Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Csajszik!

Timi!
Voltál már szívuh-on?
Ropinő :D

Réka!
Remélem minden rendben lesz az esküvőn, és ez lesz eddigi életetek legszebb napja!!!! Képet majd mindenképp rakj fel!!

Winnie!
Mit mondott a doki, fürödhetsz a nagy Balatonban?
Nekem Jáziról egyetlen darab uh-os kép sincs. Itt Egerben nem adnak, csak ha valami baj van a babával. Most viszont Babszemről már van 2db :)
Gratulálok a mobilhoz! :lol:
Az valóban így van, hogy a szüléssel nem fejeződik be az aggodalom, de szerintem akkor is más lesz. Amíg odabent volt Jázi, nem tudtam annyira nyomon követni, hogy minden rendben van-e vele, egyáltalán meglesz-e mindene, stb. Aztán amikor már megszületett, és nem sírt, akkor tudtam, hogy minden okés, ha pedig sírt, akkor az vagy elmúlt egy evészettel/tisztába tétellel/vetkőztetéssel/öltöztetéssel, stb vagy ha nem, onnantól elég volt aggódni. De most én is parázok, hogy ha nem mozdul meg a pocakban, akkor miért nem, ha nagyon rugdos, akkor miért, aztán most parám, hogy szivárog a magzatvíz, úgyhogy csak beruházok tesztbetétre, aminek darabja 1000Ft ( :x ), stb, stb.
Amúgy lehet kapni dopplert is, potom 90.000Ft-ért. Biztos nyugodtabban tudnék aludni éjszakánként, de azért ennek már elég húzós az ára :cry:

Dorka!
Biztos minden rendben lesz a méhlepénnyel! Gondolom közel tapad a méhszájhoz...

Niki!
Nagyon jó a tábla! Úgy látom, hogy az eleje nagyon bekékült.... :)

Beuka!
Üdv közöttünk, és gyere minél gyakrabban!

Ilgya!
Nagyon édes a babócád a képen!!!
Szerencsére jó lett a terheléses vércukor, 4,9/5,2 Ja, és nekem egyből a lötyi volt :(
Hááát, azért a 30kg sem semmi :lol:

Szana!
Én úgy tudom, hogy az a jobb, ha a hátsó falon tapad a méhlepény, mert így könnyebb a babamozgást is érezni, meg az uh-on vizsgálódni, és a szülés is gyorsabb. Persze nekem Jázival mellső falon tapadt, és mégis viszonylag gyors volt a szülésem, szóval ki tudja...

Sziszike!
Biztos minden rendben lesz az uh-on, ne izgulj!!!

Őzi!
Gratula a magzatmozgáshoz!!! :P

Beus!
Üdv közöttünk! Mesélj magatokról!!!


Na, és akkor egy-két kép :)

evészet1
Kép

evészet2
Kép

strandon
Kép

együtt a strandon (ez a legbénább kép ( :lol: ), de ezen látni legjobban a pocakom)
Kép


Pá, Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


egy lemaradt

névnapi ajándék
Kép

Kép

Kép
brigó
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

Üdv, Beus!

Brigo, IGEN, a két tilalmamból kettőt feloldott a dokinő (fürdés, és szex ;)), így már csak a sport tilalom maradt fenn. Úgyhogy tök jó, Balcsizni is fogok tudni, persze mindent csak óvatosan :)

Niki, nem tudom, hogy kell-e szívhangot ellenőrizni, nekem most nézte először, de aztán láttam, hogy beírta a kiskönyvbe, ott elvileg van egy olyan oszlop, hogy magzati szívhang....
De az is lehet, hogy most szerezte be a dokinéni a dopplert, mert eddig nem láttam ott nála, meg múltkor mindtha azt mondta volna, hogy nincsen. És lehet, hogy mivel új még bőven használja. Szóval passz.
És igen, én olvasgatok, még a múltkori nem sikerült terességnlé megvettem kettőt (Terhesség hétről hétre - ez tök jó, mert tényleg hetenként leírja, hogy kb hol tart a baba, meg milyen változás várható bennem, a másik pedig a "problémamentes terhesség --- mind a kettő szép színes, könnyen olvasható szőkenőknek is, bár annyira azért nem vagyok szőke :wink: ), most meg még kölcsön kaptam párat...(Az a 9 hónap - ez olyasmi, mint a hetes, csak hónaponként, és most ezt a vicceset. kaptam még mást is, abba még nem olvastam bele, nem színes ;)).
Nekem tök jó, hogy vannak ezek a könyvek, első terhességnél nekem tök sok segítséget adnak, meg nyugtatnak, meg jó követni, hogy hol tartunk, mire számítsak, stb. Ha Te nem olvastál, honnan szereztél be infokat?

Na most így reggelre ennyi, utsó nap a szabi előtt!!!!! :D :D :D

winnie

KépKép

KépKép
winnie27
 
 

 
 

Sziasztok,

Megnezegettem en ia konyvesboltaban azokat a konyveket amiket mondtatok, beleolvasva tenyleg viccesek :lol: Bar masodik babasan ,ujat mar nem mondanak :wink:

Flexinyul
Szerintem az mar a baba volt,erezhetted siman,ha vekony vagy akkor plane.

Winnie
Jaj jo is az a szivhang hallgatas.En is imadom, amikor a dopplerrel hallgatja a vedono vagy a dokino.
Gombamegelozesre szerintem nagyon jo ha mindig intim szappant hasznal az ember.

Szana
En ki sem teszem a labam a huvi irdabol meg a kocsibol.Otthon azert jo meleg van,de foleg az udvaron vagyunk,ott meg ki lehet birni az arnyekban....
Erdekes amit irsz,en meg ilyet nem hallottam hogy egy ejjel alatt no a poci:) Nekem is novoget mar rendesen,szerintem jobban mint anno,de en is csak a tukorben csodalkozom el neha, hogy mar mekkora :D

Beus
Udv kozottunk :D

Niki,
Ismeros amit irsz. Mi is osze vagyunk nove apaval. 2 ev utan hazasodtunk ossze es utana 1 evre mar jott is Alex. Szeptemberben leszunk 5 eves hazasok,de meg most is ha nem latom ,ihanyzik nagyon. Babaruhat csak egyszer vittem vasarolni,bar altalaban egyutt megyunk,de az eleg is volt neki.UTana mar csakanyuval mentem,jo kis moka volt :wink:

Brigo
Jazi nagyon kis cuki husi :lol: Neked is szep meretes mar a pocid :D

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Szép jó reggelt!

Niki,

Nekem a védőnő a 12. hét óta hallgat szívhangot, bár első alkalommal nem találta, ugyanis kicsit kezdetleges volt a szerkentyű...
A doki pedig a legutóbbi terhesrendelésen meghallgatta; nem tudom így lesz-e minden alkalommal - én örülnék. Nagyon megnyugtató volna.

Brigó,

Jázi nagyon cukita; a mi kislányunkat is Jázminnak fogják hívni; ez volt az egyetlen név, amiben anno egyetértettünk a párommal...
:D
Egyébként a terheléses vércukor eredményére mennyit kellett várni?
Nekem ez lesz a következő vizsgálatom, bár az ellenanyagszűrés része jobban érdekel, én ugyanis 0 negatív vagyok:(
A magzatvízszivárgás nekem is parám...teljesen kiborító, hogy mindig aggódom valami miatt :lol:

Winnie,

Mikor indultok a Balcsira és meddig tart a nyaralás?

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziasztok!

