Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Az én kisfiam most volt 2 hónapos, május 29-én született és egy kis tündér. 3100 g-mal született, 51 cm-rel, Mihály a neve, de rengeteg beceneve van már most. Csak szopizik, azt nem tudom mennyit, mert sose mértük, már a kórházból is úgy jöttünk haza hogy több volt a súlya mint amivel született, úgyhogy no para.

Azóta már 2 kilót hízott, pedig van hogy egy nap csak 5-ször eszik, és mégis. Eleinte igény szerint szopizott, de olyan 4 hetesen beállta 3--4 óránti evésre.

Biztos utálni fogtok emiatt, de 4 hetes kora óta végigalussza az éjszakát, nappal is alszik 2-3 órákat, szóval nem panaszkodhatom, nagyon nyugis baba.
majd teszek fel róla képet, remélem sikerül.

Most megyek mert hazajött a párom, melegítem az ebédet, meg a ruhát is ki kell teríteni...
majd jövök

gabci

honeyy
 
 


Sziasztok!

Megint le vagyok maradva mint a borravaló. :oops:

Nyanya. A két mellbimbóm annyira más, mintha az egyik nem is az enyém lenne. :roll: Szóval mikor fejek és láttom, ahogy spriccel a tejcsi, akkor lehet látni, hogy az egyik sokkal nagyobb sugárban jön, vagy hogy magyarázzam. Szóval lehet látni, hogy az egyik vastagabb csíkban jön az 5 lyukból, a másik pedig vékonyabb. Hát ez oszt ölég értelmes volt, de remélem sikrült valahogy körbeírni.

Én is mindig melltartóban vagyok, akkor kicsitt a tej is több. Csak akkor használok betétet, ha megyünk valahova. Mert nem szeretem, ha úgy nézek ki, mintha vizes fürdőruhafelsőre vettem volna fel a polót. :lol:

Szücsi, akkor nálatok is van ilyen kis izgi történet. Én most taktikát váltottam és hagyom sírni. Most is sírt egy 10 percet és beájult. Olyan mintha nem tudna elaludni. Pl. tegnapelőtt este is csinálta a szoki kis műsort. De akkor sehogy nem jó neki. Aztán végül letettem az ágyra bedugtam a szájába a cumit és simikéztem a hátát. Végül így aludt el, tehát nem azt igényli, hogy kézben legyen, hanem mikor éppen mit. :roll: Édik vagytok a babáddal :P

Csajok én nem vagyok nagy sterilizálós. Mikor éppen eszembe jut :oops: Úgy gondolom, hogy nincs minden sterilizálva az életben és annyi mindennel érintkezésbe lép a baba. Pl. a lányom, majd biztos mindig megmossa a kezét mielőtt hozzányúl Almaarcúhoz. Persze, hogy nem. Én pl. elsőre minden ruhát kivasaltam. Most se időm, se energiám nem lenne hozzá. Nem is vasalok. Úgy gondolom, hogy hajlamos a bőre az irritációra, akkor majd változtatok, de szerencsére semmilyen reakciót nem váltott még ki a kiscsajsziból, hogy nincs minden bazira fertőtlenítve. Remélem nem zártok ki ezért. :roll:

Renánat üdv közöttünk, jó, hogy még gyarapszunk. :lol:

Én is úgy tudom, hogy a baba testsúlyának egy hatodát kell egy nap alatt megennie. Tehát egy 4 kg-os gyerkőcnek napi kb. 700 grammot.

Csajok én nem a terhesrucikat sirattam meg, hanem az életem lezárult szakaszát. :cry: Attól függetlenűl, hogy ez a terhesség elég szar volt szinte elejétől a végéig. Még is több figyelmet kap az ember, és maga a várakozás is olyan izgalmas. A szülésről nem is beszélve. Amennyire fáj, annyira fantasztikus élmény. Legalább is nekem az volt. Tényleg születés történettel is jövök még. Na talán most összeszedem magam és befejezem. :oops:

Macsek, szerintem sem szabad annyit parázni ezen, mondom én aki aztán mindig ilyen voltam. De most pont ezért nem is mérem, igaz nincs ismivel, Almaarcút. Szerintem csak stresszelném magam. Meg ha nem eszik eleget, ki lennék borulva, hogy nem fog gyarapodni. Szóval próbálok kevésbé foglalkozni vele. Majd ha a védőnőnél a mérlegelésnél kiderül, hogy keveset hízott, ráérek akkor idegeskedni. :wink:

Encus, szurkolunk ezerrel. :!:

Pil, asszem neked evéskényszered van. :wink: Te csak szoptatás után fogsz tudni lefogyni. De nem baj, mos biztos erre van szüksége szervezetednek. Én pl. az előzőnél addig fogytam amíg szoptattam, aztán meg felszedtem 10 kg-ot. :oops: Most nem eszem túl sokat, igaz nekem is lecsúszk egy-két doboz karika, na nem egy nap alatt. :roll:

Egy kérdés. Ti meddig használtátok, vagy akarjátok használni azt a gyógyszertári mosdókenőcsöt? Én már annyira rühellem. És a rendes fürdetőknek annyira fincsi illata van.

Most nem jut más eszembe.

Pusszancs mindenkinek!

Kép
Kép
kanyin
 
 


Sziasztok!

Pil! Máté ma ugyan azt csinálja, mint Ameli. Rengeteget sír, mindíg enni akar, és pukizik. Kicsit elkeseredtem, hogy nem tudom megvígasztalni, aztá 2 óra ordítás után beájult, és most alszik. :roll:

Encus: Nagyon szurkolok! Minden rendben lesz. Ne izgulj az indítás miatt. Ha a babának az a jó,akkor meg kell csinálni. Jelentkezz, ha van valami újdonság! :)

Honeyy az enyém 28án született. Mi sajnos fél kg-val könnyebben jöttünk haza, mint ahogy született, de azóta már ő is hízott 2100g-ot. :)

Kanyin: Jó ahogy leírtad, de én is így vagyok. Az egyik mellbimbóm tök más, mint a másik. Ha nagyon tele van, szegény gyerek nem tud belőle rendesen enni, és egy idő után ordítani kezd. Úgyhogy most már azt csinálom, hogy fejek le egy kicsit, aztán kap cicit.

Kaja: Én össze vissza eszem. Van hogy annyit eszem mint Pil. ma, van hogy délig semmit. Még nem jöttem rá, mitől lehet ez.

Most már végre én is megírom a szüléstörténetet, aztán felteszem.
További szép napot!

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 

 
 

Encus!
Sok sikert a nagy naphoz.

Gabci!
Dehogy útálunk, csak irigykedünk :) Bár mi még nem vagyunk 4 hetesek, úgyhogy bármi lehet. Ma is jó kis éjszakánk volt. Blanka 3x kelt fel enni, de nekem úgy tűnt inkább le se feküdt. 2 evés közt vagy büfi vagy hasmaszírozás vagy csak sétálgatás. Mire végre elaludt a nagyfiam kelt fel. Éjjel 3-kor az apja szembetalálkozott vele az előszobában épp a kispárnáját szorongatva sétált át a nagyszobába, hogy megy mesét nézni. A kicsi viszont a nappalt végigalussza, alig tudom felkelteni a szopikhoz. Valahogy felcserélődött az éjszaka a nappallal.
De jó, hogy említetted a teregetést, nekem is épp lejárt a mosógép, már majdnem elfeledkeztem róla.

