Szóval! Azért megpróbálkozom mégegyszer!
Zsuzsi!
Kedvet kaptál tőlünk a hozzátápira? Nem hiszem, hogy gond lenne az almalével, még úgyis csak kóstoltatod kicsit.
Nagyon ügyes ám a lánykád!! Szépen tartja magát, meg már át is lendül, még ha véletlenül is! Hajaj, mi lesz pár hónap múlva, már szaladsz utána.
Edit!
Boldog 4. hófordulót babának és mamának!
Jó munkát a délelőttre.
Ma lesz a búcsúzkodás a bölcsiben? Majd mesélj ám, hogy milyen volt!
Akkor azt hiszem, hogy maradunk mi is a délutáni gyümizésnél. A délelőtt azért necces, mert annyira változnak a kajaidőpontok. Ma pl. Flóra 4-kor kelt enni, aztán 8-kor. Szóval akkor 8-kor már gyümit kellett volna adnom. Következő evés már ebéd lesz, az meg ugye főzelék (majd nemsokára).
Erre a banán dologra én is kiváncsi lennék. Gondolom ízlene nekik, hiszen édes. Ugye én hallottam, hogy esetleg allergizál, de Editnek mintha javasolták volna. Akkor lassan talán mi is megkóstoljuk. Csak simán turmixolni kell, vagy valamivel higítani is? Vagy elég, ha rakok mellé mondjuk almát?
Egyébként most a sárgarépát szeretném adni nekik, utána krumplit. Közben persze mennek a gyümölcsök tovább, hiszen azzal már kiváltottunk egy kaját, lásd tegnap.
A sárgarépát hogy csináljátok? Csak simán megfőzöm vízben, és leturmixolom?
Még az is érdekelne, hogy hogyan kell a főzelékeket csinálni. Ugye nem lehet úgy, mint a miénket, mert nem mehet bele liszt, tefjöl. Julcsi, te hogy csinálod? Azt tudom, hogy krumplival sűrítem majd.
Tegnap szétnéztem a boltban tejpép ügyen. Mindegyik összetevőinél így kezdődik: sovány tejpor. Ha egyszer nem ehetnek 1 éves korukig tehéntejet, akkor hogy adjak nekik tejpépet?
Itthon vagy egyébként két dobozzal: tejpép almával és bodzával, gríz tejpép borubon-vaníliával. Az elsőn a bodzát nem tudom hova tenni, a másodikon a vaníliát. Mindegyik 4 hós kortól van. Szerintetek lehet ezeket adni?
Ne haragudjatok, hogy ilyen hülyeségekkel fárasztalak benneteket, de gőzöm sincs egy csomó mindenről. Nem is tudom mi lenne, ha itt nem kérdezhetném meg a profiktól.
Julcsi!
Mi BEBA-t eszünk, az is csak 6 hóig támogatott. A védőnő azt javasolta, hogy irassak fel, amennyit csak tudok, és ha marad, akkor nyugodtan egyék még kicsit az 1-et. Annyira nincs nagy különbség az 1 és 2 között tápértékben, úgyhogy azzal is lehet még higítani dolgokat. Tényleg horror áron megy a támogatás nélküli, és akkor még mellé az üveges kaja, meg ital. A kajájukra fogunk keresni mostantól pár hónapig.
A Mikulás dolog csak olyan szinten volt para, hogy nem értettem, miért nem látogatott még meg. (Most sem értem.) A terhességet én teljesen kizártam. Persze jellemző, hogy gyógyszerrel kell beindítani. Egyébként ha úgy alakulna, én szülnék még. De nem tervezünk több babát, viszont nem tudom, hogy gondoljuk majd pár év múlva.
Márti!
Jó kis sztori. Egyébként hogy hoztátok össze Zsombit, ha Szonó még nem költözködött ki tőletek?
Ez persze csak költői kérdés volt.