Új privát üzeneted érkezett!

Üdv!
Pil., mintha ikertesókat látnék. :)
Szilvi, Renit is isten éltesse 2. hónapja alkalmából!
Na most ennyi.
Ági
Ui. tízemeletes panel 5. emelete, nyitott ablak 30 fok.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Kisvirág: dehogynem utálunk ;) :D

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Most csak egy gyors bekukk.

Pil
Nekem most ez a kedvencem:
Kép

Ja, tegnap abbahagytam a Leventének az infacolt, azóta nem szenved, jó mi?
Mára ígérte a doki, hogy jön beadni az oltást, de nem jött, majd holnap rákérdezek, pedig már lelkileg rákészültem :(

Edina
Kemény lehetett, de a végeredmény a lényeg :D

Szilvi
Te aztán tudsz alakítani, faszikámra a frászt hoztad szerintem. És a pelussal mi lett? Hazavitte emberünk? :lol:
Láz:
:( Jobbulást!

Pil, Pogi
Nagyon édik a gyerkőcök! Nekem az tetszik nagyon ahol a Gergő "bebokszol" egyet az Amelinek
:lol:

Ex
Köszi az 1 hós köszöntést! Örülök, hogy a Petike meggyógyult!

Has: hát nem emléxem, hogy a lányomnál hogy volt, mennyi idő alatt ment vissza a hasam, és nyertem vissza majdnem eredeti formámat, de ami most a helyzet az katasztrófa. Tök dili vagyok tőle, nem tudok mit felvenni, minden felsőm felcsúszik a hasamon. A férjem meg morog, hogy minek vásárolok, mikor egy hónap múlva meg nem lesz majd jó rám, hát én nem félek ettől :cry:
Ne tudjátok meg hogy néz ki a lábam, pedig "csak" 15 kg-t híztam, de a hasamhoz képest brutál. És ez a szülés után jött ki, a térdemtől felfelé tele van striákkal és nagyon látszik. Nem voltam egy szoknyás típus, de pápá szoknya, legalább is a rövidet leírhatom, a hosszú meg a 160-as mélységemmel összenyom.

Doren
Bili: alakulunk, mostmár a pisi oda megy (kivéve alváskor, akkor pelust kap). Tegnap a kaki a szőnyegre sikeredett, mert nem ért el a biliig szegénykém, azt hitte, hogy puki lesz, de kicsúszott... :lol:
Ma pont ott állt mellettem, mikor láttam, hogy erőlködik, gyors felkaptam (nesze neked 6 hét, nem emelünk addig császáros heggel nehezet), és rohanás a bilihez, de útközben elhagytuk a "barna macit". Na akkor egy kicsit megszidtam, mert előtte már 20-szor elmondtam neki (akkor is erőlködött egy kicsit), hogy a kakit is a bilibe kell, de aztán nyomott még egy kicsit a bilibe, na akkor megdicsértem, nagyon örült neki, hát kiváncsi leszek mi lesz holnap a nagydologgal.

Ja ma alakított, egy egész tekercs budipapírt belenyomott a wc
kagylóba, nem győztük kipecázni.

Na megyek zuhanyozni! Jó éjt!
Üdv: Csibemanó

KépKép
KépKép
*csibemanó*
 
 

 
 

Szilvi!
Jó lehetett a repülő textilpelus sztori. Én azért maradtam volna, hogy megnézzem hogy reagál a pasi, akinek a fejére esett

Doren, Csibemanó!
Nálunk előbb a kakis pelus tűnt el egyik napról a másikra és nem sokra rá napközben is szobatiszták voltunk. Még egy darabig az éjjeli bepisilések miatt volt pelenka. Tényleg nagyon hírtelen jön a változás, csak sürgetni nem szabad.
Viszont mostanában nem hajlandó bugyit felvenni, csak pucér fenékkel rohangál, meg úgy is alszik. Már a második ülőpárnát teszi tönkre, mert lepukizta őket, persze kis kis vonalkód is vele ment és mosásnál mindig összemennek.

Potter, Kanyin, Kisvirág!
Köszi a válaszokat. Hogy meddig kell adni azt a jövő héten megkérdezem, akkor megint jön a doktornéni, de gondolom annyi van a dobozban amennyi kell és hetente egy zacsit kell adni. Az anyatejnek a K vitaminhoz nem hiszem, hogy köze van. Fiam 14 hónapig kapot anyatejet de K vitamint csak pár hétig.
D vitamint nem is említette a doktornénink. Lehet, hogy mégis csak fel kell hívnom? Mindenki 2 hetesen kezdte a D vitamint és napi 1 cseppet?

Kisvirág!
Hát tényleg jobb lett volna. Már 3,5 éve a fiam születésekor is csak a csecsemőosztályon volt gondom, ahhoz képest pedig javult is a helyzet, de nem eléggé :(

Kanyin!
Nagyon aranyos kép a gyerekeidről. Szépek.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!!

Bocsi, hogy ide pofátlankodtam.
Én a téliektől vagyok.

Nosztalgiázni jöttem csak, hogy milyen izgalmas időszak, amikor még épphogy megszületnek a kis drágaságok, meg van, akire még várni kell pár napot, stb..

És itt látom, hogy Norwell a te fiadat is Kendének hívják!! :shock: :D
Ez tök jó! 8)
Az enyémet is!!! :D
Adj a kis manódnak egy nagy puszit helyettem!!!

Mégegyszer bocsi mindenkitől!!!


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!!!!!!!!

Csibemanó.helyzet ua.nem tudok mit felvenni,állandóan sirok petinek hogy hájas vagyok,de nem birom abbahagyni a nasizást.
Amúgy én azon a képen inkább azt látom hogy gergő megsimizi Ameli arcát.De végül is ki mit lát benne. :D :D

Kisvirág:hogy hivják Őket,hol ismerkedtetek meg velük?Kocsi talán ma jó lesz.Remélem mert pénteken megyünk szikszóra.Utána majd talizhatunk megint.

Blackrose,Doren,Csibemanó,Kanyin:édesek a babák,elmentettem a képeket.

Szilvi:MI VAN VELED?Jól vagy?Mitől volt lázad?
látom hoztad a szokott formád,pelussal fogsz pasikat :D :D
Király hogy jól sikerült a buli.!!Egy kis halat küldhetsz,imádom!!!!!!

