Új privát üzeneted érkezett!

Mia: köszi a képet, betettelek az albumba. Örülök, hogy tetszik az ötlet. :)

Igen, én is ettől a meglátni és megszeretni dolgtól tartok, egyszerűen beleszerettem. Amikor beérsz a faluba, jobb kéz felől legalább 50 méteren csak fűzfák vannak, eszméletlen szép. A másik oldalon házak. A fűzfa után meg mit gondolsz, mi? Telkek! :twisted: Tudnám, miért nem hirdetik őket...

Bolt: most azon gondolkodom, hogy tök fura lenne, ha nem lenne, mert sírköves van. Az viszont nincs minden faluban sztem. És akkor az van, élelmiszer bolt meg nincs? Vhol csak kell lennie annak is.

Vezetés, jogsi: jaja, biztos akad vki, aki vigyáz majd Babuccóra. :) Csak felmerül a kérdés, hogy hova járjak? Na mindegy, addig még sztem minimum egy év van, mire ez sorra kerül, kár még ezen filózni.

Statisztika: eddig 409-en nézték meg az albumunkat.

KépKép
catrine
 
 


Sziasztok! :)
Hogy vagytok?

Látom nagyon ment a dizskurzus a házról és építkezésről, ehhez nem nagyon tudok hozzászólni.. a könnyűszerkezetes házról nekem csak rossz tapasztalataim vannak, az építkezésről meg nincs, mert mi lakásban lakunk. Viszont egyszer én is szívesen belevágnék, pont azért, mert a saját elképzeléseinket valósítanánk meg és nem másét! :D

Reggel voltam védőnőnél, nagyon aranyos, kedves fiatal nő az, jókat beszélgettünk, úgyhgy egyenlőre meg vagyok elégedve! Megkaptam a kiskönyvem, most már hivatalosan is kismami vagyok!!!! :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timo: gratulálok a hivatalos kismamasághoz! Én holnap megyek. Egyszer már beszélgettem vele a gyógyszer kapcsán, nagyon kedves volt, ő is egy fiatal csaj.

Végül adtál neki borravalót?

Csajok: nézegettem egy marha jó pelenkázótatyit, tökre tetszik. Felteszem róla a képeket, mondjatok véleményt. :)

A táska (sztem) háta:

Kép

Eleje:

Kép

Így néz ki egyben:

Kép

Belseje:

Kép

Ilyen színekben van:

Kép

Na most 1 hülye kérdés: ennek a táskának mihez "kell" passzolnia? A babakocsi színéhez, a baba neméhez, vagy az anyuka öltözködéséhez? Nem vagyok ám divatmami, csak szeretem a harmóniát. :)

KépKép
catrine
 
 

 
 

Cat: igen ez az, amikor már el tudod képzelni azt, hogy itt sétáltatod a Babuccót, ott fogtok játszani, amikor elképzeled, hogy na itt be tudnád rendezni az életedet, akkor attól a helyről nem fogsz tudni lemondani.
Hogyan lehet közvetlenül megnézni a fotóalbumot? 409-en nézték meg, tényleg jó ötlet volt.

Kép
miaa
 
 


Mia: www.babanet.hu/album -> itt van egy ABC, aminek a végén az van, hogy "0-9". Ide kell rákattolni, megkeresed azt, hogy 2007. tavaszi babák és rákattintasz. Mellette meg ott van, hogy hányan nézték meg.

Igen, tök jó ezen gondolkodni, most is folyton ezen jár az agyam. A fűzféknél tutkó lehet sétálni, de mondom, az egész falu tiszta csend, bárhol lehet sztem még altatni is.

Most jó darabig gépezni fogok, főzni nem vagyok hajlandó, van még tegnap tészta, én meg semmit nem kívánok. Elhatároztam, hogy babanaplót fogok csinálni. Mármint nem blogot, v. ilyesmi, hanem képes naplót, amit majd ha eljön az idő, kinyomtatunk. Hogy hogy csinálok belőle könyvet, azt mondjuk még nem tudom... :? Majd felteszem közben, hogy mire jutok. :)

KépKép
catrine
 
 


fűzféknél=fűzfáknál :lol:

KépKép
catrine
 
 


Juj, Mia: bocsi, előbb mi ki kell választani azt, hogy fotóalbumok megtekintése.

De most itt a linkje: 2007. tavaszi babák

KépKép
catrine
 
 


Sziasztok!
Most jövök az OEP-től. Bementem megkérdezni, mert kiváncsi voltam, hogy a szülsé után milyen juttatások is járnak majd nekem pontosan. Nem volt túl segítőkész a nő, de azért pár dolgot elmondott, majd hozzátette, hogy MOST!. Ti tudtok róla, hogy terveznek bármi változtatást a tgyas-al a gyeddel vagy a gyessel kapcsolatban? Most egy kicsit megijedtem, hogy a végén mi lesz, ha semmi sem fog járni. Help!!

Látom megy a dumcsi az építkezésről. Hát igen mi is szívesen építkeznénk az álomházunk a fejünkben már megvan, de addig nincs értelme papírra vetni, amíg nincs rá reális esély.

Cat,
Melyik falut szemeltétek ki?
Nagyon aranyos az album és egyre többen leszünk fent :D
A táskának nem tudom mihez kell passzolnia, de én olyat választanék, ami a babakocsihoz passzol.

