Új privát üzeneted érkezett!

Hali!
Zsuzsi, Dzsili, Laura, Henke: Köszönöm együttérzõ szavaitokat! Azért árgus szemekkel figyeltem, nincs e vmi változás a viselkedésébsen. Nem vettem észre semmit!

Márti: a Boby is hisztizik, ahogy döntöm hátra, pedig még csak 5 hónapos lesz. Most meg édesen alszik a karomban.

Danimama: ne fájdítsd a szívem! Tutira kivándorlok! Kanadán kívül még Ausztrália jöhet szóba, de ott nagyon sok a kígyó.

Többgyerkõcös anyukák!
Milyen cipõt célszerû venni? Gondoltam béleltet- azt még nemtudom ráadni szeptemberben, de decemberben már lehet, hogy járni fog!

Pusz
Helena
helena
 


Sziasztok!

Csics:
Vidd el Dévény Annához, õ talán tud segíteni.
II. Moszkva tér 16. - 355-5392
vagy V. Október 6. utca 24. - 331-4143
Rengeteg gyereket visznek hozzá, és nagyon rendes. Egyébként anyósom legjobb barátnõje, úgyhogy hivatkozhatsz rám.

Helena:
én mindenképpen a Siesta cipõket ajánlanám. Persze sok külföldi jó cipõ is van, de szerintem azok jóval drágábbak. Bár Tomival még nem tartunk a cipõnél.

Nyuszimanó, Szila, Danimama:
éjszakai alvásról - nálunk bevált (mind a négy gyereknél) a mindennap azonos lefektetési mód. Fürdés után szopi/tápszer, büfiztetés sétálva, körülnézve a szobában, éneklés, majd letevés. Kis hátsimogatás és határozott jó éjszakát. Persze, lehet, hogy néhány hónap múlva én is betársulok a nem-alvókhoz, de egyelõre ez mûködik.

Nálunk inkább napközben szokott hisztizni Tomi. Van egy bizonyos hiszti, ami nála azt jelenti, hogy vigyem föl az ágyába, mert aludni szeretne. Amint leteszem a kiságyba, leteszi a fejét, be a kezét a szájába és csönd. De addig...
Most épp alszik.
Nektek mennyit alsznaka a babócák napközben? Tomi rászokott, hogy 4-5-ször is aludjon fél-háromnegyed órákat.

Na, megyek. Lehet még olvasgatni.
Szép idõt mindenkinek!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok!

Õrület, soha nem érem utól magam! Arról már le is tettem, hogy azt bepótoljam, ami a 3 gyerekes "anyaságom" idején kimaradt, de a péntek óta íródott hozzászólásokból is csak az arhívumig jutottam. Gyorsan lejelentkezek, mert PiciLaci bármelyik pillanatban felébredhet. Már most is fél óra csúszása van az uzsonnájának. Befészkelte magát az Apja hóna alá, és alszik, mint akibõl kivették az elemet. Kép Most hármsaban vagyunk itthon, mielõtt elkezdenétek irígykedni Kép elpanaszolom, hogy azért, mert Életem Párjának a várva várt négynapos hétvégére kipurcant a dereka. Kép Végigszenvedte a hétvégét a szüleinél, azután nagy nehezen hazavergõdtünk, volt orvosnál, és most fekszik a hátán. Kép Azért már sokat javult! Kép Betegen is sokat babázik, ezzel engem tehermentesít, viszont kétszer annyi idõmet igényli az õ babusgatása, kényeztetése, ápolgatása és sajnálása, mint amennyit Lacikán megspórolok, úgyhogy Babanetezni még annyi idõm sincs, mint mikor magunk vagyunk. Kép Igyekszem házitündér lenni (még fõztem is! Kép), de ez valahogy nem nagyon megy nekem... Kép
PiciLaci mozgása viharosan fejlõdik, mostanában azt csinálja, hogy hason csúszva eltolat addig, amíg meg nem tudja támasztani a lábait, és ott szépen négykézlábra emelkedik. Azután egy kicsit hintázik, és jól orraesik. Kép

Már megint pipa vagyok a doktornéninkre, fiús anyukák, osszátok meg velem a kuki-ügyi tapasztalataitokat! A dokinõ már másodszor húzgálta úgy meg Lacika kukiján a bõrt, hogy több helyen is felrepedt, és vérzett is. Igaz, azóta már nem tûhegynyi a lyuk rajta, hanem kb. akkora, mint egy szem bors, viszont nagyon sírt, és oltári ronda volt szegénykémnek. A dokinõ azt mondta, hogy ezt nekem is _ennyire_ hátra kéne húzogatnom minden tisztába tevésnél, hogy táguljon, és ne kelljen majd kétéves korában megmûteni. Az persze tuti, hogy én annyira soha nem fogom megtépni, hogy felrepedjen és vérezzen, de azért próbálom nyujtogatni neki. Van valakinek ezen a téren tapasztalata?


BMárti

BMárti
bmárti
 
 

 
 

Sziasztok!

Nyuszimanó, nálunk is van ilyen kicsit felsírás, pont abban az idõben amirõl te azt írod, hogy éberebb alvási fázis, de valahogy nekünk még tart a szimbiózis Kép , mert mindig egyszerre van Vilinél is és nálam, én ilyenkor kimegyek folyó ügyet intézni, õt meg hasra teszem, megsimiziem, aztán alszunk is tovább.

Szila!
Hol laktok? Én tudok neked hálózsákot adni kölcsön, kipróbálásra. Van egy vékonyabb frotir, még nagy Vilire és van egy steppelt anyagú ujjatlan, no ez meg még nagyobb.

Mindenrõl írtam tegnap este csak Vilirõl nem!

Vili hasonfekvésbõl továbbra is a két kezére támaszkodva kinyomja magát és tök sokáig tartja. Tegnap meg felébredt a babakocsiban már nem sütött a nap, hátrahajtottam a napellenzõt és élvezte, hogy nézi a faleveleket, aztán egyszercsak elkezdett sírni, felvettem és abbahagyta. Most nem a hasafájt, mert akkor csak a vállamon nyugszik meg és nem is azt akarta, hogy szeretgessem, a kis huncutot idegesítette, hogy nem lát ki onnan eléggé. Az ölembõl aztán úgy nézelõdött majd kiesett a szeme és még vigyorgott is hozzá Kép

Sajna tart a hasfájás mégis, ill. ma megitn elõ jött, ez mindig kakibajban jön elõ, szegény Kép pedig úgy vigyázok, mit eszem, de nem találok összefüggést. Ma megint ki kellett fejnem a kakit szegénybõl (nagyon folyós volt). A doki meg azzal elintézte, hogy sokat eszik lehet hasfájós, mert az elsõ két hónapban kilót hízott, most viszont három hét alatt 300 grammot, szóval szerintem nem attól van a hasfájás.
Ezzel kapcsolatosan van v.kinek tapasztalata, hogy ez a kaki bajban jelentkezõ hasfájás is elmúlik három hónapos kora után?


Pusza
Norci
Norci
 


Sziasztok!

BMárti!
Kuki ügyben: Máté most volt 1 éves és születésétõl fogva nagyon szûk volt a fitymája. Mi (a dokinénivel) is elkezdtük lassan huzogatni, de nem javult. 5 hónaposan volt az elsõ erõsebb hátrahúzás, neki is berepedezett vérzett, de nem sokáig és ez SAJNOS MÁSKÉPP NEM MEGY. Viszont muszáj valahogy megoldani és tényleg inkább most mint késõbb amikor már emlékként megmarad benne. Mellesleg én is rosszul voltam tõle és állítom, jobban megviselt a dolog, mint a fiamat. Ezután maradt ez az állapot mert én ugyan huzogattan továbbra is minden nap, de nem lett jobb. Aztán 11 hónaposan lementünk méretni (szokásos rutin), pont ott volt a dokinéni és megnézte, mi a helyzet: no, akkor most már itt az ideje, hogy véglegesen megoldjuk a problémát - mondta õ és nekilátott. Kb. 1 perces mûvelet volt, ketten fogtuk le a gyereket, aki nagyon üvöltött, de utána hanmar abbahagyta és kb. 2 napos enyhébb fokozatú nyüglõdéstõl eltekintve azóta sincs semmi baja, a fütyije is szépen gyógyult, és teljesen hátra lehet húzni. A mûvelet abból állt, hogy hoztak egy szondát, ami olyan mint egy kötõtû csak a végén van egy kis fém gömb. Ezt valahogy benyomják a letapadt bõr alá és szépen körbevezetik így a bõr szépen körben elválik. Én csak a végén mertem oda nézni és a mai napig rosszul vagyok, ha rágondolok, de ugyanakkor örülök, hogy túl vagyunk rajta. Más is azt mondja, hogy jobb ezen 1 éves korig túljutni. Hát ennyi. Ha van még esetleg kérdésed, mondd csak bátran.

