Szia Mindenkinek!
Zsu!Krisz,nem írok újdonságot,nagyon édes a fotókon.Nézd el nekem,amiért nem válaszoltam meg időben,Pintyőd szülinapja előtt, a tortánkra vonatkozó kérdésedet.De olvasom,hogy nélkülem is megoldódott.
A Régi idők pékműhelyében rendelhető babatorta.Tojás nélkül,teljes kiőrlésű lisztből,a megrendelő tetszése szerinti alakban.A miénk nem olyan volt...
Azt a habos-babos csodát a Bergmann cukrászdában vettük.Sajnálom,hogy nem fotóztad le a bohócos tortát.Meggyönyörködtem volna.Biztos jól telelaktatok édességgel.Krisz is nyalakodott?Volt gyertyája?Nem félt a lángtól?nagyon vicces a négy babataxi/tricikli.
Még mindig úgy gondolom,hogy visza kéne vinned belőle a boltba,lecserélni,valami készségfejlesztő játékra,képeskönyvre.Gondolom,már eleged van ebből az "egyetértésből".Legközelebb készíttess ajándéklistát valahol.A Bambiban,vagy a Brendonban.Azt veszik,ami fel van írva...
Már gondoltam rá én is,de mielőtt erre vetemednék,mindig megkérdezik a családtagok,mire volna szükségünk.
Remek ötlet az újabb tali.A szeptemberi legyen nálatok.Jó volna minden hónapban összefutni.Akár játszótéren,akár a belvárosban egy séta erejéig.Akkor talán jobban kibeszélgethetnénk magunkat.Épp úgy,ahogy Erzsi felidézte,mint régebben.Uszodába is elmehetnénk,vagy most csütörtökön az állatkertbe,ahogy Orsi ajánlotta.Bár nekünk e hét csütörtökre már van programunk,de ha jól manővereznénk,sikerülne elmenni.
Bea!Remekül sikerültek a tali-fotók.Jobbak,mint amiket én készítettem.
Pironkodnom kell,mert nagyon sok képen látható vagyok Pintyőkémmel.
Mára némiképp lecsendesedtem,és a beszélgetések félbehagyása miatt kicsit hiányérzetem van.Ennek ellenére töretlenül jókedvem van a Tőletek nyert energiáktól.
Többnyire épp azért vagyok bőbeszédű,hogy a felvetett témákhoz írott véleményemnek legyen eleje és vége,hogy alá legyen támasztva érvekkel,hogy mindenki számára érthető legyen;erőteljesen lecsapom a feldobott labdát...
Szóval:meg tudtál vacsorázni,miután elmentünk?...
Ja,és vigyázz,nehogy lent felejtsd az asztalon a laptopod...
Bogi!Nekem nem írtál semmit.
Pedig nagyon örülök,hogy megismerhettelek Benneteket.Én hoztam haza a csemegéből.Csillagtököt és <patiszont>.Kirántom mind, holnap.Nyami!Nagyon guszták!Ügyes kertész vagy!
Ne haragudj,amiért a talin beléd folytottam a "mit nézzen/néz a baba" témát.Nekünk is kedvencünk Pumukli.És általában a régi magyar rajzfilmek,bábfilmek.A Kockás fülű nyúl,Pom-Pom,Mátyás király,Pityke őrmester,Futrinka utca,Süsü a sárkány.Emellett a szöveg nélküli,csak hanghatásokkal,zenével kísért mesék:Mr.Bean rajzfilm,Pingui,Apu és én,Kisvakond.Nem tévézünk sokat.Sőt!Nagyon figyelek arra,hogy korlátozzam a televíziózást.Még valójában nem kéne,mert néhány percig,maximum negyed órán át köti le a figyelmét egy-egy műsor,de tudom,hogy nem lesz ez mindig így.
Ennek ellenére utóbb azt vettem észre,hogy a reklámok lenyűgözik.Valaki írta a Társalkodók közül,hogy az ő gyermekét/-eit is a reklámok babonázzák meg.Elkerülhetetlen,hogy kapcsolatba kerüljünk a reklámblokkokkal,már csak azért is,mert a nagyi tévézési szokásait nemkorlátozhatjuk és nem is akarjuk (sokat vagyunk együtt) ezért már kedvencek is vannak.A Coca-cola meseszerű reklámja,és az autós filmek.Mostanában az ismeretterjesztő csatornák gasztronómiai műsorai is lebilincselik ,ezeknek én nem tudok ellenállni,és a babás műsorok.Erről jut eszembe:újra vetítik a miből lesz a cserebogár és az Embergyerek epizódjait.
Amúgy napközben inkább én énekelek neki,vagy zenekazikat,mese-cdket hallgatunk.
Kalákát,Regélőt,népdalokat,gyermekdalokat,Halász Juditot,Mesetár albumokat.De ezt se visszük túlzásba.Néha Babintimnek is szüksége van csendre.
Pláne azért,mert elég zsibongó,olaszos tempperamentumú család vagyunk...
Ha érdekel,Gryllusz Vilmos Maszkabál albumának kottája és szövege megvan nekünk.Kíváncsi vagyok arra,amit tegnap mondani szerettél volna.Írj,mielőbb!
Nolo!Sokmindent kérdeznék Tőled,de nem teszem.Inkább azt írd le magadról,magatokról,amire érdemesnek tartasz minket,amiket szívesen megosztanál velünk.bevallom,kicsit pletyós vagyok,így jószerivel minden érdekel...
Jöjj gyakran,és légy bőbeszédűbb nálam.Előre köszi!...
Niki!igazad lehet a légzésfigyelőt illetően.Bevallom,mi anyagi okokra hivatkozva mondtunk le róla,és csak ezután vált feleslegessé,hisz' együtt sunytunk Picúrkánkkal.
Puszilunk Benneteket!