Új privát üzeneted érkezett!

[quote="frusi"] írta:frusiBasszus, ez a patikus-sztori durva!! Utálom ezt a manapság már túlzásba vitt, szinte "kötelező" ősanya-feelinget!! :evil:

...

Na ebből nekem is nagyon elegem volt sokszor. Szerintem pont ennek túlzott hangoztatása miatt voltam sokszor lelkibeteg. :x

Itt szerintem egytől egyig mindenki jó anyuka, és a legjobbat akarja adni a babájának, de néha vannak kompromisszumok, és ettől még nyugodtan boldog lehet anya és gyermeke. Szóval kapcsoljátok ki az összes olyan hülye megjegyzést, amit a kívülállók mondanak.
Vendég

Sziasztok !

Köszönöm szépen mindenkinek az együtt érzést !

Ráadásul most marhára beindult ez a kis csajszi növésileg , néha úgy szúr a hasam , hogy le kell üljek , gondolom tágul a méhem , pont most, ő is jól időzit , de biztos csak azért , hogy egy kicsit üljek is .

Mérikém !! Hát ez nem semmi !! Nagyon ügyi voltál !! És az orvos , hogy halgatott a megérzésedre is !! Hát igen, az anyai ösztönök jók !! Akkor lehet, hogy ezért szenvesztett meg ez a kis fiú érezte, hogy nem szabad sietnie mert baj lesz !! Mondom én , már most meg van a magukhoz való eszük !! :lol:

Ilyen esetekben , nem lehet egy UH-t csinálni , vagy azon sem látszana annyira , hogy az alapján jobban ellehetne dönteni ???

Puszi mindenkinek , vigyázzatok magatokra !!!

Kati és

Kép

Kép
kati16

Szasztok Csajszik!

Húúú de ronda idő lett. :( :(

Azon gondolkodtam egyébként, hogy ezt mennyire kitaláltuk: először mentem én a kórházba, aznap, amikor hazajöttem, ment be Méri, és aztán akkortájt, amikor Mérit hazaengedték, ment be Ildi. :D Jól váltogattuk egymást! :D

Méri, nem semmi volt a szülésed, nagyon ügyesen éreztél rá a dolgokra.

Én meg nem tudom, nálam ez hogy van, de valahogy annyira nem érzem ösztönösnek a dolgokat, szóval, hogy egyszer sem éreztem azt, hogy most nekem az anyai ösztön súgná meg, hogy mit kell tenni. Nem tudom, lehet, hogy túl racionális vagyok, vagy ilyesmi.

A szopizás most talán kezd visszarendeződni, ha nem is annyit, mint az eddigi legszuperebb napokban, de azért újra emberi (vagyis "normál-babai") mennyiségeket eszik Lillácska. :D :D És már nőtt is neki egy kis tokája, ez szerintem eddig nem volt! :wink:

Kép
frusi

Sziasztok !

Frusi ! Szerintem neked nem volt szükséged az anyai ösztönre , mert minden rendben volt !!
Majd később, amikor lesz valami , biztosan fogod érezni , hogy valami nincs rendben , de erre még ráérsz !
Reméljük Lillácska nem is nagyon lesz soha beteg és nem is kell meg ismerned ezt az érzést !!

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Köszi lányok a biztatást.

Szilvi: fel a fejjel, nem olyan biztos hogy sokáig húzátok, a hidegfrontok tényleg nagyon hatnak a babára. Amig bent voltam minden frontkor 4-5 szülés is volt. Amúgy a legnehezebb az utolsó pár hét a várakozás miatt. Ezért irigyeltem azokat akiknek nem kellett kivárniuk a 40. hetet és hamarabb szültek. A végén már nagyon türelmetlen az ember, úgyhogy neked is azt mondom reménykedj. (amikor Frusinak irtam bement szülni hajnalban. :P )

Vera: köszi, én is reménykedek. Szerencsére nekünk elég jól megy már a bimbóvédős dolog, nekünk se volt egyszerű a kórházban. ott tényleg sokat bőgtem.
Most már minden etetésnél egy cici+tápszer. De azt rendesen kiszivja, igaz 10 perc alatt, és ha jól mérjük akkor 40 ml, plussz éjszakára összejön a lefejtből 50-70 ml. Olyan kevésnek hangzik, de nekem már ez is sikerélmény, mert leglább a felét tudom biztosítani. Mivel én kibőgtem magam szerintem egy hónapra a kórházban, most nem idegesít a helyzet (még)

Ildivel beszéletem tegnap, sajnos neki is nagyon nehéz szülése volt, eléggé kifáradt és meggyötrödött ő is. Holnap haza mehetnek, majd biztos fog a jövőhéten jelentkezni.

KépKép
lmarie

Sziasztok!

Szilvi!
„Bar en a XV. ker-ben lakom, remelem majd tudunk baba-mama talalkozot osszehozni! Mar nagyon varom! ”
Én is! :D
Nekem még egyenlőre nincsenek a jóslófájásaim. Vagy még nem vettem észre? (létezik ilyen?) :shock:
Amúgy múltkor (most kedden) a dokim azt mondta, hogy még rövidebb lett a méhszáj és már 1 cm-re vagyok nyitva... :)

Sziszike!
„Minden reggel ált. viszem őket játszótérre, a Thököly/Róna kereszteződésénél van egy átjáró oda a virágos mellett..
Jó kis hely... ”
Ez hol van pontosan :?: Én csak az Újvidék téret ismerem itt a környéken (egyébként szerintem nagyon jó hely).

Nikike!
A legutóbbi képek jul.7-ről szolnak. :) Nagyon klassz a kisfiad! :D Nekem a legjobban azok a képek tetszettek, ahol a fiad a nagy agyon fekszik: olyan aranyosan néz ki egy ilyen picike emberke a nagy agyon. :D :D :D

Kati!
Nagyon sajnálom! :cry: Ez szörnyű! Kitartás neked! Vigyázz magadra!

