Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm hogy ilyen kedvesen fogadtatok, nagyon jólesik, és igyekszem végigolvasni az egész fórumot, mert biztosan tele van egy csomó jótanáccsal. :)

Zsizsik, köszi a linket, és ennek az IR-nek utánanézek, mert én má nem emlékszem hogy mit néztek nekem, de ha nem nézték az inzulint, akkor mindenképp megnézetjük, ha nem a doki, akkor a férjem biztos.
Mi ugy tervezzük örökre itt maradunk, egyenlőre nagyjából mindent jobbnak találunk mint magyarországon volt :-)

Alice ti merre laktok? Nantes télleg nincs túl messze, szeretem azt a környéket :-)

Én ezt a metforminet ma szedtem be előszőr, és ne is igazán ismerem a hatását. Annyit tudok róla, hogy 15 napig napi egyet kell szednem, és ha nem vagyok tőle rossztul, akkor napi kettőre kell emelnem hat hónapon keresztül. És csak azt tudom hogy valamit csinál a petefészekkel, de nem tudom pontosan, hogy mit :?
krumplis pogácsa
 
 


Rambóka!

Voltam az orvosnál (tényleg nagyon barátságos) és egyből felírta a metformint (2*1/2 850mg).
Volt vérvétel is( kb 3-4 kémcsővel ), annak az eredményét holnap tudom meg.
3 hét múlva vissza kell mennem ellenőrzésre és akkor megemeli az adagot amennyire kell.


Anita!

Üdv közöttünk! Nagyon sok segítséget fogsz itt kapni!

Kép
lara26
 
 


Anita, egyetertek Veled! En is pont annyi idos voltam, mint Te most amikor kikoltoztunk ide, eskuvo utan :lol: ...Hat igen, annak mar majusban lesz tiz eve :roll: ...De a velemenyem az itteni eletminosegrol azota sem valtozott. :wink: Nem akarom off-olni a forumot, ugyhogy pu ment.

Alice
alice27
 
 

 
 

Sziasztok!

Írtam, és elszállt. Ma már másodszor... :evil:

Espero, én jobban érzem magam a béressel, de ennek semmi tudományos alapja nincs.
1. Én a béres cég összes cuccával elégedett voltam.
2. Picit kevesebb vitamin, de több ásványi anyag.
3. 1700 Ft, és nem 3000.
4. Én egy kicsit tartok az elevittől, hogy túl nagy lesz a baba. Akkor is, ha a doki azt mondja ez hülyeség. Így viszont a baba is kap vitamint, és én is szívesebben szedem.
Valami viszont kell, mert nem tudsz mindent megenni kajában.

Anita, Alice, megértelek benneteket. Én is voltam külföldön 2 évet, még vagy 10 éve, és nagyon nem akartam kint maradni, erős magyar öntudattal. Egy jó volt benne, hogy hazajöttem, hogy itt találkoztam a férjemmel. :) De teljesen megéártem a fiatalokat akik ebben a teljesen kilátástalan helyzetben elmennek. Az EU szerint MO lakossága ideálisan 6 millió körül van.... :roll:
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Lara és Krumplis Pogi (Üdv köztünk!)!

Csak egy jó tanács, mielőtt még késő lenne!!!!!

ELSŐ HÉTEN MAX 1/4 TABLETTA ESTE!!!!!!
Utána, ha már jól vagy emelheted 2X1/4-re újabb 1 hétig!
Majd 1/4 reggel 1/2 este. És így tovább..., de mindig csak akkor emelj, ha már nem vagy rosszul tőle!!!!!Mellékhatások: Hányinger, hasmenés (de nem enyhe, hanem vízfolyásszerű, ezért CÉLSZERŰ PÉNTEK ESTE ELKEZDENI, h. hétvégén WC közelben lehess egész nap!!!!!!!!!!), szédülés, nyomorultságérzés, gyengeség!!!!!!
Felesleges hősködni, inkább kezdd el megfontoltan, minthogy abba kelljen hagynod, mint nekem 3X is!!!!
Az, h. az első nap után nem vagy MÉG rosszul, nem jelenti azt, h. később sem leszel!!!!!! Tartsd be az első 1/4-es próbahetet és ha még mindig nem fosol, csak akkor emelj!!!!!!!!
Lehetőleg törekedj a cukorszegény kajálásra az elején, mert különben csúcsokat fogsz dönteni rövidtávfutásból! :lol:
Az első 2-3 hét nem könnyű, de utána hozzászokik a szervezeted!!!! Tarts ki!!!!!
Meg reménykedj, h. te vagy az a fehér holló, akinek semmi gondot nem okoz!!!!!( De csak ha már két hete szeded és semmi mellékhatást nem érzel!!!!) :lol:

Egyébként tényleg segít leadni a kilókat, ahogy a 3 topicon tapasztalom!!!!! (Nálam egyenlőre csak felfelé jönnek :wink: , de messze nem olyan iramban, mint ahogy bogyó nélkül tennék!!!! Most tartok + 8-10 kilónál, attól függően, h. az 1 trimeszteri minusz 2 kilót beleszámítjuk v. sem! Pedig egyáltalán nem fogyózom!)
rambóka
 
