Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Chesti, köszi a tippet!

Kriszta! Igen, nekem már van egy nagy fiam. Most aggaszt is, hogyan fog viszonyulni a kicsihez. A gond leginkább az, hogy "fél"testvérek lesznek, és míg ezt a helyzetet az apjánál elfogadta, nem tudom hogyan reagál, ha nekem lesz "másik" gyerekem. Mivel velem él kicsi kora óta kettesben és csak pár éve van velünk a párom, biztos megviseli majd. Bár amikor az apjának született gyereke az új házasságából, én tanítottam arra, hogy az a kisgyerek a testvére és nem féltestvére. Lehet, hogy az élet egyszer azt hozza, hogy csak ők ketten maradnak egymásnak, hát szeressék egymást- gondoltam akkor, és örülök, hogy szereti a kicsit. Remélem a mi babánkkal is így lesz.
A kengyel témát nagyon átéreztem, gondolom, hogy megkönnyebbültetek, mikor lekerült. Az én fiam valahogy olyan szerencsétlenül volt a pocakomban, hogy nem fért el a lába, és kényszertartásban volt. Mikor megszületett, ott bőgtem felette, hogy ez a gyerek soha nem fog járni... a lábfejei szinte befelé álltak. És ahelyett hogy begipszelték volna, sínt kapott, amit nekem kellett ráadnom, újszülött korától... nem is tudom, melyikünk sírt miatta többet. Még most is bokasüllyedése van a gyereknek, semmi boltozata a lábának. Mindig csináltatok neki gyógycipőt, de már nehéz rábeszélni, mert kamasz.
Az anyukáknak csak ajánlani tudom, hogy a cipőre mindig áldozzatok pénzt! Csak magas szárú, kemény kérgű cipőt szabad adni mindaddig a gyerekre, amíg alakul a lába. Semmi papucscipő meg ilyenek, mert az nem fogja a lábukat. Most majd többeteknek aktuális lesz... :lol:

Melcsi! Írhatnál arról, hogy neked a fiad hogy fogadta a kicsit... Én mindig figyeltem arra, hogy a kistestvér reménye ne vesszen el, mikor egyedül voltam se mondtam soha, hogy nem lesz több gyerekem. Sőt, mióta az eszem tudom, erre vágyom. De a gyerekem úgy áll hozzá, hogy ő "boldogtalan" lesz, ha a kistesó lány lesz... :lol: Fiú legyen és kész.

Zsebi!
A 3 baba nehéz dolog, még a kettő is. Főleg, ha neked kell erről dönteni. Látod, nekem azt mondták, hogy jobb ez így mindenkinek, hogy nem 2 baba van. Mert így legalább esélyem van egy normális terhességre és szülésre. 2 babával nem nagyon lett volna, pedig én magas vagyok, csak a régi műtét miatt méhszáj kinyílhat a súlytól. Vagy éppen nem tágul a szülésnél, és akkor császár. :cry: Én nem tudnék dönteni, de az orvosok úgyis ellátnak tanáccsal, hátha úgy könnyebb lesz.

Andiról nem tudtok valamit?

Kata
dkata
 
 


Kata!
A fima érdekes eset volt. Mindig mondogattuk Neki, hogy lesz kistesója,és oviskora körül ha jött hozzánk valaki, mindig először a "kistestvérkém szobáját" mutatta meg. Aztán vártuk, vártuk, nem jött, és elérkezett a kiskamasz kor, amikor elkezdte, hogy nem akar kistestvért, mert akkor mindent el kell felezni, meg Neki segiteni kell a házimunkában, stb (ezeket a többtesós barátaitól hallotta). Igy álltunk neki az 1. lombiknak. Hetekig kedvetlen volt, majd mikor kivehetően látszott az UH képen, megmozdult Benne valami, érdeklődött, elnevezte, stb. Aztán az a baba elment 22 hetesen. A vetélés éjjelén egyedül maradt otthon pár órára, és mire az apja hazament, a gyereket kisirt szemmel alva találta, körülötte az UH képekkel a párnáján... Másnap azt hajtogatta, hogy Miatta történt ez, mert Ő az elején nem akarta... 14 éves volt akkor. Azóta ezerrel benne volt a dologban, kimélt, segitett, bátoritott mikor nem sikerült. Aztán mikor Pörivel sikerült, nagyon boldog volt, és jött a nem kérdése. Hallani sem akart lányról, fiut képzelt. Aztán mikor Pöri megszületett, beleszeretett, és azóta a kishuga a mindene, és viszont. De Ő már 17 éves lesz, szinte felnőttként viszonyul Hozzá, máshogy mint 1 kisebb gyerek. Simán pelenkázza, eteti, fürdeti, de most nem tud ugy testvére lenni, mint 2 kicsi. Gondolom, felnőttkorukban viszont nagyon "ottlesznek" egymásnak. Ilyenre látok példát a környezetemben.
Nincs arra szabály, hogy mikor jön jól a kistestvér. Akkor, mikor jön! Mindegy, csak legyen, hogy ne álljanak egyedül majd a világban. A kis féltékenységet még igy nagy korkülönbséggel se lehet teljesen kiküszöbölni. Pl. mikor Pöri még nagyon pici volt, hát nem tudott várni, Ő volt az első. Közben megjött Máté az edzésről pl., éhes volt. Akkor jöttek ilyen megjegyzések, hogy "Nekem már nem is adsz, melegitsem egyedül", stb, de aztán lecsitult, és mostanában pont Pörinek mondok néha olyasmit, hogy "megetetjük a bátyádat, és utána kapsz Te" Szóval mindig számithatsz némi alakitásra.
Szerintem, ha a párodat elfogadta, a kistesóval se lesz nagyobb gond, a fő összekötő kapocs mégiscsak Te vagy.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Stella :)
a fiúknak már olyan kb. 30 szavas szókincsük van. Ikernyelvet egyáltalán nem figyeltem meg közöttük, rendes szavakat mondanak.
Sok hangot utánoznak, ha a szót még nem tudják. Nekem már teljesen érthető, hogy mikor mit mondanak, bár akívülállók épp nem biztos, hogy tudják, hogy a "dudu" a csoki vagy, hogy a "vooáá" a bogár :D no, de hát én vagyok az anyjuk :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Melcsi, Anikó!
Válasz a másik oldalon kérdezettekre, mert bocs, hogy oda írtam a gyerekről, de a választ inkább ide:
Tudjátok, a szokásos, szegény embert az ág is húzza... Épp otthon voltam, az 1. stimulációt csináltuk, a gyerek meg rosszul lett az iskolában. Teljesen össze-vissza dobogott a szíve. Mivel baba korától szívzörejes, és mentő vitte a kórházba, nálunk meg nincs gyerekkardiológia, rohantam vele a Kardiológiai Intézetbe... Na, nem volt egy egyszerű menet. Ha nem orvos az unokahugom, akkor 3 hét lett volna a minimális várakozási idő. Szerencsére azt derítették ki, hogy nagyon hirtelen nőtt több mint 10 cm-t, és a keringése nehezebben követte. Jövőre kell újra menni ellenőrzésre, remélem nem lesz több ilyen. (Bár 3 hete meg azért rohantam vele, mert eltört a keze... :cry: ) Hát a gyerekekkel mindig van valami. Mindig azt mondom, hogy az én gyerekemnek soha nem volt semmi baja, nem esett le sehonnan, most meg bepótol mindent! Sajnos.

