Új privát üzeneted érkezett!

Helló Lányok!

FerMel, Ancsi :D :wink: - Köszönöm!

De most azért jöttem vissza, mert tiszta ideg lettem :shock:
Csak most jutott eszembe, hogy 14-én mammográfián voltam :shock:

Persze akkor elvileg még senki nem lakott a pocakomban...
Ugye, így nincs gáz?

Ki tud valami okosat mondani?

R.Kriszta
Vendég

Kriszta!
Hívd fel gyorsan a dokidat, hogy megnyugtasson. Szerintem, ha akkor tuti nem volt még terhesség, akkor nincs gond, de ezt csak laikusként mondom.

Kép

KépKép
nyanya67

Hú de korán keltem, azaz keltünk!

Rabkri!

Hogy megnyugodj, beszélj a dokival, de én úgy tudom, hogy csak az alhasi szervek röntgenezése okozhat gondot. Én "nagyon régen", amikor a most 19 éves lányom költözött a pocakomba, és még nem is tudtunk róla, és nem is gondoltuk, hogy lesz, elmentem az éves tüdőszűrésre, a munkahely miatt. Mi is megijedtünk, amikor visszaszámolva kiderült, hogy kb. akkortájt foganhatott. Akkor adoki engem megnyugtatott...Szerintem nincs gáz! :)
Írj majd, mit mondott a doki bácsi!

Szép napot kívánok Mindenkinek! :lol:
Ancsi
ancsi65

Sziasztok

Auto ügybe akövetkezö....... a bontos meguszta a feljelentést,mert aki eddig megakarta venni,meg is vette:) Igaz rengeteg telefonomba és utána járásba került de elökeritettem a valodi tulajt akivel megegyeztunk.bár már a policén is érdeklödtem igaz ök is azt tanácsolták ,hogy kezdésként egyezzem meg abontossal,amugy tudtátok hogy a feljelentéstöl számitott 60 napon belül ijen esetbe határozat születik? Egészen meg lepödtem azt hittem sokkal tovább huzodik egy ijen ügy.Na de a lényeg tul vagyok rajta:)

Most épp nézek egy kis igen nagyon olcso verdát csak arra hogy innen ellehesen jutni pl a boltba.,és ne keljen megszakadni a cipelésnél.Niki legujabban nem hajlando a babakocsiba ülni :twisted:

Már olyan szinten tart a lánmykám ,hogy két szot is mond egymás után pl megyunk pápá :lol:
Szal már van önállo akarata nehéz már meggyözni,nem is tudom kire ütött:)
Félek elöre lesznek gondok a bölcsibe ott nem lesz minden ugy ahogy a kisasszonyka akarja majd (párom erre azt felelte) az már ott nem a mi gondunk:) Tipikus apai hozzáállás :lol:
Erröl jut eszembe eddig az én páromat még nem is láttátok ,akkor potolom ( jo lenne megtalálni) hmmmm
Ez az átka a két gépnek sose tudom melyiken mi van,bár azt se értem minek egy családba két gép mikor egyikhez se jutok hozzá,csak hajnalba :roll:

Rabkri.nocsak de csak csendben gratulálhatok?:) Amugy én már betöltöttem a 42 mikor teherbe estem! mingyárt töltöm a 45 :cry:
Na pusz megyek a másik gépre fotokat onnan küldök
Minden Kismaminak jo babázást:) Persze a többieknek is kellemes hétvégét Szerdátol lehül a levegö kb 10 fokkal) adná az ég:)

Kép
zsenge

Sziasztok!
Elkezdtem írni egy üzit és eltűnt! Na, sebaj.
Szóval én azt hittem csak én vagyok ilyen öreglány aki babát akar.De soraitok megnyugtatott, hogy azért nem vagyok teljesen elmebeteg. Már írta, hogy tulajdonképpen azért voltam nagyon feszült, mert még az elején eldöntöttem, hogy csak augusztusig próbálkozunk, ha addig nem jön össze akkor vége. De most azért adok még magamnak pár hónapot.
Ancsi! Kényeztessétek csak nyugodtan azt a kislányt, addig jó, amíg hagyja magát kényeztetni.
Zsenge! Nyugai a bölcsibe a bölcsisnénik nagyon ügyesen meg szokták oldani a dolgokat., és a gyerek sem teljesen úgy viselkedik, mint otthon. (egyébként szerintem a férjednek igaza van)
Nem tudjátok mi van Mandulával? Még nincs net az új házban vagy csak nagyon el vannak foglalva? Nem szép dolog, hogy egy kismama nem tájékoztat minket, hogy mi zajlik "benne".
RKriszta! Szerintem se lehet semmi gond, mert azt írtad, hogy július 5-én volt meg utoljára, pár nap a mensi, és ha még utána azonnal terhes lettél akkor is még talán nem is találkoztak, de hogy nem ágyazódott be az biztos. Én úgy tudom, hogy manapság már annyira kis dózissal csinálják ezeket a felvételeke, hogy nem lehet semmi gond, főleg, hogy ez tulajdonképp csak a mellkast érinti. De azért kérdezd meg a dokit, hogy megnyugodjál.
Paga! Te kérdezted, hogy legközelebb mikor megyek dokihoz. Most a mensi 3. napján kéne mennem mindenféle hormom vizsgálatra, de amilyen a formám hétfőn már az 5. nap lesz. Nem tudom, hogy ez számít-e az eredménynél valamit? Utána a 14. napon kell megint vizsgálatra menni gondolom akkor megnézi megint hüvelyi UH-val, ja és addigra ki kell váltani azt az injekciót amit felírt. Ennyi. Egy másik topicban olvastam, hogy a csajok méhpempőt esznek, na kínomban már én is fogok venni.
Bea!
Jól emlékszem, hogy Te vagy "hőmérős". Én eddig hónaljban mértem, ma gondoltam úgyis új hónap próbáljuk meg szájban, nyelv alatt (máshova tényleg nem vagyok hajlandó dugni). Megmértem 36,7 (utána próbából megmértem hónaljban 36,2 tényleg nagy különbség) Csak azt nem értem, hogy a hónap elején nem alacsony értékeknek kéne lenni? Nekem eddig a 36,7 36,8 volt a legmagasabb, amit a cikluis második felében mértem. Szóval engem ez a hőmérőzés teljesen meghülyít.
Írjatok, írjatok, írjatok!
Fanny
fanny01

na talán most sikerül pár foto:)

Kép

Kép

Kép
zsenge

Zsenge!
Hány éves ez az apuka?????????????????????????????????????
Így könnyű 43 évesen szülni!!!
Teljesen tuti.
Fanny
fanny01

Sziasztok

Nos bevallom férfiasan bár ezt sose titkoltam fiatalabb mint én :lol: de a korkülömbségnek is vannak buktatoi némely dologba nem teljesen egy az álláspontunk,vagy Ö öregszik hozzám vagy Én fiatalodok hozzá..eddig az utobbi van jelen :lol:

amugy apuka 27 éves :wink: engem nagyon zavart a kezdet kezdetén nehezen "kezdtem" de mamár nem zavar,söt hogy ugymondjam már mindenki megszokta, 3 éve mult hogy együtt vagyunk.
zsenge

Kép
zsenge

Zsenge!
Ez igen! Mindig is gondoltam,hogy egy bele való csaj vagy, de hogy ennyire???
És ahogy alnézem apuka a lányával is nagy szerelemben van. (remélem nem fogtam félre és ő az igazi apuka)
Fanny
fanny01

Zsenge!

Ez igen. Bátor vagy, és igazad van hogy merted vállalni ezt a kapcsolatot, és Nikit is. Nem sokat vártatok a babavállalással, de ha akartatok gyereket, akkor a korod miatt nem is volt vesztegetni való időd. De ha nektek ez így jó, akkor másnak meg nem lehet beleszólása ebbe. És én azt gondolom, hogy a férfiak egy bizonyos szinten egész életükben gyerekek maradnak, függetlenül attól, hogy hány évesek. Én is szoktam mondani, hogy nekem két gyerekem van, csak a nyagyobbikkal több a gond, kevésbé fogad szót nekem! :D

Amúgy apa és lánya nagyon helyesek együtt. Párodon látszik, hogy teljesen odavan Nikiért, olvadozik tőle! Biztosan nem egy szigorú szülő, nerm tud nemet mondani a lányának. :D

Fanny!

Akkor mostanában járhatsz egy párszor dokihoz, de gondolom nem bánod, csak eredménye is legyen! :wink:

Nálunk is a 19. napos hormonvizsgálat pont a nyaralásunk közepére esik, ennek eredményétől függ, hogy mikor kezdődhet a babaprojekt, és hogy mikor hagyhatom abba a gyógyszer szedését. Szerintem Tiszalökről Pestre felutazni még autóval is legalább 3-4 óra, egy vérvétel miatt, aztán vissza is ugyanennyi idő, így aztán vagy fél napunk elmegy majd vele, de úgy beszéltük meg a férjemmel, hogy nem várnánk egy hónapot a vizsgálattal, egyrészt azért, mert a doki is kérte, hogy legyenek meg ezek a vizsgálatok, ennek a gyógyszernek a szedése amúgy is úgy érzem, hogy beavakozás a természet rendjébe, nem kellene tovább szedni egy perccel sem, mint amíg muszáj, másrészt a hónapok telnek, és én sem leszek már fiatalabb. :roll:

Mandulánál én sem értettem, hogy miért nem jelentkezik,. de aztán visszaolvastam, és láttam, hogy írta, hogy az új helyen nem lesz egy idejig netük, csak elfelejtettem én is. Azért én is remélem, hogy hamarosan jelentkezik, és hogy minden rendben van velük.