Adri!
„Hát most ennyi, Szilvi, Kátya drukkolok, h minél előbb jöjjön a csöppség, mert az azt jelentené, hogy nagyjából én vagyok a következő...”
:D :D :D

Meri! Nagyon örülök, hogy itt vagy! :D Üdvözlöm Balázst! :D

Van egy nagyon-nagyon jó hírem: az anyukám végre megkapta a magyar vízumot és már megvannak a repülőjegyek is, és aug.22-én ide jön hozzánk! Annyira boldog vagyok! Tavaly augusztustól nem láttam a szüleimet és az öcsémet. Most sajnos csak anyu tud jönni, de később talán az egész család meglátogat minket.

Kátya

Kép
katya

Frusi!

Hogy van a melled? Érzel benne csomókat? Tud belőlle szopni a babi? Tudod fejni? Segít ha maszírozod?

Nekem mindkettővel becsomósodott. Az elsőnél nagyon pánikoltam. A másodiknál már tudtam, hogy meg lehet oldani. A harmadiknál megpróbálom majd megelőzni.

A La Leche ligának van egy honlapja, ott sokmindent meglehet tudni.
édi

Lmarie: a 40 ml nem is kevés. Nagyon jól hangzik. Meg kell becsülni. :)
És szép lassan nőni fog, majd meglátod. És, hogy a fele tej megvan az már szuper! Én most tartok ott, hogy 1/3 tápszer, a többi tej. Reggel és éjjel nem adok neki pótlást, de a többinél mindig.

Én minden etetésnél mind a kettőből etetek védőnői tanácsra. Nekem ez bevált, bár az egyik cicim gagyibb, azt nem is szerette a fiam sokáig.

Most volt a Viasaton egy műsor, amiben olyan gyerekek voltak, akik iskolásak, de még szopnak. És éppen arról vitatkoztak az anyukájukkal, hogy miért akara őket elválasztani... :shock:

Nyugodalmas jó éccakát! :)

Vera
Vendég

Találtam homeos infos oldalakat. Hátha érdekel valakit:

http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/Home ... tm#anyatej

Itt meg csodatejszaporítót ígérnek: www.boldogmama.hu
Már máshol is olvastam róla, de még kételkedem, de hátha valakinek pont ez az info kell. :)
Vendég

Hali!

láttam tegnap a viasaton a műsort, de azért az engem is megdöbbentett hogy a 8 éves lány még cicizett. Na ezt már nem tartom egészségesnek.

Vera: én is két ciciből szoptatok nekem is ezt mondta a doki, és az egyiket nálam is kevésbé preferálja. Mennyi idős a fiad?

Méri

KépKép
lmarie

Mindig lemarad a tickerem:

KépKép

Szóval mi ennyi idősek vagyunk.

Amikor nagyon nem ment a szoptatás, akkor kitűztem magam elé, hogy ha minden kötél szakad, én akkor is fejek 4 hós koráig. Hát lassan ott tartunk, de mivel most nem fejek (bár ma eszméletlen kis lökött nokedli volt Marci), ezért remélem még jó sokáig megy majd. De azért nem szeretném, ha Marcival kéne beszélgetnem a szoptatásról. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Mit gondoltok, van esély rá, hogy 3 nap után hazaengedjenek a korházból? Mondjuk, ha viszek igazolást a gyerekorvostól, hogy vállalja a bébi további ellátását.

Kitartást a szoptatáshoz, Méri, Veronika. Nekem is kevés szokott lenni a tejem, de nem adom fel! Renit csak 10 hónapos, Jázmint már 2 éves koráig tudtam szoptatni. Drukkolok nektek!

Frusi, remélem megoldodott a cici-keményedés probléma.
édi

Katya, ez szuper, hogy jon a mamad! Epp mire a baba jonni fog, itt lesz veled! Ezt jol idozitettek a hivatalok!!! :D A joslofajasokat biztos eszrevetted volna, ha lett volna, mert olyan erzes, mint amikor menstrualsz (mar, ha neked akkor szokott fajni a pocid).

Vera, Edi, Frusi, Meri: nagyon sok jo tanacsot kapunk toletek szoptatas ugyben, koszi szepen. Most mar par het es en is hozza tudok szolni a temahoz... :P

Frusi, ne aggodj, mindenkinel mukodnek az anyai osztonok! Pont ez a lenyege, hogy annyira osztonos, hogy eszre sem veszed, hogy mennyire jol megy ez magatol. :wink:

Edi, szerintem tuti hazaengednek sajat felelossegre a korhazbol, ha a gyerekorvos felugyeli a baba allapotat es egeszsegesek vagytok mind a ketten. Foleg, hogy otthon var ket gyerkoc es a papa. :)

Kepzeljetek, mult csutortok ota minden ejjel vannak joslofajasaim. Mindig pont ejjel 1-kor kezdodnek. Es ma mar rendszeresen jottek a fajasok, hihetetlenul csodalatos, mennyire tudja a szervezetunk, hogy mi a dolga... Szoval most orankent fajdogalt mar a hasam, es kemenyedett is egyszerre, aztan hajnalra mindig elmult. Erdekes, hogy mennyire gyakarol a babuci... Most mar neha nagyon izgulok, ha ragondolok, hogy barmikor johet Barnus, meglatom milyen is O, es hogyha ragondolok, hogy el se tudom kepzelni, hogy mi var ram szuleskor... :? Jon vissza a forrosag, mit szoltok? A ferjem szerint, ha annak vege, akkor jon a bebink... :D

Szep napot:
Szilvi es
Kép
szilvij

Sziasztok!

Méri: elolvastalak és megkönnyeztem, annyira jó volt olvasni. Gratulálok mégegyszer a csöppséghez!!

Énis annyira szeretem és várom, hogy megfoghassam, hogy átölelhessem..kb. egy hónap múlva megyek 4D UH-ra, s megnézem mi van vele, milyen lehet..:)

Szilvi: nekem még sosem voltak jóslófájásaim..szerintem a babó, így készíthet fel a nagy napra..edzi anyucit.:)
Már hamarosan együtt lesztek, de jó!

