Új privát üzeneted érkezett!

Végül így aludt el, begyűjtött mindent maga köré, nyuszit, könyvecskéjét, pelust... :) (a minőségért bocsi!)
Még megpróbálok ma jönni, csak most kihasználom, hogy végre alszik.
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


csináltam párolt rizst,és amilyen igénytelen vagyok magammal szemben kaja téren,valszeg magában eszem meg.A főtt tésztát is képes vagyok csupaszon megenn :oops: :oops: i,főleg ha spagetti.
gáz vagyok mi? :D :D

Apósomék a legnagyobb hőségben pakolják a fát :shock:

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil, én nutellás kenyeret szoktam zabálni, ha nincs kedvem, ill. erőm főzni... De lehet, hogy ma is csak szenya lesz az ebédem és vacsira csinálom a pulyit. Mosogatnom kéne, de azért visszakuksiztam... :)
Miért kell jönnie anyósnak.... :(

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 

 
 

sziasztok!
Csak röviden írok, mert nagyon szenvedek a cicimtől és gátamtól :(
Nem is olvaslak titekek, a hugim néha bekukkant, köszi a krémet! A homeopátiás is biztos jó, de azt még nem próbáltam.
Vencel gyönyörű kisbaba, vettünk gépet, majd valamikor apukával felrakatok képeket...
Most a büfizéssel bajlódunk, csak enne és aludna :D és ha evés után büfiztetem, akkor ismét cici stb....és nincs alvás. Ha meg nem büfizünk, előbb utóbb hasfájós lesz...A kaki is evés után jön ugye és akkor nem jó tisztába tenni...
Többszörös anyukák! Vajon hogy boldogultok még egy gyerek mellett! Nem semmi...
Üdv: Mári
mári
 
 


Mári:vagy a hugi ha olvasod!!! :D :D ha ennéd a homeós bogyót már nem szenvednél a gátseb miatt ,ez olyan tuti mint ahogyitt ülök. :D :D
miért nem próbálod ki?csak nyerhetsz vele.

képzeljétek csináltam Ameliről a fényképezőgéppel 4 rövid videót,pont beszél,panaszkodik rajta,meg hason tartja a fejét de nagyon sokáig.ha apa segit este akkor felteszem.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!!!

Megjöttünk a csípőszűtésről!:)Minden rendben!!!:)

Én,úgy vagyok mindennel,hogy mindenki úgy csinál dolgokat ahogyan tetszik,nem vagyunk egyformák
Én három hónapos kortól fogok adni neki dolgokat,szerintem ekkora az emésztő rendszerük is beállt,és kell neki a rostos étkezés is,anyatejcsi mellett is kell,az egyik időben valami penpő!Szerintem,de ez az én véleményem!:)

Pilchard!:)Még mindíg nincs ott Reni,és a 2006 nyári babákra kattintottam!Neked látszik???Nekem itt nem!Mindegy!:)Lehet,hogy én vagyok a f..sz!:)

Mézgombi!Édes a Julcsi manó!!!:)

Katus!Egészségedre a rudikhoz!!!:)Látom nem szereted! :lol:
Régen nálam is az volt a favorit!De most.......
Na vajon mi??????????????????????????????????????????????????
V-A-N-I-L-L-I-Á-S K-A-R-I-K-A!!!! :roll: :shock:

PUSZI MINDENKINEK!!!

Szilvi

Kép
szgoron
 
 


Csípőszűtésről=Csípőszűrésről:):):)

Kép
szgoron
 
 


Pil, ha csinalja az ember a szaporito fejest, azt minden szopi utan kell, vagy eleg egyszer egy nap?
Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok!!!!!!!!!
Hiányoztok ám.. bocsi, hgoy nem tudok jelentkezni, csak ninics netünk, és most is a teleházba csappantam le.. fél óra meg mindent megcsinálni..
Velünk minden rendben, Zsuval beszélek sokat.. Ő is üdvözöl benneteket, csak elmentek anyósáékhoz, tehát ő is nettelen lett.. :)
Nem ígérem, hogy végigolvasok mindent, de majd pótolok.. ez az egy ami miatt várom, hgoy október felé járjon az idő.. hogy ismét napi kapcsolatban legyünk..
Most rohantam, puszi nektek..
Ja, Olivér már 10 hetes nagyfiú, és 6kg.. :) Megy az idő nagyon..
Puszi!!!!!!!!4

satuk
 
 


Macsek:este egy hosszabb szopi szünetben.

Szilvi!:Te őrült nő!!!!!! :D :D :D Nem Te vagy a f..,hanem én,pedig esküszöm felraktam,de tényleg nem volt ott,viszont most már ott vanTUTTIRA!!!!!
Klassz hogy minden ok a csipőszütésnél :wink: :D :D :D

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil, Életjel,
:D
Hogy lehet összeveszni a tápláláson? Nem értem.
Várom a videot.


Sírni hagyni,
nálunk jót tett, egy óra sírás után rájött, hogyan nyugtathatja meg magát, azóta ha berakom az ágyba max 5 perc lájtos hüppögés van. Az éjszkákat is átalussza. Azelőtt meg 12 óra sírás szopikkal megszakítva, Petihez berohangálás, altatgatás, amit végigordított (még a cicimen is ordított, a hasamon meg kifejezetten utál hasalni). Ha akkor hagyom, talán el is aludt volna, csak én ingereltem nonstop tutujgatásal. Sokféle baba van, van ilyen is, látjátok. Másfél hete azt írtam ide, hogy lehet, hogy nem is akarok több gyereket...most már nem így gondolom. Jöhet a következő.
:D
Különös gyerök ez a Peti, inkább a mérlegen szundítana, mint rajtam.

Kisvirág,
egyszer te kérdeztél asszem a tej tápértékéről. A dokim szerint akkor okés, ha elvan utána 3 órát.

