Új privát üzeneted érkezett!

Szia Ezvicc,

Jó, hogy újra itt vagy! Gratulálok Pocaklakóhoz!

Judit
karpijudit
 
 


Szia Ezvicc,

Jó, hogy újra itt vagy! Gratulálok Pocaklakóhoz!

Judit

Kép
Kép
karpijudit
 
 


Sziasztok!

Orulok, hogy nem felejtettetek el.

Sikerult az allamvizsgan, azon is tul vagyok. Akkoriban nagyon megzuhantam. Sok volt ez a gyerek mellett. Aztan elmentunk nyaralni, es jott a baba. Ettol teljesen felporogtem. Aztan hatalmasat csalodtam ismet a dokimban, igy most nem csak doki, de korhaz valtason is gondolkodom.

azert nem semmi Judit, hogy nalatok is jon a masodik. Jo hamar :) Hogy birod? Nagyon izgi ez a masodik szeria :)

Dori!
Van meg tablazat? Lesz uj a masodikokrol? Habar mivel korhazat valtok igy bele sem kerulhetek :(
Valtanek en csak dokit, de most olyan pech szeriam van itt (szulesznom 20hetes terhes) Tuti, hogy nem a lilaba kerulnek (a tobbitol mindig rettegtem), es nem lenne szabad egyagyas, sot az uj dokival is befurodnek :)

Na megyek vegre aludni. Atti mostanaban 6kor kel. Nappal meg egyszer alszik keveset :( Viszont 8kor alszik.

Jo ejt, es koszi, hogy nem felejtettetek el. Mar csak azt nem tudom, hogy a babasba vagy a sima Jahn Ferencesbe irjak? Hova irtok surubben?

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 

 
 

Sziasztok!

Ezvicc Judit! Jaj de jó gratulálok Nektek a tesóhoz.
Én is emlékszem Rátok!!! Persze hogy gyere.
Miért váltasz dokit? ki a dokid? miért csalódtál benne?
én ajánlom Neked a Farkasinszky dt-t. az egyik lány vmilyen Nóránál szült és nagyon dícsérte. Rajtam kívül ketten is nála szültek itt a topikban. Nekem több barátnőm és most már azok barátnői is nála szültek/szülnek.
Most hanyadik hétben vagy? hogy viseled? Írjál mindegy hova mert sztem mindenki olvassa és írja mindkettőt. Legalábbis én mindig elolvasom, ha látom hogy vki írt vmelyikbe.

Hát ez nagyon jó jön az utánpótlás.

jó éjt Edina
sidney
 
 


Sziasztok!

Hat ma megint jol lefarasztottam magunkat :) A XX.ker (Pesterzsebet) bebumliztunk a Nyugatihoz, majd a Margit szigetre, es onnan a csodak palotajaba. Itt a keresztlanyunk, 8eves es ot a jatszoterek a kornyeken mar nem szorakoztatjak. Hat en ugy elfaradtam ebben a nagy setaban. Atti meg egesz nap fel orat aludt. Szoval igy remelem mar megertitek miert tuntem el. Neha ugy erzem feladom, olyan faradt nak erzem magam. Ja, es 6kor kelt Atti, na jo visszaaludt meg egy picit, de ez ritka.

Edina!
A dokiban mar Atti alatt is sok ketelyem volt, csak akkor nem mertem valtani. Volt egy komoly mutetem, amire az eddigi orvosok nagyon komolyan felhivtak figyelmemet, hogy nem vicc, kinyilhat a mehszaj, es baj lehet. (Mehnyakbol vagtak ki egy oriasi darabot) Mindezt a dokim felvalrol vette, nem foglalkozott vele. Sot en kertem mar, hogy vizsgaljon mar meg, zart-e a mehszaj. Erre ugy nezett ram, mintha en elvezetbol kertem volna. Aztan ketszer 39fokoslazam volt (ket honap kulonbseggel), antibiotikum. Nem is erdekelte mi van velunk, nem hivott vissza, szoval csak egy voltam a sok kozul. Ja, es a 9.heten azt kerdezte a telefonba: maga a lombikos (azert egy lombikos kismamat illene megjegyezni, mar ha engem nem) Aztan meg a kovetkezo alkalommal sem tudta ki vagyok. Majd borzalmasan fajt a vege fele, ahogy vizsgalt, mert szerintem abszolut nem volt figyelmes. A szulesnel megvizsgalt a szuleszno, es akkor rajottem, nem kell ez fajjon. Ez volt az elsonel.
Sot meg sem nezte az Attit soha, nem is kerdezett felole.

Most meg azt mondta, hogy mivel elmegy nyaralni, igy a 12.hetes uh raer majd, ha hazajott, nem szamit, hogy ez a 14-15 het (hogy ne szamitana, hosz mar nem az az ertek lesz. Azt mondta, hogy az uh szerinti kornak megfeleloen kell ezt az uht csinalni, es nem a mensi szerint) Aztan meg jott azzal, hogy nem lesz itt a szules varhato idejenel, de szuljek nyugodtan ugyeletesnel. De valthatok is, ha akarok, de szerinte nem kell.

