Új privát üzeneted érkezett!

Ja, még azt akartam írni, hogy olyan jó nézni a fényképeiteket, hogy kint vagytok a gyerekekkel a szabadban, meg a sóstón, én meg bent poshadok egy zárt helyen, neonfényben egész nap, és alig várom már a hétvégét, és kimenjünk valahová, strandra. (most hajdunánásra készülünk, ha összejön)
Én imádtam ezt a gyeses időszakot, a pénzhiánytól eltekintve, a legjobb időszakom volt, rengeteget csavarogtunk a kölyökkel, csak úgy,(mindkettővel), most meg semmire nincs időm, ha hazaérek.

Na, de nem panaszkodni akarok, használjátok ki az arany életet !!! :D

KépKép
simsi

Na íme a fotók. Remélem nem baj. :oops: Még gyorsan felteszem ide az oldal tetejére, és akkor senkit nem fog zavarni. :)

Kép távolabbi kép az udvarról

Kép közelebbről a mi kis kuckó feljárónk

Kép terasz a lépcső felől

Kép terasz a bejárat felől

Kép lépcsőforduló

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok!

Már megint micsoda pangás van itt!! Mi van veletek? Remélem, mindenki jól van, és nyaral.

Anita!
Szép lett a házatok! Tetszik ez a kőburkolat. Jó nagy ház, hány négyzetméter?

Csilla!
Eltüntettem a kék fugát!! Brrr, nagyon szúrta a szemem. Hogy vagytok?

Képzeljétek! Csak csendben "mondom", nehogy elkiabáljam, Bence már négy napja nem kel fel éjszaka szopizni. Ezt is megértük, legalábbis remélem, hogy ez már így marad, ha nem is minden éjszaka. Ma 9 hónapos!!!

Petra

Kép
ppetra

Sziasztok Lányok!

Petra! Csak suttogva "EZ SZUPER!!!!!!!!!!!!". :) Kívánom, hogy már így is maradjon ez az esti nem etetés. Tudom milyen fárasztó. Remélem hamarosan mi is elutunk idáig. Tényleg! Este csak szopi van, vagy mást is adsz Bencének, hogy jobban álljon a hasban? :)

Többiek! Veletek mi újság?

Nálunk minden okés. Ha minden igaz ma grillparty-ra megyünk. Milyen jól hangzik. Az idén még ki sem mozdultam sehová sem. Egyik barátnőmnek is két kisfia van, a nagyobbik Dominiktól 6 nappal idősebb, a kicsi meg már a hónap végén 2 éves lesz. Úgyhogy még egy-két év, és Kornél is beáll a sorba, teljesen összeérnek majd a gyerekek. Úgyhogy a négy fiú már majdnem kiad egy fél focicsapatot. :) Már rakom össze fejbe, hogy mit is vigyek. Ugyanis Tiszalökön van vikendházuk, oda megyünk. Tavaly voltunk ott utolhára, azt mondta már szépen rendezték az udvart. Na majd jövök az élménybeszámolóval. Megyek összepakolom a cuccokat, meg még a boltba is menni kell.

puszi Lányok!

KépKép
KépKép
nagy_anita

Ja! A ház.
Köszi a dicséretet. Nekem is nagyon tetszik így.
100nm a hasznos alapterület idefent és persze lent is ennyi. Idefent egy picit nagyobb, mert ami lent első terasz (az nem látszik a fotón), az nekünk idefent a számítógép sarok, ahol most is ülök. :)
Mostanság próbáltuk kicsit elfogadhatóvá tenni a portát, mert elég csúnyácska volt. Tavaly ősszel lettek kiszedve a szőlőlugasok, mert már nagyon betegek voltak évek óta. És sok gond is volt velük. Na most befüvesítettük, telepítettünk tujákat.
Jó volna még pár kinti gyerek játék, de őrült drágák ezek a fa cuccok. :( Van hintánk, csak állvány kellene hozzá. Valamennyi fa anyag is van itthon. de lehetne venni gerendát is. Szépen lepácolni és kész is van. Anyósommal már terveztük, hogy csinálni kellene, de még nem jutottunk odáig. :(

Na megyek reggelizni.
Az apa még alszik, a gyerekek már ébren. Lehet Kornél mindgyárt megint alszik.

KépKép
KépKép
nagy_anita

Hú micsoda helyesírási hiba. Látom reggel nagyon siettem: "mindgyárt" azaz mindjárt. bocsika

Jaj! Lányok! Ez hiányzott már nekem. Nagyon jól telt ez a délutáni grillparty a barátnőmékkel (Tiszalökön voltunk a vikend házukba). A gyerekek is nagyon jól viselkedtek és olyan jól eljátszottak. Öröm volt velük kimozdulni! Íme egy fotó a szépségekről! Ügyesen pózoltak:
Kép

KépKép
KépKép
nagy_anita

Mi történt az aláírásokkal? De úgy látom, csak az egy év alattiaknál van valami szöveg. De kár, hogy nem tudok angolul.

Mi tegnap a hajdunánási strandon voltunk. Szeretem ezt a strandot, nincs akkora tömeg, és a medencék is jók. Na, azért voltak szép számmal, de nem volt vészes. Ennek ellenére egy szép család pont a mellettünk lévő keskeny helyet szemelték ki maguknak. (ha egy méterrel arrébb cuccoltak volna, egy szót se aszólok. De nem. Felállították a kagylósátrat, (biztos ismeritek, milyen) és előttük volt kb. fél méter(!) hely, utána ott volt a mi cuccunk. Abszolút nem zavartatták magukat, kiterítették a plédet, ami rálógott a mi táskánkra. Mintha együtt jöttünk volna. Hú, de utálom az ilyeneket. Úgy el tudja rontani a hangulatomat egy ilyen bunkó társaság, pedig már nem először fordul elő velem, hogy a s..gembe pakolnak. Arról nem is beszélve, hogy az is megfordult a fejemben, hogy így akár bele is nyúlhat simán a táskámba, hisz kívűlről úgy látszik, hogy az az övék. Kicsit el is ment a kedvem a Hajdunánástól, legközelebb talán Kisvárdára megyünk. Ott még sosem voltam.

A sóstói strandra nem szívesen megyek, mert nincs egy olyan medence, ahová bemehetnénk a gyerekkel ketten, ill. csak a termál, de én azt nem igazán szeretem. Amúgy is olyan zsúfolt.
A tó az még elmegy. Kár, hogy 6 óra után nem lehet ingyen bemenni, mint a balatoni strandokon. A 16 óra utáni jegy is alig olcsóbb, mint a rendes. Nemrég még kimentünk ovi (bölcsi) után fürödni egyet, ha kánikula volt, most már egy vagyon lenne.

KépKép
simsi

Anita, de jó volt nektek tegnap!
Mit grilleztetek? Húst, kolbászt?
Mi elhagytuk valahol a faszenes kis grillünket, azt hittem, hogy ott van a garázsban, de nem találom. :(
Tegnap mi itthon grilleztunk, vettem grillkolbászt, és az elektromos grillen megsütöttem. Fincsi volt, de azért hiányzott az a füstös aroma hozzá.

Én is gondolkodtam már azon, hogy építek játszóteret, már a tervem is megvolt, de aztán eladtuk a kertet, sajnos. Az emeletre meg nem rakhatom :D

De nem nagy dolog, két ügyes ember simán megcsinálja. Az ismerősöm is összerakott egy hintát+mászókát, ami tavaly a tesco előtt volt kitéve. Odament, lemérte, jól megnézte, megrajzolta, megcsinálta. Senki nem mondja meg, hogy nem készen vette. (lehet, ezért nincs már kirakva, mert túl sok ügyes ember lemásolta?)
Úgyhogy fogjatok neki! Rajta!

KépKép
simsi

Sziasztok!