Móni

Kép
móni23
 
 


Cat!
Szerintem tök jó ez a táska. Bár, ha a babakocsihoz is lehet kapni, akkor nem hiszem, hogy még egyre szükségünk lenne. Ja, úgy gondolom, hogy a kocsihoz kellene passzolni!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Móni: ne má'! Én semmit nem hallottam, hogy esetleg változás lenne. De ne is legyen.

Bodmért néztük, azon gondolkodunk, de még nem biztos. Kéne találni telket, meg minimum 2x körbe kell még járni, én szívesen tenném gyalog is.

Örülök, hogy tetszik az album. :)

Timo: ugye, nekem is baromira tetszik, tök jó, hogy ennyi zsebe van, tényleg minden szépen elfér benne. Asszem 2500Ft. 4500-ről leárazva. De igen, igazad van, ha van a babakocsihoz, nem kell külön. Mindegyikhez van? Nem, ugye? Persze úgy sokkal egyszerűbb, akkor tényleg tutkó, hogy passzol.

Móni, Timi: köszi, hogy válaszoltatok nekem.

KépKép
catrine
 
 


Cat,
Hát igen én sem hallottam semmi változásról, de a biztonság kedvéért az előbb írtam egy mailt a minisztériumnak, hogy várható-e bármi változás.
Bodmért sajnos nem ismerem, de biztosan nagyon aranyos falu lehet. A 200 nm-be már nagyon szép családiház belefér tágas szobákkal :)
Mi ha elköltözünk és építkezünk, akkor biztosan visszamegyünk a Balcsihoz, mivel mindketten ott születtünk, de ez még a jövő zenéje.

Kép
móni23
 
 


Kami!

Jót mosolyogtam a terveiden! :) Nem lekezelésből, nehogy megharagudj érte. De amint már többször írták, ember tervez... baba végez. Gondolod nekem eszembe jutott felébreszteni Zsuzsát éjjel enni?! Nem vagyok én mazochista! :) Ébredt ő magától. Volt egy időszak, hogy nem, aztán újra kezdte. Ilyenkor az ember nem sok mindent tehet, vagy sírni hagyja, vagy megszoptatja (esetleg beveti apukát, nálunk ez a legújabb). Én nagyon ellenzem a sírni hagyást, pláne pici csecsemőnél, ezért maradtak azok a megoldások, amikkel maximalizálni tudtam a saját pihenésemet amellet, hogy Zsuzsa éjjel ébred, hol többször, hol kevesebbszer.


Cat:

Jól válasszatok falut! Van egy anyuka a 2005 őszi babások között ahova szoktam írogatni, aki szintén Budapesttől nem messze egy kis faluban lakik, nem tud vezetni, nincs játszótér, nem lehet hol sétálni, a falu lakosai nem barátságosak az újakkal szemben, nincs bolt, nincs... érted. Ő nagyon maga alá esett emiatt, hogy még csak normálisan sétálni se tudja kivinni a gyerekét, és bármilyen távolinak tűnik, nincs olyan messze az az idő, amikor szeretnél majd kimozdulni a babával, és amikor eljön ennek az ideje, akkor viszont hosszú évekig tart.

Én egy ingatlanpiaci lapnak szoktam fordítani, és nemrég megjelent egy kiadásuk a könnyűszerkezetes házakról. Sajnos magát az újságot már odaadtam egy ismerősnek aki szintén ilyet akar építeni, de emailen át tudom küldeni neked a cikkeket meg egy listát azokról a cégekről, akik ilyesmivel foglalkoznak Magyarországon. A lényeg, hogy ezeknek a cégeknek is van valami minősítés amit meg kell szerezni, ha nincs meg ez az engedély, azzal a céggel nem szabad dolgoztatni! Ha megadod az email címed, szívesen átküldöm, a listával együtt.


Móni!

Szerintem jól tetted, hogy már ilyen előre informálódsz! Nagyon komplikált a juttatások rendszere, meg hogy mit kell bemutatni hozzá. Arra legyél felkészülve, hogy friss házassági anyakönyvi kivonat pl fog kelleni a kórházba, hogy anyakönyveztessék a gyereket, és aztán az ő születési anyakönyvi kivonata és TAJ kártyája biztos kell majd mindenhova. Van a TGYÁS amit 168 napig kapsz a baba születése után (illetve 4 héttel a kiírás dátuma előtt el lehet kezdeni), ez a bejelentett fizetésed 70%-a, ha jól emlékszem. Utána kapod a GYEDet, ez a gyerek 2 éves koráig szól, és 84e forintra van maximalizálva. Utána a gyerek 3 éves koráig kapod a GYESt, ami a mindenkori minimálnyugdíj. Ezen kívül kaphatsz családi pótlékot, az havi 12e forint, illetve adókedvezményt ha még dolgozol ha már betöltötted a 12. hetet. Ezenkívül van egy egyszeri anyasági támogatás az államtól, ez egyszer 50e forint. Kerületenként változik, de van olyan kerület ahol szintén adnak egyszeri anyasági támogatást, ezt meg kell érdeklődni az önkormányzatnál.

Ezekről olvashatsz bővebben a magyarorszag.hu oldalon vagy a csaladinet.hu oldalon. Az utóbbin van egy szakértő, Szakbarbár néven fut, aki nagyon otthon van ezekben a témakörökben és ő szokott ilyen kérdésekre válaszolni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Móni!
Mikor mégy? :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Rokica,
Köszönöm a részletes tájékoztatót, mindenképpen meg fogom nézni ezeket az oldalakat. Azért is érdeklődtem ilyen korán, hogy nehogy lemaradjak valamiről illetve addigra minden papirom rendben legyen.

