Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Klára!
Írtam mailt. :)

Sziszike!
Hogy van Anna?

Kriszta!
Klára már írta, hogy tele vannak a bölcsik. Mi a Bácskaiba járunk még szeptemberig, és nagyon jól érzik magukat a fiaim ott. :)
Merre laktok?

Eri
simones
 
 


Sziasztok!

Anna jobban 1 napja eszik rendesen, de a szopi még nem megy.:(
Kulacsosból iszik.

Én fejegetek,de a tejci is megcsappant. eddig6-7 dl volt, ma csak 3dl..lehet a baba miatt vagy a sok izgalom miatt, esetleg a rendszertelen fejegetés?
Szóval tegnap is csak, majd 4dl-nyi volt, ami elkeserítő, csökken a mennyiség és nem tehetek sok mindent.

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Tudnátok segíteni, hogy itt zuglóban merre van babaúszas és babamasszázs?

Köszönöm

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület
 
 
 
 

 
 

Sziasztok!
Próbálok egy kicsit aktívabban visszatérni a topicba. Csak sok az olvasnivaló, még pótolok.

Sziszike,
Nem is tudom, hogy előbb gratuláljak, vagy inkább jobbulást kívánjak? Inkább mind a kettő és nagyon nagyon!

Magunkról egy kicsit. Nati szépen belehúzott a fejlődésben, 11 hónapos kora óta jár, most már szalad, van egy rakás fogacskája és mindent megeszik, amit extra kicsi adagban lehet tálalni. Szépen felül a konyhaszékre, ha éhes és azonnal felmászik a konyhaasztalra, ha nem akadályozom meg. Most már egyre többet eljátszik egyedül, ami akár 5 perc is lehet anélkül, hogy rá kellene nézni. Itt azért van még némi fejlődni való. Az alvás nem javul, még mindig átlag 2-3 óránként ébred és csak egy kis szopizással lehet megnyugtatni a halálra vált kétségbeesett kis fejét. De akkor alszik akár 8ig is, anyuci nagy örömére.
lorca
 
 


Sziasztok!

Sziszike: Mielőbbi jobbulást nektek!!!!!!!!!!

Kicsilány: Babaúszást , én nem tudok Zuglóban (ettől még lehet, hogy van :oops: ), de a KÖSZI-ben és a Polus hotelben is van. - Ezeket dícsérik az ismerőseim :)

noramara: Mi 2004-2005-ben jártunk bölcsibe és évközben csatlakoztunk, miután jelentkeztünk, rá 2 hónapra felvettek. Lehet, hogy csak szerencsénk volt? Bár a népszerű bölcsikben nagy a túljelentkezés. De szerintem a gondozónő személye a legfontosabb!!

lorca: az én Zsófim sem akart éjszaka aludni, most már 15 hónapos és előfordul, hogy egy héten 1-2 éjszakát végigalszik. Lehet, hogy csak meg kell "érniük " rá és ez jön magától?

Ildi
ildiko71
 
 


Ildiko,
Natasa hamarosan tölti a 14et. Jöhetne már az az érés. Most mintha egy rosszabb periódusba lenne, de lehet, hogy csak a meleg miatt.
lorca
 
 


Sziasztok!

Uh-on voltam, minden rendben , AFP-m lett 0,7 minimális állítólag, így menni kell genetikai UH-ra is.

1hét múlva porlasztás.:(

Anna jobban van, bár a varratok még nem szívódtak/jöttek ki, de a szopival már próbálkozik.:)
Csak a tejcsi csappant meg.:(

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Sziszi!
Örülök, hogy Anna jobban van már. :)

Kicsilány!
SAjnos én sem tudok itt Zuglóban babaúszást.

Lorca!
Az én fiaimnál ez az "érés" 3 éves korukra következett be.
Addig valamelyik mindig felkelt éjszaka. Utána pedig csak akkor, ha betegek voltak. De van olyan, aki már félévesen végigalussza az éjszakát.

Eri
simones
 
 


Sziasztok!

Ha van időtök szavazzatok Zsoltira.

Köszi.
http://www.tgv.hu/index.php?foto=0&k=2&pg=5

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszi! :lol:
Pontosan melyik kép?

Eri
simones
 
 


Sziasztok!

Mi megint itthon. :) Az időjárásra nem panaszkodhattunk, néha már annyira meleg volt, hogy a standig sem volt erőnk elmenni :lol: A Tisza-tó nagyon kellemes, sokkal nyugisabb és természetesebb, mint a Balaton. És nincs is messzebb.

Sziszike, én sem találom a képet. Jól vagytok amúgy? A porlasztás szerdán lesz, jól értem? Drukk-drukk hozzá. AFP érték: lehet, hogy nem pont a 16. héten vették le?

Bébiúszás tudtommal csak a Kolozsvár utcában meg a Pólusban, a XV. kerületben van ide legközelebb. De mi nem jártunk. Babamasszázsról a védőnőnél kell érdeklődni, ők szokták tudni ezeket. :)
Apropó úszás, a jövő héten megpróbáljuk a gyerekekkel a vízhezszoktató tanfolyamot, délután 4-kor meg 5-kor van azt hiszem óra, a Tanuszodában a Vezér úton. Egy vagy két hetes kurzusok vannak. A BVSC-be is lehet menni, de ez nekünk közelebb van. Ovisok mehetnek. (Remélem, már Janka is.)