Újra itthon vagyunk. Ugyan írhattam volna Mutiéktól is, de lusta voltam. :)
Szuper hetünk volt.
Rengeteget mulatunk Manón.
Szalonát sütöttünk, Tegnap bográcsban, birka pörköltöt csináltunk . Még 21 órakor Márk kergette a 12 éves uncsitesómat. :D Nagyon élvezte.
Teljes komolysággal kocsit vezet. Egyedül teszi be a kulcsot, sebességet vált, és forgatja a kormányt. :) Ha nem indul a kocsi, akkor kezdi elölről. Apuval reggelente (6-kor kelt, egyszerűen a kalandvágy erősebb volt az alvásnál) locsolta a kertet, etették a csirkéket, ami csak mutatóba van, hogy a városi gyerek tudja mi az. :)
Tele van harcisérülésekkel, állandóan csak rohangált.
Marékszámra falta a málnát, már azt hittük, hogy baja lesz, annyit evett belőle.
Napközben pelus nem volt rajta, voltak is balesetek, de az nem számít. :) Meg is vettük neki élete első boxeralsóját.
Beszéltük is, hogy nagyon kellene egy kertes ház. De hát, akkor se lehetne kint vele egész nap az ember, bent is lenne meló bőven. Ahhoz még túl kicsi, hogy egyedül maradjon kint. Ráadásul most már eléri a kilincset, ki is tud menni, pl. az utcaajtón. (zárni is kellett)
De mi most csak "nyaraltunk" :).

Hétvégén a haverokkal megyünk egy faházba valamilyen tó mellé.
Azt következő héten Zolkóék leszünk, de szerintem sűrűn megfordulunk Ugornyán is.
Utána pedig már következik Horvátország. Tehát mozgalmas heteink lesznek.

Anita2!
Megnéztem a képeket, szuper lett a házatok. Apu is beszerezte már, Manónak a játszótérhez a rönköket, csak már össze kell rakni.
Nagyon jól néznek ki a gyerkőcök a képen.

Zolkó volt a hétvégén Szoboszlón (tőlünk csak tízen valahány kilométer) a csúszdaparkban. Manó aludt nem tudtunk menni. Lényeg, hogy a strandra 900Ft a felnőtt jegy csak egy százassal több, mint a sóstó és be lehet menni a gyerekmedencébe is.

Hú most már megyek sokat írtam így is.
Íme párkép a hétről.
Kép

Legyetek jók és vigyázatok egymásra!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sajnos nem látom a képet, tehát bitos, akkor Ti sem, akkor küldöm külön párat.

Kép Kép
Kép Kép

Bocsi, hogy egy kicsit nagy. a többit majd az albumba berakom.
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!!

Mi is itt vagyunk, csak egyre ritkábban ülök gép elé, ui. Peti fiú egyre aktívabb :D . Csúszik- mászik a lakásban, pakol, ami csak a keze ügyébe kerül. Képzeljétek a nappalink és étkezőnk közt van egy lépcsőfoknyi szinteltolás.Azon ő már közlekedik :shock: Simán felmászik az étkezőbe!!!Szerencsére lefelé még nem próbálta :lol:
A hétvégén megvolt az első éjszaka, hogy anyukámmal volt! Szombaton lagziban voltunk, délután vittük a gyerkőcöt is, 8után hazamentünk vele anyáékhoz, megfürdettük, megetettem, letettem aludni és mi visszamentünk mulatni! ANyukám volt a bébiszitter!!!HAjnal 3-ig voltunk, a gyerkőc aludt mint a bunda.MI azonban nem sokat aludtunk, hisz Peti reggel 6-kor riadót fújt! :( Azért így is jó volt végre kimozdulni, + az hogy Petike nem balhézott!/mondjuk nem szokása az éjjeli balhé :D / MOst szombaton újabb esküvőre vagyunk hivatalosak, de azt már nem tudjuk így megoldani, mert anyáék nem lesznek itthon, anyósoméknál meg soha nem aludt még a gyerek.Így csak a vacsiig leszünk, és 8-fél9-körül hazajövünk vele!!Legalább alszunk :?
Egyébként már strandon is voltunk Petivel, nagyon élvezte.Úszógumiban csak úgy pocolt a gyerekmedencében!
NNA most egyenlőre ennyit, már így is hosszúra sikeredett.

Kép
dora1980

Sziasztok!

Jó soká nem voltam, annyi minden történt azóta. Kezdem az elején.
A múlt héten tánctáborom lett volna hétfőtől szombatig. Na, rögtön az első három napot keresztülhúzta az, hogy Flóra lebetegedett: hányás, hasmenés, kjöhögés, torokfájás, láz. Mindemellett nem volt hajlandó sem enni, sem inni, úgyhogy lélkeben felkészültem a kórházra. (Ja, tavaly uezen a héten voltunk kórházban, ha emlékeztek rá. :( ) Elkapott egy vírust, szuper!! Szerencsére anitbiotiukm nélkül, de orvosi felügyelet mellett 3 nap alatt szinte teljesen rendbejött, evett-ivott, virgonckodott, csak még köhögött.
Így csüt-től szombatig táncoltam, juhééé! Isteni volt. Persze ilyenkor mindig rájön az ember, hogy menniyre nem tud táncolni, mennyire nulla. De majd gyakrolok, ha az időm engedi. Következő gyerek után úgyis abba kell majd hagynom. :(
A héten 2x voltunk bölcsiben. Tegnap még végig vele voltam. Ma csak egy fél órát, utána kint üldögéltem az előtérben, ők meg az udvaron játszottak. Nem volt baj, 5-10 percig sírdogált, de nem vísított, mint a múltkor, és utána játszott, evett (rendesen megebédelt), csak az alvásnál jött ki és ezzel vége is lett a napjának. Holnap megpróbál bent aludni. Arra azért kíváncsi leszek. Borzasztó érzés egyébként, tiszta ideg vagyok és sírdogálok helyette is, mikor sneki nem lát. A férjemet idegesítem, de mindig elvicceli a dolgot, hogy "majd kiszedi a zabszemet a s...-ből".

Jolka!
Édes a képeken Márkó!
Képzeld! Most jutottunk el a Brendonba és vettünk F-nak névnapi ajándékot (egy ksiruhát, nyakpárnát és ma bicajozik ki Csbai bicajülésért, mert kuponnal akciós 2 fajta is). Nekem nagyon tetszik, bár én csak a miskolcit ismerem, de az nem tetszett.

Anita!
Szép a házatok, mi több gyönyörű. Pedig soem tetszettek az emeletesek, de ez tényleg jó.
Még azt áruld el, hogy anyósodékkel így kötelező a mindennapi kommunikáció vagy csak, ha te/ti is akarjátok? Nem tudom, érted e mire gondolok: szóval az a kérdés merült fel benne a képek láttán, hogy van e elegendő szabadságotok?!

Petra!
Mi van veletek? Haladtok e? És megkaptad e a levelem privátban?

Tünde????
nycsilla

Sziasztok Lányok!

Na pár szó erejéig ideérek.
Szombaton névadó és arra készülök. Takarítom az egész házat, hát be is tart holnapig. Szombaton már tényleg csak a sütéssel és a terítéssel akarok foglalkozni.

Hú, nagyon pipa voltam a héten. Ugyanis hétfőn, kedden és szerdán, reggel 8-tól délután 4-ig nem volt áram. Nem tudom hogy gondolták ezt, hogy egyhuzamba három napig nincs áram. Gondolhatjátok mi volt a hűtőben…..lehetett kidobálni egy csomó mindent. Borzasztó. És ki fizeti ezt meg?!?!? Senki. Azt mondtam, ha ma 8-kor is lekapcsolják az áramot, tuti betelefonálok, hogy ez már azért túlzás. És ami még érdekes, hogy semmi tájékoztatót nem kaptunk erről. Máskor minden apróság miatt cetliket dobálnak a postaládába. Most meg?! Na mindegy. Kibosszankodtam magamat.

Azt talán még nem is meséltem, hogy Kornél most már mindkét oldalra ügyesen fordul. Hasról hátra (ez volt eddig) és most már hátról hasra is nagyon jól megy. Úgy örülök neki. Vasárnap meg már egy pillára kutyaállással is próbálkozott. Szóval most ez lesz a következő lépés. Persze lehet le van kicsit maradva a kortársaktól, mint pl Dóra kisfia Petike is már milyen ügyes. De ha azt az egy hónapot levesszük, akkor majdnem jó. : ) Hétfőn is itt hagytam Kornélt pár percre a nappaliban, hagy próbálkozzon és mire jöttem, már az asztal alól szedtem ki. : ) Következőleg meg a radiátor alól. Kis ügyi!

