Sziasztok!!
No most összekapom magam és nem halogatok, mert annak nem lesz jó vége. Csak az a gáz, hogy ilyenkor estére már hulla vagyok így jobbára csak vízszintesbe zuhanok és már estembe beájulok. No de most félig fekve talán.... sikerül.
Kicsi Adél ma 3 hónapos ennek örömére vagyis nem pont emiatt de azért jól jött ki voltunk családilag motoros felvonulást nézni. Tomi nagyon élvezte, Adél meg csak kamillázott micsoda gépek jönnek, a hang annyira nem zavarta szerencsére.
Meg hát ma jött anyós pajti, szóval "cupa öjöm, ed bodogsád az éjet"ahogy Matiz nagypapa ama 11 éves leányanya apukája mondaná.)
No akkor a reakciók:
Kaja lista:
Lehet dobigálni a kövicseket és hülyének nézni, de én úgy vagyok vele, hogy ami nekem jól esik attól Adélnak sem lehet baja. Így fordulhat elő olyan hogy pl. tegnap chilis babot ettem, de pl. a káposztás tészta is bejátszik. Jó jó nem iszom mondjuk alkoholt, hiába esne jól egy sör.
Amúgy egy dolog van ami nem bejövős Adélnak, az pediglen a tejecske, meg az egyéb ilyen tejtermékek(kefir, joghurt stb.) attól olyan szép koszmó szerű cucc lesz a fején, hogy csak na(pocikomba se szerette). De amúgy lekopp kopp és mákos vagyok mint állat de nem hasfájós a tündérkém.
Fordulás:
Mint régebben írtam Adélka elég érdekes mutatványokkal lepett meg minket vagyis hogy hátáról a hasára pördült. Na azt azóta csak egyszer kétszer ismételte meg. Viszont eleinte nem igazán szerette a hason fekvést, aztán egy hónapja szépen úgy tettük le rendszeresen aludni, hogy aztán más hogy már nem is volt hajlandó aztán kb. aztán kb. 1,5-2 hete megunta és egy nap alatt megtanulta kinyomni magát és úgy nézegetni, és megfordulni hasról hátra. Azóta nem is alszik hason.
DE nem tartok attól, hogy Adél hiperaktív lesz… mert ahhoz túl nyugis.
Pocak:
Nekem szerencsére szépen használt, hogy már a szülés napjától jó ideig hordtam, az alak formálós tundra bugyijaimat. Így nincs nagyobb pocakom, mint mikor terhes lettem Adéllal.
Lreta:
Gratu az átaludt éjszakához, bár jól meg gondolva…majdnem ugyanott vagyunk, mert Adél este nyolctól van hogy 3 ig. alszik vagyis órába ő is annyit alszik… próbáltam hogy felkeltem 11 éjfél felé, hátha úgy sikerül, de akkor is ébred 3 felé és utána ahogy szokta 3 óránként kelt. Az meg már más kérdés, hogy ha alszik is én nem tudok, mert 1-2 magaságába már úgy megtelnek a cicijeim, hogy felébredek, mert fájnak meg folyik a tejecske, így ált. olyankor fejés van. Meg hát olvastam is, hogy 6 óránál több idő a szopik közt apasztó hatású, mert hogy csökken a hormon szint és hát akkor gondolom, akkor a Mikulás is rizikós.... és ahhoz még nagyon nem fülluk a fogam. Élvezem hogy elkerül.
Macsek:
Nyami megkívántam a meggyes pitét lehet holnap sütök!!
Pil:
Adélnak is begyulladós a szemikéje, hol jobb hol rosszabb. Mondjuk nekünk a doki nem adott rá semmit, anyatejjel szoktam mosogatni neki, de az se az igazi, így majd ha kedden megyünk tanácsadásra akkor a sarkamra állok, és íratok neki valamit fel rá. Mondjuk nekünk azt mondta ha könnyezik akkor nem lehet a könnycsatornával gond.... és hát van néha elég rendesen.(hisztikor főleg)
Kérdezz. hátha?
Szopi dili itt is van, de mivel nálunk ez a kórházban már egyszer lezajlott így nem nagyon tud vele megijeszteni, ha ordít a cicibe, akkor próbálom én is hol egyikre hol másikra tenni, aztán ha nagyon begerjed akkor pihentetjük a dolgot elterelem a figyelmét és egy negyed óra 20 perc múlva újra próba, bár ahogy észre vettem ha igazán éhes, és nem csak komfort szopi miatt cicizik akkor nem is óbégat.
