Új privát üzeneted érkezett!

Csajok!
Jár még ide valaki a pocakosok közül, vagy csak én vagyok az egyedüli?

Miből látszik az arcomon, hogy szülés előtt vagyok?

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Üdv!
Enci, jó lett a babasarok! Maja is díjazni fogja az tuti!
Pocakosok??? Hááát, de ne aggódj ezen, leghamarabb kedden már Te sem leszel az. :D
Na megyek, hamarosan indulunk a rakpartra a férjemmel, aztán meg kiteszem a 18-as karikát. :)
Ja, én a hathetes kontrollon pont 6 héttel a szülés után voltam...
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Köszi a tanácsokat utazással kapcsolatban. Azért látom itt is megoszlanak a vélemények. Én is inkább afelé hajlok, hogy menjünk, de még mindig olyan bizonytalan vagyok. Én tuti bírnám azzal nincs gond.

Encus!
Kitartás. Nem irigyellek ebben a nagy melegben most nehéz lehet neked. Nagyon klassz a szoba azzal a falfestménnyel. Te festetted?

Colett!
Én írtam az esküvőt. Segítségem az lenne, meg igazából egyedül ill férjemmel megbírkózunk a gyerkőcökkel. Inkább attól félek, hogy mindenki föléhajol és még olyan picike, nehogy összeszedjen valamit a nagy tömegben. Amúgy az utazás nem gond. Azt hiszem megkérdezem még a gyerekorvost és ha Ő zöld utat ad, akkor megyünk de ha azt mondja, hogy nem javasolja akkor inkább itthon maradunk. Azért remélem azt mondja menjünk nyugodtan.

alvás: nálunk sincs éjszaka. Napközben össze vissza eszik, de éjjel mint egy kis kakukkos óra kelt 2-kor és 5-kor. Nem tudom, hogy lehetne erről leszoktatni. Már próbáltam azt is, hogy az utolsó esti szopi után még lefejt tejből is jól bezabáltatom, de nem jött be.

Amandi!
Én tegnap vágtam először a körmét, mert már nagyon hosszú volt és mi még nem vagyunk 3 hetesek. Csak nagyon óvatosan, mert még rá lehet nőve a köröm a bőrre. A kórházban nekünk sem lehetett.

Képzeljétek tegnap hasáról a hátára fordult. Kicit még korai nem? Biztos csak véletlen, nem hiszem, hogy meg tudná ismételni. Akkor tettem először a hasára és azóta sem, mert inkább az oldalán fektetem, de majd kipróbálom, megy e még1x.

Kisvirág!
Nekem már másfél hetesen elfordult. Most már meg se próbálom kitámasztani, mert felesleges. Mindig az ágy másik végében találom és elfordulva. Már a hasamban is ilyen kis mozgékony volt :)

Kanyin!
Honnan látod, hogy kisebb a lyuk? És mind az 5 lyuk kisebb? :) Na én nem csak úgy érzem, hogy leszakítja, hanem tényleg. Már egy hosszú repedés van rajta. Ez a fejés tiszta horror. Viszont nekem olyan mint a zuhany. 5 csatornából ömlik egyszerre.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 

 
 

Sziasztok,

Mit gondoltok, van osszefugges abban, hogy hord-e az ember szopis melltartot vagy sem? Csak azert kerdem, mert tegnap egesz sokat volt rajtam, es tok sok tejem volt, ezert ma is egesz nap rajtam volt, pedig utalom, es ma is jo nagyokat evett Andris. Eddig csak akkor vettem fel, ha elmentem itthonrol.

Mezgombi, ezer bocsi, nem akartam udvariatlan lenni Veled. Mindig elfelejtem, hogy kiknek szeretnek valaszolni, de most bevezettem egy uj technikat, egy szoveges dokumentumba rogton leirom a hozzaszolasomat, igy nem kell a babaneten le-fol tekernem....
Nalunk kb. 1-2 hetig egesz jol mukodott, hogy reggel 5-6 kozott ebresztett, de az elmult 2 ejszakan ezt korabbra tette.
A 2 honapos oltast hova adjak be? A karjaba? Egyebkent szerettem volna mar irni, hogy szuper a haja Julcsinak, meg az enyem se volt ilyen, amikor megszulettem, pedig allitolag az Anyukam elso dolga volt, amikor hazahozott a korhazbol, hogy levagta a hajamat.
A jatekokat Te rakod Julcsi kore, vagy tenyleg O halassza ossze magahoz oket?
Mi az a grizsmarni?

Doren, hol sikerult 2 kilos nutellat beszerezni? Azert kerdem, mert en eddig csak egyszer lattam, amikor 1999 vegen a nemeteknel turneztam, es a 2000 ev cimen arultak 2 kilos kiszerelest. Azota se:((((

Potter: nekem nagyon nagy mazlim van, mert a ferjem itthon dolgozik, szoval egyutt sirunk, egyutt nevetunk egesz nap:)))) Ma nem tudtuk kiprobalni, mert dokibacsihoz kellett mennunk, de tegnap elott tobb, mit egy orat birta szusszal.:((, es meg akkor sem nyugodott le, csak mar nem birtuk. Annyira fel tudja hergelni magat.:(( Koszi a drukkot.

Pogi: miert kell a koponya UH?

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok!

Csak a tagnapi termést volt időm visszaolvasni, most alszik a lányka, kicsit írok akinek tudok.

Doren, Kanyin, Mézgombi, Gigaboszi, Csibemanó, Kisvirág
Köszi Anna baba nevében is a gratot és a dicséretet. :D

Kanyin
Nálunk legtöbbször beleájul a szopiba ( ezért keveset is szív egyszerre), de általában este szokta előadja a másik végletet: szopi, büfi közben sírás, ha leteszem hasfájás, ha felveszem cicit akar, de nem szív, ha büfiztetni akarnám sír és a fejét dobálja, kicsit szopizik, büfikor sírás, hasfájás, cicit akar, de nyűglődik rajta... és ez megy végtelenítve 2-3 órán át. Tegnap este is ez töltötte ki a két evés közti időt, pedig azt terveztem hogy közben szundítok egyet. :(


Magunkról
Pöttöm Panna éjszaka 2 óránként eszik, mert egyszerre keveset szív és hamar megéhezik
Sokszor nem tud büfizni, és nem is szeret így lenni. Ti ilyenkor mit csináltok?
Az Espumizant csak akkor kell adni ha fáj a hasa vagy megelőzésképp? Szerintetek?
Tejbelövellés nincs, de valami megindult. Tegnap 80 ml-t fejtem!!! Nem akartam hinni a szememnek, eddig jó ha 20-30 at szívott és üres volt.
Az Avent mellszívót szerintetek elég ha naponta 1-2x sterilizálom, és két szopi között új nylon zacskóban berakom a hűtőbe? Vagy ezt nem lehet? Légyszi írjatok erről!!!

