Új privát üzeneted érkezett!

Pemeske
szerintem érdemes nekem Pl : avent van és én jo hasznát veszem .

Ágota
az oldalt fekvés nem veszélyes egyátalán söt nekem a védönö és a gyerekorvos is azt mondta hogy igy fektesem le mert ha nem büfizet akor ki tud fojni a száján a kaja . melesleg az egészen picibabák még nem tudnak maguktol átfordulni .

Üdv Csics és a 3 hetes Petike
csics
 
 


Sziasztok, újra itthon...

Beszti!
Mi tegnap voltunk sétálni (jómagam és a két csemete), és Ádám is elkezdett sírni a babakocsiban. Nem volt nálam semmi más hordozó alkalmatosság, úgyhogy elég nehézkesen értünk haza: Ádám az egyik kezemben, a másikkal a babakocsit toltam, a kocsiban a vásárolt cuccok, mellettem pedig Noémi. Gondoltam, Noémi ülhetne a kocsiban, de az magában sem túl könnyû, ráadásul egykézzel kellett volna tolnom, benne a 13 kilós gyerekkel. Szóval majd' kipurcantam, mire hazaértünk (kb. 1 km-t kellett sétálni így). A karjain 10 cm-t nyúltak a fiatalúr 7 kg-ja alatt. mindenesetre bezsebeltünk néhány furcsa pillantást.

Ágota!

Én szinte mindig büfi nélkül teszem le este Ádámot aludni (11 hetes), mert elalszik szopi közben. Persze, amíg ébren van, büfizünk. Õ sosem kel fel emiatt. De a babák tudnak álmukban is büfizni. Ha elaludt a babád, és nem büfizett, nyugodtan tedd "büfipózba", simogasd a hátát, és õ majd büfizik. Ne izgulj, nem fog rá felébredni. Ez eddig még mindkét gyerkõcnél bejött.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Menta!

Szóval ha nem én vagyok, akkor te vagy. Vagy forditva? KépKép
Hahó világ, jönnek a modern ösanyák!KépKép

Panda!

Igen két bevásárlást én is igy fejeztem be egyik kezemben a gyerekkel (ráadásul mi csak hetente egyszer vásárolunk, de akkor egész hétre), pedig Nátán még csak 5 kg, és a babakocsi is jól irányitható egy kézzel is. Ugyhogy inkább nem érdekelnek a fura pillantások, de legyen szabad a két kezem (meg Nátán is nagyon jót aludt a hordozókendöben, nem nyüglödött, mint egyébként a kezemben). Tegnap egyébként még azért is megnézhettek, mert viszont a babakocsit egy idö után a szomszéd 5 hónapos kislány fogalta el (ö az anyukájánál a kenguruban nem volt el). Érdekes, hogy az embereknek csak az tünik fel, hogy kicsi, meg picibb (na, tessék, ezek sem tudnak védekezni...), de az már nem, hogy fizikai képtelenség ekkora korkülönbségü gyerekeket szülni (3 hó).

Ágota!

Ha jól vettem ki az irásodból, akkor nagyon tartasz attól, hogy éjaszaka esetleg hasrafordul... Nem kellene, nagyon sok baba alszik rendszeresen hason (pl. az enyém is), meg egy idö után, ha forogni tud, akkor ugyis ö fogja eldönteni, hogy hogy alszik. De ha most ez zavarna (a hason alvás), akkor esetleg óvatosan kihúzhatod mögüle a párnát, akkor valószinü a súlynál fogva hátára fog fordulni, ha nem büfizett, akkor arra figyelj, hogy a feje mindenképpen oldalra legyen forditva. De amugy az oldaltfekvés is nagyon megfelelö, ugy is hagyhatod és az is igaz, amit Panda irt, hogy ha egyszer elalszik, akkor a büfipóz nem ébreszti fel. Nagyon aranyos tud lenni Nátán is, amikor a vállamon szundizik teljesen kinyúlva, bár éjszaka én sem szoktam eröltetni a büfit, inkább óvatosan hasraforgatom (ö uyg szeret aludni, ha hanyatt van, akkor nagyon hamar újra felébred) és alszunk.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 

 
 

Pemeske,
Én csak saját tapasztalatomat tudom leírni. Nekem nagyon jól jött a mellszívó (én is Avent Isyst használok). Már itthon kifertõtlenítettem és be is csomagoltam a táskámba. És amikor a 2-3. napon belövellt a tejcsi, nem is tudom mi lett volna velem, ha nem tudom ezzel kifejni. Szerencsére annyi elõtejem is volt, hogy már a kórházban lefagyasztottam, mert Lili nem tudta mindet megenni és hát kiszopizni sem ezért nekem nagyon kellett. Egyébként szerintem ha esetleg az elején nem indúl be olyan hamar, vagy a mennyiséget szeretnéd növelni akkor szerintem akkor is nagyon hasznos lehet. Persze ez csak az én véleményem. Sok sikert, várunk!Kép

Forti,
Bejött nálunk is a Bepanthen kence, már alig van pötyi Lili popójánKép))!

Ágota,
Én sem büfiztetem éjszaka, igaz én úgy etetem, hogy a feje jóval fejjebb van a fenekénél, így van, hogy a büfi még így fekve kijön magától a kajcsi végén. A hajnali etetés után pedig csak hason hajlandó visszaaludni, így a levegõ minden gond nélkül távozhat.

Conti,
Sajnos azon a honlapon még nincs fent adat, de Szila elküldte mailben, nagyon köszi!

Panda,
Múlt héten mi is így jártunk, azt hittem megpusztulok mire hazaértünk így. Arról nem beszélve, hogy a fejét is valahogy még tartani kell azért Lilinek, szóval kellett volna a két kéz, azért valahogy megoldottam, egy érdekes fogással, hogy a kocsit is tolni tudjam.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok!
Két dologban is szeretnék tanácsot kérni. Kisfiam 8 hónapos kb 3 hónapja végigalussza az éjszakát. DE most amióta 3 hete hazajöttünk a nyaralásból minden éjjel felébred hasravágja magát és ordít akár fél-egy órán keresztül is. Van amikor segít egy kis tea de van amikor semmi. Napközben meg semmi baja jókedvû, jól eszik stb. Ja és nem a foga jön, mert 3 hónapja minden nyûgösséget erre próbálunk fogni, de fog még sehol. A másik dolog hogy kb 2 hónapja hátrafelé mászik, elõre meg azóta sem ennek mi lehet az oka?
Rita
Névtelen
 


Sziasztok,

Menta,Beszti

Annyira dicseritek ezt a kendot, en is kiprobalom. Hol lehet rendelni? Van hozza leiras? Mi is hetente egyszer vasarolunk es legutobb babakocsistol tettuk ezt, de akkor ugye mindketten tologatunk valamit a ferjemmel. A hordozo meg ha a legutobbi vasarlasi mennyiseget nezem ra se ferne a bevasarlokocsira...Kép Bevallom, egyedul meg nem voltam vasarolni a Manoval.

