Új privát üzeneted érkezett!

Ilke,

Emilia is ugyanezt csinalja, es meg tobben is irtak...kulonbozo koru babak. Nem lehet, hogy front kozeledik? Evesnel egy-ket nyelet, aztan rangatozas, aztan mergelodik, mert kicsuszik a cici a szajabol, mohon keresgeli es kozben nyoszorog, aztan a szajaba dugom es kezdodik elorol az egesz.

Nyuszi
es Emilia holnap 7 hetes
Nyuszi
 


Forti
A K vitamint csak úgy magába adod be? A Petrának a tejcsibe teszem bele de úgyis annyira fintorog mert állítólag elég keserü, még levegõt is elfelejt venni.

Én is aggódóm, hogy elég tejem van -e. Én felváltva etetek hol az egyik, hol a másik mellembõl de a feszülést már én sem érzem. A Petra is úgy eszik, hogy kb. 5 percig szívja és utána elkezd nyüglõdni és feszül. A mellem közben a szájába és húzza-vonja.(de tejcsi biztosan elég mert utána mindig lefejem és még van benne)

Ágota
Hol találom azt a táblázatot, hogy mikor mekkorának kell lennie és, hogy mikor mit kell csinálnia?
Én is mindig féltem attól, hogy nem büfizik és mikor leteszem vissza jön a tej. Amióta hazajöttünk a kórházból én éjszakára csak oldalra teszem és kitámasztom. A Kenguru Goldba lehet kapni olyan kitámasztot ami két hasábból áll (ezek szivacsból vannak) és közötte van egy anyag, oda kell fektetni a babát és se elõre se hátra nem tud elfordulni. Õ már annyira megszokta, hogyha leteszem hanyatt akkor is befordul oldalra. A kórházba is mindig kitámasztották.
Hasra meg csak akkor teszem mikor mellette vagyok. Pl. ebéd után mindig együtt alszunk.

Bringa
Gratulálok a kis Hannához!

Csics
Remélem már jobban vagy.

Ilke
Viszik már tõled a tejet? Mindennap jönnek? Kb. mennyit visznek el egy alkalommal?

Menta
Jó, hogy a Petrának nem adtam apró magvas gyümölcsöt de az anyatejjel kapott Õ is. Csak azt vettem észre, hogy többet kakil. Idáig napi három volt most meg hat.

Szerdán megyünk vissza a kórházba mert aki koraszülött annak egy éves koráig négyszer kell vissza mennie.
Remélem minden rendben lesz. 6 hét alatt hízott 1300g-ot.

Petra
Petra
 


Forti
Nektek miért kell ilyen hamar menni a csípõszürésre?
Nekem azt mondta a doktornõ, hogy három hónapos korba kell.

Petra
Petra
 

 
 

Sziasztok!

FortiKép,
csípõszûrásen megtornáztatják a babulekeket, feltolja a térdét hajlítva, és megnézi mennyire laza vagy kötött. Ha kicsit esetleg kötött, nem kell megijedni kenguruban hurcibáld, vagy lehet kapni terpeszpelust, pár hét alatt rendbe jön.A lányoknál gyakoribb az eltérés.
Gondnak szvsz nem a hason elalvás, de majd idõvel bizti változni fog. Fõleg, ha már 4kézlábon áll majd. Nálunk mióta ez a menõ, ha hasra fordul vmiért, már nyomja fel magát. MOndjuk most már állásba.
Cumi különben a mai napig ordít, ha kvesszük a kádból, pedig most már õ jelzi, ha megunta. Nálunk az sem jött be, ha elõtte már telepakolta a hasát. Akkor kellett pótvacsi...Kép

Jó éjszakát!
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Nyuszi,Ilke!

Rebecca is ezt csinalja az utobbi 1-2-3 napban nem mindig,de ismetlödöen.MArmint az ujfajta "szopastechnikara" gondolok!

Forti!
LAtod,nincs semmi gond!De en is izgulos vagyok minden felesleges dolgon!Csak nalunk Rebi mar a masodik,igy talan mar nem izgulok mindenenKép!
Rebi eddig meg egyszer sem bögött fürdes közben,csodalkozom is!Es utana is csak egy negyed percig,ha mar jol be van bugyolalva,abbahagyja!Es az öltözes utan jön a hami.
Szerintem,nem baj ha hason alszik el,csak talan nem rossz,hogyha mar melyen alszik,engedi magat atforditani!
A csipöszüresen itt ultrahangot csinalnak,gondolom,otthon is.

Virag!
Tudod miert ket mellböl szoptatas parti a Liga?
En egy szoptataskor csak egy cicit adok,es ez mar Aaronnal is jol bevalt.De erdekelne miert jobb ahogy k mondjak!

Sasha!

Szerintem jol döntöttel,eleg akkor megvenni a masinat,ha tenyleg kell.n is csak akkor vettem ill. kölcsönöztem vona.
De mintha a LLL tagok,kölcsönözhetnenek tölük,viszonylag jo aron?Nem volt valami ilyesmi?

Csics!

Remelem mar jobban vagy!
Voltatok mar a Devenyeknel?Mit mondtak?


Kata!
Örülök,hogy mas is tamogatja,a "minek kiloszamra kenöcsöt kenni a baba popojara" nevü mozgalmat!
Azt hiszem ennek nagyon keves tagja van!Kép (sajnos!)

Menta!

BOcs,de kivancsi vagyok!
A Te valaszaid olyan EÜ-kepzettsegre vallanak,jol vettem ki a valaszaidbol?
En eü szki.t vegeztem.
Ne haragudj,a nem ide tartozo temaert!

JO ejt,mindenkinek!
Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Conti!

En Rebeccat nem nevezem Aaronnak (ez talan nem olyan nehezKép ),csak pl. Aaront szoktam Manocskanak becezni,es ezt nem lenne szabad Rebinel is hasznalnom,de meg egy kicsit raall a nyelvem.Rebinek ki kell talaljak mas becezest,mert ez azert az Aaron neve.
Nem szeretnem,hogy ugy erezze,hogy ezt elveszem töle.Ez csak az öve!

Es Aaron ma kerte,hogy djak neki pelust,mert ö meg ollllyan kicsi!Hat kapott!
Ugyhogy most ket pelenkazando gyerekem vanKép
DE legalabb kakilni nem akart a pelusba.Amikor kellett neki,levetette!Kép

Akkor most tenyleg jo ejt!
Kryss& Rebi

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Petra
Nem tudom hogy miért kell most menni, a dokinõ azt mondta hogy mivel most lesz 6 hetes, menjünk. Hát mi megyünk.