Éjszaka végigalvása: hehe, enyémek is kb 3 évesen értek meg rá, illetve Janka még mindig előfordul, hogy megébred, és átjön éjjel hozzánk. Nem is ritkán fordul elő ez. :evil:

Mindenki nyaral? Otthon levők, tessék írni! :P

Klára
klara
 
 


Hello
mindenkinek!

Én is drukkolok Annának,hogy minden rendben legyen.
Velünk minden oké,jövünk megyünk,programozunk és majd augusztusban megyünk egy hétre a Balatonra.
A szeptemberi Párizst is lemondjuk mert nagyon drága lenne.Inkább bevárjuk Kamillát is és akkor majd együtt megyünk a Disneylandbe.Hosszú egyébként ez a két hónap szünet így mert Dini jól el van itthon is de azért hiányzik neki a társaság.
Klara,
Én is érdeklődtem az úszás után de azt mondták,hogy Dini még csak 4 éves,tulajdonképpen felesleges.
Neked milyen infoid vannak?Szívesen vinném vhova,úszótáborra gondoltam, ahol esetleg meg is tanítják úszni.
A BVSc számát megírnád?
A suli oké egyébként,privit küldöm.

Mindenkinek jó nyarat és írjatok!

nyetus
nyetus76
 
 


Szia Nyetus!

Pedig piciket is láttam az úszáson... A BVSC-ben meg pláne.
A BVSC-ben van úszótábor is, egyhetes turnusokban, 3-14 éves korig. Ebéd és uzsi is van benne, napi 2 úszás és még egyéb sportok. 7.30-17 óráig. Mondjuk egy 3 évesnek szvsz ez azért sok idő a mamájától távol... 10900 ft az ára.
De van sima úszásoktatás is, egyhetes és kéthetes, 16.15, 17.00, 17.45, naponta. 3 és 6 ezer ft, plusz kísérőjegy.
Telefon: 273-0889, 273-0890, 30/6636-849, 30/6636-851, 30/6636-852.
Ma megnézzük a tanuszodát, Gellért nagyon lelkes. De ha ő megy, akkor tiszta bénaság lenne, hogy Janka meg kintről nézze. Mellesleg Janka sokkal vagányabb a vízben, belemegy bátran, Gellért eléggé víziszonyos volt mindig is. (Pont ezért szeretném, ha menne. Én csak 20 éves korom körül tanultam meg úszni, és azóta sem vagyok túl bátor.)

Örülök, hogy bejött a suli :)

Pusz, Klára
klara
 
 


Sziasztok!


Mi még ittthon, csütörtökön megyünk nyaralni. Remélem az idő nem változik nagyon, és hogy a gyermekeim sem kapnak el sem addig, sem akkor semmit. Mindenesetre a doki címeket már kinéztem! :)

Sziszike!

Hát ez a nyelvelharapós sztori elég borzasztó! (Én is folyton ettől rettegek, hogy lezuhan valahonnan az én egyévesem.) Remélem azóta már jobb a helyzet, és szopi ügyben is rendeződnek a dolgok. Ilyenkor már talán nem is annyira a mennyiség számít, hanem a megnyugtatás, összebújás. Nagyon drukkolok 20-án! Ami az AFP-t illeti, ez az alsó határ a normál tartományon belül, ha jól tudom, genetikai UH meg mindenkinek van - legalábbis a 18-20 hét körülit szokták így hívni. Szerintem ezen nem kell aggódni, Anikónál 0,8 lett.

Klára, Nyetus!

Lehet, hogy augusztusban mi is kipróbáljuk ezt az "úszást" a BVSC-ben. Egy ismerősünk vitte most a Zsoltival egykorú kislányát, de azóta még nem találkoztunk, úgyhogy nem tudom, hogy milyen is volt, hogy tetszett a gyerkőcnek. Inkább csak valami vízhez szoktatás lehet (egy hétben), az meg a Zsoltira is ráférne.

Éjszaka:

Na azért mi jobban álltunk. :) Zsolti 4 hónapos, Anikó 10 hónapos korától többnyire végigaludta az éjszakákat. Aztán a rágófogak mindkettőnél bezavartak. Most is ilyen éjszakáink vannak: egyszerre 4 jön Anikónak, kettő már áttört. Minden éjjel többször kelünk... :(
Vendég
 


Sziasztok!

Na voltunk az usziban, nagyon szuper, csak ajánlani tudom. Gellért pár tempót már meg is tett egyedül gyorsúszásban, így az első foglalkozáson rögtön :lol: Jankus is bátro volt nagyon, pedig ő volt a legkisebb. Szerintem a Tanuszoda jobb, mint a BVSC, meg nekünk jóval közelebb is van, egy köpésre. :) De itt már csak ezen a héten meg a jövő héten lehet jönni. 3000 ft 4 alkalom, 5300 ft 8 alkalom. Ez a Csömöri-Vezér úti Tanuszoda.
AFP értéknél az is számít, hogy ki hány éves meg hány kiló, azt hiszem. De különben meg nem egy megbízható vizsgálat az egész.

Kópé, költözéssel mi van?

Klára
klara
 
 


Szia Klára!

