Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Végül nem mentünk sehova. Szerintem nagyon meleg van, le akartam menni vele a gyógyszertárba, de már attól üvöltött, hogy beraktam a kendőbe.
Ma nagyon rossz napja van, és nem tudom, hogy mi lehet a baja. Olyan keservesen sir.

Edit nem semmi mi mindenre vagy képes. Látom a Te párod sincs a helyzet magaslatán, Ferkó képes a kádból is kirángatni, ha a Szandi bukik. Nem tudja mit csináljon vele.
Gyerekek jól vannak már?

De látom Andiéknál is akkor van minden mikor apa eteti őket.
Én többek között ezért nem is játok fodrászhoz, soha nem lesz olyan a hajam, amilyenre szeretném. És attól meg kiborulok.

Márti: hát igen zugevő vagyok már jó pár éve. Éjszakára bekéne zárni a konyhát, de sajna nincs rajta ajtó. :lol:
A Szandi akkor is cicizik, ha nem jön belőle semmi. Persze csak ha már televan a pocija.

Ma beszéltem a kolléganőmmel, 2 héttel később szült, mint én és már átfordul a fia. Most kezdjek aggódni? Szandinak még csak a stabil oldalra fordulás megy.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Zsuzsi:még véletlenül se aggódj!!!!Csak 2 és fél hónapos a kiscsaj!!!!Örülj hogy oldalra fordul!!!A bátyáméknál a kissrác 8 hónaposan naponta 1x, 2x megfordult, a fenekét emelgette és kész!!!Szoni 6 és fél hónaposan már kúszott!!! :lol: Ő is négy hónaposan kezdett forgolódni!!!=minde gyerek más ütemben fejlődik!!!!Én 2 évesen szólaltam meg, de akkor már mondatokban beszéltem(állítólag), Szonó augusztusban lesz 2 és fél éves:dumál na jó nem hibátlanul, mondókákat tud és dalokat énekel!!!Na erre varrjál gombot!!!! :lol: :lol: A fejlődés terén ne hasonlítgasd senkihez, Szandi ilyen (nincs lemaradva semmiről), ilyennek kell elfogadni!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Zsuzsi:még véletlenül se aggódj!!!!Csak 2 és fél hónapos a kiscsaj!!!!Örülj hogy oldalra fordul!!!A bátyáméknál a kissrác 8 hónaposan naponta 1x, 2x megfordult, a fenekét emelgette és kész!!!Szoni 6 és fél hónaposan már kúszott!!! :lol: Ő is négy hónaposan kezdett forgolódni!!!=minde gyerek más ütemben fejlődik!!!!Én 2 évesen szólaltam meg, de akkor már mondatokban beszéltem(állítólag), Szonó augusztusban lesz 2 és fél éves:dumál na jó nem hibátlanul, mondókákat tud és dalokat énekel!!!Na erre varrjál gombot!!!! :lol: :lol: A fejlődés terén ne hasonlítgasd senkihez, Szandi ilyen (nincs lemaradva semmiről), ilyennek kell elfogadni!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Sziasztok

Hatalmas felhő van fölöttünk, már dörög de még nem esik

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Márti: köszi a megnyugtatást, ezek szerint még ráérünk a forgással

Mi van, senki nincs otthon?? :lol:

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Én itt vagyok, de ugye a többiek már lustiznak!!!!Mármint Zsandi, Edit!!!! :lol:

Nálunk zuhé van!!!Párocskámmal ki is álltunk alá olyan jó érzés volt(lehet hogy lököttek vagyunk), már múltkor is gondolkodtam rajta, de párosával szép az élet!!!! :lol:

Zsombi ma almapürét kapott, érdekes volt kicsit mindíg visszajött a cucc, de szerintem valamennyi a pocijába is jutott!!!! :wink:
Aztán tápi :100 ml után beájult!!!!!Ma aludt 1x 2 órát , 1x 3 órát és most is húzza a lóbőrt!!! :shock: Remélem az éjszakát is alvásra fogja használni!!!Na ezt jól megmondtam!!!! :roll:

Edit:megint valami világrekordra hajtasz????Minél több mindent minél kevesebb idő alatt elvégezni???? :P

Zsandi:gondolom anyukádéknál pihegsz!!! :wink:

Zsuzsi:te megint egyedül vagy????? :(

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Én is itthon vagyok, egyedül. :( Lélekben készülök már a fürdetésre. Nem mentem el, kedvem sem volt, meg Anyukám azt mondta, hogy lehet ő is elmegy a fiúkkal a bátyámhoz. Nem akartam, hogy miattunk itthon maradjon. Így nem is mondtam, hogy esetleg beugrunk.