Kata
dkata
 
 


Melcsi! Írtam neked privit!

Kata
dkata
 
 


Sziasztok Csajok!

Sajnos olvasni még mindig nem tudok, de azért ma bejöttünk a városba, úgyhogy gyorsan bejelentkezem.

Jól vagyunk, Andor gyerek túl van 2 hét alatt 2 torokgyulladáson, amit a Velencei-tóban szedett össze, úgyhogy eltiltottak minket a strandtól. :(
Ezenkívül nem sok minden történt velünk, Peti sokat dolgozik, én meg éjjel-nappal baracklekvárt főzök. 5 barackfa van a kertben és csak hullik-hullik a barack...
Ja és a legfontosabb, Andor 2 napja kimondta a legszebb szót a földön: ANYA !!! :D :D :D

Zsebike,
nagyon sokat gondolok rád, és nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen veled és a bébikékkel is!

Ne haragudjatok, hogy nem írok személyesen mindenkinek, de mivel esélyem sincs a visszaolvasásra, nem tudom, kivel mi történt.

Sokat gondolok minden mamira és babára, remélem mindannyian jól vagytok!

Millió puszi:
Lara

Lara

KépKép
lara77
 
 


Kata!
Válaszoltam a prividre!
Hát a gyerekekkel mindig történik valami. Mi is megusztunk kisebb korában sokféle balesetet kis zuzódásokkal (lóról leesés, bicikli,karate, stb). Erre tavalyelőtt a külső talpcsontja tört el, most tavasszal meg külső bokaszalag-szakadás miatt volt gipszben. Ráadásul amilyen fitringes, az első gipszet 3x kellett ujrarakatni, mert folyton eltörte (esős volt az idő, mondta Ő). Ezért az idén törhetetlen müanyag gipszet rakattunk, potom 13 ezer Ft volt, de legalább megusztuk eltörés nélkül.
A szivzörej élete végéig elkiséri majd? És csak van, vagy komoly veszélyt jelent?
Lara, ha olvasod, a torokgyulladás ugye nem a viztől volt, vagyis nem ott terjed a baci? Mivel mi is sürün megyünk, bár eddig még csak az örömeivel találkoztunk (kopp kopp).
Zsebike!
Nehéz döntés előtt álltok. Mert mindkét variáció hordoz veszélyeket. Igy csak az marad egyelőre, hogy talán a természet segit Nektek. Vagy Krizsa.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Lara!

Nagyon jó olvasni, hogy minden OK veletek - A torokgyulladást leszámítva.

Azért ne vidd túlzásba a befőzést!

Puszi

Timi
latimi
 
 


Melcsi :)
Küldtem privit!

Puszi

Mindenkitől bocsi, hogy most nem írok... Pár nap múlva jelentkezem, minden OK velünk.

KépKép
unique
 
 


Lányok!
Holnap indulunk Zalakarosra, előtte bucsuzóul képek: Kép
Kép
Kép
Kép
Mindenkinek sok puszi, majd jövök!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok

Jó Reggelt Mindenkinek!

Melcsi
Nagyon aranyos és helyes babád és fiad van.

erika
erika13
 
 


Melcsi!

jó utat! tündéri kislányod van :)
katyerina
 
 


Melcsi,
De bizony a víztől, sajnos :(:(:(
Jó utat :)

Timi,
vasárnap várunk Titeket és természetesen nem távozhattok baracklekvár nélkül :wink:

Kedves Mikdenki!

Közel egy évvel ezelőtt mindannyian velünk együtt izgultatok, örültetek Andor születésekor. Azóta nagyon sok minden történt, de most is ugyanolyan fontosak vagytok az életünkben, mint amikor együtt pocakosodtatok velem és vártátok ezt a kis gézengúzt. Nagyon fontos számunkra a társaságotok és a törődésetek. Szeretnénk, ha Andor első születésnapját is együtt ünnepelhetnénk, így mindannyiotokat (babával, papával, pocakkal és pocak nélkül) várunk szeretettel aug. 19-én Gárdonyban. :D

Mennem kell, mert elfogyott a fiatalúr türelme...

Millió puszi:
Larafamili

Lara

KépKép
lara77
 
 


Farkasok Judit ! Nagyon eltűntél, szeretném elküldeni az Adimetért a pénzt ! Jelentkezz kérlek :wink:
mniki
 
 


sziasztok,

csupa kisbetűvel-ez azt jelenti, hogy a másik kezemben a 6 kg-os kiscsomagom nézelődik :P

lara :)
köszönjük a meghívást, beszélek róla apával! :) Jobbulást kívánok Andornak.

melcsi :)
tündéri a lányod! olyan gyönyörű! és nagyon ügyes! a sógornőm lánya napra egy idős pörikével, de ő még egyedül ülni sem nagyon tud. :cry:

farkasok judit:)
merre vagy? hogy vagy? mi van veletek?

norka????? hogy vagytok?

kriszta :)
máté alvási szokásai hogy alakulnak? laura egyre többet alszik nappal is, bár mostanában éjjel is megébred 1x olyan 4 körül. :evil:

stella :)
hogy vannak a lurkók? aktívak nagyon?

lányok,
hogy bírjátok ezt a hőséget? ezt csakis víz mellett lehet elviselni... mi jól vagyunk, bár laura még nagyon nem akar önállóan forogni has-hát-has relációban, de dolgozunk rajta... :) viszont akár fél óráig is elfekszik könyökölve és közben játszik a játékaival.
már majdnem 6 kg és 63 cm. a második oltást jól viselte, most már nem lázasodott be, még kúp sem kellett. :)
voltunk hasi+koponya UH-n, minden a legnagyobb rendben van, nem hibádzik semmije. :)
tényleg: lányos mamik, van olyan nálatok, hogy a nunijánál van egy kis összenövés? vagy kinövi, vagy :?: :?:
sokat vagyunk anyuék telkén, így ritkábban jutok ide. de gondolok rátok!

kép legköelebb, ahhoz két kéz kell :twisted:

üdv az "újaknak"!

puszi

KépKép
unique
 
 


Erika!
Beszéltem a dokival szerdán megyek hozzá először. :) Kedves volt a telefonba nagyon kíváncsian várom az első találkozót. hihi
jó hogy küldted a linket róla mert így tudom hoy néz ki. Nekem ezek fontos dolgok.