Nyanya
Én nem utaznék ( bár imádom a jó lagzit), de hosszú útra a hordozóba sajnálnám még berakni. És tényleg elég, ha valaki egy kis bacit szétszór körülötte. De hát te tudod, én túl aggodalmaskodó vagyok.
Jó a pancsizós kép. Nálunk is apa fürdet.

Pogácsa
Biztos írtad valahol, de nem tudtam nagyon visszaolvasni: a koraszülés miatt kellett a koponya UH, vagy más is volt? Nagyon klassz, hogy negatív. Az ülős pozíció meg néhány más vizsgálat az elemi mozgásminták és reflexek meglétét vizsgálja ami az idegrendszer érettségét mutatja. Ne aggódj, tudják mit csinálnak.
Ugye te kérdezted: igény szerint szoptatok, nem is tudnék másképp. Örülök ha végre eszik, többet kéne egyszerre szívnia de beájul a szopiba, olyankor fel sem tudom kelteni.


Mári
A bimbóvédővel óvatosan, mert miatta kevesebb inger éri a mellet, és ez csökkentheti a tejtermelést. Nekem is sebes volt a cicim napokig és csillagokat láttam mikor ráharapott :shock: , de a rákent anyatej pár nap alatt rendbehozta.


Csibemanó
Nagyon szépek a gyerekeid!

Kisvirág
Édes a „kis gengszter” ( nahát anya, így hívni egy ilyen kis drágát???) :D

Encus
Gyönyörű a babasarok, nagyon szépet festettél. :D Nagyon ízléses a bababútor, nem is láttam ilyet boltban. Hol vettétek és mennyiért, ha nem titok?
Hát igen, 10 nappal előbb indult Anna útnak, mint kellett volna. A saját dokink két nappal később jött haza külföldről... de erről majd írok a szüléstörténetben.
Tiszta anyja a lányom? De jó... A szája biztos hogy az enyém, a füle viszont apáé. Mondtam neki, nem baj, majd ránövesztjük a haját... :lol:
Drukkoltam nektek nagyon, mikor a lakásfelújításról írtál, hogy legyen időtök befejezni mielőtt a kis pocaklakó kibújik. Jól nevelt kislány, szótfogadt. :D
Drukk a szüléshez.
A János kórházról van jó és rossz tapasztalatom is, majd leírom ha ráérek. Most csak egy képet teszek fel arról a csecsemős nővérről aki messze a legkedvesebb és legsegítőkészebb volt, fordulj hozzá bármi gondod van. Alapból törődik a friss anyukákkal.
Van még egy kis szőke, ő is nagyon kedves. Van aki meg csak ha direkt megkéred valamire, akkor hajlandó...


Kép A legrendesebb csecsemős a Jánosban


Egy kép a szülőszobából

Kép
szücsi_66
 
 


Icus!
Én minden használat után sterilizálom a mellszívót és a cumikat meg bimbóvédőket is. De én nem zacskózom be, csak kirakom egy külön erre a célra berendezett kis sarokba a konyhapulton. Egy nagy tálca azon egy textilpelus és mindig ott száradnak ill várakoznak a köv használatra. Csak az első 1-2 hónapban leszek ilyen rendes, aztán már ritkítom a sterilizálást. Mondjuk nekem nagyon könnyű, mert vettem egy aventes mikrós sterilizálót, amivel 7 perc a sterilizálás és csak bele kell pakolni a cuccokat. Fiamnál még vizet forraltam, az nekem macerásabb volt. Ha elmegyünk itthonról, akkor én is tiszta zacsiba rakom.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Üdv!
Én mindent csak muszájból főzök ki, szóval kb. havonta. Nem tudom, mindenen az van, hogy tisztítás: semleges mosószeres vízzel. Én a mellszívómmal is ezt csináltam.
Jó, akkor is kifőztem mindent, miután Peti meggyógyult...
Nyanya, szvsz Blanka bárhol bármikor összeszehet valamit, amint kiviszed. És ha mentek, akkor a rokonoktól csak egy üvegház védheti meg, szóval ha ebből indulsz ki, akkor szerintem ne menjetek...
Bimbóvédő: szerintem, ha jól használják, akkor nincs vele gond. Nálunk a szobában volt egy lány, aki a mellbimbója befelé fordultsága miatt csak azzal tudott szoptatni, de így legalább ment...nélküle sajna nem.
Ezzel ugyanúgy vagyok, mint a cumival... De végül is kinek mi...van akinél "bejön", hogy megzavarja a tejtermelést, gyereket, van, akinél semmi gondot nem jelent.
Na most megyek.
Pusz.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ja, dicsekszek: Tegnap volt Kép
Duplán... :oops: :roll: Kb. 1000 éve nem volt ilyen... :shock:
Pusz.
Ági
Ja, ha vkit zavar, nyugodtan szóljon :!:

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Encus
Szép nagy pocid van :lol: :lol: :lol:
Drukk nektek a nagy találkozáshoz!

Szücsi
Én nem vagyok híve a sterilizálásnak... mindent elmosogatok alaposan... külön tálcán, tiszta konyharuhával letakarva tartom...
Hasfájás: pocakmasszír... és nagyon jó hatású lehet a cseresznyemagos zsacsi (mikróban kicsit megmelegíteni és azzal masszírozni a baba pocakját)... gyógyszer csak végső esetben...

Nyanya
Blanka nagyon ügyes :lol: :lol: :lol:

Ex
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(én nem is tudom, hogy mi az :oops: :lol: )

Mindenkinek kellemes hétvégét!
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Tudom, már ezer éve nem jelenkeztem, de rendesen el vagyok havazva az építkezés miatt. Szerencsére szépen haladunk, de nem elég gyorsan. :) A tetőnk már majdnem megvan, és jövő héten jönnek az ablakok.

Mindent visszaolvasni nem sikerült. Akiknek még nem gratuláltam a babához, nekik gratula, és kívánok sok-sok tejcsit, és nyugodt éjszakákat. :)

Sterilizálás: Nekem szerencsére nem kell bimbóvédő, de a fejős cuccokat nem sterilizálom, csak 1 hónapban 1x forralt vízben (5 perc forralás). A gyerekdoki azt mondta, ha nem akarom leadni a tejet, és csak az én gyerekem eszik belőle, akkor elég elmosni.

Pogi: A mit csinált vele a doki az Istenhegyen azt lebegő ültetésnek hívják, és az vizsgálják vele, hogy milyen erősek a nyaki és hátizmai a gyereknek. Illetve asymmetriát is szűrhetnek vele, de arra vannak jobb reflexvizsgálatok is. Ezzekkel a reflexvizsgálatokkal szűrik ki a mozgássérüléseket. (Én is végigcsináltam őket a sajátomnál. A szakmai ártalom. :D )

Koponya ultrahang: A koraszülötteknek, vákumosoknak kell kb. 6 hetesen, de a lényeg az, hogy a kutacs még nyitva legyen. A többieknek is ajánlott, de szűrővizsgálatnak nem fizeti ki az OEP. Ha szeretnéd, hogy a te gyerkőcödnek is csináljanak, akkor valami diagnózist kell iratni a dokival a beutalóra. Érdekes, hogy elvileg ajánlott szűrővizsgálat, mégsem fizetik ki, csak ha diagnosztizálni akarsz vele valamit. :shock:

Utazás: Mi 5 hetesen voltunk először lakodalomban, viszont akkor 3 hétvégét egymás után. A lakodalomban is volt, és ott aludt édesdeden a zenekar közelében. :D De ezt neked kell eldöntened, hiszen minden gyerek más. Az enyém tök jól bírta.

