Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Újrainstalláltuk a gépünket, szuper Kép, csak elfelejtettük elmenteni a Kedvenceket és emilcímeket... Kép

Remélem, holnap odajutunk, bár Barni még mindig fent van, és reggel tuti, hogy keltenem kell, megyünk suliba. (Pénteken már feltörölte a nagy elõadó - jaj, de jó, van hosszú õ,û!!!- szóval a padlóját...)

Szia Hajni! Gödöllõn hol laktok?

Megyek is, én is hulla leszek holnap. Szóval remélem, találkozunk.

Henke
gesztenye
 
 


Sziasztok! Visszajöttünk a nyaralásból. Nagyon fáradt vagyok és nincs türelmem olvasgatni. Talán majd holnap...
Pussz!

SzaBori
borcsa
 
 


Sziasztok!

.. na lehet, hogy felébredt, és akkor vágtáznom kell ...

.. kell ...

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 

 
 

Ui: BMárti, én is ezt kérdezem:
CSAK NEM??????????????? KépKépKépKépKép
Henke
 


Sziasztok!
BMArti! Orulok, hogy jobb a kedved Kép Jo nyaralast!
Es nekem is muszaj megkerdeznem: csak nem????????????? Kép Kép
Danimama
danimama
 
 


Sziasztok!

BMárti
Örülök hogy jobb a kedved, bár már nem olvasol egy hétig minket, azért még azt hozzá tenném, hogy sok férfi van úgy , szerintem hogy ha nem néz szembe a gondokkal csak hagyja õket, elõbb utóbb megoldódik maguktól is / persze nõk is vannak ilyenek/, tehát ha most vissza jössz egy hét külön után úgy is úgy fogsz örülni neki, hogy egy ideig mindent elnézel. Ez a páromra jellemzõ persze én magamból indulok ki, neki az az elve, hogy amin nem tud segíteni / vagy nem akar/ azzal ne piszkáljam mert csak mérgelõdik rajta.
Szerintem most pihensz egy kicsit és feltöltõtsz energiával!
Azért az is igaz, hogy ha megbántva érezzük magunkat , minden hirtelen jött kiküldetésben szándékosságot látunk, pedig ez nem biztos hogy igaz.

Zsuzsi! Danimama!
Köszönöm a kedves soraitokat!

Bogancsi!
Gondoltam rád amikor írtam BMártinak akartam is példálózni veled de aztán mégis kihagytam a dolgot, hogy ha valaki akkor te megérted mirõl beszélek.
Én különben élvezem mind a három korosztályt amiben vannak, de a babák az egy egészen különleges világ! Éppen ma mondtam a páromnak amikor a Napsugár átölelt és magához szorított,hogy látod nekem ez a fizetésem!
Senki nem fog, tud olyan önzetlenül szeretni mint a gyerekeink amíg kicsik. Ha leszidom õket akkor is vissza sompolyognak egy kis idõ mulva, hogy úgye azért nincs harag, még ha dühösen elzavarom õket akkor is odabújnak hogy szeretnek. Nekem elég bocsánatot kérnem ha megbántom õket és õk boldogan elfogadják sõt örülnek neki.


Alvás
Már két napja alig alszik nappal Napcsiga, borzalom, így fõzni meg takarítani stb. Szó szerint kétszer 20 perc talán ebbõl 10 perc szopi, 10 perc böfi néven nevezett szunyóka a kezemben aztán landolás a kiságyba és még be se teszem az ajtót már is nyekereg.
Éjjel is megébred néha, de nem veszélyes általában vissza alszik / vagy nem, jó hogy elkiabálom megint/!

Evészet!
Nem tudom nálatok hogy alakul de a lányom alig eszik valami szilárdabb kaját, most õ úgye 7 hónapos ennyi idõsen a bratyók már vígan egy üveg bébi kaját úgy bevágtak mint a huzat, a kisaszony meg jó ha egy fél üveggel elmajszol aztán persze szopi minden mennyiségben!
Ráadásul csak az édes papit eszi meg ezt megfigyeltem, minden féle gyümölcsöset akár husival akár nélküle, de zöldségfélét semmit!
Már arra gondoltam megpróbálom ritkábban eteni hátha éhesebb lesz, hiszen jóformán 3 óránként eszik és azért mégsem annyira picuri már. Az ivászat miatt alakult ez így mert nem iszik csak pohárból, de abból már egészen ügyes, úgy hogy most néha megkinálom némi teával is, így csak ki bírja 4 óránkénti evészettel.
Szerintetek?

Menta! GOrsi!
Nálatok is még ilyen gyakran szopiznak? Helena emlékszem, hogy az ekcémája miatt nem ehet mindent, de õ is csak az édeset eszi meg? És Peti, mit adtok nekik saját fõzésût vagy üvegest? Ötlet? Kedvencek? Hátha nálunk is bejön!

Henke!
Képzeld én is most tanítgatom Napsit " PÁ! PÁ!-zni"
A tapsizás nem is jutott az eszembe pedig írtó aranyos lehet!KépKépKép

Szia Hajni!

Nem semmi a két "kicsi" lány születési súlya!
Mindez hagyományos úton vagy császárral? Bocsi ha indiszkrét de el sem tudom képzelni hogy egy 5 kilós babám legyen. Napsugár sem volt kicsi a 4 kilójával, de éppen elég volt végig csinálni.
Ha gondolod írj magatokról már nagy lány a kisebb is. Egy héttel idõsebb mint az én lányom! Mekkora most? Mit csinél egész nap? Hogyan alszik, és fõleg hogy álltok az evészettel, mert mi most éppen hadilábon!?
Nálatok kicsi a korkülömbség mit szólnak hozzá a gyerekek?

Rebi
Ne hagyd hogy kiakasszanak nem éri meg!
Nekem is szokták mondogatni hogy mit miért csinálok én határozottan kikérem magamnak, azért mert nekem és a családomnak így jó!
Nincs két egyforma család és életforma mindenkinek más jön be, ami nekem jó még nem biztos hogy a másiknak is az!
Szerintem minden családban vannak ilyen emberek aki kéretlenül is osszák az észt, álltalában kitûnõ hangnemben!

Cory

Én szeretem a csoki tortát!!!KépKépKép:
Ezért én nem azt kapok a páromtól mondván hogy a gyerekek és Õ az erdõmestert szeretik inkább......az én szülinapomon!

Nálunk az anyós egy á....lat. Hihetetlen komolyan, mint a viccekben! Én már mondtam is a kedvesemnek hogy ha ilyen leszek inkább lõjön le!
Sok mindent elnézek mindenkinek de ha egy nõnek nem ez unokái, gyerekei a legfontosabbak azt nem bírom. Képes a srácaimat kiküldeni a csapra inni miközben az üdítõ ott ficereg az asztalon, vagy egy tálca sütibõl kivesz egyet és ketté vágja a két gyereknek mert a többi kell a pasijának!Undorító!

Regény lettem! Mint rendesen!

Pussz: Dzsili
dzsili
 
 


Sziasztok!

Márti: a tortámmal nem járnál jól, mert a szülinapom januárban volt Kép És egyébként sem maradt belõle, mert anyukám megette. De köszönöm mindenkinek az együtt érzést Kép

Evészet: Balu van hogy már 3,5 órát is kibír két kaja között. Azért ez nem rossz majdnem 1 évesen KépKép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Sztike! Örülök, hogy Ancsa teljesen egészséges! A krumplit anyaejjel próbáljátok? Nem tudom, mitévõ legyél, Romi szerette.
Hogy nap közben hogyan alszik el Romola? Ugyanúgy, mint este: én leülök a kényelmes karosszékemben, Romi a hátán fekszik keresztben az ölemben, feje a kispárnán, és cicizik bõszen, amibe bele is alszik. Ha nem, akkor forralt, lehûtött vizet iszik még cumisüvegbõl. Ennyi.
/Na ez nem mindig mûködik így, de szerencsére elég ritka, hogy valami miatt mégsem alszik el, pedig látszólag nagyon álmos. Akkor jön az ölben cipelés, az ágyunkban fekvés (együtt, és én finoman masszírozom a hátát). Aztán újra ciczés, szóval akkor elég gázos, de hálistennek nem túl gyakori./

BMárti! Hogy vagytok? Érezd nagyon jól magad és pihenj sokat!!!

