Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem vagyok feldobva :( Motiot, nincs nagy hír, most sem sikerült :cry: Tegnap azért nem is írtam, mert reggelre lement a hőm 3 tizedet, nappal görcsölgettem, de aznap nem jött meg. Kicsit még reménykedtem, bár valahol tudtam, hogy ez lesz a vége. Ma hajnalban aztán nem kímélt...és görcsöltem baromira, de már vettem be gyogyit. Buta hosszú, 37 napos ciklus volt, kezd visszaállni a régi hülyeségre a szervezetem. Pedig szép volt a görbém és jókor is ungabungáztunk.

Tűzijáték: háát, az most nagyon rosszul sült el sajnos. Szegények... kimennek tűzijátékot nézni és meghalnak. Iszonyú rosszkor jött a vihar, nem is tudom, mit lhet ilyenkor csinálni. Hiszen ha elmarad, akkor is az utcán vannak már milliónyian. Szinte egész nap.

Rita! Nagyon örülök, hogy hazaértetek, nagyon hiányoztál ám nekünk!:) Tegyél képeket lécci, lécci!

Pelenka :roll: :lol: Vasalás: nekem is kell sajnos, meg mosni is.

Nálatok mikor dől el, hogy összejött-e ebben a hónapban a kistesó? Vagy már eldőlt? :wink:

Ildi! No, hogy álltok a szopival? Még az jutott eszembe, hogy a tavaszi topikotokban ott van cory, akit én nem ismerek személyesen, de mivel a kisebbik fia egyidős nagyjából Miksával, olvastam őt sokszor. És szerintem őt nagyon érdemes lenne megkérdezni, mert jól beszél szopiügyben, és egyébként is okos, talpraesett lány.

Motiot! Tényleg, te 57 kg vagy, most fogom csak föl... :oops: :wink: Döbbenet, hiszen az cingárság, ne fogyózzál már :lol:

Kaja: ma gyümölcsnapom van, tegnap tésztát ebédeltem és a sütit kiváltottam egy sörre, tegnapelőtt ebédre és vacsira is párolt zöldséget ettem. No, ez volt a másik, ami miatt tudtam, hogy meg fog jönni: a zöldségköret utáni reggelen 1,2 kg-mal voltam nehezebb, mint előző nap :roll: . Számokat most nem írnék, majd ha leírható méretűek :wink: Szóval azért ez vízvisszatartásra utal. Meg arra, hogy borzasztóan szivat a saját szervezetem.

Most ennyi voltam, gyertek ma sokan, jó?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, sajnálom nagyon! Olyan rossz, ha az ember beleéli magát, mert persze hogy azt teszi, és csalódni szörnyű...
Azt mondják, egy-másfél év a tök normális próbálkozási idő, csak vannak szerencsések...
Ti mióta is szeretnétek???
Nekünk soká derül ki, majd szept. elején. De most annak örülök, hogy nem erre gondolok minden nap. Talán nem csalódok majd akkorát, ha mégsem.

Na, akkor képek:

Szerencsére volt aki vigyázott ránk :) :

Kép

Gyönyörű Léka vára, Kőszeghez nagyon közel:

Kép

A gyerekek a szállásunk előtt

Kép

Foci Félix módra :)

Kép

Maja

Kép

Adél a "tengeren"

Kép

Mi öten

Kép

Bocsánat, ha túl nagyok, olyan kis ügyetlen vagyok a kicsinyítésban...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Rita! Nagyon szépek vagytok! :wink: És látszik a gyerekeken, hogy mennyire nagyon jól érezték magukat! Maja fantasztikusan szép és kecses azon a szamócás képen!

Mióta?: hát, hivatalosan tavasszal ment bele az uram, de végülis nagyjából karácsony óta már nem védekezünk. Ebben azért volt néhány hónap - öt napos elutazás félidőben, éjszakás műszak rosszkor, bealvás a fáradtságtól, meg hasonlók - amikor tudtam, hogy esély sincs. De akkor is el vagyok keseredve, én nem szeretnék megint egy évet várni. Lehet, hogy valami baj van velünk, nem tudom. Vagy öregek vagyunk. Azt se tudom, mit mondjak a melóhelyemen, sőt azt, se, hogy most én menjek be vagy ők keresnek majd, sőt azt se tudom, hol a melóhelyem, de ezt már néhányszor írtam. De legfőképpen olyat testvérjátékot szeretnék itthon is látni, mint nálatok van. Jó, nem három gyerekkel, elég lesz kettővel, de kettő mindenképpen kell, ne maradjon egyke Miksa. Nem jó az, már most nagyon látszik. Az óvoda azért segíteni fog ezen, de nem oldja meg.

Na, nem nyavalygok tovább.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok,

Szirom, hát tényleg nagyon sajnálom, én már úgy beleéltem magam!!! :( :( :(
Tényleg az a rossza dologban, hogy az ember beleéli magát és csalódik. De ne add föl, majd a szeptember sikeres lesz. Vagy csak rám vársz? Van még egy adag gyogyszerem, ami azt jelenti, hogy innentöl 4 vagy 5 hét múlva indul nálunk is a babaprojekt. Húú milyen jó lenne együtt terhes lenni!!
Remélem nálunk megint hamar összejön majd, mint elsöre, de hát ugye ez nem garancia.

Rita, nagyon jok a képek, a gyerköcök gyönyörüek, ti is nagyon szepek vagytok és én egyáltalán nem latlak ducinak!!!

Ti meg itten engem szapultok, hogy az 57 kg az vékonyka, ja, csak az nem mindegy, hogy az ember lánya mekkora. Mert 180 cm-hez tényleg greznya. De én csak 154 cm vagyok, azt is kalkuláljátok bele a dologba, ehhez a magassághoz meg kb az 53 kg lenne az, ami már elfogadható. Szóval nem olyan nagyon jó az az 57 kg. Megyek lefele remélem, mßeg ha csak lassan is, de most tényleg eltökélten. Szeretném a terhességet már normál súlyról kezdeni, hogy ne adódjon olyan sok hozzá és a végeredmény se legyen olyan magas. Azért az sem mindegy, hogy 60-ról vagy 70-röl kell visszafogynom.

Ildi, hogy megy a szopi? Én is kivancsi vagyok, remélem minden rendben van és Natasa rendesen szopizik! Ügyesek vagytok, biztisen menni fog!!

Lányok, gyertek!!

Puszi

Motiot
motiot

Nem nyavalygás ez, nagyon megértelek...
A munkahelyedre mikor kéne visszamenni?? Nem tudod valahogy kicsit még húzni az időt?
Az meg hülyeség, hogy öregek vagytok! Ha meg megnyugtat, menj el az orvosodhoz, faggasd ki, kérdezd meg, mi a véleménye. Hátha tud valamit mondani vagy segíteni. Vagy csak megnyugtat. :)

Lesz játék nálatok is, ne aggódj! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Csináltam nektek egy sorozatot sok kis képből. Valamelyik nap ketten vacsiztunk Miksával, és hát ha jó kedve van, akkor nagyjából így zajlik :lol: A kimeresztett szemű Miksák farkasszemet néznek :lol: Tök jó humora van a kölkecnek különben...

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Voltam a dokinál nemrég rákszűrésen. P1-es lelet, méhnyálkahártya szép, méhszáj szép, minden rendben belül. Kislányt szeretne, azt mondta. Mármint a dokim :) Biztat, jó fej.
ja, és a hőmérőzés is mutat peteérést, és az ovu teszt is, bár azt most nem vettem.

Mh: októberben jár le a gyes, de azt nem tudom, hogy utána kirúgnak és inkább kifizetnek, vagy kivehetem a szabim, ami még 67 nap. Akkor maradhatok itthon januárig.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Nagyon gyors helyzetjelentés:
Most jöttünk meg a gyerekorvostól, mert natika egyre csúnyábban köhög, és folyik az orra, meg hörög is,erre le van rakódva a sok cucc a hörgőcskéiben, és sajnos arre már csak az antib. használ.
Remélem.
Hát ezért volt a nagy para valószínű. :(
Egész hétvégén 2 óránként etettem, nemtudom mennyiket evett, de nem is idegesítem inkább magam a számokkal.

Majd délután jövök, most nem érek rá.

Szirom, nagyon sajnálom :cry: :cry:
Rita, nagyon szépek vagytok, biztos tök jó volt nyaralni ezzel a 3 csoda klassz gyerekkel!!!!!!!!!!!!!!!
Motiot, hajrá 57 kiló!!!!!!

majd jövök, aztán írok bővebben

vas

Ildi, szegény Natika! Jobbulást kivánunk neki, remélem hamar rendbejön! Aztán délután gyere, te is írj!
motiot

Ildi!

Jobbulást Natikának! Szegénykém :( . Láza is van? És milyen antibigyót kaptatok? Beveszi, be tudod neki adni?

Akkor azt hiszem tényleg megvan az oka, hogy miért nem szopizott annyit, mint régebben. Az éhséget csillapította, tovább nem erőltette. Vagy nem is volt akkora étvágya. Kérdezted a dokit a bélflóráról? Nem emlékszem, hogy a Protexint és társait mennyi idős kortól lehet adni, de ha lehetne már, akkor szerintem kellene az antibigyosz mellé, hogy ne csinálja ki a gyomrocskáját és a bélflóráját Natikának. Nézd meg, megkerestem neked:

http://www.vitaminkosar.hu/aruhaz/produ ... ts_id=1037

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hahó,
felkelt Ábel, de már az agyamat eldobom töle, állandóan a szobájában kell ülnöm mellette, különben ordít. " Anya, szoba, szoba!"

Remélem mindenki jól van és Natika is hamar meggyógyul!

Nálunk most épp nincs semmi újdonság, apával beszéltem az elöbb telefonon, hogy jó lenne, ha ma megkérdezné végre, hogy mikor mehet szeptemberben szabira, hogy akkor már most tudjunk intézkedni legalább Ausztria miatt.

Aztán nekem valszeg októberben is haza kell mennem, vagyis nem kell, hanem én szeretnék, mert a tánccsoport, ahogy tizen x évet táncoltam, most lesz 30 éves és szeretnék én is táncolni a gálán. Ahhoz meg ugye otthon kéne lenni, na meg egy pár próbára sem ártana elme´nni. De akkor asszem repülünk Ábival, úgy egyszerübb. Max. apa megint eljön értünk egy pár napra.

Na mennem kell, mert megint itt áll mellette és sikít.
Tényleg, ti hogy foglaljátok le a gyerekleket legalább egy fél órára? Már kezd elegem lenni, hogy nem tudok semmit sem csinálni, mert mindig ott kell lennem mellette.

Motiot
motiot

Motiot!

Ha épp nincs el egyedül, akkor megpróbálom bevonni abba, amit csinálok és közben dumálgatunk. De persze nem mindig jön ez se be. Porszívózni, sütni, főzni, gereblyézni, virágot öntözni szokott jönni velem, mosógépet, mosogatógépet be- és kipakolni is.