Encus: Jó nagy pocid van. Nagyon szurkolok! Hamarosan tartogathatod a babádat. :)
A szoba nagyon tetszik. Mi is szeretnénk majd ilyen képet festeni a falra. Hol lehet kapni ilyen festéket? És egyáltalán milyen festékkel kell festeni?

Pil: Látod, jelenkeztem :) Remélem jól telik a hétvégétek. Köszi az msn-es megkeresést, nagyon jól esett. :)

Rólunk: Szüléstörténettel még én is lógok, azt hiszem ma este nekilátok, és a napokban valamikor felteszem. Máté szépen fejlődik. Hogy pontosan mennyiket eszik, azt nem tudom, mert csak este mérjük. Már 5,5 kg, és tegnap el kellett pakolnom a 62-es ruhákat is, mert már nem mennek rá. Most 68-ast hord, de abból meg nincs rövid nacink, és már nem lehet kapni sehol, mert már az őszi kollekciót pakolták ki. Ha esetleg tud valaki egy üzletet, ahol még vannak nyári cuccok, írjátok meg. Köszi!
6szor eszünk naponta, egyenlőre csak tejcit, bár mindíg attól parázom, hogy kevés lesz a tejcsi. :roll: Az éjszakát a 10-es etetés után átalussza. Reggel 7-f8ig. Azt kell mondanom, hogy szerencsém van vele. Tényleg egy minta baba. Nem tudom, hogy sikerült ilyenre. :D Minden evés után fent van kb. 1 órát, aztán sír 10 percet, hasra forítom és alszik a következő etetésig. Néha vannak rossz napjai, akkor jön nálunk is a cici tépkedés, meg ordítás 3 órán kersztül, de eddig ilyen kb. 5x volt. Az igazsághoz persze hozzá tartozik, hogy ez a gyors alvás a cumival megy, de arról meg egyszer majd leszokik. Legalábbis remélem. :)

További szép napot és hétvégét mindenkinek.
Melinda és Máté
Kép

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Sziasztok!

Januártól nap mint nap követem a társalgásotokat. Szinte úgy érzem, mintha közelről ismerném mindannyiótokat! De igazán sosem volt merszem írni! :oops: Egy kicsit kukkolónak érzem magam emiatt!
Az én babám ma 3 hetes. Július 8.-án született, 50cm-rel, 3400g-mal és Péternek hívják. Egy vidéki kisvárosban lakunk, Szabolcsban. Én januárban költöztem haza Bp.-ről 7 év fővárosi élet után.
Én a szopi miatt agódom sokat. Sosem tudom, hogy elég e a tejem. Napközben sokszor óránként kéri a baba a cicit. Aztán meg fáj a kis hasa. Gondolom a gyakori szopi miatt.
Egyébként gatulálok mindenkinek a babákhoz!
Klassz a tabló!

Reni
Kép
prenata
 
 


Nyanya, emberektől ne félj, csak legyen bátorságod rájuk szólni, ha nyúlkálnak. Vagy vigyél szúnyoghálót a babakocsira, nálunk ez szuperül megfelelt erre a célra.

Macsek, nem konkrétan a szopis melltartó segít, hanem a kényelmes, jó méretű melltartó tesz jót a tejnek. Ha szorít és elnyom vagy ha csak lóg benne a melled, az apaszthat.
Koponya uh azért kell, mert okozhatja a féloldalasságot agyi sérülés is.

Szücsi, mellszívót meg minden egyebet elég 24 órában egyszer sterilizálni, ezt a kh-ban mondták. Én max 24 óráig szoktam gyüjteni a tejet egy üvegben, és aztán fagyasztom ami ezalatt összegyűlt. Én is peluson szárítom utána. AMúgy amíg táboroztunk, csak Ultrasollal mosogattam a cuccokat, az is bejött.
Persze, tudom, h tudják, h mit csinálnak a neurológusok, de akkor is rémes volt nézni. Nem csak a koraszülés miatt nézték, hanem mert féloldalas volt, azaz mindig balra néz és a bal lábát használja jobban. Mint kiderült, ez összefügg, azt használja jobban, amerre néz, valamint az a keze lent, a másik meg fentebb van általában.

Ex, gratula! :D:D:D:D:D:D:D

Prenata, üdv itt! Képet teszel fel?

Rólunk: ma voltunk a Margit szigeten egy fórumos csajszival meg a családjával (négy fiúgyerek + férj). Jót dumáltunk, de sehogyse találtuk meg az LLL-eseket. Na sebaj. :D Bénák vagyunk. :D

pogacsa
 
 


Kép [/img]
Alvós kép Petiről.

Reni
Kép
prenata
 
 


PRenata, nagyon édi ahogy szorongatja azt a nyuszit! :D :D :D :D

pogacsa
 
 


Prenata
Egy Peti mindig gyönyörű :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Üdv!
Reni, légy üdvözölve szerény körünkben. Még egy Peti... :o Hasfájás: nem lehet, hogy Te eszel vmi olyat? Pl. most én se tudom mi lehet törpével, annyit szellent, hogy csuda, eddig nem csinált sose ilyet. Habár lehet, hogy az édeskömény tea is rásegít.
Pogi, köszike. :oops:
Gigi, 18-as karika és kontoll = szex. :roll: :idea:
Melinda, nagyon édes Máté, ahogy nézelődik. 68-as ruci? Nem semmi, mi még 62-esnél tartunk, de szvsz ennek az az oka, hogy Peti kb. 5,5 kg ugyan, de nagyon nyúlánk... Néha elnézegetem a pufók babákat...
Mi ötször eszünk egy nap, utoljára 6-7 körül, és ezzel bírja reggel 5-6-ig. Már egyszer kipróbáltam, hogy később is kapott kajcsit, de akkor is felkelt ebben az időben...apja fia, korán kelő. :lol:
Na megyek. Várok még 10 percet, és ha nem kel fel a gyerkőc, akkor megyek husit panírozni.
Pusz.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Azért nem tudom, mert már olyan régen volt... :cry: :oops:
Vendég
 


Gigi, ja bocsi. 8) Mi két hétig bírtuk anno az önmegtartóztatást...igaz, én csaszis voltam, habár a 6 hetet nekem is ki kellett volna várnom...elvileg...az 5.-ig bírtuk utána. :oops:
Aztán meg csak hétvége, mert a férjem Pesten dolgozik...még a jövő héten is mennie kell. :(
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Köszi a dicséreteket!