Na, megyek aludni, sziasztok: Laura és Romola

Ui: én nem hiszem, hogy megyek talira. Majd akkor, ha lesz esernyõ-babakocsink, elõbb nem hiszem... ezt a nagy kocsit nem szándékozom a BKV-n utaztatni... pedig nekem is nagyon jót tenne már egy kis kimozdulás.
p_laura
 
 


Sziasztok!

Dzsili!
Írd csak a regényt, én szeretek olvasni! Kép
Evés-téma: Ha rendszeresen kínálod ennivalóval, nem fog éhen halni, annyit eszik, amennyire szüksége van. Mellette meg szopizzon, amennyit akar. Luca már elmúlt 1 éves, és teljesen változó az étvágya (mint ahogy a felnõtteknek is). Van, hogy egész nap szinte csak szopizna, máskor meg nagyon jókat eszik. (Fõleg a talikon, akkor rendszerint belekóstol mindenkiébe. Kép Cory, mi lesz a mai menü?Kép)

Alvás:
Luca még mindig kel éjszaka, általában 2* szopizik. Szerencsére könnyen elalszik, van, hogy csak betakarom vagy megsimizem a hátát. (Ha nagyon tátog, jön a ciciKép) Zsófi is szépen elhagyta magától az éjszakai szopikat 16 hónaposan, Luca is biztos így fog tenni, ha eljön az ideje.

Cory!
Én majd sütök neked tortát, vagy kapsz Zsófiéból. (Az biztos nem lesz csokis.) A joghurtos meg egyáltalán nem bonyolult, tényleg csak össze kell keverni, és már kész is.Kép Bátran próbálkozz vele! Ha gondolod, mondok még ennél egyszerûbbet is, hozz a talira papírt, ceruzát.

BMárti!
Jó pihenést, én én is megkérdezem: Csak nem???? Kép

Puszi mindenkinek
Andi

Andi
andi3
 
 


Helló!

Tomi tegnap hintázott!!! Igazi, rendes, játszótéri hintában és nagggggggyon élvezte Kép Kép Kép Tökéletesen kapaszkodott és nevetett, miközben lökdöstem. Nem lehet kibírni!!!

Nálunk az evésidõk alakulása - sajna már nincs szopi, meg a hozott anyatej is megszûnt -: 6-kor tápszer cumisüvegbõl, 9-fél 10 körül Milupás gyümölcslé, 1 körül ebéd - bébiétel, 4-5 között uzsi: sima gyümölcs vagy Milupás, este 8-kor tápszer üvegbõl. Kényelmes, de sokszor gondolok nosztalgiával a szoptatásra.

Apa és Dani nagyon élvezték a vitorlázást tegnap. Csodálatos idejük volt, és sokat úsztak, Dani kormányozta is a hajót és megtanult sok szakkifejezést. Teljesen feldobva jöttek haza Kép

Kellemes hetet mindenkinek Kép
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok!

Keresztül húzta a fiam a számításomat, ugyanis bealudt és így nem tudunk kimenni hozzátok, pedig annyi mindent szerettem volna megbeszélni veletek.
Tényleg, ha bejön a hûvösebb idõ, akkor is lesz tali? És akkor hol?
Ha már itthon kell ülnöm ebben a szép idõben, csináljak valami hasznosat is, megyek vasalni (pedig nagyon nincs kedvem)

Bmárti!

Nagyon örülök, hogy nem fogod egyedül tölteni ezt a hetet és így egészen jól sült el a dolog!én már meg sem merem kérdezni, csak nem?

Sziasztok

Szilvi és Petike
bszilvi
 
 


Rebi
látom nem csak nekem akarnak beleszolni a gyereknevelésbe hanem neked is ne hagyd .nekem multhéten sikült ezen üssze veszni anyukámal mert minden áron beleakart szolni kis Peti nevelésébe ,öltöztetésébe én meg jol megmondtam a magamét ere ü megsértödöt és 2-3napig nem is telefonált de most megint szent a béke egy darabig Kép.

Dzsili
hát az anyosod tényleg nem normális Kép én nekem az ilyenektöl mindig felmegy a vérnyomásom és igen harcias leszek Kép hogy lehet ilyen egy nagymama ?

Üdv Csics és az 1honapos petike Kép
csics
 
 


Sziasztok!

Menta,
ma mondta a dokinéni, hogy Cumi feje lágya benõtt. Elfeljtettem tõle megkérdezni, hogy azért még kell szedni a D-vitamint?
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Hát, még nem sikerült az utánolvasás, de azért igyekszem újra bekapcsolódni.

Márti,
mi egy hétvégi bulis rendezvényen voltunk. De megg kellett, hogy állapítsuk, mi is csak öregszünk, és ezek a mai fiatal gyerekek már teljesen máshogy buliznak. Ez már nem is bulizás, csak ivás, és "teknó"-hallgatás. Amúgy sok régi ismerõssel találkoztunk, és úgy összességében nem volt rossz. Hangus nagyon élvezte, csak úgy zsebelte be a dícséreteket.

Mostanában rászokott, hogy 8ig alszik (a fél hetes kajájába belealszik - eddig ez volt a reggelije), így vagy 3szor kel fel este 9 és reggel nyolc között. Én totál hulla vagyok.

Azért tegnap este eljátszotta még a kis bélpoklost: másfél üveg fõzeléket nyomott beKép. Mondjuk ma viszont nem viszi túlzásba a kajálást. Viszont kapott új csõrös poharat, mert az aventes elkezdett ereszteni, még függõleges helyzetben is folyik belõle valahol a víz. Úgyhogy most bébé comfort van, de ebbõl jobban is tudja szívni a folyadékot.

Anyós: nálunk is próbálkozik tanácsokkal, én meghallgatom, aztán elfelejtemKépNa, jó, azért szokott idõnként jókat is mondani.

Üdv
Szila
Szila
 


Andi! Ebbe a joghurtos sütibe gyümölcsjoghurt kell? (Bár én nem kóstoltam/kóstolhattam, de felkeltette az érdeklõdésemet. Kép )

Laura
p_laura
 
 


Sziasztok!
Gyanítom, hogy a nagy kérdésre úgy 1 hét múlva kapunk csak választ BMártitól, úgyhogy én majd csak akkor kérdezõsködök.Kép BMárti, pihend ki magad!

Dzsili
Peti is 3 óránként eszik, totál visszatértünk a régi idõkhöz. A sütõtök a favorit, õ is inkább édeset eszik. Eddig a maximum alig fél üveg bébiétel volt, sütõtök-alma. Az üvegesek többnyire jobban bejönnek, mint amit én csinálok, bár csak az utóbbi 1-2 hétben kezdett többet enni 2-3 kanálnál, szóval talán 1x az én fõztöm is jó lesz neki. Kipróbálom, amit Henke mondott, hogy pl.kicsit fûszerezzük meg a krumplit. De Peti pl. megeszi a vegyeszöldségpürét a Nestlétõl. Amúgy napi 1x kínálom ilyesmivel és 1x-2x gyümölccsel. Én nem siettetem, tejcsi van bõven.

Még szerencse, hogy anyámék nem szólnak bele a gyereknevelésbe. Tanácsot is csak ritkán és nagyon finoman adnak. Puszi nektek, szüleim!Kép

Jó volt a tali, keresni kéne egy fedett helyszínt is a téli idõszakra.

üdv: Gorsi
gorsi
 
 


Sziasztok!

Muszáj elmesélnem valamit a taliról, mielõtt ideérne Rebi Kép Ma Csenge Balura vetette magát Kép Én mmég nem akarok nagymama lenni!!