 


rambóka!!!
késő!!!!
ilyen hasmenésem még nem volt!!!
létezik hogy az elsőtől ilyen vizes hasmenésem van? ez jót jelent? az jelenti hogy reagál rá a szervezetem?
aszem holnap csak télleg egy negyedet veszek be!!!!
krumplis pogácsa
 
 


az baj hogy reggel vettem be?
mindig este kell? és ha éjszak jön rám a rohanhatnék?
én egész nap itthon vagyok, nem csak hétvégén, akkor is csak este vegyem be?
krumplis pogácsa
 
 


Az baj hogy reggel veszem be? mindenképp este kell? mert én mindennap itthon vagyok, itthon dolgozom, igy közel a vécé.

Amikor azt mondod, hogy kerüljük a cukrosat, abba a narancslé és a gyümölcs is benne van?
krumplis pogácsa
 
 


Krumplis pogácsa!

Szerintem gyümölcsöt nyugodtan fogyaszthatsz, a gyümölcscukor nem azonos a kristálycukorral. A dobozos gyümölcslevek viszont tele vannak cukorral..még ha nem is írják. Az más, ha magadnak facsarsz narancslevet.
Én pont a metformin szedése óta kívánom az édességet..és még mindig hasmenésem van. Főleg ha telezabálom magamat édességgel. Arra a szervezet végképp nem tud reagálni.

Olvastam, hogy volt akinek helyrejött a PCO-ja önmagában úgy, hogy nem fogyasztott cukros ételeket..na de a szénhidrátot is kerülte-e, azt nem tudom.

Ja és ha elkezdted a nagyobb adagot, akkor szerintem ne csökkentsd. Jártam már úgy, hogy egy nap elfelejtettem bevenni. Majd folytattam..és jó kis hasmenés lett a vége...
babancs
 
 


Babancs, ez igaz a gyumolcslevekrol, es kizarolag csak olyat iszom, amire ra van irva, hogy nincs benne hozzaadott cukor.
Velem is elofordult mar regebben, hogy elfelejtettem bevenni egyszer, es akkor minden bajom volt...Ezt ugy kuszoboltem ki, hogy most szamozom a tablettakat, igy rogton latom, ha nem ok...Meg persze olyan is volt, mivel mar eleg regen szedem, hogy annyira rutinna valt, hogy nem emlekezetem, hogy beszedtem-e vagy sem...
Anita, ajanlom a fruktoz-t a cukor helyettesitesere. Barmelyik nagyaruhazban beszerezheto a szokasos vasarlas soran...en mindenhez ezt hasznalom.
alice27
 
 


Anita!

Nem értek egyet Babanccsal!!!!!!!!
Nyugodtan vedd vissza 1/4-re, mert különben a nem fog abbamaradni a vizfolyás és teljesen ki fogsz készülni tőle !!!!!!!!!!
Hidd el tapasztalatból beszélek, volt, h. két hétig próbáltam hozzászokni a teljes adaghoz, nem sikerült!!!!! Nekem sem mondta a doki, h. ez lesz az eredmény, így azt hittem bennem van a hiba és feladtam! :cry:
Később újra megpróbáltam, de ugyanaz volt az eredmény!!!!
Aztán megtaláltam ezt a topicot és a csajok elmondták, amit most én neked! Az eleje így is keserves volt, de megérte!!!!!
A gyümölccsel és a gyümölcslevekkel kapcsolatban: Szerintem az elején ne próbálkozz vele, mert nem lesz jó vége!!!! Csak ha már túlvagy 1-2 tünetmentes(!) héten, majd akkor!!!!!
Nem az a lényeg, h. répa- v. gyümölcscukor, hanem az, h. a metformin nem engedi felszívódni a szénhidrátot a bélből és mivel annak nagy az ozmotikus (vízmegkötő) hatása, ezért rengeteg vizet tart magával, emiatt van a vizes fosás!
A rosszullétek meg a közhiedelemmel ellentétben inkább a kiszáradástól, mint a vércukorszint leesésétől!!! Ezért igyál rengeteget!!!!!
Egyébként majd később szépen fokozatosan visszatérhetsz a szénhidrát fogyasztáshoz, de az sem baj - a fogyókúra szempontjából :wink: - ha nem! Igen jó alkalom a kajálás megreformálásához, mert az elején nem nagyon lesz étvágyad, és a bűnözés általában azonnali megtorlással jár!!!! :lol:
Ja és a mozgás is meg lesz (rövidtávfutás!!! :lol: :lol: :lol: ) !!!!
De ezek az én tapasztalataim!
rambóka
 
 


Alice drága!Még nem jött meg :wink: de ari vagy,hogy izgulsz értem!
Krumplis pogácsa!
Üdvözöllek Én is!Látom kaptál ezer tanácsot!Hidd el a metformintól fogsz tudni fogyni,kár ezért a hütőt kidobni és a spájzot felgyújtani.Könnyű az 50kg-osoknak,azt tanácsolni,hogy fogyjál le....Nekik könnyű! :oops: Te se jókedvedből vagy ennyi kiló....ugye?Mert Én se...Nálam szerintem nem sok ember eszik több zöldséget-savanyúságot és gyümölcsöt!Nem szeretem az édességeket,de ha felkelek 5-kor,kell innom egy édes kv-t,mert különben elájulok...de ennyi!Utálom a fagyit-palacsintát. :lol: -szóval nyugi,nincs veszve semmi!Kitartás. :lol:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Rejo!