Édi: Sztem 4nap a minimum, mert van egy vizsgálat, ellenanyag..sarkából vért vesznek, aminek az eredménye előtt tutti nem engednek el!! Illetve te mehetsz, de a babó nem!!
A 2.babónál énis próbálkoztam, de nem lehetett!!!

Kátya: ez tényleg jó hír.:)
Ők kint élnek? Mióta? Meddig marad anyud??

Játszótér a Róna utcánál van és kicsiknek valóhely..csendes és nyugodt..biztonságos!
Tetszik, mert a gyereket jól látni és direkt kicsiknek való játszótér..nincs nagy tömeg se.:)

Kati: részvétem a dédike miatt.:(
Nehéz lehet most nektek és Merci lába is tetőzi ezt, de ő hamar meggyógyul és az idő meg, majd begyógyítja a sebeket..
Én, amikor elvesztek vkit, mindig azt gondolom ez is okkal történik és ő angyal lesz, aki fentről vigyázz ránk és segít, ha szükségünk lesz rá.:)

Kép

Most rohanok, de mindenkinek szép hetet :)

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok !

Remélem mindenki jól van !!!

Sziszike ! Köszönöm szépen neked is az együttérzést! Már túl lennék ezen a héten is , utánna talán már egy kicsit könnyebb lesz .
Remélem ti is jól vagytok !

Kátya ! De örülök , hogy most már tutin jön anyukád és mindjárt itt is van !!
Nálunk is nehézkes vizumot kapni ??

lmarie ! Kösz az infót Ildiről ! Reméljük akkor hamarosan ő is ír nekünk !

Sajnálom, hogy mostanában így megszenveditek a babócákat !!
Még jó, hogy viszonylag gyorsan elfelejtjük !

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Kati: én is sajánálom a dédidet. :(

Édi: te hazamehetsz a kórházból, de a gyereket nem fogják engedni, ugyanis van egy kötelező protokol és a kórház fele a gyerekért, ezért nem adják ki előbb.
Amikor én arra kérdeztem rá, hogy ha nem megy ki a gyerek a sárgaságból akkor nem mehetünk, az volt a válasz, hogy én mehetek, a baba marad(mivel a kórház felel érte.)

Szilvi: lehet hogy ezek a jóslófájások már lassan nem is jóslófájások :P , most már mondhatjuk hogy mindenórás vagy. :P

Katya: tök jó hogy jön anyukád!!! Nehéz elhinni, hogy ilyen régen láttad :shock: , kitartás neked is, nemsokára itt a bébi!

Vera: ma volt itt a doki néni, és ő is azt mondta, hogy fejjek amilyen gyakran tudok, akár a két étkezés között is és adjam üvegből. Hát most ezt teszem. Átmentem tehenészetbe :P

Balázs ma levegőzik először, és édesdeden alszik kint a teraszon.

Mondtam már hogy a macskánk amióta hazajöttünk a babával nem tette be a lábát a hálószobánkba? Úgy kerüli a gyereket mint a tüzes vasat. (Nem bánom)

KépKép
lmarie

[quote="lmarie"]S írta:lmarieziasztok!

Vera: ma volt itt a doki néni, és ő is azt mondta, hogy fejjek amilyen gyakran tudok, akár a két étkezés között is és adjam üvegből. Hát most ezt teszem. Átmentem tehenészetbe :P

:P Én is csak tehénkének becéztem magamat az állandó fejés és a szoptatás miatti nagy kajálásokkal feljött kilót miatt. :D
Én napi max 5x fejtem és általában 20 perceket, illetve néha megcsináltam a horror fejés. 7-7-5-5-3-3 perc felváltva a ciciken. De ennyi elég volt, a mellé társuló 1 órás etetésekkel bőven.

Kitartás, mert megéri és a végén jobb lesz! Én ezt már tapasztalatból mondom.

Jaj, és lányok! Örülök, ha segít ez a sok story nektek. Nekem anno szar volt, hogy nem találtam senkit, akinek hasonló gondja volt. Mert, ha valaki szerencsés és megy a szoptatás, akkor tényleg nem nagy ügy.
Szóval lányok olvassatok szorgalmasan minket, és legyetek ügyibbek, és kevésbé kétségbeesettek! :lol:
Vendég

Sziasztok!

KAtya: orulok, hogy jon anyukad, tuti nagy segitseg lesz, mert az elejen nagyon kell minden ici-pici segitseg! HAt mentalisan-lelkileg meg egyaltalan nem is lehet elmondani mennyire ertekes lesz!

Méri: ne add fel a szoptatast, mindenkepp csinalni kell, barmennyire is keves, de megeri! Egyszer majd sokkal jobb lesz!
Tudom en konnyen beszelek, de azt hiszem ez csak szerencse kerdese es minden nap halat adok erte a joistennek, hogy igy alakult! Szoval igyekszem megbecsulni magam!

Kepzeljetek, ma nagyon szep napot toltottem Weonicanal, szuper ido volt, a gyerkocokkel sokat voltunk a levegon, volt pizza, kakaoscsiga, minden foldi jo (roviden: suti-ropi-kola)!
Innen is megegyszer koszi a lehetoseget es a kivalo tarsasagot, VEranak es Marcinak!:))

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Kép Zsombor és Marci
Na így pihiztek a babócák.

Nikike, megbeszéltük, bármikor ismételhetünk... :lol:
Vendég

Sziasztok!