Niki, Kata, ez az össze vagyunk nőve effektus nálunk is ismerős, mi jó 3 éve vagyunk együtt, októberben leszünk két éves házasok, így mi is viszonylag "friss pár, friss házas". De remélem ez az összenövés marad. Babaruci vásárlásnál ugyanakkor nem tom mi lesz, mert ált ha jön velem vásárolni (akár nekem, akár neki), akkor azért hamar elfogy a cérnája.... de hát a babaruci talán más lesz ;)
meg bababútor, babakocsi... De én is bizti viszem majd anyut, ő meg ultralelkes lesz :)

Szabi: Az a jó a mi munkánkban (könyvvizsgálat), hogy bár télen "szezonban" behalunk, és baromi sok munka van, a nyár lazább, így ki tudunk venni 3-4 hét szabit. Így én is 4 hét szabit veszek most ki. Ebből szűk egy hét lesz Balcsi, és két hét Ausztria. Elvileg 1 hét Németo lett volna az elején, de problémás kezdeti terhesség miatt nem akartuk bevállalni. No meg a 800 km utazás sem lenne fincsi... de tök jó lesz!!!!! MÁr nagyon várom! :D :D :D

Magzatvízszivárgás, ne ijesztegessetek, én még nem jöttem rá, hogy ilyen para is lehet (korai is még......), de majd bizti én is kitalálom magamnak....

Kata, az intim szappanra már én is rászoktam, remélem így kúppal + kenőccsel gyorsan kipusztítom őket. Kül rájöttem, eddig miért nem lehetett kezelni, a kúpra rá van írva, hogy első 3 hónapban nem használható...

winnie

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Kataa,

Úgy látszik kicsit bután fogalmaztam anno, persze, hogy nem egy éjszaka alatt nőtt meg a pocim, csak aznap nagyon fájt és reggelre látványos volt a növekedés, a párom is rögtön kiszúrta, hogy nagyobb lett. Tényleg nektek nem volt fájdalmas? Anyósom már "nyugtatgatott", hogy ez csak rosszabb lesz :shock:
Sebaj, csak nőjön jó nagyra!!!

Winnie, ez nagyon jól hangzik!

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziasztok,

Már megettem vagy fél kiló barackot és még minidg olyan éhes vagyok.:)


Brigó,

Nagyon tetszenek a képek, én még mindig nem tudom őket felrakni.:( Ma már meg fogom próbálni, rászámon az időt.

Jó látni milyen kis vidám a Jázi!

Winnie,

A vásárlás minden férfinál ugyanolyan: Amíg neki veszünk valamit (legutóbb egy vadászboltban nyílpisztolyt :)), addig minden rendben van, de mikor áttérünk egy női boltba, megy a nyafi, hogy már fáradt, siessünk. Azért eddig még sikerült mindent megvennünk. :) Ráadásul már én is utálok próbálgatni, meg nézelődni, úgyhogy én is kezdek nyafis lenni a vásárlástól.

Az olvasásról annyit, hogy munkámból adódóan netfüggő vagyok, na persze nem az az igazi, de az eddigi négy és fél hónap alatt onnan éltem (sőt már jóval előtte el kezdtem olvasni mindenfélét), meg a szüleimből, anyósomból. ("anyósom egész beszédes ilyen téren. ") Aztán előkeresték szüleim a 30 évvel ezelőtti Spock könyvet, amiből minket neveltek.:) Abban az elejéig jutottam, utána letettem, mert gondoltam, mégsem a 30 évvel ezelőtti tudásra fogom alapozni a gyermeknevelést. És rengeteget jártam könyvesboltba, de nem igazán tudtam, melyik könyvet vegyem meg. Mert sokat nem akarok olvasni, ugyanis attól az ember teljesen összezavarodhat.
Szerintem maradok ennél a Suttogónál, a tisztábatevés, etetés, stb. jön magától, meg természetesen én nagyon számítok anyukámra, aki szerintem elég jól felnevelt 3 gyereket.:)


Lehet hogy én azért nem vagyok annyira parázós, mert tök jól meg tudom nyugtatni magam, és látom hány kislurkó nőtt már fel, biztosan én sem fogom elrontani alapon. És lekopogom, hogy eddig mintaterhességem van.:)

Azért néha elcsodálkozom, hogy mire nem jártok, meg miket nem néznek, de azon az elven vagyok, hogy minek bolygassuk a terhességemet, ha nincs semmi baj vele. Na akkor most jól kimagyaráztam magam.:)

Egyébként jó is az az egy hónap pihi, érezd jól magad! Az
ért remélem hallunk majd rólad:)


Lányok,

Felteszem az újabb verziót.

Kép
Kép

csernusn
 
 


No, sziasztok, én lassan lelépek, főleg, ha apjuk is befejezi a munkát...
És akkor most hosszabb időre elköszönök, ha tudok, Balcsi és Ausztria között benézek, márha anyuék nem veszik zokon, hogy abban a pár órában, amikor náluk leszek - netezem..... :? , ha meg nem jön be, akkor majd jövök jó 3-4 hét múlva, addig meg valahogy leküzdöm a netfüggőségemet, reméljük szép tájakkal, meg sok pihivel!

További jó pocakosodást,

winnie

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok

Tegnap voltama dokinal,minden OK,csinalt UH-t is.Baba nagyon ksi mozgekony volt,kerdezte hogyakarom-e tudni a nemet,de tisztan latszott a sima UH-n is :lol: :lol: Mondtam hogym ar tudjuk.
420gramm a kicsi,szerinte ez az en alakatomhoz pont jo,kb 3 kg lesz a vegere.Mondtam hogy az nekem eleg is :D
Adott papairt ha kerne a legitarsasag az utazasnal,hogymeg nem vagyok 7 hos terhesnel tobb.
A cukros vervetel itt ugym egy hogy reggel megeszek egy kiflit+tejet es 1 ora mulva bemegyek es leveszik a vert.Orulok mert nem kell ehgyomorra mennem megint egyedul.

Szana
IGen e vedono mindig hallgat szivhangot,kell is neki,bar nekem csak a 18. het utan kezdte ,mert neki is eleg oreg szerkentyuje van...
A vercukoreredmeny attol fugg hogy altalaban hogy vana a dokidnal,szerintem semmivel sem tobbet mint egy alatalnos vervetelnel.Nekem odaadja ka dokinak es akovetkezo talalkanknal megbeszeljuk,ha magas lenne hiv telefonon.

Winnie
Jo nyaralast nektek :D

Szana
Hat nem fajt meg sosem a novekedes,talan a vegen amikor mar nyulnak a szalagosk,de rendesen, a baba az utolso 4 hetben latvanyosan no,es mar nehezebb minden.
Nekem egyser fajta hasam ,alul,a 38,heten,de mint masnap kiderult az mar fajas volt :lol: mert megszuletett Alex.

Niki
En is nagy barac evo vagyok,naponta tuti egy kg lecsuszik,de nem baj mert ez egeszseges (apukam bio barija ).
Teljesen jol csinalod,tenyleg jobb egy problemamentes terhesseg.Nem kell foloslegesen aggodni,hogy ez vagy az is johet.Ha majd jon eleg akkor :wink: Nekem is (lekopogom ) eddig minden nagyon jo volt,elvezem a terhesseget,anno is elveztem.Pedigaz elejen rosszul voltam,most meleg is van ,dagad is a labam ,de megis :wink: :lol: Neznek is neha ,hogy mit elvezek rajta, de sokban hozzaallas kerdese a dolog.En ugy gondolom egy nyugodt terhesseg ,mosolygos babaval ajandekoz meg. Alexnal bejott,most azert nem tudok mar olyan nyugis lenni,,mert ugye van akire mar figyleni kell,de probalok tudatosan.

Szep hetveget
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Rég jártam erre, kicsit nehéz tartanom Veletek a lépést.

Szilka
, sajnálom, hogy találtak vmit, remélem, minden rendben lesz!