Ágci
Köszi az infót, akkor apucit nem kell vinnem, remélem Levi nem fog sírni. Oltásra majd hárman megyünk, mert én bizti elbõgöm magam amikor megszúrják a gyereket, ezért kell egy erõs lelkû apa is majd oda. Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok
Én már megint talpon vagyok éjjel 2 óta. Levi jól kicseszett velem, 2-kor kajált kb. 3/4 3-ig, letettem hasra hogy elaludjon, vártam fél 4-ig, utána fordítottam rajta egyet az oldalára. Õ elkezdett nyõgni és mocorogni álmában, aminek az lett a vége hogy 4-kor felébredt. Járt keze lába, megint hasra, ott kínlódott 5-ig, akkor meg már megint éhes volt, újra kaja, büfi és most itt ülök a gép elõtt, várom hogy elaludjon, apuci felébredjen és én végre mehessek aludni. Kép Kép Kép
Kár hogy nem lehet õket felügyelet nélkül hagyni még hason, pedig úgy akár 5 órát is alszik egyszerre.
Mikortól fordulnak maguktól hasra és vissza? Akkortól lehet hagyni õket éjszakára is hason?
Valaki már kérdezte hogy nem tudtok-e olyan oldalt ahol nyomon lehet követni a babák fejlõdését. Tényleg nem tudtok? Engem is érdekelne hogy mit mikor csinálnak.

Petra
Nekem azt mondták hogy csak natúr adjam be a K vitamint. Levi nyeli mint kacsa a nokedlik. Kép Úgy látszik neki mindegy csak nyelhetõ legyen.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Petra!

Benne van a profilomban, de kata@kgb.hu

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Forti!
Baba fejlõdésérõl találsz táblázatokat a
[url=http://www.babapont.hu/" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/[/url] és a [url=http://www.babaszoba.hu/" TARGET="_top]http://www.babaszoba.hu/[/url] oldalakon. Az utóbbin én regisztráltam magam, ezért -mivel kértem- küldenek emileket az esedékes oltásokról és más babával kapcsolatos dolgokról.
Hasrafektetés: pár éve még a hanyattfektetés és a baldachin volt ellenjavalt a bölcsõhalál miatt... Azt gondolom, a hason v. háton alvásnál fontosabb, hogy a baba szobája füstmentes, és rendszeresen szellõztetett legyen. Ha nagyon-nagyon aggódsz, elmehettek a Madarász Alváslaborjába és/vagy kölcsönözhettek légzésmonitort.
Itt bõvebben olvashatsz róla: [url=http://www.bolcsohalal.hu/" TARGET="_top]http://www.bolcsohalal.hu/[/url]
Amúgy elméletileg a 0-6 hónapos babákat fenyegeti. Hogy mikor kezd forogni, az teljesen változó: az én Réka lányom kb. 6 hónaposan kezdte, Luca már most 3 hónaposan forgolódik. (De mákomra hason aludni nem igazán akar.)
Nõjetek nagyra!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Kata007,
Olvasom, hogy raksz fel új képeket a babákról, betársulhatok én is? Mármint küldenék én is frisseket ha nem baj.

Conti,
Mi úgy fürdetünk (ketten a párommalKép), hogy elõsször jól lemosdatom, aztán kb.5 percig apuci locsizik vele. Persze mostmár kezdjük kinõni a kiskádat az ilyen pancsolásokhoz, de Lilinek nagyon tetszik, még sohasem sírt fürdés közben, de utána sem. Próbáljátok meg elterelni a figyelmét. Tudom könnyû mondaniKép.

Forti,
Mi is voltunk Ortopédián, annyi volt, hogy adoki néni picit kiegyenesítette a lábait, és elõlrõl, hátulról megnézte így, aztán azt mondta, hogy minden okés. Esetleg 4 hónap múlva hozzuk vissza a biztosság kedvéért.
Érdekes ez a fürdés elõtti etetés, én eddig nem mertem, mert Lili még eléggé sokat szokott bukni. Ha nem figyelek és kajcsi után többet van ölben, már jön is a tejcsi vissza. Nálunk az jött erre be, hogy rögtön vízszintesbe teszem. Szerintem a fürdést nem úsznánk meg e nélkül, de azért jó lehet, hogy az alatt már nyugodtabb.
Õszintén bevallom, hogy én elég gyakran fordítom a hasára a hajnali evés után, és utána megyek és én is alszom. Nem tudom elhini, hogy olyan veszélyes lenne ha annyira szeretik a babák. Persze azért én is féltem, és ha ilyenkor bármi furit hallok, rögvest ugrok.Kép

Nyuszi,
Én mostmár kezdem észrevenni azt, hogy kb. 2 hetente új problema üti fel a fejét mindíg.Kép

Petra,
Múlt hét óta viszik a tejcsit, nekem napi 2-3 dl van pluszban. Ma 310 ml-t vittek pl. el. A fagyasztóban pedig 9! l van, múltkor összeszámoltam.Kép

Kryss, Virág,
Engem is érdekelne, hogy miért jobb két mellbõl szoptatni? Nem mintha nálunk megoldható lenne, mert még az egyiket sem szokta kiüríteni.Kép

Pusz,
Ilke és a lassan 8 hetes Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Ami a két mellbõl való szoptatást illeti, nem tudom, de Ágci biztos tudja.

Kryss,
Menta orvos.

Forti,
én nem izgattam magam soha a hasonalvás miatt. Mekkora is Levi? Én hagynám békén pihenni a kicsit. Kép De te vagy az anyukája, nekem csak a sajátjaimhoz mellékeltek anyai ösztönt. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


sziasztok Lányok
végre eljutotam oda hogy irni is tudokKépmert hogy nálunk is 2napja az van hogy petikének eszeágába sincs elaludni és ugyanazt csinája mint Forti babája eszünk egy keveset utána büfi leteszem ere ö ujra enni akar mert rágja a kezét és cuppog megkinálom kajával de kiköpi vagy eszik belöle 1-2 korgyot és ujra kezdi a cupogást és a kézrágást .ha meg kimegyek egy pillanatra elkezd nyávogni ugy ogy ma fél 5töl negyed 11egyig fent volt és most is csak ugy aludt el hogy hasra tetem mostanában csak igy hajlando nappal elaludni .ráadásul csak a mi ágyunkon alszik el nappal a kiságyba nem ha beteszem akor felébred és kezdödik minden elörölKép

Ilke
nem tudom hogy szedtem össze a melgyuszit lehet hogy nem, fejtem eleget.

Kryss
csütörtökön megyönk majd gyogytornázhoz .

Lányok
köszönöm most már jobban vagyok szerintem de majd még elkel menem a doktornöhöz de adig is gyakran fejek hogy ne gyuladjon be ujra.

Fürdetés
petike nagyon szeret fürödni soha nem sir fürdés közben csak akor nyöszörög mikor apukája felhuza a kukiján a bört hogy kitudjam törölni onét a váladékot külünben nem .

puszancs Csics és a 2nap mulva 1honapos Petike Kép
csics
 
 


Sziasztok!
A két mellbõl etetésre:
Kezdetben elõnyösebb (a késõbbi tejtermelõdés miatt) a két mellbõl való szoptatás.
LL Liga:
"Miután a tejtermelés kialakult, sok anya szívesebben szoptat egyszerre csak az egyik mellébõl. Azonban ha azt szeretné, hogy több teje legyen, szoptasson mindkét mellébõl. Az a csecsemõ, amelyik csak az egyik oldalról szopik, kevesebb tejhez jut egy-egy alkalommal, egyúttal a mellek is kevesebb ingert kapnak."