Még mindig enyhe az idő, szerencsére :)

Köszi az infot, így legalább nem élem bele magam. Bár a gyerekdoki, meg a védőnő azt mondta, hogy mostanság 3 nap után mindenféle igazolás nélkül is kiengednek (szinte kirúgnak). Máshol, bizonyára. :cry:

Szilvi: ilyen nekem Jázminnál volt, de csak 1 nappal a szülés elött. Fel se ismertem (szélgörcsnek hittem), mert csak 2 fájás volt. Csak másnap éjjel jöttem rá, mi is történt, amikor tényleg elindult. Viszont kinyított 2 újnyira. :wink:
édi

Sziasztok Csajok! :D

Voltunk jó nagyot sétálni a Duna-parton. De szerintem én jobban lefáradtam, mint Lilluska. :)

Basszus, ezt nem hiszem el. Jövő hétvégén akarnak újra jönni anyósomék, most hétvégén meg anyukám a nagybátyámmal... Annyira szeretném, ha már egy kicsit magunkra hagynának!!!!!! De ugye ezt csak úgy nem mondja az ember a rokonainak... anyósék is pl. 8 órát töltöttek itt a múltkor, lehet, hogy ők élvezik a "tutujjgatást", de nekem rém fárasztó... :? :evil:

Lilluska most csak 40 gr-ot tolt be vacsira, kezdek megint aggódni. Mindezt 2 x 20 perc alatt...

Kép
frusi

Frusi ne aggódj!
Este kevesebb tej van általában.
Ha hetente jól hízik, akkor ez is belefér.
Olyan különbözően tudnak enni 2 nap, hogy szinte alig akarom elhinni. Egyszer keveset, máskor óriás adagot. Eleinte ez engem is aggasztott minden ilyen nap után. De aztán mégis hízott rendesen Marci. Gondolj bele, nekünk sem ugyanakkora az étvágyunk. :lol:

Bár az enyém mostanság egy mamutéhoz hasonlít. :)

Anyós ügy nehéz téma. :( Talán a férjed rá tudja bírni őket a kevésbé terhes látogatásokra???? Vagy talán ők kapcsolnak majd szép lassan.
Vendég

Sziasztok!

Vegre itthon! Apa mar nagyon hianyzott! Azt hiszem mi is neki, mert rendes fiu volt, rendet rakott, meg bevasarolt, finomat vacsiztunk egyutt, ez nagy elmeny! Baboca meg ugy elaludt kaja utan, hogy csak na!
Vera: de edes lett ez a kep!:)
Ok megbeszeltuk! Jelentkezem!

csok

Kép
nikike

Ááhhh, nem hiszem, hogy férjem le tudná beszélni őket... :? illetve nem is nagyon akarja. Nincsen semmi "mögöttes" gond, csak valahogy "nincs szíve" nekik nemet mondani, merthogy ők is annyit segítettek nekünk anno, hát akkor most hadd unokázzanak. :shock: Meg az a baj, hogy szerintem az én anyukám is képes lenne megsértődni, ha most közölném vele, hogy legalább 6 hetes korunkig hagyjanak minket békén... :?

Kép
frusi

Sziasztok!

Ma bent voltunk a kórházban, de a dokim szabin volt.. :evil:
De nem mentünk hiába, mert kértem vérvételre időpontot.

Jhét kedden megyünk.:)

Még Zsolti 2hétig van velünk, utánna kezdődik az ovi is.
Őt nem szeretném elvinni a vizsgálatra, múltkor is ott kíváncsiskodott..nem akarom ezt.
A szomszédban hagyom arra a fél órára...:)

Első időben énis csak nyugalmat szerettem volna szülés után, mindenkitől távol!!! Ezt meg is mondtuk nekik..mi mentünk csak ki hozzájuk, kb, amikor 2hetes volt a pici.
De nem engedtük megfogni sem, azt hiszem nem erre van ilyenkor a picinek szüksége. :wink:

Most rohanok...pusssz.

Kép
sziszike1000

Sziasztok lanyok,

Frusi, anyosugy: jaj, mar en is annyit gondolkodtam ezen, hogy hogy szervezzuk meg a latogatast. Nalunk is kb. ilyen hosszu latogatasok varhatoak, mivel mind a szuleim, mind a ferjem szulei 100 km-rol fognak ideutazni, tehat nem varhatom el, hogy fel ora mulva mar menjenek haza. Sot, en a korhazban meg plane nem szeretnem, ha jonnenek, mert ott eleg bajom lesz, nem akarom, hogy fel napokat ott "jopofaskodjam" veluk, es uljenek az agyam szelen... Akkor mar inkabb otthon latogassanak. Es szerintem Te is, ha mar nagyon elfaradsz, akkor nyugodtan "vonul vissza" a bebivel egy kicsit pihenni, ok ugyis jol eldumalgatnak majd a ferjeddel.

Nikike, Vera: de jo nektek, mar igy babazgattok egyutt!!!! :D

Edi: hat nekem mar ket hete jelentkezgetnek ezek a joslasok, remelem en is "nyilok" toluk, es a szules talan igy gyorsabb lesz! Elsore eleg ijeszto volt, most mar kezdem "megszokni" ezeket az osszehuzodasokat. Ma ujra kezdodott: melegfront van. Vasarnap este jon hidegfront, hat majd meglatjuk.

Katya, talan nalatok is lesz valami hetvegen a fronttol?

Meri: Szerinted ez mar mindenoras allapotnak szamit? Jaj, nagyon izgi. De jo lenne, ha este vagy hetvegen indulna el Barnus, nem amikor apa dolgozik... :roll:

Szep napot:
Szilvi es
Kép
szilvij

Sziasztok !

De jó már azoknak akik otthon babáznak !!! Már össze szoktatok , lassan rutinossá válnak a napok , jaj de várom már én is !! :lol:

Aztán beneveznék én is a baba mama talikra akár a ligetbe v. bárhol , most már majd lassan, csupán 5 hét van még vissza a gipszes napokból !! :shock:

Tegnap voltam a dokinál , minden rendben , ez a kislány nagyon strapabíró ügyes csajszi , meg is fordult szépen ahogy kell
( remélem nem szótam el és nem fordul már vissza) , még zárva is vagyok rendesen.