Költözés: Bár már ott tartanánk, de egyelőre csak a koncepciókat gyártjuk ill. elvetjük! :? A legújabb: mivel Zuglóban egy új lakás 40 mila körül mozog (+/- garázs) és ez azért "kissé" soknak találjuk, mondjuk egy tetőtéri igénytelenül kialakított vacakért, úgyhogy most a kicsi ház kicsi kerttel című projekt fut :) (Egyrészt a telekár miatt legyen kicsi, másrészt, hogy én tudjam karbantartani, mert azt hiszem ebben mindig csak magamra számíthatok...:() És hát az árak miatt elsősorban Szentmihály vagy Sashalom. Legjobb lenne egy nem túl régen épült sorház! Augusztusban újra teljes gőzzel neki esek az ügynek!

Uszi: nekünk is közel van a tanuszi, de csak augusztusban tudnánk menni, úgyhogy BVSC. Egy csoportban voltak a gyerekek? Hogy viselték a kisebbek? A Jankánál kevésbé bátrabbakra gondolok.. :)

Kópé
Vendég
 


Sziasztok!

Felhívtam a BVSCt, jövő héttől lehetne menni,vízhez szoktatás címszó alatt.Azt mondták kb. két hét amíg megtanul siklani.
Én még hezitálok mert nem vagyok biztos Diniben.Ha hidegnek találja a vizet akkor nem megy be vagy nem tudom mennyire csinálná a gyakorlatokat.
Tanuszoda nekünk is vmivel közelebb lenne.
Klára,milyen hőmérsékletű a víz ott és milyenek az oktatók.
Mikor kezdődik a foglalkozás?
Lehet elnézünk majd arra.
Kópé,költözés,lakás vásárlás project elég borzalmas de majd írd meg ha találtok vmit mert ez a kis kert/sorház verzió engem is érdekel,igaz egyenlőre csak elméletben.
Alvás:Dini két hetes kora óta átaludta az éjszakát,kivéve fogzáskor ,Kamilla pedig 16hós de még nem sikerült neki :cry: ,illetve 4 hós kora körül egy párszor.Aztán jöttek é s jönnek a fogak de ha semmi baja akkor is kel egyszer, iszik és alszik tovább.
Hát ne megyformák az biztos...

sziasztok
nyetus76
 
 


Sziasztok!

Mi is élünk, csak elsodortak bennünket az események :)

Munka ezerrel, össze-vissza nyaralunk, voltunk már Horvátországban is.
Vettem egy Nissan Micrat Lackónak :) Végre mi is szabadon mozoghatunk, BKV-zás nélkül a kerületben, reménykedem, hogy könnyebb lesz.

Most is rohanok, mert sok a házimunka és hétvégén sohasem vagyunk itthon. De az csak jó, egyetlen előnye a vidéki nagyiknak :)

Puszi a régieknek és az újaknak!

Klarissza és Lackó
klarissza
 
 


Sziasztok!

Eriék is jöttek volna ma úszni, de az ikrek túl kicsinek találtattak... :( Mondjuk tény, hogy igazából Jankának is korai lenne úgy magában, de ha a bátyja jár, hát ő ki nem maradhat... De valóban ő inkább csak pancsizik, Gellért pedig szépen halad.
Egy csoportban vannak, mindketten a kezdőben :) Jankánál kisebb nincs, sőt, hasonló korú sem, de a relatíve kisebbek mind jól viselték a dolgot. Anyukák nem mehetnek be a foglalkozásra, csak kívülről lehet kukucskálni, úgyhogy bizonyos fokú önállóság és szófogadás alapkövetelmény. :P
Tanuszoda vizének hőmérséklete Gellért szerint kellemesen langyos, az oktatók nekem kedvesebbnek tűnnek, mint a BVSC-ben. Ott hangosabbak és szigorúbbak szerintem, legalábbis ez a benyomásom, de a BVSC-be mi nem jártunk oktatásra, csak annyit láttam belőle, amit úszás közben lehet. Én magam ugyanis oda szoktam járni úszni, ha erőt veszek magamon :D
Tanuszodában 16.15 és 17 órakor kezdődik, biztos be lehet kapcsolódni hét közben is. Már csak ez a hét meg a jövő hét van, de pénteket leszámítva.

Lakásügyekről inkább ne is beszéljünk :D De persze igen, csak annyira reménytelennek érzem... És azt sem tudom, igazából hol szeretnénk a jövőben élni.

Szti, ha olvasol, várom ám a mélt, nem tudom, elküldted-e, de nem kaptam meg! :cry:

Sziszike, hogy vagytok?

Pusz, Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Látom lassan előkerül mindenki. Mi tulajdonképpen itthon vagyunk, felváltva dolgozunk, hétvégeken meg hol ide, hol oda megyünk.

Úszással mi még nem kacérkodunk. Bence jobban tart a víztől, Ákos ha meglát valamit a medence alján, simán lehajol érte, aztán prüszköl kettőt és megy tovább.

Alvás: valamelyik kismama újságban olvastam, hogy előbb utóbb minden gyerek rájön, hogy aludni jó. Úgyhogy tartsatok ki. Bencénél is elég sokáig tartott, míg beállt a rend. Volt olyan, hogy minden ok nélkül felkelt és 2-4-ig hisztizett. Az volt a megoldás, hogy a fürdőszobából az összes flakont be kellett hordani az ágyába. Röpke 2 óra után megnyugodott és elaludt.
Ákos viszonylag jó alvó, elég kicsi korától végigalussza az éjszakát. Délutánonként pedig 3 óra a standard.