Hogy vagytok????
Mi szarul! Reggel csirkejárással jutottam el a buszig, mert, ha megpróbáltam belehúzni (értsd normál járást megközelítő sebességgel menni! :lol: ) abban a pillanatban bekeményedtem!
Hálistennek kivételesen egy fiatalember átadta a helyet!!! Kész csoda! A többiek lapultak, mint sz.r a fűben!!!! :evil: Lehet, h. nem vagyok elég feltűnően terhes???? :twisted:
Ma nem csináltam semmit a melóhelyen! Úgy éreztem ez az a nap amikor takarékon kell működnöm! Átjártam a szomszédos rendelőkbe dumcsizni, főleg oda, ahol van légkondi!!!!!
Lehet h. a hátam mögött megszólnak, de úgy éreztem ma ez szükséges a túlélésemhez!!!! :lol: :lol: :lol:
Most meg pörög Mütyűrke, mint a propeller!!!!! :(
A gyógykéz (csak apáé bír ezzel a tulajdonsággal!! :D ) meg csak 7-kor indul el Szekszárdról! :cry: :cry: :cry:
rambóka
 
 


Jesszusom!!! értemmiről beszélsz, muszáj visszavennem mert ezt nem bírom ki hetekig!!
Mi jön ki belőlem? minha a gyomorsavam jönne ki!! jujdefájapopsim!!! :shock: :shock: :shock:
mivel még eddig ez az első amit bevettem nem hiszem hogy számít ha holnap lejjebb viszem az adagot.
teljesen kész vagyok!!! ilyet még soha életemben nem tapasztaltam!!!
krumplis pogácsa
 
 


...ha nem baj Anitának hívlak Én is!
A fokozatosság nagyon fontos,látod Rambóka is ,hányszor kezdte el...és a lényeg,mindig este emeljed az adagokat,ilyenkor azért már nem annyira aktív a szervezet,nem harcol 100%-ig az új anyag ellen :wink: :!:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Pogi! (így jó lesz? :wink: )

Kicsípett popsira A vitamin olaj (jó az olivaolaj is!!!!), v. babapopsikrém a megoldás! Ha esetleg van a régi jó öreg Nívea krémed, a lapos sötétkék fémdobozos, az nagyon tuti!!!!!!!
rambóka
 
 


Rambóka!Rejo nyaral már...nem? :P vagy mégsenem?
Sokkal nagyobb a pocakod?De szerintem se nagyon látszik a terhesség nálad...kb.olyan,mint aki dinnyét lop! :lol:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Kandika!

Hétvégén vettünk dinnyét. Kérdezte a srác, h. mekkora legyen? Mutattam, h. EKKORA!!!!! :lol:

Tényleg megyek is falcsizni (h. legyen még egy okom éjjel pisilni! :lol: )
rambóka
 
 


Rambóka!Nem hinném,hogy újdonság lesz a dinnye után a sok pisilnijárás...legfeljebb 2-vel töbször...mi az a harmincakárhány pisilés után :wink:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Jesszusom!

Most nézem a híradóban, h. mi van Budapesten!!!!! :shock: :shock: :shock:
Ez az eső itt nálunk is sok lenne, nem hogy a betonrengetegben!!!!
Küldjétek a maradékot!!!!! De csak óvatosan!!!!! :lol:
rambóka
 
 


Sziasztok!
Itt vagyok,de nem tudtam még az előző oldalt sem végigolvasni :oops: :(
Gyerkőc lapoz önhatalmúlag! :twisted:

Rejo
Kellemes nyaralást!

Andika
Lehet még az a teszt kétcsíkos,én nagyon drukkolok hozzá!!!!!!!!!!!!
Munka :(

Rambóka
Odafértél a pacienshez?

Mindenkinek köszönöm a gratulációkat,és elnézést kérek,hogy ilyen keveset tudtam írni :oops:
Aki kérdezte,hogy hová is vettek fel :lol:
DE-EFK. diplomás ápoló szak (vagyis most ápolás,betegellátás a neve,de az elég hülyén hangzik sztem :shock: )

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok!!

Pogi üdv!!!! a lányok nagyon okosak és sokat tudnak írni :) ők majd eligazítanak tuti!!én csak kérdező vagyok általában és egy két sor tőlem is futi :lol:

jó, hogy kicsit élénkült a topik hétvége óta.

