Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi itt vagyunk :lol: és semmi jele annak, hogy a hidegfront hatott volna ránk. Annyira nem is bánom, most jól esik egy kis hűvös és nem szeretnék csúcsforgalomban bent lenni a kórházban. Ráadásul úgy tűnik találtunk egy házat, ami tetszene, azt még jó lenne lerendezni, mielőtt megszületik a kicsi. Most már minden nap van 1-2 durvább és néhány gyengébb fájásom, de majd holnap meglátjuk mit mond Tiba doki.

Frusi biztos könnyű mondani és valószínűleg én is valami hasonlót fogok megélni, de ne aggaszd magad. Emlékezz a pszichológus csajszi mit mondott, mindenki jó anya és természetes, hogy vannak ilyen érzéseid! Türelem, türelem, türelem. Én a barátnőimen látom, akiknek már kicsit nagyobb a bébijük, hogy hihetetlen milyen jól belejöttek a babázásba :D :D :D

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko

Sziasztok lanyok,
Frusi: gyonyoru Lillacska, megneztem a kepeket. Es ne aggodj, tuti jo mamma vagy, eddig is mindent olyan profin csinaltatok!
MIldiko: kepzeld, azt almodtam, hogy ma mentetek szulni :lol: ,De nem semmi, hogy meg a hazat is el akarjatok intezni... :D
Sziszike: koszi a tablicskut, eleg ijeszto ranezni, hogy mar a masodik helyen vagyok. :shock:
Kisbabasok: en most keszulgetek a korhazi csomaggal, az lenne a kerdesem, hogy a babanak mit csomagoljunk be? Tenyleg mindent kapunk a korhazban: pelus, kremek, alkohol, ruhacskak, stb. Szerintek mit erdemes bekesziteni a bebinek?
Jo setalast, pihenest mindenkinek, ma nagyon kellemes az ido:
Szilvi es
Kép
szilvij

Sziasztok lányok!
Most van néhány szabad percem, gondoltam írok egy-pár sort.

Először is nagy-nagy gratula Frusiéknek és Mériéknek !!! Ügyesek vagytok lányok! :) :) :)

Frusi! Gyönyörű a kis Lillácska! Nagyon édes! :D

Ildi! Szurkolunk neked mindannyian! :)

Jövő kedden, azaz aug.8-án az első CTG-re megyek (vajon milyen lesz?) és az utolsó vérvételre (nagyon remélem) az Uzsokiba.

Nikike! Én is 8-an megyek Lukács dokihoz! Én 17.30-ra vagyok beírva, és te hánykor leszel ott? Jó lenne összefutni veled!

Puszi mindenkinek!
:D

Kép
katya

Sziasztok!

Frusi, Nikike: nyugi, nincs veletek és a babócákkal semmi de semmi baj, elárulom, a tegnapi hidegfront annyira az agyunkra ment, hogy Márk este fél 7-8-ig folyamatosan hisztérikusan sírt, de annyira, hogy a végén már hányt tőle, volt már hideg vizes arcmosástól enyhe arculcsapásig (nem elgyopáltam a gyereket, csak annyira behergelte magát, hogy végső elkeseredésemben ezt is megpróbáltam, hátha akkor figyel rám, persze nem...) minden, majd két óra sírás és egy villámfürcsi után ültünk az ágyon, szorosan tekerte maga köré a karjaimat és kellett neki vagy 20 perc, hogy lenyugodjon... Aztán 9 előtt elájult, és végigaludta az éjszakát, holott máskor 10 előtt nemigen alszik...
Vannak és lesznek rossz napok, néha mindenki azt érzi, hogy alkalmatlan az egész anyaságra, de NEM!!! Nem kell tökéletesnek lenni, nektek is lehet rossz napotok, a babáknak is, sőt, az apukáknak is!:-))))))) Ettől még, ha szeretitek és azt nézitek főként, hogy nekik mi a jó, a babócák azt pontosan érzik. Az eleje meg mindig hipernehéz, amig összerázódtok. (Én most kíváncsian várom, ugyanolyan nehéz lesz-e az első időszak a második babával is, vagy azért 2 év tapasztalata számít valami?!)

Szóval nyugi, türelem, és szeretet, és akkor minden OK lesz!!!

Vigyázzatok magatokra!

Mérinek nagy-nagy gratula!!!

Ildi, neked meg nagy-nagy drukk!

A többieknek kitartás! Most néztem a táblázatot, úristen, de messze van még az a december!

Na sziasztok!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

A kórházban popsitörlőn kívül adnak mindent a gyerekhez.
Már, babás lányok! Én is érzetem sokszor úgy, hogy nem tudom megoldani a dolgokat. Pláne, amikor az evés nem ment, vagy egy-egy altatás. Szóval ezen szerintem majdnem mindenki átmegy. Ilyenkor jól jön egy apuci, aki besegít. És hamar túllesztek rajta.
És jól mondja Persela, minden rossz nap után jön egy jobb (de sajna ez fordítva is igaz). :wink:
Most, hog így olvaslak titeket rájöttem, hogy a tegnapi "leordítom anya cicijét evés helyett" dolog a front miatt lehetett este. Szóval megnyugodtam. :) köszi.