Tünde! Te kérdezted ezt az együtt lakást. Azt hiszem pozitívum és negatívum is van a dologban. Egyébként elég jól elvagyuk a férjem szüleivel. Anyósom szinte mintha a második anyám lenne (Miklós pedig annyira anyás, ő akart nagyon itt maradni…..és nekem ezt el kellett fogadnom. A mai napig is kikéri sok mindenben a véleményét. De nincs is ezzel bajom, mert én is megkérdezek dolgokat). Nagyon jól elvagyunk, sokszor olyan mint egy barátnő. Együtt megyünk csavarogni, olyan fiatalos. Na de fiatal is, még novemberben lesz 48 éves. Apósom itt inkább a nehéz dió, mert sokszor elvárja, hogy az legyen amit ő mond. Sokszor nem könnyű, de nem szólhatunk egy árva szót sem, mert rengeteg segítséget kapunk a mai napig is. Ha nekem is dolgom van, nem kell az egész pereputtyot felpakolnom, hogy elvigyem a város másik végére a gyerekeket, hanem csak leviszem, vagy Erzsike (anyósom-tegeződünk) feljön hozzájuk. Sokszor közös koszton vagyunk a mai napig is. Hol az egyikünk főz, hol a másik és gyakran közösen kajálunk. Mikor felköltöztünk, még gyakrabban jártak fel, már most ritkábban. Após olyan egy hónapban 1-2 alkalommal jön csak fel. Akkor is inkább ha főzök és hívom őket enni. Gondolom úgy van vele, ha kíváncsiak vagyunk rájuk lemegyünk. Elég gyakran vagyunk mi is lent. Dodi imádja a nagyanyját, le se lehet vakarni róla. Csak pl most is éjszakás volt, és nappal alszik. Dodinak meg alig lehet elmagyarázni, hogy most mami nem tud foglalkozni vele. Valahogy mindig odalent köt ki. : ) Erzsike ő mindennapos vendég, és Tomi is a sógorom. Ő szereti itt tölteni velünk az estéket. Szóval nincs okom panaszra.
Csak az az egy zavar, ha veszünk valamit (mert ugye itt semmi nem marad titokban), éppen nem mondják, hogy az mi a fenének kellett, de látom hogy nem tetszik. Csak ez az egy apróság ami kicsit zavar, de nem vészes. Inkább csak apróságokról van szó.

Ó képzeljétek! Megrendeltük a két utcai ablakra a szúnyoghálós redőnyt (máshová is akarunk, de most csak erre futotta). Úgy örülök. Ha minden igaz jövő hét végéig elkészül. Lehet már a héten. : ) Nagyon rendes volt a szomszéd (ő foglalkozik vele), szuper akciós áron elintézte nekünk, így spórolt nekünk 40e forintot. Most meg oda van nyaralni és szívességből én etetem a kutyáit. Ledolgozom a 40e ft-ot. : ) De ez a legkevesebb amit megtehetek.

Na megyek tovább takarítani
Puszi

KépKép
KépKép
nagy_anita

Kép Kép Kép

Pár tegnapi fotó Dodiról.

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok!

Nagyon jók a fényképek, édesek a gyerekek. Mindjárt teszek fel én is képet.
Képzeljétek, Bence mostmár egyre többet próbál elengedett kézzel állni. Már többször fel is állt ülésből kapaszkodás nélkül, és annyira élvezi, bár legtöbbször még fenékre huppan pár másodperc után. Voltunk kedden úszni, úgy néz ki, most nem taknyosodott be. Csak ketten voltunk, féltem is a felöltözéstől, hogy várnia kell rám, de nem volt semmi gond. Nagyon jól érezte magát, csak 40 perc után már fázott meg fáradt volt, de elég is volt.

Csilla!
Sajnálom, hogy így alakult a tánctábor. Örülök, hogy már jobbaan van Flóra. Hogy tetszik neki a bölcsi?
Haladunk a házzal, eltüntettem a csúnya kék fugát, mostmár ezerszer jobb ránézni. Egy napos munka volt, de megérte.

Dóra!
Nagyon ügyes Petike!

Anita!
Jó, hogy ilyen jól megvagytok anyósodékkal! Milyen ez a redőnyös szunyogháló? És mennyibe kerül? Mi is most gondolkodunk, hogy mit kellene, de szunyogháló mindenképp kell, ha redőny nem is. Nagyon ügyes Kornél!
Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!Végre nekünk is van digitális fényképezőnk, és nagyon élvezem a böngészését. Csak sajna így semmi dolgomat n em végzem, mert ezzel bíbelődök! :( Akartam nektek ide feltenni képeket, de nem sikerült :cry: De van képtáram, a profilomban benne a cím!! Jó lenne valami cím, ahol tudok jó kis fotókat szerkeszteni!Nem tudtok valamit??

Kép
dora1980

Bence itt épp a dohányzóasztal alatt próbál felállni
Kép

Kép
ppetra

Dóri!

Nagyon jók a képek!
Petra

Kép
ppetra

És egy mai kép Bence új játékával
Kép

Kép
ppetra

Sziasztok!

Petra!
Ez egy játéktartó henger, vagy játék?
Nem írtad, Bence akkor továbbra is átaludja az éjszakákat?
Nálunk még nem, ugyan sokszor csak 5kor kel, de nekem az még éjszaka. :) Szerencsére utána még visszaalszik.

Képzeljétek: Ma több mint 4 órát aludt délután, pedig minden olyan volt, mint máskor.

Anita2!
Anyósomnak megtérítette a biztosító a károkat, mikor a villám miatt tönkre ment a hűtője, tudom, ez egy kicsit , más történet.
Akkor neked arany életed van, mert ha dolgozol, akkor a gyerekeket le tudod küldeni a nagyihoz, vagy ki az udvara.
Nálunk ez úgy néz ki, hogy amit elpakolok 5 perc múlva Manó előveszi. :) Ha kitakarítok, akkor 15 perc múlva megint rendetlenség van. Sokszor már belefáradok a rengeteg pakolásba.

Még nem is írtam, de voltunk Manóval fogdokinál. Anitának meséltem még csak. Tehát a doktornő nagyon kedves és aranyos volt. Megnyugtatott, hogy nem kell aggódni, de félév múlva menjünk vissza. Talán az egyik lyukas, a többi csak egy kicsit elszíneződött. Nem nagyon tudta megnézni a fogait, nem igazán engedte. Pedig mindent bevetett a doktornő. Még mókusokat és halakat is mutatott neki, de semmi, állatok nagyon tetszettek neki, de ahogy bementünk a rendelőbe, megint hisztizett, biztos megérzi, hogy dokinál vagyunk. :)

Csilla!
Nagyon jó ár a bicikliülésért. A bicikliboltokban ez a fajta 16efttól kezdődik. Én is ilyet szerettem volna, de sokaltam akkor még, de ennyiért már én is megvenném. Ez döntethető, tehát ha Flóra elalszik akkor kényelmesen tud benne utazni. Milyen biciklit kaptál?
Bölcsibe mi volt?

Tünde merre jársz? Debibe vagy?

Zsuzsi hogy vagy?
Majd személyesen beszélünk ok.

Mesi, hogy bírod ezt a nagy meleget?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok,

Azt hittem sokat kell visszaolvasnom, de úgy látom sokan nyaralnak, de legalábbis nem a gép mellett ül. Érthető.
Mi megint elmenekültünk a kánikula elől a szüleim vidéki házába, most sikerült kicsit hosszabb időre, mint a múltkor. Minél többet vagyunk ott, egyre jobban érik bennem a kertes ház gondolata. Magával a gondolattal nincs is baj, csak ugyebár ez elsősorban nem elhatározás, hanem pénz kérdése. Majd meglátjuk hogy alakul, de én eléggé irtózom a hitel szónak még a gondolatától is, hiszen manapság semmi sem biztos. És ebben az esetben a munkahelyre célzok. Egyelőre mindkettönké stabil, de ahogy látom a környezetmeben ezek a házra felvett hitelek nem 1-2 év futamidőre szólnak.
Amugy 3 napja jöttünk haza, de elég nagy forgalmat bonyolítottunk azóta. Ahogy hazaértünk jöttek Győrből a barátaink látogatóba, ők itt is aludtak, ma meg a Svédo-ban élő unokatesómék voltak nálunk.
Zalán bár Bencével ellentétben még nem próbálkozik elengedett kézzel elindulni, de keljfeljancsit játszik, hiába próbálom leültetni, h. pihenjen, áll fel.
Tegnap du. voltunk tanácsadáson, pár deka és elérjük a 10 kilót, beadattam a bárányhimlő elleni oltást. Már nem is emlékszem, h. mi itt érintettük-e a témát. Én bár első körben teljesen elzárkóztam ettől az oltástól, a gyerekdokink mégis két mondatával meggyőzött.

