem kellett elhalasztani, és nem maradtunk szégyenben Gyula atya előtt. Egyébként örülök az "új" keresztszülőknek, mert nagyon lelkesek, és imádják Julcsit. Apósom fotózott, nem tom milyenek lesznek a képek, mert hol a vaku volt jó, hol a gép, remélem egy pár képen sikerült a kettőt összehozni, mert nagyon szívesen megmutatnám nektek Gyula atyát. Hosszú vörös haja van, 50 körüli, és nagyon jófej. :) Ő adott össze bennünket tavaly.
Julcsika végig durmolta a szertartást, még a locsolásra sem ébredt fel. :)
Katus, és tele volt a haja édi pici fehér és köves csatokkal! :) Beszarás volt, ha nem lettek jók a képek, akkor beleteszem neki újra, lefotózom, és felteszem! :)

Még olvasó üzemmódban vagyok, így nem nagyon tudok reagálni.

Látom, volt politizálás! :) Ebből kár hogy kimaradtam, együtt örülhettem volna veletek, hogy van babakötvényünk...

Nálunk is sok becenév van. A leggyakoribbak : Nyuszópajti, Mókamiki, Tündérke, Cicavirág, Manófül. A férjem pedig még hívja Gombóckának, valamint ha sír, akkor Nagyhajú Veszedelemnek. :)
Ja, meg néha mondja neki, hogy Csájé! :lol: (Győzike után szabadon)

Na, felébredt, még nem állt vissza az itthoni rendszer...

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok Lányok,

hát ez durva, hogy szinte mindenki küzd a tejcitermeléssel, tisztelet a kivételnek.

Múltkor milyen boldog voltam, hogy úgy tűnik rendeződik a helyzet, de nagyon változó. Tegnap már ott tartottam, hogy felhívom az LLL vmelyik tanácsadóját. Nálunk valszeg most az a probléma, hogy szülés után 6 héttel ismét menstruálok és olvastam, hogy ez befolyásolja. Remélem utána dőlni fog a tej, most éppenhogy elé.

Amikor még nem született meg a baba, erre gondoltam volna utoljára, hogy ez lesz a probléma :( .

Egyébként tiszta happy vagyok, mert Marcika már értékeli amikor produkálom magam neki :) . Hatalmasakat mosolyog :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

Én azt hiszem most akínaiból rendelek magamnak zölséggombócot tojásos rizzsel és sült burgonyával és édes savanyú mártással. Minkrt anyukám lát el kajával, de tegnap mondtam neki, hogy a mai napot megoldom. Lassan azért visszatérek a főzésre, bár nem vagyok egy konyhatündér. 100-szor inkább takarítok és vasalok :) . Pil most jól jönne a segítségem :lol: .

Marcika becézése: babóka, tündérke, "kis éhenkórász", cuncika :) :) :) :) .

Kép
marcy

Gombi!
Jó hogy megint itt vagy.
Gratulálok a keresztelőhöz várom a képeket nagyhajúról és a csattokról.
Nem maradtál le a politázálásról , egyébként nem politizáltunk csak szídtuk a rendszert.

Nyanya!
Ugye nem azért akarsz lemaradni a képekről mert híres ember vagy :lol:

Marcy!
Hogy hogy te már menstruálsz?

Pannamari!
Nálunk Katus utált hason lenni ezért nem is nagyon erőltettük :oops: ettől függetlenül egészséges egyenes tartású kislány lett belőle.

Mi az a pihenőszék?
nekünk relax fotelunk van abba szoptatom Pannát, aki egyébként hakapeszinek is hívunk.

Kép

Kép
katus73

Katus!
A zöld kaki lehet túletetés, vagy kevés kajcsi eredménye is: A két véglet. Nálunk akkor volt, amikor normaflore-t adtam neki. Most megint kellene adnom! :(

Nálunk a kaki mostanában egyváltás ruhába (na nem mindig, ha ügyes vagyok), és a pelenkázón lévő törölköző és textilpelus cseréjébe kerül. :D Egy nagy nyomásra olyan nagy széllel jön a termés, hogy a derekánál kijön a pelusból!!!

Becenevek: Manó, Menő Manó, Gombóc Artúr, Hörcsi, Apának kicsifija (apa szerint), Peti baba, a 3,5 fél éves unokabátyjának Pé.

Papaverin: Aki ad a babának rendszeresen, mindig felíratjátok, mert úgy látom, hogy csak egy hét szav. idő van rajta?

Reni
Kép
prenata

sziasztok!

