Új privát üzeneted érkezett!

Bori
sajnálom... akkor most mi lesz a nyaralással. Minket is elkapott a vihar balcsin, bár mi a szobában voltunk :? ,de azért nem volt egy élmény. Ettől függetlenül, nikinek tetszett, mert hideg azért nem volt. Simán fürdött volna az eszementje... :wink:

Tali milyen volt ???

Mi tegnap este megjöttünk a nyaralásból, 2 nappal korábban, mert apa beteg lett. Tüszős torokgyuszi + láz és barátai. Na meg ugye férfi... szóval most két gyerekem van. A doki azt mondta, hogy tartsa magát távol a gyerektől (is) mert ez ugyanaz a baktérium, ami a skarlátot okozza. Ezért Niki is kapott c vitamin injekciót, amit meg kell innia esténként.
Vasárnap mennénk tovább a Tisza-tóra, de majd meglátjuk. Balcsi egyébként nagyon jó volt.

Niki mostanában a "szülő idegesítő" kategóriát súrolja. Eddig, ha valamit nem akart megcsinálni, akkor csak simán elengedte a füle mellett, de most határozottan visszabeszél. Nem vicces kicsit sem. Mindíg kiprovokálja a veszekedést, hiába szólunk neki 100x rendesen.... Nagyon fárasztó !!!

Dorki
dorki
 
 


Sziasztok!
Már írtam sms-ben, de azért itt is...
Remélem, senki sem kapta el Lizától a mostani betegségét. Nincs nagy gond, csak lázas, semmi más tünet nincs. Beszéltem ismerősökkel, más gyermek is volt így az utóbbi időben, hogy 1 napra lázas lett (rendesen 38,5 fölötti), aztán semmi. Remélem, őnagysága is holnapra meggyógyul. Éjjel hányt is, de csak a vacsit dobta ki.... Valszeg a láz miatt, vagy mittudomén.

Most, hogy hűvösebb lett, rájöttem, hogy szinte mindenét kinőtte. Hosszú nadrágja 2 van, ami nem lebeg 5 centivel a bokája felett, és hosszú ujjú pólója is talán csak 3, ami nem a köldökénél, hanem alatta végződik :roll: Fel kell rendesen tölteni a ruhatárát az őszre. Ma délelőtt jártam a tescoban, és láttam a nagyon beharangozott cherokee ruhákat. Itt a budaörsiben a mi méretünkben a fiú cuccok voltak nagyon tutik, de hozzá kell tennem, hogy teljesen rendben van ez a ruhamárka, a legtöbb darab jó minőségű pamut, és normálisan néznek ki. Az ára is tűrhető.

Dorki, apátok jobban van? Niki ugye nem kapta el tőle a vírust?

Ja, és a tali. Andiék minden földi jóval vártak minket. Köszi, még egyszer! Boga a kezdeti vívódás után a játékok javát átengedte :wink: Lizával, mint első érkezővel voltak összecsapásaik, ráadásul az én gyerekem előző nap is nagyot harcolt egy nála nagyobbal, szóval kondi alatt tartottátok (ez vicc!!), mindeközben Fanni kisebb mértékben, Marci pedig szinte teljesen zavartalanul játszhatott bármivel :) :D Csilla pedig nagyon élvezte a hangzavart, nem is volt sokat kézben, a sok kis "tök", a nyüzsi lekötötte a figyelmét.

Andi, Boga hogy viselte utólag a dolgot? Apátok már megjött a kiküldetésből?

Zsuzsi, mi van a lakással? Hogy megy az eladás??

Bori, és végül elutaztatok? vagy halasztottátok a nyaralást?

Kriszti, nagy a csönd, ejnye....

Krisz, rólatok sincs semmi hír... (talán éppen itt vagytok a fővárosban??)

Ágiról beszéltünk a talin, hogy teljesen eltűnt :( Ha olvasol minket, jelentkezz!

Panu
panu
 
 


Helló Csajok,
megjöttünk a Balcsiról 8)
Sajnos még a lábunkat sem mártottuk meg benne,olyan gané idő volt,de együtt voltunk és ez volt a lényeg.Egy 12-13 fős baráti társaság után mentünk,volt Esztire ember rendesen...
Kézenfogva sétált a fiúkkal a parton,csúzdázgattak és osztott mindenkit ezerrel :lol:
Elég fiatal társaság volt,mi voltunk az egyetlen gyerekesek és hát a bioritmusunk nem sűrűn egyezett :D
Ők délben ébredtek és hajnalban feküdtek,Eszter meg már ugye fél héttől fenn van.Így mi kb.8-tól a nyakunkba vettük a várost és csak alvásra mentünk vissza.De jó volt nagyon,majd nyomok fel képeket.

Panu,
Liza hogy van??Én ezeket a betegségeket úúútálom a legjobban,amikor csak úgy lázas,semmi tünet.Remélem már jobban van a csajod!!A Cherokee ruhákra én is kíváncsi vagyok,a kismamában szúrtam ki és tényleg nem drágák.

Kriszti,Krisz
utólag is BOLDOG NÉVNAPOT!!!! :P
mbori
 
 

 
 

Sziasztok,
köszi az aggódást, már jól van a csaj, és ma már ment a muintézménybe. Csak 1 napos volt a kór, ahogy azt az ismerősök is mondták. Igy aztán vasárnap már rajtam táncolt. Hiányzott neki a szabad levegő, szerencsére délután már volt egy kis száraz idő, gyorsan ki is mentünk a szabadba 8)

Bori, azért igy is élmény volt a csajnak a nyaralás, függetlenül a fürdőzés hiányától. Liza mindig emlegeti a közös kirándulásokat, még ha azok csak 1 naposak is. És sokszor kéri, hogy menjünk újra. Gondolom Eszti is teli van élményekkel és a nagyinak van mit mesélnie :lol:

Dorki, hogy vagytok? Nikinek mi a legújabb produkciója?

Panu
panu
 
 


Bori

jobb lett volna nyílván, ha tudtok fürdeni, de a lényeg az, hogy tényleg pihentetek együtt !!! :D

Panu
Niki mai mutatványa, hogy kb. 10 db babszemet benyomott a szájába, produkálván magát a 2 éves uncsitesónak ... :shock: Aki rögtön jött a másik szobába és boldogan újságolta, hogy milyen ügyes a Niki.... Szoktak a mamánál főzni konyhában, van kis edényük is és kapnak bele rizst, babot, tésztát. Eddig még nem csinált ilyet... :?

Mi holnap elmegyünk Sarudra, apa nagyjából megjavult, meg már nagyon horgászni akar. Elég trágya idő lesz, de ez van. Talán elmegyünk Tapolcára a barlangfürdőbe.
Én meg felfáztam és mivel az orvsom szabin van, rábeszéltem magam az sztk meglátogatására. Kihúznám itthon, de így, hogy elmegyünk, nem akarom, hogy esetleg falun legyek rosszabbul. Szóval elmentem és az egyetlen nőgyógyász elment szülni délelőtt és már aznap nem is jött vissza. :shock:
Namost én csak azt nem értem, hogy ez egy állami munkahely, nem ? Hogy mehet el a magánbetegéhez ilyenkor ?? És a kötelezendően ellátandó betegekkel mi van ? Mehetnek a levesbe ? Vagy én vagyok lemaradva ? :shock:
Dorki
dorki
 
 


Sziasztok!