Kanyin!
Nekem is van hogy erősebb sugárban jön, de hol egyikből hol másikból.
Vasalás? na neeeem. Ez az amire sehogy nem lehetne rávenni. Bár annó a fiamnál megpróbáltam. 2 hétig tartott :)

Sterilizálásról csak annyit, hogy a fiamnál én sem vettem komolyan és mégsem volt szájpenésze, viszont most tényleg minden használat után sterilizálok és Blankának szájpenésze van. Na akkor most hol itt az összefüggés? Erről ennyit. Felesleges ez a nagy sterilizálgatás. Hmm, de pont én mondom?
Na megyek teregetni

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


sziasztok!

nem leszek hosszú, mert sajna megfáztunk és elég nyűgösek vagyunk. Viszont teszteltük az orrszívónkat és szuper. (Pesztonka)

Kanyin: én addig ameddig csak lehet, mert jó olcsó és tuti nem allergizál. Popsikenős dettó. Amúgy aki sokáig akarja használni, az tartalékoljon, mert csak fél éves korig írják fel receptre, anélkül meg jó drága az is.

AMúgy üdv az újaknak, és DRUKKKKKKKK ENCINEK!!!!!!

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Megint én!

Nyanya, az elején mi is így voltunk, hogy a nappalt felcserélte az éjszakával. Aztán 3-4 hét után egyik napról a másikra úgy döntött, hogy átalussza az éjszakát. Ma már ott tartunk, hogy a 10-es szopira én ébresztem, hogy reggel tovább alhassak. :roll: Milyen kis önző vagyok.

Megírtam a szüléstörténetet. Így két hónap elteltével lehet, hogy kicsit késő, meg már nem is annyira izgalmas, de szerettem volna megosztani veletek.

Pénteken összepakoltam a csomagomat, mert már csak 1 hét volt a szülésig. Szombaton hajnalban arra ébredtem, hogy 10 perces fájásaim vannak. 10 körül felhívtam a szülésznőmet, hogy meddig várjunk. Azt mondta, ha még délben is fáj, vagy sűrűsödnek a fájások, akkor menjek be. Persze, délre, mintha elfújták volna. Délután beszéltem még egyszer a szülésznővel, hogy vaklárma volt. Azt mondta, hogy ha megint elkezdődik, fürödjek egyet jó meleg vízben, az majd eldönti, hogy szülünk, vagy nem.
Este 7-8 körül megint elkezdetem érezni, hogy 10 percesek a fájások. Fürödtem egy nagyot, de csak nem múltak el a fájások. Gondoltam, ez már szülés lesz. De azért lefeküdtem aludni, mondván, ha már nagyon fáj, akkor úgysem fogok tudni. Persze 10, majd 5 percenként szépen fel is ébredtem. Aztán hajnali 4kor arra ébredtem, hogy nagyon kell pisilnem. Alig értem ki a WC-re. Elfolyt a magzatvíz. Közben meg ázott a lakás is, mert nem volt tető a fejünk fölött. (Még mindig nincs kész :cry: ) Felébresztettem a párom, hogy megyünk a kórházba, amíg én öltözök, addig gyorsan rakjon az ázások alá lavórokat.
Végül 5 órakor vettek fel az osztályra. Pont a dokim volt az ügyeletes. 1 ujjnyira voltam nyitva. Azt mondta, nagyon fent van a baba, ebből csak este 8-ra lesz gyerek. Ő azt javasolja, hogy bekötik az oxitocint, és mellé adnak epidurált, hogy mire szülünk, ne fáradjak el nagyon. Mondtam, hogy oxitocin ok, de epit köszönöm nem kérek. (Szakmai ártalom, hall ezt-azt az ember)
Délelőtt 10kor jött meg a szülésznő. Megvizsgált, addigra sikerült 1 cm-t tágulni. Mondta, hogy ez nagyon kevés, beköti az oxitocint. Mi legyen az epidurállal. Mondtam, hogy ez még nem annyira gáz, nem kell. Na, ezek után már voltak fájások rendesen. Fél 2-ig bírtam, akkor mondtam, hogy ide azzal az epivel, főleg hogy ismét csak 1cm-t sikerült nyílni.
Az epidurál nem is volt vészes. És azt mondom, hogy tényleg kellett. Ezek után tudtam aludni egy órát, mert semmit nem éreztem. És másfél óra alatt 3cm-ről sikerült teljesen kitágulni. Ekkor volt kb. 3-4 óra délután. Az epinek is kezdett elmúlni a hatása, megérkezett a doktornő is. Megvizsgált, és mondta, hogy még egy mini adagot adnak, mert még nagyon fent van a gyerek. 6-körül kezdett múlni az epi hatása. Az oxitocint is lejjebb állították, én lassan kezdtem nyomni, hátha megindul lefelé a gyerek. Egy darabig ment is a dolog, már csak 2cm választotta el a külvilágtól, mikor megállt. A méh izomzat elfáradt, a gyerek feje meg valahogy keresztben állt, mint később kiderült. Nekem sem volt már nagyon energiám.
A szülésznővel meg az orvossal megpróbáltuk együtt kitolni a babát, a szülésznő támasztotta a pocakom, hogy csússzon lejjebb. Na, az nem volt valami kellemes. A rossz csak az volt, hogy innen már csak lefele megy. Akkor már én is mondogattam, hogy valahogy ki kéne szedni, és meddig várunk még. A doki mondta, hogy ha fél 8-ig nem születik meg, akkor vákummal segítenek. Ekkor volt 7 óra. Na, itt veszítettem el az energiámat. Csak zokogtam, hogy már nincs erőm, jön a fájás, de nem tudok nyomni, stb. A doki néni azt mondta, hogy ezt nem tehetem se vele, se a babával, nyugodjak meg, és koncentráljak, hívja a vákumos team-et. Ez akkora energiát adott, fél perc alatt újra ott voltam.
Aztán jött ez a „nem vagyok ott” állapot. Arra emlékszem, hogy 10-en voltunk bent a szülőszobán, a párom kiment, hogy ő ezt nem bírja, a sógornőm meg valahol félúton lefeküdt a földre, nehogy elájuljon. A vákummal második nyomásra kijött, de egy doki bácsi segített a pocakomat tartani. Két dolog maradt meg bennem nagyon, hogy a doki kezelte a vákumot, és mikor a gyerek feje már látható volt, egy pillanat alatt helyet cserélt a szülésznővel, és már meg is született a gyerek. Nagyon profin együtt dolgoztak. A másik meg az volt, hogy mikor kint volt, az egyik nővérke felkiáltott, hogy úr isten de nagy baba.
Amilyen gyorsan jött a team, olyan gyorsan el is mentek. A lepény kb. 5 perc múlva meg is született. A varrásnál már poénkodtunk a dokival. Mondta is, hogy olyan kismamája neki még nem volt, aki 15 órás szülés után azt mondja, hogy rögtön jöhetne a következő baba. A dokimat és a szülésznőmet csak dicsérni tudom, de gondolom ezzel más is így van. :)

Ja, május 28-án született Máté. (58cm-vel és 3900g-mal :) )

Képzeljétek! Ma beszéltem a munkatársnőmmel. 1 hete született az első babája. Farfekvéses volt, de mivel megindult a szülés megbeszélték a dokival, ha már így alakult megpróbálják megszülni. Nem viccelek, 2!!!óra alatt farfekvésesen megszülte az első gyerekét. :shock: Én csak néztem. Ha nem tőle hallom, nem hiszem el. Szóval így is lehet. A kis szerencsés! :)
Kép Máté így néztett ki, mikor megszületett: :)

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Sziasztok!

Gabci! Irigy vagyok az éjszakáid miatt!

Nekünk a ma éjszaka különösen fárasztó volt. (Vagy én vagyok nyügisebb). Babó 2-2,5 óránként enni kért. Én majd bealudtam szopi alatt. Úgy félek, hogy egyszer leejtem.

Szőkemelinda! Jó hosszú szülésed volt! Én is 16 órát töltöttem a szülőszobán. Ráadásul a dokim szabin volt. :( Az ügyeletesnél szültem, aki egyébként nagyon rendi volt. ) Ja, és a dokim akkor érdeklődött utánam ( Balatonról hazafelé jövet), amikor már eltünt a méhszájam.