Hat ennyi nekem boven eleg volt. A korhaz amugy nem volt rossz, de a szuleszet megremiszt. A lila szoba jo volt, de a tobbi...

Amugy a 10hetben vagyok. Hat, neha nagyon jol viselem, neha kifejezetten nehezen. Hanyingerem van, de hanyni nem hanyok most, mint Attival. Csak egyszer, pont azon a napon, mint amikor eloszor az Attival.

Mindenkinek Jo ejt!

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Szia Ezvicc!
Bocsi, hogy idepofátlankodom, de én is dél-pestis leszek egyszer(remélem). Szóval csak kíváncsi vagyok, hogy ki a dokid(elég ha a monogramját írod). Köszi. Engem több is megvizsgált szülés előtt, elég fájdalmas volt (pedig kedvesek voltak), a szülésznőt viszont nem is éreztem.Gy. Kati és nagyon figyelmes volt. Gratula a babódhoz!
üdv.: Mamen
mamen
 
 


Sziasztok!

Ezvicc 4most már komolyanérdekel ki ez az "orvos". ha gondolod írd priviben. bár sztem nem baj ha más is megtudja kinél ne!!!!

Sajnálom, hogy ilyen élményekkel gazdagodtál a terhességed és a szülés alatt. A váltás az nem kérdés. vmi miatt nem vagy neki szimpi?
Várjál csak nem a Te dokid az I.E.? vagy lehet rosszul emlékszem. az a baj nincs időm visszaolvasni.

hát nem csodálom hogy ki vagy mint a liba ilyen túra után.

Edina
sidney
 
 


Sziasztok!

Hat nem szeretnem kellemetlen helyzetbe hozni a dokit, de ha o sem foglalkozott velem, akkor en miert tegyem. En megertem, hogy sok betege van, nem jegyezhet meg mindenkit, es nem erdekli a fiam, hisz dr.Houset sem erdeklik a paciensek :) De ez mar nekem is sok, hogy a12.heti uh szabi utanra tolja, es hat a szusre sem tud majd jonni. Nem akarom az egesz terhesseget azon vegigizgulni, hogy jaj, csak nehogy akkor szuljek. Errol igaz nem tehet, es rendes is volt, hogy szolt elore. Ez korrekt volt. F.T. van szo. Valoszinu nekem tul nagy az elvarasom a dokikkal kapcsolatosan. A csaladomban nagyon sok a doki. Pecsett is van nodokim. Muszaj volt hozzamennem, amikor a sajatom terhesseg alatt nem figyelt a konizacios mutet miatti dolgokra. Akkor lattam miennek kene lennie egy dokinak. De, mint irtam akkor meg nem akartam valtani. Most mivel a szulesznom is varandos, es ugysem tud vallalni, igy nincs miert maradnom. Sajnalom, hogy igy alakult.

judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc!

Dr. House a szakmailag profi legalább, igaz picit bumfordi, de édi és mindekit meggyógyít.

Na én pont a te dokidnál voltam Uh-n:(
Válts!
Az F. betű egy színre utal ugye?

Miért nem írt egy beutalót az Uh-ra, ha szabin lesz? És nem tud valakinek átadni, ha nem lesz itthon a szüléskor? Na mindegy. De legalább előre szólt, és nem 6-7 hónaposan...

A 12. heti Uh-t pedig 11 és 13 hét között lehet elvégezni, úgy, hogy az kb pontos eredményt adjon, de még így sem 100%-os a módszer.

Új kórház már megvan?
Én is gondolkztama dolgon, hogy váltok, de nincs hova. És a dokim jó. Csak olyan helyre mennék, ahol van PIC, így elég sok kórház ki van lőve.
Attól én is tartok, hogy nem lesz egyágyas, vagy kétágyas kórterem. A lila szoba miatt nem kell aggódnom, mert szerintem csaszi lesz.
Sajna nincs Bp-en olyan kórház, ahol garantált az egyágyas szoba, talán a Szent Imre ilyen, mert itt max. 2 ágyas van és mivel az egyágyas elég drága úgy rémlik, hogy 5000/ nap ezért ált. van szabad.
Viszont a csecsemőrészlegükre nagyon sokan panaszkodnak.
Ha gondos dokit szeretnél akkor se gyere ide, futószalag, ezért mentem Ágival Dél-Pestre.


Amúgy meg pocakosan elég nehéz dokit találni aki elvállal és jó és nem pénzéhes.

Én nem bánnám, ha lehetne félig privátban szülni, jó ellátással, felszereltséggel. De azért nem Telki árakon, hanem mondjuk ráfizetnék a Tb-re, és akkor lenne mosoly, mint a magánrendeléseken.


Azért szorítok, hogy találj valaki rendeset.

Álmosság és rosszullét:
Hát én biza nagyon cudarul vagyok, hányni is szoktam:(
Émelygés szinte egész nap.
Ja és sokat alszom, majdnem annyit, mint Ági, plusz még kímélni is kell/ kellett magam. Ilyenkor becsukom a szobaajtaját és ott játszik, én meg fekszem a kanapén 8) 8)


Na megyek aludni, Ági is elaludt!
Kép

Kép
Üdv: Dóri
Vendég
 


Dori!

