Új privát üzeneted érkezett!

csináltam egy terhességi tesztet ... csak, hogy ne idegeljem magam (clearblue)... a tesztcsík erősebb, mint a kontroll és abban a pillanatban megjelent ahogy rápisiltem... a kontroll csak egy perc múlva...

most talán lenyugszom egy picit... mert az tuti, hogy erősebb, mint a 14. dpo-s tesztem volt...

ella: köszi a bíztatást... tudod milyen hidegzuhanyként éri az embert egy-egy ilyen dolog...

Na holnap talán kommunikatívabb leszek...
Vendég
 


Kincsecske: kezdek lenyugodni... valószínűleg ennek így kellett történnie és nekem máshol kell szülnöm... majd kiderül mi lesz...
Vendég
 


Kavicska PÜ-t küldtem!!!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 

 
 

Csakegy!Sajnálom,de hidd el,jobb ha most derült ki,mennyire nem kompatibilis a doki....az új ,hidd el-ha ezt elmeséled...ragszkodni fog hozzátok...csakazértis!
Kincsecske!Gratu,és mindent bele....PG53 volt a mikroszkóp???
Felícia!Metformin elött is simán bekerülhetsz...ha elárulod az adataidat! :wink:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Kandi!

Bionet-es mini mikroszkóp,olyan pici mint egy rúzs.
Vendég
 


Kincsecske!
Ja...azt nem ismerem....de a PG53-az nagy átverés...akinek,meg azzal volt pé-je,annak e nélkül is összejött volna!
Ez egy zártabb dolog ugyika?ÉS van benne lámpa...nem kell fénybe tartani??
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Igen lámpicsekes, fénybe nem kell tartani ,én mást nem ismerek. :?
Csak pici nyál száradás összerakod és nézed,a férjem azt mondta ő is kipróbálta "ráköpött" de semmi sem látszott :lol: :lol:
Vendég
 


Na akkor belehúztatok-remélem :wink:
Na jó éjt,megyek ,mert 3/4 5-óta talpon vagyok!
na pusza
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Rambóka, Kavicska: köszi az újabb infokat.

Igen, Ács csak úgy manuális vizsgálat alapján mondta hogy okés vagyok...de én ragaszkodni fogok az UH-hoz, tk nem zárkózott el előle, csak azt mondta hogy semmi újat nem mondana. - viszont mivel engem még soha nem néztek vele meg fogom neki mondani hogy szeretném látni is hogy mi újság van odabent.

Amikor kérdeztem,hogy a PCo-s ciszták sincsenek-e, azt mondta hogy azok nem is igazi ciszták, azok csak pár mm-esek, azokkal lyen szinten nem kell foglalkozni- tk ebben annyiból igaza lehet hogy lehet valaki PCO-s úgy is hogy valójában cisztái nincsenek, csak a tünetek, és akkor is ugyanúgy kell kezelni...amúgy mondta a metforminról hogy terhesség alatt is lehet szedni, nem lesz tőle senkinek semmi baja!!!!!! Szóval érdekes, ő is ennek a híve? De mintha vkit leállított volna róla... az biztos hogy nem egyforma dolgokat mind mindenkinek, de végülis abszolut partnernek tűnt mindenhez, szóval lehet h vele is a "diktál a beteg-írja a doktor"-szinten kell együttműködni. Ő legalább képben van és ha kérem, megcsináltatja az UH-t is.

Akik nyaralni készülnek, azoknak szép időt!

Csakegy: hihetetlen ez a doki... miért megy egy ilyen ember gyógyítónak, ha egyszer akinek szüksége lenne rá azt nem vállalja el??? SZtem csak "bosszúból" mondta amit mondott a babádról.Emiatt ne idegeskedj, a dokik sem istenek, sőt, néha sajna kevesebbet tudnak a betegségeinkről mint mi magunk- lehet hogy nem tudott mit kezdeni azzal hogy nem a 14.napon volt pé-d és ettől kezdve babóca fejlettségét sem tudja igazán megállapítani...

Kandi, adatok:31 év, lakhely: Bp, Metformin: folyamatban, eddig Diane, cikl.hossz: változó, cn 35 ( mivel már elmúlt éjfél).
felícia
 
 


Csakegy! (és a többiek)
A betegnek joga van a szabad orvos választásban,
Elhiszem, hogy furcsán hangzik. De a dokinak joga van visszautasítani a beteget. !!!

Hogy miket mondott és milyen hangnemben...... ez egy másik probléma.
De joga van elútasítani. Két napja voltál nőgyógyásznál. Ahol jól megvizsgáltak. Nem volt indokolt az újabb alapos vizsgálat.
Másodszor, a doki megtudta, hogy metformint szedsz, ezek szerint nem ért egyet ezzel a kezeléssel, így nem vállal el. Ne az ő felelősége legyen!!!
Nem tudom mi van ebben kivetni való!!! Bocs hogy ezt írom, de ez így van!!!!
Menj vissza a szimpatikus dokihoz :) Vagy tényleg mej a 2 sz. nőgyógyászatra.