Zsuzsi!
Szandi még nagyon ráér a forgással! Flóra még csak most kezd oldalra fordulni, pedig majdnem 2 hónappal idősebbek vagyunk. A múltkori hasra fordulás még véletlen volt. Marci meg nyomja a hátról hasrát, látod, még testvérek, sőt ikrek között is mennyi eltérés van!

Ki akartam menni velük sétálni (ilyenkor szoktunk), de állatira fúj a szél. Nincs hideg, de mégsem merem kivinni őket.

Andi
Kép
zsandi

Edit:akkor az első gyümik:alma, barack ,meggy.És a meggyet hogy kell?Meg kell hámozni és úgy pürésíteni?:???Vagy levet adni először a barackból és meggyből is????Tudom fárasztalak, ne haragudj!!! :oops:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Hú, de egyszerre voltunk! :D
Az lesz a szép, amikor a meggyet hámozzuk. Lehet közben magamat is meghámozom majd. :lol:

Andi
Kép
zsandi

Nem vagyok egyedül, még itthon van, de rosszul tudtam a buli holnap van. Ma este dolgozni megy.
Márti milyen jó ötlet, gyerekkoromba én is szerettem az esőn állni.

Andi: nem irigyelek egyedül fürdetni két gyereket, én eggyel is megszenvedem.

Edit vajon merre jár?

Szandikám tiszta zizi, semmi nem jó neki. Ráadásul nagyon-nagyon fáj a fejem.

Megyek mert megint sikít

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Ja, eszembe jutott még valami.
Nekem még nem jött meg. Tök furi, hiszen már nem szoptatok. Jövő héten már tuti eljutok a dokihoz, kiváncsi vagyok, mit mond.

Andi
Kép
zsandi

Zsuzsi:Szandi biztos ezt a frontot érzi, azért van kiborulva, nem kizárt, hogy a te fejfájásod is attól van!!! :( Énekelj neki, azt nem szereti???Ha már a kibújásnál is bejött(születés)!!! :lol: Zsombi szereti ha énekelek vagy dúdolok, nem mintha szép hangom lenne, de még nincs viszonyítási alapuk!!!! :lol: Szoni is este, követeli a mesét vagy ha már sötét van és nem akarunk Zsombi miatt villanyt kapcsolni, akkor az éneklés is jó!!! :lol: És ugye már vele együtt fújjuk a nótákat!!!!
:lol:
Eddig úgy ment bili kiöntés, hogy én kiöntöttem , ő ezt megvárta lecsuktam a WC deszkát és jöttem ki elöblíteni a bilit, ő meg maradt lehúzni a WC-t.Most ott maradtam még kicsit és a kisbanyám még bekukucskál a deszka alá:gondolom, hogy biztos legyen a lehúzás sikerében vagy lehet , hogy megbabonázza a lezúduló víz????? Nem hiába HALAK jegyű!(nem biztos, hogy van összefüggés a dologban :lol: ):lol: Megmosolyogtam, olyan édes volt!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Biztos az esőt éreztük mindketten. Már máskor is előfordult.
Ma már minden volt, éneklés, bábozás stb. egy ideig lekötötte aztán sírás.
Most bealudt de sajna fel kell keltenem, hogy megfürödjünk.
Ma annyira össze vissza evett, hogy gőzöm sincs, mikor evett utoljára?! :?

Nagyon hígat kakilt, lehet hogy valami baja van? Láza nincs az mértem.
Lehet, hogy az Editék átküldtek egy kis bacit?! :wink:

KépKép
zsuzsi78

Zsuzsi:igen leginkább a neten terjednek ezek a nyavaják!!!! :lol:
Lehet , hogy benyalt valamit a kislánykád.Majd kiderül, azért szorítok , hogy ne legyen gond!!!! :wink:
Sajnálom, hogy ilyen nyűgi napotok volt, DE MINDÍG NEM ESHET!!!!!
Joccakát!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Kiscsaládom elaludt, én kiosontam(Szonikám a hajaba túrva aludt el :lol: ), és 1 tányér jégkrém (tobleronés carte dor és kekszes corpo di bacco) társaságában nézem a Helyszínelőket!!!!!
Nektek is jó lazulást!!!!!! A 7vége csak könnyebb hisz együtt a család!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Márti:ezek szerint nem csak én vagyok zugevő!! :lol:

a helyszinelőket én is szeretem, most hogy mondod én is nézem

Mindenkinek jó éjjszakát

KépKép
zsuzsi78

Aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok. Délután aludtunk a lánykámmal együtt, majd ideültem a gép elé, írtam jó sokat. Egy pillanatra elment az áram, és elszállt az egész. Nem is voltam ideges. Utána elmentünk egy barátunkhoz négyesben. Ott is van két kisgyerek, gyönyörű udvarral. Szóval jól éreztük magunkat. Próbálok visszaemlékezni, mit is írtam.