Dorki, sajnálom, hogy nem ti nem tudtatok jönni hozzánk, de majd legközelebb!!
Nikinek volt már valami bedugós mutatványa, nem?! De talán az a fülébe , vagy az orrába? :roll:
Sztk-s eset: no comment... Remélem hamar rendbejössz magadtól. :lol:

Panu, képzeld, Boga miután elmentetek, 3 órát aludt, de akkor is már én keltettem fel, mert 1/4 7 volt! Teljesen kipurcant a lelkem a sok csatározástól meg hisztitől. Főleg a mamától a névnapjára előző nap kapott tologatós lepkére volt féltékeny. :lol: szerintem Niki régi kiburulásai törpék voltak ezek mellett... Bár Dorki csinálta jól, már jó ideje szoktatja a lányát a társasághoz a saját felségterületén - mi még így nagyban csak most kezdtük. :D

Ezek az egy napos betegségek annyira furcsák!!!! Bogának ilyen még nem is volt - vagy én nem vettem észre, úgy átment rajta... :roll: Lényeg, hogy Liza már jól van!

Oviról is vannak hírek nálunk. Voltam a református ovi tájékoztatóján, és bízhatok, hogy Bogát felveszik már ősztől. azt mondta a pasi, hogy a nov1 előtt születetteket biztosan, a nov-dec1-ig születetteket nagy valószínűséggel fel tudják venni szeptembertől. Persze a legkisebbekkel lesz egy elbeszélgetés, hogy lássák, elég érettek-e már az ovihoz. Na kíváncsi leszek. Helyileg meg nem lesz messze, mert a régi kisiskola egyik szárnyát újítják fel teljesen, az ott van, ahol a főútról bekanyarodtatok, mikor hozzánk jöttetek. (iskola utca - Dózsa eleje) Két csoport lesz, de az egyik tisztán kiscsoport, a másik középső-nagy vegyes. Ez tök jó! Nagyon izgulok, hogy s mint lesz!

Apánk is megjött, szombat hajnalban ért haza. A héten már az új helyen nyomatja - eddig még egyik nap se tudott időben hazajönni, annyi a meló. Túlóra hegyek... :?

Szombaton már Csillussal voltunk úszni. Ügyesen debütált a pöttöm, nagyon jól viselte a vizet, sokat mosolygott, és még a víz alá merítéseknél is csak egy picit hüppögött. :D

Bori, a nyaralás akkor is nyaralás, ha hideg van, ugyebár?! :lol: Legalább kikapcsolódtatok egy kicsit. Hát igen, nálunk is vannak/voltak a baráti körben gyerek nélküliek, és valahogy annyira furcsa. Valahogy eltávolodtunk egymástól egy kicsit ez miatt. Remélem, ha már majd ők is babáznak, újra "egymásra találunk".

Krisz, Kriszti, veletek mi újság?

Csillus fölébredt...

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


Hahó!!!

Sehol senki???!!!!
Mindenki nyaral??

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


Hahó,
itt vagyok :)

Andi, jó hírek ezek az oviról, végül is jó lesz Bogának a társaság (nem a tali miatt mondom, hanem, mert Lizának is jó), nem árt ebben a korban a szocializáció. Liza heti 2 napot jár, és úgy 2 hónap múlva láttam rajta, hogy elfogadta a társaságot, a környezetet. Ebben a 2 hóban benne volta karácsony és a január eleji telelés, míg a szülők síeltek :roll: Ja, és nem beszélt még akkor, ami az ő személyének az elfogadását nehezítette (nem tudták, mit akar, mi a baja). Hozzáteszem, hogy még mindig nem a gyerekekkel játszik, hanem mellettük, vagy figyeli őket és utánozza a játékot, de ez rendben is van. Egyszóval, gratula.

Csillu azóta is bírja a vizet? És Boga hogy viseli, hogy nemcsak ő úszkál, hanem a testvérke is? Apa még mindig sokat dolgozik?

Dorkiék hamarosan itthon lesznek, vagy már vannak?? Nemrég beszéltünk, összetörték a kocsijukat, hátulról rohant beléjük egy autó, aztán sorban a többi. Így ha meg is jöttek tegnap, vagy ma, még biztosan az autót intézik.

Nálunk állandó rohanga van, és sok a munka. Az én munkahelyem sok a szabadságos, ezért, apának meg egyszerűen most jött össze mindenféle meló. Lizát ma vitte el az anyám magához, és mivel apa sincs itthon (iiletve csak egy estére éjszakára jön meg a váltás ruháért) egészen hétvégéig, egészen úgy érzem magam, mint lánykoromban 8) 8) 8) na, persze, ha nem azt nézem, hogy hol álljak neki a takarításnak.

Képzeljétek vettem Lizának szülinapjára egy diavetítőt, és hamarosan filmeket is szerzek hozzá, és igazi békebeli estéket tartunk, amikor a fehér falra vetítjük a meséket, és olvasom neki. Tisztára, mint gyerekkoromban. A diavetítő újonnan (csúnya műanyag) 15 ezer, de egy kollégám, aki sokat jár a PECSA-ba, vett nekem ott a bolhán, egy használtat 3 ezerért. Már nagyon várom, mit szól hozzá a csaj, de az még 1 hónap. Addig is még nyaralunk egyet. Szegénykém állandóan emlegeti, hogy menjünk a tengerre, és már ugye szeptember van??

Írjatok, kivel mi van!!!!! ne kelljen már könyörögni!!!!!

Panu
panu
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk mi is Erdélyből újfent :).
Elég jól telt, bővebbet majd szóban inkább egyszer, hiszen az írás megmarad... Anyósom elég súlyos volt, kimentünk főzni, mosogatni, ilyesemi, Eszterre sajnos nem volt ideje, mert fájt a dereka. Játszani sem tudott vele emiatt és ami elkeserítő volt, hogy nem volt Minimax (adáskimaradás), így aztán ez is ok volt rá, hogy nem tudott vele foglalkozni :(.
Én meg úgy vagyok vele, h az én gyerekem ne legyen senkinek a terhére.
Vittük most is unokahugit (23) szerencsére, aki nagyon jól elvolt a csajommal és viszont.
Amióta hazajöttünk, remekül érzem magam, imádok itthon lenni, hatalmasakat alszom. Ezért jó elmenni itthonról, h jó legyen hazajönni :).

Dorki,
szomorúan olvastam, mi történt veletek, remélem ép bőrrel megúsztátok az egész karambolt!!!
Szájalás: bizony, nálunk is előfordul, ami még ennél is súlyosabb, totál leutánozza Eszter a dolgaimat, amikor kiabálok. Nem is tudom, sírjak-e vagy nevessek rajta... Értem arra hogy a porszívó zsínórja beakad, akkor mondok valamit, ol a franc essen bele, no Eszter is pont ezeket mondogatja játék közben. Gáz :)
A nőgyógyi nagyon durva, tuti magánszülésre ment???

panu,
hol dolgozik apátok, hogy ennyire nyomja nyáron?
Lizának nagyon jó a nagyinál, hát a mi nagyijainknak mindig van fontosabb, mint az unoak, amiért rerttentően szomorú is vagyok :(.
Én is megrökönyödök, amikor látom a növését a Csajomnak. Féltve őrzött nadrágok, pólók kerülnek a zsákba, mert kinőtte :).

Borinyanya,
köszi a köszöntést :)!
Merre voltatok nyaralni a Balcsin?
Mennyire távoli már az a társaság nekem is, amikor még gyerektelen voltam. De ez a tuti sztem, nem cserélném vissza :)!

Andi,
az ovitok állami ovi?
De jó, Csillust is viszitek úszni, Eszter is imádta Zalakaroson a strandot. Ilyenkor Boga is veletek van?
Írtad a baba nélküli barátokat. Sztem mire nekik lesz, addigra már a mieink lesznek annyira nagyok, hogy akkor meg azért nem leszünk velük egy társaságban.

Még egy gondolat a témához:
elnézem a gyerekteleneket, mennyire meg vannak rökönyödve bizonyos dolgokon, amiket a gyerekek csinálnak. Pl Amerikában büntetik a nyilvános szoptatást. Ez is milyen gáz. AKkor ha ki akarja az ember cserélni a kakis pelust, akkor is olyan furán néznek. De majd megtudják ők is :).

