Új privát üzeneted érkezett!

Kata!
Köszi, hogy felraktad a képeket, végre megnéztem az újakat, mindenki nagyon édi!

Felteszek egy költõi kérdést: Miért akar állandóan a karomban aludni Betti? Most is félkezezek.

Conti+Betti 8 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Conti!

A mostani front miatt Dóri két napig sehol nem maradt el, csak a karomban. Talán nálatok is ez a gond, nem?
Én csináltam már olyat is Dórinak, hogy egy jó nagy kemény párnának fektettem oldalt. Vele szemben én feküdtem. Simiztem a fejét és a lábikóját. Bejött, elaludt. Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


kata
köszi szépen Kép már meg is néztem a gyeköcöket tündériek Kép

Puszi Csics és petike Kép
csics
 
 

 
 

sziasztok
Most írom be ötödször ugyanazt. Szóval, mi is nagyon frontérzékenyek vagyunk, meglepõdtem, hogy ennyi baba ilyen Kép
Tegnap du. folyamatosan a cicin lógott a kisasszony, egyszerûen más nem nyugtatta meg. Attól féltem, hogy majd a pocója fog ettõl fájni.
Tegnap lemértem: 3 hét alatt 600 gr-ot hízott (3120-ra ment le a kórházban, most 3720). szerintetek az jó?
Mi egyszer v. kétszer kelünk éjszaka, de van olyan, hogy két órát is fönt van. Ezzel mit lehet csinálni? Úgy sajnálom, ha sír, csak az nyugtatja meg (cici és tisztába tevés, simizés után), ha járkálok vele. Attól félek, hogy rászokik, s, ha nagyobb lesz, majd nem lehet leszoktatni. Ugyanez van a kiságyba fekvéssel. Egyszerûen néha nem hajlandó ott aludni, állandóan felsír. Ha pedig mellém fketetem, elalszik. De amint át akarom tenni az ágyikóba, megint felébred.
Mivel lehet ilyen pici babár szórakoztatni? Mert egyre többet éber, de még mintha semmi nem kötné le Kép

üdv,
bringa és hanna (ma 3 hetes)
bringa
 


Bringa: a 600 g nagyon jó Kép Szerintem még ne kezd fegyelmezni, lassan majd leszokik az éjszakai szopiról v. ha nem, akkor gyorsabban fog szivni. Juli még most is kb. 2 órát van fenn minden hajnalban (1/2-1/2 óra szopi mk. mellcöl+tápizás+fejés). A védönö azt mondta, hogy ez nem sok, legyek türelemmel, mert még kicsi, majd csökkenni fog az idö (holnap lesz 6hetes a bébipapi).

Lányok: ha valakinek kell K-vitamin, én szivesen odaadom, mert nekem van 4 ampulla felesleges.

Juli baba képei [url=http://kep.tar.hu/szalaijulia/" TARGET="_top]itt[/url] láthatók. Nézzétek meg Kép

zsani
zsani
 


Sziasztok

Panda
Sajnálom hogy meg kell tapasztalnod az éjszakázást. Én most nem panaszkodhatok, Levi 1x kel fel enni fél 4 körül, utána szunyál kb. 8-ig. Remélem nem csak egy átmeneti állapot, hanem kezd beállni erre.
Levi haja már nem hullik, én azt hittem hogy az egész ki fog hullani de nem, csak a feje tetején két oldal és hátul egy csíkban hullott. Most már pihés a feje, elkezdett nõni az "igazi" haja. Nagyon édi.

Beszti
Levit hordozóban visszûk, de nem is útközben, vagy ott ahol vagyunk van a gond, hanem utána amikor hazajövünk. És akkor sem egybõl kezd el üvölteni ahogy belépünk a lakásba, hanem ha pl. alszik, akkor utána amikor felébred csak sír, csak sír és nem lehet megvígasztalni. Úgyhogy õ is kibírja hazáig, sõt az autót nagyon élvezi még mélyebben durmol mint máskor.

Bringa
3 hetesen még nem nagyon tudod szórakoztatni a babát, csak az igényeit tudjuk kielégíteni. Õk ennyi idõsen (kb. 2 hónapos korukig) a saját kis világukba vannak zárva. És idézve a lányokat: "ilyen kicsinek még nem lehet elkényeztetni azzal ha sír felveszed."
Nekem viszont azért már lassan vigyáznom kell, mert Levi már kezdi érezni hogy mikor teszem a kiságyba, és azonnal rázendít. Sõt még be sem teszem, csak lehajolok vele, de már vágja hogy mit akarok. Kép

Zsani
Nagyon édi a pici lányod.

Nálunk vagy még mindig front van, vagy amit fentebb írtam, de Levi délután megbolydul teljesen. Csak úgy hajlandó elaludni a kiságyban, ha elõtte sír. Nem lehet csinálni vele semmit! Viszont ha kiveszem és a kezemben van akkor az sem zavarja hogy nem hason van hanem hanyat és azonnal elhallgat. Ha ez front akkor már nagyon unom!!!!!! Vasárnap óta tart szinte egyfolytában.

Forti és Levi (holnap már 7 hetes)

Kép
Kép
forti
 
 


Kata007,
Köszike, ha lesz új akkor majd szelektálokKép.

Zsani,
Megnéztem a képeket, nagyon jók, gyönyörû kisbabátok van!Kép

Bringa,
Szerintem legyél még türelmes. Nálunk Lili kb. 3 hetes volt amikor átállt az éjszakai 1x-i szopira. Most 8 hetesen szerencsére ez az 1 is egyre jobban tolódik ki. Most 4-4.30-nál tartunkKép. Viszont mi már az elejétõl következetesen nem visszük éjszaka a mi ágyunkba. Nappal annyit lehet ott amennyit akar, szinte mindíg ott is alszik, de éjszaka csak a kiságy. Direkt az éjszakai szopik miatt van is egy jó kis fotel az ágya mellett, ott szoktunk kajcsizni. Így nincs kísértés, hogy elaludjak vele az ágybanKép. szerintem idõt kell adni a picibabáknak, hogy megszokják ezt a "kinti" létet. Én még nem próbálom szoktatni semmire, mégis olyan ügyesen alakítja a kis igényeit.

