Új privát üzeneted érkezett!

Hahó!

Egyre jobban lemaradok, most már vmit tenni kell :lol:

Jevi,
hát nekem mind a két kölök nagy szövegláda, Cicó másfél évesen mondatokban beszélt (na jó, csak tőmondatokban), azért emlékszem erre, mert akkor volt nálunk egy ismerős kisfiú, pont Cicó másfeledik "szülinapján", két héttel idősebb a lányomnál, és tök némán rohangált körbe fél órán keresztül, Cicó meg nyomta neki a sódert megállás nélkül, nem zavarta, hogy nem válaszol :) . Aztán a kisfiú odament az apjához, és azt mondta neki: "anyanya" (és hozzá kérdőn nézett). Mire Cicó: "Hóvan anyája?" :lol:
Zeze meg hónapokon keresztül csak halandzsázott összevissza, de azt egész nap. Most meg egyik napról a másikra elkezdett mindent ismételni, amit csak mondunk, két-három szótagos szavakat is, teljesen kihagyta a szavak elejét mondom meg az egyszótagú szavakat mondok fázist. Neki ez a módszere, úgy látszik.
Tudom, hogy az enyémek elég korán beszélnek, szerintem nem ez az átlag, de Diadora meg Marcsy meg Tuncimami biztosan jobban meg tudják ezt mondani. Cserébe viszont Cicó csak jóval három éves kora után tett le a pelusról még nappalra is, és még most sem betonbiztos a dolog, éjjel meg pláne még mindig pelus van. Ezenfelül sajnálja az időt az evésre, legszívesebben még mindig etetteti magát, egy-egy étkezés néha egy órát is eltart, plusz ha vmi nem tetszik neki, kidobja a taccsot :( Zeze pedig csaknem tizenöt hónapos fejjel semmi darabosat nem hajlandó megenni (max. megcsócsálja és kiköpi), és még egyetlen mozdulatot nem tett az egyedül evés érdekében.
Szóval vannak itt is dolgok rendesen...

Hódocska,
hogyan próbáltad a kendőt kötni? Mert fekvőben Zeze pl. nagyon utált lenni, csak a keresztkötésben szeretett egészen pici korától fogva (az az, amikor úgy van benne, mint a kenguruban, csak rá tudod húzni a fejére is, így azt is tartja), úgy vígan elmászkáltunk akár órák hosszat (persze ezt csak később), aludt, mint a tök :)
Vérzés, én mind a kettővel bő egy hónapig nagyon keményen véreztem, pedig simán szültem, sőt a másodikkal gátsebem sem volt. És nekem is hullámzott, néha már örültem, hogy na végre múlik, aztán jött újult erővel. Ez tök normális.
Ja ha Ergamot szedsz, az nem tesz jót a tejtermelésnek, sajna, azt is bele kell kalkulálni :(

Netti,
én is a Megyeiben szültem, csak lemaradtam... szóval azért segíteni nem tudok, én Varga Tamásnál voltam, de nem tudom, vállal-e még szülést. Azt tudom, hogy hozzá érdemes minél előbb elmenni. Ő elég nagy alternativista, már helyi keretek között.

Mit is akartam még?

Marcsy,
irigylem én is az erődet, nálunk is elkelne már egy nagyobb felújítás, de ez még a jövő zenéje, idő is kellene rá, meg pénz is.

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok!

Bea!

Ergamot? Az mire jó? Nem, nem szedek olyat, csak vasat a szüléskori vérveszteségre, meg Elevitet a szoptatás miatt. Azzl én is tisztában vagyok, hogy a szoptatás méhösszehúzódásokat okoz, erősebb a vérzés, de eddig is szoptattam és nekem már azt hittem elmúlik, most meg pár napja nagyon belehúzott. A szakirodalom szerint a 2. hét végére már csak barnás maszatolásnak kéne lennie. Persze nekem akkor még bőven vér jött, most mikor a védőnő kint volt (végre visszajött a szabiról) akkor meg nem volt annyira gáz, hogy megemlítsem.
Ez nálam nem türelem kérdése, mióta babám van, hajjaj.... :lol: :lol: ahhoz képest milyen voltam előtte, én az egészségem miatt aggódom, meg hogy nehogy valami miatt megint keverés legyen, mert most gondoskodnom kell valakiről, úgyhogy legyek rendben!!! :) :) :)
Délután böngésztem ezügyben a netet, de ott is egy esetet találtam, mikor annyira "lestrapálódott" (ezt írta az orvos) a méh, hogy 8-9 hétig tartott a vérzés.

Kriszi!

Hát akkor én sem vagyok szabvány, Tamás olvasta először a hozzászólásod és ő mondta, hogy legalább őt megnyugtattad, hogy nálad sem előírás szerint alakult ez a gyerekágyas vérzés. :)
Meg ahogy a gyerekeidet is olvasom, hát ők is különbözők, annyira mások vagyunk, tényleg. Csak valahol "megnyugtató" hallani, hogy másnál is történhet ilyen, hiszen ezért van ez a fórum, hogy megerősítsük egymást, ilyesmi. Én még 1-2 napot várok, aztán ha továbbra is ennyire gázos lesz előbb megyek dokihoz.

A kendőt ezekben a napokban próbáltuk sírva, nézelődve, aludva, fekva balra, jobbra, ülve, nálam, Tamásnál, de sehogy sem akar neki tetszeni. Azért még próbálkozunk. Bár ha ezekben a hetekben úgy tűnik, hogy csak kézben érzi jól magát, akkor utána én is inkább a kengurura szavazok a könnyebb kezelhetősége miatt.

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Újra én
Tamara végre nyitott szemmel:
Kép Kép

És az "áldozataim" elismeréseként újra virágot kaptam Tomitól:
Kép

Kép
hódocska
 
 

 
 

Sziasztok!

Végre én is idejutottam :wink: !

Tami, Violka, Peti nagyon szépek!
Zeze kiskirály beszédből :D !
Adélkám ma anyunál alszik, mert holnap reggel már kell mennem melózni. Naggyyyyon hiányzik :cry: !

Netty!
Üdv köztünk!
Én a klinikán szültem, de Borsay doktorról eddig csak jókat hallottam.

Timi!
Az Ergam cseppet már a kórházban is adják. Méh összehúzó.
Én is sokáig véreztem szülés után. Már majdnem elmúlott és egyik napról a másikra ismét felerösödött. Kétségbe voltam esve! Kiderült hogy csak a menszesz kopogtat ismét. Még ezt sem úsztam meg a szopi időszaka alatt! Pedig milyen jó lett volna! :lol:

Bea!
Ez a vásárcsarnokos sztori őrület! sajnos vannak még ilyen b.... emberek!

Na megyek mert még vár a vasalni való :oops: !
Sziasztok
erzsó78
 
 


Timi!Nekem otthonra is adtak Ergamot, valóban méhösszehúzó, és bár tényleg gátolhatkja a tejtermelést, nekem szerencsére nem volt ilyen mellékhatása.Azt hittem mindenkinek adnak.De tényleg úgy van, hogy néha erősebb a vérzés, néha gyengébb, azért írtam a 6 hetet, mert azelőtt nemigen múlt el nekem sem, pedig én nem menstruáltam sem akkor, és azóta sem.Nem mintha olyan nagyon hiányozna.Nem görcsölsz?Tamara egyre szebb!!!A férjed meg szupi férfi, hál'Istennek , hogy vannak még ilyenek is.

