Szirom!
Persze, hogy minden doki azt mondja, hogy türelem, de az ember könnyebben várakozik, ha tudja, hogy minden rendben. Egyébként egy bizonyos kor fölött azért a dokik is hamarabb lépnek.
SZerintem ez nem olyan borzasztó ciklus, mert ugyan nem rendes hosszúságú, de amúgy van peteérés, és ez a lényeg. Nekem 28-54 közötti ciklushosszaim voltak eddig, és látod... (Hanna kb. a 24. napon fogant). De mikor Beni után nem akart beköltözni baba, a párom is elment vizsgálatra, így legalább én is megnyugodtam. Tudom, hogy a férfiakat erre nehezebb rávenni (pedig ha nincs manuális vizsgálat, akkor azért nekik némiképp kellemesebb ez a vizsgálat
:D).
Nekem se volt sokáig szoptatás alatt menzeszem (8-13-14 hónapig a három gyerek születése után).
Dohányzás: én nem a dohányzók ellen akartam írni. Az én családomban is vannak. De eléggé intelligensek ahhoz, hogy tudják, ez bizony ez egészségtelen szokás. És ezért nem kérdés, hogy ahogy nálatok is, nálunk sem dohányzik terhes nő, kisgyerek közelében. Sőt, apukám (amikor még dohányzott), még a saját lakásában is kiment a konyhába (nyitott ablak mellé), vagy az erkélyre, még télen is, ha ott voltunk. Nálunk meg kiment a teraszra. Ez így rendben van.
És igen, nagyon nem jó, hogy olyan helyekre kényszerítik a dohányosokat, ahova nincs módjuk rendesen elvonulni dohányozni, vagy pl. olyan közösségi helyekre, mint a konyha.
Dohányzás és egészséges étkezés: nem arról akartam írni, hogy étkezzen egészségtelenül is, ha már dohányzik. Csak van egy szintje az egészségmániának, amivel szerintem már nem fér össze a dohányzás, amit hogyha be akar tartani és dohányzik, az álszentség. Értem ez alatt azt, hogy ha valaki nem kövér, nem hízik el, értelmes ételeket eszik és erre figyel, de emelett dohányzik, akkor tényleg legalább az egyik kockázat ki van iktatva. De azt nagyon furának tartom, ha valaki az étkezésnél azt megköveteli, hogy legyenek ráírva a dolgokra a tartósítószerek, színezőanyagok, stb., ezekre nagyon figyel, de azért dohányzik. Nekem az az érzésem (bár lehet, hogy nincs igazam, mert még majd a jövőben a tudósok kutatásokkal épp az ellenkezőjét igazolják
), hogy a dohányzásból származó egészségkockázat jóval nagyobb, mint az élelmiszerek összetételéből, és ha valaki annyira figyel az egészségére, akkor a nagyobb kockázatút kéne előbb kiiktatnia.
Én vittem a szülőire Nátánt, szerintem az ovisoknál ez még nem ciki. Ha az, akkor meg...
Kellhet még: oviszsák, tisztálkodási szerek, esetleg tornazsák és cucc (ez nem mindehol, és lehet, hogy a kicsiknél még nem).
Őszi cuccokat még nem néztem, ha hazajön Beni, akkor meg kelll néznem a ruhatárát, mert ő a legcikisebb (sokat is nőtt, meg ugye a suli). Nátán talán könnyebb helyzet. És Hannát is el kell majd látnom. Mindenek kell cipő (több is, hisz kinti-benti-torna). Mibe fog ez kerülni??
:D:(:(
Motiot!
A törvény betartatása a törvényhozók dolga, sajnos ezek szerint ott ilyen szinten nincs igény. Tőlünk az étteremben nem kérdezték meg, hogy dohányzunk-e...
Gabi!
Biciklizés nekem is csak addig megy, amíg föl bírok rá szállni!
Most még igen. És jó, mert így legalább mozgok, kontrollálható is (ha nehezebb, akkor max. lassabban tekerek).
Doki: minden rendben volt.
:) C3000, ami ennyi mindenféle után nagyon jó hír, ezek szerint minden szerkezetem bírja a strapát
. Kaptam beutalót terheléses cukorra, pénteken megyek. És beírta a kiskönyvembe a szülés szerinte várható dátumát (12.08.) Én meg tiltakoztam, de azt mondta, nem húzhatja. Persze az csak itthon jutott eszembe, hogy ő is szabályos 28 napos ciklusokkal számolt, nekem meg a 19-20. nap környékén szokott lenni pé. Persze nem számít a dátum sokat, csak nem szeretném, ha azért macerálnának (sok UH, napi CTG), mert szerintük már túlhordott, pedig ténylegesen még nem is az. Mondtam neki, hogy szerintem 12-e lesz...
(Hannánál is beírta a 09.13-at, ott is mondtam, hogy nekem 15-e a dátum, és nekem lett igazam
. Lehet, hogy a gyerek anyujára jobban hallgat??
:D Majd meglátjuk...)
Te még most is csini vagy!! És villámgyorsan le is fog menni, ami most feljött!! Én meg aggódhatok
:D, mert én nem a baba miatt híztam
. Látszik is, mert amint odafigyelek, megy is lefelé...
Rita!
Igen, Ausztria nagyon szép, nekem főleg a hegyes részei tetszenek. Párommal szórakoztunk is, hogy nem is Angliába költözünk (az nagyon favorit lenne
), hanem oda veszünk egy nyaralót. Álmodozunk...
:D:D.
És te még mindig nagyon talpraesett vagy, én lehet, hogy nyuszibb lettem volna, és ha így rámszól a pénztáros, kimegyek kivenni a pénzt.
Ildi!
Nem vettük meg a sulicuccokat, a héten tervezem. A múlt héten kapunk levelet a sulitól a listával (Mondjuk lesznek benne teljesíthetetlen tételek, mert kellene nekik a tavalyi matekkönyv mellékletéből kártyák, de Beni azt annyira hiányosan hozta haza, hogy értelmetlen lett volna megtartani. Hogyan fogom pótolni?) A párom kiutalt magának beiskolázási utalványt (adómentesen tudott így ennyi pénzt kivenni, olyan, mint az étkezési utalvány), ráadásul egész értelmes összeg (19 eFt), és nem csak tanszerekere lehet költeni, hanem pl. ruhára is.
Ha szabad megkérdeznem, mennyit költöttetek végül?
Tényleg: írtam, hogy vissza akarom fogni magamat, mert nem szeretnék bálnaként szülni menni (és mi lenne velem utána).
Persze a terhesség nem a fogyókúra ideje, de a hízókúráé sem!
:D És én egy kicsit sok hízlaló dolgot ettem...
Ezért kicsit "Norbisan" eszem. Nála ugye eléggé "körethiány" van, szóval kenyér, tészta, krumpli, rizs teljesen vagy részben tiltott. De nekm pont ezek nagyon mennének... Aki Norbizott, ezt hogy oldotta meg?? Ja, a pech, hogy nem akarok norbitermékezni sem (liszt, kenyér.)
Ildi, te rendeltél végül hamit tőlük?