Andi én is drukkolok a + tesztnek!

Okr neked írtam a hőmérőbe.

Ella pihizel ,minden ok? nem unatkozol ugye? Kavicsról nincs hír?

Rambóka sztem te is élvezed majd a pihit,ilyen napok után. Babaszoba készen? komód? képet!!!!

a hőmérősbe tettem görbét,a mikroszkóp után ő is pé-t jelez remélem nem hazugok :)

Pusssz
Vendég
 


Köszönöm a drukkokat! :wink: szombaton eldől minden,ha addig nem jön a "nyomi kosaras"!
Kincsecske!hühaaaaa,ez nagyon jó szerintem....pár nap és tesztelheted a pozitívat! :lol:
Rambóka!Ne is mond az esőt,eddig mostam fel a teraszt...tetőtérben...férjem kitett 2 db nyomtatót és kifolyt belőle a fekete patron.....szép látvány volt,meg elég kajszis összeszedni,hogy ne csipögjön le a földszintre.... :evil: -de most ,már küldöm máshoz,mert lassan 3órája esik.....
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Köszönöm a drukkokat! :wink: szombaton eldől minden,ha addig nem jön a "nyomi kosaras"!
Kincsecske!hühaaaaa,ez nagyon jó szerintem....pár nap és tesztelheted a pozitívat! :lol:
Rambóka!Ne is mond az esőt,eddig mostam fel a teraszt...tetőtérben...férjem kitett 2 db nyomtatót és kifolyt belőle a fekete patron.....szép látvány volt,meg elég kajszis összeszedni,hogy ne csipögjön le a földszintre.... :evil: -de most ,már küldöm máshoz,mert lassan 3órája esik.....
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Hát csajok!!!
Olvasom a régebbi bejegyzéseket, és én má totál meg vagyok győzve erről a metformine-ről!!!!
Olyan mintha egy izgamas krimit olvasnék!!! ugy drukkolok mindenkinek, hogy sikeráljon kinyomozni a baját, aztán jön a Metaformir!!! ez a Sherlock Holmes!!! ez a Culombo!!!! ez a Hercule Poirot!!! és lefülel mindet PCOS bajt!!!
remélem nekem is használ majd, mert nagyon rámfér!
ugy szeretném már hogy a mensim is megjöjjön, má mingyá nem is tudja a vonalzóm számolni!!

Van köztetek olyan vagy ismertek olyat is akinek az áll szőrikéje is elmúlt vagy legalábbis visszaszorult tőle?
Olyan jó hogy van ez a hely, ahol elmonhatom a bajaimat és nem kell azt hinnem hogy csak én vagyok ilyen szakállas meg dundi meg vacak mensis csajszi az egész világon!! Ne tudom ti hogy voltatok vele, de nekem évekig komoly depressziót okozott ez a szőrike meg a dundiság, és ha nem találkozom a férjemmel, aki mindenben partner, és aki segített ezeket a gátlásokat felszabadítani, akkor nem is tudom mára élnék-e még. Nagyon nehéz volt fiatal 18-20 éves lányként feldolgozni, hogy szakállam van és dundi vagyok és azt hittem engem nem is lehet szeretni. Rengeteg orvosnál jártam és mindenki csak azt mondta, hogy nem tudják mitől van, menjek haza, fogyjak le, aztán fizessek be egy lézeres kezelésre és azzal majd elmúlik a szőr.
Ne haragudjatok a szómenésért, de olyan jó végre kiönteni a szívemből ezt a rengeteg keserűséget!! Ha belegondolok, hogy csak ez a bogyó kellett volna és akkor soha nem játszom olyan ostoba gondolatokkal, hogy... de ez inkább ki se mondom!!
A férjem csodálatos ember, nagyon sokat segített, de most érzem igazán hogy felszabadultam!!!
krumplis pogácsa
 
 


Kandika, én sem az "ötvenkilósok" táborát szaporítom ( egész életem arról szólt hogy csesztettek hogy fogyjak le, ilyen súllyal nem lehet versenyezni esztétikai sportágban...), de azt azért írtam hogy amit én mondok az az alap, egyszerű eset, akinek olyan az anyagcseréje hogy a kevesebb energiára lassulással válaszol az alapból szív mint a torkos borz, és a végén képes napi 1 pohár tejtől is hízni :-(
De van olyan hogy valaki a csodamódszerekben hisz és a végén belebetegszik vagy épphogy elhiszi hogy így mindent ehet bármennyit és nem fogy, sőt. Természetesen a topicra írók nem ebbe az agyament kategóriába tartoznak gondolom, csak mint edző szerettem volna kicsit megerősítgetni azokat akik fogyni akarnak abban hogy a csodamódszereknek nem kell bedőlni.
Hú, a metformintól én is félek már előre... na majd kiderül... :S