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


Sziasztok!

Üdv Mindenkinek, hazaértünk a nyaralásból. Örülök neki, hogy újra itthon vagyunk, mert a nyaralás nem egészen úgy sikerült ahogy elképzeltem, bár gondolhattam volna hogy egy ilyen pici babával, mint a Máté nem lesz sétagalopp, de hogy ennyire megviselje szegényt, azt még álmomban sem gondoltam. Szinte fáradtabban jöttem haza, mint ahogy elmentünk. Szegénykém nagyon nem találta a helyét, pedig mindent megpróbáltunk megtenni, hogy jó legyen neki. Szóval ezt a Gosztola nevű helyet pici babával nem ajánlom senkinek, mert tényleg a világ végén van, nincs sem bolt, sem ember a közelben, csak csend, tiszta levegő, bicikliutak stb. Minden adott egy kikapcsolódáshoz, ha már tud biciklizni, futni, úszni a gyerek. Talán jövőre már jobban sikerül a nyaralásunk.
Képzeljétek a Máté megtanult ülni és mászni is a nyaralás alatt! Annyira édes ahogy kúszik-mászik mindenfelé. Sőt a járókában vannak kapaszkodó karikák és próbálja felhúzni magát állásba, de az még szerencsére nem sikerül neki, bár már lábujjhegyen egész sokáig álldogál, de nem akarok neki erőltetni bármennyire is szeretne állandóan állni.

Üdv minden újonnan csatlakozónak!

Timi!

Nálam is sok gond volt a gyermekágyi vérzéssel, nálam több mint 6 hétig tartott, de aztán kiderült, hogy volt egy kis hüvelyfal gyulladásom és ezért is vérezgettem jobban. A 6 hetes kontrollon úgyis minden kiderül, addig meg ne idegeskedj. Egyébként én most menstruálok szülés óta először, hát nem valami nagy élmény. Sokkal erősebb a vérzés, és görcsölök is elég rendesen. Remélem, hogy ez csak az első alkalommal lesz így, és minden visszaáll az eredeti kerékvágásba.

Gira!

Mi újság? Azt hittem, mire hazaérünk már otthon leszel a babával.

Netti!

Én is kicsit lemaradtam, de én is a Megyeiben szültem, a Varga Péternél, ő is nagyon rendes és normális és ő sem anyagias. Ha jól tudom keddenként rendel az ambulancián, hétfőn pedig Uránvárosban.

Jó éjszakát Mindenkinek!

Netty
netty11
 
 


Kép
marcsy
 
 


Sziasztok!
Bár itt nem látszanak a szép új falak, de ezt a képet úgy érzem nem hagyhattam ki:) Képzeljétek!!! Rájöttünk, hogy még nem igazán vagyunk kész :( Visszavannak az ajtók, ablakok, radiátorok, fürdőszoba festése :( Az a jó, hogy ez már tényleg csak a férjem munkája, nem lesz utána már annyi dolgom(remélem) :) Képek készültek, csak még fel kell bűvölnöm a telefonomról a gépre és hát az még nem nagyon megy nekem :oops:
Hódocska! Nagyon szép a virágod, szupi férjed van :)
Majd még jelentkezem, de most már nagyon nyikorog a Krisztike :(
Marcsy
marcsy
 
 


Sziasztok!

Netti31!

Kicsit én is le vagyok maradva, de én is Borsay dokihoz járok magánrendelésre. Nem szültem nála (mellesleg senki másnál sem :)), csak rendelésre járok, de akkor nagyon normális. Olyan mint egy úriember, a szó legnemesebb értelmében értve. Nekem nagyon szimpi volt, pedig én elég kritikus vagyok. :D

Hódocska!

Gyönyörű a virágod! :D Jah, meg a kislányod is! ;)
Valhogy én úgy vagyok vele, hogy külső szemlélődőként nem bírt elvarázsolni ez a kendő téma. VISZONT, valamelyik honlapon találtam egy házilag elkészíthető kengurut, amibe pár hónapos bébit asszem bele lehet ültetni már. Ránézésre sokkal egyszerűbb a kezelhetősége is mint a kendőnek, és a kengurunál is jobb, mert nincs rajta annyi csat meg vágós ketyere. Ha gondolod megkeresem Neked, a szabásminta is megvan valahol...

Lenne egy kényes kérdésem. Most ott volt nálad Kriszta (bocs hogy így lekrisztázom, amikor nem ismerem), megmasszírozott, stb. Ezért kell-e és mennyit kell fizetni?

Ha valaki hallott az otthonszülésről, akkor őt is kérdezem, hogy a dúláknak-szülésznőnek mennyit kell ilyenkor fizetni? Gondolom ők sem pusziból jönnek el segíteni....

Marcsy!

Kitartás! Én már csak tudom hogy egyik felújítási lépés a másikat szüli. :shock: :?
Namija?! Ez a lány tud mosolyogni is? :D

Netti!

Lett közben még egy Nettink. :D Sajnálom hogy nem sikerült úgy a nyaralás ahogy terveztétek! Azért az jó hogy Máté megtanult jönni-menni... :D

Bea-Viki!

Tudjátok nekem nem az a bajom hogy van biztonsági őr. Legyen, mert kell. Nem miattam, mert lesülne a képemről a bőr, ha megfognának hogy elvettem valamit, hanem mert ezzel nem mindenki van így. A túlkapások, meg ez a (bocs!) rendőr-kiskirály magatartás zavar állatira. Sajna nem veszik figyelembe sem ők, sem az eladók hogyha én nem megyek be hozzájuk vásárolni, mert "bunkók", akkor lehúzhatják a redőnyt egy idő után. Amerikában ez nem így van, ha bemész a boltba szinte csak vörös szőnyeget nem terítenek eléd, hiszen Te vagy a vásárló és nekik szükségük van a pénzedre + az elégedettségedre hogy legközelebb is odamenj... Hát ez itt nem így van... :?

Figyeljétek majd meg, hogy ha egy egyszerűbb emernek "hatalom" kerül a kezébe, mindjárt kifordul önmagából. Ilyenek pl. a biztonsági őrök és a portások. Uralkodhat az a nyamvadt kapunyitó gomb felett és mindenkit megszivat, aki csak az útjába kerül.. :evil: Ezt hívjuk mi a "Nem lehet bemenni!" effektusnak.

Legyen szép napotok!

Monee
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Monee!Sajna teljesen igazad van.Amúgy Kriszta 800 Ft-ért masszírozza meg a hátadat, és asszem 1200 vagy 1500 a teljes test, erre nem emlékszem pontosan, mert nekem csak hátat szokott, de holnap jön hozzám is, majd megkérdem, hacsak addig Timi nem tudja megmondani.

Mi ma magyünk kirándulni Szekszárdra meg Kistápéra anyám férjének a családjához, nagyrészüket még nem is ismerem, mert az utóbbi 6 évben ugye nem laktam Pécsett, ha meg hazajöttem nem mentünk háztűznézőbe arra a pár napra.Száp napot mindenkinek, úgy tűnik jó időnk lesz!
Puszi:Bea

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


[quote="netti31"]S írta:netti31ziasztok!
Köszi mindenkinek a választ! :)

Zóra! Hódocska!
Azt hiszem segítettek dönteni, én egyszer voltam a Borsay dokinál, és sok jót hallottam róla ezelőtt is. Velem is nagyon rendi volt akkor, pedig csak rákszűrésen voltam. Szóval ő lesz a dokim!
Remélem hamarosan én is közétek tartozom, várom már hogy pocakos legyek :roll: !