Legyen szép napotok!

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Helló csajok,
jelentem,mandullagyulladás és én verjük a klavot itten :cry:
Tegnap estére ledöntött a vírus,ma már egy kicsit jobb,de még mindig tüskés almát nyelek,mint a néni a tévében...
És-ugye-nagyon nem lehet lazsálni ám,mert főzni,gyerekezni akkor is kell...
Egy ilyen nyavalya régen tömény egy hétig tartott,de érzem,hogy holnapra már bicajozni fogok Esztivel :D
Ti is észrevettétek,hogy azóta nem olyan sűrűn vagytok betegek,mióta megvannak a kölkök??Vagy csak nekem ilyen szembetűnő? :shock:

Dorki,
uhhh.. :shock: Mekkora lett a kár?Niki is ott volt??

Panu,
jó lánybulizást!!Ilyenkor még a takarítás is táncolva megy!! :)

Kriszti,
anyós :twisted:
De anyukáddal sokat van együtt Eszter,nem?
Siófokon voltunk,igen érdekes volt,mert tényleg nagyon fiatal társaság volt.22-29 évig bezárólag!Érdekes módon a fiúk sokkal többet foglalkoztak a csajommal,mint a lyányok,vitték csúzdázni,meséltek neki.De a velünk gyidősek szájából is sokat elhangzott,hogy én ezt nem bírnám...!!
Majd megtudják ők is! 8)
Küldhetek Balatonos képet??

Körkérdés:hogyan állnak a csajok a rajzolással??Olló??

Üdv:Bori
mbori
 
 


Hello csajok!

Kriszti utólag boldog névnapot!!!!! :lol:

Bori,
Fanni rajzai egyenlők az irka firkával de nagyon szeret rajzolgatni ollózás hát az nagyon gáz úgy ,hogy azt még egy kicsit később kezdjük el . :roll:

Dorki,
nagyon sajnállak a kocsival történtek miatt ügyintézés
sem egyszerű gondolom.Kár okozó elismerte a kárt? :twisted:

Panu,
hát én most egy kicsit irigyelek a magány miatt egy kis nyugalmat én is eltudnák képzelni nálunk is ma elment apa reggel hatkor és most hívott kb.három óra múlva végeznek pakolnak készülnek hétvégén Kunmadaras van.A gyerekeim meg egész nap a nyakamba tombolnak. :twisted:
Hagyd a fenébe a takarítást meg vár nem fog elszaladni helyette inkább feltett lábakkal olvasgass pihengess....
:lol:
Andi,
gratula Csillának az úszáshoz
ovi mikor derül ki ,hogy mikor kezdhetitek?

Megjártuk Kehidát hát annyira nem voltam elájulva Zalakaros és a Kolping sokkal jobban bejött.
Ráadásul nagyon szar időnk volt jóformán végig eset.
Így csak a belső medencéket tudtuk használni ami nem is lett volna gond csak éppen ötször annyi ember volt mint amire az egész létesítmény készült.
De a gyerekek így is nagyon élvezték sajna Fanni egy kicsit meg is fázott tegnap ráadásul 40 fokra fel is szaladt a láza végül is csak hűtő fürdővel tudtam neki levinni.
Ma már nem volt láza kicsit nyűgi meg folyik az orra.

Lakásügyileg úgy állunk,hogy jönnek nézegetik.
Volt egy család nekik nagyon tetszet csak nekik is még el kell adni a lakásukat.
Az első sorházat amit kinéztünk az tárgytalan mert mikor találkoztunk a beruházóval egy kicsit elment a bizalmunk.
Mutogatott referencia házakat nekünk és azt mondta az egyik az RTL-klub komoníkációs munkatársáé lesz hát ez számomra olyan hihetetlen volt de lehet ,hogy csak nekünk nincs bizalmunk hozzá .
Viszont találtunk egy másik építetőt aki májusi átadással épít sorházat elégé szimpatikus az ajánlat meg ő maga is de még azért ezerrel nézelődünk.

Panu,
mikor ti bele vágtatok anno az építkezésbe beruházóval kapcsolatba néztetek valahol utána te mint tapasztalt mit ajánlasz mire kell nagyon oda figyelni utána járni.



Zsuzsi
szuszoka
 
 


Zsuzsi, nem hiszed el, de feltett lábakkal olvasgatok, előtte aludtam 1 órát. Persze, a héten mindennap hajnalos vagyok, így aztán nem nehéz a délutánt pihenéssel kezdeni, főleg, mert egyre nehezebb reggel felkelnem.

Bori, jobbulást kívánok! Remélem, gyorsan kilábalsz belőle! Igazad van. Én azóta nem nagyon voltam beteg, mióta Liza megszületett. Nálunk apa az ügyeletes betegség-elkapó :roll:

Rajzolás nálunk semmi. De a nyomdázás érdekli, és szereti, ha készítek neki valamit (általában bábot csinálok). Ja, és ragasztani szeret :wink: az olló nem érdekli különösebben. A szakkönyvek ajánlják, hogy adjuk a kezébe. Egyszóval, hajrá!

Kriszti, örülök, hogy hallok rólatok! :D Anyós: no comment! Az enyém is katasztrófa, de azt el kell ismernem, hogy imádja az unokát és játszik vele, és kreatív is.
ruhák: muszáj mindent ráadni, mert aztán még újonnan adod tovább, vagy dobod ki.
Apa tévézik, sporteseményeket (is) rendezget, ebből most a nyáron különösen sok volt/van. Ma pl. csak Budapestig jött, aztán fordult vissza, és ment Debrecenbe, K1 lesz.

Zsuzsi, nehéz dolog ez a kivitelező kiválasztás :cry: A legjobb, ha referenciaként bemutatott házban laknak, és tudtok ottaniakkal beszélni, de ez sem garancia. Nálunk a szomszéd most épülő házat ugyanaz az építésvezető csinálja, de a munkásai nem ugyanazok, csak néhány mester, és nem tűnik jobbnak egyik sem. De közelebbi megfogható, hogy aki nálunk burkolt, az drága volt a kivitelezőnek, a többi lakásban már egy másik burkoló dolgozott. Szinte mindegyik lakásban javítani kellett, az egyiknél teljesen szét kellett verni a fürdőt és mindent újból megcsinálni (mikor már bent laktak), nálunk pedig minden rendben Amúgy meg az a tuti, ha mindent beleírattok a szerződésbe. A szerződésnek van egy melléklete, ami a műszaki leírásokat tartalmazza, gyakorlatilag azt egészítettük ki. Pl. azzal, hogy a padlást járhatóvá tegyék (eredetileg nem volt az), vagy hogy a fürdőben máshová kerüljön a vécé, és legyen zuhanyzó is. egyszóval mindent. És ha javasolhatom, ne a szokásos kötbér százalékot fogadjátok el a szerződésben a késésért, mert az lófütty. Számoljátok ki előre, hogy az mennyi lenne, példákkal, 1 hó, 2 hó stb. és hogy arra az időre ti mennyiért tudtok albérletet szervezni, és mennyi lenne vele a plusz költség. Ezt mi nagyon beszívtuk.
Visszatérve a kivitelező kiválasztásra: az is szempont, hogy vannak-e alkalmazottai, ha igen, akkor ugyanazok dolgoznak, hasonló minőséget várhatsz az x-dik háznál is. Kikötés legyen, hogy az alvállalkozó hibáját ne terhelhesse rád, legyen az az ő gondja, persze kötbérrel terhelten, mert akkor tuti meggondolja!!
Mi a végén kieg. szerződést kötöttünk és mindent megkötbéreztünk. Nem volt egyszerű elfogadtatni, de hatásos volt :idea:

bocs, akit nem érdekelt ez. Legközelebb privátban írom le.