Csics:
mellgyuszit kaphatsz olyan banális dologtól is, mint megemeled a babakocsit, megerõlteted ezáltal magad, még ha nem is érzed, illetve nem pihensz eleget. A fejés (bár van aki szeront nem muszáj, fõleg, ah a babuci jól kiüríti) a legjobb gyógyszer ilyenkor a sok pihenés!Kép

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Forti!

Peti is hason alszik legszivesebben és legtovább. Mi apuval úgy csináljuk, hogy az esti etetés után hasra tesszük, és amikor mi is nyugovóra térünk, átfordítjuk az oldalára. Viszont a hajnali etetés után is hasra teszem, és úgy is hagyom, akkor már apa nemsokára kel, és én sem alszom olyan mélyen. De tényleg így van, ha hajnalban az oldalára teszem, akkor én is ugyanúgy járok, mint te, vagyis egy óra múlva kelhetek megint, és reggel korán megint. Ma, hogy a fél 5-ös etetés után hasra tettem, aludtunk majdnem 8-ig. Mondjuk, nekünk van bébiõrünk.

Azt hiszem, nem is mindig az éhség miatt ébred fel hajnalban, hanem a büfik és a szelek miatt. Bár én is szoktam ilyenkor adni neki szopit, de egy pár korty elég neki, szóval nem éhes. Ja, és napközben is mindig hason alszik, ha a hátára teszem, max. fél órát alszik. Sõt, gyakran van, hogy séta közben elkezd sírni, akkor a hasára teszem, és egybõl elalszik.

A hasfájós babákra a hasonalvás jellemzõ, szerintem a saját és Levi pihenése érdekében érdemes néha hagyni hason aludni. Mi voltunk tanfolyamon a Madarász utcában, ott is elmondták, hogy ha lehet inkább oldalt altassuk a babát, de mit csináljuk, ha nagyokat aludni csak a hasán tud?

Lányok!
Holnap megkapja Peti a kéthónapos oltását. Ez milyen oltás, mármint úgy értem, hogy nyûgös lesz utána Peti, sírós lesz? Esetleg lázas?

Pár hete Peti is nagyon megszerette a fürdést, azelõtt mindig ordítás volt, most meg ha elõtte nyûgös is, a fürdéstõl megnyugszik.

Egyébként én is két mellbõl szoptatok. A hét végén történt velem egy furcsaság, hirtelen nagyon sok tejem lett, feszült a cicim, és Peti az eddigi egy óra alatt 20 perc alatt megette az adagját. Sajnos nem tudom, minek köszönhettem ezt a változást, azóta megint a régi minden, és hiába gondolkodom, nem tudom, mit tettem másképp, mint eddig.

Na, mindenkinek szép napot! Használjátok ki a jó idõt, sétáljatok nagyokat!

Dió és a 8 hetes Peti
Dió
 


Sziasztok!
Nem tudjátok hol lehet kapni Konakiont mert állítólag hiánycikk? A férjem már lejárta a lábát de sehol sincs.

Petra
Petra
 


Sziasztok LányokKép
Bocsánat, hogy bepofátlankodom.

CsicsKép
ÉN ÚGY TUDOM, és legjobb ismereteim szerint, hogy a fiúcskáknál a fütyi letapadva marad kb. 2 éves korig és nem szabad huzogatni. Kérlek nézz utána, mert a korai huzogatás fitymaszükületet okozHAT.

Bocsika mégegyszer
Pusszancs
Moni
29+0
mj
 


Forti
Te nem sokat aludtál az éjszaka. Hogy birod?
Hát én akkor nem is panaszkodom. A Petra este tízkor eszik, utána háromkor és reggel hétkor. Éjszka mikor felkelek kb. 10-15 percet szopizik, utána várok kb. 5 percet és ha nincs büfi akkor is leteszem és Õ alszik tovább. Napközben is sokat alszik. Hétvégén este héttõl másnap hétig egyfolytába aludt. (hétkor fürdik) Csak enni keltettem fel. Olyan aranyos ilyenkor a szemét ki sem nyitja csak szopizik és utána egybõl alszik tovább.
Én úgy csinálom, hogy reggel mikor eszik én is vissza fekszem vele tízig és ebéd után is együtt alszunk.
Lekopogom még a hasa sem fájt soha.

Csics
Szerintem ilyen kis korban még nem szabad vissza húzni a kifiúk fütyijén a bõrt. Nekünk a kórházba mondták.

Szerintetek mit csináljak. Járok suliba és most kellene mennem elõször szombaton. Nem tudom, hogy mi legyen az etetéssel. Még soha nem kapott üvegbõl. Egy nap alatt le tud szokni a cicirõl?

Petra
Petra
 


Sziasztok!
Csics,
épp a múlt héten tárgyalgattuk a másik topicban a kuki kérdést. Ne piszkáljátok!

Petra,
egy nap alatt nem. De, ha esetleg megoldható vigye be a párod a suliba, ebédszünetben megszoptathatod. Neked is jobb lesz, mert a cicik iszonyúan tudnak feszülni. Melltartóbetétet pedig vigyél magaddal sokat!Kép

Dió,
elvileg nem zavarja meg õket, ha nem jól adják be a lábuk fájhat tõle. Én úgy csináltam, mikor hazaértünk rögtön egy kúp, az oltástól számított 2 óra múlva pedig borogasd a helyét hidegvizzel. Rossz zokni levágva, alá nedves (hideg) vatta vagy melltartóbetét. Estére már semmi baja.
Gyakran tedd melre, legyél ott mellette délután, biztos nem lesz baj. Arra készülj fel, hogy nagyon tudnak sírni, de hamar meg fog biztos nyugodni. Ha lehetõség van rá, esetleg még ott a rendelõben szoptasd meg, mivel fájdalomcsillapító hatása van-meg a lelkének is jót tesz, hamarabb megnyugszik!KépKépKép

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Pont ma akartam kérdezni fütyi-ügyben, de már mindent tudok.
Én se húzogatom Ádámét, de a védõnõnek mániája, ahányszor ott vagyunk, mindig hátrahúzza (persze nem lehet teljesen). Én hülye, tegnapelõtt megpróbáltam, de csak azt értem el vele, hogy jó piros lett szegénykémnek. Mit csináljak, eddig mégnem gyakoroltam... Majd Apa megtanítja, ha eljön az ideje.

Nálunk is kezd felborulni az élet. Ádám, aki eddig 1/2 10-tõl reggel 6-7-ig aludt, kb. 1 hete 3 és 4 között felkel enni. Már elõre félek, mert Noémivel pont ugyanígy volt. Eleinte aludt, mint a bunda, aztán hajnalban elkezdett felébredni, aztán éjfél körül is, aztán meg 3-4 alkalommal éjszakánként. Már 2 éves elmúlt, de még mindig nem alussza át az éjszakát. Tehát én sem... Reménykedtem, hogy másodszorra nem fog megismétlõdni a dolog. Sõt, még mindig reménykedem...

Dió!

Állítólag semmi bajuk nincs ettõl az oltástól, de Ádámnak lett egy kis hõemelkedése, és egész nap sírt. Igaz, ez irtó ritkán fordul elõ, de lehetséges. Noémi viszont fel se vette az oltásokat. Mi jövõ héten megyünk a három hónaposra. Kíváncsi vagyok milyen lesz, mert már az elõzõt is nehezen bírta. Tuti láz és kitartó sírás. Ilyenkor úgy sajnálon szegénykéket!