A valasz igen :) O egy fiatal szimpi doki, nagyon megnyero mosollyal. Ezert is orultem, amikor Ot valasztottuk. Na mindegy. Ez van!

Szent Imreben en a profhoz jartam, akit mar akkor nehezen tudtunk megfizetni. Aztan hallottam mennyibe kerul egy szules, es gyorsan korhazat valtottunk, mert ugye korhazon belul nem illik dokit valtani, ha csak ne o ajanlja.

A Szent Istvant neztem ki. Kozel is van hozzank. A csalad is bejohet, szinte egesz nap, es nem uvegfalon latjak a picit. Jo, tudom az O erdekukben, de akkor is, olyan rossz volt latni a ferjemet, hogy egy nap csak egyszer lathatja, es akkor is egy pillanatra, mert ugye meg a csalad is sorban allt. Az a 4nap mar nem oszt, nem szoroz szerintem. A legmeggyozobb a szuloszobaja, mert itt minden szoba kulon van, es sajat ajtaja van :)
ja, a csaszinal, meg odaadjak a kicsit puceran a mamanak, egy lanytol tudom. Azt irta ilyenrol meg nem is hallott, nagyon meghatodott.

Mi az a PIC?

Na azt kepzeld el, hogy itt az egyagyas 10 es 12eft/nap kozott van, a furdotol fugg, hogy kulon akarod-e. Ez elegge elszomoritott, de van 3agyas is. Abba szeretnek majd kerulni :) Nem irtam vegul es nem is hivtalak, mert nem akartalak zavarni. Nehez lehet Agi mellett. Nalam az Atti meg nem jatszik el egyedul a szobaban. Kovet, mint egy kis farok. Ha meg egy szobaban vagyunk, akkor meg allandoan ugralok, hogy ne razd a lampat, ne utogesd es rancigald a hangfalakat, ne huzd ki a fiokot. Szoval mi nem pakoltunk el mindent, mert ezeket nem lehetett. Igy en fekudni mellette nem is tudok. Napkozben fel, egy orat alszik. Ezert le sem fekszem, mert annal rosszabb felkelni.

Na megyek en is pihenni, mert itthon van Apuci :)

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc!

Összekevertem, mert akinél mi voltunk, nem volt éppen fiatal:)
És megnéztem K. betűs a keresztneve, de a vezetéknév az stimmel, lehet, hogy rokona.

A PIC az a koraszülöttellátást jelent, a dél-pestiben a tastósan gépi lélegeztetésre nem szoruló babák már el tudják látni (32. hét után)
Itt PIC II van, a 28. héttől cak nagyon kevés kórház fogad, pld. a Klinikák.
Szóval mi max oda mentünk volna, de az nagyon szocreál, és rengeteg a problémás kismama...
6 ágyas kórtermek.


Az hogy csaszi után adadják, egykéknél jó, de ha a baba állapota indokolta a csaszit, akkor úgyis egyből elviszik.
Engem ez nem zavar, úgy vagyok vele, hogy mindent a gyerekért és ne értem tegyenek, szóval utána még inkább évekig legyünk együtt épségben, mint akkor, és utána ebből legyen a baj, hogy későn vizsgálták meg.

Őszintén nekem jól jött, hogy nem jöhetett be mindenki, így nem volt Tatárjárás és tudtam pihenni.
Ágira akkor úgyis a férjem vigyáz majd, szóval amúgy sem tudna egész nap bent lenni.

Mi sem pakoltunk el semmit, de valahogy Ági megszokta, én meg nem izgatom magam a dolgokon.
Konnektorok bedugva, apró tárgyak elrakva, mást meg ha pld. eltép egy könyvet nagy ügy...
Szóval csak lazán:)


10 e/nap ejha.
De legalább van szabad nem?
Amúgy simán kijön, ha nincs fogadott orvosod :lol:
Tényleg kinézted már az új dokit?

Dóri
Vendég
 


Sziasztok!

Ezvicc én is gondoltam hogy a "színesre" gondolsz.
Egyébként azt hiszem a fia. Én meg azt hittem hogy tök rendi doki.

Hát az István sztem egy átjáróház. A Dél-pestiben elég sok az egyágyas, nagyon szerencsétlennek kell lenni, hogy ne fogd ki. Az egyágyasba bemehet az apuka beöltözve. na jó én nagyon elfogult vagyok a kórházzal kapcsolatban. Ráadásul az Istvánban közös WC zuhanyzó vhol a folyóson. És ott aztán nem csak hozzád mennek a látogatók hanem a szobatársakhoz is. Persze mint szülészet nagyon jó azt mondják. Meg hát mindenkinek más az elvárása, de én megörülnék.
Viszont nyáron voltam a Margitban ott van látogató szoba ahova betolhatod a babát megmutatni a látogatóknak.
Vagy még a II.sz.szülészet az Üllőin az is jó ilyen szempontból, mert ott meg ki lehet tolni az üvegkalitkát. És ott most újították fel a szülészetet. Ja és idén nyáron az lett a "sztárszülészet" :D , mert ott szült a Liptay Klaudia és a Palikné.

