Sziasztok!
Csomó mindenkinek szerettem volna kérdésekre válaszolni, meg mesélni, de eddig nem jött össze. Talán most, mielött Tornádó úrfi végigsöpör a lakáson.
Norci, vezetés-ügyben még semmi, eddig nem tudtunk idöpontot egyeztetni az oktatóval, de remélem, jövö héten már összejön végre. Nekem muszáj órákat vennem.
Lassan a házat is elkezdik csinálni, hát egy darabig nem fognak minket szeretni a környéken, az ütvefúrónak nincs kellemes muszikája... (Az alsó szinten lejjebb kell vinni az alapot ugyanis, brrr, lehet, hogy robbantani egyszerübb lenne.)
Nyuszimanó, kérdezted a szopit. Nos, szerencsére mintha mi sem történt volna. Azóta egyszer próbált megharapni talán, de azóta sem. Viszont a nonstop szopi engem nagyon kimerít, leszoktatni nem szeretném még az éjszakai szopiról, köztes megoldást pedig nem tudok...
A ruha-probléma kb nálunk is így zajlik, bár én a koszos zoknik földre dobálásáról sikeresen leszoktattam férjuramat...
Szilvi! Barni már nagyon korán ült a kezünkben, rettenetesen utált feküdni. Hogy ez jó vagy rossz, nem tudom megmondani. Mindig arra gondolok, hogy a pocakban sem egyenes háttal feküdt, és azoknál a népeknél sincs gerinc-probléma, ahol egész nap kendöben fekszik-ül-gömbölyödik a gyerköc. Talán azért is szeretnek a babák a hordozóban aludni, ott is védve érzik magukat.
Barni is utál betakarva lenni, akárcsak Csenge, szinte egész nyáron egy szál pelusban aludt - anyósom ki is volt akadva, hogy legalább egy bodyt adjunk a gyerekre, na büntudatom lett, rá is adtam este, Barnikám csurom vizesen, sírva ébredt fél óra múlva.
Na most, hogy hüvösebbre fordultak a napok, van rajta egy body, vagy egy szál kezeslábas pizsi, de a takaró ígyis repül. Hajnalban viseli el csak, amikor már valóban hideg van. Késöbb azért valami hálózsákfélét mi is beszerzünk.
BMárti, nem is tudom, kit sajnáljak jobban!
Én is még mindig szenvedek a derekammal...
Fityma: mi is folyamatosan ellentmondásos tanácsokat kaptunk, és totál belezavarodtunk, hogy MOST AKKOR HÚZGÁLJUK VAGY NE HÚZGÁLJUK? De a doktornönk múltkor azt mondta, 2 éves korig egyáltalán nem szabad hozzányúlni. A gyerekek egyharmadának mindenképpen szükülete lesz, akár húzgálják, akár nem, de 2 éves kor alatt nem csinálnak mütétet úgysem. Az, hogy repedésig feszítik, pedig KIFEJEZETTEN ÁRT, hiszen nem "szálirányban" reped, rosszul forr össze, és még nagyobb az esély a mütétre.
Szóval, BMárti, én személy szerint elköszönnék attól a dokitól, de te tudod... (Hozzáteszem, én sem értek mindenben egyet az enyémmel, de ö legalább nem feszeget...)
Úgy látom, Napsugár, Luca, Tomi is csomó újat tud, gratulálok nekik!
Bogancsi, klassz lehet egy ilyen dédi. A mi 75 éves Editünk már nagyon beteg, és borzasztó volt úgy elköszönni töle, hogy már nem biztos, hogy találkozunk. Pedig hívott magához, de pár éven belül tuti nem jutunk ki Amerikába...
Képzeljétek, akkora marhaságot csináltam egyik nap!!!! Megégettem Barnika száját!!! Iszonyú nagy baromság volt! Úgy történt, hogy magamnak melegítettem levest, és úgy gondoltam, ö is abból fog kapni. Az elsö kiskanálnyit 3x megfújtam, a számhoz érintettem, rendben volt, megette. A második kiskanálnyit is 3x megfújtam, de nem teszteltem le, hát tök forró volt! Úgy sírt szegénykém, köpte ki, azt se tudtam mit csináljak. Pedig a bébiételeket pont ezért nem szoktam melegíteni, csak ha hütöböl veszem ki. Szerencsére nem lett baja a nyelvének, és maradandó lelki sérülést sem okozott, utána rendesen meg lehetett etetni, ugyanúgy az etetöszékben, de nagyon kiakadtam magamra. Leckének jó volt.
Tegnap pedig kisfiam elkövette elsö igazi csínytevését! Összetörte a nagyi kerámia elefántját! Pedig tiltottuk töle, elvittük onnan, elraktuk, de csakazértis csinálta, megkereste, és végül egy szemvillanás alatt csak feldöntötte... Amikor leszidtuk, még bele is nyúlt a szilánkba...
Ö is hisztis ám...
A végére egy aranyos sztori: meséltem, Barnika milyen apás lett. Egyik este hárman játszottunk az ágyban, és kérdezem Aput, hogy ugye azért még engem is szeret a Barnika? Mire ö: "Persze, emlékezz rá, hogy az elsö hat hónapban folyamatosan rajtad lógott, csak azóta szereti apát jobban, amióta nyiladozik az értelme!!!" Nagyon jót nevettünk!
Most 9 napig dolgozik egyfolytában reggel 9-töl este 10-ig...
UGYE LESZ HÉTFÖN TALI????? SZENT ISTVÁN PARK, 11 ÓRA?
Jó hétvégét mindenkinek, és kicsit jobban alvó manókat...
(Az enyém végre kidölt, azért tudtam hosszút írni...)
Puszi,
Heni