Méz: Örülök, hogy volt keresztelő, várjuk a képeket!!!
A csatosat főleg, ja meg Gyula atyáét! :D

Ma kaptok oltást, nem?
Mi pénteken kaptunk, kicsit belázasodott Gergő, de már minden ok. Remélem nálatok nem lesz!
A dokinő azt mondta, mindenképpen kell a lázcsillapító, nem tudom nektek mit fog mondani.

Azota is küzdünk a kajálással, most ujabban a répát sem eszi meg, most a banánt probálom, kicsit félek időnként, hogy össze vissza etetem. :(

Dokinő írt sinlacot, délutánonként adok neki, kis gyümivel, hát nincs oda érte.

Mikor sétizünk? :D

Katus: Ha a kaki zöld, kicsit tulette magát, legálábbis a védőnö szerint, szerintem hülyeség, Gergő sohasem ette meg a "kiírt " adagját, mégis zöld volt. Panna kap tápszert?, attól könnyen lehet, a tavaszi topikosoknál ez téma volt mostanába, nézd meg, mit mondanak!

Pogi: Mennénk talira, ha nem esküvő lenne, de innen 200 km-re, már pénteken lemegyünk. :(
De a tavaszin ott leszünk, remélem :D
Üzivel még probálkozom.

hason fekvés: Nálunk pontosan fordítva van, háton nem szeret lenni, csak éjszaka alszik el ugy, de akkor kómás.
Nappal, csak akkor van el háton, ha valaki mellette van, és rázza a csörgőt.

Becenevek: Görgő, Förgő, Chipmunk, Möri, Föri, néha azért Gergő is

Kaja: Görögös csirkét csináltam, joghurtosan, én görög salival, apa sült buresszel, na lehet én is pár szemet, de fogyózom!!! :(
pár hete, eddig két kiló, de semmi sem látszik.

Az esküvőre vennem kellett egy xl-es kosztümöt, a régiek nem jönnek rám. :(
puszi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület

Csajok!

Aki feji a tejcsit, minden etetés után feji? Én egy nap 1X, 2X max. 3X ,de nagyon utállom. Általában 60-70 ml jön még le kajcsi után. Ja, és kiöntöm, mert a fagyóba nem fér már és babának inkább cicit adok, mert ha üvegből kapja, akkor úgyis fejni kell. na, meg lelkiismeretfurdalásom van ha nem a cicit kapja meg. Szerintetek, ha abbahagyom a fejegetést, akkor megcsappan a tejem?

Mézgombi! Csak összejött ez a keresztelő! :D Gatulálok!
Nálunk csupán annyi gond van, hogy előbb engem és a leendő keresztapát kell megkersztelni! :lol:

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Pil
Hát igen, eléggé nehéz a két gyerkőccel, sokszor azt sem tudom melyikhez rohanjak mikor mindkettő nekiáll ordítani, mivel a Levi türelmesebb így a Réka élvez ilyenkor előnyt, de ennek ellenére sajnos ilyeneket művel.
Ma itt volt a sógornőm fia, 13 éves és őt is lerendezte, kétszer fejbe dobta valami játékkal. Ja meg az őrületbe kerget, hogy állandóan az orrát túrja. A fiatalabbik sógornőmnek van egy igen jól nevelt lánya, attól látta, mert sose szólnak rá, én meg nem szólhatok mindenért az anyja helyett, de most én iszom ennek a hülyeségnek is a levét és hiába szólok rá, nem használ, már a kezére is rácsaptam, de csak ideig-óráig megoldás.
Vasalás: ha találtál olyat aki ment, szólj, mert jöhet hozzám is!!

Katus
Szerencséd van, hogy nincs féltékenykedés. Próbálok én is maximálisan odafigyelni rá, de nem tudok annyit mint amennyit előtte és szerintem ez a gondja, jobbára egyedül vagyok velük és ugye még ott a háztartás is, szóval nem könnyű…

A Levente szinte állandóan hason alszik, háton fekve nem alszik olyan jól, csak a babakocsiban. Meg nyugodtabb is vagyok, mert ha netán jön vissza neki valami akkor nem nyeli félre, ugyanis nekem az ikertestvérem anno a kórházban ezért halt meg :cry:

Levente becézése: Levi, Levike, Pufibogár, Zabagép, Éhenkórász, ja és a nővére részéről még a Töki.
A Rékát is szoktuk: Csibemanó (innen a nicknév), Rékamanó, Tündérmaszat és még van egy pár, de azt már nem sorolom fel.