Ákosnál kibújt az utolsó fogacska is, pontosabban annak az összes csücske, úgyhogy remélem búcsút mondhatunk a popsipirosságnak és az azzal járó kínlódásnak. Annál is inkább, mert jóformán már csak alváshoz kap pelust. Azért 2-3 napont történik egy baleset, de alakul a dolog.

Na, ennyit rólunk.

Ja, a sorház nekem is a gyengém. A IV. ker. Görgey utcában vannak viszonylag régen épült, de jó elrendezésű és tágas házak. Az ingatlan.com oldalon van is egy 30 m körül. Nézzétek meg!

Megyek, kitalálok valami kevésbé mozgásigényes dolgot ebben a melegben a hapsiknak.

Üdv mindenkinek, K
kyra
 
 


Sziasztok!

Ma Zsoli kiment szülőkhöz..de ahogy elment jött a hívás a kórházból, hogy a holnapi porlasztás elmarad.:(
Műszaki okok miat.:(
Milyen ok lehet, hogy a sors, így intézte?
Szóval elbizonytalanító, ez már a 2. alkalom:összepakolva, bevásárolva, indulásra készen vagyunk..:(
Szegény Zsolit is lepasszoltam...rosszul érzem magamat.:(

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike, abszolút megértelek, tényleg nyomasztó érzés lehet ez most. :( De reméljük, pusztán a véletlenek összjátéka, hogy másodjára is elhalasztották a műtétet. Tudom, más kategória, de én pl az eljegyzésünk után elhagytam a jegygyűrűmet :P De nem voltunk hajlandók ezt "jelnek" tekinteni, kaptam helyette másikat. :wink: Biztos rendben lesz minden, ne engedj a szorongásnak. Persze mondani könnyű... :?
Kyra, megnéztem azt a sorházat, tényleg klassz az elrendezése, amúgy 32,8M-ért kínálják... De az a környék régen nem volt valami remek hely, persze lehet, hogy azóta felfejlődött. A Szülőotthon közelében lehet, úgy képzelem. (Ott születtem, még a múlt évezredben :wink: )
Az úszás ma is szuper volt, ráadásul Gellértről kiderült, hogy "őstehetség", állítólag holnap át is rakják a haladókhoz, így 3 nap után :P Ahhoz képest, hogy kifejezett víziszonya van, nem semmi. Legalábbis a természetes vizekbe szinte egyáltalán nem hajlandó bemenni. Különben én is így vagyok, annyira félek a víztől, hogy inkább tök gyorsan végigúszom a hosszt a medencében, csak már megkapaszkodhassak a végén :D
Aludni jó: hát, Jankát is meggyőzhetné már erről valaki... Pláne délután. Enyémek kb 1,5 éves koruk óta csak elvétve alszanak napközben. Fááárasztó, de főleg nekem. :twisted:
Na jó, megyek is aludni, jó éjt,
Klára
klara
 
 


halihó!

Sziszike,
sajnálom nagyon.Jó lett volna túl lenni rajta.Kitartás!
Klára,
gratulálok az őstehetséghez!Asszem mi egyenlőre elhalasztjuk az úszást mert nekem is szimpibb ez a vezér úti de holnap elutazunk hétvégére,jövő hét is zűrős és utána már nincs foglalkozás.
Jövőre viszont már időben rákészülök és befizetem előre ha vége az ovinak.
5 évesen még időben lesz ugye?
Na megyek medencét tölteni... :lol:
sziasztok
nyetus76
 
 


Sziasztok!
Petíció a tandíj ellen!!!

http://www.peticio.hu?module=6&pdid=3877
Ha egyetértetek (és miért ne értenétek), akkor írjátok alá, és küldjétek tovább a linket, hogy más is aláírhassa.

Petíció leírása :
Az új kormány oktatási minisztere, Hiller István (az MSZP elnöke) mindenki számára fizetőssé szeretné tenni a felsőoktatást. Egy alapképzés kb. 105 ezer forint/év, egy mesterképzés 150 ezer forint/év lesz. A francia diákok ki tudták harcolni, hogy a rossz törvényt visszavonja a parlament, vegyünk róluk példát!
simones
 
 


Simones: én egyáltalán nem értek veled eggyet! Miért ne kelljen fizetniük? Azért , hogy több maradjon a piára és a szórakozásra? Fizessenek csak ha tanulni szeretnének!!! Ha a szülők nem tudják támogatni őket, akkor meg menjenek el dolgozni!!! Amerikában (meg még nagyon sok helyen) ez így működik.
Itt meg hogy: megkapják a diplomájukat és kimennek külföldre dolgozni!!! Mi meg fizetjük, hogy ők tanulhassanak!! :evil:
Egyébként pedig egy ilyen fórumon mit keresel ezzel a témával? :evil:
tyrexa
 
 


Sziasztok!