Vkit biztos kihagytam :twisted:

K vitamin:ne parázzatok csajok,sajnos ez is mint minden orvosfüggő.van aki csak 6 hétig adatja,van aki 6 hónapig,vagy addig amig csak szopik.mi 6 hétig hetente adtuk,most meg két hetente kell.d vitamin kell napi 1 csepp.

Pogiékkal dumcsiztunk,kajáltunk,sajnos sétálni nem tudtunk menni mert esett egész du.,de Ákos nagyon rendi volt,mert hozott nekünk a boltból jégkrémet,arról is készült fotó,ahogy nyomjuk magunkban,csak nem lett szalonképes a kép. :D Pedig direkt Katusnak akartuk ajánlani :wink:
De igy is jó volt minden.1x majdnem bepisiltem,Ákos fényképezett minket és annyira röhögtetett,alig birtam abbahagyni.a törpök elvoltak egymás mellett is,mint látszik a képeken,de különösebben még nem fogták fel hogy itt egy másik kis babó. :D :D :D

Katus:légy erős!!!!(helyettem is :D :D )én ma már kakaós csigával kezdtem :(

puszi.

Ui:tégla családi ház,29 fok,szobában 31 :twisted: :twisted:

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Bocs.Ebben nagyon gyenge vagyok:gergő=Gergő

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Szép reggelt!

Sajnos tegnap este elő kellett vennem a csokis Vienettát és egy jó nagy adag tejszíhabot rátéve beburkolni az arcomba.
Azért történt mert szerintem Pannus nagyon keveset szopizott tegnap ( peti szerint nem) és ez biztosan azért volt mert nem ettem tejszaporító jégrémet.

Úgyhogy az önmegtartóztatást abbahagytam majd visszatérek rá ha elmúlt 2 hónapos.

K vitamin: Panna a születésekor kapta az elsőt és hetente kell adni szerintem addig amíg szopik.
Összefüggésbe van az anyatejjel ugyanis az tejben nincs K vitamin és ezért kell a kizárólag szoptatott babáknak adni.
Tápszeresek egyáltalán nem kapnak.

Pil+Pogi!
De jó, hogy tudtatok találkozni.Nagyon édesek a babák.Szerintem is bemosott egyet Gergő Amelinek, de mindíg így kezdődik a gyerekeknél a szerelem.

Pil! Bocsi de csak este tudjuk felrakni a képeket.

Megyek mert Pannus elaludt és fasírtot csinálok ebédre "diétás" sültkrumplival.
katus73
 
 


Sziasztok Lányok!

Vasárnap jöhettünk haza a kórházból :D , de tegnap vissza kellett menni a zárójelentésért, jött a védőnéni is, úgyhogy nem igazán tudtam jelt adni magunkról.

De most itt vagyok :) :

Szüléstörténet:

Edinához hasonlóan nekem is úgy kezdődött, hogy reggel elkezdett csöpögni a magzatvíz pisilés után. Éppen nálam volt a nővérem, mert még egy csomó mindent el szerettünk volna intézni . Először nem is akartam elhinni, hogy kezdődik, amikor jobban elkezdett folyni sírógörcsöt kaptam a WC-n :( . Úgy éreztem én is, hogy nem vagyok még felkészülve :( . De nem tartott sokáig, összeszedtem magam, felhívtuk telefonon a férjemet, anyát, a szülésznőt, aztán irány a kórház.

Úgy képzeltem, hogy amikor megtörtént a felvétel a kórházban, majd szépen elfoglalom a szobámat, kicsomagolok stb. De nem így történt, egyszerre a szülészetre kellett menni. Először csak a férjem volt velem, du. 17h-ig nagyon vígan voltunk, pedig már du. 13h-tól már másfél percenként jöttek a fájások és kb. 40 mp-ig tartottak. Ez még gyaloggalopp volt, mint utólag kiderült :( . Először azt mondtam anyukámnak, hogy ráérnek jönni kb. 21-22h körül, addig úgysem lesz meg a baba. Aztán fél 6-kor rátelefonáltam, hogy hol vannak már, jöjjenek, mert nem bírom. Anyukám és a nővérem is beöltözhettek és ott lehettek velem a vajúdásnál. 18-20.30-igy anyukámra támaszkodtam a vajúdás alatt, valahogy megnyugtató volt a jelenléte. Amikor jöttek a fájások alig bírtam állni, menni egyáltalán nem tudtam és végeláthatatlanul csak jöttek. Kínomban már azt mondtam anyukámnak, hogy legjobb annak, akinek programozott császárja van, és hogyha ilyen a vajúdás, akkor nem leszek képes megszülni a babát. Fájások alatt a levegőt nagyon gyorsan vettem, akkor meg a szülésznő mondta, hogy jobban kellene koncentrálnom, mert a baba oxigénellátása rajtam múlik. Akkor összeszedtem magam, és a fájdalom ellenére megpróbáltam helyesen lélegezni, nagyon nehéz volt.
Amikor már a végemet jártam jött egy hányinger és "kitaccsoltam". Ekkor a férjem vette át az irányítást, már éreztem, hogy nyomnom kell, de még nem volt az igazi.
Be kellett menni a szülőszobába ott az ágy végére támaszkodva szenvedtem még kb. 20 percet és a fájások alkalmával nyomtam, ahogy csak bírtam. Szegény férjem is ugyanúgy nyomott, ahogy én, visszagondolva elég vicces :) .
Közben jött a doki és mondta, hogy most már felfeküdhetek az ágyra. Nem tudom pontosan, hogy mennyit nyomtam, kb. 5*3 nyomásra volt kint a baba. Rátették a babát a pocimra, annyira aranyos volt. Kicsit vártunk és a férjem elvágta a köldökzsinórt. Ezután elvitték a babát, ami ott történt, azt a férjem videokamerával rögzítette, hogy én is meg tudjam később nézni. Hihetetlen jól vezette a szülést a dokim, sokat köszönhetek neki :) . Ahhoz képest, hogy 4100 g és 54 cm lett kis Marci összesen 3 öltésem van. Belül sem repedtem. Viszont szegény Marcinak eltört a kulcscsontja (zöldgally törésnek nevezik) és lett egy ödémája a fejecskéjén. Megszenvedett szegény :( .
Nekem a gátvarrás egyáltalán nem fájt. Nálunk nem veszik ki a varratot, hanem felszívódó cérnával varrnak.
Eredetileg gátvédelemmel szerettem volna szülni, de ekkora babát képtelen voltam. Én miután megszületett a baba (közben is) hihetetlen sok elvemet adtam fel. Rájöttem, hogy olyanról beszéltem korábban, amit addig nem tapasztaltam, nem is tudtam igazából miről beszélek.