Ja, és tisztábatehettem Barnit Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Sajnálom, hogy ma nem tudtunk menni, pedig már olyan régen láttalak benneteket meg a gyerköcöket, de föztem mert ebédre jött az anyukám. Hétvégén meg elkirándulunk vidékre, úgyhogy tényleg jó lenne valami meleg helyszín, úgy értem fedett.Kép
Hanna is tapsol mér az integetés nem megy még, de már ideadja a játékait, aztán én vissza és kezdi elöröl. nagyon aranyos. Ma meg elkezdett mutogatni.KépEgyelöre teli tenyérrel, majd megmutattam neki, hogyan kell a mutató ujját használni, azóta összefonja a középsö és mutatóujját mint a babonások, úgy mutogatKépKép
Lányok cipõ ügyben hogy álltok? Ha jön a hüvös esös idõ, ti vesztek mér cipõt a gyerekeknek, aki már állnak és lépegetnek kapaszkodva? vagy még korai? Anyukám azt mondja, hogy nagyon kifelé van fordulva a bokája és kellene valami cipõ rá.
Megnéztem a fotókat a talikról. Andi! Luca mekkora lett!Kép Barnika meg sose volt kicsi.KépKép

pussz

Tikk

UI:tettem új képet fel a profilba, akit érdekel.
tikk
 
 


Sziasztok!

Én is szívesen lettem volna a talin és nem a fogorvosi székben. A doki szerint csak 3 fogamat veszíteném el a bölcsesség fogam miatt. Beutalt holnapra a szájsebészetre, de én ilyen szép jövõre nem vágyok. Gyorsan felhívtam barátnõmet, hogy tud-e más szájsebészt nekem ajánlani, aki figyelembe veszi, hogy szoptatok és hogy nem akarok 2 egészséges fogat elveszíteni. Na ez a másik csak jövõ hétre adott csupán konzultációs idõpontot, majd akkor megbeszéljük, hogy mikor és hogyan legyen a kis mûtét. Szóval holnap nem megyek a mészárszékre, inkább vettem homeopátiás bogyót, ha nagyon fájna a fogam.
Márti, te hogy vagy fogilag? Hogy oldottad meg?

Bocsi az offért. (azért a fogorvos után gyorsan beugrottam a fodrászhoz, végre nõnek érzem magam Kép )

Evés: Dzsili, Dorka sem eszik sokat, inkább szopizik, a sütõtököt, az almát utálja, inkább a brokkolit, kukoricát, spenótot, sós dolgokat szereti, és a joghurtot. Szóval minden baba mást szeret. Dorka nem eszi meg a fõzeléket, ha nem elég meleg vagy nem jó az állaga. Evés közben ha itatom, többet eszik, de mi még mindig max. harmad üvegnyi fõzeléket eszünk, szerintem ez semmi Kép

Na befejezem, vigyázzatok magatokra és babáitokra!
Üdv: Zsuzsi és Dorottya
zsu26
 
 


Sziasztok!

Csak hogy pontosítsam a történteket: Balu magára rántotta Csengét! KépKép Cory nem jól "látta", mi történt a háta mögött... Kép

Most biztos nem tudok hosszút írni, mert Manó valami elképesztõ nyakatekert pózban aludt el, és azt nem hiszem, hogy sokáig fogja bírni ...

pusssz, jóéjt.. és éljen a talizás! Kép

Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


Tikk!

Hanna már volt a tengernél? de jó neki Kép
nagyon aranyos a fotó a babájával és a könyvvel!
Milyen hosszú Hanna? Nekem elég magasnak tûnik.

Gratula: Zsu


Én kis kocsicipõt (puha anyagból, fûzõs) vettem 18-as méretût az Auchanban Dórinak, ha hidegben sétálnánk, de szerintem ebben járni nem nagyon tud, mert zavarta a felállásban, mikor felpróbáltuk.

Üdv
zsu26
 
 


Sziasztok!
Nem is tudom,mikor irtam utoljára,talán 2 hete?...Olvasni azért próbáltalak benneteket,de erre is alig volt idõm,nemhogy irni,pedig sok érdekes dolgt irtatok.Mindez azért,mert most,hogy ilyen szép,tágas helyre költöztünk,nagy vendégjárás indult be folyamatosan,amit azért nem bánok,mert igy nem egyedül vagyunk Ajsival itthon,viszont ez már a sokadik hosszutávu roham volt,és ugye jóbol is megárt a sok...Este van internet hozzáférés olcsón,és akkor mire a babóca,elaludt,a vendégek a nappaliban,vacsi...nem birtam a gép elé jutni.
Nem is tudom mivel kezdjem...

Nagy gratula az összes ügyesedõ babócának!KépKépKép
Eszméletlen ügyesek a babák,és észveszejtõ sebeséggel fejlõdnek!

Üdv az ujaknak!

BMárti:Sokszor érzek Hasonlóan én is,pedig kissé naivan abban reménykedtem ,hogy szakemberként-pszihológus,gyerekápoló-már talán könnyebb lessz mint az átlagnak,de ez nem igy van,persze mondjuk a pelenkázás,gyerekellátás talán könnyebben ment,de a lelki oldala,azt bizony át kell élni-pont azért jó veletek csevegni mert sok hasonló problémánk van,hiszen ugyanabban a cipõben járunk!Kitartás!

Magunkról:Ajsi 6-ik foga készül áttörni,egyre inkább lehet vele játszani,integet,tapsol,ugy morog,mint egy oroszlán Kép ,és szopi után a cicimet és a hasamat bürrögve fujja,aztán nagyot kacag.Szabájosan tud kötekedni az emberrelKépA járókában körbejár,leül,feláll folyamatosan,kuszik...szóval nagyon pörgõs lett az élet vele.Viszont éjszaka 2-szer szopizik,kb éjféltõl velünk alszik,és ez nem tul kényelmes,ráadésul mostanában uj alvásrendet alakitott ki magának,2-szer alszik nappal,és 10 körül alszik el csak.Pedig olyan jók voltak a szabadaabb esték!
Az etetés és a pelenkázás viszont rémes,pelenkázásnál folyton felülne,forog,odanyul a kakiba,etetésnél pedig felvette azt a szokást,hogy benyul a szájába minden falat után,kiveszi a felét,és vizsgálgatja,szétnyomjaKépMár tudja,hogy nem szabad,de huncutul néz és kivárja a pillanatot,amikor villámgyorsan cselekszik...ediig õ a gyorsabb.és véltozatlanul egyre akaratosabbKép Kép
Most befejezem,mert már nagyon hosszu lettem,megpróbálok gyakrabban irni.
bea
 


Sziasztok!

Köszi a kajózásos élményeket tehát nem az én csimotám az egyetlen a szopis babák között aki még mindíg a cicit tartja elõbbre mint a fõzit. Azért ez megnyugtató.
Már egész nagyok a fogacskái amivel rendesen megtudja markolászni a mellemet néha, ez mondjuk már nem olyan megnyugtató!

Azon felül ráadásul egyre "disznóbb" õ is.Neki az a mániája hogy minden falat után megszopizza egy kicsit az ujját amit aztán a szájából kivéve szépen megtörölgat mindenbe különösen a ruhájában,. Folyton a kanál után kapkod illetve igyekszik "kiverni" a kezembõl a poharat kanalat ami éppen van.tortúra pár falat hamiér.

Zsuzsi
Jaj a fogorvosok az én "szörnyeim" annyira félek tõlük és annyira vacakok a fogaim! Jobbulást neked!!
Érdekes hogy Dorottya a sós ízeket kedveli jobban mert az anya tej az édes ezért szeretik a babák többnyire az édesebb kajcsikat. Azt én megfigyeltem hogy langyosan jobban eszi a fõzit/két kanállal/ a gyümölcsöt viszont nem szereti ha melegítem / már bébi desszertben/. Napsi üveges papit eszik mert én úgy vélem hogy míg nem eszik meg egy nagyobb adagot felesleges annyit szórakoznom azzal hogy még neki is külön fõzzek. Majd ha már többet eszik egyszerre és több mindent is lehet neki, akkor eszik saját kutyulást. Nálunk gyakran még a fiuknak is kétfelé kell fõzni!