Ma a kóstoltatás kimaradt, mert gyereksírásra ébredtem délután, azt se tudtam, merre szaladjak. Megitta a tejet, a kanalasra nem lett volna türelme. A gyümivel az a bajom, hogyha hamarabb megcsinálom, akkor megbarnul, ha megvárom a kajajelzést, akkor pedig már ordít, mire megkapja a kanalat. Sírva pedig nem lehet enni. Itt a nagy dilemma!

Meggyet én magában nem adtam, mert állati savanyú. Kb. 5-6 hónapos korától kapott banánnal együtt. Én nem hallottam, hogy a banán allergizál, az első bébidesszertekbe is tesznek szinte mindbe. A meggyet átnyomtam krumplinyomón, így a héja nem ment bele. Nem gatyázok a lével, kap egy kis híg pépet.

Zsuzsi! A híg széklet lehet túletetéstől is. A szagát is nézd! Ha savanyú, ecetes a szaga, akkor az hasmenés. Virágnak sem volt hőemelkedése, mégis ment a hasa.

Márti! Mi újság a biopiacon? Szorítok, ne legyen újabb gyerekeső! :)

Andi! Örülj neki, hogy még nincs Mikulás. Nekem szülés után 6 hétre már volt, azóta is van. :cry:

Jó éjt!

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Kicsi Zsombim nagyon jól működik:tegnap elég keveset evett, álomkóros volt, meg este sem volt humora túl sokat enni(vennem kell MAM 2-es cumit, mert az 1-es nagyon lassú!)így csak 800 ml-evett, na nem is bírta 6:30-7 -is már fél 6-kor reggelizett!!!! :lol: :lol:

Ma van a párom névnapja, sajnos nem igazán kap semmit:megbeszéltük, hogy a piacos cípő most az ajándék!!! :oops: :lol: Ez van.Mondtam Szoninak reggel, hogy bújjon apához és mondja, hogy boldog névnapot,erre királylány rácsapott apja kezére és úgy mondta, de aztán odabújt és még puszit is adott!!!! :lol: Kell ennél több???? :lol:

Majd még jövök és beszámolok a piaci hírekről!!!

Zsuzsi:ez nem zugevés,kikérem magamnak :lol: bárki csatlakozhatott volna, csak elájultak!!! :wink:

Ha terhes vagyok, lehet, hogy falnak megy!!!DE csak nem!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Jó reggelt!

Már fő a borsó levesem és a bolognai alap.
Virág ma 6-ig aludt, nem riasztott 1/2 5-kor. Tudta, hogy ma én vagyok a soros. Helyettem Márti Te keltél.

Látod, mondtam, hogy Mam2 kell. Ne búsulj, az 1-es jó teához.

Andi! Milyen sütőtököt adsz a lurkóknak? Keresnem kell valami jó ízűt. Régen a Mildit vettem, de most nem láttam a DM-ben. Helyette vannak Humana bébiételek. Egy anyuka nagyon dicsérte, én nem ismerem.

Jó családi napot!

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Sziasztok!

Márti!
Boldog névnapot a párodnak!
Kép

Edit!
Én Kecskeméti sütőtököt adok a törpéknek, a szaga rendben van, és az íze is olyan, mint az igazié. Szeretik, tegnap majdnem egy egész üveggel megettek ketten. De hogy micsoda koszolással jár... :roll: Lassan áttérünk az őszibarackra, az talán könnyebben kijön a ruhákból.

Zsuzsi!
Mi van Szandival? Rendben van már a kaki?

Julcsi!
Milyen volt a Balcsin?

Andi
Kép
zsandi

Edit:nem én keltem, hanem a párom!!!! :lol: Nem fogunk a biopiacra szokni:alma 800 Ft/kg, őszibarack:1000 Ft/kg!!!!!! :shock:
Igen én is így gondoltam az etető cumikat, csak előbb kipróbáltam, hogy egyáltalán tetszik e neki, mert ha nem jött volna be akkor csak teásnak lett volna MAM-os, de szerintem jó lesz!!!!Meg ez tartósabb is, a latex nagyon hamar kitágul és vacak is!!!! :twisted:

Zsandi:köszöni a köszöntést a párom!!!! :P

A humana nagyon drága bébikaja, nem????Én is régen Szonóval a kecskemétit favorizáltam!!!!!