Miután lehozták a babát megpróbáltam megszoptatni, de nem akartam elfogadni a cicit :( . Nagyon elkeseredtem és ez így ment a következő 2-3 napban is. Próbáltam már mindenhogyan, de nem ment, ráadásul a kezem sem nagyon állt rá, sehogy sem volt jó. Aztán amikor belövellt a tej, akkor már nem volt semmi probléma. Rájöttem, hogy kis Marci már most milyen okos, ha nem jön semmi, miért küzdjön :wink: , majd akkor amikor már sok van, akkor szopizik... Na ez csak vicc volt, egyébként nála az is bekavart, hogy mivel 4 kg felett volt a súlya, ezért amíg nem volt tejem 3 óránként tápszert kapott, nehogy összeomoljon a cukorháztartása.
Erre jött még a csomó vérvégel sarokból, könyékhajlatból, kézfejből :( . Ezeket nagyon nehezen viseltem.

20-án a sárgaság miatt vettek vért tőle, akkor még csak 237 volt az érték (250 a határ), másnap már 297 volt, úgyhogy el kellett vinni napoztatni (kék fény alá). 3 óránként mentünk szoptatni. Szerencsére 2 nap után lement az érték 195-re, úgyhogy vasárnap végre hazajöhettünk. Azóta az mi kisbabánk egy angyal :) (nem akarom elkiabálni), de tényleg eszik és alszik. Tegnap a végőnő is azt mondta, hogy nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt baba. Még azt elfelejtettem mondani, hogy szegénykémnek a szeme is váladékozik, úgyhogy azt is kezelgetnünk kell, de nem lesz semmi baj.

Hát "röviden" ennyi a mi kis történetünk.

Mellékelek néhány képet :).

Üdv.:
Eni

Kép A kórházban...

[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/
1153812570.99.jpg[/img] Kedvenc képem

Kép Durmizás közben...

Kép Apával

Kép Hason is tudok ám aludni...

Kép Úgy alszok, mint apa
marcy
 
 


sziasztok!


Most jöttünk a védőnőtől. Almaarcú 3830 gramm. 12 napja 3380-nal jöttünk haza a kórházból. Ha jól számolom az 450 gramm gyarapodás. igaz kajált előtte, de akkor is minimum 300 gr. Tehát akkor valszeg elég neki a tejem. :lol:
Nekem most azt mondta a védőnő, hogy ezt a K vitamint addig kell neki adni, amíg főleg anyatejes. Szóval, ha nem kap tápot, akkor 6 hós koráig biztos. De azért hozzáttte, hogy régen nem volt ilyen, azt még is itt vagyunk. :roll:
Csibemanó, Levente nagyon cukin alszik. Infacol abbahagyás :roll: Érdekes.
Nekem már teljesen visszament a hasam, és tulképp csak az a fölösleg van rajtam, ami már terhesség előtt meg volt. Tehát egy 10-est kéne még leadnom a versenysúlyomhoz. Nyílván nem kezdek most bele valami drasztikus fogyókúrába, de sajna az édesség nekem is a gyengém. :cry:
Várom, hogy leteljen a 6 hét, aztán valamit kéne tornázni, persze nem a tejcsi rovására.
A lányom már három éves, taval nyárra már teljesen szobatiszta volt. De van itt a játszón egy vele egykoru kisfíú, aki szintén nem akar kakilni a bilibe, de nálunk ez mindig is nehézkes volt, eleve visszatartja a kiskölök. Egy másik kiscsaj, pedig már négy is elmúlt és éjszakára még mindig rá kell adni a pelenkát. Nálunk nagyon gyorsan ment, én magam is csodálkoztam. Egyszer-kétszer nem sikerült a bilibe a dolog, de aztán szinte egyik napról a másikra csak bilibe pisilt. Néha ment a bugyiba a kaki, de ez nem fordult elő csak párszor. :lol:

Na lépek, hátha tudok egy kicsit aludni, mert tegnap igen szar napunk volt 9-15-ig alig aludt valamit. Eddig a mai nap is így indult, azért megpróbálok lefeküdni.

Pusszancs

Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


Katus: :D :D :D :D D :D :D :D :D :D :D :D D :D :D :D D :D :D :D D :D :D :D :D :D :D :D D :D :D :D :D :D :D :D D :D :D :D :D :D :D :D D :D :D :D D :D :D :D D :D :D :D :D :D :D :D D :D :D :D
sztem is ráérsz akkor.
szóval Gergő bokszol?na szép. :D egy másik fórumon az alatta levő képre meg ezt irta az egyik lány:"az én csajom" :D :D
jót röhögtem

Marcy:hát akkor te is szenvedtél ,ahogy olvastam.Ez a csonttörés nem hangzik jól. :( Nekem a hasas,meg az utsó kép tetszik legjobban.
Megnyertétek a dobogó 2.fokát,tudtad??????? :D :D

Pogi sztem dokinál van,most kap Gergő szurit,de biztos ügyi lesz.
Pedig hiányzik hogy irja:látom Amelita alszik :D :D

SZILVI!!!Küldjél füstjeleket hogy mi van Veled.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil!
Látom örülsz, hogy visszaálltam a csatasorba.

Kanyin!
Az szép kis gyarapodás szerintem. A védőnő mit mondott?
Csak azért kérdezem mert én már nem tudom eldönteni, hogy mennyit kell gyarapodni a babáknak hetente, havonta.

Az egyik könyv szerint az első hónapban 400 gr-ot a második hónaptól pedig 600 gr-ot.
A másik könyv szerint havonta 1 kg-ot (hetente 250gr-ot.
Kérdés mindenkihez: nektek mit mondott az orvos, védőnő mennyit kell gyarapodni a babáknak.

Marcy!
Nagyon cuki szép kisfiú Marcika.