Winnie
, sztem a mostani aggódás semmi ahhoz képest, amikor már kint van, pláne az első időben, amikor még nem tudtam, miért sír. Tehetetlenségemben sírtam vele. :( :D:D

Könyv: a Suttogó nagyon jó, nekem sokat segített. Első babásoknak én még ajánlanám a Barátnőim a terheségről c. könyvet is, nagyon jó! Látom közben, Felixanyul is ezt ajánlja. :)

Niki,
nekem a dokim nézte/hallgatta anno a szívhangot a magánrenedelésen, nem tudom hányadik héttől kötelező.
A tábliba légyszi írd be, hogy 32 :( éves vagyok. Tontica pedig átment a tavasziba.

pocakméret: már jól látszik nekem is. De mivel Zita 10 hónapos, mindig nagyon néznek az utcán, mert ahhoz már nagy, hogy a baba után legyen ekkora, azt meg furcsállják, hogy kisbaba mellett megint kisbaba???
:? :shock: Én eddig fogytam, még csak 53kg vagyok.


Kép
Vendég
 


Helló,


Tünde, én nagyon sok kisbabás kismamát látok, és nagyon aranyosak.:)

És Te a suttogó menetrendét megpróbáltad betartani, vagy a Stop Figyelek részt hasznosítottad? Tényleg miben segített neked?

csernusn
 
 


Niki, huh, ez most jó kérdés... régen volt.
Engem inkább megerősített, mert Zita nagyon jó kisbaba, sok gondunk nem volt vele, illetve most sincs. Tetszett a könyvben, hogy nem egyfajta elméletet sztárol, hanem több modellt is bemutat, itt gondolok a kisbabák különböző egyéniségére.
Vendég
 


Sziasztok kismamik!

Jóóó sokat írtatok rövid idő alatt. Most csak egyre reagálnék, ami nagyon szemembe tűnt.
Szilka: drukkolok a szívuh-ra, ne aggódj, a doktornéni akihez mész, nagyon profi benne: Dr Hajdú Júlia docensasszony. Ne ijedj meg tőle, kicsit kimért, de mindent meg fog nézni a babán, ha baj van, mindent elmond mit lát, elmagyaráz mi micsoda, mikre számíthattok.
Voltam már nála én is a héten, nálam minden rendben volt, de azért egy hónap múlva meg szeretné nézni megint, mert jóóóó nagyon be van ágyazva a zsíromba :lol:
Holnap megpróbálok kicsikét többet írni, holnap lesz az utolsó műszakom, többet nem megyek dolgozni. :lol:
Puszi mindenkinek, holnap próbálok sokat-sokat írni.

Timi
Kép
betolakodó74
 
 


Sziasztok,


Pénteken voltam az új dokimnál, hát megdöbbentően fiatal, a párommal egyidős lehet. Szegény ő!:(( (Mármint a párom)

Egyébként rendes volt, remélem beválik majd.

Nektek lesz 24 hetes UH? Nekem azt mondta a doki, hogy a kötelező a 18 hetes után a 31 hetes, de azt mondta, hogyha szereném csinálunk a következő vizsgálatkor is. Hát hogyne szeretném!!!

És itt egy kép magamról 19 hetesen.
Kép


És a módosított táblánk:
Kép
Kép

csernusn
 
 


Szia Niki!

Látszim apocidon, hogy fiú lesz, én csütörtökön megyek UH-ra-genetikai, majd mesélek utánna.:)

Nekem még alig van.:( :) majd teszek fel képet...

Súllly: első hónapokban fogytam sokat, most szedegetem vissza, de még mindig nem sikerüt.:) Ez nagyon jó!

Puuszz

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Csernusn:

Nagyon szep a pocid, gratulalok!
Megkerhetnelek hogy vegyel ki a tablabol?! Ide mar nem tudok irogatni, sajnalom!
Tucsok babaja sajnos meghalt a 11. heten igy kerlek Ot is vedd ki!!!!

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Niki, Tunde,
Ha lesz egy kis idotok, tudnatok meg irni egy kicsit a "Suttogo" konyvrol?

Niki,
Micsoda pocak!!! Akkor ha minden igaz, nemsokara nekem is ilyen lesz? :)

Tunde,
En meg csak most ismerkedem veletek, ugyhogy jol elcsodalkoztam, hogy ilyen hamar jon nalatok egymas utan a ket baba! En meg csak az elso babamat varom, el sem tudom kepzelni milyen lehet ket picivel! Mi sem szeretnenk nagy korkulonbseget a gyerkocok kozott, ha szerencsenk lesz akkor kb masfel ev lesz kozottuk.

Winnie,
Jo pihenest!

Brigi,
Nagyon edi a kislanyod, es az utolso kep az egyszeruen ennivalo. Nagyon helyes amikor mosolyog!

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


Niki, nem hiszem el, hogy 27 éves vagy!!!! Ugye a 17-et írtad el véletlenül?? :cry: Helyes a pocid!

Őzi
, még én sem tudom elképzelni... :lol: :lol:
Sőőőőt, bele sem merek gondolni. :wink:
Vendég
 


Niki, :cry: = :wink:
Rossz helyre klikkeltem. :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Én is vagyogatok........,sokat utazgatunk jobbra-balra,így nem mindig tudok bekukksizni,és elég jól felgyorsult a topik is,főleg így pár nap kimaradás után jó sokat kellett visszaolvasni.....

Mi is megvagyunk,pocakbaba egyre jobban aktivizálja magát,olyannyira,hogy szombaton a doki magánrendelőjében mindig elúszott a doppler elől :D ,szerencsére most még van helye és uszkálhat szabadon :wink:

A meleget egyre nehezebben viselem én is ,talán szerdától már lehűlést mondanak,de már nem is tudom kinek higgyen az ember,ahhoz képest ,hogy az elején micsoda hűvős,esős nyarat jósoltak a meteorólogusok. :(

Én is elővettem a "régi" könyveimet, már csak nosztalgia szinten is megéri újra olvasni őket,hiába sok mindent megtapasztal az ember a gyakorlatban,de érdekes olvasni,hogy mások ugyanazokat a szituációkat miként élik meg.
Na meg sok mindent elfelejt az ember,(főleg,ha kismama-hormonagy)még akkor is,ha nem is olyan régen ugyanezeket az élményeket vagy hasonlókat már átélte.:shock:


Szana!

Én inkább rábíznám a "szakértőkre" a választ a méhlepény elhelyezkedésével kapcsolatban :oops: nem akarok hűlyeséget írni .....

Winnie!
Egyetértek én is a szerdai elmélkedéseddel :wink: :wink: :wink:

Jó pihit nektek!!!Mi is megyünk a Balcsira egy hétre péntektől,ha minden jól megy :oops:

Niki!
Tök szupi az a link a méretekről,köszi...

Ne is mond a szúnyogokat,én úgy utálom őket,fújjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :evil:

Szép a pocakod! És tényleg nagyon fiatalnak nézel ki :wink:

Látom még mindig sokan "szenvedünk" ettől a nemes feladattól,mint a névválasztás :D mi sem lógunk ki a sorból :oops:

Szilka!
Én is nagyon drukkolok nektek!!!Minden rendben lesz,meglátod!

Kata!
István kh. :?
Pedig annyira dícsérik az Istvános dokikat......,de lehet,hogy velem volt a baj :cry:

A légkondival tessék vigyázni!!!! :wink: Meg ne fázzatok!!! :roll:
Dáviddal én is sokáig dolgoztam,állandóan ott hűsőltem az irodában,más kolléga nem mert bejönni,mert vacogott,olyan hideg volt,nekem meg még ígyis melegem volt néha.....persze egy jó nagy megfázás lett a vége,de utána már vigyáztam a hőmérséklet különbözetre :oops:

5 kg-ot híztál és még így is csak 55 vagy????Ez tényleg csúcs!
Ti nagyon jól csináltok valamit :wink:

Őzi!
Jó volt a hétvégi vízes sztori! :wink:

Vizmatibeus!
Szia!
Jó pocakosodást!

