Új privát üzeneted érkezett!

Kata007

Elküldtem a Petráról a képeket. Remélem megtudod nyitni.

Beszti
Inkább úgy gondoltam, hogy nem megyek suliba csak majd egy hónap múlva. Tegnap este azért megpróbáltam de nem kellett neki a tej az üvegbõl.

Bringa
Mi elöszõr három hetesen mentünk sétálni. Az elején csak a szülõk jöttek és a barátok meg csak kb 4-5 hetesen. Én úgy csináltam, hogy általában mindig beleesett az etetési idõbe, hogy átmentem a másik szobába és ott nyugottan megszopiztattam. És nem fogdosta senki csak a kiságyból nézték meg.
Az elején mi is kb 7-8 pelust elhasználtunk de késõbb már nem lesz ennyiszer kaki (nálunk már csak napi három van).

Zsani
Gratulálok a kislányodhoz.

Petra

Petra
Petra
 


Sziasztok!

Bringa,
minden pelusban kaki, az is normális, anyatejes babáknál 7 naponta egy kaki az is normális. Ne haragudj, de én minél elõbb dokit váltanék. Mintha nem ez lenne az elsõ ilyetén beszólása, de te tudod.
Láttam kérdezted a lll-s szakembert. Mi nem tududnk segítei? Egyébként, ha gyors választ akarsz, hívd fel Ibolyt vagy Biancát. Csoport, szoptatási tanácsadó tuti nincs. (tel. szám www.lll.hu oldalon)

Zsani,
nem kekeckedni akarok, de miért kell pótlás? És mennyi, mikor és hány óránként eszik Juli?
Egyébként nálunk is nagyon megnyugtató volt a légzésfigyelõ.

Forti, a légzésfigyelõ topicban épp hirdette vki, hogy bérbeadna egyet.

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok,
Lenne egy hülye kérdésem:
Kizárólag anyatejes babánál honnan lehet tudni, hogy hasmenése van? Csak azért kérdezem, mert Lili mióta megszületett olyan híg kis trutyit propdukál, hol sárgásabb hol zöldesebb (bocsi), szóval majdnem mint egy kis hasmas. Nála mi változik ha hasmenésrõl van szó?

Kata007,
Küldöm a képeket, elõre is köszi.

Pusz,
llke

KépKép
KépKép
ilke
 
 

 
 

Bringa: nekünk is a rózsaszin van, de sose riaszt tévesen. A dokinéninknek (aki mellesleg a fönököm) is olyan van, és ö kifejezetten utálta, mert állandóan riasztott. A férjem szerint zárlatos volt. A miénk viszont szerencsére tökéletesen müködik.

Ágci: tudom, hogy lehet, hogy nem kellene neki pótlás, de kap. Én ugyanis képtelen vagyok (fizikailag) arra, hogy -naponta 10x-15x szoptassam meg. Számomra már ez a 7-8 alkalom is nagyon megterhelö. Fekve nem tudok szoptatni, ülve pedig két perc után iszonyúan fáj a derekam (gerincsérvem van). Ezért döntöttünk egy ilyen egészséges kompromisszum mellett. El lehet itélni, de aki ezért rosszat gondol rólam, annak kivánom, hogy csak egy napig éljen ilyen fájdalmakkal. (az utolsó mondatot csak azért irtam, mert elég béna érzés, hogy mindenki csak szörnyülködik a pótlás miatt, de senkinek eszébe se jut, hogy a mama is ember, és mindig a komplex helyzetet kell figyelembe venni)
Egyébként meg attól függöen, hogy milyen éhes, 6-7-8x eszik, és ma pl. 1x kapott hozzá pótlást.

Jó éjt mindenkinek, én már kidölök, miközben a gyerekem békésen szétdobott végtagokkal durmol Kép)

zsani
zsani
 


Zsani,
Én meg tudlak érteni, nekem van egy barátnõm akinek szintén ilyen problémája van, igaz neki még nincsen babája, de nem irigylem.

Na megyek fejni, aztán irány az ágyikó.
Jó éjt annak aki még fent vanKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Zsani,
tényleg semmi rossz szándék nem volt a kérdésem mögött, csak én ilyen kíváncsi, belekotyogós anyuka vagyok.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ágci
megnéztem, köszi és már írtam is emilt hogy mennyiért lehet kölcsönözni.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Ágci: tudom hogy nem akartál rosszat, csak már lassan sirógörcsöt kapok, ha valaki a pótlást emlegeti, mert mindenki úgy néz rám, mintha megmérgezném a kölkömet, vagy egy lusta dög lennék Kép Ezért nem is szoktam mondogatni, csak ha már megjelenek itt a listán, akkor a bemutatkozásban meg kell emliteni Kép
Egyébként az én Julibabám egy csoda Kép Eleinte 2-kor ébredt a fürdetés utáni szopi után, aztán szépen kitologatta magának az idöt: elöször 1/2 2, majd 1/2 4, 1/2 5, és ma meg 1/2 6-kor ébredt. Meg tudtam volna enni. Tök kipihenten ébredtem. Aztán belakmározott, és most megint durmol. Egyébként ma 5 hetes a csajszi.
Én meg végre, 1 hónap után tudtam a férjemmel reggelizni, mielött elment volna munkába.