Vera És Marci (14 hét)
Vendég

Szilvij:popsitörlőt!!
Én vittem be textil pelust is a feje alá.., mert az ottaniak már nagyon kemények.
Esetleg vékony kis takarót.

Pelust, krémet adnak, fertőtlenítőt(köldök), vattát..gézt, cumisüveget..

Sziszi.
sziszike1000

Koszi lanyok a korhazas infokat. Es hogy megy a korhazban a furdetes? Hol tudod a babat lefurdetni vagy lemosni a popsijat? Es hogy van az, amikor szules utan agyat keresnek neked? Az ejszaka kozepen betolnak egy szobaba, ahol mar szundiznak a babak es mamak?
szilvij

Ja, es a rooming-inbe szules utan ugye veled egyutt betoljak a babat is? Remelem nem kell kulon aludnom a babatol elso ejszaka...
szilvij

A csecsemősök fürdetnek. 9-re be kell adni a babákat és 10-re visszakapod fürdetve, átöltöztetve. :)
Kb úgy van az ágykeresés, ahogy írod.
Nem akarlak nagyon kiábrándítani, de lehet, hogy első este inkább az alvást választod majd. Ráadásul az 5 ágyasban nem szoktak kint aludni a babák.
Vendég

Sziasztok !

Frusi ! Ne aggódj , kb. 1 hónap mire össze csiszolódtok és nagyából tudod mikor miért sír addig csak találgatni lehet , hiszen még most ismerkedtek igazán !! :lol:

A képeket még nem néztem meg , csak ezt gyorsan leakartam írni.

Most megyek vissza képet nézegetni

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Hali Lanyok!

Szilvi: a gyereknek csak popsitorlot kell vinned, azzal mosod, vagy van csap a szobaban ott le lehet obliteni, de ha nagyon szaros segitseget is lehet kerni, szerintem segitenek!
Elso ejszaka szerintem felejtos az egyutt alvas, orulsz, hogy elsz, meg en is igy gondoltam, pedig en ugy indultam neki, hogy tolem ugyan nem veszik el a gyereket egy percre sem! De jobb volt igy legalabb aludtam utana nem nagyon fogsz:)

A front nalunk is megtette hatasat, mint mar irtam, de nalunk a dedi a levelibeka, mert neki mar fajt a tergyekalacsa jo elore, szoval mondta, hogy orult szel lesz, meg eso, tuti azert nyugos a gyerek! NEm gondoltam volna, hogy ekkora segitsegemre lesz 84 eves korarban, pedig igen.

KAtya: en 18:15re megyek, ez mondjuk kb, mert a gyerektol kajalastol sok fugg!, de ha gondolod es varsz kicsit, igyekszem 6ra ott lenni, masreszt azt hiszem viszem a bebit is, de ezt meg meglatom! Ha itt tudom hagyni alvas kozben tutira ket eves kozott, akkor nem viszem!
Ha priviben kuldesz telefonszamot, akkor megcsoroglek, hol vagyok, varj e egyaltalan vagy sem, ha tenyleg akarsz talalkozni!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Frusi, megnéztem a képeket, nagyon édes ez a kislány :lol: :lol: :lol:

Kezdek megint izgulni, na és persze mindenki hívogat, hogy hogy vagyok? Nem tudom, hogy is lehetnék ilyenkor így a vége felé? Tudom, hogy aggódnak, de ahogy már néhányan írtátok elég nehéz a saját aggodalmaim mellett még a környezetemet is megnyugtatni, hogy köszönöm jól vagyok és jobb lenne nyugalomban tölteni ezt a néhány napot :roll:

Bocs, de ezt muszáj kiírni magamból. Holnap megyünk házat nézni, drukkoljatok, hátha az egyiket lefoglaljuk. Addig még babóca bent maradhat, aztán hajrá :lol:

Ildi

Kép
mildiko

Koszi az infokat lanyok,
hat, nem hangzik tul biztatoan ez az "agykereses" meg, hogy a babat sem lehet megkapni... :( En is ugy vagyok, mint Nikike, hogy en bizony nem akarom egy percre sem, hogy elvegyek a bebit... Remeljuk nem ejszaka szulunk es akkor talan konnyebb lesz az elhelyezes, es azt is remelem, hogy lesz a ketagyasban vagy egyasban hely... Es hogy nem is furdethetem... :( Jaj, en mar most jobban aggodom emiatt mint a szules miatt. Tudom, hogy gyakorlott kezekbe kerul a baba, de akkor is: eddig csak en vigyaztam ra...

Katya: a CTG tenyleg izgi elsore! En a mult heten voltam eloszor! penteken megyunk masodszorra. Kicsit ebresztgetni kellett Barnust a pocakban, de azert okosan csinalt mindent. :D Engem vervetelre mar nem kuldott senki. A 30. het kornyeken voltam utoljara. Jobb lenne, ha mar nem is kellene mennem. :?

Ildiko: hajra hazugyben!!! Es ne izgasd magad az erdeklodok miatt! :P

Ilyen nagy fronthatas a heten mar nem lesz, ugyhogy hajra babocak: alvas, ivas, mama-vigasztalas!!!!