Rabkri!

Hát okosabbat én sem tudnék mondani, mint az előttem szólók, de ha a mammográfiás vizsgálat idejében még nem volt pocaklakód, akkor szerintem sem lehet gond, de azért dokit kérdezz meg. Akkor holnap megint tesztelni fogsz? Már várom én is, és megy a drukk ezerrel. :!: :!: :!:

Ancsi!

Örülök, hogy kezd minden visszaállni a régi kerékvágásba, és hogy Lucus egyre jobban van. :D :D :D

Nyanyus!

Hogy bírod most már két gyerekkel? Hétfőtől egyedül leszel kettőjükkel? Biztosan nem figsz unatkozni :wink:

Fermel!

Bence nagyon jófej kölyök. Benevezne még egy kistesóra :!:

Gabi
paga

Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek az újabb dicséreteket :D

Képzeljétek, MEGINDULT A TEJCSI! :D :D :D
A kolléganőm hozott madártejet, mert szerinte ettől indul be. Hát hogy attól-e, vagy mástól, de tegnap előtt este szopi után 80 ml-t fejtem! Éreztem hogy kemény az egész mellem, muszáj meggyötörni, addig masszíroztam míg megindult és ez lett az eredmény! Nagyon boldog lettem tőle. Mondjuk ez nincs mindig, másnap 10-20 ml-t fejtem a szopik után, de a kezdeti 20 helyett 30-50 között szív! Ma reggel megint éreztem hogy kemény a mellem, mint a kő, 40 szopi után 60-at fejtem belőle! Szóval sínen vagyunk. :lol:
A lefejt tejet viszont nem tudom megitatni vele, mert elég neki amit szopizik, aztán beájul. Fagyasztani nem tudom érdemes-e már, mivel ennek az összetétele még nagyon más mint az amire pár hónap múlva lenne szüksége.
Az éjszakáink viszonylag nyugodtak, mégis fárasztóak, mert 2 óránként kajcsi, büfi, fejés ( ha nem fejem bekeményedik), mire ezzel végzek már majdnem ideje az újabb evésnek. De nem bánom egy percig sem, boldog vagyok hogy eszik egyre többet a kis Hercegnő.

Kriszta
Te éjjel is sterilizálod a mellszívót a köv. fejéshez? Így aztán tényleg nem maradna nekem 5 perc alvás... Én is vettem Avent mikrós sterilizálót, de az is idő, szétszedni, elmosni, sterilizálni, összerakni, mindezt éjjel 3x-4x...
Ikrek :lol: :lol: :lol:

Fermel
A baldachint megvarrtam már a kiságy megvétele előtt. Megnéztem a katalógusban a méreteit, kb. 140x 210 cm, de ennél pár centi ide vagy oda nem számít. Utolsó este összeraktuk a kiságyat, de a baldachin még nem volt kivasalva, gondoltam, majd holnap, úgyis varrom hozzá a fejvédőt. Este még kiszabtam a kiságy ívéhez igazítva, éjjel tervezgettem hogyan fogom díszíteni másnap – erre hajnali háromkor: pukk: folyik a magzatvíz. Első gondolatom az volt, legalább egy napot várhatott volna, most nem lesz kész a fejvédője szegénynek. Ebből kiindulva előkaptam a vasalót, és hajnali ¼ 4 kor kivasaltam a baldachint, hogy legalább az meglegyen mire hazajövünk. Jön ki a férjem álmosan, meglát a vasalóval, a döbbenet az arcán: mit csinálsz? Nem megyünk szülni? Na ja, férfi, ő ezt nem értheti... :shock:

Az arcidegbénulás nagyon rossz lehet, én egyszer a számat nem tudtam kinyitni napokig normálisan, a kanál nem fért a számba... nagyon rossz érzés. Kívánok mielőbbi gyógyulást.

Fanny
Nagyon szomorú az ikres történet...
Képzeljétek, a szülőszobán is volt egy szomorú élményem. Én az egyágyasban vajúdtam, mikor egyszer csak jön a szülésznő, hogy nagy kérése és problémája van. Valahogy éreztem, hogy kell valakinek a hely. Kérdem: költözzek? Mondja: igen. Hoztak egy kismamát, akiben meghalt a baba, és őt el akarják különíteni a többi vajúdótól, legalább ne hallja ahogy másoknak felsír a babája... még most is könnybe lábad a szemem, ha eszembe jut. Nem volt jó ómen az induláshoz, de szerencsére aztán velünk jól alakultak a dolgok, bár volt olyan helyzet ami rosszul is elsülhetett volna. Majd a szüléstörténetben leírom.

Rabkriszta
NAGY NAGY GRATULA A CSÍKOS TESZTHEZ!!! :D
Szerintem is csak az alhasi szervek röntgenezése okozna problémát. Dokival beszéltél már erről?
Igen, igény szerint szoptatok, nem is tudnék másképp. De ez nagyjából rendszeres, nappal 3-4 óránként ébred meg , éjjel viszont kevesebbet eszik ezért kb. 2 óránként éhes.

Zsenge
Fiatal apuka – fiatalon tartja a mamát!
Az egyik kolléganőm férje 20 évvel fiatalabb nála, és élnek boldogan...

Ancsi
De örülök, hogy Lucus jól van! Kényeztessétek csak, megérdemli, szörnyű amin keresztül ment szegénykém. Most jár neki egy kis plusz kényeztetés! :D

Paga
Ha a munkahelyeden nem érzed jól magad, és van más lehetőség, szerintem érdemes váltani, még akkor is ha kevesebb a pénz ( na jó ezt mindenki maga tudja) A jó kollektíva viszont meghatározó az ember munkahelyi közérzetében, nekem legalábbis nagyon fontos. Én 20 éve első munkahelyemről jöttem el babázni, de nálunk nagyon jó volt a társaság ( sajnos mire visszamegyek ez már nem biztos hogy így lesz, sok változás volt mostanában).

A szülésről a beszámoló készül, de ennyi időm nincs írni...

Inkább egy újabb kép Pöttöm Pannáról

Kép két naposan a kórházban
szücsi_66

Icus!

Csodaszép ez a baba! :D

A Pöttöm Pannáról jutott eszembe, hogy hogyan is hívjátok a pici lányt :?: Tényleg Pöttöm pannának :?:

A meghalt babás történet tényleg nagyon szomorú, nekem is könnybe lábadt a szemem tőle :cry: :cry:

Tejcsi :D :D Ügyi vagy nagyon :D :D

Gabi
paga

Paga!
Nem tudsz valamelyik tiszalöki dokival beszélni, hogy vegye le a vért és faxolja el az eredményt a Te dokidnak? Még ha jól megfizeted is olcsóbban jönne ki, mint az oda-vissza utazgatás. Vért bárhol le tudnak venni és gondolom ez csak egy rutin laborvizsgálat.

Tegnap hazahoztuk Balázst :) Mostantól a férjem 2 hét szabin lesz, úgyhogy van segítségem.

Icus!
Fagyasztani azért érdemes, hogy ha neagyjisten beteg leszel, legyen 1-2 napra tejecske. Amúgy egyet értek veled én is csak vész esetére tartalékolok a mélyhűtőbe és nem későbbi használatra. Fagyasztás után már amúgy is más az összetétele és tényleg mindan időszakban más, de azért még mindig jobb mint a tápszer.
Nekem már elég naponta 2x fejni,de akkor kb 250ml a két ciciből. Éjjel nem fejek így sterilizálni sem kell de mindig tisztán van este eltéve, így ha mégis kéne éjszaka akkor rendelkezésre áll és reggel ráérek elmosni és sterilizálni. Bimbóvédőből is 3 van, így amiatt se kell állandóan sterilizálni. Ráadásul sokat eszünk cumiból is amiből szintén 3 van. Szóval nem áll sterilizálásból az egész napom. Ahogy olvasom a másik topikot, nem nagyon sterilizálnak a lányok. Fiamnál én is lazábbra vettem, mert sokszor csak elmostam a mellszívót, mivel akkor még nem volt ez az aventes sterilizáló. Most viszont nem érzem fárasztónak, akkor meg miért ne. De egyet értek azzal, hogy felesleges minden használat után.
Nekem is könnybelábadt a szemem a meghalt babás történeten. Jó hogy nálad végül minden rendben volt.

Kép

KépKép
nyanya67

El is felejtettem írni, hogy gyönyörű a kiscsaj :)

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!
Ezen a képen már tényleg olyan ez a baba mint egy kishercegnő! Elmúltak róla a szülés traumái, kisimult az arca, igazi kislányos pofija van! És a haja... Gyönyörű baldachin alá gyönyörű baba!

Voltunk ma az állatkertben (kettesben az urammal) olyan furcsa volt, hogy mindenki 1-2-3 gyerekkel volt, mi meg nagy kényelmesen sétálgattunk. Nagyon megszépült mióta nem voltunk, nagyon sok új kifutó, ház, van pl: nekem nagyon tetszett a pillangó-ház, sövény labirintus, ücsörögtünk a japán-kertben. Szóval jó volt, utána egy kíkiani kajáldában ebédeltünk. Most meg pihi van. Szóval béke és nyugalom. Mindenkinek jó vasárnapot!
Fanny
fanny01

Sziasztok ! :)

De jó hogy erre jártam !!!!!