Ja, és képzeljétek, tegnap kipróbáltam a kendöt, úgy ahogy a védönö mutatta, fekvösen. Babuci jól birta, csak az én kezem kapott görcsöt, úgy tartottam. Aztán lassanként rájöttem, hogy nem fog leesni KépKép Ma megyünk a rendelöbe méreckedni, mert az itthoni mérlegnek nem nagyon hiszek. Kiváncsi vagyok, mennyi a súlya (itthon 4260-at mértünk).

Na, befejezem, mert alig jöttem ide, máris ellepem a topicot KépKép

zsani
zsani
 
 


Zsani,


En is meg tudlak erteni, bar Emike nem kap potlast, de ram is furcsan neztek a gyogyszertarban ,mikor vettem tapszert. Csak tartaleknak. Meg nem kapott belole, csak hogy keznel legyen, ha kell, ne akkor kelljen rohanni.
Egyebkent en sajnos csak harom hetes koromig szoptam es ennek ellenere soha semmi bajom nem volt, annak ellenere, hogy a batyam az osszes gyerekbetegseget hazahozta...Kép

Az en Manom is tologatja az ebredest, az utobbi 3 napban egyben alszik 6 orat, este 10-tol hajnali 4-ig.Kép Remelem igy marad.

puszi]

Nyuszi es 7 hetes Emilia
Nyuszi
 


Sziasztok!

OFF
Forti írt nekem emilt, és az tanácsolta, hogy a légzésfigyelõ-bérbeadási árakat akár ide írjam le, hátha érdekel még valakit.
Szerintem ez ide túl hosszú lenne, pláne, ha már mindenkinek van, pl.
Persze nagyon szívesen elküldöm mindenkinek a listát, aki kéri.

Annyi kiegészítést azonban még tennék hozzá a légzésfigyelõs topicban elhangzottakhoz, hogy természetesen oktatást is tartunk a gépek használatáról és a csecsemõ újraélesztésrõl/lélegeztetésrõl a legújabb (2002 American Heart Association) elvek alapján, teljesen ingyenesen.

A rózsaszín dobozos légzésfigyelõt a lepedõ alá, a madarászost a matrac alá kell tenni, ígyhát az biztosan nem zavarja a babócát.

ON
Bringa!
Csüggedésre semmi ok! Zsombi betöltötte a 15. hónapját, de az esti lefektetésen kívül, még most sincs más stabil napirendi pontja.
Nálunk ezek voltak a szabályok: aki jönni akar, az csengessen csak egy picit, hátha éppen alszik a baba, és mosson kezet valami fertõtlenítõ hatású szappannal, valamint ne csókdossa össze a fejét a kicsinek, ha náthás hozzon arcmaszkot is magával. Ezen kívül ha vendéglátást akar, akkor hozzon rágicsát és innivalót. Ha jó a csapvíz is, akkor nem kell.
Bevezetõ idõkorlátozás nem volt, csak egyszerre 2-3 embernél több ne legyen, és engem ne ébresszenek fel.
Sok sikert!

Bocsi a közbekotyogásért.

Snoopy
snoopy
 


Sziasztok!

Mi is voltnk tegnap csípõszûrésen. 2 hónap múlva vissza kell menni kontrollra, és egy röntgent is kell csinálni a farfekvés miatt. Hogy csinálnak egy pici babának röntgent?
Különben semmi baj, csak "a biztonság kedvéért".

Csics!

Jó, hogy Petivel is minden rendben.

Anyukák, akiknek van nagyobb gyerkõcük!
Szerintetek hányszor lehet egy tiszta nadrágpelust felhasználni? Mert Noémire alváshoz még adok, de csak nagyon ritkán pisil bele, ezért 2-3 alkalommal is visszaadom rá ugyanazt. Persze, ha egy icipici pisi is van benne, akkor már nem. Ez nem baj?

Képzeljétek, ma csoda történt! Ádám délelõtt 1 órát aludt egyhuzamban, most pedig 1,5 órát. Igaz, mivel rengeteget eszik, azt hiszem, ez a 12 hetes növekedési ugrásnak tudható be. Csak tartson jó sokáig, hogy hozzászokjon...

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Panda: azt hiszem röntgen ügyben tudok segiteni (röntgenasszisztens vagyok). A piciket is ugyanazzal a felvételi technikával röntgenezik, mint minket nagyokat, csak éppen kell valaki, aki lefogja öket, hogy az exponálás alatt ne mozogjanak. Sajnos a szülök nem szeretik stabilan lefogni a babákat (merthogy az talán fáj nekik-bár a "normálisan megfogom" nem azonos a "durván megfogom-mal"), pedig az nagyon fontos, merthogy ugye a rtg.sugárzás káros az egészségre. Vagyis inkább 1x sirjon jobban az a gyerköc, minthogy többször kelljen ismételni a felvételt.