26.-án megyek UH-ra az Uzsokiba . Nem jön akkor valaki ??
Szept. 12,-én megyek legközelebb a rendelőjébe, 16:30-ra , esetleg akkor ??

lmarie ! Köszönöm szépen neked is!!

A finiselőknek , drukkolunk !!

Vigyázzatok magatokra !!

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok Lányok!

Hát most már mi is itthon vagyunk és küzködünk az első napokkal. Ahogy Méri írta bizony nekünk is gondunk van az evéssel, Bence is kicsit sárga, annyira nem, hogy ne engedték volna haza, de lusta evő és állandóan bealszik a cicin. Aztán meg rájön, hogy keveset evett és órákig követeli anyát vagy apát. Védő nénink sokat segít, így remélem hamarosan beállunk valamiféle rendre és akkor többet is tudok majd nektek írni.

A szülésről csak annyit, hogy bár "csak" 10 órát vajúdtam, iszonyú nehéz volt, Bence túl magasan volt hiába tágultam, meg kellett várni, míg kibújik. Majd részletesen is leírom, de én sem akarok senkit sem riogatni, egyszerűen nekem nehezebb szülésem volt.

Én az egyágyas szobában voltam, mert csak ott volt hely, de nagyon jól éreztem ott magam. Annak tanácsolom ezt a szobát, aki mer kérdezni, mert tényleg akkor segítenek a csecsemősök, nővérek, orvosok, ha szóltok és mindenki nagyon kedves volt. Az egyetlen csecsemős aki az előadáson volt, na talán ő morcosabb az átlagnál, de tényleg segítenek.

Azért nagyon jó már itthon lenni és együtt babázni, tanulgatni, mit hogyan is kell csinálni. Apukája is imádja olyan jó, hogy itthon van velünk 3 hétig!

Csatolok egy képet és majd még jelentkezem, ha ez a kis lurkó engedi :lol:

Ja és majd a ticker-t is kicserélem :wink:

Sziasztok
Ildi és Bence

Kép Bence

Kép
mildiko

Ildi!!! Gyönyörű ez a baba!!!! :D :D :D

Jahh, nekünk pont ugyanez volt! Az elején mi is nagyon szenvedtünk az evéssel, mert Lillus is folyton bealudt a cicin!! Mindig ébresztgetni, cirógatni kellett! Néha még most is, de azért már annyira nem durva a helyzet. 8)

Érdekes, mert velem meg az előadást tartó csecsemős volt egészen meglepően rendes, többször is!! :D

Hú, nem is meséltem, képzeljétek, volt egy nővérke (nem tudom, hogy csecsemős, vagy szülésznő-e, esetleg a nőgyógyászatról ugrott be segíteni), ő beszólt a szobatársamnak! Hogy nála milyen rendetlenség van, és ugyan, kapja már össze kicsit magát, és mi az, hogy egy fél barack csak úgy ott van a tányéron!!! Huhhh, hát hirtelen se köpni, se nyelni nem tudtunk!! :shock: :shock: De kicsit szerintem zakkant volt az a csaj, szóval utólag már csak röhögtünk rajta. :D :D :D

Kép
frusi

Jó estét!

Hűha, ez a Bence baba tényleg nagyon szép fiú már most, gratula!

És, hogy csatlakozzam...nálunk is bealvás volt, ezért volt 1 szopi 1 óra, néha 1,5 óra. De csak kicsit kell kibírni és ez gyorsul majd.

Én most, közel a 4 hónaphoz készülök arra, hogy tápmentes napot csináljak, és helyette legyen gyakori cici, hátha meg tudjuk csinálni és javul a helyzet.

Vera

KépKép
Vendég

Sziasztok,

gratulalok Bence babahoz, nagggyon szep gyerkoc, olyan mint egy ket honapos csecsemo, mar annyira komoly nagyfius kis arca van. :)

Nalunk is szepen keszulodik Barnus, ma ejszaka is orankent jelenkeztek a joslasok, holnap megyek vizsgalatra, kivancsi vagyokhogy mennyire nyiltam tovabb ebben az egy hetben.

Szep napot:
Szilvi es
Kép
szilvij

Sziasztok !

Ildi ! Üdv. végre itthon ! Gyönyörűek vagytok !!

Most csak ennyi , vigyázzatok magatokra lányok !!

Puszi , Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Vera: drukkolok, hogy sikerüljön ez a csak cicis nap. És utána több is.

Ildi: tényleg szép babi!

Szilvi: Mi még össze is futhatunk benn (én ma vagyok 38 hetes), ha te vársz még én meg sietnék. Bár nálam ennek semmi jele.
édi

sziasztok!

Ildi: gyonyoru a babatok, es nagyon cuki a sok hajaval!:)

CSajok: valami volt tegnap a levegoben? a gyerek tiszta nyugtalan volt, megint trukkozni kellett, allandoan evett volna, orankent! Aztan megint nagyanyam dobta be a tutifrankot!
Neki a dunyhak fel vannak polcolva az egyik agyon! Mondta, hogy csinaljak a kozepebe egy feszket! Oda betettuk a gyerekt attol kezdve aludt folyamatosan csak enni kelt fel!:) IGy meg a borfaluba is kijutottam Apaval es a baratainkkal, de persze ez neke most csak nezgelodes volt:( Viszont szupi volt a zene egy szekszardi fiatalokbol allo big band szolgaltatta a jobbnal jobb jazz es swing notakat! Mikor mentem babocaert fel 9kor mar ideges voltam, hogy biztos megint sir, csak mama nem akart felhivni, stb... Erre kiderult, hogy meg sem moccant! NEm tudom honnan veszi az otleteket, de mamanak mindig bejon! Raadasul en tegnap nagyon almos voltam, igy turelmetlen lettem Zsombival, szoval biztos erezte ezt is ettol is nyugos volt!
VEra: tuti osszejon a csak szoptatas, csak lehet, hogy orankent! Lehet, hogy Zsombi is azert ilyen mert nem eleg amit egyszerre eszik! De nekem mindegy en inkabb orankent etetem! MAr gondoltam arra is hogy nem eleg jo a tejem, de aztan megnyugtattam magam, hogy akkor nem ugy nezne ki a gyerek, ahogy! Tiszta hurka mindenhol!:)
Ja es kosz az otletet, mar ami a gyumolcs eltevest illeti! MAr dobozban vannak, jovoheten meg zoldsegert is kimegyen mamaval, azt is teszek be parat, hogy legalabb ezekkel kezdjuk, utana mar jo lesz a hipp is!