Dóri! nagyon remélem nem lesz szükségetek PIC oszt-ra!!!!

Ezvicc! Bulcsú is hasonló Attihoz. Imádja rázni az állólámpát, a felmosó fával a konyhapultot pacsmagolni stb. egy perc nyugi nincs tőle. és ez sajna nem nevelés kérdése. Nekem Johanna soha nem volt ilyen. Tőle én is le tudtam dőlni ha úgy volt.
laza pihivel használd ki azt a rövid időt míg alszik.
én Veletek izgulok és örülök csajszik!!!

Edina
sidney
 
 


Sziasztok!

Mar dontottem. Megyek. Talaltam egy olyan rendes dokit, akire vagytam. Remelem nem fogok benne is csalodni. Szabin van most, felhivtam, es megis szant ram idot, nem surgetett, turelmesen elmondott mindent. Sot, a maganrendeloje nagyon messze van tolunk, es o maga ajanlotta fel,hogy akkor inkabb menjunk a korhazba, ahol tudom, hogy nem fogad el penzt. Remelem ilyen marad vegig.

Hat a II.szuleszet borzalom volt amikor en jartam oda. Oda soha nem mennek vissza.

En ugy tudom, hogy minden szobanak van sajat furdoje. Nekem szuleszettel van problemam a Jahnban. Nekem nagyon nem tetszett. en annak idejen a lilaban szultem, zarva volt az ajto, es megis hallottam, amint sikitott egy tyuk a tuloldalon. Mar a dokik is kivoltak tole. Szoval engem ez ugy megremisztett. Az Istvanban legalabb kulon vannak.

Amugy az egyagyasba sem engedik be az apukakat. En ott voltam, es megsem engedtek be a ferjemet a 4nap alatt.

Dori!
A fia volt a dokim.
Most mar ertem a PIC, ugye az iker terhesseg miatt fontos ez?
Olyan boldog vagyok, hogy ugy nez ki vegre megvan a doki.

Most megyunk babauszasra :)

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Szia Edina!

Bocsi, hogy beleszólok a témátokba, de az az igazság, hogy az tényleg túlzás, hogy sok egy ágyas van, ugyanis össz-vissz kettő darab van és ha szerencséd van jut ha nem akkor nem. Amikor én szültem akkor örültem, hogy nem a patológiára kellett kerülnöm ugyanis még volt egy darab ágy a csecsemős osztályon. Az apukákat pedig az egy ágyasba sem engedték be azon a négy napon amíg mi ott töltöttük az időt.



Móni
mtücsök
 
 


Ezvicc!

PIC nem az ikrek miatt fontos, már Áginál is az volt.
Ma MAgyarországon minden 10. baba koraszülött. Sohasem lehet tudno és ha olyan helyen szülsz, ahol nincs PIC 50%-al csökkented a túlélési eséllyeit.
Én nem ishagynám, hogy olyan helyen lehessen szülni ahol legalább PICII nincs.
A Szent Imrében a múltkor így halt meg egy lány babája:(
Semmi gond nem volt, időre született, a 2. napon már nem hozták ki reggel a babát, kiderült, hogy az anya tudta nélkül elvitte a koraszülött mentő és pár nap múlva meghalt.
Persze ez sem garancia, de ha ennyit megtehetek egy picuért miért ne.
Ezért nekem nem az a fontos, hogy legyen alteros szülőszoba, meg szép függöny, hanem legyen jól felszerelve a kórház.

Örülök, hogy van új dokid és szurkolok, hogy végre olyan terhesgondozásod és szülésed legyen, amilyenre vágytál :D

Olyan intézmény úgy sincs, amit mindeki szeret, nagyon sok múlik azon, ki mikor szül (ha teltház van, az sehol sem jó :cry: )

Azért mjad tudósíts minket, hogy mi van veletek.

Üdv: Dóri
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap, 08.13-án ünnepelte a legnagyobbik lányom a 8. szülinapját. Olyan hamar elment ez a 8 év. Az a legfurcsább, hogy mégis ez, az1. igen nehéz szülésem (22 órás vajúdás utáni császár) maradt meg bennem a legjobban, de nem negatív, hanem pozitív értelemben. A szülinapokon mindig én is elérzékenyülök, és örülök velük együtt, és visszagondolok milyen is jó érzés volt az akkor, amikor először megpillantottam őket. Még jó, hogy ez egy év alatt 3-szor van, csak az a baj, hogy három szülinap 5 héten belül van.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Sziasztok,

Hát, már van hasam rendesen:-) Dancával is úgy néztem ki oldalról, mint akire ráragsztottak egy óriási dinnyét. Ebből látszik, hogy menniyre nem igaz a hegyees has-fiú elmélet. Nekem Dancával is, és most is hegyes hasam van, pedig....
Szerencsére minden rendben. Danca egyre elevenebb. Egy pillanat alatt felmászik mindenhová. Ma egy barátnőméknél voltunk, ahol van csúszda a kertben. Egy pillanatig ne mnéztem rá homokozás közben, felmászott a létrán, és már csúszott is le..... Mindezt egy óriási vigyorral a pofiján. Szerencsére a csúszda alján pont el tudtam kapni, a kert végéig repült volna......
Múlt héten, a délutáni alvás végén arra mentem be, hogy áll az ablakpárkányon. Odatolta a fotelt az ablakhoz, és felmászott. Azóta a fotel kiköltözött onnan. Minden napra produkál valami huncutságot. Ez így van rendjén, de néha egy kicsit fárasztó....
Most megyek is, és rápihenek a holnapi napra:-)

Isten éltesse Zsuzsa kislányát!