Eri, jó ötlet ez a petíció. A baj csak az, hogy sajnos nem fogjuk elérni vele a célunkat. Ugyanúgy lepereg majd a döntéshozókról, mint a többi civil kezdeményezés.
A franciáknál az a jó, hogy ha a cél érdekében arra van szükség, hogy ne vegyenek karácsonyi ajándékot és ünnepi kajákat , csak kenyeret és tejet, akkor megcsinálják. Nem vesz senki. Biztos emlékeztek arra az évre (nem volt olyan régen), amikor a kereskedők nyakán maradt az ajándékok 99%-a. Vagy nem közlekednek vonattal, vagy kiveszik a pénzüket a bankból.
Erre a magyarok nem képesek, mert ha ezt az egyik oldal kitalálja, akkor a másik oldal hívei rögtön kontráznak és ugyanez fordítva. Jön a szétszakított ország, meg az árokásás. Pedig csak az kellene, hogy pártállásra való tekintet nélkül mindenki odaálljon az ügy mellé és kitartson mellette, mondjuk akár egy hónapig is.

És persze egyik "réteg" segítse a másikat.

Úgyhogy:

Tyrexa, ha alaposan végigolvastad volna a fórumot, vagy legalább egy-két oldalnyit visszalapozol, akkor észrevetted volna, hogy ebbe a fórumba elég sok dolog belefér. Gondolom a homokozó szélén sem csak pelenkákról és bébiételekről esik szó.
Gondolom azzal sem mondok újat Neked, hogy nem minden egyetemista alkoholista és party-függő, valamint nem megy mindenki külföldre, mert akkor nem lenne a kórházakban személyzet, aki majd világra segíti és ellátja az újszülöttjeinket. Ugye?

Végül: még jó, hogy nem vagyunk Amerikában.

Egyébként én "eggyet"értek Erivel, azért próbálkozni érdemes, hátha...

Üdv, K
kyra
 
 


Tyrexa (vagy Tyregina, még inkább :O), és te ki vagy? Eddig még nem láttunk itt, a topikban, úgyhogy nem tudom, miért fáj neked, hogy Eri milyen témát vet itt fel. :) Te is zuglói vagy? Szoktál minket olvasgatni? Mindenesetre nem sikerült túl szerencsésen a belépőd, dehát te tudod :)
Amúgy szerintem nyugodtan aláírhatjuk, úgysem fogják ezt már visszavonni. :( Részemről mondjuk szívesebben írnék alá az eü "konszolidációjával" kapcsolatos petíciót, mert mostanság ez közelebbről érint, de az oktatást is remekül tönkrevágták, valóban. Spec. a gyerekeimet jelenleg közelebbről érinti az iskolák visszakörzetesítése, mint a felsőoktatási tandíj, de ami késik, nem múlik. :)
Nekem 3 diplomám van, a férjemnek is 3, soha egy korty "piát" se ittunk, alig költöttünk szórakozásra, és nem dolgoztunk külföldön egy percig se. Az általánosítás általában elég visszás dolog, de biztos tudod, miért írtad azt, amit.


Nyetus, a tanévben is lesz uszi, rendes tanfolyamokkal, csak a nyári intenzív kurzusok érnek véget a jövő héten. SZóval nem kell várnod egy évet. Amúgy az 5 éves kor szerintem tökéletes az úszás elkezdéséhez :)

Üdv, Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Kedves tyrexa!
Én csak beírtam, és mindenki maga dönti el, hogy egyetért vele, vagy sem, aláírja-e vagy sem.
A profilod alapján (Foglalkozás: kutyakozmetikus, ápolónő) valószínűleg neked nem volt lehetőséged a felsőoktatásban részt venni, ezért csak máshonnan vannak információid róla. Ha mégis végeztél valamit, akkor ezekszerint te ilyen diák voltál. :( Vajon honnan vetted ezt az infot? Sajnos tudom a választ, tele van ezekkel a média.:(
Kikérem a magam és a többiek nevében ezeket az általánosságokat. Klára már írta, ha mindenki külföldre ment volna, akkor neked most nem lenne hol szülnöd majd, és később oviba, iskolába sem vihetnéd gyermeked, pedig 18 éves koráig tanköteles lesz.
Egyébként te ápolónőként is dolgozol? Ui. azt a képzést neked is az állambácsi fizette, és most az egészségügyben nagyon nagy szükség lenne ápolókra is.
Ha majd a születendő gyermeked 19 év múlva tovább szeretne tanulni, és neked akkor éppen nem lesz jól fizető állásod, majd akkor is így fogsz gondolkodni, ha mondjuk "csak" 1 századon múlna, hogy nem kap ösztöndíjat, hanem fizetni kell.
Egyébként pedig eddig mindenki beköszönt, mikor először írt a fórumra.
Részemről lezártam, a továbbiakban nem kívánok több kommentárt fűzni.

Klára!
Majd szólok, ha lesz másik peticíó. :)
Az úszáshoz a 93 cm volt kicsi. Majd októberben újra próbálkozunk. ;)

Sziszike!
Neked pedig szorítok, hogy hamarosan minden rendben legyen nálatok. :lol:

Eri
simones
 
 


Kyra!:)
Bocsi, nem Klára, hanem te írtad :wink:

Eri
simones
 
 


Sziasztok!

