Új privát üzeneted érkezett!

SZÜCSI:Gratulálok!Sok Boldogságot Nektek!!!

Nyanya:elszállt az agyam,nem is mondok inkább semmit a csecsemősökre,örülök hogy végül minden jól megy.

Küldjön már légyszi mindenki (aki akar)egy legkedvesebb képet a babájáról,és felteszem őket egybe mint a múltkor.Oksa?

Dögmeleg van.Voltunk boltba,vasaltam,fürödtem,most heverek.Képzeljétek,Ameli este evett negyed 7-kor,fél 8-kor fürdött,és nem kellett neki utána a cici.tök kétségbe voltam esve hogy éhen fog halni-szivta is nem is_,peti mondta biztos nem éhes,mert akkor sirna.na mit gondoltok meddig aludt?fél 3-kor kelt 1 helyett.hát tényleg nem volt éhes. :D :D néha meg tud lepni miket produkál.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok,

Pil, hova kuldjem a legkedvesebb kepet?

Nyanya, igen en is hallottam eleg rosszakat a Szabolcs utcarol...

Kepzeljetek, ilyen meg nem volt, hogy nekem kellett felkelteni a lurkot. Tegnap este furcsi utan alig alkart enni a Csibe, jol bealudt... Ezekutan hajnalban, fel 6-kor nekem kellett felkeltenem, hogy szivja ki a mellem, mert ugy be volt allva, mint egy marvanyszobor. Nezett is nagyot, hogy anya mit akar, de szepen teljesitett! Ezutan meg jo sokat lefejtem....

Most megyek szorakoztatni, tegnap vettunk jatszoszonyeget, most avatjuk fel. :)

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Lanyok, ti mit csinaltok ilyen melegben a babanak a konyok hajlataval, terdhajlataval, nyakival, hogy ne pirosodjon be, ahogy megizzad?

Kép

Kép
macsek7
 
 

 
 

Sziasztok!

Most találtam rá erre a topikra, és szívesen csatlakoznék.
Andi vagyok, 2 napja múltam 30, a kisfiam pedig alig több mint 2 hete, 5-én született a Szent Margit kórházban. A születési adatai: 49 cm és 3100 gramm. Nálunk ő az első gyerkőc.
Szerencsére elég jó baba, az egyetlen gondunk az, hogy nem akar ciciből szopizni, így fejnem kell és úgy etetni üvegből. Emiatt aztán kicsit többet igényli, hogy foglalkozzunk vele, hogy ölbe vegyük, mert hát az etetéskor ezt nem annyira kapja meg. Még szerencse, hogy tejem egyenlőre van bőven, pedig aztán neki van étvágya. Tegnapra már 3400 grammot nyomtunk :)

A meleg nálunk pont fordítva hat, ő bealszik tőle, de annyira, hogy alig bírjuk felkelteni, bármit csinálunk.

Gratulálok minden kisbabához gyönyörűek egytől egyig, ráadásul nem csak én szeretem nézegetni a képeket, hanem apuka is :)

Andi

amandi
 
 


Amandi:üdv nálunk!
miért nem akar szopizni a babó?még jó hogy le tudod fejni a tejcsit.Hogy hivják a fiadat?

Macsek:teljesen jogos a kérdés :D ,kiraktam a cimem.
Én leginkább semmit,esetleg behintőporozom.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Macsek!
én fürdetés előtt olajos vattával törölgetem a hajlatokat, de szerencsére nekünk még nem pirosodott be.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Most ebédelek.meggyszószt!!!:):):):):):)
nyamm-nyamm!!Nagyon fini!!!!!!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Doren:biztos Isten is igy akarta,képzeld reggel nem indult el a kocsi :( ,após bevitte petit dolgozni,és majd egy haverja fogja hazahozni,aztán szerelnek.most itt törhetném a fejem hogy menjük be a dunapartra.

a ventillátor rám van irányitva és igy is pusztulok el.biztos azért nem irtokTii sem,ami nagy kár.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Doren:biztos Isten is igy akarta,képzeld reggel nem indult el a kocsi :( ,após bevitte petit dolgozni,és majd egy haverja fogja hazahozni,aztán szerelnek.most itt törhetném a fejem hogy menjük be a dunapartra.

a ventillátor rám van irányitva és igy is pusztulok el.biztos azért nem irtokTii sem,ami nagy kár.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


A kisfiamat Márk Dánielnek hívják.

A szopizás már a kórházban elromlott. Már az elején sem volt igazán erős az inger benne, ráadásul neki kicsi volt a szája az én nagy mellemhez, de kitartó próbálkozással meg tudtuk volna tanulni, hogy is kell, mert akkor még érdekelte a dolog. Császárral szültem, és az első 2 nap csak 3 óránként hozák oda nekem, sokszor meg akkor épp úgy aludt, hogy alig, vagy egyáltalán nem lehetett felkelteni. Pedig azért voltak próbálkozások részéről. A csecsemő osztályon meg persze éjjelente és napközben meg itatták cukros teával. A cumi, amiből adták neki olyan volt, hogy amikor megdöntöttem, csak úgy folyt belőle. Csodálkozom, hogy nem nyeltek félre a babák. Amikor már átkerültem a baba-mama szobába, ott is kértem segítséget, hátha máshogy, más testhelyzetben jobban menne.Volt aki segített, de 2 percnél többet nem igazán áldoztak rám, pedig itt türelemre lett volna szükség. Később aztán beijesztettek a csecsemősök, hogy sokat fogy a baba (3100-ről ekkor lett 2900), és be fog sárgulni, adjak neki tápszert. Amint egyszer kapott egy pici tápszert a nagylukú cumiból, a mellett teljesen elutasította, szinte hisztirohamot kapott tőle, hiszen az munkás, nem csak úgy folyik belőle. Rögtön váltottam saját cumisüvegre, de már késő volt. Azóta próbálkozunk, nem adjuk fel a reményt, de pár alkalmon kívül, amikor cuppogunk párat, csak sírás, ordítás van. Pedig hallottunk sok trükköt, és mindent kipróbálunk. A lényeg az, hogy van tej, tudunk neki természetes táplálékot adni, bár ez a fejés sok időt elvesz a picurkától.

Szerencsére én nem szenvedek a melegtől, jól bírom, és a lakásunk is elég hűvösnek mondható.

amandi
 
 


Huh, Kisvirág, nem irigyellek a legfelső emelet miatt...

Pil, MILYEN AZ A TEJCSINÖVELŐS FAGYI??? hmmm... én itt önámításszagot érzek! :D :D :D :D :D Na látom, megint veled van tele a bnet :)

Szilvi, tök jó az a buli ötlet!!!! :D Lehet, h kedvet kapok én is szervezni egyet Anyuéknak! :D
Hm én most inkább nem kérek a modellekből, elég idegesítő az egyszerű hétköznapi laposhasúakat látni az utcán...

Csibemanó: a szültörtömre vagy kíváncsi? Azt már leírtam, a 103. oldalon van május 20-i dátummal.

Amandi, üdv itt! :) Ha érdekel, te is olvasd el a történetem! Mi is cumisüvegeztünk sokat, 2 hétig tápiztunk is, de fokozatosan át lehetett nevelni cicire!

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Minden nap elolvaslak benneteket, de egyszerűen nincs erőm írni. 30 fok van ebben a szar panelban, és erőm 0

Üdv az újaknak. Még jó, hogy mindig tudunk gyarapodni. :lol:

A friss babásoknak hatalmas gratula, sok tejcsit, és nyugodt babát kívánok nekik. :lol:

Csajok viszont most segítséget kérnék. Valaki, talán Ex. babájának, (bocsi már kicsit feledékeny vagyok) volt valami hányós kórsága. Az volt az a rotavírus?
Szóval a lányom úgy tűnik, mert mérleg nincs, hogy elég sokat eszik egyszerre, már főleg, akkor ha tudok kicsit pihenni és tele van a cickó. Kb. 3 napja, nem minden alkalommal, de büfiztetéskor visszaöklendezik egy kis tejcit. Most így azt mondanám, hogy kb. 10 ml-t. Úgy gondoltam, hogy nagyon tele van a gyomra és ezért jön neki vissza. Viszont a legutóbbi etetés után büfiztetés közben szinte mindent kihányt, nekem is pólót kellett cserélnem, a pelus is tiszta tejci volt, meg a gyerek is. Szóval most eléggé meg vagyok ijedve. Szóval akinek volt ilyen írja már meg, hogy kezdődött, meg hogy volt a babával. Előre is köszönöm.
Most úgy vagyok vele, hogy megvárok még két etetést és annak a következményeit, és ha megint hányna, akkor beviszem valamelyik kórházba. :cry:

Most ennyi voltam. Már készül az én születéstörim is, csak arra se nagyon van enerigám ebben a melegben.

Sziasztok, Edit
kanyin
 
 


Sziasztok, lányok!!! :)

Kende fiam beájult a vállamon, most leraktam, megpróbálok írni, max. félbehagyom… 8)

Pil!
A kiscsajod annyira zabálnivaló… Apának is mutattam a képeket, nem akarta elhinni, hogy még csak két és fél hónapos.

Kisvirág!
Köszi a kérdést, jól vagyunk, Kende babám jobban bírja a meleget, mint én… :roll: Elég jó kisfiú, most épp annyi, hogy többet cicizik, mint szokott, szerintem a meleg miatt. Amúgy az éjszakát átalussza egy ébredéssel, és napközben is alszik általában délelőtt és délután is (délután az anyjával együtt… :D ) Nálatok mi a helyzet? A Ti Kendétek hogy bírja ezt az iszonyú hőséget? Jó a kép, ki van terülve szegény, mint a gyalogbéka… :D

Pogi!
Gergőcske nagyon édes a lavóros képen! :lol: Remélem, jobban vagy. Nem is hallottam még erről a vírusról… :?

Fairy!
Üdvözöllek én is a csapatban!

Szilvi!
Nagyon édes a csajod! Vaníliás karika hmmmmm…………. Én dinnyét zabáltam be ma ebéd után… :twisted:

Csibe!
Szerintem a babáknál nincs jobb fejőgép…

Macsek!
Igen, normális, ha kemény a kukijuk, én ilyenkor ráteszem a pelust, mert jönni szokott a „zuhany”!!! :P És én is hintőport használok a meleg miatt a hajlataiba, este fürcsi után is be szoktam porozni, meg néha csak úgy napközben is.

Szücsi!
Gratulálok és nagyon-nagyon jó egészséget, sok tejcsit kívánok!!!

Amandi!
Üdv köztünk! Kár, hogy a kisfiad nem tud szopizni, a csecsemősökre inkább nem szólok semmit… :evil:

Kanyin!
Épp az előbb dobtam le én is a pólómat, mert Kende babám akkkkkkorát bukott, hogy csak na, még a padlóról is fel kellett törölnöm… :wink: Egyelőre nem ijedek meg, nálunk elég gyakori, hogy nem tudja, mennyi az annyi, és többet eszik a kelleténél, aztán megy vissza a feladónak…Ha többször nem fordul elő ma, akkor ez is csak ilyen volt. Nincs láza a kicsinek? Lehet, hogy ő is csak túlette magát, nem?

Most egyelőre még alszunk (mármint hogy a csöppöm alszik, anyja meg kihasználja az alkalmat, és babanetezik... :lol: ), bár néha-néha fel szokott nyüszögni, gondolom, álmodik, esetleg a szelek… Éjjel is akkorát rotyizott, hogy felriadtunk rá… Aztán meg a röhögéstől alig bírtunk visszaaludni… :lol:
Kérdés: nálatok is van olyan, hogy a gyerkőc lába mondjuk pelusozás közben egyszer csak elkezd remegni??? :shock: Nem tudom, miért, talán attól, hogy megerőlteti, és az izmok elfáradnak? Rossz látni, bár neki (úgy tűnik) nem okoz gondot…

Pusszantás Nektek ebben a nagy melegben, aki teheti, menjen vízpartra!

Sziasztok!

Kép
Kép
norwell
 
 


Pogi
Köszi, elolvastam.
Csak bíztatás képpen: a sógornőmnek is ilyen méhe van mint neked, a lányát a 33. hétre szülte, tavaly tavasszal született a kisfia a 38. héten :) Az elején volt neki egy kis probléma (vérzés), valószínű a másik üregben is volt neki egy megtermékenyült beágyazódott petesejt, ami sajnos elment, de a helyzetet nézve, jobb is, hisz a másik baba is veszélyben lett volna. Nem emléxem, bocsi, sövény van a méhedben vagy más a helyzet, neki az van. Most gondolkodnak a harmadik gyerkőcön.

Nowell
Igen, ők a legjobb fejők, sőt most hogy már éberebb és erősebb, erősebben is szív. Van, hogy fél-egy óra múlva visszarakom a cicire, mert még nyűgösködik és láss csodát megint tud belőle szopizni :)

Amandi
Üdv. közöttünk. Hát a csecsemősök a legtöbb helyen sajnos így állnak a dologhoz. Én kiakadtam azon, hogy azért mert császáros vagyok akkor amíg fel nem tudok kelni nem kapom meg a gyerekemet, csak ha van valaki velem/nálam. Lásd szülőszobán a férjem, vagy a szülésznőm, illetve amikor már kikerültem a kórterembe akkor egy hozzátartozó. Pont ez az időszak az ami a legfontosabb. Szerintem az ő dolguk és kötelességük lenne ilyenkor igenis kivinni az anyukának a babát és segíteni. A szülőszoban a férjem segített mellre tenni a babát (hajnalban), aztán reggel hazajött, 10h körül vittek ki a kórterembe és 2h-kor kelhettem fel, azért is könyörögni kellett, hogy jöjjön valaki segíteni, aztán mentem is a fiamért, mert nekik eszükbe nem jutott kihozni.
Mert az igaz, hogy csak ketten voltak, de nincs egyfolytában dolguk. Volt olyan a lányomnál, hogy a csecsemőosztály ajtaja tárva nyitva a fél sereg gyerek üvöltött mint a sakál, a csecsemősök meg az erkélyen dohányoztak...no comment. :evil:

Pil
Vaniliáskarikát beszereztem, tudod az utolsó remény a fejenállás előtt :lol: :lol: :lol:

Csajok a lányom strandol, annyira irigylem és hiányzik a kis piszok,olyan kiváncsi lennék mit alakít. Ja és (lekopogom) két napja napközben bilibe pisilünk, utána jön, hozza a bilit és kiabál, hogy anya ügyes voltam, aztán megyünk együtt kiöntjük a wc-be és élvezi, hogy megtörölheti a wc-papírral a puncusát.

Jaj nem is meséltem, tegnap a lányom mit alakított. Futkározott kint az udvaron és fogalmam nincs hova figyelt, pedig előre nézett, de nem látott és nekiszaladt az apja motorjának, pont az orrát ütötte meg szegénykém. Ezt annyiszor eljátsza itt bent is, pl fut, de nem előre néz és nekiszalad az ajtófélfának, vagy az oszlopnak (konyha és az előszoba között van egy oszlop). Olyan kis kelekótya!

Na emlegettem a vaniliáskarikát csorog is a nyálam, megyek benyomom.

Pussz:
Csibemanó

KépKép
KépKép
*csibemanó*
 
 


Üdv!

Táblit frissítettem, de asszem csak holnap lesz belőle vmi, mert mocorog Peti.

Szücsi, hatalmas gratula! Mi lett a neve a lányzónak?
Amandi, üdv itt! Nem tudom, de érdekes, hogy a fiad ennyire elutasító a cicivel. Peti születése után egy hétig kórházban volt, az első 4-5 napon kórházi cucliból kapta a kajcsit, utána vittem saját cuclisüveget, azzal se volt gond. És szívja a cicimet is, igaz "feleslegesen", mert ami benne van, az max. előételecskének vagy desszertecskének jó. :D
Pil, nekem beteheted innen a Skodás kifogós képet! Letöltöd, vagy küldjem át mélben?

Fütyifelállás: Petinek is van, aztán lelohad, és jön a pisi. :)
Pirosodás: én egyelőre nem teszek rá semmit. Ill. lassan elkezdem testápolózni. A hintőport nem akarom rá kipróbálni, mert elég könnyen kiszárad a bőre...

Kopp-kopp, asszem a gyógyulás útjára léptünk. Peti tegnap megint ötször evett, és csak reggel kakilt.
Szerintem ma is csak ötször fog enni (du. kettőkor evett, és azóta alukál, de ahogy írtam, néha mocizik, nem tudom, mi lesz belőle), igaz, ma de. kétszer volt széklete...de ez legyen a legnagyobb bajunk! :)

Na, most ennyi.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Nálunk ma nagyon nyűgös nap van, Boginak fáj a hasa. :cry: Van még valaki, ahol hasfájós a baba? Mit lehet csinálni? Azt hallottam, hogy masszírozni kell, de hogyan?

Köszi a további üdvözléseket is, nagyon kedvesek vagytok!
Remélem, hamarosan nekem is sikerül teljesen beilleszkedni, és jó sokat tudok majd írni. :)

Most csak ennyi, mert Boginak fürdés van. Megpróbálok majd kicsit később benézni, remélem, az altatás hamar meglesz, szegénykémnek nagyon kemény napja volt!

Szép estét nektek!

KépKép
fairy
 
 


jó reggelt!

Ex:küldd el ha nem gond!!

Norwell:köszi,meg is szoktam zabálni Őt mindennap!!!! :D :D

Pogi:tudod melyik a tejcsinövelő fagyi?Mindig az amelyiket éppen eszed :wink:

Csajok:a vaniliás karika Szilvi gyengéje,én nem is szeretem(na jó,ha éppen nincs más lecsúszik egy-kettő :D )

Kanyin:hogy vagytok?ugye nem kellett dokihoz menni?

Fairy:sajnál-sajnál.Repülős póz-kép van róla az előző oldalon.infacol,vagy espumisan csepp,nekünk egyik sem használt,igy a doki irt fel görcsoldót-papaverin.
És sok kitartás,mert ha hasfájós az vagy 6 hétig,vagy 3 hóig eltarthat.

Amelita is ma nem tudom a meleg vagy mi miatt de este annyit sirt,alig akart aludni már du is.,a kádba persze vigyorgott,utána meg csak a bömbi,már ott voltam hogy Peti elringathatja,de még úgy is sirt,cicicn is,de a végén csak elpilledt a cicin,és akkor be tudtam rakni az ágyába.

Nem küldtök képet?ejnye -bejnye

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


ha jól számoltam-minden újat beleértve-akkor 20 fiúnk és 18 lányunk van.De majd Ex megerősit hogy igaz e,vagy elszámoltam.
Elég jó az arány,nem??? :D

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Pil!
Ha ide felteszem a képet ( ill. a férjem) akkor az úgy jó lesz?

Képzeld tegnap vettem a Sparba 2 doboz Vienetta jékrémet mert csak 299.-ft volt egy doboz.
Nagyon gyorsan meg kell ennem ha tartani akarom magam a hétfői önmegtartóztatáshoz. :roll:
2 hete nem mertem ráállni a mérlegre mert azt gondoltam, hogy biztosan híztam egy csomót a napi 1-2 jégkrémtől., de hál Istennek semmit nem nőtt a súlyom. ( Na nem is csökkent)
Mi lenne ha nem ennék édességet akkor csonttá soványodnék?

Fairy!
Mi most Gripe Watert használunk és mintha ritkulna a hasfájás mondjuk lehet, hogy egyébként is múló félben van.

Andi!
Üdv közöttünk!
Gondolom azért minden etetés előtt rárakod a cicidre a babádat.
Szerintem ha elég kitartó vagy akkor egyszer csak rájön majd, hogy kell bekapni és szívni. Addig meg csak fejjél szorgalmasan.
katus73
 
 


Vettem Avent melltartó betétet (50 db 2100.-ft), nem rossz de a chiccot nem éri utol.
Reggel lemértem a 2 betétet ami egész éjjel a melltartómba volt és a 2 együtt 40gr volt.Ezenkívűl szopott 1-kor 120-at 6-kor 150-at Panna. Most reggel 6 óta alszik az én cicim pedig mindjárt ferobban úgyhogy megpróbálom felébreszteni.

na pá-pá

Egyébként hol vagytok?
katus73
 
 


Sziasztok!

Norwell. Valószínű igazad volt, mert azóta nem volt ilyen kidobós akció. Valószín, hogy egy habzsolháp, mert akkor éppen nagyon tele volt a cicim, és a kisasszony csontra leszívta. A kis két hetes gyomra meg még nem igazán bírt ekkora mennyiséget befogadni, ezért aztán visszafele jött. :?
Pil, köszi az érdeklődést, szerencsére úgy néz ki, hog sokat akar a szarka. :lol:

A babák nagyon édesek egytől egyig. Jó őket nézegetni, nemrég még csak a pocakokat sasoltuk. :wink:

A vaniliás karika nekem is a gyengém, de csak egy gatya jön rám, az is anyué. A többihez még kéne vagy 5 kg-ot fogyni. Mikor fog az lemenni. De a pocakom már teljesen lement, csak még egy kis háj reng rajta. :oops: Na, attól kéne megszabadulni. :roll:

Csajok miért van az, hogy egyik nap tök jól van tejem, már úgy értem, hogy megdagad a cickóm, máskor meg nem. Most éjjel is viszonylag jól aludtunk, igaz, hogy csak 11-től. De csak fél háromkor kelt fel és akkor is alig volt valami a tartályban. Pedig iszom mint állat, :?: Bár szerintem, mikor nincs annyira megdagadva, akkor is van benne annyi, ami elég, mert nem reklamál. Viszont így legalább nem hányja ki.v :roll:

Pil, az alkoholmentes sör tényleg jó tejszaporító. :?: De ez most komoly kérdés. Remélem sikerül megcsinálni az autót.

A pocakunk nekünk is fáj. Infacolt használunk. Nemtom használ-e,, de azóta jobb lett. :D

Katus, irigy vagyok a mindjárt felrobbanós cicidre Én is, én is ilyet akarok. Hogy csinálod. :?: Persze tudom ez alkati kérdés is, csak olyan megnyugtató lehet, hogy mindig van benne elég.

Nekem még nincs igazán kedvenc képem, de majd mindjárt keresek valamit.

Kép

Csinos tólja Kis Csinost.

Kép
kanyin
 
 


Amandi!
Az avent-nek van olyan pillangó alakú bimbóvédője. Abból is 2 méret, mi a kisebbiket vettük és nagyon bejött, ugyanis nekem se tudta bekapni a bimbót a pici szájával. 2eFt-ba kerül a 2 db, de megéri, ha sikerül vele szoptatni. A cumisüvegről meg hamar át tudod szoktatni a cicire, csak ne halogasd. A fejés nagyon jó, de kell az az inger is, amit a baba ad. Esetleg fejjél egy kevés tejet a cicid végére vagy bimbóvédőre, hogy érezze az illatát, ízét, mert lehet, hogy csak nem ismeri fel.
Nekem annó a fiamnál mindenki azt mondta, hogy ha cumiztatom nem fog cicizni. Még szerencse, hogy nem hallgattam csak a megérzésdeimre. Most is cumiztatok, de kizárólag az avent 0-ás cumival, amiből olyan nehezen jön, mint a ciciből. Nekem így kényelmesebb, mert éjjel néha apa kel etetni, meg van hogy elugrom vásárolni és közben felébred. A hűtő meg mindig tele van a lefejt tejjel. Szerencsére nekem annyi van, hogy a nagyfiam is anyatejből kapja a kakaót.

Lányok!
Szücsi még nem tudja bezsebelni a sok gratulációt ezért én köszönöm a nevében. Ők még kórházban vannak, a férje értesített minket a jó hírről az öreglányos topikban. Ha valakit érdekel ott kép is van a pici lányról.
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... start=2700

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


sziasztok!

Nem olvastalak vissza titeket, majd egyszer :D , de Nagy gratula a "sorstársaimnak" :D
Köszönjük a gratulációt és a bíztatásokat!
Tegnap hazajöttünk és hát rengeteget tudnék írni...és fogok is remélem, de most csak pár sort, mert sajna alig bírok itt állni, az ülés nem megy, a gátsebem nagyon fáj!!!! Muszály volt nagyot vágni és jó, hogy megindították, mert már minden megvolt a fájások kivételével és nagyobb babát nem tudtam volna természetes úton megszülni, meg köldökzsinór is a nyakán volt egyszer, szóva... A dokim nagyon szupi volt, meg a szülésznő is, pedig nem kértem fel. Meg hát a cicibimbóm is fáj, mert Venci egy szivattyú :D . De ennyi a panasz, mert olyan az egész, mint egy álom. Most alszik és ilyenkor nézem, milyen grimaszokat vág. :D Szóval az alvásos időszakot nem tudom kihasználni, mondjuk mozogni úgysem tudok. Mondjuk olyankor aludnom kellene nekem is, mert eddig nem nagyon tettem, de az sem megy, csak gyönyörködöm benne. :D
A szülés, vajúdás is nagyon fájt, 3 és fél óra intenzív szenvedés, az volt a gond, hogy a fájások között is fájt, így nem tudtam erőt gyűjteni. A kórházi lét: katasztrófa volt, nemcsak a nagy meleg és babadömping miatt, a baba-mama barát kórházról megvan a véleményem :(

De minden mellékes, Vencel jól van, egészséges és mindent megért, újra kezdeném előről...így 4 nap után :)
Azért lennének kérdéseim, próbálok fejni avent kézivel, mert nagyon bedurrant a cicim és hát nem megy :( pár csepp...nem érzek rá...nektek hogy sikerül lefejni???
Meg ha már nagyon szenvedek, egy szem algopirint bevehetek?, mert van úgy, hogy egy lépést nem tudok megtenni és félek a szopizatástól :( . De más bajom tényleg nincs :D mindene tökéletes, apukája nagyon büszke és én is :D
Remélem mindenki jól van!
Puszi: Mári
mári
 
 


Sziasztok!

Komolyan mondom megpusztulok ebben a hőségben.
Mondjuk jól ki is csesztem magunkkal. Először rántott pipicombit akartam csinálni, aztán rájöttem, hogy nincs itthon toji, na akkor kitaláltam, hogy sült pipicombi lesz. Gondolhatjátok most milyen a klíma idebent :( :( :( :shock:
Mind a két gyerkőc egy szál pelusban alszik, a Rékának megy a ventilátor, én meg félpucéran rohangálok, de így se jó :(

Na megyek, Levente bömbizik...

Csibemanó

KépKép
KépKép
*csibemanó*
 
 


sziasztok!
Rövid leszek, mert lagziban voltunk tegnap, negyed 5-ig maradtunk, elég hullazsák vagyok. Szóval:

Mári: a mellszívóval is csak úgy lehet fejni, ha éveket masszírozgatod előtte illetve közben, amikor nem jön a tejci. Egyik kezeddel támasszd alá, másikkal körkörös mozdulatokkal a bimbó felé haladva, lásd: www.lll.hu
Kitartás!

Na valami esőféle esik itt most, de attól félek, h csak fülledtebb lesz tőle. Na mind1, megyek kinyúlok még egy kicsit.

pogacsa
 
 


Mári,
ezer gratula nektek!!!!!!!! :D
Amikor nekem bedurrant a mellem, még kellett 3-4 óra, mire beindult kicsit, aztán eccercsak niagara. Lehet, hogy nálad is várni kell még kicsit? Mellszívóm nekem elektromos, mindent megold helyettem, így kéziben nem tudok tippet adni...(amikor a csecsemősök próbáltak kézzel fejni tanítani csak pár csepp jött, a mellszívóval meg lejött gyorsan 30 ml.) annyira azért emlékszem a kézis csajoknál, hogy akkor nyomták a cickót, amikor a szívás maximumán volt a kézi szívó, mellbimbó felett, alatt 2 cm-rel, ott érzed is, hogy kicsit ropognak a tejcsatornák.
Algopyrint bevehetsz, én is szedtem. (bár rá van írva, hogy szopi, terhesség alatt nem lehet, de ez a szokásos gyógyszergyáros óvatosság...)
Nekem vmi meleg izomlazító krémet adtak a csecsemősök, amit 3 óráig kellett a cickón hagyni melegvizes pelus alatt, és elmúlt a fájdalom.
Tulképpen mi fáj? Gátseb, cici bedurranva vagy szopikor?

Kanyin,
örülök, hogy Habzsolháp jól van. A képek szuperek. Holnap írok püt.


Ági
potter_76
 
 


Mári:Gátsebre:delphinium staphisagria ch9--ez egy homeós bogyó,nagyon király!amig nem szedtem csak állni tudtam,elkezdtem szedni és másnap már nem is éreztem a gátsebet,mintha nem is zsültem volna.PRÓBÁLD KI!!!

Pogi:akkor jól sikerült ez a buli úgy látom.

Katus:jó lesz.Majd ird meg megy e a dolog,én már de.benyomtam 4 gombóc fagyit. :oops: Azóta még nem ettem más nasit,de már megint éhezem vmire..

Kanyin:Kiscsinos is milyen kis husis,olyan kis meggyúrni való. :D
A sör tényleg jó tejszaporitó,ezt nem csak poénból irjuk,nekem olyan kőkemény cicim lesz tőle hogy még.
nekem is összevissza van a tejcsi,de ez normális,sztem ez sokmindentől függ,néha több van,néha kevesebb.És attól hogy nem kemény,meg nem feszül attól még van tejed,ez abszolút nem függ össze.

Csibemanó:én is sütöttem,majd el is olvadtunk,de amúgy mindegy is volt,mert meg lehet pusztulni olyan fülledt itt is a levegő

Amelita ma csak eszik meg alszik,tökre kidől a melegtől.
Képzeld Szilvi ma hogy evett a csjszi:6-9-12-fél 4 :D :D persze ezt ma tök véletlenül produkálta igy,most egy pelusban alszik megint.

na puszi.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Üdv!
Asszem véglegesen visszatérünk a napi ötszöri evésre! Éljen-éljen!
Nem tudom kinél milyen idő volt, de itt tegnap hajnalban úgy esett, mintha dézsából öntötték volna...dörgött-villámlott ezerrel. Az "esőszünetben" meg tűzijátékot néztünk az ablakból. :)
Pil, mindjárt elküldök egy képet (igaz, nem azt, amiről írtam).
Nem tudom, ki írta, de néha Petinek is megremeg a lába...szerintem ez nem kóros.
Csibemanó, gratula Levi egy hónapos korához!
Tábli:

Kép

Kép

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Pil, küldtem mélt!
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex:köszi,megkaptam.
Csajok küldjetek kedvenc képet!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Fairy, Amandi üdv közöttünk! Tényleg nagyon szupi, hogy még sokasodunk, és nem csak a babákkal :lol:

Katus, mi is bevetettük már a gripe water-t, mert péntek éjjel nagy hasfájás volt. Viszont a fiam meglátta az üveget, és neki is kellett adni, alig lehetett róla lebeszélni. Most dugdosnom kell. :) Remélem végül csak beválik nálatok is.

Mézgombi, a vaniliás karika tejcsináló! :lol: De csak viccből mondjuk, mert muszáj ráfogni, hiszen mindenki imádja, és így lehet legálisan enni! És ugyanez van a fagyival. Az algidások most jól kiszurtak velem, mert a legújabb promóciójuk, hogy három dobozzal kell venni és a blokkot beküldeni. És engem borzasztóan irritál ha a mélyhűtőben van! Márpedig van!
Sajna a babanetes talira mi sem tudunk menni, mert akkor már itt lesz anyósom (talán) és rokonlátogatóba megyünk vidékre.

Pilchard, tényleg semmi gond :D , remélem mihamarabb összehozunk valami talit. Inkább jobbulást az autótoknak.
Képet én is küldök, légyszi várd meg, csak le kell tölteni a gépről. Igyekszem.

Szilvi, biztos jól sikerül a buli, ezek nagyon jók szoktak lenni!

Colett, jobbulást a fiacskádnak. Nálunk egy időben csak a teletubbies ment, most, hogy nem hoztam minden lemezt magunkkal, állandóan pom-pom-ot néz. És mikor nézni szeretné, akkor úgy kéri, hogy pom-pom-pom-pom… :D

Szücsinek nagy gratula a lánykához. Jó egészséget és sok boldogságot nekik.

Kanyin, biztos szépen beindult a tej, és jó sokat tud szopizni, többet, mint kéne. Ez még nem kóros. Neked is milyen édes ducipofi a lányod!

Norwell, ismerősöktől hallottam, hogy a babának néha remeg a lába. De ezt kinövik, nem volt belőle semmi gond.

Csibemanó, én is most szoktatom a fiamat a bilire. Bocsi a többiektől, ez valószínűleg egy másik topik témája lenne, de leírom. Mert a pisi az szuperul működik, viszont a kakinál sírva fakad, akkor nem szól, az bugyiba megy, és nem akar ráülni se bilire se wc-re. Nem tudom neki megmagyarázni. Éjszakára még visszaadom a pelust, de már két napja száraz volt reggelre.

Mári, szupi, hogy már otthon vagytok, mindig egyre könyebb lesz. Cicire nekem régen nagyon jó volt a garmastan kenőcs. Két éve a fiamnál nem tudtam fejni semmit az aven kézivel. Megvettem és elajándékoztam. Akkor csak kézzel ment, bár csak cseppek jöttek.
Most gondoltam megint megpróbálom, és a barátnőmtől kölcsönkértem. Most sikerül vele, de mindig fejek kézzel is utána.

Pogi, aki éjjel legény, legyen legény nappal is! :lol: Legalább jól éreztétek magatokat! Szupi

Ex, ügyes ez a Peti-gyerek! Gratula.

Hát az én Virágomnak is lehet valami a pocijával. Két napja azt vettem észre, hogy az etetések utáni büfinél darabos tejcsit büfizett vissza. Gondolom megemésztetlen tej. Tegnaptól meg egész sötétzöld kakija van. Túletetésre nem igazán gondolok, szerintem annyi tejem nincs, inkább arra, hogy bealszik, és utána sokat tud enni. Mert már többször is előfordult, hogy elaludt kb. este 10-kor és másnap fél 9 – 9-kor kelt fel. Az éjszakát meghagytam neki (meg magamnak is), de ma szigorúan felébresztettem legalább három és fél óránként. Kiváncsi leszek, holnap mi lesz…

Jó éjt,
Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Sziasztok,


Pil: most mar valamikor elkulodom a kepet...

Jo annak, akinek a babaja hajlando napkozben aludni, nalunk ez nem megy. Csak nagy uvoltes, amikor az agyba teszem, meg szerencse, hogy este elalszik, igy tudunk mi is aludni valamennyit.

Nekem pesztonka fejogepem van, de az utobbi napokban inkabb kezzel fejek, mert a gep nagyon meggyotri a mellbimbomat. Igaz, kezzel sokkal kevesebb jon, es iteletnapig fejhetnek, akkor is jon belole.
Ebben a melegben nem is nagyon akar enni, ugy kell beletukmalni a tejcit, persze amikor lerakom megint meltatlankodik.
Ma egesz nap ki sem mozdultunk a lakasbol, csak este tologattuk egy kicsit az udvaron a babakocsiban.

Hello: majd irjal, milyen volt a weekend. :-)

No, megyek aludni, sziasztok: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok!
Íme a mi kis történetünk.
Kezdem a legelején…

2006. július 14. Péntek (36+7 hét)
Reggel 7. 30-ra az orvosom berendelt uh-ra, ami szerint a baba jól van, növöget.
8. 00-ra kellett mennem NST-re. Itt a baby végig mozgott, közben keményedett a hasam, de ez ugye máskor is előfordult már.
Az orvos szerint az NST fájásokat mutatott, de én ebből semmit se éreztem. Ezért haza is engedett azzal, hogy 1 hét múlva jöjjek újra.
Így is tettem, és mivel másnap kutyakiállításra készültünk és vendégeket is vártunk ezért elkezdtem otthon takarítani, főzni, mosni.
Nagy edény lecsó, jéghideg gyümileves, májpörkölt.
Lett vagy 14 óra mire mindennel készen lettem. Kicsit interneteztem és utána lefeküdtem pihenni.
15. 45. Ekkor kezdődött Elmentem pisilni, aztán ahogy felálltam a wc-ről éreztem, hogy valami még folyik. Mondom jó béna vagyok, nem tudtam rendesen kipisilni magam. Visszaültem a wc-re, erre abbamaradt a csordogálás. Ekkor már gyanús volt, mondogattam is magamban, csak nehogy a magzatvíz legyen, nem akarok még szülni.
Bementem a szobába, hogy lefekszem inkább, de csak folyt valami, egyre jobban. Nem ömlött, csak csordogált. Gyors telefon a férjemnek, szüleimnek, nővéremnek, hogy valami folyik belőlem, lehet, hogy a magzatvíz.
A nővérem ért oda elsőnek, én addigra lezuhanyoztam és irány a kórház. Mentőt nem hívtunk, mert csak, csordogált, mondom, lehet nem is az.
A kocsiban egy kicsit fájt a hasam.
Persze a cuccaim össze voltak már csomagolva, de így is pár dolog itthon maradt.
16. 30. Beértem a kórházba
Szerencsére a fogadott szülésznőm éppen dolgozott és úgy, hogy hétfőtől már szabadságra megy.
Amíg várakoztam, át kellett öltöznöm egy borzalmas kórházi hálóingbe és adtak egy betétet is. Közben izgultam nagyon, mert még nem készültem fel a szülésre.
Jött egy doki, megvizsgált, 1 ujjnyira voltam nyitva, mondta, hogy ma szülünk, és már hívta is telefonon a dokimat.
Ekkor kezdett fájni a hasam, úgy 10 percesek voltak a fájások.
Közben a család is beért a kórházba, mindenki kint várakozott, az adatfelvétel után szóltam nekik, hogy az előre elkészített italokért menjenek haza, de siessenek vissza, mert ma szülünk. Számomra még mindig hihetetlen volt.
17 óra
Kaptam beöntést, zuhanyoztam és bevittek az apás szülőszobába, felfektettek az ágyra és mondták, hogy most várunk.
Rendszeres 10 perces fájásaim voltak, de semmi komoly. A férjemmel még viccelődtünk, poénkodtunk, néha kicsit fájt.
18 óra
5 percenként jöttek a fájások és 20-30 mp-ig tartottak, de még ez sem volt vészes, jó levegővétellel elviselhető volt.
Közben percről percre erősebbek lettek és tovább tartottak és már 2 ujjnyira voltam nyitva.
Most már én is felfogtam, hogy ebből ma baby lesz.
19 óra
Felment a lázam, 37, 8-ra. Infúzió, vérvétel, amin a vérsüllyedéssel volt valami gond, adtak rá valamit bele az infúzióba. Közben sok szénsavmentes vizet kellett innom.
3 percesek lettek a fájások, és nagyon erősek, most már koncentrálnom kellett, hogy el tudjam viselni.
A fájások között próbáltam lazítani és pihenni.
Itt már anyukám volt velem a férjem kiment enni, de anyu nagyon sokat segített.
Persze a szülésznő is végig mellettem volt, egy percre se hagyott magamra.
20 óra
Egyre erősebbek és gyakoribbak lettek, kértem gerincbe érzéstelenítőt, de nem adtak, azt mondták, most már nem adhatnak, mert 4 ujjnyira voltam nyitva, közölték, hogy nemsoká jön a baba.
Valami gázt adtak, amiből szívni kellett, de nem ért semmit, mert csak jól bekábultam tőle de a fájásokat ugyanúgy éreztem, csak nem tudtam rájuk koncentrálni a kábulattól.
Közben megérkezett a dokim is.
20. 45-kor kaptam oxytocint, hogy erősítsék a fájásokat, na ettől jól bepánikoltam, hogy minek erősítik, mikor így is nagyon fáj.
Ekkor már a férjem volt velem, mert anyuba már nem kapaszkodhattam, a fájások közben.
Innentől kicsit összefolynak a dolgok, mert nagyon szenvedtem.
Az orvosom leszállított az ágyról, leguggoltam, felállhattam, bármit. Közben a fájások alatt a férjemről majdnem letéptem a ruhát. Néha jól sikerült koncentrálnom és akkor kevésbé fájt.
Folyamatosan úgy éreztem, hogy kakálnom kell, mondták, hogy ha ilyet érzek nyomjak.
Nyomtam is én állandóan, szinte 1 percenként fájt és hosszúak voltak.
Visszafektettek az ágyra, katéterztek, mert tele volt a hólyagom és tele hólyaggal nem lehet kinyomni a babát.
Elmondták, hogy hogyan nyomjak, amikor jön a fájás (felhúzott térd, felemelt fej, amit a férjem tartott, mert nekem nem volt erőm hozzá, csukott szem). Nyomás közben ne beszéljek, ne a fejembe menjen a nyomás, persze ez nem sikerült mindig jól, sokszor belevörösödtem a nyomásba.
Ekkor a doki már látta a baba fejét, mondta, hogy van haja.
Hát nem tudom innentől, hányat kellett nyomnom, de csomószor azt mondták, hogy gyerünk egy jó erőset és meglesz, de persze ez nem ment olyan jól.
23. 42-kor a dokim azt mondja:
- Na Edina, mikorra szeretnéd ezt a babát, 23. 50, vagy 55???
Mondom: 23. 43-ra.
Jött is egy fájás, nyomtam is egy nagyon aztán egyszer csak kicuppant belőlem MILÁN!!!!!!!
Nagyon érdekes érzés volt amikor kijött, nem tudom leírni, hogy milyen.
Az első kérdésem az volt, hogy mindene megvan, jól van???

Ekkor volt 23. 43!!!!!!!!!! Volt nevetés a szülőszobán.

Milán egyből felsírt, mi több ordított. Odatették a hasamra, csak annyit tudtam mondani, hogy jajj de kis ráncos, de nagyon szép és az enyém!!!!
Elvitték, mérni, mosdatni. 2800 g és 50 cm.
És hiába 3 héttel hamarabb jött, semmi magzatmáz nem volt rajta.
Én meg lefeküdtem és alig bírtam megmozdulni úgy ki voltam merülve.
A férjem elvágta a köldökzsinórt, a méhlepény is kijött egyből.
Magát a szülést simán bírtam, de ami utána jött…
Volt gátmetszés, amire nem emlékszem, hogy mikor. Ezt ugye varrni kellett.
Kaptam 3 lidokaint, de ennek ellenére nagyon fájt. Talán ciki, de ordítottam annyira. A férjem itt még mindig velem volt.
A doki aki 9 éves korom óta ismer, azt mondta:
- Edina basszus ne ugrálj, mert nem varrlak össze, itt hagylak és Balázs( a férjem) a szomszédba fog átjárni majd.
Kb vagy 30 percig varrt. Iszonyatosan fájt, elmondani nem tudom mennyire. A szülés semmi nem volt ehhez képest.
De csak kész lett. Lement még 2 infúzió és 2 óra múlva pisilés után levittek egy szobába.
Milánt csak reggel hozták először, 6 órakor szoptatni.
Mivel 3 héttel korábban született, rendes súllyal és cm-el ugyan, de mégsem lehettem vele egy szobában, mert a hetek szerint koraszülöttnek vették.
Viszont így is hozták 3 óránként.

A kórházban eltöltött időről:
Nem tudom más városban milyen de ez a debreceni kórház nem a legtisztább ami a wc-t és a zuhanyzót illeti.
Nagyon jó öttlet volt, hogy vittem domestos törlőkendőt és eldobható papír wc ülőkét, mert különben nem lett volna gusztusom wc-re menni.
A szobatársaim nagyon rendesek voltak, szoptatáskor sokat segítettek.
A varrat nagyon fájt, 2 napig ülni és mozogni csak nehezen tudtam. A 2.nap este már nagy wc-n is voltam.
Milán a 2. napon kicsit besárgult, de a vérvétel eredménye és az, hogy másnapra nem sárgult jobban, nem igényelt kezelést.
Milán a 3. napon kezdett jól szopcsizni, a tejcsi is ekkora kezdett jobban jönni.
A 4. napon varratszedés, ami egyáltalán nem fájt és már mehettünk is haza.
Röviden:

Aki első babás, röviden azt tudom mondani, hogy olyan érzés az egész, mint amikor nagy wc-zned kell, és van inger és nyomsz is, de nem jön semmi, csak közben nagyon fáj a hasad.
Na ezt az érzést úgy 10000-el szorozd meg.

Az első napon azt mondtam, hogy nem lesz több gyermekem, de amióta itthon vagyunk, és itt szuszog Milán a kiságyban, azt mondtam, hogy igen is jöhet kicsit később majd a tesó is.
Jó, hogy már itt van velünk és nem csak a hasamban csuklik rendszeresen. 
edina77
 
 


Sziasztok!!

Edina:Igy leirva elég szenvedősnek tünik a szülésed,de a lényeg hogy már úgy gondolod hogy lesz majd tesó. :D :D
Képet nem tudsz feltenni?

Mári:kipróbáltad a bogyót amit irtam?

Szilvi:hol vagy már megint???????

Macsek:megkaptam.

Várom a kedvenc képeket,akik csak olvasnak de nem tudnak irni azok is küldjenek egy képet.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Mári: Én is hallottam már másoktól is, hogy nem jön a tej az Avent kézi mellszívóval.
Próbáld meg úgy, hogy odaülsz a kicsi mellé és remélhetőleg annak hatására, hogy látod őt beindul a tejleadó reflex.
Ugyanis ha nincs reflex akkor tényleg csak egy pár csepp fog jönni.
Sőt az még jobb ha fejés közben arra gondolsz hogy hogyan szokott szopizni a babucid.Meglátod így fogsz tudni fejni.

Nekem nagyon fájt a császár után a vágásom meg a cicim is sebes volt ezért én algopirint szedtem, hiszen a kórházba is algopirin injekciót adtak.

Kanyin: attól, hogy nem feszül a cicid még lehet benne sok tej, nem mindenkinek durran így be mint nekem.
Egyébként amikor eljön a szoptatás ideje akkor még azt a fájdalmas bizsergető érzést is szoktam érezni úgy, hogy még akkor nincs a cicimen Pannus.

Doren: A szobatisztaság miatt szerintem ne izgulj mert az én lányom 2 év 8 hónaposan 1 hét alatt vált teljesen szobatisztává de úgy, hogy éjjelre sem kellett pelus.
Az a lényeg, hogy ne eröltesd meglátod egyszercsak magától a bilibe fog kakálni.

Pil!
Remélem este ha férjem hazajön fel tudja majd rakni a képeket.

Pannus ma 6 hetes.
Nem tudom mi van vele ma még csak 2x szopizott összesen 240-et, úgyhogy megyek és felébresztem.
katus73
 
 


Na jó napot kívánok!!!!!:)

Megvolt a buli!!!:)Szuperül sikerült!!!Sanyi szarrá égett a napon a csömöri tón!!!:)Szegénykém!
Úgy volt,hogy 4-re kell jönniük,erre Imi a mostoha apám már fél 11-kor jönni akart vissza,Sanyi nem győzte marasztalni!Csak mellékesen megjegyzem,HA TERVEZETTEN mennek horgászni SEMMIT nem fognak(sőt horgokat,és súlyokat hagynak ott),most meg FOGTAK 15 POTYOT,KESZEGET STB.:) :lol: A buli eleje halpucolással telt! :shock:
Nagyon jól sikerült,és nem sejtett semmit!!!:)
Volt minden finomság!!!Külön nekem VANILLIÁS KARIKA!!!:)

Most galambleveskét csinálok!Imádom!Nagyon jó mindenre,betegség stb.(Nem Blaha Lújza téri galambok,hanem háziak) :lol:

Pilchard!!!Meggyszósz???Már úgy megkostolnám!!!!Neked meg ez a gyengéd!!!:)
Tök jó,hogy úgy jött ki az etetés ahogyan én szoktam!:)

Pogi!!!Rajta,csináld a meglepi bulit,és hozd a sztorit!:)
Hasika,modellek:Nekem még akkora a hasim mint egy 6-hónapos terhesnek!Kegyetlen,pedig nem lakik benne senki,és elötte kockás hasam volt!:(
Szar látni a lapos hasúakat!!!Mikor megy ez a nagy pockó le???
Császárosnak ebböl rosszabb nem?????

Kriszta!Sajnálon a korházas dolgot!!:(Az a fő,hogy már jól vagy!!!A kiscsaj majd feletteti veled a rosszat!!!:)

Kanyin!Édes a kép a kiscsajszikról!!!!:)


Na akkor röhögjetek!!:)Ismét adtam magam!!! :shock:
Szedtem be arról a tudjátok romás szárítóról(ablakba kiaakasztós)a ruhákat,erre kiejtettem egy textil pelust!Mondom f..a!
De ez semmi rá egy krapek fejére!Ez milyen már!:)Egyből be húztam a szobába!Nem semmi,ez is csak velem történik meg!Azt hiszem el átkozták a szárítót!!!! :lol:
Denevér meg minden!!!:)

Puszika!

Pilchard:mutattad Petinek a Kicsi Angyalkás történetet?Szép ugye???

Kép
szgoron
 
 


Milyen képet kell küldeni???
Csak a babáról???(Hülye,nem majd a dédapámról)Buta kérdés volt!:)
E-mailben küldöm majd Pilchardnak!:)
Este fele küldöm a képet!!!

Kép
szgoron
 
 


Hol vagytok? Mindenki alszik?

Ebéd után 12-kor lefeküdtem aludni Pannussal és most keltem fel a kicsi még alszik. De jó lenne ha ezt minden nap megtehetném ( amikor kismami voltam megtettem)

Pil!
Képzeld ma még nem ettem jégkrémet csak túró rudit. Úgy döntöttem, hofy a rudit engedélyezni fogom magamnak hiszen abba alig van kalória.

Szilvi!
nekem olyan a hasam mint egy 5 hónaposnak és derekam sincs még én is császáros voltam, az alsó hájam a lógó bőrrel pedig egyenesen brutális.

Edina!
Nagyon tetszett a születés történeted nagyon élethűen írtad le szinte újra éltem az enyémet is miközben olvastam.

Írjatok mert nagyon unatkozom.
katus73
 
 


Sziasztok,

Szilvi, jót nevettem! Hozod a formád! Mondjuk biztos jól mutat majd a sok baba között a dédapád fényképe :D

Edina, szerencsére hamar halványulnak a fájdalom emlékei. Nekem mondjuk gyorsabb volt a vajúdás, de az utána lévő dolgok szerintem is rosszabbak voltak. Nekem mivel az első császár volt, a doki még a betapintást is megejtette, és állítolag ekkor szoktak gázt adni, de gondolom úgy volt vele, hogy gyors lesz... De én is a pokolba kívántam volna. Bár, ha azt mondod semmit sem ér, akkor lehet tényleg felesleges lett volna.
A fiam nekem is picikén született két és fél éve, 2650 gr és 50 cm. Behozzák a "lemaradásukat", ráadásul könnyebb őket tartani :D

Katus, nem igazán aggódom ezen a szobatisztaság dolgon, hiszen a pisi az szinte egyik napról a másikra rendben van. Csak félek a kakit vissza fogja tartani, ezért adok éjszakára pelust. De reggelre az is száraz. Lehet nem adok rá... :D

Pilchard, hamarosan én is küldök képet, köszi.

Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Na, és kaptok még két képet :D

Itt a két hónappal idősebb uncsitesóval:

Kép

és ez reggeli után:

Kép

Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Sziasztok4
csak egy gyors kérdés, majd este jövök olvasni is. Ti mikortól adtátok a K vitamint. Most ment el a gyerekorvos és megbeszéltük, hogy már adhatom keddenként, de olyan szórakozott vagyok, hogy nem figyeltem rendesen, hogy akkor már holnaptól 2 hetesen vagy jövő hét keddtől, mikor már 3 hetesek vagyunk. Nem akarom felhívni, mert olyan ciki, hogy ennyire nem figyeltem oda.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Krisztanyanya,
2 hetest mondott az én dokim.
potter_76
 
 


Sziasztok!

Nyanya. Én detto ugyan ez vagyok. Meghallgatom a védőnőt, de már fogalmam sincs mit mondott. Arra én is emléxem, hogy a K vitamint két hetesen kell neki adni. A kérdés az, hogy minden héten? És meddig? Amíg csak anyatejet kap? :roll:

Doren, cuki a kis Virág. :lol: És milyen csinos.

Szilvi, szóval pelenkával fogod a pasikat? :wink:

Edina, tényleg nagyon precíz a történeted. Azért szenvedtél te is eleget, de megérte. :wink:

Jaj, az enyém is már félig kész, de nincs hozzá energiám.

Pusszancs

Próbálkoztam ezzel a vonalzó dologgal. Szerintem nem sikerült. Asszem feladom :cry:

Kép
Kép
kanyin
 
 


nekem most ez a kedvenc Kép

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Na, hát sikerült.

Kép
Kép
kanyin
 
 


Üdv!

Arik a gyerekek!
Szilvi, hát ez nagyon jó, mármint a textilpelus feat. utcai emberke. :D

Peti tegnap kétszer akart kibújni a kiságyból, egyszer este, csak arra lettünk figyelmesek, hogy hirtelen felsírt, na jól nekiverte a buksiját a rácsnak. Másodszor meg hajnalban, akkor a ráccsal párhuzamosan feküdt, a rácsoktól kb. 2 centire. :)

Na megyek, mert nem nagyon akar tentizni.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Hurrá esett az eső. Most már csak laza 30 fok van a lakásban :lol:

Szilvi: Tök szuper lehetett a meglepi party. Tudom a legjobb a vaníliáskarika volt :)
Ez a pelusos story k..va jó :lol: Reninek Boldog 2. hónapot :)

Pogi és Szilvi: Remélem engem nem utáltok a lapos hasi miatt :?

Macsek: köszi a tippet. Sajna nem tudjuk megoldani a csillárventillátort, mert a hálóban nincs csillár és a vezeték sincs kiépítve. :shock: Utólag jöttünk rá a férjemmel, miután kész lett a felújítás :)
Mérleg: a miénk is össze-vissza mér. Reggel állítólag 60-at evett Kende, utána evett még kb. 1 percig ami igazán csak cumikázás volt és megmértem újra és azt mutatta, hogy plusz 50-et evett, ami hülyeség. 1 perc alatt sose eszik 50-et. Ja volt olyan, hogy kaja után kevesebbet mutatott, mint előtte. :shock:
Milyen játszó szőnyeget vettetek?
Ja és én a hajlatokat hintőporozom.

Szücsi: gratulálok a lányodhoz!!! Sok egészséget nektek! Gyönyörűek a képek. Az "ülős" a legédibb :)

Nyanya: nem semmi, amit a csecsemősök műveltek. Még jó, hogy a végén volt egy normális aki segített. De jobb, lett volna, ha az elején már segítenek és nem szenvedtél volna.
Nekünk a K vitamint (Konakion) már az első héten a kórházba beadták neki amelyik nap hazajöttünk. A következő adagot így 1 hét múlva kapta és azóta hetente kap egyet. (vasárnaponként) Nekünk így mondták. Ha jól emlékszem összesen 6. hetes koráig kapják ezt.
A D vitamint (Vigantol olaj) 2 hetes korától kapja minden este 1 cseppet teával keverve. Ezt kell 1 éves koráig adni neki.

Pil: küldtem képet. Tegnap este voltunk lent a Dparton. Jó sokan voltak lent. Képzeld összeismerkedtünk egy kosdi párral. Nekik most 8 hónapos a kislányunk :)
Mikor lesz autótok?

Amandi: üdv a csapatban :) Pont 1 hét van a babáink között. Sajnálom, hogy a kórházba így kicsesztek veletek. Próbáld azért cicire tenni őt, hátha sikerül.

Kanyin: ismerős ez a panel meleg. Nálunk 3 napja 34 fok van a lakásba :( De most szakad az eső hurrrááá!
Örülök, hogy csak vak lárma volt ez a hányásos dolog. Egyszer Kende is ilyen sokat bukott vissza, de én nem foglalkoztam a dologgal. Nekem amúgy elég bukós baba.

Norwell: A ti Kendétek nagyon rendes fiú, ha így hagy titeket pihizni :)
Mint ahogy a képen is láttad valahogy így bírja a meleget 8)
Nekünk elég sírós Kende jutott. Szegénykém hasfájós. Bár most, hogy kapja a lötyikéjét már jobb. Csak kaja előtt van üvöltés. Úgy ébred, hogy éhen akar halni. A türelmet nem ismeri. Azt ott felejtette az anyja pocakjában. Látszik, hogy 2 héttel előbb jött.
Mi éjszaka 2-szer kelünk hozzá és hajnalban nem igazán akar visszaaludni. Ilyenkor az apja ringatja. Délelőtt pár órát ébren van. Ilyenkor dumcsizunk és nézelődünk. A délutánt viszont többségében átalussza.
Na a bukásban megegyezzek fiaink. Az enyém is mindig túleszi magát, büfizni meg nem akar és ha leteszem szépen jön vissza a kaja.

Ex: Petinek Boldog 2. hónapot :wink: Örülök, hogy jobban vagytok és már megy a hamizás :)

Fairy: nekem hasfájós a kicsi. Én úgy szoktam tornásztatni, hogy hanyatt fektetem és a lábait feltolom a hasához, meg bicikliztetem, meg abban a bizonyos repülő pózba tartom és közben simizem a pociját. Van amikor hasra teszem és benyúlok a pocija alá és úgy maszírozgatom. Ezeket szoktam csinálni neki felváltva. Kicsit segít neki.
Eleinte adtam neki infacolt, de nem nagyon használt. Most egy gyógyszertári kevert lötyit kap, aminek görcsoldó a neve és málna ízű.

Katus: elkezdted az önmegtartóztatást? Hogy megy? Most olvasom, hogy egy rudi azért lecsúszott :wink:

Mári: olyan jó, hogy már te is babázol. Ugye nagyon megérte az egész. :)
Én is valamikor csak úgy állok az ágya mellett, és csak nézem, hogy milyen kis édes. Annyira imádom őt :)
Mellszívó: én is próbáltam az Aventtal, de két csepp alig jött ki. Nekem nem volt elég a vákumja. Így most a Medela kézit használom. Nekem eddig bejött. Kicsit melósabb az Aventnál, de legalább jön a tejcsi.
A gátfájásra nincs tippem sem, mert nekem egyáltalán nem fájt. A cici fájásra a garmastan kenőcsöt javaslom.

Edina: hát igen a szülés tényleg nem egy sétagalopp, de azt hiszem mindenkinek megérte :)
Ahogy olvastam elkezdem "nosztalgiázni", hogy is volt nálunk. Sok minden egyezett a te történeteddel :)

Doren: nagyon édesek a képek. :)

Most viszont lépek vacsizni. Vigyi magatokra és a babákra!
Puszi
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Csak egy kép erejéig ugrottam be. Szerintem olyan édik. :lol:

Kép

Kép
Kép
kanyin
 
 


Sziasztok!!!!

Sajna 38C a lázam,és nagyon ráz a hideg,ha nem lennék ez ezért van!!!:(Mindenkinek sok sok puszit küldök!(bacik nélkül)
Nagyon szar terhesség elött meg sem éreztem az ilyesmit!!!!

Mielött elfelejtem!!!

EXDEUSOM!!!PETIKÉNEK BOLDOG 2-HÓNAPOS SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK,A CSALÁDOM NEVÉBEN!!!:) :idea:

Puszi!
A képet szerintem majd csak holnap tudom küldeni!!!

Megyek lesz az m1-en a Volt egyszer egy vadnyugat!Nagyon szeretem!!!:)


Édesek a gyerkőcös képek!!!:):):)

Kép
szgoron
 
 


Nézzétek csak kik voltak ma nálunk.!!!!!!!!

Kép


Kép

Kép

Kép


Kép


Kép


Kép


Kép


Kép

Kép


Kép

Nagyon jó volt,majd irok róla!!!!meg visszaolvasok,és válaszolok Mindenkinek!!!!!!!

puszi

KépKép

KépKép
pilchard
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?