Unique!
Hát bizony mindenki nagyon nehezen viseli a meleget de talán a babák nak a legnehezebb. Kitartás jövő hét második felére már állítólag normalizálódik. :)

Niki!
Veled mi a helyzet?

Lara!
Köszönjük a meghívást sjanos mi biztos nem tudunk menni szobafogságon vagyok pihi a barnázás miatt ezerrel. De neked ezt nem kell bemutatni végig csináltad Andor gyerekkel te is.

Melcsi!
Tündéri a családod. Ez a kis hölgy. Nagyon aranyos. :)

Lányok!
Voltam Krizsánál minden rendben a pocakban belül a méhszájtól jön a barnázás azt mondta nem vészes ne foglalkozzak vele. El fog múlni. Az egyik babám mozgott is nagyon nagy élmény volt.

A Kaáliban soha nem lehet hallani a babák szívhangját?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok,

Megint itthon...de csak mosni, nem bírjuk ezt a hőséget....sajnos kedden már dolgozik apa, de addig még legalább 2 napra visszamegyünk este....

Lara,

De jó hogy jelentkeztél, örülök hogy jól vagytok, leszámítva a torokgyuszit....a fenébe, sosem lehet az ember biztonságban a lurkókkal....
Nagyon köszönjük a meghívást, ha nem jön közbe valami váratlan dolog mi ott leszünk, úgyis épp szabin leszünk :):)
Baracklekvárt főzöl ??? De jó neked :):) Majd megkóstolhatjuk ?

Zsebi,
Továbbra is drukk hegyek neked..... miért nem hallottad a szívhangot ? Mi hallottuk a 8. héten.... de lehet hogy ha többen vannak, akkor nem lehet ?? Azért még mész 2-án is ugye ?


Melcsi,
Hihetetlen édes Pöri, annyira boldog babának néz ki !!! Szerintem mindenképpen érdemes még folytatni a tesók sorát ha ilyen jól sikerülnek !!! :):):)

Dkata,
Sajnálom hogy nektek is ilyen kínlódás volt a fiad lábával....remélem azért nem akadályozza a mindennapokban....a sín még rosszabb lehetett egy fokkal...Máténak is van egy kicsit befelé álló lábfeje-a ficamtól függetlenül, a másik lábán, de mindenki azt mondta hogy ezt kinövi....hát remélem ! Bár már sokszor egyenesre kifeszíti a lábát, mikor erőlködik, még mindig berántja az egész kis jobb lábát szinte a magzati pózba....azért csendben aggódom egy kicsit, de minden alkalommal rákérdeztem az ortopéd orvosnál, és azt mondta nincs baj...
A cipővel tényleg figyelni kell majd...

Unique,
Sajnos ebben a melegben az alvás egyre rosszabb, az elmúlt három napban már kétszer ébredt éjszaka, ma is öt és fél órát aludtam három részletben....néha elalszik napközben is, másfél-két órákra, de leginkább össze-vissza, semmi rendszer még mindig, pedig jövő héten már 4 hónaposak leszünk.....

A könyöklést szorgalmasan gyakoroljuk, még nem az igazi, de fejlődik... A hátról oldalra fordulás már megy, egyszer véletlenül hasra is fordult, de a kezét maga alá szorította és nem tudja még kihúzni....viszont rengeteget dumál, olyan zabálni való olyankor :):):)


Na megyek mert készül az ebéd, meg a teregetés is vár...

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok

Mindenkinek szép napokat. Én már rettenetesen várom a lehűlést, mert ezt a szőrnyű meleget nem bírja az én kis családom

Zseboroszlán
Remélem szimpatikus lesz a doki az életben is.
Mi hallottuk a szívhangot beültetés után kb. 4 héttel - mikor az első UH-ot csinálta Krizsadr. - igaz nekem csak 1 lakóm volt.
Pihenj nagyon sokat.

Mégegyszer mindenkinek szép és mégszebb napokat!

Erika
erika13
 
 


Zsebi :)
hogy érted, hogy nem hallani a szívhangot???
nem láttátok, vagy nem hallottátok???

a hangot sima UHval nem lehet hallani, csak 4D-sel. A védőnővel a dopplerrel hallod a hangot.
sima UHn csak a pulzálást látod.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kriszta!
Örülök,hogy jól vagytok. Talán már enyhül az idő tegnap itt irdatlan vihar volt és most egész jó. :)
A Kaáliba már nem kell mennem majd csak a 13-14 hét körül egy utolsó bucsú szóra.

Kriszta, Erika, Orsi!
Látni természetesen láttam minden babának a szívét ahogy pulzál de én úgy emélkeztem hogy ti itt írtátok hogy hallottátok is ahogy ver na ezt hiányoltam én. De biztos azért nem hallhattam mert túl sokan vannak nem?

Orsi!
Hihetetlen hogy a srácok már mindjárt két évesek lesznek. Nagyon repül az idő.
akartam kérdezni írtad a másik topokban hogy tanulsz szeptembertől hogy van neked mindenre időd? Két gyerkőc + lombik + suli?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :)
még építkezünk, és dolgozom is :D :D :D
belefér :) mindig is több dolog ment nálam párhuzamosan :)

egyébként én is nemrég agyaltam azon, hogy hihetetlen gyorsan megy az idő. 2 hónap és megint szülinapot ünneplünk :D :D
öregszenek :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Mostanában ritkábban írogatok mindenfele... :oops:

Tudatosan csinálom ezt, mert mostmár szeretnék kicsit "hatékonyabb" lenni, hogy vége a gyerekágyas időszaknak (na, ezt nagy idézőjelbe kéne tenni... :? ). Ha napközben megy a laptop, akkor a babaalvás-szünetekben a Neten lógok, a ház meg szalad, de így, ha fegyelmezettebb vagyok, akkor már néha főzésre is marad időm, meg minden másra. :)