Mári,
egyre jobb lesz, ne aggódj. Bár nekem még csak ez az egy szem van.

Macsek,
Peti hétfőn lesz 2 hónapos, de még sosem evett napi 800at, csak 700at, és hízik. Ne aggódj, sztem jó sok tejed van.

Csajok, mi az a vaníliás karika? Ami hasonló a pilóta szelethez, csak nincs közte csokitöltelék? És persze nem korong, hanem karika...
Na, ezt megmondtam.
potter_76
 
 


Köszönjük a dícséretet :lol: :lol:

Pogacsa
Hazajöhettünk, mert gyerek jól volt... és biztosítottnak látták az itthoni ellátását... :lol:

Exdeus
Én is Ági vagyok és Petim van...

Edina
Debrecen :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Ma nagyon kis nyugis napunk volt. Délelött kiraktam Márkot a teraszra anyósom vigyázott rá, délben együtt aludtunk, és délután is nagyon szunyókált kinn a kertben, mert most bár meleg van, nem süt a nap. Szegénykém azért jól megizzadt, úgyhogy be kellett iktatnunk egy soron kívüli fürcsit is, de szerencsére azt is szereti.

Kíváncsi vagyok, meg lesz-e még ennek a böjtje este.

Potter, igen, azt hívják vaníliás karikának :)

amandi
 
 


Na elment anyós... :) Megvolt az unoka tutujgatás, fogdosás, puszilgatás, gügyögés... De legalább be tudtam addig fejezni a vacsi készítést. Most már várom nagyon apjukot, mert éhen veszek...

Gigaboszi, pont a szülinapomra voltál kiírva eredetileg! :) Csak ha már az összefüggéseket keressük... :) Mi a foglalkozásod?

Én sosem tudtam sírni hagyni... Mondjuk nekünk az elején nem is lehetett a sérve miatt. És imád rajtam hasalva elaludni. :) Bár, ritkán van, általában egyedül alszik el, ill. az alvós "eszközeivel". Ja, és csak rajtam szeret hasalni, ha simán harsa teszem, azt nem bírja. A megnyugtató póz pedig az, ha a vállamra teszem, mint böfiztetéskor.
Már ilyen picúroknak megvannak a maguk szokásaik.

Pil, a tavasziaknál már külön tápszeres topik is van... A hozzátápival kapcs. én is úgy gondolom, hogy majd fél éves korától. Bár én is 4 hónapos koromtól kezdtem mást enni az anyatejcsin kívül.

Megdumáltam a férjem, hogy csináljon grízsmarnit! :) Nyami! Ja, mert közben már haza is ért, megvacsiztunk, én meg még mindig nem értem az írás végére. :)
Most Julcsival itt játszanak mellettem, olyan aranyosak!

Holnap dél körül kell mennünk szurira, majd gondoljatok ránk! :shock:
Igaz, hogy ma már tettem fel képet, de ezeket nem rég küldte a keresztlányom, és szerintem olyan jópofa rajta Julcsika.

Kép

Keresztlányommal és az öcsikéjével, azaz két uncsitesóval
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Üdv!
Ne harizzatok hogy ritkán jövök, de. délelőtt alszok Petivel, utána elmegyünk a nagyszüleimhez, onnan du. jövünk csak haza. Néhány napja Peti nem alszik az uzsi után, így akkor nem tudok jönni, és vacsi után is jó sokáig kell tutujgatni...most is anyunál volt, ebben a pillanatban tettük be a kiságyába.
Szilvi, Peti is 3 hónaposan fog kapni hozzátápit. De ugye ő tápszeres... Elvileg az első bébikaják 4 hós kortól adhatók... Szerintem ez mind anya és babafüggő...valaki 6 hót mond, van aki többet. Na és persze van olyan baba, aki juszt se fogad el semmit a tejcsin kívül, és él és virul... :D
Oltást mi csak aug. 11. után kapunk, mivel akkor jön vissza a dokinénink...de nem aggódok, mert az egyik ismerősöm lánya majd' 1 hónappal idősebb Petinél, és mivel nyaralni voltak 3 hétig, a kicsi lány tegnap kapta meg a 2 hós oltását.
Pil, küldtem priviben Encus számát, és mindjárt a táblit is, de azt mélben. :)
Tali: aug. 19. semmiképp, mivel elvileg Szfehérváron leszünk Skoda talin. :D
Encussal tegnap előtt este váltottam egy SMS-t, akkor még egyben voltak...
Gigi, akkor Te vagy itt a 3. Ági, akinek Petije van (rajtunk kívül még Potter is Ági, és az ő kisfiát is Petinek hívják)...kicsi a világ.
Na most ennyi. Asszem bealudt a gyerek. Most fél hatig alvás lesz...remélem. Ma is akkor kelt, utána hétkor visszaaludt, és én tízkor arra keltem fel, hogy gyerek nincs az ágyban, na kint volt anyukámnál...állítólag Peti nyöszörgött...én nem ébredtem fel rá. :(

Na pusz.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Egy kérés: Gigi, visszább találsz egy táblit, ha gondolod, beteszlek, de légyszi egy hsz-ben írd le, hogy hol laksz, mikor és hol szültél, meg ami még benne van a tábliban...
Köszi.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


hello
elköszönök,vasárnap jövünk.puszi mindenkinek.irjatok sokat.
még be sem csomagoltam,hozták a fát,tapicska meg sir,na megyek is

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Mézgombi
Nekünk elég sok ünnepünk lett volna aug-ban... házassági évforduló, szülinapom... Peti nem akart beállni a sorba... :lol:
Diplomás ápoló vagyok pillanatnyilag...
Julcsidnak micsoda frizurája van :lol:

Exdeus
gigaboszi/27/Debrecen/2006.07.21./ DOTE Női Klinika/ Péter/2700g és 48 cm/első baba

Pilchard
Videot simán fel tudod tölteni a photobucket-ra... (www.photobucket.com)
Vendég
 


Sziasztok!