Timi!
Akkor ünnepeltek???? :D

Brigó!
Nagyon édesek vagytok együtt!!!!
Szépen látszik már a pocakod.
Jó kis névnapi ajándékot kapott Jázi,utólag kívánunk neki sok boldogságot! Kép

Tünde!
Ti is jól néztek ki a Zitával!!
Mi is kevesebb korkülönbséget akartunk,mint ami lesz (2 év és 2 hónap),csak nem jött össze :( ti így terveztétek vagy így alakult?

Jó éjt Mindenkinek! És hűvősebb nappalokat! (Nem mintha egész télen nem ezt vártuk volna :wink: )

Ildikó
ilgya1
 
 


Ilgya, úgy gondoltuk, szabad a pálya a Kistesónak, és nem is habozott. Azt hittem, kicsit vár majd. :wink:
Vendég
 


Sziasztok,
Havtunde
Szepek vagytok :D
Boldog szulinapot utolag is.Jo lehet amikor kerdoen neznek az emberre az utcan, hogy most mi van :wink:
En azt varom majd hogy milyen jo lesz a masodiknal hogy a kezdti tehetetlenseg mar nem lesz :lol:

Timi
Jo pihenest neked,most hasznald ki duplan :wink:
Titok hogy ki a dokid a klinikan? mert mar kerdeztem vagy csak elkerulte a figyelmedet :wink:

Niki
Csini kis pocid van :) Dokihoz sok szerencset,nem baj ha fiatal,legalabb meg lelkes.

Sziszi
Drukk az UH-hoz.

Ilgya
Hat en orulok hogy a dokinommel megtalaltam a hangot,az meg hogy mas aki tudja hogy nem az o betege vagyok,milyen nem igazan erdekel.Most szult az unokatesom a korhazban es csak jokat monodtt a csecsemosokrol,csaszaros leven neheez volt neki a szopi de segitettek belejonni,nalam ugye ez a fo szempont hogy valtottam ide.
En is vigyazok a legkondival,mert kohogtem mar juniusban tole.Azota csak lightos huvoset varazsolok,de igy pont jo :wink:
Hat igen ropinoci vagyok egyebkent,most is csak a hasam oriasi,azon van a +5kg :roll: :wink:

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Kata, köszi a boldog szülinapot... biztos nekem szántad? Nekem márciusban volt, Zitának meg még nrm is volt! :wink:
Hozzánk holnap szerelik a klímát a lakásba. Ahogy olvaslak Titeket, megpróbálok óvatos lenni.
Vendég
 


Sziasztok,


Ilgya, Tünde,

Először is tényleg 27 vagyok!!!! :P Szerintem az tévesztett meg benneteket, ahogyan beálltam, meg túl fehér volt még a bőröm. Egyébként a párom felülről fényképezett 20cm-vel magasabb és gondolom ezért nézek ki olyan fiatalnak. Élőben teljesen más vagyok azért, de ez az idétlen beállás szerintem pont illik a személyiségemhez.:) Ja és a képkicsinyítés, minőségrontás, sokat levett a ráncaimból :P

csernusn
 
 


Sziasztok Csajok!

Húúú, végre itt a hidegfront. Az utóbbi két napban már minden bajom volt, főleg ma. Egész de. semmit sem csináltam csak feküdtem, mert nem bírtam felkelni. Aztán du. volt egy nagy zuhé+lehűlés, azóta semmi bajom.
Na, csak vettem magzatvízszivárgást kimutató tesztet, de szerencsére negatív. :)

Ja, a hasam tényleg jó méretes, Jázival kb. 32 hetesen volt ekkora. De azt szokták mondani, hogy a második terhességnél már hamarabb látszik a pocak, és nagyobb is.

És köszönöm a jányom nevében is a dícséreteket. :D


Szana!
Gratulálok a névválasztáshoz!!! :lol: Nekem most nagyon tetszenek a "virágnevek", mint pl. a Jázmin, meg Viola, Pálma (na jó, ez fa :) ), Nárcisz, fiúban a Jácint.
A terheléses vércukor eredménye megvan másnapra, olyan, mint egy sima vérvételes eredmény.
A "0 negativitás" miatt figyelned kell vmire a terhesség alatt, vagy a folyamatos vérvétellel nyomom követik az eseményeket?
Nekem is szokott húzodni a pocim, de tudom, hogy jó ügy érdekében történik! :) Jaj, anyósodra nem kell hallgatni, meg senkire, aki rémisztő történeteket mesél. Szerintem a terhesség és a szülés alatt egyetlen egy dolgot kell szem előtt tartani, hogy mindez egy új élet megszületésének a reményében történik. És máris nem olyan szörnyűek a dolgok. :D

Winnie!
Kellemes pihenést nektek!
És dehogy ijesztgetlek a magzatvízszivárgással!!! Ez csak az én parám, mert Jázi születésekor fent repedt meg a magzatburok, és szivárgott a víz, amit én nem annak vettem, hanem csak egy sima "vizes" folyásnak. És hát mint kiderült nem az volt, még jó, hogy nem lett fertőzés a dologból. Na, persze nem telt el sok idő, mert reggel kezdődött el, és du.4-kor mentünk be a kórházba, de akkor is....


Timi!
Örülök, hogy minden rendben volt a szívuh-on.
Na, és most már tessék jönni, ha nem melózol!!!! :lol:

Niki!
Nagyon aranyos pocid van. És tényleg nem nézel ki 27-nek :P

Ilgya!
Örülök, hogy jól vagytok!
És köszönjük a névnapi köszöntést!


Mindenkinek kellemes estét!
Pá,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Sziasztok!

12re megyek Geneteikaira, majd utánna írok.
A rossz, hogy ott egy maraton, mire végzek és pont alvás időben...:(
Két gyerekkel...na , majd meglátjuk.

Szerintem a 27 az nemis, olyan sok..én 25 vagyok, de meglepődnétek-volt, hogy 16-18 nak néznek..sztem ez azért van, mert a legtöbb ilyenkorú szolizik és már öreg a bőre.:(

Hugom 24, szolizik és meg is látszik a külömbség, most még nem is dúrva, de párév múlva..:(

Pusssz

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok,

Most valami érdekeset kérdezek.
Nálatok minden happy azóta, amióta megtudtátok, hogy kisbabó lesz? Mármint értem én ezalatt, hogy egyformán segítitek egymást a párotokkal, és egyformán, mindig örültök, hogy felelősség és "kötöttség szakad" a nyakatokba? Sosincs olyan, hogy elbizonytalanodik egyikőtök, hogy tényleg itt volt az ideje a gyermekvállalásnak?

Tényleg mindenkinek tervezett baba volt?

Egyébként azért kérdezem ezt, mert mi is terveztük ezt a babát, de amíg terveztük, azért az gyökeresen más érzés, mint amikor már tudod, hogy visszafordíthatatlanul megtörténtek a dolgok.
És kíváncsi vagyok arra, hogy a férfiak, hogyan dolgozzák fel az apaság tudatát.

csernusn
 
 


Sziasztok!

Végre ithon vagyunk!
Gyerekek alszanak, én it fagyizom.:)
Ideális pillanat.

UH-on: Egy élő magzat, fejvégű fekvésben. A lepény a mellső falon tapad. A magzatvíz mennyisége átlagos.
A szakmai protokol szerint elvégzett vizsgálat során jelenleg dúrva eltérés nem ábrázolódott.