Anita, a metformin tk közvetett úton teszi helyre a petefészkedet, alapvetően ez egy II.típusú cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszer, az inzulinra való reagálást fokozza. Mivel ezt is az agyalapi mirigy irányítja csakúgy mint a petefészket, ezért ha az egyikkel baj van, általában a másikkal is. Namármost ha az inzulinrezisztenciát helyrelökjük, akkor ez kiküszöböli a helytelen működést szép lassan mindkét területen- vagy valami ilyesmit mondott belgyógyász ismerősöm :-) Orvos csajok bizti röhögnek rajtam meg a cseppet sem precíz megfogalmazáson :-)
felícia
 
 


Szőrök nálam is ezerrel vannak-lennének ha nem iratám őket.
Áll, has, mellbimbó körül, láb, comb, fenék... ráadásul hogy vidámabb legyen a dolog a hajam is sötét úgyhogy ezek is.. szerencsére az államon csipesszel ki tudom huzigálni nagyjából, mell körülről teljesen, a lábamat meg leborotválom 8 minden mástól begyullad) és kész. Én próbáltam a lézert: 3x voltam, utána tök jó volt úgy 2 hónapig minden kezelés után, azt hittem egy életre megoldottam mindent ...- nos 1 év múlva mintha nem is csináltak volna semmit. Minden a régiben. Ja, nekem is volt gátlás bőven, én még dokik elött is szégyelltem magam, aztán egyszerűen rájöttem hogy ezt magammal kell lerendeznem, senkit nem érdekel hogy milyen LENNE ha nem szedném, mert szedem... asszem az én lelkivilágomat is a pasik tették rendbe, amikor rájöttem úgy idősebb tizenéves koromban hogy igenis bejövök nekik, tudok velük bánni és vannak dolgok amikkel meg tudom őket fogni, nem vagyok rosszabb egy barbie-nál csak más :-)
És amúgy állítólag a PCO-s csajok a magasabb tesztoszteron miatt jobbak az ágyban :-) Nagyobbakat élvezünk :D:D:D
felícia
 
 


köszi felicia :-)
közbe hazajött a férjem és kiszedtem belőle mindent erről a bogyóról meg elolvastam az orvosi könyveit, meg egypár szuper cikket, ugyhogy mosmá képbe vagyok :-)
krumplis pogácsa
 
 


[quote="felícia"] írta:felícias amúgy állítólag a PCO-s csajok a magasabb tesztoszteron miatt jobbak az ágyban :-) Nagyobbakat élvezünk :D:D:D


ebben lehet valami :wink: :wink:

én is irtom ahogy tudom, de a lézer nekem se segített semmit, mostmár persze értem miért nem!
krumplis pogácsa
 
 


Sziasztok lányok !

Visszaolvastalak benneteket és nagyon örülök hogy ilyen élettel teli ez a hely. Fantasztikus érezni, hogy a gondjaimmal bajaimmal nem vagyok egyedül a világon. És hogy PCo meg minden „izé” ellenére van akinek sikerült a nagy álom. Nézegetem, gyönyörködöm a táblázatban:-) Egyre több a kismami.

Andi!
Szombaton tesztelsz legközelebb? :) Szurkok mennek ezerrel. Bárcsak te lennél a következő + tesztes :)

7kincs!
Szupi hogy nálad is alakulnak a dolgok. Bizonyitott pé…ez fantasztikus. Szoritok :)

Kriszta!
Most olvasom…Gratula! Sok. Sok tanulás vár majd rád, de tutti megéri. Nagy dolog, hogy sikerült :-) Nagyon élénk gyerkőc mostanában Ada, és ez jó. Mert jó ha van otthon élet, gyermekzsivaly.

Anita!
Üdvözöllek én is. Fiatal vagy, ez jó. Szerintem metformin segitségével minden helyre jöhet nálad, csak türelem. Segit fogyni (nálam bejött), szőr vissza nem nőtt de azóta nem nő új…és mint látod a baba is megérkezik, amint helyre jön a ciklusod :) Egyébként én is fokozatosan kezdtem a metformint és nem is volt rosszullét.

Gabi!
Veled mizu? Hogy vagy? Csini kis vonalzót gyártottál :-)

Nah mára ennyit. Pusszantok mindenkit!

Gina :lol:
Vendég
 


Andika
Szombatig küldöm a pozitívvá alakító energiákat! :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: kapd el őket gyorsan!

Krumlipogácsa(Anita)
Üdv!
Őszintén szólva nálam még mindig előjön a hasmenés néha,de már nem vészes!Rambóka adagolási útmutatója nagyon jó! :D
Remélem hamarosan babás leszel!

Felícia
Mondd csak,nem ismered véletlenül a férjemet? :shock: Mert a fogyás-kalória-mozgás hármast ő is így propagálja-nekem :idea:

Espero
Ha a gravida nevű készítmény azonos a Metarnaval,akkor abban van jód is ,úgy tudom.Sőtt,szelénnel kieg. változata is kapható.
Jól emlékszem,hogy még rókakomázol?! :x Szegényke!Csak elmúlik már!