Bocsi, nem tudtam visszaolvasni, csak azt tudom hogy Nyanya beszámolt nektek a hírről: pénteken megszületett Anna Dóra nevű kislányunk. Kedden hazajöttünk a kórházból, jól vagyunk.

Eléggé fáradékony vagyok még, ha állok hamar elgyengülök, a gátsebemen ülni... hát azt inkább nem részletezem... :( Ezért rövid leszek, de majd írok élménybeszámolókat.

Anna gyönyörű, formás kisbaba, és persze mindenkinek a saját gyereke a legszebb, de elfogulatlanul nézve is annak látom :D A puszta létezésével is könnyeket csal a szemembe. Ezt Nektek, gyakorló anyukáknak nem kell magyarázni... Maga a csoda. Csak nézem őt meghatottan és a magam boldogsága mellett annak örülök a legjobban, hogy megadhattam a férjemnek az élményt, hogy APA lehet.
A mi kis Pöttöm Pannánk sokat alszik, de sajnos keveset eszik. Részint, mert hamar elfárad a szopiban, részben, mert nagyon kevés a tejcsi. 20 gr szopi után nincs mit fejni, szó szerint 1-2 cseppet tudok kierölködni :( A tejbelövellést sajnos csak hírből ismerem :( Egyenlőre nem sír, hogy éhes lenne, beleájul a szopiba, most még elég neki, én pedig reménykedem hogy majd csak beindul a tejcsi. Pihenek sokat, iszok sokat, eszem a szoptatós leveseket anyám receptje alapján :D A szoptatós teát csak akkor akarom megpróbálni, ha muszáj, egyenlőre a szervezet saját működési mechanizmusában bízom, amíg nem sír, hogy éhes, addig nem aggódom túl a dolgot.
A férjem egy tünemény :D fantasztikusan sokat segített a jelenléte a szülés alatt, amikor úgy éreztem, minden erőm elhagy, tartotta bennem a lelket. Most is mindent megcsinál, hogy én pihenjek eleget.
Holnap jön a vidéki nagymamija, hogy megcsodálja a kis Tündérkét, és főzzön nekünk finomakat :D
Most befejezem de majd hétvége körül írok a szülésről, a kórházról, nem ússzátok meg :D Addig is nézegessétek a fényképeket.

Kép miért vettetek ki arról a jó kis meleg, puha helyről???

Kép fél órásan, megnyugodva

Kép ekkora szám van

Kép büfizni apánál szoktam

Kép otthon vagyok végre
szücsi_66
 
 


Sziasztok,

Mézgombi, babanyelv nagyon édes. Jót nevettem rajta, de hidd el hamarosan a szüleid is így beszélnek hozzá!, sőt!
A nutellát ne is említsd! Sógornőmtől kaptam egy kétkilósat…

A fülbelövés engem is érdekel. Én is kilövettem volna szívesen már a kórházban, csak a férjem azon az állásponton van, hogy ha majd ő akarja, akkor. Én szeretném :lol:

Pil, én szívesen talizok, bárhol, bármikor. Nekem a szept. 15-ei és 23-ai hétvége nem jó. Én is olyan kíváncsi vagyok mindenkire élőben.
Carte D’Or a király!
Hogy játszik Amelita, és mennyi ideig? Ő mikor kezdett így játszani? Bocsi, de teljesen elfelejtettem, és csodálkozom, hogy a lassan kéthónapos lánykám szinte eszik-alszik. Eddig a melegre fogom. Meddig tart?
Jó vakációzást!, neked nem lesz megerőltető a visszaolvasás… :D

Nyanya, ez a pici lány édes! A fiam volt ilyen kisbéka, bocsi. Mert olyan furi, hogy a lányom most hurka-gyurka. És már születése után azt mondta a dokinő, hogy legalább hathetesnek néz ki. Ma meg már háromszor átfordult hasról hátra…

Pogi, mit tanítasz?, melyik évfolyamnak? A férjem oda jár…

Edina, édes ez a fiú, kicsit lóg rajta a ruci :lol:

Pilchard, saját tapasztalatból mondom, és nem azért, hogy „beleszóljak”. Boldog voltam a fiamnál, hogy csak anyatejet kapott. És ezen élt kizárólag hat hónapos koráig. Akkor kezdtem az ízlelgetést. Na ez baromi nehezen ment! Azt hittem sosem fog rendes kaját enni. Virágnál, ha minden jól megy, és ő is tud sokáig szopizni, biztos, hogy ha nem is váltok ki kaját vele, de ízlelgetésnek el fogom kezdeni négy hónapos korától. Igaz, ezt én sem hívnám hozzátápinak… (természetesen nem vitázom! :lol: )

Katus, ennyi kaját van időd csinálni! Irigyellek. Kérdezted mikor ebédelnek az anyák. Hát én szinte soha, vagy inkább olyan négy körül. Mert a fiam reggel megiszik 2dl kakaót, tíz körül reggelizik valamicskét, és dél-egy között kellene aludnia, és ekkor még nem éhes. Esetleg egy kis levest szoktam adni neki, és a két-három órai alvása után eszik némi ebédfélét, és ekkor szoktam vele enni, ha jól megy. Inkább a vacsi jön be, és pont ez a baj, mert van, hogy csak este tíz után jutunk hozzá…

Gigi, üdv a körünkben, a te Petid is nagyon édes.

Amandi, drukkolok, hogy menjen a szopi, nagyon ügyesen haladtok!, ne add fel!

Satuk, üdv nektek, biztos jobban viselitek a Balcsinál ezt a marha-meleget!