Üdv:

AAndi
AAndi
 


Sziasztok!

Laura! PiciLacin kb. 3 hónapos kora óta nem marad meg a takaró, akkor megtanulta lerugdosni, és nagyon tetszett neki ez a játék. Ha megpróbálom álmában betakarni, mikor már nem áll neki a lerugdosásnak, akkor nem tud tõle átfordulni egyik oldaláról a másikra, és fél órán belül felébred. Mondjuk most még jó meleg van, egy vékony rugi elég rá, de én se tudom, mit fogok ráadni, ha már igazán hûvösek lesznek az éjszakák.

A hálózsákban alvó babák át tudnak fordulni? Nem tekeredik nagyon rájuk?

Helena! Tényleg minden gyerek leesik legalább egyszer! PiciLaci is leesett, kb. olyan idõs volt éppen, mint a te Bobyd. Addig csak egy-egy félfordulatot tett, és amikor pl. a hátáról a hasára fordult, utána hosszú másodpercekig kinlódott, hogy kihúzza maga alól a kezét, és csak percek múlva fordult tovább. Azután hirtelen rájött, hogy nem kell kihúznia maga alól a kezét, anélkül is tovább tud fordulni, és már pörgött is 4-5 félfordulatnyit egy szempillantás alatt... és már ki is fogyott alóla az ágy... Kép Szerencsére neki se lett semmi baja, de én is ki voltam borulva nagyon, úgyhogy igazán megértem, mit érezhetsz.

Szila! A Viburcol kúpnak nálunk egyáltalán semmi hatása nem volt. Kép

Dzsili! Fogd be a férjedet mosogatni, meglátod, másnapra be lesz üzemelve az a fránya mosogatógép! Kép Egyébként mesélhetnék, nálunk pl. a három hónapja vett kép még most sincs felrakva a gyerekszobában... Kép Némelyik férfi tényleg mind egyforma! Kép
Hogy mi lesz az ovodában? Remélem nem temetik majd el egymást a homokban... Kép

Döbbenet, most ébredt csak fel Lacika! 4 órakor következett volna szopizni! Rohanok, mert motmár aztán éhes ám! KépKépKép

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


BMárti
a bört tényleg hátra kel huzni de csak adig amig lehet egyrészt azért hogy tágujon másrészt meg azért mert ott is ki kell tisztitani nehogy a bacik megtelepedjenek ott de semmiképp sem szabad nagyon felhozni a bört mert akor az berepedhet és az fájhat a babádnak csak adig huzd fel a bört amedig az engedi

Bogáncsi
köszi az infot felfogom hivni hátha tud valami okosat mondani nekem

Puszancs Csics és 2 hetes petike Kép
csics
 
 


Sziasztok!

Nyuszimanó, Lányok: most akkor adhatok spenótot, céklát, salátát Dórinak vagy nem????? (Már adtam neki és nem lett semmi baja, de nem tudom, mennyi nitrát volt benne, a spenótot vérbeli parasztasszonytól vettem, el is borzadt tõle a férjem)

Dóri mondja, hogy: bababababababa, de néha bábábábábábá vagy bebebebebe lesz

Kellemes hétvégét, egészséges segítõkész férjeket (az enyém má megint dolgozik)!

üdv: zsuzsiék
zsu26
 
 


Sziasztok!
Jo sokat irtatok! Kép
Az ejszaka megint katasztrofalis volt - sot talan eddig a legrosszabb. Nem tudom hanyszor keltem fel Danihoz - ejfel korul kezdte es reggel kb. 7 ota fent van. Kozben aludt mellettem, visszateve a kisagyba. Reggel meg egyszeruen nem akart visszaaludni. Egy ideig jatszott magaban, aztan nagyon elkeseredett, hogy milyen elet az ilyen amikor senki nem szorakoztatja?! Hat nem ezert van az anyja?!? Igy nem sokat aludtam.... Nagyon jo lenne ha tenyleg vegeszakadna hamarosan ennek a musornak.
Teljesen ledobbentem, mennyien vagyunk ugyanebben a cipoben! Dani is vegigaludta az ejszakakat 3-tol kb. 7.5 honapos koraig es most van ez a musor.... Kép

kuki kerdes: itt Kanadaban azt mondta a dokino, hogy veletlenul se huzogassuk Dani kukijat mert sokkal tobbet arthatuk neki mint amennyit hasznalunk!!!!!!!!! Van az USA-ban egy baratnom akinek 2 fia van, ott ugyanez az allaspont. Azt mondta, hogy annakidejen o beszelt egy gyermek urulogussal es azt mondta, hogy ez a fiuknak ugy van beallva a termeszetben, hogy magatol (?) megoldodik es sajnos elofordul, hogy a sok huzogatastol inkabb kitagul es akkor tenyleg muteni kell.... igy mi nem nyulunk a kukijahoz. Kulonben egyszer neztuk es nagyon szuk neki...
Tenyleg Nyuszimano! Nalatok mit mondanak errol a temarol?

Zsuzsi! En mind a spenotot, ceklat, salatat hallottam, hogy mar adhato. Egy itteni konyvben azt olvatam, hogy a spenottal azert kell vigyazni mert nagy az oxattartalma es az karos lehet a vesere. De valoszinuleg itt is igaz az, hogy nem lehet tulzasba vinni. Sem a ceklarol sem a salatarol nem hallottam semmi rosszat. Nalunka cekla lesz a kovetkezo.
Pont tegnap este gondoltam ra, hogy gyorsan csinalok egy fotoalbumot az interneten par kanadai kepunkrol. Ha ma van idom megcsinalom es ideirom a cimet, akit erdekel megnezheti. Nagyon szivesen irok Kanadarol, de szerintem nem ebbena topicban kellene mert egyreszt gondolom nem erdekel mindenkit, masreszt ez egy elsosorban babinkrol szolo topic. Ha valakinek kerdese van irhat e-mailt nekem. Szivesen valaszolok. Illetve majd egyszer (mikor???) szeretnek csinalni egy weblapot, akkor megadom es oda irok le par dolgot.
A szakdolgozatrol csak annyit hogy en is a Bartok Belan kotettem (hazszamot nem tudok) - hamar kesz volt es szepen megcsinaltak. Nem tudom, mi a temaja a szakdolidnak de gonoldom, hogy a szep abrak, kepek tetszetosse teszik (persze csak akkor ha olyan temakorben irsz).

halozsak: mi Danival mar talan 2 honapos kora ota hasznalunk

majd folyt. kov. most mennem kell. kaki van... es siras...
danimama
danimama
 
 


Sziasztok!

Helena!

Május elsején született Petike és már nagyon szeretne mozgolódni, de még nem igazán jön össze neki.

Laura!

Elõször nekem gyulladt be a torkom, utána pedig Petivel voltunk doktor néninél és egy vérvétel után (ami nekem lelkileg nagyon rossz volt, õ szinte észre sem vette) kiderült, hogy kezd vashiányos lenni és vérszegény, ezért írt fel neki az orvos vasat és folsavat. Hát nem egy élmény beadni neki, de ha kell, hát kell!

Teljesen lemaradtam a szülinaposokról, most csak a Luca jut az eszembe, de természetesen minden most ünneplõ babának nagyon BOLDOG SZÜLINAPOT!!!! kívánok.

Ma szerettük volna kipróbálni a bébiúszást, de zárva van a Dagály strand, így ez elmaradt. Van valakinek tapasztalata ezen a téren? Itt, ha jól tudom a Vízipók egyesület tartja a foglalkozásokat.