Bogika már nagy kislány, a hétvégén lesz 2 hónapos! Hazajövetele óta 1900 gr-ot hízott (csaknem 5,5 kg a kis szentem), és 9 cm-t nőtt. Szerencsére mentálisan is "érik" már, nagyon sokat nevetgél, elvan a járókában egyre többet. Ma reggel fedezte fel éppen, hogy van neki egy kis lökdöshető kis medicinlabda-szerű dudamacija, és 10 percet azt löködte a kis kezével. :lol: Szereti bámulni a lebegő, nagy felületű, élénk színű dolgokat, és hála égnek az összes sötétítőfüggönyünk ilyen. :lol: Ma éjszaka volt az első, amit a szó szoros értelmében átaludt, 11.30-tól (előtte repetáért sírt, amit meg is kapott, azért aludtunk el ilyen későn :evil: ) 6.30-ig.
Ugyanakkor viszont eléggé rám ütött természetében (egyre többek szerint, ahogy nő, külsejében is, hát ez majd még kiderül), nagyon kis erőszakos. Ha kitalálja, hogy ő márpedig nem marad egyedül, akkor kész, el vagyok vágva. Úgyhogy meg lett véve a Brevi hordozó, és abban van el, pl. virágot locsolunk, teregetünk együtt, dehát le akar szakadni közben a hátam... :oops:

A szoptatás sajnos már soha nem lesz az igazi. A kajaigénye a lánynak sokszor már 800 g fölött van naponta, én pedig fél liter tejnél többet nem nagyon tudok produkálni, ebbe még közrejátszik az is, hogy délután-estefele, amikor Bogi nyűgösebb, sztrájkol, és nem is fogadja már el a cicit! :x Úgyhogy eléggé kis táposcsibe lett, na meg hébe-hóba a barátnőmtől kapott fagyistejeket használjuk fel, hogy a tápi aránya ne haladja meg az egyharmadot, ha rosszabb napom van.

Érdekes egyébként, hogy nagyon élvezem a babázást, leköt, és el nem mondható, milyen szeretettel vagyok a lányom iránt. :oops: Pedig mindig is aggódtam a terhességem alatt, mennyire vagyok én ősanya típus, bírni fogom-e a monotonitást, lesz-e elég türelmem...?
A barátnőm azt mondta (aki sokkal szigorúbban neveli a 3 hónappal idősebb kisfiát és önzőbb is a maga szempontjából), hogy látszik, hogy sokat vártam erre a babára... :wink:

Kriszta, hát lehet, hogy ösztönösen cselekedtem a kádazást illetően, azt kell mondjam: bejött! :wink: Ha nem fáradt, akkor 20 percet is elpancsolunk, és tervezem, hogy nyár vége felé elkezdjük a babaúszást, bár a 3 hót illik kivárni.
Egyébként szept. első hétvégéjén kimennénk 4 napra az ausztriai Sonnentherme bababarát wellness szállodába, esetleg hallott-e már róla valaki vagy ismeri?

pusz Norka

Kép

Kép
Vendég
 


Gyönyörű ez a lányka!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Zseboroszlán
én úgy emlékszem, hogy hallotuk, de nem esküdnék meg rá
pihenj sokat egy jó árnyékos hűs helyen

Norka
szép - aranyos a babád

Mindenkinek nagyon szép napokat, én és babócám már nagyon várjuk a lehűlést, de nagyon nagyon!

Erika :roll: :lol: :roll: :lol: :oops: :lol: :oops: :lol:
erika13
 
 


Norka,

Nagyon aranyos Bogi baba..... Úgy tűnik nem kisétkű :):):) A tejcid azért szerintem nőhet még mindig, csak hogy maradjon a 80/20 arány...... de azt már százszor megbeszéltük :)
Én két és fél hónapnál abbahagytam a méricskélést :):):) Úgyis látni mikor éhes :):)

Tegnap, mikor kimentünk megint a telekre, este 8-kor derült ki hogy mindent vittünk, csak a tápszer maradt otthon......eléggé bepánikoltam, de szerencsére Máté belealudt a cicibe fürdés után...... és éjszaka pont annyiszor kelt mint különben......azért ma délután bepótoltuk....nehogy már éhen maradjon a drága....


A hotelről hallottam, sőt azt hiszem láttam is, de csak kívülről....ott bicikliztünk el mellette 2 éve....igy igazából nem sok infom van, de biztos jó lesz !! Ilyenkor már jól elvannak új helyeken is, hiszen nyílik az értelmük, minden újdonságot élvezettel tanulmányoznak ! De ne gondold hogy neked könnyebb lesz mint otthon :( És érdeklődj hogy tudsz-e a szobában tápszert készíteni....bár gondolom vízforraló manapság már minden jobb helyen van a szobában...

Nem tennél fel képet a brevi hordozóról ? Tetszik Boginak ? Lehet hogy a keresztfiaméktól mi is kapunk egyet kölcsön, hátha az jobban bejön Máténak mint amit mi vettünk...

Azért a képen kicsit mosolyoghatnál :):):) Az ősanya meg mindenkiben benne van, csak nem mindenki engedi ki/ismeri fel magában :) De örülök hogy tetszik neked a szerep :):) Akkor a szeptemberi tanítást eltolod, vagy még gondolkodsz ??

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta! :lol:

Szerintem én nem is tudok vigyorogni... :lol: (á, dehogynem, csak ezek a fotók mindig este készülnek, amikor már apa itthon van, és akkor már totál ki vagyok dögölve. pl.ennél a képnél, emlékszem, Bogi ezt megelőzően 2 órán át sipítozott meg nyürrögött, s végül kint a teraszon, a hasamon sikerült csak szundiztatni egy félórát, ilyet akkor csináltunk először - azóta is a hasamon alszik el!)

Jó, lefotózom magunkat a Brevivel, ha ma úgy alakul, egyébként tegnap például úgy mostuk fel együtt a ház felső szintjét. Szerintem jó, mert maga a hordozó rész elég pici, tehát Bogi már kilát belőle (igaz, már 61 cm), viszont még csak max. 4-5 percre tudja egyenesen tartani a fejét, ezért neki még fárasztó. Vagyis, ha elfárad, akkor kicsit hátrébb esik benne a feje (és úgy néz ám fölfelé), és láthatóan kényelmetlen neki félóra után, kéri, hogy tegyem le. Szerintem ehhez még kell 1 hónap, mire igazán jó lesz.

Szeptemberi tanítás? :shock: :shock: Hát asszem, ez mégis húzós lenne nekem még... max. 2-2 órát vállalnék be 2 nap reggel, de mit fogok csinálni a tejemmel, mikor az ilyenkor még áztatja a felsőimet...? (A melltartóbetéten is átüt.) Ráadásul apjuk megint elég sokat dolgozik, nagy megbízást kapott, és még befigyel egy... ráadásul a PhD-re most jönne a tézistervezet készítés... :roll: fuj...

Nem is tudom, a fizikai fáradtság magával hozza a szellemi amortizálódást is? :? Mert jelei vannak...