Vonalzó: megcsináltam, de nem tudom ide felrakni. Tudnátok segíteni! Köszi.

A legutóbbi etetésnél Peti lefejt tejcsit kapott üvegből. Én addig (amig apja cucliztatta) lefejtem a mellem. 80ml jött le, de van úgy, hogy lejön 100-120 ml is. (Persze, amikor óránként szopizik, akkor kevesebb jön le.) Mindig parázok, hogy a baba ekkora mennyiséget ki bír e szívni, ill., hogy elég e neki. Mi kaptunk tápszert, hogy pótoljunk, de nem adom neki, mert 2,5 hét alatt 65 dkg-ot hízott. Szerintem az jó!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk egy kis baráti összeröffenésen, és Márk aranyos volt, jól viselte. Igaz nem aludt annyit, mint szokott, de nem volt vele semmi baj.

Melltartót én is csak nappal hordok, mert éjszaka még nem folyik annyira a tej, és a méreteimből adódóan a melltartó nyomna alvás közben. Azt viszont én is megfigyeltem, hogy ha nappal rajtam van, akkor több a tej.

A folytonos fertőtlenítésnek én sem vagyok híve, forró vízben elmosogatom a dolgokat, és ha időm engedi, naponta egyszer beindítom a sterilizálót. Mivel én nagyon sokat használom a fejőt, hihetetlenül sok lenne folyton sterilizálni.

Mivel Márk nem szopizik, csak üvegből eszi meg a lefejt tejet, én megkérdeztem a doktornőt, hogy mégis mennyit adjak neki. Ha cicizne, nem lenne gond, hiszen annyit szív, amennyi kell neki, de üvegből annyit eszik, amennyit én adok neki. Nem akarom azt, hogy még 1 kört kelljen futni a melegítéssel, vagy hogy túl sokat melegítek, és a vége az, hogy az értékes tej a lefolyóban landoljon. Végül ő is csak ezt az irányzékot adta meg, de azt mondta, minden baba igénye más, a lényeg az, hogy hízzon. Van olyan bébi, akinek elég ehhez kevesebb tej is, és van akinek meg többre van szüksége. Nem egyforma az emésztésük. Tehát nem érdemes folyton azon aggódni, eleget eszik-e. Fel a fejjel, és nyugodj meg.

A hozzát[img]áplálással mindenkinek meg lehet a saját nézete, és a babák igényei itt is mások. Ezen összeveszni azért szerintem is túlzás. Persze ha lehet, akkor érdemes szoptatni amíg csak lehet, de akkor sem történik semmi, ha kap mellette mást is.


ENCUS gondolok rád, és szurkolok, hogy minden jól menjen, magadhoz ölelhessed a kicsinyed.[/img]

amandi
 
 


Sziasztok,

Pil, koszi a biztatast, igazabol nem vagyok egy parazos tipus, csak neha olyan jo kionteni a lelkemet masoknak is.... Nem nagyon van a csaladban, aki tudna segiteni, az ismerosok kozul meg mindenki mast mond. Anyosomat hiaba kerdezem, O hogy csinalta a ket fiuval, nem emlekezik:(

En sem vagyok egy sterilizalos fajta, sot, amiota a koldokcsonkja rendben van, azota a babaruhakat egyutt mosom a mienkkel. Eddig nem volt meg gond. En meg vasalgatok, de azt is csak azert, mert mire altalaban oda jutok, hogy kiteregessek, addigra minden olyan gyurott a mosogepben.

Enci, megy a drukk!!!

Fejessel kapcsolatban nagyon rosszul allok, alug tudok valamicsket lefejni, jo, ha egy fel kavescseszenyi osszejon egy nap. Lehet, hogy rossz a technikam? Ezert is "idegeskedek", hogy eleg-e a tejem. :(

Most megyek, mert uvolt a draga! Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok!

Tegnap jöttünk haza Félegyházáról, jó volt lent lenni, Julcsikát végig nyúzta a család, de már megszokta, jól tűri a strapát. Én is kezdek belejönni az utazgatásba, már simán szoptatok az IC-n, és a hordozó cipelés egész jól megy együtt, a férjemmel. Hazafelé jövet egy kigyúrt izompolós csávónak nagyon megtetszett Julcsika, egyszer csak azt vettem észre, hogy mikor jöttünk fel az aluljáróból, akkor mögöttünk a lépcsőn lefotózta a kiscsajt a telcsijével. A hivatásomon felülkerekedett az anyai büszkeségem, úgy tettem, mintha nem vettem volna észre, és nem kezdtem el emlegetni a személyiségi jogokat... :)
Julcsinak két új produkciója van, elkezdett "beszélni", azaz már nagyon megy az eöö, az ááá, meg az ééé, ill. gííí, de ezeket olyan komoly képpel mondja, mintha jelentenének valamit. A másik, hogy felfedezte a kezét, órákig képes nézegetni, csápol, nyitogatja az ujjait.

Pénteken megkapta a szurit, nem lázasodott be, pedig kúpot sem tudtunk neki adni, mert azonnal visszatojta a kezünkbe. :)

3 hét múlva megyünk csípőszűrésre, kiderült, hogy a férjem mindkét nővére csípőficamos volt, tesóm szerint Julcsinak picit asszimmetrikusak a combredői, de nem vészes. Én azért most már egy kicsit parázok, remélem nem lesz gond, nagyon nem lenne jó, ha esetleg kengyelt kapna... :cry:

Macsek, nem haragszom ám egyáltalán!!! :) És nem vagy udvariatlan, tény, hogy sokan vagyunk, nehéz mindenkinek írni.

Encus, mennek a drukkok!!!

Hú, még annyi mindent akartam írni, de nem bír elaludni, megint ordít...

Megpróbálok még jönni....

Puszi

Mai mosoly :)
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok4

Nemrég jöttünk a fülészetről,ugyanis váladékozik a bal füle,meg a bal szeme.a szemész már nem volt ott,azzal meg este megyünk agyerekdokihoz.
a füle be van gyulladva,de nem tudni hogy középfül gyulladás e,most cseppenteni kell bele,nem érheti viz,és szerdán megint megnézik.Szóval lehet emiatt nyűgös. :( :(

Pogi:Nektek is jobbulást!!!!!!!!!

Mézgombi:olyan irigy vagyok, :D annyira szeretném ha nézegetné a kezét,de már attól tartok ez Amelinél kimarad.Viszont ma is "fogdos",csak még nem tudja hogy ő csinálja.
Na nem csodálom hogy lefotózták,ennivaló ez a csjaszi!!!!!!!!!

Pont ezért akarok találkozni Mindenkivel,mert élőben is meg szeretném nézni ezeket a kis törpöket,olyan jól sikerült mindegyik! :D :D :D :D :D

Macsek:nálam is ez volt a baj,hogy hallgattam mindenkire,és persze mindenki mást mondott.Csak azt csináld amit a szived diktál!!!!!!!
És már mondtam de figyuzz:az hogy nem tudsz fejni semmit nem jelent,attól még lehet rengeteg tejed
Tessék ünnepélyesen megigérni hogy nem parázol ennyit!!!!!!!ok? :wink:

Prenata:ne viccelj már!!!!!!!65 deka ?????????Az csúcsszuper!Te is igérd meg hogy nem aggódsz!
És a baba szivóereje labdába sem rúghat a mellszivókéval,ezt is tessék megjegyezni.
A babád Neked is mintababa. :D :D :D

Aki még nem küldött képet a tablóba,várom szeretettel.