Mondjuk Adél azon is kiakad, ha az elején nem jön aztán ha megindul akkor meg az van bajára hogy ömlik a szájába és olyankor van az hogy a cicimmel a szájában rázza a fejét.
Tali:
Sajnos szeptemberre előre láthatólag olyan kiadásaink lesznek amik nem igazán teszik lehetővé azt hogy utazzunk is(sajnos ha azt akarjuk, hogy télen ne fagyjon be a valagunk). Meg apa vissza kerül a régi munka rendbe vagyis hétvégéken ált. dolgozni fog. És én egyedül nem nagyon vonatoznék fel, mivel kocsink nincsen.
DE Pilchard küld el légyszi a postai címeteket!!!
Csuklás:
Adél ált. akkor kezd el csuklani, ha hanyatt fekve böfizik egyet. Próbáltam mint Tominál, hogy adok citromot, de nem is nagyon használ csak fancsali képet vág de a csuklás marad. Meg hát igen csak fosok, tőle, mert a citrom mint olyan allergizál hat még ilyen kicsi korban. Főleg abban a tudatban, hogy anyum egyszer jó szándékúan facsart Tominak kb. ennyi idősen narancsot, és a fiam kipöttyösödött tőle,(vagyis ahol a szája mellett lefolyt tiszta pötty volt) meg hát én is két dologra vagyok allergiás, de abból egyik a narancs héjban lévő illó anyag.
Szopizni olyankor nem hajlandó, megijeszteni nem akarom, így hát csuklik amíg el nem múlik, de már megszokta, hatalmasakat tud kacagni rajta.
Amúgy Tomi viszont rafkós, mert ő képes valahogy kiváltani a csuklást magánál(szerintem levegőt nyel), hogy citrom levet vedelhessen.
Sziget:
Minden évben megfogadjuk, hogy megyünk, de sose jutunk el. Pedig....
Klebsiella:
Nekünk T-online os ADSL-ünk van, 1 Mbit-es(uram mondta biztos így van).Ha jól emlékszem 9450 FT/hó.(hehehe csak fizetem de nem tudom mennyi)
Végülis meg vagyunk vele elégedve, stabil szóval mindig van net, csak hát ahogy nézegettük(hiszen szeptemberrel jár le a 2 éves előfizetésünk) ez a legdrágább szolgáltató. Vagyis amikor előfizettünk rá akkor jó volt, de mostanra máshol ennyiért dupla olyan gyorsat kapnánk, csak hát ez tuti jó viszont más szolgáltatókról hall az ember ezt azt.
Gombi:
Kár hogy lekéstétek a kendő tanfolyást, pedig pont akartam mondani, hogy számolj be róla. Mert mi is kendőzünk, csak hát erre közel s távol nincs kendőkötő tanfolyam( változtatni kell)és így csak papírról tudok valamit ki okoskodni. Amúgy múltkor kendőbe vittem fel Adélt tanácsadásra/szurira, úgy néztek rám a helybeli anyákok, mint egy ufóra, meg hogy nem tesz jót a gerincének, bezzeg az ő csimotájuk naphosszat a babaülésbe, meg a pihenő székbe ül, az jó!?Nah mindegy.
Koszmó:
Mint fentebb írtam Adélnak a tejes dolgok kicsapják a kobakját; így mielőtt erre rájöttem igen csak koszmós volt. Én is próbáltam olajozni, de neki is olyan maradt így utoljára mikor "kivirult" a feje, kicsit tovább pancsiztattam a vízbe aztán a fürdetőjéből tettem a dörzsizős mosdó kesztyűmre és azzal mostam, 2 nap alatt eltűnt. Persze utána meg is fésülgettem.
Kisvirág:
Csúcs egy pofi a Kendéd ahogy kapaszkodik.
Anno Tomiról készült egy olyan kép... hogy azóta is elkap a röhögés. Veszem ki a kádból és olyan mintha az ágyába tenném azon vizesen, pedig a pelenkázóra teszem. És a gyerek fején látszik az aggodalom, hogy "hé az anyán megkergült vizesen akar ágyba dugni."