Timi,
16:45-re megyek, 4 körül kell elindulnom, hogy odaérjek.
Utána megyünk a barátnőmhöz, szóval lehet, hogy csak holnap tudok beszámolni az uh-ról.

Kép
móni23
 
 


Róki: jujj, szegény anyuka. :( Nem lehet túl jó nekik. Nekem Bodmér nagyon tetszik, ha még 2x-3x körbejárjuk és nem lesz sok bajom vele, lehet róla szó. Ami még nagyon bejön, az Szomor és Nándorpuszta, ezek is esélyesek, de csak akkor, ha Bodmér vmi miatt "elbukik".

Nagyon megköszönném, ha átküldenéd a cikket, sokat segítenél vele. A páromnak is mindig mutogatom az írásaitokat, ő is mondja, hogy mennyire segítőkészek vagytok. :)

Móni: már csak 2 óra az indulásig. ;) Sajnálni fogom, ha nem számolsz be ma, de holnapig csak kibírjuk vhogy. :) Nagyon drukkolok, minden oké lesz!

Elkezdtem a babanaplót, megvan a borító és most készül az első oldal. Felteszem nektek, bár az az igazság, hogy nem annyira vagyok megelégedve vele, a belseje sokkal jobb lesz.

Babanapló borító:

http://img70.imageshack.us/img70/9246/boritozf4.jpg

KépKép
catrine
 
 


Rokicanak majdnem igaza van 99 %, nekem ez a szakterületem, és tényleg én is ajánlani tudom a magyarorszag.hu-t, mert nagyon korrekt a tájékoztatójuk. Egyébként az Államkincstártól is be kell szerezned nyomtatványt! Az internetes oldalukról letölthető.
Az egészségügyet nagyon drasztikusan tönkre akarják tenni, sajnos rebesgetik, hogy nekünk magyaroknak marha jó ám, mert máshol nincs ilyen támogatási rendszer mint nálunk stb... de konkrét tervezet még nem készült. Remélem hagynak végre élni minket. (ennyit a politikáról :lol: )
Ha valami nyomtatvánnyal kapcsolatos kérdésetek van, (kitöltés, értelmezés) nagyon szívesen segítek.

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


catrine: a babanapló gondolatával már én is nagyon foglalkozom, mert olyan sok mindent elfelejt az ember, amire pedig jó volna emlkezni, azt a rengetek szép emléket jó lesz majd visszaolvasgatni mondjuk unokaváráskor :lol:
Sajnálom, hogy elsőszülött lányomnál nem készítettem. Már most hasznos volna újraolvasni.

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Rokica, Korena! Mi van akkor, ha valaki nincs ferjnel, csak apasagi nyilatkozat van az anyakonyvezeshez? Velem ez a helyzet e pillanatban, de ha emiatt elesek valamitol, akkor nem igy lesz. Segitsetek lszi!!!
Kami
kami
 
 


Ez a tény nem befolyásol semmit. Ne félj, jogosult vagy mindenre, amere egy házasságban élő! A kórházba be kell vinni a nyilatkozatot, azt el ne felejtsd! Ugye hivatalos nyilatkozatról van szó?

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Cat!
Szerintem nagyon jó lesz a babanapló!
Én kaptam egy Pocakosnaplót a férjemtől, amikor kiderült, hogy babát várunk! :D Olyan édi volt! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timocska! Nagyon aranyos párod van! Ez tök jó. Hogy mesélted el neki, hogy hárman lesztek? Romantikus volt?
Hát az én sztorim nem az. Terhellek vele :lol: :
Egyik este éppen gin tonikot szopogattm és tévét néztünk a párommal. Mondta, hogy szerinte én terhes vagyok, mert teljesen úgy viselkedem, mint amikor lányomat vártam. Igazat kellett adnom neki, hát elmentem a fürdőbe (volt otthon teszt, mert már vártuk a bébit, és csináltam már az utóbbi időkben teszteket )A tesztcsíkon hiper szuper sebességel jelent meg a két piros csík. Úgy felkiáltottam, hogy attól féltem felébred a lányom. Kivágódott a fürdőszoba ajtó és rohantam a tesztel a félig már odaért férjemhez. Az orra alá dugtam. Nem akartam elhinni. A gintonikot azonnal kiöntöttem és pislogtam csak magamba egy darabig. Hát új élet kezdődött.... Azt hittem most sem sikerült, mert olyan tüneteim voltak,mint amikor meg fog jönni... hát nem jött meg :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Hurra! Akkor nem kell megint ferjhez mennem! :) A, ugyis megtesszuk ezt a lepest, de most nem ez a legfontosabb. Majd mikor mar megvan Zsebibaba... Nagyon koszonom, Kori, sokat segitettel!!! Mar kezdtem aggodni, hogy most meg azt is intezhetjuk...
kami
 
 


Nagyon szivesen! Nem meséled el te is a "hogyan mondtam meg, hogy hárman leszünk" sztoridat?