PotterÁgi, tejszagod van! Ezért nem nyugszik meg rajtad. Én ugyan kényszerűségből hagytam az elején sírdogálni (második gyerek), de én is azt vettem észre, hogy leteszem a kiságyba hasra és megtalálja az öklét és alszik. Míg ha kézben van inkább lármázik.

Szücsi, mégegyszer nagy gratula nektek, szép neve van a lánykátoknak :lol: :lol: :lol:
Milyen volt a kórház, nem is tudom kinél szültél? Hosszú volt?, várjuk a sztory-t.

Jó éjt,
Doren

Kép
Kép
doren
 
 


pilchard:

Milyen tablóba?
Milyen adatok kellenek?
2006. 07.14-én született. 2800 g és 50 cm.

Edina
edina77
 
 


Hol vagytok lányok, asszonyok?

Pil egy kicsit nincsen és kihal a topic?

Mi most jöttünk haza Pannával a szemészetről, mindent rendeben találtak de jól megkínozták szegénykémet.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Szücsi, nagyon cuki a kislányod. Kis angyalka. Gratula! :lol:

Csak beugrottam, hátha le tudom írni az éjszakánkat, de nem biztos, hogy lesz rá időm.

Tegnap du. 2-től 6kor etetéssel aludt Erika 9-ig. Ezek után megfürdettük megetettem és elaludt. 10:00-kor felébredt és az apja nem bírta visszaaltatni. Én már lefeküdtem. Gondoltam ráteszem a cicimre és majdcsak elalszik. Hát nem jött össze. Szopizott egy darabig, aztán elkezdte húzködni a lábát és rángatni a cicimet miközben nyűszítve sírt és rángatta a mellbimbómat. Jó, gondoltam akkor sétálgatok vele. Viszont ahogy járkáltam vele a vállamon azonnal a cicit akarta. Akkor rátattem, megint folytatódott a sírás, lábhúzogatás stb. Ezt még párszor eljátszottuk, aztán betojt. Gondoltam ez vol a baj. De nem. Később felbukott egy csomó tejcsit. Gondoltam ez volt a baj. Hát ez sem. aztán a párom járkált vele, de neki sem jött össze semmi. Totál ki voltam borulva, hogy egyszerűen nem tudjuk megnugtatni. Végül hajnali kettőkor megint rátettem a cicimre és akkor elaludt. Borzalom volt. Valakinek szokott még ilyet csinálni a babája? Fáj a hasa, vagy mi lehet az oka, hogy nem alszik 4 órán keresztül. Folyamatosan nézelődött. Normális ez egy még nem egészen három hetes gyereknél?
Na lépek mert felébredt és gondolom enne.

Bocsi a sok hiábért, de nagyon siettem.

Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


Doren!
Mi is kisbékának hívjuk, mert tényleg olyan kis béka. Tegnap volt 3170g. Még mindig kisebb, mint amennyivel a fiam (3630g) született. Már megszoktuk, de olyan fura volt, hogyilyen picike, alig mertem eleinte megfogni.

Egy kérdés. Jövő héten lenne egy vidéki rokon kb 200 fős esküvője. Lemennénk 3-4 napra, de nem tudom, hogy elmerjek e indulni egy 3 hetes babával, mert kedden leszünk pont 3 hetesek és csütörtök körül indulnánk. Ez kb 200km-re van tőlünk. Ti elindulátok? Nem túl veszélyes a babának. Mondjuk a kocsiban el van, az utazástól nem félek.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Nálunk ma eddig nem sok történt, reggel volt egy kis aktív időszaka, amikor nézgelődött, és mintha már peóbált volna gügyögni is. Azóta viszont szinte mozdulatlanul alszik Márk, pedig kevesebbet evett, mint amennyit szkott.
Tegnap volt az első olyan nap, amikor a föléje akasztott játékok komolyabban lekötötték a figyelmét, jó sokáig elvolt velük, és még nagyokat is vigyorgott nekik :)

Kanyin,
az igaz, nálunk nem nagyon szokott alvásprobléma lenni, de azért mindig van olyan, amikor 2 étkezés között ébren van, és olyankor igényli azt, hogy az ember foglalkozzon vele, hogy ott legyünk a közelében, beszéljünk hozzá stb. nem lehet, hogy egyszerűen csak melege volt, vagy pedig fájt a pocakja?

Nyanya,
Hát a 3-4 nap elég hosszú idő az igaz. Szerintem ha meg tudod oldani, hogy foglalkozz vele annyit, amennyit igényli, és a nyugalmat is tudod biztosítani, akkor a picurkának sok baja nem lehet. Az is igaz, nálunk már az elejétől fogva sok ember járkál, tehát mi ettől nem féltjük Márkot, ő megszokta. Nálunk inkább az autózás problémás, de az is inkább nekem, mint neki. Ő jókat alszik a kocsiban, csak én sajnálom őt, hogy abban a hordozóban, akárhogy is kipárnázom, meg szűkítem, a feje mindig olyan furán nyekli-nyaklik. Mi majd csak 7-én fogunk menni a Balcsira 1 hétre, de akkor már elmúltunk 1 hónaposak.

amandi
 
 


Sziasztok,

Potter, probalkuzunk a sirni hagyassal. Ket ejszaka ota sokkal hamarabb kel fel, mint az elmult heten, szoval, hagyjuk, hogy tanulja meg, ejjel aludni kell. Ma mar kevesebb volt az uvoltes, na nem a hosszusag, hanem a hangero. Lehet, hogy ezt kellene eljatszani ebed utan is... Estere annyira faradt, hogy nincs ereje rendesen enni. Tegnap megint megjott az etvagyunk, annyira jott a tejcsi, hogy ugy habzsolt, hogy rengeteget vissza kopott:(, de legalabb most eszik. 810 gramm belecsuszott, ugy, hogy este csak 60-at evett.