Tikk
A magam részérõl mindíg szívesen nézegetem a babákat fõleg az olyan édi kis manókat mint Hanna!
Én már vettem Napsugárnak kis cipõt természetesen iszonyú pénzekért de inkább megéri mert a nagyon puha cipellõk csak azoknak a babulekeknek jók szerintem akik még nem járnak, állnak, mert kifordul a bokájuk ha nem tartja erõsen a cipõke. Az biztos hogy nehezebb cipõben járniuk Napsi is fura így meg sokkal lassabb, ügyetlenebb, de ezt is meg kell szokni mint mindent! Ritkán van csak rajta ha sétálgat a lábiján kicsit kint különben ha kocsiba ül leveszem, bent pedig egyálltalán nem hordja mert azért a mezitláb a legjobb!

Gorsi
Megpróbálom a vegyes zölit, hátha!
Ja és mibõl gondoljátok hogy BMártinál "csak nem?" Vagy mi nem? Pedig nem csak magamat olvasom ámKépKépKép de errõl lemaradtam..... ÉN egy buta kukac vagyok úgy látszik de már mindenki megkérdezte?

Rebi és Cory
ne púderozzatok!
Szerintem ezt a nyamvadt Big B.... nézik a gyerkõcök ami után egymásnak esnek fényes nappal! Jó lesz vigyázzni! KépKépKépKépKép

mit szóltok ahhoz hogy nem elég hogy még a vízcsapból is ez a Big B... izé folyik, most már zafti kis pornó jelenetekkel tarkítva, de még az iskolában is órán az a téma a 4.-es fiaméknál hogy ki kivel feküdt össze tegnap. Ki vagyok akadva!

Andi
Látod megint sikerült a regény - csak neked-!

Pussz: Dzsili
dzsili
 
 


Még egyszer én:amióta megy a BB,azóta nálunk is halódik az internet,teljesen kiakadtam tõle én is!Kép A babanetet is akkor tudom letölteni,ha szerencsém van!
Jó éjt!
bea
 


SZiasztok!

Betegek vagyunk: Ármin elkapta az "allergiámat" KépKépKép, ami mostanra mégiscsak egy ronda torokgyulladásnak bizonyul. Nálam még mindig tart, lassan 2 hete, Árminnál most kezdõdött, de õt azonnal elkezdtük kezelni, azaz vittem dokihoz, kapott gyógyszert (augmentin), kaptam én is (bioparox), szóval, remélem, mihamarabb kilábalunk belõle!

Ma reggel azért voltunk a KOrai Fejlesztõben kontrollon, mindent a lagnagyobb rendben találtak Kép, sõt, azt mondták, Ármin szebben és korábban mozog, mint azt a kora szerint várnák KépKépKép! Nem kell többet mennünk, pedig ide jó volt járni, mert végtelenül kedvesek voltak! Kép (Ja, NEM a XIII. kerületben voltunk, mi a IX.-be járunk!)

KÉpzeljétek, tegnap, mikor voltunk a körzeti dokinál, ki volt írva, hogy meghalt a védõnõnk, tegnap reggel volt a temetése Kép Nagyon megrázott! KépKépKép Igaz, szopi témában nem feltétlenül fogadtam volna meg a tanácsait, de nagyon kedves volt, nagyon szerette Ármint - ráadásul kb. egy hónapja született meg a rég várt unokája! Hát, a lányát is nagyon sajnáklom! SZörnyû lehet most neki!

Lehet, hogy én egy hülye vagyok, de direkt az ismerõsök + a babanet hatására belenéztem a BB-be, de nem bírtam 5 percnél tovább! És ha ma reggel emiatt nem tudtam esetleg babanetezni (óóóóórákon át! Kép), akkor nagggggygon úúúúútálom!!!!!!!

Bocs, hogy most senkinek semmire nem reagálok, majd biztosan lesz ma még több idõm is, de most muszáj kicsit háztartáskodnom, míg Ármin alszik, mert ha ébren van, permanens szopi van és nyiff-nyaff. Kép Olyan rekedt, mély hangja lett!

SEnki ne legyen beteg, mi is igyekszünk gyógyulni, a tali miatt NAGYON irígykedem, mert már úgy rákészültem lelkileg!

Márti+Ármin
márti
 
 


sziasztok!

régen óhajtott menzi megjött, így az új frizura mellett teljes értékû nõ lettem. mostantól vigyázhatunk a kedvesemmel Kép

Dorka borzalmas volt ma hajnalban, óránként üvöltözött és befeszítette magát, így szoptatni sem tudtam, alig bírtam megvigasztalni, mert egy pozitúra sem tetszett neki. megfigyeltem, hogy akkor ilyen ha este jól megetetem, tehát nálunk nem jön be az, ha teli a hasa, akkor végig alussza az éjszakát.
a nyüginek köszönhetõen jó korán elmenekült a férjem dolgozni...ezek a férfiakKép

Márti:
remélem mihamarabb meggyógyultok, szerintem is átlagosnál fejlettebb a fiad, okos és ügyes fiú lesz!!!

BB-rõl, hihetetlen szinvonaltalan, a fodrásznál én voltam kisebbségben, mert nem találtam szuper ötletnek és pszichológiailag tanulságosnak. Szerintem ez a magyar változat minden más nációjú bb-t alulmúl, pedig német is elég borzasztó volt, ott egy horvát menekült bunkó lett a gyöztes, aki Shakespeare-rõl egy szót sem hallott, bár igaz jóindulatú volt. Ez a magyar változat elég kiábrándító, mi lesz majd a 15. héten, ha már most túl vannak a szex jeleneteken és a sajtó ezt teljesen normálisnak tartja...Kép
lehetne jobban is csinálni, de engem úgy sem érdekel, inkább rádiót hallgatok vagy netezek.
Kellene egy gyermekrádiót csinálni, ahol csak gyerekeknek szóló mûsorok lennének, hangjátékokkal, versenyekkel, dalokkal, zenével ( komoly és pop), ilyen nincs, szerintem csomóan hallgatnák!!! Meg kéne csinálni!

sziasztok:
az álmodozó Zsuzsi és nagykékszem Dóri (aki tele van púppal a fején, mert még mindig veri magát Kép)
zsu26
 
 


Dzsili
ne mérgelödj a BB miatt nem éri meg ugy látszik gyerekeknek csinálták mert a felnötek nagy része utálja legalábis akit én megkérdeztem az mind h.... titulálja és egy-két internetes és telefonos felmérés is ezt bizonyitja .

Puszant Csics és petike Kép
csics
 
 


Sziasztok!

Andi!
Én is kipróbáltam a joghurtos sütit, isteni lettKép Köszi. Borzasztóan egyszerû, gyors, és nagyon finom!!!!! Mondjuk nem írtad, milyen formában sütöd, én kerek tortaformába tettem, tetejét megszórtam darált mogyoróval, sütés után kettévágtam és megkentem málnalekvárral. Nagyon úgy néz ki, mint egy TORTA. Várom, mit fog szólni a párom, ha hazajön ebédelni, biztos nem érti majd és elkezd gondolkodni, hogy csak nem valamilyen ünnep van ma. Szóval szuper!!!!!

Márti!
De jó, hogy Ármin ilyen ügyi és hogy nem kell mennetek többéKépKépKép


BB-rõl én már hallani sem akarok. Megnéztem tegnap a neten az ominózus szexjelenetet, és hát megvan a véleményemKép Szörnyû, hogy ez ma egy tv-adó favoritja és az a legszörnyûbb, hogy egy ilyen színvonaltalan vöröslámpás-házról szóló mûsor adja a lakosság nagy részének beszédtémáját. Na és igen Dzsili, én is arra gondoltam, hogy tuti ez a téma a suliban isKép ELKÉPESZTÕ!!!!Kép

Mibõl gondoltátok, hogy BMártinál esetleg....??????
Én sem találtam rá semmi utalást.
Ti is már gondoltok arra, hogy de jó lenne ismét kismamának lenni??? Mondjuk én még csak gondolat szintjén vagyok, jövõ nyáron szeretnék egyet felhõtlenül pocak nélkül nyaralni, aztán irány a kisbabaKép
Olvastátok, hogy Pocok már félidõs pocakos és ismét kislánya lesz???? Én egy "kicsit" irigykedek...

