Havtünde:
egy másik fórumra is írok ( tudod 2005. nyári babák.
)
oda részletesen leírtam, ide bemásolom mert most újra írni nincs időm, remélem nem haragszol meg érte.
Szóval:
Kedd:
Szval a történet ott kezdödött, h Marcó túlhordott babóca, száraz bőrrel született, ráfogták h túlhordtam azért.
Aztámn 3 hetesen kb. elvittem csecsemőbőrgyógyászhoz, mert nagyon érdes volt neki.. A gyerekdokink azért küldött, mert hátha allergia. ( ö tejre gyanakodott mert hasmenése volt Marcinak, mint kiderült az camphílobakter volt-talán emlékeztek).
Lényeg a lényeg itt a főorvos azt mondta nem allergia, örökletes vszinű. kenegessem.
Én kenegetem 14 hónapja ugyan azzal, mert mást nem írt. Hol jobb, hol rosszabb, de nem javul a bőre!!
Vannak időszakok mikor tűzvörös és véresre vakarja..
Így elmentünk a Heim Pálba, ott van egy híres krém ami állítólag tutkó, de csak ott ismerik, csak az ő gyógyszertárukba lehet kiváltani. ( jófej dolog. )
Odamentünk 9-re ( ez azt jelentette, hogy 7kor indultunk és 6-kor keltettem Mókit). -Hatalmas sor. 12-re bekerültünk, addig leülni sem tudtunk. 5 m2 vagy 70 ember a legkölönbözöbb bőrfertőzéses gyerekekkel. Elég megviselő volt, hogy Marci mindenkit megakart taperni, mi meg illedelmesen elrángattuk...
Szval 12 után VÉGRE bekerültünk!!
Egyszerre 4 gyereket hívtak be, kb 20 percet kellett meztelenül fogni a gyereket. Mikor bemehettünk akkor egy kis papírra kellett leültetni, kb 2m-ről a doki ( előtte nem köszönt, nem kérdezte meg Marci nevér, a korát. szval semmit) megnézte, közölte h ekcéma!! A gyereket benntfogja 1.5-2 hétre kivizsgálásra.
Mondtam neki nem így készültünk, nem tudom megoldani, h maradjunk. Ja. nekem nem muszáj. Hagyjam ott a gyereket menjek haza ruháért és én már mehetek is...
Na ezen bepipultam, hogy képzeli hogy akár 1 percre is ottahgyom egyedül a 14 hósomat??
Mondtam neki nem tudom megoldani, dolgozom stb.... Meg minek kell befeküdni száraz a bőre ennyi. Írjon fel receptet, meg amit csináltatni kaar megcsináljuk Győrbe és viszem a leletet.
Nem, az nem jóóóóó. be kell feküdni!!
Mondtam neki nem.. Elkezdtem neki mondani mivel kezelték eddig, mit kapott: erre ő: nem érdekli!!!
Semmi kórtörténet nem volt, van e allergiás a családban stb.. semmi..
Még bunkón odavágta, hogy van ennek a gyereknek apja?? Mondom van..
Erre ő és neki is fontosabb a munka mint a gyerek??
Na ennél a pontnál tartottam ott, hogy felpofozom!!
Nem fontosabb nekem a munka, de nem tudom megoldani h hirtelen hetekre felmenjünk, Persze ha műteni kéne, ha sérve lenne vagy ha beteg lenne akkor minden gondolkodás nélkül, na de azért mert száraz a bőre.. vicc.
Nem teszem ki a gyerekem ennek, mert azért a kórház mindenkit megvisel....Ő még olyan picike. És közölték h ha maradok is éjjelre nem maradhatok!!
Szval nem engedtem!!!
Kaptunk 4 receptet, 1 hét múlva kell visszamennünk.
Szval a véleményeket arra kérném, h szerintetek maradnunk kellett volna? Ti engedtétek volna?
Felelőtel lennék? Mert hogy ezt is megkaptam!!!
A történethez hozzáratozik h hazaértünk lementem a gyerekdokihoz. Ő azt mondta jól tettem, hogy nem maradtunk fent. Mert felesleges lett volna és a gyereket is kikészítette volna...
Viszont bejelentkeztem gyerek gastroenterológushoz holnapra magánrendelésre.
bár gyerekdoki szerint felesleges de inkább nézze meg...
Viszont amit nem értek, hogy ez az atópiás dermataitis elvileg ételallergiát jelenthet, tehát lehet a tünete.( tojás, tej)
Viszont: Marci sem tejet sem tojást nem kapott eddig soha! Tejterméket is csak max heti 1x eszik. HA tápszert kap a kezdetektől. És anno csak szopott mikor először kiderült h ez a baj.
Én nem ittam tejet szopi alatt.
Akkor hogy lehet erre allergiás? Mármint ha az is mivel nem kap ezeket akkor a bőre mástól ilyen, nem?
Bocsi, hogy így kifakadtam, de kikészültem teljesen....
Ezen kattog az agyam....
A történet vége, hogy 5 re hazaértünk!!
Csütörtök:
egész nap orvoshoz járunk. Reggel a gasztroenterologushoz. Nagyon aranyos csajszi volt. Látszott rajta , h imádja a gyerekeket.
Később kiderült, h ő a főorvos.
Magánrendelésre kértem időpontot. Adott is reggel 9-re. De pénzt nem fogadott el. Szval nagyon tünemény volt.
Megvizsgálta Marcit, szte nem allergiás, henem örökletes a bőre. Azért kért vérvételt amiből kizárjuk. Eredmény kb 2-3 hét múlva lesz.
Szegényemnek a fejéből vettek vért, azt hittem meghalok úgy sajnáltam.
Délután voltunk Pesten is magánrendelésen a bőrgyógyásznál. Ő a Heim Pál főorvosa egyébként.
5-re mentünk, fél 6 kor kerültünk be. ehhhh
Megvizsgálta. Szerinte sem ételallergia. Adott még 2 krémet és pár tippet. 1 hónap múlva kell visszamennünk.
Szval kezdenek egyenesbe jönni a dolgok . Marci bőre pedig napról napra szebb.
Röviden ennyi...