Mari: a bufi meg mindig gond nalunk is, pedig a dokibacsitol kaptunk valami lottyot, azt kell adni neki ketszer egy nap, allitolag ez segit.


Kanyin: nalunk is ma reggel csinalta ezt a vonaglasos cicirangatasos dolgot,nalunk is jott a trotty, utana meg rangatzott, de kovetelte a cicimet, azutan egesz hamar bekajalt, most itt pihen, kisebb orditasokkal megszakitva, miutan balhezot, es tisztaba tettem. Nem tudom, miert csinaljak, biztos nincs valami rendben a pociban.:(

Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Nyanya, en meg mindig nem szeretem a hordozoban autoztatni, pont azert, mert a feje ossze-vissza nyeklik. Es ilyenkor mindig sokat vissza is bukik. :(

Kép

Kép
macsek7
 
 


Nnna, király...ez a sírni hagyás már rajtam marad! :D
Macsek,
drukkolok, hogy összejöjjön. Ha félsz a nappali rendszabályozástól, akkor inkább kezdd olyankor, amikor a férjed is ott van veled. (pl 7végén) Úgy nem olyan rossz talán, ha rosszul viselné Andris.

Edit,
kemény lehetett...apa nagyon lelkes volt. :wink: Nekem akkor produkál Peti ilyet a cicimen, amikor szopi végén nem jön gyorsan...de nálatok biztos nem ez volt. Lehet, hogy először a kaki, utána meg a böfi volt a gond, túlpörgött, és végül a cici nyugtatta meg? Sztem az ilyet sosem lehet megmondani, te érzed...meg rutinosabb is vagy sokunknál. Amikor én kérdeztem a dokinénit, hogy normális, hogy a gyerek ilyen sokat van fent, azt mondta, hogy nem átlagos, de minden lehet... Talán egyszeri eset volt nálatok. Gondolom, ma nem vagytok a toppon. Nagycsinos hogy viselte?

Ági
potter_76
 
 


sziasztok!

Pil:A homeopátiától óckodtam, de ma megvetettem volna, de láss csodát, már ülni is tudok, igaz úszógumin:)Köszi!
Most tejgyűjtő kagylóért küldtem el a családot, mert a melltartóbetét nem bírja :D
Sajnos használnom kell a bimbóvédőt :cry: , mert a bimbóim totál felmondták a szolgálatot, tegnap sírva szoptattam...remélem nem ártok vele...
Edit!Nekünk is volt már egy két ilyen esténk, biztos nincs ilyenkor nagy baja, csak sajnálom én is mikor sír...

Mári
mári
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk a két hónapos oltáson! :) Egész jól tűrte, csak a szúrásnál sikított egyet, de utána rögtön megnyugodott. Kaptunk lázkúpot, azt mondta a doki, hogy ezt mindenképp adjam, így nem lázasodik be. Na, én úgy gondoltam, hogy megvárom vele a férjemet, majd ő elintézi ezt a kúp dolgot... Borogatást tettem rá, és most beverte a szunyát. Tök édi szerkóban voltunk, kis szoknyás bodyban! :)
Ja, és végre megismerhettük az új dokinéninket és a védőnőnket. A védőnő szerintem fiatalabb nálam, szabadkozott, hogy még nem keresett fel, de nem tudta, hogy végleg Pesten lakunk-e. Igaz, ezt már vagy 3-szor megkérdezték, és be is vettek bennünket az itteni praxisba, de sebaj. Szóval képzeljétek, elmúlt a gyerkőc 2 hónapos, és még védőnéni nem látta! :) Egyszer még az otthoni kijött, csak épp aludtunk, így anyával dumáltak egy kicsit.

Kanyin, cicirángatás nálunk akkor van, amikor már fogy a tejcsi a szopi vége fel, és még morog is hozzá. De lehet, hogy Erika csak szimplán nyűgös volt.

Ex, kár, hogy ritkábban, és kicsiket jössz... :) Tessék velünk is foglalkozni! :)

Doren, küldhetnél a Nutidból! :) Az enyém épp elfogyott... :(

Szücsi, nagyon aranyos a kislány! :)

Nyanya, nem is írtam még, hogy tökre tetszik a fürdős kép! Nagyon aranyos rajta! :)
Én nem hagynék ki egy lagzit. :) Főleg ha megoldható a baba kényelme.

Macsek, szerintem ebben a korban még egyáltalán nem gond, hogy éjjel is felkel enni! Julcsi is egyszer csak úgy 7. hét körül úgy döntött, nem kel fel, és azóta átalussza az éjszakákat. Na mindegy, már úgy is észrevettem, hogy arra nem szoktál reagálni, amit én írok... :)

Felébredt... Megnézem a kisasszonyt. :)

Puszi! Mindenkinek szép hétvégét! Mi is ma leutazunk Félegyházára.

Andi és Julcsinyuszi

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Na megjöttünk a Svábhegyről. Koponya uh negatív, minden rendben, bár frászt kaptam attól amit a doki csinált vele, pl hogy a combját fogva egyensúlyozta ülő tartásban, a feje meg nyeklett... állandóan utána akartam kapni, úgy kellett visszafognom magam. Ordított is rendesen, kint azt hitték, h valami borzasztó történik odabent, pedig csak meg volt ijedve. A féloldalasságát meg állítólag majd kinövi, csak mindent a jobb oldalára kell rakni.

Gombi, mi az a grízsmarni?

Pil, jó hétvégét! Bár gondolom, ezt már nem is olvasod...

Szücsi, gratulálok, télleg nagyon kis édes baba ő is! :) Amúgy tejbelövellésem nekem se volt, fokozatosan értük el az igényeket.

Mári, nem ártasz a bimbóvédővel, majd ha rendbejössz, leszoktok róla! Ügyik vagytok, én tudom! :D

pogacsa
 
 


Szücsi
Gyönyörű az a leányzó :lol: :lol: :lol:

Kanyin
Nálunk is vannak ilyen nyűgik... :cry:

Nyanya
Én nem utaznék még ilyen pici gyerekkel...