Lara
Nem vagyok tb. ügyintéző,de mia problémád?Hátha tudom a válszt.Kiokosodom lassan ilyen téren is! :wink:

Csillagfény
Remek főnököd van!

Babancs
Mivel próbálják kezelni a szemedet most?

Alice
Köszi a gratulát!

Kincs
Megnéztem a görbéd,nagyon tuti!

Rambóka
Én is nyári pocakos voltam,de ha ültem,nem látszott igazán.Egyszer a buszon egy öregasszony -mivel nem adtam át a helyem-fogta magát,és bele akart ülni az ölembe :shock: Szerencsére még fel tudtam pattani,és így a székre ült.Na,volt irulás-pirulás mikor meglátta a hasam. :wink:

KépKép

KépKép
okr
 
 


Hát most iagzából ugy vagyok vele, hogy nem esem kétségbe ha még pár hónapig nem lesz a baba, mert ha előbb ezzel a bogyóval meg a diétával meg mozgással sikerál kicsit karcsúsodnom akkor csak jobb lenne egészségesebben megbabásodni.
Nem gondoltam hogy valaha ezt mondom hogy hajlandó vagyok várni akár félévet is, hiszen már egy éve próbálkozunk, és a vetélés óta kicsit még ki vagyok készülve, tulajdonképpen az csak a múlt hónapban volt, azóta nem volt még mensim, de ha ez hogy rájöttek a bajomra segít, akkor állok elébe. Egy év állandó bizonytalanság után, hogy lesz-e mensi vagynem, már mindent tudni akarok előbb ha rendbe lehet hozni. Azt hogy peteérésem volt- e a mai napig nem tudom, bár egyszer nyilván volt, de nem néztem semmilyen módszerrel csak a billingsel, de azon meg nem tudtam kiigazodni, mert volt hogy a 34. napon lett olyan a nyák, mint aminek középidőben kellett volna lennie.
Most egyenlőre boldog vagyok hogy kiderült, szépen szedni fogom a bogyit, diétzok ráveszem magam a mozgásra, és néhány hónapig nem gondolok a babára. Akkor fog jönni, ha egészségesen ki tudom majd hordani!!!
krumplis pogácsa
 
 


Rambóka és sorstársak!

Köszi a szivélyes fogadtatást!!!
Nem mondom eddig nem sportoltam aktívan, de most, hogy olvastam a lehetőségeket amiket ez a gyógyszer kínál, hát szóval szégyen a futás, de hasznos lesz!!! :lol:
Pont hétvégére terveztük, hogy megyünk strandra. Lehet, hogy ez megint elmarad? :shock:

Kép
lara26
 
 


Okriszti!

Ne haragudj, de nem értem ezt a részt:

"Nem vagyok tb. ügyintéző,de mia problémád?Hátha tudom a válszt.Kiokosodom lassan ilyen téren is! "

most egy kicsit le van lassulva az agyam. :oops:
Lehet, hogy kellene aludni mennem? :lol:

Kép
lara26
 
 


Kép
Espero!Tök jó,hogy Te,mindig annyi idős vagy pontosan,mint a táblázatban :lol: !
Krisztinke!Hát jól jönne egy kis pozitív energia....befognám,szívesen....Még a szombatot várom...hátha egy sacc miatt,csak akkor telik le a kimutathatóság....ha addig se jön meg,hát akkor ismét a régi vagyok...számolom ,magamnak is az üres napokat! :(
Na jók legyetek csajok,megyek dolgozni....
Szyszqo!18-kor a M'Donáld's elött! :lol: :lol:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Lara
A táppénzel kapcsolatban volt kérdésed nem?Arra válszoltam,hogy ha megírod mi a probléma,talán tudom a választ.

Andika
A "régi vagyok" a baba várást jelenti ugye? :D

Boginak utólag,Csakegynek előre Boldog Névnapot Kívánok!
Kép

KépKép

KépKép
okr
 
 


Okr!

Ma megyek vissza a szemészhez. Vannak ma már olyan kontaktlencsék is, amelyek alkalmasak a szemtengelyferdülés kezelésére, vagyis cilinderesek. A szemüvegem már olyan, de nem szeretek szemüvegben.
Amúgy lehet kezelni lézerrel is. Az utóbbinak nem vagyok híve, mert ha megműtik lézerrel, akkor utóbb ha romlik, már nem lehet lencsét hordani.

Ginuska!

Nyaralás milyen volt? Horvátoknál voltatok? Hogy vagy most?

--
Ja a tesztoszteron dologgal egyetértek, ami az ágyat illeti. Az egyik nőgyógyász azt mondta nekem...jó a magas tesztoszteron, kell az a libidóhoz!

de ha gyereket akar az ember lány mit csináljon???

A tegnapi hőm 36,8
a mai hőm 37,0 most mire gondoljak??
babancs
 
 


Okr! :)

Ella2 kérdezte a tb-s dolgot.

