Új privát üzeneted érkezett!

Móni: nekem esküvői kép is jóóó lesz, biztos tök szépek vagytok rajta. :)
Ne aggódj azzal a gondolattal kapcsolatban, hogy "sokat kell még tanulni". Én is így vagyok vele, és sztem ez teljesen rendben is van. Első babások vagyunk, bőven van mit tanulnunk, de megleszünk vele, nyugi! ;)

Kami: igen, az erkély tényleg naddon klassz lesz, ha egy kis levegőzés kell. Jézusom, 8 hétig bezárva? :shock: Hát én azt nem fogom bírni, az tutkó...

Timo: első héten nálunk is a párom, aztán majd meglátjuk, hogy ki lesz itt velem. Én is anyura gondoltam, ő tudna a legtöbbet segíteni. De hogy el tud-e jönni szabira... :? Na majd meglátjuk, de lényeg, hogy nem hülyeség ez!

Most megyek boltba, aztán főzök, egész délelőtt csak fórumoztam. :oops: Olyan 1-2 körül visszanézek, addig is mindenki legyen jó, dolisoknak jó munkát, kitartást!

Pusza

KépKép
catrine
 
 


Cat
Bocs,halászlevet paszíroztam.Természetesen benne vagyok,tetszik az ötlet a fotokról.Igyekszem küldeni egy képet.
Vendég
 


Gyorsan végigolvastam a hszeket. Hogy megszaporodtak így egy hétfői munkanap alatt! Az egész hétvége nem volt ily termékeny:)

Timocska,
Nekünk egy Greco babakocsink van, remekül bevált. Abból is a legegyszerübb, még most is remek. Kb novembertől márciusig nem használtuk, mivel sztem a babakocsi nem véd eléggé télen. Mindenkinek kb havonta megfázott babója itt a környéken, Nati egyszer sem, csak márciusban, amikor visszaváltottunk kocsira.
Én úgy gondoltam, nagy szükség lesz segítségre, majd ideköltözik anyukám. Mire megjött babó rosszul voltam az ötlettől, hogy bki megzavarja édes hármasunkat. Mondjuk onnantól, hogy kiszedték a varratokat, semmi bajom nem volt, ez gondolom ezért is volt, akit jobban megvisel a dolog, annál biztosan más.

Sági,
Nekünk is olyan autósülésünk van, amit be lehet kattintani a bbkocsiba. Egyszer vittük is így, 14 hónap alatt. Az autósülés nagyon jó volt egyébként (kölcsön), jól elszundikált benne, fel lehetett rakni benne az asztalra, amíg mosogattam, élvezte, ahogy hintázott. A miénk egy 0-13 kg, még most is azt használjuk a kocsiban, remek, mert van Natin egy autógomb, rögtön elalszik a motor duruzsolására, ha be van kapcsolva. Ha nem, akkor kimászik és agyontapos persze.
Ha lépcsőzni kell, a legkönnyebb kocsit érdemes megvenni, már egy 5 kgos gyerek és bbkocsi is iszony nehéz, nem beszélve a kék foltok tömegéről a combodon. (Nat 1 hósan volt 5)

Kami,
Nem a babakocsi a legnagyobb tétel:) Nat csak az első évben egy milla volt, a fizetéskiesés miatt. Ha csak nem az a fő cél, hogy te legyél a legtrendibb anyuka, akkor egy kicsit sok ez az összeg sztem egy babakocsira. Pláne, ha azt számolod, hogy 1,5-2 évesen kell egy esernyőre csukható is, mert egy nagyobb gyereket azokban már könnyebb szállítani, mint ezekben a monstrumokban.
Olyant még nem hallottam, hogy kórházban kötelező lenne a mózeskosár. Nálunk a legtöbb babát autósülésben vitték el, nekünk akkor még csak egy pólyához némileg hasonló ajándék takarónk volt, abban vittük el.

Cat,
Ha szerencsétek van, az utazás nagyon egyszerű babákkal, csak kell valaki hozzá, aki szórakoztatja a hátsó ülésen addig a pár percig, amíg elalszik. Az autókázást szokták ajánlani végső megoldásként hasfájós babáknak is.

Brendon:
Mi is voltunk, nagyon szép dolgok vannak. Csak piszkosul megkérik az árát. Pl a teljesen azonos, tescoban vásárolt pelenkázónk ott +2000 volt. Mi egy zoknival távoztunk onnan.

Első séta:
Nálunk ez 9 naposan volt, mivel vissza kellett vinni a kórházba a sárgasága miatt egy kontrollra. A 8 hétbe én belepusztultam volna, teljesen felesleges szerintem, max ha vki Szibériában lakik egy tanyán.

Az egyetlen dolog, ami az új babónál biztos lesz, az egy kendő. A kenguru is remek volt, de abban én nehezen (sehogy) bírtam kb 7-8kg után. Fél évesen 9 kg volt, akkor már a legrövidebb távot is apucin utazta.

Móni,
szerintem nem csak az első babásoknak kell sokat tanulni. Naponta fedezek fel dolgokat, amiket nem tudtam vagy másként jobb lett volna.

Védőnéniknek van egy "feltétlenül szükséges" listájuk. Egész jól jött.

Cat,
próbálok én is képet küldeni. CSak a képességeim limitáltak, meg Nat is ébredezik, pedig még vagy egy jó órát kéne aludnia.
lorca
 
 

 
 

Sziasztok kismamik! Bocs a betolakodásért, de egy ismerős nevet láttam köztetek Móni23. Elsősorban neki szeretnék írni. Ugye te jártál a Forgácsba és a nők lapja fórumba is irogattál. Ott egy párszor én is megfordultam csgyöngy néven. Hátha emlékszel rám.
Az inszemünk pont egy napon volt anno, nekem a 3., neked a 6. ha jól rémlik. Mindig nézegettem, hogy irogatsz-e. És pár hete olvastam itt rólad, hogy sikerült a lombikod.
Úgyhogy NAGYON GRATULÁLOK NEKED!!!
Na és persze a többieknek is boldog babavárást.
Láttam, hogy sokan aggódtok, hogy semmit tünetetek nincs. Én 22+4 hetes vagyok, de nekem egyáltalán semmi tünetem nem volt eddig. Se sürün WC-re járás, se álomkor, se hányinger. De ismerem ezt az aggódást, mert anno én is nagyon aggódtam, hogy mindenkinek van valami tünete, akkor nekem miért nincs.
Mégegyszer mindenkinek gratulálok és boldog pocakodást kívánok!!
Gyöngyi
bgyöngyi
 