Kétségtelen, hogy minden kismamának nagyon rosszul esik, ha nem veszi komolyan a nőgyógyász a terhességét. De ebben a topikban szinte mindegyik kismama átmegy ezen.
Nekem az orvos barátnőm amikor teherbeesett, a nődoki javasolta, hogy a 12-ik hétig ne is nagyon reklámozza, mert nincs garancia!
Tudom, hogy ez fáj, nekem is fog, mert valószínű én is hasonló sorsra jutok, de a nődokik rengeteg vetélést látnak, tapasztalatból beszélnek. Talán azért is mondják, hogy jobban vigyázzon magára a kismama és ne lepődjön meg ha elmegy a baba!!!
De eddig a kismamák 80 %-ánál biztosan ezt mondták. Lehet rajta vitatkozni, hogy ez jó vagy rossz.
Engem a nődoki egyetlen Closty stimunál sem biztatott azzal, hogy jó lesz. Pedig ezt vártam, de nem mondta!!!! És tudom, hogy ez így helyes!!! Fáj, de igaza lett :(

Na ezeket nem azért írtam, hogy leharapjátok a fejem. DE mégegyszer!!!
A betegnek szabad orvosválasztási joga van!!!! Elmehetsz a világ végére is! Ha neked úgy tetszik.
A dokinak joga van visszautastani a te kezelésed!!!!
És itt most nincs életmentésről szó!!!! (két napja vizsgáltak ki!)

De így megtalálod az igazit!!!! :) Nem véletlenül történt így!!!!

Kincsecske!
Megy a drukkk:++++++++++++++++++++

Kriszta!
Majd jelentkezem! :)

Gabika!
Jó legyél! Vigyázz magatokra! :)

Csók mindenkinek!

Lehet, hogy du még fél percre benézek!

Kandika! PÜ ment!
Vendég
 


Csakegy!

Nyugi!Nem lesz semmi gond!
Örülj neki, h. még most kiderült a dokid alkalmatlansága, később ott kapkodtál volna, h. most akkor mi legyen!!! :evil:
Szerintem még maradj sztk üzemmódban 2-3 hétig, és ezalatt minden fórumon tájékozódj hátha (biztos) tudnak neked normális dokit ajánlani!!!! Esetleg Norka dokija???? Vagy Ács??
Ja és a legfontosabb: szülésznőt is keress!!!!!!!!!
De ha a legkisebb kétség is felmerül válts nyugodtan! Ez nem játék! Végülis két életet teszel le annak az embernek a kezébe!!!!! :!:
rambóka
 
 


Csakegy!
Kérdezd meg a Sotes Profodat, hogy kit javasolna! Szerintem ezen a vonalon elindulhatsz.
Ha pedig tényleg Kistarcsán akarsz szülni, keress egy olyat aki elvállal. :)

Cupp, cuppp :)
Vendég
 


Kavits!

Jó nyaralást!!!
rambóka
 
 


Szióka!

Micsoda reggeli forgalom :lol:

Kavics jó utat! pussz
A doki kérdésben igazad van :!: ,én mint beteg bátorítást törődést várok ,ezért esett rosszul Csakegy esete is..

izgultam egy sort reggel :? az első dolgom a mikroszkóp használata volt,percek elteltek megnézem semmi tök tiszta,mégegy próba semmi,elkeseredtem ,hogy tegnap este biztos véletlen volt,
még egy "köpés" és kiültem ide ,reggeliztem ,aztán megnéztem az utolsó próbát és tök páfrány :D 10-15 perc kell neki mire látszik...megnyugodtam,volt akció is és lesz is :oops:

Szép napot!
Vendég
 


Sziasztok!

Tényleg csakegy, kavicska emlékszik még rá, engem sem hagyott a dokim örülni, mikor mutattam neki a pozitív tesztemet. Emlékszel?
Csak a kkor kezdett komolyan venni, mikor kimutatták a szívdobogást, és mikor betöltöttem a 10. hetemet. (Mondjuk addig is becsülettel felírta a duphastont)
Még kiskönyvem sem volt.
Mindig panaszkodtam is itt, mikor leszek már végre "igazi" kismama! Emlékszel?
Ezek a nődokik ilyenek...de a bunkóságra azért nincs mentség.

Fel a fejjel, az a babó - most már tudod-jó helyen van, progid az egekben, kapaszkodik ezerrel!!!! Ebben a topicban még minden baba megmaradt!! :D ja,és pont a másik doki mondta, ilyen mérettartományban nem lehet pontosan mérni az UH-val, hogy nehogy megijedj!!!!!Akkor hogy a francba akarja megállapítani ez a bunkó, hogy hány hetes vagy??

Dokikereséshez sok szerencsét!

Kavicska!
Jó nyaralást!!
Úúúúúúgy fogsz hiányozni!!!

Felícia!
Te nézed valamivel így a Diane utáni értékes hónapokban, hogy van-e pé-d???Hőmérő, lh teszt? ez utóbbi nekem nagyon bejött. :D
Most pár hónapig kellene legyen Pé-d.
Megjött már egyszer az abbahagyás óta?

Kincs!
Jó akciózást!!! :lol: :lol: Most aztán mindent bele!

Kép

Kép
rejo
 
 


Kiváncsi vagyok mi lesz ma a dokinál. Remélem bent lesz.

csajok én kezdek egy kicsit megnyugodni.