Hasfájás! Remélem nem miattam van, mert én annyira kerülök minden szeles dolgot, hogy lassan szorulásom lesz. Bocs...
Hacsak nem a Laktoheb megy át a babóra is.

Ma nem szopiztunk, csak 2,5-3 óránként. Bár estére egy kicsit hűsibb is lett az idő!

Reni
Kép
prenata
 
 


Még mindig egyben. Ma megint elpakoltunk egy csomó mindent a lakásból, de még nem takaríthatok. Ha hétfőig nem indul be a szülés, akkor majd hétfőn jól kitakarítunk. :)
Köszönet a dícséretért a babasarokra.

Szücsi: a bútor a Faktum bútor családból való és pl az RS boltokban lehet kapni. Ott a komod és a kiságy kb 100000be kerül, mi féláron vettük keveset használtan. Szóval szerencsénk volt :)
Köszi az infókat, várom a szüléstörit :)

Melinda: a festék sima falfesték olyan amit szinezőnek is használnak, de van amelyik önmagában is használható. Én a 3 alapszínt vettem meg és a többit kevertem belőle.

Sterilizálás: én kifőztem a mellszívót amikor megvettem, de amikor megszáradt akkor az egészen egy vékony réteg porszerű valami volt, így elmosogattam még egyszer. Szerintetek az mitől van? Vízkő?!?!? Másnál is van ilyen, vagy csak én jártam így?

Ági: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Lehet, hogy jót tesz egy kis távollét :) mond meg apának, hogy máskor is kompenzálhat így a távol töltött percekért.
Megnéztem a képeket, Bélával imádjuk a Skodás bodyt. :) Nem lehet elég hamar kezdeni :)

Nos, mostanra ennyi...drukkoljatok, hogy még egy napot kibírjon bent ez a babó :)

Pusza

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Enci, szvsz az vízkő, velem is előfordult ilyen, csak az nem jött le mosogatással, csak ecettel... :)
Ha választani lehet, akkor inkább legyen itthon, és legyen karika hetente többször szimplán... :oops:
A bodyról annyit, hogy valamelyik nap a férjem teljesen kiakadt, mert elpakoltam az 56-os rucikat...nézett, hogy akkor most elrakom a Skodásat is? Mondtam, hogy nem, mert az 62-es. Szerintem egy egész Mount Everest esett le a szívéről. :P
Reni, itt vannak egy páran, akiknek a Laktoherb teától hasfájós a babájuk! Talán megpróbálhatnál másféle szoptatós teát, aztán hátha.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok Lányok!

Csak egy gyors bekukk :) , aztán holnaptól már én is vagyok :) .

Röviden csak annyit, hogy Marci baba egy tündér :) , nem akarom elkiabálni, de eddig tényleg csak eszik és alszik (hiszen ez a dolga :) a kis drágának).

Attól én is parázok, hogy nem lesz elég a tejci, de majd megpróbálom alkalmazni a szaporító fejést, csak vissza kell keresnem :( .

Enci: most csak Neked írok, mint pocakos mamának. Nagyon szuper lett a babasarok, igazán ügyes vagy :) . Nekem is tetszik a bútor, harmonikus az egész, biztosan jól fogja érezni magát a babó. Szüléshez kitartás :) :) :) .

Holnap jönnek apósomék látogatni a babát + apukám születésnapját ünnepeljük. Holnap este jelentkezek.

Üdv.:

Eni

Kép
marcy
 
 


Még vmi.
Encus, öcsém meglátta a pocis képedet, és megkérdezte, hogy ikreket vársz-e. Hiába nincs hozzászokva a nagypocakhoz.
Gombi, öcsém üzeni, hogy lehet már zselézni Julcsi haját. :wink:

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

Melinda: mi eleg sok cuccot vettunk a babanka a Tescoban, es az Auchanban, erdemes ott is megnezni a nadragokat, es egyebeket is....

Ma megint szornyu napunk volt, nem akar aludni napkozben:((( Es most mar 3 ejszaka ota 2 ora korul kelt minket, pedig reggeli csak 5-6 kozott van. Kevesebbet evett megint, es rettegek, hogy azert, mert nincs eleg tejem, vagy kezd elmenni...:((

Potter: Nalatok hanyszor, es milyen adagokat eszik a Baba? Sulyban hol tartotok? Hogy jon ki a 700? Azert izgulok, mert ugy hallottam, hogy ahany kilo a baba, annyiszor 150 gramm a napi adag, amit ELVILEG meg kellene ennie.

Most megyek aludni, remelem sikerul hajnalig.
Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Macsek!
Szopis melltartó: Nem elképzelhetettlen, hogy van összefüggés. Nekem pl, ha nincs rajtam melltartó és tele a cicim akkor csepereg a tej olyankor, amikor a melltartóba még nem kéne betét. Gondolom a súly nyomja ki. Nem tudom ez kis mellre is érvényes e, de teljesen másként áll a mell egy szoros melltartóban és ez biztos számít a tejtermelésnél is.
2 kg nutellásüveget már én is láttam valamelyik nagy bevásárlóközpontban.

cumi, bimbóvédő: én mindkettőt használom és ha minden kötél szakad, mert volt már, hogy elfelejtettem a bimbóvédőt magammal vinni akkor a ciciből is szopizik, csak látom, hogy neki sokkal nehezebb úgy és nekem is ku.vára fáj.

szerintem ez egyéni. Fiamnál is azzal riogattak, hogy majd leszokik a ciciről. Hát végül is ha úgy vesszük igazuk volt, mert 14 hónaposan tényleg leszokott, de nem a cumi miatt :)

Én azt gondolom, hogy mindenkinél az a jó, ami kényelmes, nem megterhelő és a babának is jó.

Exdeus: Mi az a 18 duplán?

Pocakmasszírral kapcsolatban: Vigyázzatok, mert nem mindegy melyik irányba. Mindig balról jobbram, mert a belek arra csavarodnak. űés nem kell körkörösen, elég U alakban vagy fordított L alakban, azaz balról jobbra vízszintesen aztán le. Bocsi, ha tudjátok, nem okoskodni akarok, csak fiamnál voltam egy 1 babamasszázs tanfolyamon és ott mutatták ezeket.

Prenata!
Jó, hogy összeszedted a bátorságod és írtál. A gyerkőceink között csak 3 nap korkülönbség van. Blanka 11.-én született.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


bocsi a balról jobbra úgy értendő, hogy ha szemben álltok a babával nektek b-rol jobbra

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Macsek!

A babáknak testsúlykilogrammonként120-150ml-t kellene megenni. Pl. 4kg-os babónál: 4*120-150ml, azaz 480 és 600ml között kell enni egy nap. Legalábbis én így tudom.
Bár szopis babóknál állandóan mérlegelni kellene. Nálunk ez nem jött be. Elég szar a mérleg, amitt kaptunk a védőnőtől.