Babavárók hogy vagytok?

Petra,
eszméletlen milyen jó képeket csinálsz Bencéről, vagy egyszerűen csak ennyire fotogén?

Jolka,
És ti merre jártok, de ezt most szó szerint értsd? Találkozhatnánk. Ez a többiekre is vonatkozik, a nagy talit nem is próbálok meg felvetni, mert amig a nyár tart szerintem ugysem jön össze, de azért páran is összejöhetünk.
Mikor indultok? Jövő hét?
Pakolás. Én még az elején vagyok, de lassan már csak akkor érzem, h. trend van a lakásban, ha Zalán alszik.

Anita2,
Amit a szülökkel való együttlakásos tapasztalataidról irtál, teljesen fedi azt, ami ezzel kapcsolatban gondoltam. Nekem a különélés az egészséges megoldás, amellett, h. tudom előnyei is vannak a dolognak. Nagyon szép a házatok. Amikor T.vasvárin megyünk keresztül eszembe szoktál jutni, esetleg a házatok nem esik az átmenő forgalom útvonalába?

Na léptem, mert ma este próbálom enyhíteni az internet-elvonási tüneteimet. Egész este enyém a gép. Hogyan tudnak emberek egyáltalán nélküle élni?????? :D

Jó éjt. Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Jolka!
Nem játéktároló, hanem játék. Kb. 2,5 méter hosszú henger, nagyon élvezi Bence. Anyukámék vették neki, amúgy tartozna hozzá sátor, a lidl-ben van most akcióban, de ez csak így van magában, mert használtan vették lomosnál.
Az éjszakák elég változóak, sokszor felül Bence, visszafektetem és alszik tovább. Akkor van baj, ha nem ébredek fel, hogy felült, elindul, és a fejét beveri a falba, ez nagyon gyakori. Legtöbbször 1/2 10 körül elalszik és hajnal 4-5 körül ébred először.
Mi van Márk fogával, hogy orvoshoz kellett vinni? Ki ez a fogorvos? Hogy álltok a fogmosással?

Tünde!
Mivel győzött meg a gyerekorvos az oltás szükségességéről? Nem viselte meg Zalánt? Mennyibe került az oltás?
Nem is tudom, mikor voltunk tanácsadáson, valamikor májusban. Múlt héten elmentünk, 12-13 óráig van keddenként, 1/2 1-kor már nem volt ott az orvos. Nem mintha hiányozna, de már én is kiváncsi vagyok, mennyi a súlya Bencének. A karján még mindig 5 kis hurka van, a lábán is kb. Zalán miket eszik már?
Bence legújabb mutatványa: van egy nagy labdája, arra támaszkodva feláll, aztán felemeli a labdát is :D Nagyon szeretne már járni, úgy tűnik. Foga még mindig csak az a kis fél van, de mindent ledarál vele.
Szerintem nagyon fotogén Bence, ahogy meglátja a gépet, vigyorog meg teszi magát.
Én sem tudom, hogy tudnak emberek internet nélkül élni :lol:
Megyek, pakolászok egy kicsit, ha már kimenni nem tudunk.
Petra

Kép
ppetra

Halihó csajok!

Még mindig egyben vagyok, de kb. péntek körül..., ha addig meg nem indul. Már nagyon a végét járom, a nagy hőséget pedig nem akarom bevárni.

Zsuzsi, remélem Te is jól vagy.

Majd tudatom, hogy mi újság!

Üdv Mindenkinek: Emese
jurem

Sziasztok!
Itt megint nagy a pangás! Mi úszni voltunk ma, nagyon élvezte Bence. Többiek, hol vagytok?

Emese!
Jújj már ennyire a végét járod!!?? Nem semmi! Nagyon szorítunk neked, és minden jót kívánunk!

Zsuzsi!
Hogy vagy? Hogy bírod ezt a meleget?

Tünde!
Hogy megy a vezetés?
Petra

Kép
ppetra

Sziasztok,

Emese,
Hihetetlen hogy telik az idő, könnyű, gyors szülést és egy egészséges, szép babát kívánok neked. Hogy is fogják hívni? Lehet irtad már, de én nem emlékszem.

Petra,
Ma is megyek vezetni, de vagy az oktatónak, v. nekem sokszor közbejön v.mi. Erről egyikőnk sem tehet, ugyhogy még csak ez lesz az 5. óra. Eddig még nem sok autó jött szembe :lol: , de ma már szerintem elkerülhetetlen lesz. Már nem tudom meggyőzni, h. még ma is forgalommentes övezetben gyakoroljunk. Szerintem nem vagyok egy Fittipaldi, de gondolom minél többet ülök a volánnál, annál több lesz az önbizalmam. Egyelőre nem sok van.
Kérdezted a bárányhimlő elleni oltást. Én amiatt, mert nem ad egész életre védettséget eleve elzárkóztam előle, gondoltam ne toljak ki a gyerekemmel, h. esetleg felnőtt korában kapja el, de a gyerekorvos ezt rögtön megmagyarázta, h. nem probléma, ugyanis ellenőrizhető, h. védett-e még .... ne kérdezd hogy, fogalmam sincs. Aztán amikor elkezdte mondani, h. gyerekkori leukémia, meddőség ..... és még bedobott pár ilyesztő betegséget, ami szövődménye lehet a bárányhimlőnek, hát beadtam a derekam, de azt hiszem a gyerekorvosok jó része nem voksol mellette. A miénk egyértelműen igen. Az ára olyan 7 ezer, már nem emlékszem pontosan.

MIndenkinek jó nyaralást. Aki már túl van rajta beszámolhatna merre járt. Sőt, ha valaki utazott egyéves forma gyerekkel repülőn, légyszi irja le tapasztalatait. Ill. érdekelne szerintetek menyire kell feltankolni bébikajából, pelenkából .... mert ugy néz ki két hétre megyünk Spanyolo-ba, de a repülőn a babakocsin kivűl még utazóágyat is viszünk. Előbbit ugyan terveink szerint bevisszük az utastérbe, de utóbbi (12 kg) feladjuk, tehát eléggé korlátozott mennyiségű csomagot vihetünk. A víz izgat még, mert én még forralom Zalánnak. Bár Spanyolo. nem egy elmaradott ország, de mégis fogalmam sincs, h. ott is ugyanezek a kaják (HIpp, Humana) léteznek?

JOlka,
Ti itthon vagytok még? Te mit adsz Márkónak Horváto-ban. Kajára, vízre gondoltam.

Szép napot mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Tuzal: Egyenlőre a Balázs mellett maradtunk, ez megy a legjobban a vezetéknévhez. Én a Pétert szerettem volna, ami a férjem második neve is. Janka is az utolsó pillanatban lett Janka, végig Eszternek készült.

Valszín császáros leszek, mivel Janácska is az volt, és eléggé fáj a vágásom, szúr, feszül... kb 4000 grammra saccolja a doki. Mondta is, hogy számított rá, főleg így, hogy az elsőt nem nála szültem, nem tudja, hogy hogyan varrtak......
jurem

Sziasztok!

Csak bejelntkezem.

A héten itt vagyunk Zolkóék. PÉntektől hétfőig Jászárokszálláson voltunk a haverokkal egy faházban. Nagyon szupi volt. Szombaton és vasárnap srtrandoltunk is. Manó nagyon élvezte. Itt a medence csak fokozatosan mélyült, így egyedül is jól elvolt benne. Majd, ha otthon leszünk teszek fel képeket.

Ma megyünk Nyíregyre a 15hós oltás miatt. Brrr... Előre félek miatta, nem a láz miatt, hanem, hogy Manó hogy viseli majd. Nagyon sajnálom.

Csilla!
Bölcsi????