Puszi, Nyuszimanó

Ui: Képzeljétek, Donci már 8 kiló!!!! és kb. 72cm, már félig felül a földön, ahol meg megtud kapaszkodni, ott már teljesen!!!! (pl. fürdõkédban, babakocsiban) És két napja folyton bübübüzik és ápápápápázik. Ja és ma csak 1x kelt fel!!!!!!!!!!!! hajnali 5-kor és reggel 8-ig aludt. Szuper éjszaka voltKépKép végre.
nyuszimano
 
 


Sziasztok! Már én is régen jártam erre!

Márti! Nagyon szorítok nektek, hogy minél hamarabb meggyógyuljatok mindketten! Kép Kép Kép

Tikk! Hanna tényleg nagyon gyönyörû, mint mindig!

Na, de Csenge, na, de Balu!!! Kép Kép Kép

Andi3! A többiek kiványcsivá tettek ezzel a joghurtos sütivel. Lehet, hogy csak én nem vettem észre a receptet, de leírnád? Jó magánban is! Köszi!

Ágci! Addig kell adni a D-vitamint, amíg más D- vit. tartalmú ételbõl meg nem eszik annyit naponta, amennyiben kb. 10mikrogramm (400E) van. Pl. 1 liter tej. Addigtélen és õsszel egy csepp D-vit, ill. nyáron és tavasszal elég a napoztatás. Ez kb. 2 éves korig szokott tartani. Bár akkor sem isznak még napi 1l tejet, de persze nem csak abban van D-vit.

Dzsili! Ne aggódj amiatt, hogy Napsi nem eszik annyit, mint annak idején a bratyók. Úgy tûnik õ ebben is más. Hidd el, 1 éves koráig az anyatej a legjobb neki!

Zsuzsi! ezek szerint már sikerült leadnod a dolgozatodat? Gratulálok hozzá! Mostantól jó pihenést, már amennyit Dorka hagy! Irígy-irígy a fodrászért! Én most még a wc-re is csak nehezen tudok lelépni, mert Helenának úgy tûnik jön a két alsó foga és írtó nyûgös! Egy kis hisztizsák! Csak bírjam türelemmel.

Lányok! Nektek mi volt a legrosszabb gondolatotok, amit a manótokkal kapcsolatban gondoltatok. Attól tartok én kezdek begolyózni, azaz pszichológiai eset lenni. Nem is merném leírni a gondolataimat! Kép Kép Kép
szóval BMárti! Teljesen átérzem a helyzeted, de te talán most pihensz. A férjem szerint rám is rámférne egy kis pihenés, csak sajnos nincs olyan formátum, amiben ez kivitelezhetõ lenne. Kép

Ráadásul most vesztem össze az anyósommal, persze gyereknevelés témában és bár tiszta lelkiismerettel írom, hogy tudom, nekem volt igazam, mégis olyan rossz érzés, hogy nem tudtunk dûlõre jutni még akkor sem, amikor beszélgetést kezdeményeztem. Õ az a típus, aki 4 hónapos korára teljesen elválasztotta a lányát, hogy elmehessenek nyaralni egy hetet és otthon hagyta a 1.5 évest és a 4 hónapost a nagymamával. Szóval nincs vele könnyû dolgom.
Bocsánat az off-ért.
Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Henke
Gödöllõn az autópálya közelében lakunk, az állatkorház felé. Ismerõs vagy erre?

Andi
Neked isKépKépKép

Dzsili

Nem vagy egyáltalán indiszkrétKép Mindketten "hagyományosan" születtek, és mindketten 3 óra alatt voltak meg.Mimike pedig ráadásul gátvédelemmel születettKépKép Hát végül is Viki kijárta már neki az utatKép
Nem mondthatom hogy nagyon vészes lett volna, csak az volt rossz, hogy becsípõdött a méhszájam, és azt a dokibá szedte le fájások alattKép Ezt leszámítva jobb volta második szülésem. de ha nem csípõdik be, akkor eyg-két héttel elõbb született volna meg. És lehet hogy be sem értünk volna a korházba egybenKépKépKép nem voltak fájásaim, anélkül tágultam, amíg engedte a méhszájam..
Az az egy hét különbség a lányaink között nem is sokKép Mimi most kb 10kg.
Nagyon nyugodt baba, annyira hogy néha nem is hiszem el, hogy van ilyenKép

bocsi, most vendégem jött, majd folyatartom


pusz
Hajni
0611viki
 
 


Sziasztok!

Cory kihagyta a talis beszámolóból, hogy Vili és Borcsa Boszorka Lucája is nagyon egymásra találtak Kép , még Cory meg is kérdezte aggódva, hogy a pelust rajtuk hagytuk-e Kép csak õk még nem tudják egymást leránatni, bár Luca már nagyon ügyesen gurult Vili felé Kép

Ja és azt is kihagyta, hogy hazafelé Coryékkal bementünk a skálába és Vili sirdogált picit (a villamoson már üvöltött) és ott Balu meg akarta vigasztalni Kép

Ma voltunk csípõszûrésen az ortopédián, volt uh is, mert volt minden ágon csípõficam a családban, de Vilinek semmi de semmi baja Kép
Aztán elmentünk vásárolni is és Vili kapott egy hatalamas játszószõnyeget, de még nem próbáltuk ki, mert nagyon bealudt hazafelé az autóban.

Vezetés téma: egyre gyakrabban vezetekKép egyre jobban megy újra, apa örül hétvégén megyünk családi buliba, hazafele lesz sofõrje Kép Azt is kezdem megszokni, hogy ebben az egy esetben ne figyeljek Vilire ha sír is, bár az autóban ha kajcsi után és büfiztetés után megyünk tuti bealszik, viszont ez a városi forgalom, ekkora útépítések mellett Kép lehet hogy agresszív leszek tõle.

BB tegnap próbáltam nézni, hát lehet velem van baj, de én nem bírtam.
Próbáltam való világot is nézni, hát az se ment. Rájöttem, hogy szépirodalmat kell olvasnom, tegnap a Barátok Köztet se tudtam elviselni, pedig arra egész rászoktam.

felébredt Vili.
Sziasztok.
norci
 
 


Sziasztok!

Tegnap azért írtam ilyen röviden, mert muszáj volt megelõznöm Rebit Kép Aztán meg lehalt a társalgó.

Andi: Balu köszöni szépen a kishajót, tegnap fel is avatta Kép

Még mindig nem tudom, milyen tortát süssek Balunak. Majd csak lesz valahogy Kép

Az elmúlt két napban Balu 2 puklit szedett össze a fejére. Kezd igazi fiúnak kinézni Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk doki néninél vizitelni. Nem szólt semmit, hogy Csenge hét alatt csak 5 dekát(!) hízott.. azt mondta, ennyi mozgás mellett nem is csoda ... A füle teljesen OK, úgy látszik, játékból pöckölgeti. A szemében már 2. napja volt valami, és nem tudtuk kiszedni, úgyhogy adott egy beutalót a szemészetre, hogy jobb, ha kiszedik, még kûmielõt vmi bajt csinál. Na a kerületi gyerekszemészeten nem volt orvos, mert épp beteg a mai doki... a legnagyobb dugóban vissza, út közben be a János Kh-ba a szemészetre. ott meg már nem találtak semmit... úgy látszik a nagy hiszti közben kisírta .. :-)

most megint bealudt, úgyhogy se kaja, se fürdés... ébredéskor totál nyûgös lesz, aztán meg hajnalban már úgy dönt, hogy reggel van ... neeeem.... most is alig aludtam, mert óránként evett éjjel, nap közben meg 2x20 percet bírt aludni ...

... viszont most úgy hallom felébredt ... :-))

szép estét
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


ja .. elindult a lépcsõn felfelé ....