Encus:DRUKKOLOK!!!!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pilchard azt akarta írni, h a mellszívók szívóereje labdába sem rúghat a babáéval. De amúgy igen!
Csajok, ne parázzatok már annyit a szopin. Van hogy kevesebb a tejci, van hogy több, de a parától tuti nem lesz jobb. Nem olyan könnyű ám éheztetni.

pogacsa
 
 


Pogi!!bocsi de nem!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D
Azt akartam amit irtam,én mindenhol,mindenkitől ezt hallom,ezért tud vki szoptatni de fejni nem. :wink: :wink:

Egész nap próbálom hangos nevetésre ösztönözni a kis tigrist,erre jön a dédije és két perc alatt kivarázsol belőle 3 hangos kacajt. :wink:

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Üdv!
Peti most elvan magával, kb. háromnegyed óra múlva pancsizunk...aztán remélem, elalszik, ma alig aludt valamit... :( Igaz, a fél hatos szopi után bealudt tízig.
Kanyin, én még mindig a gyógyszertári fürdetőt használom, ha olyanom van, akkor bebabaolajozom fürdés előtt, annak jó az illata. :D
Mosás és vasalás: mivel nekünk már nem volt köldökcsonkunk, mikor hazajöttünk, én csak az első mosáskor mostam külön a rucikat. Akkor ki is vasaltam mindet, azóta meg csak a textilpelusokat, azokat is csak azért, mert összeugranak mosáskor. Hál' Istennek Peti se allergiás, pedig mióta itthon van legalább kétféle mosóport és öblítőt élt meg. :D
Tegnap Peti 7X evett, ha nem írtam volna...de aztán aludt rendesen!
A férjem elhúzott Pestre. :cry:
Honeyy, üdv itt, betettelek a tábliba.
Encus, várom az SMS-t!!!!!
Nyanya, privi ment, remélem, lassan képben leszel a karikával kapcsolatban. :lol:
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Pilchard, Pogácsa
Jobbulást a babáknak! Gyógypuszi a buksijukra :lol:

Pil
A négyesen laktam...

Encus
Drukk a nagy találkozáshoz!

Szőkemelinda
Nagyon ügyes Máté :lol:

Lányok!
Nekem egy gyerekorvos barátnőm (LLL-s szopistanácsadó, ő tett nagyon sokat azért, hogy a DOTE legyen Közép-Európa első bababarát szülészete) mondta, hogy nem a mérleget kell állandóan nézni, hanem azt, hogy naponta van-e a babának 5-6 pisis pelusa!
Ezért is javasolta, hogy ne vegyünk mérleget... ismer, hogy milyen para-mama lennék... netező, eü. diplomás, lombikos kismami... ez már többszörös para-tényező... :oops: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Mézgombi! Nagyon tündér Julcsika! Mindig ilyen mosolygós?

Pogi, Pil! Jobbulást a babóknak!

Mi most nyekergünk. A szokásos esti nyügi....

Reni
Kép
prenata
 
 


Pilchard!
szopi és mellszívó szívóerő: Most akkor melyik az erősebb? Mindkét esteben a baba erejére célzól de a mellszívót írod erősebbnek.
"ezért tud vki szoptatni de fejni nem" ebből az következik, hogy a baba szív erősebben. Vagy nem? Olvasd el még1x légyszi az első hozzászolásod, mert szerintem jól érezte pogi, hogy elírtad.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Üdv!
Na most felháborodtam egy kicsit az lll-es dumán. Hogy sokkal többen szoptatnának. Na már most, aki szül, annak elvileg megvan mindene a szopiztatáshoz. Persze vannak olyanok, akik passzióból nem szopiztatnak, de szerintem ez a kisebb hányad (néhány színésznő, sportoló, stb.), a többi talán azért nem szoptat, mert nincs miből vagy nem lehet, és nem azért, mert nem tud!
Bocsika, de teljesen kiakadtam... :evil: most azért rossz anya vagyok, mert mini adag tejem van, vagy egy ismerősöm rossz anya, mert van ugyan teje, de visszatért az allergiája, és a bogyó mellett nem szopiztathat :?: :!:
Na lépek, mert kiutáltok.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Pannus ma 7 hetes és ma elérte az 5000 gr-ot. (3900 -el született és 3640-el jött haza) :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Pil!
Nagyon sajnálom Amelit, remélem nem valami huzatba volt és attól lett beteg.
Pogi!
nektek is jobbulást!!!

Melinda!
Nagyon félelmetes a születés történeted de hála Istennek jól végződött.

vasalás: én mindíg mindent kivasalok mert nagyon szeretek vasalni.( Azt mondjuk nem annyira amikor Petinek egyszerre 8 iget és 4 nadrágot kell vasalni.)
mosás: én is együtt mosom a baba ruhákkat a miénkkel.
sterilizálás: csak nagyon ritkán.

Na puszi mindenkinek megyek aludni!

Encus gondolok rád de már lehet, hogy meg is van a baba.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!


Gigaboszi: Én is ezen a véleményen vagyok, ,már a Máténál is csak hetente mértünk, most a Noinál meg már rábízzuk a dokira, nincs is mérlegünk.

Pil: Jó sok gyerek túlesik ezeken, legalább hamar letudjátok, ha ez vígasztal. Ja, és én is állandóan kajálnék. Olyan mintha még mindig terhes lennék. Már tornázom, de az nem elég, ha zabagép vagyok. Védönőm azzal vígasztal, hogy kb. 1 év kell a "testnek", hogy minden a régi legyen.

Prenata: Én már megszoktam, hogy 5 után nem is alszik a fürcsiig. Valahogy nem megy neki az alvás, gondolom a hasa miatt. nemsokára 3 hónaposak leszünk, akkor már biztos jobb lesz.

Képzeljétek, Noémi szombaton Anyuéknál aludt, volt lefejt tej, meg tápi is, elfogadta ügyesen, pedig még sosem evett üvegből. Tudjátok írtam, hogy esküvőre megyünk. Én meg szorgalmasan fejtem kézzel(!!!) a wc-ben, hát izgi volt.

Ja, a legnegatívabb, Máté ma megint lázas, szerintem napszúrás, mert semmije nem fáj. Az is lehet, hogy a múltkori nátha nem múlt el. Volt hűtő fürdő, meg kúp. Remélem holnapra jobban lesz.

Mentem, próbálok holnap is olvasni, írni.
colett77
 
 


Szerintetek, ha gyakran van cicin a baba, attól fájhat a pocija? A férjem szerint az esti hasfájást én okozom azzal, hogy gyakran ciciltetem. 9 és11 között keservesen sír már heti rendszereséggel, tekergeti magát. Viszont cicin mindig megnyugszik. Ma is 8 és fél 11 között legalább 4x szopizott. Napközben szinte az összes pelusban van termés, viszont este ez elmarad! Lehet, hogy "esti hasfájós" a baba. Olvastam, hogy van ilyen.

Reni
Kép
prenata
 
 


Üdv!
Colett, Máténak jobbulást! Ha vigasztal, Peti napközben (kb. 9-21-ig) max. 1-2 órát szundikál... :)
Pil, nem tudom, én nem szoptatok, de én szvsz többet eszek, mint terhesen, vagy csak úgy tűnik? :oops:
Encusról majd írok, ha jön SMS.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

Igyekszem nemsokat parazni a szopi miatt!!! Igerem, mert tudom, hogy ez art a legtobbet, az idegeskedes. Ezert volt az, hogy a terhessegem elejen majdnem elment a Baba.... Ezutan megtanultam, hogy semmin ne idegesitsem magam.
Csak azt tudnam, honnan fogom tudni, ha visszaadjuk a merleget, hogy eleget evett-e? Nalunk meg mindig az van, hogy van egy 63 kilos cumija, amibol neha kisziv egy kis tejecsket is mellesleg.
Azt a szaporito fejest is annyira szeretnem kiprobalni, de mire este oda jutnek, hulla vagyok, semmit nem akarok, csak lefekudni. Igy, hogy nappal semmit nem alszik, eleg strapasak a napjaim, semmi pihenes. Ez se jo a tejci ugynek. :(
Pil a szaporito fejest minden nap meg kell csinalni, vagy eleg egyszer-egyszer?
Ti minden szopi utan fejtek? Ha igen, az segiti a tejtermelest? Most ket napja minden szoptatas utan megprobalok fejni, de jo, ha egy fel kaves cseszenyi osszejon a nap vegere. :(

Jobbulast a beteg Babaknak!