BPD:47mm, OFD:71mm, HC:184mm, AD1:57mm, AD2:46mm, AC:169mm, F1:31mm.
Magzati súly:380gramm(+-10%)

A biometriai adatok 20 hetes és 4napos terhességnek felelnek meg.
A szülés várható ideje: 2006.12.15.

Javaslat_:rendszeres terhesgondozás javasolt.

És mégegy hír.....
Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok,

Köszönöm a sok bátorítást a jövő heti szívUH-hoz. :)

Bocsánat, de olyan sok hozzászólás lett itt az elmúlt napokban, hogy lehet, hogy nem mindenre emlékszem és tudok reagálni...

Én úgy tudom, hogy a szívhangellenőrzés a tizenvalahanyadik héttől minden vizsgálatnak része kell legyen (nem csak az UH-nak). Nekem legalábbis a méhszájvizsgálat után mindig ellenőrzi.

Niki,
Tényleg érdekes a kérdésed. Szerintem, ha nincs semmi komoly indok a háttérben, az elbizonytalanodás fakadhat abból, hogy egy nem ismert folyamatba csöppensz, ami egy kicsit azért túlmisztifikált, túldimenzionált, de ettől függetlenül mégis nagyon izgalmas, érdekes és szép.
Azoknál a pasiknál, akik nem vágytak még gyerekre, szerintem az is oka lehet a bizonytalanságnak, hogy fizikálisan nem érzenek semmit a terhességből. Aztán az első UH vagy rugdalózás, mocorgás után rájön, hogy az a valami az ő gyereke is, és utána nem lehet kivarázsolni a fejéből a gondolatot.
Az biztosan nagyon rossz lehet, amikor azt kell éreznie egy terhes nőnek, hogy a párját egyáltalán nem foglalkoztatja az, hogy lesz egy közös babócájuk.

Szép délutánt, vigyázzatok magatokra,

szilka
szilka
 
 


Niki!

Sztem első sorban pároddal beszélges ilyenekről, mert mindenki sztem másképpen.
Első baba születésekor még a tudat, az új szerep sokáig fura volt nekem is, de nagyon jó érzés.:)

Pussz.
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Sziszike!
Örülök, hogy minden rendben volt az uh-on.
Mi az a még egy hír? Ne csigázz!!!! :)

Niki!
Az én férjem, amikor kiderült mind a kétszer, hogy babát várunk, egy hónapra megkergült. Nem jött haza melóból, ment a haverjaival mindenhová (de főleg inni), nem segített semmit, állandóan csak veszekedtünk, mindenért (szó szerint) pukkadt. Aztán ez ahogy jött, úgy el is ment. Pont a múlt héten beszéltük az egyik barátnőmmel, hogy ez biztos valami tudatalatti félelem a rá váró feladatoktól. Mert amikor kérdeztem a férjem, akkor nem tudott rá semmi konkrét magyarázatot adni. Csak úgy jött neki....
Egyébként most, hogy látom, Jázi mennyire nem fogad szót, mennyire hisztis tud lenni, elgondolkodom, hogy biztos, hogy akarok én mégegy gyereket, de aztán el is hessegetem ezeket a gondolatokat, mert mindig is nagy családra vágytam, és nincs annál szebb, mint amikor egy baba megszületik! :)
Amikor Jázival voltam terhes, inkább szorongás volt bennem, hogy majd tisztába tudom-e tenni, meg tudom-e fogni, tudom-e majd szeretni, stb.

Pá, Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Szia Brigó!!

Nem csigázlak..ott a hír..nézdd meg jobban.:)

:):):)

Segítek: Nézdd a csíkom.:)

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Sziszike, fiú???
Vendég
 


Nálunk apa is terhes volt velem. Kicsit meghízott, és baromira hisztis volt. De vhol olvastam, hogy ez elég gyakori. Ő akkor kezdte kicsit "kisapukának" érezni magát, amikor már mocorgott Zita a hasamban, és ő is érezte. Most, a 2. babánál totál beijedt, sztem először nem is örült, pedig nem véletlenke, megbeszéltük, hogy szabad a pálya.
Niki, az meg természetes, hogy elbizonytalanodsz, mert még nem tudod, mi vár Rád. Sztem az én szülés utáni depimbe az is belejátszott, hogy szó szerint megijedtem, megrémültem, hogy EZ EGY OLYAN DOLOG AZ ÉLETEMBEN, AMIRE NEM MONDHATOM, HOGY KÖSZI, ELÉG VOLT, NINCS KEDVEM TOVÁBB CSINÁLNI! Még soha semmi ilyen nem történt belem, amiből ne léphettem volna ki, ha nem tetszik. És ez nagyon ijesztő volt akkor nekem, egy ki tudja, miért síró kisbabával.
De persze ezen is túlvagyunk, és már azt sajnálom, hogy ilyen gyorsan megy az idő, és Zita már 10 hónapos 1 hetes és 4 napos.
Szóval Niki, ne aggódj, ezek természetes reakciók, gondolatok, majd a férjed is igazi apuka lesz, ha meglesz a baba.
Ja, az én férjem nekem nem segített, mert szte én azért voltam csak fáradt, mert olvastam, hogy a terhesek fáradtak, és amúgy se csinálok itthon semmit... :? :shock:
Ezt néha most is megkapom, de miután közlöm vele, hogy igaza van, a gyereket kikötöztem az ágyba, az ebédet a szomszéd főzte, és a bejárónő volt takarítani, bevásárolni... akkor elszégyeli magát, és jön hízelegni. :D
Vendég
 


Sziasztok kismamik!

Nem vesztem el, csak egy kicsit átalakultam. Jóóóóóó sokat kellett visszaolvasnom, mert látom Ti nem tétlenkedtetek, jó titeket olvasni mindig. :lol:
Remélem most ügyesebb leszek és nem száll el az egész írásom világgá, mint a múltkor. Megint jó régen rajzoltam, de valamelyik családtag, mindig lefoglalja a gépet. A jó hír viszont az, hogy hétfőn voltam utoljára dolgozás céljából a klinikán. Még jólesik itthon lenni, de lehet, hogy majd egy kicsit hiányozni is fog. :wink:

Sziszike: örülök, hogy semmi csúnyát nem láttak az uh-n, drukkoltam nagyon. Kinél voltál?

Brigó: Örülök, hogy hiányzom
Igen, voltam szívuh-n, asszem már írtam is...
Amúgy Jázmin hol született? Nagyon ismerős vagy. Nagyon aranyos képeket tettél fel, a pocid is szép, na de Jázi... a szeme sem áll jól, biztos huncut kiscsaj. :lol:

Niki: Nem muszáj semmit belemagyarázni. A lényeg: tényleg nem nézel ki annyinak! Nagyon aranyos és formás a pocid is. :lol:
A vásárlás nálunk: nagybevásárlásnál előre listát írok, hogy mit kell(ene) venni. Elérünk a nagy bevásárlóközponthoz, kicsikém (a párom) úgy száguld végig rajta, hogy időm int elolvasni a listát sem. Mire észbe kapok már a pénztárnál állunk. (Ha anyósékkal megyek, max 1 kiló kenyeret emelhetek...) Magára kb ugyanennyi időt tölt. Kinézni 2 másodperc alatt, majd ugyanennyi idő alatt megveszi. Mondjuk olyan húdesok időt én sem szoktam időzni a boltokban, vagy tetszik valami vagy nem. Jó esetben van az én méretemben, rossz esetben nincs...
Viszont babaruhában biztos más lesz a helyzet. Akkor biztos sokat fog molyolni a kisruhák között, már azért is, mert lánya születik.