Nagy-nagy gratula a most született babákhoz !!!!

Icus, Krisztanyanya: nagyon sok tejecskét és jó egészséget kívánok mindnyájatoknak !!
Kép

Gotti és Ziti:

Kép
gottianyu

Helló Lányok!

Már egy órája ébren vagyok, és mivel állítólag itt ma délutánig nem lesz áram, gondoltam, gyorsan megírom nektek, mi minden történt.

Szombaton megvettük a hétfőre szánt tesztet. Persze nem tudtam várni vele, tegnap hajnalban kipróbáltam. Mivel azt írja a teszt tájékoztatója is, hogy a HCG menniysége másfél naponként megduplázódik, gondoltam, most sokkal erősebb csíkom lesz.
Nem így történt.
Kb. olyan csíkos lett, mint a pénteki.

Furcsa volt, de nem keseredtem el.

Apát elküldtem újabb tesztért, de nem kellett volna...

Most reggel csak egy csík volt rajta...

Most össze-vissza cikáznak a gondolataim.
A másik topicra írtam valakinek, hogy ha mégis megjön szerdán, akkor legalább arra jó volt ez az egész, hogy tudjam, nem a teherbeeséssel, hanem a terhesség megtartásával van gond. De magam sem hittem, hogy így lesz.

Ma felhívom a dokim, kíváncsi vagyok a véleményére - és a Tiétekre is.

Apával már sikerült összevesznem, meg akart vígasztalni, de most inkább egyedül akarok lenni, rendbe kell kapni a gondolataimat...

Tegnap már Pagával közös barátnőmmel elterveztük, hogyan mondjam meg a dirinek, hogy készítsen új tantárgyfelosztást, milyen arcot fog vágni...

És olyan érdekes volt, Lili mindig kisbabát lát a pocakomba (azt hiszi, azért olyan nagy), de most azt mondta, nincs is benne baba...

Bocsánat, hogy itt is borzoltam a kedélyeket, de olyan jó volt legalább egy rövid ideig hinni, hogy végre sikerült.

Jövök délután!

Jobb napot mindenkinek!

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Kriszta!
Nagyon sajnálom :( Szóhoz se jutok, fogalmam sincs mit mondjak. Pedik tuti terhesség volt, de vajon miért ment el? Talán a dokid megmondja a választ.

Kép

KépKép
nyanya67

Rabkri!

Sajnálom. Ez most tényleg tuti, hogy nincs baba a pocakodban? Ehhez én tök hülye vagyok, mert soha életemben nem teszteltem. Olyan hihetetlen! Nagyon sajnálom!

Gabi
paga

Helló Lányok!

Először is köszönöm, és imádlak Titeket! :wink:

A Várandósság - 2007-ben szülni fogunk topicba most tettem fel képet.

Egyelőre keresem én is a magyarázatot, de majd ha a dokimmal beszélek, tán okosabb leszek.

A tanúság: csak ha nem jön meg, akkor fogok tesztelni.
Kíváncsi vagyok, mi lesz szerdán...

A fenébe is...

Délután jövök, ill. ha nem megy el az áram (mert 7.30-tól elvileg dolgoznak), akkor itt vagyok folyamatosan...

Sziasztok, és köszönöm!

R.Kriszta
Vendég

Na jo feladom,nem tok fotot feltenni valszeg a szerver nem müxik.

Rabkri, ne keseredj el.....van még idöd.
És még semmi nem biztos.....javaslom ha szerdáig nem változik a helyzett várj még pár napot és aztán ismételd meg a tesztet.
Nikinél Én is teszteltem,igaz 5 nap késés után ésalig látszott valami majd egy hétre rá ujbol na ott már tökéletesen kivehetö volt a csik.

Rém történetekre vissza térve én is tudnék mesélni de direkt nem meséltem rola a kismamik miatt ,sajnos annyi mindent hall az ember és képesek vagyunk bemesélni magunknak.

más..... Nikim két napja szol hogy pisi :lol: igaz a biliig nem jutunk el de már szol.Arra leszek kiváncsi mikor alkot a bilibe valamit,mindig lekésem vagy Ö sietetti a dolgot (bilivel a kezembe mégse sétálhatok egésznap) :wink:

fanny jaja a foton az "igazi apuka van" :lol: de megmondom a frankot én nem is gondoltam rá még álmomba se hogy ennyi idösen terhes fogok maradni.és szerintem ez nem korfüggö,mármint a teherbe esés.lányok egy picit ne gondoljatok rá hogy babát szeretnétek vagyis ne ez lebegjen állandoan a szemetek elött,ugyanis sphihésen nagyon tudja a dolgokat befolyásolni.tessék lazitani,,,,,,,akkor fog jönni mikor nem igazán készültök rá (magamrol tudom).

na megint osztom az észt :roll:

Jok legyetek és tessék irni kell a holnap reggeli kvém mellé az olvasnivaló:)

pápuszka zsenge

Kép
zsenge

Sziasztok!

Rabkri!
Mi a fene ez :?: :!: (még csak most olvastam) De azért én is kíváncsi vagyok, valóban így van :?: :!: Ha még is, fel a fejjel, van még idő.... :wink: !

Zsenge!
Egyetértek Veled, akkor az igazi, ha "szerelemből" szeretjük egymást apával a "babákért" :oops: :lol: !

Tehát lányok, lazítani :!: :!: :!:

Ma visszük Lucust Uh-ra :lol: !

Szép napot Nektek!
Ancsi
ancsi65

Kv van olvasni valo nincs :(

Kép
zsenge

Jó reggelt!
Halihó lányok! Merre vagytok? MIndenki nyaral?
Babások! Elhiszem,hogy elfoglaltak vagytok, meg mindennapra meg van az öröm adagotok, de ne hagyjatok minket se baba nélkül! Várjuk a híreket, márt ha nálunk nincs semmi újdonság!
Én csak olyanokról tudok írni, hogy tegnap revizorok voltak nálam, hétvégén a kisebbik gyerekem lakodalombvan volt Egerben, a férjem annyit eszik, hogy már megkérdeztem, hogy nem vagy Te terhes? Én viszont fogytam 4 kg-t!!!!! Elhatároztam a múltkor mikor a dokinál voltam, hogy leadok lagalább 5 kg-t mire újra kell menni. Remélem jövő hét szerdáig meg lesz. Csak azért hogy lássa hogy azért én is teszek valamit az ügy érdekében. Rengeteg gyümölcsöt eszem, délben egy tányér főtt ételt, este meg már semmit, esetleg dinnyét, így kibirom, mert soha nem vagyok éhes és a gyümit nagyon szeretem ( és a WC-re menési problémáim is megoldódtak).
Nálam ennyi az újság.(Ja és tegnap a nagyobbik gyerek elkezdett arról beszélgetni, hogy mi kit hívnánk meg az esküvőjére.....)
Sziasztok, Fanny
fanny01

Sziasztok!

Vége a munkás időszakomnak, egy darabig talán több időm lesz.
Férjem már örült,hogy mehet dolgozni :lol: Rájött,hogy nem is olyan könnyű itthon a 2 gyerekkel.
Őszintén mondva,én viszont jobban szeretek itthon. Hiányoztak a kicsik. Örülök,hogy szeptembertől csak pár délelőtt kell dolgoznom.
Így pont jó lesz.

Icus!
Gyönyörű ez a baba!!! Irigykedünk a nagy haja miatt :wink: És nagyon szép a baldachin is.
Örülök,hogy beindult a tejed.

Kriszta!
Blanka is nagyon szép kislány. Te hogy bírsz a 2 gyerekkel?

Rabkri!
Nem is tudom mit mondjak... :cry:
Úgy megörültem amikor olvastam a jó hírt,de aztán elértem a rossz hírhez is. Én nem értem ezt. Ha pozitív a teszt,akkor valami csak van ott. Kiváncsian várom a továbbiakat.

Paga!
A rossz munkahelyi légkör meg tudja keseríteni az ember életét. Jól teszed ha változtatsz.

Fanny!
Valóban mértem a hőmet anno,de nem értek hozzá különösebben :oops:
Nekem egyértelműen kimutatta az emelkedés a peteérést és akkor akcióztunk. Mindkét esetben sikerrel.
Ne stresszeld magad,az csak ront a helyzeten. És adjál magatoknak több időt. Vagyis talán a legjobb,ha nem is kötöd időhöz. Látod Zsenge és Fermel példáját,40 felett is lehet szülni.

Ancsi!
Örülök,hogy Luca egyre jobban van!! Remélem az UH-n is minden ok lesz.

Zsenge!
Apa :D
Az én férjem is 11 évvel fiatalabb nálam :oops:
És boldogok vagyunk. Szerintem sem számít a kor. Csak sajnos azért még ma is vannak emberek akik az ilyen kapcsolatokat nem nézik jó szemmel. Mondjuk engem kicsit sem érdekel.
Nem mondom az elején nekem is voltak aggályaim, de úgy gondoltam, ha a megérzésem csal,akkor nem volt szerencsém. De az idő bennünket igazolt.Már 5 éve együtt vagyunk.
Valóban a fiatal partner fiatalon tartja a nőket. A férjem kicsit hozzám öregedett,én meg hozzá fiatalodtam,így közeledtünk egymáshoz. :D

Rakok fel pár képet. Most próbálkozok egy új fotóprogrammal.

Puszi Mindenkinek!
Bea
Kép Kép
Kép Kép
Kép
beátab

Sziasztok!