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Kori!
Én megéreztem, hogy nem vagyok egyedül. Mondtam is a páromnak, hogy azt hiszem, babát várok. Erre ő: Biztos megint teleetted magad, azért érzed ezt. Jó, elmúlt egy hét, és aznap reggel mikor meg kellett volna jönnie késztetést éreztem és vettem tesztet. Mikor megjelent a két csík, nagyon-nagyon örültem, bár tudtam, hogy nem csalódhatok. Este mondom a páromnak: Emlékszel, hogy a múltkor azt mondtam, úgy érzem, babát várok? Persze, emlékszem... És tudod mi van? - kérdeztem? Az, hogy tényleg! :D :D Nem volt túl romantikus, de a párom arcán szétömlő földöntúli boldogságot meg kellett volna örökíteni. Átölelt és mondta, hogy szeretlek titeket! :lol: Azt hiszem nagyon jó apuka lesz! :wink: Hát, ennyi! :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Kami!

Mi se vagyunk házasok, kellett menni anyakönyvvezetőhöz apaságit csináltatni, de ezzel is vigyázni kell, mert azt hiszem nem lehet 3 hónapnál régebbi. Ez is kórházfüggő/kerületfüggő, hogy mit fogadnak el. Az Istvánban az volt a rendszer, hogy be kellett vinni minden papírt, és jött egy nő az önkormányzattól, levette az adatokat, majd 10 nap múlva lehetett a baba anyakönyvi kivonatáért menni. Kivéve nekünk, mert a miénken egy hónapig ültek, mert rá kellett írni azt az egy sort hogy az apja amerikai állampolgár. :twisted: Ez egy hónap munkája volt nekik. :twisted:

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Ez nagyon aranyos. Annak idején elhatároztam, hogy micsoda körítést fogok adni majd ehhez a bejelentéshez, de hát nem így alakult, meg amúgy is olyan vagyok, hogy két percig nem marad meg bennem, ha valami nagy dolog ér. Azonnal el kell mondanom a férjemnek. Ha karácsonyi ajándékot veszek azt is alig bírom eldugdosni és nem fecsegni róla. Alig várom, hogy átadjam.. :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Rokica: Hát ez velem is így volt, pedig házasok voltunk. Nem tudom mit kell ennyit ülni a papírokon. Nem hiszem, hogy naponta százával születnek az illetékes kerületben a kisbabák. Te is elmesélhetnéd hogy mondtad el a nagy eseményt!

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Tök jók ezek a történetek, hogy hogy osztottátok meg a párotokkal a baba létét. :)

Róki: mi az elfogadható ár egy kiságyért? Találtam olyanokat, ami tetszik, de tök tapasztalatlan vagyok, hogy elfogadható-e az áruk. Segítenél? Felteszem a képeket is, árakkal ellátva, hátha magához a bútorhoz is hozzá tudsz szólni.

7550Ft:

Kép

9990Ft:

Kép

14.880Ft:

Kép

Kami: ezt neked:

Kép

Ilyesmire gondoltál? Vagy vmi másra, mert ez konkrét utazóágy.?

KépKép
catrine
 
 


Cat: igen, en valami ilyesmire gondoltam...
kami
 
 


Cat:

Szerintem ez a három mind tök jó árban van. Az utolsó ugy nézem átalakítható gyerekággyá. Lehet kapni olyat is, ami egyben kiságy és pelenkázó, majd a pelenkázó rész átalakulhat szekrénnyé, az ágy pedig gyerekággyá... Brendonban 60e, máshol biztos olcsóbb.

Itt van egy használtan (kép is van mellé), 25e-ért:

http://www.babaszoba.hu/services/smalla ... did=350212

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Mire végigolvastam a hozzászólásokat, a mai szabadidőm majdnem lejárt. Lehet, hogy gyakrabban kéne. Persze ez csak álom, mint a szabadidő:)

Kami,
Az utazóágyat jól meg kell nézni. Szerintem az a praktikus kiságy, amelyiknek le lehet engedni az egyik oldalát és változtatható a matrac magassága. A pár hetes/hónapos baba nem próbál meg lelécelni és óriási könyebbség, hogy nem kell behajolni, amikor lerakod. Így meg lehet úszni egy ébresztést és újabb fél óra altatást.
Ha baj van, nyugi, észreveszed. Egy baba NAGYON hangos és nincs hangerőgomb, mindig a maxon üzemel.
1,5 évesen sztem normális, ha megy. Sok baba 10-11 hónaposan elindul, pár hónap alatt már egész jól belejönnek a dologba. Nati most 14 hósan azt élvezi, hogy körbe tud forogni elesés nélkül, tudja rúgni, dobni a labdát és fut. Ő sem totyog.
Bababútor nekünk nincs, kivéve a kiságy. Azt meg kaptuk. Én a magas pelenkázókat veszélyesnek tartom és feleslegesnek. Amint fordul, képes leesni mindenhonnan még akkor is, ha a teljes figyelmedet élvezi és 10 cmre állsz tőle. Ráadásul 10-12 hónaposan a legnyugisabb baba is erőt próbáló. Volt olyan, hogy csak úgy tudtam pelenkázni, hogy a két lábammal lefogtam a kezeit, két kézzel küzdöttem, hülye hangokat kiadva szórakoztattam és majd 5 perc volt. Ez a majom módszer nem ment volna derékmagasságban. És ő még rendes baba, mert hagyja magát fekve pelenkázni.

Cat,
A pelenkázónk egy egyszerű szivacs, ami kb 2cm vastag. Aranyos kis zsiráfos műanyaggal van bevonva. régebben volt egy másik, de nem bírta a megpróbáltatásokat. Nagyon jó volt ennek ellenére, mert volt egy funérlemez a hátulján merevítőnek és az oldalán magasított volt.
Én a Praktikert szeretem, Baumaxot nem nagyon ismerem. Árban viszont az Obi a legjobb. Ott viszont a választék nem az igazi.