Sziasztok

Szilvi és Petike

Mi is megtalálhatóak vagyunk a babaszobán, ha valaki arra jár és gondolja szavazzatok ránk is! Természetesen Petike néven van az is.
bszilvi
 
 


Sziasztok!
Megvolt a peluscsere... szerintem ma engem le kell loni, meg annyi mindenrol irnek!
Szoval a haizsakrol meg azt akartam irni, hogy nalunk bevalt. Teny, hogyha Dani forog akkor ratekeredik, de ebbol nincs kulonosebb problema es siman fordul igy is - meg a sebessege sem csokkent Kép (mondjuk most meghozza majdnem ket halozsakban alszik, mert van egy vekony haloinge (alul osszevarva) es arra jon ra a halozsak...)

Zsuzsi! Azt hiszem Te kerdeted a sutotokot. Fozni kell.
(Dani szereti)

Talan meg annyit akartam irni, hogy nem tudom Daninak a foga jon-e de nagyon felek ettol a harapastol (eddig kipp-kopp meg nem volt) mert nekem amugy is abszolute erzekeny a mellbimbom. Kb. 2 honapos koraig bimbovedovel is sirva szoptattam annyira fajt. Mar mondta az orvos, hogy terjunk at tapszerre nehogy depis legyek- de mivel nekem iszonyu sok tejem volt annyira sajnaltam volna feladni, igy nagy nehezen tuljutottunk a nehezen. Bar a mai napig meg erzekeny az egyik bimbom. Igy nagggggyon nem hianyzik neki egy kis csocsalas!!!!!!!!!!!!!! Kép
Igen, meg a csipkedesrol akartam irni! Valaki irta, hogy cspked a baba, meg rug es majd jon a harapas. Volt nekunk egy par het amikor Dani minden szopi kozben olyan erovel csipkedte a cicimet es a karomat felvatlva hogy belilult! Ha raszoltam csak nevetett, hogy ilyen vicces vagyok!!! Szinte hihetetlen, hogy mekkora ero van egy ilyen csoppben! Orulok, hogy vege annak az idoszaknak...

Nyuszimano! Korabban kerdeztem Finnorszaggal kapcsolatban. Lehet hogy nem olvastad, vagy nem akarsz itt errol irni. Ha gonodlod szivesen meghallgatnam tortenetetek - orommel vennem ha leirnad par sorban az e-mail cimemre (profilomban)

Mindenkinek jo hetveget!
Danimama
danimama
 
 


Szia Helena!
Itt meg fekete medvek, pumak es prerifarkasok vannak. Ezek bejonnek lakoovezetbe is rendszeresen... Kép Kép Kép
Mar a kornyekunkon is lattak (mi rendszeresen latunk prerifarkast; medvet meg csak kocsibol lattunk (nem a kornyekunkon) pumat meg szerencsere nem) A kornyeken rengeteg a mokus es szamtalanszor latunk oziket legeleszni az ut mellett... Kép

Most mar eldugulok.... Kép
Danimama
danimama
 
 


Sziasztok!
Régen jártam erre, de képtelen voltam követni az itt zajló eseményeket, annyira sokat írtatok!Kép
Nos, nálunk van 6 fog, mászkáló és mindent analizáló csecsemõ, aki mellesleg, ha neki tetszõ zenét hall, el kezd rá táncolni, ez lehet Mozart, Beethoven, Abba, TNT, még elég vegyes az ízlése!Kép Az éjszakáink vmicskét javultak, de sokszor felébred, bár hamar visszaalszik egy kis megszeretgetés után.
Olvastam egy jó könyvet, bár egy kicsit más vártam tõle, de ha tehetitek olvassátok el. Nagyon hasznos!
Masaru Ibuka: 3 éves kor után késõ

BMárti,
nekünk a dokinénink abszolút nem foglalkozik a kukival! Én több helyen is olvastam, hogy 2 éves korig nem szabad bántani, és sokx valóban az okozza a fitymaszûkületet, ha húzogatják. Szóval én Danimamához csatlakozom ez ügyben.

Helena,
szerintem még várj azzal a cipõ vásárlással. Mi most vettünk Cuminak egy 21-est, de, a 20-as lenne pont most jó a lábára, de hogy mennyit fog ennyi idõ alatt nõni a kisfiad lába azt nem lehet tudni. Lehet, hogy kidobott pénz lesz. Õ azonban már majd nem 9 hónapos. Lehet kapni jópofa kocsicipõket, õszre vehetsz azt is. Aztán, ha itt az ideje vesztek normális cipõt. Nem akarlak "elrémíteni", de nem biztos, hogy õ úgy gondolja, hogy 9-10 hónapos korában elindul (van, aki még lábra sem áll olyankor), akkor meg kidobtad az ablakon a pénzt.

Kellemes hétvégétKép :
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

A fütyi-temahoz en csak azt tudom mondani,hogy itt,Ausztriaban semmi fele huzogatast nem javasoltak nekünk.

Meg azert azt is hozzatennem,hogy ha eleget csupaszkodnak a fiuk,akkor nagyon gyorsan megtalaljak az allandoan jelenlevö "jatekszerüket" Kép es huzogatjak ök annyit es addig,amennyit csak jol esik.KépKép
Legalabbis Aaron!

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


SZioasztok!

Fütyi: nekünk azt mondta a körzeti dokink, hogy a HEim Pál urológiájának legfrissebb szakmai ajánlása szerint nem kell húzgálni, sõt, káros, kb. másfél - két éves korra magától válik "jóvá". Nálunk Ármin már rég megtalálta ezt a játékot, ma még a kádban sem kellett neki más Kép

Nitrát: szerintem nálunk (Mo-on) csak a sárgarépa és a nitrát veszélyére szoktak figyelmeztetni, de ha vki pld. pontosan tudja, hogy honnan, milyen földbõl, milyen körülmények közül származik a répája, akkor az is lehet nitrátmentes, inkább csak az vele a gond, hogy a boltiról nem tudjuk. A gond a fõzéssel kezdõdik, ugyanis a fõtt répában a az átváltozott nitrát, a nitrit kezd el "szaporodni", ez lehet veszélyes a kisbabákra (felnõttek már bírják). Hát, a szakszókincsem ebben a témában hiányos, de a lényege ez Kép Céklát, spenótot, salátát szerintem nyugodtan lehet adni, arra érdemes figyelni, hogy ne legyen agyonvegyszerezve. ZSuzsi! Szerintem a parasztnéni jó lehet!

Ágci! Leírnád két mondatban, hogy mirõl szól az a könyv? Láttam már kirakatban többször is, de nem nagyon van idõm beleolvasgatni, mert Ármin szörrrrnyen úúúúútál vásárolni Kép Tiszta férfi! Kép

Cipõ: egyetértek Ágcival, szerintem is korai még Bobynak! Én azért vettem Árminnak (9 h,5 hónapos), mert már sokszor ki akar szállni a kocsijából, még ha csak néhányat tud is lépegetni kézenfogva - de hát nem mindig jó mezítláb! Mi egy DR Leót vettünk, októberig kb. jó lesz utcára is (na, nem pocsolyákba!), aztán itthon fogjuk használni, mert télen nálunk elég hideg a parketta, az utcára pedig kap bundásat! Kép

Márti+Ármin
márti
 
 


Márti!
De helyes lehetett Ármin a fürdõkádban Kép Mennyi idõs?

Ágci!
Mirõl szól az a könyv, amit írtál?

Danimama!
Jesszusom! Nem laktok ti egy kicsit túl veszélyes helyen? :o)

Kukitéma: Mielõtt kisfiam megszületett, az összes szakkönyvben azt olvastam, hogy a kukit ne bántsuk, ne huzogassuk. Nem is hinném, hogy az elõdeink (egészen régiekre gondolok) foglalkoztak volna ilyesmivel... vagy manapság az egyszerûbb népek...

Zsuzsi!
Bátor is épp ma mondta elõször, hogy bababamamama :o)
Gyermeked mennyi idõs?

Hálózsák: Mi mostanában kezdtük használatba venni, de nagyon utálom. Valószínûleg ebben a gyerekkori emlékeim is közrejátszanak. Már akkor is gyûlöltem, amikor éjjelenként háromszor megcsavarodott rajtam. Többször fel kellett kelnem, hogy igazgassam. Szerintem a kisfiamnak sem kellemesebb a dolog, úgyhogy asszem abba is fogjuk hagyni. Akkor már inkább rugi.
borcsa
 
 


Sziasztok!