Tünde!
Sógornődhöz mentek? De jó lesz már nektek. Mostanában van, vagy volt st. caterina (nem tudom, hogy kell írni) ünnepe, nagy buli szokott lenni. Ahol mi nyaraltunk 1 héten keresztül minden nap volt tűzijáték.
Ha otthon leszünk találkozhatunk. Hétfőn már Nyíregyen leszünk.
Én a te helyedben nem nagyon vinnék bébikaját magammal, biztos van ott is. Sőt.., lehet jobb is. Víz: Mi már nem forraljuk, csapvízet, v. buboréknélküli ásványvizet kap. Vízet, csak keveset viszünk magunkal, majd veszünk h. országban. Állítólag nem nagyon lehet vinni semmi kaját, és italt sem, mert még visszafordítanak.

Petra!
A Debreceni úton van egy kedves doktornő (ha érdekkel, akkor a többit privátban küldöm), hozzá vittük Manót.
Elkezdetett szineződni elől a fogai és szerintem egy kicsit szuvasodni. de megnyugtatott a doki, minden rendben. FÉlév múlva kell visszavinni.
Most hirtelen 3 kisörlőfogunk jött ki. Nem tudom, hogy emiatt, v. csak a meleg miatt, de nyafis mostanában. 11 fogunk van most már.

Mostanában egyedül eszik Manó, nem nagyon engedi, hogy etesem. :) Fogja a kanalat és eszik, jó, kisebb csatateret hagy maga után, de élvezi. :D

Na most már megyek. Legyetek jók és vigyázatok egymásra!!!!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Petra!

Bocsi elfelejtettem. Tehát fogmosás, egész jól megy, ha el nem felejtem. :) Most éppen az elmex-et használja Manó. Ez, kimondottan kisbabáknak van 6 éves korig. Fogszuvasodásgátló és flourt épít vissza a fogakba. De a dokinő szerint, ezt sem tulzásba vinni. 2 naponta, pedig kapja összetörve a fogaira a zymaflour(fogszuvasodás elleni) gyógyszert, ez is flourt tartalmaz.
MÁr biztos írtam ,hogy az öcsém pl. a dentokárt szedte, és gyönyörűek is a fogai, csak mostanában hanyagolta el, mert lusta dokihoz menni.

Szia Jolka

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Mostanában, milyen ritkán jövünk. Főleg én, mi lesz, ha jövő hónapban elkezedek dolgozni. Lehet, el is fogok köszönni és átadom a helyem friss babázóknak.

Jolka!
Nekem Flkórának nem írták fel azt a dento vmit a fogára. Szerinted kellene?
Bölcsiről lentebb helyzetjelentés.
Várom a képeket.

Petra!
Miylen színű lett az új fuga?
Azt tudnod kell, hogy azóta sem találtunk megfelelő telket, mert a tietek az etalon. Már kezdem is feladni. És mindenki mondja, hogy azt vegyük meg, mert olyan lesz hamarosan, mint Borbánya, Kabalás, Nyírszőlő, stb...Gondolhatod, úgy meg vagyok zavarodva.
Ja, és mától meg hirdetjük a lakást egy ing.ügynökségnél. Fogalmam sincs mi lesz.
Bencéről jók a képek, amiket ide feltettél. Édi.

Tünde!
Mi repültünk már jópárszor, de sem terhesen, sem babával nem volt benne részem, segíteni nem tudok. De keress rá a neten, tutira találsz vmi okosat.

Friss helyzetjelentés rólunk:
Ma is ment bölcsibe Flóra, ez a 8. nap (tegnap már ott aludt, ügyes volt, be is lestem). Nem is sírt, szépen elköszönt, megpuszilt. Azért még szokott reggelenete sírni, ilyenkor megszakad a szívem.
Szörnyű volt a hétvége, de előre felhívták a figyelmem a bölcsiben: hogy le
sem fog rólam szakadni. Úgy képzeljétek el, hogy egész hétvégén lógott rajtam,
ha kikerültem a látószögéből, akkor rögtön sírt. Még a játszótérre is együtt
mentünk, pedig mindig nagyikkal szokott hétvégén. Hétfő reggelre
kicsit már okldódott a hangulata, de még nem az igazi. Azt mondták, hogy pár
hét, míg helyrejön, mire megszokja, hogy sosem hagyom ott örökre. Egyem meg,
olyan kis árva...
Szóval, legközelebb nem lesz bölcsis, csak ovis a baba.
Szakmailag azt hiszem nem is találhattam volna jobb bölcsit. Mindent úgy
csinálnak, ahogy kérek. Elmondtam pl. hogy egy nap csak 1x ihat rostost, úgy
is lett, mindig szinte üresen hozza a vizeskulacsát haza, szóval azt issza.
Semmit sem erőltetnek és ha mondjuk, nem akar csak a dadával játszani, akkor
simán odaül órák hosszára is és játszik vele, csak vele. Ölébe veszi,
kézenfogva sétálnak, elterelik a figyelmét. Nagyon elégedett vagyok.
Bárcsak a lelkem is rendben lenne, hibásnak érzem magam és haragszom Csbaira, mert
ő zavart dolgozni, ő erőltette,mondván, miből fogunk élni.

Puszi mindenkinek: Csilla
nycsilla

Kép
nycsilla

Sziasztok!

Jolka!
Köszi az infókat, így hogy már van egy fogunk, engem is foglalkoztat a téma. Azért fogorvoshoz még nem megyünk, de megjegyzem, ha szükségünk lenne rá. Mi is dentokárt szedtünk ovis korunkban, de mostmár nem adják.

Csilla!
Sötétszürke lett a fuga, nagyon szép, mondjuk a kék után bármi jobb. Őszintén én is furcsállom, hogy messzinek találod Libabokort, Nyírszőlős sincs közelebb. Még eladó., ha meggondolnátok magatokat. Én nagyon örülnék, ha ti lennétek a szomszédaink, beszéltük is Krisztiánnal, hogy nem is adnánk el bárkinek, jó, hogy megválaszthatjuk a szomszédainkat :) Képzeld, egy hapsi 5M-ért árulja ott az utcában, fel is hívtam, 2000nm, amúgy ua. mint a miénk. Nem semmi.
Nagyon édi Flóra! Nem lehet könnyű ez a bölcsi dolog, én nem bírnám. Most Bence is nagyon ragaszkodó, pl. az úszáson el akarta venni Zsuzsa, hogy megmutasson egy gyakorlatot, már görbült is a szája. Nagyon édes, hogy ilyen ragaszkodó, de néha egy kicsit sok, még jó hogy az apjához is nagyon ragaszkodik. Most is távirányítós autóznak :lol:

Tünde!
Ne aggódj, belejössz majd a vezetésbe! Zalán bébipapit eszik még? Bence már jobban szereti a darabosat, vagy bébipapiból is van ilyen? Ma pl. rántott májat evett rizzsel, és borsólevest. Én is forralom a vizet. Biztos, hogy Spanyolországban is lesz pelenka és bébikaja, szerintem se pakolj be nagyon. Én sem utaztam repülőn babával, sajnos nem tudok segíteni.

Petra

Kép
ppetra

Csilla!

Azt el is felejtettem, hogy itt ne hagyj minket!!
Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!
Újra itt :)
Az átalakításunkkal minden rendben, Kristóf 2 napja az új szobájában alszik, mi tegnap aludtunk először az új helyünkön, már "csak" az előszobát kell burkolni, a nappalit laminált padlózni, meg Kristóf régi szobáját kifesteni a picinek... szóval nem fogunk unatkozni a következő hónapban sem :)
A picink jól van, holnap kell mennem a terheléses cukorvizsgálatra (egyelőre nem tudom, hogyan fogom túlélni). Még nem híztam egy dekát sem, persze eleve plussz súllyal indultam... A meleget egész jól bírom, csak azt nem, hogy a takarítgatást, pakolászást nem bírom úgy, mint pocak nélkül. Lassan beletörődöm, hogy lesz ez még így se :lol:
Jövő héten megyünk egy kicsit pihenni a Balatonhoz, remélem zökkenőmentes lesz a nyaralás.