Elkezdtem a 29. hetet. Tudom, még bármi történhet, de ebből már gyerek lesz, ugye??

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo, még szép hogy gyerek lesz belőle, mi más lenne, delfin??? :D
Ó, bárcsak én tartanék már a 29. hétnél. :? Remélem ma a dokid majd még jobban megnyugtat és akkor felhőtlen lesz a balcsizás.

Kavics, ha még olvasol, neked is jó nyar(g)alást, láttam, jó zsúfolt a programotok, ez majd tutira eltereli a figyelmedet mindenről. (Azért néha gondolhatsz ám ránk :wink: )

Felicia
, nagyon csodálkoztam, hogy Ács neked azt mondta, a metformin szedhető terhesség alatt. Még ha ezt is gondolja, mindhármunkat (Csillagfény, Mir, én) leállított róla, mihelyst kiderült a terhesség.

Csakegy
, ne keseredj el a bunkó doki miatt, hinned kell benne, hogy minden rendben van, és úgy is lesz.
Egyébként én nem értem, miért kell beparáztatni a szegény kismamákat. Mindenki tudja, hogy megvan az esélye, hogy elmegy a baba, miért kell erre rátenni még egy lapáttal. Még az is lehet, hogy valaki azért vetél el, mert beledumálják, hogy úgysem marad meg, nem??
espero
 
 


Hmm.... picit nyugszom lefelé...

nem hiányzott nekem ez a dokis dolog most...

a kistarcsai topikban kaptam egy fülest, miszerint a dokinál aki anno az ügyeleten volt (és akit ismerünk korábbról és halál jó fej...) szóval nála is lehet szülni...

rá is uszítom a férjem... ő legalább nem azt mondja, hogy biztos elhalt a baba hanem azt, hogy ez még korai terhesség majd a következő UH-n kiderül mi lesz... félig üres pohár vagy félig tele pohár....
Vendég
 


rejo: szép baba lesz belőle... no para :)
Vendég
 


Amikor a dokilányok a progipótlásról írnak (amit ugye nekünk ácsosoknak nem adatott meg :) ), mindig felmerül bennem, hogy mi van, ha mégis kellett volna.
így, hogy mindjárt betöltöm a 12. hetet, kell még aggódnom, vagy már megúsztam az esetleges progihiány miatti következményeket?

Azon is szoktam elmélkedni, hogy elmehet-e úgy a baba, hogy nincs tünete, se vérzés, se görcs, se semmi. Hallottam már olyat, hogy valakinek "felszívódott", vagy ilyen csak nagyon korai stádiumban történik?? :?

Ezt utálom a legjobban, hogy az előző UH után hetekig nyugodt voltam, aztán most hogy már csak 4 nap van hátra a következőig, nagyon türelmetlen lettem és ilyen hülyeségeken agyalok.

Na, mindegy, panaszláda becsuk, jöhetnek a pozítív gondolatok......
espero
 
 


Sziasztok lányok!
Ma reggel is 36,8 :D ,áááááááááááááá :roll: 10dpo-nál tartok. Írok majd Okr Krisztinek Sms-t a fejleményekről.

Kincs :D ,++++++++++++++++++ mennek a drukkok ezerrel :lol: , hajrá, húzzatok bele!

Csakegy! Mindnképpen váltsál orvost, én már a 4. nél tartok mert mindegyik olyan hülyeségeket akart velem csinálni :evil: , hormonozni stb, hogy azonnal léptem. Aki ennyire bunkó, azt ne bánd egy percre sem.

Elköszönök, indulunk nyaralni :D . Legközelebb augusztus 7-én leszek.
Aki szintén nyaralni megy, annak jó pihenést, akinek drukkolni kell, annak mennek a drukkok.

Nóra
nóra1
 
 


Jaj, kezd az agyam olyan lenni, mint a szita....
Nóra, neked is jó nyaralást és remélem, hogy jóhírekkel jelentkezel majd. Mindenesetre nagyon biztató a helyzet. :wink:
espero
 
 


Rambóka!

Beszéltem Dr. R. CS. -val és jövő héten valamelyik nap reggel megyek vizsgálatra éhgyomorral.
Kórházba kell mennem, de nem tudom hol rendel.
Nagyjából leírnád hol találom?
Köszi!

Kavics!

Jó nyaralást!
lara26
 
 


Kép
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek szép napot!
Kavicska!-ha történés van,üzenek viszont!
Aki nyaralni megy és szeretne ide üzenni....itta számom,ha küldessz sms-t közzéteszem!-nick nevedet is írd alá légyszi,tudjam kiről van szó! :oops:06 302579830
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Nna, megjöttem a vérvételről ahol sikerült csak utána majdnem elájulnom, nem elötte. Ha nem sz.rom le hogy ki mit gondol és nem fexem el a folyosón egy padon sztem a kőről mostak volna fel... tartom magam, kibírom, de belül nem tudom magam becsapni, félek és most utána jött ki rajtam a stressz. Szerintem elötte is csak azért nem lettem rosszul mert tök rendes volt a csaj aki csinálta. Amúgy eddig 1x ájultam el vérvételnél effektive, másodszor most majdnem, az érdekes hogy mindkétszer akkor is most is az elöttem lévők alatt is bent kellett lenni, és hiába nem néztem oda, az a tudat hogy most csapolják ezt, azt, kikészít. Fegyelmezett vagyok, nem hisztizek, próbálok minden trükköt kipróbálni ájuldozás ellen- hát most nem hatott :-(((