 


Szia Lorca,

Nem a trendisegen van nalam a hangsuly, de csak ilyen arakat lattam abban a kategoriaban, amire szuksegunk lesz :) Pl a Brendonban. Az is igaz, hogy sok mas helyen nem neztem, max a neten. A Tescoban pedig nem neztem babakocsit es trendi vagyok vagy sem, onnan draga holmit nem is fogok vasarolni, mert par het hasznalat utan szetesik. Ha egyaltalan megvan minden alkatresze. Pont tegnap jartunk ott egyebkent es a mellszivo, amit neztunk, hianyos volt: belekukkoltam a dobozba kivancsisagbol es nem eppen volt teljes a szett... Mi az, hogy esernyore csukhato babakocsi? Jobban ossze lehet zarni, mint a lapra csukhatot? Egyebkent pont azert szeretnek ilyen babakocsit, hogy amig babakocsi kell, addig ez jo legyen. Nem akarok 2 babakocsit venni egy gyereknek!!! A PP-rol azt hallottam, ennek megfelel. Majd meglatjuk...

A fizeteskiesest nem szamoltam a beszerzendo dolgok koze, szent igaz. Nyilvanvaloan sokkal kevesebb lesz a bevetel es a kiadas joval tobb. Sajna ez mar csak igy van...

Ami meg a mozest illeti, a tesomnak anno kellett a korhazba, 4 eve, Debrecenben. Fura - de igy van...
kami
 
 


Kami
Az esrnyőre csukható kocsi középen,hosszában csukodik össze és kisebb lesz mint a lapjára csukható.
Azt nem tudom,hogy mennyire követelik a kórházak a móyeskosarat,azt tudom,hogy a barátnőmnek 3 nappal ezelőtt nem kellett az Uzsokiban.
Vendég
 


Sziasztok! Azt nem tudjátok véletlenül, hogy pólya kötelező-e? Anno amikor a lányom született, ez kötelező volt.

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Hú Csajok, sziasztok!
Ti aztán nem loptátok a napot! (vagy éppen loptátok-gondolok itt a munkahelyről internetezőkre :lol: ) Csak egy hétre tettem ki a lábam a topic-ból és most 2 órámba telt felzárkózni.
Nem is tudom, hol kezdjem, annyi minden kavarog bennem.

Üdv az új csatlakozóknak!
Gratulálok Tontica húgának a kisfiúhoz és mindenkinek a szép, szivdobogó és -dobogtató UH-hoz. Én is jövő héten megyek vissza a dokihoz, ugyanaznap mint Rokica (12. hét után) és bár nem beszéltünk nyaki redő vizsgálatról, remélem, meg lehet nézni az ő magánrendelőjében lévő készülékkel is.)

A vizsgálatok miatt különben nem aggódom egy percet sem: miután beszéltem anyával, aki elmesélte, hogy annak idején abból állt a vizsgálat, hogy a 3 hónap után kívülről körbetapogatták a pocakját, hogy kb. mekkora ill. volt néhány "belülről tapintós" vizsgálat, de semmi egyéb, ezért én nem is ragaszkodnék hozzá.

Valljuk be, csak türelmetlenek és kíváncsiak vagyunk. Én legalábbis: vagyis inkább csak kíváncsi vagyok, mert nekem is alig van tünetem és az UH képet nézegetve tudom legjobban elhinni az állapotom.
Azért annyira nem vagyok kíváncsi, hogy 3v4D-s ultrahangot is készíttessek majd, mert engem borzaszt. Eddig kettőt láttam (hiába fogadtam meg az első után, hogy soha többé nem nézek ilyesmit), de tényleg mindkettő nagyon torz volt és a babák nem tűntek "egésznek". Jaj, bocsi, hogy ilyeneket írok......

Na, vidámabb dolgokról:
meg fogom mutatni a páromnak a szexhez való hozzászólásaitokat, mert éppen tegnap este beszélgettünk/egyeztettünk arról, hogy mit szabad és mit nem, mert teljesen másképp működök, mint régen. Most nem is tudom, örüljek-e vagy nem, hogy komoly cicirajongó.

Kami, ugye te mutatttad azt a hevedert? Na, valami hasonlót vettem én is 3700 ft-ért a Sariana-ban, amikor éjszakai viseletre kerestem melltartót...és mint kiderült, majd szoptatáshoz is jó lehet (ha ki nem növöm), mert lekapcsolható a pántja.

Többen írtátok, hogy nincs étvágyatok: nekem sincs, pedig kaptam kölcsön egy klassz könyvet, amiben a terhesség bizonyos heteire szóló táplálkozási tanácsokat ill. egyszerű recepteket lehet találni (Várjuk a babát c.), de egyelőre undor fog el a kaják színes képeit nézegetve és legszívesebben csak tejet innék vagy kefírt ill. ilyesmi semleges ízű ételeket.

Tudjátok, mi fincsi? A Danoninó, a körtés-őszibarackos főleg és sajnos rászoktam a Monte-re is. Más édességre gondolni sem tudok, de nem baj, mert 10 kilónál többet nem szeretnék hízni.
Na, majd folytatom -úgyis hosszúra nyúltam- most főzök egy kis sóskafőzeléket :)

Ja, Cat: jó ötlet a képtár. Majd szólj lsz, mikor küldjünk képet!
üdv: Kata
Vendég
 


Sziasztok!
Lejártam a lábam. Végigjártam egy csomó patikát, míg végül a város túlsó felén sikerült beszereznem a gyógyszeremet, mert állítólag hiánycikk.
Gyöngyi,
Persze, hogy emlékszem rád és gartulálok a babóhoz. Nem semmi, hogy már 22 hetes vagy :D
Hát igen, Sipos doki biztosan azt fogja mondani szerdán, hogy örüljek, hogy nincs tünetem :D
Cat,
Szólj, ha küldjem a képet!

Kép
móni23
 
 


Hello, visszajöttem!