Kép
nikike

Sziasztok!

Nikike, örülök hogy jó ötletet adtam a gyümi eltevéssel. Hozzánk holnap körte érkezik, az megy a "feldologzóba". :)
Én már néztem, és baromi drágák ezek az üveges csodák. És persze pont akkora kiszerelésűek, hogy egyszerre, sőt 2x-re sem eszi meg a gyerek.
Tápmenetes nap nem jött össze. Óránkénti cici megvolt, de 12 és f3 között összesen 50 grammot kotort össze 2 etetésből. Ekkor már elég nyűgös volt, és nem is aludt még túl sokat. Így döntöttem, és az "éheztetést" felfüggesztettem. De legalább megpróbáltuk. :lol:
Viszont ma még nem kért tápszert. Az éjjeli etetéssel együtt, már 3x evett, de hiába adtam neki nem kellett (se a második cici.)
Nikike, minden renben azzal a manóval, sőt a tejeddel és mennyiségével is. Nem aggódni!

Vera

KépKép
Vendég

Sziasztok Lánykák!

Nikike, tudod, olyan NINCS, hogy "rossz tej"! :D Főleg ha hurkásodik a kissrác! :lol:

Weronica és a többiek is, olyan jó olvasni Benneteket, no nem ám azért, merthogy "ha mi szenvedünk néha, szenvedjen már más is", csak tényleg jó érezni, hogy nem mi vagyunk bénák, hanem az ilyesfajta gondok (pl. mikor mennyit eszik) másoknál is megesnek, és teljesen természetesek... szóval köszönöm, hogy vagytok! :D :D

Szilvi, nagyon szurkolunk! :lol: Ugye majd értesítesz valakit sms-ben? :lol:

Nálunk a mai reggel nagyon nehezen indult, legalábbis nekem, totálisan kész voltam, de most már jobb a helyzet. :D :D Lillácska nagyon tündéri baba. Nálam igazából most kezdenek előtörni az anyai érzések. :lol: Eddig a túlélésre koncentráltam, azt hiszem. :oops: :roll:

Kép
frusi

Sziasztok lanyok,
koszi a drukkolast mindenkinek, most mar nagyon izgi nalunk a helyzet, ma hajnalban megint voltak joslofajasok, de most mar a konyvekben leirt 5 perces fajasokkal jelentkezett a baba, kb. fel oran keresztul, gondoltam, most mar itt az ido, es szolok lassan a ferjemnek is ha tovabb erosodnenek a fajasok, de vegul szepen elmult minden. Voltunk vizsgalaton es most mar szepen keszulodik Barnus, nagyon kivancsi vagyok, hogy ez a hetvegi hidegfront meghozza-e a bebit. :) Egyebkent jok ezek a joslasok, mert fizikailag es lelkileg is "edzenek", elso alkalommal kicsit beparaztam, hogy mar menni kell, de most mar igazabol benne lettem volna, hogy induljunk szulni. :P
Edi, jo lenne talizni a korhazban. Most mar Nalatok sincs sok ido vissza. Epp egy hettel jarok csak elottetek :)
Jelentkezunk, ha esemyen van, de ki tudja, meg lehet, hogy nehanyan finiselok majd egyszerre megyunk vegul korhazba. :)
Udv mindenkinek, jo finiselest, jo babazat (remelem mar mi sem soka csatlakozunk):
Szilvi es Barnus
Kép
szilvij

Nekem mindkét gyerköc gyakran kért szopni, 2 óránként minimum, de volt, hogy óránként, amíg csak szoptak. A sogornőmnek meg jó ha 4 óránként jelentkeztek, de csak nappal. Ha nem a tejem hígabb, akkor lehet, hogy a csemetéim anyagcseréje gyorsabb. És tényleg! Most sem bírják az éhezést (sokat és mindent esznek). :D Szóval én fel vagyok készülve az éjjel-nappal szopira! Nektek is kitartást.

Szilvi: nekem csak fájdalmatlan keményedések vannak, rendszer nélkül, de egyre több. Arra használom, hogy gyakorlom a légzést, meg a gátlazítást. Igazából én még nem érzem, hogy itt lenne az idő (persze az elöző kettőnél se éreztem előre). A te jeleid pedig, már nagyon meggyőzőek. :wink:
édi

Édi, akkor te már egy komoly szaktekintély vagy. :) És mennyi idősek a gyerkőcök?

Örülök, hogy segít bárkinek is olvasni a mi történeteinket. Én pont ezért írogatok már, mert hátha segít valakinek. :wink:

Anno én olyan egyedül éreztem magamat a problémámmal, pedig szinte mindenkinek van valami, amivel küzd (kivéve a mázlistákat, ilyenek is vannak).
Ja, és az első hetek szimplán a túlélésről szólnak. De gyorsan mennek, és könnyebb lesz...vagy csak beleszokunk :o...vagy mit tudom én :lol:
Meg aztán a babócák nagyon kis tündérek tudnak lenni. Egy félmosoly és anyukák elolvadnak. Nálunk pl. Marcinak van egy olyan nézése, amikor szimplán mint egy istennőre tekint rám. :lol:

Ha majd nagyon küzdötök az esti altatással, akkor arra is lesz egy történetem. :lol:

Na kipurcantam, megyek aludni...jó éjt!

Vera
Vendég

Sziasztok!