Nagyobb babás anyukák:
Mikortól szoktak a babák átállni a napi 1x-i kakira?
Csak azért kérdezem, mert Lili szinte egész nap semmit sem szokott produkálni, aztán du. durrrrrKép. szinte mindíg átáztatja még az én ruhámat is. Ma pl. a pelus felsõ szélénél jött ki a trutyi. Ezzel a mennyiségre akartam célozniKép))
Voltunk tegnap a 2 hónapos oltáson, szerencsére egy pici nayfival megúsztuk, sõt hazafelé még aludt is a kocsiban. A súlya pedig már 5580gr.

Pusz,
Ilke és a ma 2 hónapos Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Ilke: boldog két hónapot KépKép
Én holnap megyek a 6hetes kontrollra, és pont azon gondolkodtam szoptatás közben (a bébi most az apja vállán büfizik), hogy hihetetlen, hogy 6 hete még ott volt benn, most meg itt van a kezemben egy "nagy ló", nött 7 centit és hizott 1 kilót... Hm...

Jó éjt mindenkinek Kép

Ja: egyébként Juli ma megint produkálta a vigasztalhatatlan sirást... Délben felsirt, kihoztam a nappaliba (a bnöm itt volt és épp pletykáltunk), itt szopott, aztán az ölemben elaludt, persze teljesen felborult a saját maga által kialakitott napirendje. Aztán mikor felébredt megint evett, majd a kiságyában aludt fél órát és megint rázenditett. Utána kicsit bohóckodtam neki, akkor megint elaludt, de mikor felébredt, úgy üvöltött, hogy hihetetlen.
Aztán szegény most az esti szopira nyugodott meg, mostmár becsülettel megszopta a magáét, és úgy látom, ki is fog dölni KépKép
zsani
 


Kata007, Forti

Nálunk is ugyanaz a helyzet. A Petra annyira nyügös, éjszaka óránként keltem fel hozzá. Szopizni sem nagyon akar, öt perc után elkezd feszülni és rángatja a mellemet.
Nem tudom, hogy mi van vele lehet, hogy a hidegfront. Kézbe sem akar nagyon elmaradni pedig idáig nagyon jó kislány volt.

Kata007
Képzeld voltunk vérvételen és a Petra vérszegény és kapott Maltofer cseppeket. Féltem, hogy majd nem tud kakilni de idáig minden rendben van. Most akkor már duplán kapja mert még én is szedem. Tényleg Te most szeded?
Majd ha lesz kép rólam akkor elküldöm egybe.
Forti
Szombaton a férjem volt nálatok (Õ vette meg az autós Cd-t)
mondtam neki, hogy nézze meg a Levit de sajnos pont akkor etettél.

Petra
Petra
 


Halihó!

Volt nálunk a védönö és megállapitotta hogy Nátán 1 (!) centit nött összesen a két hónap alatt. Nem tudom, hogy mérhette. Eredetileg 56 centinek mérték. És szerintem sem lehet 57 centi:
1. Akkor még nem kellett volna az 56-os ruháit nagyon kinönie, pedig van olyan, amit be se tudnék alul kapcsolni (nem széltében kicsi, hanem hosszban).
2. 68-as ruháknak viszont ugy kéne állni rajta... De nem ez történik.
Viszont megnyugtatott, hogy csak mostantól kell havi 2 centit nönie!KépKép (Haha... Legközelebb véletlenül sikerül jól megmérni, és akkor meg túl soknak fogja találni???)

Bringa!

Szerintem az éjszaka az ne legyen a müsor ideje. Nátán is próbálkozik nappalt csinálni az éjszakából, de nem hagyom magamat!Kép Nem az a baj, hogy sir, hanem az, hogy "beszélgetni" akar (gagyog, mosolyog), aztán ha mégis ugy döntök, hogy ha nem kell a szopi (eddigre általában már jóllakott), akkor alvás (nekem majd leragadnak a szemeim), tényleg elkezd sirni. Ugyhogy most már azt vezettem be, hogy amikor megkapja a másik mellemet (két mellböl eszik mindig), akkor lekapcsolom a villanyt. Hallgatom, hogy meddig szopizik tényleg, mikor alszik el rajta, aztán be az ágyába. (Ilyenkor van, hogy kicsit felébred, de ez már általában nem baj, mert visszaalszik.)
Szerintem elvileg maradhat a szülöi ágyban, de nálunk ez nem jó, mert nem tudjuk ugy elhelyezni, hogy mindhárman rendesen tudjunk aludni. (Ha közénk rakom, akkor a férjem nem tud, mert attól fél, hogy ráfekszik, ha meg magam mellé, akkor én attól, hogy leesik. A férjemmel nem tudok az ágyban cserélni, mert én meg nem szeretek a fal mellett alduni, pedig ez lehetne a megoldás... Ugyhogy a nyugodt alvásunkhoz marad a kiságya!Kép)

Ilke!

Nátán az elejétöl fogva 1x kakil, az a ritka, ha több pelus is az. Igaz, akkor hasnlóan nagy mennyiséget. Kakiban állitólag a nagyobb szélsöségek is jók anyatejes babáknál (ha nem kakil napokig az is, meg az is ha minden pelusában van). Szóval erröl szerintem nem lehet semmi egységeset mondani.

Beszti (Nátán majdnem 10 hetes)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Bringa
szorakotatni még nagyon nem tudod legföjebb puszikal meg ha már tud mosolyogni akor azal hogy vissza mosolyogsz rá .
alvás:mi ugy csinájuk hogy éjszaka a kiságyába alszik és csak napközben van a mi ágyunkon mert csak ott hajlando elaludni nappal.hajnalban meg az én hasamon alszik csak el ha elalszik .a sulyával kapcsolatban meg azt mondta nekem a védönö mikor kijött hozánk hogy 2 hetes korára kell visza hizni a születési sulyát ugy hogy valoszinüleg nincs semi baj a babocádal mert ahogy látom 1 hét mulva már 4000gr is elfogja érni .mi most tartunk a 4000gr nál és Petike most 5 hetes .és a dokinéni szerint nagyon szépen hizunk .ugy hogy te se aggodj nagyon jo sulyban van a babocád .

puszant CSicsés az 5 hetes Petike Kép
csics
 
 


sziasztok
köszi mindenkinek a jótanácsokat Kép milyen jó, hogy lehet kit kérdezni Kép
tegnap éjjel legalább 3* keltünk, ilyen még nem volt. igaz mindig csak keveset evett, valszeg ezért ébredt újra.
fejés: én kezdetektõl két cicibõl etetek, s egyetlen egyszer fejtem csak: a kórházban, hogy éjjel ne tápszert kapjon.
valamelyik nap olvastam, hogy az elõtejtõl fájhat a pocó. ez tényleg így van? akkor nem jó két mellbõl etetni?

valaki (bocs, nem tudom ki volt) írta az agyhártyagyuszi elleni oltást. ha nem támogatják, mennyibe kerül? és nekem kell megvenni gyógyszertárba, vagy hogy mûködik?