Tegnap az egyik mellem rettenetesen bekeményedett, fájdalmas csomók voltak benne, egész nap masszíroztam de nem használt, fejtem volna de nem jött belőle, már a könnyem potyogott. Végül reggelre az egész éjszakai gyötrés hatására megindult, Anna 40-et szopott belőle, azóta 10-10 ml-t, több nem jön, de azóta jobb. Nem tudom mitől van ez, szopi után mindig kifejem amennyire csak tudom... A kezdeti sikeres fejés ( 80) óta csak picik vannak, 10-20-30 jön le egyszerre a mellszívóval. Kézzel viszont képtelen vagyok fejni, csak cseppek jönnek.
Szopizás még mindig fáj nekem, pedig szerintem jól kapja be a cicit. De mikor ráharap, csillagokat látok, ha kevés benne a tej, közben is fáj ahogy erölködik. Szerintetek ez normális?
Tegnap éjfélkor extra mennyiséget evett ( önmagához képest), a mostanában szokásos 40-60 helyett 110-et, ennek felét szopi után üvegből. Már pánikoltam, hogyha nem lesz elég amit napközben fejtem, mit adok neki utána, mert a ciciben már nem volt ( a keményből egyáltalán nem jött). Ezzel bírta 4 órán át az alvást, nagyon jó volt hogy végre nem 2 óránként kelünk éjjel. Jó lenne ha erre beállnánk végre, már hulla vagyok az éjszakáktól.
Nappal általában 2,5- 3,5 óránként ébred, és viszonylag könnyen visszaalszik, de néha előfordul hogy a két etetés közti időt végigbömbizi. Ezt naponta 1-2x elő szokta adni, hol délelőtt, hol este, hol éjjel. Ilyenkor semmi sem jó. Evés-büfi-hassimizés-letevés-csuklás- bömbi-dajkálás-itatás-bömbi-simi-bömbi - mindez végtelenítve a következő evésig. Tegnap este éhes volt még, legalábbis az extra vacsiból erre következtetek. Ugyan úgy nyűglődött mint máskor, és dupla adag kaja után elnyugodott. Én meg nem akartam hinni a mérlegnek :shock:

Ma egy hete jöttünk haza a kórházból, este mérem a heti gyarapodását, remélem jó lesz.

Gotti
Köszi
Gyere erre gyakrabban, jó lenne hallani rólad :D

Bea
A férjed legalább belekóstolt az anyák helyzetébe. Szerintem ez jót tesz a férfiaknak, jobban értékelik hogy te „csak” otthon vagy a gyerekekkel. Persze lehet hogy enélkül is értékeli.
És a gyerkők változatlanuk gyönyörűek! :D

Rabkriszta
Van újabb hír teszt ügyben? Hátha visszacsíkozódott...

Paga
Az Anna nevet használjuk, vagyis én azt, a párom meg inkább becézgeti: Tündérke, Kiscsillag... Néha nyújtogatja a nyelvét, mosolyog álmában és nyüszög hozzá, olyan mint egy kiscica. :D Ilyenkor én Cirmos Cicának is szoktam hívni, annyira ráillik ...Már el is kezdtem énekelni neki hogy Cirmos cica, haj :lol:
Annyira imádnivaló, nem is tudok betelni vele
szücsi_66

Ja és a Pöttöm Panna is rajta maradt :D
szücsi_66

Sziasztok!

Én is vagyogatok, olvasgatlak benneteket, de mostanában a netezés helyett a medencézést választottam. Így viszont a munka-család-háztartás-kert mellett napokig nem is jutok ide a gép elé.

Rabkri
Nagyon örültem a két csíkodnak, szerintem tuti megfogant. Kár, hogy másképp alakult... :(
Egyébként mi is pont tavaly május óta próbálkozunk, de tavasszal volt az a kis "közjáték" így én nem a 14. ciklust számítom, hanem műtét után a 3. próbálkozásunk a mostani. Bár a lényeg ugyanaz: még mindig nem tartunk sehol... De ami a hájamat illeti: simán mondhatnám, hogy az 5. hónapban járok. És ez elég gáz.

Bea
Mi is vállalkozásból élünk és eddig nyáron csak 1-2 délelőttöt kellett besegítenem + ügyintézés, háttérmunka. Most viszont anyagi megfontolásból (vagy inkább kényszer) szinte minden nap 4-ig dolgozom, de minimum 2-ig mindenképp. Nehéz így gyerekek mellett, bár a nagyobb táborokba jár, most sincs itthon. A kicsinek viszont kellene az ovi, de az vagy zárva tart, vagy összevonások vannak más épületben idegen ovónőkkel és gyerekekkel. Így vagy magammal viszem, vagy beszervezem valakihez pl. nagyszülő, rokon, barátnő. Ez 6 hete tart és már elég fárasztó...

Nagyon jók a képek! - ezzel kellett volna kezdenem!!!
regina3

Icus!
Mit jelent, hogy jól veszi be a cicit? A bimbóudvart is bekapja és nincs befordulva a kis szája, hanem rásimul az udvarra? Bocsi de nem tudom értelmesebben leírni. Blanka sajnos sokszor nem jól szopizik, ezt a bimbóvédőnek köszönhetem, valószínű ezért is kezd sebesedni a cicim, de nem olyan vészes (egyenlőre) Azért igyekszem úgy forgatni a gyereket, hogy sikerüljön jól szopizni, mert ha nincs jól odarakva, akkor neki sem sikerül jól "ráharapni"
És hogy fáj? Kívül a bimbó vagy belül ahogy jó erősen megszívja? Ez utóbbi érzést ma éreztem először. Ha Te még nem érezted, akkor nem fogod tudni mire gondolok.

Ne aggódj, hogy kevesebbet fejsz, mert ez nem feltétlen azt jelenti, hogy kevesebb a tejed, hanem lehet hogy többet szopizott ki és így kevesebb maradt a ciciben. Ez majd utánatermelődik. Ahogy nő a gyerek kajaigénye úgy gyarapszik a tejtermelődés is. A lényeg, hogy fejjél szorgalmasan. Esetleg ha már nem jön masszírozd egy kicsit és próbáld újra.

Kép

KépKép
nyanya67

Bea!
Nagyon aranyosak a gyerkőcök :)

Kép

KépKép
nyanya67

Bea!
Bocsi nem is válaszoltam. Szóval bírom. Igazából csak Balázzsal van gond, de az se gond. Blanka még csak eszik és alszik, meg néha sír. Vele nem sokat kell "törődni". Neki az is elég, ha ölben van és közben netezek vagy tévét nézek. Majd az lesz jó, mikor már kétfele szaladnak :)

Kép

KépKép
nyanya67

Ajánló

Idén hatodik alkalommal rendezik meg szerdától szerdáig (2006. augusztus 2-9.) a Magyar Sziget kulturális, zenei fesztivált, rengeteg programmal.

Részletes info és jegyárak:

http://www.magyarsziget.hu
regina3

Sziasztok!

Leírtam végre a szüléstörténetet:

Hajnali 3 kor elfolyt a magzatvíz. fél 5 körül értünk be a szülőszobára, rendszertelen fájásokkal, nem is voltak túl erősek, de tudtam hogy ezzel nem úszom meg. Az ügyeletes megvizsgált, egy ujjnyira voltam nyitva.
A dokim épp azon a héten szabadságon volt, csak szombaton jött haza. Így hát maradt a helyettese, Szűcs doktor akinek átadott szabadsága előtt, őt értesítették a szülésznők, fél 8 felé bejött, még mindig egy ujjnyi, de már erősebb 6-7 perces fájásokkal. Felraktak valami gyorsító tablettát a méhszájra, ettől 5 perces fájások lettek, de nem tágultam.
Az egyágyasban vajúdtam, mikor egyszer csak jött a szülésznő, hogy kérése és problémája van. Költözzek át a háromágyasba, mert hoztak egy kismamát, akiben meghalt a baba, és őt el akarják különíteni a többi vajúdótól, legalább ne hallja hogy másoknak felsír a babójuk... Rossz ómen volt induláshoz, összeszorult a torkom...
1 óra múlva bekötötték az oxitocint, hogy rásegítsen. Na akkor jött a java. 3 perces fájások, és nagyon erősek. A szülésznő szerint jó fájások, hatékonyak. Ennek legalább lehet örülni. Gondoltam, 3 perces fájásokkal már nem fog túl sokáig tartani. Tévedtem.
Az újabb vizsgálatkor hidegzuhanyként jött a felismerés, hogy a tágulás nem halad. Akkor már nagyon erős és hosszan tartó fájásaim voltak, alig tudtam pihenni közte. A férjem jelenléte fantasztikusan sokat segített, masszírozott, itatott, nyugtatott, tartotta bennem a lelket. 10 óra körül előkerült egy se azelőtt, se azóta nem látott doki, aki megállapította hogy a buroksapka még meg van, repeszteni kell. Nem nagyon értettük, hisz a magzatvíz már elfolyt, de hát ő tudja. Nagyon fájt. A férjem mondta utólag, hogy a baba szívfrekvenciája is az egekben volt, míg a repesztés tartott.
Éreztem, hogy az erőm kezd elhagyni. Túl erős, túl hosszan tartó fájások órákon át, eredmény nélkül, mert még mindig csak bő egy ujjnyi a tágulás... Meddig fog ez még tartani? Éreztem hogy így nem lesz erőm a kitoláshoz, és ettől nagyon elkeseredtem. Akkor a szülésznő azt mondta: miért nem kér EDÁ-t? Tényleg, az EDA... Eredetileg nem terveztem, hogy kérek, majd ahogy érzem. Hát 11 óra körül csak azt éreztem, most rögtön szeretném. Az anesztes team-ra azonban várni kellett, mert más dolguk volt. Egy örökkévalóságnak éreztem míg megjöttek és bekötötték. Mondták hogy maradjak mozdulatlan, hallottam de erőm nem volt válaszolni. A férjem aggódott, hogy talán el sem jut hozzám amit mondanak, csak duruzsolt a fülembe hogy ne mozogj, ne mozogj, ne mozogj...
A dokim közben felvilágosított, hogy az EDA miatt el fog húzódni a kitolás, tudom-e. Nem tudtam, de akkor már mindegy volt, szükségem volt rá.
Hihetetlen megkönnyebbülés volt az EDA hatása. Akkor is érezetem fájásokat, de nem erősebbet mint egy jó mensis fájdalom. Tudtam pihenni kb. 1 órát, erőt gyüjtöttem. Mindeközben a dokim jött ment, vissza kellett mennie a Meddőségibe, mert közben ott munkaideje volt, ráadásul a szabadságon lévő orvost is helyettesítette. A szülésznő időnként megvizsgált, fél 2-re babát ígért. Néztem az órát, mikor érünk már oda. Fél 1 körül kiment az EDA hatása, jöttek vissza a fájások, egypercesek, szünet nélkül, szinte egymásba értek. Aztán szólt a szülésznő, hogy ki vagyok tágulva teljesen, csak a tolófájásokra várunk, nyomni lehetne. Az EDA miatt azonban nem éreztem tolófájásokat. Nem baj, próbáljak nyomni. Próbáltam. Egyszer csak a baba szívhangja eltűnt, a szülésznő kapkodni kezdett, a doki épp a Meddőségiben volt... Meg is ijedtünk, mert ha a szülésznő kapkod, az nem jelent jót. Oldalra fektettek, akkor visszajött a szívhang. Lassan beindultak a tolófájások, nyomtam amikor kellett. Megdícsértek, hogy nagyon jól csinálom. Nagyon kedbves volt a szülésznő, sokat bíztatott, a dokira sem lehet egy rossz szavam sem. Na még egyet, és kint lesz a feje... Ezt a mondatot hallottam számtalanszor, a férjem is mondogatta hogy csak még egyet, csak még egyet, de már nem hittem nekik... A doki a mellkasom felöl nyomta a hasamat, valamikor gátmetszést is csináltak de nem éreztem. Aztán egyszer tényleg kibújt a feje, következő nyomásra kicsúszott a kis drága, sírt is rögtön, annyira jó volt... Már semmi sem fájt, hihetetlen boldog és megkönnyebbült voltam. Hány óra? Kérdi az orvos? fél 2 vágták rá többen és nevettek. Valójában negyed 4 múlt.
A férjem elvágta a köldökzsinórt. Mindene megvan? Kérdeztem a férjem és ő megnyugtatott hogy igen, és nagyon szép baba. És nem turcsi az orra? Nem, pont jó ( ehhez tudni kell, hogy a második 4D-s UH képen nagyon furcsa formájú volt a nózija, ezen aggódtunk is kicsit)
Rögtön a mellemre tették a kis csúszós testét, kicsit sírt aztán megnyugodott. Alig bírtam felfogni: anya lettem, én, aki évek óta hiába vártam a gyarmekáldásra, megjártuk a Meddőségit háromszori lombikkal, de nem hiába. Éreztem hogy folyik a könnyem a mghatottságtól, hihetetlen pillanat volt.
Próbáltunk szopizni, bekapta a cicit. Nemsokára elvitték fürdetni, mérni, ezalatt megszületett a lepény, majd összavarrtak, ezalatt a férjem babázott. Olyan jól állt a kezében a babus, öröm volt nézni, beszélt hozzá és megnyugodott.
Varrás után a szülésznőt kérdeztem, nagy-e a gátseb. Nem túl nagy, mondta, de sajnos repedtem is, hamarabb mint várható volt. Ha kicsit nagyobb lett volna, nem fért volna ki, mondta, elég szűk volt a hely neki.
Sokszor eszembe jut, hogy a saját dokim talán császározott volna, legalábbis ezt helyezte kilátásba fájásgyengeség esetére. A fájásgyengeség nem azt jelenti hogy nem fáj, hanem hogy nem hatékony a tágulás, ami idősebb korban (40 év) gyakori. Most így utólag nem bánom hogy nincs nagy seb a hasamon, bár a gátseb is nagyon megkínozott, szilva nagyságú hematóma nőtt rajta.
Összességében azt mondanám, nagyon nehéznek éltem meg. Nem számítottam könnyű szülésre, de a fájások erősebbek voltak mint amit vártam, illetve rosszabbul bírtam mint szerettem volna. De szerencsére minden jól végződött, s bár a baba nyakán volt a köldökzsinór és elment egyszer a szívhang, Anna Dóra gond nélkül megszületett, 9/10-es Aphgart kapott.
szücsi_66

Icus!

Ez tényleg nem volt könnyű szülés, emlékeim szerint az enyém is hasonló volt annak idején, a hosszát, a nehezen tágulást, repedést és egyebeket tekintve. De megérte, mert gyönyörű pici lánykád feledteti veled a fájdalmakat. Örülök, hogy megtiszteltél minket azzal, hogy megoszd velünk a születéstörténetedet!

Regina!

De jó, hogy jelentkeztél, már pont az jutott eszembe, hogy lehet, hogy te is nyaralsz, csak elfelejtettem. Sajnálom, hogy ilyen nagy a hajtás, de azért adj többször hírt magadról. Nem te mondtad, hogy elmész Fanny dokijához? És pont a napokban néztem a dokim névjegykártyáját, s neki is van Gyálon magánrendelése. Kicsi a világ!

Rabkri!

Már azóta több délután is volt! Tessék jönni! Én még biztosan most sem tudom, hogy mi van veled, vagy csak nem tudom elhinni, én reménykedem, de te már biztosan sokkal többet tudsz. Ne hagyj minket kétségek között! :?: :!:

Nem emlékszem mi lett a vége annak, hogy 1 nappal többet fizettetek ki szállásra. Visszakaptátok a pénzt? Vagy 1 nappal tovább maradtok?
Bea!

Gyerekek nagyon tündériek. A kutyás kép nagyon tetszik. Mennyi idős a kutyus? Nem bántja a gyerekeket? Nem féltékeny rájuk?

Zsenge!

Niki nagyon ügyes, hogy szól ha pisilnie kell. Lassan el fog jönni az az idő is, amikor a bili is időben érkezik, nagyon afelé haladtok!

Fanny!

Fogyás :wink: Ügyes vagy nagyon :D :D Bár nekem lenne ehhez kitartásom :!:

Mandula is olyan régen volt, jó lenne tudni róla, hogy mi is van vele :?: :!:

Nálatok is volt nagy vihar? Itt hatalmas széllel, jéggel, vízözönnel megjött a hidegfront! Pár kinti cserepes virágot felborított, kaspók eltörtek, de nagyobb kár szerencsére nem volt, a virágok mind menthetőek. Jó, jó most legyen ilyen idő, de azért a jövő hét péntektől azért legyen jobb, és főleg esőmentes 10 napunk.

Jó éjszakát mindenkinek!

Gabi
paga

Szücsi!
Nagyon jó, hogy ilyen részletesen leírtad a szülésélményeidet. Nem lehetett könnyű, de megérte.
A szopizáshoz kívánom, hogy nagyon sokáig legyen tejed!

Vihar
Délután 4-kor még a medencében hűsöltünk, 5 után kezdett szakadni egyre hevesebben. Szélvihar is volt (elég ijesztő - kb fél óráig), de az udvar nagyjából egyben maradt és a macskák sem repkedtek, pedig annyira soványak mostanság.
Viszont a sufni névre hallgató melléképület jócskán beázott, kb. 15 cm-es víz áll benne, de a garázs megúszta szárazon.
Rengeteg villámlás, rengeteg eső. Nemrég állt el és nagyon lehült a levegő.
Én csak azért bánkódom, mert Ádám éppen a Balatonnál nyaral szombatig, jól kifogták ezt az időt. Nem tudom, fognak-e még strandolni, hűvöset ígértek és további esőt - főleg a tó környékére.