Mári
Napoztasd a cicid... vagyis legyen minél többet szabadon...
Jól teszed a picur szájáda a cicit? Nem csak a bimbót kell, hanem a bimbóudvar egy részét is...
A cicin hagyott néhány csepp anyatej, nagyon jó gyógyhatású...


Sírni hagyás
Ez az amit én nem fogok megcsinálni...
Vendég
 


Tsók mindenkinek!!!!!

és BOCSÁNAT amiért nem írtam...Jó ideig nem volt netünk a festés miatt (de ezt gondolom írta az Ági) most meg rendet rakni próbálok, nem sok esélyel :D A dokim elutazott a hétvégére, így most nem is akarok szülni, de ha hétfőn sem lesz semmi akkor kedden megindítják a szülést...ezzel szemben ambivalens érzéseim vannak, de a doki biztosan jobban tudja...szóval most folyik a drukk, meg a győzködés, hogy 3 napot maradjon még nyugton, és reménykedünk, hog ynem jön front :D :D Szóval mostanság nem nagyon vagyok net előtt sem, mert amikor volt időm rendet raktam, egyébként meg pihiztem. MOstanában (2 hete) vizesedgetek is...Nem nagyon vészes, bár 2 nap, amíg rajzoltam a falra nagyon bedagadtam, amolyan koktélvirsli lábujjaim voltak. Babó nagyon aktív, így azt modja a doki, hogy biztosan jól érzi magát...

Fantasztikus látni, hogy milyen nagyok már a gyerkőceitek...egyik szebb, mint a másik :D

Én még csak szokom a gondolatot, hogy nemsokára szemtől- szemben találkozunk a picurommal :D

Már egy részét visszaolvastam a topiknak, de még sokrol maradtam le, így ha valakinek nem válaszoltam, vagy ha valaki akar írni/kérdezni/mondani valamit akkopr kérlek írjatok e-mailt, mert azt biztosan olvasom, de ha nem én, akkor a párom... Lehet, hogy a korházban is lesz velem laptop, és akkor tudok válaszolgatni a levelekre...ha nem akkor majd hazajövetel után remélhetőleg visszarázódunk és majd akkor írok..

Pusza mindenkinek

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Sziasztok!

Szücsi
Nagyon édes a leányzó! Várjuk a történetet.

Kanyin
Nekem is csinál ilyet a Levente. Az elején még ordított is mellé, kipróbáltuk a Gripe Watert, bejött, azóta nem ordít, de csinálja, amikor már nem úgy jön a tejci a ciciből ahogy ő azt szeretné, mert amikor átteszem a másik cicire abbahagyja.

Mézgombi
Tök édi, neked is morog a Julcsi a cicivel? A Levente is, olyan jókat szoktam nevetni rajta, annyira édes!

Pil
Jó utat.

Hozzátáplálás:
A lányomat anno 3 hétig tudtam "szoptatni"(fejtem, mert nem szopizott) utána csak tápszert kapott, így 3 hónapos korában úgy döntöttünk, hogy jöhet a hozzátáplálás. Először a gyümilevekkel próbálkoztunk, hogy szokja az új ízeket, így kiderült, hogy melyek azok az ízek, amik bejönnek neki, és melyek amik nem. A pempős dolgokat csak 4 hónapos kórtól próbálgattuk, mert kanállal gondok adódtak, de aztán megérett rá a csaj.
Mindenki cselekedjen megérzése szerint.

Egy kép a lányomról: Kép

Így tudok bandzsítani:
Kép

üdv:
Csibemanó

KépKép
KépKép
*csibemanó*
 
 


Ja még egy dolog, ittam nyakra főre a laktoherb teát és nem használt, kipróbáltam a naturland-os Fitolac teakeveréket (tegnap óta iszom) és azóta szopi előtt már igencsak fájdogál a cickó és már nem 30-40ml-t szopizik belőle, hanem 60-80ml-t. A tápival előtte már a 90ml-nél tartottunk, most visszament 50-60ml-re.

Na megyek mert ébredezik!
Csibemanó

KépKép
KépKép
*csibemanó*
 
 


Kép Utolsó pocakkép

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Üdv!
Encus, na végre! Jó nagyra nőtt a pocid, mióta nem láttam! :)
Cicirángatás: ahogy régebben írtam, elvileg akkor csinálják a babók, ha nem jön semmi belőle...de ez nem biztos.
Sírás: Petinek jó 3-4 hete volt egy ilyen megmozdulása, hogy hajnali kettőkor felkelt enni, utána csak hatkor aludt vissza. Én mindig a hasára fogom, ha nehezebben alszik el, és általában így is van...rotyi és büfi is jön, aztán megnyugszik.
Egyébként én se nagyon hagyom sírni. Nekem nincs szívem. De ettől még nem látom, hogy el lenne kényeztetve, mert mikor kell (éjszaka), akkor alszik...kb. 8-9-től hajnali 5-6-ig.
Igaz, most épp tentizik (pedig ilyenkor nem szokott), mióta hazaértünk (kb. 40 perce) kiterülve alszik az ágyamon. Érzi, hogy jön haza az apja, a múlt héten is ez volt. Szóval most ezért tudok írni nektek.
És ne harizzatok, hogy csak ritkán jövök, jönnék sűrűbben is. De a férjem most Pesten dolgozik, így őrá nem számíthatok, anyukámat meg nem nyüstölhetem, hogy törődjön Petivel, mert én számítógépezni akarok.
Szücsi és Csibemanó, nagyon édesek a gyerkőceitek. :)
Gombi, mi bajod a kúppal? Nincs benne semmi ördöngösség. Igaz, én is féltem, hogy Peti hogy fogja viselni, de megoldottuk! :) Ez kb. 2 hete volt, amikor volt egy kis hőemelkedése, kapott egy felet, hogy láza ne legyen.
Nyanya, én mennék... :)
Macsek, Peti is nyeglik a hordozóban, de eddig nem vettem észre, hogy ettől többet bukna, igaz, ha nagyon sokat mocizik, akkor folyik a szájából a tápi, de az még nem bukás. És ahogy írtam, nem attól, hogy nyeglik a feje, hanem attól, hogy pl. húzogatja a lábát.
Na most hirtelen ennyi.
Pusz.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Encus, nem bírtam ki, hogy ne írjak még! HATALMAS A POCID! Nagyon komoly! És már az arcodon is látszik, hogy közeleg a nagy nap! :)