Beszti
szerintem ne aggódj, mert ez a centi mérés nem lehet pontos. próbáltam itthoin mérni, hát ahányszor nekiálltam, annyi féle eredmény lett Kép

Petra
vérvételre küldtek, vagy magadtól mentél? mert én is vérszegény vagyok, s szeretném, ha a baburól minél elõbb kiderülne, ha az, s kapna vasat

pussz mindenkinek,
bringa és hanna (3 hetes)
bringa
 


Bringa: megint csak szakmai szempontból tudok segiteni, mert gyermekorvosi asszisztens vagyok (a foglalkozásom eredetileg rtg.asszisztens, de mikor gyereket kezdtünk "gyártani", akkor álltam be a mostani munkámba). Szóval az agyhártyagyulladás elleni oltás 1500 Ft körül van, és 1 éves kor alatt 3 kell belöle. Orvos irja fel, csak vényre adják ki. Szóval szerintem ha tudod, akkor játszd meg a támogatást, mert jó sok pénz ez az oltás. De még nem lehet beadni, mert asszem 3 hónap az alsó korhatár (ezt nem tudom pontosan).

zsani
zsani
 


Bringa!

Szerintem is kicsit meg turelemmel kell lenned, az en Rekam ugy 2 honapos kora elott nem sokkal, maga tert at az ejszakai egyszeri szopira, es nalunk is egyre tolja reggel fele az idopontot. Igy viszont reggel 7 utan mar nem tudom visszaaltatni, mig a ketszeri szopinal akar fel 10-ig is elaludt, s nekem volt 1-2 nyugodt oram reggel, mig az az ejszakai plusz egy szopi megvolt negyed ora alatt. Szoval majdnemhogy jobban tetszett az nekemKép
Alvas: eleinte Reka is csak ugy aludt el, ha belealudt a szopiba, majd mint a lassitott felvetelnel, belecsempesztuk a kulon szobaban levo kisagyaba. 2 honapos kora korul az valt be nalunk, hogy hason tettem le aludni, majd mikor mar jo melyen aludt, megforditottam / aggodo elsobabas anyukaKép/ Most /3 honaposan/ mar feleberen is le lehet tenni, Norci (?) szavaival elve dödörög egy kicsit maganak, elaltatja magat.
Szorakoztatas: egyetertek Fortival /lattam am en is Levit multkor, igazan tunderiKép/, igazabol meg nem "szorakozik" a babaKép Nalunk 2 keresztbetett hústû /hurkapalca helyettKép/ 4 vegere szines fonallal felakasztott kb 8-10cm-es, papirbol kivagott kis elefantok jottek be, megbabonazva nezte a lanyom. PEdig majd masfel meterrel volt felette, a lampara ragasztottam. Ami megfogta benne, az szerintem az, hogy feher alapon voltak feketevel a konturok, szem, orr , szaj, es szinten sotet /bordo/ volt a fonal, amivel felakasztgattam. Ennek kiabalt, beszelt egesz nap eleinte, sot, ha sirdogalni kezdett, eleg volt fujnom ezt az "izet", es lecsendesedve bamulta tovabb, nem kellett felvenni.
A masik varazsszer nalunk a pelenkazo-ratet szegelye volt, az is feher alapon sotet/kek/ mintas, azt tudta meg hosszu ideig nezegetni 1 honapos kora korul.
Ha kesobbi jatekok is erdekelnek majd, kerdezz, szivesen adok otleteketKép
Es bocsi a kisregenyertKép

Ildiko
afonya
 
 


Sziasztok!

Bringa!

Tudom könnyen beszélek én, egy tüneményesen jó kislány mellett. Viszont nekünk is voltak nyûgicés napjaink, éjszakáink, hajnalaink.
Dóri mióta megszületett 3-szor kelt fel éjszaka. Mindig kapott egy kis szeretgetést, puszikát, majd cicit, amin mindig hagytam elaludni. Mindezt félhomályban. Nem beszélgettünk, nem játszottunk, nem cseréltünk pelust. Amikor láttam, hogy elaludt, visszatettem a kiságyba. Mivel a mi ágyunk mellett van a kiságy, még picit simiztem valamijét és aludt tovább.

Az elkényeztetés: én soha nem hagytam Dórit sírni. Mindig reagáltam a sírására. Megnyugtattam, felvettem. Ha dolgom volt vittem magammal a konyhába. A mai napig nagyon sokat van a szõnyegen egy pléden. Viszont nem hisztizik. Szerintem ha reagálsz a baba panaszkodására, nem fog visszaélni vele. Nem kell ölben cipelni egész nap, de ha neki rád van szüksége, akkor ne egyedül nézelõdjön a kiságyban. Elvégre 40 hétig, egy percre sem kellett téged nélkülöznie! Kép Most se kelljen! Nyugodtan vedd fel, de ne sétálj vele, ne ringasd! Nyugtasd meg és tedd olyan helyre ahol állandóan lát. Beszélj neki, néha menj oda, nyomj egy cuppanót a pofijára. Kép Meg fogja szokni hidd el, hogy attól, hogy nem ölben van, még nincs egyedül hagyva.

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Petra!

Én szedem most újra, de tutira nem fogom szedni. Dóri megint nem kakál minden nap. Most pl. a mai a 3. nap, hogy nincs kaki. Szóval mondhat nekem bárki bármit, Dórinál ez a bûnös.
Persze ez a világért sem jelenti azt, hogy nálatok is ilyen gond lesz. Nincs két egyforma ember. Nyugodtan add Petrának. Viszont ha változik a kaki téma, akkor már tudod, hogy mit próbálj meg, nem? Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Bringa!

1999 ápr.-tól az Act HIB nevezetü oltást (ez egy agyhártyagyulladás elleni oltás) alapból adják a babáknak a többi kötelezövel együtt (BCG, DTP). Elöször 2 hónaposan kap, majd még kétszer (4 ill 5 hónaposan, ekkor a DPT ismétlöoltásokkal együtt (2 szurit kap egyszerre)). Mivel kötelezö, ezért ingyenes.KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Helló!