Üdv mindenkinek, szép vasárnapot!


Szia Netti,
ez megnyugtat, hogy mindenki dícséri Borsay dokit. Én is meg vagyok vele elégedve, fontos hogy kedves és szimpi legyen a doki, aki felügyeli a 9 hónapot. Én 15 hetes kismama vagyok és én is hozzá járok és nála is szeretnék szülni. Ti csak tervezitek, vagy már befészkelt hozzátok is a gólya?
Üdv Szilvi
Vendég
 


Sziasztok,
én még új vagyok itt minden értelemben! Miért van különbség Klinika és Megyei vizsgálatok között? Én a Megyeibe járok, és ott csak 12 hetes illetve 18 hetes ultrahnag van, 16 hetesen pedig AFP vizsgálat. Klinikán van16 hetes uh is!
Hallott valaki arról a vérvizsgálatról, amit a Medisonban csinálnak? Érdemes megcsináltatni? Hallottam olyat is, hogy az megegyezik a 16 hetes AFP viszgálattal?!
Bocsi, első babát várom, ezért vagyok ilyen aggódó illetve tudatlan ilyen téren.
Eddig egyébként minden ok, tök jól érzem magam, és nagyon élvezem ezt az állapotot!
Üdv mindenkinek: Szilvi
Vendég
 


Sziasztok!

Hódocska!

Gyönyörű a Kislányod, meg a csokrod is! Nem semmi férjed van ám!!! :D
Gyermekágyi vérzés terén is ezek szerint az átlagba tartoztam, mert mire hazajöttem a kórházból már a sima nprmál betét elég volt, és 3 hét után már szinte semmi nem volt (ja és menstruálni sem menstruálok még) Todom, most utáltok, hogy ilyen mázlista vagyok :lol: :oops:
Amúgy én 3 üveg ergamot kaptam!!! És igen, még itthon is meg a kórházban is kellett szedni naponta 3x.

Marcsy!
Szép mosolyú Krisztikéd nagyon cuki! :D Felújítás :( Egyszer vége lesz ám, annak is! :)

Monee!
Tökre igazad van, nem a becsületes embereket kellene árgús szemmel figyelni, de mit lehet tenni, ez van, ez Magyarország!!! :cry:

Bea!
Jó kirándulást! :D

Deszilvi!
Üdv. köztünk, és jó, problémamentes pocakosodást Neked! :D
Én a Klinikán szültem, ott valóban 12 és 16.heti uh. van, meg 20. és 28. heti volt nekem, utána meg csak a 39.-en!Arról, hogy a medisonban milyen vérvizsgálatot csinálnak nem tudok semmit. A medison tavaly aug-ban nyitott, én akkor ott egy 4d-n voltam, de más még nem volt! Amúgy szupi a felszerelés, meg kedvesek, és tartják az időponthoz magukat, ha mész!

Szép napot Mindenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Tegnap voltunk Siklóson, meg anyuéknál:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek szép napot kívánok! A nap is kisütött :D

Szilvi!
Üdv köztünk, én is problémamentes, örömteli pocakosodást kívánok!
Nekem egy másfél éves kislányom van, Violka, és a Klinikán szültem. UH-on a 11., 16., 28., 36. héten voltam. És lett volna még egy 40., de az már nem volt aktuális :D
Medisonról én nem is hallottam még.

Bea!
Bocs, hogy csak most reagálok rá, a találkozónak én is nagyon örülnék, és a helyszínt is jól kitaláltad! Jó lenne, ha össze tudnánk hozni! Többiek?

Hódocska!
Tami olyan édes kis manócska, gyönyörű lánykád van! :D
Vérzés: Vikihez hasonlóan nekem se volt sok gondom vele, igazából csak szoptatás alatt véreztem, de talán csak másfél hétig tartott, és amíg szoptattam, nem menstruáltam. Ergamot én is szedtem, de pl. a barátnőm nem, gondolom orvosa válogatja. A tejtermelést nálam nem befolyásolta szerencsére.

Netty!
Sajnálom, hogy Máté nem érezte valami jól magát, jövőre biztos egész más lesz már! Hová tervezitek a jövő nyarat? Pontosan merre van Gosztola? Mintha hallottam már volna róla, de most nem ugrik be!

Gira!
Gyanúsan hallgatsz :D

Marcsy!
Krisztike nagyon aranyos a képen! Várjuk majd a többi képet is!

Erzsó!
Hány órában dolgozol? Ezek szerint nálatok "mamibölcsi" van? :D

Tegnap már jobb volt az esténk, sikerült 9-kor elaltatnom Violkát, egyszerűen nem hagytam, hogy ő irányítson! Volt hiszti, de nem is tartott sokáig!
Lassan megyek, mert felkel Violkám, és ebédezünk, krumplifőzeléket csináltam, Stefánia vagdalttal, hm..., nyam-nyam!

Évi



:lol: :lol: :D

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Viki!

Nagyon szupik a képek, nekem legjobban a kocsin ülős kép tetszik!!! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Szia Deszilvi!

:lol: :lol: :lol: Üdvözöllek én is a topicban! :lol: :lol: :lol: :lol:
diadora
 
 


Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a bókokat. Lehet, h nálam is a mensi jelentkezik? Ilyen korán? Azt nem mondanám, h görcsölök, inkább bizsergést érzek, meg a sebem fáj (lehet az idő) és elkezdett viszketni is.
Én ezt az Ergamot nem kaptam, míg bent voltam akkor adtak napi 3x oxytocin injekciót, amiből az egyiket annyira rossz helyre, h azóta is fáj.

Nekünk az elmúlt 2 éjszakánk nem volt túl jó, kb, este 10-től éjjel 2-ig aludt Tami, utána már nem aludt vissza. :(

Erzsó!

Milyen volt a munka?

Marcsy!

Hát nagyon édes ez a Krisztike! Vagy csak úgy vagy, mint én, elkapod a nyugis pillanatokat.

Bea!

Jó volt a kirándulás?

Netty!

Kár, h nem volt annyira jó a nyaralás? Végülis mi nem tetszett Máténak? A klíma? Ilyen pici babóval az sem biztos, h máshol jobb lett volna. Ti legalább tudtatok pihenni? Az nagyon jó, hogy már ül, mászik a kisfiad. :)

Monee!

Hát ha nem nagy gáz, megnézheted azt a szabásmintát, majd még megálmodom ki tudná megvarrni.
Ahogy Bea is írta, Kriszta engem is 800 Ft-ért masszírozott meg, sajna a keresztcsontomat, ahol a porckorongsérvem miatt nagyon fáj , nem merte az erős vérzés miatt.
Jól emlékszem, h Te voltál már az USA-ban? Merre?
Az őrökhöz és társaikhoz még csak annyit fűznék hozzá, h mikor pl. régen még jártam diszkóba, vagy akár a városban is megfigyelhetitek, hogy a rendőrök nem tudnak/mernek mit kezdeni az igazi bajkeverőkkel, inkább "nem veszik észre", látszik, h tartanak tőlük, főleg ha többen vannak (ez persze jogos, de akkor kérjenek ők is embert). Viszont hétvégén kinézünk az ablakon, az egyik házbeli lakó igazgatta az út felöli parkolóban a kocsija visszapillantóját. Épp jöttek a rendőrök,megálltak igazoltatni, papírok, minden: azt hitték fel akarja törni (persze ő sem egy slampos akárki volt). Lehet, h ez jó, mert akkor legalább látszik, h dolgoznak, de valahogy kifogják az ártatlanokat, a sok igénytelennel, aki meg összevizeli a belvárost (nem csak hajléktalanok) nem törődnek. :evil:

Deszilvi!