Paga
Nem voltam még a Fanny dokijánál, de más fórumokon nagyon megoszlanak a vélemények róla. Persze ezt személyesen kell megtapasztalni. Nem tudom, mikor lesz rá késztetésem, hogy felkeressem. A Te orvosod neve ismerős volt, akartam is már mondani, hogy régebben rendelt itt nálunk, bár csak névről ismerem. A jelek szerint most is rendel még.
regina3

Sziasztok!
Icus! Nagyon büszke lehetsz magadra, nem lehetett könnyű szülés. Nekem mind a két gyerek meg volt szűk két óra alatt (varrással együtt), el sem tudom képzelni mikor ilyeneket olvasok, hogy 5-10-16 óra hosszáig vajúdik valaki, hogy hogy lehet azt túlélni. de ezek szerint túl lehet. Gratulálok!
Bea! eZ A KÉT GYEREK "MÉG MINDIG" GYÖNYÖRŰ, GYERE GYAKRABBAN.
Regi!
Én is olvastam a dokiról azt a hozzászólást Csakegy-től a másik topicban. Nem bírtam ki, hogy ne regáljak rá, szerintem ő túlreagálta a dolgot és nagyon elvakultan fogalmazott, szerintem a doki MB1-es módon, korrektül viselkedett vele szemben. (csakhogy a többiek is értsék, egy nem túl egyszerű, PCO-s és egyéb problémákkal tűzdelt terhességet nem vállalt fel, hanem elküldte specialistához a klinikákra, szerintem ez pontosan a koorektséget igazolja) Na, mindegy én egy találkozás után nem vagyok elfogult vele kapcsolatban, csak azt remélem, hogy "csinál" nekem egy gyereket.
Paga!
Kössz a dicséretet a diéta miatt, de igazából nem túl nagy áldozat, mert a gyümölcsöt imádom (ami egyébként nagyon hízlal) másfelől meg nem tudom mi van velem, de nincs étvágyam sőt kifejezetten étvégytalan, émelygős vagyok, csak ezért tudom megállni, hogy nem eszek nem azért mert egy hős vagyok. De most jól jön pár kiló fogyás hátha ez is jót tesz.
Fanny
fanny01

Icus!
Nem semmi amin végigmentél. Tényleg nagyon büszke lehetsz magadra. Én ehhez képest 2 gyerek után azt se tudom milyen szülni. Na azért nem bánom :) Nagy nagy gratula neked.

Kép

KépKép
nyanya67

Helló Lányok!

Hétfőn írtam egy kisregényt (neked, Zsenge a kávédhoz :wink: ), de elszállt, és nagyon dühös lettem :evil: :x , nem álltam neki újra.

Tegnap meg kicsit nagyon rossz passzban voltam :cry: , azért nem írtam. :oops:

Icus!
Csurom víz a pólóm, beletöröltem a könnyeimet - most olvastam a szüléstörténeted, nem semmi...
Éljen a tejcsi! :wink:
És szerintem fagyaszd, amíg van mit!
Nem tudom, Te hogy csinálod, én fejéskor a szabad kezemmel folyamatosan masszíroztam a hónalj felől a mellem, ez sokat segített - próbáld ki, hátha :wink:
Szoptatáskor eleinte nekem is nagy fájdalmat okozott, ahogy Lili "ráharapott" a cicire, de aztán a mellbimbó egyre edzettebb, a baba meg egyre ügyesebb lesz, és menni fog. :)
A szoptatás közbeni fájdalomnál a szúró érzésre gondolsz? Nem tudom, mi okozta, de nekem is volt, ha vígasztal :wink: , és sokáig szoptattam.
Gyönyörű a kislányod, változatlanul! :)

KrisztaNyanya!
Mizújs a bentfelejtett gyerekeddel? :wink: ... az enyém még hetekig rúgott is :wink: :shock: 8) ...
Balázs itthon már jobban ráér? 8) Jó fej az a kölyök nagyon!

Kisbabások!
Csatlakozom Fannyhoz, kérünk minden oldalra legalább egy fotót babánként! :wink:

Zsenge!
Autó 8) :D , de tudtuk, hogy Te megoldod!
Próbáltatok már motorozni Nikivel, ha már gyalogolni nem hajlandó? Olyan vagány csajszi, jól állna neki... 8)
Hogy Niki határozott, akaratos kölyök? Nem is tudom, kire ütött... :shock: :shock: :shock: 8) ?
Fotók szuperek, nagy a szerelem apa és lány között :lol:
A korkülönbség is szuper 8) :wink: (csak István meg ne tudja :shock: , mert nálunk pont fordítva van)
A pisilésnél meg nagyon fontos lépcső, hogy már tudja, hogy mit csinál, hamarosan majd az időzítés is összejön!

Fanny!
Éljen az állatkerti édes kettes, aztán tavasszal majd nagy pocakkal, jövő ilyenkor meg bébivel andalogtok... :wink: :D
Voltál vérvételen? Mikor lesz eredmény?
Gratulálok a fogyáshoz! 8)
És tényleg, kiket hívnátok az esküvőre? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Jaaaaaaaaaaaaj!!!!!

Nem ismerem a konkrét esetet, de amikor a dokim 26 hetes terhesen közölte velem, hogy NE az ő kórházába menjek, amikor görcsölt a vesém, hanem a Baross utcába, kicsit rosszul esett. Idő kellett, míg rájöttem, éppen ez a helyes magatartás tőle, mert a baba és az én érdekeimet tartja szem előtt. Úgyhogy egyetértek veled! (most is :wink: )

FerMel!

Rágózol még? :wink:
Fiad meg jó fej, rendben van az értékrendje!

Ancsi!

Na, mi volt UH-on? Mennyit vártatok? Kihez jártok?
Mi a Kádár Krisztinához.
Sátoros ünnep jól sikerült?

Bea!

Csodálatosan szép mindkét gyerkőc! :) És a kutyu is jópofa! :wink:

Képzeld, amikor most halvány csíkos lett a tesztem, István azt kezdte számolgatni, mikor lesz már itthon Ő gyesen. Nagyon élvezte, papíron több mint másfél, igazándiból több mint egy évet volt itthon Lilivel. És most is ezt várja...
Persze neki talán annyiból könnyebb volt, hogy hetente csak 1 napot voltam el hosszabb ideig, egyébként meg csak 2-3 órám volt, "csak" szórakoztatnia kellett Lilit.
De nem árt nekik, ha egy kicsit megismerik az anyák gyerek melletti "semmittevését" :wink:

Regina!

Itt vízszintesen esett, a becsukott ablakokon és ajtón folyt a víz, de most legalább felülről nem áztunk be. :shock:

Jó fej volt a biztosítási ügynökünk, felhívott ma, érdeklődött, volt-e tegnap valami kárunk, és hogy elégedett vagyok-e a múltkori kártérítéssel. Mondtam, hogy nem igazán, mert a kárfelmérő úgy döntött, hogy a ledőlt kéményünkre már nincs is szükségünk, és csak az elbontásáért fizettek, a felépítésért nem, pedig szerintem az eredeti állapot helyreállítását kellene finanszírozniuk. Na, ezt Ő sem értette, úgyhogy most kezdhetek levelezni... :?

Paga!

Képzeld, nekem is van a három lányom mellett egy "fiam" is... A tiédhez hasonló alkat, és néha több energiámat elszívja, mint a csajok összesen. :wink: :shock: 8)
Egyébként ez a nagyra nőtt fiad nagyon jó fej, az enyém szerintem csak végszükség esetén lenne hajlandó megszakítani a nyaralást. :?
A nyaralásunk egyébként egy nappal tovább tart majd, a hapi észrevette, hogy hülye vagyok...
Nem tudnád felhívni Mandulát? Csak hogy tudja, sokat gondolunk rá, mert vele biztos minden rendben, meg figyelmeztetni, hogy csak pihi, és nyugi, meg egyebek :wink:

Hogy mi van velem, arról én sem tudok semmi biztosat :? .
Ma voltam a dokimnál.
Megnézte a kétcsíkos teszjeimet, és azt mondta, hogy "ez az". Aztán az egycsíkosat, és ekkor közölte, hogy "ilyen van", mondta is, hogy mi ez, de elfelejtettem :oops:
Aztán uh, nem látott semmit a méhemben, de azt mondta, ez még nem jelent semmit, mert ott lehet, de még nagyon az elején vagyok (vagy nem).
Ma kellett volna megjönnie :wink: , de eddig sehol semmi :wink: . A hasam most is fáj, de nem mensisen, hanem mintha keményedne, de ilyesmire csak a terhesség végéről emlékszem. Hülyülök... Óránként pisilek...

Abban maradtunk, hogy ha megjön, akkor elkezdem szedni a clostylbegytet, és legkésőbb két hónap múlva jelentkezem.
Ha meg nem jön meg, akkor augusztus végén megyek, addig meg tudom, mit kell csinálnom. Szerinte csak 8-10 nap múlva teszteljek, de azt nem bírom ki, úgyhogy ha addig semmi, akkor pénteken tesztelek, de már ma is erőt kellett vennem magamon, hogy ne álljak meg a patikánál :wink: :? .
A mammográfiára azt mondta, még nem árthatott, úgyhogy megnyugodtam. :)
Sőt, a koromra is azt mondta, hogy "az még nem kor" 8) 8) 8)

Most várom, hogy ne jöjjön meg, drukkoljatok!
Most nagyon bizakodó vagyok, már nem félek, ha nem most, akkor majd legközelebb sikerül! :wink:

Ja, és hogy azért a földön maradjak, megjegyezte, hogy 3 császár után azért kialakulhat egyfajta meddőség is, ha mégsem jön össze, lehet ez is az oka. :cry:

Na, de fel a fejjel, minden rendben lesz!

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Ja, még akartam valamit, mert nekem nagyon tetszett...

Hétfőn, amikor az egycsíkos tesztet produkáltam, Apjukom azt sem tudta, hogyan vígasztaljon, ezen aztán jól össze is vesztünk, mert csak békén kellett volna hagynia, hogy emészthessem a dolgot.

Ajánlgatta, hogy ide, meg oda menjünk, meg kérdezte, hogy mit akarok, mi lenne ma jó nekem, én meg csak hajtogattam, hogy nem tudom, semmit nem tudok...

Lili meg reggelizni akart, és megkérdezte, hogy "azért a kakaó receptjét tudod? Csak tejet kell önteni a pohárba, majd a kakaót én beleteszem, meg megkeverem, ha te nem tudod."