Csibemanó, nagyon állat a bandzsis kép! :) Édi rajta! :)

Na most már tényleg léptem!

Puszi

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Encus: drukk! Képek a falról? :) Amúgy meg AAAANYÁÁÁM, MEKKORA MÁR A HASAD??????? :D

pogacsa
 
 


Amúgy sírni én sem hagyom. Eddig még nem nagyon kiabál hisztiből. általában kiderül, h télleg baja van.

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Hazajöttünk Apáméktól, vegyes érzésekkel. A nagyfiam jókat strandolt, játszott, kis Noémi extra sokat sírt, mindig járkálni kellett vele, erről itthon megpróbálom leszoktatni, de ott alkalmazkodnom kellett, és nem akartam sírni hagyni.

Esküvő: Bocs, már nem tudom ki írta, mi holnap megyünk, de a gyerekek nélkül. Kicsit félek, mert nem lett elég tej lefejve, és majd ha elfogy tápszert kap, remélem nem fog leállni emiatt a ciciről. Akkor nagyon haragudnék magamra az önzőségem miatt. Szóval szerintem próbáld meg az esküvőt, biztos segítenek sokan, főleg a nők.

Más: Csak olvasom irigykedve, hogy sok baba már átalussza az éjszakát, mi kétszer eszünk még. Arról nem beszélve, hogy a Máté majdnem két éves koráig egyszer majdnem mindig felébredt .

Szgoron: Nálatok is "klassz" az ídő a kéglibe?
colett77
 
 


Encus, de jó ez a nagy pocak. Én már csak nosztalgikusan gondolok rá :)

Nem tudjátok, mikortól lehet levágni a babák körmét? Márknak már megint nagyon hosszúak, és tud ám karmolni vele. :roll:

amandi
 
 


Amandi, nekünk már a kh-ban vágták, így én is folytattam itthon azóta is. Nem tudom, miért ne lehetne.

pogacsa
 
 


Amandi, nálunk a kórházban nem lehet, de mióta hazajöttünk, én azóta vágom Petiét. Kell is, hetente 1x minimum. :)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Hú rég írtam. Aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok.
Mostanában már nem sok segítségem van és néha nem tudom hol áll a fejem. Kende a kajálások után nem akar elaludni. Nagyon sokat fent. Sajna éjszaka sem nagyon akar aludni. Időnként szerintem a fáradságtól nem alszik el és csak sír-sír. Próbálom vigasztalni, játszani vele, de szinte semmit nem ér. Ilyenkor csak a játszócumi jön be. Mostanában csak azzal tudja lenyugtatni magát :( Bár én nem szeretném, ha rászokna, de annyira felhergeli magát, hogy nem tud elaludni, hogy visszajön a kaja fele így odaadom a cumit neki.

Szilvi: tök jó, hogy minden ok volt a szűrésen. :) Én kicsit izgulok, mert nekünk volt csípőficamos baba a családba.

Pogi-Pil: nagyon édes Ameli-Gergő páros :) Olyan, mintha tesók lennének.

Csibemanó: jó poén ez a budipapír horgászás. Nekem a 30 éves férjem játszotta el uezt a múlt héten :lol:

Pil: jó utat Szikszóra. Remélem nem döglik be a kocsitok! A fagyizót azért ne nagyon foszd ki. :lol: Tök jó lett a tabló. Nagyon ügyike vagy!
Nekünk mostanában kaja után nem akar visszaaludni Kende. Mindegy, hogy nappal-éjszaka van.
Erre a bundi kenyeresre emlékszem. Én is azt ettem aznap és te csak irigykedtél ránk :) Most viszont pótolhatod :)

Katus: önmegtartóztatás :lol: Nem is kell ezt ilyen hamar elkezdeni.
Nekünk havi 1 kg-t mondott a védőnő a gyarapodásra.
Nagyon édes Panna a képeken :) Utólag boldog névnapot neki!
Annyit írtatok a jégkrémről, hogy megkívántam. Vetettem is apával egy nagy vödörrel :)

Marcy: hát te is megszenvedtél a szüléssel, de gondolom utólag semmiségnek tűnik az egész. A lényeg, hogy most már mindketten jól vagytok.
A kulcscsont sok kicsinek eltörik, de szépen és hamar gyógyul náluk. Viszont úgy tudom addig nem szabad őket hason altatni, míg össze nem forr! Kérdezz utána az orvosnál!!!

Doren: nagyon édes Virág ebbe a ruciba :) Nekem Kende már 2 hete össze-vissza pörög a kiságyba. Ahol a fejének kell lennie reggelre ott lesz a lába. Néha a rácson kidugja a tappancsát. Néha csak nézem miket produkál.

Banya: gratulálok a csöppséghez! Jó egészséget nektek! Várjuk a történetet és a képeket!

Macsek: a védőnőm nekem azt mondta, hogy hetente 1-szer fog jönni. Na ma 2 hete, hogy nem láttam őt. Annyira nem is hiányzik, de azért feljöhetne, mert lenne 1-2 kérdésem hozzá.