Üdv köztünk és jó pocakosodást! :) A Medisonos vérvizsgálatról én sem hallottam, mi 4d-n voltunk, tényleg kedvesek.

Viki!

Akkora legény már ez a Petike! És olyan édes, ahogy megy körbe-kerekbe! :D

Jevi!

Örülök, h Violka végre szót fogadott Neked lefekvéskor. Az e havi Babamagazinban épp az ilyen korú gyerekek ágyba-tevéséről van szó. Muszáj kicsit bekeményíteni néha.

Gira!

Te akkor gondolom már megszültél, vagy épp azon ügyködsz! :) Remélem jól vagy és minden rendben ment. Sokszor eszembe jutsz ám! :D
2 gyerekkel gondolom ritkábban látunk, de azért gyere majd, jó?

Na, rengeteget írtam 1 kézzel, sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!
Igen Hódocska, elkapom a nyugis pillanatokat. :D Ritkán van ilyen, de azért már egyre többször előfordul.
Ma rájöttem, hogy az én pici Krisztikémnek az én főztömmel van baja :oops: A bébiételbe bármit adok neki olyanokat cuppog, és már egy üveg éppenhogy elég neki :) MIndegy, majd talán ha egy kicsit lehet már neki fűszerezni akkor már talán jobban megeszi.
Marcsy
marcsy
 
 


Sziaztok!

Diadóra: helló, hát én is itt vagyok, most már aktiv résztvevőként, és azt hiszem jól fognak jönni a tapasztalt anyukák tanácsai!
Szomszédéknál még semmi hír?

Jevi26: Ez a Medison a Citrom utcában van, és ott is csinálnak 4D uh-ot. Ide nem kell hónapokkal elötte bejelentkezni, tehát tuti kapsz időpontot, nem úgy mint a klinikán.

Most már nem csak uh-ot csinálnak, hanem egy genetikai vérvizsgálatot is, és ha megéri, biztos elmegyek megcsináltatni, csak jó lenne beszélni elötte valakivel, aki járt már ott ezügyben.

Van itt ebben a topicban kismama is, vagy csak gyakorló anyukák?

Jó pihenést mindenkinek: Szilvi
Vendég
 


Deszilvi!Én Debrecenbe jártam terhesgondozásra, de ott a 16. héten az AFP-vel megcsinálták ugyanatzt a három vagy négy markeres vizsgálatot.Szóval kérdezz utána, nehogy kifizess egy csomó pénzt érte mégegyszer.Amúgy azt mondják, hogy a mai modern ultrahangokkal ezeket a fejlődési rendellenességeket jobban ki lehet zárni mint a vérvétellel.Pl. nekem 12 hetesen néztek tarkóredőt, ami Down-kórra utal egész korán.Szóval hátha itt is így van.
Viki!Peti micsoda komoly nagyfiú már!

Talira jelentkezés?Még valaki?
Képek a kirándulásról:
Ezek Kistápén vannak, itt van János /anyám férje/ fiának egy panziója gyönyörű parkban uszodával, tóval, lovakkal stb.Igyekszem kisírni . hogy egyszer eltölthessek ott egy hetet a manóval. Kép Kép Kép Kép Kép :lol:

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


Sziasztok!

Timi!

Gyors beugrottam hozzád mielőtt elfelejtem a kengurut.
Nézde meg ezt a linket: http://www.babakozelben.hu/praktikusinf ... lat_mt.htm A lap bal oldalán vannak fülek, szerintem érdemes mindegyiket elolvasgatni. Ez a kötős kenguru használatáról szól, de egyel feljebb le van rajzolva a szabásminta is! Nekem ennek a használata jóval egyszerűbbnek tűnik, mint a kendőé és a sima kengurunál annyival jobb, hogyha találsz egy jó színt az anyagnak, szinte még passzolni is fog az utcai ruháidhoz. Szerintem egy csini anyuka állati jó látvány. És az sem egy utolsó szempont, hogy Tamásnak is kicsit kevésbé nőies, mint a kendő. ;) :D

Jó éjszakát!
Monee
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Hódocska!

Méééééééééééé kell mindig a rendőröket bántani???? (bocs, de magamra veszem egy kicsit)

Amúgy a mai bűnözők nem igazán az ápolatlan fajtából állnak. Vannak persze azok is, de nem csak és kizárólag azok, nagyon sok a jól öltözött bűnöző is! Nem kívánok érveket és ellenérveket senki mellett és ellen hozni, de abba még becsületes ember sem pusztult bele, hogy igazoltatták? vagy igen? És hidd el, nem csak a becsületes embereket igazoltatják, hanem a sok "mocskot" is, csak van akkora mázlid, hogy azt nem látod, mert nem vagy ott!!!

Az az igazság, hogy tök könnyű mindenkinek lehülyézni, meg szidni mindenki mást. Egy húzós éjszakai műszakot szívesen átadnék bárkinek, meg lehet próbálni, és utána lehet véleményeket alkotni róla. Ennek ellenére én szeretem, amit csinálok, én választottam, és ha visszamegyek gyesről akkor is ezt fogom csinálni.

Ez az én véleményem volt, nem akartam senkit megbántani, csak meg szerettem volna védeni a kollégáimat, akik a munkájukat végzik. (akkor is amikor igazoltatnak embereket, akár a kocsiban, akár közúton, akár séta közben) Vannak törvények, melyek sajnos megnehezítik a rendőrök munkáját is, már nem úgy van, mint régen volt. De azért ha valami történik, mindenki azonnal rendőrért kiabál ugye????

Még egyszer bocs mindenkitől, és ha nem vagytok tovább rám kíváncsiak csak szóljatok!

Gira!
Gratula így látatlanban, gondolom meg van már "Ketteske" hogy ilyen rég nem jelentkeztél. :lol:

Peti dícséreteket mindenkinek köszi :D

Bea!
Nagyon szupik a képek! Szép helyen voltatok!
Tali ügyben most nem nyilatkozom még, megyünk nyaralni azt majd meglátjuk. Na meg a fentiek miatt is, ki tudja akartok e látni???

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!
Deszilvi!
Üdv köztünk. Én is szeretnék nagyon nyugodt, boldog babavárást kívánni Neked!
Bea!
Nagyon szép hely! Mit nem adnék egy ilyen helyen eltöltött hétvégéért :) Sajnos én a talit lemondom most, nincs kedvem üvöltő gyerekkel "szégyenkezni". Tudom, hogy ti tudjátok, de olyan kellemetlen amikor megyek vele az utcán és ferde szemmel néznek az emberek, hogy vajon miért is üvölt ez a gyerek, meg az ablakokon néznek ki...és akkor a hátam mögött a hangok"szegény picike, biztos éhes..."
Ma csak 4 óra óta üvölt és bármit csinálok vele...ha kimegyek vele csak rosszabb :(
Marcsy
marcsy
 
 


Sziasztok!