Csajok! Szerintetek mi van olyankor, ha bár megjött hajnalban, akkor úgy tűnt, rendesen, de most már órák óta egy csöpp se. Viszont hajnalban iszonyúan görcsöltem és napközben is csak kicsit lett jobb. Most is érzem a pocim, de mondom, egy csöpp se nincsen. Nekem ilyen nem szokott lenni.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
csinalj holnap egy tesztet, legalábbis szerintem. Ilyen nagyon is elöfordulhat, ha babás vagy!
motiot

Gondoltam erre, de akkor nem kéne ennyire görcsölnöm szerintem, ez tipikus, erős mensis görcs.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Na, itt vagyok, aludtam egyet.Rámfért.
3 napja 5-6 óránál többet nam aludtam éjjel.
Ráadásul továbbra is folyik az orrom nekem is :(
Valószínű biztos ez volt az oka, így nem is méregetem ma , mennyit evett, nem akarom látni a csúnya számokat. :?
Szegényke köhögött már egy ideje, adtam neki rinathiolt(nem is tudom miért ezt használom, nagy sz*r, sose ér semmit se), de nem javult tőle, aztán tegnap éjjel már ki kellett az orrát is porszívóznom, nem kapott levegőt sem.Meg iszonyúan elkezdett hörögni.
Így ma a dokinál kötöttünk ki reggel.Nem is a miénk van, hanem helyetesítenek, ő meg szabin van.
Most alszik az édes.
Ospramax bigyót kapott, meg Ambrobene köptetőt kell szednie.
Még szerencsére bevette mind a kettőt.
Protexin Restore jó ötlet, ismerem, Olinak is adtam, mikor tejérzékny gyanús volt.
Hozatok is az urammal. :D

Szirom, szerintem is csinálj egy tesztet, akár lehet ez az első tünet is. :wink:
Meg az , hogy 37 nap múlva jött meg(ha megjött egyáltalán), az is elég gyanús.
ha meg másnak érzed a tüneteket, mint Miksánál, akkor meg kislány :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Motiot, szerintem is vond be abba, amit csinálsz, ha ennyire igényli a társaságodat. :D
Ausztriába már az esteleges költözést intéznétek?????

Ma sütök egy komoly adag almás pitét.
Tegnap hoztunk egy baromi nagy adag nyári almát.Pont ennek való :wink:

este viszont jól megszívtuk.
7 órakor indultunk Répcelakról(Leventéért mentünk ugye), arra gondolván, hogy 9-re Pestre érünk, és amíg tart a tüzijáték, addig mi csenbe átosonunk a városon.
De!!!
Amikor elindultunk 7-kor, akkor kezdődött ott a vihar.Arra számítottam, hogy mindjárt kiérünk belőle, és a hátunk mögött hagyva simán felérünk.
De nem bírtuk elhagyni.Olyan nagy erővel nyomult a vihar Pest felé, ahogy mi is jöttünk.Végig kísért minket.
Annyira fostam, utálom a viharokat, tök sötétbe napszemüvegben ültem a kocsiban, hogy kevésbé lássam mi történik. :shock:
Meg félek iylenkor az autóban is.Szóval tök be voltam szarva.
Még szerencse, a gyerkőcök aludtak.
Aztán persze nem sikerült 9-re beérnünk, mert még az elején a 86-os úton egy fa dőlt az útra, és vissza kellett fordulni, kellett egy kitérőt csinálni.Na, pont ez a 20 perc hiányzott a káosz elkerüléséhez.
Aztán a ágymányosi hídra való felhajtásig tök simán ment minden, ott ért bennünk a káosz.
Töménytelen mennyiségű autó, emg ember igyekezett hazafele.
Egyik kis cseemetém sír, mennem kell.Folyt. köv. :D

vas

este még , lehet, hoyg bekukkantok, akkor folytataom, csók
Kép
vas

Ildi! A 37 nap nekem régen nem volt kirívó. És a hőmérőzés alapján csak a 22. napon volt pé-m, így viszont pont stimmel a mensi is. Csak hát dél óta egy nagy nulla, ami jön, ez kicsit aggaszt. Leginkább a görcsök miatt. És arra mit mondtok? Hajnalban annyira fájt, hogy a vajúdás jutott róla az eszembe... Ezért nem is kételkedtem benne, hogy rendesen megjött, meg akkor úgy is nézett ki.

Bocsi, hogy most csak a saját kis ügyemmel vagyok elfoglalva :?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Halihóóó,
Szirom, szerintem is, mint Ildi szerint!!!
Ne legyél benne olyan biztos, hogy ez mensi! A terhesség kezdete is lehet ez, ugyanúgy! Én akkor is csinalnék tesztet a helyedben.
Azt mondtad, ugye, hogy a 22. napon volt pé. A 37-iken ´"jött meg", tehát 15 napja volt rá eddig a hormonoknak, hogy látszódjanak a teszten. Holnap meg már 16 lesz, vagy lehet, hogy 17, ha tegnaptól számolod. Mivel a hcg duplázódik, szerintem már mutatnia kellene valamit a tesztnek holnap. Legalábbis nekem anno mutatott, már a mensi elött pár nappal, igaz, hogy csak halványan, de akkor is láttam a csikocskát. Ja, és úgy éreztem, hogy minden percben megjöhet.
Tesztelj egyet, ha már úgyis beleélted magad, hogy nem sikerült ez a hónap sem, akkor úgysincs vesztenivalód, nem igaz?
Én még mindig úgy érzem, hogy babás vagy! Valami belsö hang azt súgja!

Ildi, szegény, akkor rádfért a pihenö! Natikanak jobbulast, bisztos segíteni fog az antibigyó.
Hát, a vihart én sem szeretem, de nálunk apa fél töle jobban. A tegnapi nem lehetett semmi, mi csak a neten néztük, hogy mit csinált, hát, nem szivesen lettem volna ott. Szegény emberek! De azt nem értem, hogy akkor miért kellett egyáltalán megrendezni a tüzijátékot, ha vihar volt? Vagy akkor még nem volt vihar? Azért látni már biztosan lehetett, hogy valami nagyon csúnya dolog készülödik.

Nálunk ma is elég csúnya idö van, nincs hideg, de rettenetesen fúj a szél, meg felhöátvonulások vannak, egyszer sötét van,aztán meg kisüt a nap. Ki érti ezt?

Ábelt bevonom minden tevékenységbe, de aztán, mikor már nincs munka, meg már kijátszottuk magunkat és nekem lenne egy kis idöm magamra, ami ugye nincs, na akkor jön és megy ahiszti. Szóval az a baj, hogy nem hajlando még egy percre sem egyedül játszani, elfoglalni magát. Megörülök egyszer!!

Ildi, nem, nem a költözést intézzük Ausztriában, sajnos. Még azért ott nem trartunk, majd leghamarabb jövöre, de még az sem biztos. Elöbb szeretnénk megszerezni a kettös állampolgárságot ( magyar-német ), mert úgy könnyebb lenne minden Ausztriában is. Azt meg csak jövö év vége fele tudjuk elintézni, ha egyáltalán menni fog.

Na fostam rendesen a szót, most már ti jöttök!

Rita, te merre vagy??

Motiot
motiot

Jó reggelt!!!!!!!!!!!!
Halihóóóó!!!
motiot

Hahó!

Hát nem teszteltem, mert beindult ez este és azóta is egy az egyben egy rendes mensi. Szóval ez eldőlt. Azért köszi a drukkokat és a biztatást!

Motiot! "Amikor már nincs munka..." :shock: Kétszer olvastam el, hogy tuti ezt írtad-e :lol: Nálam olyan még nem volt, bizisten. Olyan előfordul, hogy azt mondom, hogy ezt már nem csinálom meg és leülök, de el még sose fogyott a tennivaló :lol: Mondjuk itt van kert is, de akkor is, a lakásomban is ritka volt :wink: Szóval emiatt irigy vagyok :wink:

Ildi! Jobban van Natasa?
A viharért nem irigyellek hallod, én se szeretem. Nekünk is volt egyszer ilyen - amikor 2 éve Szatmárcsekére mentünk -, hogy együtt haladtunk a viharral, végig az M3-ason.
Nekem különben vigyázni kell a számra, hogy ne sopánkodjak, hogy már megint mekkorát dörrent és hasonlók, mert Miksa nem fél a vihartól, hanem teljesen normális dolognak kezeli, mondjuk mint a napsütést. Ha ez így alakult, akkor ne is féljen a dörrenésektől, csak azért, mert én nem szeretem. Szóval érdeklődve figyeljük a viharokat, ez nálunk a módszer. Az az igazság, hogy én Szekszárdon megéltem gyerekkoromban néhány elég nagy pusztítást. És ha lehet ilyet mondani, ott még látványosabban zajlik minden, mert a víz zúdul le a hegyről. Csak arrafelé ki vannak takarítva a vízelvezető árkok, mert az emberek tisztában vannak vele, hogy nem dísznek készültek. Míg máshol ugye sok embert kiöntött a víz emiatt mostanában... :roll: Ez a megjegyzés mondjuk nem a hétvégi eseményekre vonatkozott természetesen.

Rita, Gabi, Beszti! Hahóóó!!!

Tényleg csajok, senkinek nem tetszett a fotósorozatom Miksáról. Csak egy picit dicsérjétek má meg! :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hahó Szirom,
elöször is, Miksa tüneményes a képeken, de azt hittem, hogy irtad! Talán annyira el voltam foglalva én is baba vagy nem baba témával, hogy elfelejtettem, de akkor bocsi ezerrel!! Tényleg nagyon aranyos, igazi nagylegény már! Büszke lehetsz rá!
A babát meg sajnálom, de majd a jövö hónapban!! Aztán már nekem sincs sok hátra és élesben mehet a dolog. :lol:

Hát igen, nálam van olyan, hogy "nincs munka " vagyis szerintem is lenne biztosan mibe belevágni, de én szeretem napi szinten rendben tartani a kérót, így nem esik sok egy napra, mindig valamit jelszóval. Így állandóan csak kb. egy órányi a dolog a lakásban. Persze nekünk nincs kertünk, ami ugye nagy meló, csak a tersza, ott meg nincs sok tennivaló, van ke´t cserepes növény aztán kész.
De ez a nincs munka dolog, szerintem csak az én hülyeségem. Bár tényleg igyekszem aktualizálni minden reggel a helyzetet.

Tényleg, Ildi, Beszti, Rita, Gabi, hol vagytok???

Én most elmegyek vásárolni, mert nincs itthon semmi kaja, Ábel meg szerintem hamarosan éhes lesz.

Motiot
motiot

Sziasztok!!!

Natit most ringattam el a hordozóban, itt mellettem(almás pite recept keresés közben)

Szirom, nagyon jó a fotósorozat, bocsi, hogy kihagytam a dícséretet, de olyan egó voltam :oops: , el voltam foglalva a saját problémáimmal.

oli idejött és feébresztette Natit.
Be is fejezem, sík ideg vagyok
vas

Ildi! Horváth Ilona szakánykönyvből szoktam sütni az almáspitét, de annyi különbséggel, hogy én nem főzöm meg az almát előtte, csak lereszelem, cukor, fahéj, és rászórom a tésztára. Köll a recept?