Gigaboszi: üdv a nyáriak között! Nagyon édes Peti baba.
Én naponta többször áttörlöm őt és púderezem a hajlatait. És csak pelus van rajta.

Mézgombi: üdv idehaza. Örülök, hogy jól sikerült a kikapcsolódás.
Megpróbálom még egyszer az Avent mellszívót úgy ahogy javasoltad.
Nekem a hintőpor nem csomósodott össze. Nem teszek rá sokat és azt is vattával szépen elosztom.
Látom a bababeszéd nem csak nálam van :) Tök édi Julcsa, ahogy elalszik.

Nyanya: nekünk az anyakönyvit 10 napon belül intézték, és a tb kártyát 30 napon belül.
Igaz a tb kártya még nem jött meg, de állítólag már múlt hét pénteken (1 hete) kipostázták. Csak ide nem ért. Lehet, hogy gyalog jön. :evil:
Nagyon cuki a fürcsis kép :)
Én nem indulnék útnak ilyen pici babával, de ti tudjátok.

Edina: nagyon jók a képek

Satuk: jó, hogy benéztél és írtál pár sort. Örülök, hogy jól vagytok.

Ági. Köszi a választ. Lehet, hogy akkor nem vagyok valami tápláló tejileg, mert van mikor 2-2,5 óra után már éhes.

Szücsi: még egyszer grat nektek.

Kanyin: ilyen nálunk is volt már, hogy semmi sem volt jó és nem aludt. Nem tudom mennyire normális. Kíváncsi vagyok a többiek mit írnak rá.

Pogi: örülök, hogy rendben volt az uh. Lehet, hogy írtad már, csak elkerülte a figyelem, de mi az a féloldalasság?

Encus: hát akkor már szépek vagytok ti is :) Drukk nektek, hogy még ezt a pár napot még a pocakban töltse Eperke! Igazán szép nagy a pocid!

Amandi: mi a 3. héten már vágtuk a körmét. Azóta hetente többször is vágjuk olyan gyorsan nő neki.

Kérdések: A 6 hetes kontrolra mikor kell menni? A betöltött 6. hét után, vagy pont 6 hetesen?
Milyen játék köti le a babát 1 hónaposan???

Így szokott keresztbe fordulni (eredetileg a peluson volt a feje):
Kép

Megyek megnézem mit csinál a kis gengszter.

Puszi
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Azt hiszem ezt a mai napot elkiabáltam :shock:
Reggel olyan szépen aludt Márk, de dél óta szinte csak 10 perceket aludt, azóta ébren van. Úgy látom, kezd fáradni, mert már nyűgösködik. Ráadásul apa is pont ma nincs itthon, és csak valamikor éjjel jön haza :( És még a fejem is fáj.

amandi
 
 


Nos, ismét van időm írni mivel le vagyok tiltva mindenről...ma csak pihizni szabad, nehogy Eperke kiváncsivá váljon...:)

Valóban nagy a pocakom, mindenki ezt mondogatja. Azt hittem, hogy csak azért, mert vékony vagyok, de túl sokan mondják :D.

Küldök képet a babasarokról, majd ha leteszük a szőnyegeket is, akkor az egész szobáról is :D.

Szücsi: most néztem utána, hogy te egy héttel utánamra voltál kiírva. Meglepődtem, hogy te már megelőztél, minden esetre örülök, hogy minden rendben volt. Ha lesz időd mesélj, hogy milyen volt a János, szülésznők, csecsemősök, stb. Gyönyörű a lányod, és még a mamám is azt mondta, hogy "tiszta anyja" :)

Pusza Kép

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat. Kicsit megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Ma napközben ugyanezt csinálta, csak kicsit lightosabban. Olyan mintha kipihenné magát két alvással és utána egyet meg kihagy. Ez még nem is zavarna, ha nem szenvedné végig. Most megint alszik kb. 1/2 3 óta, igaz egyszer felkelt enni. Most megint attól félek, hogy jön a fürdés és megint nem fog aludni éjfélig.

Mióta hazajöttünk a kórházból még nem igazán tudtam kipróbálni a mellszívómat, most gondoltam megnézem. A kórházban képtelen voltam vele egy csepp tejcsit is kifejni. Most, hogy írtátok, hogy a gumis rész nélkül használjam (AVENT), kipróbáltam. Hát mit mondjak úgy van vákum rendesen. A jobb mellemen (ne röhögjetek), de sokkal kisebb a lyuk, hát azt hittem leszakítja, annyira fájt. De aztán rendesen beindult. Szopi után sikerült még 50 ml-t lefejnem. Remélem azért az esti etetésig lesz tejcim, mert nekem mindig az a parám, hogy most nem lesz addigra benne tej. :roll:

Encius, aszta mekkora pocak. :shock: Kicsit irigy vagyok rá.
Nagyon szépet festettél a falra, ügyes vagy. Biztos Eperkének is tetseni fog.
Lehet, hogy hülyének néztek, de minap pakoltam össze egy zacsiba a terhes ruháimat és hát megsirattam. Az előző szülés után is. Lezárult egy fejezet az életemben, és ráadásul mi két babánál megállunk, így valószínű nem leszek már soha többet pocakos. :cry: Max. ha sörhasat növesztek. :lol:

Megyek pihenek egy kicsit.

Pusszancs, Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


http://www.lll.hu/seta

Mit szóltok ehhez? Hmmm? (Attól eltekintve, h ugye jó meleg lesz...)

pogacsa
 
 


Kisvirág, nem semmi, kitettél magadért! :) :) :)

Encus, tök jó lett a fal!

Kanyin, ugyeee? Én is csak szerencsétlenkedtem a szilikonos kakával a mellszívón, de szerencsére nekem már a szobatársak mondták a kh-ban, h felejtsem el gyorsan.

pogacsa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?