Jó éjszakát!

Judit
karpijudit
 
 


Sziasztok!

Isten éltesse sokáig a 8 éves nagylányt.
Zsuzsa! megértelek. soraidat olvasva én is elérzékenyültem.

Móni! akkor nem tudom mikor én 2005-ben szültem akkor kb vagy 5 egyágyas volt és tényleg bejöhetett hozzátartozó. Igaz be kellett öltözni. mondjuk mi nem nagyon használtuk ki ezt a lehetőséget. kb a 4 nap alatt 2x jött be a férjem. Persze hogy mindenkinek mások az elvárásai a kórházzal és orvossal szemben és ez így van rendjén.

Judit /Ezvicc/! Örülök hogy sikerült dokit találnod. Kívánom hogy minden rendben legyen és tényleg nagyon rendes legyen végig sőt utána is.
Azért remélem nem hagysz itt minket és végig kísérhetjük a babavárásod örömeit, izgalmait. Ugye?

Judit! hát mindennapos felfordulás az nálunk is van. Tegnap Bulcsú Johanna pisivel teli bilijét öntötte ki a fürdőszobában.

Edina
sidney
 
 


Judit!

Nekem mind a három lányomnál hegyes hasam volt. Igazi tipikus fiús alkat, legalábbis az "öregek" szerint.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Edina!

Teljesen félre értettél, ugyanis én nem írtam, hogy elégedetlen lennék bármivel is. Maximálisan meg voltam mindennel és mindenkivel elégedve. Mai napig úgy gondolom, hogy ha még egy babára vállalkozok akkor az is ebben a kórházban és az én kedvenc orvosomnál fog megszületni. Viszont a folyosó végén voltam egy négy ágyas szobában és azzal szemben van a két darab egy ágyas, amiknek közös a fürdője és talán mellette van még egy. Aztán az is lehet, hogy én rosszul emlékszem. Egyébként én is 2005-ben szültem ott.

M
mtücsök
 
 


Sziasztok!

Viszonylag új vagyok itt. Azért viszonylag mert mióta babát várok rendszeresen olvasom a topikot és gyűjtöm az infókat. :)

20-ra, vasárnapra van kiírva kisfiam, Benjámin születése, de egyelőre nyoma sincs semminek :?

Én úgy tudom, hogy több egyágyas szoba van. Ami viszont érdekelne, hogy van-e és ha igen mennyi a díja? Úgy hallottam, hogy nem kerül "semmibe", érkezési sorrendben lehet igénybe venni. Tud esetleg valaki valami konkrétumot ezzel kapcsolatban?

Segítségeteket előre is köszi

Tinocska
tinocska
 
 


Sziasztok!

Móni! nem értetelek félre sztem. A nővérpult előtt is van 2 vagy 3 db egyágyas /legalábbis mikor én szültem volt. még hűtő és tv is van benne./ Plusz a van a közös fürdős én abban voltam és mellette van még egy egyágyas. Egyébként Johannával /2002-ben/ én is a folyosó végén voltam amelyikben te is, de akkor még 5 ágyas volt. és akkor nekem is szerencsém volt mert pikk-pakk teltház lett és sokan kerültek át a patológiára a gyerköcök meg az intezívre. hát az tényleg rossz. De ez tényleg sok helyen előfordulhat.
a múltkor írta vki hogy most már nem adják oda a karszalagot sem a babák kezéről. sajna!!! Viszont mikor Bulcsút szültem akkor meg alig voltunk.
Bocsi én nem bántólag akartam írni, remélem nem is úgy értetted félre.

Tinocska! Gratulálok Neked! kitartás még ebben a pár napban és könnyű szülést kívánok. REmélem jó élmény lesz számodra is.
Szüléskor szóljál hogy egyágyast szeretnél. Alapítványba fizethetsz be pénzt érte. De úgy tudom nem kötelező fizetni.
Legalábbis 2005-ben még így volt. De sztem az orvosod is biztos tudja kérdezd meg tőle nyugodtan.
Kinél fogsz szülni?

Üdv Edina
sidney
 
 


Edina!