Spock könyv: anno 32 évvel ezelőtt az én szüleimnek is megvolt. De elmondásuk alapján (el is hiszem) engem nem az alapján neveltek. Csak mikor csináltam valami újat, vagy valami huncutságot, akkor ellenőrizték, hogy most éppen helyesen, vagy helytelenül üzemelek-e. A suttogóra meg én is kíváncsi lennék, de az egyik babás kolleganőm szerint igen érdekes felfogású a könyv. Én pl nem biztos, hogy meg tudnám azt csinálni, hogy nem veszem fel a gyerekem azért, mert nem lehet éhes, vagy szomjas, vagy épp tisztában van a popója, tehát „semmi baja” nem lehet. Mások kisbabájával sem tudom megtenni, tehát az enyémmel még annyira se menne.

Kataa: Köszi, a jótanácsot, még nem érzem a pihenés jótékony hatását. Lehet azért, mert az elmúlt 11 év volt sok...(?!) :? Nem titok ki a dokim: Csatlós dr.-nő. Imádom, jó fej nagyon. (nem kerülte el a figyelmem, csak a multkori írásom elszállt és kicsit pipa lettem, így nem kezdtem elölről...)
Amúgy a magzatmozgásról: szerintem inkább alkati kérdés, meg az is közrejátszhat, ki mennyire figyel a babócára. Az alkati kérdést most nem a soványságra értettem. Én pl egyáltalán nem vagyok soványnak mondható egyén, mégis 17 hetes kora óta érzem, hogy igen rendesen ficereg bennem, pedig az első babácska.

Szana: én is szoktam érezni, hogy fáj a hasam. Nem úgy, mintha görcsölne, hanem igen nagyon feszít. Másnap én is azt veszem észre (nem csak én) hogy nagyobb lett. :wink:
Nálatok (ha volt) előfördul még hányiger a velejárókkal...? Az ilyen „hasnövekedős” időszakban nálam igen.

Szívhang: nekem még nem néztek... a védőnő talán azért nem, mert előtte való héten voltam a szívuh-n és a doktornéni azt írta a papírra, hogy a vizsgálat közben normális, ritmusos sinusritmus. (tehát szuper, még akkor is, ha macerálják kívülről)

Beus: üdvözlet közöttünk, érezd jól magad!

Az ígért esemény: Hall a gyerekem... néztük a mesterséges értelem című filmet, mikoris a (robot)kisfiú magas éles hangon elkezdte hívogatni az anyukáját. Erre a lányom mindig belém rúgott egy hatalmasat. Mondtam apának, mire letesztelte, tényleg tudatos reakció volt-e... van egy érdekes csengőhang a telefonján, egy folyamatos sípszó, ami csak a hangszínt váltogatja... na erre a gyerekem páros lábbal kezdett el rugdalni, mire megkértem apát fejezze be a tesztet, mert esetleg megmutatom rajta, mit csinál a kicsinyke lánya a hasamban... :lol: nagyon érdekes érzés volt. Úgyhogy mostantól fogok neki zenélni a hasamban, mert azt hallottam, hogy miután megszületett, meg lehet nyugtatni majd azzal a zenével, ami tetszett neki méhen belül is. (ajánlom figyelmetekbe ezt a tényt, sok anyukánál bevált)

Na most gyorsan elküldöm az üzit, legközelebb rövidebbre fogom, mert megpróbálok gyakrabban jönni. :lol:
Pusszantás mindenkinek, jóóó nagyra növekedést az összes pocaklakónak. :lol:

Timi
Kép
betolakodó74
 
 


Na kifelejtettem az ultrahangos témát... ha ügyes a szonográfus és esetleg még a gép sem a múlt évezredi, nagyon jó kis képeket lehet látni. Íme az én 12 hetes kismanóm:
Kép
Van már azóta 18 hetes is, ezen már nem látszik teljes terjedelmében, de jól látszik, hogy oldalt fekszik, még a füle is látszik, ha jól megnézitek :lol:
Kép
Remélem láthatóak lesznek feltéve is. :lol:
Mikor egyszer megkukkoltuk az osztályon, megijedtem. Számolgattam az ujjacskáit és csak 4-ig jutottam... aztán a kolleganőm mondta, hgy nézzem már meg jobban, mert az ötödik nudli épp bent van a szájában. Nagyon édes volt. :lol:
Na megyek elteszem magam holnapra, már toporzékol a lányom, hogy menjünk vízszintbe.
Pusszantás, vigyi magatokra.

Timi
Kép
betolakodó74
 
 


Sziasztok!

Tünde..:) Igen!!!

Timi: köszi..énis tudtam, hogy nem lesz gond, éreztem, de azért rossz volt ez a 3hét várakozás...

A képek, egész jók..nekem is jók szoktak lenni.

Én a SoTEIsz. Női Klinikán a Baross utcában voltam a genetikai UH-on. De nem tudom kinél, sztem nemis számít.:)

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a Balcsiról.
A hétvégén még jó idő volt, utána keddtől hoztuk a formánk.... Május 1-i hosszú hétvégén voltunk Bükkfürdőn, végig zuhogott az eső (mondjuk valszleg akkor hoztuk össze Ficánkát, úgyhogy azt még nem bánjuk :wink: ), július első 7végéjén Lilafüreden voltunk, ott is gáz hétvége volt, egész mostnaáig az egyetlen júni közepétől, és hát most is ez a hét milyen volt.... Remélem Ausztriába nem kísér el a rossz szériánk :)

Kül jól vagyunk. Néha nekem is húzódik a hasam, meg nyilallgat, de még nem annyira nő, inkább csak szeretném, hogy nőjön. Na jó, valami már van, de ez még tekinthető elhízásnak is.

Megvolt ma az AFP, és a kémcsőbe pisilést is egész ügyesen teljesítettem.
Niki, ilyen elbizonytalanodás nálunk is van, de inkább nálam. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy szinte a párom jobban várja a babát és jobban be van sózva, mint én. Én 28 vagyok, ő 7 évvel idősebb, tehát már nagyon babázna. Persze én is, csak én néha elbizonytalanodok, meg rámjön az "önzés", hogy oda a régi életünk, stb, de aztán persze megnyugszom, meg látok az utcán egy babócot, elmosolyodom, és minden bizonytalanságom eltűnik, de tényleg. Szerintem jobb lesz, ha majd érzem, de így, hogy semmi tünetem sincs néha, a "normális életemet" tudom élni (eltekintve attól, hogy néha nem bírok felkelni, mert leszakad a derekam...), még nehéz elhinni, hogy valóban ott van benn...

A cégnél kaptunk ajándékutalványt, 5 eFt, amiből könyvet fogok venni, megnézem a suttogót is, meg ajánlották későbbre a Szoptatás címűt, merthogy állítólag az sem bizti, hogy megy, mint a karikacsapás, és hasznos lehet.... Ismeritek?

Timi, ez a hallás dolog tök jó, majd én is fogok később zenélni. Láttátok még ősszel a National Geographicon az Élet az anyaméhben filmet? szerintem gyönyörű, az is taglalja ezt a témát (is).

Tünde, Niki, Timi, (remélem nem hagytam ki senkit), tök jók a képek!