Igen már megint titeket zaklatlak!Kép
Szóval az van hogy fáj a pocak. Összeránt és olyan mensi-szerü és alul középen. Hol kicsi ideig, hol hosszabb. A baba is mintha ugrálna (már amennyire tud). Nem igazán fáj, de fáj. Idõköz??? Passz. Sürün, de ahhoz képest nem erõs. Szóval ez most mi? A baba mozgása gyanús nekem! Lehet hogy Gabi-baba van a háttérben és nem indult még kifele, csak játszik?
Szóval hogy fájt nektek mikor indult? Gyengén és hogy, hol mikor, miért mennyiért és a többi és stb...Kép

sasha
37

Kép
sasha
 
 


Bringa, Zsani!
Én írtam az agyh.gy. elleni oltásról. A dokinéni írta fel, és itt a XVIII. ker.-ben ingyenes. A 2. hónapi oltásnál adja be az elsõt Bettinek 25-én. Szerintem nem mindenhol ingyenes, mert úgy mondta a doki néni, hogy örüljünk hogy az önkorm. támogatja.

Nálunk az éjszakák jól telnek, de a nappalok.. Sok nyügi idõszak van, már olyat is produkáltunk, hogy sírt az ágyban, mikor felvettem még rákontrázott. Aztán rájöttem, hogy nagyon fáradt. Így viszont csak a karomban alszik el.
Egyébként nagyon édi, most fedezi fel, hogy van keze.

Sasha! Sajnos nem tudom csak tippelek, hogy ez jóslófájás lehet.

Conti + Betti 8 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Helló!

Conti!

Köszi! Azt hiszem elmúlt. Csak túl sokáig tartott... tuti a baba volt a "hibás" szerintem. Most már jobb kicsit. Már csak a derekam fáj, mert vasaltam...Kép

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok,

a frissbõl ugrottam át, lenne egy kérdésem. Valóban szükséges a mellett felkészíteni, edzeni a szoptatásra? Ha igen, akkor hogyan tegyem meg? Mindenféle hozzászólásért nagyon hálás lennék. Ha valaki hosszabban is kifejtené, nyugodtam írjon a emil-t.

Köszik, Lora (34)
lora
 
 


Sziasztok!

Lora!
Igen,fontos a mellbimbo edzese,felkeszitese.Ennyi strapat meg soha nem kellett kibirnia a mellbimbodnak,mint ami következik.
Nekem azt tanacsoltak,hogy fürdes utan jol dörgöljem meg törülközövel,persze azert ne sebesre!!!Es aztan valami jo zsiros kremmel kenjem be.Legjobb a vazelin.Ugyan nem tudommilyen az,ha valaki nem edzi szoptatas elött,de meg igy is sokaknak kisebesedik.Persze ez rossz szopastechnikara is utalhat,de akkor is jobb,ha mar valamit kibir a melllbimbod!

Sasha!

Hajra!!!Mar nem tart sokaaaa!De azt a kicsit meg birja ki bet a babo!Kép
Szerintem is lehetnek azok josjo fajasok.BAr ezt azert igy nehez megitelni!

Mar reg jelentkeztem,de ennek az a kihatasa,hogy a lakas megint egy kicsit emberibb allapotban van.Bar meg messze nincs rend,de legalabb nem a szennyes ruha hegyek gyülnek,hanem a tisztakKép !

En sem hagyom Rebit sirni,bar ajnos neha nem megy mashogy.Azaltal,hogy Aaronnal is kel törödjek,neha ennek Rebi issza meg a levet.Bar amikor lehet,akkor ö a karomban van,ha igenyli.
Ö eleve olyan aki sokat akar karban lenni.Bar az utobbi napokban ez javult.
Lehet,hogy rajön,hogy tenyleg nincs akkor sem egyedül,ha nincs akaromban!Pl.ha Aaron jatszik mellette akkor is tök jol el van!

Rebecca probal mar hangokat,most az "aj" vagy valami hasonlonal tartunk.Es nagyon szeret elnezelödni,ha pl.leteszem agy takarora a földre es oda ülök hozza es beszelek neki.Vagy nem neki...Kép
Van az a baby-gym vagy masneven trapeznak is emlegetik,amit a babak föle lehet allitani,azt mar idönkent el is eri es meg tudja lökni a jatekokat,amik arrol lognak.Akkor aztan teljesen izgatott lesz, es beindul a rugi is!

Es ollllyan edesen mosolyog!
Mindenkinek ilyen babot kivanok!

CIAO,Kryss&Rebecca(het es fel hetes)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Conti!

Bocsi!KépKép Az Act HIB egészen biztosan ingyenes.KépKép Nem kell önkorm. támogatás hozzá sehol, mint ahogy egy kötelezö oltáshoz sem.

Lora!

Leritam a véleményem a "Friss..."-ben.Kép
Ja, és még csak annyit, hogy immár a második gyermekemet szoptatom, és a kettö teljesen különbözik. A nagyobbal nehezen kezdtük, viszont ment utána pikk-pakk (nem edzettem a mellemet, viszont nem sebesedett ki egy picit sem, söt ilyenröl, hogy kisebesedés és mellgyulladás még hirböl sem hallottam (de persze olvastam róla, csak minket szerencsésen elkerült)). Most viszont elég sok gondom volt, pedig egy gyerek már edzette a mellemet (13 hónapig szopott), mégis most kisebesedett, és mellgyulladásom is volt. De én ezt azzal hozom összefüggésbe, hogy a császár miatt nagyon nehezen mozogtam (pl. alig birtam oldalra fordulni és nem is tudtam sokáig ugy maradni). Szerintem arra figyelj, hogy jó technikával szopizzon: olvasd el, hogy hogyan kellene bevennie, mire figyelj (ajka, nyelve stb.). A www.lll.hu-n le van irva a helyes mellretétel. És akkor nem lesz semmi gond, biztosan nem fog kisebesedni. Sok sikert!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Agyhártya gyulladás elleni oltás több féle is van, mivel több kórokozó is "csinálhatja".
Az egyik a Haemophilus Influenzae - ez ellen van az Act-HIB, 2 éve kötelezõ+ingyenes.
A másik az, ami pár éve tombolt a laktanyákban. Ez a Meningococcus C. No ez az csak egy éves korig ingyenes, viszont nem is kötelezõ.
A babaszobában rákerestem, ettõl tudok itt okoskodni.
Innen szedtem a bölcsességet.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Beszti: gondoltam, hogy aki kérdi az nem az Act-HIB-re gondol, hiszen az ingyenes, merthogy kötelezö. Nálunk viszont a Menjugate pénzbe kerül 1 év alatt is, csak az önk. támogatja 50%-kal.
zsani
 


Sziasztok!