Lányok, még azt nem mondtam, hogy a tegnapi gyümölcsnapomon vétkeztem egy nagyot, megettem a fiók maradék rakott karfiolját :( . De tegnap annyira szar napom volt, kész voltam teljesen, csak ezzel tudom magyarázni. A 90 napost máskor nem szoktam megsérteni. Mindegy, ez van.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

na, jó, visszalaudt :roll:
meghibbanok tőlük néha.
Szirom, sajnálom, hogy megint nem jött össze a bébike.
Sajnos ezt az állapotot nem ismerem, hogy milyen lehet várakozni, hoyg összejöjjön. :?

Nálam se fogy el a tennivaló soha, még ha mindennap csinálok valamit akkor sem.Szerintem ez már annak tudható be, hogy ennyien vagyunk.Amíg csak Lev volt egyedül, és a 35m2-es panelban laktunk, teljesen más volt a helyzet.
Most is már megy a második adag ruha,van egy csomó elrakni való ruha az egyik ágyon, aztán egy minimális kis vasalnivaló.
A házat végig takarítottam szombaton, de megint aktuális(csak az alsó szint)
Almás pitét se sütöttem meg tegnap, nem volt kedvem inkább pihizgettem.
majd ma (már ráizzítottam magam)

vas

Köszi,Szirom, de nekem is van bőven, de most valami extrábbat kerestem, de nem nagyon találtam(vagyis találtam, de inkább maradok a réginél)
Én csak egy minimálisan szoktam megpárolni az almát, épp, hogy csak egy kis levet eresszen.

Múlt héten is csináltam, csak kevés lett bele az alma, msot van bőven, majd teszek bele többet.
Viszont az nagyon finom lett, fini puha tésztácskával.

Az előbb már megint felordították Natasát.
Szerencsére, csak felriadt. :roll:
vas

Ildi! Extrának annyi tudnék javasolni, hogy tegyél bele diót ha van otthon! Én szoktam a gyümölcsös pitékre, és nagyon fincsi lesz tőle. Csak én könnyen dumálok, mert kaptam vagy 2 kg-t az uram apukájától. Pucolva :lol:

Most már elhúzunk, muszáj menni a faluba húsért és zöldségért, mert este vendégeink lesznek. Grill.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hahó Lányok!

Hazaértünk! Tegnap este érkeztünk, de annyi millió dolgom van, hogy épp csak bekukkantottam.

Még nem is olvastam végig mindent, csak pár dolgot láttam.

Szirom,
sajnálom :(:(:( Gondoltam rád pedig sokat, meg aztán még tegnap este is reménykedtem. De akkor ezek szerint ebben a hónapban nem sikerült :( Na majd legközelebb! Szerintem folytasd ezt a hőmérőzős módszert, így legalább mindig látod a peteérést!
Lehet, hogy írtad, de nem látom: jó lett végül a callanetics dvd? Meg tudtad nézni? Ha igen, hogy tetszett? :D
Nekem nagyon jók az új kazik, a terhestornát csinálom is, és szuper! Még egyszer: köszi!!!

Ildi,
látom Te meg allergiás vagy. Nekem is kijött egy picikét Szentesen, ott több a pollen az én tapasztalataim szerint. Mármint több mint itt Pesten. Én Luffeel orrspray-t használok, ez homeós, és egész jó! Van tabletta is belőle, de azt a tünetek megjelenése előtt 6 héttel el kell kezdeni szedni... Jövőre már én is fogom, én májusban kezdem minden évben az allergiát, úgy 1 hónap szenvedés után csillapodik, de most előjött gondolom a nyamvadt parlagfűre...
Natika beteg? Jobbulást neki!!! Ja, a képek nagyon jók rólatok, írtó édes a kiscsaj, és gyönyörű a család! Te is jól nézel ki :D Hajválság ismerős, én meg nem merek festetni, pedig már nincsenek meg a szőke csíkjaim a hajamban :shock: Na majd egyszer...

Motiot,
akkor nálatok is indul a bébiprojekt???? Hajráááá!

Rita,
Téged még nem is olvastalak, de azt látom, hogy itthon vagytok, hurrá!

Bocsika, nem tudok mindenkinek írni, kábé ennyi maradt meg bennem a gyors átfutásból. Képeket is megnézem majd!

Most tényleg vár a házimunka, szegény férjemék egy csomót szívtak itthon a tapétázással. Csak egy pici részt kellett megcsinálni, DE: már lekaparni is nehéz volt a régi tapétát, ztán fel az újat, púpos lett, csúnya lett, szegény párom totál maga alatt volt, de aztán elég hamar kiszáradt a ragasztó, és sokat szépült a tapéta. Na meg panelben lakunk: ferde valak, össze-vissza kellett szabni a tapétát. Kábelcsatornánk is van, annak az elrejtésére nagyon szép bordürt vett Zsolti. Összességében gyönyörű lett, szép barackszín, szerintem fantasztikus, de megdolgoztak érte, mert hát este csinálták apukámmal, napközben dolgozott mindenki.

Mi meg Szentesen láblógattunk, egész jó időnk volt! Voltunk szabadtéri koncerten (fúvoszenekar játszott), utcabálon, a tűzijáték előtt pedig a Musical sztárjai voltak Szentesen, nagyon jó volt! Meg vidámparkoztunk is, hát az méregdrága volt, el is ájultam, hogy milyen árak vannak.

Zsoltika jól érezte magát, persze pár szúnyogcsípést összeszedett, és a térde, bokája és a könyöke lett plezúros :D Meg a lábszára tiszta kék-zöld, hát néha esett egyet-kettőt.

A tűzijáték Szentesen nagyon jó volt, bár nem volt felhőtlen a hangulatom a pesti miatt :( A szüleim és a tesóm is a Margit-híd közepén voltak, amikor kitört a vihar :( Borzasztó lehetett!

Én amúgy jól vagyok, a pocim már hatalmas, és a pici iszonyúan mozog, főleg este. Olyat csinál, hogy lefelé nyomja a méhszájat, és az annyira tud fájni, hogy a lélegzetem elakad. Viszont nagyon remélem, hogy már be van fordulva :) És a feje nyomja a méhszájat, mert olyan, mintha nekifeszülne a pocaknak, és lefelé rúgná magát. Érdekes... :shock: Reggelenként meg nagyon alacsony a vérnyomásom. Majd' elájulok...

Na rohanok! Még jövök, remélem lesz ma alvás :)

Puszika!!!

pgaboka

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert lenne dolgom, meg du. megyünk dokihoz, addig el is kéne készülnöm.
De hosszú leszek! :D
Két napja a Legolandos blogot csinálom, hogy végre meglegyen, ne járjon úgy, mint Kréta, amivel még mindig adós vagyok. :D Nagyjából kész van...

De először:

Szirom!

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült. Pedig épp akartam bíztatásul írni, hogy nekem is volt egy kicsi vérzésem az elején, azt hittem, megjön, de nem tette. Pedig a korábbi terhességeknél nem volt, szóval még azt is előfordulhat, hogy teljesen másképp kezdődik. De ha rendesen megjött...
Tudom, ez kényes kérdés, de a párodnál is minden rendben?? Mert ha nálad minden rendben, peteérés is van, akkor lehet, hogy egy spermavizsgálat sem ártana...
A csinálnivaló nálunk se fogy el, amx. nem csinálom meg, de mindig lehetne találni. De van, hogy csak az alaprendet csinálom meg. Most pl. szükség lenne a konyhaszekrények kipakolására, rendszerezésére, de már vár egy ideje. De pl. mosni- és/vagy vasalnivalóm szinte mindig lenne, de ezen én 5 ember (amiből 3 gyerek) mellett nem is csodállkozom.
Na, a kertről ne is beszéljünk, az most nálunk katasztrófális álapotban van, rendesen elhanyagoltam.
Miksa nagyon aranyos a képeke, ő is nagyon jó képeket tud vágni! :D

Ildi!

Natit csak szopiztasd, tényleg ne nézd a mennyiségeket. Ha úgy érzed, hogy kevés neki, akkor szerintem a legjobb, ha az ember befekszik vele pár napra az ágyba, és amikor megmukkan, kap tejcsit. Persze ez 3 gyerek mellett nehezen kivitelezhető (bár, ha ilyenkor hozatod a hamit, nem takarítasz (hátha a párod elviseli), és sokat pihentek, akkor talán megoldható), de ez tuti tejcsináló!:D
Hamar gyógyuljon meg!!!

Motiot!

Hát nálunk Hannának meg kellett szoknia, hogy nincs mindig anyázás. :D Bár tegnap este már az én agyamra is ment, hogy apja is itthon volt, mégis rajtam ugrált. Egyébként ő egész jól eljátszogat, persze nem a szobájában egyedül, hanem ott, ahol vagyok, most pl. Duplozik (ez most nagy kedvenc).
Azért Salzburg tényleg jóval közelebb lenne...
57 kg? De jó is lenne... Jó, én valamivel magasabb vagyok (162 cm), de 5-tel kezdődő számokat nagyon rég nem láttam. Pedig igaziból nekem is 60 alá kellene majd mennem. De msot egyenlőre azon ügyeskedem, hogy ne szaladjon el a ló nagyon, vissza is kellett fognom magamat, mert nagyon megindultak a kilók, és sajnos tőlem :(:(, és nem a baba miatt.
Nálatok is indul a babaprojekt? Hát ez szuper!!! :):)

Rtia!

Nagyon szépek vagytok! És szerintem még mindig nem látszik az a felesleg, amiről te beszélsz!!