Tünde, mi is relatív kis korkülönbséget szeretnénk, most úgy tervezzük, hogy a pici fél éves kora körül elkezdenénk próbálkozni, most is kellett bruttó 1 év, hogy sikerüljön, aztán majd csak összejön. Persze lehet, hogy annyira ki leszek dőlve, hogy még nem érzem majd magam késznek egy kistesóhoz :) :? :shock:

No, minden jót mindenkinek, én akkor most megint eltűnök, két hétre, addig jó növekedést, aztán remélem, már én is nagyobb pocakkal, és talán némi mozgással térek haza :D

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok,

Hát lányok köszönöm a hozzászólásokat a témához. Brigó, Tünde és Winnie hozzászólása fedte le legjobban azt amire valójában kíváncsi voltam. Hogy ezek nem egyedüli érzések.
Egyébként a babvárással nálunk semmi probléma sincs, sőt a párom szerintem sokkal többet foglalkozott a témával, hogy nekünk kellene már egy kisbabó, mert fene nagy jódolgunkban igazán jöhetne már.... Amikor összejött az első annak is nagyon örültünk, most a második már kicsit óvatosabban voltunk az örömmel, de azt hiszem most már rendben lesz minden.
Aztán, én egy olyan típusú ember vagyok, aki képes teljesen belelovalni magát dolgokba, és most szinte már már más témám sem volt az utóbbi időben, hogy így a babaszoba, úgy a gyerek, mit veszünk neki, és miből, és mit ovastam a könyvekben.... És szerintem mást már nem is hallott tőlem, és ezzel úgy érezhette, meg néha mondta is, hogy ő már héttérbe szorul, és akkor most már neki a kedvteléseinek, meg a "játékszereinek" annyi.:)

Meg ő eléggé egyedül van ezzel a témával, mert sem a barátai közt nincs gyerekes, sem az enyémek közt nincs, még a rokonságban is mi leszünk az elsők. Néha jó lehet azért ezt a témát megbeszélni hasonszőrű barátokkal. A barátainknak mennyivel könnyebb lesz, mert már lesz kivel beszélgetniük a témáról.:) Még jó hogy nekem vagytok ti:))

Sziszi,
grtaulálok az UH eredményhez és a a kisfiúhoz! Bekékezlek téged is.:)


Suttogó könyv:
Nagyjából a kétharmadánál tartok és nekem pozitiv a meglátásom.

Arról szól, hogy a kisbabának és a családnak is nagyon fontos, hogy a kezdetektől fogva valami rendszer legyen a baba életében. Ez olyan kapaszkodóféle, mert a baba először vajmi keveset tud a világról, minden új neki, stb.
A másik fontos dolog amit megemlít, az a megfigyelés, amivel a babáját mindenki megismerheti. Pl. ha sír, nem dugjuk rögtön a szájába a cumit, meg nem rakjuk mellre azonnal, mert ha a kezdetektől fogva elnémítjuk a sírását, akkor elvesszük tőle az egyetlen kommunkikációs eszközét. Ugyanis kezdetekben egy kisbabának ez a kommunikációs nyelve. Az író szerint fontos az a megfigyelés, amely sírás és sírás közt van, mert állítódal másként sír, ha éhes, ha fáradt, ha fáj valamije.
A problémákat könnyebb a rendszeresség betartásával behatárolni. Mert ha épp megetetted, akkor nem lehet éhes, vagy ha épp tisztába tetted, akkor nem sírhat azért mert piszkos pelusban van, inkább azért mondjuk mert fáradt.
Aztán azt is fontosnak tartja, hogy a babánkat megismerjük, asszerint, hogy milyen "vérmésékletű". Hiszen az emberek is mások lehetnek ébredés után, evés után, stb, így a kisbabák is más típusúak, amit ha felismer a szülő, akkor könnyebben tud alkalmazkodni, dolgokat elfogadni, stb....

Végül pedig, amit a könyvben olvasol, az nem szentírás, rengeteget fog hozzátenni a saját tapasztalat, megfigyelés. Ez a könyv inkább afféle iránymutatás.


Timi,
Én eddig még nem olvastam olyat a könyvben, hogy ne vedd fel a gyereket, ha sír. Inkább az lehetett, hogy találd ki vajon miért sírhat és hogyan háríthatod el a problémát. Én úgy képzelem (mint leendő első kisgyermekes anyuka:)), hogyha pl sír lefekvéskor, akkor odamegyek hozzá, beszélgetek vele, próbálom megnyugtatni, simogatni, de nem feltétlenül veszem ki az ágyból. Persze, ha nem megy, biztosan felveszem.
Tapasztalt anyukák? MEgoldható ez szerintetek?:)


Ja még annyit a könyvről, hogy lelkesen elmeséltem anyukámnak, hogy mit olvasok, és olyan aranyos volt, amikor, azt mondta, hogy én erre könyv nélkül jöttem rá.:))) Szóval szerintem inkább ez olyan, hogy szavakba önti azt amit lehet, hogy a tudatallattid is tudni fog.

LÁnyok,

most annyit írtam, hogy befejezem. Ja a táblát még felteszem mindjárt.

csernusn
 
 


Szia Niki!

Nekem a legjobban a szopi vált be, bármi baja volt az mindig segített.
Egy pici babának nincs sok baja, akkor sír, ha éhes vagy, ha fáj a pocija. Esetleg, ha tisztába kell tenni.

Nálunk legalábbis ez volt.

A kék csík...:))

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok lányok!

Ígéretemhez híven itt vagyok megint. :lol:

Niki: lehet, hogy én is azért gondolkodom máshogy a könyvről, mert sok baba megfordult a kezemben. Van amelyiknek elég pár szó, van amelyiket kicsit ringatni is kell, de van amelyiknek az a póz kényelmetlen amiben épp fekszik és nem tud megfordulni elalvás előtt. Tehát valahol osztom anyukád véleményét :lol:

Sziszike: el se hinnéd, de némelyik már pár hetes korában keresi a kommunikáció egyéb formáit is :lol:

Timi
Kép
betolakodó74
 
 


Winnie,

Én is láttam azt a filmet és nagyon jó volt, tetszett.

Tünde,

Én még ilyenre nem figyeltem fel, hogy különbséget tesz hangok közt, de a zanahallgatást nagyon jónak tartom.

Szerintem a Spock könyv anno kötelező olvasmány lehetett.:)
Egyébként nekem a kolléganőm mesélte, hogy mekkora felháborodást váltott ki, mikor kiderült, hogy a Benjamin Spock annak ellenére, amit leírt a gyerekét tök ridegen, szinte szerete nélkül nevelte. És érdekes, hogy ő magát is így nevelték. a könyve viszont a szeretet átadásáról szól.


Sziszi,

Így a Szonja mint név kiesik.:) Gondolkoztatok fiúnéven?

Kép Kép

csernusn
 
 


Szia Niki!

Bence.
De második nevet is szeretnénk, ezen gondolkozni kell még.
Köszi a satírt...

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Timi!

Tudom..:)
Én csak a sírásra írtam ezt.:)

Olyan tündérek, a mosolyt már mindkét gyereknél elsőnap megkaptam.:)

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Jó régen jártam erre!
Bizony azért más a negyediket várni, mint az elsőt. Zajlik az élet rendesen. Meg nálunk már kész a babaszoba :D (elsősorban azért, mert pakolnunk, festenünk, parkettáznunk kellett, és ez így könnyebb volt, mint nagypocival és úgy, hogy közben Beni iskolába, Nátán óvodába jár), és szinte minden megvan (egy csomó minden nagyon jó állapotban maradt a "nagyokról", de pl. a kiságyat újonnan vettük).
Babácska sokat rugdos, simán lehet érezni pocin keresztül is (már hetek óta), valószínű azért, mert jó helyen van a lepény (hátsó fal) és jól is fekszik hozzá (előre).
A 10. heti ijedség után szerencsére semmi komoly nem történt :) , nagyon jól vagyunk. 20. heti UH-n minden rendben talált a doki, a hematóma eltűnt, a baba a korának teljesen megfelelő méretekkel rendelkezik (20+1-en voltunk, a gép a méretekre 20+2-öt írt). Viszont én nagyon renitens voltam, az APF-t nem csináltattam meg. Ennek több oka is van: 1. nagyon megbízhatatlannak tartom, 2. nekem Nátánnál és Hannánál is elkeveredett (más védőnői körzetbe ment, csak több hét után kaptam meg :? ), és annyival később amúgy sem lenne értelme (bár tudom, hogy a Schöpf-Méreiből telefonon meg lehet kérdezni).