Az éjszakák katasztrofálisak. Ádám 3x ébredt fel, hajnali 5-kor tettem le, aztán Noémi 1/2 6-kor felkelt, és nem is aludt vissza. És ez már a harmadik ilyen éjszakám egymás után. Kezdek kipurcanni. De nappal viszont semmi gond. Ádám tüneményes, alig sír, semmi nyügi, csak ha álmos vagy éhes. A babahordozóban mindig velem van, és olyankor nincs semmi baja. A múltkor még a fürdõszbába is magammal vittem, mikor fürödtem délután, mert Noémi éppen aludt a szobában, és nem akartam, hogy felébressze.
Viszont csak cicin alszik el a fiatalúr. Napközben és este is. Szerintetek ez nem baj? Ha beteszem az ágyába, nagyon sír, ezért inkább megszoptatom, és õ elalszik. Nem lesz ebbõl hosszú távon baj?

Láttam, a babák szórakoztatásáról is esett szó. Van egy nagyon jó könyv, ami születéstõl iskolás korig ad feladatokat, amiket lehet a gyerkõcökkel végezni. Ezek fejlesztõ és játékos feladatok. Nem kell feladatnak tekinteni, ötletként is fel lehet használni, ha nem tudunk mit kitalálni játék gyanánt. A címe: Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem! Meg lehet kapni bármelyik könyvesboltban, de a nagyobbakban biztosan. Érdemes beszerezni, tényleg jól használható még akkor is, ha nem akar az ember kis zsenit nevelni a gyerekébõl.

Sasha!
Nekem is voltak jóslófájásaim a 40. hét elsõ napján... Én azt hittem, szülök, úgy fájt. Elmentem zuhanyozni, és el is múlt. A védõnõ azt mondta, hogy kb. 1-2 héttel a szülés elõtt szoktak jelentkezni ezek a fájások. Én megrémültem, mert semmi kedvem nem volt még annyi ideig cipelni az irdatlan méretû hasamat, nagyon akartam már szülni. De neki lett igaza, mert 1,5 hét múlva született meg Ádám. Tehát 4 nappal késõbb jött. Ha Te most a 37. hétben jársz, lehet, hogy picit elõbb fog jönni Gabi baba.

Panda (+Ádám, tegnap volt 3 hónapos)

panda
Halásztelek
 
 


Sasha!
A jóslófájások olyanok mint a menstruációs görcsök. Meleg hatására elmúlnak (fürdés, napon ücsörgés). Nekünk a kórházban mondták az elõkészitõn, hogy igy könnyen meg lehet állapitani, hogy jósló e vagy valós fájás. A meleg vagy elmúlasztja, vagy felerõsiti, vagy pontos ritmust ad neki. De ha amúgy még nem akar a baba születni nem inditja be. Kép
Ha nagyon zavar, mondják még a fél deci vörösbort is. Attól is elmúlik.

Zsunya

zsunya
 
 


Sziasztok Lányok
ugy nézki elmultak a nagyon nyügi napjaink tegnap majdnem vigig aludta az egésznapot csak enni-inni kellt fell utána rögtön aludt tovább . ma voltunk vásárolni és jött velünk Petike is és élvezte a vásárlást bár az már multkor kiderült hogy szereti a bevásárlo központokat de most az tescoban voltunk vásárolni de azt is élvezte Kép bár még csak 2 orát bir igy nézelödni mert utána nyügi lesz mert elfárad .igy nem nézelödhetünk-vásárplgathatunk sokáig még vele .

Puszant Csics és Petike Kép
csics
 
 


Sziasztok!
Kezdek kipurcanni fizikailag. Elkezdõdött egy jó kis hátfájásom, bal oldalt, minden baba felvétel és lerakásnál fáj+ha a karomban van sokáig. Ezenkívül elkezdõdött a szénanáthám és fáj a torkom, mert a hûtõböl ittam a joghurtitalt. Mellesleg folyton úgy érzem kevés a tej, ez is idegesít. De holnaptól lesz segítségem, jön anyukám vagy három hétre. Legalább a fõzést leveszi a vállamról, meg el tudok menni vásárolni. Most ugyanis a férjem vásárol, de ritkán találja el hogy pl. milyen joghurt vagy popsitörlõ stb. kell. Na elég a panaszkodásból, szerencsére nálunk is jobb a helyzet "frontügyileg". Most is javában alszik..
Kryss, azt hiszem én is veszek egy olyan "trapézt", már kinéztem milyen klassz. Nagyon bírnám, ha eljátszana vele idõnként.

Conti + Betti 8hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Beszti, Zsani, Conti, Borcsa
Köszi az infót. Bár én nem tudtam, hogy többféle ilyen oltás is van, most már legalább tiszta a kép.

Ildikó
köszi a hasznos tanácsokat, még kérünk belõlük Kép

Kata
Neked is köszi a tapasztalatokat (ma úgy látszik a megköszönés napja van Kép! Eddig még sajnos fekve egyszer sem sikerült megnyugtatnom, pedig próbálkoztam. Éjjel egyébként én sem beszélek hozzá, de néha muszáj pelust cserélnem (pedig haj, de nagy volt az elhatározás, h éjjel nem m fogok... Kép Még tanuljuk egymást Kép
És éjszaka nem is büfiztetsz?

Lora
Szerintem is az a legfontosabb, hogy már a kórházba kerülés elõtt legyél tisztában azzal, hogyan kell helyesen mellre tenni a babát, meg milyen helyzetek vannak. A kórházban nagyon sokan szenvedtek mindenfélétõl, próbáltam a szoptatós füzetet egy kicsit körbeadni, szerintem, nagyon hasznos. De a netrõl is ki lehet nyomtatni az elsõ legfontosabb tanbácsokat az lll honlapról, sokat segít. Nálunk pl a csecsemõsök egyáltalán nem foglalkoztak azzal, hogy mit hogyan csináljunk (tisztelet a kivételnek)

üdv mindenkinek,
bringa és Hanna (3 hetes)
bringa
 


Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni azoktól, akik használnak porszívós orrszívót, melyik a legjobb, szeretnék beszerezni valamilyet.