A Sonnentherme-ben minden van állítólag, vízforraló, kiságy, kiskád, pelenkázó, szoptatóspárna, a wellness részben külön kis szoptatóskuckók, abszolút baby központú, sőt még kisbaba felügyelet is van, magyaroknak is. Majd meglátjuk.

pusz Norka
Vendég
 


Szia Norka,

bocsi, hogy beledumcsizom, nem szoktam ide írni. Zsebi után kutattam, mi van vele.
Sonnentherme-ről találsz magyar nyelvű oldalt a www.sonnentherme.at oldalon


pusza
Gigi
gigi002
 
 


Norka gyönyörű a kis hercegnőd :)
Mi voltunk sonnentherme-ben igaz csak a wellnes részlegen, de gyönyörű hely. Barátaink voltak a babás részen és nagyon meg voltak elégedve, csak ajánlani tudom. :)

Kép
chesti
 
 


Sziasztok

Zseboroszlán
Ha jól emlékszem akkor ma mentél ügye dokihoz?
Az életben milyen volt?

Mindenkinek szép napokat, és jó hűsőlést

Erika
erika13
 
 


Zsebi,
:?: :?: :?: :?:
gigi002
 
 


Sziasztok

Szép napot mindenkinek!

Tud valaki valamit Zseborszlánról?

Erika
erika13
 
 


Nori!
Tündéri a lányzód!

Erika!
Köszönöm a doki ajánlást nagyon bejött és kézeld velem 20 percet beszéletett is nagyon közvetlen és kedves volt. Rettentő sok dolgot megbeszéltünk nagyon alaposnak tűnt és megnéztük a babákat ott nála is. Képet nem kaptam de láttam őket és ez jó érzés mindig.


Viszont szigorú fekvésre parancsolt a barnám miatt mondta remélki a 12. héten ha abbahogyom a progi pótlást akkor ez is megszünik addig tartsak ki én is remélem hogy nem lesz semmi baj.
Megbeszéltük hogy a 33. hétig mindenképp egybe kell maradnunk. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

Zseboroszlán
Örülök hogy tudtam segíteni, remélem hogy mindannyian jól vagytok, nagyon de nagyon vigyázz magatokra.
Szerintem arra készülj fel hogy jó hamar be fog fektettni a kórházba, de ezt is biztos mondta.

Mégegyszer gratulálok neked és mindenkinek

Mindenkinek szép napokat, és mindenki nagyon vigyázzon magára

Erika
erika13
 
 


Sziasztok!
Nem vesztem el, csak a János kórházban nyaraltam két hetet. Túl vagyunk az ötödik lombikon, ami úgy tűnik, hogy sikerült :)
Transzfer után három nappal nagyon begörcsölt a hasam ezért bementünk a kórházba, ahol hiperstimut diagnosztizáltak és idáig megfigyeltek. Viszont méricskéltek közben hcg-t is, ami a ET+13. napon 153 volt, ET+16. napon (azaz ma) pedig 472.
A Dévai intézetbe majd jövő hét szerdán kell mennem, remélem gyönyörűszép petezsákot fogunk látni az UH.on :)

Az ötödik lombik! El sem hiszem! Ezzel kellett volna kezdeni :)

Boldog puszi mindenkinek!

wish
 
 


Wish!

Ez aztán a jó hír. Tiszta szívből gratulálok. Aztán pihengess! :lol:

Ugye megmondtam, hogy a nászút után jön a baba.

Felirattam a dokival a gynevacot. Remélem, még kapunk is a gyógyszertárban. Monst ezzel próbálkozunk, hátha összejön a lurkó.

Puszi

Timi
latimi
 
 


Zsebikém!!

Úgy döntöttem ,mégsem privizek, írok ide.

Tényleg Neked az a híres 12.hét már nincs olyan nagyon messze, főleg, hogy az idő is Veled van, és hűvösben még a fekvés is könnyebb. Szóval kérlek, tarts ki!!! De tudom, hogy menni fog!!!!

Ps: Wish Rád várt??? :wink: Vagy lehet, hogy én is? :oops:
lkt
 
 


Norka! Nagyon szépek vagytok!

Wish! Te nem "ismersz" engem, de én egy ideje izgultam ám érted itt a háttérben olvasgatva. GRATULÁLOK! Ennél szebb esküvői ajándékot el sem lehet képzelni! :lol:

Zsebike! Pihenj sokat!

Én most kicsit el vagyok kettyenve. Szerda este barnáztam kicsit, be is rohantam reggel a kórházba. Persze az összes orvosom szabin van (a Kaális is)... Akkorra szerencsére elmúlt a barna, elküldtek uh-ra. Ahol mindent rendben találtak, "csak" éppen egy héttel visszadátumozták a terhességemet, mert a baba mérete 8 hetesnek felel meg. Erre ott helyben elbőgtem magam... Azt mondták, biztos később ágyzódott be meg ilyenek, de időre fogantatásnál hogy lehetne ilyen? Megmutattam a régi eredményem, azt mondták, akkor mérték nagyobbnak. Aztán az orvost faggattam erről (akit akkor láttam először), azt mondta nem kicsi, és nincs hematóma, dobog a szive, nyugodjak meg. A Duphastont meg emeljük 4x1-re. Lehet, hogy a másik meg nem tapadt baba akadályozta eddig, az volt a pici barna. De miért nem nőtt többet? Felhívtam a Kaálit, ott meg azt mondták, emeljem a Duphastont 3x2-re, de már nem barnázok. Félek, hogy a sok is árt, ha nem indokolt. Lányok, anyukák, akinek van hasonló tapasztalata, segítsen...
Egy vígasztal, hogy a barátnőm babája 1 mm-rel volt nagyobb pont ilyen idősen, és vele is variáltak valamit, és ő 3 hét múlva szül... vagyis csak megnőtt a baba. Azt mondták az uh-n, ezt azért csinálják, mert aztán a 41-42. héten túlhorása van a kismamának, holott az akár pont a 40. terhességi hét. Azaz a mérethez teszik a terhesség korát, és nem az utólsó menszeszhez. :shock:
De én azt vártam, hogy már sokkal nagyobb, az átlagértékeket olvasva az intrneten. :cry:
dkata
 
 


Wish :)
szuper!!! boldog és prioblémamentes babavárást kívánok.

Zsebi :)
pihengess akkor sokat. Örülök, hogy jóbenyomásod volt a dokiról.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok Lányok!
Megjöttünk a nyaralásból, nagyon-nagyon jó volt, majd irok és vissza is olvasok, csak jelentkeztem.
Puszi

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Wish,

Szupppppeeeeer !!!!!! Nagyon -nagyon örülök és gratulálok !!!! Látod, lehet hogy nem kellett volna 10 évet várni az esküvővel :):):):) A baba úgy látszik mégiscsak erre várt :)
A János kórházért nem irigyellek, de gondolom a cél érdekében mindent..... Tudom hogy korai még, de a Dévainál akarsz majd szülni is ? Úgy tudom ő is a Jánosban szület....hát őszintén szólva én nem javaslom....ha lenne más megoldás-ismerős doki, ilyesmi, akkor inkább hagyd ki a Jánost....