Julcsi:megjöttetek???

Zsuzsi:tényleg mi van a lánykáddal?????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Márti! De jó Neked, hogy besegít a párod! Boldog névnapot neki!

Voltam ma a Rossmanba, és találtam Hipp almadesszertet. Az a baj, hogy minden bébiételgyártó keveri a gyümölcsöket, tisztán nem igazán van egy sem. Ezt az egyet leltem, szerencsére 125 gr-os változatban. Ma megkóstoltattam Virággal, nagyon ízlett neki. Szerintem megette volna az egész üveggel. Na nem kapott, csak pár kanállal.
Viszont a MAM-os kanál nem jött be etetéshez. Nagyon mély, és ragad bele a kaja. Elővettem egy Nestlés sötétkék ajándék kanalat, az bevált. Ez nem mély, csúszik ki a püré belőle, és sokkal vékonyabb a kanál anyaga is. Már Barnika is ilyennel evett sokáig, úgy tűnik, maradok ennél. A MAM-os kanál gyógyszer beadáshoz jó a mélysége miatt. Csak ne kelljen sokat használni.

A Humana tényleg méreg drága. Kecskeméten a bébiételgyár mellett sokat mentem el. Piszok büdös van mellette. Csak azt tudnám, mitől. Ha rohadt alapanyagot nem használhatnak, csak I. osztályú gyümit, akkor mi bűzlik? Bocs, de ne bírtam magamban tartani.

Zsuzsi! Hasmenés?

Andi! Egy gyakorlati kérdés. Hogy eteted a babákat egyszerre kanállal?

Tudtátok, hogy bébiételes üvegből ne etessünk kanállal, ha nem eszi meg az egész adagot? Most olvastam, hogy a nyálban lévő bakt. elszaporodhatnak a bébiételes üvegben, így a hűtőbe betett kaja bakt.-kat fog tartalmazni.

Megyek pihizni!

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Én tudtam ezt a bacis nyál dolgott, és attól romlik el a babák foga, mert az anyukájuk lenyalja a kanalukat!!!! :lol:
Edit: a többi bébiételgyár mellett virág illat van!!!???? :shock: Lehet, hogy a gyümik héjja meg csumája meg ilyenek árasztanak rothadt szagot nem?????Kecskemétiben van sütőtökpüré meg sárgarépa püré és nincs keverve semmivel!

Én ma spenótos tésztát főztem , anyós meg pizzát!!!Úgy éreztem magam, mint egy olasz család mammája mikor kérdeztem a kiscsajt, hogy pizzát vagy tésztát kér!!!!! :P :P Persze mindkettőből evett!!!!!

Zsombi ma nagyon nyűgi, lehet, hogy jön a foga, bár nem látszik semmi, de mikor az ujjamat rágja mintha éreznék alul valami.Mindent rág és nyálazzik mint 1 paci, tegnap át is kellett öltöztetni, mert elázott a bodyja!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Én is vettem a kecskemétiből sárgarépát, bár azt inkább az itthoni (nagymama féle) sárgarépából akarom adni nekik. De gondoltam, azért ismerjék meg egy-két kóstolás erejéig a konzerveset is, mert ha megyünk valahova, akkor meg majd nem fogadják el azt.

Egyszerre vagy külön esznek, attól függ, hogy ébrednek. Nem evés közben kenik össze magukat, mert akkor figyelek, olyankor csak az arcuk tiszta maszat. :D De képesek még órákkal később, másik kaja után is bukni, és akkor jön vissza sütőtök is. Épp ma bosszankodtam, mert van, amiből kijött, Marci egyik pólójából meg nem. Pedig kétszer kimostam, előtte mosószappannal is. Még megpróbálom kézzel, aztán viszem anyukámhoz. :) Sajnálnám, ha nem jönne ki, olyan kis vagesz benne.

Lehet jobb is, hogy nem ismerem a gyárt körülvevő szagokat, de szerintem is minden gyárnál előfordul ilyesmi. Mi sem ennénk meg sok mindent, ha tudnánk, hogy egerek/patkányok, meg mindenféle rohangál közötte. Azért remélem betartják az előírásokat, főleg a bébiételgyártásban.

Én is hallottam, hogy nem szabad üvegből etetni, és kanállal belenyúlni a megmaradt kajába. Én mindig kiveszek valamennyit, azt adom nekik tányérból, a többi megy a hűtőbe, jól lezárva.

Márti!
Most én is ennék abból a pizzából, jól hangzik. Nálunk is tészta volt, bár a tegnapi. Tegnap Zsolti nem is evett, mert anyukáméknál vacsorázott, így ma nem főztem. :lol:

Nálunk egész délelőtt meg a nyüglődés, 1 órakor sikerült nekik bealudni. Azóta is nyomják.