Bringa, sajnos nálam sem egyszerû az éjszakai szopi, mindig kell büfiztetnem is, ez legalább negyedóra mászkálás. Megéri, mert ha nem büfiztetem, tiz perc múlva úgyis felébred. Ráadásul nálunk a napi 4-5 kaki nagy része szopi alatt jön ki, úgyhogy büfi után tisztába is kell tenni, nem tudom kakisan lerakni aludni. Ma éjszaka pl. az én pizsamaalsóm is kakis lett, a lábánál folyt ki, és a rugin átszivárgott..

Ti ebben a hûvösebb idõben mit adtok a babákra levegõzésnél?
Én még csak kiskabátot,sapit, meg becsavarom takaróba. Remélem nem fázik meg. Rájöttem hogy aktuális lenne valami melegebb nadrágféle vagy overal.

Conti + Betti 8 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Conti
ez már nekem is eszembe jutot de sajna még nem látam téli ruhákat megfelelö áron Kép én mostanában badyit ara meg meg plüs rugdalozot adok meg sapkát és jol betakarom a kocsijában .holnap megyünk csipöszürésre meg gyogytornászhoz remélem minden renben lesz .

Puszant Csics és Petike Kép
csics
 
 


Lora,

Én egyik terhességem (2) alatt sem edzettem a szoptatáshoz a mellbimbóm, viszont az elsõ ciciretételtõl kezdve minden szoptatás után bekentem Garmastan bimbóvédõ krémmel a mellemet. Persze fájt a cicim, de nem sebesedett ki. Kb. 4-5 nap múlva pedig már nem is volt a krémre szükség, ugyanis csak az elején kell nagyon vigyázni, amíg még nincs hozzászokva a mellbimbó az igénybevételhez. Azután pedig akár egy órát is ázhatott a pici szájában a mellbimbóm, nem sebesedett ki.

Pötyi
pötyi
 
 


Bringa
Mi nem magunktól mentünk vérvételre hanem koraszülött volt a Petra és mikor hazamentünk a kórházból arra rá kellett vissza menni 4 hétre. Most három hétig szedi a vasat és megint vesznek vért tõle, remélem, hogy utána már nem kell neki szedni.

Conti
Mi úgy megyünk sétálni, hogy rugi, a rugira egy zokni, kardigán, sapi és egy takaró de a Petra így is majdnem megfagy. Nem akarok rá több ruhát adni mert akkor mi lesz télen. A szobába 24 fok van és a keze teljesen hideg.

Nektek mikor látszott meg a BCG helye a Petra már 9 hetes és még semennyire sem látszik?

A Petra annyira jó kislány, hogy egy órától alszik és már hat óra van. Remélem azért éjszaka is lesz alvás.

Petra
Petra
 


Petra!

Nálunk már látszik Nátán BCG helye, a védönö bele is irta a kiskönyvbe, hogy "poz.", azaz oké. Nátán ma 10 hetes.
Szerintem öltöztesd fel jobban, ha ugy érzed, hogy fázik, mert nem az a lényeg, hogy tél lesz és akkor mit adsz rá, hanem a most. Én mindig magamat nézem, és nem vagyok fázós tipus, de ha már nekem pulcsi kell, akkor neki egy réteggel több, mert ö alszik és nem mozog. Én a babakocsiban volt mostanában (szelesebb napon) hosszúujjú body + ujjatlan rugi + melegebb felsö + sapka + takaró kombinácót kapott (a takaró nem volt túl vastag), és még a kocsi lábzsákja is felkerült és nem volt melege (ezt a nyakánál a legkönnyebb ellenörizni). Télen egyébként a rugihoz overállt fog kapni (meleg babazsákot), az azért ennél jóval melegebb lesz.Kép
Azért a 24 fok nem olyan hideg, látszik, hogy a babáknak a végtagjai könnyebben kihülnek.

Conti!

Lehet több márkát is kapni orrszivóból? Nekünk a Csöpi nevü van, és teljesen jó.Kép Régebben is ilyen volt, de ez most annál jobb, mert ennek csak a hosszú csö része müanyag, a többi üveg, ez igy sokkal higiénikusabb.
Tejkérdésen ne idegeskedj! Biztos van elégKépKép, ha jól fejlödik. Csak szoptasd akkor, amikor neki kell.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Pötyi,
van vmi javulás bukás ügyben?
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok

Levinek is látszik már vagy másfél hete (most 7 hetes) a BCG helye, de nekünk nem írtak semmit a kiskönyvünkbe.

Nálunk a lakásban 24-25 fok van és Levinek is jég hideg a keze, sõt néha érzem rugin keresztül hogy a lába is hideg, ha csak rugi és body van rajta. Ezért egy kicsit be szoktam takarni nagyon vékony takaróval. Tegnap pl. már befûtöttünk egy kicsit a fürdéshez, mert nem akarjuk hogy megfázzon, biztos nem kellemes meztelenül, vizesen a 24 fok, ha én ruciban érzem jól magam.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Pár napja nem olvastalak benneteket, mert nem volt gépünk. Aztán a hétvégén elkapott egy jó kis mellgyuszi...

Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni: péntek este kezdõdött, elkezdett fájni a mellem, majd hõemelkedésem lett, amibõl szombatra 40 fokos láz lett. A láz vasárnapra elmúlt - persze úgy, hogy gyógyszert vettem be -, de a mellem egyre jobban fáj, annak ellenére, hogy szedem az orvos által felírt antibiotikumot. Igaz, még csak kettõt vettem be. Ezen kívül próbálkozom a káposztalevél-borogatással, és fejek, mint a kisangyal. Szerintetek meddig fog még fájni? A szoptatást is mindig ezzel kezdem, de honnan fogom tudni, hogy szophat-e Peti belõle, pl., hogy nem gennyes-e, vagy ha már lázam nincs, akkor gyulladás sincs? Akkor miért fáj? És ugye nem fog elapadni ebben a mellemben a tej?

Szóval be vagyok ijedve. Légyszi, akinek már volt ilyen, írjon, hogy megnyugodhassak.

Köszi elõre is.

Dió és a 9 hetes Peti
Dió
 


Dió!