Graco babakocsi:
Rokicához csatlakozom, ha jól látom, pont ugyan olyan kocsink van, citromsárga-szürke. Nagyon jól bejött és tényleg sokan szídják a vagyonokért megvásárolt monstumokat. Nem beszélve arról, hogy néhány babának bbkocsifóbiája van és üvölt, ha megpróbálod beletenni.

Kendő:
Nálam csak kölcsönbe volt, fél órát bambultam a leírást majd megkértem a kölcsönadót, hogy adja rám. Egyáltalán nem volt olyan érzésem, hogy kieshetne a baba és nagyon jó volt a széles pánt a hátamon.

Timocska,
Nekünk is van szép rózsaszín babaszobánk. Nem születéstől, de úgy gondoltam, hogy csak olyan 3 hónaposan megy át. Aztán hogy fél évesen, mivel akkor már elég nagy és van memóriája is, nem akarnám "elkényeztetni". Az utolsó határidő a születésnapja volt, azóta feladtam. Véglegesen kisajátította a franciaágyunk, mi a mellette lévő nyomin alszunk, pontosabban én mint ama Hollandi, mászkálok ágyról ágyra. Aludni, szoptatni, vissza...
Nővéremék mózeskosárban altatták unokaöcsit, ami eredetileg a mélykocsi volt, csak ki lehetett venni. Hónapokig jól elvolt benne öcskös. Éjszaka, amikor lefeküdtek, csak fogták és vitték magukkal.

Védőnéni:
Hogy várnak-e pénzt, nem tudom, én egyszer sem adtam. Volt itt többször, de töredékét annak, ami neki elő van írva. Szerintem nem érdemelte volna meg.

Sági,
Ha arra a NatGeo-s filmre gondolsz, ahol 4Ds felvételeken mutatják a terhességet, akkor az nekem is nagyon tetszett. Pont a mostani NatG-ben van cikk a terhességről. Egész jókat írnak.

Móni,
A juttatások összege minden évben változik, a fő irányvonal marad, 2006ban volt egy nagy változás, pl a terhességi adókedvezményt eltörölték.

Bigsis,
Nálam fontos, hogy ne legyen benne a népszerű nevekben. Gondban is vagyok, mert pl az Ádám és a Dorka, ami nekem tetszik, nagyon népszerűek. Két barátnőmnek is van Dóra lánya pl. Ezért is választottunk Natasát. Az azért meglepett, hogy olyanok, mint Vanessza, vagy pedig Kevin, szintén benne vannak a 100 legnépszerűbb névben.

Korena,
A dupla, bolygó kerék nekünk bejött. Ahogy Rokica is írta, fixálható, de nekem se jutott még eszembe, csak akkor, amikor Nat a kocsitologatós korszakát élte és neki úgy egyszerűbb volt.

Fekve szopi:
Ismét csatlakozom Rokicához a kérdésben. Remekül lehet olvasni úgy, hogy a gyerek mögé teszem a könyvet. Meg én is tudok aludni, ami nem hátrány.
Kölessel töltött szoptatópárna elég érdekes lehet. Mi még a szőnyeget is felszedtük, annyi tej jutott a padlóra. Nem akarnám tudni, milyen állapotba kerül egy ilyen párna több hónapi tejben-vajban fürösztés után.

Felébresztés éjszaka:
Írtam, hogy ellene vagyok, de teljesen praktikus okokból. Túlélés. Nat még egyetlen éjszakát sem aludt végig, 14 hónapja, két hete és két napja. Ilyen felállással örülök, hogy egyáltalán volt idő, amikor 5 teljes órát aludt egyhuzamban. Nem történt meg sokszor.
Sírni hagyást is elvből ellenzem, pláne kicsinek. 6 hónap előtt nincs is arra megfelelő memóriája, hogy bármilyen cselekvésnek meglássa a következményét. Még 14 hónaposan is elég limitált, pl a kis barátnőjét 3 hét alatt elfelejtette, pedig szinte születésük óta naponta találkoznak, mert itt laknak a szomszédban. A nyaralás után teljes döbbenettel álltak egymás előtt. Ennyi idősen persze ki tudja használni az embert egy pici szerintem, ha van rá hajlama, de azt nem tudja irányítani, hogy felébred-e vagy sem. Nekünk ez jutott.
lorca
 
 


Sziasztok Lányok!

Róki: köszi a választ. Örülök, hogy reálisnak találod az árakat. Nekem az utolsó nagyon tetszik, és ha azt mondod, hogy átalakítható, akkor még szuper, prektikus is. Nagyon tetszenek ezek a bébibútorok. És szuper az is, amit beraktál. Nagyon jó. Asszem a Kikában láttam ilyesmit régebben, annak a pelenkázó része elgurítható volt, de akkor még nem néztem meg tüzetesebben...

Bár azt meg kell valani, hogy van a családban asztalos, csomó munkája van, nem akarom ilyenekkel terhelni. A házhoz majd lehet, hogy kell egy-két új bútor, azt majd talán tőle fogom kérni.

Lorca: uncsitesómék pelenkázója is zsiráfos, oldalt magasított, hátul lemez. A zsiráfosotok is ilyen? Én is ehhez hasonlót szeretnék, vmi aranyos kis minta, oldalt magasabb, hátul merev, tartós lemez. Majd meglátjuk, milyen lesz.