Vera, frusi, edi: koszi a biztatast! A tulelsre jatszottam szovegnel padlot fogtam:) es magamra ismertem!
Ok, inkabb etetem en is orankent!
MA volt az elso napunk, hogy baboca szinte egesz nap semmit nem aludt! Talan ketszer fel orara elszunditott, de akkor is csak felalomba merult! VEgig jart keze-laba, de nem sirdogalt, nem volt nyugos, csak baromi aktiv. MEg seta kozben sem aludt el kora este! Ilyen meg nem tortent, mert altalaban a babakocsiban menet kozben szunya van.
Na felkeszultem a legrosszabbra, este mar annyira faradt lesz, hogy nem fog tudni elalaudni! Most nyomja ezerrel, vagyis huzza a lobort!
Vera: bovebben irnal rola, hogy mennyit es hogyan tetted el a gyumiket? CSak szimplan muanyag dobozba es kesz?! MArmnt pucikalas es turmix utan termeszetesen!
Ja es tok jo a tickered!:)

csok

Kép
nikike

Nikike, jön az aktív korszak! De azért így is fog napközben aludni, de ilyentájt vége a jó kis 3 órás alvásoknak. És már egy 1,5 órás is főnyeremény lesz.

Gyümik: az őszibarackot hámozva leturmixoltam, és sima eldobható műanyagpoharakat kimostam, és 50 és 100 grammonkat kimérve tettem el.
A meggyet és cserit, szilvát pedig kimagozva.
A körtét hasonlóan fogom mint az őszibarackot.

Csajok, elújságoltam már, hogy Marci 2x is a hasáról a hátára fordult! Persze mindig csak a végeredményt láttam... :lol:

Vera
Vendég

Sziasztok!

Annyira jó titeket olvasni. Nekem ez az első hét is borzasztó volt. Hogy bírjátok az óránkénti etetést? Én megpróbáltam az igény szerinti szopiztatást, de ennek az lett a vége, hogy etetésből etetésbe estünk, ő nem lakott jól, én viszont teljesen kiborultam délutánra. Most kb. 3 óránként próbálunk enni, így is gyakran keltegetni kell és fele cici fele tápszer sajnos. Muszáj volt, mert annyira ordított az éhségtől, hogy nem tudtunk vele mit csinálni. Sajnos a tejem se túl sok, mert próbálok fejni (igaz csak tegnap sikerült kapnom fejőt) és alig jön valamicske 10-20 ml. Rengeteg Lactoherb-et iszom, plussz más folyadékot és homeopátiás bogyót is kaptam, de mivel Bence nagyon lusta szívni a cicit és gyakran bealszik azt hiszem ez is hozzájárul ahhoz, hogy kevés a tejci. Szóval, ha van ötletetek mit csináljak, örülnék, mert eléggé ki vagyok. Még az is elszomorít, hogy cumiból adom a tápot, de hogy üvegpoharazzak vagy kiskanalazzak, na azt már végképp nem bírnám. Napjában egyszer így is sírok, de most jó volt titeket olvasni, hogy legalább nem érzem magam teljesen egyedül.

Jaj mennem kell, sír a gyerek!

Puszi
Ildi és Bence

Kép
mildiko

Mildiko, itt a netes pszichológus szól. :lol:

Az érzés tökéletesen ismerős. Én is ilyen voltam jópár hete. :( de ma már 8) vagyok. Ez annak köszönthető, hogy 2,5 hónapos korára Marci megtanult szopni, bár tápot még ma is kap. De ma már nem kell fejnem, és eldobtam a bimbóvédőt. És már az ember hormonjai sem olyan intezívek a sírásra, depire.

Figyu, szerintem mindent megteszel. De van, amikor ez sem segít. Sajnos. Én úgy éltem túl, hogy egyrészt kitűztem egy célt, amíg mindenképpen fejek, hogy kapjon anyatejet Marci. Ez nálunk a 4 hónap volt. (Most már kezdek a 6 hónapra hajtani.) Másrészt hívtam sok-sok barátnőt, családtagot, hogy cumiztassák Marcit a táppal, amíg én fejek. Naponta 5x fejtem.

Kiskanalas csodát felejtsd el. Csak tankönyben létezik, az életben senki nem tudta megcsinálni, aki a mi cipőnkben jár.Legalábbis, akiket én ismerek.

Ha Bence baba mindig cicin kezd, és utána jön a cumisüveg, akkor egyáltalán nem biztos, hogy leszokik a ciciről. Legalábbis az én ugyanilyen lusta fiam nem tette.

Még egy dolgot próbálok én még ki, mégpedig ezt a more milk plus nevű gyógynövenyes csodát. Még nem jött meg postán, így tapasztalatom még nincs.

Ja és hidd el, érdemes akár heteken is át küzdeni a 10-20 ml-vel, mert a végén lesz tejcsi. Én anno 3dl/napos voltam, most 5-6 dl-es vagyok. És k... büszke erre. :lol:

A táp meg nem katasztrófa, bár eleinte ezt nem így éli meg az ember. De sztem még mindig jobb, ha kap kicsi tejet és tápot is, hogy azért hízzon is, de azért építsük az immunrendszerét is.

Na kitartás, és majd írj, hogy mik a fejlemények.

Ja és a sírás miatt se aggódj. Ültem én is zokogva a gyerek felett, amikor nem akart enni...

Puszi:

Vera és Marci (majdnem 17 hetes)
Vendég

Kép
Reni (11) és Jázmin (3)
Most meg várjuk Maját (38 hét)

Gyümölcs eltevés: Én csak meggyet meg őszit terveztem eltenni. Félek, hogy a cseritől fájhat a hasa (nekem meg hasfájósak a babáim). A meggyet én egyébbként meg is hámoztam (szintén hasfájás elkerülése miatt).
Jázminnak is ezeket raktam el, igaz, hogy ő októberi. Imádta! :D
A körtét meg a szilvát mikortól ehetik? Lehet, hogy mire Maja akkorka lesz, már lesz friss is?