Rejo: nézegetem magam hőmérővel, de Pé-nek nyoma sincs ( gyönyörű 36,2-ket mérek) mensinek se, de amikor előzőleg abbahagytam, akkor is volt h nem jött meg gyogyi után kerek 1 évig...
29. héten már parázni nem kell, max drukkolni: a szomszédságomban ikrek születtek 24 hétre!!! És egészségesek!!!!!!!!!!!!!!!!
Espero: megint itt jön ki h Ács mindenkit máshogy kezel
felícia
 
 


Sziasztok :)

Espero
Nyugika :) ,tényleg ,de ez az eszmefutattás...mintha csak én lettem volna :? !!!!Nagyon sok drukkot küldök arra a 4 napra,na meg persze az uh-ra,,,,ne gondolkozz,ilyen butaságokon! :wink: Minden rendbe van a babóddal!!!

Nóra
jó pihit!!

Rejoka
Csak ne hangosan sértegesd a lányod ,mert visszakapod ám! :wink: :D

puszi
Vendég
 


Lányok csináltam vonalzót,,,de h kell berakni?????????,
sos
Vendég
 


sikerült:) :lol:
Vendég
 


Gabika!Tetszik nagyon!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


espero!

Mindenki ilyeneken gondolkodik az elején!! :lol: Észrevétlenül nem tud elmenni a baba, ez biztos! Mindenképpen van görcs vagy vérzés, vagy valami tünet. és ez sokszor nem is azt jelenti, hogy elment, képzeld el én mit éltem át, mikor 10 hetesen reggel elöntött a vér. És nem azért volt, mert a vetélés megindult, szerencsére.
Sokszor egy vetélést is meg lehet állítani, de ilyenről nálatok már szó nincs, 8-10 hét után már nagyon kicsi a valószínűsége!!!!
(felszívódni meg nem naygon tud már egy ekkora babó!!!! :lol: )

A dokim azt mondta, mikor 12 hetesen abbahagyatta velem a duphastont, kérdeztem, fokozatosan hagyjam abba a gyógyit? Azt mondta minek, a méhlepény már átvette. Olyat is olvastam, a méhlepény már 10 hetesen átveszi az irányítást, de 12 hetesen már biztos. Szal sztem a progi miatt se aggódj.

felícia!
Dokid mit mond, meddig vártok az első mensire?
Nézett most hormonokat is a vérvételkor, hogy állsz bent?

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo, azt mondta Nándi bácsi (reagálva arra h az előző dokim azt mondta h amíg nem akarok gyereket, akkor addig akár nem is kell kezeni a menzesztelenségemet ha nem zavar)hogy 3 hónap után már gáz...gondolom addig.
De ha minden igaz, addigra én már Merckformint eszem, hátha az rendezgeti itten a dolgokat majd
( a gyógyszer amúgy már megvan ismerős belgyogyi révén, csak amíg nincs meg a teljes kivizsgálás, addig nem kezdem el).
Hormonokat nézetett ma, mégpedig Lh, FSH, Prolactin, tesztoszteron, SHBG, DHEA-s, androstendion. Érdekes hogy pl progit,ösztrogént nem :shock:
Kb augusztus 20 fele javasolta h telefonáljak rá a laborra hogy megvan-e az eredmény, ha sikerült a diabetológusnak visszajönni a szabijáról akkor hozzá is megyek egy jó kis kivizsgálásra, és ha minden leletem megvan, akkor vissza Ácshoz.
De annak alapján hogy ma is kb 20p-t ájuldoztam utána a folyosón, nem tudom hogy ha terheléses cukrot néznek majd nálam akkor hogy fogom kibírni... illetve kibírom én akkor is ha nagyon be vagyok sz..rva, csak hogyan fogok én újra bemenni, újabb szúrkálásokra miközben fekve is szédülök?? És tényleg, ha elájulok akkor mit csinálnak? Most sem az ott grasszáló kórházi alkalmazottak jöttek oda segíteni ( elég látványosan rosszul lehettem, mivel félig fekve ültem a folyosón,és elég segélykérőn néztem az ott elhaladókra- felkelni, szólni egyszerűen nem bírtam)
Az viszont tuti hogy nem egyedül megyek... ez olyan ciki...amúgy nem vagyok egyáltalán hisztis se, magamat elhagyós se, és egyetlen más helyzetben sem ájultam még el, de valamiért a vérvételt nem bírom. Hozzá lehet ehhez szokni??? A mai volt ( megszámoltam) életem 5. vérvétele. A poén az, hogy ha másnak kell segíteni, sebet kötözni, ápolni, akármit,akkor semmi bajom, de a saját véremet valahogy nem bírom - nem nézek oda, de a tudat is elég...illetve ma akkor kezdtem rosszul lenni amikor azt a kis lapot amit utána rá kell tenni levettem, és láttam hogy még kicsit vérzek... na akkor kész lettem. Erre nincs valami jó ötletetek? Kutatgattam a tudatalattimban hogy vajon miért van ez így, de nem jöttem még rá. Ráadásul magától a tűtől semmi bajom ha befele nyomnak valamit és nem kifele szívnak :-) Életem első vérvételén 6 évesen is már elrántottam a karom, egyszerűen nem is értették mert oltást simán lehetett nekem beadni, nem vinnyogtam, csak szép csendben féltem... de valahogy a vérvétel az már akkor is mumus volt. Gondolkoztam, hogy ha pl lehetne vért venni a karom külső részéből ( tudom h nem lehet) az nem is izgatna!!! Valahogy a vénámnak a megsértése amit nem bírok? Nem tudom...amikor elkezdik elszorítani a karom, akkor is ( még vérnyomásmérésnél is) egyszerűen nem csak ott zsibbadok le, hanem a fejem is... egy terhesség alatt hányszor kell vérvételre menni? És mi van ha az ember terhesen ájul el és pánikol be? Ettől nem mehet el a baba? Iszonyú lenne valami ilyen ökörség miatt veszíteni el... abban reménykedem hogy addig hozzászokom :oops:
felícia
 