Szilvi es Barnus (36+5)
szilvij

szilvij: ha2 vagy 1 ágyasban leszel a baba aludhat veled, ha szeretnéd!!!

Ha bírod, senki nem veheti el.

Sőt, ha szeretnéd te is megfürdetheted...

Szoba az tényleg ilyen, ahol helyed lesz, de szülés után megkérdezik, hogy hova mennél...

A babát a kötelező orvosivizsgálatkor kiviszik, de utánna egésznap veled lehet...(márha a fizetősbe mész).

Drukkolunk ám neked....

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Koszi lanyok a sok jotanacsot!!! Kepzeljetek szegeny Barnus biztos felreertette, hogy mar ennyit erdeklodom a korhaz felol, ugyhogy hajnal fel 2-tol 5-ig gorcsolt a hasam mint aki rendesen mentstural, csak utana tudtunk kicsit aludni. De semmi mas jel. Es hat meg csak ma telik le a 37. het. Holnap megyek reggel a doktornohoz, kivancsi vagyok mi a helyzet. A ferjem szerint szepen leereszkedett a pocakom, amit erzek is, mert lent egyre nehezebb, fent viszont konnyebb, mar nem "lihegek" beszed kozben. :) Megyek is visszafekszem, hogy hadd nojon meg ez a bebi.
Mindenkinek szep napot, setalgassatok, ma nagyon jo az ido:
Szilvi es
Kép
szilvij

sziasztok!
Tapasztalt anyukák segítségét kérném, mennyit kell híznia a gyereknek? a védőnő szerint testkg-ként 150-et kell ennie egy nap, ami nálunk azt jelenti, hogy 800-at, ehhez képest, jó ha 600-at elérjük.. :( ha valaki tud valami okosat ezzel kapcsolatban, előre is köszi,
itykó
ityko

Sziasztok Csajszik! :lol:

Nagyon kellemes ez az idő, csak nekem vmiért megfájdult a fejem. Most vagy az időtől, vagy az izgalmaktól... :?

Szilvi, megértem, hogy most azt szeretnéd, hogy egy percre se vigyék el mellőled a babucit, :wink: de hidd el, jól fog jönni az a kis pihenés. A szülés nagyon fárasztó dolog (pedig nekem pl. másokhoz képest könnyű szülésem volt), lehet, nem is ott azonnal jön ki rajtad a fáradtság, hanem később... arról már nem is beszélve, hogy az ember mozgása is meglehetősen nehézkes, még hagyományos szülés után is.

Jahh, a fürdetésről: utolsó este, amikor betoltam a bébit fürdetésre, kérdeztem, hogy meg lehet-e esetleg tekinteni a fürdetést, hogy majd otthon tudjam ügyesen csinálni, stb... a csecsemősnővér közölte, hogy óóó anyuka, ugyan megnézheti, de az Önnek nem sokat fog segíteni, mert mi nem úgy fürdetünk... Gondolom, mennek a babucik a csap alá, dehát ezt megértem, ott nagyüzemben megy a fürdetés. :lol:

Kép
frusi

Itykó, én is úgy tudom: testsúlykilogrammonként 150 gr. Bár én ettől a számolgatásoktól kivagyok, annyira más minden baba...

Nekünk a "nagykönyv" szerint olyan 500 körül kéne ennünk... egyelőre erre tök esélytelenek vagyunk... :?

Kép
frusi

Sziasztok!

Végre ithon vagyunk!
Gyerekek alszanak, én it fagyizom.:)
Ideális pillanat.

UH-on: Egy élő magzat, fejvégű fekvésben. A lepény a mellső falon tapad. A magzatvíz mennyisége átlagos.
A szakmai protokol szerint elvégzett vizsgálat során jelenleg dúrva eltérés nem ábrázolódott.

BPD:47mm, OFD:71mm, HC:184mm, AD1:57mm, AD2:46mm, AC:169mm, F1:31mm.
Magzati súly:380gramm(+-10%)

A biometriai adatok 20 hetes és 4napos terhességnek felelnek meg.
A szülés várható ideje: 2006.12.15.

Javaslat_:rendszeres terhesgondozás javasolt.

És mégegy hír.....
Kép

Kép
sziszike1000

PORLASZTÁSRÓL!!!

Felhívtam a porlesztást végző dokit, aki közölte, ő ott volt a műtétkor..illetve 20-án és 12ig várt is...
Ekkor felhívtam a Heim Pál-t, ahol a főnővérrel sikerült beszélnem.
Ő egy nagyon jó indulatú nő.:)

Elmesélte mi volt ez az egész...Az altató orvost a Heim Pál adta volna a műtét viszont a Sote Urológiai kinikán lett volna.
Az altatós viszont elutasította az altatást!!!

Miértis? A körülmények miatt...
-raktár szerű helyiségben lett volna,
-ahol elavult volt az alatós gépük.
-nem volt sterilitás...

Szóval tényleg furcsa körülmények voltak, de nem tudtam, milyennek kell is lennie, de, ami nem tetszett, hogy a műtős doki vágta a bútorlapot Annának méretre, mert nincs semmijük.