AFP: A Ricsivel nekem is alacsonynak mondták az értéket (0,8 ), izgultam is rendesen, a dokim azt ajánlotta, hogy hívjam fel a Schöpf-Mérei Kórházt (ott csinálják az AFP vizsgálatot) és ők pontosat tudnak mondani, hogy mennyire alacsony, mi a teendő, stb.
Nekem csináltak plusszban egy B-hCG vizsgálatot és az jó volt , így nem kellett semmit sem tenni :) Ricsi egyébként teljesen egészséges lett :lol:

Úszás: Nagyon jó 5let. A fiam enyhén szólva fél a víztől, ha nem bokáig ér neki, úgy kell berimándokni vagy erővel bevinni, persze utána már ki sem akar jönni. (Kicsiként pedig pont az ellenkezője volt, még a mély vízbe is belemászott én meg szívbajt kaptam) :D
Mindenkinél van félős korszak?? Meddig tart vajon? Ő most 4 éves, a húga pedig egyáltalán nem fél, de ő még csak 16 hónapos :)

Ildi
ildiko71
 
 


Sziasztok!

http://www.tgv.hu/index.php?foto=0&k=2&pg=3

Már haladtunk előre.:)
Tudom nem a nyerés a fontos, de jó elnézegetni ott a kicsim.:)

Anna jobban van, de vesekőporlasztásra, azóta se kértem időpontot...pedig kellene.

Jól telnek a napok. Minden reggel 2órát vagyunk a játszótéren, majd haza fürdés, kajcsi, alvás...

Pocim még mindig nincs nagyon.:)

A szopi igénye csökkent Annának és már nemis akarom növelni.
Nagyon elveszi az energiám és már nem esik olyan jól, mint rég.
Így hamarosan el is válaztom. Végülis elég nagy már???
Vagy szerintetek???

Tyrexa: azt hiszem neked fogalmad sincs erről a fórumról. Ide azok írnak, akik tudnak normális stílusban kommunikálni, mi sem értünk egyet mindig, de azért ezt kikérném mindenki nevében!!
Szóval köszi, hogy benéztél, ha ez vagy te- nemis marasztalunk.

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Kedves Tyrexa!

Nem a véleményed zavar, mert az mindenkinek lehet, ha nem a számon kérésed, hogy mit keres itt ezzel a fórumon.
Emlékszem, amúgy rád..májusban irogattál az Uzsokis topikba, de ott másmilyennek ismertünk.

Jó lenne, ha itt is bemutatkoznál...bár valamilyen formában ezt meg is tetted.:)

Itt mindenki tud normálisan kommunikálni és talán, ha te is megpróbálnád...

Kép
sziszike1000
 
 


[color=green]Sziasztok!

Sziszike, hány dokival konzultáltál egyébként ebben a porlasztás ügyben? Volt olyan, aki azt mondta, hogy nem muszáj most? Ha nem, akkor azért kéne időpontot kérni... Ha elmúlik ez a hőség, mert ilyenkor műtét, az rémes lehet.
Szavaztam Zsoltira, így már megvan a kép. :)
A pocakról nincs csík az aláírásodban? Hány hetes vagy?
Szopi ugye ebben a korban már pláne iglny szerinti, ami azt is jelenti, hogy a mama igénye is legyen, vagyis ha neked terhes, kellemetlen, akkor szép fokozatosan próbálhatjátok minimalizálni, abbahagyni szerintem... Állítólag az íze is megváltozik ilyenkor.

AFP/bhcg: sztem sok helyen mind a kettőt csinálják automatikusan, legalábbis a Margitban így volt...
Víziszony: hát, talán pont a 3-4 éves kor a mélypont félelem szempontjából.. De valamiért az első gyerekek jobban szoktak félni :O Másodikak vagányabbak.
Tegnap amúgy elmaradt az úszás, kis baleset történt, valaki belekakilt a medencébe :( vagy :O Remélem, ma lesz, ebben a hőségben kell az a kis felüdülés. És a nyáron ez lesz az utolsó, holnap elutazunk, utána meg nyári szünet az usziban.

Legyetek jók,
Klára/color]
klara
 
 


Szia Klára!

Nem fér ki a 3.csík..:(
Így csak a jelenlegiekről van, de most a kedvedért bemásolom a legkisebbet is.:)

Szonja?
Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Igen volt, aki mondta várjunk, a heim pál-os UH-os csaj azt mondta lehet ki se derült volna, ha nincs ez a hugyúti, s fel is nőtt volna vele..
A bethesdában azt mondták, várjunk, figyeljünk, s, ha beékelődik..:( műtik.
Ők nem vetették fel a porlasztás lehetőségét sem, a kora miatt.

Sziszi.
Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Mi végre itthon, és a gép is meggyógyult csak időm semmi. A két hét nyaralás nagyon
jól telt, bár a Velencei tónál 3 nap jó idő idő után vihar vihar hátán
és rengeteg volt a szúnyog. A Zemplénben viszont szuper volt, sokat
kirándultunk, várakat néztünk, kisvonatoztunk. Mondjuk 9 felnőttet és
14 gyereket nem volt túl egyszerű összehangolni, főleg napi 4 óra
alvással, mert általában hajnalig beszélgettünk, :) de nagyon jó volt.

Sziszike, elképzelni is rémes, amin átmentetek, nagyon sok erőt
kívánok a továbbiakhoz! Az AFP-m Rózánál nekem is alacsony volt
(aztán magzatvíz-mintavétel amibe mai eszemmel már nem mennék bele, de akkor 1 napom volt eldönteni) és szerintem nekem is korán vették le.