Üdv mindenkinek:
Csibemanó

KépKép
KépKép
*csibemanó*

Ja, mi ma kapjuk az első oltásunkat. Kiváncsi leszek, hogy reagál rá, anno a kórházban nagyon sírt mikor megszúrták a sarkát, én is bőgtem vele. A Rékával egyik oltásnál sem volt gond, remélem vele sem lesz.

KépKép
KépKép
*csibemanó*

Hali Gali!!!

Méz!Jó hogy megjöttél!Gratulálok a kersztelőhöz!!!:)biztos csini volt a Julcsi baba!!!:)

Én ma TEJFÖLÖS pipit csináltam:De jól is jártam vele!
Két pipiből gyártottam az egyik henteses a másik a papustól van!
Na most a henteses szétfött a papáé rágós lett!Na ezt kapjátok ki!!! :shock: :? :lol:
Mindegy szarnak való,így is úgy is!!! :!:

Mi babánk:Boborján=bobó,szarmadzag!:)De édesem is,és nyulam!Ennyi!Apjának:nagyon találó Reni7mivel ha nagy lesz tudja mi a neve! :lol: Ő így fogalmazta meg!!!SOKESZŰ!

Puszi

Még olvasok

Kép
szgoron

Hellóka!

Jelentkezem, csak megint sietek aludni. A pénzről csak annyit, hogy több mint 3 hós a Noi, és még csak az Anyaságit, meg Családi pótlékot kaptam, mert a "kedves" munkahelyem úgy bekavart, hogy még mindig nincs elintézve a Tgys. Durva, én már nem is idegeskedem, csak állandóan telefonálgatok. Olyan mint amikor a gyereknek azt mondják menj Anyádhoz, az meg, menj Apádhoz. Frankó a helyzet, ma is bent voltunk a Teve u.-ban.

Pil: Megy a mail, csak ezt is elfelejtem, pedig olvasok én mindent. Mi a Mátéval Lujzinak hívjuk a Noémit. Én még Kisasszonynak, Zeneládának. Máté meg volt Bubszi, Tutó(lakatról:férjem

:o )

Csibemanó: Nálunk is vannak dolgok, Máté is mondja: ütöm a hugit. Én akkor azt mondom, ezt meg se hallottam. Volt, hogy bántotta, és nálunk is bejött a férjem, én nem mondtam hangosan, csak súgva mit csinált, mert ő amilyen csibész, tuti újra megüti. Me az szokott lenni, hogy direkt kiabál a fiam, ha sír. Na, az még idegörlő, de már kezdem megszokni.

:roll:

Pihenőszék: Én is javasoltam Anyunak, hogy vegyen hozzájuk, mert sokszor Bkw-val megyek, és nem túl jó, hogy kézben tud csak lenni, ha fent van. Asszem abban is van hintázós, de nem olcsó muri.

Jaj, alszom, ciáó.
colett77

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket, bizony jó súlyban van Kende babó, le is szakad a kezem, mire írok Nektek úgy, hogy a másikban őt tartom... :D

Pil!
No, ez igen! Úgy látszik, Kistigris szórakozik Veled... :wink:

Csibemanó!
Nem lehet egyszerű... Egyébként szerintem mimnden gyerkőcöt megvisel, ha tesója születik, kit jobban, kit kevésbé. Kitartás!

Méz!
Gratula a keresztelőhöz!

Marcy!
A lényeg, hogy elég legyen a tejcsi, szopiztass minél gyakrabban!

Kende-nevek: Husi Gyuszi, kicsi fiam, mami gyönyörűje, Hurka Gyurka, Kismaszat, Cicimatyi, ja, és a legjobb: Dugó Hugó (apa szokta neki mondani). :D

Pusszancs!

Kép
Kép
norwell

Jajjj képzeljétek!
Fölébredt, és kitettem magam mellé. Vettünk még anno egy műanyag kis babaalakú tartót, mit a fürdetéshez akartunk használni, majd rögtön rájöttem, hogy hót fölösleges, szóval mostanában abba teszem bele, mert nincs kapacitásom tizenezres szarokat venni.. szóval abba tettem bele Olivért, és elkeztem énekelni Neki, miközben fogtam a kezét, és táncoltam is.. szóval hangosan nevetett... Most először, teli szájjal. Még jó, hogy Apa is hazajött, mert Ő is látta... Fúúúúúúúúúúúúúúúúú..
Ja, már éjszakánként 10órát alszik... majd kajcsi, és még 3 óra
Felteszek egyképet, hogy hogy néz ki a fürdetős bigyóban Olivér
Hogy el tudjátok képzelni.. :
Kép pihi

satuk

Sziasztok,

Nalunk amai ebed: bolognai teszta volt.