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Panda,
nem próbáltátok még az Aludj jól gyermekem módszert a kislányoddal? A barátainknál bejött a mikor 1,5-2 éves volt a kislányuk.Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Tegnap megkaptuk a 3 hónapos szurit. Háááát kissé meglepõdtem. A két lányom lázas volt nagyon, fájt a lába minden mozdulatnál. Ellenben Dóri sem lázas nem volt, sem a lába nem fáj. Igaz kapott egy fél kúpot amikor hazajöttünk és vizesruháztam a szuri helyét, de mintha nem is kapott volna semmit. Sõt, a szurikor is csak akkor sírt amikor a dokibácsi belenyomta az "anyogot". Kép A két hónaposnál alig bírtam megnyugtatni úgy sírt.

Na és megjegyezték, hogy "kissé" sokat hízik. Most volt 7210 g és 62 cm. Mondjuk az apja sem kicsi. Kép
Azért a cicit nem fogom tõle elvenni, hogy ne egyen annyit... Kép

Norci!
Elárulod mik a Vili paraméterei? Most már kíváncsi vagyok Dóri tényleg több-e a kelleténél. Kép

Dió!

Nekünk semmi baja nem volt Dórinak a 2 hónapos szurinál. Állítólag ennél nem lázasodnak be a babák, és a helye sem fáj.

Ilke!

Küldjed a képeket, még Petrától sem kaptam meg, úgyhogy nem vagy elkésve.

Kata és Dóri (14 hetes)

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok Norci,Kata es tobbiek...

Kristof nagyon kiakadt a 3 honapos szuritol. Meg keso este is "panaszkodot" igazi laza mondjuk nagyon nem volt, bar kaott egy felet kozvetlenul szuri utan, es egy egesz kupot ejszakara.
Viszont meg tegnap is, az oltas utani napon,meg mindig nyugoskodott...
Ma megyunk hivatalos 3 honapos meresre. Kivancsi leszek.
m
martina
 


Sziasztok!

Mindenkinek egeszseges babocakat kivanok!
Nalunk Aaron elkapta tölem es tegnap ö volt 38,9°C-os lazas.Ott aludt a nagyagyban,Rebi es en mellettünk.De egsz türhetö ejszakank volt.

Rebi eleve nem kel fel gyakran,ma is:leraktam 9-1/2 10 fele es mar 4.40-kor kerte is a hamit.Persze,hogy ez meddig marad igy,nem tudom.De Aaroneleg rendesen tartotta magat a maximum 2X-i ejszakai hamihoz.

Agci!
Ha csak ennyi az oka a ket mellböl valo szoptatasnak,akkor bizony maradok annal,ahogy eddig csinaltam.Ha csak Rebi nem igenyli mashogy.Kajat ö annyit kap,hogy csak na!Majd´ kidurran.KépKivancsi vagyok,mit mond a dokineni csütörtökön,hogy hany kg!


Kellemes napot kivanok Nektek!
Ma betegapolas es rebecca ringatas a feledatom,nem tudom mi mindenhez fogok juni ezen kivül!
Sziasztok!
Kryss&Rebecca(6hetes es 1 napos)&Aaron (2es 3/4 eves)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok Lányok
Ti mikor vittétek ki elõször a babut? S mennyi idõre? Még egy kérdés: szinte szégyellem magam, hogy amikor megkérdezik, mikor jöjjünk látogatni, sosem tudok idõpontot mondani, mert egyszerûen eddig még minden nap más volt. Holnap lesz Hanna két hetes, de még nincs kialakult napirend. Elõfordul, hohógy egy órával szopi után - egy kis szundit követõen - megint eszik. Nektek mikortól lett kiszámítható a napirend? Én nem nem bánom, hogy egyelõre még így van, de mások elõtt már néha ciki. S, ha kell a napirend, hogyan csináljam???
A doktornõ mindig azzal riogat, hogy a baba nem tudja a tejcit megemészteni 1 óra alatt. hanem csak 2,5-3 óra alatt. De akkor mit jelent az igény szerinti szopizás? Én eddig mindig adtam neki, ha kért. Nem jól tettem?
Bocs a naív kérdésekkel, meg ha tárgyalátok már, tényleg tanácstalan vagyok.
üdv,
bringa és hanna (holnap két hetes)
bringa
 


Szia Bringa
mostmár nyugodtan kiviheted egy kicsit Hannát mi 2 hetesen vitük ki kimondotan séta céljábol Petikét .szerintem az igényszerinti táplálás az ahogy te csinálod legalábis azt jelenti hogy akor adsz Hannának enni amikor ö kér .ne aggodj nekem is ezt szajkozták és szajkozák az orvosok meg azt hogy hizon de ök ugy gondolták hogy 2oránként egyen és anyit amenyit ök gondolnak de ha egyszer nem éhes akor nem tudok mit csinálni bár nekem az elején tömnöm kellet Petikét hogy hizon valamit de mostanában már nem kell szerencsére .de ahoz hogy ez igy legyen és ne halgasak másra csak petire és apukájára no meg a Babanetre 2-3 hét kelet ma már nem halgatok az orvos ama megjegyzésére hogy 2 oránként egyen Petike pedig ezt nekem ma is mondták de én nem vetem tudomásul. NE AGGODJ BRINGA SZERINTEM MINDENT JOL CSINÁLSZ .

Lányok
ma voltunk a dokinál a SOTÉN ott már megint azt mondták hogy hizunk most a változatoság kedvéért a karunkra kellene hiznunk és jo lenne ha javulna a fejtartásunk is mert különben korházba kerül a Petike Kép kölünben azt mondták hogy szépen ki gömbölyödöt Kép Petike holnap megyünk gyogytornára a HEIM PÁL KORHÁZBA oda kaptunk beutalot remélem használni fog és tornáztatnom kell itthon Petikét csak ugy sajnálom mert ugy sir mindig az ülésbehuzásos müveletnél hogy a szivem szakad meg Kép és ilyenkor én is sirok Kép

Pusz Csics és az 1nap hiján 1 honapos Petike
csics
 
 


Bringa!
ne látogassa még senkit benneteket. nálunk 2 hónapig ki voltak tiltva a vendégek a nagyszülõkön kívül. Aki ezért megsértõdik úgy kell neki. Mondjuk akkor dec volt, de most meg mindenféle bacit el lehet kapni. Napirend nem kell. Majd kialakítja magának. És ha alszik mikor mennek hozzátok, na bumm! Hát bizony egy ilyen pici baba még nem idomítható! Örülj, hogy laszik. Én nagyon ellene vagyok hogy ilyen korán zavarják a vendégek az anyukát, gyerkõcöt. Szerintem pofátlanság. Ha van egy kis szabadidõd, használd ki inkább és pihenj. Akár hétvégén, vagy napközben.
Szopi:
a pici ha 2 mellbõl szopik min. 20 percet legyen az elsõ cicin, aztán kínáld meg a másikkal. Így jól kiüríti megelõzve a mellgyuszit és a hátsó tejet is, amitõl gyarapszik majd! Így as zopik eltarthatnak 40-50 percig ez nem baj. De utána bizots nem lesz éhes egy óra múlva.
Szép idõ van, fokozatosan nyugodtan viheted most már ki, elõbb 10-15 percre, aztán egyre hosszabb ideig. Nagyon nem kell beöltöztetni az utcára sem.
Még vmi:
ilyen pici babával semmi sem ciki!!! Most még mindenkinek a babához kell alkalmazkodni szvsz!KépKépKép

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Bringa!