Lányok: bocsi, hogy megkérdezem, ha túl bunkesz kérdés, ne válaszoljatok. Ti hogy jöttök ki az anyósotokkal? :roll:

KépKép
catrine
 
 


Sziasztok!

Korena:

Hát Zsuzsával úgy meséltem el, hogy pont december 23. lett csíkos a tesztem, éppen anyukáméknál voltam. Mikor David megérkezett, felhívtam a szobámba, és az orra alá dugtam a tesztet, amiről ő nem nagyon tudta, mi is az meg mit jelent. :) Aztán a családnak csak másnap mondtuk meg, mindenkinek az ajándékába dugtunk egy "babakupont" amit mindketten aláírtunk, ami feljogosította őket egy uncsi/unokahúg/dédunoka stb babusgatására. :)

Zsömivel már nem volt ilyen ceremónia, Davidnek is csak megmondtam egyik nap, akkor már több hónapja teszteltem, mert próbálkoztunk, ő fel volt készülve hogy megint negatív lesz, erre is tippelt. Én viszont érdekes módon megéreztem, hogy terhes vagyok, és tényleg pozitív is lett. :) De eltettem mindkét tesztet, Zsuzsáét is, Zsömiét is.


Babaalvás:

Nagyon egy húron pendülünk Lorcával, úgy látom. Az, hogy melyik baba mikor alussza át az éjszakát, totál lutri, és ha valakinek a csemetéje ilyen, akkor hálát kell adni az égnek, hogy megnyerte a babalottót. Mert a legtöbbjük nem alussza át az éjszakát, de főleg nem a szoptatottak. Itt persze ok-okozati összefüggés van. A sikeres, kizárólagos és hosszantartó szoptatás ára az átalvatlan éjszakák, a rendszertelen evések, a kiszámíthatatlan mennyiség, hogy mikor mennyit eszik a baba. A mell és a csecsemő között egy olyan sajátos vezérlési kapcsolat van, amellyel a csecsemő irányítani tudja a tejmennyiséget, de csak akkor, ha igény szerint mellre van téve. Ha nincs, akkor a tej előbb-utóbb elapad, mert a baba nem tudja szabadon szabályozni, hogy mikor kéne neki több, mikor kevesebb, ezért a mell egyre kevesebbet termel. Mivel az anyatej könnyebben emészthető a babák számára mint a tápszer, ezért hamarabb lesznek újra éhesek, és ha nem is éhesek, az első pár korttyal a szomjukat oltják, mert az a vizesebb előtej. Tehát ha a gyerek mellre kéredzkedik (magyarul sír) és csak pár kortyot szopott, nem arról van szó, hogy el van kényeztetve, hanem arról hogy csak szomjas volt éppen. Ezt a természet így "tervezte" és ebbe nem érdemes belenyúlni, a baba egészsége érdekében. Még akkor se, ha az ára egy pár hónapnyi kialvatlan éjszaka.


Cat:

Megadod az email címedet? Vagy küldjem priviben csatolva a cikkeket (nem tudom, lehet-e, de megpróbálhatom.)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam uh-n. Láttuk babócát és a szívét is dobogni. Nagyon jó érzés volt. A doki szerint minden rendben és az uh szerint betöltött 7. hétnek felel meg (22,5 mm a petezsák és 8 mm benne a babó). Legközelebb szeptember 6.-án kell mennem uh-ra, de előtte belgyógyász, vérvétel és védőnéni.

Timi,
Most már szeretnék bekerülni a táblába. :)

Cat,
Én is ezt az oldalt néztem és ezeket a kiságyakat :)

Aranyosak a történetek, a "hogyan mondtam el"-ről. Nekem ilyen sajnos nincs a lombik miatt. Mindenki tudta a családban, hogy mikor kell tesztelnem, és a párom még a fürdőben is ott volt velem, rögtön akarta látni az eredményt ő is.

Jó olvasni, hogy már pontosan tudjátok mit, hogy fogtok csinálni, ha megszületik a baba. Hát nekem még nincsenek ilyen pontos elképzeléseim. Egy biztos helyhiány miatt nálunk nem lesz babaszoba, a babasarok pedig a hálószobánkban lesz kialakítva.

Móni

Kép
móni23
 
 


Móni!
Ez nagyon jó hír, gratulálok a kisbabóhoz! :) Akkor megírod az adataidat? Mert van pár, amit nem tudok! :oops:

Remélem mindenki jól van!

Tegnap este moziban voltunk, jó volt kicsit kimozdulni.. :)
Vettem kismami melltartót, nagyon kényelmes és nem is volt olyan drága, 4000 Ft.
Ja, és szert tettem egy nagyon szupi könyvre is: Kispapa születik címmel, az első 30 oldalon halálra röhögtem magam! Jól magunkra ismertem... :) Egy kispapa szemszögéből írja le a terhesség kálváriáját stb! Érdemes megvennii és elolvasni! :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timi,
Akkor az adatok:
Móni23/kb. 2003 vége/ 7+0 / Júni 22. / 25 / Első baba / 08.09: 8 mm-es baba/ 2007. márc. 29. / Bp. SOTE II

Tegnap este mi meg a barátnőmnél voltunk. Nemrég költözött új lakásba és most jöttek meg a bútorai persze lapraszerelve és csak lenygel leírás volt hozzá. Jól elszórakoztunk az összeszereléssel :)

Kép
móni23
 
 


Hi Girls!