Az a javaslatom, osszuk be, hogy melyik hazimunkat ki csinalja, es jarjunk korbe egymashoz! :) En bevallalaom a sutest, fozest! :) :) :)

Becenevek: Csibe, Csirke(amikor Apja szigoruan szolra :)), Csibemibe, Csirkusz Maximusz, Kiscsirke, Babus, stb.... minden kiveve az Andris :D

Pil: vegre beallt a tejcid? Az nagyon jo hir! :)
Nekem sincs most gondom, van boven, 2x 3x fejek egy nap, es lejon altalaban 180 ml legalabb.

Megyek, mert felebredt...

Kép

Kép
macsek7

JA, becézés? Olivért az Apja Tücsöknek hívja, és ha sír, akkor meg zajos Tücsöknek.. :) Én Pocoknak/expocaknak, meg mindennek.. Ebbe az édes arany bogaram is beleértendő :)
A mai ebéd meg fini húsleves.. imádom, meg Anyós kórházban van, és küldök Neki is. Ő is küldött nekem, mikor szültem, és tök jól esett.. :)

satuk

Mézgombi!!!:)

Utólagosan is BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!!!
Egy éve ilyenkor még csak ketten ünnepeltétek a pároddal!:)

Miket kaptál???

Sok ölelés!!!

satuk!Jó hogy írtál!!!Olivér gyönyörű csöppség!!!:)

Én bevállalom a takarítást!:)

Puszilok mindenkit!!!

Szilviozó

Kép
szgoron

Szgoron!
Nem akarsz hozzánk költözni ?????
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

satuk

Én elviszem a vasalást ( férfi inget nem vállalok), porszívózást, főzést -sütést.

Gombi!
Isten éltessen sokáig! Hanyadik is?

Csibe!
Rékának is boldog szülinapot!

Köszi lányok a zöldkakis infót szerencsére megint szép sárga.

Pil!
Hol vagy?
Megint elromlott a gép? :cry:

Reni!
Szerintem fokozatosan abba hagyhatod a fejést 2 hónapos kor után már nem szokták javasolni csak akkor ha valami miatt tartalékra van szükség.Olyankor már be kell állnia a kereslet-kínálatnak.
Már én sem fejek, csak néha egy kis Pil féle szaporító fejést csinálok.

Kép

Kép
katus73

Az előbbi írtam, csak nem jó képet csatoltam, így sztornó... De a szöveget lementettem. :)
Most látom, azóta írtatok, köszi a szülinapit! :)
A férjem rózsacsokorral keltett, vettünk nekem rucit, amit a szüleimtől és a férjemtől kaptam. Ja, meg a szombati iddogálásunk, édes-kettesben... :oops:
Egyébként 25 lettem. :)

Szóval, az előbbi üzim:

Túl vagyunk a 3 hónapos szurin, Julcsibabi nagyon ügyes volt, csak a szúráskor volt egy kis kajabálás, de utána rögtön abbahagyta, ahogy felvettem. Lemérték, 6770 gramm, és 66 cm a kisasszony. :)

Az előbbiből kifelejtettem, hogy szombaton kicsit kirúgtam a hámból, Julcsit lepasszoltuk a szüleimnek, mi meg elővettük a kóser szilvánkat. Először nagyon rossz volt Julcsi nélkül, egy csomót emlegettük, de azt hiszem a szülinapomkor megérdemelhettünk egy kis lazítást. Na, a másnap reggeli tejcsit lefejtem, és a macseszoknak adtam, és képzeljétek, nem ette meg egyik sem! Sőt olyan fintorgó fejet vágtak! :)
A keresztelőkor már nem ittam, ne menjen több tejci kárba...

Julcsi ma szintén a csatjaiban pompázott, lefotóztam, majd felteszem.
Katus, remélem valamennyire kivehetőek a kis lóhere formájú csatok, strasszal kirakva.

Macsek, én vasalok, te meg főzöl, OK? :)

Satuk, nagyon aranyos vasgyúród van! :)

Reni, én csak esténként fejek, és azt általában másnap megkapja a tápiban.

Csibemanó, sajnálom ezt a testvér-féltékenységet... Nem lehet egyzserű! Emlékszem, tesóm nagyobbik fia pedig a húgát öntötte le egy pohár vízzel, miközben szopizott.