Ha ugy érzed, csak a baba napirendje akadályozná a látogatókat, akkor hivd meg öket nyugodtan. Készitsd fel öket elöre, hogy lehet, hogy épp aludni fog, vagy szopiztatni kell. Nátánnak most már nagyából látható a napirendje, de azt meg nem tudnám mondtani, hogy mikor alakult igy. Amikor enni kért, evett, amikor aludni akart aludt, amikor pedig ébren volt, akkor jászottunk vele, vagy egyszerüen hagytuk nézelödni. És kialakitotta magának.
Szerintem ne eröltess semmit (miért ciki mások elött? te vagy az anyja, ha neked igy jó, akkor nekik is legyen jó...).
Az igény szerinti szopi azt jelenti, hog IGÉNY SZERINT KépKépKép. Nem vagyok orvos, de azt nem tudom, hogy miért kellene megemésztenie az elözö hamit (Menta???). Mi is eszünk ugy, hogy még biztos nincs megemésztve, és semmi bajunk. Vagy ez a gyerekeknél máshogy van? Mindenesetre én nem igazán foglalkozok másokkal, van olyan, hogy 5 órát is kibir evés nélkül (alszik), és van, hogy 1 óránként kell neki. Egyen csak.KépKép

Fütyi-ügy:
Sebész orvos mondta a nagyobb fiamnál, hogy 2-3 éves korig teljesen felesleges hozzányulni és huzogatni. Addigra általában magától is enged, viszont a huzogatással nagyon jó kis fitymaszükületet lehet csinálni, ami végül tényleg sebészt kiván. Sajnos az orvosok és védönök rendszeresen huzogatják, a mienknek is az volt az egyik elsö dolga, nagyon mérges voltam. A 2-3 éves kor meg azért határ, mert addig ugyis pelenkás, és ugysem csinálnának vele sebészileg semmit. Szóval senki ne hagyja, hogy bántsák, és senki ne csinálja maga se. persze ez az én véleményem.

Beszti és Nátán (8 hetes)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Petra!

Most olvastam csak a kérdésed, és ha szabad tanácsolni, akkor ne üvegböl kapja a tejet, hanem pohárból vagy kiskanállal. A cumi zavart okozhat a szopási technikájában, és a babák nagyon ügyesen tudnak pohárból inni. Ha érdekel, hogy hogyan kell, akkor nézd meg ezt:

[url=http://www.lll.hu/leche/32h.htm" TARGET="_top]http://www.lll.hu/leche/32h.htm[/url]

itt az is le van irva, hogy hogyan add pohárból vagy kanállal neki.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Bringa,

Ne aggodj, tenyleg, mindent jol csinalsz. Etesd amikor enni ker a kicsi Mano, napirendje nem is lesz meg jo darabig. Az en 7 hetes Emilia Manomnak sincs meg napirendje. Es mi az hogy ciki masok elott? Dehogy ciki! En mindig azt mondtam mikor kerdeztek,n hogy mikor jojjenek, hogy teljesen mindegy, mert nem tudom megmondani, hogy mikor mit csinal. Es ha esetleg valakinek nem tetszik, hogyha eppen alszik, vagy hasgorcstol uvolt, az varja meg, amig 3 honapos lesz...KépKépKép

Az anyatejnek 2 ora kell, hogy megemesztodjon, ezert nem tul jo az ennel gyakoribb kajcsi, de nem tragedia. Emike is van a mai napig, hogy egy oraval a kaja utan megint ker. Foleg nehez a szoptatott babanal megallapitani, hogy tenyleg jollakott-e vagy sem.Kép
Az a lenyeg, hogy ne izgasd magad, mert az art a Babanak is. Setalni fokozatosan nyugodtan viheted a kislegenyt. Sok sikert!Kép

Lanyok,

Ti vittetek a Manotokat fej es hasi UH-ra? Van valakinek tapasztalata? Nekunk irt egy papirt a dokineni, hogy nem kotelezo, de javasolja, hogy menjunk el, mert sokfele betegseget eszre lehet mar koran venni, ha ugy adodik.

Megegy kerdes. Nektek mennyit van fent a Picitek? Emike ugy nagy atlagban 6-8 orat biztosan. Nem tudom, hogy csak o ilyen hiperaktiv, vagy mas babak is ebren vannak ennyit az o koraban? Nagyon ritkan alszik el rogton kajcsi utan, neha meg orakig fent van, foleg delutan...


Kata007

Na, mit szol a nagylanyod a sulihoz? Az en unokahugom is most ment elsobe...Kép
Mi az, hogy sokat hizik Dori Baba? Talan dietara kellene fognod?Kép Tiszta hulyesegeket beszelnek neha a dokik.


pusszancs

Nyuszi es a 7 hetes Emilia
Nyuszi
 


Sziasztok Lanyok!

Na,a nagy betegapolas mellett megis van egy kis idöm,Aaron nem olyan nyügös,mint ahogy szamitottam!KépSterencsere!

Nyuszi!

Szerintem Rebi is van fent annyit,mint a Te Emiked!Esetleg valamivel kevesebbet.De ez gyakran csak attol függ,hogy van-e idöm arra,hogy akaromban aludjon.Ott ugyanis (vagy a hordozokendöben) nagyokat alszik,es gyakran van,ha ilyenkor leteszem,nyomban felebred.(Most is itt log rajtam a hordozokendöben es szundikal edesdeden!!!Kép )
Az UH temahoz nem tudok hozzaszolni,itt ilyenröl nem esett szo.

Bringa!

Atlagban csatlakozom az elöttem szolokhoz,nem akarok mindent megegyszer megismetelni!

Igeny szerint=igeny szerintKép

Latogatokat akkor fogadj,ha Neked nem jelent külön stresszt!
Es nem kell a rendre,vendegkinalo sütikre ügyelni,nezzek meg a babot es ne maradjanak tuuuul sokaigKép!Majd jönnek meg ugy is!
Es a napirennd az egy messzi dolog meg,egy babo akkor is neznivalo,ha alszik,ha szopik(ha teged nem zavar),ha pelenkazzak es akkor is ha vörös a kepe az üvöltstöl!
Tehat örüljenek,ha lathatnk titeket!

Levegöztetes!

Mi babakocsival jöttünk haza a korhazbol az ötödik napon (10 perc)es azota csak hosszabb idökre vagyunk kint,ha összejön.

A kerdeseid pedig mindenkinek problemat okoznak az elejen,es majd gyülik a többi kerdes is!
Azert jo ez a topic mert itt meg lehet kerdezni,ezert van!

Csics!
Tovanbbra se hagyd magad megörjiteni!

Sziasztok!
Kryss&Rebi

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Meg valami!

FÜTYI-TEMA!!!
A 2001.juni.1. es 2002.maj.31. között születt gyerekek topicban Zsuzsi megkerdezte az urologus apukajat erröl es leirta a valaszat augusztus 29.-en csütörtökön,23.08-kor!!!

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok!

Tegnap volt a védõ néni, ma meg a doki néni, úgyhogy választ kaptam egy pár kérdésemre. Az apró pöttyök a melegtõl vannak, a nagyok valószínûleg a tejtõl, ami esetleg néha zsírosabb. Betti két hét alatt nyerte vissza a születési súlyát, és azóta 5 hét alatt 800 gr-ot hízott. Szóval most 7 hetes és 4800 gr. Meg voltak vele elégedve. A zöld kakira is választ kaptam, egyszerûen túleszi magát. Ez ellen nem tudok semmit tenni, mert nem bírom ha bõg, úgyhogy igény szerint szopizik. Tegnap 4 óránként evett, és olyan jó volt mint egy angyal, ma viszont 2-3 óránként eszik és elég nyügi.
25-én fogja kapni az elsõ oltást, és egybõl kettõt, mivel ebben a kerületben fizeti az önkorm. az agyhártyagy. elleni oltást, úgyhogy azt is megkapja.
A védõnõnek panaszkodtam a tej csökkenése miatt. Azt javasolta, hogy délelõtt amikor úgy sincs itthon senki, nyugodtan pihenjek, feküdjek és csak a babával foglalkozzak. Délután úgyis nyüzsi van, akkor csináljam a házimunkát, akkor úgysem tudok pihenni. Azt hiszem megpróbálom.

Tegnap voltunk elõször "nagycsaládosan" bevásárolni az Auchan-ban. Kétszer kellett kivenni az ülésbõl, annyira bõgött. El is határoztam, hogy 3 hónapos koráig nem viszem magammal vásárolni.

Bringa!
Ne aggódj a napirend miatt, az még hetekig változó. A látogatókat én a mai napig nem szeretem, jöjjenek ha nagyobb lesz!

Conti+Betti 7 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Kata 007!

Ritkán jövök csk ide, az osztálytársakhoz járok sûrûn.

Vili 64 cm és 6870 gramm volt tegnap, de õk kaki elõtt kaja után mérték. Mi itthon 6830-nak mértük. Eddig kilókat hízott havonta, most 5 hét alatt csak fél kilót. Akkor most már megértesz, hogy az elsõ hónapban miért akadtam ki annyira a doktonõre, aki lecseszett, mert szerinte hagynom kellett volna Vilit ordítani a kiságyba, mert a szopi csak reflex, és azért ordít brrr Kép
A dokik hülyeséget beszélnek, ezt Virág jobban elõ tudja adni Kép
Te csak Dórira hallgass. Amugy a rendelõben tegnap beszéltem egy anyukával és mondta hogy az õ fia is ilyen vaskos volt és akkor kezdett fogyni ill. kevéséb vasks lenni mikor abbahagyták a szopit. Szerintem csak egy dologra kell figyelni, hogy a mellé táplálásnál hat hónapos korában ne adjunk neki olyan fõzeléket ami cukros, vagy pl. banánt ami direktbe hízlal, de errõl kérdezd Coryt Balu is hirtelen nagy baba lett és az õ dokijuk javasolta ezeket!

Kata tõlünk meg azt kérdezte a doki, hogy vili szopik-e éjjel, szerinte már nem kellene. Én meg mondtam, hogy szeinte ha este 8-tõl alszik hajnali 3-ig, 4-ig, akkor komolyan nem kellen megetetnem olyankor, attól mert éjszaka van, no erre kicsit õ is visszavett.

Norci
norci
 
 


Hali!

Bringa!

Még friss az élmény, ezért leirom, hátha érdekel! Ma voltunk az unokatesóm 2 hetes kislányát meglátogatni. Az unokatesóm dolgozott igy a felesége volt csak otthon, akivel most találkoztam 2-ra. Elsõ találkozásunk az esküvõjükön történt. Igaz, nem is mentem volna, de kifejezett kérésre történt, mert a picurt kellett kamerázni, és megkértek rá, mert nekik nincsen. Nem voltunk ott sokat. A lány hálóingben volt, semmi extra. Hiszen gyermekágyas még! Mi nem vettük zokon (hogy is tehettem volnaKép), õ meg nem zavartatta magát, természetesen viselkedett. Udvariasságból kitett egy kistányérra pár szem pilótakekszet, meg ropit és kész. Nem kértünk de két pillanat alatt megtette.Kép Behozotott 1 üveg ásványvizet meg 2 poharat aztán ha szomjas a vendég iszik kész! Nem dramatizálta túl. A picike közben bekakált (most végre láttam milyen amikor húzkodja a lábát a hasijához egy babaKép), tisztába tette, és utána megszoptatta, mert éhes lett. Olyan szép dolog az! Még mielõtt kivonulhattunk volna anyukámmal elõkapta a cicit és berakta a baba szájába, onnantól kezdve a cicije takarva volt, de õ nem szégyelte, én meg csak csodáltam õket! Ez nem egyenlõ a bambulással persze, közbe beszélgettünk. Utána eljöttünk. Max 1 órát voltunk, de több nem is kell! Szóval, ha igy meg tudod oldani, és a leendõ vendégek elõtt nem zavartatod magad, vagy félre tudsz addig vonulni akkor ha nagyon szeretnéd szerintem fogadhatsz látogatókat, de a mi esetünk kicsit más volt, hiszen nem mentünk volna még, de meg szerették volna örökiteni a babát ilyen picikének is! Persze vehettek volna kamerát, de most nem úgy jött nekik össze, de már rajta vannak a kérdésenKép Hogy miért nem volt elég a fénykép azt nem tudom... de nekem sem lenne elég! De az is lehet, hogy rajtunk kivül eddig csak a nagyszülõk látták a kicsitKép Ezt nem kérdeztem...

Remélem nem zavartam meg a topikot!
pusza
sasha
36

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Nyuszi!

Egyenlõre még nagyon tetszik Dancsinak az iskola. Kép Nem gyõz mesélni amikor hazajön. Kép Remélem még egy darabig így marad. Kép Már el is kezdték az írást. Gyakorolják az U betü kerekítését. Nagyon tetszik neki.

Norci!

Igen, most már megértelek. Én sem fogom hagyni ordítani mert éhes. Mellesleg annyira kialakult már a napirendünk. 4 óránként eszik, este 9-kor elalszik. Reggel 6 fél 7-ig alszik. Igaz mostanában költeni kell 6-kor, hogy nyugodtan megszopizzunk, mire Dancsit visszük suliba.

A dokibácsi sem gondolta persze komolyan, mert mosolygott közben, szóval nem nagyon izgat. Csak kíváncsi voltam, hogy ti mennyik vagytok.

Kata és Dóri (ma 14 hetes)

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Az, hogy mennyi idõ alatt emésztõdik meg a tejcsi a mennyiségtõl is függ. Két dodlog miatt nem ajánlják a 2 óránkénti etetésnél gyakoribb szopiztatást, de én egyikkel sem értek egyet.
1. Ha sokat eszik a baba és esetleg még kér mondjuk fél vagy egy óra múlva, akkor tényleg nincs ideje kiürülni a tejcsinek a gyomorból és feszítheti a pociját, könnyebben bukik, DE ilyenkor megoldás az, hogy az üresebb mellet adjuk oda nekik, amibõl utoljára szopizott. A szopizás nem csak evés, hanem vígaszforrás, megnyugtató intim közelség azzal, akivel 9 hónapig szinte egy emberként lélegzett a baba. Szerintem, ha valaki odafigyel és okosan csinálja, akkor, nem eszi túl magát baba. Persze elõfrodul olyan is, hogy igen is éhes akár már egy óra múlva. Olyankor meg végképp nem szabad sajnálni tõle a cicit.
2. Állítólag a tejtermelést serkentõ prolaktin nevû hormon termelõdése gátlódik, ha gyakrabban szoptatunk, mint 2 óra. Ezt a tankönyvemben olvastam! Na ez úgy ahogy van nem állja meg a helyét! Kérdezzetek meg olyan anyukákat, akiknek már kicsit nagyobb a gyerekük, mit csináltak, amikor egy növekedési kiugrásban hiretelen kevés lett a tejük: gyakran, nagyon gyakran szoptattak. (Én is.)
Szóval nyugodtan és okosan szoptassatok tovább igény szerint.

Conti! Nekem nem bõgött a vásárláskor sem, ha kendõben vagy babazsákban vittem. Én nem bírtam otthon hagyni Helenát, mert tudtam, hogy ordítana nélkülem és nem bírtam vonla ki azt a tudatot. Conti! Olyan nincs, hogy zsírosabb a tejed a kelleténél. Pont olyan, mint amilyen a babádnak kell.

Bringa! Nálunk sajnos nagyon sok látogató volt: a következõ babánknál már szigorúbb leszek, se a kórházba, se ameddig nincs napirendünk nem jöhet senki. Punktum!!! Csak ha én hívom!

UH! Nem hülyeség mert tényleg nagyon sok mindent ki tudnak szûrni! Engem csak az zavart, hogy egy szót sem szólt hozzám a doki, semmit nem mondott, az asszisztensek is csak a legszükségesebbet: ide álljak, ezt csináljam, stb. Egyébként a Madarászban 2000 Ft-ba kerül.

Sziasztok!
Menta és Helena (7 hó)
menta
 
 


Csics!

Én valahol elvesztettem a fonalat... Mi van Petivel? Remélem, semmi komoly. Írtad, hogy nem szereti a felüléseket. Megértem, és azt is, hogy Neked sem kellemes.
A Gyerekek/Késõi mozgásfejlõdés topicban vannak igazán remek gyakorlatok, azt hiszem, van olyan is, ami kiváltja a felültetést, de ugyanúgy a nyakizmokat erõsíti. Ha jól sejtem, ez a baj. Hogy ne kelljen az egészet átböngészned, kikerestem, de nem olvastam újra. Viszont állítom, hogy szakmailag kiválóak. 2002.április 19. 19.49 az idõpont.
Ha esetleg holnap nem javasolnak mást, használd ezeket. De reméljük, nem lesz rá szükség.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Kata007!

Orulok, hogy Dancsinak ennyire tetszik a suliKép! Remeljuk igy is marad. Az en lanyom iden kezdte a harmadikat es meg mindig nagyon szeret suliba jarni.

Nagyon szepen fejlodik szerintem Dorika, ha ehes adj neki, nalunk ezt mondta a doki. Madike is nagyon hizogat. A doki bacsink azt mondta, amig szep formas es nem kover addig nem gond mennyit hizik a gyerek, igaz megadott kereteken belul. De minden baba mas es mas.
Madike 3390 grammal szuletett es a kovetkezokeppen hizott:
2. honap: 5780 gr.
3. honap: 6940 gr.
4. honap: 7540 gr.
5. honap: 8400 gr.
Dorika amugy is nagyobb sullyal szuletett, tehat nincs tenyleg min aggodni, tudom nem is aggodsz. Es olvastam egy szoptatasi utmutatoban, hogy anyatejes babat nem lehet elhizlalni. A baba ugy is annyit eszik, amennyire szuksege van.

Mostanaban sajna megint csak ritkan jovok, inkabb csak olvasok, irni nincs nagyon idom. Nalunk is elkezdodott a suli, es Madike is igenyli, hogy foglalkozzak vele, egyre tobbet. Imad egyutt jatszani. Es az utobbi par napban meg napkozben elegge nyugos. Igaz szerencsere az ejszakat meg mindig atalussza, de van, hogy napkozben csak 20 perceket alszik. Igy teljesen lefoglal. De szerencsere mindig mosolyogva ebred es elbuvoli az egesz csaladot.

Na felebredt megint, mennem kell.

Minden uj kisbabanak es anyukajanak jo egeszseget! Na persze a tobbieknek isKép

Andysj es Madison (5 ho)
andysj
 
 


Sziasztok, szép napot mindenkinek

Bringa
Én is 2 hetesen vittem Levit elõször sétálni és nagyon élvezte. Mi mondjuk egy órát tekeregtünk, de akkor még nagyon meleg volt, nem fújt a szél. Úgy öltöztesd, ahogy te is felöltözöl melegben, legfeljebb betakarod egy pelussal ha fújna a szél. Én sapit az elsõ alkalmakkor adtam rá (kis vékonyat).
A többivel kapcs. egyet értek az elõttem szólókkal, nem ismétlem õket.

Dió, Virág
Levi most lesz holnap 6 hetes. Nem azzal van gond, hogy nem hagyom hason aludni néha, szinte mindig hason alszik, csak úgy tud elaludni, és napközben mindig hason alszik. De éjszakára még nem mertem hason hagyni, azt mondták hogy ha nem felügyelünk rá akkor ne legyen hason. Viszont ma észrevettem, hogy Levi éjjel 2 2,5 óránként felébred, eddig azt hittem azért hogy egyen, de mint rádöbbentem azért mert én megfordítom az oldalára és max. 1-2 órát alszik így és utána a hátára billen (eltolja a kitámasztást). Mivel ezt abszolút utálja ezért felébred, elkezd nyekegni, én meg mint jó anyuci gondolván hogy éhes megetettem. Így odáig jutottunk hogy napközben amikor hagyjuk hason, alszik 4-5 órákat éjjel pedig menetrend szerûen kel 2 2,5 óránként mint egy újszülött. Apuci azt mondta, hogy próbáljuk meg hogy hagyjuk hason éjszaka is, hátha átalussza az éjszakát így. A nyaka nagyon erõs, már 2 hetesen egyedül forgatta a fejét, most meg ha büfizünk, perceken keresztül egyedül tartja a kobakját és nem is billeg közben. A tüdeje is erõs, így nem lehet baja.
Képzeljétek tegnap véletlenül fürdés utána a hátán aludt el, és egy idõ utána láttam hogy az oldalán fekszik. Kérdeztem a párom hogy te fordítottad az oldalára a gyereket. Erre mondja hogy nem. Tehát egyedül megfordult az oldalára. Nem semmi! Ja és hason is nagyon sokáig tartja már a fejét, sõt mivel csak cumival tud elaludni, képes arra is hogy cumival a szájában fordítja úgy, hogy az nem esik ki a szájából. Akkor szerintetek is megpróbálhatjuk az éjszakai hason alvást?

Ma megyünk, nemsokára az Ortopédiára, csípõszûrésre. Kiváncsi vagyok, remélem minden rendben lesz vele.

Fütyivel kapcs. én is úgy tudom hogy nem szabad egyenlõre piszkálni a kukacát, húzgálni a bõrt.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Borcsa
Hol lehet kölcsönözni ilyen légzésfigyelõt?

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Forti!

Ha jól tudom a Madarász utcai kórházban lehet, ahol megtanitják a szülöket az ujraélesztésre is (anélül ugyanis semmit nem ér az egész). Itt olvashatsz róla, és van telefonszám is, ahol biztos tudnak többet mondani, vagy a megfelelö helyre átirányitani:

[url=http://www.madarasz.hu/m04.html" TARGET="_top]http://www.madarasz.hu/m04.html[/url]

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Bocs, vagy az elözö linknél az alvászavarok alcim, vagy a következö link a jó:

[url=http://www.madarasz.hu/alvas.html" TARGET="_top]http://www.madarasz.hu/alvas.html[/url]

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok Lányok
ma voltunk a gyogytornásznál és megvizsgálta azt mondta hogy nem sulyos a baja ugy hogy a neurologus doktornéni ugy látszik hogy szereti a szülöket ilyeszgetni föként a tapasztalatlanokat mert ö mást mondot .2 hát mulva megyünk megint akor már meg is tornáztatják mert most csak megvizsgálták heti egyszer kell majd járnunk és akor nem kell itthon tornáztatnom de adig még nem kezdik el a tornát adig nekem kell tornáztatnom .

Nyuszi
nekem mondta a doktornéni már mint a háziorvos hogy majd elküldi petikét 6hetesen UH.

Puszi Csics és a ma 4hetes Petike Kép
csics
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk a kórházba. Minden rendben van. Szegénykének vettek a buksijából vért. Annyira sajnáltam. Csináltak még hasi és koponya UH-ot. A Petra már 7 hetes és 3540g.

Petra
Petra
 


Beszti
köszi, megnéztem.

Délelõtt megjártuk az ortopédiát, hála istennek mindent rendben találtak, nem röntgenezték meg, mert azt csak akkor csinálják ha valami gáz van, valamit nem talál rendben az orvos.
Majd 4 hónaposan kell megint visszavinni.

Képzeljétek nemrég elindultunk óbudára egy ismerõshöz, de már itthon is vagyunk, ugyanis Levi odafelé elaludt a babhordozóba, de mivel abban nem lehet hason feküdni, ezért mikor odaértünk felébredt és olyan iszonyatosan kesevesen kezdett el sírni a fáradtságtól, hogy haza kellett jönni. Kép Most édesdeden alszik a hasán a kiságyában. Remélem egyszer azért majdcsak rákap a hanyatfekvés ízére is.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok Kép
Már többször próbáltam bejelentkezni ebbe a topicba, de mindig közbejött valami, sose tudtam rendszeresen olvasni. Mostmár jó a gépem, a monitorom, a kábelnetünk is, úgyhogy újra próbálkozom.
Szerintem már bemutatkoztam, de újra nekifutok:
Zsani vagyok, 28 éves, angyalföldi, és a holnap 5 hetes Juli mamája.
Ö nagyon "jó" baba, csak akkor sir, ha éhes, éjjel alszik, egészen reggel fél 5-ig (lekopogom), majd a szopi után még 9-10-ig is. Nagyon jól megvagyunk vele, jól összeszoktunk már. Az elsö két nap - de föleg éjszaka- volt szörnyü, amig rá nem jöttünk, hogy csak hason hajlandó aludni. Azóta szent a béke, meg az alvás Kép
Szépen gyarapszik, 3400-zal született, most 4200 g körül van (a mérlegünk elég béna), aranyos kis hurkácskái kezdenek lenni. Jól szopik, naponta 1x mégis kell neki pótlást adni. De én nem bánom, a lényeg, hogy minden rendben legyen.
Amiért most eszembe jutott ide irni: vettem Kismama hordozókendöt, de egyszerüen képtelenek vagyunk a fekvö-félét felkötni. Van valakinek itt? Mik a tapasztalataitok?
zsani
 
 


Forti: bocs, hogy belekotyogok a hason alvás témájába: én nagyon féltem hason altatni Babucit, állandóan járkáltam hallgatni, vesz-e levegöt. Erre a párom elment venni légzésfigyelöt, hogy a kicsi felesége ne legyen olyan, mint a felmosórongy reggelre (micsoda hülye anyuka, aki ahelyett, hogy kihasználná, hogy alszik a gyereke, odajár percenként hallgatózni... Kép Azóta én biztonságban érzem magam, és tudom, hogy igy a gyerekem nyugodtabban alszik, ami nagyon fontos. Mostanra már csak éjjel tesszük alá, mert az a veszélyesebb periódus (bár szerencsére egyik rizikofaktor sem igaz rá). Igazából ö utálja, mert a matracra kell tenni, és mindig lelóg róla valamelyik testrésze Kép

zsani
zsani
 
 


Sziasztok
Mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólást, kicsit meg is nyugodtam.
Hanna eddig olyan jó kislány volt, de tegnap hajnaltól ma délutánig semmit sem aludt, csak sírt, s egyedül a cici nyugtatta meg. Szerintem megint az idõt érezte, mert bár azt mondták, nincs front, mégis felhõsödik. Már a pocakban is igen idõjárásfüggõ volt.
Lányok
Ti hány pelust használtok el egy nap? Az normális, hogy én kb. 7-8-at 24 óra alatt? S majdnem mindegyikben van kaki is. Persze a dokinõ azzal riogat,hogy ez a túl gyakori szoptatástól van, s nagyon nem jó a babának. Mit tudtok errõl?

Sasha
Köszi, hogy leírtad a sztorit, eddig én is szopiztattam mások elõtt, még filózok, hogy szombaton hogyan lesz, mert jön Hanna dédipapája, s hát õk azért nem olyan szabadelvûek. Legfejjebb majd meghökkennek Kép

Csics, Petra, Forti
Örülök, hogy mindek ok Kép

Zsani
Mwelyik fajta légzésfigyelõt használjátok? A barátnõméknek az apnoe alarm nagyon nem jött be, egy éjjel állandóan tévesen riasztott, majd frászt kaptak, vissza is vitték, miután az ügyeletes dokinõ elsõ kérdése az volt a riadt telefonálásra, hogy véletlenül nem rózsaszínû légzésfigyelõjük van?

üdv,
bringa
bringa
 


Bringa!
Csak megnyugtatásképpen, a nagylányom is így csinálta. Most 9 éves 150 cm magas, 39 kg, tökkkéletesen egészséges.KépKép(Most kopogom le) Szóval nem hiszem, hogy ártana.
Illetve az általam ismert babakönyvek is állítják, hogy eleinte teljesen normális, hogy minden szopikor reflexszerûen kakil.
Nyugi! és jó vendégvárást!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?