 


Felícia!

Ez a vérvételes dolog..szerintem pszichés az egész.
Ez ugyanolyan, mint amikor elhatározom, hogy busszal megyek valahova.
Amíg nem csukódik be a buszajtó, addíg minden ok..de mikor minden bezáródik..hajajj!
Szerintem tudat alatt állandóan szorongás van benned a vérvétel miatt, az már csak a közvetlen kiváltó ok, amikor elszorítják a vénád.
Én nem vagyok pszichológus, de annyit tudok tanácsolni, hogy mindig vigyél magaddal valakit, aki eltereli a figyelmedet a vérvételről. Én pl. dumcsizni szoktam a nővérrel. Bár aztán tőlem bármennyi vért lecsapolhatnának. :D
babancs
 
 


Lara!

A Megyei Kórházban a Kórház téren, de, h. azon belül hol, azt nem tudom, mert én mindig csak az Urán Sztk-ban voltam nála!!!
De a Családineten Áfonya és Trento a Megyeiben voltak nála, ők biztosan tudnak segíteni!

http://www.csaladinet.hu/forum/viewtopic.php?t=154
rambóka
 
 


Rambóka!

Köszi!
Átnézek a családinetre.
lara26
 
 


Lara,
leírtam az utat. Remélem tudtam segíteni. Nézd meg, ment a pü.
Vendég
 


Sziasztok!
Egy hete iszonyat a gyerek :evil: semmit nem tudok tőle csinálni.Most is itt ül,mert minek aludna :evil: Csak reménykedem,hogy nem fogj kikapcsolni a gépet,míg el nme küldöm az üzit.Délelőtt uis szépen írtam mindenkinek,és már majd a végén tartottam,amikor kikapcsolt :evil: :evil:
Ma komolyían fontolóra vettem a fogigátló szedését,mertha ez így megy,én megőrülök! :cry: :cry: A boltban megint otthagytam amit vettem,mert a hisztissel menekültem(utánnamhozták az árut)

Andika
Javíts légszi 2 cn-re!Köszike!

Kavicska
Jó utat!Várom,hogy jelentkezz!

Remélem ma még a leányzó elalszik,és tudom folytatni! :lol:

KépKép

KépKép
okr
 
 


Babancs, én is erre gondoltam hogy jó lenne nem egyedül menni, segít ha elterelik a figyelmemet, de ezt nem olyan egyszerű megoldani nálunk :-(
felícia
 
 


Sziasztok!

Utólag is köszönöm a szülinapi jókívánságaitokat! :)
Voltam csütörtökön az orvosnál, és egy 3 daradb hüvelytablettát kaptam (sajnos gomba, ahogy gondoltam), Pimafucin - az van benne, hogy széles spektrumú antibiotikum, és terhesen, szoptatva is alkalmazható. Sőt, ha lenyelsz akár többet is, akkor sincs semmi gáz :) - ezt azért nem próbáltam ki... :) Amúgy a méhszáj zárt és minden rendben.

Norka!
Minden elismerésem a futás miatt...

Felícia, Espero!
És nem kaptam a terhesség kiderülte után Merckformint, ugyanakkor amikor először írta fel, mondta, hogy nem okoz kárt az embrióban, tehát nyugodtan teherbe lehet esni mellette (és a terhesség 8. hetéig szedtem így, de amikor elmentem hozzá, és megállapította a terhességet, azt mondta, hogy nincs rá szükség többet.) Ami a vérvételi elájulást illeti, egyik alkalommal, amikor ott várakoztam, félig bent, félig a folyosón, valaki majdnem elájult bent, és a benti nővérek segítettek neki, a telepakolt ágyat szabaddá tették, és ott feküdt bent, amíg jobban lett.

Kandi!
Megkaptam a pü-t... Hát igen-igen, bebizonyosodott, és szinte teljesen biztos vagyok a forrásban...