És utoljára:
Itt a blog címe: http://legoland.freeblog.hu . Vigyázat, sok kép van bent, lehet, hogy kell idő, míg letölti őket.
És amit nem írtam bele a blogba:
Nem akarok elégedetlen lenni, de a németekkel nem voltunk valami elégedettek. Pl. olyan kettősség van, ami nekem nagyon feltűnt: egyrészt gyerekmenüben natúr joghurtot kapnak a gyerekek gyümölccsel, ill. kiírják, hogy miben van tartósítószer stb. (ez ugye jó, figyeljünk az egészségre :lol: ), másrészt viszont rendszeresen előfordult, hogy szülők gyerekeik mellett (és mindenki más mellett) még az étkezés közben is rágyújtottak (kérdezés nélkül). De velem is előfordult, hogy leültem egy üres padra, Hanna előttem aludt egy babakocsiban, odaül egy család, a papa közvetlen mellém, és egyszer csak minden kérdés nélkül rágyújt (én ugye láthatóan várandós vagyok, ott alszik a 2 éves lányom).
Ill. első este egy étteremben 2 órát vártunk a 3 gyerekkel a hamira. És nehogy azt higgyétek, hogy valami bonyolultat kértünk. Olasz étterem volt, mi 8 körül értünk oda, a gyerekeknek spagetti carbonarat kértünk, mi meg másféle tésztát. A tészta gyári volt... A carbonara elkészítése kb. 20 perc, gyakorlatlanabbaknak sem tart 30 percnél tovább. Hogy mire kellett nekünk 2 órát várni rá???? :cry: Vagy csak azért, mert külföldiek voltunk? Legalább a gyerekekre figyelemmel lehettek volna (akik egyébként nagyon rendesen viselkedtek, bár lehet, hogy ez volt a baj, szét kellett volna szedniük az éttermet, hogy hamarabb "szabadulni" akarjanak tőlünk). A végén már nagyon mérges voltam, mert a 9 óra út után este 10-kor Nátán már majdnem lefordult a székről, annyira álmos volt.
Ill. másik, hogy Legolandba is csak azért jutottunk be, mert a párom elég erőszakos volt. Ugye nekünk a foglalásunk 1 héttel előbbre szólt (interneten foglalt "csomagot" a párom, amiben 2 éjszaka 4 csillagos hotelben reggelivel, és 2 napra szóló jegy a Legolandba, 2 napi parkolójegy volt, 2 felnőttre és 2 gyerekre). De mikor kiderült, hogy aznap nagyon esik, a párom elintézte a hotellel, hogy 1 napot átirat 1 héttel későbbre, ill. felhívta a Legoland Tours-t, hogy mi lesz a belépőjegyeinkkel. Ők azt mondták, semmi gond, nem kell aggódni, ott lesz a jegyünk, nem kell lemondani, semmi papír nem kell.
Erre a Legoland Parknál azt mondták, hogy mivel nincs papírunk róla, hogy mi megtettünk ezt a telefont, a jegyeket meg visszavitték, ők nem tudnak semmit tenni. :? :shock: Na, de a párom nem hagyta annyiban, kérte, hogy hívják azt a felettest újra fel, akivel az ügyintéző hölgy beszélt, és végül sikerült elintéznie (kellően jó angolsággal rendelkezik!, nem hagyta magát lerázni). Bár nekem mondta, hogy úgyis balhézik :lol: (pedig nem olyan ember), ha nem akarják, mert mi tényleg megpróbáltunk mindent megtenni, hogy ne ez legyen, nehogy mi igyuk meg a levét, hogy ők nem tudják, hogy mit csinálnak... De végül jól sikerült minden, és a park megérte az utat.

Motiot!

Létezik nemdohányzók védelme Németországban?

KépKép
KépKépKép
beszti

Ja, azt nem is írtam , hogy vasárnap lazán :lol: lenyomtunk 25 km-t biciklivel du. Na, talán az, hogy "lazán", kcisit talán túlzás, mert a végére a legkisebb emelkedő is iszonyú nagynak tűnt. :lol: Fájt is a lábam tegnap!! De aztán este még icit levezetésként biciztünk, csak egy könnnyed 5 km-t, úgyhogy el is múlt az izomlázam.
És nem vagyok ám felelőtlen (hullámvasút, sok vezetés, bicikli), tesrmészetesen ha egy picit is érezném, hogy ez nem jó a pocinak, nem csinálnám. De a kicsi babukánk úgy tűnik, szuperjól érzi magát, sokat ugrál.:D (A hullámvasútazásról meg a nődokimat is megkérdeztem...)

Beszti
beszti

Beszti,
a blogot majd mindjárt olvasom, elöször csak reagálni akarok.

Hát igen, ez Németprszág, többek között ezért is van elegünk belöle, na meg persze a svábokból, akik még a bajorokon is túltesznek. Bunkók, barátságtalanok, mufurcok, csak a munkáról tudnak beszélni, dohányoznak ezerrel, nem törödnek senkivel,´soha nincs semmire idejük, ezért minden azonnal kell, ezt pedig ki is harcolják maguknak, ha kell, még úgy is, hogy rátipornak és átlépnek egy terhes nön, vagy kisgyerekes anyán. Ez leginkább a nyugdijasokra jellemzö, mert ugye nekik tényleg nincs idejük szegényeknek.
Igen, itt mindenki dohányzik, ez sikknek számít és nem tudod nekik megmegyarázni, hogy ez inkább égö. Veled nem foglalkoznak és ugyan hol érdkli öket, hogy terhesen kisgyerekkel szívod a füstjüket, mikor a saját feleségével és gyerekével ezt minden lelkiismeretfurdalás nélkül megteszi? Szóval ez van, ilyen itt élni. Persze vannak jó oldalai is<a német életnek, ugynúgy, mint ahogy mi, magyarok sem vagyunk tökéletesek, azért a magyar embert sem mondhatnám túl jónak. Legalábbis tapasztalat, ha hazamegyünk.

Az olasz étteremben pedi szeruíntem az volt a bibi, hogy olasz étterem volt :lol: :lol:
Az olaszok pedig köztudottan utálnak dolgozni, lassúak, slamposak és semmi nem érdekli öket. Legalábbis itt nálunk ez a módi járja. Na ezért nem is szeretjül öket annyira, a kajájuk viszont tényeg jó, már ha nem halsz éhen addig, míg kihozzák :lol: :lol:

Nagyjából ennyit a német helyzetröl. Szóval aki azt hiszi, hogy nekünk itt fenékig tejföl, az téved. Na de hol az??

Motiot
motiot

Motiot!

Igazándiból nem is a dohányzó emberek viselkedése lepett meg, sajnos a dohányosokról itthon is van tapasztalatom. :( Persze az egészséges étel kontra dohányzás dolgot álszentségnek tartom.
Inkább az lepett meg, hogy mintha ez államilag sem lenne szabályozva. Mert ugye Németország már elég régóta Eu tag, és az Eu-ban sokhelyen halljuk, hogy vezettek be különböző törvényeket (még nálunk szigorúbbakat is). Magyarországon is törvényileg szabályozzák, és biztos nem az étteremvezetők és a dohányosok akarják így, hanem kötelező és betartatják. Ezért aztán nem kell aggódnom, hogy egy étteremben dohányosok mellé kell ülnöm és az ő füstjüket szívnom evés közben (amit egyébként ki nem állhatok), hanem az elején megkérdezik, hogy hova ülnénk. De pl. meglepő volt, hogy bevásárlóközpontban is lehet akárhol dohányozni (ott pl. egy pékségben tette minden ottlévő :shock: ). Itthon ugye a bevásárlóközpontokban azt hiszem sehol, egészségügyi intézményekben, iskolákban csak kijelölt helyen lehet.
Szóval nekem fura, hogy azt gondoltam ők "fejelttebbek", de ez egyáltalán nem arra vall. Mert ugye a dohányzás nem egyszerűen égő, hanem iszonyú egészségtelen is. Mert mi a veszélyesebb? Egészségtelenül étkezni, vagy dohányozni??

Beszti
beszti

Sziasztok!

Gabi! Üdv itthon! Már vártunk :D Nem írtam azt hiszem, de működik a DVD. Még nem próbáltam ki :oops: , de most már ki fogom. Most letettem Miksát, ilyenkor lehetne, de mégse, mert neki kell ugranom takarítani, mert estefelé vendégek lesznek. Ami késik, nem múlik, most meg főleg, hogy újabb hónapom van fogyni.

Örülök, hogy a kazik jók lettek!

Motiot! Háát, lehet, hogy bevárlak a babaprojekttel, ha így folytatjuk :? Mindenesetre örülök, hogy belefogtok végre, ezt már annyiszor akartam írni, csak mindig a saját nyűgömmel vagyok elfoglalva.

Beszti! Megnéztem a képeket, és átfutottam a szöveget is. Klassz lehetett :)
Köszi, hogy szurkoltál. Hogy a papát is érdemes lenne megnézni... ez eddig nem merült föl, nem tudom. Miksa annak idején több mint egy évre jött, most kb. fél éve próbálkozunk, én 37 vagyok, az uram 38. Ilyen korban erre minden doki azt mondaná, hogy türelem, főleg, hogy már van egy gyerekünk. A ciklusaim régen is vackok voltak, nagyjából minden második ilyen hosszú volt, mint a mostani. És az én szervezetem nem is pörög olyan marhára, az biztos, hiszen a szoptatás alatt egyáltalán nem jött vissza a mensim, alig több mint egy éve van csak újra. Tudom, hogy ilyenkor a stressz is számít, de nálam ezt például kiiktattuk, nincs a munkahelyi nyomás, éjszakázás. A párom fáradt nagyon, igaz. Még pár hónap hőmérőzést megvárnék mindenképp, aztán ha nem, akkor valszeg lépni kéne. De hát tudod, rábeszélni se volt könnyű a kistesóra, úgyhogy egy vizsgálatra se lenne egyszerű. A nők az ilyesmit jobban bírják. Azért lehet, hogy valami vitamin nem ártana. De remélem, megoldódik minden magától, az lenne a legegyszerűbb.
Dohányzás: most valszeg lesz, aki megkövez, de én a másik oldalról is tudom nézni ezt a dolgot, mert én is érintett voltam (de a gyerek miatt mindenről le lehet szokni :D ), és a családunkban szinte mindenki dohányzik. Így nőttem föl, ez volt a természetes. A médiában dolgoztam, ott is szinte mindenki dohányzik. DE: nálunk a családban sohasem fordult elő, hogy gyerek vagy kismama orra alá füstölt volna bárki is, sőt, arra is figyel mindenki, ha nemdohányzó van a társaságban. Úgy általában lakásban senki sem cigizik, hanem mindenki kijár teraszra, udvarra, erkélyre. Maximálisan helyeslem, hogy egyes helyeken nullára tiltották a dohányzást, hogy a vendéglátóhelyeken külön van a dohányzó és a nemdohányzó rész - hiszen így senki sem zavarja a másikat, senki sem elégedetlen. De átesni sem kellene a ló túloldalára, mint például az egyik munkahelyemen, ahol amikor ki kellett jelölni a dohányzó részt, akkor egy szomszédos épület nyitott lapostetejére tették. Eeleve nem tartották be, hogy óránként 5 perc pihenő jár mindenkinek, így pedig főleg elérhetetlenné tették a kijelölt helyet. Aki mégis odajutott, annak se volt kedve már a mínuszokban, a süvítő szélben az egészhez. Szóval azért a tolerancia a nemdohányzók oldaláról is járna, legalább annyival, hogy emberi körülményeket teremtsenek. No, elég röhejes, hogy a babaneten védem a dohányzókat :wink: :oops:
Picit vitatkoznék az álszentséggel is: miért baj, ha nem eszik egészségtelen ételt az, aki dohányzik? Tök igazad van, az lenne a legjobb, ha nem dohányozna. De ha már egyszer dohányzik, akkor étkezzen is egészségtelenül? Így legalább azt az egy tényezőt kiiktatja. Nekem ez picit olyan, mint amikor megittam édesítővel a kávét, aztán bekaptam egy sütit, erre apám nem bírta magában tartani, hogy akkor minek édesítőzöm? De ha cukrot teszek a kávémba, meg sütizek is, az dupla hízásalapanyag. Ha csak az egyiket, akkor meg nem. No, mindegy :lol:

Motiot! Azt képzeld el, hogy itt a kis boltban épp sorba kerültem volna Miksával, aki már nyűgös volt kicsit, amikor jött egy nő két kutyakajával meg egy újsággal, hogy engedjem meg,hogy ezt előttünk kifizesse :shock: Nem akartam vele összekapni, hogy mér pont egy kisgyerek elé kell betolakodni, meg ismerte az összes boltost, szóval nem akartam az eladók ismerősének beszólni (mert jó nekem, hogy elég jóban vagyunk), de azért fura volt kicsit. És akkor még elmesélte azt is, ki halt meg a faluban, szóval nem tudom mennyire rohant. Azért aztán kérdeztem a pénztáros lánytól, hogy a hölgy ennyire sietett, hogy épp egy kiskölyök elé kellett beállni, aki azt mondta, hogy ő mindig így siet. Nem firtattam tovább, mert nem lett volna értelme.
Aztán a dunakeszi hentesnél álltam egyszer karácsony előtt sorban Miksával, alig múlt egyéves és tepert ezerrel, rohangált, megfogott mindent, ajtó nyitva, mínuszok röpködnek, a sor is kilóg az ajtón kívülre, bent meg olvadt latyak a kövön, szóval irtó szar volt. Rólam már folyt a víz, mert nehéz volt vele nagyon, először csak pörgött, aztán már nyűgös is volt. Erre beszól mögülem egy pasi, hogy miért nem megyek előre azzal a kisgyerekkel. Többen is helyeseltek, de mindenki mögülem. Aranyosak voltak, de mondtam, hogy akkor mehetek előre, ha majd valaki ELŐTTEM álló mondja ezt. Persze azok is mind figyeltek, de aztán szemérmesen kussban voltak. Szóval nemcsak a németek taplók.