Szgoron:
Tűzoltók!! Ami a leggázosabb, hogy amikor láttam a híradóban, kicsit nagyon kiborultam, mert az egyik haverom is tűzoltó, aztán ahogy jobban megnéztem, megláttam hogy ő is ott volt menteni. Szerencsére a lelki megrázkódtatáson kívül nem esett baja.
Amúgy anno amikor Balinak nem volt munkája, tesóm marhára erősködött azon miért nem megy el tűzoltónak, mert hogy mennyi szabad ideje lenne, meg hogy a pénz se rossz(mihez képest)és hogy tök fiatalon nyugdíjba lehet menni. És hogy nincs annyi tűz, hogy veszélyes legyen. Persze amikor mondtuk, hogy nem, akkor mi voltunk a hülyék, de most bele gondoltam, hogy ilyen esetben magamra maradnék a két gyerkőccel… És akárki akármit mond, azért a LIDL-be sokkal nagyobb biztonságba van, mint ha tüzet oltana.
Veszett eb: persze akkor nekem is becsúszna a sport csoki, de utólag... tudva, hogy nem esett bajotok, vicces.
Boscó Ági:
Uhh!! Mondjuk én anyum is ilyen lógós arany fülcsit tervez a lánykám fülébe(még az enyim volt anno) de én mindenképpen lövetni fogom, mert nekem nagy koromba
18 évesen szúrtak lyukat, aztán meg 21 évesen lőttek lyukat és az utóbbi kevésbé volt fájós, vagyis az csak utána fájt.
Pil: "Emlékszem,hogy fel voltam háborodva pocakosan mikor azt hiszem Ex.irta a fogkefét,és erre tessék De azóta nincs is!!!"
Tudod erre mondják, hogy akkor elveid voltak, most meg gyereked.
A legfeleslegesebb dolog, eddig a Mózes kosár. Nagy arccal megvettem, hogy majd abba alszik... hááát nem alszik benne. Nem hajlandó, és már ki is nőtte.
Ex:
Nem vagy hülye én is pont akartam csinálni képet csak api nem hajlandó(bizti elege lett abból hogy hónapokig fotózott.)
Feri:
Nem volt csöpögős csak őszinte. Amúgy én is azt bírom a porontyaimba, hogy annyira figyelnek... hogy csak még.
Beteszek nektek ide egy idézetet:(remélem a kiadó nem olvassa a babanetet)
"2004.11.17
Tegnap múlt hét hónapos már van egy db fogacskája és annyi de annyi minden a kis kobakjában... nem tud még beszélni és én néha csak könnyes szemmel csücsülök az ágya mellett és sajnálom, hogy csak sejthetem mekkora tudás birtokában van ő még tudja mindazt amiről én csak álmodozni merhetek, hogy valamikor majd felsejlhet előttem. Olyan bölcs és nyugodt barna szeme van hogy abban néha csak úgy elveszem és kicsinek és gyengének érzem magam és akkor ő oda mászik hozzám-mert már mászni is tud, hiszen egy helyben fekve nem lehet megismerni ezt a világot- és kicsi kezeivel megsimogatja az arcom. És akkor olyan de olyan boldog vagyok, hogy abban a kegyben részesülhettem hogy ő lehet a fiam."
Akkor jól emlékeztem, mert valahogy rémlett a dolog, hogy valami baktérium vagy ilyesmi, és nagyon a járványtan tanci feje ugrott be mellé. Jupppiéé!!
Amúgy én is állatorvos akartam lenni, csak kedves szüleimnek nem tetszett az ötlet és azzal a szöveggel adtak be EÜ szak középbe hogy onnan könnyebben felvesznek, hááát nem úgy volt.
Igaz a rendes orvosihoz is egy pont hiányzott.
Megnyugtatás:
Hááát változó, hogy melyikünknek jön össze, mondjuk azt már most észre vettem, hogy néha úgy néz az apjára… csillogó szemekkel.
Jóóóó van nőből van a lányom és még az ízlése se rossz!! Nekem is bejön az apja.
Nyanya:
De ismerős történet. Tomi is eltűntette a haj kefét aztán szülés előtt nem sokkal megtaláltam eltettem, de úgy hogy nem találtam meg, aztán persze előkerült, de azóta megint eljátszotta. Igaz ha nagyon kérem előadja, csak azzal az a gáz, hogy akkor ő akarja megfésülni is Adélt.