Egy hét múlva utazunk, ezért most nagyon sok a munkám, hogy minden időben meglegyen, így inkább megint csak olvasni foglak benneteket - meg azután 3 hétig szintán, habár, ha minden igaz, néha lesz netünk nyaralás alatt is, de nem állandóan... El sem tudom képzelni, mi minden fog velünk/veletek 4 hét alatt történni - Én például 20! hetes leszek... Ami hihetetlen...

Mindenkinek gondtalan pocakosodást, peteérlelést, akciózást, szerencsés dokiválasztást, meg ami még kell :)

Vöcsök
vöcsök
 
 


:) Még valamit el akarok mesélni: tegnap este megmondtuk Álminak, hogy már a pocakomban van a tesója. Éppen vacsorázott: abbahagyta az evést, elnevette magát és azt kérdezte:
- Anyu, te most viccelsz?!
Aztán 2 másodperc múlva már teljesen más kötötte le. De ma reggel elmesélte a férjem, hogy este, amikor elaludtam, ő még ébren volt, odabújt az apjához, és arra kérte, hogy akkor most ők ketten beszéljék már meg, hogy anyu tényleg viccelt-e...

Furcsák ezek az érzések... Amikor 2 évvel ezelőtt annyira szerettem volna teherbe esni, attól féltem, hogy Álmit jobban fogom szeretni, mint a tesóját, most meg éppen fordítva... Lehet, hogy mert állandóan úgy ugrál, hogy nekem azt kell lesnem, hogyan legyen a hasam biztonságban tőle... És emiatt egy kicsit dühös vagyok rá...

Vöcsök
vöcsök
 
 


Sziasztok!

Vöcsök, ezen én is gondolkodtam, milyen érzés lesz a másodikat szeretni. Nme szeretem-e majd jobban valamelyiket? Amit semmiképpen nem akarok. Én is azt hittem, Domit fogom jobban szeretni, ennél jobban gyereket szeretni már nem lehet úgysem...Ide nem fér be más...
nekem a sors kicsit segített annyiban, hogy ez a második lány lesz, tehát valamiben megmarad Domi egyedülállósága, és valamiben új lesz ez a baba is. Most úgy érzem, egyenlően szeretem már most őket, habár Johannát még nem ismerem, és ez később is egyensúlyban tud maradni.
(probléma elnapolva a harmadik egyerekig! :lol: )

Tegnap nagyon csúnya, rossz kislány voltam, fél kettőkor elmentem itthonról, és fél tízre értem haza...
Ugye kettőre mentem dokihoz, aki egy órát késett, aztán vettem a piacon fini gyümölcsöket, aztán meglátogattam egy netes pocakos kismama ismerősömet, (itt pihentem), megcsodáltam a babaszobát, aztán elmentem kicserélni a varrósdobozt nagyobbra...kicsit be is dagadt a bokám...
nem baj, most hétvégén pótolok, a fiúk vidékre mentek, tök egyedül pihizek, juhhé!!

Dokinál viszont tök jó volt, egyrészt maradt a C 2100, tehát nem rosszabbodott a méhszáj, méhnyak, ezt stabilan tartom a 16. héttől...Igaz ugyan, hogy a külső méhszáj nyitva van, de a belső zárt.
Egy nem tetszett a dokinak, hogy túl sokat keményedik a pocakom, kérdezte mennyit, napi egyet???? Mondom nem számolom, de a napi 10 a minimum. Erre nagyon húzta a száját a doki. Azt mondta ha egy óra alatt egynél több keményedés jön, menjek be a kórházba :shock: pedig asszem ilyen már volt néhányszor... :shock:

Megjött a második cukorterhelésem eredménye is. 4,1 ről ment 5,3 ra. Ami nagyon jó. Az előzőnél (két hónapja) 4,5-ről ment 5,4-re. Úgy tűnik a terhességi diabétesz messze elkerül. Ami furcsa, hogy Dominál 7 fölött volt a 120 perces érték, hajszálon múlt, hogy doki nem küldött diabetológiára, nagyon gondolkodott.
nem tudom, most mitől jók a cukorértékeim?

Okr!
Ezek szerint nem aludt el a leányzó?? :lol:
Látom megjött. A fenébe! :(
Írj egy kicsit magadról, mi lesz ebben a ciklusbqan, milyen vizsgálatok? Azt mondtad most már továbbléptek a sima clostynál.

Kép

Kép
rejo
 
 


Áfonya!

Köszi a segítséget itt is!!
lara26
 
 


Felícia!