Megjöttem a védőnőtől, nagyon kedves csajszi, beszélgettünk egy sort. És Timihez hasonlóan ma én is megkaptam a kiskönyvemet. Tök jó. :)

Móni: gratulálok a szívhanghoz, és ahhoz is, hogy láttátok Babócát. Ugye milyen jó érzés?

Neked melyik ágy jön be a legjobban? Nekem az uccsó, amiről Róki mondta, hogy átalakítható a későbbikere. Szeretem az ilyen praktikus dolgokat.

Hát én bútorösszeszerelésben nagyon béna vagyok, az apa szakterülete. Még jó... Megint nézegetjük a telkeket, valszeg szombaton lemegyünk Bodmérra, körbenézünk újra.

Timi: mit néztél moziban? Tetszett a film?

Jó lehez ez a könyv, amit írsz. És szuper, hogy vettél szopis melltartót, már én is nézegettem őket. 4000Ft sztem is egész elfogadható ár, annyiért én is megvenném.

KépKép
catrine
 
 


Bocsi, kismama melltartó szeretett vna lenni.

KépKép
catrine
 
 


Móni23:Az első babánknál nekünk sem volt lehetőségünk külön szobába elhelyezni az utódot. Kialakítottunk neki egy falrészt, azt hasonló színüre, de kicsit más árnyalatura festettük, mint a az egész szoba volt, és boldogan éltünk .... és még jó is volt, mert külön aludt és mégis velünk. Most külön szobája lesz a picurkának, máshogy nem tudjuk megoldani, a hálószobánkat adjuk neki, de az olyan kicsi, hogy csak az ágyunk fér be, és a kiságya már nem. Hát így megkapja a szobánkat, mi meg a nappaliban alszunk majd. Nem örülök neki, mert szeretném, ha ugyanúgy lenne mint először volt, mert az nagyon bevált.
Rokica: Akkor Zsuzsa egy igazi karácsonyi meglepetés volt! Én is eltettem a lányom tesztjét, de sajnos tönkre ment, most a picurkámét is elraktam azért, hátha ez nem megy tönkre.

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Ja! A képen a picurkámnak megfelelő korú magzat van. Tegnap kerestem rá magzatképekre, és majd mindig frissítem, annak megfelelően, hogy mekkora a babám. Olyan jó nézegetni....

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


[quote="korena73"]J írta:korena73a! A képen a picurkámnak megfelelő korú magzat van. Tegnap kerestem rá magzatképekre, és majd mindig frissítem, annak megfelelően, hogy mekkora a babám. Olyan jó nézegetni....


Ez tök jó ötlet. :)

KépKép
catrine
 
 


Rokica,

próbáltad már elérni a Szakbarbárt a családneten? Mert már a napokban végigolvastam mindent a GYED-ről TGYÁS-ról ill. az álláskersési támogatásról az összes hivatalos honlapon (a Szociális és Munkaügyi Min-én is), de spéci kérdésem lenne és sajnos Szakbarbár oldalán nincs ablakocska a kérdésnek... :( please help me!

Korena,
van esetleg olyan munkatársad, akitől lehet ilyen TB tanácsot kérni? (akár fizetősen természetesen) Tkp az szeretném kikalkulálni, hogy mikor jelentkezzek be munkanélkülinek/álláskeresőnek. (Persze addig is keresek időszakos munkát...)

Aranyosan jelentettétek be a párotoknak! Én az első (esti) teszt után még nem szóltam neki és hagytam, hogy másnap elmenjen egy pasikivizsgálásra a későbbi lombikhoz, ha már 2-3 hónapot vártunk az időpontra.
Majd 3 nap múlva (reggel) megismételtem a tesztet, visszabújtam az ágyba és akkor mondtam el: csak szorongatott könnybe lábadt szemmel, úgy örült ő is.

Gratulálok a kiskönyvetekhez! Talán már nekem is lesz a jövő héten, bár most jobban érdekel a Down-kór szűrés, ami szintén jövő hétre esedékes. Múltkor már álmodtam a kis bébiről (egészséges, fekete-göndör kisfiú volt) és talán emiatt érzem úgy, hogy biztos nem lesz gond.

Anyósról: furcsa néni, még nem szoktam meg, de mindig mondogatom magamnak, hogy csak jót akar. :lol: És tényleg nagyon jószándékú, csak teljesen más a stílusa, mint a mi családunknak...
Vendég
 


Cat,
Nekem mindegyik ágy tetszik, de tényleg az utolsó a legjobb, csak az a bajom vele, hogy én fenyő színűt szeretnék ez menne legjobban a bútorainkhoz.

Korena,
Igen én is pont úgy képzeltem el, hogy egy teljesen külön zúgot alakítok ki neki, sajnos mi nem tudnánk kiköltözni a nappaliba, mert ott nem férne el az ágyunk, és a nappalink egy légtérben van a konyhával, nem szeretném, hogy a hálónk is ott legyen.

Bigsis,
Próbáld meg az index fórumon, ott szinte mindig fennt van és elég gyorsan válaszol a kérdésekre. ( http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=57731907 )
Különben az anyósommal én is pont így vagyok, nagyon kedves és segítőkész, de teljesen máshogy gondolkodik, mint én vagy a családom. De elég ritkán találkozunk, így egész jól megvagyunk.

Bejelentkeztem védőnénihez jövőhét szerdára, talán akkor már lesz nekem is kiskönyvem.