Nem bántottál meg semmivel. Engem csak azért érdekel ez az egész, mert én legközelebb - ha lesz ilyen - akkor én tuti egy ágyasba szeretnék menni. Ezért számít nekem, hogy hogy is van ez. A nővér pultal szemben mikor én szültem, a császáros örző van. Viszont a gátsebet ahol kezelik, előtte is vannak szobák, lehet, hogy az egy ágyas? Valaki aki tudja írja már meg légyszi, hogy hogy is van most ez?! Legfeljebb majd a Gyuri doki segít, ha valaki akkor ő biztos tudja ezeket a dolgokat.

M
mtücsök
 
 


Köszönöm a segítséget, és a jókívánságot! :)

dr. Tarcheh Viktornál fogok szülni.

Üdv: Kriszti
tinocska
 
 


Sziasztok!

Igaz én tavaly szültem, de az első szobákra emlékszem.
Ahogy bejövünk az ajtón ott van ugye a csecsemős osztály. Azon az oldalon mellette van egy kétágyas, ott voltam a csaszis megfigyelés után. Ezzel a szobával szemben volt egy egyágyas, és mellette ha jól emlékszem a kötöző. A kétágyas után volt a császáros megfigyelő, és utána egy négyágyas. Utána nem tudom mi van, mert addig sosem mentem el. :lol:
Akötöző mellett pedig a nővérpult van, meg az étkező. Ez után sem tudom mi van! :oops:

Ezvicc! Gratula neked is azért!!!

kizsó
 
 


Sziasztok!

Móni! igen a nővérpult mellett /kezelő előtt vagy után pontosan nem tudom/ van legalább 2 db egyágyas. Ez sztem 2002-ben még nem volt. Mint ahogy a lila szülőszoba sem volt "nyitva" és akkor még nem is lila volt. Csak egyszerűen zárt legfőképp mindenkielőtt. Meg is lepődtem mikor Bulcsúval terhes voltam és a dokim közölte hogy szeretné ha ez szabad lenne mikor szülök és akkor ide kérjem magam. Johannánál ez még szóba se jöhetett. sőt...
Ja és az étkező után van még 3db egyágyas. ezek közül kettőnek közös a fürdő wc. én ebben voltam.

Kriszti! nagyon szimpi és sztem rendes dokid van.

Üdv Edina
sidney
 
 


Sidney!

Szerintem is nagyon rendes dokim van. Bár még fiatal, (vagy éppen ezért) nagyon lelkes és lelkiismeretes. Én nagyon elégedett vagyok vele! :)

Kriszti
tinocska
 
 


Dori!
Nem hallottam az Imres esetrol, de borzaszto.

Zsuzsa!
Boldog szulinapot a lanyodnak!

Sidney!
Koszonom soraidat. Remelem tudok jonni. Atti most nagyon jo fiu.

Eddig a dokival minden rendben. Masodszor hivtam most a szabija alatt, tudta ki vagyok, es nem razott le, hanem keszsegesen valaszolt. Megerositett abban,hogy a tarko vizsgalat a 13.het vege elott meg kell tortenjen. Ugye a regi dokim ezen atsiklott.

Egyagyas:
en a hatso egyagyasban voltam, aminek kozos a furdoje a masik egyagyassal. Nagyon szuper volt. Mi 5eft fizettunk a szulesznonk javaslatara az alapitvanynak.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!

Még mindig egyben vagyunk! :(

Nagyon szeretném már, ha Benjikém kibújna, de ő (még) ellenáll. :)
A mai CTG-n sem volt semmi. :(

Köszönöm az egyágyasokról az infókat!

Kriszti
tinocska
 
 


Sziasztok!

Ugye mindenki jol van? Nem volt kint a tuzijatekon?
Remelem mindenki otthon alszik a meleg agyaban.

puszi
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!

mi nem mentünk. itthon voltunk és nem volt áramunk.
Viszont máslk fórumon voltak kint gyerekekkel de szerencsére megúszták és hazaértek mind.

Edina
sidney
 
 


Ezvicc

alvásról még: szerintem az elaltatás miatti nehézségek miatt nem menjetek alvásvizsgálatra. Nálunk az elalvás megy egyedül az ágyában, nálunk az éjszakai rengeteg ébredés, ágyban mászkálás, vergődés, dumálás stb miatt vittem. Meg kellene tanítanod Attit egyedül elaludni, sztem a neten is találsz sok hasznos infót vagy ha elmész a könyvtárba. (tudom, könnyű mondani...) :D

marq
marqueza
 
 


Ja, tüzijátékról csak annyit, hogy vidéki nagy családi banzájról tartottunk haza olyan este hét körül, és már akkor mondogattuk, hogy igaza lesz a meteorológiának, mert bizony igencsak sötét volt már az ég alja, gyűltek szépen a viharfelhők. Na most nem hiszem, hogy csak nekünk tűnt fel, hogy vihar készülődik. (pláne, hogy előre jelezték is) Nem igazán értem azokat a szülőket, akik a gyerekeiket, kisbabákat is így kivisznek egy hatalmas tömegbe, lógó felhők alá. Felelőtlenek, így röviden. Én elsőként ezeket a szülőket, pocakosan a tömegbe nyomuló kismamákat tartom első körben hibásnak, és nem az ilyen-olyan szerveket. Bocs, h. így kibuggyant, de kishazánkban mindenki szereti mosni a kezét. :twisted:

Azért :D

Tinocska

A gyerek ki fog jönni, tuti! :lol: :lol:
Anno nekem se mutatott semmit egyik ctg se, a méhszáj az utolsó pillanatig teljesen zárva volt, a dokim még a szülés előtti napon azt mondta, hogy néhány napot még biztosan benttölt a babám. Aztán mégsem. Szóval lehet, hogy már ma babázni fogsz. :)
marqueza
 
 


Marq!