Most jöttünk méreckedésböl: a jányom 4200g.

zsani
zsani
 


Sziasztok!

Zsani!
Szia ittKép!

Azert meg elünk,ha nem is jelentkezem tul gyakran!
Aaron atvestelte a betegseg nagyjat,a laza 38,9°C-ig ment fel - igy nem kapott lazcsillapitast es masnap reggelre magatol lement!!!(szofogado a gyerek,mert este mondtam neki,hogy aludja magat egeszsegesreKépKép!)Meg nathas es köhög,de hat istenem!
Rebecca ugy is vedve van,mert az anyatejböl böven kapja az antitesteket.

Ja!-voltunk dokinal!
A sulya 4800gr (1kg negy het alatt!Kép -gombockaKép !) es 56cm a hossza.
Es a valtozatossag kedveert a mi dokink azt mondta,hogy a piros pöttyök különbözö allergiak.Es, hogy kicsik 95%-anak van ilyenje.
Azert allergiak,mert az anytejen keresztül is kap böven, a szervezetenek meg ismeretlen anyagot.

Nyuszi,Forti,Conti!
A Ti babocaitok hogy allnak a piros pöttyökkel?Igaz en irtam,hogy, Rebinel kezd mulni,azok el is multak -ugy ahogy- de van masutt uj es böven.Leginkabb csak a kobakjan,a pofijan es a hajas fejbörön is.Eleg csunyaKép,de mint mondtak nekem,nem vagyunk ezzel egyedül.

Panda!
Szerintem nem baj,ha többször hasznalod a pelust,ha szaraz marad.
Bar, ha csak olyan ritkan pisil be en megprobalnek valami alatetet tenni az agyaba es pelus nelkül probalnam.Föleg meg amig az idö is jobb.Es a apir pelusok olyan jol szivnak,hogy Noemi talan eszre sem veszi,igazan,hogy bepisilt.Ha nehanyszor a bugyiba menne,lehet,hogy tudatosabba valna es nem törtenne mar sokszor!Es ha megis,lehet neki mondani,hogy mert kap megint pelust.(nem leszidni,csak targyilagosan elmondani)Ugy mint azt is,hogy nem adsz ra.Elötte elmenni vele pisilni es mondani,hogy akkor alhat pelus nelkül,mint a nagyok...stb.
Na ele az "okos" tanacsokbol!Kép

Rebi is jol alszik ejszaka,21-22 oratol az utobbi napokban 4-5 közöttig huzza a lobört!Kép
Napközben viszont igen keveset,talan meg a hordozokendöben a legtöbbetKép !Penteken 2-2,5 orat szundikalt amig en vasarolni voltamKép!

Menta!
Igazad volt!Kép- a hordozokendöre gondolva!Csucs!
Fööleg,ha egesz idö alatt,a karomban kene cipelni!
Bar most is felkaru oriaskodom,es ugy pötyögök!

Akkor tovabbi kellemes vasarnapot!
Kryss es Rebecca(hamarosan 7 hetes)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok

Kryss
Levinek is vannak piros pöttyei, de két etetés között igen különbözõ helyen jelennek meg, de el is múlnak. Nekünk azt mondták hogy tejkiütés, ne foglalkozzam vele. Úgy is teszek, magától múlik.

Szeretném megkérdezni, hogy a ti babátok ha valahova hosszabb idõre mentek, utána nem szokott nyûgõs lenni????
Már második alkalommal voltunk Fóton az anyósoméknál, Levivel egész végig a kertben voltunk, ott aludt, csak enni mentünk be a lakásba. Ott elvan mint a kisangyal, alszik, igaz elég sokan vagyunk olyankor körülötte, meg van kutya is aki néha szokott ugatni, de õ durmol. DE!!!! Amikor hazajövünk, még szinte ki sem veszem õt a bébihordozóból, máris rázendít, de olyan keservesen, hogy a szivem szakad meg. Még a könnye is folyik és semmi nem nyugtatja meg. Az elsõ alkalommal az jött be hogy betettük hasra a kiságyába és pár perc alatt elaludt. Most viszont az nem vált be, végül jó fél óra sírás után a mellkasomon aludt el hason.
Lehetséges szerintetek hogy túl sok inger érte és ezért csinálja? Friss levegõ, kutya és 7 ember társasága???? Ha az én szüleimhez viszem (pedig ott ugyan annyi idõt vagyunk mint anyósoméknál, igaz anyuék panelban laknak) utána nem történik ilyen, csak ha Fótra megyünk.

Forti és Levi (6 hetes és 2 napos)

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Petra!
A mailt megkaptam, de nem tudom megnézni a képeket, mert azt "mondja", hogy csatolt fájl hiba.
Viszont ha újra küldöd, akkor várj amíg rólad is lesz kép, mert addig nem küldhetem a jelszót. Ez egy megállapodás azok között akiknek a képe a képtárban van. Amíg valaki nem küld magáról képet, nem adja ki senki a jelszót. Ha itt lesz a képed, azonnal küldöm a jelszót, és felrakom a képeidet.