Én már meg is ebédeltem: fasírt, sültkrumpli, 2 őszi barack+ 1 db rudi.
Tényleg lányok ti tudtok időbe ebédelni, mert én van amikor sokkal korábban megebédelek délnél.Általában azért mert akkor Panna alszik.
katus73
 
 


Valaki le tudná írni, hogyan kell babafalvás vonalzót készíteni mert én is szeretnék.
katus73
 
 


Katus:addig nincs gond mig ez nem történik meg
Kép

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

a babafalva magyarul van.könnyen megtudod csinálni.


Kép

Sztem nincs olyan hogy ennyit kell hizni.Nem egyforma ütemben fejlődik egyik baba sem,jól is néznénk ki.
A védőnőm szerint heti 10 deka legyen meg.De hallottam olyan orvost,aki heti 300 gr-ot ir elő,és ha nincs meg akkor már tápszert akar felirni.No comment.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


A két linken meg tudjátok nézni az eddig elküldöt képeket,várom a többiekét is.puszi

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Katus! K vitamin: Hát ezt jó tudni, hogy összefüggés van. Fiamnál kb 6 hétig kellett adnom a K vitamint, pedig 6-7 hónapos koráig kizárólag szopizott. Már nála is kellett volna adnom tovább. Most is fél évre tervezem a kizárólakos szoptatást, aztán majd ahogy alakul. Akkor ma el is kezdem a K és D vitamint is és abba sem hagyom egy jó darabig :)

Olvasom a szüléstörténeteket, hát minden elismerésem nektek. Úgy látszik nekem másodszorra is mázlim volt, hogy nem volt ennyire szenvedős a szülésem, pedig be voltam tojva rendesen.

Kaptun egy kis ruhácskát, igaz 3 hónapos kortól jó, de gondoltam ebben ünnepeljük a 2 hetes szülinapunkat :)
Kép

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Pil!

Jó a mérleg, tetszik azért itt még nem tartok. 62 kg vagyok és 55-el kiegyeznék.

Köszi a vonalzós segítséget.
Holnap én is megkérdezem a vnénit tulajdonképpen mennyit is kell gyarapodnia Pannának.
katus73
 
 


Nyanya!
Isten éltesse a kis tündért! Nagyon cuki a kis ruhába mint egy igazi nő.
katus73
 
 


Pil!
Én annyira antitálentum vagyok a számítógéphez.Segíts légyszi!
Megcsináltam a vonalzót és elküldtem az emil címemre.Hogyan tovább?
Jó béna vagyok mi? ( még jó, hogy már átfestettem a hajam szőkéről barnára, de azért rendőr vagyok :D )
katus73
 
 


Nyanya, igen, mi is 2 hetes kortól Dvitaminozunk.

Katus, hááát, nem tartott soká a lelkesedés, hallod! :D Nekünk aszonta a védőnő, h heti 150 és 300g közti gyarapodás a normális. Vonalzó: klikkelj rá valakijére, onnantól egyszerűen bemásolod a profilban az aláírásba a második szöveget.

Marcy, komoly lehetett, ahogy együtt nyomtok a férjeddel! :) Milyen kis együttérző! Édi a babód! :)

Kanyin, grat a gyarapodáshoz! :)

Pilchard, látom, Ameli alszik. ;) ;) ;)

pogacsa
 
 


Macsek,
emlékszel, ohgy nálunk is az volt a gond, ami nálatok? Nappal nem aludt Peti, csak este. Hát nekünk ez rendeződött. Ha nem akarod kipróbálni a kötött napirendet, ami nálunk van, akkor is talán kipróbálhatsz pár dolgot:
Peti este bodyban és egy vékony ujjatlan hálózsákban alszik, nappal csak bodyban nemaludt. Azóta nappal is ráadom a hálózsákot, és alszik, mint a tej. (Eszembe jutott régebben is, de gondoltam, szegény gyerek megsül.) Kicsit besötétítek, és becsukom az ablakokat, mert zavarják a zajok. (Forgalmas utcára nézünk.) És a cumi sem kell így neki.
Gondold át, hogy mi az, ami más este, mint nappal. Nálunk a hálózsák volt, meg persze a sötét, és a lájtosabb forgalom. Nekünk bejött.
Tegnap kipróbáltam, hogy nem adok rá nappal hálózsákot...beraktam a kiságyba álmosan, pár perc múlva nagyon hangosan sírni kezdett...ráadtam, és már aludt is. :wink:

Pil,
Ameli gyorsan fogyasztja a pasikat! :wink:
OFF topic: mi is műszakozunk (12 óra), először nem akartuk, aztán el akarták törölni, és azt nem akartuk. Szóval tök jó, csak az elején nem hittünk benne. Bár nálunk minden ügyelet olyan húzós, mint nálatok a hétfő, és a nappali műtétek is futószalagon mennek...hiába, csak trauma van. Nekünk így nagyon jó a kevesebb meló egyszerre.

Katus,
van túrórudi jégkrém is! :lol: Nálam most a sportszeletes megy.
potter_76
 
 


Sziasztok!

Nekem azt mondta a védőnő, hogy az első hónapban kb. 400 grammot kellene hízni a bébiknek. A továbbiakra nem tértünk ki. Én boldog voltam, hogy ilyen szépen gyarapszik. Eddig tiszta pánik voltam, hogy nem elég a tejem. De most már nem stresszelem magam, hogy nincs bedurranva a cicim. Ezek szerint van benne így is elég. :lol:

Marcy, nem lehetett egyszerű a szülésed. De amint látom megérte. :wink: Én szerencsére sokkal egyszerűbben megúsztam, de azért volt pillanat, amikor már feladtam.
Nagyon helyes a babád. :lol: Ilyenkor mit csinálnak a töréssel? Vagy az magától összeforr?

Én most ettem lecsót, lehet, hogy nem túl jó a babának. Tényleg mit tudtok erről, gáz lecsót enni egy szoptatós maminak. De egyszerűen odavagyok érte. Én nyáron csak azt ennék, lecsót, kukoricát, meg dinnyét. :oops:

Én szerencsére jégkrém nélkül megvagyok, de valami kis karika, francia drazsé, meg ugye a pékárú, az ami a fogyás útjában áll. :twisted:

A lányom meg az apja minden nap mennek a strandra. Tök jó nekik. Én is úgy mennék, és a párom még el is vinne, hogy legalább ússzak egyet, oszt hazahoz minket Almaarcúval, de hát hat hétig ugye nem lehet még kádban sem fürdeni. :cry: De úgy látszik, ha én szülök, akkor az a nyár igencsak forró. :roll:

Na, pusszancs.

Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


Sziasztok,

K vitamin: elsőt a kórházban kapta meg hazajövetelkor, és a hazajövetel második hetétől kell hetente egyet adni (nem esik egybe a babó korával). Valóban csak az anyatejes babóknak kell, és én is úgy tudtam, hogy addig, amíg csak szopi van.D vitamint is a második héttől de naponta egy cseppet.

Blackrose, nagyon édes vigyori Adél. :D Hogy bírod a két gyerkőccel?

Ex, lehet nektek is majd hamar át kell tenni Petit nagyobb ágyba. :lol: A fiamat hat hónapos korától nem használja a rácsos ágyat, mert annyit forgolódott állandóan, hogy mindig beverte valamijét, és nem bírta. Pedig picurka volt. Virág is már kezdi a keresztbe fordulást…

Kanyin, tündérek a csajok! :)

Szilvi, jobbulást. Mit kaptál el?

Csibemanó, érdekes, hogy az infacoltol fájt a pocija???? Réka nagyon ügyi, szerintem innen már nagyon gyorsan szobatiszta lesz.
Én már éjszakára sem adtam Lacira pelust, és nem volt semmi gond. Viszont tegnap sem volt és még ma sem „barna maci” (nagyon tetszik), és nagyon félek, hogy visszatartja, így ha addig sem lesz, éjszakára visszakapja a pelust…

Nyanya, szobatisztasággal kapcsolatban a fiam ügyesen csinálja amit kell, mindig szól, sőt ha úton vagyunk tudja tartani is még. Csak a kaki valamiért teljesen kiborítja.
Tündéri a ruciban a kisasszony!

Pilchard, Pogi, szupi hogy össze tudtatok futni, Gergő eszméletlen iramban fejlődik. Nagyon helyesek együtt, és az a kép, mikor Gergő Ameli vállára ejti a kezét, haláli. :lol: Tényleg mint aki már birtokolja a barátnőjét!

Katus, utáltunk volna, ha sikerül az önmegtartóztatás! :D Én nem igazán figyelgetem a heti, havi gyarapodásokat. Úgy tudom, hogy fél éves korukra illik megduplázni a súlyukat. Egy két és fél kilós baba nem fog annyit gyarapodni, mint egy négykilós.

Marcy, gratulálok mégegyszer ehhez a hatalmas babához. Nagyon ügyesek voltatok. Ahogy olvastam a történetedet, akkor jutott eszembe, hogy én is kidobtam a taccsot. Ezt teljesen elfelejtettem, mert ez már akkor volt, mikor szinte összefüggőek voltak a fájások. És hogy megúsztad három öltéssel!, mázlista vagy.
Marcinak sok gyógypuszit a kulcscsontjára. Mikorra forr neki össze, óvatosabban kell emelned?
És még a kiváncsiságom: milyen elveidet adtad fel?

Kanyin, és lehet tudni, hogy a kisfiú miért nem akar a bilibe kakilni? Én is lecsóhegyeket ennék. Azt miért ne lehetne szopi alatt? Nincs benne K-betűs. Alapban csípősen szeretem, ezt most kihagyom belőle.

Felteszem én is ezt a rucit, hogy lássátok milyen teljes terjedelmében. Most kaptuk az amerikai nagynénitől:

Kép

Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Kanyin!
Hát a paprika és kukorica elég fújos én próbálom kerülni, bár az elején én is ettem egy kis lecsós csirkét, mert már annyira kívántam, de rendszert nem csinálunk belőle.

Doren!
Lehet, hogy egyszer szorulása volt és fájt neki ezért most a rossz élmény miatt fél?

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!!!

Köszönöm a gyógyító szavakat!!!:)aranyosak vagytok!!!

Tegnap este 11-kor már hűtőfürdöznöm kellett 39,8volt a lázam,hívta Sanyi az ügyeletet,de nem jöttek ki,mondván kismamának úgy sem tudnak mit adni,hívjuk a nőgyógyászomat!
Pont a dokim ügyelt,ő azt mondta,hogy nem tud nekem mit mondani mert már 2-hónapja szűltem,így a szülés szövődménye nem lehet!Két Rubofen sem vitte le a lázam!Az esténk borzalom volt!Sanyi izzadt,én fáztam!:)Most is 38,2 a lázam,de már jobb!Kaptam a háziorvostól penicilines antibiotikumot,amit szoptatás alatt is lehet szedni!Azt hitték tejláz,de mivel a ciciben nincs csomó,és nem fáj így ez valami vírus!!!Állítólag sokan vannak most benne!!!:(

Pilchard,Pogi!!!Tök jó,hogy taliztatok!Biztosan szuper volt,édesek a képek is!Én is én is!:)
Az a mérleges dolog marha jó!!!!:)
Pogi:milyen volt az oltás???Gergőcske jól viselte?


Megyek mert sír a bébikém!

Puszi mindenkinek!!!

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok!
Legutóbbi hosszabb elmaradásom oka: megszületett a kisbabánk!
Kamilla július 16-án délután, a terhesség 36+1 napján döntött úgy, hogy nem bírja tovább odabent. 2420 grammal, 46 centiméterrel jött a világra. A szülés egy igazi élmény volt, nagyon könnyen ment, ha kíváncsiak vagytok rá leírom, de szerintem el sem fogjátok hinni.
A kórházból sajnos csak tegnap engedtek haza bennünket, mert a kis csöppség összeszedett egy fertőzést, de talán most már minden rendben lesz.
Puszi mindenkinek, ha összeszedtem magam, majd jövök!

Kép
Kép
banya1
 
 


Szilvi: hát kiabált egy sort, meg utána vagy 2 órát, de azóta úgy alszik, mint akit fejbevertek... igyexem borogatni a helyét de képtelenség, ha fenn van, azért, ha meg alszik, azért.