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést, a kakija még mindig hígabb, mint amilyen szokott lenni.
Edit: nem tudom milyen szagúnak kell lenni, de szerintem mindig büdi. :lol:

Most megyek, mert anyukáméknál vagyunk.

Ha hazaértünk írok.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Voltunk ma a vidámparkba, majd ha elájul a kiscsaládom akkor jövök és mesélek!!!! :lol: Zsombi sem aludt ma sokat csak fél órákat!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Márti! Még nem ájultak be a többiek? Vagy velük együtt te is? :D Vittétek Zsombit is a vidámparkba? Bejött a MAM2-es cumi? Köszi a bilibetét infot. Vettem a DM-ben papírbilit, de még nem próbáltuk. Sajna csak Szegeden van Brendon hozzánk a legközelebb.
Vettem ma Babylove pelust, még nem vetettem be, de referálok majd. Ma Virág olyat kakilt, hogy a Liberoból még a lába szárára is jutott. Vittem a kölköt a tus alá, ő meg rötyögött az új helyzeten.

Gabek eltűntél közülünk?

Zsuzsi! Adj Szandinak, ha gondolod Normaflorat. Ez bélflóra visszaállító. Napi 2X1 ampula kell tápszerbe. Íztelen, szagtalan, színtelen. Kiváló hasmenéses tünetekre. Pl. antibiotikum után is szokták adni. Nyálkás is a kaki? Azt úgy tudod megnézni, hogy összenyomod a pelust, és ha szétnyitáskor nyúlik a fosti, akkor nyálkás.

Andi! Ajánlom a kímélő Cloroxot. Színes ruhák színét egyáltalán nem bántja. Kiválóan oldja a zsír, fű, paprika és egyéb színes foltokat, a ruha színe pedig megmarad. Én valami gyümi bébiételt kerestem, ami önmagában van. Találtam még kecskeméti őszibarackot is. A zöldségekkel majd a gyümi után próbálkozom. Tényleg allergizál a banán? És hány hónaptól adható? Én a citrusfélékről tudom ezt. Narancs, kiwi, mandarin, citrom, graefruit.

Más nem jut eszembe!

Jó éjszakát!

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Jaj ez a vacak babanet, már majdnem belevágtam a kisbaltát!!!! :evil:

Én olyam dilis vagyok :a tápinál ,mivel nekünk a NUK-os üveg kisebb átmérőjű és hosszú én úgy láttam benne, hogy a 180 vízből 200 tápi lett, és a 150-nél meg 160!!!!Szóval egy hazudós dög vagyok :lol: , Zsombikám 180-akat és 150-eket eszik!!!!De persze nem mindíg!!!!!

Szóval anyósék kitalálták, hogy Szonó örülne a kisvidámparknak, ami így is volt:NAGYON ÉLVEZTE!!!! :lol: Aztán mi megszemeztünk egy nagy állat géppel, nem tudom mi a neve, fel is ültünk rá!!! :roll: Két sor szék van rajta és a két oldalán emeli meg a szerkezet és átpörgetett meg fejjel lefelé lógtunk....huuuuu állati jó volt!!!Férjecském üvöltözött mellettem, én meg röhögtem, mert a sikításhoz nem jött ki hang a torkomon!!!!Lekecmeregtünk erre Szoni benyögte, hogy még!!!! :lol: Aztán ezen felbuzdulva szellem vasutaztunk:ami nem volt félelmetes 1 cseppet sem csak össsze-vissza rángatott az a kis kocsi amiben ültünk!!!!Aztán a siklóra vagy mire is felültünk, az olyasmi mint a hullámvasút csak kanyargós a pályája, gyorsabb és persze ez is átfordult:1 hurkot csinált!!!!!Ez is nagyon tetszett!!!!Aztán a ligetben sétáltunk Szoni még játszóterezett, úgyhogy nagyon nem kellett altatni este!!!! :lol:
Zsombi a ligetben hangosan kurjongatott, szerintem a tó tetszett neki, de mikor hazaértünk és apja kivette a hordozóból azt is 1 kurjantással hálálta meg!!!! :lol:

Julcsi:hazaértetek????