2szobával arrébb takarítós cuccok, a folyosón járóbeteg ambulancia és az ajtó előtt is bútorok.
Bent egy gép, és egy pad elől..hátul tele mindennel.
Nem volt műtő helyiség csak egy vmilyen helyiségben egy gép az algsorban.,,,

Azt hiszem nemis bánom..a sors nem véletlen rendelte, így.
Kedden kell felhívnom a dokit, kiderül, mi lesz.
Ha azt mondja, nincs nagy gond, húzhatjuk, akkor várunk vele, amíg nagyobb lesz.

Mi a véleményetek?????

Sziszike.

Kép

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Hát ma is itt vagyunk :lol: Voltam délelőtt a kórházban, CTG-n minden rendben, doki bácsi megállapította, hogy lejjebb ment a pocakom és hogy a terhességi koromnak megfelelő állapotban vagyok. Kérdeztem, hogy mit jelent ez? Erre csak azt mondta, akár ma is szülhetek, de lehet, hogy csak hétfőn fogunk :roll: Na mindegy, elmondta, hogy mikor kell bemennem, egyébként hétfőn menjek megint CTG-re és akkor megnéz újból. Szóval egyelőre így állunk.

Voltam Mérinél, nagyon édes a pici fia, és eddig még nem sírt egy tündér :lol: Mérinek viszont rettentő nehéz szülése volt, szegény jól megszenvedte péntektől egészen kedd délig, de majd biztosan elmeséli nektek. Ha mindketten jól vannak, kedden haza enegedik őket. Ő most még elég gyenge, de már kicsit jobban érzi magát. Babóca is kezd szopizni. A kétágyas szoba pedig szerintem szuper jó!

Szilvij mivel nyáron szülsz, jó esélyed van rá, hogy folyton nálad legyen a bébi, mert szabadságolások miatt egyedül van a csecsemős, így ha szülni kell menni kiadja a bébiket a mamáknak. A lányok bent azt mondták a fizetős szobában meg amúgy is kiadják a babákat, ha látják, hogy rendben vagy, másnaptól. Első éjszaka még inkább pihenni hagynak.

Itykó, bár én még nem vagyok gyakorló mama :D de tényleg azt mondták az előadáson, hogy 150g/testúlykg, viszont azt is mondták, ha szépen gyarapszik és a gyerekorvos és a védőnő is elégedett, akkor nem kell ezzel foglalkozni! Csak beparázol tőle és barátnőim is azt mondták egy idő után ők bizony nem méregették a bébit, mert totál felesleges aggodalom. Szóval, ha ez segít, akkor inkább kérdezd meg a védőnődet vagy a dokitokat, hogy szerintük elég jól fejlődik-e a bébi.

Na nem okoskodom itt tovább. Kitartást mindeninek én is próbálok nyugodt maradni itt a végére, de eléggé hullámzó a kedélyállapotom és már nagyon izgulok. Nem baj, hamarosan találkozunk Bencével :lol: :lol: :lol: persze ha ő is akarja már látni szüleit :lol:

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko

Sziasztok!

Sziszike:Gratula az eredményhez :lol: :lol: csak nem fiú lett Szonjából??? :roll: :oops: :lol: csak egészséges legyen!!! :lol:

Itykó: szerintem minden baba más, lehet h most egy kicsit Ő kevesebbet, eszik, később meg többet. 150ml nem szent írás, csak kb. átlag :wink: Mi a neve a kisfiadnak? :roll: Ne ijedj meg :wink:

Frusi: Ne aggódj, Bizti nagyon jó anyuka vagy :lol: :lol: :lol: de hát bele kell rázódni :wink: :wink:

Ildikó, Szilvi : nagyon drukkolunk értetek, ne izguljatok. Pihengessetek sokat, amíg lehet

Katya: Már te is ctg? :roll: hogy megy az idő !!!:lol: :lol: :lol: :lol:
Vera, Persela:De jó h jelentkeztetek, már hiányos volt a létszám :lol: :lol:

Nikike: A dédi nem semmi :lol: :lol: :lol:

Babások kérünk fotókat a bébikről :wink: :wink: had nézegessük őket :lol: :lol:

Olyan jó most az idő 8)

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziszike, most olvasom ezt a porlasztás dolgot, hát elég rémisztően hangzik. Jó hogy elhalasztották! Ha a doki azt mondja várhattok és teljesen megbízol benne, akkor inkább várjatok.

Ildi

Kép
mildiko

Tündi: :)

Ildi: Sztem is..teljesen nem bízom meg benne, de meghallgatom mit mond kedden.:)

Holnap megyek a dokimhoz reggel az eredményekkel..és vérvételre is kérek időpontot..3hét múlvára.

Rohan az idő..:)

Sziszike.
sziszike1000

Sziasztok !

Bocsi kicsit eltüntem , sajna dédike kedden rosszullett . 18 óra körül jött a mentő, a Váci kórházba csupán négy és fél óra várakozás után felkerült a belgyógyászatra a sürgösségiről !!
Mára már kicsit jobban néz ki, bár a dr-nő aki innen beutalta azt mondta nem valószínű, hogy beérnek vele a mentősök a kórházba. Úgy néz ki még egy agyvérzése volt .