Hálózsák:
-nekünk van de nem használjuk egyiket sem mert a lányom nem szereti nem tud benne rendesen mozogni már pedig õ rettenetesen sokat mocorog. Én is Szila módszerét követem a takarózásban /látod megértettem!/

Alvás
- mióta beindultak a fogacskái úgy egy jó hónapja õ is sokat fel kel éjjel, de nem kér semmit csak tekereg a kezemben és elalszik hamar, szerencsére éjféltõl másnap reggel 7-8 óráig már alszik rendesen.
Én nem igen tudok ilyen esetekre ötletet adni mert én ösztönbõl nevelem õket leginkább és nem tudatosan értem ezalatt ha sír pl. fekveszem, ha álmos ringatom, ha azt igényli még óvodásan is vele alszom. Ilyen vagyok. Mi a gyerekeinkel alszunk a nagyokkal is elosszuk õket egy sem szeret egyedül aludni. Én nem tudnám a hagyom sírni majd megyek, újra meg újra dolgot mert megszakad a szívem. / a nagynál régen kipróbáltam, végül együtt sírtunk, nem jött be.Anyu szerint nem helyes mert a gyerekeim rabszolgája vagyok, nem baj míg én nem érzem így.

Cipõ
-én is tervezem de még várok vele ha hûvösebb lesz hogy melegítse a "patkõját" cipõben még az ügyesen járó baba is nehezebben mozog. Szerintem mire itt a tél már vígan sétál kint Napocska is, egyre ügyibb ahogyan fel áll és próbál lépkedni.

Kuki ügy.
Nekem mind a két fiamnak le volt tapadva sajnos és meg kellett csináltatni nekik. Amíg picik nincsenek egy évesek ha rám hallgattok nem engeditek senkinek hogy cibálja azt a kis mûszert. Szõrnyülködve olvastam AAndi sorait /Bocsi ne vedd sértésnek!/ arról hogy "másként nem megy". Meg mint kiderült , így se, mert így is meg kellet oldani késõbb. Nagyon finoman amíg enged természetesen meg kell próbálni amit észre sem vesz de szaggatni, meg erõsebben húzkodni.... Minek? Ha le van tapadva akkor nem fog csak úgy feljönni, ha nincs akkor meg a finom mozdulatokkal is úa. éred el.Amikor pisil csípi neki azt a kis heget ami így keletkezik ezért nyügik pár napig a mûveletet mifelénk érzéstelenítésben végzik tehát akkor nem fáj legfeljebb kellemtelen neki csak késõbb mire elmúlik már az érzéstelenítõ hatása. Nekem kamillával kellett naponta többször nosogatni és krémezni. Hamar rendbe jön. Ezek után mindenki eldöntheti mikor jobb megcsináltatni ha valóban kell, most néztem meg egy orvosi könyvet ami szerint fél éves koruk után kezd megszûnni a letapadás amivel mindegyik születik.
Másrészt azért kell feltétlenül megcsináltatni nekik mert bizony begyulladhat /nagy fiamnál így jártunk/ és az bizony fáj, hiszen nem lehet tisztítani és a bacik megtelepedhetnek. A kicsinek egyálltalán nem jött fel az elõbõr a nagynál viszont igen csak nem eléggé, ezért is gyulladhatott be hiszen én nem vagyok férfi /képzeljétekKép/nincs eféle szerkentyûm csak azt láttam, hogy feljön neki szépen hogy mennyire nem tudtam megítélni. Ha már nagyobbak kérjétek meg az apukat nézzék meg lehet hogy szégyenlõsek de õk jobban megtudják ítélni. Ha én is a páromra hallgattam volna Márknak sem gyulladt volna be valószínûleg.
Nálunk az ovisoknak megnézi a gyermekorvos és szól a szülõknek hogy meg kell a dolgot oldani, mert felnõtt korukban ha addig nem is okoz problémát a nemi élet során bizony lehetnek bakik és egy felnõttnek már valóban kellemetlenebb mint egy gyereknek.
Mégegyszer szeretném leszögezni senkit nem akartam megbántani de sajnos annyira érintett minket ez a dolog hogy felkavart!

Márti!
Napsugár is hisztizik mostanában ha pelusozni akarom legörbül a szája és rázendít olyan megsértõdött arcot vág pedig már én is bevetettem mindent! Õ meg azon is bepöccen hogy lassabb mint én mert szeretne mindíg a sarkamban lenni de ugyebár fõzés takarítás stb. mire odaér már rég máshol vagyok, pedig már gyorsan mászik. Megjegyzem engem is idegesesítene az õ helyébe! Mi lesz még késõbb hiszti terén. A sógornõm kislánya annyira bele tudta lovalni magát /egy, másfél éves korában/ hogy az anyukája leöntötte egy pohár vízzel így meglepõdött és végre meghallgatta mit is akarnak neki mondani! Bíztató, ugye? KépKépKépKép

BMárti!

Fognám én mosogatni csak azt nem tudom mivel?Igen,Igen Igen,a homokba /is/ folytogatják majd egymást hát persze, mi meg majd kicibáljuk ,leporolgatjuk és újra vissza engedjük õket! KépKépKép

Pussz: Dzsili
dzsili
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, Hanga még alszik.KépKépKépKép És ma megint nem kelt fel éjjel. KépKép Bezzeg én felkeltem már 3/4 hétkor, amikor egyébként õhölgysége szokott ébredni.
Márti, nálatok volt, hogy sok nemalvós este után jött (asszem 4 alvós nap) és aztán jött Ármin foga? Csak nem nálunk is...?

Cipõ:
Mi kaptunk kölcsön a sógornõméktõl cipõt (nem kitaposott, mert csak babakocsiban hordta az uncsitesó), egy szép Melánia szandál (zárt orrú), de a férjem elhagyta a fél párjátKépKép.

Üdv
Szila
Szila
 


Szia Szila!
Jo Nektek! Nalunk most ejfel es Danit alig tudtam visszaaltatni - mar 2x felkelt lefektetes ota...
Mennyi ideig tarott Nalatok ez az "ejszakai muszak"?
Danimama
danimama
 
 


Danimama,
még azért nem merném mondani, hogy vége van ennek az "éjjelsoxorfelkelek"-mûsornak. De erõsen hinni akarom!Kép Nem akarlak elkeseríteni, de nálunk vagy két hónapig biztosan tartott.

Szila
Szila
 


Sziasztok!
Itt a cime annak a website-nak ahova feltettem par fenykepet Kanadarol... akit erdekel:

[url=http://www.geocities.com/millna/Kanada.html" TARGET="_top]http://www.geocities.com/millna/Kanada.html[/url]

Na, megyek aludni...
Sziasztok, Danimama
danimama
 
 


Szila
köszönöm szápen a gyors válaszodat Kép
különben minket is látot gyerek neurologus és ö is ezt mondta meg a gyerek orvos is .és ugyan azt nem tudja megcsinálni Petike mint Hanga az ülésbehuzásos müveletnél a fejecskénk hátra hajlik ezért javasolta a neurologus hogy tornáztasam .pedig különben minden reflekszünk jo csak ez az egy ami nem megy .kérdésedre hogy petike mennyivel születet :3100gr és 52cm idöre .akor én már jövöhéten kérek beutalot a dokinénitöl és utána felhivom az alapitványt hogy minél elöbb elkezdhesük a tornát .a tonusrol csak annyit mondtak hogy gyenge és tornáztasam .

Hálozsák téma:
mi használunk hálozsákot mert a takarot éjel mindig lerugjuk nappalra nem mert még jo idövan

Na megyek mert petike keleget

Pusz Csics és a 2hetes petike Kép
csics
 
 


Sziasztok!

Csomó mindenkinek szerettem volna kérdésekre válaszolni, meg mesélni, de eddig nem jött össze. Talán most, mielött Tornádó úrfi végigsöpör a lakáson. Kép

Norci, vezetés-ügyben még semmi, eddig nem tudtunk idöpontot egyeztetni az oktatóval, de remélem, jövö héten már összejön végre. Nekem muszáj órákat vennem. Kép
Lassan a házat is elkezdik csinálni, hát egy darabig nem fognak minket szeretni a környéken, az ütvefúrónak nincs kellemes muszikája... (Az alsó szinten lejjebb kell vinni az alapot ugyanis, brrr, lehet, hogy robbantani egyszerübb lenne.)