Lorca, olvastalak egy másik topicban :)

Klára, úszás nálunk is felmerült, épp ezt a tanuszodát javasolta egy ismerős, csak nekem nem tetszett, hogy a szülőket kiküldik, de ezek szerint Róza még kicsi is lenne hozzá.

Dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok!

Sziszike: csatlakozom az előttem szólókhoz, nekem is alacsony volt az AFP Bencénél, ezért 2* voltunk genetikai UH-n. Valszeg korán vették le...
Egyébként valahol azt olvastam, hogy a mai korszerű képalkotó eljárások mellett csökken az AFP szűrés jelentősége, igazából már nem is lenne rá szükség, éppen az időbeli bizonytalanságok miatt. Szegény anyukáknak csak egy okkal több, hogy rágják a körmüket.

Klára, igazad lehet, tényleg 3-4 éves kor lehet a mélypont víziszony szempontjából. Nem is tudom, lehet, hogy középső csopiban már viszik a gyerekeket úszni? Majd szeptemberben kiderül.

Ildi, Bence is 4 éves és kapaszkodik a nyakamba rendületlenül, Ákos viszont 2 éves és ő simán beugrik a kikötői stégről, úgyhogy résen kell lenni.

Mi holnap megyünk Velencére, ha minden jól megy, 10 napra.
Dike, mikor voltatok ott, hogy ilyen viharos volt az időjárás? Remélem jó időnk lesz. Meg jó lenne sokat biciklizni is.

Lányok, ha valakit érdekel, vannak jó kis hétvégi programok:
www.vnyarijatekok.hu (Sukorón R-GO koncert is lesz!)
http://www.nadap.hu/page.php?news=06071902 (Sváb-bál élő zenével, most szombaton!)

Nnnna, ennyi jutott most eszembe. Majd jövök, ha megjöttünk, jók legyetek.

Kyra
kyra
 
 


Én is csináltam csíkot a fiúknak. Nemsokára a képet is ki kell cserélnem. :)
kyra
 
 


Sziasztok!

Hát lehet, hogy igazatok van, a második gyerekek bátrabbak:)
Tegnap voltunk Agárdon a strandon, Ricsi nem akart csak a bokáig érő vízbe bemenni, nagy kegyesen derékig :(
Zsófi viszont begyalogolt addig, hogy színte ki se látszott a vízből.......
Persze többször elmerült, de semmi sírás, nagyon élvezte a fürdést.
Mást se lehetett hallani, csakhogy PA-PA-Pa-pa :lol:

Pa-pa : (pancsi az ő nyelvén :D )

Nagyon jó volt a víz mindenkinek ajánlom, akár du. leugrani ebből a meleg városból :)

Ildi
Kép
Kép :D
ildiko71
 
 


Sziasztok!

A segítségetek szeretném kérni, gyermekorvost keresek!

Nem olvasgattam idáig a topikot, bár zuglói vagyok :roll:

A Tábornok utcai rendelőhöz tartozunk, de sajnos nem vagyok elégedett a gyermekorvosunkkal.

Mindenképp a közelben szeretnék orvost.


Köszönöm a segítséget!

Kép
dzsú
 
 


Sziasztok!

AFP: mivel tudtam, hogy nálam úgysem mutat majd "jó" értéket, az ikerek miatt, így egyáltalán nem is foglalkoztam vele. Ráadásul az egyeseknél is sokszor rossz értéket mértek, aztán kiderült csak azért, mert elszámolták a napot. Inkább a genetikai uh-ban bíztunk, az uh-s dokit ajánlották nekünk. Ő tényleg értett hozzá.:) Később is mindig hozzá mentünk.

dzsú!
Üdv a topikban :) Sajnos nem tudok segíteni neked, mi nem oda járunk, de majd talán a többiek. :)

Eri
simones
 
 


Sziasztok!

Örömmel osztom meg Veletek, hogy múlt héten (júl. 25-én) megszületett a kislányom: Szonja, (2890 g, 55 cm)! :D Kicsit korán, a kiírás előtt három héttel érkezett. Nagyon boldogok vagyunk! :D

Dzsú: ki az orvosod ott? Nekünk a Kovács drnő volt, de mai nappal elmegy nyugdíjba. Az utódja holnap jön hozzánk, nagyon kiváncsi vagyok rá. :)

Dóri
KépKép
KépKép
lipi
 
 


Dóri, nagy gratula Szonjához! Kívánok sok tejcit és nyugodt éjszakákat! :) A nagytesó hogy viseli? És te hogy vagy?

Dzsú, mi sem oda járunk, hanem a Ráskayba.

Sziszike, akkor vártok?

Kyra, köszi a porgramajánlót! R-GO koncertre de szívesen mennék!!!

Úszás: ősszel remélem, tudjuk folytatni. Gellérttel mindenképpen, de Jankával is lenne, ő élvezi jobban. :) Róza hány centi? Mert mint Eriéknél kiderült, nem is a kor számít első sorban, hanem a méret :) Na nem mintha Janka olyan magas lenne...

Ilon, ti merre jártok? :) Na és a többiek? Mindenkit felvettek bölcsibe, oviba, aki jelentkezett?

Üdv, Klára
klara
 
 


Simones!