Panu
panu
 
 


Zsuzsi,
hogyhogy megint költöztök??vagy csak rosszul értelmeztem valamit?

B.
mbori
 
 


Én is visszaolvastam egy oldalt, mert nem tudtam követni.
Zsuzsi, mizu akkor?
Költöztök újra? Nem jó ott?

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Na végre van mit olvasni.
Mi ma jöttünk haza, mert egész héten vártuk a biztosítós hívását, de nem jelentkezett. (posta biztostó, nincs valakinek ismerőse arra? )
Egy 5 autós balesetben sikerült részt venni, mi voltunk az elsők. Fékeztünk, (esőben) mert ki kellett kerülni egy elakadt autót és az utánunk jövő nem figyelt... :evil: és az ő utána jövők meg már nem tudtak megállni. Hallottam a fékcsikorgást a hátunk mögött és tudtam, hogy belénk fog jönni. :shock: Szinte meg sem lepődtem. 5-en voltunk a kocsiban , Niki is. Persze rögtön kiugrottam és kivettem, szegénykém csak nézelődött meg kérdezgette, hogy mi van. :!: Itt meg is említem, hogy mennyire fontos a mindíg, jól bekötött gyerek ! Én mindíg jól meghúzott övvel kötöm be, mert semmi értelme az ülésnek, ha az öv laza ! :!: Nem lett senkinek semmi baja. Én egy kicsit vulgárisan beszéltem a belénk jött autó vezetőjével (amit most már bánok :oops: ) de annyira ideges lettem........ Egy szerencsétlen pali volt, nem egy eszement marha. Ráadásul az ő kocsija kuka lett. A miénk nagyon jól vizsgázott, meg vagyok vele elégedve, sajnálom is nagyon... :( Nem látványos a sérülés, de "mély". És akkor még csak most jön majd a biztosítós harc !

Egyébként jókat csónakáztunk,horgásztunk, csigáztunk és békáztunk. :lol: Fürdeni nem jutottunk el sehova, mert ilyen kocsival nem indultunk el (majd jövőre) Végül a helyi doki fölírt nekem gyógyszert a felfázásra, mert itthon nem sikerült megoldani. :?
Na most ennyi, holnap megyünk Gödre a mamáékhoz és hétfőn jövünk. Utána egész héten csempét fogunk leverni a konyha, fürdő és wc részlegekben. Hétvégén esküvőre megyünk Fertődre, ahol én leszek a tanú. Még ruhát kell varázsolnom, amiben fitt, csinos és karcsú leszek !!! :wink: :lol:
Dorki
dorki
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk :):):)
Mi Abádszalókon voltunk a hétvégén + pár napot, most megy a mosógép a rengeteg cuccal :D
Délutánonként járunk be az oviba ha a mi ovónénink ügyel :) jönnek majd családlátogatni hétfőn :) ez csak nálunk szokás vagy nálatok is volt/lesz ilyen?

Dorki
karambol :( szerencsére megúsztátok!! :)

Zsuzsi,
huh sok szerencsét a lakás adás/vételhez :) nálunk nem alakul sehogy egyelőre :(

jaj gyorsan elújságolom, hogy Dorka megtanult embereket rajzolni, így folyton a családot rajzolgatja, annyira jók :lol:

na megyünk le kavicsozni
:lol:

Krisz
krisszie
 
 


Krisz,
hozzánk kedden jönnek családlátogatni :D
Nagyon ügyi a Dorka!!És testet is rajzol vagy meddig viszi az alakot??Ez elég ritka ebben a korban,ugye ezt tudod?

Bori
mbori
 
 


Krisz,
milyen ügyes Csajod!!!
Eszter még csak most kezdett olyan arcféléket rajzolni (pontpontvesszőcske), de nagyon kezdetleges. Viszont nagyon szépen színezett ma az aszfaltkrétával :wink: .

Hozzánk is jönnek családlátogatni valamikor. Gondolom a hétfői szülőin majd elmondják.

MÁS
Írtam a kajásba!!!

Többiek merre?

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Ma nem aludt délután az Eszter,így most 8 előtt kidőlt :D
Apánk meg dolgozik még szegény,így enyém a világhálóóóó 8)

Teljesen tanácstalan vagyok,Eszti csakis pelusba hajlandó kakilni.
Most ott tartunk,hogy ma se bilibe,se wc-be,ahogy ráadtam a pelust,azon nyomban teletojta. :(
Viszont ha erőltetem,akkor meg visszatartja,a székrekedésből meg köszönöm szépen,többet nem kérünk.
Remélem ez változni fog az oviig!!
mbori
 
 


Szerencsés Asszony vagy, Bori :P !!!

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Sziasztok!
Krisz, nagyon ügyes a csaj :lol: és kik vannak a családrajzon? Ti hárman? Vagy még nagyik is? És sokat rajzol egyébként Dorka? Mert Lizát abszolute nem érdekli a rajzolás, csak ha én rajzolok, de ettől sem fekszik ki :wink: Az aszfaltrajzolás sem dobja fel. Előnye viszont, hogy a falaink még épek 8)
Szerintem normális a családlátogatás, bár nálunk sem álltak még elő ilyennel. Igaz, hogy Liza annyira ragaszkodik a pelushoz, hogy még úgysem kezdjük az ovit.

Kriszti, és szereti az aszfaltrajzolást Eszter? Gondolom, egyszerübb a fogása a krétának, könnyebb neki a rajzolás. Próbálj ki vele vastagabb filcet, vagy zsirkrétát...

Bori, teljesen együttérzek veled, még igy másnap is, nincs is ennél jobb, mint ha idejében kidől a család és tiéd a net meg a lakás, és foglalkozhatsz magaddal. Éljen! :lol:
Ne erőltesd a pelusnélküliséget! Hagyd rá, majd ő megoldja!

Dorki, levertétek a falat? hogy álltok a felújitással? Új ruha?

Tegnap kapott a csajom egy zsiráfot, nagyon nagy volt a boldogság 8) egész estig csak azzal játszott, mellévéve a többi állatot (ez egy sorozat, schleich), nem is volt szükség rám.

Panu
panu
 
 


Sziasztok!

Sztem éppen most a rajzkészsége fejlődik. Végre szépen fogja a ceruzát, így már egészen ügyesen szinez apró dolgokat is. Sok mindint rajzol már, most pl egy elefánt készült nagy krumpli tesstel, ormánynal, fülekkel és spriccolja a vizet :) :)
krumpliember családot rajzol :D a fej egészen kimunkált :) szeme, szája, haja, füle egész okés, aztán pár krumplival elintézi a többi testrészt :lol:
általában minket rajzol, de most éppen itt vannak a nagyiék így ők is belekerültek :)

viszont a biciklizés még mindig nem megy, az a baj, hogy igazán nem is érdekli. Mi mindig gyalog megyünk mindenhova, lesétálhatok vele a térképről :)

ja az egyedül játszás is egyre gyakoribb, úgy el tud molyolni a játékaival, főleg az állatok mennek nálunk is :)

Tényleg megint kérek könyvötleteket!
Már én unom őket van vagy 30 könyve de már mindet olvastuk legalább 50x :D

Most a pannit vettük elő, mert megkapja nem soká a köv. részt az ovisat :)

Krisz
krisszie
 
 


gyorsan lekaptam egy friss rajzot:)
éppen a miki babáját rajzolta le :D

Kép

Krisz
krisszie
 
 


Krisz
ez nagyon szép rajz, tényleg ! Ügyes a csajod !