JA a nap vagyis inkább a 7 vicce:Szoni áll mellettem épp ivott, erre valami nedveset éreztem a lábamnál, azt hittem kiöntötte, de nem ám hanem apa tartotta a pucér Zsombit és ő pisilt, de akkorát, hogy a Szonó hajáról csöpögött a lábamra a pisi!!!!! :lol: :lol: :lol: Szoni persze kiborult, biztosan megijedt!!!!Akkorát nevettem!!!!Mondtam is a kiscsajnak hogy ezt a sok vadulásért kapta biztosan!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Ma mindenki faxra kapcsolt? :D

Márti! Nem értem a kaja mennyiségeket. Szóval 150 ml vízhez 5 kanál tápszer. Az 150+5X3=165 ml. Bocsi! Előbújt belőlem a közgazdász. Szerintem 180ml vízből 200 ml tápszer lesz. Vagy egyik cumisüveg nem azt a mennyiséget mutatja, mint a másik? A NUK pontos, én egyszer lemértem.

Pisi jó sztori!

Én sajna nem bírom a még a hintát sem, rögtön felfordul a gyomrom. Így a vidámpark nem nekem való. Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Ez annyira fel tudja tölteni az embert.

Ma hol ebédeltek? Én rohadok a főzőlap mellett. :(

Jó étvágyat!

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Jó reggelt

Tényleg nincs ma valami nagy forgalom.

Tegnap a szüleimnél voltunk. Nem tudom mi volt az anyukámmal, de ellátott egy pár „jó tanáccsal”.
Nem adok a gyereknek elég kaját (kétszer is beletömött még 30 ml – persze az egészet visszabukta) és mivel nem elég neki ezért nem alszik két etetés között csak max. ¾ órát. (szerintem meg azért nem alszik mer éjszak majdnem 12 órát alszik)
De nem haragszom rá, mert olyan aranyosan mondta, nem kioktatóan csak úgy kedvesen.

Reggel nagyon megijedtem. ¾ 8-kor arra ébredtem, hogy a macska lelökött valamit. Viszont a Szandinak egy hangja se volt. Benéztem a szobájába és még aludt!!
Pedig 8 körül már mindig fent van. Most is bealudt, lehet, hogy ez a hűvös teszi, kb. 22 fok van a lakásban.

Márti: jó lehetett a vidámpark, de ahogy az Edit én se bírom. Nagyon besz@ri vagyok.
Én se nagyon tudom, hogy x vízből mennyi kaja lesz. A dobozon nincs rajta.

Edit: köszi a tanácsokat, ha nem múlik neki megpróbálom. Szerintem egy kicsit nyálkás, de ma jobban megnézem.
Még nem tudjuk, hogy hol v. mit eszünk. Lehet, hogy a végén pizzát rendelünk.

Tudom, hogy még korai, de nem lehet, hogy a foga indult be? Kevesebbet eszik, folyik a nyála, és a cumin kívül mindent a szájába töm.

Lányok ne aggódjatok, hogy nem menstruáltok, mert én helyettetek is ünnepelek. Már megint, ha ez így megy tovább belehalok. Most a Szandi teljesen elutasítja a cicit. Nem tudom, hogy érdemese ezt a pár ml-it lefejni?!

Én is MAM 2-es cumit használok, mert ez a tápszer az egyesen nagyon nem akar átfolyni.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

¾ - háromnegyed

KépKép
zsuzsi78

Szia Zsuzsi!

Alvás miatt ne aggódj. Ezelőtt kb. 1 hónapig Virág napi 2!!! órát aludt, azt kb. 3 alkalommal. Éjjel viszont aludt, de 3/4 5 kor ébredt és nem aludt vissza. Most, hogy egy kicsit hűvösebb van, két napja sokat alszik, és reggel 6-kor kel. Tudom, Neked még a 6 óra is furcsa, de nekünk már ez is ajándék.

Szerintem legyél Anyatigris, és ne engedd senkinek tömködni Szandit. Te ismered a legjobban, Te tudod, mikor elég neki. Emlékezz vissza, Ti is nyugtattatok mindig, mikor Virág keveset evett.

Jó pizzázást!

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Edit:az aventes üvegben én nem láttam többet mint 180!!!!! :shock:
Mi ma a maradékot esszük!!Te minden nap főzöl?????
Zsombi ma 6-kor kelt? de úgy hogy 5-től dugdostam vissza a cumit a szájába!!! :lol: Tegnap este alig akart enni 80 -at evett!!!! :shock:
Zsombi is nagyon nyűgi, nyáladzik és mindent rág, múltkor annyit rágcsálta a kezem, hogy teljesen kiázott!!!! :lol:
Most jöttünk különben haza, a metróban voltunk, kaptunk ajándékba 1 karton tejet :shock: , nem volt rajta a számlán!!!Apró örömök az életben!!!!!
Zsuzsi:micsoda kódokat használsz!!! :P
A Julcsiék elfelejtettek hazajönni?????Érthető!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Edit:nektek 1 adagoló kanál 3 gr?????Nekünk 4,4gr.Most tényleg 200 körül volt a 180+6kanál!!! :oops:

Mindenki sziesztázik????