Egyetértek.
A nagy tömeg mindig is kockázati tényező és senki sem a tüzijáték miatt sérült meg, hanem a vihar következtében. Az pedig, hogy viharban ne állj fa alá már elsőben tananyag, na jó aki sátorban volt nem láthatta, de a kettes számú szabály, hogy viharban ne állj fa alatt lévő sátorba!

Azért aki a 4 hónapos gyerkőcöt kivitte annál lázat mérnék.... :evil:

A vihar amúgy elég hiretelen jött, anyukám tőlünk 60 km-re nyugatra 8:20-kor még locsolt, mondván mostanában nem fog esni, sütött a nap, majd 8:40-kor elkezdett zuhogni náluk az eső....

Mi jót takarítottunk a vihar alatt :D és élveztük az ablakból a látványt (pont rálátunk a citadellára) :lol: Én nem vettem észre, hogy vihar lesz, igaz nem is néztem :shock:

Tinocska!

GYerek bent, repülő fent még nem maradt :P Türelem és tényleg bármikor jöhet főleg ilyen frontok mellett!

ÜDv: Dóri
Vendég
 


Sziasztok Csajok!
Sikeresen hazaértünk Horvátországból.
Nagyon jól éreztük magunkat, Bence bazira élvezte :D Pihenni nem sokat tudtunk, dehát, azt hiszem kicsi gyerek mellett ez nem is különös :lol:

Ezvicc!
De rég láttalak! Hatalmas gratula a pocilakóhoz!

Dóri, Karpijudit!
Nálatok helyzet? Minden rendben?

Majd ha átrendeztem a képeket, mert így kissé nagy méretűek, rakok fel, OK?

Addig is minden jót :Eszti
fricky
 
 


Sziasztok!

Fricky!
Nagyon sok boldog névnapot a fiadnak! :D

kizsó
 
 


Sziasztok!

Bence Isten éltessen sokáig. Edina
sidney
 
 


Nagyon szépen köszönjük a jókívánságokat! :D

Bencus és Eszti
fricky
 
 


Sziasztok!

Benji fiam 2006.08.23-án 21:20-kor megszületett! :D
Egészséges, jó étvágyú baba. :)
tinocska
 
 


Sziasztok! Én 31 hetes kismama vagyok, és a Dél-pesti kórházban fogok szülni. Tudtok ajánlani valami nagyon jó szülésznőt?????

Mert azt mondják azt is érdemes megfogadni.
Kérlek segítsetek!!!

Köszi: EDIT
bobó79
 
 


Tinocska!
Hatalmas gratula Nektek! És jó egészséget kívánok!

Bobó!
Nekem nem volt fogadott szülésznőm, az ügyeletesnél szültem.... vmilyen Éva volt, de nagyon aranyos, felkészült volt.

Üdv mindenkinek: Eszti
fricky
 
 


Köszönöm!
tinocska
 
 


Sziasztok!

Voltam uh-n, hat nem jo hireket hoztam. Egy 33mm myoma nyomja a kicsit a lepenyben. Az ugyeletes doki nagyon borulato volt. Majd holnap este megyek az uj dokimhoz, meglatjuk mit mond O. Ma meg a 4D Brendonba is elszaladtam, de azt mondta, azzal a vizsgalattal nem leszunk okosabbak, csak szegenyebbek. Fekudnom kene 5hetig. Atti mellett vicces lesz Smile Hat mar sosem lehet nyugodt az ember. Nem eleg a hanyinger, a hanyas, az allergia, a folytonos migren, hat meg ez is. Na befejezem a panaszkodast.

udv
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc!

Kitartás és próbálj meg pihenni.
Nekem is pihennem kell, mi úgy oldjuk meg, hogy a párom igyekszik minél előbb hazajönni, hétvégére van, hogy a szüleim egy napra is elviszik Ágit és nem végzek házimunkát, csak amit szó szerint muszáj. Pl: reggelikészítés.

Így sikerült az elejét túlvészelni, igaz 9 hetesen amikor vasárnap este 10-kor elkezdtem vézeni , de úgy, mint mensikor akkor azt hittem ennyi volt...
Ja az ügyeletes doki javasolta, hogy ne emeljek, ezt a legnehezebb megoldani, hiszen ki kell venni Ágit az ágyból.

Nálam a hányinger már elmúlt, kop-kop-kop.
Most a legújabb, hogyha sokat mászkálok fáj a hasam, szóval ismét pihi.