Panu
Liza zsiráfja és báránya még mindíg itt van elrakva a polcon... :oops: legalább lesz tesója, ha visszakerül hozzá.
Apa most veri a csempét a wc-ben, bár elég könnyen lejön, így Niki sem ijed meg. ez a legegyszerűbb művelet. Új csempét még nem sikerült venni, mert bár már kerestünk az igazi még nincs meg.

Nálunk is megy az egyedüljátszás, most megint előkerült a dupló, kapott hozzá lapot, amire lehet építeni és egyre jobbakat kreál. Az előbb esküvőt épített... :wink: :lol: Merthogy holnap oda megyünk és ez van a fejében.
Rajzolni niki sem szokott. Inkább fest. Vagyis összepacsmagolja a füzetét. Ma pl. babokat festett kékre. (legalább nem tömi a szájába... :wink: ) Apja megint összerakta neki a konyháját, szóval most a főzés is megy.

Bori
a pelusba kakilás sokkal jobb, mint a nem kakilás... Ha a lányodnak így jön ki, akkor meg kell várnod, míg megunja és változtat rajta megint. Nikinél nagyon rapszodikus a dolog. Van, hogy 1 hétig kakil a bilibe magától, mint egy kisangyal, aztán 1 hétig megint jön a szenvedés. Mi teljesen leálltunk a leavolac-ról a doki tanácsára.


Niki biztos nem megy oviba most ősztől . Mikor kerestem az ovikat nem is esett szó róla, hogy novemberi lévén előbb menjen. Így helye sincs. Talán majd januártól megpróbáljuk. A bölcsibe akarom vinni megint heti 2x, de ott igazából csak 2-3 órát töltünk el és lehet, hogy kevés lesz neki. Na mindegy, legalább gyerekek között lesz, bár ott már mindenki kisebb, mint ő. (igazán nem fűlik a fogam hozzá, hogy oviba vigyem... :? )

Kocsit már leszemlézte a biztosítós, de kell majd pótszemle, szóval min. 2 hét mire jó lesz... :( még jó, hogy használható
Dorki
dorki
 
 


Krisz,
ma könyvtában voltunk Esztivel és nagyon jó kis könyveket hoztunk ki!Cím szerint:
-Füzesi:Mondókáskönyv 1.
-Janikovszky Éva:Már óvodás vagyok
-Bartos E.:Bogyó és Babóca / B. és B. a levegőben
-Legelő hősei(Disney) 8)

Elhatároztam,hogy így oldom meg a gyerekem végtelen könyvmániáját és csak reménykedem benne,hogy tud rá vigyázni.
Aranyos kis sarkot csináltak ott a gyerekeknek,amikor voltunk,pont ott volt egy Esztivel egyidős kislány is és ketten lenyomtak egy showt :D Többen sikítottak a röhögéstől ,a kölkök meg oktatták egymást.
Dorka rajza döbbenet!!Van egy könyv a gyermekrajzokról,már rég el akarom olvasni(talán most majd kikölcsönzöm),ajánlom neked is!!

Dorki,Panu,
köszi a nyugtatást a peluskakáról,igazatok van.
Egyszer pedig már megkaptam a magamét egy "kedves" anyukától a játszón!Valahogy tavasszal történt,Esztin még pelus volt és ő tisztára ki volt akadva ezen.Hogy az ő fia már másfél évesen és ez neki annnnnnnyira furcsa :? :shock:
Mondtam,jó, majd megverem...
Azóta is bennem van,hogy megmondom a magamét,ha meglátom,de aztán mindig rájövök,hogy totál felesleges.Főleg egy olyannak,aki úgy gondolja,h. cimbizhet a játszón ilyen dumával,amivel a saját gyerekét fényezi,másét meg fikázza. :(

Szép napot! :D
mbori
 
 


Bori,
tényleg Janikovszky Éva :) :)
a füzesi mondókáskönyv már megy kívülről, annyira nem vagyok oda érte, a képeket nem annyira csípázom benne :roll:

de a rajz miért?? sztem Dorka amúgy ebben is tök átlagos, van egy sokkal jobban rajzoló 3hónappal fiatalabb barátja :lol:

könyvtárban jó lehetett, Dorka lerámolna mindent kész elemi csapás lenne :lol:

kapott Dorka egy micimackós foglakoztató füzetet, hihetetlenül leköti! sztem kicsit korai mert betűket és számokat tanít, de a nagyiék csak a nagy micimackót látták az elején. Mondjuk a számokat már el is kezdte tanulni belőle, a betűket meg a hűtőmágnesekről tudja :lol:

Krisz
krisszie
 
 


Hahó!
Krisz, nagyon klasz a rajz, ügyes a leányzó! :)
Bartos Erikától nemcsak a Bogyó és Babóca sorozatot, hanem az Anna-Peti sorozatot is ajánlom. Ez utóbbi nem nagyon kapható már kereskedelmi forgalomban, helyette könyvtárban keresd.
Jó még a Vakondos sorozat, a Világ leggazdagabb verebe, de általában a cseh íróktól a kisgyermek könyvek mind jók. Bob és Bobek is zseniális, de ebben kevés a fotó, talán még nem köti le annyira a csajokat. Nálunk jobbára az állatos könyvek mennek, a többi nem érdekli Lizát nagyon. Persze, a Micimackós nagy könyvek is jók, legalábbis Lizának tetszik, ebben 5 mese van, és hatalmas gyönyörű képek. Tesz-vesz város is jó, mert sok minden van benne, a rajzokkal túlzsúfolt oldalak riasztóak lehetnek, de jó.


Bori, jó ez a könyvtárazás :D és mennyi időd volt válogatni? Anyukának fölösleges megmondani a magadát, mert nem hinném, hogy felfogja :| enyém gyerek még mindig pelusos :roll: Ma úgy döntött nem kell a pelus, helyette bugyit kért. Nem részletezem a napunkat, legyen elég annyi, hogy csak a bili maradt szárazon. Estére újra kapott pelust. Szerintem abban fog suliba menni :wink:


Panu
panu
 
 


Panu,
köszi,Anna-Petit megnézzük legközelebb,ha megyünk.Bogyó és Babóca nagyon nagy kedvenc,az egyszervolt.hu-n találta az apjával,azóta favorizálja.A rajzok nagyon kedvesek,kevés a szöveg és jó a történet.
A Janikovszky könyvet magamnak hoztam ki tul.képpen,de Eszti is végigült belőle ma reggel két hosszú mesét - ami aztán végképp nem jellemző rá :lol:
Tök jól elvolt a könyvtárban!Kb.fél órát voltunk,rajzolgatott,hangosan "olvasott",addig én simán tudtam nézelődni meg beszélgetni a könyvtárossal.

Ma megint túlpörögte magát,ez a héten a 3. olyan nap,amikor nem alszik délután.Őrült módon rohangált,amikor jöttek értem apájával a melóba,aztán a kocsiban bealudt.

Krisz,
majd írd meg,milyen volt az óvónénis látogatás!!

Kriszti,
és nektek a szülői?

Bori
mbori
 
 


Sziasztok!

Kicsit el vagyunk havazva, de azért időnként olvaslak titeket.
Rajzolás nálunk is a kedvenc!!! Mindennel, tollal, filccel, zsírkrétával.
Ez a az egyik legjobb rajza, ezt ki is vágtam, hogy elteszem emlékbe:
Kép
Amúgy a rajzolás terén nekünk a Shrek nézése rengeteget segített, mert állandóan a szereplőket kellett neki rajzolni, és ő is azokat próbálgatta utánunk. Azért vannak pöttyök a király feje fölött is, mert Shrek feje is pöttyös. :lol:

Bori, pelusosság miatt szerintem fölösleges aggódni, a játszótéri anyuka meg biztos egy remete, egyedül él a galaxisban...
Panu, ez már jó kezdet, ha Liza bugyit kér! :)

Dorki, kocsi, biztosító terén mi a helyzet?