Jelentem par napja folyamatosan bimbovedo nelkul szopizunk... Nem mondom, hogy nem faj az elso par szippantas, de egyelore nem sebesedett ki , es nem repedt be.Kép Remeljuk igy marad.Kép Ja es Kisnyuszi persze sokkal hamarabb jollakik.

Mostanaban nalunk is van ez a szopizas kozbeni vonaglas, meg nyoszorges. Irtatok, hogy valszeg az elotej csikarja a Mano hasat. Esetleg kifejjem hogy ne bantsa? De nincs szuksege arra is a szervezetenek? Neha annyira tancol, hogy leugrik a cicirol, abbol meg persze spriccel a tej a ruhajara, a kis arcara, mindenhova....Kép Mit csinaljak?

Kata007

Szedem a Maltofert es egyelore tud a Mano kakilni. Nem olyan surun mint elotte es neha erolkodik, de tud. Szoval meg szedem. (igazabol ket szemet kene, mint terhesseg alatt...) Persze nekem nem lett konnyu a nagydolgozas, meg szep fekete is ismet...Kép mar bocs. De probalok sok gyumolcsot meg gyumolcslevet pusztitani.
Ja, sajnos lassan kinojuk a Micimacis napozot...nem baj, ugyis vege a nyarnak...Kép

Agota,

Az en Kisnyuszim sem bufizik mindig. Az oldaltfekves tenyleg segit a felesleges tej kikopeseben. Es mi is szoktunk hason aludni, igaz nem ejszaka egyelore, es foleg akkor , amikor hasfajas elozi meg.

Pemeske,

Csatlakozom az Aventet dicserok taboraba. Nem akarlak megijeszteni, de nekem meg is lett az eredmenye , hogy ket napig nem fejtem. A tobbieknek elregeltem milyen finom 40 fokos lazas mellgyulladast sikerult osszeszednem. Szoval sosem lehet tudni. Szoval azota szorgalmasan fejek. Mostmar nem minden szoptatas utan, annal is inkabb, mert gyakran kiurul a cicim es akkor nem kell, de naponta 2-3 szor biztos. Es naponta kb. 100ml tejcsit fagyasztok.Kép

Kepzeljetek, mosolygunk...KépKépKépKépKépKép...legalabb ennyire...fogatlanul...tok edesen. Es probalgatjuk a hangocskankat is.

Mint peldaul most is...ugyhogy most dolgom van...Kép

pusszancs
Nyuszi es Emilia aki 6 es fel hetes
Nyuszi
 


Sziasztok Lanyok!

Remelem jol vagytok!?
Tegnap moso-napom volt a mosokonyhaban,tehat igen el voltam foglalva!
Es ha nem a ruhat cipeltem (vizes v. szaraz allapotban) akkor Rebeccat!Idönkent a karomban,de 2,5 orat a hordozokendöben!!!KépOlyan jot aludt,olyan jot vasaltam,olyan jol megizzadtunk mindketten!KépKép
Fura azt elfogadni,hogy ö nem Aaron,es egy egeszen mas szemelyiseg.De ezt ö mindig kihangsulyozza.Kép Es igatza is van.Egesz az elejen ezert voltak problemaim vele.DE idöközben felfogtam a dolgot es nem Aaronnak,hanem Rebeccanak veszem es igy minden egyszerü!(Ertitek mit akartam irni?-kicsit zagyva!Kép)

Menta!

Tenyleg nagyon jo a kendö,csak izzaszto.De az majd elmulik.MArmint a meleg es a nyarKép.Jo erzes,hogy Rebi mindig nalam van,latom mi van vele, ö meg edesdeden szundikal!!!
Aaronnal nem hasznaltam sokat,de Rebinel azt hiszem igen be fog jönni!Aaron nem is igenyelte,hogy ennyit hordozzam.

Panda!

Megertem,hogy neha nem egyszerü a ket gyerköccel - en is ebben a cipöben jarok.Mennyi idös is Noemi?
Annak idelyen Aaronnal en is ugy setaltam(Rebivel is jönni fogKép),hogy toltam az üres kocsit es a kendöben vihancolt a gyerköc!

Forti!

Lattam Levi kepet,nagyon gyönyörü kisfiad van!(csak kar,hogy akep homalyos!)

Pemeske!

HA engem kerdezel:
Mi a frasznak a pumpa!?En bizony nem fejek,ha ugy erzem,hogy nagyon feszül a cici,hagyom,hadd follyon ki vagy en kimaszirozom belöle.
Mellgyulladasom nem volt egyszer sem,de fajo,duzzadt csomok szamtalanszor.En ekkor Rebit (annak idejen Aaront) gyakran teszem cicire es ket orankent veszek be a Phytolacca nevü homeopathias globulusbol.Es eddig meg mindig megusztam a magas lazat,stb...

Agota!

Rebi is alszik az oldalan,vagy a hasan nap közben,ejszaka az oldalan vagy a hatan.
A böfizes persze ejszaka nalunk sem problema,oldalt es hason kifolyik a szajan.Ha a hatan fexik,a feje altalaban oldalt van.
Ha esetleg nem tud elaludni ujra,ugyis kenytelen vagyok felvenni - ha mondjuk egy böfi nem akar egyedül kijönni!
A hasonfekvest tenyleg csak addig tudod kiküszöbölni,amig maga nem tud fordulni.Utana mar nincs semmi eselyed!KépHA a bölcsöhalal miatt izgulsz,izgulni lehet,de ha a babo a hasan akar aludni,ott is fog!CSak gyakoribb ranezessel tudod magad megnyugtatni,ez mindenkinel igy van.