Most rohangálhatok a kórházba , ma meg tegnap Anyuék kivittek ugyan, de holnaptól már mennek balcsira , ("jó nekik") .

Frusi ! Tündéri ez a kislány !! Kép

Puszi,mindenkinek !!

mildiko ! Drukkolok !!

Kati és

Kép

Kép
kati16

TÁBLÁZAT!!!!!

1154616011.2.xls

Kép

Kép

Sziszike.
sziszike1000

Sziszike, a 20 hetes UH alapján Lukács doki nekünk nagyon kislányt igér, írd be nyugodtan a táblicskuba, majd max. korrigálunk (de inkább ne kelljen!:-)
Köszi!

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

Mennyit hízzon a gyerek témában itt hasznosakat lehet olvasni.

http://www.iboly.hu/faq_index.htm

Az, hogy ezt mennyiből teszi meg elég eltérő. Én levelezésben állok a szobatársakkal, akikkel együtt szültem. Mi vagyunk súlyra a legkönnyebbek, de 800 körül eszünk 1 nap ( 5,8 kg a kicsi fiú). Míg van olyan, akinek már a gyereke 6,5, de ugyanakkor 500-600-at eszik meg. Szóval ez a testúlyonkként 150 nem nagyon igaz senkinél sem, mert erősen függ a tej milyenségétől. Sajnos nekem csak 4-5 dl van egy napra, a többi tápszer, és mégsem mi vagyunk a legdundibbak....

Vera és Marci (14)
Vendég

Bocs csajok, de muszáj kiírnom magamból az elmúlt másfél napot...
Szóval, tegnap délután lefektettem a Márkot aludni, utána felkelt, semmi baja nem volt. Elmolyolt a lakásban, addig mi a párommal csináltuk a dolgunkat, majd egyszercsak jött a gyerek és nagyon markolászta a pelusát elöl. Gondoltam, bepisilt és zavarja, úgyhogy elvittem pelenkázni. Hát látom, hgy a kis fütyije tök piros és be van dagadva, úgy nézett ki, mintha megcsípte volna valami, de nem találtam csípés helyet. Összenéztünk a párommal, egyikőnknek sem tetszett, vigyük le az ügyeletre! Az ügyeleten egy általam korábban már egyszer látott dokinéni volt, akkor sem volt szimpi, most sem, oda se figyelt arra, mit mondok neki. Addigra már a gyerek fütyije elkezdett kékülni, tiszta véraláfutás volt. Dokinéni megnézte, határozott mozdulattal felrántotta a fitymáját, amit mi a saját doktornénink utasítása szerint 2 éves koráig csak finoman mozgatunk néha, de nem erőltetjük (hát ő most nem volt szívbajos, sírt a gyerek, mint a záporeső), majd közölte, hogy a gyerek fütyijét valami "trauma" érte, gondolkozzunk, előző este óta hol és mikor üthette be. Mondtam, nem előző este, hanem most délután, de meg sem hallotta. Adott valami szteroidos krémet, és borogassam kamillával. A krémnek elolvastam a leírását, csupa olyannal volt tele, hogy miért NE kenjük gyerekre, majd félreraktam. Az esti pelenkázásnál aztán azt hittem, infarktust kapok: a gyerek fütyije már szinte fekete volt, hatalmasra volt dagadva, iszonyú látványt nyújtott. Felhívtuk dokinénit, aki közölte, hogy neki most fontosabb dolga van, és távolból nem tud semmit mondani, vigyük be a fehérvári gyerek ambulanciára a Márkot. Megbeszéltük a párommal, hogy inkább egy fölösleges út Fehérvárra, mint hogy ne vegyünk észre valamit, úgyhogy este 9-kor kocsiba be, irány Fehérvár. Ott az ügyeletes gyerekorvos először nem értette, mit keresünk ott, miért nem a helyi ügyeletre mentünk, aztán amikor mondtuk, hogy onnan küldtek ide, annyit morgott az orra alá, hogy majd ő is Fehérvárról hozzánk küldi ezentúl az ügyeleti betegeket. Persze a Márkot megnézte, és ő végre elmondta, hogy ha beütötte magát, akkor ez a látvány normális, sőt, mára akár még kicsit csúnyább is lehet, no para, borogassam, meg kenjem Betadinnal, felejtsem el a krémat, amit kaptunk, az nem erre van, valószínüleg egyébként a bevérzésre az is rátett kicsit, ahogy az előző orvos felnyomta a fitymáját és közben vélhetőleg alaposan megszorongatta szegény kicsi törpe pici fütyijét. De legalább elmondta a lehetőségeket, meg hogy nincs nagy baj, nyugodjunk meg. Az előzőnek pont ugyanennyit kellett volna tennie, és akkor nem túráztatjuk meg a gyereket este + nem tesszük ki még egy fájdalmas vizsgálatnak... Aztán itthon bekentem Betadinnal, és bár még mindig nem szép, de a duzzanat elmúlt, és mára talán már a feketeség is "csak" kékség, szóval múlik, de akkor is... Komolyan mondom, kapja be az ilyen orvos, aki ráadásul, bár tegnap a felnőtt háziorvosi rendelőben voltunk nála ügyeleten, de egyébként gyerekorvos!!! Vagyis annak mondja magát... De ezer szerencsénk, hogy nem hozzá tartozunk!
Bocsánat a puffogásért, de szerintem egy orvos ne rangsoroljon, lehet, hogy ő már ezer ilyet látott, de nekem ez az egy gyerekem van (még), és nekem ő fontos! És egy orvosnak kutya kötelessége lenne elmondani normálisan, mi baja a gyereknek, mire számítsak, stb... Szerintem...
Még1szer bocs!