Mennem kell valami kajcsi után nézni...

Kép

Kép

KépKép
KépKép
mézgombi

Reni, basszus, én akkor tudok ennyit fejni, ha éjjel szopi HELYETT fejek, nem ha UTÁN! Hát te egy akkora tejcsárda vagy, hogy azon nem hiszem, hogy változtat, ha nem fejsz annyit... ;) :D

Gombi, tutkósak a csattok!

Na megvolt az első CEU-s napom, nem is vészes, csak angolul felejtettem el, a matek még megy :D. Jófejek a diákok is, figyelnek meg minden, nem lehet panaszom rájuk. :)

pogacsa

óóóóóó, ezek a tejmennyiségek, amiket fejtek....én is szeretnék. Azért nálunk is javul a helyzet, csak lassan...én meg türelmetlen vagyok.

A vasalást hagyjátok rám én imádok, még férfi inget is :):):)

Mézgombi: Julcsika nagyon vagány!!!!!

Satuk: Olivér már kész nagylegény :)

zsu
zsu11

Sziasztok!

Most értem ide, Peti előadta azt, amit két napja, lefürdettem, élvezte (több volt körülöttünk a vizes, mint a száraz), de utána evés helyett ordított, mint a fába szorult féreg, fél nyolc elmúlt, mire hajlandó volt megenni a kajcsiját. De aztán elaludt, most tentizik az ágyikójában.

Képzeljétek, fel vagyok fázva. Nagyon hirtelen jött, hajnali kettőtől négyig ingáztam az ágy és a WC között, aztán meguntam, és kiültem a konyhába...fél hatkor úgy éreztem, hogy na most lefekszek, meg is találtam a jó pozitúrát, erre felkelt Peti. Még jó, hogy vissza tudtam kajcsi után altatni, akkor én is pihiztem vele. Aztán meg mentem a nőgyógyászhoz: két antibiotikum 3 rugó...

Házimunka: pelusvasalást vállalok, na meg felmosást, porszívózást, mosást. Csak főzni ne kelljen, nem vagyok konyhatündér. :D

Tejcsi: a barátnőmnek most annyi van, hogy szopi közben a másikba min. 50 ml belecsorog...irigylem, de ez van, ezt kaptuk a sorstól. Hiába, túl jó volt terhesnek lenni, igaz, a végeredmény számunkra tökéletes!

Csibemanó, tudom, könnyű okosnak lenni, de én meg ki akartam szúrni az öcsém szemét, még jó, hogy mellément! Ne aggódj, el fog múlni! Drukk, hogy így legyen.
Az új ízekről annyit, hogy próbálkozunk, mert szerintem kicsit uncsi neki a tápi...de lehet, hogy csak bebeszélem magamnak, a lényeg, hogy egyelőre nincs gondom.
Peti is pont emiatt alszik a pociján, és csak napközben van háton, ahogy Csandyék babája, akkor ő is igényli, hogy vele legyen foglalkozva. Na meg a mamáknál néha a hátán alszik el, de akkor mindig van őrzője. :)

Pil, na hajrá!! Fejjél csak hajnalban, legalább lesz Amelinek, ha más nem a főzelékhez jó lesz. Örülj az átaludt éjszakának!
A vasalást én is halogatom egy ideje, de asszem holnap muszáj lesz beidőzíteni, mert se pelus, se "párna" nem lesz, ha így haladok. :)
Ma nálunk is esett délelőtt, de délutánra elállt, és fel is melegedett kissé az idő...
Én ma sárgaborsó főzeléket és fasírtot ettem ebédre, most meg paradicsomos gombasalit és rágcsit. :)
Petit Petyának hívják leginkább, öcsém Prücsöknek, mi TörpÖrdögnek vagy Bömbinek. Ezek a leggyakoribbak, de talán még van egy pár, de azért gondolom, Amelinek több van. :D

Katus, Peti tápis, de ő mindig zöldet kakil... Szvsz a széklet színe inkább attól függ, hogy épp mit hasznosít a baba az anyatejből. Nálunk ugye nincs választási lehetőség...
A mensim nekem is napra pontosan a 6. héten jött meg...igaz, én nem szoptatok, ami ugye elvileg "megvéd" Piroskától. :)

Nyanya, én GYES-t kapok (aminek összege tényleg marha kevés), ami alanyi jogon a gyerek születésétől 3 éves korig jár, ha nem voltál előtte biztosított. Én nem voltam, mivel diplomaosztáskor már javában terhes voltam, és titkolhattam volna, de semmi lelki erőm nem volt a 3 hónapos próbaidő végigidegeskedéséhez! Na meg anyu is mondta, hogy el ne merészeljek menni...
Megkérdezhetem, hogy miért vagy "szégyenlős"? A fotókra értem...