Zsandi:balcsi parton dejóztok????
Nézz körül, hátha Julcsiék is ott vannak!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Márti!

Hát nem főzök minden nap, de vasárnap mindig, még ha van maradék szombatról, akkor is. Így a hétvégi teljes lestrapálást egy kicsit hétfőn ki tudom pihenni. Bár holnap délelőt viszem tanácsadásra csajomat, végre visszajött szabiról a dokinéni.

Mérd le egyszer az Aventot, én a Nukot lemértem, az rendben volt. Én Aptamil HAT tápszert adok neki most, - bár csak éjjel kap, a többi tejcsi - az bocsi 4,2 gr/kanál. A HAT hipoallergén tehéntejfehérje mentest jelent. Mikor kicsi volt, a hasfájás miatt azt kapott, és még volt egy egész dobozom itthon.

Virág úgy eszi a Hip almadesszertet, hogy még morog is hozzá. Ha így haladunk, simán benyalna egy üveggel (125 gr). Ma kb. egy fél üveggel kapott. Gondoltam, ezzel kihúzza, hogy meg bírjunk ebédelni, és majd utána kapja a tejcsit. Nem jött össze, ez csak meghozta az étvágyát, 10 perc múlva követelte a jussát, és megette az almára a teljes adagot. Így az ebéd 1 órahosszat tartott, mert közben Apa meg Barnit pesztrálta kaja ügyben.

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Edit:Szoni is aptamil Ha-t evett, Zsombinka a Beba HA-t írta a doki és neki ízlik is!
Én ma megpróbálom Zsombinak a barackot!!!Az nem gond ugye, hogy többet csináltam és a holnapit beraktam a hűtőbe???Addig csak nem lesz baja!!!???
Most megnéztem egy kismama babakaja táblázatban a banánt:7 hónapos kórtól írja, de ugye a tápos csibéknek a hozzátápit csak 6 hónapos kórtól!!!Mi pedig ezt felülbíráltuk ugyebár :lol: Én nem tudom mikor kéne banánt adni, megnéztem Szoni már 4 hónaposan ette!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Márti!

Ez nemcsak HA, hanem HAT, speciális tehéntej fehérje mentes. Nemcsak lebontva van, hanem kivonva is belőle a fehérje. Azt gondolta a doki, hogy tehéntejfehérje allergiás, hátha azért fáj a hasa. Azóta evett már Beba Ha tápszert, semmi baja nem volt tőle.

Én is adtam Barninak banánt az alma és a barack után, kb. 4,5 hónapos lehetett.

Szreintem nyugodtan add neki oda az őszibarackot, max. csak barnább lesz, mintha frisssen csináltad volna.Mivel pépesítetted? Mennyit eszik már almából? Szereti? Nálatok is kezdődik a fogzás?

Edit

KépKép

KépKép
edit74

A barackot csak feldaraboltam, összeturmixoltam, közben gondoltam, hogy kéne valamit hozzáönteni, de így is jó lett!!!Nem tudom mennyi almát evett kanálra vagy milire.1 egészet lereszeltem az üveg reszelőn és tegnap kb. annak a felét ette meg!!!! :lol: Hogy szereti-e???Nem mondta, de megette! :lol: Olyan furcsán csinálja:forgatja a szájában aztán a fele kijön én visszateszem=így néz ki nálunk!!!De a pohárból fogyott a nyakában nem maradt, úgyhogy gondolom lenyelte!!!! :lol:
Nektek szépen lenyelik????Vagy lehet, hogy sokat adok???Pedig nem szoktam sokat a kanálra tenni????Lehet, hogy ez a Zsombi féle technika!!!! :wink: Már nem emlékszem , hogy a kiscsaj hogyan bírkózott meg a kanállal??? :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Szép jó estét Mindenkinek!