Zsebi,
Továbbra is drukkok mennek neked a 12. hétig (illetve a 40. hétig:)).....már nincs sok hátra....ha jól értem még mindig hárman vannak odabenn, ugye ?

Norka,
A mosollyal csak húztalak :):) Zoli nálam is sokszor reklamál, bár nekem a reggelek a rosszabbak :(
A munkát is csak azért kérdeztem, mert emlékeztem, mikor ezt tervezgetted.....gondoltam én hogy nem lesz túl jó ötlet :( szerintem lesz még rengeteg éved tanítani....nem ezen a pár hónapon múlik....pont mikor elkezdenéd élvezni az otthonlétet Bogival, akkor akarnál elrohanni ?? Ahogy mindig mondjuk, majd alakulnak a dolgok maguktól....
Viszont ha reggelente ennyire folyik a tejed, akkor nem próbálsz mégiscsak fejni ? Bár én mondom, aki utálom a mellszívó látványát is......na jó, csak egy ötlet volt....

Dkata,

Sajnos nem tudok jó tanáccsal szolgálni, de nem hiszem hogy a duphastonból lehetne túl sokat szedni, mármint hogy ártana...szedd csak, ha erre van szükség...én is utróztam a 12. hétig, 3*2-t 'szedtem' nem is szájon át.... a kolleganőm meg a 15. hétig kapta a progiszurikat naponta - ma már 3 éves a lánya.....
A méreteken meg ne agyalj, ebben a korai szakaszban még semmi következtetést nem lehet levonni, majd behozza a kicsi.....

Melcsi,
Örülök hogy jól telt a nyaralás, várjuk az élménybeszámolót, képekkel :):):)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok Lányok!
Zsebike drága!
Sokat gondoltam Rád, örülök hogy Krizsa semmi bajt nem látott, feküdj nyugodtan, a végeredmény lebegjen a szemed előtt! Ha jól értelmezem, nem gondolkoztok tovább, nekivágtok a triónak? Nagyon drukkolok Nektek!
Kedves Wish!
Ennél szebb nászajándékot kivánni sem lehet, érdemes volt férjhez menned! :D Gratulálok, pihengess és nyugi, minden rendben lesz!
Norka!
Bogi milyen szép kislány, tényleg hasonlit ám Rád!
Remélem szerencsésebb leszel nálam, mert Pöri is 2 hónapos tájban kezdett sztrájkolni, de olyan jól csinálta, hogy 3 nap alatt elapasztotta a tejünket.
Menjetek csak el pihenni kicsit, ha megtehetitek! Mi 3 hónapos korában mentünk el Gyulára, sajnos Őt még nem tudtam vizbe vinni, de semmi baj nem volt, mindent ugy csináltam, mint itthon, és tudtam pihenni, pancsolni is, Apával felváltva.
Most viszont nagyon élt a nőcike, az ébrenlétét pancsolással töltötte, alig tudtuk kihalászni. Nagyon jól telt a nyaralásunk, Pöri habzsolta az uj élményeket, és semmi gond nem volt, simán átállt a reggel 9- 1/4 10 felé kelésre (este később tettük le), és békében teltek a napok. Állandóan mozgott, vagy pancsolt, vagy mászott és állt. Máté sokat bohóckodott Vele. Mindannyian jól éreztük magunkat, csak sajnos hamar eltelt. A helyet viszont minden kisgyerekes szülőnek csak ajánlani tudom, full extrás szálloda 7 medencével (kint-bent van), és 7 éves korig 2 db gyerek ingyen kap mindent. Játszószoba, gyerekfelügyelet, programok stb a nagyobbaknak... Rengeteg gyerek volt. Olyasféle szálloda, mint az az osztrák lehet.
Unique kedves!
Privi megy.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Na, visszaolvastam.

Kriszta :)
Kórházban lenni nem volt jó, de velem nagyon rendesek voltak a dokik és a nővérek is, annak ellénére, hogy Dévai egyáltalán nem volt, mert pont most van szabin. Neked ki volt ott az orvosod?
Mondjuk az egyik egyágyas szobában voltam, a sima kórtermektől biztos kiakadtam volna rendesen. Enigma mondta annak idején, amikor az ikrekkel benn volt egy hónapig, hogy a másodikon normálisabb nővérek voltak, mint a szülészeten.
Ennek ellenére azt hiszem nem tervezem a Jánosban szülni :) majd meglátjuk még. Annyira az elején vagyunk :)

Örülök, hogy megszabadultatok a kengyeltől. Így biztos könnyebb lesz sokminden.

Melcsi:)
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás. Nagyon aranyos Pöri a képeken, csupa élet a kiscsaj.

Nóri:)
Nagyon szép a kislányod.
Fogad hogy van?

Kata :)
Ne aggódj, biztos rendben van minden.
Én nem tudom, ezen már sokat gondolkodtam az UH képeket nézve, szerintem pár mm-ert elmérni elég könnyű lehet, egy picit odébb nyomja az X-et és más a méret. Persze nem vagyok UH szakértő. De az is igaz, hogy annak idején amikor epekövem volt 16 és 22 mm között mindennnek mérték, és mivel kerek kis golyót szedtek ki belőlem az sem lehet, hogy más irányból mérték volna és azért voltak mások az eredmények.
Reméljük, hogy a következő méreckedésénél már minden ok lesz.

Wish

wish
 
 


Sziasztok,

De jó ilyan jó hírekre jönni! :) Köszönöm!!!

Wish :)
Amikor olvastam a soraidat, arra gondoltam, hogy "na végre, erre vártam"! De tényleg, olyan borzongás járt át, hogy ihaj! Annyira örülök Nektek! Vigyázz nagyon magatokra! :oops:

Melcsi :)
Mindjárt válaszolok! :)

Zsebi :)
Nagyon izgulok Értetek is ám! El sem tudom képzelni, milyen lehet három kismanót a szív alatt hordani, de teljes szívből mellettetek állok! :)

Lara :)
beszéltem apával, elmennénk, ha áll még a meghívás.. 8) Kíváncsi vagyok mindenkire! :)

Norka :)
Egyszerűen zabálnivaló Bogi! Jó nagy lány már! Ha belegondolok, hogy Laura most, 4 hónaposan 6.200 g és 63 cm!!! Ne tarts eretneknek, de bennem is felmerül a kérdés: miért nem fejsz, ha annyi a tejed, hogy eláztat??? :shock: Kb. 2 nap és átáll a cici az új mennyiségre... Én most újra elkezdtem bőszen fejni, meg sok-sok folyadékot inni és megint annyi atejem, hogy ihaj... Persze kell hozzá enni minden nap levest :) Ez a trükk :)
Csak fáj a szíve,m, hogy eláztatod a rucidat, közben meg Bogi tápit kap.. :( Az, hogy nyűgös délután, előfordul nálunk is. Olyankor egy séta, bealszik, és máris kisimultan ébred. (ha máshogy nem megy az elaltatás) A cicit meg akkor sem fogadja el, ha nagyon éhes???