Én dolgoztam nyári munkán laborban. Nem szégyen, ha vki rosszul lesz!!!!!Általában a nagy böhöm férfiak szoktak legelőször kidőlni!!!! :lol:
Szólj a laborosoknak, h. rosszul szoktál lenni, van ahol van lehetőség arra, h. fekvő pozicióban vegyék le a véredet!!!! Így nem is tudsz elájulni!!!!
Mindenképpen kérj meg vkit, h. kísérjen el, v. vigyél egy érdekes könyvet és azt olvasgasd és benn beszélgess a "vérszívóval" :lol: !!!
Mondd el neki, h. mi a bajod, h. baba miatt van az egész, hidd el hirtelen mindenki olyan kedves lesz hozzád!!!!!!! Használd ki!!!!!
Másrészt a személyes dolgokról való beszélgetés jobban eltereli a figyelmedet és jobban felkelti az övét, mint az időjárás megvitatása!!!
Harmadrészt: Jutalmazás!!!!! Ha túl vagy rajta, jutalmazd meg magad vmivel ami számodra jó dolog!!!!!! Támassz magaddal szemben elvárásokat, pl. nem ájulok el, csak ha már kinn vagyok! :wink: És ha ezeket sikerül betartani legközelebb emeld kissé a tétet!
Hidd el tapasztalatból beszélek, nekem tűfóbiám van, már a gondolattól rosszul vagyok, h. belém fognak szúrni egy tűt, de a baba miatt muszáj volt vhogy túltennem magam rajta!!!!!
Mindig ez a cél lebegjen a szemed előtt és ne gondolkodj azon, h. úristen megint el fogok ájulni (ez önbeteljesítő jóslat: ha folyton erre gondolsz be is fog következni!!! :( )!!!!!
Egyébként nyugodtan keress fel egy pszichomókust ez ügyben, sokat tud segíteni!!!!!!
Nyugodtan vigyél magaddal vkit és vigyél kaját is!!!!
Nem megy el a baba egy ájulástól, ne izgulj!!!!
És sajnos igen, terhesség alatt párszor el kell menni vérvételre, de túl lehet élni, nekem legalábbis eddig sikerült!!! :lol:
Nyugi, addigra hozzá fogsz szokni!!!!!
rambóka
 
 


Iszonyú lassan mennek el a privik nálam! :twisted:

Norka, Kandi küldtem nektek, de sztem még nem ment el. :evil:

Kép

Kép
rejo
 
 


Szia Rambóka, ma nem festesz? :D

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejóka!Válasz ment!
Szép napot Mindenkinek!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Kép
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Rambóka!31 hetet átlépted! :lol: Te vagy a rangidős,hetek múlva izgulhatunk értetek....remélem ,jegyzetelted a számom...tudósító szerepkört betölteném... :lol:
Vöcsök!Másfél napig tartott nálam csak,hála,2fél tabletta és semmi! :D
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok! Nna, a munkám miatt el sem tudtam köszönni Kavicstól....Remélem most csuklik és jól érzi magát 8)
Okr, milyen szakra vettek fel? Neharagudj,Én nem tudom.Gratulálok neked! :D
Kandika, strandoltok ma Pünkin?Mi megyünk kutyázni a Hajógyárira,az sem lesz rossz remélem..
7Kincs, írnál nekem erről a Bionetes mikroszkópos-rúzsos formátumú dologról, kérlek? Hol lehet kapni, kb mennyi,stb.Köszönöm!
Szép napot,éljétek túl a hőséget ma is....
Pussz: Szyszqo 8)
szyszqo
 
 