Nyuszimanó, kérdezted a szopit. Nos, szerencsére mintha mi sem történt volna. Azóta egyszer próbált megharapni talán, de azóta sem. Viszont a nonstop szopi engem nagyon kimerít, leszoktatni nem szeretném még az éjszakai szopiról, köztes megoldást pedig nem tudok...
A ruha-probléma kb nálunk is így zajlik, bár én a koszos zoknik földre dobálásáról sikeresen leszoktattam férjuramat...

Szilvi! Barni már nagyon korán ült a kezünkben, rettenetesen utált feküdni. Hogy ez jó vagy rossz, nem tudom megmondani. Mindig arra gondolok, hogy a pocakban sem egyenes háttal feküdt, és azoknál a népeknél sincs gerinc-probléma, ahol egész nap kendöben fekszik-ül-gömbölyödik a gyerköc. Talán azért is szeretnek a babák a hordozóban aludni, ott is védve érzik magukat.

Barni is utál betakarva lenni, akárcsak Csenge, szinte egész nyáron egy szál pelusban aludt - anyósom ki is volt akadva, hogy legalább egy bodyt adjunk a gyerekre, na büntudatom lett, rá is adtam este, Barnikám csurom vizesen, sírva ébredt fél óra múlva.
Na most, hogy hüvösebbre fordultak a napok, van rajta egy body, vagy egy szál kezeslábas pizsi, de a takaró ígyis repül. Hajnalban viseli el csak, amikor már valóban hideg van. Késöbb azért valami hálózsákfélét mi is beszerzünk.

BMárti, nem is tudom, kit sajnáljak jobban! Kép Én is még mindig szenvedek a derekammal...

Fityma: mi is folyamatosan ellentmondásos tanácsokat kaptunk, és totál belezavarodtunk, hogy MOST AKKOR HÚZGÁLJUK VAGY NE HÚZGÁLJUK? De a doktornönk múltkor azt mondta, 2 éves korig egyáltalán nem szabad hozzányúlni. A gyerekek egyharmadának mindenképpen szükülete lesz, akár húzgálják, akár nem, de 2 éves kor alatt nem csinálnak mütétet úgysem. Az, hogy repedésig feszítik, pedig KIFEJEZETTEN ÁRT, hiszen nem "szálirányban" reped, rosszul forr össze, és még nagyobb az esély a mütétre.
Szóval, BMárti, én személy szerint elköszönnék attól a dokitól, de te tudod... (Hozzáteszem, én sem értek mindenben egyet az enyémmel, de ö legalább nem feszeget...)

Úgy látom, Napsugár, Luca, Tomi is csomó újat tud, gratulálok nekik!
Bogancsi, klassz lehet egy ilyen dédi. A mi 75 éves Editünk már nagyon beteg, és borzasztó volt úgy elköszönni töle, hogy már nem biztos, hogy találkozunk. Pedig hívott magához, de pár éven belül tuti nem jutunk ki Amerikába... Kép

Képzeljétek, akkora marhaságot csináltam egyik nap!!!! Megégettem Barnika száját!!! Iszonyú nagy baromság volt! Úgy történt, hogy magamnak melegítettem levest, és úgy gondoltam, ö is abból fog kapni. Az elsö kiskanálnyit 3x megfújtam, a számhoz érintettem, rendben volt, megette. A második kiskanálnyit is 3x megfújtam, de nem teszteltem le, hát tök forró volt! Úgy sírt szegénykém, köpte ki, azt se tudtam mit csináljak. Pedig a bébiételeket pont ezért nem szoktam melegíteni, csak ha hütöböl veszem ki. Szerencsére nem lett baja a nyelvének, és maradandó lelki sérülést sem okozott, utána rendesen meg lehetett etetni, ugyanúgy az etetöszékben, de nagyon kiakadtam magamra. Leckének jó volt. KépKépKép

Tegnap pedig kisfiam elkövette elsö igazi csínytevését! Összetörte a nagyi kerámia elefántját! Pedig tiltottuk töle, elvittük onnan, elraktuk, de csakazértis csinálta, megkereste, és végül egy szemvillanás alatt csak feldöntötte... Amikor leszidtuk, még bele is nyúlt a szilánkba...
Ö is hisztis ám...

A végére egy aranyos sztori: meséltem, Barnika milyen apás lett. Egyik este hárman játszottunk az ágyban, és kérdezem Aput, hogy ugye azért még engem is szeret a Barnika? Mire ö: "Persze, emlékezz rá, hogy az elsö hat hónapban folyamatosan rajtad lógott, csak azóta szereti apát jobban, amióta nyiladozik az értelme!!!" Nagyon jót nevettünk!

Most 9 napig dolgozik egyfolytában reggel 9-töl este 10-ig...

UGYE LESZ HÉTFÖN TALI????? SZENT ISTVÁN PARK, 11 ÓRA?

Jó hétvégét mindenkinek, és kicsit jobban alvó manókat...
(Az enyém végre kidölt, azért tudtam hosszút írni...)

Puszi,
Heni
gesztenye
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi! Nekem a dokinéni annak idején, amikor elkezdtük a hozzátáplálást, azt mondta, hogy az S-betûsöket lehet elõször adni (a krumpli után, persze). Tehát: sóska, spenót, saláta, sütõtök, sárgarépa. Ezen kívül viszonylag "korán" (tehát az elsõk között) mehet már a cukkini, brokkoli, cékla is. (Én éppen ezért így is hívtam ezekt: scukkini, sbrokkoli, scékla. Kép )
Némileg meglepõ, hogy ezek közül a spenót, célkla és a saláta Nyuszimanóéknál nem adható egy éves kor alatt, de hát ki tudja, odafenn északon hogyan termesztik ezeket...
Mindenesetre én, ha tanácstalan vagyok, a dokinénimre szoktam hallgatni, hiszen úgyis õ az, akihez probléma esetén rohanni fogok.

Danimama! Télleg szép helyen laktok!!! Mi a neve annak a tûzhányónak az USA-ban, ami az egyik képen látható?

Heni: nekem jó a tali! Kép
Többiek?

Köszönöm a segítségeket hálózsák-ügyben. Nálunk közben megoldódott a dolog, ugyanis Romi a paplant nem tudja lerúgni magáról. És nem is túl meleg neki, legalább is egyáltalán nincs reggelre megizzadva. (Nyitott ablaknál alszunk.)

Sziasztok: Laura és Romi (majdnem 9 hónapos)
p_laura
 
 


Sziasztok!
A tali nekünk is jó. Réka nagyizik, úgyhogy kettecskén megyünk.
Borcsa + Luca, aki nyöszörög

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Lányok! Nektek is kibírhatatlan napotok volt ma? Nem tudom, hogy az idõjárás fáj-e a kicsimnek, vagy valamely testrésze, de egész nap csak sírt.
Sírt ha letettem, sírt a kezemben, sírt mindenhogy. Pedig itt volt a nagyi is egész délután, hogy kényesztesse. Egyedül a cici tudta megvígasztalni.
Mostanra már megnyugodott. Nem szokott õ ilyen lenni.

SzaBori
borcsa
 
 


Sziasztok!

Danimama:
megnéztem a kanadai képeket és naggggggyon irigyeltelek!!! Kép Jó lehet ilyen gyönyörû helyen lakni, bár én sem panaszkodhatom Telkivel, de azért mégis...

fütyi-ügy:
Nálunk Daninál volt probléma, amikor pár hónapos volt. A doktornéni elküdött egy ismerõséhez a Tûzoltó utcába. Szörnyû volt Kép Kép Kép Nem is húzta az az orvos, hanem rántotta, és vérzett, és berepedt, és nemcsak Dani ordított, hanem én is. Ráadásul rettentetesen ellenszenves volt az orvos, még az egész beavatkozás elõtt is. Igaz, azóta nincs baj a fütyijével. (mármint Daniéval Kép )

hálózsák:
Nálam mind a 4 gyerek hálózsákban aludt, attól fogva, hogy elkezdtek mocorogni. Kb. 3-4 éves korukig aludtak zsákban és nagyon szerették. Még Zsófi is, akinek többször Kép becsíptem az állát a cippzár felhúzásánál. A többieknél már nem.