Nyugodtan panaszkodj, legalább megnyugszom, hogy nem csak én vagyok egyedül a problémáimmal, habár ez téged nem nyugtat meg annyira.
Szorítok holnap estére és írj, hogy mi volt....
Mit mondott az ügyeletes, ilyenkor mit lehet tenni? Ez nem szívódhat fel?

Üdv :Dóri
Vendég
 


Üdv mindenkinek!

Olyan jó az újra pocakosodóknak.Tök jó olvasni és ezáltal újra átélni, h milyen volt mikor vizsgálatokra jártunk, izgultunk, h minden rendben legyen stb...

Egyébként Fanni szépen növöget, végre van 2 foga, harapja a vállamat, ha puszit kérek akkor néha az arcomat, de persze röhög rajta mikor feljajdulok.
Még nem megy egyedül csak kézenfogva, néhány mp-re meg tud állni, kb két lépést is tud tenni aztán lehuppan a földre.

Szombaton jöttünk haza a Balcsiról, úgy tetszett neki a pancsolás, a sok közös séta és játék, jókat aludt, jóformán egész nap levegőn volt.
Az apartman tulajának a felesége otthon szülte a második gyermekét és oltásokat sem óhajt beadatni nekik.
Elég érdekes felfogása volt a világról...

Fannilány:
Kép
Kép

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

Ezvicc!! Remélem minden rendben lesz holnap. és a Te dokid megnyugtatóbb lesz. drukkolok neked nagyon!!!!

Tinocska! gratulálok pici fiadhoz. Viszont ennyivel nem érjük be! igaz csajok! részeleteket kérünk szülés, kórház, otthon. élménybeszámoló?

Dóri! Örülök hogy már elmúltak a hányingerek. Sajnálom viszont a pihit. Hát tényleg nem lehet könnyű megoldani egy 1 éves gyerköc mellett a no emelgetést. Nekem vmivel könnyebb volt mert Johanna már nem kiságyban aludt és 2 és fél éves volt. mindenre megtanult fel és lemászni, be és kimászni. Hát ne csodálkozz két kis lurkó odabent az lehet egy nyomás mindennek!!!! na majd ha kinn lesznek...

Tibicsoki! nagyon édi Fanni! egész nyáron Balcsin voltatok?
jaj bírom nagyon az otthonszülőket, inkább no comment!!!! persze oltást se, minek. tűzhelye van? és víz,áram stb?
a második kép tipikus lányos fotó!!! :D

BAbó! szülésznő fogadás témában nem tudok segíteni, mindkétszer az ügyeletes szülésznőnél szültem.
hogy viseled a várandósságot? kinél fogsz szülni?

Üdv Edina
sidney
 
 


Babó!

Azt írtad szülésznő ügyben, hogy "azt mondják érdemes felfogadni azt is". Nos a szülésed alatt végig a szülésznő van veled, az orvos csak időközönként jön be hozzád (vannak kivételek, mint az én orvosom is, aki végig ott volt mellettem a szülésznővel együtt, és együtt töltöttük el az időt). A szülésznőkről egyébként pedig az a tapasztalatom, hogy én még bárkivel is beszéltem ezügyben itt mindenki nagyon készséges és szolgálatkész volt, mindegy, hogy fogadott, vagy épp az ügyeletesnél szültél. Én is az ügyeletesnél szültem (ma 2 éve :D ), és 100%-ig meg voltam vele elégedve. De én úgy veszem ki Gyuri dokink szavaiból is, hogy az osztály ad a kismamák véleményére, és megpróbál mindig a mi kedvünkre tenni.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Sziasztok!

Na voltunk a dokinal. Nagyon rendes volt. Mindent megbeszeltunk. Turelmesen, es erthetoen elmondott mindent. A lenyeg, hogy bizunk benne, hogy ez a myoma nem no, es a kicsi rendesen fog fejlodni tole. Nagyon meg vagyok elegedve ezzel az uj dokival. Megneztuk babot uh-n, es hat olyan reszletesseggel mutatott meg mindent, hogy csak lestunk. Meg az ujjacskait is megszamolta, az orrocskajat is, a szajat is vegig mutatta. Remelem vegig ilyen rendes lesz.
Hiszem, hogy nem lesz semmi baj!

Dori!
koszi :)

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc?

Hol is fogsz szülni, az Istvánban? Ha igen, megírnád a dokid nevét, elérhetőségét? (stillerbea@vipmail.hu)Köszönöm!
Drukkolok neked is, hogy monden rendben legyen. A pihenést valóban nem lehet egyszerű megoldani, főleg ebben az életkorban. :roll: :roll:

Sidney!

Johannát mikor szoktattátok át a nagyágyba? Márminthogy a nem rácsosba? Lucának átalakítható ágya van, de most kinéztem neki egy nagyon aranyos ágyikót az ikeában... :D

Tinocska

Gratulálok!!!! :D

Bobó!

Én is ügyeletes szülésznőnél szültem, aki egyrészt vévig velem volt, másrészt baromi jó fej volt, Hamzáné Zsuzsának hívják, ajánlom! :lol:
marqueza
 
 


Tibichocholate!

Már a múltkor is lemaradt: gyönyörű szép a kislányod! :D
marqueza
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?