Bea!

Nagyon jók a képek! :) Anna (meg Te is) nagyon helyesek vagytok. :)

Monee!

Köszi a linket, gyorsan átnéztem, aztán majd megnézi Tomi is és meglátjuk. :)

Viki!

Jaj, nehogy azt hidd, hogy most itt mindenki pikkel rád és ne gyere! :)
Megjegyzem, nekem fogalmam sem volt róla, hogy Te rendőr vagy!! :shock: Tényleg? Na, most elmondanám neked, h engem a középiskolában annyira vonzott ez a pálya, h a rendőrtiszti főiskolán akartam továbbtanulni, voltam nyílt napon, 3. óta judoztam, nagyon be voltam lelkesülve. A pályáról végül az ofőm "beszélt le", de az igazsághoz az is hozzátartozik, h (anyámék hozzáállásának hála) nem mentem főiskolára, hanem maradtam olyan technikum-szintű képzésen a suliban.

És én vagyok az, aki kifejezetten örül, ha ellenőrt lát a buszon, mert nekem mindig van bérletem, sőt ha ezen múlna, h a nem oda illő, ingyen utazó/hangoskodó részegek, zsebesek minél kevesebben legyenek hajlandó lennék többet is fizetni, h több ellenőr legyen.

Én nem gondoltam, h ennyire magadra veszed ezt, pláne, hogy fogalmam sem volt a hivatásodról. És igen, közúti ellenőrzésekre is szükség van (mi ált. nem megyünk gyorsan és lopott kocsival) :D , de amit írtam azt ennek ellenére fenntartom.

Én, mint már írtam Meszesen dolgoztam. Szeptemberben egy fiatal pár, miközben egyikük lekötött az üzletben besétált az irodába, ellopta a pénztárcám 20000 ft-al és az összes iratommal (azóta külön tartom), bankártyámat, mindent. Mivel egyedül voltam és munkaidőben, a bank után rögtön a rendőrséget értesítettem, hátha kijönnek járőrözni kicsit. Nem jöttek, azért bementem panaszt tenni, de semmi.
Viszont mikor a munkahely fölötti házból gyerekek vizes lufikat dobáltak ki az ablakon (nem emberekre, mert ott nincs is járda) egy lakó kihívta őket és akkor nagy hivatástudattal két rendőr helyre tette a megszeppent gyerekeket.

Egyik bnőm is rendőr és ő pl. már a sulit is hatalmas lelkesedéssel végezte, úgyhogy ez nem mindenkire igaz, nem volt célom, h megbántsalak vagy bármelyik kollégádat. Örülök, hogy neked tetszik ez a hivatás, lehet jól is csinálni, de nem mindenki teszi ezt.
:)

Marcsy!

Na, én is rájöttem, hogy Kriszinek igaza van, se a jókat, se a rosszakat ne könyveljük el véglegesnek. Én is fent voltam ma éjjel (is), Tamara megint elromlott még éjszakára is :lol: .
Na, de elhatároztam, amíg nem jár le a "kritikus" 3 hónap hasfájás meg beilleszkedés ügyben, nem panaszkodok, hiszen csináljuk rendületlenül így is a dolgunk és örülönk minden szép pillanatnak, mert van ilyen is.
Néha már én is félek vele elindulni sétálni (azért naponta 3x leviszem), bemenni bárhova meg pláne (de azért ált. nem futamodom meg), mert sokat sír és én is megkaptam már elégszer, hogy éhes. Ja, 2,5 óra evés, bukás után biztos nem éhes. Tegnap sógornőm megvárt a bolt előtt a babával, aki sírt, mire pár öregasszony összesúgott persze félhangosan: borzalmas lehet. :(
Úgy látszik, ők nem voltak gyerekek.

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Mostanában nem igen írok ide, de folyamatosan olvaslak Benneteket! :lol:

Hódocska!
Tami nagyon aranyos kislány, olyan értelmesen néz! :P
Én is elég sokáig vérezgettem, talán még 6 hét után is!
Nyugi elfog múlni!

Bea!
Nagyon szép helyen voltatok! Arik vagytok! :lol:
Én egyenlőre ilyen "messzire" nem megyek Andrisommal.
Még nem buszoztam vele mióta megszületett. Hááát nem vagyunk túl mobilak! Kicsit talán maradi vagyok de a szopit is leginkább itthon szeretem lebonyolítani.
De azért tényleg jó lenne találkozni!

Gira!
Gondolom Minden OK! :wink:

Viki!
Nekem a rendőrökkel semmi gondom, nem volt negatív élményem .
Az ellenőröket (busz) viszont nagyon nem csípem! Na, nem azért mert bliccelni szoktam :wink: ((na, jó előfordult már)) De azok tényleg sötétek!
Jaaaj, remélem nincs köztünk ellenőr!
Peti továbbra is nagyon édes!

Na, teszek fel pár képet:
Kép

Lebírkóz a kisfiam!
Kép

Üdv. Mindenkinek!

Kép
zóra
 
 


Sziasztok!

Hát borzalmas éjszakánk volt nekünk is, a Máté legalább 5-ször kelt fel. Olyan fájdalmasan felsír éjszaka, remélem tényleg a foga és mostmár eljutunk oda, hogy előtör neki. Reggel is ordított, hisztizett kb. fél órát mire vissza tudott aludni. Lehet, hogy csak jön a melegfront?

Évi!

Gosztola a szlovén határ mellett van, Lentitől kb. 5 km-re. Tényleg nagyon szép hely, érdemes egyszer kipróbálni.

Timi!

A Mátéval a legnagyobb gond az volt, hogy nem találta a helyét, a szállodai szobánk elég kicsi volt, ő pedig egy nagyon mozgásigényes kisbaba. Körülményes volt a tápszert is főzőgetni, persze ha még anyatejes lenne, szerintem minden sokkal jobban sikerült volna. Sok gond volt vele addig amíg mi reggeliztünk vagy vacsoráztunk, volt, hogy csak felváltva tudtunk enni, a vacsoránál próbáltam ott etetni etetőszékben de olyan lassúak voltak a pincérek vagy a konyhások, hogy a Máté nagyon unatkozott és ezért is nyekergett. Ezt meg is értem, de hát a vacsoránál nem tudtam vele állandóan sétálgatni. Rossz időnk is volt pár napig, így nagyon fürödni sem tudott, mert a gyerekmedence csak kint üzemel, így csak a benti pezsgőfürdő medencében áztattam kicsit a lábát. Szóval gyakorlatilag nem tudtunk vele semmit sem kezdeni, mert zuhogó esőben még sétálni sem tudtuk elvinni. Az is rossz volt, hogy nem a férjem volt velünk, hanem anyukám. A Máté az apukájába szinte "szerelmes", így sokkal könnyebb lett volna, ha ő van velünk. A nagymamát is szereti, de hát az apa az az apa. :)

A találkozóban benne vagyok, elvileg mi már nem megyünk nyaralni, csak hozzánk jön újra az unokaöcsém, illetve ablakjavítás lesz, de szívesen találkoznék én is mindenkivel.

Most megyek alszom én is egy kicsit, hátha be tudom pótolni az éjszakai alváshiányt.