Tominak nagyon tetszett ma Dani fiam edzõmeccse, amit babakocsiból nézett végig. Nekem pedig volt egy fél szabad délelõttöm, mert a többi anyuka "lenyúlta" Tomit, és nekem nem is kellett vele foglalkoznom. Nézhettem Danit, amint GÓÓÓÓÓÓÓLT lõtt Kép

Ma este végre teljes lesz a család, mert megjönnek a lányok is a Balcsiról. Holnap meg "buli" lesz délután; jön a család Dani és nagyapja születésnapját megünnepelni. Anno Dani volt a szülinapi ajándék apósomnak Kép

Na, most már eldugulok. Kellemes vasárnapot mindenkinek!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok

Elnezest a betolakodasert.

Danimama szuperek a kepek, Az a toletek 30 percre levo havas hegy merre van, leirod nekem? Lanyok homaniasok es mi eddig Whistler fele jartunk havat keresni, de ez biztos kozelebb volna hozzank is. A tobbi helyet is leirhatod ha van idod. Imadunk kirandulgatni de arra fele meg nem jartunk.

Napocska
napocska
 
 


Sziasztok!

Mi is élünk ám még!Kép Elõre szólok, hogy hosszú leszek!
Kényszer nagyizáson voltunk 1,5 hónapig, hol az egyiknél, hol a másiknál. Újra kellett parkettázni a nagyszobánkat és egy kicsit sokáig tartott, míg elkészült.Kép Azért jó volt ám ez a nyaralás, csak tudjátok, a jóból is megárt a sok! Meg aztán Ti is nagyon hiányoztatok! Néha-néha anyukám munkahelyén rászabadultam a babanetre, de igazából nem tudtam belebonyolódni, csak azt láttam, hogy egy csomó mindenrõl lemaradtam.Kép Most csak az elmúlt hetet sikerült többé-kevésbé pótolnom, épp ezért a tökéletes férj témához volna is egy-két szavam. Az enyém pl. született mosómedve! Nekem mindig meg kell néznem a mosógép leírását, ha nagy ritkán mosni akarok, mert olyan ritkán teszem, hogy elfelejtem. Mire én észbekapnék, hogy mosni kéne, õ már rég megtette. Amúgy mindenbõl kiveszi a részét rendesen. Még a lányával kellene egy kicsit többet foglalkoznia, de mindent tõle sem lehet elvárni! Az a baj, hogy amint kicsit nyafizni kezd a Réka, õ rögtön lepasszolja: „sírós gyerek anyáé”! De épp ma beszéltünk arról, hogy kénytelen lesz kitalálni valamit a nyafizás ellen, mert nekem most már el kell kezdenem tanulni, nyelvvizsgáznom kell angolból, különben nem kapom meg a diplomámat!
Tényleg, úgy tudom, vagytok akik baba mellett tanultok. Hogy csináljátok? Én el sem tudom képzelni pillanatnyilag.

Kicsit írok Rékáról is: vasárnap volt 8 hónapos. A forgással még mindig hadilábon áll, csak hasról fordul meg a hátára, viszont stabilan ül és a járókában megkapaszkodva szerda óta egyedül feláll Kép és sokáig álldogál így. Sokszor le sem lehet ültetni, mert csak az ácsorgás érdekli! Így elég zaklatottak a fürdetések, de azért ki lehet cselezni. A vizet imádja!Kép Volt alkalmunk nagy medencében pancsolni, nõvéreméknek van kertimedencéjük, és nagyon élvezte!Kép Hogy mászni mikor fog, vagy hogy fog-e egyáltalán, azt nem tudhatom. Ennyit a mozgásáról. Rengeteget dumál: te-te-te, vá-vá-vá – hogy csak a favoritokat említsem. Tud csettinteni a nyelvével és nagyon szeret ordítozni, lehetõleg úgy, hogy mindenkit túlkiabáljon! És tud integetni! KépHa integetek neki, õ is elkezdi csinálni!
Van két foga alul, a fölsõk pedig már nagyon kikívánkoznak, de még szenvedünk vele. Szörnyû éjszakáim vannak!Kép

Jaj, rengeteg dolgot tudnék még mesélni róla, hiszen már 2 hónapja nem jártam itt, de már így is nagyon hosszúra nyúltam.
Bocsi, remélem volt türelmetek hozzá!
Pusszantás mindenkinek, jó itt lenni újra!Kép
És már nagyon várom a következõ talit!

Pussz,
Zafi és Réka
zafi
 
 


Lányok!
Felratam néhány szeptemberi gyerekprogramot, ha valakit érdekel:
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/346.html?1030204882" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/346.html?1030204882[/url]
borcsa
 
 


Sziasztok!

Csak nagyon röviden...
Akkor lesz tali hétfõn? Állítólag az utolsó szép idõs nap egy jó ideig .. Kép

Zafi szia!!!!!!!!!!!!!!!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKép

jóéjt!

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


Sziasztok!

Danimama: nagyon szépek a képek, engedelmeddel lementettem magamnak, hogy nézegethessem. Amint látom ottan állandóan esik az esõ, a sétáltatásnál ez mit jelent? Milyen felszerelésetek van az esõs sétához?

Zafi: tanulás úgy megy, hogy egyszerûen nem tudom komolyan venni :-)) Ha van pár percem és éppen energiám is, akkor szoktam tanulni és próbálom sûrítve elsajátítani a dolgokat. Ilyenkor egész gyorsan fog az ember agya. Tehát sokkal kevesebbet tanulok, mint régebben, de szerintem sokkal hatékonyabban és idõtakarákosan :-) A vizsgaidõszak nagyon nehéz volt kávé nélkül, így hullafáradtan vizsgáztam, de így legalább nem izgultam. Angoloztam én is kb. Dorka 6 hónapos koráig, aztán jött a nyár és a tanárnõm nem ért rá. Az elsõ hónapokban simán ment az angolozás (heti 3-szor 1 óra), aztán a 4. hónaptól egyre nehezebb lett, mert mindig hozzánk akart jönni, vagy egyszerûen elkezdett hisztizni és így megszakadt az óra. Most úgy határoztam, hogy szeptembertõl inkább beiratkozom valami kiscsoportos tanfolyamra, mert Dorka nélkül jobban tudok figyelni. Szóval nem könnyû tanulni, de nem a baba miatt, hanem az akaratgyengeség miatt. Ha akarod menni fog, ha nem akarod, akkor csak szenvedni fogsz...de akkor még mindig lehet mázlid :-)))

Képzeljétek Dórinak nagyon izlik a HIP-nek a pasztinák-karfiolos kajája, pedig én csak kiváncsiságból vettem meg, mert fogalmam sem volt, hogy mi lehet ez.:-)))

Hétfõn mi dokihoz megyünk méreckedni és tanulok, de a talihoz kellemes idõt kívánok nektek!

Az IKEA-ban vettünk kis macskás (rajz) képeket, nagyon viccesek és Dorka teljesen odavan tõlük, csak ül a szobájában és ámul :-))
üdv: Zsuzsi és nemsokára 9 hónapos Dorottya
zsu26
 
 


Sziasztok!
A tegnapi ejszaka volt eddig a legszornyubb! Kép Dani azzal kezdte, hogy elalvas utan mar 1/2 oraval felsirt. Sajnos az ejszaka tovabbi resze hasonloan alakult. Nem tudom, osszesen hanyszor keltem fel - de gyakran. Mellettem szopi kozben elaludt, majd nem sokara ismet felsirt... Egyaltalan nem vagyok benne biztos, hogy a foga lenne. Viszont nappal nagyon jo hangulata van es nagyon jo etvagya. Remelem, nem beteg... Annyira sajnalom szegenyt! Most meg annyira faradt, hogy mar 3 oraja alszik - maskor csak 1-2 orat szokott delutan aludni.

Orulok, hogy tetszettek a kepek! Szerintem is gyonyoru a kornyek, nagyon szeretunk itt lakni. Kép
Bogancsi! Nekunk is nagyon tetszik Telki! Kb. 4 eve epitettek ott egy gyonyoru lakoparkot! (Gondolom, azota mar tobbet is...) Nagyon tetszett a kornyek es ha nem jottunk volna ki, lehet, hoyg mi is ott vettunk volna valamit...
(ha meg tudtuk volna fizetni...)