Tegnap este pl. megevett üvegből 120ml lefejt tejet, és utána még 15 percet szopizott. Ilyen sokat még sosem evett szerintem. Azt hittem, hogy ilyen mennyiség után aludni fog 4-5 órát, de pont 3 óra múlva követelte a jussát.

Reni
Kép
prenata
 
 


Nyanya!
A kórházban nekem azt mondták a csecsemősők, hogy bimbóvédő nélkül sosem fogok tudni szoptatni, mert lapos a bimbóm és nagy is. Erre tessék, bimbóvédővel nem megy, ellenben nélküle igen.

Csajok! Lenne egy hülye kérdésem. Ti melltartóban alusztok? Én igen. Folyamatosan kenegetem a bimbóm Bepanthennel, betétet rakok a melltartóba, és úgy alszom. Holott folyamatosasn szellőzni kellene a mellbimbónak! De nem mászkálhatok puckosan! És éjszaka is csak összekeném az ágyneműt.

Reni
Kép
prenata
 
 


Prenata!
Én melltartóban alszom, de miért is ne mászkálhatnál nélküle, ha úgy kényelmesebb. Én csak azért nem teszem, mert nagyon sok a tejem és sokkal nagyobb a cicim, mint eredeti állapotában. Mivel amúgy sem kicsik a méreteim vigyáznom kell, hogy tartsa a melltartó és ne a saját súja húzza lefelé, mert kb egy év múlva kiürül és a bőr megynyúlva marad, ha nem melltartózok. Fiamnál is végig hordtam és szerencsére nem változott semmit a cicim, nem lett csúnya szopi után. Én csakis ezért vagyok híve a terhesség alatti és szopi közbeni állandó melltartó hordásnak, de kis mellnél talán ennek nincs jelentőssége és tényleg jobb, ha hagyod szellőzni. Én nem teszek be éjszakára betétet és így tud szellőzni. Este inkább jól lefejem és akkor nem ázok át, de ha igen az se gond, legfeljebb ányneműt cserélek.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Nekem sem éppen kicsik a melleim. C kosár kellett ezelőtt is és most is. Szóval maradok melltartóban éjszaka is.

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok,
Reni: mi merjuk folyamatosan Andrist, de az a h... merleg allandoan mast mutat, ha 3x rateszem, akkor 3x mutat mast:((((
Most mar en is melltartoban alszom, bar nagyon utalom, de ez hatha segit a tejtermelesben.
Nyanya: Nekem nincsen folyas, szerintem eppenhogy eleg a babanak. Eddig 75B volt a meretem, most 90C hordok, ez jo kenyelmes. Igaz, nem a 90 miatt, hanem a C miatt.
Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok!

nemrég értünk haza,csak kajáltunk,kicsit pakolásztam,Ameli szopizott és most nagyon alszik.Ja meg visszaolvastam,valóban nem volt nehéz dolgom mert gyorsolvasó vagyok,de meg vagyok Veletek elégedve!!!! :D :D :D

Majd szeretnék reagálni több dologra is,de ahhoz újra vissza kell pörgetnem ,mert név szerint nem tudom most ki mit irt.

péntek reggel entünk haza,Amelit indulás előtt nem tudtam megetetni,mert csak röhögött a cicivel a szájában :D :D ,igy az autópályán evett egyszer.Elindultunk,majd a következő pihenőhelyig végig sirt,igy megint megálltunk ,és még evett,aztán már hazáig aludt.Anyuéknál jó volt,jó hűvös volt a ház,és nagyon féltem hogy nyűgös lesz,de egyáltalán nem volt az,szopi,játék,alvás,végül is mint itthon.Este is elaludt 8-kor,és pont úgy kelt ahogy szokott.1-kor,és 5-kor.
Szombaton felmentünk tesómékhoz,ott viszont nagyon meleg is volt,meg a 6 éves keresztlányom iszonyúan féltékeny volt,igy sokat küzdöttünk,1x fel is ébresztette,na akkor volt olyan orditás,se cicicn sehogy nem tudtam megnyugtatni,igy végső ötletként megfürdettem,megint szopi és akkor aludt két és fél órát..
De összességében nagyon jól elvolt,nagyon örültünk is hogy nem kell idő előtt hazajönni.A fagyizót nem fosztottam ki :D :D :D ,de mindennap megettem a kis karamellfagyi adagomat.meg a palacsintát is megsütettem,meg tortát is sütöttünk,szóval megint nasiztam egy csomót.vettem szikszón két gatyót(SZILVI:persze kinaiban!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D )de olyan nehezen találtam magamra,hát tényleg nagyon hájas vagyok! :( :( :( :(
Szóval jó volt otthon,azt viszont nem mondom hogy kipihentek vagyunk.Egy nagy szivacson aludtunk a földön mind3-an,Amelinek jó volt,mert hason alszik,és nem az a süppedős szivacs volt,de a peti és én derekam meg hátunk eléggé megsinylette.

Amig alszik addig irok akinek tudok,amiről tudok,a többit meg legközelebb.

Melltartó:én csak azért hordom mert csöpög néha atejem,és bár kicsi amellem,mert nem nőtt semmit méretileg mégis úgy érzem hogy ha nem tartja aa melltartó hamar meg fog nyúlni,és azt nem szeretném ha lógna.

Bimbóvédő,cumisüveg:bekavarhat mindkettő,de sztem ez pusztán babafüggő!

A alktoherbtől fájt a hasa Amelinek,én régóta a fitolacot iszom,és nekem ez jobban is hat.

Macsek:ne haragudj hogy ezt irom,de ha igy folytatod el is fog menni a tejed,mert iszonyú sokat stresszeled Magad,ami nagyon nem tesz jót a tejednek!!!Lehet rugalmasabbnak kellene lenned és nem azon aggódni mindig hogy ennyit meg annyit kellene ennie,ez hülyeség,annyit eszik amennyit igényel.bocsi,mennem kell,majd folytatom.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Na folytatom amig tudom.
Macsek:büfizni mi sem tudtunk hetekig,amig nem olvastam a palck módszert,egy lány ajánlotta,függőlegesből szép lassan megdöntöd egy kicsit hátra,és nagyon lassan visszahozod függőlegesbe.Mert a palackból is csak akkor jön fel a buborék ha lassan döntöd.remélem érthető ahogy irom.na ezt csináltuk pár napig anno és azóta tud büfizni,de most már nem kell ez sem hozzá.
az miért baj hogy nem mindig ugyanabban az időben ébred?Neked rossz úgy?Ameli hetekig 3-kor evett éjszaka,most meg pár hete 1-kor meg ötkor.De ezellen úgysem tudsz tenni,ha nem tudod elfogadni akkor csak még eggyel több dolog amin stresszeled magad.