Kép
lara26
 
 


Babancs! azért óvatosan azzal a lencsével ami cilinderes, mert ha rosszat veszel akkor csak tovább ronhat!
A lézert a férjem sem támogatja, ő nem csinál ilyet, még ha megkérik se.
krumplis pogácsa
 
 


Rambóka!

Megkérdeztem az eredményeimet.
Azt mondta az orvos, hogy minden rendben van jók az eredmények, csak a koleszterin magas egy picit. Hát ezzel az eredménnyel szerintem kereshetek egy másik nőgyógyászt, "mert ez nem indokolja a gyógyszer szedését."

Neked is ilyesmi volt az eredményed?
Valójában ez a gyógyszer a mi esetünkben visszaszorítja a ciszták képződését és ezért kell szednünk, + megakadájozza, hogy a baba elmenjen. ( Nekem ez maradt meg a fejemben amit olvastam erről).

Kép
lara26
 
 


Sziasztok!

Okrkriszticske nem vagy semmi! Gyerkőc mellet azt mondtad most visszamész dolgozni, és még tanulsz is? Stramm csajszi vagy nagyon! Én örülnék, ha az egyiket bírnám.

Szőrőskék!
Szőrök: nekem is csökkent a metformintól (pedig 1,5 hónapig szedtem), most megint egy kicsit több.
Én is nagyon sokmindent kipróbáltam, a lábamon a gyantázás jött be, kb 1 - 2 hetente nyáron térdig, felette mondjuk 2-3 hetente. Télen mondjuk 2-3hét térdig, felette havonta. De sokx elhanyagolom. :-((((
Az a melegíthetős gyanta nagyon jó, mintha kozmetikusnál lennél, de nem tudom, nekem jobb, ha magamnak csinálom.

Cici: érdekes, nekem ez most kezdett jobban, erre még nem tudok semmit.

Arc: gyantázom, hetente, közben meg csipesz.
Abban is reménykedek, hogy a gyantától kopik a szőr.
Kar: epillátor.

Szóval jó időigényes tevékenység. De mindig arra gondolok, lehet, hogy pont a legszőrtelenebb csajok a legszőrösebbek, mert akinek csak pihéi vannak, az nem tünteti el. :roll: Én is teljesen kopasz csirke vagyok :) Egy csaj mondta is egyszer, hogy neki nincs rendben a tesztoszteronja, mondtam nekem se, azt mondta, annak azért lennének jelei is. Ha tudná....

A duci csajok egyébként is jobb kedélyűek, és lehetnek nagyon csinosak.
Én 65 kiló voltam és 162 cm terhesség előtt. Most 68 kb. Lehet, hogy szülés után 72 leszek, akkor majd visszafogyok egy kicsit, és ha vékony nem is leszek, de csinos még lehetek.

A gravida miért lenne ua, mint a materna? Ne ijesztgessetek! :roll:
csillagfény
 
 


Nekem csak bajszom van...szőke és pihés..de a férjem már szóvátette..nem fogom kiszedni, mert akkor utána sötét szőt fog nőni. Na meg a mellbimbómnál 1 db. hosszú sötét..azt kioperálom szemöldökcsipesszel.

Krumplis pogácsa!

Köszi a tanácsot..muszáj a cilinder..megbízok a doktornőben. Remélem jó lesz a lencse.
babancs
 
 


Sziasztok!

Húúú de rég voltam. :( Mentségem is van: táppénzre vettek a jobb vállammal. Van benne egy izom, és valszeg zokon vette a sok egérgomb klikkelést. Potyogtak a könnyeim ha az ujjaimat mozdítottam.
A helyzet jobb lett. Viszont tele van a hócsukám:
a rhematikus (50 fele) közölte velem, hogy fogyjak 20 kg-ot és nem fog fájni semmi. Biztos igaza van, de ő a cirka 120 kg-jával mondta mindezt nekem........ Naná hogy hallani hallott már PCO-ról, de nem ismeri.

Viszont holnap indulunk Miskolctapolca (és környékére), s majd ott jót fog ázni a jobb oldalam. :lol: Nem leszek, csak 14-én legközelebb!

Pogi! Tuti helyre jöttél. Itt sok tanácsot fogsz kapni, no és sok lelki támogatást. :lol:

Rejoka én tavaly Pécsen nyaraltam, s nekem ez a város lett a szívem csücske. :lol:

Az összes Krisztinek sok boldog névnapot kívánok! :lol:

Hát csajok legyetek ügyesek, és jövök szeretnék látni pár újdonsült kismamit. :lol: A kismamiknak meg sok-sok pihenést kívánok!

Bye!
beebeey
 
 


Na csak, hogy én is panaszkodjak: elvoltam anyósomnál..és rosszul lettem. Ömlött a víz rólam, szédültem, és elszürkült minden, alig láttam. Behypóztam, vagy mi?
Apósom elvisz terheléses vércukorvizsgálatra..ez a metformin lehet, hogy nem a megfelelő...
Ráadásul hidegfront van...megint itt a migrén :(
babancs
 
 


Sziasztok!