Kata :)
erről nem tudok semmit, de nagyon szurkolok Értetek! nem lesz semmi baj! Ne aggódj!!! :)

Kriszta :)
Neked is ugyanaz a kérdésem, mint Norkához: ha a telken elég volt Máténak a tejci (úgy, hogy bele is aludt, tehát biztosan nem maradt éhes!), akkor miért kell a tápi? Tudom, nem olyan egyszerű és azt is tudom, hogy könnyen beszélek, meg minden, csakhát én, ha kicsit kevesebb volt a tejem, fejtem ezerrel, meg Laurát volt, hogy több, mint fél óráig mellen tartottam... :)
A forgolódás hamar eljön, ne aggódj! Még Laura sem csinálja egyedül... :(

Na jó eldugulok, nem szeretném osztani az észt, meg minden.. Bocsánat előre is! :)

Puszi

Ui. kérek segítséget, mit csináljak a mélyhűtőben felhalmozott extra tejcivel!!! Pls!!!

KépKép
unique
 
 


Sziasztok!

Wish! Óriási ölelés!!! :lol: Látod, tényleg csak arra a házassági papírra várt a baba!!! 8) A fejedben nem fordult ez meg? De tényleg, a lelkedben nem hozott valamiféle megkönnyebbülést, hogy végre bekötött fejű asszony vagy, férjed hites párja? Ne mondja nekem senki, hogy ez csak egy papír...

Zsebike, meghajtom a fejed a döntésed előtt, végülis nyíltan nem hangzott el, de úgy látom, nekivágsz a triónak. Megsúgom, én azt sem tudom elképzelni, dupla Bogival hogy bírnék, de egy ikres kismami ismerősöm meg elejétől fogva, nulla segítség nélkül nevelget ikreket, és azt mondta: nem könnyű, de nem is tudja, mi az igazán nehéz, mert neki ez a természetes, ezt szokta meg... :shock: Lehet, nálatok is így lesz. Azért gondolom, át fogjátok gondolni a segítség dolgot legalább a gyerkőcök 6-8 hónapos koráig!

Kriszta, Unique! Jaj, na, már csak 1 percem maradt, hallom, hogy nyöszörög Bogi... szóval, félreértés van. Akkor ázok el reggel, ha Bogi nem kel időben vagy extra módon átaludta az éjszakát, ami azért nem jellemző rá, csak 2-3 szor fordult eddig elő. Ha el kéne mennem tanítani reggel - és ezt arra írtam -, akkor kimaradna az egyik reggeli evés, és emiatt áznék szét a diákok előtt, miután nekem a fejés harmadannyi hatékonyságú! :!:
Én fejtem korábban, írtam is, de nekem sajna ez nem növelte a tejem mennyiségét. Higgyétek el, hogy minden emberileg lehetségest megtettem, hogy Bogi szopjon, mert nagyon rosszul indultunk ezekkel a 20-40ml-es evésekkel, és majdnem elapadtam. :( Elmúltunk 2 hónaposak, és még mindig a kaja nagy része anyatej, és ezt abszolút sikernek könyveli el a védőnő is, mert látott minket... ahhoz, hogy a napi jó 500 ml meglegyen, eszek mindennap levest, rengeteg vizet iszom, alk.mentes sört is, melegben áztatom a cicit... Bogit sajnos nem tudom megerőszakolni, ha délután már alig jön a tej, üt a kezével és lökdös el magától és könnyeket sír... ti mit tennétek?
Úgyhogy Unique hidd el, éppen én is éppen eléggé gyötrődöm a műtej láttán, ráadásul a barátnőm fagyitejét sem szereti igazán Bogi... :cry:
De azt hiszem, ez valahol kétszereplős játék, a lányomnak is partnernek kéne lennie...

pusz Norka
Vendég
 


Érdemes volt bekukkantani :lol:

Wish : nagyon-nagyon örülök, fogadd gratulációmat! Tényleg lehet abban valami, hogy pont most sikerült :wink: :lol:

Zsebi : nagyon drukkolok Nektek, most csak az a fontos, hogy pihenjél ! Jó lehetett látni a babákokat :wink:

Rólam csak annyit, hogy 6 héttel a vetélés után megjött, brutál volt, de legalább kitisztultam.. Nem várunk többet, újra elkezdjük a próbálkozást :D

Mindenkit puszilok !
mniki
 
 


Sziasztok lányok!
Köszönöm a megnyugtatásokat... A nap nagy részét én is vízszintesben töltöm, még egy hét para és hazaér az orvosom. Addig is 3x2-vel nyomatom a Duphastont. Számolom a napokat!

Wish! Tetszett a példa, még a mm-ek is stimmelnek... 15mm-t mértek, de 22 jobb lett volna...

A szoptatáshoz leírnék pár tapasztalatot. Mikor a fiam született, a debreceni klinika volt az egyetlen bababarát kórház, és volt szerencsém ott szülni. Igaz, hogy a baba végig velem lehetett, de először a hazamenésünk napján szopizott! Befelé forduló mellbimbóval ugyanis nem lehet szoptatni... Már a terhesség alatt is kínoztam magam, hogy kifelé forduljon, hiába. Aztán jöttek az okosok, hogy tartsam a gyereket, stb. míg végre egy nővér éjszaka is, bevitt és a kórházi géppel segített fejni. És az ötödik napon éreztem először, hogy kortyol a gyerek. Hát, utána is szenvedtünk, de beindult. És mániákusan fejtem, mert ha elapad a tejem, akkor éhen hal a gyerek. (Vannak ilyen mániáim :oops: .) A tejet fagyasztottam, és mikor mentem vizsgázni, anyukám azt adta a gyereknek. Persze a polcon nálam is ott figyelt a tápszer, de nem kellett felhasználni, szerencsére.
Unique! Később, ha már nem lesz tejed, vagy kevesebb, vagy már a gyerek nem akar szopni (ilyen is van!!! nekem egyik napról a másikra hagyta abba a szopást, és a cumi is így szűnt meg), fel tudod használni. Én a főzelékeit is ezzel csináltam. Kicsi adagokat is fagyassz le, ami elég a pici főzelékébe.
Két fontos dolog még a megfelelő tejtermeléshez: az egyik a folyadék, a másik a pihenés. Én lemértem a gyerek egy étkezését, 2-3 hónaposan 300g-okat szopott! Kérdeztem is az orvost, ez normális-e? Állítólag ha nem jön ki belőle, akkor ennyi is beléjuk fér. :lol: Ezt én felszoroztam a szoptatások számával, kijött, hogy a gyerek 2 literen felül fogyaszt naponta->akkor nekem 4 litert kell innom. És matekszakos révén számoltam. Szoptatós tea, leves, tej, víz, ivójoghurt, minden. A másik, próbáljatok délután pihenni a gyerekkel, mert estére elfáradtok, kevesebb a tej is. Viszont ha este éhes a gyerek, nem fogja végigaludni az éjszakát. Ekkor jön a tápszer. :cry: Szerintem ha meg lehet oldani, pihenjetek sokat!
Sok sikert a szopikhoz!