Szücsi:nagyon szép Anna,betettelek a tablóba,nem tudom nézted e.sterilizálás:eleinte főztem a cuccokat,de vizköveslett minden,úgyhogy vettem chicco fertőtlenitő folyadékot,30percig ázik és kész.sztem ez jó,kényelmes.(mondjuk drágább mint a csak kifőzés)
Ja,nem próbáltad hogy komfortszopiztatod Hátha úgy aludna is kicsit.

Doren:hú,jó nehezet kérdezel,sztem olyan 1-1,5 hónapja vigyorog ennyit,meg élvezi a játszószőnyeget.van egy bohóca amit annyira imád,beszél neki,meg vigyorog ezerrel.De elég ha beszélek folyamatosan hozzá-bmit-és már vigyorog.mondjuk én szoktam neki halandzsanyelven,az ő nyelvén beszélni,azt még jobban csipi.

A hozzátápival nem értek egyet,sztem attól hogy hamarabb kezded nem feltétlenül fogja jobban elfogadni,sztem ez is babafüggő,de azt mondom amit Csibemanó:mindenki csinálja a megérzése szerint.én amiket olvasok hogy a korai hozzátáplálásnak mennyi allergia vonzata van-hozzáteszem ez is babafüggő-én próbálom minnél későbbre tenni.

Katus:szemészet :( Bent voltál te is?biztos rossz volt nézni.

Edina:a babáink képeit gyüjtöttem össze,ha küldesz egy kedvenc képet felteszem.

Nyanya:én sem mennék,de dönts a megérzésed szerint.Bár imádom a lagzikat! :D :D

Mári:miért óckodsz a homeopátiától?

Ex:köszi a mailt,privit.Jó ez a karika!!!!!!!! :D :D :D
dupla: :D :D :D
nekem most jobb a kontroll mint terhesség előtt :D :D :D

Encus:Na végre,már nem tudtuk elképzelni hol vagy!!!!annyira nagy a pocid,olyan furi hogy Neked még van nekünk már nincs.Ami rám nem igaz,mert egyre nagyobb a hasam :( :( :(
A bútor nagyon szép,tetszik,ésa fal is szuper.Nagyon drukkolok hogy hétfőn menjen hozzátok a gólya!!!!!!!!! :D :D

Gigaboszi:hol dolgoztál a klinikán?én az idegsebészeten voltam,és ott laktam a szállón.

Amandi:hivatalosan 10 nap után szabad levágni a körmüket.

Kisvirág:olvasom ti is elkezdtétek a nyügit. :( A tápláló/nem tápláló tej kérdésedre -nekem is volt ilyen gondolatom-azt mondták az nagyon ritka hogy tényleg nem tápláló,mondjuk 500-ból 1,ez csak egy pl,a lényeg hogy ritka.Ameli is van hogy 3 óra múlva,van hogy egy óra múlva megint szopizik.
,
Prenata:üdv nálunk!Ahogy Gigaboszi mondta:egy Peti mindig gyönyörű :D :D (a férjem peti,és remélem majd lesz Amelinek egy petike kisöcsije 1x)
Ha küldesz egy kedvenc képet Petit is beteszem a tablóba.


ha vki kimaradt,bocsika,pedig igyekeztem. :D :D

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Macsek
Melltartó... érdemes hordani...
Azt nézd inkább, hogy napi 5-6 pisis pelusa van-e a babádnak... a kaja mennyiségek között nagy eltérések lehetnek...

Prenata
Szopis babákat sem kell állandóan méregetni!
Az anyatej kb. 2-2,5 óra alatt kiürül a pocakból...
Otthon miért ne járkálhatnál pucéron?
Vendég
 


Már tudom is:Melinda:örülök hogy irtál.Máté meg egy kis mintababa akkor.
Ameli is leszokott a cumiról!mióta megtalálta az ujját!! :D :D :D

peti hozott két 68-as ujjatlan bodyt még csütörtökön,hát persze hogy kicsi rá,a combjánál olyan szoros hogy amig rápróbáltam ott maradt a nyoma.mondjuk nem is csoda,nagyon hurkás mindenhol.igy én otthon már egy 74-es bodyt vettem.

nézzétek meg milyen kis tokás,meg hurkás a keze :D :D :D
Kép

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pilchard
Belen dolgozom... és én is laktam a szállón... :lol: :lol: :lol:
Mikor voltál ott? Lehet, hogy találkoztunk is? Én 2000 szeptemberében kezdtem dolgozni...
Idegseb-en ismerem a főápolót (Gyurit)... ő is Pesten járt főisire... :lol:


Ameli valóban hurkáska :lol: :lol: :lol:
Olyan jól meg lehetne dögönyözni :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Üdv!
Én nem hordok estére melltartót, igaz minek is hordanék? Egyébként a mellméretem is annyit változott, hogy 75B-ből 75C lett...igaz, legalább nem húz. :)
Nyanya, 18-as karika duplán=kontroll duplán. Részletekbe nem bocsájtkozom, mert akkor az oldal bal alsó sarkára is kellene a 18-as karika. :oops:
Macsek, jól tudod, elvileg napi folyadékmennyiség tkg*140-150 ml. Elvileg. Peti tápiból egy nap 5-6*165 ml-t eszik, és kb. 5,5 kg.
Pil, Peti is úgy szokta, hogy ha jól érzi magát, akkor ha már hozzászólok, már vigyorog. :lol:
Kanyin, írtad a múltkor, hogy elpakolad a terhes rucijaidat, és megsirattad őket. Na ebből a szempontból én jó vagyok, mert nekem egyetlen ilyenem van, de azt is vissza lehet alakítani (a kosztümöm kantáros nacija)... Egyébként minden rucim a régi. :)
Ma hajnalban a fiatal úr kettőkor felkeltett, hogy ő enne. Na aztán valamikor négy után volt hajlandó visszaludni, addig az apja ringatta, na meg volt olyan is, hogy betette a nagyágyra kettőnk közé, mi aludtunk (na jó, szundiztunk), és ő meg elvolt magával. :)
Na most ennyi.
Peti nyügibügi, remélem, ez csak az apjának szól...aki holnap megint Pestre megy. :cry: Asszem nyolc körül kap még kajcsit, ha addig ébren lesz, aztán remélem, bealszik rendesen.
Pusz. Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Korai hozzátáplálással én sem értek egyet. Szerintem fél éves korig az anyatejen kívül nincs szüksége másra.

Terhesruhák: Én is rögtön elpakoltam, ahogy hazajöttem, de nem sirattam meg őket, sőt látni sem akarom soha többet. Valahogy nem élveztem egyik terhességemet sem, de a végeredmény mindkét esetben megérte.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Én még 2x szeretném mjad elővenni a terhesrucikat! :D :D

Gigaboszi:én meg 2000-ben jöttem el onnan.Gyuri jó fej,mindenki szerette,bár akkor még nem ő volt a főnök.Hanyas szállón laktál?