Mesekönyvek sajnos mostanában kicsit háttérbe szorultak nálunk, mióta kevesebb időm van Bogára. :cry: Inkább tv-zés van, minimax, meg most a nagy kedvence a Verdák. Már a 4 főszereplő megvan a Nestés gabonapelyhekből, most azokat nyüstöli. :lol:

Úgy néz ki, hogy Boga megy oviba, a kérdés már csak az, hogy az épület felújítását mikorra tudják befejezni. Elméletileg szeptember elejére ígérték. :roll: Kicsit parázok miatta, hogy milyen lesz - neki is meg nekem is... Reggel összeszedni Csillust is, hogy indulni tudjunk az oviba... beszoktatás... jaaaaajjjjj!!!!
Óvónénis látogatás?? Én ilyenről még nem is hallottam. Nekünk is ma lesz szülői értekezlet délután. Hát kíváncsi leszek.

Zsuzsi, veled mi újság? Fanni megy oviba?

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


Andi,
nagyon,de nagyon ügyes a Boga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Padlót fogtam,de tényleg.

Ma megjártuk az sztk-t,Esztinek eléggé váladékozik a szeme.Ha egy erősebb szél fúj,azonnal begennyesedik.Sztem ez nem normális,de a dr.néni szerint nyugodjak bele,hogy ilyen érzékeny,nem kell vele foglalkozni.Hát nem tudom.
Mutogattak neki idétlen ábrákat,kulcsot meg fenyőfát,persze a kulcsot még én sem ismertem fel egyből,mondtam is a nőnek,hogy valami ismertebb meseábrákkal többre mennének :D
Ja,másfél órát várakoztunk,szétrohangálta az agyát a folyosón.

Zsuzsi,
tényleg,mi van Veletek?

Bori
mbori
 
 


Andi, hát ez a rajz tuti! Nem baj, ha kevesebb időd jut Bogára, de az az idő, amit vele töltesz, az legyen csak az övé (Csilla alvása alatt, vagy amikor apa otthon van), azt olvastam erre van szükségük leginkább. Persze, nem én vagyok a szakértő. :)

Figyelem, láttam egy cikket valamelyik babaoldalon a beszoktaatásról, és azt írták, hogy az anyának muszáj lelkileg helyére tenni a dolgot, mert a gyerek reakciója attól függ. Szélsőséges példát is hoztak, amikor az anya nem nagyon akarta az ovit, de muszáj volt, és a gyereknek is csak azt mondta elváláskor, hogy "nemsokára/mindjárt jövök", és a kisfiú egésznap várta a mamát, nem csinált semmit. Végül az óvónők beszélgettek a mamával és így sikerült helyére rakni az egészet. MIndjárt megkeresem és akkor feldobom a linket. Bár gondolom, hogy nem új Nektek, de érdekes olvasmány, és azt tapasztaltam, hogy a szélsőges példákból jobban tanul az ember, mint a magyarázatokból.

Bori, én nem aggódom a "nemalvás" miatt, nálunk is egyre gyakoribb, de néha erőltetem, illetve azt akarom, hogy megszokja a délutáni pihenést, még ha nem is alszik, játsszon a szobájában, nagyjából csendesen, és ennek eleget is tesz. Olyan könyveket "olvas" ilyenkor, amit kisebb korában használtunk, főleg leporello-könyveket, mert azt tudja kívülről és mesél magának, ilyenkor alig bírom ki leskelődés közben nevetés nélkül 8)

A szomszédunkban hamarosan kislány születik, hát én úgy izgulok! MIndennap kérdem tőle, hogy mi van velük, mennyit mocorog a baba, mit érez. A csaj egyébként orvos, nincs nagy szüksége bátorításra, mégis jó neki is nővel beszélgetni erről, úgy látom.

Dorki, mi volt az esküvőn? Nikinek hogy tetszett??

futok a dolgomra, bocs, ha valakit, valamit kihagytam.

Panu
panu
 
 


Andi
Ez nagyon komoly rajz, tényleg. És minden a helyén van ! Holnap leülök megtanítom én is a lányomat rajzolni ! (na jó nem)

krisz
bicikli Nikit sem dobja fel, a motor sem érdekelte soha. Hajlandó ráülni a bringára és ha valaki tolja, akkor "elviseli"

Nálunk most az olvasás sem megy igazán. Egy bugyuta hernyós könyvet olvastat el esténként , de más nem érdekli. Se rajz, se bringa ! Jesszus , most mi lesz! A duplo viszont menő ! Mi is voltunk könyvtárban nikivel és mikor rászóltam, hogy ne kiabáljon (sikítson, pontosan) megkérdezte, hogy miért, ki alszik ?
Mi már túlvagyunk a mondókáskönyvön, tudta a gyerek kivülől, de most semmit nem hajlandó mondani belőle.
Bori
mondd meg a játszóteres anyukának, hogy az ő gyereke túl korán lett bilire erőltetve és ez vissza fog ütni és hű de nagy baj ez, nem is láttál még ilyet, azt a mindenit ...
Panu
én is így vagyok vele, hogy amíg magamat nem győzöm meg, hogy Nikinek márpedig oviba kell mennie, addig minek. Mostanában egyébként a nyávogásait viszonylag abbahagyta, az esküvőn is elment vadidegenekkel...(a Balcsin is) Talán az apja miatt is lehet, hogy nyugodtabb lett vagy fejlődik, nem tudom, mindenesetre kényelmesebb. Na ez nem azt jelenti, hogy csönd van ! Az esti elalvás még mindíg katasztrófa. Már megbeszéltük apával, hogy ez így nem jó, de ennyiben is maradtunk. tegnap végre először átjött magától a mi szobánkba aludni éjszaka. Már 1000x megbeszéltük, hogyha fölébred éjjel, nem kell sivalkodni, hanem csak simán sétáljon át. És tegnap megtette. Igaz, hogy mi nem voltunk az ágyban, hanem a nagyszobában ültünk, de ez nem zavarta, szépen elsétált mellettünk, becsukta maga mögött az ajtót és bekucorodott az ágyba. Mi meg csak pilláztunk apával ! Annyira aranyos volt !

esküvő is jó volt, főleg, hogy nem kellett sietni haza. Nagyon jól elvoltak az uncsitesók. (2,3 8, 10 évesek) Persze hiszti is akadt, de nem volt vészes. Normális fényképet nem sikerült csinálnom, micsoda meglepetés... :? Niki 11-ig bírta a rohangálást, táncolást, sütievést. Nekünk is elég volt, asszem öregszünk :wink:

csütürtökön végre megyek nőgyógyászhoz ( szülés óta először)
dorki
dorki
 
 


Hello!

Próbálok mindenre reagálni de nem bizti,hogy minden menni fog!

Lakás,
igen felmerült ,hogy elmennénk egy sorházba de amit elsőnek kinéztünk annak a kivitelezője nem volt túl bizalom gerjesztő így abba nem ugrottunk bele utána elmentünk egy másikat megnézni az meg nem igazán olyan volt mint amit szeretnénk .
Ráadásul a mi lakásunkat ugye elkell adnunk na hát ez nem nagyon akar össze jönni jöttek már jó páran de mindegyik csak nézelődik ja és minimum egy milliót szeretnének alkudni azzal jönnek ,hogy már lehet kapni annyival olcsóbban is ilyen lakást.Csak azt felejtik el ,hogy az nem tavaly lett felújítva hanem még házgyári állapotba van.
Így most egyelőre tavaszra napoltuk a lakás eladást keresést .
Egy pár kép a lakásról:
http://www.ingatlan.com/h1038725

Panu,
köszi a lakás infókat!!!!
Liza azóta is pelenka nélkül nyomul?Van még száraz pont a lakásba?
Mikor mentek nyaralni?