Zsuzsi! Azert nem esik itt sem allandoan az eso, csak tobbet esik mint otthon. Kép (mondjuk nem az utobbi idoben, mert itt mar szinte majus ota 1x-2x esett csak az eso! Mondjuk mondjak is, hogy ez az elmult 16 ev legszarazabb nyara) Inkabb a tel esos, de akkor sem esik minden nap! Esofelszerelesunk csak esernyo, meg gumicipo; de Danival esoben csak akkor mozdulok ki ha muszaj (pl. dokihoz megyunk). Kép

Laura! Mount Baker-nek hivjak azt a vulkant. Allitolag szep kirandulohely is.

Napocska! E-mailban megirom, hogy hol keszultek a kepek! (remelem, a profilodban levo e-mail cim jo...)
Mennem kell! Dani felebredt! Jo hetveget mindenkinek!
Danimama
danimama
 
 


Sziasztok!

Danimama,
szerintem a foga, nálunk uez volt. Most már lassan szerintem javul majd az állapot. Nem próbáltál vmi fájdalomcsillapítót adni. Mi a dentinoxszal kenegettünk (ez kamilla kivonatot tartalmaz), meg néha Panadol bébiszirupot kapott. Nem tudom nálatok, miket lehet kapni, szerintem a dokidtól kérdezz rá. Fõleg, ha ilyen nyûgös, azrét az neki sem jó, ha nem alszik éjszaka.

Zsuzsi hozzászólásáról jut eszembe. Mindig agyonra olvasom a bébiételek címkének, mi van benne részt. A fent említett kaja és még sok más is teljes tejet, vagy zsíros tejport tartalmaz. Ezzel mi a teendõ? Vagy ez nem számít? Tudja vki erre a választ?

Anyukák,
azoknál, akiknél vmilyen oknál fogva nem mászik a babájuk (a jövõben is), tehát kúszik, azt feláll és megy, vagy egyszerûen kihagyja akármilyen módon a mászást, azok szerezzenek be egy hintát vagy hintáztassák sokat (hintaszék, hintaló), mert késõbb tanulási zavarokat okzokhat (dislexia stb.) Ezt egy kedves gyerekorvos ismerõsünk üzeni. Természetesen vannak kivételek, de ezek tények.

Zafi,
egyik barátnõmnél uez volt, mikor el kezdett felállni a kisfia. Õk úgy oldották meg, hogy zuhanyozva fürdetik. A kicsi imádja. Nem tudom használtok-e vízi játékot, nálunk jól beváltak, leköti egy ideig a figyelmét, egy ideig meg apa által eljátszott vízijelenetek, csaták,Kép aztán még mászkál egy kicsit, és amikor feláll már vagy 3x, akkor kivesszük.
A könyvrõl írok, csak most babulek itt ólálkodik.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Helló Zafi!
Már nagyon hiányoztál!!! Kép Jó sok mindent tud már Réka! Érdekes, hogy mennyire különbözõ módon fejlõdnek a gyerekek, hogy mennyire nem szabad a könyveket nézni és izgulni, ki mikor mit csinál! Van, aki mászásban jobb, van, akinek a foga jön elõbb, stb.

Danimama:
mi nem a lakóparkban lakunk - azt hiszem, azt nem tudtuk volna megfizetni, meg különben is jobb a teljesen saját, nem "telepi" élet.

Nemsokára jön a család, megyek szendvicseket készíteni.
üdv és puszi
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Hali!
Bogancsi:Köszi a tippet cipõmárka ügyben!

BMárti: én most kérdeztema dokinénitõl, hogyha nem jön fel teljesen , az nem baj-e. Azt mondta 2 éves koráig ráérünk vele foglalkozni.

Szilvi:akkor hamarosan pörög-forog. A Boby is itt gügyög mellettem a szõnyegen.

Danimama: Jaj! De nagyon szép! Nálunk is ilyenek most az éjszakák pár napja. Az ínyén nem látszik semmi, azért lehet hogy a foga, pedig olyan aranyos így fogatlanul.

Ágci, Márti: télre szeretnék neki cipõt venni, vmi béleltet. Õszre is kellene vmi, mert a zokni + lábzsák nem elég. Köszi az ötleteket.

Heni: nálunk is volt hasonló helyzet, a férjem szakács, napi 12 óra és a kollégának is jár szabi. Együttérzek!

Most a Bobyról semmi, mert már éhes!
Pusz
Helena
Helena
helena
 


Helena,
lehet kapni a bababoltokban meg a Tesco, Cora stb. bébiosztályán helyes kocsicipõket (változó árakon). Ezek általában s,m,l méretekben vagy a vékonyabbak, anyagból készültek, akkora méretezésûek mint a ruhák (56,62,68 stb.) Jó nézelõdést (és néha mérgelõdést, mert aztán van 1-2 hely, ahol nagyon el vannak szállva az árakKép )!
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Kuki ügyhöz találtam valamit:

FITYMASZÛKÜLET (Fimosis)

Az alábbi fürdõvel lehet kezelni a kisfiúk fitymaszûkületét. Tíz-húsz milliliter tízszázalékos kálium-szulfurátum oldatot adunk egy kádnyi fürdõhöz, azaz körülbelül ötven-hetven liter meleg vízhez. (Az oldatot legjobb gyógyszerésztõl frissiben kérni.) Ebben a fürdõben óvatosan húzzuk fel a fitymát. Hetenként egy-két fürdõ szükséges. Gyakran már négy fürdõ után mutatkozik eredmény; de tíz fürdõnél többnek nincs értelme. A kezeléshez a legkedvezõbb a negyedik-hetedik életév közötti kor, de még tízéveseknél is érdemes megpróbálni a gyógyfürdõt. Ily módon már sok fiú elkerülte a mûtétet. Idõsebbeknél ez a módszer nem alkalmazható. A papsajtfürdõ úgyszintén sikerre vezethet.
Gyerekek számára egy marék papsajtot áztatunk éjszakára hideg vízben, felnõtt számára kb. 100 gramm kell egy ülõfürdõhöz.

(Maria Treben Egészség Isten patikájából címû könyvébõl)
borcsa
 
 


Sziasztok

Hát mi is megvagyunk.
Nyaraltunk egyet Hajduszoboszlón, nagyon jó volt csak az idõ nem fogadott minket teljesen kegyeibe, de mint a hírekbõl hallottam Magyarország legnaposabb részén töltöttük az árvízes idõket. Mi még strandoltunk is amikor Pesten 15 fok körül járt a hõmérséklet. Máté hõsiesen türte a helyzetváltoztatással járó megrázkódtatást. Igazán nem volt vele semmi baj. Szaporodtak a fogacskáink, most már kettõ van alul.
A forgás oda-vissza nagyon megy már. Négykézlábra is tud már állni, üldögélni nagyon szeretne, de az még nagyon labilis.
A fürdés nálunk is elég zavaros, mert igaz, hogy imádja a vizet, de emellett, folyamatosan emeli már a fejét, sõt néha már kifeszíti magát mindha állni szeretne. Persze ülni még nem tud a fürdõkádban semmiképp, így megy a harc, két pancsi között.
Az ételek között beindult a válogatás. Vannak nagyon kedvelét ételek és már van olyan is amit kifejezetten nem szeret. Gyümölcs minden fajtája nagyon érdekli, persze azok közül amit már kaphat.
Az éjszakai alvásunk változatlanul jó. 5-kor mintha ébresztõóra lenne benne felébred kb 200gr. tápit beszürcsöl és szunya vissza. Nappal már kevesebbeket alszik, sokat van ébren, játszik, akár magába is. A kiságyat ebbõl a szempontból már kinõtte, mert a forgolódás közben sokszor akad el benne.
A szõnyegen, pléden körberakva játékokkal nagyon jól érzi magát. "ujságot nagyon szeret olvasni". Most már megszerzi magának amit szeretne, odakúszik a játékokért. De érdekes módon minden pléd kicsi neki, mindig a szõnyegen találja magát.

Jövõ héten 5 hónapos szuri, aztán egy kicsit békén hagy minket a dokinéni.

Súlyról nem tudok nyilatkozni, majd szerdán megyünk méricskélésre.

Gratulálunk a szülinaposoknak, az ügyeskedõknek.

A taliról még nem tudok nyilatkozni, majd meglátjuk holnap hogy ébredünk. Sokat nem voltunk itthon, és így ezer a dolgunk.
Lehet hogy megjelenünk

Cipõcskét mi is aCorában vettünk, de ez még leginkább dísz, aranyos a lábán, sõt már van egy örökölt szandink is, de jobban szereti megenni mint a lábán viselni.