Banya: szívből gratulálok nektek!!! Majd kérünk képeket!!!! :D

pogacsa
 
 


Üdv!
Gyors bekukk, Peti szundizik, igaz, marhára nyugtalanul.
Lányok édik!
Szilvi, gyógyulj gyorsan!
Banya, hatalmas gratula, ha lesz időm, frissítem a táblit!
Most ennyi.
Pusz. Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Úgy látom ma velem van tele a babanet.

Pogi!
Még szerencs, hogy mostmár kevesebb oltást kapnak bébik.
Borzasztó rossz érzés amikor az ember gyerekét megszúrják.

Szilvi!
Gyógyulj meg, remélem a gyógyszertől jobban leszel.Nekem Katánál volt mellgyulladásom és én is kaptam antibiotikumot.Egy nap alatt levitte a lázamat.

doren!
Édike a kisasszony a kisruhába.

Ma megkaptam a DM üzlettől a baba bónusz program kezdőcsomagját. Elég szegényes van benne egy kis tégely sudocrem, mosószerminta, kuponfüzet amibe különböző termékekre vannak pár száz forintos kedvezmények.
Ezekhez úgy jutottam hozzá ( aki nem tudná azoknak írom), hogy a dm üzletben van egy űrlap amit ki kell tölteni és hozzácsatolni a baba születési any.kiv.-ának fénymásolatát . Ezeket le kell adni a boltba és 1 hónap múlva küldenek egy levelet, hogy mehetsz a kezdőcsomagért a boltba.
Végülis nem rossz mert egy csomó babaterméket olcsóbban lehet majd megvenni és 3 termék ingyen van.

Segítsetek!
3 napja kevesebb a tejem kb 100 gr-al naponta. Egyenlőre még gyarapodik Pannus, de akkor is aggaszt mert pont most kellene a tejmennyiségnek növekedni. ( tegnap volt 6 hetes)
Várom az ötleteiteket mert egy kicsit magam alatt vagyok ettől.
katus73
 
 


Sziasztok,

Koszi a tippet... Eddig mi is probaltuk az osszehuzott fuggonyt, de nem sok sikerrel. :( Talan kiprobaljuk a halozsakot is, ha egy kicsit huvosebb lesz. Egyebkent mi is igy tartjuk, nappal egy body, es este+ egy ujjatlan halozsak.

Ma teljesen ossze-vissza eszik, orankent, kb. 20-30 grammot, igy nem tudom meg lesz-e a napi "norma". Szerintem nem:((
A lecsoval en is probalkoztam, mert en is nagyon szeretm, de Andrisnak nem jott be igazan, faj a hasikaja. Majd jovore.
Most megyek egy kicsit pihenni, hogy legyen tejci.

Udv: Macsek[/quote]

Kép

Kép
macsek7
 
 


Üdv!
Pil, megnéztem a képeket, helyesbítenék: Macseknak (ahogy a vonalzón is olvasható) Andrisa van, nem Petije. :D

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Katus.Amit kapsz emailban PHPBB kód,azt kell bemásolnod a profilodban az aláirához.Azt meg fent találod,a segédleteknél hivd elő a profilt.
nem tudok reagálni,de próbálok még jönni,nagyon nyügik vagyunk dél óta. :( :( :(
látom nem csak mi,Macsek nekem is csak nyammogott ma,nem evett rendesen.sztem ez a hülye idő,én is kivagyok tőle.
Szilvi:gyógyulj meg hamar.nem küldted a képet még.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Ex:köszi.Nem tudom honnan szedtem,tiszta dinka vagyok.de legalább Te megnézted!!Pusz

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


A hócipőm kivan,anyósom megint megsértődött mert nem kérek sárgabarackot. :twisted: Már mondtam párszor hogy nem eszem,mert fáj tőle Ameli hasa.

Most letettem aludni,az ujjacskáját szopizva beszélget a békákkal(textilkönyvön),és közben nyűglődik.Nem tud elaludni,pedig már nagyon fáradt.

Katus:sok folyadék,sok pihi,szaporitó fejés,sok szopi,homeós bogyó.többet én sem tudok.

Szilvi:most olvasom ,39,8????????????????????Te jó ég,mit szedtél össze?Az előbb ezt 37,8 -nak olvastam.Van egy jó tippem:páros izzadás!!! :D :D

Doren:nagyon cuki a ruci,főleg hogy alul össze lehet kapcsolni.nem tudom lányos anyukák ti hogy vagytok vele,de én a rendes kisruhát nem szeretem a mig ilyen kicsi,mert ahogy felveszem csak csúszik mindenfelé.Én csak akkor fogok ruhát adni rá ha már járni fog.

Van már vmelyik babának fülbevalója???

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil ! Itt vannak a képek amiket ígértem Kép Kép

Kép

Kép
katus73
 
 


Na mégegyszer

Kép

Kép
katus73
 
 


Nagyon cuki!!!!!!!!!!,az alvósat teszem a tablóba.Látod megy ez.(vonalzó) :D

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Katus,
próbálj megnyugodni, sztem semmi gond, nekem sem mindig annyit szív Peti. Lazíts, pihenj. Ha Pannus gyarapodása stagnál pár napot, az sem gond. A többi tippet leírta Pil.
Ha mégis gond lenne: www.lll.hu (telefonon vagy személyesen is segítenek)
potter_76
 
 


Sziasztok,

Kicsit eltűntem, mert a gépem úgy döntött nem hajlandó működni.

A tejcsi növelésére anyósom csodareceptje a Tahini nevű szezámkrémpor, amit egy kis akácmézzel esetleg pár csepp citrommal kell elkeverni és napközben ezt nyalogatni. A környezetünkben mostanában sok baba született, és ahol kezdett elapadni a tej, ott is segített állítólag. Ráadásul a védőnő is ismerte amikor megemlítettem neki. Ezt a port reformélelmiszer boltban lehet kapni. Amit még észrevettem, ha szorosabb melltartó van rajtam hosszabb ideig, akkor is kevesebb lesz a tej kicsit.

Így visszaolvasva a hozzászólásokat, már nem tudom ki kérdezett a mellszívókkal kapcsolatban.Nekem van Medela elektromos, és aventes kézi is. Az elején nem tudtam használni a kézit, pedig a kórházi szobatársamnak nagyon jól ment, tehát tudtam, hogy elvileg működnie kellene. A kudarc miatt az elektromoshoz fordultam, de az nagyon macerás volt, mert a hangja miatt el kellett vonulnom zárt ajtók mögé, és hát elég brutális a mellbimbóhoz is. Aztán próbálkoztunk az aventtel, és rájöttünk a nyitjára, ami nem más, mint a türelem. Az elején nehezen indul meg a tejleadó reflex, és ekkor úgy érzi az ember, hogy nincs is vákum. Türelmesen kell pumpálni, mert amint elindul, már nagyon jó, és sokkal kíméletesebb is. A reflex beindulását lehet segíteni az előzetes masszírozással, ha nyugodt vagy, és közben a babára gonolsz. És még valami kis tükk, ami feltűnt: nem mindegy hogy a tölcsérben hogy állnak azok a "virágszirmok". Én fejés közben is szoktam masszírozni, nyomkodni a mellem, mert akkor sokkal jobban jön a tejcsi.

Nekem már szinte teljesen visszament a hasam, csak a felszedett háj maradt. Ruhákban azért van szerencsém, mert én épp a terhesség elött fogytam le, ezért most a rajtam maradt súllyal olyan vagyok, mint kövérebb koromban, így azért tudok turkálni pár darabot, ami rámjön. Azért szeretnék visszafogyni a terhesség elötti súlyomra, ami még 8 kg mínuszt jelentene, de az is igaz, akkor se lennék sovány.

Én ettem lecsót, de nem láttam, hogy ez gondot okozott volna, viszont a gombával meggyűlt a bajunk. Én már nem is tudom követni mit ehetek, és mit nem.

amandi
 
 


Katus!
Napi 3 liter folyadék, fejés szopi után, laktoherb tea és sok pihenés, semmi idegeskedés, na meg vaniliás karika fagyival :) Ez a sok tejcsi titka.
Honnan tudod, hogy pont 100g-al kevesebb a tejed? Minden szopi előtt és utána méred a babát?

Ma Blanka is nagyon nyügi volt egész nap.

Pilchard!
Az alsó linket nem tudom megnyitni. Van valami jelszó? Berakod a kisrucis képet, amíg nem találok kedvenc képet?

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Összeírhatnánk, hogy mit nem lehet enni, ha van kedvetek.
Én pl azt hallottam, hogy málnát, epret, ribizlit illetve ezek társait vagyis az apró magvas gyümölcsöket sem szabad, mert allergizálhat. Azt tudom, hogy 1 vagy 2 éves korig ezeket nem szabad adni, de azt nem tudtam, hogy az anyatejen keresztül is allergizál. Pl a tehéntejet sem ajánlják korlátlan mennyiségben szintén az allergizálás miatt. Brokkoli, karfiol, bab, lencse, kukorica, káposzta, stb zöldségeket meg azért nem mert fújosak. Most hírtelen ennyi. Esetleg kiegészítés??? Mézet pl nem hallottam hogy rossz lenne, pedig szerintem az is allergizál. Fene tudja mi hogy megy át az anyatejen keresztül.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


összevontam a babákat!!!!!

Én alig ehetek vmit,lecsót pl.imádom,de most rá sem nézhetek szinte.
A szezámmag jó tejserkentő,én irtam nektek vmelyik nap,mert ettem szezámos csók nevű sütit,de fájt a hasa Amelinek.Akkor azt hittem attól,de közben ettem paprikás vajkrémet is,lehet inkább az volt a bűnös.Na újra próbálom holnap a szezámmagot.

ki mit tud?mikor jelenik meg amit eszel a tejben,és mikor tünik el?

Fairy:nem ezt igérted ám!!!!! :D :D :D Merre vagy?

Ja,köszi Pogi.Már hiányzott.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Üdv!
Nyanya, jól tudod, aprómagvas jó sokáig nem ajánlott. Nekünk pl. mikor Peti pöttyösen jött a világra azt mondták, hogy akár ettől is lehetett (hozzáteszem, épp a szülést megelőző hét végén nyakaltam be egymagam több, mint fél kiló földiepret). Szóval akár a méhlepényen keresztül is okozhat allergiát.
Viszont ezek az élelmiszerek, ahogy Te is írtad, csak allergizálHATnak. Tehát nem mindenkinél. Na meg, hogyha mindent elhagynánk, ami pl. B vagy K betűs...éhen is halnánk, na meg a bébik is. Na jó, enyim gyerek nem a tápi miatt...

Nyűgösség?? Peti fél négy óta alszik, csak a kettővel ezelőtti hsz-nél nyöszörgött egy kicsit, de azt is csukott szemmel... Néha mocizik, azt alszik tovább... Pedig ma csak 4*165 ml tápit evett, na meg amit esetleg kiszívott a cicimből. Szóval a mai fürcsi elmarad...

Katus, Pannusnak nagyon édes haja van. :)

Pil., nincs mit. :) Képzeld, a mi kocsink is elromlott, a férjem ma vitte be Pesten egy szervízbe. Pusztán 20 rugónk bánta, de most jó. :)

Na lépek, asszem kelés lesz a nóta vége.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Na egyelőre csak mociboci volt, szerintem, ha felkel, éhes lesz, mint egy farkas...

Mára ennyi voltam, végén tábli. :)

Kép

Kép

Na, ez is megvan.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Ma este jöttünk vissza Julcsival Pestre, már egy kicsit olvasgattam szopi alatt, de még nem értem a végére.
Most csak annyira ugrom be, hogy teszek fel képeket, a kedvenceket. :)
Az egyiket már láttátok, csak most egy kicsit jobb minőségben, a másikon meg apával vannak büfi után.

Holnap jelentkezem! :)

Jó éjt! És puszi!

Kép

Kép
Hát nem tiszta apja lánya? :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Pilhard!
Köszi a képfelrakást.
Hogy mennyi idő alatt megy át a tejbe amit eszünk és mennyi ideig tart, majd megkérdezem a védőnőtől. Ti is kérdezzétek meg és majd egyeztetünk és átlagot vonunk :lol:

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok,

Hat a mai napunk nekunk is katasztrofa volt. Megint nem akart aludni egesz nap, persze most estere hulla faradt lett, alig tudtam 1 ora alatt 20 grammot belediktalni, mert nem volt ereje szivni a cicit. Delutan is haromszori kiserletre sikerult a 100-at elernunk. :((( Nem tudom, milyen ejszakank lesz.:(((((

Az a tejszaporito valami, amit mezzel lehet osszekeverni, van mas megoldas is a mezen kivul, mert allergias vagyok ra, de megprobalnam bevetni. Mondjuk ugy erzem van eleg tejem, de ki tudja mikor lesz ra szukseg.

Potter: a 2006 Július 25 Kedd - 18:14-as hozzaszlasom kezdeten Neked koszi a tippet. lehet, hogy megprobaljuk bevetni a vasszigort is, ez nem megy, hogy egesz nap nem hajlando aludni, es estere nincs ereje enni. Holnap lesz 6 hetes, ez lesz a napja, hogy megprobalom megerositeni a szivemet. Vegulis az O erdeke! Azt meg nem tudom, hogy fogom tudni elviselni egy ehes csecsemo sirasat. Remelem, hamar megtanulja, hogy akkor kell enni, amikor ott a cici elotte.

Mar en sem tudom, mit ehetek, sokszor csinalok turos csuszat, es altalaban valami krumlis etelt. Anyosom holnapra csinal nekunk krumplifozit, mar nagyon varom. Minden fozit imadok!!!

En inkabb meg se kerdezem a vedonomet semmilyen temaban. Mar hetek ota nem is jott, nem mintha hianyozna, de mindig azt csinalja, hogy kora reggel telefonal, hogy akkor itt van nalunk 15 perc mulva. Mi meg a ferjemmel olyankor halal komaban vagyunk, olyankor meg tudunk aludni. Illetve tudnank. Most mar azt csinalom, hogy kikapcsolom a telcsit.
Udv mindenkinek: Macsektol

Kép

Kép
macsek7
 
 


Jó reggelt!

A férjem elszálította Katát az oviba így most van időm reggel írni neketek.

Nagyon köszönöm mindenkinek aki írt a tejmennyiséggel kapcsolatosan. Már sokkal bizakodóbb vagyok nagyon sokat segítettetek.Végül tenap estére 670 gr lett a vége.

Macsek!
Tergnap az én babám is összevissza evett összesen 9x és volt, hogy csak 50-60.( Mondjuk 3 napja ez megy)
Lehet, hogy azért van mert 6 hetes korukban megnő a tej igényük és ők így próbálják szaporítani az anyatejet?

Pil!
Leírnád még egyszer ezt a szaporító fejést légyszi.
Szuper a tabló nagyon ügyes csajszi vagy.
Potter!
Tegnap az lll. is megnéztem már majdnem kívülről tudom.

Amandi!
Köszi a csodareceptet ki fogom próbálni csak előbb kiváncsi vagyok Pil tapasztalatára is. Hallod Pil várom a beszámolót a szezámmagról.

Nyanya!
Igen minden szopi előtt és után is mérem egyenlőre Pannát.
Azért mert Amikor Kata 3 hetes volt elvittem a védőnöhöz és kiderült, hogy 3490-ről visszaesett a súlya 3200 gr-a (3500 született)
Nagyon magabiztos anyukának éreztem akkor magam hiszen mindíg úgy éreztem, hogy dől a tej és ezért mérlegem sem volt.
Sajnos ezután a kis boltás után mindíg ki kellett egészíteni egy kis táppal is a szopit .
Na akkor megfogadtam, hogy ez még egyszer nem fordulhat elő ezért mérem most Pannust. Azt még nem tudom mddig fogom mérni de lehet, hogy nem sokáig mert nagyon lelóg a mérlegről.

Egyébként naponta 2 liter Laktoherbet iszom + ásványvíz.

Pannusnak ma van a névnapja.

Kép

Kép
katus73
 
 


Jó reggelt!

Katus:BOLDOG NÉVNAPOT PANNÁNAK!
Szaporitó fejés:7-5-3-1 percig fejni felváltva a két cicit.Tehát:7 perc egyik,7 másik,5 perc egyik-öt másik.Azért irom igy mert én nem tudtam értelmezni mikor először hallottam. :D :D

Veszek ma szezámmagot és majd irom az eredményt!

Macsek:a védőnőd elég dinka lehet,jól teszed hogy kikapcsolod a telefont.Jó hogy hajnalban oda nem állit.
Sajnálom hogy ennyit küzdötök.Megint csak az én véleményem,de leirom,egy kisbaba- főleg hat hetesen nem tud manipulálni,ha sir akkor annak oka van,és én nem tudnám hagyni sirni,de kivánok Neked sok erőt,meg kitartást!!Megkérdezhetem hogy miért ragaszkodsz annyira az előirt mennyiséghez,hogy annyit kell ennie?Ird már le légyszi egy napotokat,hogy mikor eszik,mikor mennyit sir,stb,,.de csak ha van kedved,kiváncsi vagyok,és hátha tudunk segiteni.

Ex:ne is mondd,most meg aksit kell venni. :( péntek reggel megyünk szikszóra,és nem akarunk vhol félúton ott ragadni,igy inkább megvesszük még a héten.Az is kb.egy huszas.Olyan könnyen elmegy a pénz.......
Mi az a mociboci????????

Mézgombi:jó hogy visszatérsz, gyere gyakran!!!!!!!!!Milyen volt lent?Gondolom szuper!

Ma is pokol van,ráadásul mosok,vasalnom is kell,porszivózni,boltba menni,áááááááá,még belegondolni is szörnyű.nem is beszélve arról hogy a hajnali fél 1-es kaja után Amelita nem akart aludni,megint ott ültem a kiságy melett,elég kóma vagyok.
Nektek szokott ilyen lenni,hogy nem alszik vissza éjszaka rögtön??
mit csináltok olyankor????

na megyek,kicsit dógozok is.
Puszi

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil!
Köszi a szaportó fejést. Ezt hányszor kell csinálni naponta?
Panna köszöni a köszöntést.
Én már kitakarítottam csak az edédet kell megfőzni.Azt hiszem sajtos palacsintát fogok csinálni, persze csak ha Panna hagyja.

Ma jön a védőnő.
Egyébként nekem a múltkor azt mondta, hogy hagymát ne egyek nyersen és az uborka héjja is gondot okozhat, és hát persze az összes többi puffasztó étel ill. aprómagvas.

Kép

Kép
katus73
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?