Gombi, épp kérdezni akartam, hogy hol vagy! Érdeklődnék, hogy rendeződött Julcsinál a kaki? A Csájéról jut eszembe, az öcsém néha Csávónak hívja Petit. :)
A keresztelőhöz gratula, ahogy nézem, mindenki kicsinek viszi keresztvíz alá a gyerekét, asszem mi e tekintetben kakukktojások leszünk...mi csak jövőre tartunk keresztelőt, idén max. névadó lesz.
Macskák :D. A miénk nem iszik semmit, alutasakos kaját kap, arról lefetyeli le a levet...
A lányod egyszerűen tünemény...és ezek a csatok.

Csandy, nem tudom, hogy hogy vannak ezek az oltások, de én a kéthósnál rákérdeztem, a dokinéni azt mondta, hogy csak akkor adjak neki kúpot, ha hőemelkedése vagy láza lesz, végül is előbbivel megúsztuk. De a dokinéni és a védőnéni szerint ezektől az új koktéloktól már ritkábban jön elő eme "mellékhatás".

Szilvi, nálunk most épp van itthon házipipi, mórahalmi termés. :D A múltkor finom volt! Nem tudom, hogy most mi és mikor lesz belőlük...

Colett, Petivel én is tömegközlekedek, ha dédizni megyünk, de ott nincs semmije, csak egy kiselejtezett terítő a popója és egy textilpelus a feje alá. Tök jól elvan...ja, ezek az ágyon vannak.

Satuk, milyen jó ötleteid vannak. :) Én azért még használom, főleg, ha a nagykádban fürdünk (eddig még egyszer volt, igaz, utána kivettem belőle, de úgy voltam vele, hogy először jobb lesz, ha abba teszem, mert kicsit biztonságban érezte magát).

Na mára ennyi voltam.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Hello.Itt vagyok,csak du.elmentem csavarogni Amelivel.
Most este meg tök pipa lettem,mert egy adag tejcsi a nyakában landolt,a hülye aventes cumisüveg sosem záródik jól,állandóan szivat.Még jó hogy volt másik adag a hűtőben.Mert most megint nem volt elég neki a cici. :roll: :(

Méz:látod mondtam múltkor hogy tuti elfelejtem.Isten éltessen szülinapod alkalmából.Jó hogy kicsit tudtatok kettesben lenni.Meg az is szupi hogy sikerült a keresztelő.Julcsika ezekkel a csatokkal zabálnivaló!!

Preni:nekem két hét van rajta,3 hét után eszembe szok jutni hogy már lejárt,akkor újra feliratom.

Satuk:milyen furi hogy Nektek felesleges a fürdetőfotel-bár most már ugye nem-Ameli meg imád benne fürcsizni.

Bocsi de most megyek aludni mert szarul vagyok,valszeg azért mert sokáig nem ettem.
puszi

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!
Zsu! Én eddig miért nem tudtam, hgo szeretsz vasalni??? Csúnyán kihasználtalak volna.. :) Vagy EZT tudtad :)- Ja, ha akarod, küldj képet a kis Katáról, és felrakom.. ezer éve nem láttam :)
Valaki gondolkodott már a babaúszáson? Mert mi most szeretnénk majd menni, és ha van valami ötletetek (mint amit most hallottam, hogy hűteni kell a vizet lassan fürdetéskor , mert ott 30fokos), vagy tapasztalatok, akkor írjátok le légyszi!
Gombi! Olivérnek talán kb. 5 éves korára lesz ekkora haja.. Alig várom.. hihetetlen a csajszi.. és a csatok.. :) :) Boldog szülinapot.. még csak 25 vagy? De jó Neked.. :)
Csajok, én sütök (még kenyeret is), főzök mindent, csak takarítani és vasalni ne kellene. :)
Nyanya! Én megértelek, én sem szeretném, ha fent lenne a képem a neten. (nem mintha csúnya lennék.. csak... nem)
asszem egycsomó mindent elfelejtettem, de mindegy, mindig így járok :)
Az úszásról írjatok!!!!!!!!!! :!:
Köszi!

