Dió!
Sajnos mellgyulladásban majdnem szakértö lettem
, annyi volt (mindkét mellemen voltak berepedések, hosszú ideig, és ezzel együtt voltak mellgyulladásaim is).
A láz után a mellben lévö fájdalom már nem tart sokáig, de az érintett területen még piros lesz egy darabig (és érezheted a csomót is), azaz ott még gyulladt, de aztán az is elmúlik. Én minden alkalommal szoptattam belöle végig
Nátánt, egyszer sem lett gennyes a tej (nálam a mellbimbó berepedése volt gennyes, de a tej soha). Ha aggódsz, akkor egy picit fej ki belöle szoptatás elött és látni fogod, hogy tiszta-e a tej (ha gennyes lenne, akkor elszinezödne).
Az antibiotikumot végig szedd be!
És nem fog elapadni belöle
, söt mivel mindig ebböl szoptatsz elöször (igy is kell), valószinü több lesz benne, mint a másikban (ha elmúlt, akkor vissza kell térni a váltott melles szoptatásra).
A fájdalom attól van, hogy egy tejcsatorna elzáródott és csomó keletkezett a melledben, ami begyulladt. A tejcsatorna legjobban ugy tudna megnyilni és kiürülni, ha Peti intenziven és gyakran (2 óránként) szopizná (jobb mint a mellszivó), és meg kéne próbálnod ugy mellretenni, hogy a csomónál legyen az álla. Jó szopihelyzetek a hónaljtartás és az, ha felülröl négykézláb adod oda neki a melled, mert ilyenkor sokkal jobban tudnak ürülni a tejcsatornák. Szoptatás topicban itt:
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/6915.html?1031837103" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/6915.html?1031837103[/url]
Menta (menta) 2002 Szeptember 02 hétfõ - 07h 29:
ezeket a képeket nézegesd meg.)
Hasznos lehet, ha szopi elött annyira meleg vizzel, ahogyan még birod megmosnád az érintett területet (rögtön utána szopi), helyi fájdalomcsillapitásra pedig lehet az érintett területet jegelni, de 10 percnél nem szabad tovább, mert az viszont már tényleg negativan hat a tejtermelésre, ha tovább jegeled.
Mitöl lett? (Sokan irták, hogy attól, hogy maradt tej benne (nem fejtek), de nálam nem ez okozta a gondot (a nagyobbnál sem fejtem egyszer sem és mégsem volt mellgyulladásom), hanem általában az, ha a bimbó berepedése vérzett. Ilyenkor általában követte a mellgyulladás is. Amióta nem vérzik, azóta mellgyulladásom sincs.)
Ha szakértök véleménye érdekel, akkor irhatnál a Szoptatás topicba!
Beszti (Nátán 10 hetes)