Zsuzsi, nem hiszed el, de feltett lábakkal olvasgatok, előtte aludtam 1 órát. Persze, a héten mindennap hajnalos vagyok, így aztán nem nehéz a délutánt pihenéssel kezdeni, főleg, mert egyre nehezebb reggel felkelnem.
Bori, jobbulást kívánok! Remélem, gyorsan kilábalsz belőle! Igazad van. Én azóta nem nagyon voltam beteg, mióta Liza megszületett. Nálunk apa az ügyeletes betegség-elkapó
Rajzolás nálunk semmi. De a nyomdázás érdekli, és szereti, ha készítek neki valamit (általában bábot csinálok). Ja, és ragasztani szeret
az olló nem érdekli különösebben. A szakkönyvek ajánlják, hogy adjuk a kezébe. Egyszóval, hajrá!
Kriszti, örülök, hogy hallok rólatok!
Anyós: no comment! Az enyém is katasztrófa, de azt el kell ismernem, hogy imádja az unokát és játszik vele, és kreatív is.
ruhák: muszáj mindent ráadni, mert aztán még újonnan adod tovább, vagy dobod ki.
Apa tévézik, sporteseményeket (is) rendezget, ebből most a nyáron különösen sok volt/van. Ma pl. csak Budapestig jött, aztán fordult vissza, és ment Debrecenbe, K1 lesz.
Zsuzsi, nehéz dolog ez a kivitelező kiválasztás
A legjobb, ha referenciaként bemutatott házban laknak, és tudtok ottaniakkal beszélni, de ez sem garancia. Nálunk a szomszéd most épülő házat ugyanaz az építésvezető csinálja, de a munkásai nem ugyanazok, csak néhány mester, és nem tűnik jobbnak egyik sem. De közelebbi megfogható, hogy aki nálunk burkolt, az drága volt a kivitelezőnek, a többi lakásban már egy másik burkoló dolgozott. Szinte mindegyik lakásban javítani kellett, az egyiknél teljesen szét kellett verni a fürdőt és mindent újból megcsinálni (mikor már bent laktak), nálunk pedig minden rendben Amúgy meg az a tuti, ha mindent beleírattok a szerződésbe. A szerződésnek van egy melléklete, ami a műszaki leírásokat tartalmazza, gyakorlatilag azt egészítettük ki. Pl. azzal, hogy a padlást járhatóvá tegyék (eredetileg nem volt az), vagy hogy a fürdőben máshová kerüljön a vécé, és legyen zuhanyzó is. egyszóval mindent. És ha javasolhatom, ne a szokásos kötbér százalékot fogadjátok el a szerződésben a késésért, mert az lófütty. Számoljátok ki előre, hogy az mennyi lenne, példákkal, 1 hó, 2 hó stb. és hogy arra az időre ti mennyiért tudtok albérletet szervezni, és mennyi lenne vele a plusz költség. Ezt mi nagyon beszívtuk.
Visszatérve a kivitelező kiválasztásra: az is szempont, hogy vannak-e alkalmazottai, ha igen, akkor ugyanazok dolgoznak, hasonló minőséget várhatsz az x-dik háznál is. Kikötés legyen, hogy az alvállalkozó hibáját ne terhelhesse rád, legyen az az ő gondja, persze kötbérrel terhelten, mert akkor tuti meggondolja!!
Mi a végén kieg. szerződést kötöttünk és mindent megkötbéreztünk. Nem volt egyszerű elfogadtatni, de hatásos volt
bocs, akit nem érdekelt ez. Legközelebb privátban írom le.
Panu