Csilla!
Mondta a párom is, Kristóf is, hogy szinte minden nap találkoznak veled a bölcsiben, valamelyik nap átviszem majd én reggel Kristófot és akkor megpróbálok lelket önteni beléd :D ne legyen lelkiismeretfurdalásod amiatt, hogy Flóra reggelente egy kicsit sírdogál, nyugodj meg, ha eltűnsz a szeme elől, játszik a többiekkel!! Persze tudom, milyen érzés, ha sírva hagyod ott, előfordult nálunk is, és aztán én is törölgettem, a könnyeimet kifelé menet! De ha most nem jár bölcsibe, az oviba ugyanígy szokna be. Az ovónénik mondták, hogy a bölcsiből jött gyerekek max egy hét alatt beszoknak, akik nem jártak közösségbe, azoknak nehezebb. Gondolom azért kivétel erősíti a szabályt :lol:

Petra!
Nagyon aranyos Peti, gratulálok a felálláshoz :)

Emese!
Problámamentes szülést kívánok, aztán meg sok örömet a picihez! Az ápolónő Tünde mesélte, hogy kicserélték a pólyákat az újszülött részen és a kisfiúk kék a kislányok rózsaszín takaróval vannak betakarva :) biztosan édesek, fotózd majd le a piciteket !

Anita!
Nagyon klassz lett a terasz! Jó, hogy így kijössz anyósodékkal :) nálunk is az a helyzet, hogy a szüleim itt laknak a szomszédban és a párom nagyon jól megvan anyuékkal, sőt anyukámat hamarabb ismerte, mint engem :) (de ez hosszú történet) de én nem igazán jövök ki anyósommal, hál'istennek messezbb lakik, nem találkozunk sűrűn, viszont semmilyen segítséget nem is kapunk tőle. (kb mint Ágiék, ő mesélt ilyesmit annakidején...)

Tünde!
Azt hiszem, akkor én leszek az ideális ember a számodra, igaz, Kristóf másfél éves volt, amikor repcsivel mentünk nyaralni, de szívesen segítek neked bármiben! Írd, hogy mire vagy kíváncsi, és ha tudok, válaszolok, addig összeszedem az emlékeimet... Ha gondolod, írhatsz mélt is!

Jolka!
Nagyot nőtt Márk! Aranyos fiú!

Húúúúúúúúúúúúúú, de hosszú lettem, de hát így jár az, aki sokáig nem dugja ide a képét....

Szép napot mindenkinek:
Zsuzsi
zsuzsimano

Sziasztok,

Jolka,
És mikor hagytad abba a vízforralást? Amugy ha még itthon abba is hagyom addig a forralást, ott nemhogy Zalán de még mi sem fogunk csapvizet inni, mert a mi pocakunk az itteni klórral stb. tisztitott vizre van beállitva és még nekünk is hasmenést okozhat, nemhogy neki. SZerint valami buborékmentes ásványvizet fogok neki adni, de nem kizárt, h. még azt is felforralom, inkább, minthogy elrontsa a nyaralást. Nem egy esetet tudok, h. a víz miatt még a felnőttek is a szobában töltötték a nyaralást. SZóval ami kivédhető, azt ki is szeretném védeni.
Nem tudom még hogy lesz a jövő hetünk, de ha itthon leszünk tényleg találkozhatnánk. Majd irok privit, ha már tudom mizujs velünk.

Petra,
A vezetés a héten sem jött össze .... egyszer sem. MIndkét alkalommal Zoli már hazajött, én meg már mentem volna le, amikor hívott, h. nem jó, de megértem, mert gondjai vannak. Csak én nem haladok és most is három hét leforgása alatt egyetlen órát vezettem. Ha meg eltelik x hét a két óra között, mindig olyan érzésem van, mintha azt a kis "rutint" is elfeljetettem volna, amit előzőleg megszereztem. Nulláról kezdek mindig. Másfél hónap alatt 4 óra. Nem valami sok.
Bébipapi alatt a pépes kaját érted? Mert akkor igen, előfordul, h. részben pépes kaját kap, ha ugy jön ki a lépes és nincs időm főzni neki és még a fagyasztóban sincs semmi, akkor előkapom a 8 hós üveseges, részben darabos, részben pépes kaját és azt kapja. A nyaralás alatt pedig biztos nem fogok főzni, ugyhogy marad az üveges variáció v. amit mi eszünk, de szerintem azzal is nagyon óvatosan fogok bánni, mert pl. az olivával készitett kaják nekünk felnőtteknek is okozhatnak gondot. Ez u.az , mint a víz téma. Amugy egyre több dolgot eszik, amit mi is, de külföld az más. Pár hete még azt mondtam, h. megvárom az évet, addig nyomatom a fözelékeket, gyümölcsöket, vagyis semmi tejes, lisztes, de mára már csak a tojásos dolgok maradnak ki Zalán étrendjéből. Annyira aranyos, ahogy ő is darálja be a kajákat, mondjuk 8 foggalez már nem egy akkora mutatvány Hál'istennek továbbra sem egy válogatós gyerek. Ha kajárólvan szó a lényeg nála, h. sok legyen.

Csilla,
Téged elzavartak dolgozni? És hagytad magad? Ez jó. Remélem engem nem fognak. :D
Szerintem téged jobban megvisel a bölcsi, mint Flórát és nem adtad be rendkívül korán, ugyhogy emiatt ne érezd sz@ranyának magad.
Azért léccccci gyere később is.

Zsuzsi,
Örülök, h. jól vagy. Mostanra már a terheléses cukorvizsgálaton is túl vagy. Remélem könnyen vetted az akadályt. Nekem anno sok rosszat mondtak róla, én meg felkészültem, h. nem lesz egy leányálom, ugyhogy nem viselt meg. Azt hiszem a szüléssel is valahogy igy voltam, ezért nem tünt nehéznek, mert sokkal rosszabb volt hallgatni a történeteket, mint aztán átélni.
Valamelyik este órákon át 'babával repülőn' témáju topicokat olvasgattam. Sok dolog megvilágosodott. A gondom a babakocsi, de remélem felengedik az ajtóig, nektek szeintem másfél évesen már nem kellett. Neked mi a véleményed, arról, h. inkább elsők között v. a végén szálljunk be? Mert a babásokat előre veszik, ez szabály, de elég sok kismama azt irta, h. sokkal rosszabb még azt a plusz 20 percet (szenvedni) is a fedélzeten végigülni, mint kint megvárni mire mindenki beszáll, ha hamar sikerül becsekkolni (szép magyarosan), akkor ugyis kérhetjük az első sorokba magunkat, ahol kevésbé zajos a gép. Bár én ültem már hátul és ott se volt bajom. Azért nyugtass meg, ti sikerrel vettétek az akadályt? Azért gondolom ilyenkor mindenki izgul egy kicsit, ugyhogy arra számitok, h. most nem fogom annyira élvezni a repülést, mint egyébként (ha lehetne minden héten repülnék), de ez legyen a legnagyobb bajom.

Jó hétvégét mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Régen írtam már nektek, de nem nagyon van időm, amokir itthon vagyok, akkor a gyerekekkel megyünk ide-oda, este meg már nincs kedvem a gép elé ülni :(

Valóban kicserélték a pólyákat angolpólyákra, bagyon édik benne a babák, csak sok anyuka panaszkodik, hogy nem igazán érzik biztonságban a gyereket a kezükben, főleg akik először szülnek, és még nem fogtak ilyen apró babát. De valamikor hozzá kell szokni :).

Csilla!
Tényleg ne fájjon a szíved, hogy otthagyod Flórát, gondolj arra, hogy az ember társas lény, és neki szüksége van társaságra :) Nekem szerencsém volt az oviba szoktatással, szerencsére nekem sosem kellett sírva otthagyni a gyerekeket :). Remélem a kicsivel sem lesz gond, hiszen ott lesznek a testvérei :) Már most minden reggel megkérdezi, hogy megyünk-e oviba. Szerintem neki is hiányzik a társaság.

Tünde!
Szerintem nem lsz semmi gond a repülőn, ki fogjátok bírni:), érezzétek jól magatokat :) Vigyetek egy kis utigyógyszertárat, ha mégis lenne valami, szerintem segít a gyerekorvosod összeállítani, de ha gondolod én is segítek :). Szerintem ott is lehet kapni mindent, amire szükséged lesz. Jó nyaralást.