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


sziasztok

Egy kisbabás barátnõm jöt délután hozzánk, 5 hetes a kicsi fia. Olyan furi volt megfogniKép A lányaim már olyan nagyok hozzá képest. Igaz Mimi ekkora volt mikor megszületettKép

Evéssel amint látom ugyanaz mint nálatok. Vannak napok, mikor csak szopizik még mindig. Azért fura nekem mert Viki 8 hónaposan már olyan jól evett, de már az idegeskedésen túl vagyokKép Mondta vki nekem -mivel tejpépet megeszi- hogy asima rizspépbe turmixoljam a hammát, zölséget és gyümit is. Ez nálunk be is jött, pár nap volt hogy már e nélkül is megette a fõzelékét - Miminél csak a saját készítésû jöhet szóba, az üveges bébi kaját kiköpi- de pár napja megint cicizik fõleg. Kicsit bíztam már benne hogy enni fog jobban, de majd késõbb. Úgylátszik jó még neki a tejcsim. Csak addig nem fogyizhatok igazán kicsit jobban. És ha rendesen eszem, akor sajna naggggyon kívánom a csokitKépKép Pedig januárig le kell adnom kb 15 kilotKép és egyre kevesebb idõm vanKép
Nálunk nagyon jó dolog hogy ilyen kevés köztük az idõ, amint látom nekik is. Mimi egyszerûen remeg Vikiért, Viki pedig elsõre a kicsit keresiKépKépÉs persze Mimi kapja a legtöbb puszitKép
És nálatok???
Alvás nálunk elég jó. Viki 3 hónapos korától különszobában alszik, átalussza azóta az éjszakát, Noémit is áttetük a gyerekszobába 6 hónaposan, el is alszik ott, de 2-3 között ébred, átviszem hozzánk szopizik, és ottmarad reggeligKép fél 8 köröl ébred. Délben alszik fél1 tõl 3ig, amikor Viki. Miminek kevesebb az alvásigénye, Viki másfél évesen 3*aludt napközben. 1-3-1 órákat. Viszont déli alvásnál is a szobájában alszik el, és mikor feljövök az üzletbõl 2 felé, már az apja mellett horpasztKép úgylátszik errõl nem szokik le egy ideigKép De mi nem bánjuk. De hova tesszük a következõ babust??KépKép
Viszont egész nap eltud játszani bármivel. És Viki si elszórakoztatja, viszont jóval anyásabb mint a nõvére. (igaz Viki nem is szopizott csak 3 hónapos koráig-sajnos)
Olyan kisbaba amilyenrõl álmodozni szoktak az anukák szülés elõtt, bocsi de elfogult vagyok veleKép

Menta
Nekem is szoktak rossz gondolataim lenni. Vagyis inkább félelmeim, néha nem is kicsikKép Fõleg ha valami rosszat hallok. Múlthéten anyuéknál Õrbottyánban egy 4 éves kisfiút ért elég sújos baleset. A szülei hibája is, felelõtlenségbõl! Nem tették be a gyerekülésbe, mert elaludt ahol voltak, az elsõ ülést eldöntötték, oda fektették le. Az anyja a hátsó ülésen ült az üres gyerekülés mellett, apja vezetett. És sajna jött egy részeg szembõl. Csak a kicsinek lett baja, sajnos nem is élte túl. Bocsi hogy ilyen negatívumot írok, de nem tudom megemészteni, ismerem is õketKép
És nagy bennem a fész, mikor nem látom a lányaimat.
Igaz Mimi velem van szinte mindig, Vikit pedig sûrûn viszik anyósék délutánonként sétálni, és mint kiderült multkor Kistarcsára gyerekülés nélkül elvitték kocsival, hogy még be sem kötötték. Gondolhatjátok mit éreztem mikor megtudtem!!! ÉS csak sétáról volt szóKép Az meg a másik, hogy a férjemnek mondták-ez rendben is van- de a párom a lelkükre kötötte hogy a korházba NEM vihetik be. Fertõzõ osztályra. Na, a rokon akit látogattak, elszólta magát hogy be lett víve í lányom. Azt histtem felrobbanok. Annyira felelõtlenek. Igaz utána egy hétig anyósom nem is köszönt, de elmagyaráztam neki, hogy a lányokat én szültem, és ha mondok valamit igenis és tartsák be.

jesszus, nagy bocsi hogy ilyen hosszú lettem, de most szabad a gép.
Apa tv-zik. Ritka alkalomKépKép
Remélem fogok tudni jönni sûrûn, és bocsi azért is ha valami OFF volt.

sziasztok
Hajni

ui: Cory, dobd át ide a csokitortákat!! Én sajna imádom!Kép
Hogy milyet süss, nincsc ötletem, de holnap megnézem a könyveimet, hátha....ok?
0611viki
 
 


a sújos szót persze hogy ly-el írják, tudomKépKép
jött, súlyos
0611viki
 
 


Szila!

Most látom, van táblázat is. Itt az mi adataink, ha legközelebb beírnál minket, akkor kösziKép

Noémi 2002.01.21 Máv korház, Gödöllõ
Tesó Viktória 2000.06.11

Hajni
0611viki
 
 


sziasztok!
Gyors valaszok, mert innen csak ritkan es keveset tudok netezni...

Szoval meg kb 2 hetig vagyok anyueknal. Pont eleg is lesz, igy a vege fele elegge nehezen birom. Otthon meg majd sirok az egyedullet miatt... ordogi kor.

Vezetes: feladtam. Itt es most nem er annyit penzben energiaban es foleg tejciben hogy idegeskedjek. Majd, ha a Kristof mar nem szopizik es elvan masokkal akkor ujra elkezdem. passz.

A katalogusszeru kicsiszepseg nagyon rosszcsont. Harmadik napja lehetetlenul cicizik.... nappal is sikit es razza a labat. el elkapja sziv kettot, elengedi, sikit, de este mindezt hatvanyozottan adja elo.
odaig jutottunk, hogy ma este fagyitejet kapott uvegbol, mert nem aludt egy percet sem nap kozben, ezert en is hulla voltam.
Benyomott 260-at majd kozolte hogy HEOOO ami annyit tesz, jaccunk. Mondtam nem, es letettem. Most alszik, de en csak 60-at tudtam kifejni...

Nem vagyok bigottul cicihivo, ha elmult a tejci hat elmult. a legfontosabbat megkapta. Azt nem ertem csak, hogy MAGANAK RONTJA EL!
mit csinaljak vele?
mert ugy egy hisztis gyereknel, akit tulajdonkeppen csak az idegesit fel, ha cicire akarom rakni, szoval nala nem mukodik a 2 orankent cicire csapjuk, oszt majdlesz tej rogyasig....
elkeseredettseg hegyek!
akinek volna valami 5lete, pliz irjon nekem privati, mert lehet hogy csak 2-3 nap mulva tudom olvasni, es addigra ez az iras eltunik... szoval: trilla@mailbox.hu

koszi
martina
martina
 


Sziasztok!

Márti, jobbulást mindkettõtöknek! KépKépKép Sajnálom, hogy így alakult, hiányoltunk benneteket. Ármin tényleg olyan szinten van, mint Barni és Balu! Kép

Csatlakozom a tali krónikásaihoz. Még az ottlévõknek sem meséltem, hogy amikor a trolin mentünk odafelé, Barni elaludt, és egy nõ elsírta magát. Aztán õ segített levenni a kocsit a parknál, de egyszerûen nem tudtam mit kérdezni, nagyon sajnáltam õt. Kép
Aztán Barni úgy megharapott, hogy ihajj. Kép
Életében elõször felállt egyedül KépKépKép(azóta sem sikerült megismételni a produkciót), aztán hazafelé elaludt a metrón az ölemben, alig tudtunk leszállni. Kép

Hajni, mi Szadára fogunk költözni, az autópálya közelébe! Tudom, hol az állakórház, régen oda hordtuk a cicámat. Kép

Holnap megyek iskolába, úgy ki vagyok éhezve rá, hogy még a fonetika-óra gondolata is felcsigáz. Kép A másik kettõ Yeats lesz, és Írország története. Az elõadásokat még nem tudom. A komédia a 19. és 20. században biztos.