Bori,
játszó téri anyuka le van tojva nem foglalkozz vele Esztered tudja és jelezni fogja mikor jött el számára a pelenka nélküli időszak .
Rosszul vagyok az ilyen okoskodó anyukáktól akik csak ülnek a homokozó szélén és okoskodnak és futatják a hibátlan mindenbe ügyes gyereküket.

Andi,
Boga rajza hát fantasztikus Fanninak kb. öt éves korába lesznek ilyen rajzai

Krisszie,
te lánykád is ügyesen rajzol büszke lehetsz rá,
ti is áruljátok a lakást ti milyet szeretnétek?


Dorki,
én se akarom tudomásul venni,hogy Fanninak oviba kell menni azt hiszem minimum még fél évig marad itthon velem azt majd utána meglátjuk jan. 17-én jár le a szabim.
De irigyelek én is úgy mennék már egy jó lagziba.
Tényleg lakás felújítással ,hogy álltok?
Nikinek kakilása rendeződőt már?
Anno én is hathetes szülés utáni kontrolon voltam nekem is már esedékes lenne :roll:

Képzeljétek Ricsivel felvételiztünk egy másik suliba testnevelés tagozatosba fel is vették őt úgy ,hogy az új tanévet ott kezdjük annyira izgulok ,hogy fog tudni beilleszkedni mennyire fogadják majd be őt a gyerekek egyszóval nagyon féltem őt.
Remélem jól döntőtűnk .Úgy félek az első naptól ,hogy fogom tudni otthagyni őt akkor nagy fiú már én mégis annyira féltem őt most is itt pityergek szép lesz a suliba is elkezdek majd pityeregni
:oops: :cry:
szuszoka
 
 


http://www.babanet.hu/album/main.php?album=4516&page=3

Töltöttem fel egy pár új képet a harmadik negyedik oldalra.
szuszoka
 
 


Zsuzsi, micsoda nő a lányod!! Elképesztően nőcis, főleg a szöszke fejével, még a nézése is. Szépek a gyerekek, jó ezeket a családi képeket nézegetni. :)
ne sírjál, biztosan megoldja a fiad a beilleszkedést!

Lizának megint pelusa van. Nem takarítgatok utána, majd ha zavarja szól. Az iskolába nem feltétel a pelenkamentesség, nemde?? :roll:

Járművek: a mtorozás megy ezerrel, a biciklizást kezdi érezni, de amíg a motor menő, nem nagyon kell a másik. De tegnap pl. az apánál lévő autóban maradt a motor, így kénytelen volt bicajra ülni. És rendkívül jól szórakoztunk. Próbálja már tekerni, és sikerül is, csak nem erőlteti a dolgot.

Dorki, azért fotókat tehetnél fel a lagziról!

Csajok, mi lelépünk egy időre (nyaralás), mindenkinek szép napokat!

Panu
panu
 
 


Sziasztok,

Újra a fedélzeten! :D Majd próbálok bekapcsolódni meg visszaolvasgatni.

Most mennem kell, csak a házimunka elől szöktem ide egy percre.

Brigi
b_brigi
 
 


Szia Brigi !

Ezt el se hiszem de jó !!!!!!!!!!!!!!!!
Fantasztikus a szolgáltatótok!!!!!!!! :lol: :lol:

Túl vagyunk az első suli napon Ricsi nagyon jól érezte magát 8-12ig volt ott . :lol: :wink:
Reggel kisérem be őt az osztály terembe velem szembe áll az egyik lánykori barátnőm akivel anno rengeteget buliztunk együtt. :D
Az ő kisfia is abba az osztályba jár.

Fanni túl van első mozis élményén a Westendben voltunk vásárolni mikor Ricsi kitalálta menjünk be a moziba mivel most csak 350forint volt a jegy úgy döntöttünk ha nem marad meg Fanni kijövünk na búm kidobunk ennyit az ablakon .Túl a sövényen néztük meg kicsit meglepődött mikor lekapcsolták a villanyt de azért tök jól el perecezgetett iszogatott nézte a filmet tők ari volt. :lol: :P


Na jóóóóóó most már tessék írni ha nem írtok megsértődők és soha többé nem írok!!!!
:twisted: :cry:
szuszoka
 
 


Na jó utolsó próbálkozás ha nem írtok akkor................... :twisted: :evil:


Ma Fanni kikísérletezte ,hogy reagálok ha a mosóporból és az öblítőből egy szert csinál!!! :roll:
Ugyan is az 5 kg Arielbe amit ma nyitottam fel beleöntőt egy 1,5 l Coccolino öblítőt és a biztonság kedvéért a földre is jutott ebből az anyagból plusz a ma reggel kirakót fehér törölközővel pedig feltörölte a földről a felesleget. :oops:
Ezek után mikor bezavartam őt a szobába utána oda jött hozzám és azt mondta "dágám szejetlek" :lol:
szuszoka
 
 


Sziasztok!

hú gyorsan írok nehogy Zsuzsi :evil: legyen :D
Azért Fanni milyen ötletes :)
Dorka is így szokta, amikor haragszok rá, rámszól, hogy anya most inkább legyél megint boldog :D :D :D

Nekünk az ovi még nem , de bababuszi elkezdődött :) Nagyon szuper volt, most látszott mennyit fejlődött Dorka a nyáron. Végre a levegővétel is a helyére került, fel tudja hozni a játékot a víz alól és úgy jön fel, hogy elrugja magát a medence aljától :) :) Szóval nem csak gyakorolni kell, hanem agyilag is fel kell nőniük a feladatokhoz :lol:

mennem kell....

Krisz
krisszie
 
 


Sziasztok!

Boga ma volt először óvodában! Persze ez még csak beszoktatás, de igazán jól sikerült. 8-ra vittem, ügyesen megmondta a nevét az óvónéninek, és ment játszani. Pár percig még ott voltam, majd hívtam, hogy adjon puszit, mert elmegyek. Jött, és nem is volt semmi gond. 1/2 11 felé mentem vissza, akkor is szépen játszott, de mikor kérdeztem, hogy akar-e jönni haza velem, akkor már igent mondott. Sírás- illetve szerintem hiszti - csak akkor volt, mikor hajbakapott egy másik gyerkőccel,valami játék miatt.
És a legjobb, hogy egyelőre :lol: holnap is akar menni.

Krisz, Dorka milyen ügyes az uszival!!! Bogának hol van kedve úszni, hol nincs..., de szerintem a medence aljáig sohase fog eljutni. :lol:

Zsuzsi! Na ne ijesztgess!! :D Mit akarsz? Fanni igazán kis házias csajszi, legalább fel is takarított maga után! :lol: Boga csak a folyékony szappan tartót akarta feltölteni a múltkor, persze a fél literes utántöltő a mosdóba került...
Mozi- klassz! és a nagy hangerő se zavarta?

CSillu vonyit, mennem kell

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


Csak a böcsületesség kedvéért :).

Megvagyunk, szülői érdekes volt, majdnem elsírtam magam, miylen nagylányom van :).
A jele napocska lesz és mehetünk bármikor ismerkedni az oviba.

panu,
kellemes nyaralást nektek! Merre voltatok?

Dorki,
biztosító halad már?

Zsuzsi,
a lakásotok gyönyörű!

Bori,
merre vagy te is elveszve???

Krisz,
Dorka remek csajszi! Az úszás isteni, Eszter is imádja a vizet!
Lakással hogy álltok?

Andi,
a rajztól el vagyok ájulva, hihetetlen, mit művelnek a csajok! ÉS Dorka is, Krisz!
Milyen kétgyerekesnek lenni? Csillus nyugis csajszi?
Szuper az ovi, nem lesz gond Bogával!

Brigi,
végre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jó munkához idő kell ;).
Mesélj!

Pusszanat mindenkinek!