Sajnos mellgyulladásban majdnem szakértö lettemKép, annyi volt (mindkét mellemen voltak berepedések, hosszú ideig, és ezzel együtt voltak mellgyulladásaim is).
A láz után a mellben lévö fájdalom már nem tart sokáig, de az érintett területen még piros lesz egy darabig (és érezheted a csomót is), azaz ott még gyulladt, de aztán az is elmúlik. Én minden alkalommal szoptattam belöle végigKép Nátánt, egyszer sem lett gennyes a tej (nálam a mellbimbó berepedése volt gennyes, de a tej soha). Ha aggódsz, akkor egy picit fej ki belöle szoptatás elött és látni fogod, hogy tiszta-e a tej (ha gennyes lenne, akkor elszinezödne).
Az antibiotikumot végig szedd be!
És nem fog elapadni belöleKépKép, söt mivel mindig ebböl szoptatsz elöször (igy is kell), valószinü több lesz benne, mint a másikban (ha elmúlt, akkor vissza kell térni a váltott melles szoptatásra).
A fájdalom attól van, hogy egy tejcsatorna elzáródott és csomó keletkezett a melledben, ami begyulladt. A tejcsatorna legjobban ugy tudna megnyilni és kiürülni, ha Peti intenziven és gyakran (2 óránként) szopizná (jobb mint a mellszivó), és meg kéne próbálnod ugy mellretenni, hogy a csomónál legyen az álla. Jó szopihelyzetek a hónaljtartás és az, ha felülröl négykézláb adod oda neki a melled, mert ilyenkor sokkal jobban tudnak ürülni a tejcsatornák. Szoptatás topicban itt:

[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/6915.html?1031837103" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/6915.html?1031837103[/url]

Menta (menta) 2002 Szeptember 02 hétfõ - 07h 29:
ezeket a képeket nézegesd meg.)

Hasznos lehet, ha szopi elött annyira meleg vizzel, ahogyan még birod megmosnád az érintett területet (rögtön utána szopi), helyi fájdalomcsillapitásra pedig lehet az érintett területet jegelni, de 10 percnél nem szabad tovább, mert az viszont már tényleg negativan hat a tejtermelésre, ha tovább jegeled.

Mitöl lett? (Sokan irták, hogy attól, hogy maradt tej benne (nem fejtek), de nálam nem ez okozta a gondot (a nagyobbnál sem fejtem egyszer sem és mégsem volt mellgyulladásom), hanem általában az, ha a bimbó berepedése vérzett. Ilyenkor általában követte a mellgyulladás is. Amióta nem vérzik, azóta mellgyulladásom sincs.)
Ha szakértök véleménye érdekel, akkor irhatnál a Szoptatás topicba!Kép

Beszti (Nátán 10 hetes)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Panda!
En szerintem ne izgulj,majd megtanul magatol elaludni.
Rebekka nem mindig hami közben alszik el,de majdnem mindig karban.En is nyugtatom magam,hogy,majd ö is meg fog tanulni elaludni egyedül,de ezek szerint most meg szüksege van a testközelre.

Conti!
Tenyleg neha mar jol el tudja Rebi nezegetni ezt a "trapezt",es ilyenkor "midjart jövök"-özesbe is kezdek idönkent es tavolabb maradok nehany percre.Es ha vissz megyek hozza,akkor meg "bejelentkezem" nala,hogy tanulja,hogy neha egyedül kell csinaljon valmit de en visszajövök,nem hagyom egyedül.
Az orrszivohoz nem tudok hozzaszolni,nekünk nincs,Aaronnal nem kellett es ugy kepzelem,hogy Rebinel sem fog kelleni.(majd eldölKép )
De azt tudom,hogy szoktak csinalni,ha a baba orra el van dugulva,akkor az anyatejböl belecseppentenek.Allitolag ez segit.(utana meg indig le lehet szivni,ha nem!Kép )
Aaronnal nem kellett csppenteni,mert annyit bukizott es valamennyi anyatej mindig jutott az orraba - hogy vajon emiatt nem volt soha eldugulva??Kép

En is takarot hasznalok a felöltözteteshez.Body es rugdalozo es takaro es sapi,ha nem felejtem el!
Szombaton voltunk szülinapi bulin,amit kint tartottak - brrrrr,de hideg volt.Rebire a bodyn es rugin kivül a mindig magamnal hordott tartalek ruhajat adtam(vekony rugi,pullover es zokni) meg a parazs mellett is acsorogtunk.igy eleg jol elvoltunk.

Rebi fejen par napja van koszmo.Ugye igy hivjak azt ami a babak fejen szokott lenni es olyan mintha korpas lenne a feje?Tudom,olajozni es lekefelni kene.Ha hasznal.
Aaronnak (majdnem 3 eves) meg most is van a fejen.
A Ti babaitoknak is van?

Szioka,Kryss&Rebecca(majdnem 8 hetes)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Dió: jobbulást!

Lányok, úgy látom, én szuper aggódós vagyok Kép)) Én a body+rugi+sapi összeállitáson kivül még egy vastagabb kantáros gatyit és annak a felsöjét is ráadom, és betakarom. Lehet, hogy ez már sok?
Söt, mivel én is fázom szoptatás közben, mindig betakarom magunkat egy vékony pléddel. A kiságyában meg egy kicsit vastagabb pléddel van betakarva.
Viszont nem hidegek a végtagjai, de azt sem látom, hogy melege lenne KépKép Na, akkor most mi van? Kép

Mi mától rendszeresen megyünk sétálni (eddig kb. 3naponta mentünk, de most befizettem ebédre egy kifözdébe, úgyhogy kénytelenek leszünk lemenni), remélem még nem lesz mindig ilyen hideg szeles idö.

zsani
zsani
 


Kryss!
Nálunk is most kezdõdött a koszmó. Még alig van, megpróbálom kezelni, mert az elsõ lányomnak eléggé elterjedt a fején.

Petra!
6 hetesen már látszott egy borsó nagyságú piros göb, sajnos meg is telt és kifakadt, de ez Bettit egyáltalán nem zavarta. Valamikor napközben szakadt fel, csak este vettem észre a fürdésnél. A védõnõ nem nézte meg nálatok?

Conti + Betti 8 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Ágci,

Köszi az érdeklõdést, már egy hete nem iszom tejet és úgy tûnik, hogy csökkent a bukás gyakorisága és mennyisége is. Csak nagy ritkán fordul elõ, hogy nagyobb adagot bukik vissza. Ha azonban nem szûnik meg teljesen egy-két hónapon belül, akkor esetleg megpróbálnám a riszliszttel történõ sûrítést, de nem tudom, ezt hány hónapos kortól lehet alkalmazni. Most 1 hónapos a pici.
A súlya szépen gyarapodott ezen 1 hónap alatt, úgyhogy a doki semmit nem javasolt. De én nagyon bízom abban, hogy nálunk is megszûnik ez a probléma, akár csak nálatok.
Mégegyszer nagyon köszönöm.