Ilke!
Sajnos minden idõmet lefoglalta a lányom iskolakezdése, így nem tudtam a babanettel foglalkozni.
Szóval megkaptam a képeidet. Mindet feltegyem???
Tündériek vagytok a képeken!!! KépKép

Andysj!
Szerencsére még Dancsinak is nagyon tetszik az iskola. Nagyon szívesen ment eddig, és a holnapi napot is nagyon várja. Kép

Ahogy elnézem Madike súlyát, Dóri tényleg nem is olyan vészesen nagy súlyú most, hiszen õ 4000 g-al született. Kép
Igazad van, nem aggódom, csak jól esett leírni, hogy mit mondott rá a dokibácsi (persze mosolyogva). Én is hallottam már, hogy szopizó babát nem lehet elhízlalni, úgyhogy nem is fogom kivenni a szájából a cicit, hogy most már elég. Kép Majd leadja, ha mászkálni fog.
Megkérdeztem a dokibácsitól azt is, hogy nem baj-e, hogy Dóri nem szeret hason lenni. Max. 3-4 percig bírja. Azt mondta, hogy ne is csodálkozzak rajta, hiszen nyomja a pocakját. Viszont megnézte, tökéletesen tartja a fejét, hason kinyomja magát, szóval ne izguljak.

Van egy új kép rólunk a profilomban. Itt nem is látszik olyan ducinak. Igaz 15 hetesnek sem. Kép

Madike miket csinál már? Mászik már hátrafelé??? Kép

Kata és Dórika (14 hét, 4 nap)

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Hali!

KataKép

Szépek vagytokKépKépKép Igen vagytokKép Tökéletesnek tünik nekem Dóri baba, nem értem miért ducizzák leKép Egy baba úgy a legszebb, legaranyosabb, ha van rajta harapnivaló husikaKépKépKép Te is szuperül nézlel ki a képen. Emlékszem még a lisztesreKép

további kellemes babázást!
sasha
36

Kép
sasha
 
 


Kata007,
Ha nem gond mehet mind. Nagyon köszike!

Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Forti: Juli is nyügös hosszabb séták után. Mikor elöször csinálta, olyan keservesen sirt (mit sirt, üvöltött szegény), hogy teljesen kétségbeestem. De aztán én is arra a következtetésre jutottam, hogy túl sok volt neki az inger.

Juli tegnap óta azt csinálja, hogy szopik egy darabig, majd kiköpi a cicit, aztán megint bekapja, szopik, kiköpi és igy tovább. Szerintetek mért van ez? Aztán meg elalszik büfi közben a vállamon, de miután lerakom, kb. 10 perc múlva felsir, hogy még éhes, és ha felveszem, eszik is még.

zsani
zsani
 


Zsani
ne aggodj ilyet velem is játszik néha petike ilyenkor nehezeben is tudom alvásra biztatni ez nálunk akor szokot elöfordulni ha 1-2 napig nem kakilt .

Forti
nálunk Petike kimondotan szereti a nyüzsgést a társaságot olyankor akár egésznap fent van és mégse nyügös csak ha beteszük a kiságyba ha kiveszük és ott lehet a testvérei körében akor nincs vele semmi baj Kép .

Lányok
tegnap voltunk az Árkádban és elvitük Petikét is magunkal .és nagyon élvezte (eben anyára ütöt Kép imád nézelödni és csavarogni meg társaságban lenni )

Pusz Csics és az 1honapos és 1napos Petike Kép
csics
 
 


Csics: és azt hogy csinálod, hogy ébren van? Juli azonnal elalszik, ha a kocsi/babakocsi ringatja, és alszik mig haza nem érünk a vásárlásból Kép)) Pedig itthon egyébként már nagyon nézelödik. Nálunk kaki minden nap van, inkább frontra gyanakszom...
Azért látszik, hogy éjjel és hajnalban nem aludt rendesen, mert most a reggeli hammolás óta durmol. Néha nyöszörög, de alszik Kép

zsani és Juli (5 hét)
zsani
 


Zsani!
Probaltad olyankor megbufiztetni? MErt az en lanyom olyankor huzza-vonja a cicit, nyugtalankodik, mikor fesziti a hasat a levego. Felveszem, szinte azonnal bufizik egyet /persze sirdogal is, reklamal kozben a kis butusKép/, aztan vissza a cicire, es a levego helyen tamadt ureg betomese indulKép)

-Ildiko

ui: irod, felveszed es eszik meg.. es ala is tamaszthajta, de ugyanakkor nem is jelent semmit, mert pl. en meg ugy nem voltam, hogy sirt, mellretettem es ne evett volnaKép)
afonya
 
 


Sziasztok!