Lehet, hogy mégis tudnál segíteni, mert már nem akarok a Tábornok utcába járni.

Lipi!

Gratulálok Szonjához, jó hoszú babácska :)
Harmati Valéria a dokink. Az igazság az, hogy az a gyanúm, hogy a gyerkőcöm szájpenésszel fertőzte meg, mert múlt héten, mikor tanácsadáson voltunk, előttünk egy szájpenészes gyerkőc volt, másnapra pedig ott figyelt a folt, aahol ő megnézte, hogy jön e a gyerek foga. Kezet nem szokott mosni, ez csak most tűne fel, ahogy visszagondoltam. Másnap sem mosott, amikor a betegrendelésre mentünk. Más bajom nem volt vele, de most besokalltam, mert nem múlik eza vacak, Emma nem engedi, hogy rendesen kezeljem, már túl akaratos ehhez.

Klara!
Erről a Ráskayról tudnál írni?
Igaz, hogy öt éve Pesten élek, de nem ismerek senkit. A háziorvosunk is az, akihez "hivatalosan" tartozunk, ha majd nem lesz jó, akkor keresgélek.

Ha van normális, aranyos gyerekdokitok, és nem a világ végén (Róna, Egressy sarkához lakok közel) praktizál, akkor légyszi írjátok meg. Köszi

Jó éjt

Kép
dzsú
 
 


Sziasztok!


Újra itt! Véget ért a nem túl pihentető nyaralásunk, sajnos. Mert bár iszonyú fárasztó volt, mégis kikapcsolódás. A gyerekek is jól érezték magukat, eltekintve attól, hogy Anikó 6 fogat növeszt egyszerre. Ez azért az éjszakáinkat eléggé meghatározta... Veszprémben voltunk, plusz a végén pár napot az Őrségben. A Balatonhoz is sokszor leruccantunk. Végre a víziszonyos Zsoltikám is erőt vett magán, és a második alkalommal már ki sem lehetett szedni a vízből. :)


Lipi,

Gratulálok a kislányhoz! :)

Dzsú,

Üdv itt. Sajna én is folyamatos dokiproblémával küzdök, bár a mienk mossa a kezeit - jó értelemben :), de nagyon sokan járnak hozzá, éss sokszor elérhetetlen. Azért ez tényleg elég durva, hogy nem mmos kezet! :twisted:

Sziszike!

Hát ez elég idegörlő amit veletek csinálnak, de azért abban is lehet valami, amit az UH-os mondott. Régebben sem volt UH, és egy csomó rendellenesség, kisebb-nagyobb probléma ki sem derült soha, manapság meg egy csomó anyuka, kismama retteg, aztán az esetek nagy százalékában nem is lesz semmi baj.
Vendég
 


Sziasztok!

Dzsú, hát ez elég durva, ez a kézmosás-dolog... A Ráskay az egy másik rendelő, a pataknál, az Erzsébet királyné útja közelében. Gyarmathy doktornőhöz járunk, ő nagyon jó, de nem nagyon szokott vállalni körzeten kívülről újakat igazából... A Bosnyák térnél is van egy rendelő, az hozzátok közelebb esik, meg van egy a Csertő parkban, a Vezér útnál. Vannak itt sokan, akik ezekbe tartoznak, csak most biztos pont nyaralnak... Ja és még van valamilyen rendelő a Birtok utcában is, de azt nem ismerem. Sajnos nem tudok konkrétan ajánlani senkit, aki jó is és vállal is újakat... :(

Kópé, sziasztok itthon! Várja már a fiad az ovit?
Én víziszonyos elsőszülöttem továbbra is preferálja a körülhatárolt és növényzettől mentes vizeket, természetes tóba nagyon nem szívesen ereszkedik bele, ha egyáltalán. :D

Szép napot mindenkinek, Klára
klara
 
 


Klára, Kópé, Dzsú!

Nagyon köszi a gratulációt és a jókívánságokat.

Juj, Dzsú, pont hozzá akartam volna átmenni, ha ez az új dokink nem jönne be. :shock:
Na mindegy, várok még egy kicsit ezzel az új dokival, aztán majd meglátjuk. :?

Dóri
KépKép
KépKép
lipi
 
 


Sziasztok!

Dóri!
Gratulálok én is Szonjához! :) Boldogságot, egészséget és sok tejcsit kívánok nektek! :):) :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Dzsú!
Ez a kézmosás nagyon durva. :( A mi dokénink még akkor is kezet mos, ha egyik gyermekemmel kész van, aztán jön a másik. Pedig nekik aztán a legtöbbször ugyanazok a bacijaik/virusaik.
Mi is a Ráskayba járunk, de Balogh dr.nőhöz. Sajnos hozzá nagyon sokan járnak már, emiatt sokat kell várni. Gyarmathy dr.nő a bölcsi orvosa, nagyon szimpatikus nekem is. A Bitrok utcáról nem sokat tudok, pedig az még közelebb is van hozzánk. A szomszéd kislány dr.bácsija ott van.

Klára!
Itthon vagytok?

Klarissza!
Lackó jár már bölcsibe?

Eri
simones
 
 


Eri, igen. :) És a fiúk?
klara
 
 


Klára!
Természetesen itthon vannak ők is. A nagyik nem vállalnák őket, és nem is maradnának náluk. :(

Eri
simones
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?