satuk

Sziasztok,

Mezi: Boldog szulinapot, igy a nap vegere, de meg van kb. 20 perc! :) Julcsi baba haja gyoyoru, es tiszta no, mar tudja "viselni" a hajbavalokat! :) Lassan copfja is lesz, ugy mint az en fiamnak, de sajnalom levagni, annyira klassz, amikor meglatjak, es dicserik, hogy mennyi haja van. Ma este nem birtam tovabb, es mivel nincs itthon kifejezetten babasampon, ezert meg ami sampont Japanbol hoztunk, azzal megmostam a hajat. Szuper, profiknak valo keszitmeny, mi nagyon szerettuk, remelem nem lesz baja tole. Majd megprobalok a dokibacsitol sampont kerni, hatha az is van valami patikai.

Annyira edes volt Andris vacsi kozben, amikor attettem a masik cicimre, csak fekudt az olemben, es "beszelt" hozzam, es tele keppel vigyorgott. Hat mit ne mondjak, konnybe labadt a szemem. Persze nem akart elaludni, utana levagott egy jo nagy hisztit, meg konfortozni sem volt hajlando hosszu percekig. Akkor Apja megnyugtatta annyira, hogy hajlano volt a cicimet a szajaba venni! :), azota alszik, azt hiszem, mert volt hangos cuppogas a szobajaban, az oklet ragcsalta. :)

Udv mindenkinek: Macsek

Kép

Kép
macsek7

Satuk, majd mi is szeretnenk menni uszni, de meg utana kell neznem, hol van a mi kornyekunkon. Biztos nagyon jot tesz a kis izmaiknak....

A takaritas, vasalas nekem sem a kedvenc elfoglaltsagom. :( Mindig magyarazom Andrisnak, hogy sajnos csak akkor lesz a maminak 24 oraja arra, hogy csak vele jatszon, ha rank szakad a bank, es lesz egy Jeanunk, aki mindent megcsinal helyettem. :(

Kép

Kép
macsek7

Sziasztok!

Na jót tett hogy korán lefeküdtem.
Úgy látom becenevekben sehol nincs hiány :lol: :lol: :lol:
És Mindenki tök finomakat kajcsizott tegnap.este csináltam én is patiszont rántva,imádom,bár sztem attól lettem rosszul.hogy sokáig nem ettem aztán hirtelen bezabáltam a frissensült patiszonból.

Van pár jó képem! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ismerkedés
Kép

Kóstolás
Kép

Fújjjjj,ez borzalmas
Kép

Reggelente igy találom
Kép

Önaltatás
Kép

Igazi Amelis vigyor
Kép

A répás képet most akarom a védőnőnek elküldeni poénból,azzal a szöveggel,hogy ez a véleménye Amelinek a hozzátápiról :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Csak nem találom az email cimét.

És egy dumálós Ameli
http://www.send2u.hu/get/?f=Ukyn4sJjQrsUVGHlS5R6

Satuk:én sajnos nem tudok mit irni erre,mert nincs tapasztalatom,itt vácon sajnos nincs bébiúszás,pestre meg nem tudom innen behordani,pedig én nagyon szeretném.

Már megint Mindenki olyan "bőbeszédű".kivéve most Exet!Barátnődre irigykedem,50ml kicsorog,az nem semmi.
Akkor Te is nagyon szeretted öcsédet! :lol: :lol:

KépKép

KépKép
pilchard

Ex! Tényleg már 1x régen írtad ezt a GYES dolgot, csakhát szenilis vagyok :)

fotó: egyszerűen csak nem akarok felkerülni a világhálóra. És amúgy sem vagyok egy fotogén típus.

Bébiúszás: én azt hallottam, hogy nem jó. Azt hiszem Szücsi nagyon jól leírta egy másik topikban, hogy miért. Megpróbálom visszakeresni és beszúrom ide.

Kép

KépKép
nyanya67

Pil!

Nagyon édes Ameli, ahogy "beszélget". És milyen ügyesen fogja a játékot!!! :lol:

Nálunk a papaverin, espumisan és normaflore ellenére is továbbra is gigantikus hasfájás van. Ma reggel már együtt ordítottam a gyerekkel. Ezt nem lehet kibírni!

Ez a papaverin iszonyat, hogy milyen keserű! Egy ismerősöm azt mondta, hogy elvileg szirupos???!!!!

Ti hogy adjátok be a "gyógyszereket"? Eddig nálunk ment kanállal, de ma szépen bevette, aztán oldalra fordította a fejét és kifolyt.