Sokat olvasom a fórumot, nagyon tetszik, mert általában választ kapok a bennem felmerülõ kérdésekre, de most olyan probmlémával állok szemben, amirõl még nem olvastam és a segítségetekre lenne szükségem.
Kétgyermekes anyuka vagyok, a nagyobbik 1,5 éves a kisebbik 3 hetes. Az elsõvel sokat szenvedtem, mert nagyon bukott és nem csak evés után, hanem etetések közben is, de nem titulálták refluxosnak ezért gyógyszert nem kapott rá. Az orvos mindenféle trükköt javasolt, eredménytelenül. Így szenvedtem 7-8 hónapig. A másodikkal sem lett szerencsém. Úgy érzem, õ még jobban és többet bukik, de lehet, hogy csak kijöttem a gyakorlatból. Kérdésem az lenne, van-e köztetek valaki, akinél a pici már gyógyszert is kapott erre (valami cseppeket adnak) és ha igen, milyen eredménye van, mert ha ez segít abban, hogy hamarabb rendbejöjjön a gyomorszáj, akkor megváltás lenne a számomra, mivel a pici sokat szenved és ezzel én is.

Köszönöm
Pötyi
pötyi
 
 


Pötyi,
a másik topicba írtam neked (Friss kismamák).
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ildikó: kipróbálom a közben-büfiztetést a következö szopinál, aztán referálok Kép Köszi az ötletet.

zsani
zsani
 


Ágci,
köszi a tippet, én elég sûrûn fogyasztok tejet, kipróbálom most anélkül. Remélem, beválik.
Mégegyszer köszi.

Pötyi
pötyi
 
 


Sziasztok!

Megkapta Ádám a 3 hónapos oltást. Az elõzõ rossz tapasztalataiból kiindulva Noémit elvitték anyósomék, hogy csak a picivel kelljen foglalkoznom, ha sír, és nem lehet letenni. Erre õ épp hogy megnyikkant az oltásnál, mire kijöttünk, már vigyorgott. A szuri helye sem látszik, pedig az elõzõnél az egész combja tiszta piros volt. A védõnõ tanácsára adtam neki egy egész kúpot, mert a múltkoritól is felment a láza, pedig attól nem szokott. Gyakorlatilag elkábítottam vele a gyereket, mert 1-tõl 1/2 5-ig ájultan aludt -most épp szopik, de kómában van...
Szóval, nem volt olyan vészes, mint amire számítottam. Lehet, hogy elõzõleg nem sikerült a dokinéninek jól beadni az oltást, azért fájt annyira szegénykémnek?

Zsani!
Köszi az infót a röntgenrõl. Nekem nincs gerincsérvem, de mikor Noémit szoptattam, azt hittem, az van, annyira fájt a hátam. Sokszor sírtam szopi közben, aztán késõbb már állandóan fájt, el is mentem az orthopédiára. Csináltak 4 röntgent, de egyik felvétel se mutatott semmit. Fekve nem tudtam szoptatni, ülve meg majd' megbolondultam, úgy fájt.
Ezért már elõre féltem a szoptatástól. Jelenleg semmi bajom. Fotelban ülve szoptatok, a derekam és a hátam mögött, meg a könyököm alatt egy-egy párnával. Ez a helyzet tökéletesen bevált, még éjszaka is így csinálom, bár aludni nem tudok közben.

Teljesen meg voltam lepõdve, hogy Ádám csak 100g-t hízott egy hét alatt. Pedig állandóan evett az elõzõ héten. Igaz, így sem kicsi (7040 g és 63 cm), de eddig jobban gyarapodott. Úgy látszik, most kicsit lassított a tempón.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok,

Kicsit kivagyok, Manó már napok óta nem alszik egy rendeset napközben és nekem meg majd leszakad a derekam a cipeléstõl. Szerintetek el lehet kapatni egy babát ilyen pici korban? Ugyanis már ha csak közeledek a kiságya felé elhallgat....De nem birom már, hogy egész nap rajtam lóg...Kép Semmire nem jutok a lakásban, épp csak tudok enni, meg WC-re menni...Mitõl lehet ilyen nyûgös? Etetem, már lassan óránként, mégis nyafog. Ma gondoltam bekeményitek, hagytam vagy 15 percet sirni, de a szivem majd meg szakadt. És ahogy felvettem csend lett.

Pliz help!!!

Nyuszi és a nagggyon nyafi 8 hetes Emilia


UI.-Kata007

Láttalak Titeket, gyönyörûséges a kicsi lány...
Nyuszi
 


Sziasztok!

Túl vagyunk a két hónapos oltáson, Peti kicsit üvöltött, de hamar megvigasztalódott, és be sem lázasodott.

Nyuszi, Zsani!
Nagyon irigyellek benneteket az éjszakai alvásért. Peti egyelõre ragaszkodik az éjszakai evéshez. Igaz, csak egyszer. Pedig már én is nagyon szeretnék apával reggelizni...Kép

Minden babának és mamának minden jót!

Dió és a holnap 2 hónapos Peti
Dió
 


Panda: én is kényelmes fotelban szoptatok, ölemben egy szoptatós párnával, ami nekünk nagyon bevált, lábam alatt egy kissámlival. Amúgy ez elég kényelmes-lenne... Kép

Nyuszi Kép Ötletem nincs, de meg tudlak érteni.


zsani
zsani
 


Sziasztok!

