Sziasztok!
Köszi a szurkolást lányok! És köszi az infokat weronica! Ráállatam a málnalevél tea ivásra, mézzel egész finom. 1 liter után érezhető volt a jóslófájás, csak kár hogy nem folytatódott tovább. Amúgy egész megnyugodtam, jövőhéten így-vagy úgy a kezembe lesz a picur már!
na irok egy kicsit az egészségpénztárról, úgyis unatkozom
:
Az egészségpénztár általában választható jutatás a cégeknél, aki utánad fizet miden hónapban x összeget. De van egy olyan lehetőség, hogy te saját magad kötsz szerződést egy egészségpénztárral mint a Tempo. Ekkor havonta befizetsz egy meghatározott összeget mindig. Adóbevalláskor pedig jogosult vagy (ha csak nem x milliót keresel, vagyis nagyon jól) 30%-ot visszaigényelni. Pontosítok, ha béren kivüli juttatásként kapod akkor nem igényelhetsz vissza, ha a béredből utal, vagy te kötsz szerződést, akkor igen. Van olyan is aki megegyezett a munkáltatójával, és a cég levonva a béréből x összeget minden hónapban rögtön átutalja a biztosítónak, így nem neki kell.
A kártyádon lévő összeget pedig felhasználhatod egészségügyi szolgáltatásokra pl. fogászat, nőgyógyászati vizsgálatok terhesgondozás!, ) stb, gyógyüdülésekre (wellnes hétvége), sportszerekre, gyógyszerekre és természetesen babaápolási kellékekre. Na ebbe nálam szinte minden beletartozott amit vettem, csak a ruha, játékok, és a bútor nem. De sok üzletttel meglehet beszélni, hogy te vásárolnál ezt-azt, és ők meg mást irnak rá a számlára, olyat amit engedélyez a biztosító
. A legtöbb helyen telefonos jóváhagyással fizethetsz, vagy előre készpénzzel, vagyha van terminőáljuk akkor bankkártyaként működik.
hátránya, hogy meghatározott köre van hogy mire költheted, de ezt minden évben közzéteszik, illetve megszigorították ezt a kört.
Illetve 8-10 % a müködési költéség ez mindig attól függ mennyit fizetsz be, melyik társaságot választod. Bár az adóvisszaigényléssel ezt elég jól kompenzálod. Végül is ez egy megtakarítási forma.
Nagy előnye viszont,hogy a kártyatulajdonoson kívül a megadott kedvezményezett(ek) (családtag lehet csak, mármint férj, szülő, testvér,gyerek) ugyanúgy megilleti a kártya összegének a használata a különböző szolgáltatásokra, és társkártyát is lehet igényelni. Nálunk a férjem cége fizeti és én kedvezéményezett vagyok, így bármikor használhatom.
Mi elég jól kihasználtuk eddig, mert nyaraláshoz, sportszerekhez, fogászatra, és most persze babaápolásra költöttük, illetve most már a gyógyszereket is erről fizetem ki. Például, ha majd pelenkát vásárolok, és kérek számlát biztosító nevére, akkor visszakapom majd a pénzt.
Meg a kórházi szobát is ebből szertném finanszirozni. Igaz,hogy előre ki kell fizetnem készpénzzel, de ezt vissza is kapom a hónap végén majd szintén készpénzben.