Zsuzsi!
Már itt jártok? Jó gyorsan nő ez a kis pocaklakó, lassan már szülni jössz :). Ügyi vagy, hogy még nem híztál, csak így tovább :). Gondolom nem lehet egy leányálom terhesen felújítást csinálni, még normál esetben is megviseli az embert. Engem még az anyáéké is megvisel, pedig nem is sokat érzékelek belőle.

Anita!
Nagyon szép a házatok :). Biztos van annak is előnye, ha a szülőkkel egy udvarban laktok, főleg ha ők is el tudják fogadni, hogy most már nektek külön életetek van, és nem akarják a sajátukra formálni .

Mindenkinek további szép nyarat, ha lesz időm írok :)

Melinda
Kép
Kép
hajme

Sziasztok!

Melinda!
Bizony, bizony, már ekkora a pocaklakónk :) Szernintem egész jól bírom, az állandó tennivalók miatt nem volt még időm hízni, remélem így is marad, igyekszem minél kevesebbel megúszni... :lol:

Csilla!
Irénke néni megdicsérte Flórát, hogy milyen ügyesen beszokott :) Csak jókat mondott :!:

Tünde!
Babakocsit lehet vinni, volt aki feladta poggyászként (benájlonozták neki), volt aki felvitte a gépre. A becsekkolásnál elsőnek sikerült állnunk, a magyar résznél nagyon aranyosak voltak, látják a monitoron, hogy hány szabad hely van a gépen és mi kaptunk Kristófnak is ülést, attól függetlenül, hogy picinek számított még. Visszafele is adtak volna, de egy srácnak meghúzódott a dereka a nyaralásban és 3 helyet foglalt el vízszintben a gépen... Szerintem a beszállásnál mindegy, hogy mikor megy az ember, a hely már úgyis foglalva van... de a kisgyerekeseket szokták előre engedni. Legfeljebb szóltok, hogy a gyerkőc miatt később szeretnétek még beszállni. Amúgy annyira igyekeznek minél gyorsabban felzavarni a népet, hogy hamar telik az idő. (Kristóffal már 2x repültünk, kettesben meg +még 3x és nem volt még negatív tapasztalatunk ezzel kapcsolatban)Szerintem a visszafeleút cikibb, mi mindig elbambáskodunk valamit :oops: Egyébként szerintem nem hangosabb a gép hátul...
Mára ennyit, jóccakát mindenkinek:
Zsuzsi
zsuzsimano

Jaj, két dolgot meg elfelejtettem:

Túl vagyok a terheléses vércukorvizsgálaton, nem volt egy leányálom, de ki lehet bírni.

Kristóf meg ma napszúrást kapott, vagy hőgutát, nem tudom, magas a láza, nincs étvágya, nem érzi jól magát, de nem hány. Nem tudom, hogy csináltuk, nem volt többet kint, mint szokott, ráadásul a veszélyes időszakban ebédeltünk(vagyis ő nem evett szinte semmit) meg aludt. Kedden hajnalban idulnánk a Balatonhoz nyaralni egy picit, reélem rendbejön addig... :cry:

Zs
zsuzsimano

Sziasztok!

Zsuzsi!
A cukorvizsgálat szerintem is elég szörnyű, de azért túl lehet élni. Nem semmi lehet a felújítás, mi is tavaly ilyenkor csináltuk, amikor Bencét vártuk. Jobbulást kívánok Kristófnak!

Tünde!
Sajnálom, hogy nem akar összejönni a vezetés, az biztos, hogy ha két gyakorlás között eltelik egy kis idő, szinte előről kell kezdeni.
Igen, a pépes kaját értettem bébipapi alatt. Én is adok még néha Bencének, ha olyan az ebéd, hogy nem ehet belőle. Szinte tej, tojás és aprómagvasok kivételével Ő is mindent eszik. Annyira jó, hogy mindent megeszik, nem? Én úgy szeretem, amikor olyan jóízűen eszik, követeli a kaját:-)

Melinda!
Nem is hallottam, hogy már angolpólyát használnak a kórházban. Ez jobb, mint a hagyományos pólya?

Mi tegnap és ma is strandoltunk, tegnap Tiszalökön, ma Tiszatelken. Mind a kettő nagyon tetszett Bencének, de Tiszatelken rengeteg szúnyog volt, így inkább Tiszalökre megyünk mostmár.
Jövő vasárnap is készülünk Tiszalökre, Annamari, nem lesztek ott? Találkozhatnánk!
Tegnap este moziban voltunk, először egyedül hagytuk estére Bencét. Az öcsémék vigyáztak rá, szerencsére nem kelt fel Bence. Jó volt kettesben kimozdulni, és a film is (Karib tenger kalózai 2). Persze egész film alatt azon járt az eszem, hogy vajon alszik-e Bence, mi van vele stb.
Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!

Újra itthon!!! :D
Szerintem egész héten csak mosni fogok. :)

CSilla!
Remélem nem komolyan írtad, hogy át fogod adni a helyedet másnak. :(
Majd két óra közötti szünetekben írsz nekünk. Persze, ha lesz rá időd, nekem sosem volt :wink:
Nagyon hiányoznál a csapatból.
Már én is ideges vagyok a bölcsitől, pedig ha minden igaz, még odébb van.
Kitartás!!!

Petra!
A dentokált (most már nem tudom, hogy kell írni...), még lehet kapni. CSilla egyik ismerőse, ezt adja a kislányának.

Zsuzsi!
Jó volt végre hallani rólatok. Milyen lett Kristóf szobája? Ha, képet nem is tesszel fel, legalább írd már le, mik kerültek bele. Én is szeretnék Manónak egy gyerekszobát.
A picibaba külön szobába lesz?
Vigyázatok magatokra a Balcsin!

Tünde!
Ráérsz valamikor a héten?

A mi "nyaralásunk" Jól sikerült. Manó naggyon élvezte. De sajnos ebben a nagy melegben sokat felkelt éjszaka, pedig csak egy atlétába aludt, de így is, vízes lett.
Nálunk még mindig sláger a tejcsi, már saját magát kiszólgálja, most már talán jó lenne leszokatni róla, vagy legalább csökkenteni az adagot, de hogy? Tudom, hogy még lehetne legalább 2 éves koráig, de sokszor már fárasztó, főleg ebben a nagy melegben. A gond az, hogy még mindig a tejcsin alszik el.
Petra, Tünde! Nálatok, tejcsi?

Most befejezem, majd holnap még írok, sok élmény történt velünk.

Ja pár kép az elmúlt hétről.

Sziasztok

Kép Kép Kép Kép Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Bölcsijelentés:
Múlt héten hétfőn írtam utoljára, akkor sírt utoljára. Azóta egyetlen egyszer sem, se reggel, se az alvásnál. Az altatás elsőre összejött, be is leshettem, semmi gond nem volt, fogta a kis zsiráfját és ügyesen aludt. Persze ez a gondozónők érdeme, mert nagyon odafigyelnek rá (mindenkire) és pátyolgatják, ha kell.
Úgy néz ki, hogy szeret járni. Már ha arra vagyunk, felismeri az utcát és hajtja, hogy baba és Anta (Anita - a gondozónő). Szóval úgy látszik igaz, hogy minden kezdet nehéz. De a szülőnek még nehezebb, én legalábbis alig bírtam elengedni. Most már lényegesen nyugodtabb vagyok.

Mi is voltunk strandolni, tök jó volt. Amúgy utáltam strandra járni, alig párszor voltam felnőttként, de így babával abszolút élvezhető volt. Olyan cukor volt, semmi baj nem volt vele, mindneki irigykedett, hogy milyen szófogadó (de hozzátették, hogy várjam csak ki, míg 2 éves lesz - többiek tényleg ilyen gáz a 2 év körüli dac- és hisztikorszak???).
Egy kicsit megfázott, no semmi komoly, csak folyik az orra. Remélem, hamar átmegy rajta. Hiába igyekeztem uis, nem tudtam folyton vízben tartani, ki-beszaladgált.
Ja, és nem tudom, mi a véleményetek, higiénia ide vagy oda, de én egyáltalán nem bánom, hogy be lehet vele menni a vízbe. Én egyedül még most sem engedném, pláne nem csúszdázni, pedig az volt a sláger nála.