Netty
netty11
 
 


Sziasztok!

Bea, Zóra!
Nagyon jók a képek, öröm látni, ahogy növögetnek a kis csöppségek!

Viki, Hódocska!
Nekem csak az nem tetszik, hogy sokszor általánosítanak az emberek, egy-egy példa alapján. Pl előszeretettel szidjuk a rendőröket, orvosokat, biztonsági őröket stb., pedig ők is csak emberek, vannak jobbak-rosszabbak köztük, de olyan is van, hogy csak rossz napját fogjuk ki egyik-másiknak. Hát Viki, tényleg nem lehet könnyű a te munkád!

Holnap utazunk Budapestre, péntekig leszünk ott, a bátyámhoz megyünk. Lehet, hogy onnan is írok, ha nem, mindenkinek szép hetet kívánok!

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Jevi!

Nekem is pont ez volt a bajom, amit írsz! Az általánosítás! Természetesen minden szakmában vannak olyan emberek, akik nem oda valók valami miatt, ilyen lehet tanár, orvos, rendőr, bárki... És ez így van, nincs egy olyan szakma sem, ahol nem lehetne kifogni egy esetlegesen bunkó, hozzá nem értő munkatársat!

De azért mert a kocsit piszkáló embert igazoltatták, na neeeee, honnan kellett volna tudniuk, hogy az övé a kocsi???? pl. Ha meg nem ő piszkálta volna, akkor tul.képpen meg elvárta volna azt, hogy legyen ott egy rendőr és igazoltassa azt, aki piszkálja az ő kocsiját, na jó befejeztem, mert úgysincs semmi értelme, csak írok ezerrel, miközben ezer más dolgom is lenne! :D

MOst rólunk kicsit:
Ma voltunk orvosnál, hát Peti már 77 cm, és 9170 g. Azaz az elmúlt hónapban 3 cm-t nőtt és 310 g-ot hízott! :shock: :shock: :shock:

Akkora üvöltést viszont, amit ma művelt még soha nem csinált, pedig még szurit sem kapott!!! Mi lesz a jövő hónapban, amikor szurit is fog kapni!!! Már előre rettegek!! :roll:

Zóra!
Andris nagyon helyes Kisfiú! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Viki!

Lehet hogy én nem figyeltem eléggé, de szerintem nem lett írva rendőröket szidó dolog. Én a bunkóság ellen protestáltam, mind biztonsági őr, mind bolti eladó terén, de ettől függetlenül egyikőtöket sem utálom, akár boltos, akár portás.
Ez nem az a hely. :D Szerintem ebben a topikban az a tök jó, hogy mindannyian máshonnan jöttünk (ezt akár mindenféle értelemben lehet érteni) és mégsem tépjük egymás haját. :D Ugye?! ;)

A rádióban most mondják hogy ettől a pillanattól növelni fogják az endorfin szintemet, uh. PONT MOSTANTÓL boldog leszek! :shock: :D:D:D:D

Üdv.:
Monee
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Majd később írok mindenkinek, csak most főleg Vikinek, hogy én részemről befelyeztem, hogy ebben a topikban bármi másról beszéljek a gyerektartáson kívül, arról is csak módjával. Eleve, ha nem látod az ember arcát, mozdulataid, hangját nem hallod, vagy ahogy gesztikulál ezer félreértés lehet bármiből, én ezért kevésbé szeretem az e-maileket is.

Amúgy meg mindenkinek volt már afférja kereskedőkkel, le is írtátok páran, mégsem kérem ki a szakmabeliek nevében, mert én is pontosan tudom, hogy ott is vannak alakok. Meg olyanok is, akik ezt szeretettel csinálják és nem mindenki nyereséghajhász ott sem.

A példákat meg pontosan azért írtam le, mert nekem személy szerint kb. ennyi tapasztalatom volt az elmúlt években velük, ennyit láttam belőlük, ha akarod Viki elhiszed, hogy nem én bunkózom le őket, ha akarod nem. Mindenesetre sajnálom, hogy ez ennyire megérintett téged és nem nekem reagálsz, hanem másnak.

Kép
hódocska
 
 


befelyez=befejez :shock: elkapott a hév :lol:

Kép
hódocska
 
 


Zóa!

Andris szépen növöget, már erősebb nálad is. :lol:

Netty!

Mi is voltunk már úgy, hogy sógornőm itt volt velem napközben kicsit, de összehasonlíthatatlan mikor az apukája dajkálja. Na nem csak azért, mert akkor jobban megnyugszik (már amikor), hanem tudom, hogy ő ismeri már Tamit annyira, hogy ha sír, nyöszörög vagy csak nyikkan egyet próbálkozik vele tovább és nem nyomja rögtön a kezembe, hogy te vagy az anyja. Ezért vagyunk szülők, hogy mindketten próbáljuk kezelni őt.
És neked úgy ezt leszámítva nem hiányzott a férjed?

Jevi !

Jó utat a fővárosba, majd írd meg végülis milyen programokat találtatok ki Violkának.

Monee!

Köszi :wink: nem csak a kendős linket, te legalább ismersz. :)
Na, bejött a boldogság? :lol: Mi volt az, egy zene?
Akartam kérdezni, vagy majd inkább tán telefonon, hogy valamikor nem jösz/jöttök ki? Vár rád a Da Vinci könyv :D

Mamavica!

Hát te hogy boldogulsz a 3. babáddal? Nem voltál...

Gira!

Én nagyon remélem, hogy jó okod van a hallgatásra :) :)

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

A vitát sajna én robbantottam ki, bár a bunkó sajteladó férje miatt./t.i később kiderült a férje volt a nagyokos/.Azóta sem tudok napirendre térni a dolgon, és az a baj, hogy holnap megígértem a bioárusnak, hogy lemegyek barackért, meg kéne répa, krumpli a lánynak, de így nem érzek nagy késztetést.Nem tudom mit mondjak neki, mikor a szembeszomszédja a sajtos? :cry:

Hódocska!Sajna azt le kell írnom, hogy a kritikus 3 hónap közvéleménykutatásom, és a saját tapasztalatom szerint inkább 4.De utána tényleg megváltoznak a dolgok!
Milyen a kendő?Azért próbálj ki egy merev hátú kengurut is, ami tartja a pici nyakát./nekünk ilyen van/Nem lebeszélésképpen, de nekem jobban bevált, kényelmesebb volt.Persze ezt tényleg mindenki maga érzi. :lol:

Összegezni kéne, hogy ki tudna talizni és ki nem ,, mert ha azért összejövünk egy páran megbeszélhetnénk egy időpontot és helyet.Puszi mindenkinek:Bea

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


Sziasztok!

Köszi a megelőlegezett gratulációkat :D

Hajna 2006.08.12-én 10:35-kor született 3830grammal és 52cm-rel. :D
Remekül vagyunk, minden úgy zajlott, ahogyan azt csak megálmodni lehet. Majd később részletezem, és képet is teszek fel, csak hát most egy kezem szabad :lol:

Gira
Vendég
 


Hódocska!