Képzeljétek,vacsi előtt Amelita megfogta a játszószőnyegén lógó katicát,és fürdés előtt meg petivel a tükör elött álltak,peti bohóckodott neki és hangosan kacagott egyet!!Annyira cuki volt,majd megzabáltuk!!!!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Nemrég jöttünk haza. Meglátogattuk a nagyikat és dédikét is. Jó kis 3,5 órás séta volt. Peti nyügi volt. Pedig evett mielőtt elindultunk és még a nagyinál is, pelus száraz volt és a klíma is tök jó. Kb. 25 fok van. Végül az ölemben elaludt, miközben a párom tolta mellettünk az üres babakocsit. Azóta is alszik. Lassan fel fogom ébreszteni, mert fürödni kellene. Ilyenkor úgy sajnálom felkelteni, amikor ilyen édesen alszik.

Terhesruci: én még nem raktam el. Az egyik nacit még hordom. :oops: Bár, a mérleg kevesebbet mutat, mint mielőtt állapotos lettem, de hasamon még minden szűk, egy farmert kivéve.

Reni
Kép
prenata
 
 


Pilchard!
Nagyon édes Amelita! Alig várom már, hogy Peti is kis hurkás legyen.

Reni
Kép
prenata
 
 


Macsek,
Peti holnap lesz 2 hónapos, 5100g. (3370 volt a legalacsonyabb súlya, 200-300 at hízik hetente, ez átlagos) 5x eszik, kb így: 150-150-160-120-120. Néha 200, de az ritkán van, és naponta max egyszer. (Este 10kor eszik, utána reggel 6kor.)
Próbálj megnyugodni, elég a tejed, Andris beállítja magának, amennyi kell. Peti sosem szívta meg ezt a 150 g-ot kg-ra...én is ismerek pár ilyen táplálási formulát a munkám révén (igaz, felnőttekre), de a gyakorlatban azért tágan értelmezzük őket. Az összkép a fontos. Meg az, hogy ne aggódj. Nincs olyan nő a közeledben, akinek már van babája és tapasztalata? Sztem az marha megnyugtató.
Meglátod, ha többet tudsz aludni, kisebb gondnak látod majd ezeket.
:wink:
potter_76
 
 


Amelita mióta hazajöttünk vagy 10x szopizott. :) lehet most van nálunk ez a növekedési ugrás.

Katus:merre vagy?hogy állsz az önmegtartóztatással?

csajok ti nemm vaytok állandóan éhesek?én eszek,és egy óra múlva éhen akarok halni. :( :( És miért mindig hizlalót ennék?
tényleg le kéne állni,de nagyon nehéz.megyek is nézek magamnak vmi pótvacsit. :(

megjövök és Mindenki eltünik? :roll: :roll: :roll: vagy :shock: :shock: 8nem tudom melyik jó ide)

Prenata:köszi.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, mi történt péntek este a kicsivel, mert annyira nyűgös volt, hogy a végén már hagytam üvölteni. :( Alig aludtunk éjszaka.
A tegnapi nap viszonylag csöndes volt. Ma délelőtt ismét üvöltés volt. Szerintem most fájhatott a hasa. Miután enyhült a poci fájás, akkor meg egy jó nagy adagot kitaccsolt szegénykém.
Hát a délután se volt piskóta. 1 percet sem aludt. Mostanra meg már annyira fáradt lett, hogy ezért alig bírtam elaltatni.

Koponya UH: nekem ráírták a baba zárójára, hogy koponya és hasi UH-ra a 6. héten kell mennünk. Tök ingyen megyünk. Nem kell beutaló se, csak a baba zárója + tb kátyája. Ja és nem voltunk koraszülöttek és vákumos sem.

Encus: nagyon király a babasarok! Ügyes vagy nagyon. Drukk továbbra is!

Kanyin: szerintem nem vagy hülye, hogy megsirattad a pocakos ruhákat. Én is sajnálom, hogy már nincs pocakom. Időnként hiányzik nagyon. Az utcán séta közben is nézem a pocakos kismamikat és irigykedem. Aztán benézek a kocsiba és boldog vagyok, hogy itt van köztünk a csöppség. Mondjuk nekem még van esély a pocakra :D

Pogi: hát igen így jár aki nem ír rendszeresen. Ha írok betöltöm az oldalt :D

Ex: engem nem zavar a 18-as karika. Csak irigy vagyok ezerrel :oops: :oops:

Nyanya: nálunk sincs éjszaka. Mi is kétszer kelünk már 1 hónapja.
Én a támasztékot már csak azért teszem be neki, mert rendszerint arra pakolja fel a lábát :lol:
Jó, hogy írtad a masszírozást. Tudtam, hogy nem mindegy, de most már azt is tudom hogy kell :)

Macsek: Kajamennyiség számítás: ahány kiló a baba osztva 6-tal. Ez a napi mennyiség, ezt kell még osztani annyival ahányszor etetsz és megkapod az egy etetési átlagot. (Pl. 3000 gramm / 6 = 500 és ha 10-szer eszik akkor etetésenként 50 gramm) Ezt a doktornőm mondta.
Ja és szerintem se parázz a tejcsid mennyiségén, mert akkor tényleg elapad!

Szücsi: én valahol azt olvastam, ha fáj a hasuk azt is úgy mutatják, mintha éhesek lennének (tátikáznak)
Büfizni mi sem tudunk, csak nagy ritkán. Én leteszem büfi nélkül aludni, persze mikor felkel kicsit kicsurog a hami.
Sterilizálás: én az elején minden nap csináltam, de most már jó, ha heti 1-szer. Amúgy én jó forró vízbe mosogatok el mindent, és külön tálca + konyharuha letakar.

Melinda: de jó, hogy szépen haladtok és jól vagytok :) Nagyon édes a kis Máté. Irigylem, hogy ilyen jó baba.

Prenáta: üdv köztünk. Édes a feltett kép.
Az én babóm is hasfájós. Azt tapasztaltam a napokban, hogy a Laktoherb tea erre rásegít. A múlt héten fogyott el egy doboz, utána jó pár napig nem ittam és nem is volt baj. A héten megint ittam és már 3 napja nem bírok a fájós pocakkal mit kezdeni. Úgyhogy én leállok vele.
Én nem alszok melltartóban. Nekem nem szokott annyira folyni.