Tegnap este 3x fektettem le Andrist, mert mindig bealudt, nem evett rendesen. Vegul sikerult elnyugtatni 2 ora kellett hozza. Eddig ilyen cirkusz nem volt. Sokszor ugy erzem, hogy vissza fejlodunk, es nem javulnak a dolgok.
Viszont par napja mar hatalmasakat vigyorog ram, amikor "beszelgetunk", es neha egy-egy oromteli sikkantas is elhagyja a szajat a nagy vigyor kozepette. Ilyenkor majd megennem, olyan edes! Es persze allandoan dagasztja az eget a labaval, es ilyenkor is sokat szokot visszakopni. :(
Ma delelott is olyan jo ido volt, hogy kimentunk az udvarra, elhelyezkedtunk a nyugagyon, Andrist a ket labam koze vettem, es ugy beszelgettunk, nezelodtunk. Elszaporodtak a kornyeken a szajkok, azok nagy balheba csaptak, Andris teljesen meglepodott egy pillanatra, olyan ektelen rikacsolas ment. Rendesen figyelt!

Az termeszetes, hogy most tobbet eszunk, mint a terhesseg alatt, mert vegre ujra van helye a gyomrunknak! :) En is folyamatosan egyre tobbet eszem, pedig szules utan jo par napig meg nehezen ment be normalis adag, annyira ossze volt szukulve a gyomrom.

Mezgombi, orulok, hogy nem bantottalak meg! ;)

Enci, megy a drukk nektek!

Udv mindenkinek: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

remélem jól telt az éjszaka...én elég rosszul aludtam, mert Manócska sokat forgolódott, meg a férjem is, ugyanis egy szobában alszunk a picivel, és álmomban sose tudom hogy ki mocorog...mindig felébredek.Kismanóm ezzel együtt reggel 6-ig! aludt este 8-tól. Gondoljátok el. Ilyen álomszuszát, és már megint alszik, mert a hajnali szopi után még vissza szokott aludni. Hát rámütött az biztos! Én vagyok ilyen álomszuszék.
Mondjuk az első hetzekben mi is elég sokat szórakoztunk éjjel felébredt enni 2-kor és volt hogy fél 5-ig szórakoztatni kellett...

Ma megyünk oltásra, nem tudom hogy fogja tűrni...ti adtatok kúpot az oltás után, hogy ne lázasodjon be?

Mézgombi: sokat égett a gyorod terhesség alatt? mert olyan szép nagy haja van a kislányodnak, egy felnőtt is megirigyelhetné...egyébként minden baba tündér , régóta nézegetem a fotókat...
na szóval nekem állandóan égett a gyomrom, és csak röhögtem mikor mondták hogy hosszú hajú lesz a baba, és lám , tényleg sok haja lett Misónak. de ez biztos csak véletlen... A párom poénkodott mikor megszületett hogy már most több a haja a gyereknek mint neki...

Pilchard: a kajázással én is hasonló cipőben járok., főleg az édesség csúszik... míg terhes voltam rá se néztem semmi édesre, most meg...jöhet bármi, hát majd csak elmúlik

A kis betegeknek jobbulást!

Szép Napot!

honeyy
 
 


ja, a képeket nem sikerült felrakni, mindig azt írja ki hogy hiba történt, nekem meg nincs türelmem ezzel szórakázni, viszont a
/ kep.tar.hu/somogyiga/ lapon van egy csomó fotó

honeyy
 
 


Sziasztok!

Pil, Pogi, Colett, jobbulást a babáknak!

Ex: Encusról még nincs hír?

Katus: Csak félelmetesnek hangzik. Én abszolut jól éltem meg. Attól eltekintve, hogy a végére nagyon elfáradtam. :)

Macsek! Nyugi! :) Ahogy Gigi is írta, napi 5-6 pisis pelus. És Poginak is igaza van, tényleg nem könnyű éheztetni a babákat. Ha keveset hízik, az orvos úgyis szól, és felírja a tápszert.

Ez a szaporító fejés engem is érdekelne. Tudom, hogy egyszer már valamikor beszéltetek erről. Elküldené nekem valaki priviben, hogy kell pontosan csinálni. Most van még tejem, de ha több kell neki később, és esetleg szükség lenne rá, még jól jöhet. Meg elég sok friss anyuka van a baráti körben, akiknek kéne. Köszi. :)

Honeyy mi is ma megyünk oltásra. Holanp koponya, hasi uh-ra, csütörtökön meg csípőszűrésre. A védőnő nekem azt mondta, hogy most ezekhez az új "koktélokhoz" már nem kell lázcsillapító, mert nem lázasodnak be a babák. Elég borogatni. De azért majd megkérdezem a gyerekdokit is.

Pil: Én is elég fülfájós voltam, csak akkor még nem nagyon voltak gyógyszerek, és nekem mindíg szúrták a fülemet. :( Szerencsére most már csak végső esetben csinálják. Ameli biztosan ettől nyűgös. Bár ha folyik, akkor már nem fáj, csak előtte, amíg feszíti a dobhártyát. Sajnos tapasztalatból tudom. Most már hamarosan jobban lesz. :)

Szép napot! Ha haza jöttünk a dokitól, majd jelentkezem. Megírom, hogy viseltük a szurit. Ja, lehet, hogy a nyelvét is felvágják egyúttal. Aztán abba se fogja hagyni a szövegelést. :wink:

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Sziasztok!!!

Üdv az újaknak,szupi,hogy még mindíg bővül a csapat!!!:)

Nagyon szépek a babák,egytől egyig!

Pogi,Pilchard!Jobbulást a csöppöknek,nektek meg sok türelmet!!!

Mézgombi!Édes a Julcsikád,látom még nem volt fodrász! :lol:

Exdeus!Egyet értek veled a szopi terén!!!Jó cvolt a 18-as karika!Király vagy!!!:) :lol:

Szökemeli!!!Gratulálok a picúrkához!!!!:)

Encus!!!DE jó,de jó!!!:)MENNEK A DRUKKOK 1000-EL!!!!!Szép a pocid(ami már lrhrt nincs is),és a mesefal egyszerűen csodás!!!Olyan jó akinek ilyen kézügyessége van!!!:)

Kanyin!Én olyan 3 hónapig fogom használni a mosdókenőcsöt,én is utálom(Túró rudi):)Ha már kezdi élvezni a pancsit akkor áttérek az illatos fürdetőkre!!!Mondjuk nálunk már megy a röhögés,és a rugdalózás a vízben! :lol: Kislánykád jól van???Szereti hugit,nem féltékeny?

Katus,Kisvirág!Merre vagytok??? :lol:

Tegnap megvolt a szurika,semmi sem volt!!!Ügyike!:)
59cm és kereken 5kg!!!Jó mi?
Már renszeresen fél 6-kor kel,nincs cumink sem!Már nem kell!!!:)
Én már jobban vagyogatok,de még szedem a gyógyit!!!
Megint fel vagyok szerelve van itthon VANILLIÁS KARIKA,vagy 5doboz!!!Je je je!!!:)

Sterilizálás!Nekem is van Aventes,de nekem nem jött be,én nekem egyszerübb egy fazékban kifőzni(azért is mert a fele cuccra rá van írva,hogy sterilizálóban károsodik)!a por az vízkő,én elöblítem utánna sima vizzel!!!Ja és hetente egyszer mindent megcsinálok!Szájpenésznél mindennap,mert vissza szedi!!!!