Kezdetek kezdetén (amikor Andrist egyáltalán nem lehetett letenni) én is nagyon gondolkoztam a kendőn, -már megvolt a Wágner Kriszta száma is asszem a Kriszitől - de aztán addig gondolkoztam míg kaptunk ajándékba egy kengurut.
Nálunk bevállt.
:lol: Így kendős tapasztalatom nincs de végül épp azért nem szántam rá magam mert számomra kicsit bonyolultnak tűnt a megkötése.
Üdv.:
Zóra

Kép
zóra
 
 


jaj, GIRA!
GRATULAAAAA!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
zóra
 
 


Gira!gratulálok!


a naggypapám és a nagynéném szülinapján született.

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


naggypapá=nagypapám :oops: :oops: én is mindig csak egykezezek :lol: :wink:

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


Sziasztok!

Deszilvi!

Örülök, hogy te is aktív résztvevő lettél,minden értelemben!
Elég jó, akkor a városrész aránya itt a topicban! :)
Szomszédéknál az a hír, hogy bekapcsolva hagyjuk a telefonokat éjjelre ,ha menni kell tudjunk segíteni!
Holnapra kánikulát ígérnek, lehet ,hogy előbújik végre a kis fickó! :)

A genetikai vizsgálatról én sem hallottam senkitől.
Kismamik is szoktak lenni, de a többség már Anyuka!

Gira

Nagyon sok boldogságot kívánok a babucihoz!

Te már otthon????? :shock: :shock: :shock: :shock:
Mesélj tényleg eljöttél az első napon, ahogy tervezted?
Gátmetszés???
Gondolkodóba ejtettél,hogy lánynév vagy fiú, vagy csak én vagyok ennyire tájékozatlan.(Biztonság kedvéért megnéztem az utónévkönyvet! :))
Majd ha lesz időd, írj!

Dóri Kép
diadora
 
 


Sziasztok!
Gira!
Gratulálok!
Nagyon boldog, nyugodt, problémamentes babázást kívánok! Sok egészséget az egész családnak. :)

A mostani éjszakánk egész jó volt. Krisztike egyszer kelt csak föl, utána visszaaludt. De én úgy etettem meg, hogy alig tudtam nyitva tartani a szemem, egyszer arra riadtam föl, hogy dőlünk el :oops:
Tegnap szerencsésen bevágtam a fejét az ágyába. Pont a hasán volt, kidugta a lábát a rácsok között és ahogy vissza akartam segíteni, lefejelte a kiságyat. :(
A Dávidon érdekes, piros pettyek jelentek meg, de csak az arcán :( A férjem már mondta, ebből doki néni lesz :( Ma kap még egy adag calcimuscot és meglátjuk...
Hódocska!
Kendős tapasztalatom nekem sincs, viszont kengurus van. Nekem nem jött be! Lehet, hogy én vagyok a béna, de ha huzamosabb ideig rajtam van, benne a gyerekkel, leszakad a derekam :(
Pedig csak addig volt rajtam, amíg innen a Tettyéről a vásárcsarnokig lementem, ott már átvette a férjem, mert nem bírtam :(
Marcsy
marcsy
 
 


GIRA!

Gratulálok!
Kívánom hogy Hajna is annyi örömet okozzon Nektek, mint Réka! Nyugis, kiegyensúlyozott babázást kívánok!

Szeretnénk ám képet látni a kiscsajsziról!

Monee
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Na továbbra is egy kézzel, de írok.
Kb csütörtökön kezdtem érezni, hogy itt valami készülődik. Aztán pénteken már hébe-hóba fájogatott... tudtam, hogy hétvégén már babázok. Éjfélkor arra ébredtem, hogy szabályos 5 percenként fáj. A rémálmom az éjszakai kórházba menetel és szülés volt, úgyhogy nem akartam sietni. Meg akartam várni a 2 perces fájásokat, de leginkább a reggelt.
A fájások erősödtek, az időközök nem. Nos így utólag... ugyan biza várhattam volna a 2 perces fájásokat, mert a legvégéig 5 percenként jöttek :lol:
No végül is Rékus ébredéséhez kötöttem a kórházbamenetelt... nem akartam háborgatni :oops:
Az éjszakát ébren töltöttem, vagy néha elaludtam 4 percre :lol: Így másodszori szülésre már arra is rájöttem, hogy valóban a fekvés a legrosszabb, amit a vajúdás alatt tehet az ember... tehát futkároztam a lakásban és a kádban üldögéltem,... mennyei volt ;)
Kihúztam reggelig. Rékus nézett, miért szaladgálok a lakásban, mint a mérgezett egér, de hűségesen szaladgált utánam :lol:
8-ra értünk a kórházba... még ekkor is féltem, hogy hirtelen elmúlik az egész, mert nem volt rosszabb egy mensinél.
Igazából azt se tudtam, hol a kórház, még sose voltam ott :oops: Ott megállapították, hogy bő 3 ujjnyi a méhszáj és beöntésre már nincs idő :lol: Így az első félelmemet szertefoszlatták. :)
Aztán fél 9-kor burkotrepesztett a Koppán (ő lett így a dokim), és onnantól kezdve számítom az igazi szülést, ami így sem érhetett a szenvedésben az első közelébe sem. Kezdve ott, hogy 4 percem ugye mindig volt pihenni, aztán pedig labdán ültem, hastáncoltam és a zuhany alatt dekkoltam egészen a végéig, ami nagyon gyorsan elérkezett. A doki még menni akart valahová, de a szülésznő utánakiabált, hogy "Szülünk!" És szültünk :D Gátmetszés, érzéstelenítés, oxitocyn és minden mesterséges vacak nélkül. Minden jelenlévő büszke volt magára :) Pláne, mikor kibújt a 3830 grammos "csöppség" :) A szülőszobából lesétáltam a lépcsőn a gyerekágyra és mindenféle kellemetlenség, panasz nélkül töltöttem 2 napot. Hajnát egyből megkaptam, és többé egy percre se kellett elengednem. Semmiféle pótlást és gyógyszert (BCG-t kivéve) nem kapott. Nem sárgult be, így hamar kidobtak. :D Egyetlen rossz élményem sem volt, egyetlen nem odavaló emberrel sem találkoztam.
Hajna mind külsőre, mind tulajdonságaiban egy az egyben Réka. Csak ezután kezdődik a java :shock:

A képpel még váratok magamra... nem lehet mindent egyszerre ;)

Gira
Vendég
 


Gira!
Nagyon örülök, hogy ilyen jó élmény volt Neked is a szülés! :lol: Nekem is az volt pedig császárral szültem, de mindenki nagyon kedves a Megyeiben.
Jó egészséget és sok boldogságot kívánok Nektek!

Jaj, én most nagyon meg szenvedtem Andrisommal az elalvásig. :( Reggel óta tök nyügös szegényem, aludt kb. fél órát aztán evett de már evés közben is sírt nem tudtam egyszerűen megnyugtatni semmivel. Járkáltunk a szokásos módon, próbáltam elaltatni zenével, susogással, letettem felvettem ez ment 9 óra óta. Közben ordított de úgy, hogy közben tök duhös volt, kapálozott össze-vissza. Most remélem alszik egy jót! :? Nem tudom mi lehet.?
Front van? Vagy jön a foga? Nagyon sajnáltam szegényt (meg magamat is).

Üdv. Mindenkinek!

Kép
zóra
 
 


Gira!
Mégegyszer hatalmas gratula!!!
Tök jó, hogy a gyerekágyas részről is ilyen felhőtlenül tudsz beszélni.