MINDENKI!

En tovabbra is azt hangsulyoznam,hogy NEM kenem SEMMIVEL Rebi popojat es nem piros.MInden pelenkazasnal Hagyom kicsit levegözni,hogy a böre szaraz tapintasu legyen a sima vizes lemosas es a szarazra törles utan es ez böven aleg!!!!
Ugyan nehez az elejen megallni,de tenyleg nem kell semmit kenni,HA NEM PIROS!!!

Nyuszi!

En is kendöparti vagyok!En sajat magam varrtam egy erösebb anyagbol.Ujjan allati draga - legalabbis itt Ausztriaban.A kötözesi modokat pedig megtalalhatod a neten is,ha erdekel elökeresem az oldalt.Bar nekem is valaki (bocs,mar nem tudom ki volt)itt ajanlotta par napja.
Hajra ,a bimbovedö nelküli szoptatasban!KépKépKépAz elejen azt a par szivast ki lehet birni,az meg nekem is erzekeny.DE Aaronnal -legalabb is- meg viszonylag hosszu ideig igy volt.
Rebi is probalgatja a mosolygast es a hangjat is!!!Olyan aranyos,amikor valami kis hangocskak hagyjak el a szajat!Es milyen nagyon izgatott akkor,nagyon rakezd ekkor a rugira!KépKép

Akkor most eleg a kisregenyböl,bocs,hogy ilyen hosszu lett!
Kryss&Rebecca(öt es fel hetes)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok!
Kíváncsi vagyok, nektek is kifolyik a kaki a pelenkából? Nálam elég gyakran, úgyhogy napközben, néha éjszaka is öltözünk. Pedig kipróbáltam több fajta pelenkát, de a hátánál kifolyik. Na jó, abbahagyom ezt a témát, csak kicsit idegtépõ.
Nálunk is elkezdõdtek a nagy mosolygások, gügyögések. Annyira tetszik Bettinek is a dolog, hogy ezerrel hadonászik, meg kalimpál. Sajnos még elég hamar elfárad.

Most mennem kell a nagylányom évnyitójára.

Conti + Betti 6hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Conti!
Nekünk is! Ez itt nem az (anti)reklám helye, de a Pampersbõl nem csak hátul, de a lába mellett is.
Van nap, hogy 2-3x is öltözünk.
Borcsa + Luca, aki már 3 hónapos

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Conti, Borcsa

Kakikifolyas nalunk is van es eleinte azt gondoltam a pelenka a hibas, de valszeg nem. Kisnyuszi szokott neha olyan higakat alkotni egyszerre nagy mennyisegben, hogy nincs az a nedvszivo pelenka ami beszivna az egeszet. Foleg ha amikor a trottyolas tortenik mondjuk pont a kezemben van Onagysaga. Es ha meg eroteljes nyomassal is erkezik, folyik fel a hatan, meg ki a laban. Hat ez van. Probalom szorosan raadni a pelust , amennyire lehet csak persze....Kép

pussz
Nyuszi es Emilia 6 hetes
Nyuszi
 


Conti!

Bizony,kaki kifolyas nalunk is akad!Csak hogy ne logjunk ki a sorbolKép !
Szinten vagy a hatara,vagy valamelyik laba szarara....csak,hogy reszletezzem a dolgokat!Kép
En vagy moltex-öko-t hasznalok,vagy anyag pelust.
Pamperst csak akkor,hanincs mas.

Akkor most jön a vacsora utani csatater elpakolasa!
Jo ejt Nektek!

Meg valami!
En rendszeresen vagy ket anyagpelust,vagy ket törülközöt viszek magammal az agyba,hogy ne follyak el teljesen.Kép
Melltartoban nem lenne sok ertelme aludni,mert az a csepp melltartobetet ket perc alatt atazna...(meg en egyebkent is csak a terhesseg es szoptatas következmenyekent hordok melltartot,különben soha!UTALOM!!!)

Kryss&Rebecca(5 es 1/2 hetes)
Nalatok hogy van ez?

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Hát akkor nem vagyok egyedül ebben a séta dologban. De tanultam belõle, a kocsi aljában bõven elfér a kenguru, majd beteszem. Hordozókendõnk még nincs, de beszerzek egyet. Talán inkább varrok, mert félek, hogy amúgy sem fogom sokat használni, ha Ádám így gyarapszik, akkor meg minek annyi pénzt beleölni. Mekkora a mérete?

Rita!
A fogak nem akkor bújnak ki, mikor elkezdenek sírni a babák. Noémi 3 hónaposan kezdte ugyanazt, amit a Te kisfiad.
Mármint, hogy éjszaka felébredt, és az elsõ foga csak 1 hónap múlva jött ki. És már 8 hónapos, úgyhogy ez lehet a foga.
Az, hogy hátrafelé mászik, teljesen normális, ne aggódj miatta. Sok gyerek csinálja, de nem fenyeget az a veszély, hogy járni is hátrafelé fog... Nemsokára megtanul normál menetirányban is közlekedni.

Kryss!
Noémi 27 hónapos.

Csatlakozom a kakikifolyós klubhoz... Nálunk az is elõfordult, hogy nekem is át kellett öltözni, mert a kezemben volt Ádám, mikor a baleset történt.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Hát akkor nem vagyok egyedül ebben a séta dologban. De tanultam belõle, a kocsi aljában bõven elfér a kenguru, majd beteszem. Hordozókendõnk még nincs, de beszerzek egyet. Talán inkább varrok, mert félek, hogy amúgy sem fogom sokat használni, ha Ádám így gyarapszik, akkor meg minek annyi pénzt beleölni. Mekkora a mérete?

Rita!
A fogak nem akkor bújnak ki, mikor elkezdenek sírni a babák. Noémi 3 hónaposan kezdte ugyanazt, amit a Te kisfiad.
Mármint, hogy éjszaka felébredt, és az elsõ foga csak 1 hónap múlva jött ki. És már 8 hónapos, úgyhogy ez lehet a foga.
Az, hogy hátrafelé mászik, teljesen normális, ne aggódj miatta. Sok gyerek csinálja, de nem fenyeget az a veszély, hogy járni is hátrafelé fog... Nemsokára megtanul normál menetirányban is közlekedni.