És ezt olyan arccal, hogy sajnálom, hogy nincs itt kandikamera... Mindenesetre jó volt, végre tudtam egy kicsit nevetni is...

Na, ezt még el akartam mondani....

Sziasztok!
Vendég

Rabkri!
De jó, hogy van még remény, akkor megy a drukk ezerrel.

Akkor jöjjön a fotó :)
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Na, túl vagyok az első sokkon!!

Tegnap jól megjártuk az időjárással. Nem sokkal azután, hogy el kezdett szakadni az eső, a pince felől nagy vízzubogást hallottam. Az a látvány, ami lent fogadott!! A pince ablakaiban 40 cm magasan állt a víz és ömlött be a helyiségbe. (Úgynevezett angolaknáink vannak, ezek biztosítják a megfelelő fényt.) Ha csak az esővíz zúdult volna be!!! Kiderült, hogy a csatorna az utcában már nem bírta a terhelést és a csatornából folyt vissza a szennyvíz. Pillanatok alatt elárasztotta az alagsort. Tiszta szerencse, hogy a férjem már itthon volt. (Péter is vele dolgozott aznap, szerintem azért jöttek haza hamarabb.) Aki csak élt és mozgott, rögtön cselekedni kezdett. Így is beletelt nem kevés időbe, mire kialakult a stratégia. Három búvárszivattyúval megoldották, hogy legalább a befolyás (ömlés!) megszűnjön, aztán kezdődött a vödrözés. ( A tűzoltóságot elérni lehetetlenség volt.) Le a kalappal a fiaim előtt, mind a kettő becsülettel, derekasan tette a dolgát, Péter még a legjobb barátját is áthívta, aki szintén segített. Anyósom, apósom és még a szomszéd is. Közben persze szakadt az eső. Én kényszerpihenőn voltam, Benjáminnal foglalkoztam, szegény azt sem tudta, mi ez a nagy felfordulás.
Tudni kell mindenhez, hogy nálunk a pince lakópince. Lent van a mosókonyhám, könyvszekrények, asztal székekkel, fagyasztó, hűtőszekrény is található ott. Ugyanolyan tisztaságot tartunk ott, mint a ház többi részében. És ide folyt be a szennyvíz!!! Ja, és épp tegnap mostam a család heti szennyesét, lent száradtak a ruhák. Szerencse, hogy a mosókonyhába nem ömlött be az ablakon keresztül (pedig ott is van két ablak), oda „csak” átfolyt a másik helyiségből.
Nem szaporítom a szót. Hajnal négykor feküdtem le, mire teljesen függetleníteni tudtuk magunkat az alsó szinttől. A ruhák a földszinten száradtak tovább, néhány mosóprogramot újra kellett futtatnom. A pincébe vezető lépcsőt, az előszobát fertőtleníteni kellett.
Most ott tartunk, hogy várjuk a kárfelmérőket, meg keresünk olyan takarítócéget, aki fertőtleníti és kitakarítja a teljes legalsó szintet. ( A biztosító ugyanis kifizeti, akkor már legalább ezt ne nekünk kelljen csinálni.) Sajnos ma nem sikerült még olyat találni, aki 1-2 napon belül vállalja és számlát is tud adni. Nem tudtok esetleg ajánlani valakit?
Így utólag átgondolva a dolgokat, felmerült a kivitelező felelőssége is. Ugyanis nem értjük, hogy hogyan folyhatott a csatornából vissza a szennyvíz, ugyanis az angolaknának nem szabad összeköttetésben lennie a csatornarendszerrel. Van egy külön aknánk, oda kell elvezetni az angolaknába befolyó esővizet. Érdekes az is, hogy három ablakból ömlött a víz, kettőből pedig egyáltalán nem. Valami nem stimmel! Ennek is utána kell járnunk.
Kicsit hosszúra sikeredett, de rövidebben nem tudtam elmesélni.

Icus!
Csatlakozom a többiekhez, minden tiszteletem a tiéd. Keményen megküzdöttél Pöttöm Pankádért. Nekem csak az első szülésem volt hosszadalmasabb, de azért nem ennyire!
Minden fotón gyönyörű ez a pici lány!

Rabkri!
Szorítok!
Egyébként az én férjem is 48 éves múlt, amikor Benji született, mégse nézték soha az unokájának a fiát. (Igaz ugyan, hogy a férjemen sem látszik, hogy betöltötte az ötvenet.)
Még rágózom, de már egészen tűrhető a helyzet.

Fanny!
Gratulálok a fogyáshoz. Nekem is nagyon meg kellene szabadulnom jónéhány kilótól. Sajnos én nem nagyon szeretem a gyümölcsöt, édességtől meg nem lehet fogyni.

Melinda
fermel

sziasztok

Azzal kezdem csodásak a babafotok:) ijenkor irigylek is mindenkit ,de ez csak pár pillanatig tart,mert csudijo,hogy Nikim már ekkora,nem hiszem hogy lenne még energiám és idegrendszerem ujra babázni:)
Habár Nikihez is lassan kezdek kevés lenni,annyi energia szorult a kiscsajba:)

Rabkri na most beletrafáltál,van itthon motor (robogo) kicsi is és Nikinek is egy egészen energia takarékos olyan lábbal hajthato :wink:
de megoldottam a problémát vettem egy matuzsálemi korban lévö járgányt aminek a célja csak annyi ha nagyon kell beülök és induljon......eddig csudiokos a skodicsek(pöcre indul) :lol:

Lehet megint költözunk söt remélem megint költözunk egy másik albérletbe,tegnap voltunk megnézni lábatlanon ha szerencsénk van Mi kapjuk meg,ugyanismár többen megnézték,Nekünk azért lenne jo mert a bölcsitöl ahol két hét mulva kezdunk alig van 150méterre.
Háát errefelé közel sem volt akkora esö mint máshol,söt se szélvihar se égszakadás.épp néztem a neten a pesti özönvizes képeket,nem semmi fotok :?

Icus annyit biztatonak még leirnák,Mi a mai napig nem alszunk át egy teljes éjszakát :wink: Végül is aludni minek? :twisted:
Jok legyetek

Kép
zsenge

Sziasztok!

Icus!
Ahogy olvastalak, ismét nagyon meghatódtam én is! Nem semmi! Hát igen, jó néhányan ennyire megszenvedjük gyermekeink születését, és ezt én is elmondhatom magamról..., én sem voltan az a "szerencsés fajta", aki könnyen szül. Mindhárom babámat hosszú-hosszú vajúdás után, nehéz kitolással, de szerencsésen megszültem. Az orvos szerint ilyen alkat vagyok. Azon néha elfilóztam, mi lett volna az így szülő mamikkal a régebbi időkben....nna, jobb is bele sem gondolni.
De mostmár sokszorosan minden rendben van :lol: !

Krisztanyanya!
Blanka gyönyörű! Én is úgy megölelném :) !
Balázsnak csak szeptemberben kezdődik az ovi?

Rabkri!
Mi dr. Ladányi Anikóhoz járunk, és kb. másfél órát vártunk. Ez sok vagy kevés? Ti miért jártatok?
Luca most teljesen rendben van, de a jövőhéten még vissza kell vinni, egy teljes gyógyszermentes hét után, hogy úgyis minden rendben van-e.

Fermel!
Nem is tudom mit mondjak! Nagyon sajnálom! Kitartást, míg rendbe jönnek a dolgok!

Zsenge! Drukkolok, hogy a Nektek tetsző helyre mehessetek lakni!

Fanny!
Csak így tovább, mármint a gyümikkel!

Szép napot kívánok Mindenkinek!
Ancsi
ancsi65

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek, azt hiszem, hogy elsősorban Nyanyus, vagy majd Melcsi fog tudni segíteni.

Közeleg a férjem szülinapja, és szeretnék neki tortával kedveskedni. Igen ám, de fogyózik, ezért tésztás, cukros dolgokat nem eszik. Csinálnék neki túrótortát, vagy valami zselatinos gyümölcsös tortát (amiket nem kell sütni), tudjátok olyan tészta nélkülit, de nem tudok receptet, és azt sem tudom, hogy milyen édesítőszert tegyek bele.

Ha tudnátok ebben segíteni?!

Rabkri!

Remélem a Clostilbegytre nem lesz szükséged. Nem tudom annak idején nálad voltak e a gyógyszernek mellékhatásai, de én most azt sejtem, hogy a múlt havi depis hangulatom ennek tulajdonítható, mert most is szedem, és most is ideges, feszült vagyok, pedig okom nincs rá, hogy idegeskedjek. Amúgy az összes felsorolt mellékhatást is produkálom, de a többi nem vészes.

Honnan akasztottál le egy fiút? És meddig lesz a tied?

Lilivel kezet foghatnék a főzési tudomány terén én is elakadtam a kakaónál, de persze nem vagyok rá büszke.

Ancsi!

Örülök, hogy Lucusnak jó lett az UH. Jövő héten is biztosan minden rendben lesz, ha ilyen szépen javulgat.

Zsenge!

Albi ügyben megy a drukk, hogy összejöjjön a másik. És munkahelyed van már? Tudod hová fogsz menni dolgozni?

Melinda!

Hú, de sajnálom, ez jó nagy munka és idegeskedés volt akkor. Voltak már a kárfelmérők? Fertőtlenítő-takarítót sikerült kerítenetek? A fiúk tényleg rendesek, hogy ilyen kitartóan végig segítettek.

Nyanyus!