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Sziasztok,

A legutóbb igen szűkszavú voltam. És ahogy látom be sem fogom tartani az akkor megígérteket. Szóval visszaolvasgatni biztos nem lesz időm. Örülök, ha néha ide tudok ülni. Nem tudom, hogy csak én vagyok e ennyire béna, de napközben 0 időm van "magamra". Főleg most, hogy Barnus előtt már nincs akadály. Ő sem áll meg egy percre sem egész nap. Ráadásul már a lépcsőn is fel tud mászni és ezt próbálja minél többet gyakorolni is.

A Marcinak pedig reggel a szemével együtt kinyílik a szája is és amíg este el nem alszik egy percre nem marad csendben. Ez néha nagyon cuki, de legtöbbször borzaszóan fárasztó. Az igaz viszont hogy egy nap tele tudnék írni egy füzetet a haláli dumájával.

Még nyár elején szó szerint egyik napról a másikra eldobtuk a pelust. Még kb 3 napig estére adtam rá, de akkor 4. este ő kérte, hogy bugyiban alhasson. Persze történtek azóta kisebb balesetek, de pelusunk már egyáltalán nincs. Erre nagyon büszke vagyok, mert előtte egyszer sem próbálkozott se a bilivel, se a WC-vel.

A másik büszkeségem, hogy kismillió mondókát és éneket tud. Egész nap ezeket dúdoljuk. Most már a Barnus is ahogy meghallja hogy énekelünk el kezd dülöngélni - azaz táncolni. Meg hogy a Barnust is dícsérjem egy kicsit ő is több éneket ill mondókát felismer és elkezdi őket mutogatni pl. "alszik a manócska" - erre ő ledől, vagy "kerekecske, gombocska" - és ő csinálja ezt a tenyerén stb.

Tesó féltékenység sajnos nem került el minket. Csak kicsit váratott magára. Viszont ahogy a Barnus el kezdett mozogni a lakásban és elérte a Marci cuccait (megjegyzem itt minden a Marcié) odalett a testvéri idill. A Marci egész nap rendre utasítja a Barnust, szegénynek semmihez nem szabad(na) hozzányúlnia. Sőt ha valamit adok a kezébe azt a Marci rögtön kikapja. Mostanában látok egy kis reménysugarat a helyzet javulására. Most hogy már a Barnus is egyre ügyesebb és értelmesebb sokszor van, hogy a Marci próbálja őt bevonni a játékába, több-kevesebb sikerrel. Viszont ha sikerül együtt játszaniuk akkorákat kacag mindkettő, hogy az kárpótol mindenért.

Egyszóval nem unatkozunk. Én hulla fáradt vagyok. Ráadásul Apa is csak össz 1 hetet volt itthon a nyáron. Akkor is a garázst pakolta össze meg polcozta be. Nyaralni nem is voltunk közösen.

Hát ennyit magunkról.

Megyek ledőlni, mert hamarosan kezdődik az éjszakai műszak.

Brigi
b_brigi
 
 


látom brigi végre előkerült ! Éljen !

Én allergiás lettem a parlagfűre vagy valami barátjára, gyakorlatilag a lakásból nem tudok kimenni annyira taknyom-nyálam egybefolyik... :? Most várom a tartós lehűlést !!!

Dorki
dorki
 
 


látom brigi végre előkerült ! Éljen !

Én allergiás lettem a parlagfűre vagy valami barátjára, gyakorlatilag a lakásból nem tudok kimenni annyira taknyom-nyálam egybefolyik... :? Most várom a tartós lehűlést !!!

Dorki
dorki
 
 


Brigi!

Beszélgetünk múltkor az ajtó rácsról mi most szedtük le ha gonolod nagyon szívesen kölcsön adom.


Zsuzsi
szuszoka
 
 


Dorki!

nagyon sok boldog névnapot!


Zsuzsi,Fanni
szuszoka
 
 


Dorki!

Nagyon sok boldog névnapot Nikinek!

Zsuzsi ,Fanni
szuszoka
 
 


Bocsi az elsőt elrontottam!
szuszoka
 
 


Sziasztok,
megjöttünk, minden nagyon klassz volt 8) szennyestartóból türemkednek ki a ruhák, gyerek 10-kor még ugrált a kádban, de végre itthon vagyunk, és végre a saját ágyunkban alszunk :)

Portoroz-ban voltunk, a szlovén pindurka tengerparton, sokat fürödtünk, hajóztunk Velencébe (kisgyermekkel nem túl romantikus :lol: , de galambkergetésben verhetetlenek vagyunk nemzetközi megmérettetésben is :wink: ), aztán a bledi tónál jártunk, félig megmásztuk a Triglavot, és egészen megmásztuk a Vintgar szorost..

Dióhéjban ennyi. A héten egy ikea-randi??

Niki névnap volt/VAN?? Isten éltesse!!! Fürdő? WC? Konyha? Hogy álltok??

Brigi, látom szereltek nálatok, ÉLJEN!

Bori, nálunk megy ezerrel a Szutyejev mesekönyv. A három kiscica és tsai. Nagyon élvezzük, mert most már újabb meséket olvashatok benne, nemcsak a mindenki által ismert Kispipi és Kisréce, valamint A három kiscica című opusokat. Ajánlom.

Dorki, most látom az allergiát. Talán orvoshoz kéne menni... A lakásba zárkózás sem rossz megoldás, de nem egy hosszútávú befektetés :roll: És jelzem, a mostani allergiaszezon októberig tart! Ha kell doki, vagy egyéb segítség, szólj.

Panu
panu
 
 


Brigi
Niki a nagy beszéd tanulás közben elfelejtette a mondókákat, pedig sokat tudott. Mostanában elmondja az első két sort, aztán gondolkodik kicsit és hozzákölt valami saját találmányt. De öröm hallgatni. :lol:
Panu
Örülök, hogy jó volt a nyaralás !!! :lol:
3 napig megjavultam "allergiailag", de most megint meleg, száraz idő jön , szóval a takony is visszatérőben. Orvoshoz nincs kedvem menni, ha nem nagyon muszáj. :oops: De jövőre felkészülök előre. Csak nem tudom még mi ellen pontosan. :shock:

Nikivel megint járunk játszó bölcsibe heti 3x ééés :!: most ott is hagyom. Múlt héten mentünk először a nyári szünet után és megkérdeztem tőle, ott marad-e egyedül játszani a többi gyerekkel ? Azt mondta igen, ezért ki is próbáltuk. És tényleg 10 perc újraismerkedés után ott maradt. :lol: Aztán legközelebb is és azóta is. Hát meglepődtem, de azért örültem neki. Mikor mentem vissza érte, azt mondta a gondozónő, hogy : anyuka, ez a Niki, nem az a Niki ! :wink:
Mert ugy tavasszal rám volt ragasztózva és egy lépést nem tett meg magától, de most látom rajta, hogy sokat változott.

Köszönjük a köszöntéseket, hétvégén volt buli, Niki nagyon élvezte. Azóta is jön egy nap 20x, ad valami játékot és mondja, hogy Isten éltessen, boldog névnapot ! Ad két puszit és megy tovább ! :lol:

Biztosító még sehol, bár már leszemlézték és a szervíz is megnézte, ülnek valami meghatalmazásos papíron. És a szervízben azt mondta a pasi, hogy a biztosítós valamelyik alkatrész cseréjét úgy vette föl, hogy annak a 40 %-át nekünk kell fizetni !! Hát hallottatok már ekkora állatságról ??? Mi közöm van nekem az egészhez? Az a biztosító dolga, hogy elintézze, ezért szedi be a pénzt. De ha akar valamit, akkor talán a károkozónak küldjön egy csekket ! Idióták ! Posta biztosító! :evil:
Dorki
dorki
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?