Sírás: Én a csomók miatt bőgtem ( féltem, hogy begyullad, elapad... :cry: ). A Reninél többet, a Jázminnál már valamivel kevesebbet sírdogáltam. Érzékenyek vagyunk, mindenre ami a babával kapcsolatos. Ez is része a dolognak.[/img]
édi

Ildi! Nálunk is pontosan így kezdődött... Lillus úgy 10-20 gr-okat evett csak eleinte, vagy volt olyan is sokszor, hogy nullát... a dokinéni csóválta a fejét, és felírta a tápszert. Én nagyon megnyugodtam attól, hogy "nna, mostmár tuti nem fog éhen halni a gyerek". Aztán beszereztünk mi is homeopátiás bogyót + sok folyadékot ittam, ahogy mondják. És szépen lassan csak beindult a tej. :D Néha így is kellett tápszert adni Lillusnak (ő itthon 3 alkalommal kapott), de nem izgattam magam rajta. Persze hogy az anyatej a legjobb és a legfontosabb, de hogy kiegyensúlyozott, egészséges gyerkőc lesz-e belőle, az nem itt dől el... :lol: :lol: :lol: ...szerencsére. Kismama újságot és hasonló szakirodalmakat pedig dobd félre, szerintem csak rombolják az ember önbizalmát.

Húúú, amikor egyik etetés másikba ért (néha még most is), az engem is nagyon kikészít(ett).

Kép
frusi

Édi: gyönyörűek a csajszik!! :D

Kép
frusi

Vera, gratula Marcinak a forduláshoz!! :D :D

Kép
frusi

Sziasztok!

konfettit, bonbonokat, pezsogot lehet bontani, vegig aludtuk az egesz ejszakat! :)
_Persze ez csak annak koszonheto, hogy tegnap szinte egesz nap fent volt a gyerek, ossz vissz talan ha masfel orat aludt! Nem bizom el magam, kivancsi leszek ma mi lesz!?

Ildi! a legfontosabb, hogy NE ADD FEL! MAr mondtam, ha a legrosszabb a vilag, akkor is gondolj arra, hogy az elet egy HABOS TORTA, barki barmit mondjon! A sok folyadek mit jelent? MEnnyit iszol, nem akarlak meg en is b... tni, csak ha nem figyel az ember, 2 literre is azt hiszi, hogy sok! En az elejen megittam legalabb 4-5 litereket, nem viccelek! Mar faj neha a nyelocsovem, de inkabb, minthogy elbizonytalanodjak, hogy lesz e eleg tej! Erre tudatosan figyelek! A veseknek meg ugysem art! LEgalabb dolgoznak!:) Tobb otletem nincs, mert az osszeset csinalod, amit en is!

CSajok: kosz az eltevos otleteket! Sargabarit lehet? CSak mert en tettem el, ha mar nagyon belejottunk, azt is megkostoljuk majd!

Vera: gratula MArcinak igy mar belepett az "orokmozgok" taboraba, figyelheted, le ne guruljon a hintaagyrol!:))

edi: aranyosak a lanyaitok! NA tokeletes lesz a noi tobbseg a csaladban, 4:1!!! Ez am a valami!

Ja meg egy kerdes, mar babas anyukakhoz, masodszorra, hramadszorra szulokhoz! Mensi-szoptatas kapcsolataban lennek kivancsi tapasztalatokra, mert en azt hittem a tegnap elott, hogy na ez az es esetleg ez zavarta meg a gyereket, es ezert nyugos, meg megijedtem a tej miatt, hogy elapad, vagy kevesebb, stb... Szoval barmi erdekel, mert talaltam par dolgot, de tobb tapasztalat nem artana, hogy mire lehet szamitani!
Azt tudom, hogy minden ami nem normalis az normalis a szoptatas alatt, legalabbis ezt olvastam ki mas forumokrol!

csok, szep ejszakat mindenkinek!

Kép
nikike

Jó reggelt!

Édi, tényleg nagyon szépek a lányok!
Még be kell szereznem egy tuti táblázatot, hogy mikor mit lehet adni. A körte talán viszonylag korán kezdhető, a szilva nem hiszem. De majd ha megvan a tuti info, szólok.
Sárgabari is elég fosatós...de pár szemet benyomtam a hűtőbe. Max mi esszük meg.
Édi, hogyan hámoztad meg a meggyet?

Nikike, szuper éjszakád lehetett! :) Gratula! És a cicik is bírták?

Ma nálunk is aludt mint a kisangyal 9 és 6 között. Aztán most végre megint újra. Én meg várok a fejőgépre (szomszédban van kölcsön). Marci újra nem óhajt enni a jobb cicimből...de úgy fintorog rá, mintha abban nem tej lenne. :shock: Senki nem küzd hasonló dologgal?

Mensi és szoptatásról annyit tudok, hogy megváltozik a tej íze. Ezt van olyan gyerkőc, aki úgy tolerálja, hogy nem kéri. Van, amelyiknek meg meg sem kottyan.

Vera

Kép
Vendég

sziasztok!

hi Vera: nah mar elmult a nagy lelekesedes ejszakaatalvas ugyben, mert ma megint a regi rend volt, 2 utana 6, de most megint alszunk! Lehet felebresztem, csak elobb reggelizem!
Igen ezt gondoltam, hogy a sargabari fosat, mindegy majd megeszem en! ERdekes, hogy a cicim jol birta az egesz ejszakat, ezen en is csodalkoztam! Ma viszont a 2 oras ebredesnel elaludtam a valtott cicit, szoval pont az maradt tele, amit ki kellett volna uritenie, igy nem tudtam mit tenni, minthogy fejtem, kezzel poharba, felalomban a konyhaba, de azt hittem szetrobban!
Igen ilyesmiket olvastam a mensivel kapcsolatban en is! Akkor majd meglatjuk!

csok, szep napot, tartalmas aug. 20-i programot mindenkinek, aki meg vagy mar mobil

Kép
nikike

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?