Niki!

Én nem olvastam a Suttogót. Biztos vannak jó ötletek is benne, ill. az is igaz, hogy egy elsőgyerekes mamának sok-sok bizonytalansággal kell szembenéznie.
Nem tudom, mit ír ez a könyv a sírásról pontosan, de azt igen, hogy sok hasonló könyv figyelmen kívül hagyja, hogy bizony a babák erősen társasági lények a legelejétől. Éppen ezért nem elég pusztán a gondozásukra kiélezni a figyelmet. Bizony-bizony előfordul, hogy nem éhes, nem kell tisztába tenni, nem fáradt, hanem egyszerűen anyázni-apázni akar. Szerintem ez természetes, nekünk felnőttként is vannak hasonló igényeink.
A pociban töltött 9 hónap alatt igen szoros kapcsolat alakul ki az anyujával (mégha ebbe az ember nem is gondol bele), ez nem vágható el a szüléssel.
Azt tapasztaltam (már ha 3 gyerek elég tapasztalat :lol: ), hogy nem attól lesz "anyamajma" elkényeztetett a gyerek, ha kielégítjük a jogos igényeit érzelmi szinten is. Ha felvesszük, ha az ágyban sír, ha megszoptatjuk, ha azt igényli (még ha az csak anyázás, és nem étkezés). Ettől az ő biztonságérzetét növeljük, azt erősítjük benne, hogy ránk mindenben mindig számíthat.
És bizony nagyon-nagyon rövid (nekem :lol: ) ez az időszak, a "Vegyél fel"-t nagyon hamar követi a "Tegyél le", és akkor már nincs akkora igénye a babusgatásra.
Szerintem ahhoz, hogy megismerjük a kommunikációjából (az elején a sírásból) azt, amit akar, ahhoz nem kell "hagyni" sírni. Ha azonnal reagál az ember a sírásra, akkor is már hallott valamennyit belőle, észreveheti a különbséget.
De ha már könyv: amikor én Benit vártam, én is olvastam mindenfélét, de az első időkben bizony nem elsősorban erre volt szükségem. Két dolog volt nehéz, amihez szükségem volt a korai időkben segítségre.
Az egyik érdekes módon a sima gyerekgondozás (fürdetés, hogyan kell pontosan lázat mérni, mennyire öltöztessük, hogy ne legyen melege, ne fázzon és egyáltalán honnan lehet megállapítani), a másik pedig a szoptatás. Mert arra jó készülni, bizony nem jön ösztönből, pontosabban hiába van meg mindkét oldalról minden eszköz és szándék, össze is kell passzoltatni :lol: (és az még rosszabb, ha esetleg nincs is meg (pl. a baba besárgul, aluszékony, és nincs is kedve emiatt szopizni)).
Akkor sajnos még nem volt szoptatás könyv, de ma már kapható olyan, amit én is bátran ajánlok:
MÁRTA GUÓTH-GUMBERGER; ELIZABETH HORMANN: Szoptatás c. könyve, ill. kicsit kapcsolódik ehhez (éjszakai alvás, szoptatás kapcsán):
WILLIAM SEARS: Éjszakai gondoskodás c. könyve.
Más: te kérdezted a Máv-ot, ugye? Én ott szültem a nagyokat, sajnos a dokim elment, így most nem ott fogok. Én elégedett voltam, főleg legutóbb (már ugye nem volt szükségem komoly segítségre, de azt szerettem volna, hogy a baba maximális időt tölthessen velem). A szülőszoba szuper, én olyat még nem láttam máshol, mint ott (egyedileg szeparálható szobák, egy közülük kádas-alternatív). Mondjuk a gyerekosztályon ott is talpon kell lenni, mert ha az ember segítséget akat, akkor ki kell nyitni a száját, mert hagyják az embert, de ennek pont az lehet a hátulütője, hogy ha segítség kell, akkor esetleg nincsenek épp jelen. Viszont természetes, hogy a babák az anyukával vannak, éjszaka is, sőt akár a te ágyadba is veheted (persze nem szabad ágyon hagyni őket egyedül, de aludhat veled), viszont ami máshol nekem nem tetszett, az itt szerencsére nincs is meg: nem lehet hozzátartozónak bemenni a szobába.
Egyszóval: én ajánlom a Mávot, és szívesen szülnék ott megint.
Megint más: az én párom azt mondta legutóbb valakinek, hogy ő ott a szülőszobán lett apa. Addig nekik nagyon megfoghatatlan, de még nekünk is. Nekem is furcsa még így negyedszerre is, hogy van bent valaki, aki ki fog jönni. :lol: Hú, és nem bizonytalanodik el az ember? Dehogynem. Mindig van valami újdonság, vannak dolgok, amiktől talán én már nem aggódok, de van, ami mindegyik terhességnél megmarad, ill. vannak újak, másfajták. Mi akartuk, terveztük ezt a babát, de azért a 2 csík láttán én is feltettem a kérdés, hogy biztos? Biztos, hogy megint, biztos, hogy most? De ahogy telik az idő (meg nekem sokat hozzá tett az is, amikor azt hittem, hogy elveszthetem), egyre inkább tudom, hogy igen.

Tünde!

Csak otthon kell pár órára hagyni (esetleg egy napra) apukát a gyerkőccel. aztán kiderül számára is, hogy neked mit kell csinálni. És az is, hogy ő választotta a könnyebb melót. :lol:

Timi!

Anno minket Beni szabályszerűen kirugdosott egy mozifilmről. :lol: Mondjuk már "nagyobb" volt, de egyértelműen jelezte, hogy azt utálja. :lol:
UH: ja, csak jó doki kell. Nekünk még a nyelvét :shock: is megmutatta legutóbb:).

Hopp, de hosszú lettem. Bocs!!!

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Csatlakozhatom hozzátok?

Magamról: írok már a babanetre egy ideje, a Máv-os anyukákat erősítem :) Van egy 14 hónapos lányom (Blanka) és december 14-ére várom az öcsit (még egyelőre név nélkül) :D
Tök jó megint terhesnek lenni, habár kicsit korán jött a tesó, de nem bánom, legalább egyben letudom a kettőt :)

Üdv Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Sziasztok kismamik!

Dóri: üdvözlet közöttünk, érezd jól magad velünk! :lol:

Beszti: Nagyon érdekeseket és jókat rajzoltál. :lol:
Kezdek megnyugodni, hogy fogok tudni mit kezdeni a saját babámmal is. Mert ugye hiába van az embernek 14 év tapasztalata a gyerekek terén, a saját az ugye mindig más... főleg, ha ráadásul az az első is.

Puszka

Timi
Kép
betolakodó74
 
 


Szia Dóri!

Nálunk is, így jött.:)
Anna most múlt 14 hónapos és dec.13-ra vagyok kiírva, én az Uzsokiban fogok szülni..Énis fiút várok.:)

Üdv. köztünk.

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


sziasztok,

szerintetek mennyi a normalis hizas felidoig? en 5kg-t hiztam es a vedono letiltott a kenyerrol, krumplirol es tesztarol. emiatt nagyon kivagyok, mert zoldsegekkel nem lakom jol es az ehsegtol ideges vagyok. az mondjuk igaz, h alacsony vagyok es hasamat 6 honaposnak nezik az emberek...
felixanyul
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?