Sziasztok!

Kép
Kép
persela

Persela!

Nem semmi, ami veletek történt, szegény pici-min kell keresztül mennie.:(
Majd írj, hogy van..
Inkább ne mondana semmit az ilyen doki vagy konzultálna.:(

Öntsdd ki nyugodtan a szíved máskor is, ezért vagyunk.:)

Pusssz.

U.I.: beírtam a tábliba, hogy kislány..nevetek van már?

Sziszike.
sziszike1000

Drága Persela, ez hihetetlenül bosszantó!!!! Én magam vagyok felháborodva!!!!:-))) A fene essen az összes ilyen szarrágó orvosba, az elfásultság meg a kis fizetés sem indok arra, hogy ilyen hányaveti módon intézze a panaszokat...:/// Írjál minél hamarabb, hogy van Márk és a legnemesebb szerve, szegénykém, jó kis tortúrán ment keresztül!!! Jobbulást neki, nektek meg lelkiekben! Ó, el tudom hinni, hogy legszívesebben megfojtottad volna azt a dokit ott helyben...

Az újdonsült anyukáknak szívből gratuláloook!!! Akik pedig szülés küszöbén állnak, mennek ám a drukkok!:-))
8)

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle

Persela!

Ez borzalom egyutt erzek Veletek, maximalisan megertelek es igazat adok, foleg azert mert nekunk is itt ez a kisfiu, mi van, ha velunk is hasonlo tortenik?
Sziszike: nektek is szoritunk, ha lehet meguszni a porlasztast!

Finiseloknek drukk!

Megyek furdetni!

csok

Kép
nikike

Sziasztok!

Nikike: köszi a drukkot..

Nézze meg mindenki a táblázatot, akinek vmi adata hiányzik, nem jó szóljon!!!
Sztem 7végén átkonvertálom és felrakom, hogy jól látható legyen..

Sok pusssz
sziszike1000

Sziasztok!

Persela, ez nagyon durva, amit írtál! Szegény kicsi, a doktornőt én lehet, hogy felhívnám és jól megmondanám még neki a véleményem. Tényleg szörnyű ahogy bánnak az emberrel.

Én csak a komódunkkal szenvedek, amit hétről-hétre megígérnek, hogy most már jövő héten tuti kész lesz. Amikor meg felhívom őket, közlik, hogy hát sajnos ez egyedi bútor és a múlt héten is beszéltünk már. Igen én meg mondom, hogy azt ígérték, hogy 3-4 hét max. most már a 6. héten tartunk miért nem lehetett elsőre ezt mondani, amúgy meg 2 hete mindig jövő hétre ígérik. Erre nagy csönd a telefonba és semmi elnézést, meg akkor adunk valami kedvezményt, vagy kihozzuk ingyen, vagy ilyesmi... Hát nyugaton azt hiszem már ötször körbe ugráltak volna. De hát úgy látszik itthon csak ez van.

Sziszike, mennyire szeretnéd nyilvánossá tenni a táblicskut? Vagy rosszul értettem azt, hogy jól látható lesz? Ha lehet rá szavazni, azért ne legyen egyértelműen kint az adatunk a neten, lszi-lszi.

Köszi
Ildi

Kép
mildiko

Persele, ez borzalamas. :( Szegény Márk.
Remélem már sokat javult a helyzet.

A dokron néni viselkedése meg felháborító!!! Mire tette le az esküt? :x
Vendég

Sziasztok!

Ildi: azt hittem szeretnétek..akkor marad minden a régiben.:)
Frissítgetem és, így legalább ti is jobban letudjátok menteni.:)

Nézegettem a többi fórumot, de, ha nektek is, így jó.:)

Sziszike.
sziszike1000

Sziasztok !

mildiko! Mi újság ház ügyben ??

persela ! Sajnálom, remélem ma már jobban vagytok ! Én már nagyon félve megyek ismeretlen orvoshoz.

sziszike ! Látod, akkor multkor ezért kellett elmaradjon a műtét !
Mindennek meg van a maga miértje !
Akkor most meg várjuk mit mond az orvos, lehet-e még elhúzni , ugye ?

Tündi ! Mi van veletek , jól vagytok ??
Nem tudom figyelted-e , de kezdünk a táblázat elejére araszolgatni !!!

frusi ! Ti is jól vagytok ??