Kata
dkata
 
 


Sziasztok

Jó reggelt mindenkinek

Zsebi
ahogy olvasom a többieket azt olvasom ki hogy maradtatok a szerencsés 3-as számnál, gratulálok, én is így döntöttem volna, vagyis ahogy már írtam régebben is én már a legelső alkalommal megmondtam Krizsa dr-nak hogy annyian lesznek amenyien és kész én ezen nem változtatok. Pihenj nagyon nagyon sokat mert már úgysem sokáig teheted meg, mert ha megszületnek a babucikák akkor pár évre elfelejthed azt a szót, hogy pihenés - használj ki minden percet - mert aztán jön a gyönyőr

Mniki
sok sikert a próbálkozáshoz, nagyon szórítunk, hogy nektek is sikerüljön

Erika
erika13
 
 


Hali csajok!

Wish :)
Itt is hatalmas gratula és további drukkok Nektek!
Legalább annyira várom a szerdát, mint Te és nagyon izgulok én is!
Vigyázz, hülye kérdés jön: visszamész dolgozni???

Unique :)
Hogy áll a Laura a fordulással. Szerintem már tuti megy neki, csak épp nincs hozzá mindig kedve, nem?
Múltkor a védőnéni, megkérdezte, hogy a fiúk próbálkoznak-e már az oldalra fordulással, mert ez az elvárható a korosztálytól.
A fiúk ügyesednek, néha már kúszni is megpróbálnak.
Persze néha nem mindig jó irányba haladnak, de azért nem esnek kétségbe!
Botond állandóan fel akar állni. Felhúzzuk ülésbe és rögtön kirugja magát. Mondjuk nem is csodálom, akkora combokkal lehet is.
Ja, a méretek 4 hónaposan:
Botond 7430 gr; 62,5 cm; Olivér 6260 gr, 60,5 cm.
Én meg csak vállasodok, csak nem tudom mitől :D :!:

Norka :)
Nálam is előfordult sokszor az áztatás. Szerintem ez nem függ össze a tejcsi mennyiségével.
Attól függ, hogy milyen rég evett a Pici, vagy épp hallod-e, hogy sír.
Ilyonkor ellazulnak a mellbimbó izmai és ereszt a tejcsi. Természetes reflex. Egy ideje viszont már leállt!

Zsebi :)
Emelem én is kalapom!
Feküdj sokat és pihenj. Ha megszületnek, nagyon sokáig nem lesz alkalmad kialudni magad.
Azért néha egy-egy séta engedélyezett?
Mert a több hónapi bezártságnál nincs rosszabb!
Drukkolok Nektek!

Felébredtek...

Kép
stella9
 
 


Sziasztok,

Norka,

Én megértelek :):):) Mint irtam, én is utáltam fejni....egy idő után szinte nem is jött a fejő masinával.... A lényeg valóban az, hogy a gyerek jól legyen lakva, és legalább valamennyi anyatejcije legyen :):)
Az érdekes, hogy a barátnőd fagyasztott tejcijét nem kéri Bogi....látod, milyen kis okosak, felismeri hogy az nem a mamié:):):)

Unique,
A helyzet továbbra is az, hogy Máté csak akkor kap pótlást, ha látom hogy még éhes, akkor nagyon hangosan tudja jelezni, és a ciciben nincs már elég.....éjszaka van amikor egy óriág is lóg még a cicin, ezzel nincs hiba....mostanában a délutáni adag már szinte mindig kimarad, csak este kap egy üveggel....természetesen ha bealudna mindig a cicimen, akkor nem kapna....
Nálam azt hiszem a pihenés a legjobb segítség, a szoptatós tea nem sokat oszt vagy szoroz, inni iszom és levest is eszem eleget....őszintén szólva a lényeg az, hogy már nem görcsölök, Máté is szépen fejlődik és boldog, mosolygós....azért az egy adag tápszer kiváltásért nem érdemes nekem stresszelni magam, a gyereket meg ordítani hagyni.....
Ma vissza vittük a mérleget is....már csak a dokinál fogják mérni havonta egyszer :) 4. hónapos 'szülinapján 6510 gr volt, és 63 cm....nagyon kis husi.

Stella,
Nem semmik a fiuk, milyen érdekes hogy ekkora különbség van köztük !! Nem kaphatnánk friss képeket ??

Az elmúlt pár napban végre begyakoroltuk a fekvőtámaszos pozíciót....az ágyon fekve még nem tetszik neki annyira, mint a lábamon fekve....de már nagyon ügyes.... apa ma feltöltötte a képeket a weboldalra, nézzétek meg, ha van időtök:) http://tzo.fw.hu

Csütörtökön oltás....állítólag az utolsó, a kiskönyvben hiába van még 5. hónapi is, azt már ebben az új rendszerben nem kapnak... most gondolkozom az agyhártyagyulladás elleni oltáson......

Na megyek, mert Máté felébredt és társaságra vágyik...

Zsebike, Wish,
Pihenés, pihenés, pihenés, UH képeket várunk szeretettel :):)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok

Mindenkinek nagy nagy gratula a gyönyörű babákhoz

Itt mindenkinek olyan szép aranyos babája van, az enyém is az, de a tieitekhez képest a súlya kevesebb ő már 26-án volt 6 hónapos-an 68 cm és 7040g,

Kriszta
gyönyörű a babucikád

Zsebike - Wish
pihenjetek nagyon nagyon sokat és küldjetek UH képeket a babákról

Mindenkinek szép napokat

Erika
erika13
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: