Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta kedves!
Még most is van üveg a mütő és az átadó között, és az átadóban figyelt az uram, tőlem kb 2 méterre. Az volt a legszebb, hogy mikor bevitték Bébit, Ő mondta meg, hogy fogjuk hivni, és nekem mutogatta, hogy mekkora, meg biztatott, hogy minden oké. és hogy ne aludjak el. Ő fogta először, és végignézte, hogyan teszik rendbe, és még szólt is a dokinak, hogy szivja ki jobban az orrát, mert szörcsög. Szegény doki! Nem tudta, hogy Dezső rengeteg kisborju születésénél segitett, és szerinte pont olyan az ember születés is mint a kisborjué.
Végülis 1 órát töltöttünk igy az üvegfal 2 oldalán, mert előtte a CTG-n is együtt voltunk, akkor is, mikor megkaptam az első injekciókat, és a mütét után együtt mentünk a szobába, és ott küldözgettük az sms-eket (többek között Neked is). Olyan jó volt együtt.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Olyan kedvesek vagytok, mindenki mondja hogy csinos vagyok, miközben lassan minden cuccom kinövöm... Amit tavasszal varrtam kismamanadrágot, akkor jó bő volt, már szorít; szerencse hogy ilyen meleg van, már nem lesz rá szükség. 9 kilót híztam, az nem olyan sok, abból a baba kb. 3 kg, a placenta, magzatvíz gondolom 2 kg-nál nincs több, a plusz 4 meg végül is elfér.
Fájnak lenn a csontjaim, a szeméremtájékon, gondolom a baba nyomhatja már. Tényleg, szülés után kb. mennyi idő míg a gát – és egyéb részek rendbe jönnek és nem fáj semmi?

Ancsi
De jó hogy túl vagytok ezen a sok szörnyűségen, nagyon megrázó amit leírtál :( . Örülök hogy jobban van Lucus, most már hamarosan felépül teljesen. :D Ezek szerint nem derült ki végül, honnan kapta el?
A fehér köpenyektől bizony még sokáig tartani fog... A ti ovitokban miben dolgoznak az óvónők? Mifelénk pont emiatt már rég nem hord senki fehéret.

Bea
10 nap elég is egy kis visszarázódásra. És utána mikor kezdesz? Csak ősszel?

Mandula
Megvan az AFP?
A chorion eredménye is mindjárt meglesz. A nemét is megmondják, vagy nem akarjátok tudni?
Képet is ígértél nekünk :!: :D

Fanny
Én is mindig azt nézem, nincs-e még leszállva a hasam. Azt mondják, a tenyerem be kell majd férjen a mell és has közé. Hát ha nagyon akarom...
A babakocsi 34 e ft, plusz lehet venni hozzá mózest, pelenkázótáskát.

R. Kriszta
Balázs bal keze, tényleg, fel sem tűnt mit mutat míg nem írtad...
Autóvezetés vizsga :D Ilyen is van? Nem semmi, mint egy burleszk :P

Regina
Varrásban antitalentum? Csak egy kis önbizalom kell, meg egy olló, aztán a végén zsebkendő csak lesz belőle :D :D :D
A férjem szerint a lányom tűvel és cérnával a kezében fog megszületni :shock:
Azért remélem mégse, anélkül is érdekes lesz a szülés
Minél több babaruhát varrok, annál jobb ötleteim vannak hozzá, majd teszek fel még lépet, hogy irigykedjetek :lol:

Melcsi
Jó hogy itt vagy megint, hiányoztál a kedvességeddel együtt, és örülök hogy nem vették el a kedved a b.nettől.
Pöri nagyon ügyes. De azért fontos hogy sokáig másszon, annak a fejlesztő hatásait nem pótolja az állás. Biztos nagyon örül az új tudományának, és persze hogy frusztrált ha épp nem sikerül, és is az lennék a helyében.
A másik topicban a primitív stílusúakkal ne törődj, sajnos nem lehet mindenhol olyan jó csapat mint itt :lol:
A lakat jó ötlet pl. üzletek előtt, de a tárolóban sajnos egyszerűen nincs mihez lakatolni.

Épp most megy egy film a TV2-n: vagy a baba megy rá a szülésre, vagy az anya a császárra... kell nekem ezt néznem? Amilyen hülye vagyok...

Jó éjt mindenkinek
Icus Kép
szücsi_66

Ancsi!
A szívem is összeszorult ahogy olvastam mi történt Lucával :( Nagyon örülök, hogy jobban van. Iszonyú lehetett nektek is végigélni és végigizgulni ezeket a napokat.

Icus!
Szép a pocid. Hamarosan Te is túlleszel a nehéz napokon és boldogan babázhatsz. Most nem irigyellek ebben a nagy melegben. Én örülök, hogy túlvagyok a nehezén és neked is könnyű szép szülést kívánok. Hogy szülés után mennyi a regenerálódás az nagyon egyéni. Attól is függ, hogy mekkora a gátmetszés. Nekem Balázzsal 3 hét volt, de ez eléggé extrém eset. Most 1 hét, de azért még kellemetlen és fáj egy kicsit, de elviselhető. Van aki pár nap után szaladgál sőt ül is a fenekén. A varratszedés után állítólag olyan mint ha elvágnák a fájdalmat, hírtelen megszűnik. Ezt csak hallottam, mert nekem felszívódó varratom van és nem tudtam, hogy az lehet 3 hét is mire felszívódik és addig húzódik. Hát ha ezt előre tudom, akkor másodjára nem azt kérek. Most már mindegy túl vagyok rajta. Viszont Balázsnál a méhösszehúzódást egyáltalán nem éreztem. Sokan mondták, hogy második gyereknél sokkal jobban fáj de nem hittem el. Hát igazuk volt, legalább olyan volt, de inkább erősebb, mint a fájások.

Kessi!
Üdv. itt :) Én egy terhességi cukorbetegség, 2 elhalt terhesség, pajzsmirigy alulműködés mellett ráadásul 39 évesen vágtam bele és fentebb láthatod az eredményt. Az általad feltett kérdés bennem is felmerült, de azt mondom megérte.

Sajnos visszaolvasni nincs időm, meg a sok ülés se kényelmes még. Remélem semmi izgalmas dologról nem maradok le. Esetleg elmondhatnátok röviden, ha valami izgalmas dolog történt. Pl Pagáék belevágtak a baba projectbe?

Szüléstörténet:
júli 6.-án csütörtökön megvizsgált a dokim aminek következtében másnap reggelre elment a nyákdugóm. Épp kimenőn voltam és lementem a telekre a család után. Hétfőn reggelre mentem vissza a kórházba, ahol a viziten közölték, hogy az utolsó kimenőm volt. Én még ebéd után kilógtam, hogy elmenjek egy nagy bevásárlásra és ne a férjemnek kelljen gyerekkel behordozgatni a cuccokat. Utána a fiamat elvittem anyuékhoz és este 7-re visszaértem a kórházba. Pár percel érkezésem után jött a dokim, hogy megvizsgál, de nem hagytam, nehogy előrébb hozza a szülést, ezért a csütörtöki vizsgálatot beszéltük meg. Másnap reggel kellett mennem CTG-re, de semmi fájást nem mutatott aztán visszamentem a lakosztályomba és észrevettem, hogy a hasam lejebb van, ezért megkerestem az orvosom, hogy mégis csak vizsgáljon meg. Mondta, hogy már egész lent van a fej és fájásaim is vannak. Hát ezt még csak az orvosom érezte én nem és a CTG sem. 11 órakor kimenők kértem, el is engedett volna azzal, hogy a vizsgálatokra (UH, CTG, stb legyek itt) Gondoltam megebédelek és utána indulok. 11 óra 53 körül valamit éreztem, de nem tudtam, hogy fájás e ezért felírtam aztán 6 perc után megint és 6 perc után megin aztán 5 perc után és megint 5 perc után majd 4 perc és ekkor már felhívtam a szülésznőmet, hogy gyanúsan fájásaim vannak, de mivel nem kellett belehalnom a fájdalomba, így nem voltam biztos benne, hogy ez az ezért felmentem a szülőszobára CTG-re. Kérdeztem hányastól számít fájásnak és mondták, hogy 70-el már szülünk. Nekem akkor 2-3 percesek voltak és voltak 65-ösök. Még lerohantam a szobámba, hogy a cuccaimat értékeket kivigyem a kocsi csomagtartójába. Szobatársaim kissé hülyének néztek, hogy még ilyeneket csinálok. Aztán visszamentem. Akkorra már telefonáltak a szülésznőnek, hogy jöjjön és mikor beért hívták a dokit is. Férjemet nem tudtam elérni telefonon, egy órán keresztül próbálkoztam, de nem volt vétele a munkahelyén ezért 2 órakor indult és még hazaugrott a fényképezőgépért. 3-ra be is ért és 4 óra 5 perckor megszületett Blanka. Nagyon gyors volt. 3/4 4-kor még kérdeztem, hogy mikorra lesz baba és azt mondták, hogy estére, majd nemsokra rá jöttek a tolófájások és onnantól mint egy gyorsított felvétel. rögtön a hasamra tették, nagyon édes volt, aztán elvitték és pólyában visszahozták még egy 20 percre. 2 óra pihi után levittek eegy 2 ágyas baba-mama szobába. A csecsemősökkel volt egy kis gondom, kivéve egy lányt, de ezt majd később, most megyek aludni.

Kép

KépKép
nyanya67

folytatás
Balázsnál a 3-4. napon indult be a tejem, de onnantól annyi, hogy le kellett adnom mert már a mélyhűtőbe sem fért el. Kértem, hogy adjanak Blankának tápszert, mert olyan picike és nem akartam 4 napig éheztetni. Azt mondták, hogy nem kell, mert akkor nem fog szopizni. Hát nem is adtak. Többször is kértem. Aztán egyszercsak elkezdett duzzadni a cicim és fájt. Próbáltam lefejni, de nem ment. 2 óra alatt 15 ml az egyik ciciből a másikból amelyik jobban duzzadt semmi. Blanka nagyon ügyesen próbálkozott, láttam a teknikája is jó, de neki sem sikerült elindítani, ezért segítséget kértem a csecsemősöktől és meg is ígérték, hogy jönnek. 1 óra múlva kimentem, hogy kaphatok e segítséget, mondták megint nagyon kedvesen, hogy igen, de még mindig nem jött senki. Aztán délelőtt 10-kor az egyik csecsemős közölte, hogy próbáljam fejni, ha nem megy segít. Mint ha nem ezt próbáltam volna hajnal fél5 óta. Délután jött a csecsemős kiosztani a teákat és kértem most már tényleg nézze meg a cicim, mert iszonyúan fáj és szerintem nagy gond van. Megnyomkodta finoman, szinte csak hozzáért és közölte, hogy ebben még nincs tej és ne is gyötörjem ez így normális és 2 napig fájni fog. Este 6-kor kimentem, hogy segítsenek, mert már nem bírom, mondták fürdetés után jönnek. Na persze nem jöttek ezért 7-kor kimentem, hogy nem feledkeztek e meg rólam. Mondták, hogy nem mennek hozzám is, csak sorba mennek segíteni a szobákba. Este fél 9-kor kimentem és 3 csecsemős épp trécselt. Akkorra már potyogott a könnyem a fájdalomtól, akkora volt a mellem, mint a focilabda és tűz forró. Szerencsémre ott volt az egyetlen értelmes és normális csecsemős és azonnal jött segíteni. Megnézte a cicimet és mondta, hogy csupa csomó és ezért teljesen el vannak záródva a csatornák. Kimaszírozta, de majd be szartam a fájdalomtól és utána 1 ciciből 100ml-t lefejt. A másikat is kimaszírozta és abból Balanka evett 50ml-t. Mindezt a mennyiséget azokból a cicikből, amiben állítólag még semmi nincs. Azt mondta be is ödémásodhatott volna. Hát nem volt egy leányálom ez a nap. Reggel óta tudtam, hogy valami baj van és furcsa is volt, hogy a csaj azt mondta nincs benne tej. Van már egy gyerekem és 14 hónapig szoptattam. Nála nem volt gond a belövellésnél. A lány, aki segített kérdezte, hogy otthon nem lesz e gond. Mondtam, hogy ha otthon lehettem volna akkor talán most se lett volna.
Aztán jött a következő csalódás. Mindvégig azt mondták, hogy a 4. metöltött napon hazamehetünk és az utolsó pillanatban közölték, hogy Blanka besárgult és 10%-ot veszített a súlyából ezért maradunk. Közölték, hogy most már aztán kénytelenek tápszert adni, ha nem tudom szoptatni. Addigra persze már beindult a tejcsi, de amúgy 3 napja könyörgök tápsazerért és nem történt volna ez meg, ha adnak. Így plusz 1 napot maradnunk kellett.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Ancsi! rettenetesen sajnálom ami a kislányoddal történt, csak azt nem értem,hogy a salm. fertőzésnek volt köze a szívburokgyulladáshoz? És most már teljesen rendbe jött a gyerek? Felolvastam a férjemnek is, hát ő nagyon ki tud borulni az ilyesmin, azt kérdezte, hogy ha a szülők nem tudják megoldani, hogy bent legyenek a gyerekkel, akkor akár bele is gabalyodhat az infúziós madzagba? Jobbulást mindannyiotoknak!
Melcsi!
Örülök,hogy újra köztünk vagy. Én is meg voltam döbbenve a másik topicban írt dolgokon. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy azért mert esetleg nekem nehezen sikerül, vagy nem is sikerül teherbe esni, miért kell másokkal gyűlölködni akiknek már sikerült. Én mindig boldogan olvasom, mások sikertörténeteit, boldogságuk rám is jó hatással van.Írjál minél többet Pörikéről.
Icus!
Nekem is volt egy ilyen Tv-s élményem a héten, csak direkt nem írtam róla, nem kell nektek most ilyesmivel foglalkozni.(biztos Ti is láttátok, talán a Fókuszban volt egy 16 éves szülési sérült gyerek, akinek a szülei most nyerték meg a pert és a pénzből elvitték a gyereket Amerikába delfinterápiára. Rögtön magam jutottam eszembe, mikor az orvos cinikusan azt mondta, hogy mit csodálkozik az anyuka, elvégre kövér is volt, öreg is volt - 35 éves volt - ilyen dolgok megtöténhetnek, neki ezt tudni kellett volna....hát bicskanyitogató!)De ilyenekről ne is besztéljünk.
Te csak varrogassál és szép zenéket hallgass.
Ja még az jutott eszembe: hogy lehet (csak) 9 kilót hízni??????????????????????????Megőrülök. (én az egyikkel 14 kg híztam, de csak azért ennyit, mert 7 hónapra született, a másikkal 20 körül. Azt viszont elhatároztam,hogyha most sikerül, nagyon fogok vigyázni a kilókra. Már el is kezdtem hétfőtől semmi kenyér, édesség, sör, csak laza lightos dolgokat eszem, és mindennap szobabiciklizek 20-25 percet. Majd meglátjuk az eredményt.) Te ilyen fitt alkat vagy vagy nagyon vigyáztál? Ennyit a sztárok szoktak hízni, akik remegnek a karrierjükért. Pl. a S. Norbi felesége a nem tudom milyen Réka is ennyit hízott, csak ő még a tornával is ölte magát.
Kriszta!
Hát Te aztán nem semmi nő vagy! Ennyit rohangálni, szervezkedni közvetlen a szülés előtt, nem csodálom, hogy úgy néztek Rád mint egy ufóra. Azért a nők fantasztikusak, még nagy hassal is azon törik a fejüket, hogy a család életét könnyebbé tegyék, fennakadás nélkül menjenek a dolgok. Nekem is mindkét szülésem után begyulladt a mellem, lázas voltam,tudom milyen szörnyen tud fájni!Te sem híztál szerintem többet mint Icus!
Mégegyszer gratulálok a babához és azért próbálj ránk is szentelni egy pici időt a két gyerek mellett!
Képzeljétek el tegnap voltunk a Tescoban a férjemmel, a középső széles úton toltuk a bevásárlókocsit, de két oldalon pont állt egy-egy nagy babakocsis apuka, akik össze-vissza bambultak és nem vették észre hogy forgalmi akadályt képeznek, így elég nehezen fértünk el és az én férjem (nagyon rossz napja volt) elég ingerülten próbált elevickéni köztük. Mikor túljutottunk - hogy oldjam a feszültségét - mondom neki, nem baj ne idegeskedj jövőre már Te is babakocsival jössz vásárolni. És tényleg már nyoma sem volt az idegnek, mert nevetve mondta, hogy igen és én is keresztbe fogom állítani a babakocsit. Na gondoltam akkor még nem adta fel a dolgot.(Csak rémesen közeledik az augusztus, de már arra gondoltam, hogy ha mégsem jön addig össze, akkor szeptemberig meghosszabítom a mandátumomat!)
Kessi! Várjuk a friss híreket!
Sziasztok, majd még jövök. Fanny
fanny01

Fanny!
Én 8 kg-ot híztam, de lehet, hogy van 9kg is mert a 8 az szülés előtt 1 héttel lett mérve :) Azért ennek a diétának csak volt haszna is. Most meg zabálok mindenfélét és élvezem, hogy nem kell időre ennem. Persze bármit most sem ehetek a szoptatás miatt, de mákosgubát pl igen :)

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Melcsi :lol: ! De jó, hogy nem kell lemondanunk rólad! Emese már nagyon ügyes, biztos lassan el is indul :) ! Elolvastam a válaszodat a Nice levelére, úgy látom Te minden helyzetben tudsz kedves és diplomatikus lenni :) !

Icus! 9 kiló, én is ezt tűztem ki, most 4 nél tartok! Az AFP jó lett, 1,18 MOM. Hát, kértem, hogy írják rá a nemét, bár Apa nem örül neki, de mostmár Ő is tudni akarja!

Rabkri! Próbálok én nyugodt lenni, de annyi minden történik most velünk, hogy én sem bírom követni!

Ancsi! Nagyon sajnálom ami a kislányoddal történt! Örülök, hogy túl vagytok rajta, remélem mostmár minden ok. :!: :!:

Kriszta! Te tényleg egy örökmozgó lehetsz :!: Mostmár szopik rendesem Blanka? Szerencsére hamar előbújt, és ahogy írod biztos nagy élmény volt :) !

Nagyon sok elintézni-valóm van mostanában, szerencsére nem tudok magamra figyelni, de már nagyon várom a hétfőt!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Na megpróbálom a képeket felrakni! Kép
Kép

Kép
Kép

A házról elfelejtettem csinálni, annyira bele vagyok szerelmesedve az udvarba :) !
Majd csinálok.

KépKép
mandula35

Sziasztok Lányok!
Mandulácska!
Gyönyörü kertetek lett, itt majd ficánkolhat kedvére a babuska.Mekkora ez a birtok? Olyan nagynak tünik legalábbis a képen. Miskolcon van, vagy ahhoz közeli faluban?
Á, nem tudok mindig kedves lenni, legalábbis nem mindenki szerint. Mert a multkori támadáskor például azt a Nikolade-ot nagyon megsértettem (szerinte), rémes dolgokat vágott a fejemhez, és még priviben is lenyomtunk 1 ütközetet :lol: De persze hogy nem szoktam csunya szavakat használni, inkább próbálom megvédeni magam és logikusan érvelni. Érdekes, hogy ez irásban nekem sokkal könnyebben megy mint szóban, ha vki szóban támad, csak állok, összezavarodok, és utólag jut mindig eszembe hogy mit kellett volna mondani. Sokszor kerülök ilyen helyzetbe a jó szüleim révén, ők mindig tudni vélik, hogy nekem mit hogy kéne csinálni :?
Na majd jövök még este, most gyorsan lekvárt főzök, mig Pöri alszik.

melcsi1967

Szia Melcsi!

Ugye milyen szép? 1580 m2 és miskolcon van, nagyon csendes helyen, körülöttün minden zöld most :lol: !

Nekem sajna mostanában egyre nehezebb türelmesnek lennem, pedig nem vagyok ideges fajta :( . Gondolom a hormonok :oops: !

Szia!

KépKép
mandula35

Helló Lányok!

Melcsi :D :D :D
Örülök, hogy itt vagy! :D

Először is Pöri nem "műgyerek", hanem mintagyerek!!! - legalábbis nekem! :wink:
Grat Pörinek az üléshez és a felálláshoz - kitartó kiscsaj, és ez nem lesz hátrány! :D

A "kisborjús" tapasztalat tetszett :lol: . Nekem az öcsém agrármérnök eredetileg, ő szokott elképesztő hasonlatokkal jönni :shock: :lol:
Képzeld, Lili még a régi szülészeten született: egy szál lepedőben, bekötött infúzióval és katéterrel mentem be a műtőbe, miközben már talicskáztak a folyosón :shock: :roll: Ő volt az utolsó ott született baba, de már az új részen ébredtem - egyágyas, erkélyes szobában :wink: :D 8)
Ja, és engem altattak, sajna még így sem élhettem át a "szülést" :cry:

Mandula!
Gyönyörű! :D
Ebbe a kertbe én is beleszerelmesednék! :D :wink:
Tessék kiülni egy fa alá a rendezői székbe, és rendezkedni! Nyugi :wink: !

Ancsi!
Hát, nem semmi, amin keresztül mentetek :cry: Nagyon sajnálom Lucust :cry:
Mitől alakulhatott ki ez a szívburokgyulladás? Mit mondtak a Kardiológiai Intézetben?
Kontrollra az ambulanciára mentem? Készülj fel rá idegileg, még ha időpontod is van, órák kérdése... :?

Egyébként én is a Lászlóban aggódtam az én Lucámért - nem kívánom senkinek. Soha nem fogom elfelejteni, ahogy a tavaly őszi MÁV-kórházas félelmeimet sem, de arra - legalábbis számomra - jó volt, hogy átértékeljek dolgokat...
Gyors felépülést kívánok Lucusnak és Neked is!

KrisztaNyanya!
Mákosguba :lol: :roll: :lol: Nyam-nyam...
Szopi megy? Hogyan telnek az éjszakák?
Balázs még nem érdeklődött, hogy meddig marad Blanka :?: :wink:

Kessi!
Legkésőbb pénteken várunk! :wink:

Képzeljétek, Lili abbahagyta az ujjszopást :shock: Nem tudtam, hogy fog ez menni, attól tartottam, majd így adom férjhez :wink: Ehhez képest egyik napról a másikra abbahagyta. Mondtam neki, hogy milyen ügyes nagylány, hogy már nem szopja az ujját, erre csak annyival egészített ki, hogy"Többé!" :roll:
Egyébként lehet, hogy ez a tisztaság-mániájával van összefüggésben, és a kezét sem akarta a szájába venni. Azért múlt idő, mert úgy tűnik, megint vége, már nem szaladgál annyit kezet mosni :)
Most veri az asztalt, hogy "nincs egy novmális toll ebben a lakásban", mert a postásnak írja a 146. névjegytáblát a kapura: "ANYA, APA, DORKA, LUCA, LILI" :roll:
Napközben térképet böngészett, megtalálta, hogy hol lakunk, erre közölte azt is, hogy "Közép-Magyarországon lakunk" :roll:

Ja, és Lucám is nagylány lett, de másként, mint Lili :roll:
De fájt neki nagyon a hasa, még hányt is :cry:
Most már tényleg nagy lesz a betétszámlám... :wink: :shock:

A nagyok Prágában vannak, holnap jönnek haza, szombaton meg szabadtéri, romtemplomos esküvőre megyünk a Balatonhoz - hát, ebben a kánikulában nincs túl sok kedvem rendesen felöltözni :? :roll:

Sziasztok, holnap, ha még ideférek a lányoktól, jövök!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok Lányok!
Mandulácska!
Hát ez valóban hatalmas. Jól láttam egy kép alján, az ott 1 kutyus, ugye?
Ne nyugtalankodj, tessék örülni és békésen kötögetni a babaholmikat! Pár hónap mulva ugyse lesz ilyen nyugalomban részed.
Nyanyuska!
Boldogan olvastam a beszámolódat, Isten hozta a Kisnyanyát közöttünk! :D Hogy telnek az éjszakák, békés baba? Hát hallod, a csecsemősök nem voltak a helyzet magaslatán, de lehet, ugy hitték, hogy Te már gyakorlott vagy, minek segiteni. Pedig minden baba más. Van segitséged az első hetekben?
Rabkri!
Köszi...
Lucád is nagylány már :D De hogy Lili miket ki nem talál, névtáblák meg egyebek! :lol: Nem unatkozol! Na és az ujjszopás sincs többé, most azt az időt, amit addig azzal töltött, beszédre fogja forditani :lol:
Eldöntöttétek már a nyaralást? Megkaptad a csekkeket?
És kitört a béke?
Icus!
Remélem Bébi lassan belejön az uj tudományba és végre mással is fog foglalkozni.

Ma nem állt fel 1x sem egyedül Pörike, csak akkor, ha én Mellette hasaltam a szőnyegen. De az ülésbe nagyon belejött, szép egyenes háttal üldögél, játszik is. Ha lefekszem, boldogan feláll a hátamba kapaszkodva, és fel is akar mászni rám, csak szegény nem tudja átvetni a lábát rajtam. De nagyon boldog. Ma azért lehiggadt, talán rájött, hogy ez még kemény dió egyedül, ugyhogy visszatért a mászó üzemmódba. Vagy fáj már a térde :lol:

Befejeztem a baracklekvár eltevést, lett 19 felnőtteknek való, és 6 babaüveg (Pörinek cukorral tettem el). Nagyon finom lett.

Máté holnap jön haza, állitása szerint "1 kicsit barna". Kérte, hogy menjünk elé Nagytéténybe, ott kötnek ki! Eddig ilyen még nem volt, az utóbbi években mindig valakivel jött haza, és most kérte, hogy mi menjünk elé! Lehet hogy hiányzunk Neki? Vagy félti az "állását"?

melcsi1967

Sziasztok!

Ancsi! Szörnyű ami Lucával történt. A kórház számomra rémálom. Szegény kicsi lány mennyit szenvedett :( . Mielőbbi gyógyulást kívánok neki :!: Remélem hamarosan elfelejti ezt a csúnya időszakot. Az meg, hogy hisztis szerintem csak átmeneti állapot.

Melcsi! De jó, hogy megint itt vagy :!: Gratulálok Emese ügyeskedéseihez. Én is nagyon várom már, hogy Marcell másszon, felálljon, foga legyen stb. De gondolom még 1 hónapot várnunk kell. A két nagyobbnál is a 8 hónapos kor volt a vízválasztó. Akkor kezdtek mindent. Bár Marcusom próbálkozik a mászással, de mivel nem megy neki, inkább visszatottyan a fenekére és ugrálva közlekedik. :D Nagyon édes, amikor vigyorogva rám néz, hogy na ideértem mit szólsz, tekintettel. Most az a legújabb, hogy sikítozik. Nagyon hangosan, tetszik neki a hangja :)
Hát igen, én sem így terveztem, hogy dolgozni fogok. 2 évig szerettem volna itthon maradni. Sajna nem így alakult. Viszont szerencsére csak heti 2-3 délelőtt viszem csak bölcsibe, és 2 után rohanok érte.

Kriszta!
Te aztán nem vagy egy nyugis, tétlenkedő csajszi :) .De lehet, hogy ezért szültél ilyen könnyen. Irigyellek érte. Jó volt olvasni, hogy ilyen is létezik. Nekem sajna nem volt könnyű egyik esetben sem :(
De pont ma találkoztunk a dokimmal, aki el volt ájulva Marcellomtól,ésmondta,hogy na úgye ezért a gyönyörűségért érdemes volt ennyit szenvedni?! Miért, olyan nehéz szülés volt,kérdeztem. Hát eléggé,vigyorgott a doki. Áh annyira neeem.Szóval az ember hamar elfelejti a nehézségeket, csak arra emlékezik ami neki jó volt. :D
Remélem a szopizással aztán minden rendben lett. Itt Győrben is hasonló a csecsemősök hozzáállása :(
Én nem kértem segítséget,de a szobatársam kemény harcot vívott szintén szoptatással kapcsolatban. De neki pont az ellenkező gondja volt, tápszert adtak a babának, mert azt mondták nem is lesz teje :( Hát én mondtam neki, hogy csak próbálkozzon, lesz ott tej. És lett is, csak kicsit később, a 4.napon. Azóta is szoptat, és nagyon örül, hogy rám hallgatott nem a nővérre.

Mandula!
Nagyon szép a kertetek. Azért a házat is lefotózhatnád.
Irigykedve néztem a hatalmas fákat.

Rabkri!
Csak ámulok Lili okosságán. Mi lesz ebből a kislányból? Tudós professzor :?: :D

Holnaptól nem tudom mikor tudok jönni,még meg kell szoknom, hogy a munka mellett mire lesz időm. De ez most csak jövő hétvégéig tart,aztán véglegesen szeptembertől megyek dolgozni.
Szeretnénk augusztusban elmenni nyaralni is,de a férjem nem tudja, hogy el tud-e jönni szabira, még 1 hétre.

Jó hétvégét Minenkinek!!
Majd igyekszem idepillantani :wink:

Bea

beátab

Rabkri!
A maradásról még nem érdeklődött, de az első nap megkérdezte, hogy miért őt hoztuk, miért nem egy másikat. :) Aztán kiderült, hogy csak túl picinek tartja egy nagyobbat szeretett volna, de azért ez is jó :) imádja.
Tejecske rengeteg van, csak az aventes zacsikat nem találom ezért lefagyasztani nem tudom, de nem is baj, majd Balázs megissza úgyis lesz még rengeteg. Szopi után még 100-akat fejek. Most is kb 400ml van a hűtőben. Férjem ezt teszi a kávéba :) Balázsnál leadtam, de most nincs hozzá kedvem, mert olyan macerás.

Melcsi!
Férjem itthon van de jövő héten már dolgozik viszont akkor anyuék elviszik Balázst nyaralni és így nem lesz nehéz. A csecsemősök nem gondoltak semmit, azt sem tudták, hogy van már egy gyerekem, amúgy Balázsnál nem is volt ilyen gondom egyedül megoldottam. Lehet, hogy a nagy melegtől hírtelen beindult és rögtön el is záródtak a csatornák? Nem tudom számít e ebből a szempontból a hőmérséklet.
Ma éjszaka 3x kelt fel. Balázs annó többször kelt. Szerintem Blankával kevesebbett kell majd éjszakázni, viszont többet akar kézben lenni. Olyan szokatlan, hogy ilyen picike, alig merem fürdetni. Már majdnem elérte a születési súlyát.

Bea!
Hát igen szerencsém volt a szülésekkel, de nagyon örülök, hogy többett nem kell szülnöm, mert a terhességem elég macera volt ezzel a diétával és inzulinnal. Legközelebb már csak sterilizáltatni megyek a kórházba mert nekem itt a vége. 1 fiú 1 lány teljesen ideális :) és úgy érzem nekik meg is tudok adni mindent, de háromnak már nem.

Kép

KépKép
nyanya67

Szia Kriszta!

Jó sok tejed van,szuper! Nem tudom tudod-e,de sajna megszünt az Aventes zacsi,én Medelat használtam,meg az Avent tejtátoló poharakat. A poharak nagyon jók,most gyümölcsőpépet tárolok bennük. Csak elég húzós az áruk :(
Nekem még kb.1 hétre való tejecske van a hűtőben,aztán vége sajnos. Bár naponta egyszer rá bírom venni a drágámat egy szopira. De úgy veszem észre,hogy már alig van mit kiszívnia :(
Komolyan mondod, hogy a férjed anyatejet rak a kávéjába :?: :D Aranyos lehetett Balázs amikor cserélni akart :)
Amikor Marcell született Kyra is mondta:anya kiment a néni nem cseréljük ki a babákat,annak a másiknak több haja van. :) Másnap nagyon sírt a szobatársam kisbabája, erre Kyra odasúgta nekem:de jó anya,hogy nem cseréltünk, ez a baba egy bőgőmasina,ami babánk sokkal jobb kisfiú. Tehát maradhatott Marcell. :D

beátab

Kriszta!

A petevezetékelkötést meg elfelejtettem mondani Neked. Én már rákérdeztem a dokimnál,altatásban végzik,laparoszkópiával köldökön keresztül. Nálunk kb 20e-be kerül, állítólag. Én még gondolkodom rajta, valakitől azt hallottam, hogy sokáig fájt utána a hasa.
beátab

Bea!
Már utánaolvastam a petevezeték elkötésnek, de azt pl nem írták, hogy köldökön keresztül. Jujjj, azt is útálom, ha hozzáérnek. Szülésznőmmel már beszéltem, nálunk kb 40eFt, de szerintem akkor is megéri, mert a spirál is 30eFt és az nem végleges a gyógyszer árakról és mellékhatásokról nem is beszélek, ráadásul 40 év felett azt már nem is javasolják. Így sok lehetőség nem maradt.
Aranyos lehetett Kyra, ahogy töprengett melyik babát vigyétek haza :lol:

Kép

KépKép
nyanya67

Hát jó sokat írtatok!

Babaprojektnek még egyenlőre akadálya van, mégpedig, hogy még a progeszteron szintem nem jött rendbe. Bár az idő sürgetne, de nem szeretnék úgy járni, mint tavaly, ezért csak ha a doki azt mondja, hogy Ok, akkor jöhet el a cselekvés ideje, és igen azt gondoljuk, hogy belevágunk. Köszönöm a hőmérős útmutatásokat! Lehet még hasznát vesszük, jó tudni, hogy mikor kell a tettek mezejére lépni :oops: :oops:

Icus!

Nagyon csinos kismama vagy! A dokid is mindjárt visszajön a szabadságáról. Te már tényleg a finisben vagy! Azért a szülésre még egy kis enyhülés is jó volna. Majd rendelünk neked jó?! :D :D :D Hogy bírod ezt a nagy meleget?

Ancsi!

Még most is szipogok, úgy sírtam. :cry: :cry: :cry: Szegény Lucus, milyen nagyon beteg volt. Remélem most már minden rendben lesz!

Kessi!

Te ma mész nőgyogyihoz!! Írj majd, hogy mit mondott?! :?: :!: Kiváncsi vagyok nagyon! Lehet, hogy ez az oka a ráncaimnak? :wink: Remélem jó hírekkel jössz!

Melcsi!

Jó, hogy visszajöttél. Pőri baba nagyon ügyes, és tényleg milyen kitartó baba. Várjuk az újabb fotókat!

Rabkri!

Az autóvezetés vizsgád olyan Rab Krisztás volt. Ha név nélkül olvasom, és ki kellett volna találnom, hogy ez kivel történt, tuti azt mondom, hogy ez csak veled történhetet meg. Azért István szerencsés ember, nincs unalmas élete mellettetek! :lol: :wink:

Nyanyus!

Jó, hogy ilyen könnyen megszületett ez a gyönyörű picilány.

Te is nagyon csinos kismama voltál, és Icus, és Mandula is az, igazán büszkék lehettek magatokra! :D

Mandula!

A kertetek tényleg csodaszép, én is beleszerettem volna! És a házat is olyanná alakítjátok, hogy nektek is jó legyen. Mikor álltok neki a bővítésnek, kitaláltátok már, hogy milyen legyen? :?: :?:

Bea!

Te ma kezdtél dolgozni, ugye? Hülye a kérdés, de milyen volt? :? :?

Most már eldugulok! Majd jövök!

Gabi
paga

Sziasztok!

Hát megjöttem és most se vagyok okosabb :(

Hihetetlen, hogy még mindig nem tudom, hogy akkor terhes vagyok vagy sem. Szóval a doki megvizsgált (ultrahang + kézi) és ő nem lát terhességet, bár azt mondta, lehet, hogy még kicsi a terhesség. (elvileg 6 hetes vagyok). A 2 pozitív tesztre azt mondta, hogy az nem biztos. Jövő héten kell mennem egészségügyi kaparásra. Hogy minél előbb meglegyen hétfőn kell a laborba vizeletet vinnem terhességi tesztre, és felhívni a kórházat és kérni időpontot kaparásra (ja, valszeg azért nekem, mert ő jövő héttől szabin van).

Komolyan olyan mintha nem is velem történne, most akkor mi van? :(
kessi

Sziasztok!

Mandula! Eszméletlen ez a kert! Remélem idő és energia is lesz rendben tartani, mert egy ekkora kertben rengeteg munka lesz. Nekünk 1000 m2 a telek, de úgy be van építve, hogy alig van egy tapalatnyi hely. Van egy kis előkert, meg hátul egy kis füves rész, meg nekünk is van egy gyönyörű nagy cseresznyefánk, ja meg egy szelídgesztenye amit már mi ültettünk és már az is nagy. Szóval már sok hely nincs mégis evvel is alig boldogulunk. Délután én már mikor hazajövök nincs kedvem kimenni, a férjem is hétközben olyan fáradt, hogy örül, hogy él. Meg tudod neki itthon van a műhely úgyhogy egyébként is itthon van, kikapcsolódásként nem megy újra ki a kertbe. Amikor tavasszal rendbe tesszük nagyon szép! (még egy medencét nagyon szeretnénk, de akkor ki kéne vágni valamelyik fát és azokat nagyon sajnálgatjuk.)

Kessi!!!!!! MI a helyzet????

Lányok, mostmár mi dagik is húzzunk bele a gyerekcsinálásba!!!Nem leszünk ilyen csinosak, de annyi baj legyen!!
Jó hétvégét Mindenkinek!
fanny01

Kessi!
Közben írtál. Először is nem akarom az orvost minősíteni, de két teszt az biszony tuti. Esetleg már elhalt a terhesség, de attól még az orvosnak észlelni kell.
Mi ez a kaparás dolog. Erről még nem írtál, hogy ez ennyire eldöntött dolog. A férjed ennyire nem akarja, vagy más is belejátszik a döntésbe?(Már ha nem érzed a kérdést a belügyeidbe való beavatkozásnak.)
Írjál, hátha neked is könnyebb lesz, mert gondolom ez nem egyszerű döntés.
Fanny
fanny01

Fanny: ezt nem mi döntöttük el, ezt a doki mondta. Kész tények elé állított, köpnyi, nyelni nemm tudtam, erre nem gondoltam volna én sem. Ha abortusz lenne, akkor nem menne ilyen gyorsan. Akkor még védőnőhöz is kellene menni +ilyenek. Ez egészségügyi kaparás.
kessi

Helló Lányok!

Kessi!

Ilyen nincs, vagy ha van, akkor az mélységesen felháborító :shock: :shock: :shock: !
Én az első nőgyógyászomat épppen azért hagytam ott, mert amikor kiderült az első terhességem (Dorka) ténye, meg merte kérdezni, hogy akarjuk-e vagy sem. Felháborítónak tartottam, hogy nem az a természetes egy doki számára, hogy ha valaki terhes, akkor az azért van, mert így akarta.
Ennél már csak az felháborítóbb, ha meg sem kérdezi a "hogyan tovább?"-ot, miközben maga is bizonytalan.
És nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én pl. Lilivel kb. a 6. héten hívtem fel a dokimat, és az első vizsgálaton 7-8 hetes terhességet diagnosztizált - és nem voltam lemaradva semmiről. Vagyis Te, Kessi, még nagyon korán mentél.
És mit mondott, miért :?: :?: :?: Miért kell az eü-küret? :?: :?: :?:
Én a helyedben egy másik orvost is megkeresnék :?
Férjed milyen álláspontot képvisel? Mit mond?
És mi van, ha hétfőn pozitív lesz a teszted? :?: :?: :?:

És én is azt kérdezem, most akkor mi van? :?:

(És tudd: bárhogy is döntötök, itt tiszteletben tartjuk a döntéseteket, ha valami nem tetszik, akkor inkább nem szólunk bele. De amikor szólunk, akkor azért tesszük, hogy ha tudunk, segítsünk - neked és egymásnak is, mert akármelyikőnk kerülhet hasonló helyzetbe.)

Sziasztok, még jövök, csak most egy kicsit felháborodtam :shock:

R.Kriszta
Vendég

Szia Kessi és RKriszta!

Én is pont ilyen érzésekkel írtam csak nem mertem ilyen egyértelműen fogalmazni.
Szóval mostmár végképp nem értek semmit. Mi az hogy az orvos azt mondta hogy eü küret, de előtte terhességi vizeletvizsgálat, hogy minél előbb lehessen a kaparás. BOCSÁSS MEG HA DURVA VAGYOK, de vagy téged néznek nagyon hülyének, vagy Te nézel minket annak. Erre semmi szükség, mindenki maga tudja, hogy mi fér bele a saját életébe, itt senki nem fog pálcát törni feletted, bármilyen okból ilyen döntést hozol. De ha tényleg - esetleg a Te határozatlanságodat látva - irányította ebbe az irányba az orvos a beszélgetést, akkor ne hagyd magad. Akkor csináld végig ha ez a Te döntésed! Egyébként emlékszem én is 6 hetes terhes voltam amikor elmentem az orvoshoz és simán érezte. Ismered ezt a dokit vagy csak beestél az SZTK-ba? Fel se tette a kérdést, hogy mi a szándékod? Nem csinált egy hüvelyi UH-t. Azt mondják, hogy a hüvelyi UH-val már látni a pici életet. de a sima UH-val is látszik egy kis pacni, csak nem látják, hogy élő terhesség-e vagy sem. Szóval nem ilyen egyszerű dolog ez. Ne haragudj a szavaimért, de én is csak azt tudom mondani amit Kriszta, hogy nagyon ki hozott ez az eljárás a sodromból. (egyébként vannak terhességi tüneteid - bár ez sem jelent semmit) És arról sem esett egy szó sem, hogy ottohon végül is hogy áll a helyzet. Vagy szóba sem mered hozni a dolgot, csak valahogy túl legyél ezen az egészen, mert ez az elvárás veled szemben?Ha így van az a legszomorúbb.
Fanny
fanny01

Sziasztok,

ma délután megszületett a kislányunk (Anna Dóra), Ő is és Icus is jól vannak.
Bár Icus valószínűleg részletesebben elmeséli a dolgot, amint újra itthon lesz, addig is néhány szóban:
Az akció hajnal 3-kor indult egy "Úristen, folyik a magzatvíz" csatakiáltással. Ezután összeszedtük magunkat, bebandukoltunk a kórházba, kb. 5-re. Felvétel, elhelyezkedés, vizsgálat, stb.
7-ig nem voltak igazán erős fájásai, ezért kapott "gyorsítót".
Ezután kb. 8-tól 7, 5 majd 3 perces, elég intenzív fájásai voltak,
amit kb. 11-ig bírt szegény, ekkor már kértünk EDA-t,
mert már nagyon elfáradt (nem is aludt egész éjjel).
Ezt megkapta kb. fél 1-kor, és mire elmúlt a hatása, már gyakorlatilag "csak" kitolnia kellett...
A baba 2800 g, 51 cm és gyönyörű...

Karesz
(a boldog apa... :D )

Ja, és a kiságy is megvan már, tegnap sikerült beszerezni...
szücsi_66

Karesz, Icus és Kisanna!
Engem ér a megtiszteltetés, hogy elsőként gratuláljak ebből a csapatból! Nagyon jó egészséget és sok boldogságot kivánok Nektek! És kérünk képeket Rólatok!
Örülök hogy nem kell a földre fektetni :lol: .
Akkor tehát apás szülés volt?
Kessi!
Ezt én nem értem. Mi az hogy kaparás? Csatlakozom, nem csináltak hüvelyi UH-t? Mert azzal kezdődik Európában a terhesség megállapitása. Én elmennék 1 másik orvoshoz.
Paga!
Az a progi szint is rendben lesz hamarosan, jó lenne ha minél előbb indulhatnátok, mert sorban lebabáznak itt az anyák, és nem lesz terhesünk. :wink:
Fannykám, annyit tehetek a dologhoz, hogy ma bejelentkeztem az ujabb lombik inditásához, és augusztus 25-re kaptam időpontot.
Nyanyuska!
Van 1 barátnőm, aki eü.javaslatra ingyen meg tudta csináltatni az elkötést. Ezt Te is meg tudnád csinálni. De tényleg laparban végzik, vagy császár után, de az Nálad már kiesett.
Azért látom megbékélt Balázs a pici méretével :lol:
Bea!
A Te Kyrádnak is vannak klassz beszólásai! :lol: Micsoda szempont:haj!
Végülis a heti 2-3 délelőtt még nem olyan vészes. Meg hátha lesz valami puccs, és nem lesz vállalkozógyilkos csomag. :roll:

melcsi1967

Megjött Máté az evezésből. Kerek 1 órát láthattam, megfürdött (barnaság fele eltünt), megette kedvenc csirkepörköltjét, elmondta, hogy nagyon jó volt, majd továbbállt, partira ment a barátaival. Azt mondta, majd holnap beszélgetünk. Na lányok, ki vagyok fizetve! Pörit meg fel akarta kelteni megpuszilgatni, de nem hagytam. Igy csak bement Hozzá, megnézte alvás közben, és azt mondta, hogy szerinte nőtt. Igen, 2 hete nem látta.
A rasztája teljesen kiszőkült, a bőre szép barna, nyult is, és a karja tiszta izom. A gyerek meg a régi egyébként, mint fentebb olvasható. :lol: De imádom, a rohanással együtt. Már több órája itthon lehetett volna, de Ő segitett még hajót takaritani meg pakolni is, és aztán az apjával még hazavitette az egyik gyereket meg a tanerőt is aki velük volt.

melcsi1967

Sziasztok!

Először is: Icus, Anna és Karesz :!: Gratulálok, és nagyon sok boldogságot kívánok mindnyájatoknak :lol: :lol: :lol: :!:

Paga! Már be vannak adva a tervek a bővaítésre, remélem nemsokára meglesz az engedély. Kicsit hozzáépítünk, és tetőtérbeépítés. Ez valszeg csak jövőre, mert először el kell adnunk a másik telket, hogy meg tudjuk csinálni. Azt hiszem a következő pár évben nem fogunk unatkozni :lol: :!:

Melcsi! Máté hazaért? Látod, már majdnem felnőtt mégis biztos hiányoztok neki :) !

Fanny! Köszi a dícséretet, remélem fogjuk bírni, ez volt minden álmunk :!:

Kessi! Én sem tudok mást mondani, csak csatlakozom az előttem szólókhoz. Azért menj el másik dokihoz, legalábbis ha nem Ti döntöttetek a küret mellett! Tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit mondott a férjed? Nyugodtan írj, bárhogy is lesz, ha nem is fogunk egyetérteni, de legalább megbeszéljük.

Rabkri! Képzeld, az én kislányom 8 éves korában szokott le az újszopásról, de csak azért mert félt, hogy Alex beárulja a suliban :) :oops: Lili nagyon ügyes :!:

Lányok! Köszönöm mindenkinek a dícséreteket a házra! Összepakoltunk és holnap költözünk! Egyenlőre nem lesz net, de egy héten egy-kétszer majd jövök azért!

Ma volt a védőnő és szóvá tette, hogy megint nem híztam :shock: .
Amikor a nagyokkal voltam terhes akkor meg mindíg az volt, hogy már megint híztam :roll: Na most mit akarnak....

Hétfőn megyek az eredményért, azt mindenképpen megírom!

Jó éjt mindenkinek!!

KépKép
mandula35

Karesz, Icus!
Gratulálok a lányotokhoz. Örülök, hogy Icus is túl van rajta, mert ez a meleg még nem terhesen is elviselhetettlen, de azért még kemény 1 hét áll előtte. Vigyázzatok magatokra és most már a kis Annára is.
Képeket kérünk. Apás szülés volt?

Melcsi!
Jó, hogy említetted ezt az eü. javaslatot, majd rákérdezek a dokimnál. Szerinted a 40 évemmel 2 inzulinos terhességgel egy autóimmun pajzsmirigy betegséggel és 2 elhalt terhességgel jogosult vagyok az ingyenes elkötésre? :) Vagy kreéljak még indokot? :)

Kessi!
Nem írtad, hogy a férjed végül hogy döntött. Nekem már az 5. héten látszott a petezsák a 6. héten meg a magzat is. Ne izgulj minden rendben lesz, akár hogy döntesz is, de tényleg a Te döntésed legyen. Ne hagyd, hogy az orvosod befolyásoljon azt főleg ne, hogy helyetted döntsön. Üljetek össze a férjeddel és együtt döntsétek el. A végső döntés a Te kezedben van.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Hát volt mit visszaolvasnom! Nagyon aktívak voltatok az utóbbi napokban.

Mindenekelőtt szívből gratulálok Icusnak (és persze a boldog apukának). Kívánom, hogy a kórházban töltött napok is kellemes emlékként maradjanak meg. Várjuk a részletes beszámolót!

Ancsi!
Borzalmas napokon vagytok túl. Tudom, hogy ilyenkor mindent átértékel az ember. Nagyon remélem, hogy most már a teljes gyógyulás útján vagytok és ez az egész „csak” egy rossz emlék marad.

Mandula!
Gyönyörű és hatalmas a kertetek. Engem is nagyon érdekel a ház.

Melcsi!
Örülök, hogy csak műszaki okai voltak annak, hogy nem írtál és ismét olvashatjuk soraidat. Emese nagyon ügyes, de abban én is csatlakoznék Icushoz, hogy a mászás nagyon fontos, nem kell siettetni a járást. Persze, ha ezt a kicsi lány így akarja, akkor nincs mit tenni.

Kessi!
Én sem értem az orvost. Ha nem lát terhességet, akkor minek az egészségügyi küret, vagy mégis látott valamit?

Kriszta!
Tényleg nagyon aktív voltál az utolsó pillanatig. Szerintem jobb is volt így, sokkal gyorsabban telt az idő, a szülőszobán már nem kellett sokáig lenned. Még szerencse, hogy a férjed a finisre beért. Nagyon jó, hogy ilyen sok tejed van, nincs is jobb a szoptatásnál. Nekem nagyon hiányzik. Még most is szívesen szoptatnám Benjit, de 13 hónapos korában ő szokott le róla. Azóta 5 hónap telt el, de, ha megnyomom még most is jön minimális tej az egyik mellemből. Meg is kérdeztem két hete mammográfián (csak a szokásos szűrővizsgálat) az orvost, hogy ez nem probléma-e. Azt mondta, hogy nem, a hormonok miatt van így.

Rabkri!
Nagyon különleges kislányod van. Mindig ámulva olvasom, hogy miket tesz és milyen megjegyzései vannak.

Fanny!
Nagyon hízelgő, hogy neked ennyire tetszik a pici fiam. Ha még hallanád, hogy már hogy karattyol! Nagyon sok mindent mond már. Amennyire későn kezdett el járni, annyira korán beszél. Bár ez a nagyoknál is hasonlóképpen volt.

Délután jöttünk haza Siófokról. Péter pedig tegnap este szerencsésen hazaérkezett Horvátországból. Lebarnulva, nagyon jókedvűen érkezett haza és azt a kijelentést tette, hogy amennyiben a családi nyaralás legközelebb Horvátországban lenne, akkor oda ő is velünk jönne. Csak az a baj, hogy én is nagyon belföldpárti vagyok.

Ígértem, hogy megírom, hogy milyen módon nyaraltunk. Siófokon a volt Csepel Üdülő területén kb. két éve megépült ( illetve átépült) egy négy csillagos wellness szálloda. (Hotel Azúr) A szobák egy részét értékesítik 30 éves üdülési jog formájában. Erről hallgattunk meg helyben egy előadást és ennek fejében 3 éjszakára minimális költségért igénybe vehettünk egy un. családi szobát és használhattuk a szálloda szolgáltatásait. Persze dönteni azonnal kellett volna, de mi tudtuk előre, hogy bármennyire is kecsegtető az ajánlatuk úgysem vágunk bele, mert most így, nem sokkal egy építkezés után, nagycsaládosként anyagilag nem fér bele. Ezt az értékesítő hölgy nagyon korrektül tudomásul vette és döntésünk közlése után sem éreztette velünk, hogy neheztelne ránk.

A szálloda nagyon szép, a wellness rész kiváló, van saját strandja is . Benjivel először a Balatonba mentünk be. Nem nagyon akaródzott neki a vízbe belebújni, de aztán szép fokozatosan merültem be vele és aztán már 3 napon keresztül nagyon élvezte a Balatont is és a külső, belső medencéket is. Sajnos ez a néhány nap nagyon hamar eltelt. Idén csak ennyi volt a nyaralás, mert a házba néhány dolgot kellett még vásárolnunk, így anyagilag már nem fér bele.
Visszatérve a szállodára. Két db. egybenyitható szobát kaptunk. Szépek, tiszták voltak, de nagyon picikék. Mindkét szobában egy keskeny szekrény volt, aminek javarésze akasztós volt és egy polc volt benne, de olyan magasan, hogy még én is csak nyújtózkodva tudtam kihalászni a ruhákat. Az összekötő ajtók, ha nyitva voltak (márpedig ahol kicsi gyerek van, ott nyitva kell, hogy legyen), akkor már a fürdőszobát meg sem lehetett közelíteni, ajtó ajtó hátán volt. Állandóan nyitogattuk, csukogattuk az ajtókat. Szerencsére nem sok időt töltöttünk a szobában. Megérdeklődtem, hogy mi a piaci ára ennek a két szobának. Egy éjszakára reggelivel kb. 70000 Ft lenne. Bármennyire is színvonalas egyébként ez a szálloda, szerintem iszonyatosan sok és biztosan megütött volna a guta, ha ennyiért még ilyen kényelmetlenül kellene lenni. Nekünk a 3 éjszakáért 34000Ft-ot kellett fizetni, igaz, hogy reggeli nélkül. Hármunknak 8000 Ft lett volna egy reggeli, így inkább átmentünk az Ezüstpartba, ahol 1250 Ft-ért megreggeliztünk. Apropó, az Ezüstpart Hotel! Mint ahogy annak idején írtam is, tavasszal ott töltöttünk néhány napot a családdal, illetve barátokkal. Akkor nagyon jól éreztük magunkat, sok család és gyerek volt. Nyáron viszont átalakul főképp külföldi, elsősorban német fiatalok ifjúsági szállásává. Kritikán aluli, amit esténként rendeznek, a családok nem tudnak aludni, pihenni. Kisgyerekkel különösen nem ajánlatos nyáron odamenni. Az étkezéseknél viszont nem volt semmi gond. Bár azt észrevettük, hogy sem a reggeli, sem a vacsora nem volt olyan színvonalas, mint tavasszal.
Nem elégedetlenkedem tovább, még azt hiszitek, hogy rosszul éreztük magunkat. Mindezek ellenére nagyon jó volt kimozdulni itthonról. Engem Siófok amúgyis nosztalgiázásra ösztönöz, ugyanis gyerekkoromban nagyon sokszor nyaraltam ott.

Most már befejezem. Lejárt a mosógépem, ezt még kiteregetem. Még maradt bőven holnapra is mosás.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Sziasztok!

Icus, Karesz, és Kisanna!

Boldogságot, és nagyon jó egészséget kívánok a szép új családnak!
Gratulálok :lol: :!: :!:

Mindenkinek, mert már eléggé késő van:

Köszönjük szépen Lucuskával az együttérző, kedves szavakat!
Én is meghatódtam, hogy Ti is aggódtatok!
Luca már sokkal jobban van, és örömmel fogadja, hogy a szűkebb családból sokan látogatják, ünneplik Őt. Nagyon élvezi, hogy itthon van. De még kicsit gyengécske, a bilizés is kissé visszafejlődött, de engem nem érdekel ez most. Sokat alszik, most piheni ki magát a nagy láz után. Hát lassacskán remélem minden visszakerül a régi kerékvágásba, és még talán nyaralni is elmehetünk majd... :)

Kessi!

Bízom benne, hogy az orvosod döntése megfontolt volt, de csak közölte Veled, hogy miért kell eü.küret?! Elhalt talán a magzat? Kessi bocsánat, de mivel indokolja? Az írásodból ez nem derül ki.
Én nem hagynám annyiban, akár így, akár úgy szeretnéd hogy történjenek a dolgok. Szerintem hétfőn menj el egy másik dokihoz, ennyit megér az egészséged!

Mindenkinek szép álmokat kívánok!

Ancsi
ancsi65

nagyon sok boldogságot és jo egézséget kivánok a Kicsi Annanának és szüleinek :lol:

Kép
zsenge

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

ICUS
Nagy-nagy gratula! Sok-sok boldogságot, örömet kívánok a kis jövevényhez és nagyon-nagyon jó babázást!
(és jó, hogy túl vagy már rajta ebben a nagy melegben)

Melcsi
Jó, hogy minden rendben és csak a géped romlott el, nem pedig a hangulatod!!!

Nyanyuska
Nagyon jók a fotók. Balázs olyan boldognak tűnik! Nagyon szépek együtt a gyermekeid.

Mandula
Ez a kert.... Olyan gyönyörű!!! És a valóságban biztosan még klasszabb, mint így képen.

Kessi
Én is furcsállom, ami veled történt és röviden leírom az én esetemet,hátha segít valamiben. Bár nálam nagyon korrekt volt az orvos és mindent elmagyarázott.
Először is kérte, hogy túl korán ne is menjek, így 7 hetesen mentem és tapintásra OK volt. De két nap múlva az UH-n csak a petezsákot látta. Ekkor javasolta, hogy várjunk még 1 bő hetet, hátha később fogant, mint ahogy számoltuk. 8,5 hetesen az UH-n jóval nagyobbnak látszott a petezsák, tehát nőtt, de embriót nem lehetett elkülöníteni és keringés-szívhang sem volt látható. Ekkor mondta, hogy valószínüleg elhalt terhesség, amit műtétileg kell befejezni, de mivel nőtt a petezsák: ebből még akár egészséges baba is lehet, tehát várjunk. Egy hét múlva 9 hetesen viszont már teljesen összeesett a petezsák és másnap megcsinálták a missed ab műtétet. De mindig megmondta a doki, hogy szerinte mi lehet a helyzetem.
Védőnőhöz egyáltalán nem kellett mennem, ugyanis nem adta ki az igazolást a terhesség tényéről, pont azért, mert kétséges volt a kimenetele. Viszont a háziorvosnál vér-vizelet vizsgálatot kellett csináltatnom még a harmadik UH előtt, készülve a műtétre.
A tesztem viszont a kétséges időszakban is erős pozitív volt.
Nálad is a pozitív teszt arra utal, hogy megfogant. De elmagyarázhatta volna az orvos, hogy mit lát. Üres petezsákot, elhalt terhességet, vagy akármit is. Ez így, hogy magyarázat nélkül eü küretre küld, elég logikátlan és felháborító.
regina3

Icus!

Gratulálok, és sok boldogságot kívánok neked Anna babához.

Nyanyus!

Blanka nagyon szép baba, és Balázs láthatóan szereti. Tényleg Balázs hisztis korszaka elmúlt?

Gabi
paga

Sziasztok!
Először is gratulálok a kicsi Annának, az anyukájának és az apukának!!!

Szóval, hétfőn megcsináltatom a labortesztet, akkor már fogom tudni, hogy terhes vagyok e vagy sem, gondolom az elég biztos eredményt ad.

Visszatérve a pénteki vizsgálatra: én úgy vettem ki a dokinő szavaiból, hogy vagy elvetéltem már, vagy ez a vérezgetés nagyon annak a jele. Csak az az érdekes, hogy azt is mondta, hogy lehet, hogy annyira kicsi a terhesség, hogy nem látszik még. Az is lehet, hogy látta rajtam a bizonytalanságot, (azt már írtam az elején, hogy nem tervezett baba), és úgy gondolta, hogy 39 évesen nem ragaszkodom foggal-körömmel a terhességhez, főleg, hogy vérezgetek is. Csak azt furcsálom, hogy meg se kérdezte, hogy megtartjuk-e vagy sem.
Amúgy nem az SZTK-ba mentem, hanem magánrendelésre és ennél a dokinőnél szültem a 2 gyermekemet + hozzájártam vizsgálatokra + méhszájseb műtétre, kb 14 éve ismerem. Eddig semmi gondom nem volt vele, igaz, hogy nekem sem volta nagyobb problémám.

Amúgy a küret elött még megkérdezek egy másik dokit is, ha van fejlemény írok.
kessi

Sziasztok!
Icus! garatulálok a babához, minél előbb kérünk képeket!
Majd ha lesz időtöl világosítsatok fel egnem mi az az EDA. Tudom, hogy valami fágdalomcsillapító,de nem tudom, hogy az a gerincbe adott érzéstelenítés? És azt lehet szülés közben is kérni? Vagy hogy van ez?
Fermel!
A nyaralásodhoz akarok hozzászólni, mert nekünk is van öröküdülési jogung Nemesnépen, így mi is már sokszor voltunk ilyen előadáson, ahol próbálnak meggyőzni hogy vásároljunk ilyet, de nekem nagyon jók a tapasztalataim, igaz ezek új építésű üdülők, 3-4 csillagos szállodák, szuper körülmények. Azon is csodálkoztam, hogy mennyit fizetettek. Mi is voltunk ilyen "ajándék" hosszú hétvégén 6 eFt volt egy éjszaka kettőnknek. Most így meheténénk Hajdúszaboszlóra. Egyébként evvel az üdülési joggal voltunk az idén Spanyolországban, mert biztos tudod, hogy lehet csereberélni. Nekünk kétszemélyes apartmanunk van szeptember első hetében, a cserével júniusban voltunk 5-en a spanyol tengerparton. Szóval nem rossz dolog ez ha van rá anyagi lehetőség. (egyébként nagyon kedvezményesen, kamat nélküli részletfizetési lehetőséggel fizettünkl)
Egyébként mi ez a nagy csönd itt?
Fanny
fanny01

Sziasztok,

mindenkinek nagyon köszönjük a jókívánságokat! :)

Megpróbálok képeket csatolni, remélem sikerül
(egyelőre még csak a videóról lelopott képek vannak,
mert a fényképezőgép Icusnál maradt, azóta már biztos készített néhány száz újabb képet... :D )

Karesz
( a még mindig nagyon boldog apa... :lol: )

Kép

Kép
szücsi_66

... ja, és a válaszok:

- igen "apás" szülés volt, illetve ott tébláboltam Icus körül, és végtelenül tehetetlennek éreztem magam, miközben azt láttam, hogy iszonyú fájdalami vannak...
- az EDA az epidurálás (vagy ilyesmi néven szokták még emlegetni), és valóban a gerincvelő mellé adagolt érzéstelenítő.
Kétujjnyi tágulásnál már nem lehet kérni - illetve nem adnak - ,
mert akkorra fejtené ki a legnagyobb fájdalomcsillapító hatását, mikor már kinyomni kellene...
Remélem ezzel kapcsolatban nem írtam hülyeséget... :D
szücsi_66

Sziasztok Lányok és Karesz!
Kisanna gyönyörü, a szája nagyon Icus! Mintha azt mondaná a világról: Gyanusak ezek a fények! Megnézem magamnak!
És Te nagyon bátor voltál, Karesz! Köldökzsinórt Te vágtad el?
És milyen nagy haja van a Kisaszonynak! Gratula! :D
Nyanyuska kedves!
A gyerkőcök gyönyörüek, Balázs imádhatja Blankát, ez sugárzik a szeméből. Nem enyhült kicsit a hiszti ennek örömére?
Regina!
Most ujra elolvastam figyelmesen a Te történetedet, és hasonlóságot látok Kessiével. Talán ott is az a baj, csak akkor miért nem mondta a doki?
Kessi, jól teszed, ha elmész másik orvoshoz is.
Kedves Druszám!
Nem semmi szálloda! És azért a 34 ezer Ft sem volt kevés. De Benji immár megszerette a vizet, és ez nagyon jó. Meg biztos Ti is kikapcsolódtatok. Mi is majdnem Siófokra mentünk, még jó hogy a férjem Zalakarost választotta. Ott talán nem lesz akkora nyüzsgés igy nyáron. Különben mi is kacsingattunk a családi szoba felé, de elképesztő árajánlatot kaptam, majdnem duplája lett volna, mint 2 normál szoba ára. Csak azt nem értem miért, mert az ajtó közte van?
Nyanyuska, azért irtam az eü. lehetőséget, mert szerintem pont a Te esetedben ez abszolut indokolt! Kérdezd csak meg, de gyorsan, mert elképesztő dolgok következnek ahogy hallom :twisted: !

Bébivel sajnos nem felhőtlenek az utóbbi napok, és ehhez még nem szoktam hozzá.
A legszomorubb, hogy a popsija piros, de nagyon. Már 1 hete tart, hétfőn elvittem bőrgyagyászhoz, mivel a dokinénink szabin volt. Kaptunk kenőcsöt, mondta hogy váltsak pelust vagy törlőt. Eszembe is jutott, hogy nemrég tértem át másik törlőre, biztos ott a baj. A kenőcstől el is mult szerdára, erre tegnap visszajött kicsit más formában, de nagyobb terjedelemben a pirosság. Ugy hiszem, fájhat is Neki, mert ahogy gondozom, összerezzen, pedig próbálok nagyon óvatos lenni. Ugy döntöttem, hétfőn elhivom a dokinéninket, megjön a szabiról, mert nem akarok igy elmenni (mi szerdán utazunk).
Ehhez még hozzájön, hogy állandóan fel akar állni, de még csak 2x sikerült önállóan. Egész nap térdel, megy a széktől a járókához, a kanapéhoz, de nem jön össze sehol sem. ettől láthatóan ingerült, fel van pörögve teljesen. Ha leülök mellé, akkor azonnal belém kapaszkodik, ugy persze sikerül, és akkor boldog. Ha nem vagyok lent a földön, akkor viszont elgémberedik, becsuszik a térde közé popsira, és sirdogál, mig ki nem szabaditom, de kezdi előlről. És balesetek is történnek, elesik, és koppan a buksi, jön a sirás.
Ennek tetejébe ujabban szinte lehetetlen tisztába tenni, öltöztetni, mert nyomja Magát hasra, és ellenáll, ha voisszaforditom. Sőt, megfesziti a testét, beleremeg acövekelésbe. Délután odáig fajult a dolog, hogy picit ráütöttem a popsira, és erélyesen rászóltam. Egyből csönd lett, döbbenten hagyta Magát. De ez csak a következő öltözésig tartott. Már napok óta ez a helyzet. Azt gondolom, talán a sikertelenség vagy a pirosság teszi Őt türelmetlenné, mert eddig nem volt ilyen problémánk, és Mátéval pedig sose. És Neki 1x sem volt piros a feneke, pedig 3 éves elmult, mire szobatiszta lett, textilpelenkával!
Na most jól kipanaszoltam ezt a szegény Bébit, és nem tudja megvédeni Magát!

melcsi1967

Sziasztok Lányok és Karesz!
Kisanna gyönyörü, a szája nagyon Icus! Mintha azt mondaná a világról: Gyanusak ezek a fények! Megnézem magamnak!
És Te nagyon bátor voltál, Karesz! Köldökzsinórt Te vágtad el?
És milyen nagy haja van a Kisaszonynak! Gratula! :D
Nyanyuska kedves!
A gyerkőcök gyönyörüek, Balázs imádhatja Blankát, ez sugárzik a szeméből. Nem enyhült kicsit a hiszti ennek örömére?
Regina!
Most ujra elolvastam figyelmesen a Te történetedet, és hasonlóságot látok Kessiével. Talán ott is az a baj, csak akkor miért nem mondta a doki?
Kessi, jól teszed, ha elmész másik orvoshoz is.
Kedves Druszám!
Nem semmi szálloda! És azért a 34 ezer Ft sem volt kevés. De Benji immár megszerette a vizet, és ez nagyon jó. Meg biztos Ti is kikapcsolódtatok. Mi is majdnem Siófokra mentünk, még jó hogy a férjem Zalakarost választotta. Ott talán nem lesz akkora nyüzsgés igy nyáron. Különben mi is kacsingattunk a családi szoba felé, de elképesztő árajánlatot kaptam, majdnem duplája lett volna, mint 2 normál szoba ára. Csak azt nem értem miért, mert az ajtó közte van?
Nyanyuska, azért irtam az eü. lehetőséget, mert szerintem pont a Te esetedben ez abszolut indokolt! Kérdezd csak meg, de gyorsan, mert elképesztő dolgok következnek ahogy hallom :twisted: !

Bébivel sajnos nem felhőtlenek az utóbbi napok, és ehhez még nem szoktam hozzá.
A legszomorubb, hogy a popsija piros, de nagyon. Már 1 hete tart, hétfőn elvittem bőrgyagyászhoz, mivel a dokinénink szabin volt. Kaptunk kenőcsöt, mondta hogy váltsak pelust vagy törlőt. Eszembe is jutott, hogy nemrég tértem át másik törlőre, biztos ott a baj. A kenőcstől el is mult szerdára, erre tegnap visszajött kicsit más formában, de nagyobb terjedelemben a pirosság. Ugy hiszem, fájhat is Neki, mert ahogy gondozom, összerezzen, pedig próbálok nagyon óvatos lenni. Ugy döntöttem, hétfőn elhivom a dokinéninket, megjön a szabiról, mert nem akarok igy elmenni (mi szerdán utazunk).
Ehhez még hozzájön, hogy állandóan fel akar állni, de még csak 2x sikerült önállóan. Egész nap térdel, megy a széktől a járókához, a kanapéhoz, de nem jön össze sehol sem. ettől láthatóan ingerült, fel van pörögve teljesen. Ha leülök mellé, akkor azonnal belém kapaszkodik, ugy persze sikerül, és akkor boldog. Ha nem vagyok lent a földön, akkor viszont elgémberedik, becsuszik a térde közé popsira, és sirdogál, mig ki nem szabaditom, de kezdi előlről. És balesetek is történnek, elesik, és koppan a buksi, jön a sirás.
Ennek tetejébe ujabban szinte lehetetlen tisztába tenni, öltöztetni, mert nyomja Magát hasra, és ellenáll, ha voisszaforditom. Sőt, megfesziti a testét, beleremeg acövekelésbe. Délután odáig fajult a dolog, hogy picit ráütöttem a popsira, és erélyesen rászóltam. Egyből csönd lett, döbbenten hagyta Magát. De ez csak a következő öltözésig tartott. Már napok óta ez a helyzet. Azt gondolom, talán a sikertelenség vagy a pirosság teszi Őt türelmetlenné, mert eddig nem volt ilyen problémánk, és Mátéval pedig sose. És Neki 1x sem volt piros a feneke, pedig 3 éves elmult, mire szobatiszta lett, textilpelenkával!
Na most jól kipanaszoltam ezt a szegény Bébit, és nem tudja megvédeni Magát!

melcsi1967

Sziasztok!

Frissen született babák és mamik!
A képek gyönyörűek, mégegyszer nagy GRATULA! És köszi, hogy ennyi új történés mellett ránk is gondoltatok, és felraktátok! Jó babázást kívánok Nektek! :lol:

Melcsi!

Hát igen, Emese kicsit elkényeztett Téged, de azért ne aggódj! Lucánál akkor volt pirosabb a popsi- minden gondos ápolás ellenére, ha a fogacskái beindultak. A dokinénink azt mondta, hogy ilyenkor megváltozik a nyál vegyhatása is és ez még néha lágyabb székletet is eredményezhet. De lehet, hogy tényleg a törli váltás okozta... Mi állandóan a SUDOCREMET használjuk, nekünk nagyon tuti!
Egyébként, ahogy egyre jobban kitárul Neki a világ, annál nagyobb akarata is lesz, és ennek kontrollálása függ majd a hangulatától, közérzetétől is. Figyeld meg, néha ugyanazokat az akadájokat könnyebben veszi, máskor pedig türelmetlenebbül. Nna hát újat nem írtam, igaz? :lol:
Szerintem ez a meleg, még ha van is légkonditok a babákat is megviseli, ettől is lehet érzékenyebb a lelke Pörinek.
Ja és most jut eszembe, hogy mennyi gyümit eszik Mesike? Mert előfordulhat savasabb gyümölcstől is popsipirpsodás, még ha nincs is hasmenés. Hidd el, nemsokára változni fog a hangulata, türelem! :wink:

Szép álmokat!

Ancsi
ancsi65

Ancsi!
Gondoltam erre is, nagyon fehér a felső inye, még csak alul van 2 foga. De nem nyálzik különösebben.
Okozhatná a gyümölcs? Barackszezon van, amit imád is, tehát folyton azt eszik, néha soronkivül is szopogatunk.
Remélem elmulnak a problémák, ha nyaralni megyünk, gondolom lefoglalja majd az uj környezet és nem lesz ideje nyüszögni.

melcsi1967

Paga, Melcsi!
Sajnos a hisztis korszak még tart. Imádja Blankát és nem is lenne gond, ha már nem hisztizne mindenért. Pl azért is nyafog, ha nem adjuk rá a szandált. Azt mondja nem tudja felvenni, pedig feltudja, már többször felvette, csak lusta és mindennel így van. A pólóját sem veszi fel. Lehet, hogy az érettségijére is én öltöztetem fel és én adom rá a cipőt?

Fanny!
EDA = Epidurális érzéstelenítés, azaz gerincközeli érzéstelenítés. Álltalában akkor rakják be a kanült, mikor a kismama 2 ujjnyira tágult utána már nem érdemes és azután fokozatosan adagolják bele a gyógyszert.

közben látom már Karesz is válaszolt.

Karesz!
Nagyon szép a lányod és milyen sok haja van. Igazi kiscsajos.

Melcsi!
Én sietek megérdeklődni, de nem tudom, hogy szoptatás alatt érdemes e egy műtétet bevállalni. Majd augusztusban kiderül, mert akkor megyek a dokimhoz.

na megyek mert Balázs már megint nyafog valamiért

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok,

melcsi1967:
igen, én vágtam el a köldökzsinórt
(fénykép is van róla, de mivel Icusnak épp más dolga volt :) , egy osztályos nővér készítette a képet, de sem én, sem a baba nem látszik, csak egy olló, meg egy köldökzsinór... :( ), de én ezt egyáltalán nem nevezném bátorságnak.
Mikor anno Icus megkérdezte: be akarsz jönni a szüléskor?, én habozás nélkül azt válaszoltam: igen, persze.
Azt gondolom, hogy ha Ő bevállalta és végigcsinálta ezt az egész dolgot, részemről az a minimum, hogy a legvégén, mikor talán a legnagyobb szüksége van arra, hogy egy hozzá közelálló is legyen ott, ahol csupa idegen veszi körül - bár a szülésznők tényleg nagyon kedvesek és odaadóak voltak, és a pótdoki is jött, amikor kellett -, legalább abban segítsek, hogy ott vagyok, és pl. fogom a kezét.
A "bátorság" sokkal inkább Icust illeti - én csak megpróbáltam a tőlem telhető legtöbb segítséget megadni neki, és akkor még csak reménykedtem, hogy ez sikerül is. Most már tudom, mert utólag elmondta, hogy bár nem volt mindig teljesen magánál, de nagyon jó volt neki, hogy ott voltam, és ez nekem bárminél többet ér.
Ráadásul, ha nem vagyok ott, nem tudom elkapni az egyik kedvenc képemet:
Kép
A gyerkőc épp a mellettem álló szülésznőre néz, miközben az anyjának adják, a szemrehányás pedig az arcára van írva:
"Miért vettél ki a jó meleg, biztonságos helyről, mikor én ott olyan jól éreztem magam ??"

Karesz
szücsi_66

kedves boldog apuka.....

Komolyan mopndom teljesen elérzékenyültem miközbe olvastam a soraidat.

Fantasztikus érzés lehetett mint Neked mind Icusnak :lol:

Ez a foto meg ..hát nem is találok rá szavakat annyira fantasztikusan jol sikerült.

irigylek minden olyan kismamát akinek ijen megértö párja van,nekem ebben nem volt részem,sajnos....de ez egy más történet.

Nyanyuska csuda szép a kicsi lányka.amugy Balázs szerintem most még jobban ráfog tenni egy lapáttal (féltékeny), ha mondhatok egy tanácsot,fogd be Balászt kérd a segitségét, mond nekli egyedül nem tudod megcsinálni.Magambol indulok ki a két fiam közt nálunk is 28 honap a korkülömbség.Mikor a kicsi megszületett a nagy ugyan igy lelkesedett igaz csak pár napig majd elöbujt a féltékeny kisördög belöle,akkor valaki azt tanácsolta fogjam be,hozassam vele a kicsinek valo dolgokat,igaz mindent kétszer söt többször kellett elmagyarázni de bevált a modszer. Érezte a nagy fiam ,hogy igenis szükség van rá mert anya egyedül nem boldogul.

Icus ugy ahogy a papa fogalmazott egy igen bátor nö :lol:
Söt minden Nöt annak tartok aki eme csodálatos dologra elszánja magát, értem a (lombik),én nem tudom és ezt komolyan mondom képes lettem volna rá,hogy véghez vigyem.Nálunk 8 év házasság után lett baba (spontán) mikor már teljesen feladtuk. Mégegyszer nagy nagy gratula Nektek!

Melcsiéknek kellemes nyaralást kivánok,nekünk idén is marad az udvaron felállitott felfujhato medence

:wink:

Mivel elég rossz anyagi helyzetbe kerültünk az elmult honapokba most még a kocsimtol is megkell válnom ahhoz hogy valamennyire kilábaljunk a bajokbol,de nem sirni akarok csak hát egy fizetésböl és gyesböl hogy is mondjam albérletett fizetni és megélni...na az a müvészet.

De van reményem ,beszéltem a bölcsi vezetövel,jövöhéten beadom Niki papirjait és talán szeptembertöl fel is veszik,igy vissza tudok menni dolgozni,mert a muszály az nagyur!

Most ennyi Rkriszti látod ritkán irok de akkor kiadosan:)

Kellemes vasárnapot Mindenkinek...pápusza zsenge és Niki

Kép
zsenge

Karesz!

Csak nézem-nézem a képet, és kicsit homályosabb a kép a könnytől, -ez giccsesen hangzik, de ez van! :) Nagyon jól sikerült a pillanatot elkapni! A meghatottság az emlékektől is van, hiszen Lucuskám még csak 2és fél éves, szinte Ő is csak "most" született!

Krisztanyanya!

Annyira édesek a gyerkők a képeken! Amiket írsz Balázs "játszmáiról"azt én is végigcsináltam Annával és Matyival, igaz már "nagyon régen". Jótanácsot nem igazán tudok adni, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt nehéz. De a mindennapok bájos történései kárpótolni fognak, ezt hidd el! És te egy vagány csajszi vagy, biztosan menni fog a dolog, ha nem is túl könnyen!
Amit Zsenge tanácsolt, szerintem is jó ötlet...

Zsenge!

Nem sajnálkozni akarok afelett amit írtál, de elszomorít. Tudom, hogy vannak nehéz hónapok néha az ember életében, legtöbbünk átéli....Talán tényleg jó megoldás lesz, ha visszamész dolgozni, és Niki biztosan jól érzi majd magát a gyerekek között, olyan kis eleven-vidám lányka. Valahogyan meg kell oldani ezt a problémát, és ez a megoldás nem feltétlenül rossz... :) Szorítok Neked!

Mandula!

Még nem is írtam Neked, hogy mennyire tetszik a kertetek! Az én fantáziám is már beindult, gondolom a Tiétek főleg! :lol:
Vigyázz Magadra ebben a hőségben!

Lucuskám is igen hisztis, megpróbáljukmég mindezt a kórházra! fogni :wink: Pl. egyáltalán nem engedi, hogy a haját megfésüljem, elcsatoljam, meggumizzam, befonjam. Most csak úgy lóg ebben a melegben, a szemébe, szájába. A világ összes csábító csattja, gumija nállunk fellelhető, többféle fésűvel egyetemben. Sajnálnám levágatni a haját, olyan szép, de ha így folytatjuk....ez minden napos konfliktus reggelente, mostmár úgy döntöttem békén hagyom, lógjon, hátha átmeneti dac. És vannak még finomságok Lucuska tarsolyában... De végül is meggyógyult :!: :!: :lol:

Üdv: Ancsi
ancsi65

Ancsi!
Örülök, hogy Lucuskád szépen gyógyul! Ha már dacoskodik, az jó jel! :lol:
Nyanyuska!
Kérdezz rá feltétlenül, persze várj még a szopi miatt, talán az idén még nem változtatnak, és az is lehet, hogy ezen egyáltalán nem, végülis mostmár mindenkinek szabad :twisted: .
Azt hittem az öröm miatt enyhült kicsit a dac. Igaza van Zsengének, biztos munkál azért kicsi féltékenység. Valahol azt olvastam, ilyenkor a nagy életkorából le lehet számitani 1 évet, mig alkalmazkodik az uj helyzethez.
Nem akarlak elkeseriteni, bár az én Mátém már 17 éves, de előfordul, hogy velem rakatja be másnapra a táskáját, sőt 15 éves koráig én tettem ki reggel a ruháit. Egy kislány pedig még 3.-ban is bekötötte a cipőjét, mert Ő lusta volt rá.
Karesz!
Olyan szépet irtál férfi létedre!És az a pillanatkép nagyon-nagyon találó. Hogy vannak a hölgyek, van-e már tejecske előszele, és mikor jöhetnek haza?
Zsenge kedves!
Végre hogy irtál is! Nagyon sajnálom, hogy tényleg igy alakult a helyzetetek. Ezek szerint Apa nem boldogul Nikivel?
Na megyek is, csak benéztem. Ma este Tescozok, igy nem jövök, most meg, ha felébrednek az alvók, leugrunk Velencére fürdeni egyet.

melcsi1967

Melcsi!

Pöri popsija rendbe jött már? Remlélem rendeződik mire mentek nyaralni. És jó nyaralást nektek!

Rabkri!

Tudjátok már, hogy hová mentek nyaralni?

Mandula!

Megy a drukk ezerrel a holnapi napra! Jelentkezz amint megtudsz valamit!

Kessi!

Lehet, hogy csak figyelmetlen voltam, de nem emlékszem, hogy írtál a férjed későbbi reakciójáról? Szabad tudni, hogy változott-e a véleménye?

Zsenge!