Enci:
Örülök, hogy minden OK felétek!!
És mivel még nem gratuláltam!! Gratu és minden szépet és jót nektek.
Nagy lányok hogy fogadták a csöpp leányt?(bár lehet írtad, csak én nem olvastam. Ejnye BR!!!)
Sapit én csak amikor hazavittem akkor adtam rájuk, meg ha nagyon nagy hurrikán erejű szél és mindenképpen menni kellett. De lakásba nem adtam. Sőt a kórházba is csak fürcsi utánra kellett, mert huzatos a folyosó.
Szájpenész:
Lekopp kopp eddig mindkét gyereknél megúsztuk.(vagy csak nem tudok róla)
Szgoron:
Én pont ma akadtam ki egy kicsit, mert én úgy de úgy mennék sétálni a gyerekekkel, de egyik barátnőm se néz erre fele el. Komolyan néha már azt veszem észre, hogy attól, hogy gyerekem van mintha leprás lennék, vagy minimum fertőző lenne a babásodás.
És akkor ma láttam az utcába velünk(Adus) egy korú babákok anyákjai nagy ressen sétiznek. Köszöntem erre semmi reakció. Annyira szar, mert néha már úgy érzem begolyózom, mert persze itt vannak anyumék a szomszédba, így nem csak gyerek társaságom van meg marha sokat segítenek, is de soha nem tudok jót tenni így csak cseszegetve vagyok.
De olyan jó lenne, hasonló korú babák anyujaival dumálni, élőbe.... mert ti veletek szupi(már ha van időm ide jutni)de mégsem olyan mint élőbe.Nahhh nem nyafogok.
Pilchard:
Én holnap asszem kicsit lazulni szeretnék. Anyum főz ránk és itt a másik mama és apa se dolgozik, így asszem kicsit leadom a gyerekeket, és beiktatok egy nagy eldöglős pancsit, sőőőt lehet elvonulok és egy kicsit írogatok is mert kéne, mert szeptember első hetére késszen kéne lennem, egy történettel.
Aztán este lehet elmegyünk tűzijátékot nézni.
Kisvirág:
Én Adélnak nem szoktam a feje alá pelust tenni, nem bukós hála Isten , és mivel mi nem használunk nagy párnát egy nagy párna huzat van az ágyon lepedő gyanánt neki, és azon alszik, aztán pár naponta csere. Viszont a takarója is párna huzat ebben a melegben. És abba úgy bele szeretett, hogy azzal alszik. Ma amikor felvonulást néztünk is velünk volt csak mikor haza értünk vettem észre hogy az egyik sarka csupa nyál mert azt is begyömte a kezével együtt.
Amúgy Adél vegyes szopós vagyis cici után betolom a cumit, és aztán elalszik, de nap közben ált. az ujjait/öklét szopja.(majd küldök képet)
Koszmó=olyan mint a korpa, csak kicsit jobban ragaszkodik.
Szopi dili és a mensi:
Passz nekem már a nagy kánikula idején is csinálta vagyis már több mint egy hónapja...és eddig nem értek ide a vörösök. szerencsére!!
Katus:
Szegény apátok!!
Nekem is volt eltörve a lábujjam nem kellemes.
Pilchard:
Kitudja azt mondják hogy az összeszokott női társaságokban a mensi is beáll egy időre.
Bár ez neten keresztül is igaz lenne
Nekem is jöhet a blog cím!!
Szgoron:
a vörösök miatt!!
Kontroll:
Háááát őszintén megvallva, nálunk Adél születése óta eddig egyszer volt. Ok egyszerű amikor minden gyerekünk alszik, vagy nyugiba van akkor se biztos, hogy pl. apa itthon van…meg akkor kihasználjuk az időt arra, hogy pl. ne ússzunk el a kupiba, mert Tomi egy hatalmas felforgató... meg estére hulla vagyok. Nagyon.
Amúgy nem fájt, vagyis Tomi után sokkal rosszabb volt, lehet Adus kivasalta a buksijával azt a csúnya heget ami maradt akkor. Meg hát azon a mütyürnyi gátmetszésen nincs is mi fájjon.
Na végül is majd 4 óra olvasás és írás után kicsit sunyok, míg a csaj nem kezd éhség lázadásba.
Majd hajnalba teszek fel képeket is.
Pussz meg pá!!