Mellszívó:nekem azóta van több tejem mióta csak kézzel fejek!!!Szerintem a mellszívó csak az első csatornákból szív,és ezért sokan saját magukat apasztjál el!Persze ez nem törvényszerü,nekem több a tejem azóta az biztos!160-200-at szív!

Mindenkinek sok sok puszi!

Szilvi

Kép
szgoron
 
 


sziasztok!!!
Pogi:1000 bocsánatNemcsak hogy sorvad az agyam,még a szemészt is fel kell keresnem,pedig elolvastam vagy 210x,és mindig azt olvastam hogy a baba erősebb.Szóval köszi az igazitást.Tehát a baba erősebb.
Nyanya:neked is köszi.
jó hogy legalább Ti tudtok olvasni,nekem már az is gondot okoz ezek szerint.
Kép

most egy kicsit magamba szállok,aztán visszajövök.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Üdv!
Irigy-irigy az oltás miatt...a miénk csúszik 17.-ig.
Macsek, ha éhes lesz Andiris, úgyis követelni fog!!! És minél sűrűbben fogod mellre tenni, annál könnyebben fog beállni a kínálat. :D
Ja, az tegnap kimaradt, hogy Petinél úgy van, hogy kb. 7-kor eszik utoljára, alszik kb. fél ötig, aztán 1-1,5 órát fent van, aztán alszik kb. fél tízig. De utána egész nap fent van, max. szundikál negyed-félórákat...ha.
Pusz.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Honey, igen, én adtam egy fél kúpot szuri után. Nem lett lázas.

Szilvi, Bogyó is kiutálta a cumiját mostanában. Viszont az ujját sem találta még... Hátha így is marad!

Encus... fú nagyon izgulok már!!!

Pilchard, no problem, mindenki értette, h mire gondoltál. Olvass egy kis Gőgös Gúnár Gedeont. ;)

Bogyóka még mindig hulla nátha, folyamatosan szörcsög álmában is, elég idegesítő. Felhívtam a védőnőt, de ő is azt mondta amit már eddig is csináltunk, hogy Sterimarral spricceljünk aztán orrszívó. Meg hogy cseppentsek anyatejet az orrába. Na azt meg mivel?

pogacsa
 
 


Sziasztok,
Gyors leszek, mert kiabal az ifjuur. :(
Nagyon rossz szokasokat kezdunk felvenni, ahelyett, hogy javulnanak a dolgok, csak rosszabb lesz. Eddig a hajnali szopi utan meg aludt kb. 9-ig, ma meg szinte semmit. Meg mindig haloingben vagyok:((((
Ti minden szopi utan fejtek? Ha igen, hogy van idotok barmi mast is csinalni?
Nem tudom, mikor lesz idom a hazinunkara. Szalad az egesz lakas :( Meg jo, hogy anyosom foz rank, de nem tudom meddig:(
Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Pogi, Te irtad, hogy pesztonka orrszivod van, amit a mellszivoval egyutt adnak? a mellszivot hasznaltad? ha igen, milyen eredmennyel? hogyan?
macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Ja, majdnem elfelejtettem: Egy barátnőm akinek velem egyszerre született kisbabája szervez baba-mama tornát. Első alkalom most lesz szerdán délelőtt 10 órakor, és ingyenes! (A többi már gondolom nem lesz az, de megnézni érdemes.) Ötletem sincs, hogy fog zajlani, de állítólag még babamasszázs is lesz. Én mindenképp elmegyek, ha már ingyen lesz!
A cím: Üllői út 82, a Nagyváradtérnél van egy nagy autó parkoló és ott, egy nagy sárga napocska van a bejératon és az van kiírva, h Napfényközpont.
Nos, valaki?

pogacsa
 
 


Sziasztok!
Ma éjjel új produkcióra került sor: komfort szopizás, de a cumisüveggel, amiben ráadásul víz van. :shock: Na most ehhez szóljatok hozzá! Csak úgy volt hajlandó elaludni, ha a cumisüveg a szájában volt, a sima cumi nem is kellett neki. A kezdeti fellendülés után, amikor már szopizott kicsit, mostanra megint teljesen elutasítja a cicit, meg se próbálkozik vele :(

Macsek, az igaz, a fejés rengeteg időt elvesz, nálam a speciális helyzet miatt még hosszabb procedúra az egész. Naponta 4 órát tuti eltöltök vele, de hát nálunk ez most sokkal fontosabb mint hogy 2 koszos tányérral több van-e a mosogatóban.

Ex, a felháborodásodat teljesen megértem, és igazából néha én is úgy érzem, kicsit túlzásba viszik azt amit mondanak. Én sem azért nem szoptatok, mert nem olyan nagy élvezet a folytonos fejés. Ráadásul mostanában épp elég kismamával találkoztam, és egyikük sem mondta azt, ő nem akar szoptatni. A szoptatási kapmpányban sokszor azt mondják, a lefejt tej már nem is ér semmit , főleg a fagyasztott. Ezzel szerintem teljesen beparáztathatják azokat, akiknek nincs más választásuk, és hát ha károsodik is kicsit, még mindig jobb, mintha tápszert kapna.
Bocsánat, hogy most így kiméltatlankodtam magam.

Pogi, a gyógyszertárban lehet kapni szemcseppentő fiolát, azzal fel tudsz szívni pár csepp tejcsit, és belepöttyenteni Gergő nózijába. A torna jól hangzik, de sajnos nekem még nem telt le a 6 hét, és azt se tudom császár után mikortól lehet egyáltalán bármit is csinálni. Még a kisfiam, a maga 3710 grammjával is jóval túlszárnyalta a 3 kg-os emelési súlyhatárt.

Szilvi, neked a mikros sterilizálód volt? Mert ott inkább a mikrot nem igazán bírja sok alkatrész. Az elektromos sterilizáló szinte ugyanúgy működik, mint a kifőzés, ott vízből csinál gőzt, szóval nem hiszem, hogy abban jobban károsodna, mint kifőzéssel.

Andi

amandi
 
 


IRTAM EGY CSOMÓT ÉS ELSZÁLLT.EZ MA NEM AZ ÉN NAPOM. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Én is írtam egy csomót és nekem is elszállt. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus: Kép

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok,

A tobb tejcsi remenyeben ma annyiszor teszem mellre Andrist, amikor csak elkezd kiabalni. Nem varom ki a 3 orakat.
Es vegre figyelmesen elolvastam a la leche honlapjat, es kezzel lefejtem egyszerre majdnem 20-at. Ilyen szerintem meg nem volt nalunk.... Jo sok ido volt kb. 30-40 perc. Lesz ez meg jobb????

A hozzaszolasoknal en azt szoktam csinalni, foleg, ha sokat irok, hogy mielott megnyomom az elkuld gombot kijelolom az egesz szoveget, Ctrl C, es ha elszall, akkor az ablakba egy Ctrl V-t nyomok. (masolas-beillesztes)

Most alszik egy kicsit Andris, ezert tudok ilyenkor irni. :) Szerintem nem fog sokaig tartani, de en mar fel oranak is orulok napkozben.