Hát nem tudom, hogy az idõváltoztozás a bûnös-e, de nem ismerek Dórira. A mindig aranyos mosolygós kislány ma egész nap egy méregzsák volt. Nem igazán sírt, hanem inkább kiabált, mint aki veszekszik. Egész nap vele kellett foglalkozni. Sehol nem volt jó neki 5 percnél tovább. Próbáltuk a kiságyat, a nagyágyat, a szõnyeget, gyerekülést, babakocsit, szóval sehol nem maradt csak az ölemben.
Éjszaka aludt, éppúgy mint máskor este 9-tõl reggel 6-ig, de napközben 15-20 perceket.

Nyuszi!
Köszi!
Talán vígasztal, hogy nem vagy egyedül. Kép Engem igen, mert talán csak az idõváltozás miatt ilyenek, hiszen hideget mondanak holnaptól.

Petra!

Küldenék neked mailt, de visszajön, hogy megtelt a postaládád. Kép

Ilke!
A képeket felraktam a képtárba! Kép
Magunkról is raktam fel, kuksizd meg! Kép

Kata és Dóri (15. hetes)

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok

Nem hiszek a szememnek. Én is éppen most akartam panaszkodni nektek, hogy Levire nem lehet ráismerni. Tegnap óta tiszta nyûg, úgy ahogy Kata írta sehol nem marad meg. Hason sem!!!!! Most is vele vagyok fent. Azt csinálja hogy eszik, utána büfi a vállamon, és ahogy tenném le a kiságyba elõször csak nyafog, de úgy felhúzza magát, hogy üvöltés lesz a vége. Amikor írtam hogy hazajöttünk Fótról, na akkor kezdte. Akkor pl. csak a mellkasomon nyugodott meg. De most majdnem 1 órát álltam a kiságya mellett, görnyedt háttal és simiztem, mire hajlandó volt elhallgatni és elaludni.
Azt hittem TI majd tudtok segíteni hogy mi ez, de látom hogy hasonló cipõben járunk. Bízom benne hogy holnap már minden ok lesz, mert ez nagyon durva volt amit csinált.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Ildikó: köszi a büfiztetös ötletet, úgy látszik müködik.

Szegény nemalvók Kép Én viszont tegnap nemevö voltam, mert nem hozták ki a befizetett kajámat KépKép

Szerintetek mitöl lehet az, hogy Juli kakija 1x zöld volt? Mármint úgy értem, hogy mindig narancssárgás, de tegnap az egyik pelusban zöld kaki volt. Csak néztem Kép

zsani
zsani
 


Zsani
a kérdésedre a válasz ugy csinálom hogy a hátára fektetem és ugy egyböl felébred vagy else alszik csak a babakocsiban alszik el háton .de én jobbn szeretem ha alszik mert akor tudok fözni ,meg mosogatni nyugodtan .

Pusz Csics és Petike Kép
csics
 
 


Sziasztok,

Lehet hogy a front volt napok óta a lánykám fején? Még nincs itt ugyan az idõváltozás, de ma, mintha kicserélték volna, visszatért a rége énje...Kép Mosolyog, alszik , nézeget.
Kérdés
Emilia napok óta egyre hosszabbakat alszik éjszaka. Ma pl. 7,5 órát aludt .Igen ám, de az én cicijeim ennyit nem birnak ki. Fel kell kelnem fejni. Illetve felébredek. Kb. 5-6 órát birnak, attól függõen, hogy este mennyire sikerül üresre fejnem õket. Van még ötletetek az esti fejésen kivül, vagy be fog ez majd magától állni és nem termelek annyi tejet majd éjszaka? Most szükség van az ejszaka kifejt tejcsire, mert nappal meg viszont néha nem elég ami keletkezik.

Szép napot Mindenkinek!

pusszancs

Nyuszi és a 8 hetes Emilia
Nyuszi
 


Sziasztok
Nálunk úgy látszik akkor még mindig front van, Levi ugyan olyan nyûgõs mint tegnap. Kép Kép
De érdekes mert hajnalban meg semmi baja. Leteszem a kiságyba és már alszik is. Mondjuk akkor a levegõ is hûvösebb. De ma 10 órától megint beindult a "nyügi vagyok, de nagyon". Az evések közötti idõt is tök éberen alussza át, állandóan nyûszít valamiért.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Zsani!

En ugy tudom, hogy a zoldes kaki (ha csak anytejet kap, es egyebkent nem budi es nem buborekos) attol van, hogy tobbet iszik az elotejbol. Emesenek is volt, amikor mindket cicibol csak az elejet kerte...

Kati
Névtelen
 


Sziasztok!

Forti!

Még nálunk is tartott tegnap a front! Kép
Dóri egész nap kiabált. Nem sírt, tényleg inkább kiabált, mint aki borzasztóan mérges valamiért. Ha ölbe vettem akkor viszont nem volt semmi gond.

Lányok!
Tapasztaltatok már ilyet nagyobb babucinál???