Kryss!
Noémi 27 hónapos.

Csatlakozom a kakikifolyós klubhoz... Nálunk az is elõfordult, hogy nekem is át kellett öltözni, mert a kezemben volt Ádám, mikor a baleset történt.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Nyuszi,
a hordozókendõ szabásmintáját és kötözési módjait itt megtalálod:
www.nandu.hu

Errõl az oldalról lehet rendelni is:
www.babastart.hu

Üdv
Szila

Ui: Nekem van egy eladó (egyszer sem használt) babazsákom, ha esetleg valakit érdekel.
szila
 
 


Megint én:

Na, az elõbbi linkek nem voltak jók, úgyhogy megpróbálom máshogy:

[url=http://www.nandu.hu" TARGET="_top]http://www.nandu.hu[/url]

[url=http://babastart.hu" TARGET="_top]http://babastart.hu[/url]

Üdv
Szila
1918
 


Sziasztok

Én is csatlakozom a kakisok táborához, pont most kellett átöltöztetni Levit mert a hátán átsárgállott a kaki. Apuci vette észre, ahogy a kezemben tartottam a gyereket.

Lányok valami iszonyat hogy Levi mit rendez éjszaka. Legalább is a mai éjszaka megbuggyant a kisfiam. Össze-vissza kelt fel enni, evett 10-15 percet, aztán bealudt a vállamon, amikor pedig le akartam tenni felébredt és nem akart elaludni. Éjjel 2-tõl szórakoztatott hajnal fél 5-ig, akkor végre beájult, utána felébredt fél 6-kor hogy éhes. Alig álltam a lábamon, azt sem tudtam hol vagyok egy óra alvás után. Kép Kép És fél 6-kor szintén evett pár kortyot és aludt tovább. Ez normális hogy a saját maga által kialakított menetrendet felborítja??? Eddig legalább tudtam hogy nagyjából mikor kajál, de most....
Képzeljétek egyre szebben tartja a kis fejét! Annyira édes, hogy apucival csak nézzük, nézzük.

Kryss
A kép azért lett homályos, mert annyira jót akartam csinálni hogy túl közel mentem a géppel. Sajna így sikerült, de azért a lényeg látszik. Kép

Forti és Levi(aki már 5 hetes)

Kép
Kép
forti
 
 


Panda! Ha nem veszel, hanem varrsz kendõt, akkor arra figyelj, hogy olyan anyagot válassz, ami nem nyúlik meg a baba alatt, mert ha kilazul, akkor nem tartja jól a babát.
Menta
menta
 
 


Lányok most lehet hogy nagy hülyeséget kérdezek, de azért megkérdezem. Mondtátok a múltkor amikor a kiszáradás miatt aggódtam hogy a kutacsot kell nézni. Most ma reggel néztem Leviét és egy részen egy kicsit be van süppedve. Ez jelent valamit? Nincs elég folyadékja? Vagy mi?

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Forti! Önmagában a kutacs nem sokat mond, bár fontos jelzõ. Azt is kell még figyelni, hogy van-e napi legalább 5-6 pisi pelusa, elég nedves-e a nyelve, milyen a bõr turgora (ha a kézfején felhúzod egy kicsit a bõrt a két ujjad közé csippentve, akkor rögtön és könnyedén viszamegy vagy kicsit úgymarad, az utóbbi a szárdás jele).
Menta
menta
 
 


Menta!

Köszi a tanácsot, én valami erõsebb szövésû vászonra gondoltam. Az jó, nem?

Beszti!
Kicsit feljebb írtad, hogy Nátán hason alszik. Ádám is csak úgy hajlandó. Viszont õ álmában kúszik, ezért néha fel is ébred, ha a kiságy végébe ért, és zavarja. Mikor lefekszem, egészen lehúzom a kiságy ellenkezõ végéhez, de igy is odaér
elõbb-utóbb. Nátán is csinálja?

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Panda! Én sajnos nem értek ahhoz, hogy milyen anyag micsoda. (Na jó, a plüssöt megismerem Kép), szóval Lieseltõl kéne megkérdezned a Túl az elsõ heteken... topicban.
Menta
menta
 
 


Na most, amíg Ádám szopik, van egy kis idõm rendesen végigolvasni a tegnapi termést.

Forti!

Az átbömbölt éjszaka miatt ne aggódj! A nagyobb fejlõdési ugrások elõtt elõfordul, hogy egy-két napra megbuggyannak a babák. Sokat sírnak, nem lehet sehogy sem a kedvükben járni. Aztán megy minden a régi rend szerint. Ez nem ua., mint a 3, 6 stb. heti ugrás, ez az idegrsz. érésével van kapcsolatban, nem a táplálkozással. Érdemes figyelni, hogy egy-egy ilyen hisztis nap után tanult-e Levi vmi újat. Pl.
jobban figyel, meg tud fogni vmit ilyesmi.
Én a kutacs miatt sem aggódnék. Hogy nézted? Ha függõleges helyzetben, akkor magától is besüpped egy picit. Ha rendesen szopik Levi, biztos nincs kiszáradva. Én is sokszor
gondoltam Noémirõl, hogy túlságosan be van süppedve a kutacsa, de neki alapjáraton olyan volt, semmi köze nem volt a kiszáradáshoz.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Rita,
fontos, hogy ha nem is tudod, mitõl sír (nagyon is lehet a nyaralástól, de ez természetes), ne hagyd sírni az ágyában. Én felvenném, babusgatnám. Talán te is ezt teszed. Nem szabad sírni hagyni. Kép Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok
Szeretnék bejelentkezni a topicba, már alig vártam, hogy itt lehessek. Hanna baba 22-én bújt ki 3200 grammal és 52 cm-rel, 9/10-es Apgarral. Még most rázódunk össze, ezért még kell egy egy kis idõ, míg átolvasom a topicot, de azértszeretnék már tag lenni itt is Kép
üdv mindenkinek,
bringa
bringa
 


Szia Bringa Kép
üdvözölek itt isKép

Panda
olyat nekem is csinál petike hogy ha hasra teszem meg probál kuszni és közben nagyokat nyögdécsel Kép ez akor a legmokásabb mikor a hasamon fekszik mert ilyenkor mnden áron a válamhoz szeretne felkapaszkodni ilyenkor hagyom egy kicsit had gyakoroljon utána feljebb veszem a válamhoz de ha megtámasztom a lábát akor már tudunk kuszni egy picit legalábis szerintem .