Reni
Kép
prenata

Preni:akkor szerintem próbáld ki azt a homeós bogyót amit Katus irt,ha semmi sem segit akkor nincs mit veszteni.A papverin vagy málnás szirupos,vagy natúr,attól függően hogy a doki hogy irja fel.De könnyen rájössz ,mert a málnás már meesziről illatozik,meg látszik a szinén.

Köszi ameli nevében.

Ameli simán beveszi a papaverint,kiskanállal is,de én felfedeztem hogy az aventes cumisüveg kupakjából milyen jól tud inni,mert az nem tök kemény,és kicsit össze tudom nyomni,most már abból adom neki.

Hun vagytok csajszik?

KépKép

KépKép
pilchard

A babaúszásról épp ma reggel dugott az orrom alá egy rövid cikket a párom és itt volt egy internetcím: www.babauszas.lap.hu

Ha komolyan érdekel titeket a dolog, akkor itt talán be lehet szerezni az információkat.

Andi

amandi

Hellóka!

Várom Anyámat, hogy elvigye a fiam, bealszom, kétszer kajás volt éjszaka a lányzó, és a Máté is nyafizott egyszer. Most Vili a verebet néz a nagyfiú, a Noémi meg gügyög az ágyába, azért tudok írni.

Mézgombi: Jók ezek a csattok, édes. Már várom, hogy mi is csattizhassunk, csak még a hajjal van egy kis lemaradásunk. Gratula a szülinapgoz, és irigykedem, hogy még csak 25. :?

Nyanya: Megoszlanak a vélemények az úszásról, szerintem a Máténak jót tett, már akkor is rajta rötyögött az összes szülő, ez bejött.

Pil: Elment az email? Vicces a répás kép. Fiam csak most van oda érte, eddig utálta. Most meg kéri, és azt mondja ő nyuszi. De akkor most van tejed, és Ameli csak sztrájkolt? Bár azt írtad ma reggel se kérte.. Lázadó típus lesz, de lehet, hogy most lezavarja.

Na, megyek, fiam már itt repked, mint Vili, és nem hagy békén.
colett77

Sziasztok Lányok!

Pörögtök rendesen :-) győzöm visszaolvasni, ha néha idejutok - jók a képek nagyon!
Ma reggel jól elsírtam magam, a kétszeri fejésre összesen lefejt 100 ml tej kiesett a kezemből a hűtő előtt :cry:
Majd lesz valahogy... ez lett volna a vacsi kiegészítés...
Voltunk dokinál a tápszer gondunk miatt, és azt javasolta, hogy a tápszerhez keverjek gyümölcspépet, mert amit az egyik fog a székleten, azt a másik lazítja, hátha így jó lesz. Tartok tőle, hogy ma ki kell próbáljuk a hiányzó tej miatt
Babaúszás - ne rémítsetek el nagyon, mi szeptember 7-én megyünk először - mi vele a gond? Már egy hete szoktatjuk a hűvösebb vízhez, de nem 30 fokoshoz, hanem 33-34-hez, mert a medencében 31-32 szokott lenni a nőci szerint, és abban végig mozogni fog. A hőfokkal nincs baja Misinek, viszont ici-pici lesz tőle a kukaca. Amivel gond van: mi eddig csak a fürcsiszékben fürödtünk, és megszokta, hogy a viz biztonságos hátországban éri. Iszonyat üvöltés volt, ahogy csak a kezemben volt a kádban. De ez az első alkalom volt, remélem, néhány alkalommal hozzászokik, elsőre a fürdőkád és a törölközős hely között is üvöltött, mert félt a kiemelés közben, aztán megtanulta, hogy az emelés után jön a meleg törölköző.
Még valamit akartam: ja, a folttisztítás volt pár lappal ezelőtt, úgy láttam senki nem írta, ahogy mi csináljuk (bocs, ha igen): a babacuccokoz való mosószerből (gél állagút használok) kenek a foltra, nem lepi el a víz, csak a ruha többi részét, szinte szárazon áztatom vele foltmérettől és száradtságtól függően 3-12 órát, aztán be a mosásba. Eddig tutin kivett mindent. Anyám textilvegyész, ő mondta, hogy így csináljam, mert ez nem károsítja a textilt.
Nálunk Misinek leginkább két beceneve van: Nyekk Maki (röviden Maki), mert a kórházban gyakran nem sírt, hanem nyekergett csak, ott neveztem el, és a másik Gombócpatkány - mivelhogy már 6300 g, pedig 3470nel született.

Kata

Kép
wkata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?