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Macsek,
örülök, hogy haladsz a fejéssel, és remélem, hogy az igény szerinti szoptatás is be fog válni.
A kézzel fejésről nem tudok nyilatkozni, azt még nem próbáltam. Nem tudom, másoknál ez hogy van, de nekem akkor is 40 perc volt a fejés (2 cici kiürítése) amikor 40-50-eket fejtem, és most a 300 ugyanannyi idő alatt jön le. Tehát az idő állandó, csak a mennyiségek mások. Végül is, ha belegondolok, a baba is kb ennyi idő alatt szívná ki a tejcsit, ha szopizna.

amandi
 
 


Ex::ez hülyeség,nem vagy rossz anya azért mert nem tudsz szoptatni.Megtettél mindent,nem megy akkor a baba nem éhezhet.Az más kérdés ha vki nem akar.És megint más ha feladja hamar,vagy idő előt és mégis menne a dolog,de ezt mindenkinek saját magának kell tudni,érezni.Nem kell mindennel egyetérteni a ligásokkal,de én pl.lehet feladtam volna már egy hónaposan ha nem olvasok ilyeneket,ha nem érzem hogy erőt merithetek vmiből,vkiktől(itt gondolok a 2006 tavsziakra,nagyon sokat segitettek).De ezt leht ragozni,egy a lényeg hogy szeressük őket!!!!!!!!!!!!
Ezt a kiutálunkat meg meg sem hallottuk,ok?????? :wink:

Katus:szép súlya van Pannusnak,gratula.Én nagykoromra hülyülök meg,eddig is vasaltam szinte mindent,mostanában még a peti alsóit is elkezdtem.én is imádok vasalni. :)

Colett:jobbulást Máténak!!!!!!Tök jó hogy el tudtatok menni az esküvőre.

Prenata:mintha magamat olvasnám .irok Neked majd pü-t.Az esti –ált.ugyanabban az időben jelentkező –pár órás sirás tipikus hasfájós sirás.próbáld ki Te is a repülőpózt.Sajna sokat nem tehetsz,6 hét,vagy 3 hónapig is eltarthat.

Macsek:azt is mondják:sok pihi,sok folyadék atejcsihez.Amikor a hátam miatt vmelyik nap itt pihiztem sokkal több tejem is lett.Muszály pihnned is.Nem tudod a védőnőnél,vagy gyerekdokinál hetente vagy két hetente leméretni Andrist?akkor látjátok hogy hizik e,és nem naponta stresszeled Magad.Ha meg netalán fogyna-de nem hiszem-egy hétig nem fog éhen halni.Amúgy meg vannak lassan hizó babák is.Ahogy Gigaboszi mondja:napi 5-6 pisis pelus.

Honeyy,Melinda:drukk az oltáshoz,biztos ügyesek lesznek a srácok.

Szaporitó fejés:7-5-3-1 percig felváltva a két cicit..hosszabb szopi szünetben pl,este.Én csinálom pár napig,aztán ha kell megint elkezdem.igy szoktam.

Szilvi:mennyi karikát eszel meg egy nap??????? :D :D :D
Látom Reni még mindig jó kislány.dobj egy friss képet Reniről,felteszem Neked.

Ameli elég jól van,éjszaka jobban aludt mint valaha,bár tegnap szinte semmit,gondolom ez azért volt.a szeme reggelre be volt kicsit dagadva,de a szemcsepp majd meggyógyitja.
Voltunk reggel méreckedni,6300gr,60 cm.
Azt mondta a védőnő,vegyem el kicsit a játszószőnyeget,mert igy felfedezi a kezét .
Az elalvás nálunk eddig szupi volt,hasraraktam,ujjacskáját bekapta és álomba szopizta rajta magát.Mostanában sokat sir mire bealszik,de ez még lehet a füle miatt,vagy a foga miatt is,ki tudja.az inyén sok helyen fehér,azt mondta a doki kötődnek a fogcsirák.

Honeyy:nem tudtam megnézni a képeket,azt mondta nincs ilyen oldal.de gondolom megint én vagyok a balf...

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Fairy: Bogidnak:
Kép

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil!
Tegnap este sütöttem almás pitét.Szerinted megettem egy fél tepsivel most ahogy itt ülök a gépnél?
Most néztem meg a füzetembe, hogy Katának 9 hetes koráig fjt a pocakja legalábbis addig adtuk neki a hasfájás elleni lötyit.

Macsek!
Írd már le légyszi, hogy a fiad mennyit gyarapodott a születésétől kezdve heti lebontásba.

Most megyek mert nyikorog valaki a gyerekszobában és szopizni szeretne.

Kép

Kép
katus73
 
 


Pestiek! HELP! Egy barátom tesójáék örökbefogadtak egy 0 km-es kisbabát, és bár nem kérték, biztos örülnének, ha van valakinek felesleges anyateje!

pogacsa
 
 


Sziasztok,

Macsek,
én sokáig fejtem, de már nem teszem. Ha hulla vagy este, aludj inkább, megéri. Én akkor hagyom abba a szopit, ha Peti már inkább csak játszik a mellemmel, vagy ha bealszik, akkor már nem keltem fel. Sztem is nehéz éheztetni egy babát, ne aggódj.
Ha ragaszkodsz a mérleghez, akkor vegyetek egyet.

Ex,
ez a szopi minden áron sztem is túl van lihegve. Én is tápszeres voltam, mégsem lettem magányos, hátrányos, beteges...meg amiket még hallani...És anya is megtett mindent. Én azokat sem ítélem el, akik egyáltalán nem akarnak szoptatni, vagy hamar feladják...ne mi tudjuk már, mi jobb más anyukának, meg a gyerekének.

Ági
potter_76
 
 


Katus:ha ez kérdés,sztem meg!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D
én most kalácsot ebédeltem. :wink:
Megjött aszezámos csókom,holnap tesztelem. :D

Vmelyik nap megint pasizunk :D :D ,jön a bnőm a fiával,aki 11nappal fiatalabb Amelitől.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Vízkő: a védőnő szerint a kifőzésnél citromsavat kell rakni a vízbe, akkor nem lesz vízköves a cucc ( bár én mikrósat használok).

Nyanya
Jók a pocakmasszírozós rajzok :D
Nekük is mondta a dokinéni hogy óramutató járásával megegyezően masszírozzuk, csak azt nem mondta miért. Most már ezt is tudom.


Kisvirág
Büfi: A dokinéni szerint fél órát kéne minden evés után büfiztetni, és akkor nem fájna annyit a hasuk. Állítólag 6 m hosszú belük van, mire abban végig ér a buborék, az fél óra, (de Anna utálja, csak ha el van ájulva, akkor lehet vele, egyébként ordít.)
Éjjel én úgy büfiztetem, hogy az oldalamra fordulok és a Annát a csípőmre teszem, hogy a feje picit átlógjon hátrafelé, a hasa rézsút a hasamon. Ez kb. ugyan az a testhelyzet neki mint a vállamon, de én tudok közben szundítani. Ez nagyon kell nekem, mert éjjel 2 óránként eszik.

Gigaboszi
Te is lombikos voltál? Hová jártatok? Mi a BMC-be
Hasfájás: Igazad van, gyógyszer csak végső esetben. Csak néha nem tudom eldönteni, ez már végső eset-e, vagy meddig próbálkozzak egyéb módszerekkel ( hassimizés, konfortcici)

Szerintetek a zöldbab ugyanúgy puffaszt mint a szárazbab? Vagy merjem kipróbálni? Anyósom hozott nagyon gyenge házi termesztésű zöldbabot, úgy ennék belőle egy jó főzeléket, szerinte ezt még lehet. Mit gondoltok?

Reni
Édes a babód :D

Magunkról
Tegnap az egyik mellem rettenetesen bekeményedett, fájdalmas csomók voltak benne, egész nap masszíroztam de nem használt, fejtem volna de nem jött belőle, már a könnyem potyogott. :( Végül reggelre az egész éjszakai gyötrés hatására megindult, Anna 40-et szopott belőle, azóta 10-10 ml-t, több nem jön, de azóta jobb. Nem tudom mitől van ez, szopi után mindig kifejem amennyire csak tudom... A kezdeti sikeres fejés ( 80) óta csak picik vannak, 10-20-30 jön le egyszerre a mellszívóval. Kézzel viszont képtelen vagyok fejni, csak cseppek jönnek.
Szopizás még mindig fáj nekem, pedig szerintem jól kapja be a cicit. De mikor ráharap, csillagokat látok, ha kevés benne a tej, közben is fáj ahogy erölködik. Szerintetek ez normális? :?:
Tegnap éjfélkor extra mennyiséget evett ( önmagához képest), a szokásos 40-60 helyett 110-et, ennek felét szopi után üvegből. Már pánikoltam, hogyha nem lesz elég amit napközben fejtem, mit adok neki utána, mert a ciciben már nem volt( a keményből egyáltalán nem jött). Ezzel bírta 4 órán át az alvást, nagyon jó volt hogy végre nem 2 óránként kelünk éjjel. Jó lenne ha erre beállnánk végre, már hulla vagyok az éjszakáktól. :( :( :(
Ma egy hete jöttünk haza a kórházból, este mérem a heti gyarapodását, remélem jó lesz.