Lányok
sikerült összeszednem egykis mellgyuladást tegnap ota 40fokos lázal párositva igaz az csak tegnap volt ma már nem vagyok lázas de a mellgyuladás még megvan Kép sajna és ráadásul még petefészek gyuladásom is van ugy hogy most antibiutikum kurán vagyok és vissza kell menem a SOTÉRA hogy elvigyem a leletet amit az ISTVÁN korház ügyeletén adtak .

pusz Csics és a 3hetes petike Kép
csics
 
 


Sziasztok!

Még nem született meg Gabi-baba, de 4 hét múlva esedékes nekiKép Folyamatosan olvasom ám a történéseket több mint 2-3 hete, de most lenne egy kérdésem amit már nagyon unhattokKép
Ma elmentem nézni mellszivót. Az Avent Isis és a Medela között filózok. Tudom, mindkettõ nagyon jó, de árban egy 10-es a különbség. Azért nem mindegy... Mivel igény szerint szeretnék szoptatni és itthon tudok vele lenni, ezért érdekelnek, hogy melyiket ajánlanátok. Én nagyon húzok inkább a Medela felé, hiszen az is egész jónak tünik és nagyon remélem nem lesz rá szükségem. Szóval???

Puszi a mamáknak és a babáknak!
sasha
35

Kép
sasha
 
 


Sasha!
Nálunk a kórházban Medelák voltak, én szuperül tudtam vele fejni, nem csak a picuri után, hanem ha éjszakára a teli mellemet akartam lefejni. De az is igaz, hogy nekem elég könnyen megindul a tejem. Itthon meg semmim nincs, mert kézzel is elég hatékonyan tudok fejni, és mivel fagyasztó nuku, a kisasszony igény szerint eszik, azt is csak néha-néha teszem. Szóval akár semmit se vegyél, csak kapj el a kórházban egy ari csecsemõsnõvért, aki megtanít kézzel fejni.

Amúgy a Medela általam fellelt hátránya az, hogy kétkezes.

Borcsa + Luca (3 hó)

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Szia Boszi!

Köszi a választKép Tudod mennyire örülnék, ha olyan egyszerü lenne majd nekem is mint amilyen NekedKép Nem minden vágyam a fejés, de rosszabb lehetõségek is lebegnek a szemem elõtt és szeretnék felkészülni azokra is. Csak hogy ne érjen meglepetés! Nekünk van fagyasztónk, és arra is gondoltam hogy esetleg ha lesz pluszba tejci akkor elraknák késõbbre. Mikor 7-8 hónpaosan a fõzelékek bejönnek a képbe akkor ne kelljen tehéntejjel csinálniKép

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Szia Bringa,

Udv koztunk Neked es a Kismanodnak...!!!KépKépKép

Csics,

Jobbulast, eleg szar dolog ez a mellgyuszi...fejjel rendszeresen. En mostanaban mar egyre ritkabban fejek, ahogy Virag is tanacsolta es lehet,hogy el fogom tudni hagyni egyszer, de most mar utolag tudom, hogy amit akkor az en mellgyuszim elott csinaltam, vagyis hogy egybol 2 napig nem fejtem, nagy hulyeseg volt.

Sasha,

En Aventet hasznalok es nagyon meg vagyok vele elegedve. Lehet, hogy a masik is jo, arrol nincs tapasztalatom. Nem oktoberre voltal kiirva? Elorebb jott a datum? Kép Bocs, de a Friss Kismamak topikot mar nincs idom olvasni.

Panda,

En is szoptatas kozben szoktam olvasgatni a netet, meg ha a kezemben alszik Kisnyuszi...KépKépKép


Kryss,

En ugyis felebredek, hogyha nagyon feszul a mellem ejjel a tejtol, vagy elkezd folyni....Melltartot hordok, de csak lazan. De a betet tenyleg nagyon gyorsan atazik. Szerencsere olyan meg nem nagyon volt, hogy mar mindenen atazott megsem ebredtem fel. Este megprobalok ugy aludni menni, hogy elotte max egy oraval jol kifejek, de akkor sem birja tovabb 4-5 oranal. Es elofordult mar, hogy Kisnyuszi ennel tobbet aludt egyszerre.

Nyuszi es a majdnem 7 hetes Kisnyuszi
Nyuszi
 


Panda
Függõleges helyzetben nézve a kutacs kicsit besüpped, de ha vízszintesen van Levi akkor okés.

Menta
Azt nem tudom hogy kell megnézni hogy elég nedves-e a nyelve, de a kézfején néztem a bõrt, és visszaugrik azonnal.
Az a baj hogy lehet hogy hülye vagyok, de nem emlékszem hogy eddig a kutacsot függõleges helyzetben figyeltem vagy csak vízszintesen.