Ez a kislány gyönyörű, és szerintem rád hasonlít.

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Lányok!

Drága Paga!

Pedig szükségem lesz a clostira :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Semmi előjele nem volt, reggel elsétáltunk Lilivel a suliba, beszélgettem a kolléganőmmel, és közben éreztem, hogy elönt :cry: :cry: :cry:
Cuccost szereztem, de alig bírtam hazajönni, úgy görcsöltem, Apának meg akkor mobil a telefonja, ha utána viszem, persze most sem volt nála...

No-spa, Meristin semmit nem ért, kijött a házidokim, algopyrin injekció, de ha így folytatódik, lehet, nem vágok neki a hétvégének (pedig forma1-re mennénk), hanem visszamegyek a dokimhoz. Részletektől megkíméllek Titeket, már nem fáj szinte semmi, de nagyon nem jó... Lelkileg sem...

De lesz jobb, nem fogom elhagyni magam...

És köszönöm mindenkinek a drukkokat, ha most hiábavaló volt is, még szükségem lesz rá...

Na, belőlem elég is ennyi...

Paga!
Nekem úgy van egy fiam, ahogy neked kettő 8) ...
Neked Barnus mellett van egy 185 cm és 100 kg körüli, erősen nagykorú "fiacskád" is... No, nekem is hasonló :wink: ...
És hogy meddig lesz az enyém? Azt ígértük egymásnak, hogy "holtomiglan, holtodiglan", meg ásó, kapa :wink: ...

Nálam nem volt semmi mellékhatása a clostinak, csak Lili... Remélem, most sem lesz másként :wink: .
Te mióta és meddig, hány cikluson át szeded?

Ancsi!
Jól van, ügyesek vagytok Lucussal :lol: , most már mindennek rendben kell lennie, gyógyszer nélkül is.
Hangulata? Hogyan viselte a fehér köpeny látványát?
A másfél óra - na, az semmi... Nekünk múltkor 8-ra volt időpontunk, 3/4 8-kor ott voltunk, de még délután fél 4-kor is :shock: :shock: :shock: ... Kiültünk a büfébe, bent már nem is volt hely, sorban hozták inkubátorban az újszülött babákat, aznap mindenki rengeteget várt...

Lilit nem szoktam lázasan orvoshoz vinni, de két éve belázasodott, mire odaértünk. Ez volt a szerencsénk: csak ebben az állapotban lehetett érzékelni, hogy probléma van a szívbillentyűjével. Aztán Kádár Krisztina azt is észrevette, hogy van egy 7 mm-es lyuk a szívén. Az életminőségét nem befolyásolja, akár élsportoló is lehet, de a legapróbb orvosi beavatkozás (pl. foghúzás) előtt is antibiotikumos előkészítést igényel, hogy az eleve rossz szívbillentyű egy esetlegesen bejutó fertőzéstől ne károsodjon tovább. És egyébként meg minden apró nyavalyára antibiot kell kapnia... A luk meg vagy benő, vagy fiatal felnőtt korában műtik, de nem kell felnyitni. Az első év alatt nem változott a mérete, reméljük, most már majd szűkül is.

KrisztaNyanya!

NNNa, pont erre gondoltam, csak így tovább a fotókkal!
:wink:
Édes ez a leányzó! És valamit nagyon figyel, olyan értelmesen néz!
Dobnál Balázsról egy hasonló korú képet? Ő milyen volt?

FerMel!

Ezt még olvasni is rossz volt... :shock: :shock: :shock:
De ismételten le a kalappal a fiaid előtt!
A kárfelmérő-szakértő hozzánk is vagy másfél hét múlva ért ki, úgy, hogy többször sürgettem...

Hát, egy ideig mi is tartottunk attól, hogy majd kiabálnak Lilinek az oviban, ha István megy érte, hogy "gyere, itt a nagypapa!", de eddig nem fordult elő ilyesmi... Bár úgy gondoltuk, Lili az utolsó dobásunk, de tényleg igaz, hogy a kisgyerek szellemileg és testileg is fiatalon tart, ezért merünk újra belevágni. Csak most már sikerüljön végre!

Zsenge!
Skodicsek :wink:
Drukk a lakás-ügyhöz!
Na, az a lábbal hajtós motor az szerintem igazán nem energiatakarékos, talán még a Te duracell-lánykádat is lefárasztja, meg téged is, ha kitartóan kocogsz mellette :wink: . Mi most a binyiglivel vagyunk így :roll: ...

Ja, és Icus!

Tegnap is leírtam, de aztán kitöröltem, mert nem akartalak végképp elkeseríteni, de hogy Zsenge írt róla, gondoltam, megosztom veled én is alvásos tapasztalataimat :wink: .
Dorka 3 éves és 2 hónapos koráig 2-3(!) éjszakát aludt végig... (ebből az egyik az első szilvesztere volt, amikor magunkhoz hívtuk a barátainkat, mondván, mi úgysem alszunk éjszaka, legalább más is szórakoztatja majd kicsit a leányzót :shock: :evil: :? )
Nagyon sok mindent megpróbáltunk, nappal tünemény volt, de éjszaka nem lehetett vele mit kezdeni, ha nem sétáltunk vagy nem foglalkoztunk vele, ordított. Na, megpróbáltuk "sírnihagyni" is, de azt meg én nem bírtam, és nem is akartam...

Már nem ide tartozik de hátha valakit érdekel:
Alsós volt Dorka, amikor kiderült, hogy alvajáró: az éjszaka közepén találkoztunk vele a nappaliban, és mély filozófiai kérdéseket feszegetett, hogy "a sok benne van-e a rengetegben", meg mászott a gardróbszekrénybe, hogy megy elém a buszhoz, és nem zavarta, hogy ott állok vele szemben és beszélgetünk, meg olykor verte az asztalt, hogy elege van a Lucából... Aztán amikor leesett az emeletes ágyról és ömlött belőle a vér és Ő nem ébredt fel rá, akkor jöttünk rá, hogy ez nem játék :shock: :shock: ...
Kivizsgálták, azt gyanították, epilepsziás, de semmit nem találtak nála, mára meg kinőtte, bár még olykor mindig beszél álmában.
Ma már azt gondolom, a teljesen abnormális alvásnak ez (is) lehetett az oka...
Egyébként meg Luca és Lili első pillanattól kezdve végigalusszák az éjszakát. :wink: 8)

Sőt, Lili most is alszik, hetek óta először napközben. Olyan furcsa mostanában a kiscsaj. Itthon nagyszájú, mindenbe beleszól, de ha megyünk valahova, nem hajlandó megszólalni, csak bújik hozzám... :shock:

Na, megyek...
Elég lesz a kávédhoz, Zsenge? :wink:

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Bocs, a "Helló" lamaradt az elejéről, mert mindenfelé el kell mentenem, mert másként elszáll, és olyan vacak az egerünk, hogy az valahogy lemaradt, nem tudtam kijelölni...

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Beszéltem Mandulával. És jól vannak. :D :D
Igaz lebukott szegény, mert éppen kertészkedésből rohant be a telefoncsörgésre. Nem fér a bőrébe, de azt mondja csak módjával dolgozgat.

Sajnos nem tudni mikor lesz internetük, mert ott a környéken nincsenek meg hozzá a feltételek, de ha túl lesznek a költözködésből adódó munkákon, ügyintézéseken, akkor meg fogja érdeklődni, hátha...

Most voltak Miskolcon genetikai rendelésen és UH-n, és minden a legnagyobb rendben van a kiscsajjal.

Kriszta!

Sajnálom nagyon. :(

Clostit addig szedem, amíg a progim rendbe nem jön. Ez a második adag, és havonta a 19. cn. kell menni ellenőrző vérvételre, a 3. hónapban pedig ellenőrző UH-ra is.

Fiú(d) :D Tényleg több gond van néha velük, mint a kisebbekkel, de valószínű ezért is tudjuk őket ennyire szeretni, mert örök gyerekek.

Gabi
paga

Kriszta!
Nagyon sajnálom. Akkor most baba volt csak elment, azért véreztél hírtelen ennyire? Bocsánat, csak nem volt egyértelmű. De ugye nem csüggedsz és hamarosan próbálkoztok a babával?

Paga!
Anyukám tud egy almás túrós süti receptet, majd megkérdezem. Mindig azt csinált nekem a terhességem alatt. Tudod én receptben nem igazán vagyok beszámítható. Csak zabálni szeretek :) Édesítőből mi a folyékonyat használtuk, igaz nem javasolt abból se sok, dehát mindenre nem lehet odafigyelni, mert akkor vagy éhenhalunk, vagy íztelenül étkezünk. A por alaku édesítőkben ugyan annyi a szénhidrát, mint a cukorban ezért épp annyira hízlal is :) Ez csak a cukrosoknak kell, mert más a felszívódása.
Blanka tényleg rám hasonlít, a mostani rám, mert én babakoromban úgy néztem ki mint Balázs. Akkor még nem volt ilyen feltűnően kínai szemem, mint Blankának.

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!
Képek Balázsról

a kórházban
Kép

2-3 hetesen
Kép
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Zsenge, Kriszta!
Motor: még hogy energiatakarékos? Annyi cipőt fogyaszt, hogy csak győzzük pénzileg :) Csak úgy lukadnak a cipőorrok tőle.
Zsenge!
Remélem sikerül az albérlet.

na megyek mert kezdődik az éjszakai műszak Blankával

Kép

KépKép
nyanya67

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?