Niki biztosan jól fogja érezni magát a bölcsiben, és persze nem jó, hogy munkát kell keresned, de még szerencse hogy van bölcsi, és van benne hely, ez a mi környékünkön nem így van, év közben szinte lehetetlen bekerülni, de beíratkozásidőben is csak akkor van esélyed, ha abban a körzetben laksz, és van munkáltatói igazolásod, hogy dolgozni fogsz.

Ancsi!

Jó, hogy Lucus rendbejött. Lehet, hogy kócos, de egészséges. :) :) :)

A babák gyönyörűek, jó, hogy sűrűn raktok fel képeket!

A fiam hazajött a nyaralásból, és büdös mint egy malac. Szerintem egyhétig csak a tóban fürödtek, amúgy nem igazán. Most éppen barackot szedi a fa alól, de utána megyek és megsíkálom, de csak ha hagyja (mert már nagyfiú).

Hogy bírjátok ezt a hőséget?

Gabi
paga

Helló Lányok!

Icus, Karesz és AnnaBaba!

Gratulálok, és sok boldogságot kívánok Nektek!
Nagyon jók a képek, gyönyörű ez a kislány!

Látod, Icus, csak észrevetted, hogy ez már a szülés... :wink:
A kisasszony valószínűleg csak az ágyikójára várt... :wink:

Boldog Apuka!
Mikor jönnek haza a lányok? Szopi megyeget?
Egyébként szerintem a legtöbb ilyenkor, amit egy férfi tehet, hogy ott van az asszony mellett, csak a jelenléte számít - úgyhogy ne gondold, hogy csak tehetetlenül tébláboltál! :D Nagyon ügyesek voltatok mindhárman! :D

KrisztaNyanya!

Ilyen képek jöhetnek minden nap :D Nagyon aranyosak együtt (is) a gyerekeid! :D És Blanka nem úgy néz ki, mint egy két hetes sincs, normál úton, tehát küzdelmesen született baba - gyönyörű!
:D

Éljen a sok tejecske, Apának is váljék egészségére! :wink:

A sterilizálást szerintem is próbáld meg egészségügyi okokkal indokolni.
Ja, nekem is köldök-fóbiám van, én is utálom, ha hozzáérnek :shock:

Ami a hisztit és az önállóságot illeti...
Tényleg hitesd el vele, hogy nem boldogulsz nélküle :wink:
Egyébként lehet, hogy most Neked könnyebb lesz, ha elmegy Balázs nyaralni a nagyszülőkhöz, de majd vigyázz, nehogy lerázásnak érezze ebben az amúgy is nagyon érzékeny periódusban. :?

Melcsi!

Akkor nem vártok februárig, indultok augusztusban :!: :?: :D Hajrá!!! :wink:

Ritka jó fej a fiad, valamit nagyon jól csináltok :wink:

A popsi-problémánál nekem is a táplálkozás lett volna az első kérdésem, mert valóban, még olyan érzékeny a bőrük, hogy mindent megérez.

A felállásnál csak az elindulás lesz problémásabb...
A tisztábatevés pedig néha tényleg birkózóverseny, ahol ki kell használni, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban :wink: Aztán majd ha szalad, és röptében kell ráadni a pelust, az lesz még izgalmas... :lol:

Nyaralásunkat lefixáltuk, a Kőrös mellé megyunk, lehet pecázni is meg lovagolni is, de megint kiderült, hogy nem matekszakos vagyok: aug. 14. és 19. között számításaim szerint 6 éjszaka van :oops: :oops: :oops: :shock: Ki is fizettem, úgyhogy holnap még lesz egy köröm a hapsival, hogy vagy adja vissza a pénzt (üdülési csekket), vagy maradunk egy nappal tovább, bár akkor meg a falunapról maradok le, ahol lenne némi dolgom... :roll:

Igen, kitört a béke :wink: , bár azért a felszín alatt forronganak az indulatok... Már itthon vannak a nagyok is, István nagyon diplomatikus velük, de Dorka, ha István nem látja-hallja, grimaszol és megjegyzéseket tesz. :? Hiába szövegelek neki, sőt, az apja és a szüleim is próbálnak vele szót érteni, az utóbbi időszakban rémesen viselkedik. A nagy beszélgetés még hátra van, mert péntek este jöttek haza, tegnap esküvőn voltunk, ma azt pihenjük, talán a jövő héten - de, őszintén szólva, kicsit félek tőle :?

Na, és hogy Lili az ujjszopás abbahagyásával felszabadult időt beszéddel tölti? Napközben eddig sem cumizott, csak elalvásnál, és beszélni meg annyit tud, hogy amikor Szabolcsból jöttünk haza, 3 órán keresztül szó szerint be nem állt a szája, csak a szomszéd falu határában aludt el :shock:
Egyébként meg tegnap felkelt hajnali 4-kor, azzal a dumával, hogy "érzem a csontjaimban, hogy híreket mondanak" :shock: :shock: :shock: , és aztán közölte, hogy keltsem fel őt reggel mindenképpen, és ezt 5 percenként elismételte, mindig akkor, amikor már visszaaludtam volna, aztán odament a kosarához, kivette a mobilját, és közölte, hogy nem kell hogy keltsem, majd csörög a telefonja... :shock: :shock: :shock: És aztán végre békésen elaludt :) ... én meg kelhettem.... :x

Fanny!

Rendben, húzzunk bele a gyerekcsinálásba! :wink:
Apa is úgy nyilatkozott, ezt a részét különösen kedveli :wink:

Engem az utolsó császáromnál hatszor szúrtak hátba, nem sikerült, el kellett altatni, pedig szerettem volna legalább egyszer ébren megélni gyerekem születését - de nem sikerült. :cry: Ezért is hajtsunk most rá :!: :wink: Bár nem tudom, abban a helyzetben, ezek után lesz-e merszem nem altatást kérni...

Mandula!

Már átköltöztetek, éljen! :) De remélem, Te csak dirigálsz :!: :wink:
Irigylem a súly-problémáidat :roll: :wink:

Ancsi!

Kiderült, mi okozta a szív-problémát? Erre nem adtak magyarázatot?
Bár tényleg csak az a lényeg, hogy Lucus teljesen rendbe jöjjön!

A haj nálunk is állandó probléma. Mindhárom csajnak rengeteg haja van, ráadásul a két nagynak hosszú, ezért Lili sem engedi levágatni. Hetek óta úgy csináljuk, hogy négy copfba összefogom, és befonom a haját, egyet-egyet oldalt, kettőt középen. Így egyrészt nem melegíti, másrészt nem is szedem szét neki, csak 2-3 naponként, ezért ritkábban van gond a fésülködéssel. :wink:

Bea!

Helyes lehet Marcell, ahogy mászik és elégedetten, elismerést várva rád néz :D A legszebb férfikorban van :wink:

Lili olykor valóban produkál meglepő dolgokat. Pénteken a 47-es villamos utasai lestek nagyot - velem együtt -, amikor közölte, hogy most nagyítónak használja a félig telt, lefektetett ásványvizes palackot :roll:
Számomra már Lucánál is elgondolkodtató volt, hogy meddig bírom vele a lépést, Lili pedig még gyorsabban fejlődik, úgy, hogy tkp. nem is foglalkozunk vele, csak válaszolunk a kérdéseire. Néha ijesztő, hogy 4 évesen milyen logikája van. Beszéd közben olykor kihagy lépéseket, és amikor kérem, hogy magyarázza el, miről beszélt, láthatóan terhére van az értetlenségem :oops: .
Őszintén félek, meddig leszek elég neki, mert Luca már bizonyos szempontból régen túllépett rajtam, és ennek olykor jelét is adja :? , és Lili csak ezután következik.
És talán hülyének néztek, de a Lucával tapasztaltak miatt már Lili ügyében is több szakember segítségét kértem, de vagy azt válaszolják - amit magam pedagógusként is tapasztalok -, hogy a felzárkóztatáshoz értenek, és örüljek a problémámnak, vagy 8, azaz nyolc ezer Ft-os óradíjért hajlandóak lennének beszélgetni velünk... Pedig én ezt tényleg problémaként élem meg, mert azért azt is látom, hogy nagyon sok minden kimarad(t) Luca és Lili életéből, de mit tudok csinálni, ha pl. nem találják a hangot a kortársaikkal?

Paga!

Progeszteron-szintet gyorsan rakjátok rendbe, aztán jöhet a baba :wink: !
Előzőleg mennyi idő alatt voltatok sikeresek, ha nem titok?
Lili sokat emleget, hogy nálatok voltunk, nagyon megmaradt benne a találkozónk :)
Munkafronton mi a helyzet?
Nálunk a csajok anniyra szemérmesek - lükék -, hogy még egymás előtt sem öltözködnek... :? :shock: , nem hogy a fürdésnél. Ha én bemegyek, az nem gond, de egymást nem bírják elviselni...

FerMelinda!

Jó, hogy írtad ezt a nyaralásotokról, én mindig valamiféle átverésnek gondoltam az efféle dolgokat. És a lényeg, hogy összességében azért jól éreztétek magatokat :wink:
Jöhetnek a Benji-fotók!
Látod, milyen ügyes a nagy fiad is :!: Az aggódásnak meg valószínűleg soha nem lesz vége :? .

Zsenge!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ezt már szeretem :!: :!: :!:
Nikiről újabb sztár-fotó?
És nyugi, ha jól látom, Niki lassan két éves, talán neki is jobb, ha visszamész dolgozni, és ezzel nyugodtabb anyukát, még jobb körülményeket kap, és ahogy én láttam, nem fog kétségbe esni a többi gyerek társaságától sem :wink:
A mélypontok meg azért vannak, hogy legyen miért küzdeni, és tudjuk értékelni a jót - mondom marha okosan :wink:

Regina!

Hogy vagy? Írj magatokról!

Kessi!

Nagyon remélem, hogy nem bántottalak meg múltkor, mert nem ez volt a célom :? :), de amit a dokid hozzáállásról leírtál, az nagyon felháborított.
A döntés - ha nem életveszélyről van szó - szerintem nem az orvos kezében van, ő csak alternatívákat kínáljon fel, és tájékoztasson a várható következményekről. Nekem pedig - ha nem így volt, bocs - az jött le az írásodból, mintha ő döntött volna és nem tájékoztatott volna rendesen.
És azt írod, hogy "meg se kérdezte, hogy megtartjuk, vagy sem".
Lehet, másként gondoljuk, de szerintem egy nőgyógyász ne kérdezze ezt meg :!: :!: :!: Aki nem akarja, szóljon, felnőttek vagyunk.
Nagyon és őszintén bízom abban, hogy úgy alakulnak a dolgok, ahogy nektek a legjobb! :)

De jó, születhetne itt baba gyakrabban is, akkor mindenki kibújik a csigaházából :D :D :D
Most várhatunk decemberig...

Tegnap esküvőn voltunk a Balatonnál... Gyönyörű volt az unokatesóm, és minden gyönyörű lett volna, ha nincs ez a dög meleg. Vágytunk egy normális, hűvös templomra, de csak romtemplom jutott. A dínomdánom is szabadtéren volt, malacsütéssel, nagyon szenvedtünk. Egyik nagybátyám rosszul lett, :( de szerencsére volt köztünk orvos. Aztán jobban lett, akkor meg jöttek a morbid megjegyzések "egy esküvő, egy temetés" ügyben :wink:
Ja, és az unokatesóm babát vár :D :D :D
Éjszaka jöttünk haza, még akkor is nagy forgalom volt, a 200km-t közel 4 óra alatt tettük meg. Lili végig aggódott, hogy nem találunk haza a sötétben, mikor hazaértünk, meg is jegyezte, hogy ő egyedül nem talált volna haza, és mondta, hogy "ügyes vagy, Apa!" :lol: A nagyok végig aludták az utat, ő meg végig szövegelt :shock:

Egyébként napok óta nagyon hisztis, agyára mehetett a hőség, ráadásul én is türelmetlenebb vagyok vele (is) :? :( :shock:

Na, most megint jó hosszú voltam...

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?