Nyuszi!
Nekem Dóri 9-tõl reggel 6 fél 7-ig alszik. Nekem is fejni kellett eleinte reggel is, mert annyira feszült. Aztán lassan elmaradt a reggeli fejés, mert akkor ébredtem amikor Dóri. Maradt az esti, hogy jól kifejtem mindkét cicit. Aztán, ahogy Dóri nagyobb lett, este mindkét cicit kiüríti, vagyis már nem fejek este sem. Azt a cicit amelyikbõl nem korán reggel kap, amilyen üresre csak lehet kiszopiztatom vele. A másikban ha marad, nem gond, mert nem szokott kõkemény lenni 6 óráig. Szerintem neked is be fog állni a kereslet-kínálat éjszaka is. Nekem kb. 2 hete nem kell fejni sem este, sem reggel.

Kata és Dóri (ma 15 hetes)

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok Anyucik!Kép

Forti!Kép

Egyik lányzónak (Tüni) eléggé rossz lett a terheléses vércukija. Tanácsot kért tõlünk, de sajna fogalmam sincs mit is irhatnék neki. Azt hiszem Te vagy az egyetlen aki (akit én ismerekKép) hasonló cipõben járt. Talán tudnál neki néhány gyakorlati hasznos tanácsot adniKép Persze ha idõd engedi Levi mellett és ha már nem olyan nyügöskeKép

Lányok, nemsokára jövök és ez nem fenyegetésKép Még 3 hét a kiirásig....

Puszi mindenkinek
sasha
37

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Néhány napja géphez sem jutottam, olyan nyûgösek voltunk, mint a ti manócskáitok. Részben lehet, hogy a frontok is okozzák, de nálam az egyik mellem "elromlott". Úgy érzem sokkal kevésbé feszül, és csak éjszaka telik meg valamennyire. Ha ebbõl eszik, egy óra múlva éhes. Ki fogom próbálni, hogy egybõl a másikból is megetetem, csak félek, hogy akkor sok elõtejet szippant az amúgy is hasfájós pocakjába.
Egyébként irigyellek benneteket az éjszakai nagy alvásokért, nálunk még mindig tart a napközbeni 2,5-3 óránkénti evés, éjszaka 4 óránként eszik. Szerencsére éjszaka jól viselkedik és büfi után hamar elalszik.
Zsani! Nálunk is volt többször zöld kaki, a dokinõm szerint túleszi magát. Hát nem tudom, mert most nem hízott semmit egy hét alatt.

Conti + Betti holnap 8 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Sziasztok!

Forti!

Köszönöm szépen, a választKépKépKép Nagyon gyors voltálKép És innentõl már csak 1 heted volt? Az igen, akkor most izgulhatok, mert az egyik lány a házunkban (8-9 hónapos kislány boldog anyukája) mondta ma a liftben, hogy lejjebb van a pocakom. Én nem vettem észre, de ma a páromat is kérdeztem, nem ment lejjebb, nem ment lejjebb?Kép Már úgy várok valami "haladást", jelet. Neked leszállt a pocakod és mikor?

Tényleg Anyócák!

Amikor leszált a pocakotok onnantól még mennyi idõ volt? A kérédst azért nem a firssbe raktam fel, mert hát Õk ugye még egyben vannakKép

pusszancs mindenkinek és minden nyügi babónak! (és nem nyüginek is!)
sasha

Kép
sasha
 
 


sasha:nekem 6 héttel a szülés elött szállt le a hasam. A doki csak nézett Kép
Lehet, hogy elment a front? Julus eddig angyal volt Kép

zsani
zsani
 


Sziasztok!

Csak egy gyors kérdésem lenne. Kérlek titeket segítsetek, ha tudtok.
Az egyik barátnõm két hete szült és kijött az aranyere.
Tudtok erre esetleg valami jó gyógymódot, mert szegény nagyon szenved vele.
Ha kérhetem a válaszokat a címemre küldjétek!(a profilomban!)
Elõre is köszönöm

Szilvi
bszilvi
 
 


Sziasztok,
Szerencsére minket nem érintett komolyabban a front.Kép Viszont ma voltunk a 2 hónapos oltáson, remélem az éjszaka nyugis lesz. A nyüzibb babáknak sok jókedvet kívánokKép.

Már nem tudom, hogy korábban ki kérdezte, a K vitamint, hogy hol lehet kapni. Mi nemrég vettünk itt Újpesten, ha aktuális még, akkor elmondom, hogy hol.

Sasha,
Nekem is hetekkel a szülés elõtt szállt le a pocim. Persze onnantól minden nap frászban voltam, aztán csak kivárta Lili az utolsó hetet.Kép Minden jót Neked, jó, hogy mint régi ismerõs csatlakozol hozzánk!

Kata007,
Köszi a képeket, a Tiétek is nagyon jók! Dóri gyönyörû kislányKép. Viszont belõlünk egy kicsit már sok van, egyenlõre visszafogom magamKép.

Forti,
Leinek már jobb a hangulata?