Petra!
Vasárnap is lett újra úszás. Megtennéd, hogy megkérdezed nekem az időpontot, mert állítólag csak egy van. Remélem, nem reggel 7 vagy 8, mert addigra nem bírunk felkelni és elkészülni.
Holnap megy a tesóm Nyírturára és ha mindent megtud, akkor utána jelentkezem. Remélem, összejön az üzlet, mert most már komoly vevők vagyunk és készpénzesek!!! :D

Jolka!
Hol jártatok? Jók a képek!

Melinda!Zsuzsi!
Köszönöm a bíztatást, aranyosak vagytok!

Zsuzsi!
Mikorra is vagy kiírva? És kinél fogsz szülni?

Cs.
nycsilla

Sziasztok! GYors kérdés, mert altatás jön.Mmivel ízesítitke a teát a gyerkőcnek, én petinek mostanában (mióta hajlandó inni) granulátumot adtam,. de megiszik egy dobozzal kb5 nap alatt.Ezt nem lehet győzni.Vettem neki filtereas babateát, gazdaságosabb, de ízesítés nélkül nem igazán jó!Szerintetek gyümölcscukor jó a babának???

Kép
dora1980

Dóri!
Fogalmam sincs, sosem teáztattam Flórát. Most sem iszik egy kortyot sem. De ismerősök sima cukorral adják vagy ízesítés nélkül.
nycsilla

Sziasztok Lányok!

Na pár szó erejéig majdcsak ideérek én is.
Elég világvége hangulatom volt az elmúlt napokban, nem volt kedvem pötyögni.

Tudjátok, írtam a hajhullásomat. Hát megelégeltem és elmentem a dokihoz. Teljes labort rendelt el, mármint ami oka lehet a hajhullásnak, azt vizsgáltatja a vérből és vizeletből. Holnap délre lesz eredmény. Ha itt semmi, akkor irány a nőgyogyi és hormonvizsgálat. Röviden ennyi. Csak teljesen kikészített ez a hajhullás. Amúgy sem vagyok egy szépség, de most hogy még a hajam is ilyen ritka?! Borzasztó. Most valahogy kicsit jobban vagyok. : )

15.-én megvolt a névadó is. Kornél nagyon jól viselkedett, tényleg semmi gond nem volt, se az ünnepségen, se itthon. A vendégség is elég jól sikerült. Bár én eléggé el voltam kenődve a fent leírtak miatt (akkor még ugyanis nem voltam dokinál, csak emésztett belül ez a hajhullás, hogy mi bajom lehet). Szóval egy kicsit nyűgnek éreztem az egészet. : ( aztán már akkor este itt maradt a nővérem kisfia nyaralni. Kedd este csere, a nővére jött. Pénteken este vittük haza, szóval megvolt a heti program. Eredetileg úgy volt, hogy péntek és szombat este Dominik alszik náluk, de időközben meggondoltam magamat, csak kicsi ő még a „nyaraláshoz”.

Úgy dióhéjban ez történt az elmúlt jó egy hétben.

Puszi Lányok

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok!

Csilla!

Jászárokszálláson voltunk egy hosszúhétvégén. Nagyon jó hely. Vagy csak jó volt a társaság. :)
A kisvárosban most csinálják a kövesutat, a strand is fel van újítva. Tehát kisgyermekes családnak szuper hely. Látnivaló nem tudom, hogy van-e, de nem is hiányzott.
Itt péntektől hétfőig voltunk, majd tegnapig ( egy héten keresztül)Zolkóék.
Voltunk Ugornyán a viziparkban is. Nem rossz... Még a fóka showt is megnéztük, Márknak nagyon tetszett.
Nagyon örülök neki, hogy Flórának tetszik a bölcsi! Szeptembertől ki fogja hordani? A nagyik, vagy az apukája?

Tünde!
Kb. Márk 1 éves koráig fórraltam a csapvízet, de már akkor is inkább palackozott vízet adtam neki. Horvátba én csak ásványvizet fogok neki adni. Külföldön mi is csak palackból iszunk. Tényleg nem lenne jó, egy beteges nyaralás.

Melinda!
Én szívesen venném, ha le írnád milyen gyógyszereket is vigyünk magunkal a nyaralásra.

KÉpzeljétek Szerdán mikor megkapta Manó az oltást, akkor akartam felíratni az útra a szükséges gyógyszereket. De a Dokinő (aki most, csak helyettes volt)azt mondta, hogy menjek be a patikába, ott összeállítják az úticsomagot. Tiszta ideg voltam, mert már előtte megvárakosztatott minket kint. Bent, persze nem volt senki sem, csak ő bent végezte a magánügyeit, minden kihallatszott. Amikor végre behívtak minket, akkor sem ránk figyelt. Tiszta pipa voltam, meg sem halgatott. Tiszta káosz volt bent, Manó is nyűgös volt már a meleg miatt, ráadásul még a szurinál sem figyeltek a gyerekre.... Legközelebb megvárom a saját dokinéninket, csak most az út miatt kellett beadni, nehogy indulás előtt legyen lázas.

Pólya: Én jobban szeretem a hagyományos pólyát, sajnálom, hogy lecserélték. Biztos nagyon szép az új angolpólya, de nekem kényelmesebb volt a régi. Szerintem eleve jobb tartást ad a régi.

Most már mentem
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Jolka!
Nagyon jók a képek! Majd megkérdezem a dentokárt, elég rosszak a fogaink, hátha segítene, hogy Bence ne szenvedjen vele ennyit.
Bence is cicin alszik, ezen én is szeretnék változtatni, de ha így szokta meg, nem egyszerű. Amúgy van bőven tejcsi. Most elkezdett jönni a második foga, 4-5-ször is felkel egy éjszaka, és ez megy vagy 3 napja, már kész vagyok. Napközben is cicil 3-4-szer.

Csilla!
Örülök, hogy ilyen szépen beszokott Flóra! Biztos nagyon jó lesz neki a gyerektársaságban. Én is szeretném, ha összejönne az üzlet, nem is kívánhatunk jobb szomszédokat.

Dóra!
Bence sem iszik teát, szinte csak vizet iszik. Szerintem ne ízesítsd nagyon, nekik még nincs igényük olyan erős ízekre, lehet, hogy ízesítés nélkül is meginná, ha neked nem is ízlik. Ha mégis ízesíted, szerintem kevés cukorral és citromlével.

Anita!
Szerintem természetes a hajhullás, nekem is jópár hétig csomókban hullott, aztán megállt.

Egy pár új kép Bencéről:

Kép
Bence hintázik

Kép
Tudja, hogy fényképezünk!
Kép
Öltözködünk
Kép
Áll a baba!

Kép
ppetra

Sziasztok!

Hazajöttünk egy napra. Már nem is tudom, mikor írtam utoljára...
Minden gyerkőc nagyon édi továbbra is :)

Újdonságok Ádámnál: pár hete tökéletesen ül egyedül; kb egy hete felhúzza magát állásba, ha fogjuk a kezét; ma hazafelé jövet a kocsiban elkezdett tapsikolni, eddig még sosem csinálta, annyira édes volt :D Más most nem jut eszembe, egyébként folyamatosan produkálja magát, és szövegel :)

Petra! Biztos, hogy kint leszünk vasárnap Tiszalökön, jó lenne talizni. Priviben elküldöm a telszámomat, mert valószínűleg nem leszek már a héten netközelben. Majd telefonon vagy sms-ben lefixáljuk az időpontot.

Néhány kép:
Kép
Kép
Kép

Üdv mindenkinek, Annamari

Ádimama

Annamari!

Tényleg jó lenne találkozni, majd csörgök. Nagyon édi Ádám!
Petra

Kép
ppetra

Petra!
Este írok mailt, majd olvsd már el kérlek!
Puszi.

Kép
nycsilla

Na, nem sikerült a vonalzóm, csak nem akartam egyedül vonalzó nélküli maradni. De nem próbálom újra, mindig is utáltam ilyennel pepecselni.

Kép
nycsilla

Na egy fotót én is rakok. Picit látszik a két kis fogacska. Az egyik már teljesen áttört, a másik csak picit. :) Végre!
Kép

Nagyon szép minden gyerkőc!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

KépKép
KépKép
nagy_anita

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?