Puszi mindenkinek
zkati és Máté(mindárt 5 hó)
zkati
 


Helló Lányok!
Eldöntöttem, hogy mi holnap ott leszünk a SZIP-ban 11-kor. Nagyon várom már. Olyan kíváncsi vagyok rátok.
Biztos, hogy nem maradunk sokáig, mert a férjem éjszakázik ma éjjel, és munka után értünk jön. Nem akarom, hogy nagyon kikészüljön.
(bár el tudom, képzelni, hogy esetleg elalszik a szabad ég alatt...) Kép

SzaBori
borcsa
 
 


Sziasztok!

Röviden bejelentkezem én is, még élünk, igaz hulla fáradt vagyok. Egész héten vendégeink voltak, a férjem 4 rokona Erdélybõl, ma reggel mentek haza. Velük jártuk a várost, Vidámpark, Állatkert (ugye, Zkati?), vásárlások...
Tegnap megvolt a szülinapi buli is, reggel 5-kor sikerült ágyba kerülnöm, 2 óra alvás után elég zombi-kinézetem van. A buli jól sikerült, kb 50-en voltunk, Márti tudna mesélni...
Úgy döntöttem, elég a házimunkából, holnap mi is megyünk a SZIP-be, szerintem 10 körül ott leszünk.
Bõvebben majd írok, ha kipihentem magam, este igyekszem végigolvasni a lemaradásomat.
Puszi mindenkinek
Andi + Luca

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Mi is megérkeztünk Gyuláról, elég hulla vagyok. Elég nehéz volt a nyaralás, mert Helena nagyon nyûgös volt, zavarta a sok új dolog, így igazából az utolsó 2 nap tudtunk "pihenni". Viszont el kezdte mondogatni azt, hogy babababa. Annyira ennivaló. Kép
Már legalább egy órája olvasgatlak benneteket, tényleg nehéz behozni egy 1 hetes lemaradást, ígyhát inkább a holnapi talin mesélek majd többet!
Jó éjt!
Menta
menta
 
 


SZiasztok!

Reményeim szerint mi is megyünk holnap Kép Én is elég fáradt vagyok, szombaton Andiéknál szülinapoztunk (nagyon jó volt Kép), ma pedig takarítottam egy csomót, aztán lereszeltem kb. 10-12 kg almát kézzel, aztán megint takarítottam, most meg csak ülök bambán és meredek magam elé .....

Andi! Ha még olvasod egyáltalán ilyen éjjel: nem maradt nálatok véletlenül Ármin fehér mûanyag etetõköntöse? Tegnap vettük, mert eddig semmi sem maradt rajta, ez jónak tûnt, de máris elhagytuk Kép Csak abban reménykedem, hogy nálatok Kép

Zafi, Menta! Kép Jó, hogy megjöttetek a nyaralásból!

Márti+Ármin
márti
 
 


Szoktatok valamit vinni magatokkal a SZIP-ba? (hogy valami piknik hangulat legyen?
borcsa
 
 


Pokrócot és kajcsit, de önellátás dívik. Attól eltekintve, hogy a nagyobbak többnyire egymás kajája tetszik jobban. Kép

Ma igen komoly Kép lépésre szántam el magam: megpróbálom Lucát a saját ágyában altatni. Eddig az ágy melletti móziban aludt, de lassan kinövi, és mostanában nem is nagyon ébred éjjel Kép.

Luca elnyerte a Chilibaba KépKép becenevet, mert úgy csíp mint a veszedelem.
És rájöttem, nem forogni, hanem kúszni akar, csak még néha felborul. Kép És persze csak akkor halad, ha a talpát megtámasztom a tenyeremmel.

Borcsa + Luca, aki már 3 hónapos

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


SzaBori!
Plédet, amire ülhetsz, és ki-ki magának eg kis kaját, innivalót,ahogy jólesik. De minden újítást szívesen fogadunk. Kép
Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Amint magunkhoz térünk, megyünk a SZIP-ba Kép .. ez viszont nem tudom, mikor fog megtörténni, mert a kisasszony még mindig ébren van ... most épp az apja veszõdik vele ... Kép viszont ma olyan édes, mosolygós vidám gagyarászó sikongató volt, hogy csak na .. pedig össz. 2xfél órát aludt ...

megyek is, mert nyekereg ... Kép

jóéjt!
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


Sziasztok

Danimama a cimem jo, de az is jo amit te ismersz. Idokozbe megfejtettem mi a jelszavan, ugyhogy most mindketto letezik.

Napocska
napocska
 
 


Jonapot mindenkinek Kép
jo hirem van lehet hogy megoldodot a az evés probléma szombat ota már egész sokat eszünk és sokáig bevált amit mondtatok ugy hogy elkeztünk hizni és mostmár 3200gr vagyunk ugy hogy most nagyon örülök Kép bár igy nem 3oránként eszünk hanem ha fen vagyunk akor oránként . különben már tudunk szépen mosolyogni ,és jokat hadonászni .

Üdv Csics és 2 hetes petike Kép
csics
 
 


Sziasztok!

AAndi! Akkor nálatok az lehetett a probléma, hogy le volt tapadva a bõr, és nem az, hogy túl szûk volt a lyuk a fitymán, ugye? Nálunk (úgy tûnik) nincs letapadás, viszont a lyuk olyan szûk, hogy egyáltalán nem lehet felhúzni a bõrt.

Csics! Ha addig húzom fel a bõrt, ameddig engedi, akkor én itt nem tudok megtisztítani semmit, a bõr alatt rejtõzködõ bacikhoz sajnos nem férek hozzá. Kép

Danimama! Köszi a nemzetközi infót a témában! Kép Sokkal szimpatikusabb, mint az itteni. Kép
Nálunk semmiféle gondot nem okozott a szopizásban, hogy PiciLacinak kibújt a két alsó fogacskája. Egyetlen egyszer harapott meg úgy, hogy fájt, akkor ijjedtemben-fájdalmamban fel is sikoltottam, na, erre õ sírva fakadt, és utána nem akart szopizni. Másik szobában, más testhelyzetben sikerült csak visszaédesgetnem a cicihez, de se azelõtt, se azóta nem fordult elõ cici-harapás. Igazából alulról a nyelvével "pumpálja" a cicit, a fogacskája szinte hozzá se ér.

Márti! Örökre kiábrándítottál a dokinõnkbõl. Azért a Heim Pál mégiscsak itthoni szaktekintély... Kép Az a Büdös Banya ezek szerint nem is csak feleslegesen bántotta a kisfiamat, hanem ezzel ártott is neki?!?! Kép

Henke! Az én derekam sincs rendben a szülés óta, talán majd egy jó csontkovács tud segíteni rajta, ha eljutok odáig. Viszont Életem Párja szépen javul, most is éppen lelkesen babázik, és idõnként boldogan felhívja a figyelmemet Lacika egy-egy olyan produkciójára, amit a gyerkõc már hetek óta csinál. Kép Minden hírt lelkesen fogadok, nem akarom elrontani a kedvét. Kép
A doktornéninkbõl mostmár aztán nekem is nagyon elegem van. A multkori péntek délutáni lázas esetet, amikor azt mondta a telefonba, hogy adjak Lacikának kúpot, és ha újra felmegy a láza, akkor hívjam ki az ügyeletet, úgy-ahogy megmagyarázta azzal, hogy azt hitte, nem az õ körzetébe tartozunk. Viszont szerintem akkor is eléggé szemét viselkedés lett volna, ha tényleg nem az õ körzetébe tartozó gyerek lázasodik be. Most ez a kuki-dolog végképp romba döntötte a bizalmamat, ha még a Heim Pálék szakvéleményével is ellentétes, akkor meg végképp. Mostmár tényleg keresnék egy másik gyermekorvost, ha nem merült volna fel éppen most az elköltözés gondolata bennünk. De így még várok egy kicsit, 1-2 héten belül kiderül, hogy az álmom meg fog-e valósulni. Kép Szorítsatok nekem! Kép
Hurrá, már a szombat esténél tartok! Lassan utolérem ám magam, illetve benneteket! Kép

BMárti

BMárti
bmárti
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?