Babancs,
Lehet, hogy a metformin túl sok, amit kapsz. Én is úgy éreztem, hogy nekem is egy kicsit sok, esetleg beszéld meg a dokival, hogy csökkentsétek.
Mikor volt a rosszulléted? Én simán a meleg miatt is tudok így rosszul lenni.
csillagfény
 
 


Bocsi Lányok, hogy bepofátlankodok!

Anita!
Örülök, hogy rád találtam. Nagyon aggódtam már érted. Több e-mail-t is írtam, de nem kaptam rá választ. Ha gondolod, írjál pár sort. Itt visszaolvasgattam az üzeneteidet, és nagyon sajnálom a PCO-t. Brill a mi topikunkból is PCO-s már két éve, nagyon profi már a dologban. Kis vékonyka, nagyon vigyáz arra, hogy el ne hízzon, és most lombik előtt gyógyszert szed. Már volt egy sikeres lombikja, csak sajnos pont a PCO miatt ment el a baba. A következőnél jobban oda fognak figyelni erre.
Sokat gondoltam rád, és nem adtam fel, hogy egyszer újból felbukkansz. Hiányoztál!
Puszi,
Vendég
 


Csillagfény
Hát vki írta,hogy a materna nevet váltott.Mivel én nem szedem :oops: ,így az infora hagyatkoztam teljesen.Igazából már nagyon izgat a dolog,hogy mi is van ezzel a vitaminnal!? :shock:
A lábamat én csak télen gyantázom,mert nyáron nem bírom megvárni azt a szőrhosszt,amit már leszed a gyanta :oops: ilyenkor marad a kéthetes epilálás.Ami egyébként nagy haladás,mert régebben hetente kellett! :lol:

Lara
Hát bocsika :oops: :oops: :oops: Nem tudom,miért jártál a fejemben,mikor olvastam Ella kérdését?! :?:

Nóra1 írta :
15 DPO-n van ma,a hője még mindig magas,a cicik is feszülnek :D ,holnap tesztel!
Már tolmácsoltam drukkjainkat!!!!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Csillagfény!

Hát a 2*500 mg-os adagon nemtom lehetne-e még csökkenteni.
Sajnos nemhogy javulnék, inkább romlok. Remegés, szédülés, fátyolos látás, üres gyomorérzés..állítólag ezek a cukorbetegség tünetei.
Holnap elmegyek egy másik háziorvoshoz. A mostaninak mondtam, hogy meg van duzzadva a pajzsmirigyem..erre ő azt mondta, én ne állítsak fel diagnózist. A szédülésre meg a remegésre azt mondta, hogy pszichés. Akkor miért nem javasol valamit?? Vitamin, pszichológus??
Azt már nem is mertem neki mondani, hogy a nyakamban minden nap képződik egy göb és iszonyatosan fáj. Milyen háziorvos az, akinek a beteg nem meri elmondani a panaszait.
És ilyen orvosok dolgoznak...Még ha hipochonder is lennék vagy vagyok, jogom van elmondani a panaszom.
A nővérem holnap elvisz a saját háziorvosához, aki fiatal és nagyon alapos. Az én háziorvosom egy szipirtyó, vén boszorka, akinek állandóan a cigi lóg a szájában még a rendelőben is. Ehhez mit szóltok? A rendelőben a folyosón tilos a dohányzás, de bent az orvos meg egyiket szívja a másik után.
Ez a vénasszony azt sem tudta mi az a PCO..
babancs
 
 


szia angie :D :D :D
irtam neked privit :-)

babancs! ez elég durva!! jobb is ha házirovost váltasz!! asse tuggya mi a PCO? az egyik orvoscikkben azt olvastam, hogy a tünetek alapján már háziorvosi szinten fel kellene merülni a PCOS lehetőségének, ugyhogy elvileg ezt ismerniük kellene a háziorvosoknak. És dohányzik? nem valami meggyőző az az orvos aki cigizik! hát ha valakinek nem szabadna, akkor azok pont az orvosok, nem?
egyébként ezt a göb dolgot mond el, mert az lehet hogy egy másfajta betegség, aminek a tünetei amugy hasonlóak a PCOS-hez, és előbb a pajzsmirigybetegséget ki is kellene zárni!!
krumplis pogácsa
 
 


Babancs, szerintem ahhoz a dokihoz menj (nőgyógy, endokrin?), aki felírta a metformint, de minél előbb. Az is lehet, hogy valami ritka allergiás reakciód van. Ami a háziorvost illeti, szabad orvosválasztás van, keress egy másikat!

Okr, nem hiszem, hogy az a gravida lenne, legalábbis remélem. A béres cuccok 90%ban jók. Nekem legalábbis. Érdekes, nekem kb 0,5 centit már leszed a gyanta. Én annál kisebbet epillálni se tudok.

Csajszik, én tényleg klinikai ló vagyok. nekem most van hányingerem. A 13-14. héten Normális ez??????????????????
csillagfény
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?