Üdv!
Esti bekukk. Csak gyorsan, mindjárt kezdődik az utsó Dr. House...
Kisvirág, nagyon édi ez a Kende-mosoly.
Mi jól boldogulunk a cumival, lazán beszippantja (habár az utóbbi időben a mutatóujja is szimpi), sőt nálunk épp a fordítottja szokott lenni, alig nyitja ki a száját (mondhatom, még össze is szorítja).
Időhúzás nálunk: Peti fel kézbe (altató pozícióba), cumi a szájba, és elaltatás. Lentebb írtam, hogy annyira nem tudom elaltatni, hogy a kaja ne kelljen neki, inkább csak elszunyál.
Pil., a talit még mindig passzolom...holnap rákérdezek a tatámtól, hogy mikor fogja tartani a szülinapját...
Lemaradtam: miből volt 10 db egy ezres? A habitapiból? Nekem is kéne (már ha erről van szó)!
Nyanya, irigyellek...én több, mint öt órát alszok egyhuzamban, de engem nem mindig elégít ki. Ma is jó lett volna, ha Peti a hatos etetés után visszalszik (mint tegnap), de most nem akarta a jót (már ami anyunak jó...).
Fordulás: Peti egyszer csinálta, még mininek, de azóta se. Viszont hátáról az oldalára nagyon megy. És néha az oldaláról a hasára képes dőlni, attól függ, mennyire van berágva.
Katus, Szfehérvár.
Mi most szombaton megyünk, Skoda-tali. Ebéd apu unokatesójáéknál...legalábbis elvileg.
A "forgást" Peti is régóta csinálja.
Allergia miatt
. Az egyik ismerősünk is allergiás, terhesség alatt "elmúlt" nála, de most megint előjött. Nem tudom, mi a helyzet náluk, de a múltkor azt mondta, hogy valszeg áttérnek a tápira, mert nem bírja bogyó nélkül.
Gombi, a kedvenc játékról elfelejtettem nyilatkozni. Petinek ilyen nincs. Amivel elvan: csörgő, ha valaki csörgeti, egy villogó zseblámpa, és egy gyerekrádió (villog, és hangokat ad). Utóbbit nagyon tudja nézni. Na meg a déditatáját...
Nálatok hogyhogy ilyen hosszú a kaki-átfutási idő? Nálunk úgy volt, hogy hétfőn fél tíz-tízig kellett leadni a mintát, és szerdán 10 után már meg tudta érdeklődni az asszisztens néni, hogy mi a helyzet...egy örökkévalóság volt ez is. Drukk, hogy ne legyen gond! Mi a bacifertőzésre még eredmény nélkül Erytrothrop (na szerintem ezt nem jól írtam) szirupot és bizmutos bélvédőt kaptunk.
Erről jut eszembe: akit érdekelnek a gyógyszerek:
www.drinfo.eszcsm.hu oldalon a gyógyszerekre kattintva be kell írni a gyógyszer nevét, és ott kidobja, hogy mi a helyzet (ld. Pil. hozzászólása).
Petinek van ilyen játszóizéje, de még meg kell operálnom egy kicsit, mert rövidek rajta a madzagok, így nem tudja élvezni, csak időm nincs rá. Pedig tutira tetszene neki, ma észrevettem, hogy a zenélő forgóján a kék maci jön be neki nagyon.
Alvásról: régen anyum volt mélyen alvó, akkor apuval még anyu szüleinél laktak, és én is aludtam párszor a mamámék ágyán egyedül, jól körbepárnázva (a mamámék ugye elmentek dolgozni), mivel anyu rám se hederített, hiába nyekeregtem.
Lreta, teszel fel magadról képet? A kicsi képről nem tudlak kivenni...
Vagy jöhet priviben, e-mailben is.
Egyébként kinél szültél?
Macsek, Petire 62 centisen már kicsik voltak az ilyen méretű rucik (néhány kivétellel). Holnap megyünk oltásra (remélem, hogy megkapja), lemérik, aztán majd megírom, hogy mi a helyzet.
Az alvásról annyit, hogy Peti nem tud olyan fáradt lenni, hogy ne visítson a kajáért...már 180-200 ml tápit kap, de így is éhen akar veszni, ha letelik a három óra...
Ja, és hét eleje óta bömbis korszakot élünk. Ma hagytam negyed óráig...aztán kivettem, mert vörös volt a feje, és leszakadt róla az összes víz (mindig ez van), ha nem vettem volna ki, most is bömbizne, makacs, mint az anyja!
Blackrose, ezzel az idejövetellel és írással mind így vagyunk, már tegnap én is írtam, hogy ilyenkor van időm. Napközben ritkán, ma is du. nekikezdtem olvasni, de abba is maradt. A kincseid nagyon édesek!
Szilvi, jól kitoltál velem. A gombapörit imádom, és anyukám fánkja verhetetlen, számunkra legalábbis...
Kép: majd ha lesz, teszek fel. Most csak öcsém+Dögi kép van friss, az is a másik gépen...
Oltás: szerintem csúszni fog, habár épp tegnap néztem, hogy a lényeg, hogy betöltött x. hónap után kapja a szurit. De szerintem csúszni fog a többi is, ha nem is ilyen sokat, de majd megbeszélem a dokinénivel, hogy mi lészen.
A méreteinkről, ahogy írtam, majd holnap este írok (vagy amikor lesz időm).
Amandi, a védőnő hathetes korig kötelezően hetente jön ki, aztán asszem 6 vagy 12 hóig havonta, utána ritkábban. A
www.babafalva.hu oldalon megtalálod, hogy milyen gyakorta kell(ene) járnia.
Feri, üdv nálunk. A férjemet is így hívják.
És akkor a ti babátok a harmadik Kende itt. Milyen gyakori itt ez név?!
Norwell, milyen kis husis pofija van a fiadnak? Petié még mindig nyúlánk...
Nem is olvasom el az étrendet, egyébként se érint sajna...de a szikkadt kenyéren megakadt a szemem...kell még víz, aztán tisztára mint a börtön.
Reni, ahogy írtam, mi bizmutos bélvédőt kaptunk, ebből 3*1 mokkáskanállal kellett neki adni étkezés előtt fél órával.
Az anyaságit mindenféleképp Te igényled (nem véletlenül anyasági támogatás), de a kitöltött és aláírt papírt, plusz ami kell, szerintem a párod is beviheti.
Csandy, miért kellett kivenni a kisfiad vakbelét??? (na lejjebb meglett a válasz, habár azért "rendes" a dokitól, hogy akkor kiveszik így is úgy is...de mindegy) :O Én csináltam pocifotót, a másik gépen van. Súlyban nincs rajtam felesleg, de a hasam még elég nagy. Vmelyik nap az egyik rokon kislány (ja, szombaton) megkérdezte, hogy miért ilyen nagy a hasam...
Na, a hsz-ek végére értem, a dr. House már megy, most nézem is.
Ági