Puszi , Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Kati: figyelem a táblát, araszolgatunk előre.. :lol: de elég lassan :wink: jól vagyunk, remélem ti is :D dédike?? :? van elég problémád :cry:

Sziszi, Persela: hihetetlenek ezek a dolgok :twisted: :twisted: :twisted: itt tart a magyar eü., bravó...... :roll: :x :roll: :x egyszerűen még nem tudtam megemészteni, csócsálom :x :?

Ildikó: gondolok rád :lol: iparosok!!! :roll: ne idegesítsd magad azzal nem lesz jobb....pihenj :wink: ház???

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Elfelejtettem!!

Apaságit, szülés elött hány nappal, hol kell kérni????? :?: :?:
Tud valaki erről valamit? Két védőnőt kérdeztem mindeggyik mást mondott :cry: Vagy kit kérdezhetnék meg erről a kórházba?

PUSZIKa
ccuncogó67

Csombó Szilvi (védőnő) segít a kórházban ilyen kérdésekben.

De, ha arra az 5 plusz nap szabira gondolsz, akkor azt a gyerek születési anyakönyvi kivonatával lehet majd kérni a munkáltatónál.
Vagy nem erre gondoltál? :)
De általánosságban jellemző, hogy mindenhez ezt a dokumentumot kérik.

Vera
Vendég

Vera: Apasági nyilatkozatra gondoltam :wink: mivel nekünk nincs házasságianyakönyvi kivonatunk..... /sajnos :twisted: / Ilyen sz@rt kell beszereznünk. Bocs, a szóért :oops: De ha meglett volna az esküvő, most nem lenne ilyen problémánk... :cry: olyan megalázónak érzem ezt valahogy.............valaki válalja már el a gyerekemet.........érzés :cry:
ccuncogó67

Tényleg...:(

De ne érezd megalázónak egy cseppet sem. Nem rajtatok múlott.
Vendég

Lakcím szerinti jegyző (nálunk az én lakcímem szerinti csinálta), elvben nem lehet régebbi 90 nappal a szülés előtt, úgyhogy én a kiírás előtt kb 3 hónappal megcsináltattam, apuka is kell hozzá:-), +személyi, és talán a szül. ak. kiv. de ebben nem vagyok biztos, majd utánanézek, úgyis kell nekünk is menni hamarost. Sima nyomtatvány, jegyző kitölt, aláír, ti is, egy pl. marad nála, egy nálad, egy apukánál.

Kép
Kép
persela

Ja, még nagyon fontos, nem elég a terhes kiskönyv, kell egy külön igazolás a nőgyógyásztól, hogy ennyi és ennyi idős terhes vagy és ekkora vagy kiírva - ezt asszem el is veszik az önkormányzatban!

Pussz!

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

Még itt vagyunk, köszi a drukkot. Éppen takarítgatok, doki bácsi azt mondta csináljam csak, attól lehet, hogy beindul a szülés :lol: Na jó, nem viszem túlzásba, csak hát tudjátok, nem bírom nézni, apára pedig nem bízhatok mindent, szegény most is dolgozik meg olyan fáradt.

Ház ügy: nem akarom elkiabálni de lehet, hogy találtunk egy házat! Szurkoljatok! Mindkettőnknek nagyon tetszik, kicsi ház de gyönyörű nagy kertje van és a ház is bővíthető lenne idővel.

Tündi az apasági nekünk is kellett, mert nem vagyunk házasok (még :lol: ) és így terhesen én nem is akartam esküvőzni, meg párom sem. Nos nekünk a következőt kellett csinálni: mindent a kismamának kell igazolni, szóval a Te lakhelyed szerinti Önkormányzatnál kell egy igazolás a népesség nyilvántartóból, hogy hajadon vagy (vagy ha elvált, akkor arról kell egy hivatalos irat), aztán be kellett jelentkeznünk a gyámhivatalhoz (időpontra) és oda kell vinni ezt a papírt, a kiskönyvedet, az orvos által kiállított papírt, hogy hány hetes terhes vagy és mikor van a szülés várható időpontja, személyi (tiéd és apáé) és mindketten kellettek hozzá. Az apaságit bármikor elintézhetitek, a 3 hónapnál nem régebbi papír a házassági anyakönyvi kivonatra vonatkozik. Szóval oda mentek, papírokat beveszik, elcsámcsognak rajta fél órát (de hogy mit csinálnak? azt nem tudom :lol: ) és aztán Neked is meg párodnak is alá kell írni egy-egy papírt, nagyon vicces: Te engeded, hogy ő a nevére vegye, ő pedig nyilatkozik, hogy a bébi az ő nevét veszi fel és teljes értékű örököse lesz. Hát ennyi, igazából a papírok beszerzése a bonyi egy kicsit. A hajadoni papírod, ha mentek a gyámhivatalhoz nem lehet régebbi 1 hónapnál. Azt hiszem mindent leírtam. De csak kérdezz nyugodtan!