Ildi! Milyen lett a pite? Hogy van Natasa?

Rita! Már annyiszor akartam kérdezni, hogy az ikeás hosszabbítós ágyhoz hogy vannak a matracok? 3-féle méretbe lehet az ágyat állítani, és mindháromhoz külön lehet venni matracot vagy van olyan matrac, aminek alakítható a mérete? Nektek szivacs vagy rugós van? És ehhez az ágyhoz van leesésgátló? Mert én nem találok a neten, illetve csak fehéret láttam, az meg elég hülyén néz ki egy pácolt ágyon. Pedig kellene.

No, eldugulok :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok,
hát igen, az az egy biztos, hogy mindenhol vannak tapló emberek!

Beszti, itt is meg van elvileg szabva, hogy hol lehet dohányozni és hol nem. Viszont ami már kezdetektöl fogva egy kicsit furcsa volt, söt, még apának is furi volt, pedig ö is dohányos, hogy a sportcsarnokokban szívják ezerrel a népek a cigit. Nekem ez valahogy morbidbak tünt. Szóval itt szerintem valahogy más elven vannak megszabva a határok, mint otthon. Persze itt is van nemdohányzó rész az éttermekben, a cégeknél pedig kijelölt dohányzó hely, de szerintem nem figyelnek annyira erre, mint pl. otthon. Szerintem azért, mert itt szinte mindenki szívja.
Amit én nem tudok megérteni, mivel soha nem szívtam és a családunkban sem volt soha senki és ma sincs, aki szívná. Csak apa részéröl, ami elsöre nekem nem is volt nagyon okés, hogy elmentem hozzájuk és ülhettem a kis panelban, ahol após, anyós meg a kedves párom szívták egyszerre a bagót, engem le se...
Na mindegy, apa azért nem ilyen ám, mindig megkérdezi mindenhol és kivétel nélkül mindenitöl, hogy rágyújthat-e, ha pedig terhes nö vagy kisgyerek van a közelben, nem is veszi elö a cigit. Itthon pedig erkély. Csak otthon náluk volt ez másként, mivel ott mindeni dohányzott, tehát minek kimenni, ha senkit sem zavar. Most viszont már öt is zavarja, ha valaki a lakásban dohányzik.
Na, kicsit hosszú lettem.
Summa summarum, mindenki úgy, ahogy neki tecc. :wink:

Szirom, ha Miksa is egy év alatt jött össze, akkor én a helyedben még nem aggódnék túlságosan, hanem inkabb lazítanék és persze mindent beleadnék :lol: :lol:
Nem tudtok elmenni valahova egy hétvégére kettesben a pároddal? Nem lehetne Miksát egyszer valamelyik nagyszülöre bízni? Ha otthon lennénk, mondanám, hogy szívesen bevállalom egy hétvégére,de így a távolból kicsit nehéz.
Lehet, hogy az mindent megoldana! No stressz, no para és minden rendben lesz!

Na tiprok én is, mert enyém gyerek megint nem hajlandó magában játszani.

Motiot
motiot

Sziasztok!

Zsoltika jó későn aludt el, lesz este nemulass! De mindegy, ilyenkor kell neki idő átállni, úgy egy hétbe is beletelik, mire megint visszaáll a régi megszokott napirend.

Beszti,
én nagyon restellem, az előző hsz-ban meg sem említettelek, pedig láttam a fotót is rólatok egy korábbi oldalon! De hát nagyon szivacs az agyam, ezer bocsánat! :) Szóval nagyon jó lehetett a kirándulás, a blogon megnéztem a képeket, szuper jó kis családod van :) Elolvasni még nem sikerült, de majd pótolom :)
Biciklizés, ejha! Én nem mertem bevállalni, most meg már talán fölszállni sem bírnék :D
Majd írd meg, mi volt a dokinál!

Cigi-kérdés: az az igazság, hogy én nagyon haragszom a cigarettás emberekre. Sajnos nagyon utálom a cigifüstöt :( volt egy nagyon bunkó kolléganőm a bankban (fiókban), ő mindig a konyhában bagózott, ahol semmi szellőzés nem volt, még egy ablak sem! Igaz, az volt a dohányzásra kijelölt hely, és persze én sem küldenék ki senkit a téli hidegben az ajtó elé, de az év nagy részében éppen kimehetett volna dohányozni... Ha már ilyen szerencsétlenül volt megoldva a fiókban a dolog. Persze kértem, nagyon udvariasan, hogy ugyan menjen már ki arra a 2 percre, mert megfájdul a fejem, de csak annyit mondott, hogy vegyek be algopyrint. Kösz.

Sok étteremben sincs ám rendesen elkülönítve a dohányos-nemdohányos szakasz. Magyarán a füstöt ugyanúgy lehet szívni, csak épp 5 méterrel odébb ültetik a cigiseket.

Hú, az alattunk lakókat sem csípem, ők az erkélyre járnak, és persze a füst felfelé száll. Mi is szellőztetünk, és a lakás másik részéből is rögtön megérzem, hogy bagóznak, csukhatom be az ablakot egyből :( Mondjuk ők ketten vannak, se gyerek, se pocibaba, igazán bent maradhatnának csukott ablak mögött, szívják csak a maguk füstjét :D

Á, elvakult vagyok, tudom én jól. Mondjuk a mi családunkban sem cigizik senki, sőt a férjeméknél sem. Jobb is :D

Motiot,
ezeken a németeken azért kiakadtam, én valahogy úgy képzeltem, hogy náluk aztán maximális az odafigyelés! De úgy látszik, mégsem :(
Jól látom, 57 kg??? De jó neked!!!! Irigy vagyok nagyon, mert én már gurulok, és elképzelésem sincs, mikor leszek megint csini... :( Bár ez most nem is fontos :D

Szirom,
ma taliztam egy nagyon régi ismerősömmel, és ők is babát szeretnének, egyenlőre nem jön össze. Mondjuk nem tudom, miért aggódnak, mert a csaj kb. 28 éves, és 4 hónapja próbálkoznak... De ő azt mondja, hogy januártól szeretne szedni valami természetgyógyászati cuccot, amit amerikából kap majd. Pontosan nem tudom, mi az, mit tartalmaz és mennyibe kerül, de megígérte a lány, hogy küld infókat róla. Ha érdekel, továbbküldöm Neked, hátha tényleg jó!

Ildi,
szopiztasd gyakran Natit, és igyál sok-sok vizet, vagy teát, na meg pihenj! Semmi mást ne csinálj, és szerintem se nagyon méregess! A kiscsaj gyönyörű formás, gondolom hízik rendesen, és ha nem érzed olyan feszesnek a cicit, az semmi rosszat nem jelent! Főleg ne aggódj!!!

Hú, most már megyek, megint itt töltöm az időm, pedig még mindig meló-hegyek várnak...

pgaboka

Sziasztok!!

Köszönöm a dícséreteket! Igen, nekem is tetszenek a gyerekeim! :D

Eltűntem, mert beleptek a ruha-hegyek... Én sem tudom elképzelni, hogy egyszer elfogyna itthon a tennivalóm, soha nem érzem, hogy minden rendben lenne. Ez eléggé nyomaszt is, valószínűleg a stratégiámmal van a baj. Nem tudok összeszedetten a munkámra koncentrálni, mindig van ami kibillent.

Na mindegy, igyekszem azért. De Motiot, azért te mesélhetnél, hogy csinálod! :D 1 óra minden nap??????? :shock:

Beszti,
nagyon klassz a blogotok! Elovastam, megnéztem, hát le a kalappal továbbra is! Csak bámullak titeket, mikbe vágtok bele a gyerekekkel! Kép
Biciklizés is!!!!!!!!!!!!!!!
A dohányzás nekem is feltűnt Ausztriában is, kicsit ott is többen dohányoznak, mint itthon szerintem. Itt mintha kevesebb dohányost látnék mostanában, bár lehet, hogy csak jó helyeken mozgok... :)

Gabi, SZIA!!!! :)

Motiot, nagyon jó lenne, ha sikerülne közelebb jönnötök, hátha így gyakrabban tudnátok hazajönni. Meg Ausztriába idén is teljesen beleszerelmesedtem! Olyan jó, hogy az emberek kedvesek egymáshoz, nem bunkók, nem hiszik azt, hogy őket mindenki utálja.
Ezt elég nehezen viselem.
Hazafelé jövet bementem a téren a boltunkban, aminek egyébként már nagyon sok van a rovásán... :x
Fizettem a pénztárnál, és mivel akkor jöttünk haza, nem tudtam mennyi pénz van nálam. Számolgattam, de láttam, hogy nem elég, nyújtottam a kártyámat.
Erre a nő: Hát ezt már kiütöttem, nem tudok mit csinálni. Kimegy, kiveszi a pénzt és azzal fizethet...(ÍGY!!!!!!)
Én: Miért ne tudnék fizetni kártyával?
Ő: Mert már benne van a gépben hogy kézpénzzel fizetett. Menjen ki az automatához...Aztán végül az ott ácsorgó főnöknővel hatalmas sóhajtozásokkal elfogadták, de a főnök ott nyavalygott, hogy neki ez este mi munkájába fog kerülni, háááát, nem is tudja, jaaaaj, háááát ez nem lesz könnyű....
Kis híján azt mondtam, hogy adják vissza a kártyámat, ha ez ekkora gond, inkább kimegyek.... :evil: (Ha elmondta volna szépen kedvesen, mi sem természetesebb, mint hogy megértem, és veszek ki pénzt. De ezt a stílust nem bírom, érzékeny vagyok, nem tehetek róla :wink: :) )
Aztán kiléptem a boltból, láttam, hogy a buszmegálló tetején lévő óra ismét megállt, na, jól van, itthon vagyunk.... (Ez az óra 22 évig járt, idén már huszadszor állt meg...)

Na, ennyit a panaszkodásról...

Ildi,
Natika hogy van??????????????????????????????????????
Eszik már szépen, javulgat?
Holnap én is almás pitét sütök, kedvet csináltál hozzá. Vendégek jönnek, remélem jó lesz!
Nem is mondtam, a múltkori sajtosod nagyon jó, sok sikert arattam már vele!
Én persze csak csüt reggel kóstolom meg! 8)
És este meg pénteken is étterembe megyünk, ha ezt kibírom Norbiosan hátba vagdosom magam ezerszer! :) (Nem ez az általános, csak most így jött ki a lépés. Máskor hónapokig sem megyünk, most meg így egymás után.... Ráadásul jövő szerdán meg a barátnőimmel lesz a szokásos találkozó, természetesen étteremben. De ők legalább szintén salátáznak általában...)

Szirom, az ágyhoz van matrac, van egy nagy része, meg két kicsi, minden nyújtásnál be lehet tenni egyet. (Érted?)
Mi nem vettünk leesésgátlót, ehelyett könyveket csúsztattam be a matrac és az ágy oldalléce közé. És már nincs is rá szükség... :)
De ez hátha nektek is beválik! Vagy nagyon sóher megoldás???? :lol:
Ezt az előrefurakodást én is bírom marhára :evil:
Vannak sztorijaim, de mára már befejeztem a panaszt, majd legközelebb mesélem el :lol:
De hogy így bemegy eléd, amikor gyerekkel vagy!!!!! :?
Rakott karfiollal ne törődj, ne fúrjon a lelkiismeret, nem baj. Szépen csinálod, mennek le a kilók, nyugi!!!!!!! :wink:

És a lényeg:

MIKSA NAGYON_NAGYON CUKI A KÉPEKEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Úgy szeretem az ilyen sorozatokat! :lol:
Elhiszem, hogy jól mulattok! (De tényleg nem úgy néz ki, mint aki teljesen belemerül a vacsora gyönyöreibe! :wink: :) )

Na megyek, mert a gyerekeim már szemérmetlenül sok Mátyás királyt néztek végig, most szépen elmennek alukálni, hogy kicsit mi is dvd-zhessük Zsolttal. :)

Még benézek!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

No, most már begyűjtöttem mindenkitől a fotós dicséreteket, úgyhogy nagyon szépen köszönjük :lol:

Tök jó, hogy mindenki idetalált, tegnap szép nagy termés született.

Rita! Köszi az ágyinfót, akkor nem kell majd három matracot venni szép sorban, mert én attól tartottam. Leesésgátlót a múltkor láttam a honlapon, most nem találom. Nem volt nagy tétel, de ha nem lesz más, akkor kipróbálom a könyves megoldást :wink:

Biztatást is köszi, de kilókról azért túlzás beszélni: néha megvan a 2 kg, néha visszabillenek. Tegnap grilleztünk, husit kajáltam salátával, sült zöldségekkel. ma keményítőnap.

Ruhahegyek engem is ellepnek folyamatosan, mennyivel több lehet neked... :? Ma muszáj is lesz vasalni.

Gabi! Látod, ezt mondtam. Mesterséges feszültségszítás, teljesen átgondolalan helykijelölés. Hogy a fenében lehet a dohányzóhelyet a konyhába tenni? Teljesen jogosan akad ki az, aki nem dohányzik, hogy valaki ott füstöl, ahol neki ennie kell, ahová pihenni jár. És bent marad a füst, hisz nem szellőzik. De a cigisnek is szar, hisz ő egyetlen helyen dohányozhat, ott, és nem máshol. Szóval ezt nem így kéne.

Motiot! Köszi a bébisintérkedési ajánlatot :lol: De, tervezzük, hogy anyunál hagyjuk Miksát, és elmegyünk egy hétvégére valahová oda a közelbe. Azért a közelbe (100 km-en belül), mert még sosem hagytuk ott a kiccsávót több napra, és én paramama vagyok. Meg anyu is nyugodtabb, hogy ha van valami, akkor elérhető közelségben vagyunk. A múlt héten majdnem el tudtunk menni, de aztán mégse. Most már viszont először kifestjük az alsó szintet, anyu jön majd ide segíteni hozzánk, hogy Miksával játsszon, én meg nyugodtan pakolhasssak. Úgyhogy pár hétig megint nem lesz kettesben töltött hétvége. De szép lesz a földszint :wink:

1 év: ezért aggódtam előre, mert tudtam, hogy az uram belemegy a kistesóba, de azt is tudtam, hogy későn, és kevés lesz az időnk. És határidővel ez a projekt elég rossz érzés. Tudod, Miksa októberben 3 éves lesz. A munka miatt aggódom egy kicsit. Tegnap derült ki, hogy rosszul tudtam, a hétvégi meló (szombat-vasárnap) nem reggel 7-től este 10-ig tart, hanem 11-ig. De 20.-án a kolléganőm hajnali fél1-ig volt bent reggel 7-től. Szóval ezt nem kéne Miksa mellett csinálni, de hogy mi lesz? :roll:

Képzeljétek, az éjjel ötször keltem Miksához. Úgy érezte magam, mint amikor féléves volt és jött a foga. Csak most mindig szúnyogot talált. Muszáj volt villanyt kapcsolnom, lecsaptam a dögöt, örültem, hogy megvan, erre még el sem alszom rendesen, újra kiabál a kölyök. És hiába néztem körül nagyon, egynél többet egyszerre sose találtam. Meg is csípték, úgyhogy Fenistilt is kért. Pedig most nincs is sok szúnyog, elég érthetetlen az egész. Talán égve maradhatott este a lámpa kicsit hoszabb időre a nyitott ablaknál, nem tudom. De azt tudom, hogy most olyan vagyok, int akit ledaráltak.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Van egy kis nyugi, talán tudok írni, az előbb még aludtak ketten, de ez mostanra nullára csökkent.
oli tiszta kaka, csá
vas

Ha valakit érdekel, megosztanám, amit találtam:

http://www.dinoland.hu/gyerek.html

Még nem számoltam utána, elsőre kicsit drágább, mint az ikeás. De lehet hozzájuk ágyneműtartót is kérni.

De hogy úgy egyébként más oldalakon milyen árakat találtam, többszázezres gyerekheverőket... :shock:

Miksa még mindig alszik, mondjuk ilyen éjszaka után...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Itt vagyok, aztán már délelőtt nem tudtam visszajönni.
Itt állt Olivér mellettem, és olyan szörnyű kaka szaga volt.
Nem volt rajta pelenka, és tiszta kaki volt a segge, meg a lába :lol:
persze a biliben nem volt semmi.
Után ráültetem a wc-re, de nem jött.Aztán csak pelus lett a befejezés :lol:

Végre alszanak!!
mármint a két picurka :D
Levente meg feladatokat csinál az iskola előkészítős könyvében :wink:

Szirom jó ez az ágy.
Az "olivérre"gondoltál??? :D
De ez olyasmi, mint az ikeás, nem??

Gabi, Rita de jó, hogy megint itthon vagytok!!!
Beszti, elolvastam a legoland-os blog-ot, biztos nagyon jó volt.Tényleg nem semmik vagytok, hogy kétszer is levezzétek az utat odáig!!
Meg is érdemeltétek a szórakozást.
Látszik a gyerekeken, meg rajtatok is, hogy mennyite élveztétek :D
Ilyen cigis parsztokkal meg szerintem mindnehol találkozik az ember, nem kell ezért külföldre menni.Én egyszer a panel liftjében vesztem össze egy pacákkal.Ott cigizett, én meg mentem voolna be Olivérrel babakocsival.Ez meg ott szívta a büdös cigijét.Megláttam, bevágtam az ajtót, és lerohantam a babakocsit felkapva a földszintre.Együtt értünk le(volt tempóm az biztos)
Erre ott meg azt mondta, hogy miért rohantam el, kiszállt volna.Ja!!
és a bennt maradt bagófüstöt is vitte volna magával???
:shock:
Zárójelben:egyszer én is cigiztem.
De hát rossz társasába kerültem :roll: :roll:

Gabi, kösz az orrspray nevét, de most nem tudom mi van velem, mert annyira fújom az orrom, meg tüsszögök, és nagyon hasonlít egy megfázásos náthához, meg el is van dugulva az orrom, a torkom is kicsit fájt este, de nem köhögök.
Most aztán döntse el valaki, hogy mi ez??Allergia, vagy nem?????

Aztán a szüleid, meg a tesód jól átvészelték a vihart???
Nekik nem lett semmi bajuk,az ijedtségen kívül, ugye???

Szerintem a bébi biztos be van már fordulva, ha annyira lennt érzed, meg már ideje is ban neki.Bár Olivér nekem a 35-36. héten fordult csak be.
Natasa már korábban, de egyszer éreztem, hogy visszafordult a seggére. :shock:
Aztán azért csak befordult utána megint.
Jól is néztem volna ki, ha faros :shock:

A paneban a ferde falak ismerősek :roll: , de biztos szép lett a tapétátok :D
Tényleg a wc, fürdőt még meg se dícsértem :D

Mindjárt jövök
vas

Rita, örülök, hogy jól tellt a nyaralás, és hogy te is megszeretted Ausztriát, én nagyon bírom.Olyan szép helyek vannak, mindne tiszta, kultúrált, mindnet kapsz, amit akarsz, az emberek is normálisak.
A kisboltban a pénztáros, meg a bótvezető ,azok meg hülye, bunkó emberek :evil:
De legalább érezted, hogy itthon vagy :roll:

Beszti, Rita, megvettétek már a sulis cuccokat????
Mi igen!!!! :D

Motiot,mi újs' a kilókkal?????
Ábel játszott ma egymaga, vagy ma is anyás???

Szirom, grillezett husi salátával, biztos nagyon fini lehetett, az a két kiló mínuszka meg tök jó!!!!
Pite jó lett, köszi, de aztán nem is pite lett belőle, hanem almatorta lett, mett kicsit másképp csináltam a tésztáját, mint múlt héten, aztán nem tudtam kisodorni, vagyis nem tudtam volna a tepsibe belerakni anélkül, hogy ne szakadjon szét.Így belaraktam a toratsütőbe, bele az almát, aztán megint a tésztát, és így torta lett.Így is jó lett, ízre ugyanaz, csak másképp nézett ki.

most tényleg megyek, nekem is vasalnom kell :wink:
vas

Hahó!

Miksát nemrég raktam csak le aludni, mert hát 11-kor kelt... :shock: Képzeljétek, közben hívtak az oviból, hogy kedden szülői értekezlet lesz 5-kor. Már épp telefonálni akartam, mert zavart, hogy nem tudok semmit, úgyhogy örülök, hogy inkább ők hívtak. Viszont az uram mikor éjszakás, ha nem akkor, gyereket meg ugyi nem viszünk szülőire, szóval lehet, hogy majd úgy időzítjük anyukám érkezését, hogy már akkor itt legyen. Mások az ilyen szitut hogy oldják meg, ha nincs nagymama? Ez eddig eszembe se jutott, de ha nem jönne anyu, nem is tudom, mit csinálnék.

Ildi! Jól hangzik ez a torta!
Az ágy hasonlít az ikeásra, és az Olivérre vagy a Bencére gondoltam egyébként :wink: , de asszem az ikeásnál maradunk. Csak nézelődtem, mert nem valami olcsó az ikeás (31490 + egy tízes a matrac, meg még írnak valami rácsozott ágykeretet is, ami nemtom mi, és leesésgátló is kellene), gondoltam, hátha találok egy kicsit jobb áron. Vannak az Ikeában persze olcsóbbak is, de azok vagy körbe nyitottak vagy lányosak, és színben sem mennének Miksa többi bútorához. Valamelyik nap meg is kellene venni.

Lassan őszi ruhákat is kellene lőni, de megvárom, hogy mit kérnek az oviban. Gondolom kell benti ruha, csereruha, benti cipő-szandi, kinti ruha-cipő, takaró, párna. És még? Kicsit okítsatok már ki, jó? :) És ha valaki nézett már őszi cuccokat, akkor osszuk meg egymással a tapasztalatokat, jó?

Kaja: ma eltértem az előírásoktól, mert pár szem maradék zöldségen kívül nyers salátát ettem, nem párolt vagy főtt zöldséget. De ez szerintem nem baj.

Pussz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Persze, hogy minden doki azt mondja, hogy türelem, de az ember könnyebben várakozik, ha tudja, hogy minden rendben. Egyébként egy bizonyos kor fölött azért a dokik is hamarabb lépnek.
SZerintem ez nem olyan borzasztó ciklus, mert ugyan nem rendes hosszúságú, de amúgy van peteérés, és ez a lényeg. Nekem 28-54 közötti ciklushosszaim voltak eddig, és látod... (Hanna kb. a 24. napon fogant). De mikor Beni után nem akart beköltözni baba, a párom is elment vizsgálatra, így legalább én is megnyugodtam. Tudom, hogy a férfiakat erre nehezebb rávenni (pedig ha nincs manuális vizsgálat, akkor azért nekik némiképp kellemesebb ez a vizsgálat :D:D).
Nekem se volt sokáig szoptatás alatt menzeszem (8-13-14 hónapig a három gyerek születése után).
Dohányzás: én nem a dohányzók ellen akartam írni. Az én családomban is vannak. De eléggé intelligensek ahhoz, hogy tudják, ez bizony ez egészségtelen szokás. És ezért nem kérdés, hogy ahogy nálatok is, nálunk sem dohányzik terhes nő, kisgyerek közelében. Sőt, apukám (amikor még dohányzott), még a saját lakásában is kiment a konyhába (nyitott ablak mellé), vagy az erkélyre, még télen is, ha ott voltunk. Nálunk meg kiment a teraszra. Ez így rendben van.
És igen, nagyon nem jó, hogy olyan helyekre kényszerítik a dohányosokat, ahova nincs módjuk rendesen elvonulni dohányozni, vagy pl. olyan közösségi helyekre, mint a konyha.
Dohányzás és egészséges étkezés: nem arról akartam írni, hogy étkezzen egészségtelenül is, ha már dohányzik. Csak van egy szintje az egészségmániának, amivel szerintem már nem fér össze a dohányzás, amit hogyha be akar tartani és dohányzik, az álszentség. Értem ez alatt azt, hogy ha valaki nem kövér, nem hízik el, értelmes ételeket eszik és erre figyel, de emelett dohányzik, akkor tényleg legalább az egyik kockázat ki van iktatva. De azt nagyon furának tartom, ha valaki az étkezésnél azt megköveteli, hogy legyenek ráírva a dolgokra a tartósítószerek, színezőanyagok, stb., ezekre nagyon figyel, de azért dohányzik. Nekem az az érzésem (bár lehet, hogy nincs igazam, mert még majd a jövőben a tudósok kutatásokkal épp az ellenkezőjét igazolják :D), hogy a dohányzásból származó egészségkockázat jóval nagyobb, mint az élelmiszerek összetételéből, és ha valaki annyira figyel az egészségére, akkor a nagyobb kockázatút kéne előbb kiiktatnia.
Én vittem a szülőire Nátánt, szerintem az ovisoknál ez még nem ciki. Ha az, akkor meg...
Kellhet még: oviszsák, tisztálkodási szerek, esetleg tornazsák és cucc (ez nem mindehol, és lehet, hogy a kicsiknél még nem).
Őszi cuccokat még nem néztem, ha hazajön Beni, akkor meg kelll néznem a ruhatárát, mert ő a legcikisebb (sokat is nőtt, meg ugye a suli). Nátán talán könnyebb helyzet. És Hannát is el kell majd látnom. Mindenek kell cipő (több is, hisz kinti-benti-torna). Mibe fog ez kerülni?? :D:D:(:(

Motiot!

A törvény betartatása a törvényhozók dolga, sajnos ezek szerint ott ilyen szinten nincs igény. Tőlünk az étteremben nem kérdezték meg, hogy dohányzunk-e...

Gabi!

Biciklizés nekem is csak addig megy, amíg föl bírok rá szállni! :D Most még igen. És jó, mert így legalább mozgok, kontrollálható is (ha nehezebb, akkor max. lassabban tekerek).
Doki: minden rendben volt. :):) C3000, ami ennyi mindenféle után nagyon jó hír, ezek szerint minden szerkezetem bírja a strapát :D. Kaptam beutalót terheléses cukorra, pénteken megyek. És beírta a kiskönyvembe a szülés szerinte várható dátumát (12.08.) Én meg tiltakoztam, de azt mondta, nem húzhatja. Persze az csak itthon jutott eszembe, hogy ő is szabályos 28 napos ciklusokkal számolt, nekem meg a 19-20. nap környékén szokott lenni pé. Persze nem számít a dátum sokat, csak nem szeretném, ha azért macerálnának (sok UH, napi CTG), mert szerintük már túlhordott, pedig ténylegesen még nem is az. Mondtam neki, hogy szerintem 12-e lesz... :D (Hannánál is beírta a 09.13-at, ott is mondtam, hogy nekem 15-e a dátum, és nekem lett igazam :D. Lehet, hogy a gyerek anyujára jobban hallgat?? :D:D Majd meglátjuk...)
Te még most is csini vagy!! És villámgyorsan le is fog menni, ami most feljött!! Én meg aggódhatok :D:D, mert én nem a baba miatt híztam :(. Látszik is, mert amint odafigyelek, megy is lefelé...

Rita!

Igen, Ausztria nagyon szép, nekem főleg a hegyes részei tetszenek. Párommal szórakoztunk is, hogy nem is Angliába költözünk (az nagyon favorit lenne :)), hanem oda veszünk egy nyaralót. Álmodozunk... :D:D:D.
És te még mindig nagyon talpraesett vagy, én lehet, hogy nyuszibb lettem volna, és ha így rámszól a pénztáros, kimegyek kivenni a pénzt.

Ildi!

Nem vettük meg a sulicuccokat, a héten tervezem. A múlt héten kapunk levelet a sulitól a listával (Mondjuk lesznek benne teljesíthetetlen tételek, mert kellene nekik a tavalyi matekkönyv mellékletéből kártyák, de Beni azt annyira hiányosan hozta haza, hogy értelmetlen lett volna megtartani. Hogyan fogom pótolni?) A párom kiutalt magának beiskolázási utalványt (adómentesen tudott így ennyi pénzt kivenni, olyan, mint az étkezési utalvány), ráadásul egész értelmes összeg (19 eFt), és nem csak tanszerekere lehet költeni, hanem pl. ruhára is.
Ha szabad megkérdeznem, mennyit költöttetek végül?

Tényleg: írtam, hogy vissza akarom fogni magamat, mert nem szeretnék bálnaként szülni menni (és mi lenne velem utána).
Persze a terhesség nem a fogyókúra ideje, de a hízókúráé sem! :D:D És én egy kicsit sok hízlaló dolgot ettem...
Ezért kicsit "Norbisan" eszem. Nála ugye eléggé "körethiány" van, szóval kenyér, tészta, krumpli, rizs teljesen vagy részben tiltott. De nekm pont ezek nagyon mennének... Aki Norbizott, ezt hogy oldotta meg?? Ja, a pech, hogy nem akarok norbitermékezni sem (liszt, kenyér.)
Ildi, te rendeltél végül hamit tőlük?

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok, csak gyorsan, mert 4-re várjuk a vendégeket, most meg fél 5. :shock:

Szirom: Nekünk váltóruha kellett meg benti cipő, meg egy cserebugyi meg tornacucc. ja meg egy festős póló, bár asszem a c&a-ban lehet kapni vízhatlan bebújós festőköpenyt, az nagyon jó.

Őszi cuccok: mi most elég sok minden vettünk kint a gyerekeknek, c&a-ban, h&m-ben, egész másnak láttam a kínálatot mint itthon. :shock: Jó rakás pénzt otthagytunk, de legalább van minden (asszem).
Gumicsizmát is kapott mindegyik a nyáron, remélem ezt a szezont kihúzzuk.
Az ágy árában benne van az ágydeszka, csak a matracot kell külön venni, így kb. 40 rugó, de ugye kamaszkorig vagy nősülésig jó. :)
Szülői: nem tudom! Ráadásul munkaidőben tartják, ugye, egy átlagos apuka nem is tud feltétlen 5-re hazaérni, muszáj nagymamákat tartani a háznál, úgy tűnik, ha az ember oviba akarja járatni a gyerekét... :)

Két kiló tök jó, hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ildi, nálam is késza pite, de én is variáltam, a tetején nem tészta van, hanem fehérje cukorral és dióval felverve. Ez habcsók lett volna, de kicsit folyós maradt, így rátettem a pite tetejére, nagyon jót tett neki. :wink: 11-kor kóstoltam meg! Egyébként képzeljétek vasárnap óta lement 1,1kg. Lehet, hogy ez nem lesz tartós, de jó látni, lendületet ad.

Természetesen nem vettünk meg még semmit, az uram annyira nehézkes, hogy az őrület. (Persze a bogarat megvette, amint hazajöttünk a nyaralásból. Előtte lefoglalózta, vasárnaptól tulajdonos........ :roll: ) Holnap megyünk, remélem meglesz minden! Ti hol vettétek, Ildi???
Meg kell mennünk Ikeába is, fiókot venni az asztalhoz. Persze ezt is úgy kellett kilobbiznom... :shock: Kis grillemet meg majd megírom a Jézuskának, hátha.... Őrületesek a férfiak

Most megyek, még jövök, csak nem akarok akkor itt ülni, mikor belép a banda... :)

Pussz!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Beszti, teljes kiörlésű vagy milyen kenyér mehet nála, nem? Meg a rizs, krumpli is kettes asszem. Nekem szerencsém van, ezek éppen nem annyira hiányoznak, bezzeg az édesség......... :? :?
Ha jó sok párolt zöldséget eszel a hús mellé, az nem segít? Délben krumli, rizs, este meg ződféle... Nem vagyok túl nagy segítség, igaz?? :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Még valami: be lehet állítani a profilban, hogy mindig ilyen szép vastag zöld betűkkel írjak, vagy ezt mindig külön kell kijelölni?

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Beszti: ok, akkor ezt megbeszéltük. Ellentét nincs, csak bizonyos részleteket volt érdemes tisztázni :wink:

Köret: én régóta eléggé unom a párolt zöldséget, de ha megfuttatja az ember egy pici oliván, esetleg kis hagyma is van alatta, akkor már egészen más az íze. Ugyanígy a gomba nagyon jó tud lenni. A borsó és a zöldbab vajon megfutattva finom, esetleg egy kis petrezselyemmel megszórva. Nekem nincs minigrillem, de a végeredmény olyasmi lesz: szintén pici oliván szoktam sütni serpenyőben cukkiniszeleteket, padlizsánszeleteket, de most már azon is eszelek, hogy lehetne talán patisszont is meghámozva megsütni.

Rita! Köszi az ágyinfókat! Mondjuk ez a vonzó benne, hogy ez majdnem felnőtt koráig jó lesz, hacsak nem nő 220 cm-re 18 éves korára. De akkor meg lesz pénze másikra, mert az NBA-ben fogja nyomni :lol:

Ruhainfókat is köszi nektek, most próbálok agyalni ebben az ügyben. Megyek, mert kaptunk új kisvakondos könyveket, és amíg rotyog a pulykaleves a fiúknak, addig olvasok Miksának. Már megrendelte a kölök a grízgaluskát bele, nem semmi :)

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Rita! A fogyáshoz nem gratuztam, a pitédet nem dicsértem meg, pedig jó ötlet, a bogárért irigykedek, és még írhatnék sok mindent, csak tényleg rohanok, de ezt hozzátettem :lol:

Szövegszínt Ildi majd megmondja neked, ő mindig lilával ír asszem :lol:
Én béna vagyok :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Na, csak egy mondat (egy nagyon-nagyon bővített :) ):
Vendégség megvolt, a gyerekek kaptak három tábal Lindt töltött csokit, három doboz toffifee-t, én pedig egy doboz Mozart-golyót. :shock: :shock: :shock:
és én marha megfogadtam két hete, hogy egy hónapig (szept 11-ig 8) ) nem eszem csokit......................

JAJJJJJ NEKEM!!!!!!!!!!!!!

És ha addig mind elfogy??? :)

Először nálunk voltunk, aztán az étteremben, Maja állandóan beleszövegelt a felnőttek beszélgetésébe úgy szégyenkeztem miatta, Adél az étteremben szerzett egy monoklit a szeme alá a csúszdán-bőgés, Maja ugyanezen a csúszdán beverte a fenekét-bőgés, aztán korán hazajöttem velük, taxis egy bunkó volt, végignézte a hülye, ahogy beevickélek a gyerekekkel, ház előtt ugyanez, itt derült ki, hogy a kulcsot otthagytam az étteremben, szerencse, hogy a sógorom itthon volt, elkértem a telefonját, felhívtam az anyukámat, ő hozta át a sajátját... :shock: Szerencse hogy van kulcsa, szerencse, hogy két lépésre lakik, hogy itthon volt.....
Itthon még Bernát alaposan beverte a fejét a falba - bőgés.

Most alszanak, én meg őszintén csodálkozom, hogy nem faltam még fel a Mozartot. :roll:

Most ledolgozom még a napi penzumomat vasalásilag, aztán feltöltöm a kis aksijaimat... :) Kép

(((Méghogy egy mondat... :oops: ))))

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Na, befejezte Zsolti a másolást a gépen, eddig képtelenség volt egy betűt is leütni, mert percekbe telt, mire megjelent a képernyőn...

Nagggggyon nyűg napunk volt! Vagyis inkább csak a délután, de az extrán. Zsoltika nem aludt, és le sem feküdtünk ebéd után pihenni, és ez úgy látszik nagyon megviselte. Esett-kelt, és nagyon rosszalkodott. Zsolti ma céges búcsúztatón volt (kolléga ment el), így egész nap egyedül voltunk Zsoltikával, hát kipurcantam. A fürdetés volt a legrosszabb, nem akart megmosakodni, fogat mosni, csak csapkodott, a játszón a csúszda tetején tornászott, az utcán szaladt mint a veszedelem, húúúú!

Egypár szót azért írok már...

Rita,
gratula a kilókhoz! Csak így tovább! :) A vendégségben (és azután) elszenvedett kínokért részvétem, a mai nap nálunk is csúcs volt, ahogy írtam.
Almás pite habcsókkal a tetején :D Nyami, de megkóstolnám most itt helyben!!!
A nyaralós képeket ma láttam, extra jók! Annyra aranyosak, nevetősek a gyerekek a képeken!i Egyetértek Szirommal, én is alig várom már, hogy ilyen szép család legyünk :)

Beszti,
a méhszájad nagyon jó! Hogy nézte meg a doki? Nekem még egyáltalán nem nézték, pedig kivácsni vagyok, talán most hétfőn már erre is sor kerül.
Norbi: én délben még eszegettem rizst és durumtésztát (a krumplit nem annyira szeretem), de sokmindenhez főleg vacsira ugye hamletet. Azt lehet... Tudom, nem egy finomság, de meg lehet szokni. Vagy pedig kenyér nélkül, magában ettem virslit, lecsót. Hááát... muszáj volt :D
Szóval szerinted dec. 12. lesz? :) A névnapom :D
Hú, köszi a dicséretet, de én bizony bálnának látom magam. Lassan elérem a +12 kilót... És Te mennyit híztál eddig? Mert a fotókon nagyon jól nézel ki, szerintem semmi pluszsúlyod nincs! Bíztassuk itt egymást :D De tényleg érdekel... Meg az is számít, hogy a terhesség indulásakor mennyi plussz volt rajtad.

Ildi,
köszi a dicséretet a fürdőre :) Allergiád: hát fogalmam sincs, mert most éppen én sem tüsszögök, egész nap nem is kell zsepi nekem. Húha, nem tudom, mit akartam még írni, mert nem átom az előző oldalt. Brrr...

Szirom,
elaludt aztán Miksa??? Zsoltika ma negyed 10-kor kelt, de esze ágában sem volt aludni... Viszont én még nem dicsértem ám meg a Miksa fotó-sorozatot :oops: Szánom-bánom, ma láttam meg őket, ahogy visszafelé olvasgattam. Naggggyon jók!
Megnéztem az ágyakat is, nekem a Süni tetszik nagyon :)

Lányok, hogy készít az ember töltött csirkét? Vannak szép csirkecombjaim, azokat szeretném holnap vmi zsemlés töltelékkel megtölteni és megsütni. Nézegettem recepteket, de hátha van valami bevált módszeretek :D

Köszi előre is! Jó éjt!

pgaboka

Jó reggelt!!

Megpróbálok gyorsan írni, mert szerintem ma extra-nyügi napunk lesz.
Natasa ma éjjel óránként ébredt, aztán 6-kor neki állt eszeveszettül visítani, semmi sem volt jó neki, se cici, se cumi, se simogatás, ringatás, összebújás, babakocsoba tologatás, hordozóba ringatás :(
Szóval itt álltunk értetlenül, hogy miért ordít ennyire.
Aztán nagy nehezen a földön a játszószőnyegen sikerült a szájába tukmálnom a cicit, akkor nagy nehezen elfogadta, és elalaudt.
Bírt kb. 3/4 órát aludni.
Aztán újból ordítva ébredt, megint ugyanaz a szitu :(
Most a hordozóban sikerült elringatva kicsit elaltatnom.Cici megint nem kellett.
Most fönt alszik a fürdőszobában .
Mellette megy a mosógép, lehet, hogy annak a hangja ringatta el :lol:
Fogat mosni se merek mellette, (elektromos fogkefe), hátha felébred.
ha ez így lesz egész nap, akkor durva napunk lesz.
Közben persze Olivér is felébredt, Lev még alszik.

Beszti, Rita, mi bementünk egy papír boltba a listánkkal a kezünkben, odaadtuk az eladónak , és összeszedte.
Igaz, így biztos a dupláját fizettük, mintha a tescóban magunk bogarásztuk volna össze a cuccot, mert azért nem a legolcsóbb dolgokat rakta a kosárba a csaj.Utána láttam egy tescós szórólapot, hát az lényegesen olcsóbb(de lehet, hogy silányabb cuccok lettek volna).
Mindegy, ezek legalább minőségi termékek.
Így a papírboltban kb.7000 ft-t fizettünk, iskolatáska budmil, az is 7000 körül volt.
Vettem még Keszthelyen egy turiban fehér pólót tornára 390-ért, tornacipő, tornagatya jó még az ovis.Tornazsák c&a kb.1500 pénz.
Mást nem is vettünk.
Persze 1-2 ruhát, gatyát még vettünk hozzá.
A könyveket nem kell ugye nagycsaládosként fizetni, de azt nektek se kell.
Az is 7000 körül lett volna.

Beszti, jó, hogy ilyen jókat mondott a doki, hogy minden rendben van.Uram született dec.8-án :D
Gabi, te mire vagy kiírva pontosan???
Én megróbáltam több-kevesebb sikerrel betartani a norbit terhesség alatt.
De ez persze nem mindig sikerült.
Délelőtt ettem rendesen mindnet, délben is az ebéd sem se volt éppen norbis, délután meg este fogtam magam inkább vissza.
Nem nagyon ettem kenyeret, párolgatni, meg grillezgetni néha lusta voltam, így csak magában ettem mindnet
Persze volt, hogy több szelet kenyér, zsemle is lecsúszott este.
Inkább az édességgel próbálta visszafogni magam.
Meg hogy nem ittam cukros üdítőt.
De voltak nagy sütizabálások is, meg pizzázások is, ilyenkor jött fel mindig a többlet :lol:
Szóval elég jól átvészeltem, 11 kiló lett a plusz.
Amiből 6 még mindig megvan.Eddig csak 5 volt, de két hónapja felugraott még egy kilócska, így már hat kilót kell ledolgoznom, ha majd eccer elkezdek megint Norbizni. :shock:
A hétre rendeltem tőlük kaját, az egyik a wc-ben landolt, a tegnapi viszont jó volt.Sajtkrém leves, meg gombás pirított csirkemáj.
Az jó volt. :D
Gabi, töltött csirkéről fogalmam sincs, hogy kell csinálni :shock: , sose csináltam még :roll:
Rita, jó lehetett az éttermi bőgés-sorozat :lol:
Mozart a(z egyik) kedvencem . :D
Mikor mi 2 éve Auszriában nyaraltunk, épp akkor norbiztam, és ugye Salzburg a Mozart-kugeln fővárosa, egy darabot NEM vettem magamnak!!!!!
Pedig ott csorgattam a nyálam minden egyes kirakat előtt.
És nem kíméltek az osztrákok, mindnehol csak Mozartot lehettett látni :shock:
Kibírtam!!!!!!!!!!!

Szirom, majd biztos megmondják, hogy mi kell az oviba, Miksa úgyis csak októberben kezdi, addig még lesz időtök beszerezni.
Szerintem minden ovi mást kér.
Nálunk csak váltócipő, csereruha, meg fogkefe kellett.(ja, meg tornacucc)
Ruhászsák, meg ágynemű, pizsi, huzat, ilyenek nem kellettek, mert azokat adtak.

megyek, rá kell néznem a bőgőmasinára :)
vas

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?