Pil: örülök, hogy jól sikerült a hétvége, és nem fosztottad ki a fagyizót :lol: :lol: :lol:
De jó, hogy írtad a büfiztetést. Mi sem tudunk büffencsezni.
Amúgy nekem is állandóan ehetnékem van. Miközben Kende eszik nekem is kell ennem.
Ja és én is rászoktam a tejserkentős jégkrémre :D :D
Amelita egy igazi tündi-bündi lehet ahogy kacag :)

Most megyek pancsizni és bezuhanok az ágyba.
Puszi: Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Renáta csatlakozásán felbuzdulva úgy döntöttem én is írok...
kb március óta olvaslak benneteket, tökjó hogy mindet megbeszéltek egymással...
ha nem bánjátok csatlakoznék én is

honeyy
 
 


poci masszírozás
Kép

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

A büfihez akartam még tegnap írni, de elfelejtettem. Miután haza jöttünk a kórházból megint visszakerültünk sárgaság miatt, de akkor a Tűzoltó utcaiba. Ott volt egy csecsemősnővér, aki úgy büfiztetett, hogy a térdére ültette a gyereket, természetesen fogta a hóna alatt, kicsit előre döntötte, és elkezdte lovagoltatni. Nem telik el 10 másodperc, és büfizik. Azóta mi is ezt alkalmazzuk. Bár először kicsit brutálisnak nézett ki, de 35 év tapasztalatával nem tudtam vitatkozni. :D

Éjszaka én is melltartóban alszom. Eddig melltartóbetéttel, de most már pelust hajtogatok bele. Az utóbbi időben, valszeg Máténak több tej kell, ezért lett több, de reggelre néha még a 3x összehajtogatott pelus is átázik. :oops:

Ebben a laktoherbben lehet valami, Máté is az utóbbi időben nyugodtabb, és most hogy utána gondolok, azóta, mióta nem iszom a teát.

Reni, Honeyy üdv köztünk!

Köszönjük a dicséreteket!

Encus: Még egy kicsit zaklatlak a festékekkel kapcsolatban. A páromtól kérdeztem, melyik lehet a 3 alapszin, erre elkezdett valamit magyarázni a különböző színkeverési technikákról, mindegyikben más az alapszín. :shock:Szóval gőzöm nincs. Melyik 3 színből keverted? Sárga, kék, piros? Van egy fajta ami kell, vagy mindegy milyen márka?

Kisvirág: Este miatt :(

Pil, örülök, hogy jól sikerült hétvége. :) Én is még kétszer szeretném elővenni a kismama rucit. És már most, ha nézem a képeket (pocisat), kedvet kapok. :wink:

Hadd dicsekedjem! Máté ma fordult át először a hasáról a hátára. :D Annyira megörült neki, hogy folyamatosan gyakorolta. Addig nyüszített, míg a hasára nem fordítottuk, aztán átfordult a hátára, és nevetett. :D Bűbájos volt

Na, jó hosszú lettem. Megpróbálok többször jönni. Jót tesztek a lelki világomnak. :) Sokkal jobb kedvem van, hogy megint írogatok is. :)

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Szép napot mindenkinek!

Macsek!

Testsúlykilogrammonkénk 120 és 170 gr között kell szopnia a babáknak. Azért szokták a 150-et mondani mert az a két érték közötti átlag.
Én ugyanigy idegeskedem mint te mert mindíg számolom, hogy mennyit szopott egy nap. A védőnő szerint ezzel ne foglalkozzak ugyanis vannak babák akiknek kevesebb tej is elég ( pl szerintem az enyémnek elég a 120 g).
Az mondta azt kell figyelni, hogy mennyit gyarapszik hetente ( min: 150 gr ), de inkább havonta (min 600 g).

Szóval ne a szopott mennyiségre koncentrálj hanem a gyarapodásra, majd ha nincs meg a minimális gyarapodás akkor kapjál idegbajt. ( bagoly mondja verébnek)

Pil!
Jó, hogy visszajöttél már nagyon hiányoztál.
A szemészeten én is benn voltam de nem én fogtam le Pannust hanem Peti. Nagyon sírt a kicsi mert elég sokáig vizsgálták a szemét de talán azért tudtam nyugodt maradni mert tudtam, hogy nem okoznak neki fájdalmat.

Nyanya!
Köszi a maszír rajzokat ki fogom próbálni.

Melltartó: én hordok melltartót éjjel is mert reggelre folyit a tejem.
Amikor sebes volt a cicim akkor este úgy feküdtem le ( meg délután is ), hogy szabadon hagytam a cicimet ill. amikor nem folyt belőle a tej akkor félmesztelenül mászkáltam.
Egyébként én a sebes bimbóból nem szoptattam csak fejtem belőle és amikor meggyógyult akkor újra szoptattam belőle. 8 Nem ártott a tejtermelésnek)

Encus!
Nagyon drukkolok nektek!

Üdvözlöm az új tagokat, jó hogy még mindíg csatlakoznak hozzánk.

önmegtartóztatás: rájöttem hogy amíg szoptatok addig muszáj az üres kalóriákat ( tejszaporító jégkrém, túró rudi) magamhoz venni.
Majd ha vége a szopinak úgy is le fogok fogyni remélem.
Katusnál is 20 kg-ot fogytam miután abbahagytam a szopit. ( kb 1 év kellett hozzá)

Na most megyek mert Kata is itthon van és 2 gyerekkel egyedül nem olyan könnyű.

Puszi: Katus

Kép

Kép
katus73
 
 


sziasztok


Katus:köszi,aranyos vagy.Azért azt is elég volt nézni hogy sir,sztem nálunk nekem kellene hasonló helyzetben lefogni,mert az én petim még annyira sem birj mint én.

Reggel ettem joghurtot müzlivel,ez kb 7órakkkor lehetett,és most megettem 2 kiflit 20deka pulykafelvágottal :roll: :roll: (mire odanéztem már nem is volt),de hadd ne mondjam hogy nem laktam még jól.szóval ez borzasztó,éhesebb vagyok mint pocakosan,pedig akkor is óránként ettem.persze amig nem fogtak diétára.

Ameli ma alig aludt még,nagyon nyűgös,sokat sir,sokat szopizik.Lehet a meleg,vagy a hasa(mert pukizik is sokat és azt csak olyankor szokott),vagy ez a növekedési ugrás,vagy passz.
úgy sajnálom mikor nem tudom kitalálni hogy igazából mit is akar.Hál stennek ritkán van ilyen,de most nem tudom melyik lehet.Persze lehet én vagyok a hibás,mert nagyon sok fagyit ettem,és arragondolok hogy attól van.Most elaludt,jó lenne ha aludna 1,5-2 órát,ilyenkor amúgy szokott még 3-at is.


Melinda:látod,én mondtam hogy jönni kell ide :D :D
Máténak gratulálok,nagyon ügyes!!!

Kisvirág:látom megint nyügizik Kende is.megkérdem petit mit tervez 7végére és akkor esetleg összefuthatunk megint.de valszeg a fagyit ki kell hagynom :( :( :(
majd eszek vizes jégkrémet. :D

Honeyy:üdv nálunk.Irj Magatokról.A vonalzód nem jelenik meg.Lehet nem jó kódot másoltál be.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk. Most voltam dokinál, ma este vissza kell menjek, már felvettek. Holnap hajnalban feltesznek egy tablettát, így ha minden jól megy délutánra lesz babó. :) Most egy kicsit parázok, bár nem tudom mitől. Nem örülök neki, hogy megindítjk, de már nem biztonságos a méhlepény miatt :( Ha megvan a kis lurkó, akkor majd írok az Áginak. Addig is puszi mindenkinek.

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?