Sziasztok!
Na megint itt!:)
Illetve mindig olvasok, úgyhogy írjatok bátran, csak ugye az írásig eljutni nem egyszerű dolog.
Megy a szokásos!
A múlt héten kedden váratlanul megint egy teljes napos áramszünetünk volt (reggel szurkáláson voltam, aztán mikor hazajöttünk már nem volt áram, és felhívtam az Elmüt, hogy akkor most mi van, erre közlik, hogy ők most karbantartanak, és nincs-e kiplakátolva. Hát nem volt...
Később más utcákban láttam, de nálunk nem volt, pedig az előzőnek még fent volt a plakátja. És persze a szomszédok se tudtak ról, mindenki nagyon boldog volt, hogy 4-ig nem lesz áram.). Persze semmit nem tudtam csinálni, meg ugye melegvizünk sincs ilyenkor, stb.
Szerdán végre megjött a hálószobabútorunk, elmentünk érte, és beszorongattuk kicsi autónkba.
Nem semmi, mi minden el nem fér benne, ugyan lapraszerelt volt egy része, de a lapok is 2,4 m hosszúak... Mondjuk mi nagyon szabálytalanok voltunk hazafelé, mert a 3 gyerekkel egy ülésen kellett ülnöm... De azért hoztuk végül el, mert a szívességből megkért teherautós ismerősünk az ígért 1 óra helyett csak 3 óra múlva ért volna csak oda, és az egy kicsit sok volt...
Aztán el is kezdtük összeszerelni, amit én csütörtökön folytattam is (csak polctartókat csavarhúzóztam, semmi komoly). Az egyetlen ciki, hogy véletlenül belenyúltam a lelógó áramvezetékbe
(az áramot azonnal lecsapta, de azért megijedtem, hogy mi lett a babával, a dokim meg nem volt elérhető. Holnap megyünk UH-ra, remélem minden rendben. Aktívan mozog azóta is
, remélem semmi baja (én nem éreztem semmit, csak a pukkanást hallottam).)
Pénteken meg sárgabarackot főztem be!
Hétvégénk családilag telt, tegnap pedig elmentünk a közeli wellnessparkba (nem egy nagy eresztés, de fürödni lehet
), amit a gyerekek nagyon élveztek. (Kéthetente anyanapom van, amit a párom a gyerekekkel tölt, én meg eldönthetem, mit akarok (pl. ilyen esetekre lehet tartogatni egy takarítást vagy kozmetikát). Most együtt voltunk mind fürcsizni.
)
Bea!
Üdv újra itt, hajrá kilók!!!
Szirom!
Igen, néha vannak rossz napjaik a gyerkőcöknek. Valamelyik nap már én is hívtam a páromat, hogy jöjjön haza (nem jött
), mert Nátán kiakaszt azzal, hogy mindenért rögtön hisztizik, ha valami nem úgy van, ahogy neki tetszene.
De én meg nem vagyok őuraságáért mindent megengedni. Ráadásul ő már úgy hisztizik, hogy idegesítő, és nem hagyja abba, ha nem akarja, hanem csinálja akár órákon át. Persze addig nem juthat el, mert egy idő után (szégyen, nem szégyen), bizony ha szép szóra nem hagyja abba, akkor megfenyegetem, ill. végső esetben bizony kiabálni is szoktam vele. Nem lenne bajom, ha nem direkt hisztizne, azt bírnám türelemmel, de ezt a mindenért hisztit a végtelenségig szerintem egy ember sem bírná...
(Ha valaki most olvassa idegen, és azt mondja, hogy ő bizony bírná, szívesen kölcsönadom egy hétre:D:D.)
Enyém gyerkőcök egész jól esznek, néha még számomra hihetetlen dolgokat is, máskor meg szintén hihetetlen, mit nem. Pl. Nátán nem akarja enni a sárgabaracklekváromat
(ami egyébként nem diétás
, finom édes, és még sárgabarackíze is van), pedig a nyers sárgabarackot igen, vagy pl. Hanna megeszi a fekete olajbogyót
(amit én gyerekként tuti nem ettem volna meg, most felnőttként szeretem), de a zöldet nem
. Meg hatnak is egymásra, így lehet, hogy va olyan, amit maguktól nem ennének meg, de a tesó hatására igen. Szerintem az ovinak is lehet ilyen hatása, ill. ott rendszer van, nincs olyan, hogy nem ül le enni, amikor evésidő van, hanem játszik. Az asztalnál ülni, de nem enni, amikor mást nem lehet csinálni, szeritem nem olyan szórakoztató
.
Gabi!
Gyönyörű a tesó, igazán jó UH kép lett!!!
Rita!
Olyan viták minden topikban kialakulnak, volt ahol még új topikot is nyitnak, akik úgy érzik, őket megbántottak ( talána 2005. őszieknél láttam). Nekem eddig szerencsém volt, és a két korosztályos topikot elkerülte a szopi-tápszer vita. Meg bírtuk beszélni értelmesen.
Jók a képek!
Ildi!
Sokmindent nem is tudtok megvenni még, mert a tanítónénik majd kérnek még olyan dolgokat, amire nem is gondoltok.
Meg tuti nem annyi kockás, vonalas füzet kell, amennyit az ember venne ( bár a tartalék mindig jól jön).
De azért az alapokat érdemes megvenni, pl. táskát, már bevásárlóközpontban láttam tanszervásárt, bár én még korainak tartottam, szegény gyerkőcök (akkor még 1,5 hónap hátravolt a szünetből, amikor először láttam).
Nem tudom, mikor fogok legközelebb tudni írni (holnap nagy mosás-vasalás nap van
), de olvasok ám szorgalmasan, írjatok!!!