Móni

Kép
móni23
 
 


Róki: bocsi, amikor írtam reggel, még eszemben volt ez is, aztán elfelejtettem. Ne hari. :roll: Emilem: catrine@vipmail.hu
Ezer hála.

Bigsis, Móni: hát az én anyósom kicsit furcsa. Szeretem, meg sztem ő is engem, csak néha vannak hülye beszólásai, amiket lehet, hogy nem úgy szán, de meg tud bántani vele rendesen.
Vasárnap lesz nálunk családi összeröffenés, juhéjj. Nem várom, de be fogjuk jelenteni, hogy baba van. Még anyukám sem tudja, sztem lehet, kicsit meg is fog sértődni. :roll: Nem tudunk tovább várni, én szívem szerint már szétkürtölném. De nem is leszünk sokan, anyu, apu, nővérem; anyósom, apósom, Vikó bátyja. Plusz jön az egyik unokatesóm, vele nagyon jóban vagyunk, és végre konkrét közös témánk is van, ő a 18. hétben jár. ;)

KépKép
catrine
 
 


Húú, csajok, annyi dolgom volt, hogy csak most tudtam felszaladni... :(

Cat!
Ha jóban vagy anyuddal, akkor szerintem mondd el neki előbb, biztos rosszul fog esni neki, hogy ő is ugyanakkor tudja, meg mint mindenki más.
Én neki mondtam el először, de megígértettem, hogy titokban tartja mindaddig, míg mi szeretnénk. Így is tett, aztán a többi családtagnak együtt jelentettük be a párommal, de persze úgy csinált anya, mintha húde meglepődött volna! :wink: :D

Bigsis, Móni!
Jó, hogy nektek is lesz kiskönyvetek! :)

Lányok!
Kezd már valakinek valami látszani a pociján? Nekem tegnap kezdett el szorítani a nadrág dereka, persze biztos nem attól, hogy nő a pocim, inkább attól, hogy vacakol a gyomrom.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timi: okés, elmondom anyunak, köszi, hogy leírtad, nálatok hogy volt, megkérem én is, hogy majd lepődjön meg vasárnap. :) Nagyon jóban vagyok vele. ♥

Nekem semmi nincs a pocimmal. Van egy farmerom, vagy 3 számmal nagyobb, mint amekkorát hordok, de direkt ezért szeretem. Ma azt vettem fel, semmivel nem szorosabb a dereka, ugyanúgy kell bele az öv, csak most a helyett kendőt fűzök bele, biztos, ami biztos. ;)

Csajok: ki írta, hogy volt egy kis pecsetelése? Kb. 2 hete beszéltünk róla. Azzal mi lett? Doki, vagy elmúlt?

KépKép
catrine
 
 


Nagyon szépen köszi Móni!!!
Már írtam is neki...:-)

Egyelőre ilyen (másoknak nem probléma) problémáim vannak, szóval a kiságy és bébikelengye ügyben sajnos egy darabig nem fogok tudni állást foglalni......... de nektek hajrá!!! :lol:
Vendég
 


Bigsis,
Nagyon szívesen.
Azt hiszem egy cipőben járunk a munka terén. Ma is voltam egy interjún, de csak 21-én derül ki az eredménye. Az előzőeken el mondtam, hogy babát várok, de most úgy döntöttem nem szólok, mert akkor soha sem kapok munkát.

Timi,
Nekem is szorosabbkicsit a nadrág, de azért mert az utóbbi időben már az én gyomrom sem a legjobb és egész nap fel vagyok puffadva.

Cat,
Azt annak idején Kisördög írta.

Kép
móni23
 
 


Móni: köszi. :)

KépKép
catrine
 
 


Sziasztok!
A 2005 őszi babásoktól vagyok és idejárok nosztalgiázni, mert az öt éves lánykám tavaszi baba volt.

Van egy téma, amihez szívesen hozzászólnék.

Cat!

Bocsánat, hogy belekotty!!!
Olvasom, hogy költöznétek kijebb. Mi két éve költöztünk Nagykovácsiba, ahol még a BKV jár, de azért tulképp messze esik mindentől. Csak pár szempontot írnék, hátha hasznos.
A helyetekeben megnézném a falut télen is, vagy egy esős novemberi napon. Teljesen más arcát tudja mutatni.
Nem mellékes, hogy laknak-e rokonok a közelben. Mert ha csak egy délutánra szeretnél, vagy kell elszabadulni, nem biztos, hogy lehet, vagy könnyen bevállalják az oda-vissza 80 km-t. Pláne, ha aktívak a szülők. Az enyémek azok, így a hétköznap kizárva, munka után sem tudnak idejönni (ők Délpesten laknak). Egy fodrász-kozmetikus, orvoslátogatás, egyszerű ügyintézés (pl útlevél) kész tortúra lehet, pláne gyerekkel. Rendszeres tornához szervezőzseninek kell lenni.
Én is két éve vezetek, mert az ovi 40 perc lenne sétával, autóval 5 perc. De a mai napig nem szívesen vezetek be a városba.
A játszótér iszonyúan fontos, azért is, hogy más babusokkal találkozzon.
Én szívesen lakom itt azért (több, mint tíz évig tervezgettük, hogy ide költözünk), de fel kell vállalni a pozitívumokhoz egy csomó nehézséget is.
Kívánom, hogy megtaláljátok a megfelelő megoldást!

Neked és a többi topiklakónak is szép babavárást kívánok!!!

ayse
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?