Pötyi
pötyi
 
 


Jo estét lányok
a BCG oltás helye már nekünk is látszik .Petikének is hideg a lába álandoan meg a keze de csak a lábát tudom betakarni mert a kezét álandoan kidugja a takaroalol én ma vetem elö a melegeb takaroját és most azal van betakarva szerintem az már kint is marad és a vékonyt elteszem .ma már kocsikabátot is adtam rá nehogy megfázon .ma voltunk tornázni szegényt nagyon meggyötörték Kép nem nagyon tetszet neki de muszáj járnunk különben nem fog kigyogyulni a tonustalanságábol igy hát heti egyszer elkell járnunk és majd meglátjuk hogy mennyi idö alatt gyogyulunk meg de aza jo hogy a gyogytornász szerint nem sulyos .voltunk csipöszürésen is minden rendben a csipöjével 1 honap mulva kell menünk majd csipö UH-ra .

Na megyek mert manocskám ébredezik Kép

Puszant Csics és Petike Kép
csics
 
 


Nem tüntem el! Csak új lakásba költöztünk és itt nincs internet elérhetõségi lehetõség. (A Matáv nem tud vonalat biztosítani 2002-ben mûszaki okok miatt)
De én mint Pucur apuka a meló helyemen ki tudom nyomtatni a hozzászólásaitokat és így a Pucur anyuka mindenrõl értesül. Az email cím az továbra is él.
Dóri baba szépen fejlõdik, szép, egészséges. Jól szopik kiegyensúlyozott mosolygós.
Panda és Ilke légyszi küldjétek el a telcsiteket emailben.

Pucur apuka
Pucur apuka
 


Képzeljétek, Juli tegnap szinte semmit sem aludt. Én meg olyan fáradt voltam, hogy nem mertem ülve szoptatni, mert féltem hogy elejtem. Aztán fekve szoptattam (eléggé bénák voltunk), és a kiscsaj szopott én meg aludtam közben Kép Csak akkor rezzentem fel, mikor nyüszögött, hogy kéri a másikat KépKép
zsani
 


Sziasztok,

Régen nem írtam, de szerencsére minden rendben van, csak sûrûk voltak az elmúlt napok. Vendégjárás, meg mi is el-el mentünk ide-oda. Rájöttem, hogy ez nagyszerû lefárasztási módja a nemalvós lányomnak.

Kryss

Nekünk is van Baby Gym, pénteken vettem és a Manó nagyon szereti. De továbbrA is a plüss óra a kedvence, amivel ha bábozunk neki meg tud õrülni a gyönyörtõl. Jó draga volt, (kb. 4ooo ft) de marhára megérte. lelógó zöld lábai vannak, amik ráadásul csörögnek és a minap elkezdett nyúlkálni utánuk. A legújabb mutatvány pedig az, hogy tegnap kezdte nyitogatni ay ökölbe szoritott tenyerét Emike és egyszer meg is fogta Mr. Clock lábát.Kép

Manóka fején is van koszmó. A védõnéni szerint az érzékeny bõrû babáknál szokott elõjönni. Nekünk a szemöldökök felett jött ki elõször, de most már a fejbõrön is van a haj alatt. Én is olajozom, de a haját nem olyan gyakran. Úgy néz ki szegénynek, mintha zsíros+korpás lenne a nagy haja...Kép

Dió,

Nekem is volt, sajnos mellgyuszi. Jó pár napig fájt a cicim, de szoptatni kell végig. Van aki azt mondja, hogy lázasan nem lehet, de szerintem ez hülyeség. Pont hogy jól ki kell szopiztatni a Manóval üresre a cicit. És fejjél rendszeresen! Én is azt csináltam. Minden szoptatás után fejtem. Ma már csak naponta egyszer fejek. Reggel, mert éjjel nagyon sok tejem gyûlik össze. (Emike újabban 7-8 órákat alszik éjjel) Az antibiotikum csak néhány nap múlva kezd hatni. Nem olyan mint a fajdalomcsillapitó, hogy azonnal ráugrik a fájó pontra. Türelem.KépKépKép

Sétáknál én body+rugi+kardigán,vagy kabátka+vékony takaró kombinációt szoktam Emikénél alkalmazni. Itthon néha reggel érzem, hogy jéghideg a keze, pedig 24 fok van a szobájában. Pár napja a plüss hosszúujjú hálózsákban alszik.Kép

Mi is a héten fogjuk megkapni a 2 hónapos oltást.Remélem nem lesz utána nyûgös.Kép

Lányok!

Nagyon izgulok, mert péntek reggel repülünk Angliába Apucival és Manóval az angol nagyszülõkhöz. Van köztetek aki repült már kisbabával?De lehet, hogy már kérdeztem.Kép
A védõnéni azt mondta ne izguljak, mert olyan kicsi még, hogy nem nagyon fogja megviselni...nem tudom. Szerintetek lehet Malév gépen szoptatni? VAgy mindenképpen vigyek üvegben kifejt tejcsit?

Nyuszi és a majdnem 9 hetes Emilia
Nyuszi
 


Lányok!

Lenne kérdésem megint!Kép
Mitõl van az, hogy fáj a szeméremcsontom. Ma kezdete el. Mentem a védõnõhöz és közbe. Aztán rájöttem, hogy nagyon fáj, ha felemelem a lábam. Muszáj volt, mert a nadrágot valahogyan le kellett venni... Azóta is érzem, hogy fáj, de nem annyira. Nyomná a gyerek? De az nem lehet, mert akkor nagyon lent lenne! És nem is ott kell lennie vagy igen! Help!

sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Bringa!
De igen, büfizünk kb. 10 perc után. Utána már úgyis csak lassan szopizik, nem szívja magát teli levegõvel.

Koszmó:
Dórinak kb. 2 hete vettem észre a fején. Fürdés elõtt 1 órával vattával bekentem. Fürdéskor samponozás, majd amikor megtöröltem a fejét kefével gyengén megfésültem a koszmónál külön figyelemmel. 4-5 nap alatt helyrejött. Macerás minden este olajozni és samponozni, de a koszmó nem jön le egyszerre. Türelem kell hozzá. Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Dio
nekem is volt melgyuszim és én nekem is azt mondták mint nyuszinak ezen felül a csomokat szét kell maszirozni ami nem valami kellemes én olyankor csilagokat látam de párnap alat elmultak a csomok a mellemböl és a mellgyuszi is .

Puszant Csics és Petike Kép
csics
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?