Rambóka, köszi a tippeket... ez a durva ájulás nem is jött rám amikor 2x úgy vettek vért a Szabolcsban hogy nem láttam a többiekét is... úgyhogy most kicsit meg is lepett hogy utána kidőltem. De úgy látszik hogy rám pszichésen az hat rosszul ha asszisztálnom kell az elöttem lévő 5-10-20 emberkéhez is.
Kaját a terheléles cukorra nem vihetek, nem? ( amikor nálam vércukrot mértek utoljára éhgyomorra, az kemény 3.6 volt... sejthetitek hogy mennyire bírom reggeli nélkül...)
Elöttem egy csajnak csináltak, azt mondták hogy nemcsak enni, inni se szabad neki 2 órán át :-(.... én most a melegben - úgy, hogy nem is izzadok igazán- úgy 4 liter ásványvizet iszom meg... de tegnap 3 üveg fogyott el, plusz fél l ice tea... ha nem iszom eleget, akkor olyan fejgörcsöm lesz hogy megpusztulok. Okés, kibírom a babáért, de attól még bennem van hogy minek így macerálni az embert????? Sehogy nem lehetne ezt valahogy humánusabban? Kifizetem én, csak legyen olyan hely ahol lefektetnek, beszélnek hozzám, satöbbi...ahol amennyire lehet az én igényeim szerint végzik a vizsgálatokat!
Szoktam szólni hogy készüljenek fel rá hogy lehet hogy műsor lesz... ráadásul alig van vénám, nem látszanak az ereim max a bokámon ha gyalogoltam egy jót, úgyhogy nem én vagyok sztem a vércsapolók kiskedvence...mondjuk mindíg igyexem vigyorogni és kedves lenni, úgyhogy azért is szokott még most is meglepni ha a válaszreakció egész más... :(
A könyv kizárt, ilyen helyzetben nem tudok figyelni, elterelő hatású emberke kéne... ami elég nehéz tekintve hogy munkaidőben csinálják a vérvételeket, szüleimmel nem olyan a viszonyunk hogy jól hatna rám ha valamelyikük jönne velem, tesóm+más egyéb rokonom abszolut nincs, nem egyszerű...
Az önmagam megjutalmazása a kibírásért azért nem tudom mennyire segítene, mert azt vettem észre hogy minél jobban tartom magam ( látszólag meg pláne tartom) annál jobban röhög rajtam az a részem amelyik elintézi az ájuldozást. Ez hogy most utána jött rám ez pláne új dili volt, eddig csak elötte fehéredett-zsibbadt el minden. Én is pont arra gondoltam tegnap hogy ezt egy Dr Bubóval lehet hogy jó lenne megbeszélni, ha tudtok ajánlani valakit, megköszönném, sajna pszichológusból is vannak sarlatánok, úgyhogy csak úgy az ajtaján beesni egy ismeretlennek nem akarok.
Viszont az tök jó ötlet hogy esetleg elmondani hogy baba-projekt miatti a hercehurca... talán akkor tényleg tuti a kedvesség ... csak azért nem tudom hogy mennyire kivitelezhető, mert amikor 10-en állnak elötted, 20-an utánad és futószalagon megy az egész, akkor hogyan kezdjem el mesélni, hogy tetsziktudni én most gyereket akarok és ez a fránya PCO lehet hogy IR-rel is jár és most ezt vizsgáljuk? Amúgy elég nagy dumás vagyok, de ilyen helyzetben valahogy úgy érzem hogy hülyén jönne ki... ha a házidokink visszajött a nyári szabadságról, lehet hogy megpróbálom rádumálni hogy jöjjön ki hozzám és ő vegye le a vért ( vagy a nővérkéje). Szerintem ehhez nem kell feltétlenül kórház.
Elvileg pl itt anyám szerint a kerületben úgy csinálják az sztk-ban a terheléses vércukrot hogy mégy éhgyomorra, aztán hazaszaladsz, megreggelizel (semmi cukros víz), és 2 óra múlva visszamész. Namármost lehet hogy megpróbálom rábeszélni majd a diabetológust hogy ezeket a vizsgálatokat hadd csináltassam itt az sztk-ban... nem mindegy hogy 50m-re kell mennem és a cukorterhelés egy reggeli, vagy utazom 1 órát, ott várok 2-t és "hánytatót" itatnak velem :D ( én attól is rókázom ha nem ettem, attól is ha utána eszem, nálam ez könnyen megy sajna...) Jaaa, és azt nem tudjátok esetleg, azt nem lehet-e megbeszélni hogy ne vénásan vegyenek vért hanem ujjbegyből? Nagyim cukros volt és neki mindíg csak úgy mérték, a terhelésest is. Merthogy az nem érdekel ha az ujjamat szurkálják össze, csak a vénáimra vagyok háklis :D De sok bajom van, basszus :-))))))))
Akkor jó ha ilyen ájuldozós-bepánikolós rosszullétektől a baba még nem int búcsút egy kevésbé érzékeny anyukát választva inkább... igazság szerint valahogy úgy vagyok vele hogy okés,kínozzanak csak meg, de legyen eredménye! És ha baj nem lesz belőle akkor kibírom úgyis... az jó lenne ha fekve vennék a vért ha lehet, mert ilyenkor ez az egyetlen esélyem megúszni a dolgot. Itt spec a SOTE laborban én nem is láttam ágyat... ( lehet hogy csak azért mert már azt se tudtam mi történik körülöttem...)

Rambóka, neked hogyan sikerült túltenned magad a tűfóbián ?
Hiába tudom hogy kell a dolog és pont én megyek utána ezeknek a vizsgálatoknak, valahogy az agyamnak az a része amelyik kiadja a testemnek az ukászt hogy hehehe, most márpedig akárhogy is akarsz itten próbákozni engem nem győzöl le, most tényleg legyőzhetetlennek, hozzáférhetetlennek bizonyult. Pedig hallottam én már olyat hogy pl ha érezni kezdem hogy jön az ájuldozás, nézzek egymás után különböző élesen eltérő színeket, mondva magamban hogy ez piros...ez kék...ez zöld... amikor csak enyhébb a dolog akkor bejön, de amikor durvább akkor nem .-( ( nekem huszonéves koromig már annak a gondolatára is begörcsölt a gyomrom hogy a házidoki mondjuk a torkomba bele akar nézni, annyira irtóztam még az orvosoktól is, nem is jártam semmilyen dokinál úgy 14 éves koromtól kb 25-ig) Szóval itt tényleg egy jó pszichodoki kéne mert addig hiába jutottam el hogy okos kislányként megmagyaráztam a bennem lakó gyáva kislánynak hogy ezek szükséges dolgok, nem lesz tőle semmi bajom, nem fog az orvos hülyének nézni, nem kell szégyellni magam ( talán ez a kulcs nálam), hiába jutok el addig hogy kifejezetten nyugodtnak is érzem magam egy bizonyos pontig, ebből a viszonylagos magamra erőltetett nyugiból is az lesz hogy vagy migrénem lesz (pl nőgyógyász után mindíg) vagy beájulni kezdek ( vérvétel).
És ezen a ponton kéne a segítsége egy szakembernek hogy hiába tudom hogy ezek a dolgok így vannak, amíg irányítható dolgokról van szó addig túlteszem magamat rajtuk (igenis elmegyek orvoshoz, igenis elmegyek vérvételre, nem hisztizek, mosolygok), de a tudatalattim xarik a fejemre és átveszi az uralmat.
felícia
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?