Holnap asszem lemegyünk tanácsadásra, megkérdezem a dokinénit hogy minden okés-e Levivel. Ugyanis a mérleget "kidobtuk" (sokak javaslatára), áttértünk az igény szerinti étkezésre (már lassan 3 hete) és azóta nem tudom hogy Levi mennyit eszik. Most már csak 1 héten egyszer mérjük hogy hízott-e. Végül is hízott, tegnap mértük és már 4,79 kg.
Ráadásul én úgy vettem észre hogy nálunk nem jön be a kereslet-kínálat kialakulása, mert a kezdet kezdetén minden evés után fejtem, mindkét mellbõl szopiztunk, akkor szépen beindult a tejem. Leálltam a fejéssel és áttértünk az egy cicire, mert annyi volt benne hogy elég volt neki egy is. Most viszont én úgy veszem észre, hogy kevesebb lett a tejem, Levi nagyon gyorsan kiszippantja ami benne van és utána csak nyûglõdik rajta. Meg kell hogy kínáljam a másikkal is és abból is szokott enni. Amivel kezdtük az evést, megint lefejem de csak max. 10 grammnyi jön belõle, és eddig mindig éreztem amikor "termelõdik", most viszont nem érzek semmit. Biztos túl aggodalmas vagyok, de nem igazán tudom ezeket a dolgokat kezelni tapasztalat hiányában. A védõnõnk pedig szerintem nem mindig a helyzetnek megfelelõen segít, inkább a saját elképzeléseit próbálja megvalósítani, és nem veszi figyelembe hogy minden gyerek más és más.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Forti,
teljesen természetes, hogy nem érzed, hogy termelõdik. Minél nagyobb a baba, vagyis minnél több ideje szoptatsz, annál kevésbé érzed ezeket a dolgokat. Mint ahogy a melled sem feszül annyira, mint az elején, ugyi? Kép Az a természetes, ha 2 mellbõl szoptatsz, az LLL is ezt támogatja. Annyi tejed termelõdik, amennyit kiszopizott a baba. Az lehetséges viszont, hogy megugrott Levi étvágya, ami szintén természetes. A teendõ ez esetben: ha lehetséges, költözz az ágyadba Levivel jó sok folyadék társaságában. Nyugi, ivás, és váltott mellbõl való szoptatás. Kép Meghozza az eredményt, ha így teszel, várhatóan max. 2 nap múlva elegendõ tejed lesz. NE adj tápszert semmiképp se, csak szoptass, akár óránként is, akármeddig, amíg a kicsid igényli. Sok sikert! Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!
Forti,
semmi aggódás!Kép A kisbabáknak 6 hetes koruk körül van egy fejlõdási ugrásuk. Gyakoribb szopi, több tejci! Nem kell aggódni, és ha két mellbõl lakik jól, akkor 2-böl. Én a mai napig 2-böl szoptatok általában. És ha az megnyugtat én sem érzem hogz termelödik, sõt!Kép Pedig Cumi lassan 9 hónapos lesz.

Sasha,
ha veszel, szerintem ne Medela kézit. Ha jól szopizik a baba, akkor nem nagyon kell, talán kézzel is fog menni, ha meg nem annyira, akkor inkább Avent kézi, DE inkább Medela elektromos. Nekem mindkettõ volt, én az utóbbira esküszöm.Kép

Csics,
az antibiotikumos kezelést még egészítsd ki, nagyon hamar túl leszel rajta:
De szoptathatsz is a melledbõl, kivéve, ha gennyes, de ez nálad nem így van, akkor az orvos nem ezt mondta volna, és az nagyon magas lázzal jár. Pl. ilyenkor jó az a pozíció, amikor hanyatt fekteted a babádat az ágyra, és te fölé állsz négykézláb. A cicidet fölé lógatod, és így föntrõl szoptatod. Vicces pozíciónak tûnik, de hatékonyan kiüríti a tejcsatornákat. Szoptatások között hideggel borogasd, szoptatás elõtt pedig meleggel, hogy fellazuljanak a tejcsatornák. Kicsit masszírozva indítsd meg a tejet (meleg zuhannyal körkörösen masszírozva is megindul), hogy ne a baba szívja erõsen az elején, amíg beindul a tejleadási reflex, mert az ilyenkor nagyon tud fájni. !!!MINÉL GYAKRABBAN szoptass ebbõl a melledbõl!!! A fejéssel vigyázz, a fejõgépek rendesen meg tudják kínozni a mellet. Én nem ajánlanám túlzottan, ha nem muszáj. Ami még nagyon jó, és mindenképpen próbáld ki: Normál fejeskáposzta levelét terítsd ki az asztalra, vagy gyúródeszkára. Sodrófával csinálj úgy, mintha nyújtanád, ettõl összetörik, levet ereszt. Ezt tedd fel a melledre, fóliát rá, és egy sztreccs póló odafogja. Cserélgesd kb. 45 percenként. Ez elég hatásos szokott lenni.
Még egyszer hangsúlyozom, hogy szoptass belõle, az téves elképzelés, hogy ilyenkor pihenni kell hagyni. A fejõgép jóval kíméletlenebb mint a babád, ahogy szopizik. És minél többször ürül ki melled, annál jobb.
Ez Liesel tanácsa a szopis topicban, de nekem is bevált annak idején (te jó ég milyen régen volt!).
Gyógyulj meg hamar! Kérj segítséget, és pihenj nagyon sokat! Ezzel gyorsítani lehet a gyógyulást.Kép

Bocsi a hosszúságért, és a hibákért.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Nyuszi!

Köszi! De okt. 4. a hivatalos idõpont, de már szept 1.-e van!!!! Már csak 1 hónap.

Ágci!

Köszönöm. Azt hiszem inkább nem veszekKép Majd ha szükség lesz rá úgyis elszalasztom a páromat venni! Még vasárnap is nyitva van az az üzlet az EuroPark-ban, úgyhogy, ha nagyon szükségem lesz ilyenekre akkor pillanatok alatt kéznél lehetKép Köszike.

puszi
sasha
35+

Kép
sasha
 
 


Forti!
Nálunk szó szerint ugyanez van, mint nálatok. Úgy érzem kevesebb a tejem, fõleg abban a mellben, amelyik az elején be volt gyulladva. Ma az egész napunk sírással és szoptatással telt, de sosem éreztem, hogy jóllakott, nem is aludt egész nap, csak 2x fél órát. Most is az apja mászkál vele, míg itt ülök. Olyan érdekes, hogy mondjuk bömböl fél órát, aztán mintha elvágták volna. Mosolyog és gõgicsél néhány percig, aztán elszenderedik kb. negyed órára, közben rovom a kilómétereket a lakásban, aztán újrakezdõdik az üvöltés.
A másik amit észrevettem, hogy a kakija a szokásos sárgáról zöldesre változott, olyan, mintha meg lenne szórva petrezselyemmel.

Sasha!
Én az Aventet ajánlom, de a hugomnak a másik volt, és nagyon meg volt vele elégedve.

Bringa!
Gratulálok nektek!

Csics!
Jobbulást neked!