BB-ügyben egyetértek, én is kíváncsi voltam a pszichológiájára, meg csak úgy tudok véleményt formálni valamirõl, ha megnézem-elolvasom idõnként, ezért bele-bele néztem, de bõven SOK is volt belõle ennyi. Még egy ok, miért ne kapcsoljuk be a tévét. Kép
Még írtam sokat errõl, de letöröltem, - ez nem az a topic. Kép

Nyuszimanó, neked magas lett a süti? Én gyümölcstorta-formában sütöttem, ahogy Andi, joghurtot kentem a tetejére, és gyümikkel raktam ki. A tied is jó variáció!
Cory, próbáld meg, tényleg nem vészes! (Nekem is ez volt a beavató-sütim!)

Sziasztok, szép jó éjt nektek, kevés ébredésest!

Henke
gesztenye
 
 


Sziasztok!

Márti, jobbulást mindkettõtöknek! KépKépKép Sajnálom, hogy így alakult, hiányoltunk benneteket. Ármin tényleg olyan szinten van, mint Barni és Balu! Kép

Csatlakozom a tali krónikásaihoz. Még az ottlévõknek sem meséltem, hogy amikor a trolin mentünk odafelé, Barni elaludt, és egy nõ elsírta magát. Aztán õ segített levenni a kocsit a parknál, de egyszerûen nem tudtam mit kérdezni, nagyon sajnáltam õt. Kép
Aztán Barni úgy megharapott, hogy ihajj. Kép
Életében elõször felállt egyedül KépKépKép(azóta sem sikerült megismételni a produkciót), aztán hazafelé elaludt a metrón az ölemben, alig tudtunk leszállni. Kép

Hajni, mi Szadára fogunk költözni, az autópálya közelébe! Tudom, hol az állakórház, régen oda hordtuk a cicámat. Kép

Holnap megyek iskolába, úgy ki vagyok éhezve rá, hogy még a fonetika-óra gondolata is felcsigáz. Kép A másik kettõ Yeats lesz, és Írország története. Az elõadásokat még nem tudom. A komédia a 19. és 20. században biztos.

BB-ügyben egyetértek, én is kíváncsi voltam a pszichológiájára, meg csak úgy tudok véleményt formálni valamirõl, ha megnézem-elolvasom idõnként, ezért bele-bele néztem, de bõven SOK is volt belõle ennyi. Még egy ok, miért ne kapcsoljuk be a tévét. Kép
Még írtam sokat errõl, de letöröltem, - ez nem az a topic. Kép

Nyuszimanó, neked magas lett a süti? Én gyümölcstorta-formában sütöttem, ahogy Andi, joghurtot kentem a tetejére, és gyümikkel raktam ki. A tied is jó variáció!
Cory, próbáld meg, tényleg nem vészes! (Nekem is ez volt a beavató-sütim!)

Sziasztok, szép jó éjt nektek, kevés ébredésest!

Henke
gesztenye
 
 


Sziasztok!

Azt le sem írtuk Norcival, hogy mi volt, mikor mentünk a talira Kép A budai Skálánál szálltunk át a 47-esrõl a 4-esre. Jött egy idõsebb nõ, és megkérdezte, a két gyerekrõl, hogy testvérek-e. Nagyon vicces volt, mert Norci tolta Vilit, én Balut és köztünk jött a fickóm Kép Biztos azt gondolta, az övé mind a kettõ Kép

martina: mail ment.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Márti
gyógyulást mind a kettõtöknek küldjük a gyógy KépKépKépKépKép
Jó hír hogy mindent rendben találtal a fejlesztõben!KépKép

Nyuszimanó!
Nagyon beindult Donát baba! Simán lekörözi nemsokára Napocskát, és milyen ügyes már!KépKépKépKép

BB ügyben úgy néz ki teljesen egy sinen mozgunk! Akinek esetleg tetszik azért szóljon!

Hajni
Köszi a beszámolót azért még várom a folytatást!
A 10kg-jához hány cm ez a nagy lány? Érdekes hogy nálunk a fiuk nehezebbek voltak de rövidebbek némiképp mint Napsugár annak ellenére hogy kevesebb súlyal születtek.

Menta
mielõtt a nagy fiam született az egyik kedves ismerõsöm azt mondta hogy jó, jó aranyoa a kis baba de várjam meg míg legszivesebben kidobnám az ablakon egy néhény óra hiszti és sok alvás nélküli éjszaka után. Felháborodtam rajta persze el sem hittem hogy mondhat ilyet! Aztán megértettem...
Szerintem itt mi minden jó anyák vagyunk, sõt kitûnõek....
Mert aki ahelyett hogy a jól kiérdemelt szundiját töltené éppen babanet. és társait olvasgatja, tájékozódik eszmecserél és mesél, temészetesen fõleg a gyerkõcérõl az nem hiszem, hogy legyen bármilyen gondolata is idõnként,elhanyagolná a picit. Õk nem úgy nõnek fel mint az útszéli "gaz", hagyni kell úgy is lesz belõle valami.

Az anyósodat nem hiszem hogy meggyõznéd valaha is, én ha iszonyú mérges vagyok a páromra szoktam neki mondeni hogy olyan feleség kellene neki is mint a milyen az anyja, megérdemelné. Õk öten vannak testvérek de olyan nincs hogy ne fújnának egymásra, a tisztelt anyós pajti mindíg egymásnak ugrasztja õket. Mi hárman vagyunk tesók és annak ellenére hogy nagyon különbözõek vagyunk nem veszekszünk mert nincs értelme megbántani a másikat.

A srácaim is rendszeresen tépik egymást ami remélem egyenlõre korosztályi tulajdonság, de igyekszem õket arra tanítani hogy ha a világ össze is döl körülöttük ha barátok és szerelmek jönnek mennek is a testvérek mindíg testvérek maradnak. Az a célom hogy ha nagyok lesznek mindíg számíthassanak egymásra akkor is ha én már nem lehetek velük.
Lõjetek le megint filozofálok!

Megyek inkább aludni:

Pussz: Dzsili
dzsili
 
 


Hajni

Látom közben írtál még.
A csokit én is imádom, és szintén le kellene fogyiznom jó néhány kilót ami tutira nem fog menni. Most legalább van mire fogni KépMiért éppen januárra kell "megkarcsúsodni" ?

Nálunk a nagy fiam Márk most lesz októberben 10 éves, a kis fiam Máté augusztusban volt 6 éves a pici lány Napsugár pedig 7 hónapos.

Természetük miatt a nagy sokkal anyásabb mint a középsõ gyerkõc, õ függetlenebb dacosabb, és vagányabb is /nehezebb is vele/ Napocskát nagyon szeretik, a Mátéka kevesebbet van vele nincs türelme hozzá vigyázni kell vele,de próbálkozik azért és segítõkész. Márk egy igazi kincs, már írtam egyszer hogy olyan mintha õ lenne az apja! Napcsigya rajong érte, rá is hasonlít egyébként, nem muszályból vezetgeti játszik vele hanem mert élvezi. A fürdésnél is velem fürdik a kicsi és neki adom a kezébe, õ teszi le a pelenkázóra, megtörölgeti és amíg gyorsan megtörölközöm vigyáz rá hogy le ne essen! Olyan ügyesen öltözteti sõt pelenkázza hogy sok felnõtt megirigyelné.
De azért olyan igazi gyerek még nem egész nap hugizik, jétszik tanul õ is sokat.
Mozgása milyen Miminek?
Napcsi mászik mint a szél vész, mindenen fel áll és ha tud kapaszkodni a bútorokban, vagy a kezünkben mendegél.Esni még nem igen tud bár, most már felfedezte hogy ha a kis párnáig elmegy ami azért van a közelében hogy ha esik legalább a fejét ne nagyon verja be, rá lehet huppani a kezével és az nem fáj. Ez is valami! Ó és most tanul fel ülni, most már a babakocsiban is tud egyedül ülni kihúzza magát és támaszkodás nélkül is ül. Ez eddig nem ment neki.
Fogacskák?
Nekünk négy van / lassan már nekem is / ami nem nagy elõny miután ételt nem rág vele csak a mellemet de at már egyre jobban, fáj is.