Zóra!
Szerintem front van. Nálunk megint 4 órától 9 óráig ment az üvöltés. Ugyanaz van mint Nálad. Nem lehet megnyugtatni:( A másik 2 is tök buggyant. Állandóan üvölt valamelyik. Tök jó stereoba hallgatni :(

Ma voltak Anyukámék, hoztak egy rakat barackos bébidesszertet a Krisztinek. Külön hangsúlyoztam neki, hogyha hoz, barackos, vagy sütőtökös legyen :lol: Persze amíg itt voltak addig is ment az üvöltés, gyorsan el is mentek, had aludjon a pici jeligére :(
Marcsy
marcsy
 
 


Gira!

Szívből gratulálok Hajnához!

Nagyon örülök, hogy minden az elvárásaid szerint, sőt még annál is jobban alakult. Nagyon szép nagy babád lett.
Én is nyugodtm kiegyensúlyozott napokat kívánok! :) :) :)

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Gira!

Gratulálok a babádhoz!!!! :lol: :lol: :lol:


Tudnátok nekem segíteni egy kicsit? A védőnőmtől gyerekorvosnak a Pandúr Ágnes nevét kaptam. Van vkinek vmilyen tapasztalata vele kapcsolatban?????
Előre is köszi!

Rambóka
rambóka
 
 


Gira!

Ez olyan mint a mesében!


Rambóka!

Pandur drnő felnőtt orvos nem gyerek!
Merre laktok?
diadora
 
 


Sziasztok!

Ma elég nehéz napunk volt, reggel tanácsadás, délre meg mentünk a has-koponya-csípő uh-ra, ami előtt ugye nem kell enni. Ennek ellenére nem volt non-stop ordítás.

Viszont én már megint úgy le lettem szúrva, ami nem zavar, de hogy tökéletesen összezavartak, az biztos.

A múltkor a klinikán, meg a gyerekorvosnál, meg úgy egyébként mindenki bíztatott, hogy próbáljam meg minél jobban erőltetni az anyatejet, még ha keveset is eszik, az nem baj. Mondtam, hogy érzem, hogy nem elég, mert utána még többször benyakalt 60-70-80 ml tápszert is.
Azért, hogy lássák milyen szófogadó vagyok, fokozatosan lecsökkentettem a tápszert, eleinte már csak naponta 3x, majd, 2x, 1x tegnap már egyszer sem kapott. Nagyon boldog voltam, annak ellenére, hogy ugyan Tami eddig is sírós, hordozós, keveset alvós baba volt, de az utóbbi napokban már totális lett ez az állapot, éjszakánként is csak fél-1 órákat aludt, én meg félálomban néztem.

3hete voltunk utoljára tanácsadáson (mivel papíron kórházaztunk) és kiderült, hogy csak 30 dkg-ot hízott (előtte meg nagyon leszúrt a dokinő, hogy túl sokat), most egyébként helyettesítés van. Persze tudja azt is, milyen nyűgös Tami, így mindjárt elkezdte szervezni, hogy délben bent is fogjanak a Gyerekkórházban egy újabb kivizsgálásra (a klinikán a hasfájást, fülfájást, na meg a szapora szívverést síráskor leszámítva tul.képp minden rendben volt). Mondtam, hogy szó sem lehet róla, max. jövő héten, férjem vegyen ki szabit és legalább nappal legyen velünk, mert már fáradt vagyok ahhoz, hogy éjjel-nappal cipeljem, alig várom esténként, hogy hazaérjen és átvegye kicsit.

De ami a legmegdöbbentőbb volt, hogy most újra tápszereznünk kell. Szigorúan írni mikor mennyit szopott (betartani min. 2 órás szünetet, nem non-stop) és utána mindig tápszer, kérdés mennyit eszik. Hát már kezdek ebbe belehülyülni, hogy nem laikusok, hanem orvosok, védőnők tanácsait követem és kiderül, hogy mindig elszúrom, pedig Istenn lássa lelkem, nem akarok ártani a kisbabámnak.
Azt én is látom, hogy nyugtalan sokszor, sír és nem alszik eleget, ez már engem is kimerített természetesen, de egy hónap alatt nem volt még 2 olyan napunk, ami kicsit hasonlított volna egy másikra, mert folyton kísérletezünk.

Én már túltettem magam az anyatejes dolgon is, ha esetleg nem elég, vagy nme tudom mi van, csak jó lenne már valamit kitalálni, ami NEKI jó.

DE annyira rossz érzés szinte mindig minden orvostól úgy eljönni, hogy még véletlenül sem mondják azt: Timi ezt most jól csináltad. Az is rossz, hogy mindenhol helyettesítés van, vagy nem rendelnek és tényleg ezren ezer félét....

Tudom (főleg Marcsyra emlékszem), hogy nektek is voltak már hasonló tapasztalataitok orvosokkal, védőnővel, de a csuda vigye el én úgy szeretnék segíteni a kislányomnak, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen, de NEM TUDOM HOGYAN!!

Az uh-n továbbra is csak a csípőjével volt egyébként baj, az kicsit kötöttebb, tornáztatom, ahogy eddig is.

Tegnap kipórbáltunk már hasfájásra is masszírozásokat, úgy látjuk megnyugtatja, feltéve, ha nem sírva akarjuk neki csinálni.

Na, kipanaszkodtam magam, pedig még most is nagyon örülök GIRA sikerének, meg hogy ilyen boldog!
:)

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Gira!Úgy örülök, hogy ilyen szép szülésed volt, és ennyi jó élményed!Legközelebb én is kipróbálom a megyeit.Bár én a klinikával is elégedett voltam szerencsére. :lol: Képeket!!!!!!

Timi!Sajnálom.Borzasztó lehet, tudom, hogy jót akarsz.Nem akarsz amúgy gyerekorvost váltani?Én ide járok a belvárosba Bodor Edithez, nála kedvesebb, türelmesebb dokit még nem láttam.Ő az aki kifejezetten lebeszéli az embert mindenféle stresszelésről /mert ki nem stresszel ilyenkor/,ugyanakkor partnernek tekint.Pl. én 3 hósan nagyon aggódtam, mert Anna nem emelte még rendesen a fejét hason, és persze rengeteg szakirodalmat elolvastam, amik szerint mindenféle idegrendszeri problémái lehetnek.Ezt elmondtam a doktornőnek, aki adott neurológushoz beutalót, mégpedig kifejezetten a kedvesebbhez/tényleg az volt/, szóval komolyan vett, még, ha ki is derült, hogy a babám ép és egészséges, csak nem siette el a mozgásfejlődét.Közben meg mindig megnyugtat, dícsér, hogy jól csinálom , szép a baba, nem baj, ha most ennyit hízik, máskor annyit./ő is anyatejezés párti, de persze nyilván az ésszerűség határain belül/.Sok jót tudnék még mondani róla, és a két védőnőről is.Szóval, ha ennyire sok szomorúságot okoznak az orvosok, talán megérné átmenni egy másikhoz, még, ha távolabb is van.Csak ne szomorkodj, te jó anyuka vagy, azok az egészségügyi dolgozók a hülyék, akik nem úgy viselkednek veled, mintha te akarnád a legjobbat neki.Bár nem tudom , hogy képesek ezt figyelmen kívül hagyni.Ilyenkor olyan kiszolgáltatott az ember, és annyira sérülékeny.

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?