Conti + Betti 6 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Virág
Akkor azért lehet hogy a nagyjából beállt 4-5 órás evés helyett ismét 3 óránként ébred enni? Óránként nem kel fel kajálni, csak ha elkezdük szopizni, pillanatok alatt végez az egyik cicivel (onnan látom hogy szájában a cicivel elkezd nyûglõdni, húzza, elengedi majd ismét elkapja mint aki nagyon éhes). De sokszor ha megkínálom a másikkal, nem kell neki, ill. elkapja szív belõle hármat és utána jár keze lába, keres mint az õrült és jól felhúzza magát. Ilyenkor abahagyjuk az evést, büfike. Ha ismét megpróbálom kezdni megint. Ekkor szoktam letenni aludni. El is alszik és nem kel fel 1 óra múlva, (csak elalvás közben iszonyatosan rágja az öklét)csak 3 óránként. Akkor eszik eleget? Csak én látom hogy kevés neki?
Amúgy vedelek mint állat, eszem rendesen. Remélem visszajön a tejcsim.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!
Az onkentes szamuzetesbol ropke 3 napra hazatertem. Ezt egybekotjuk egy laza oltassal....
Tundermackom 6002 gramm, es ma 3 honapos Kép

szoval, 1-2 napig most leszek.
martina
martina
 


Forti, Conti!

Még1x nyugi! Ez természetes! Etessétek gyakrabban, akár 2,5 óránként is a kismanókat! Gyakrabb szopi, több tejcsi! Ne feletsétek el. Az is természetes, hogy nem durran be a melletek, nem olyan pamelaandersonos. Jó nektek, beáll lassan a kereslet-kínálat. Pár nap és megint visszatér a régi szokás. A gyakoribb szotatás miatt azonban lehet, hogy egy kicsit többször vagy hosszabban kell büfiztetni, ezért is lehetett a sírfás,mászkálásra megnyugvás!Kép
Zöld kaki lehet a sok Laktoherb teától is. Folyadék kell, de ne literszámra szopis tea. Elég egy fél liter naponta.
Ilyen fejlõdési ugrás különben lesz még 3 és 6 hónapos koruk környékén.
Forti,
ha más babája ennyit aludna, nem lenne annyi fáradt anyuka. Szerintem nem éhezik, nyugodj meg, és pihenj te is. A legjobb tejcsi serkentõ, hidd el!KépKépKép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok,
Olvasom Forti beszámolóját, és hát nálunk is ugyanez a helyzet. Eddig még sohasem volt példa arra, hogy két cicibõl egyen Lili. Ma este viszont mindkettõt kiürítette. Egészen komolyan megilyedtem, hogy mi lesz késõbb, nehogy kevés legyen a tejcsi. Tudom: irány az ágy, sok folyadék, alvás...De mostanában mintha már délután is kevesebb lenne a cicijeimben, viszont reggel a szokásos szilikoncicikkel ébredek. Nem tudom mit tegyek, olyan ez mintha délutánra elfogyna.
Forti,
Ma Lili is ugyanazt csinálta mint Levi, egy-két nyalás aztán cici ki a szájból, aztán lázas keresés, pedig akkor még volt a mellemben tuti tejcsi. Mi már jövõ héten 8 hetesek leszünk, nem hiszem, hogy ez lenne a fejlõdési ugrás. Viszont van egy új produkció, ha tükörbe néz a pici lány akkor mosolyog mindíg.Kép Annyira édesKép.

Sasha,
Láttam, már megírtad, hogy nem vesztek, azért leírom, hogy én is Aventet használok és nekem nagyon bejött. Csak ajánlani tudom. Minden jót!

Csics,
Hogyan alakult ki nálad a mellgyuszi? Mi lehet az oka? Gyógyulj meg minnél hamarabb!

Bringa,
Gratulálok Hanna babához! Lili is pont ilyen paraméterekkel látta meg a napvilágotKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok
Ma éjszaka újabb produkciónk volt Levivel. Most a változatosság kedvéért 2,5 óránként kelt fel enni. Teljesen K.O. vagyok. Kép Kép Egyszerûen nem tudom hova tenni ezt az összevisszaságot. Most is fél 4-kor evett, 5-kor aludt el, én negyed 6-kor feküdtem le (gondolván hogy legalább 2 órát alhatok), erre 6-kor felébredt, cuppogott, rágta a kezét. Na akkor együnk!!! Evett kb. 5-10 percet, és most édes deden alszik a HELYEMEN!!! Na erre varrjatok gombot. Nem tudok kiigazodni ezen a gyereken. Kép Így nem igazán lehet pihenni, hogy termelõdjön a tejcsike, fél óra alvás alatt nehezen megy.
Viszont Levi imád tv-t nézni. Már vagy 3 napja észrevettük apucival, hogy büfizés közben ahogy sétálunk vele a szobában állandóan a tv-t bámulja és tisztára ki van bukva ha úgy fordulunk vele, hogy nem láthatja. Végül is ez is egy fejlõdési szakasz!! Kép Kép De a függõsége túl korai! Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Forti,
Ráhel 8 és 9 között alszik el esténként, ami tart úgy éjfélig, egyig. Utána egy-két óránként szopizik. Ez van. Pedig õ már lassan fél éves. Hát nem túl pihentetõ, ez igaz. Kép És mire befejezi a szopizást, én már rég alszom, csak arra ébredek fel, hogy kéri egy óra múlva a másik cicit. Reggel pedig erõs derékfájásra ébredek. Hát ilyen az elsõ pár hónap. (Év...Kép) Úgy tûnik nekem az elmodásod alapján, hogy az a szopi utáni kínlódás attól van, hogy sok levegõt nyelt, és büfiznie kell. Ráhelnek is volt ilyen idõszaka, 2-3 perc alatt végzett a szopival, és konfortszopi sem volt. Az én nagy bánatomra. De hamar visszaállt a hosszabb szopira és a konfortszopira. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Miért nem lehet enni apró magvas gyümölcsöt (málna, eper, szeder)? Szombaton voltunk vendégségbe és ettem gyümölcs levest és utána derült ki, hogy a levébe bele volt turmixolva az eper és a málna. Remélem nem lesz semmi baja tõle.

Sikerült beszkenelni néhány képet a Petráról. Én azt, hogy tudom felrakni az internetre? És szeretném megnézni a Ti képeiteket is tudom, hogy kell hozzá valami jelszó is.
Ezeket hol találom?

Petra
Petra
 


Sziasztok!

Norci!
A kaki nálunk újra a régi. Vagyis családi program, mit hogyan vegyünk le Dóriról, hogy ne legyen még a füle is kakis. Kép
Úgyhogy most újra elkezdtem ma reggel a Maltofert. Nagyon kíváncsi vagyok megfogja-e Dóri hasát.