Drukkoljatok!
Hátha a hétvégén, bár akkor anyukám rosszul lesz, mert holnap mennek vidékre esküvőzni rokonságba :shock:

Ildi

Kép
mildiko

Köszönöm az információt, aranyosak vagytok :lol: :lol: nagy segítség :wink: tehát haza kell mennünk, ezt sejtettem :roll:
Apának ez megint egy nap szabadságába kerül :x :x , pedig úgy örizgeti a napjait :D azért, hogy sok legyen mire megérkezik a kislányunk :wink:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok !

Tündi ! Köszi mi jól vagyunk , jó nagy már a pocakom .
Dédike is meg van ,köszönöm, most jöttem meg tőle , hát nem mondhatnám , hogy sokkal jobban néz ki , de mit várhatunk 88 éves lesz aug.27.-én.

Olvasom , megint egy hezce-hurca, ezeknek is, se végük se hosszuk!! :(
Mindíg van valamit intézni és így leírva ahogy Ildi írta , tiszta őrület , önkormányzat, gyámhivatal... stb.

Jaj, és látom meg van a gyönyörű lányka nevetek !!! Gratula, jó választás !
Mi még mindig nem tudjuk .

Ildi ! Most már csak két nap (kb.) !! Drukkolunk !! Dokid nincs szabin , ugye ??
Ja, és a ház miatt is !! Most már akkor mitől függ ?? Abban a kerületben amelyikben szerettétek volna ? Nem emlékszem hányadik ker. volt , az a jó memóriám !!

Azthiszem nem is írtam nektek , hogy végül is elkezdtük felújjítani az első házat ! Kibombáztunk egy falat amivel megnagyobbodott a fürdő, megvettük a sarokkádat a dupla mosdós fürdősz. bútort , és ekkor telefonáltak a ház miatt , egy órán belül itt voltak megnézték (hát a szívinfartus kerülgetett, hogy elviszik most a seggünk alól ), de szerencsére akikkel jöttek volna nem tudttak több hitelt vállalni v. felvenni !!

Most már nem lenne oly könnyű bele ugrani egy építkezésbe v. egy nagyobb felújjításba 3 hónap alatt, legalábbis úgy , hogy készen legyen az ember .

Ildi, ti ezt hogy oldjátok meg ?? Amíg rendbehozzátok egy kicsit az újjat, addig ott tudtok maradni ahol most laktok , vagy eladtátok és addig a szülőknél vagytok ?

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Hali CSajok!

Tegnap este megjottunk Tapolcarol, szupi volt az alig 6 hetes gyerek meg kompozott is. Nagyon jol viselkedett egesz nap. Pont hazaertunk furdes eves elott, 10kor mar huzta is a lobort a jo levego miatt!
Az utazas ugy jott, hogy hugom mondta mennek Kapolcsra, nincs e kedvem veluk tartani. Hat meg indulas reggelen is vacilaltam, de minden pont jol jott ki, eves, bufizes, oltozes, meg az ido is eleg kulturalt volt, szoval mondtam, hogy megyunk! Rendesek voltak, meg turelmesek, bar sok gond nem volt velunk sem! Szupi nap volt, keresztapamek meg orultek, hogy lattak kicsit, napkozben ugyanis mi ott voltunk naluk!

Most Szentendren vagyunk nagymamanal, nagypapanal! Itt is jo nagyon, egesz nap kint fekszik az uj mobil agyaban ami mindenkinek tetszik, remeljuk a gyereknek is!

csok Mindenkinek

Kép
nikike

Sziasztok lányok!

szilvij
“Katya: a CTG tenyleg izgi elsore! En a mult heten voltam eloszor! penteken megyunk masodszorra. Kicsit ebresztgetni kellett Barnust a pocakban, de azert okosan csinalt mindent. Engem vervetelre mar nem kuldott senki. A 30. het kornyeken voltam utoljara. Jobb lenne, ha mar nem is kellene mennem. ”
Én 26. hét legelején voltam utoljára a vérvételen, úgy hogy most muszáj oda mennem.

ccuncogó67
“Katya: Már te is ctg? hogy megy az idő !!! ”
Igen, igen! Repül az idő! Már ti is hamarosan a ctg-nél fogtok tartani. :)

Sziszike, szerintem nagyon jó, hogy múltkor elmaradt a porlasztás és nem ilyen borzasztó körülmények között csináltak! :!:

Persela, szegény kis Márk! :( De utalom ilyen “orvosokat” ! :evil: Rémelem, hogy most már minden rendben van a kisfiaddal!

Ildi, drulkkolunk neked! :)

Nikike! De jó nektek! Gratulálok az első komoly kiránduláshoz! :D

Kátya

Kép
katya

Sziasztok!

Gratulálok a babákhoz, akinek már kibújt, és jó babavárást a többieknek. Én aug. 31-re várom.

Látom, tudjátok a szabályokat a szobákban. Én úgy tudtam, hogy az első 24 órában megfigyelés alatt vannak a babók, utána meg 12 vagy 24 órás room-inben (ki milyen szobába szeretne lenni). De itt ti azt írjátok, hogy csak a fizetős szobákban van 24 órás room-in. Jól olvasom??? :shock:

A 24 órás megfigyelés (nappal 3 óránként hozzák a babikat), érvényben van még? :(
édi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?