Lorca: jézusisten, ahogy így írod, hogy egy milla... :shock: Teljesen ledöbbentem, pedig abszolút tisztában vagyok ám vele, hogy rengetegbe kerül egy baba felnevelése, pláne az első év. És persze nem is baj ez, azért végtunk bele a dologba, mert úgy éreztük, hogy mostanra sikerült megteremteni az anyagiakat megfelelően... (Nna ezt jól megaszontam! :lol:)

Majd én ülök a hátsó ülésen. ;) Írod, hogy 9 naposan volt az első séta sárgaság miatt (-> sajnálom! :(), és ez után mikor vittétek ki Natit? Vagy innentől már sétáltatok rendesen? Ő amúgy Natália, vagy Natasa?

Bigsis: fujj, ne is mondd a kajákat, én is rosszul vagyok, már csak akkor is, ha elkezdek főzni a páromnak. Mi lesz így később? A Danonino tényleg isssteni, a Monte-t én nem szeretem, a Danette Duett-et inkább, de mostanában már azt sem. Kefírrel detto, én ezt és natur joghurtot szoktam enni mostanában egy kis szömlével vagy kiflivel, s közben győzködöm magam, hogy kéne már vmi komolyabb is, mert ezen nem lehet élni, pláne nem terhesen :!:

Képtár: Lányok, felőlem akár már most is küldhetitek a képeket! Nyuggodtan. Emil címet leírtam, előző oldalon ott figyel, de ha vki ide teszi fel, nekem az is tökéletesen megfelel. És nagyon örülök, hogy aki eddig nyilatkozott, mindenkinek tetszik. :) Legközelebb majd nem várok annyit, hogy leírjam-e, vagy ne.

Korena: én sajna nem tom, de engem is nagyon érdekelne, hogy mit is kell akkor vinnem.

Sztem mi is autósüléssel jövünk haza, állítólag a páromnak azt könnyebb fogni, de addig még meglátjuk. (Barátnőm kisfiát hurcibálta ülésben és mózeskosárban.)

Csajok: nem építkezett vki az utóbbi időben? Nagyon költséges lenne ezt most? Nem vagyok benne biztos, hogy egy betondzsungelbe szeretnék szülni... Beszéltünk már erről a párommal, ő is szívesen költözne, de félve állok az anyagiak előtt a baba miatt. :roll: Egy szerkezetkész ház is nagyon drága?
Ne haragudjatok, hogy ezzel fárasztalak titeket.

KépKép
catrine
 
 


Móni: küldheted a képet! :)

Milyen gyógyszert szedsz, ami hiánycikk? Ez azért nagyon durva, hogy egyik patikában sem volt, brrr, én tiszta ideg lettem vna tuti...

KépKép
catrine
 
 


Cat,
Mivel lombikkal sikerült Babó, ezért a 12. hétig progeszteront kell szednem, hogy ne legyen semmi baj. Különben nem értem mit csinál a többi lombikos, mert mindenkinek ezt szokták felírni.
Akkor keresek egy jó képet :)
Az építkezés elég költséges manapság. Egy egyszerűbb házat, ha nincs semmi gond az építkezés körülményeivel már 120.000 Ft/m2 áron ki lehet hozni, bár itt Pesten és a környékén még drágábbak az árak.

Kép
móni23
 
 


Timocska, Cat,
látom, nagyon beindultatok a babaholmik iránt :) Én még nem néztem körül (interneten sem), de a hugi mondta, hogy ők a Brendonban néznek ki cuccokat és ugyanazt megveszik máshol (pl. MiniManóban) olcsóbban.
Vendég
 


Móni: jaj ne haragudj, ezt írtad is. Bocsi. :oops: Hát igen, ez "vicces", ha mindenkinek ezt írják fel, akkor egyrészt honnan van nekik, ha hiánycikk, másrészt Budapesten miért hiánycikk minden? :?

Küldd is nekem a képet, de mindenki ám!

Építkezés: na ez az, nem Bp környékén szeretném, hanem kicsit messzebb. De nagyon szeretném. Olyan jó lenne egy kertesház, ami tök szép, jó nagy kert, ahová nyáron ki lehet ülni, később pedig a babának is jó lesz, kint tud aludni, játszani, esetleg nyaranta pancsolni, stb...
Köszi a választ am!

Bigsis: beindultunk, bezony. :lol: ;) Annyira jópofa bútorok vannak, a babruhák meg édesek. Nnnahh, befejezem, mert megint nem tudok majd leállni, délelőtt is alig bírtam bezárni a babás cuccos oldalakat.

KépKép
catrine
 
 


Ea haj. En most jottem vissza a konyvelotol. Dunakeszin lakik, en vezettem, olyan jo volt! Nekem ez nagy elmeny, mer ugyebar nem regota van kocsink es en 1998 ota most vezetek eloszor (!!), de nagyon elveztem. Azt hittem, jobban fogok felni (Vaci ut, tempos, savvaltasok, stb), de egyaltalan nem izgulok es ez jo! Azt akarom, hogy mire jon a baba, tudjak vele mozogni akar Debrecenbe is, ahol a szuleim laknak, egyedul es biztonsagosan... Addigra szepen begyakorlom...

Na. Cat: tokeletesen megertelek a kerteshazzal kapcsolatban. A baratnomek (aki juli 10-en szult) Felsopakonyon laknak, isteni hely, nem tul divatos, de csendes, nyugodt. Van egy szep hazuk, hatalmas kertjuk, szep zold fu... mi kell ennel tobb??? En mondjuk eleg zold kornyeken lakom, teglahazak vannak itt, meg a Rakos-patak, de ezekkel egyutt egy rakas kutya es homeless is. Jo, jo - de nem az igazi. Majd talan a masodik gyereknel :)
kami
 
 


Cat,
Küldtem képet!
Ha lehetne én is kertesházban szeretnék gyereket nevelni, de úgy néz ki pár évig erre nem lesz lehetőségünk :( Amúgy a háznak, ahol most lakunk van egy kis saját belső kertje, játszótérrel, ezt majd, ha meg lesz Babó biztosan ki fogom használni, mert mióta itt lakunk egyszer sem voltam lent.
Kami,
Nekem is 3 sarok a Rákos patak, a párommal szívesen szoktunk arra sétálni, csak ott vannak mellette a kutyafuttatók és az elég zavaró.

Kép
móni23
 
 


Cat: nalunk a korhazban (Uzsoki) ki van teve a falra, hogy mit kell vinni, mintha remlene valami kis tabla. Csak atfutottam akkor meg, de emlekszem arra, hogy tobb haloruhat, egy rakas betetet, alsonemut, kes-villa-kanal-edenyeket.... ilyesmiket javasoltak. Nyilvan semmi se kotelezo, ugy ertem nem eroltethetnek egy munkanelkuli kismamara egy mozeskosarat, ugyanakkor javasoljak ezeket a dolgokat, mivel ok ezt nem tudjak bizositani. Ha megyek legkozelebb, figyelmesebben elolvasom es akkor megirom, ha addigra valaki kinem deriti.
kami
 
 


Kami: örülök, hogy megértesz. Fantasztikus lehet a barátnődnek, rettentően irigylem! Nagyon szeretnék elköltözni. Na kutya az itt is van bőven. Meg kutyapiszok is. Brr...

Jaj de jó neked! Én is akarok vezetni!!! Bár előtte még el kéne kezdeni tanulni. :D De nagyon szeretnék, sokkal könnyebb lenne. Szem előtt tartva azt is, hogy a buszon, villamoson, mentrón, egyszóval a tömegközlekedésen abszolút de nincsenek tekintettel a kismamákra, úgyhogy így utazni... Szép kilátások.

Majd utánanézek én is, tudom, hogy olvastam valahol egy listát arról, hogy mit kell vinni, aztán vki majd csak felteszi tényleg, ár időnk, mint a tenger.

Móni: megkaptam a képet, nagyon szépek vagytok. :) Létre is hozom az albumot és felteszem kettőnket, a többiektől pedig változatlanul várom a fotót.

Ezek a belső játszók, kertek tök jók, de nálunk sajna semmi nincs. Egyre több érv a költözés mellett, majd meglátjuk, hogyan alakul.

KépKép
catrine
 
 


Cat
A védőnő ad egy listát arról,hogy mit kell a kórházba vinni és mit kell beszerezni otthonra mire a baba hazamegy.Ezt csak onnan tudom,hogy pont a barátnőmnél voltam amikor a védőnő mindent átnézett és segített abba,hogy mi kell-ajánlott-még.

Ne főzzetek halászlevet!!!Gondoltam,hogy baj lesz belőle.Főzés közben semmi,de már3x elmosogattam,kivül-belöl kitakarítottam a konyhát és még mindig érzem a hal illatát-szagát.Valószínű,hogy ebből sem fogok enni :cry:
Vendég
 


Találtam egy jó honlapot kórházi kellékekről (első tippnek jó lehet, aztán majd testre szabhatjátok ill. a kórháztól is függhet):

http://kanga.internode.hu/kelleklista0512

Cat,
építkezéshez: számolhattak a 150-180 ezer Ft/nm árral + a telek (ami Pesttől kicsit távolabb már egészen barátságos kb.5000 Ft/nm pl. Szendehely-Katalinpusztán)
Erre is van jópár honlap, ahol érdemes körül
nézni, hogy tudjátok, mire vállalkoztok :lol:
Vendég
 


Móni, és persze mindenki: eddig ennyi:

2007. tavaszi babák

KépKép
catrine
 
 


Bigsis: köszi a választ. Majd megmutatom Vitornak is és átgondoljuk, minden esetre annak örülök, hogy ez nem csak egy hirtelen fellángolásom, mindketten költözni szeretnénk, bár én jobban, ezt érzem.

A linket nézem, tök jó, köszönjük.

Sági: jajj, sajnálom a halászlét. :( Én amúgy sem szeretem, Vikó viszont imádja, de én tutkó, hogy a terhesség alatt nem fogok neki csinlni. Remélem, hamarosan kimegy a szag!

Jaaaj, a TV-ben egy csaj 3 hónapos terhes. Irigy-irigy. :D

Most elcsámpázok, majd holnap reggel jövök.

Szép estét, sziasztok!

KépKép
catrine
 
 


Cat,
Nagyon aranyos pár vagytok :D

Na én is megyek. Lassan jön a párom és még vacsit is kell csinálnom!

Móni

Kép
móni23
 
 


Kami,
A mi babakocsink sem a Tescoból való, hanem egy Kenguru Goldból. Tból a pelenkázót vettük, ami tényleg ugyan olyan volt minden szempontból, mint a Brendonban. Meg ruhákat, mivel Nati minden hónapban kinőtt egy méretet és hiába a Kengu a kedvenc márkám, csak 74esig van teljes repertoárjuk.
Az esernyőre csukhatók akkorák, hogy egy kezeddel körbefogod, nem nagy kényelem a babónak, de aki tömegközlekedik, annak kell. Meg egy idő után macera a nagy kocsi.
Ha mellszívót nézel, próbálj elemeset venni. Nekem egy Aventos volt, kézi. Szerencsére csak akkor kellett használni, amikor hozzátápihoz kellett kb fél dl tej, de még így is belefáradt a kezem. Ha jól emlékszem, még az is 15e volt.
Ha beszéltek németül, érdemes pl Ausztriából rendelni. Én sajna csak angolul, így marad a tesótól való rendelgetés nekünk.
Amikor mi otthagytud a kórházat, a kutya se nézte, hogy megyünk haza. Fogtam Kicsikincsem az ölembe és bevágtuk magunkat a taxiba.
A mi Graconk pl azért jó, mert jó volt újszülöttnek is, de Nat máj 24én született, amikor már meleg volt és télen, mint írtam amúgy sem használtuk volna. Most is remek, belefér a kismotor, labda, homokozó, mégis könnyű. Nem tudom minivel mi lesz, vszínűleg kendő, amíg nem lesz elég jó az idő.

Korena,
A SOTEn adtak, amíg ott voltunk, nagyon jó volt. Itthonra nekünk nem volt, nem is hiányzott túlságosan. Pl a Székesfehérvári kórházban nem kérik, nem adnak.

4Ds ultra: Nekünk nem volt, apuci beszélt le róla, mondván hogy igazán várhatnék egy kicsit, minek kell zaklatni a gyereket?! De van olyan ismerősöm is, aki kétszer is volt. Most kihagyjuk biztosan.

Cat,
Onnantól jártunk le rendszeresen. Apuci itthon volt 3 hétig, remek volt. Anyukám végül teljesen lemaradt, most a napokban volt az első alkalom, hogy azért jött fel és maradt itt, mert nem bírtam a nagy melegben Natit és minit. Jól jött:)
Drága dolog, és ez még csak a fizukiesés, a többi ktségról még nem is beszélve. De azt hiszem, ezt már csak azért látom, mert utána vagyok. Vérig voltam annak idején sértődve, hogy miért nem vehetem meg a 30ezres kókuszmatracot, mivel már volt egy szivacs. Natasa (hivatalosan) 9 hónapos korában döntöttem úgy, hogy feladom a kiságyazást. Akkor már sajnáltam volna a pénzt.
Mi nem építkezünk, csak felújítottunk júliusban. A pénz itt sztem nem a legrosszabb. A macera, futkosás, bosszankodás. Egy hétig tartott, minden le volt beszélve. Ennek ellenére minden áldott nap a Praktikerbe kellett rohanni, mert vmelyik mesterember kitalált valamit. Pedig csak egy wc és füri volt, nem egy egész lakás!

Kötelező:
Ha választasz szülésznőt, akkor nagyon aranyosak és tényleg mindent elmondanak és megmutatnak. Nagyon kórházfüggő lehet a dolog. A SOTEn csak positörlőt kellett vinni, a többi nem érdekelte őket vagy volt ott is.

Játszi,
szerencsére nálunk van, remekül lehet ismerkedni! Még itt a 8ker közepe is elviselhető emiatt, Nati imádja. Ha nincs a közelben, akkor az nagyon megnehezíti az életet. Ja, és a Fiumei temető is itt van mellettünk. Jópár maratont ledaráltunk már ott is. És nincsenek kutyák!!
lorca
 
 


Szia Lorca. Hat az biztos, hogy a Brendon az egyik legdragabb hely. En elso korben csak nezelodni mentem, hogy egyaltalan mi kellhet egy gyerek kapcsan, na meg az ember tudja, hogy ennel csak olcsobban kaphatja meg mashol, tehat max hatarnak is lehet tekinteni az arakat. Aztan ha valami tetszik, megnezem a neten vagy mas boltban, ahol epp jarok... de meg nem foglalkoztam ezekkel a nagyobb dolgokkal komolyabban... En probalnek majd minden dragabb cuccbol "maradandot" venni, mar amennyire ez lehetseges egy baba mellett. Pl kihagynam a babaagyat, lenne eloszor egy un. utazo agy (ez mitol utazo? Mert konnyen lehet szallitani?) es aztan mar egy gyerekagy, amit esetleg valahogy lekicsinyitunk az elejen (pl az agynemuket pakolnank ra vagy valami hasonlot), babakocsibol is csak egyet vennek szivem szerint, ami kesobb is jo lesz neki... szoval szeretnek mindent inkabb esszel megoldani, nem elsosorban penzzel, de amire kell, arra ugy csinaljuk, hogy legyen penz. Ruhabol nyilvan nem erdemes tartosat / hipermarkasat venni, mert hetek alatt kinovi... De majd az elet hozza magaval a megoldasokat, egyelore elkepzelni se tudom, mit hogy kellene csinalni... De meg van ido...

Halistennek nalunk 2-3 jatszoter is van, az egyik eleg modern, a masik inkabb hagyomanyos, de az is a fejlettebb fajta. Ennek mondjuk orulok. A modern el is van keritve, oda kutyak be nem mennek. A masik viszont a "vadaszteruletuk"...
kami
 
 


Sziasztok!

De jó, megint van élet! :)


Babakocsi:

Én kettőt vettem, egy használt Peg Peregót és egy új Gracot. A Peg Perego (mondjuk egy régebbi modell) mélykocsinak tök jó volt, téliesíteni lehetett, de dög nehéz volt, utazni se nagyon lehetett vele és bár csak félemeleten lakunk, elég macerás volt felrángatni. Lehet az újabb modellek már könnyebbek meg jobbak. Nekem a Graco vált be nagyon, Travel System, tehát rá lehet kattintani nemes egyszerűséggel egy autósülést. A legalsóbb kategória Graco, de ez azt is jelenti, olyan könnyű mint egy esernyőkocsi, lapra csukható, befér az autó csomagtartójába (nem egy utolsó szempont), úgyhogy én maximálisan meg vagyok vele elégedve. Szellősebb mint a PP, de ez egy kocsizsákkal vagy egy takaróval megoldható. Ja, és mindkét kocsi 25e-be került. Szerintem a 120e forintos ár amit a Brendonban kérnek egyes babakocsikért felháborító. Én is sokat jártam a Brendonba informálódni terhesen, de általában csak jól felhúztam magam, hogy mit meg nem engednek maguknak csak azért mert tudják, az aggódó szülők milyen mélyen hajlandóak a zsebükbe nyúlni, ha a gyerekükről van szó.


Első séta:

Az tuti fix, én is bekattannék ha 8 hétig bezárva kéne lennem. Én Zsuzsával nagyon hamar elkezdtem sétálni, egy-két hetes korában. A limit szerintem nem hogy a baba mit bír, mert ő boldogan szunyókál és élvezi a ringatást. A limit hogy anyuka mit bír. Nekem szülés után jó ideig még volt olyan érzésem hogy le akar szakadni a medencém ha túl sokáig gyalogoltam, és ez a "túl sokáig" ez kb olyan 10-20 perc volt. De mivel az otthoni bezártságot nagyon nehezen bírtam, ezért inkább sétáltam, medence ide vagy oda. Egyébként Zsuzsa 11 naposan volt az első babataliján, igaz, itt volt a közelben és csak egy órára mentünk. Nekem az is fárasztó volt, de NAGYON jót tett a lelkemnek. Zsuzsa végigaludta az egészet békésen az autósülésében.

Lorcához csatlakozom, a kendő és a kenguru nagyon jó találmány! Sajnos a kendőhöz én kicsit lassú voltam, csak kb 6 hónapos korára tanultam meg megkötni. A kenguruban viszont 3 hetesen beraktam és IMÁDTA! Azonnal elaludt benne. Ebből viszont megéri jó minőségűt venni, hogy a babát is rendesen tartsa és a súlyát jól elossza hogy ne terhelje meg az ember hátát. De nagyon jó találmány!


Bigsis:

Mi voltunk Zsuzsával 4D-n, és a 20. heti valóban olyan múmiás volt! :) Mivel akkor még nincsenek zsírpárnái. Lehet ha borzaszt, érdemes később menni, csak minél nagyobb a baba, annál kevesebb fér belőle az UH látóterébe. A 36. héten Zsuzsából csak a pofija látszott. :)


Autósülés, mózeskosár, pólya:

Szerintem ez kórházfüggő, hogy mi "kötelező" és mit adnak bent a kórházban, és mi nem érdekli őket. Pl az Istvánban csak pelenkát meg ápolószereket adnak, babaruhát nem. Más kórházakban igen. Érdemes a választott kórház felkészítő előadássorozatára eljárni, mert ott mindent elmondanak.

Egyébként az autósülés/babahordozó és a mózeskosár hihetetlen kényelmetlen arra hogy a babát hordozza bennük az ember. A puha mózes nekünk bevált utazóágynak míg Zsuzsa kicsi volt, de 2-3 hónapos korára kinőtte.


Kertesház:

Hát, én nem vagyok ilyen romantikus lélek. Vagy inkább csak lusta? Mi Újpest központban lakunk, és olyan jó hogy minden itt van pár percnyi sétára! A piac, a gyerekorvos, a játszótér, hogy a metróról ne is beszéljek. Anyukám kint lakik Budaligeten egy kertesházban, és mikor ott vagyunk Zsuzsával huzamosabb ideig, én bekattanok hogy nem lehet semmi "értelmes" helyre sétálni! Csak körbe-körbe! És itt annyi de annyi kisgyerekes anyuka van, hogy az ember sosincs társaság híján!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Jó reggelt, Kismamák!

Móni: köszi, ti is aranyosak meg szépek vagytok. Mit főztél tegnap vacsira?

Lorca: a pelenkázókat már én is nézegetem mindenhol, a kocsikat még inkább csak a neten, vagy az utcán, amikor szembe jön velem 1-1. Nektek milyen pelusozótok van? Mármint ezt most hülyén kérdeztem, de úgy értem, mintás, egyszínű, stb.. A márkája akkor Kenguru Gold? De jó, nem is hallottam, hogy ezt is gyártanak.

Fuhh, a minden nap Praktiker azért nem semmi. De akkor te legalább tudsz nekem segíteni, a Praktikerbe vagy a Baumaxba célszerűbb menni?

Játszó: tök jó, hogy nálatok ilyen klassz. Itt a lépcsőház mögött van, de vmi pocsék. :? Esténkét oda járnak a kamaszok, és gondolom nem kell kifejtenem, hogy miket csinálnak. Nem csak a szexről van szó, szipuzást is lehet látni. (Csak kifejtettem.) Mosi így vigyem oda a gyereket? Melyik anya lenne így nyugodt?

Rokica: először csodálkozva olvastam, hogy azt írod, a Graco vált be nagyon. Aztán amikor írtad, hogy azért, mert a tiétek könnyű volt... ;) Magáról a márkáról jókat hallottam, csak mindenki azt mondja, hogy mennyire batár nehéz. De a tiétek leírás alapján nagyon tetszik! Ha nem túl nagy kérés, esetleg tudsz feltenni róla képet?

Kendő: nekem nagyon tetszik, hihetetlen jó megoldás sztem, és bizti kényelmes is, de az a baj, hogy én biztos nem tanulnám meg, hogy kell kötni, és ráadásul folyton attól félnék, hogy kiesik belőle a gyerek, amikor tudom, hogy nem.

Mózeskosár: egyre jobban tetszik. Sokan írjátok, hogy milyen jó, úgyhogy rendesen hajlok a mózeskocsis babakocsi felé.

Lorca, Rokica: olyan jó, hogy nektek már van tapasztalatok, és a saját tanácsaitokkal el tudtok látni minket. Sokat segítetek ám!

KépKép
catrine
 
 


Tegnap nézegettem az utónévkönyvet, találtam egy csomó lánynevet, ami tetszik, és többé-kevésbé a jelentésükkel is meg vagyok elégedve. Mondjuk így újra átolvasva van egy pár, ami már nem is annyira tetszik, de azért leírom, hogy miket találtam, ha nem baj.

Lánynevek:

Antónia: fejedelem, elöljáró;
Ariadné;
Blanka: fényes, ragyogó, tiszta;
Dominika: Istenhez, Úrhoz tartozó, v. vasárnap;
Dóra: Isten ajándéka;
Emese: anya nőstény, "anyácska";
Flóra: virág;
Fruzsina: öröm, vidám;
Gyopár;
Hanna: kegyelem;
Inez;
Ingrid: Ingwio isten által oltalmazott lovasnő;
Kármen: kert;
Luca: hajnal;
Maja;
Natália: születésnap;
Natasa;
Nóra;
Ráhel: bárány;
Réka: tiszta úrnő;
Sára: hercegnő, uralkodónő;
Vanessza;
Zsófia: bölcsesség.


Fiúnevek:

Ádám: atyám;
Ákos: fehér sólyom;
Áron: ihletett, tisztánlátó;
Bence: győztes;
Csongor: vadászmadár;
Dávid: kedvelt, szeretett, v. egyesítő;
Krisztián: Krisztushoz tartozó, keresztény.

KépKép
catrine
 
 


Sziasztok!

Catrine!

Előástam régi képeket, hogy lássátok miről van szó:

A puha mózesünk:
http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... uri001.jpg

A használt Peg Perego, mélykocsivá alakítva:
http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... 0_1096.jpg

A Graco használat közben:
http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... dining.jpg

A bölcső amiben az első 6 hónapban aludt az ágyunk mellett:
http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... isc071.jpg

Az alig használt kiságy és frissen festett gyerekszoba:
http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... oom007.jpg

Aztán a kisággyal ez lett:
http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... ration.jpg

Zsuzsa viszont itt alszik:
http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... apping.jpg




És egy pár Zsuzsás kép:

UH 12 hetesen:
http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... i12wks.jpg

UH 20 hetesen:
http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... i20wks.jpg

UH 36 hetesen:
http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... i36wks.jpg

Újszülötten:
http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... sa3d16.jpg

És egy héttel ezelőtt:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 308.48.jpg



Pocis képek:

20 hetesen:
http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... ggo003.jpg

40 hetesen:
http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... o40wks.jpg


Bocsi a helyfoglalásért. Remélem azért valamire jók a képek. Én amit csak tudtam használtan vettem, így a PP-t, a gyerekszoba bútort, egy csomó ruhát, a puha mózest, a bölcsőt... Nagyon jó dolgokat lehet találni pl a babaszoba.hu-n, csak mostanában nincs annyi időm mint akkor hogy ezzel foglalkozzak. De megéri!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Háát, csajok tegnap óta baromi sokat írtatok, alig győzöm visszaolvasni! :D

Cat!
Mindjárt küldök én is képet rólunk! Szerintem a szerkezetkész házak nagyon rossz minőségűek (tapasztalat), én biztos semmi pénzért nem költöznék ilyenbe.

Családi ház:
én is nagyon szeretnék valami csendes helyen élni, zöldövezetben, ahol bátran kiengedhetem a gyereket játszani, nem kell attól félnem, hogy kutyakakiba lép vagy egy hajléktalan ürülékébe... (bocs). Viszont az is bennem van, amit Roki írt, hogy ahol alkunk (Újpalota) minden 5 perc közelségbe van: piac, ovi, suli, orvosi rendelő, Pólus stb. És végülis nem utolsó szempont, hogy egy nagy park van a házunk mögött!

Mózeskosár:
Nálunk lesz külön babaszoba, de az első időkben éjszakára mindenképp szeretném a hálónkban altatni a bébit. De mivel oda kiságy nem fér be, azt gondoltuk, hogy mózeskosárban altatjuk (aztán lehet, hogy hülyeség, véleményeket kérek! :) ). Autósülés mindenképp kell, sokat autózunk! :wink:

Felhívtam a védőnénit, holnap reggel lehet, hogy mehetek, csak még időpontot kell egyeztetni! Ez mindenhol így van?

Mindjárt megcsinálom a táblát és felteszem!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Jo regelt mindenkinek :) Ma eddig sikerult aludnom, hihetetlen!!!

Asszta, Roki, ezek nagyon jo kepek!!!!! Koszi, hogy feltetted oket! Tok jo, a ti Zsuzsatok is ilyen nagy agyon alszik? Ez meg csak nem is gyerekagy, jol latom? Szerinted amiket irtam tegnap (agy, babakocsi), nagy marhasagok? Vagy realis dolgok? En nem igazan tudom eldonteni gyakorlat hijan...
kami
 
 


Rokica: a cuccaitok csudajók! Nagyon tetszik a PP babakocsi, és a bababútor is nagyon szuper, az a szekrény különösen megfogott. Tök jól néz ki.

Zsuzsa babád nagyon aranyos volt újszülöttnek, és most is az természetesen. A pocis képeid tök jók, tiszta hihetetlen, hogy mennyit nő a baba 20 hét alatt, habár ez elég sok idő.

Te nem küldesz nekem képet magadról/magatokról? Te is topiclakó vagy! ;)

Timo: várom a képet. :) Mi a tapasztalatod a szerkezetkész házzal? Tegnap beszéltük Vikóval, hogy 60 vagy hány év garancia van rá, szal biztos nem lehet rossz. Na bumm. Rossz volt bene, vagy mi történt?

Mózeskosaras altatás: az unokatesóm anno a babáját a teraszon altatta, feltette a mózeskosarat a hintaágyra, a bébi pedig gyönyörűen aludt benne, biztos jó volt neki. Szóval ez sztem jó ötlet, mert ha a szabadban bevált, akkor sztem tuti, hogy a szobában is bejön.

Kami: de jó neked, hogy eddig aludtál, irigy-irigy. Én már nagyon korán kukorékoltam, pfujj, utálok korán kelni, de egyszerűen nem bírtam visszaaludni.

KépKép
catrine
 
 


Itt az új tábla!
Kori!
Ha szeretnél bekerülni, írd meg az adataid! Köszi!
Ja, csajok!
Ha bárkinek bármi nem jó, vagy hiányzik, írjatok!!!! :D
Cat!
Szerkezetkész ház: vékonyak a falak, még akkor is, ha jól szigetelve vannak. Pl.egy képet a falra csak bizonyos helyekre lehet feltenni (ahol a tartóoszlopok vannak) mert különben beszakad a fal. A túlzott szigeteléstől (mivel vékonyak a falak) teljesen bepenészedett az egész... szóval ilyen apróságok...
Roki!
Én mindig is mondtam, hogy Zsuzsa egy csuda édi kiscsaj! :) Még mindig fenntartom ezt a véleményem! :wink: Kép

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Jó reggelt mindenkinek!
Rokica
Köszi a jó képeket.Nagyon tetszik,hogy Zsuzsababa egy nagy ágyon alszik.És ,hogy mekkora hasad volt... :)

Képzeljétek tegnap találtam otthon egy videokazettát,valamikor egy-két évvel ezelőtt vettünk fel rá egy filmet amit már el is felejtettem.A National Geographic-on ment többször is az Élet az anyaméhben.Tegnap megnéztem megint,nagyon szuper ahogy megcsinálták.Számomra sok okos dolgot mondanak benne,és a látvány!!!! :lol: Látta valaki?Vélemény?
Vendég
 


Timo: fúúú, ez azért nem semmi. :shock: Beszakad a fal egy kép beverésétől? Bepenészedik az egész? Na ilyenbe se költözünk. :cry: Köszi, hogy írtad. Akkor marad az egész átgondolása, hogy van pénzünk, belefér-e az építkezés, vagy sem...

Táblát köszi, jó. ;) És köszi azt is, hogy betettél, nálam minden adat stimmel.

KépKép
catrine
 
 


Timocska
Jó,hogy egyre nagyobb a táblázat!
Majd beírnád ,hogy az Uzsokiban tervezem a szülést és,hogy 29 éves vagyok?Köszi.
Vendég
 


Sági: én is láttam azt a filmet, nekem nagyon-nagyon tetszik. Tök szuper az egész, és lehet is tanulni belőle sztem. De ne tudd meg, én mennyit vadásztam rá, míg végre meg tudtam nézni, vagy elfelejtettem, hogy megy, vagy nem voltunk otthon, vagy nem tudtam, aztán tök jó volt, hogy végre egyszer meg tudtam nézni. Nem is értem, hogy miért érdekelt annyira, tavaly nyáron láttam, akkor még nem is terveztük a babát. Biztos éreztem, hogy meg kell néznem. ;)

Szal röviden, tömören: szuper film.

KépKép
catrine
 
 


Sági!
Köszi, beírtam, legközelebb már fenn lesz! :)

Én is láttam a filmet, nagyon tetszett, bár igazat megvallva egy részét átaludtam! :oops: :oops: De mivel 2-szer is nekikezdtem, már sikerült végignéznem! :D

Reggel megemlítettem a páromnak, hogy kellene valami nevet kitalálnunk a babának, hogy hogyan szólítsuk, ha mág igazi neve még nincs. Erre mit mondott? Buksibaba! :D Annyira lökött! :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Cat
Az én egyik ismerősöm is egy ilyen szerkezetkész házban lakik.Nagyon örültek,hogy milyen gyorsan épül és nem is olyan drága,milyen jó lesz nekik.Na mióta beköltöztek nem olyan boldogok.Télen hideg,nyáron meleg,nekik is penészedik és már többször voltak garanciában javítani a nyílászárókat.Nekik nem jött be,de lehet,hogy csinálnak jót is...
Vendég
 


Timo: Buksibaba. :lol: :lol: Tök jó.

Sági: mi is így indultunk neki, hamar megvan, nem olyan drága, mint a rendes építkezés... Erre tessék. Pedig még ez a rengeteg év garancia is azt mutatta számomra, hogy ha mernek vállalni ennyit, csak nem sz@r. A barátnődéknek nincs ilyen? Akkor lehetne reklamálni.

KépKép
catrine
 
 


Bocsi, nem barátnő akart lenni, hanem ismerős. Vagy barátnő is? :)

Képzeljétek, lekopogom, de ma nem émelyegve ébredtem, pedig mostanában sajna minden reggel ez volt. Most megörültem, amikor kikászálódtam az ágyból, de azért még nem mertem újjongani, nehogy vmi más napszakban megkörnyékezzen ez a kellemes érzés... :?

Nálatok hogy vannak a rosszullétek? Mármint milyen időben és meddig tart? Használ vmi, pl. keksz, babapiskóta, stb.?

KépKép
catrine
 
 


Cat! meg az elobb akartam irni, hogy a fiuneveknel nalam a favoritok Adam, Aron, Akos, Krisztian, Kristof - gyakorlatilag 5-bol 4 szerepel a listadon :) Meg a Nora is, termeszetesen :)

Nekem ma sajnos forditanom kell, de neha ratok nezek!!!
kami
 
 


Cat!
Nálam a Luca és Csongor a nyerő a listádból! :D
Kami!
Azért néha kukkants be!
Cat!
Émelygés hálisten nálam nincs, bár tegnap este azokután, hogy napközben alig ettem este megittam két forrócsokit, nagyon rosszul voltam utána! :cry:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Kami: tök jó. :D Most, hogy írod, a Kristóf is szép. A fiú utónévkönyvemet úgy eltettem valahova, hogy nem akar előjönni. :? Tegnap agyonkerestem - semmi. Ezeket "csak úgy" írtam, ezek azok, amik tetszenek, de ha át tudnám lapozni a könyvet, tuti, hogy még legalább 5-6-ot találnék.

Lányból a Nóra nekem is nagyon bejön, meg most a Blanka és az Ingrid tetszik még a legjobban. Kíváncsi vagyok, 7 hónap múlva mi lesz... ;)

KépKép
catrine
 
 


Cat
Nem tudom mennyi időre van garanciájuk,de ha ingyen javítanak akkor van valameddig.De ez azért nem zárja ki,hogy egy másik cég csinálhat jót is.Szerintem azért érdemes utánajárni.
Rosszullét,hát tegnap volt rendesen,már sírtam is annyira rossz volt.Ma csak a szokásos kis émelygés. :lol:
Vendég
 


Timo: jujj, forró csokis téma nem lehetett vmi klassz. :( Sajnálom, hogy ilyen rosszul lettél utána. Mi a múlt héten vmelyik nap elmentünk a Mekibe, hát azt hittem, kidobom a taccsot. (Már bocsánat.) Azok a szagok, amikre régebben összefutott a nyál a számban, most egyszerűen rosszullétre késztetnek. Pedig imádom a csirkeszendvicset. :(

Kami: mit fordítasz?

Én fél óra múlva megyek boltba, ha addig magamtól nem köszönnék el, majd küldjetek el, jó?

KépKép
catrine
 
 


Egy kis vidámság a rosszullétek mellé!!! :lol: :lol: :lol: Kép Miért ne hagyjuk egyedül a gyereket?
Vendég
 


Sági: másik cég: igen, úgy tényleg lehet jó, csak amit Timi írt, az most eléggé megvan bennem, hogy a falak miatt télen hideg, nyáron meleg van... De azért majd persze, megnézünk mindent, hogy a lehető legjobban jöjjön ki a dolog.

Ti mit főztök ma? Tegnap tudjátok mit kívántam meg? A pitát. Volt sültcsirke meg koviube, összekockáztam őket, bele az alapba és megettem. Tök jól esett és nem is voltam rosszul utána.

KépKép
catrine
 
 


Sági!
:D :D :D :D :D
Cat!
Én dolgozom, úgyhogy nem főzök semmit... este megy megyünk vásárolni (hétvégén férjhez megy a barátosném), úgyhogy majd valami hideget eszünk!
Én napok óta tökfőzeléket ennék...

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Ma én sem főzök.Kajaszag ááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!NEEEEEEEEE!!
Takarítok,szőnyegeket tisztítok és a hűtőt fogom kitakarítani ha elszakadok innen.
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?