Lányok!
Téma volt, hogy tisztába tevéskor ki mit ken a baba popsijára. Kryss írta, hogy semmit. Csatlakozom.
Napközben semmit nem kenek rá én sem. Este fürdés után vékonyan V-ös popsikenõcs, de semmi más.
Dórinak születése óta nem volt piros a popsija. Pelenkát is próbáltunk már többfélét, de semmi baja a popónak. Most a Huggies-t használjuk, mert szlovákban (Kassán) 35 Ft-ra jön ki a midi méret. Érdemes szétnézni ha valaki úgy gondolja.

Kata és Dóri (aki két nap múlva 14 hetes Kép)

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Petra!

Mivel én csináltam meg a kezdõ lépéseket abban a bizonyos képtárban, merészelek szólni. Kép
Szóval jelszót csak az kap, aki küld egy képet magáról, hogy ne csak õ lásson minket, hanem mi is megismerjük õt.
Ha küldesz nekem képet, felrakom és küldöm a jelszót. Küldhetsz Petráról is, azt is felrakom.

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok Anyukak es babukak!

Szia Bringa!Gratulalunk Hannahoz!Nekem nagyon tetszik a neve!

Nyuszi!

A fejesnek ez biztos egy elönye,marmint hogy alvas elött ki lehet üriteni a cicit!
En ugyan nem ebredek fel arra,ha feszül a cici vagy elkezd folyni a tej! KépCsak akkor,ha Rebin lenne mar a sor,hogy ebresszen!Akkor mar nagyon türelmetlenül tudok varni!Kép

Forti!

Szerintem ne izulj,ha rendszeresen szopik Levi,nem lehet semmi baja!KépDe a tanacsadason mar biztos megnyugtattak!
Rebit csütörtökön viszem orvoshoz,negy hete voltunk,akkor lett utoljara merve!
Rebi is ragja az öklet,annak idejen Aaronnal azt mondta a doki,hogy ez mar az inyeben zajlo törtenesek miatt van!

Remelem nektek jobb hetvegetek volt mint nekem!Kép
Szombat reggel köhögtem es elkezdett vadul folyni az orrom (kicsit eddig is tette - allergia) es kora estere felment 39,2-re a lazam.Valami megfazas.KépMinden tagom es meg a fejem is fajt - brrrrrrr utalom!Kép
DE persze en nem vettem be semmit, hiszen a laz hasznos is es nem jo,ha nyomban lenyomjak.Br ha tuuul magas....
Na mindegy az eszakat tuleltem es tegnap mar csak 38°C-nal tartottam es ma pedig laztalan vagyok,de mindegy mit kezdek el csinalni (meg iras közben is) nyomban izzadok.

Tudjatok,hogy kerül a Rebi kaki a konyhapadlora?Kép
Lehet talalgatni!
Nem,nem celbalövest gyakorolunk....Kép,bar a mosogatoba majdnem beletalalt!
Ma reggel tartom Rebit a karomban,nyüglödik,gondolom,hogy biztos valami böfi feszegeti....Aztan egy jellegzetes hang es egy nem jellegzetes:placcs a konyhapadlon.
A padlora több jutott,mint a pelusba!!!KépKépKépValahogy oldalt kijött - fene tudja hogyan,de sikerült!

Most Rebi szeretne tiszta pelust es hamit,sziasztok!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok!

Nálatok is üvöltés van fürdés után, ha kiveszitek a babát a vízbõl? Nálunk akkor produkálja a legnagyobb bõgést. Pedig a pelenkázó mellett van a kád, egy másodperc és már szárazon van. Ma még az evés sem vígasztalta meg, mert megint nem aludt délután, és egyszerûen elaludt szopás helyett. Gondolom nem sokáig hagy netezni.

Többgyerekes anyukák, ti is szólítottátok már a testvér nevén a picit? Én elég sokszor, biztos azért mert kiköpött olyan, mint a nõvére. A klónozás mintapéldánya lehetne.

Conti + Betti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Petra! A babáknak nem ajánlott az apró magvas gyümölcs, mert allergizál. Te eheted.
Menta
menta
 
 


Lányok köszönöm a megnyugtatást, tényleg minden rendben van Levivel. Viszont a saját orvosa elött jól beégettem a védõnõt. He, he Kép Kép Ugyanis mondtam a dokinak hogy mit tapasztaltam Levi kutacsával és hogy tiszta frászban voltam egész hétvégén, és hozzátettem hogy a védõnõ mondta, amikor legutoljára kint volt hogy nézzem folyamatosan mert a csecsemõ 24 óra alatt kiszáradhat. Erre az orvos elmondta hogy ha eszik rendesen, nem hány és nincs hasmenése, akkor nem száradhat ki, még melegben sem. Úgyhogy megnyugodtam hogy ez a szegény gyerek nem hal éhen és nem szárad ki. Kép Kép
Ma egyébként megint visszaállt a 4 órás evéscikklusába és a tejem is beindult újra, fejni kellett szopás elõtt mert úgy feszült.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Conti
Eddig Levi is üvöltött, de õ már az olajozásnál kezdte és a fürdés utána púderozással folytatta. Természetes a vízben is üvöltött. De mióta áttértünk arra hogy elõször eszik és utána fürdik, azóta elvan mint a befött, egyedül akkor görbül a szája amikor a haját (most már a haja helyét) mosom. Utána leteszem és már alszik is.

Tényleg lányok az nem gond szerintetek, hogy Levi szinte csak hason tud elaludni. Nagyon szeret hason lenni, és úgy rákapott, hogy most már se oldalt se hanyat nem alszik el. Kisérleteztünk apucival hogy hagytuk hanyat, de csak nyûglõdés lett a vége, nem aludt az istennek sem. Úgyhogy éjszaka mindig várnom kell egy kicsit és amikor már mélyebben alszik akkor fordítom az oldalára.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Mindig elfelejtek valamit.
Mennünk kell majd csípõszûrésre. Ott mit csinálnak velük? Holnap reggel kell telefonálnom hogy mikor kell menni.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Kata007

Megadod az e-mail címedet vagy hova kell küldeni a képeket?

petra
Petra
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?