Ex
Olvasom hogy mini adag tejed van... mennyi az a mini adag?
Szerintem én is ide tartozom... Igyekszem nem parázni, míg nem marad éhes, addig jó.


Pil
Hol van az a tabló, ahová betettél minket is?
Ma csak a konfort szopival aludt el délelőtt, de nem akarnám hogy erre túlságosan rászokjon.
Nagyon helyes Ameli a fürdetős fotelben. Nem tudom Anna mikor lesz ilyen kis hurkás, az ő evési tempójával...

Kanyin
Szerintem nálunk sem a kézben levést igényli, hanem talán éhes lehet még, legalábbis a tegnap esti extra vacsiból erre következtetek. Ugyan úgy nyűglődött mint máskor, és dupla adag kaja után elnyugodott. Én meg nem akartam hinni a mérlegnek :shock:
szücsi_66
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy más sem veszi annyira komolyan ezt a sterilzálós dolgot, na meg a vasalást. Őszinte tiszteletem annak aki szeret vasalni, én úúútálok. :lol:

Szilvi, a nagylány nagyon aranyos és szereti Almaarcút. Állandóan babusgatná. De azért nagyon kell rá figyelni, mert Ő nem érzi át, hogy mennyire törékeny még a kistesó. Egyet utál, ha lent sétálunk és odajön valaki ismerős, akkor bevágja a durcit. Valszeg akkor jön ki rajta a féltékenység, mivel mindenki rögtön néz befele a babakocsiba. Akkor mondja, hogy nem aranyos a kistesó, meg ölég morcos arcot vág. :roll:

Encus hajrá, hajrá, hajrá :!: :!: :!:

jobbulást a beteg babóknak, olyan rossz érzés, amikor ilyen pici babának van valami baja. :cry:

Ez a szoptatás dolog tényleg nehéz ügy. Én az előzőnél végig szenvedtem. Nálunk a családból senki nem nagyon tudott szoptatni, én elhatároztam, hogy majd megmutatom, hogy nem lehet akadály.

A lányom megszületett 2,2 kg-val, két óránként kellett etetnem. Szerencsére volt tejem, na nem sok, de pont elég. Éjjel is két óránként etetnem kellett. Iszonyú lelkes voltam, próbáltam napközben pihenni. Talán két hétig volt is rá lehetőségem. Utána viszont a következő volt a napirendünk:

A hajnali szopi után visszaaludt, akkor én gyorsan felkeltem
- kaki, pisi, fogmosás, tisztálkodás, kis reggeli, büfi.
- ébredés, etetés.
- 10 ig ölben bohóckodás, amíg nem ordíott, aztán sétálgatás felalá a lakásban. Kicsit bealvás, gyors ébredés.
- etetés, be a babakocsiba, lent séta 2-2,5 óra, leülni nem lehet, mert ha nem mozog a kocsi, akkor ébredés.
- ébredés, rohanás haza, a babakocsiban végig ordítás.
- haza értünk, etetés, ölben játszás, kézben sétálgatás.
- etetés, be a babakocsiba, akkor volt kb. 15 percem ebédelni, és egyéb gondjaimat elintézni. Lefeküdtem mellé az ágyra. Ha megébredt gyorsan rángattam a kocsit, hogy visszaldjon. Reménykedés, hogy minél tovább aludjon, hogy ha apa hazaér átpasszolhassam, és pihentetés képpen elmosogassak.
- apa hazaért, akkor átpasszoltam neki. Du. valahova menjünk, akkor az autóban talán elaszik. Ha apa ment focizni 6-kor, akkor jött anyám, vagy anyósom, mert 6-tól fürdetésig ment az ordítás, sokszor még kézben is.
- fürdetés, és esti alvás, ami szerencsére volt, csak hát sokszor kellett felkelni etetni.
Ez ment három hónapig, sőt még utna is, de azt már nem részletezném. Akkor kellett neki először tápi, egyébként nagyon szépen fejlődött. Teljesen ki voltam borulva. És most tudom, hogy nem az én hibám volt. Három hónapot bírt a szervezetem. Hiába ittam literszám a vizet, a laktoherbet, a homeosbogyeszt is szedtem. Pihenés nélkül nem tud a szervezet elegendő mennyiségű tejet termelni. Talán annak, aki egyébként is rengeteg teje van. Ezt csak azért írtam le, mert én úgy érzem, hogy anno mindent megtettem, de az kevés. Kimerültem,sokszor kiborultam, májusba szültem, augusztusban már csont és bőr voltam.
Most pont ezért inkább hagyom sírni 5 percet Almaarcút, és utána bealszik, de még egyszer nem csinálom végig azt amit Edinával.

Bocsi, hogy ennyit írtam, remélem nem untattalak nagyon benneteket. :roll:

Boginak boldog névnapot. :P

Ex. írtad, hogy fiad napközben alig alszik. Olyankor mit csinál? Elvan magával, vagy folyamatos foglalkozást igényel?

Pogi, de jó lenne elmenni arra a tornára. :? Én az Ecseri útnál lakom, tehát onnan kb. 5 percre metróval, de még csak vasárnap leszek 4 hetes. Ráadásul nemtom, hogy mekkora babával lehet oda menni.

Egyébként én is úgy csinálom, hogy jobb egérgom, mentés mielőtt megpróbálom elküldeni, mert a Bnet, engem is megviccelt már egy párszor. :twisted:

Pusszancs

Kép
Kép
kanyin
 
 


Szücsi, nekem azt mondta a védőnő, hogy zöldbabot lehet enni, csak száraz babot, meg lencsét ilyesmit nem.Nálunk most nagyon keveset van kézben Erika, mert nem akarom rászoktatni. De összességében ha nyűgje van, ott sem érzi jól magát. Most nálunk bevállt, hogy szopi, büfi után fent van kb. fél órát. Vagy a lábamra teszem, főleg ha csuklik, vagy csak az ágyra. Ha már nyüglődik, akkor megy az ágyba, ahol sír kb. 5 percet aztán bealszik. Valószínű fáradt, csak még nem tud magától elalduni. Szerintem előbb utóbb majd sírás nélkül is sikerült neki. Legalább is nagyon remélem. :wink:
Hali

Kép
Kép
kanyin
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, ma voltunk a védőnőnél súlymérésen és 44 dkg-ot hízott egy hét alatt. :D Csak jó ez az igény szerinti szopiztatás. Csakhát éjszaka fárasztó!

Szűcsi! Szép neve van a babádnak. Én imádom az Anna nevet!
Zöldbab: én még paprikát és paradicsomot sem merek enni. De hülyeség, mert ettől függetlenül is fáj esténként Peti hasa. Szóval, nálunk nincs összefüggés a kaja és hasfájás között.

Pil! Ez a vaniliás karikás evészet ragadós! Egyébként amíg csak olvastalak benneteket, a süti recepteket rendszeresen kipróbáltam. A sajtos csiga nagyon nyerő. Lehet, hogy sütni kellene egy adagot hétvégére. Vendég dömping várható! :?
Rakok fel két képet. Ja, miért nem tudom a vonalzót felrakni?
Kép Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Egy kérdés.
Ha csuklik a baba, mindig cicire rakjátok, vagy esetleg teát adtok neki? Az én babóm nem issza meg a teát.

Reni
Kép
prenata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?