Pussz: Dzsili
dzsili
 
 


SZiasztok!

Köszi mindenkinek a gyógyokat! Kép Egyelõre nem javultunk sokat Kép, fõleg, mert én folyton elfelejtek a torkomba permetezni, Árminnak meg adnám a gyógyszerét (édes, frutti-ízû lötty), de eszébe sincs lenyelni! Még ha nagy nehezen bejutttatom is a szájába, sem biztos, hogy lenyeli Kép Ilyenkor mit kell csinálni? Egyébként Ármin két nyaffanás közt nagyon édesen játszik, csak mikor eszébe jut, hogy beteg (gondolom, hirtelen megfájdul a torka), akkor lebiggyeszti a száját és olyan keservesen sír, ogy néha alig tud elmászni hozzám 3-4 m-t. (persze értemegyek! Kép), és azt kiabálja nagy szomorúan : nyenyenyenyenyeee Kép

Mindenkinek megnéztem a profilját - pótlék tali helyett Kép - NAGYON SZÉPEK az osztálytársak MIND!!!! KépKépKépKépKép

Muszáj lefeküdnöm, mert már leszédülök a székrõl, de remélem, holnap végre írhatok rendes, nem panaszkodós levelet is! Kép

Márti+Ármin
márti
 
 


Köszönöm a bíztató szavakat! Tegnap ki is borultam, mint a bili. Nagyon rossz volt. De szerencsére a párommal megbeszéltük a dolgokat és az egy kicsit helyrerakott. Mondjuk nem vagyok kipihentebb, de talán egy kicsit megerõsödtem. Mégegyszer köszi!!! Kép

Márti, Ármin HAJRÁ!!! Gyógyuljatok!!!

Hajni! Látom anyóspajtiaink rokonlelkek, talán összehozhatnánk õket. Nekem most azt találta ki, hogy menjek el vele almát szedni Helenával magamon (kendõben), délben, tûzõ napon. Kép

Menta
menta
 
 


Sziasztok!
Ha valaki megy mostanság bababoltba - fõleg a Brendonba -, meg tudná kérdezni, mennyibe kerül a Cosco féle 9-36kg-s gyereknek való autósülés??? A típus neve: Cosco High-Back Booster.
Itt 200-300 Euró, és nem lehet Coscot kapni, nem akarom elhinni, hogy tényleg 50000-70000 forint között lenne egy autósülés.

Segítsetek, jövõ héten jönnek anyósomék és akkor õk még meg tudnák gyorsan venni otthon, ha ott tényleg olcsóbb.

Ja, ha valakinek van más tippje, milyet érdemes venni, azt nagyon megköszönnémKép

Köszi elõre isKép
Nyuszimanó
nyuszimano
 
 


Nyuszimano
én is szeretnék mégegy gyereket de csak jövö évben miután elmentem nyaralni külföldre mert ezt idén sajna nem sikerült Kép de utána jöhet egy ujabb baboca .

Menta
nekem is vanak rossz gondolataim és félelmeim de megprobálok nem gondolni rájuk .vagy elmondom a páromnak és ö megvigasztal esetleg lefekszek aludni az is szokot segiteni nekem .

Pusz Csics és Petike
csics
 
 


Sziasztok!
Élmény olvasni Titeket!!!

norci:
Hol vettétek a játszószõnyeget, mennyiért és mekkora? Ha van kedved, írd meg nekem. Elõre is köszi!

Rebi:
Nem irigyellek a szemorvos-vándorlásért. Még jó, hogy "megoldódott" Kép

Hajni:
Miért pont januárig kell leadnod a kilókat? Nekem is olyan jó lenne kevesebbnek lenni, de egyszerûen képtelen vagyok tornázni itthon, elmenni pedig egyelõre nincs kedvem. Szóval egy lusta dög vagyok Kép

martina:
Kép jó, hogy itt vagytok Kép

Henke:
GRATULA a felálláshoz!!!

cory:
kitelik a "fickódtól" kettõ is, nem KépKép Kép

Menta:
most épp nem is süt a nap és nincs is hõség, igazán mehetnél egy kis almát szedni, naaaaaaaaa Kép

BB: tegnap megnéztem a neten a szövegeket róla, hát nagyon boldog vagyok, hogy nincs tévénk!!! Én nem érzem magam prûdnek (mutatja a 4 gyerek is, hihihi), de szerintem ez nem tévébe való, ez pornó, peep show Kép Szerintem inkább a házat kellene körbevenni és aki akar, odamehetne kukkolni. Na, mindegy. Még jó, hogy nem kell nézni Kép

Képzeljétek, mily feledékeny anya vagyok: elnéztem a kamrában a dobozokat, és elfogyott Tomi HA-tápszere. Mivel nem tudom most elérni a doktornõt, kénytelen vagyok nem HA-st venni. Bár szerintem semmi baja nem lesz tõle.

Mi most indulunk Tomival úszni. Szerencsére anyósom is jön, aminek nemcsak Tomi örül, hanem nekem is egyszerûbb úgy az öltözködés, stb.

Kellemes napot mindenkinek!!!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok!

Márti! Sok-sok gyógypuszi nektek!!!! Kép Én is elvittem tegnap a biztonság kedvéért a lányokat dokinénihez, szerencsére nincs komoly bajuk. (Kis köhögés, orrfolyás.) Azt viszont nem tudtam, hogy a dokinéni mától szabin van, így kb ezer ember várt rá. Mi is maradtunk, a helyettesítõ doktornõhöz semmi kedvem nem volt menni (tapasztalat, régen hozzá jártunk). Remélem, a várakozás alatt nem szedtek össze semmit a lányok.

Hajni! A nyugodt baba miatt kicsit irigy vagyok. Nincs valami recepted? Miért éppen januárig kell lefogynod? Fogadás, vagy babaproject? Kép

Henke! Írország története engem is érdekelne...

Cory! Nagyon szívesen! Itt is boldog szülinapot Balunak!! KépKép Jövõ héten megkapja Lucától a puszikat is.
Menjek holnap sütni? (Komolyan kérdezem.) Végsõ esetben viszek csónakot. Szerinted az Örstõl hány órányira laktok? Kép

Nyuszimanó! Sütheted tortaformában,vagy bármi másban. Én tepsiben is szoktam, jól megszórva gyümölcsökkel. Ha tortát akarsz belõle, lehet gyümölcstorta-formában, a tetejére pudingot, túrókrémet, meg bármi egyebet, gyümölccsel díszíteni. Én általában egybõl dupla adagot sütök.

Menta! Inkább gyorsan leírom a hozzávalókat, mielõtt elfelejtem. 2 (kis)doboz joghurt, 4 doboz liszt, 2 tojás, 1 doboz olaj, 1 doboz cukor, 1 sütõpor. Mindezt összekeverni (a tojásokat külön, fehérjét felverni) Lehet van.cukorral, reszelt citromhéjjal, stb ízesíteni. Én néha kis részébe keverek kakaót és csak rácsurgatom. (Zsófi boci-sütinek hívja) Tényleg nagyon egyszerû és finom (Ugye, többiek?)

Puszi
Andi és Luca

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Andi: köszönöm a felajanlást. Kép Nem tudom, mennyi innen az Örs, csak azt, hogy normál esetben 40 perc a Deák tér, most meg vagy 1,5 óra Kép A tortasütésben itt lesz segítségnek egy barátnõm, aki szerencsére jobban ért a dolgokhoz, mint én Kép
Meg délelõtt egyetemre is megyünk, kiváncsi vagyok, mit fog alkotni a fiatalúr Kép

Márti: jobbulást!
Menta: nekem is rettenetes gondolataim bírnak lenni Kép

Nyuszimanó: megnéztem a neten azt a tipusú gyerekülést. Árat nem találtam, de sajnos könnyen lehet, hogy ennyi. Az egyéb márkák sokkal olcsóbbak. Nekem csak egy gondom van vele, tud ebben kényelmesen aludni egy gyerek?

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?