Pusz,
Ilke és a holnap 2 hónapos Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Kata007

Nagyon koszi, remelem en is, hogy minel hamarabb be fog allni ejjel a tejtermelesem es vegre alhatok egy jot. Ha mar a Mano ilyen hosszukat alszik.Kép

Ugy nez ki kezdunk megnyugodni, ba ma is elg sokat volt kezben. Es ejjel is produkalt egy 3 oras ebrenletet...Kép De nappal ar egy fokkal jobb volt, mint az utobbi napokban. Ennyire erzekenyek lennenek a frontokra ezek a kis emberkek?

Kryss

Kerdezted, hogy vannak-e meg piros potyik, mar elmultak szerencsere. Legalabb is nagy tomegben. Nehany azert meg neha felbukkan. En gyogyszertari hintoporral szorogatom.

Jo ejt Mindenkinek!!!

Nyuszi es a 8 hetes Emi Mano
Nyuszi
 


Sziasztok

Ilke
Tegnap reggel úgy nézett ki a dolog, hogy mivel megjött a hidegfront, Levi is helyrerázódott. Pelenkázás közben még 2-3 naaaagy mosolyt is kaptunk apucival.
Erre én okos fejjel kitaláltam hogy a déli etetés után menjünk el a Corába vásárolni egy-két dolgot. 4-re értünk haza, Levi evett és utána megint kezdõdött az üvöltés. Megint sehogy nem volt jó, és megint csak úgy tudott elaludni, hogy elõtte egy jó 10 percet sírt, utána ivott vizet és csucsuka. Kép Kép
Vége lehetne már ennek a frontos dolognak, legyen vagy hideg vagy meleg, hogy ezek a picik is be tudjanak állni már.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Forti!

Lám-lám, eljött az idõ, mikor azt kell mondanom: õszintén együtt tudok érezni veled az éjszakai nem alvás ügyben. Ádámkám, aki eddig maga volt egy megtestesült medve, úgy durmolt éjszakánként, mostanság kezd megbuggyanni. Ma éjszaka 3-szor volt fenn (plusz Noémi egyszer), ez 3-szor 20 perc szopit jelent. Noémi akkor kezdett felkelni, mikor a fogai kezdtek jönni (pont ugyanilyen idõs volt). Nem tudom, errõl van-e szó most is, mert még kell néhány hét, mire kibújik a fog-már, ha ez esetben is ez van. Mindenesetre Ádám már 2-3 hete úgy nyálzik, mint a csoda, úgyhogy elképzelhetõ a fog-verzió.
Ma reggelre beállítottam az órát ½ 7-re, mert pár dolgot el akartam intézni, mielõtt felkelnek a gyerekek ( hajmosás, bevásárlás stb.). Ádámot 6-kor tettem vissza aludni, én is lefeküdtem. 6.35-kor Noémi nyöszörgésére ébredtem. A férjem már nem volt mellettem (õ kelt fel az órára 5 perccel azelõtt), kb. 2 perc múlva Ádám is felkelt, és azóta folyik a családi élet. Bár a kissrác már álomba szopizta magát.
Ja, és õ is kopaszodik. Még csak tegnap vettem észre pár szál hajat a sapijában, de ma már a rugiján is van egy csomó haj.

Most befejezem, mert sok dolgom van. További kellemes napot mindenkinek!

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Nálunk elmúlt a front. Dóri újra a régi. Tegnap már egész nap vigyorgott. Szóval kitartás lányok! Kép

Conti!
Felraktam a képeket:

[url=http://kep.tar.hu/kismamak" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/kismamak[/url]

Ilke!
Ha új képet akarsz felrakni, és ezeket már sokallod, szólj melyiket töröljem és jöhet az új! Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Forti!

Ha elmentek valahova, akkor miben viszed (pl. az áruházban)? Mert nekünk is volt ilyen orditós rész, ha elmentünk, de amióta a hordozókendöben lehet, azóta nyugodtan végigalussza az idöt, és hazáig kibirja, akkor is csak a szopi kell neki általában.Kép

Nyuszi!

Nekem elvileg aludhatna Nátán hosszabbat, akkor sem telik meg annyira, hogy szétdurranjon. Vártam, hogy igy legyen, mert miután a nagyobb fiam elkezdte végigaludni az éjszakákat, állandóan szenvedtem mindaddig, amig a nappali szopik is le nem csökkentek. Most viszont csak a legelején durrant be nagyon, most már nem. Szóval kitartás!Kép Lehet, hogy az is jót tesz, hogy mindig két mellböl szoptatok (ez máshol hátrány (sebgyógyulás))?

Beszti és a lassan 10 hetes Nátán (aki most épp alszik)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Kata
légyszi küld el nekem megint a jelszot mert elhagytam és most nem tudom megnézni titeket Plz Kép

Lányok
nálunk még mindig nyügi napok vanak már legalább 3 napja reggel 5kor eszik utána büfi és pelus csere utána lefekszem ö rajtam a hasamon és kezdödik a nyögösködés hogy éhes akor kap cicit utána büfi lefekvés megint nyügi és ezt ma is 8ig csinálta eszik büfi nyügi lassan kezdem uni ezt a frontot .
PLZ kérlek Kép

Puszant Csics és a ma 5 hetes nyügi Petike Kép
csics
 
 


Csics!

Elküldtem! Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?