Látom, ma sem volt túl nagy forgalom itt! :(
Nálunk ma kicsit zűrös nap volt, összekaptunk Apával, aztán kirándulás gyanánt elmentünk vásárolni. Szép kis kirándulás, más ezt gyorsan letudja, aztán megy "dejózni" - ahogy Márti mondaná - nekem meg ez maradt bulinak. Na, mindegy. :(
Este megkóstoltuk az őszibarackot. Flórának annyira ízlett, hogy evés közben produkálta első hangos nevetését is. Azóta sem tudtuk rávenni. Marci is kajálta, két barackot ettek meg ketten. Felvagdostam, aztán leturmixoltam, jó állaga lett, majdnem folyós. Lehet, hogy nem kéne ennyit adnom egyszerre, de úgy ették. :oops:
Egyébként nem tudom, hogy mennyi idő alatt megy át rajtuk, de kóstolás után 5-10 percel olyanokat pukiztak, hogy zengett a ház. Fura volt, hogy egyszerre csinálták, ezért gondoltam a barackra. Kiváncsi vagyok a kakira, mert ez ugye hajtós kicsit.
Ha már itt tartok, ma vettünk Pampers Sleep and Play pelust. Most azt raktuk rájuk, majd holnap beszámolok. A boltban volt egy Pampers-ös csaj, aki reklámozta, kérdeztem, hogy ez mitől más az eddigiekhez képest. Azt mondta, a lényeges dolgok megmaradtak, csak próbálták olcsóbbá tenni. Elég vékonyka, de nem tűnik nagyon rossznak. Majd meglátjuk. És hát tényleg olcsóbb.

Úgy emlékszem, a kanálról is írtatok. Mi az Ikeás békás tányért és kanalat használjuk, nekem bevált. Nem túl mély, de a kaja benn marad. Könnyen beteszem a szájukba. A csőrös pohár részét meg a műanyag előkét még nem próbáltuk.

Lányok! Most kóstolgatunk, az rendben van, de mikor fogunk tudni kiváltani egy kaját? Majd ha már mondjuk krumplit is eszük, és azt sütőtökkel?

A banánt én is valahogy úgy olvastam, hogy kb. 7-8 hónapos kortól ajánlják, mivel déligyümölcs, nálunk nem terem. De hát én már nem tudom, annyira nagy elletmondások vannak kaja ügyben. Legyen okos az ember lánya!

Julcsi, mi újság, rég jelentkeztél, hazaértetek?
Ti mikor váltottatok tápos kajáról rendesre? Úgy emlékszem, hogy ti már csak kétszer esztek naponta tápot. Hogy csináltad ilyen gyorsan? Honnan tudom, hogy jól laktak- e?

Na, nem emlékszem másra!
Jó éjszakát!

Andi
Kép
zsandi

Zsuzsi, Timi, Gabek?

Andi
Kép
zsandi

Zsandi:én úgy tudom hogy 2-3 hét múlva lehet 1 tápszeres kaját kiváltani!!!!Nekem is Szoni fél évesen már csak 2x evett tápot.Mindíg többet adsz nekik, aztán annyit eszik belőle , hogy a tápi már nem kell!!!
Az a legbiztosabb jele, hogy nem kér többet, ha az arcodba köpi!!!! :lol: Majd rájössz erre is, én úgy vettem észre főleg gyüminél, hogy összerázkódnak kicsit mikor már elég!!!!
A gyümi is laktató lesz, vagy azzal a sinlac-cal keverve, vagy ha banán van benne!Az is 1 kaja lesz, aztán 1 kaja főzi és végül tejpép.Vagyis nálunk így volt!
Jól eltűnz mindenki!!!!! :(

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Dobjatok képeket, olyan jó nézegetni a gyöngyörűségeket!

Andi
Kép
zsandi

Ma Flóra olyan jól belelendült a barackevésbe, hogy elég sokat megevett. A végén tényleg mintha rászkódott volna, nem is adtam többet. Aztán 10 perc múlva benyomott 210 ml tápszert. Persze simán a barack gondolom még nem annyira tápláló, de vitamin azért van benne jó sok! :wink:

Andi
Kép
zsandi

Na, most már tényleg lépek! Kép

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok

Nem tudom, hogy mi van velem de nagyon fáradt voltam ma. Ráadásul még a hasam is görcsölt. De meggyógyítottam, ittam egy kis csoki likőrt - egyből elmúlt. :lol:

Szandi ma nagyon jó baba volt. Szinte egész nap aludt.
A kakija teljesen normális, remélem csak túletettük, ahogy az Edit mondta.

Andi: úgy irigyellek a hangos nevetésért. Biztos nagyon jó volt hallani.
A vitáért nem irigyellek.
Érdekes de mióta a Szandi megszülettet, mi többet veszekedtünk, mint előtte összesen. :? Vajon miért?

Azért is irigyellek titeket, hogy már hozzátápláltok. De nekem legalább már könnyebb lesz, mert addigra ti már tapasztaltak lesztek.

A párom nagymamája megint kedves volt. - Másodkézből hallottam.
„Hogy lehet ilyen szép a Szandi, mert hát a Zsuzsi nem szép”. – ugye milyen kedves?!
Jól kisírtam magam az apukámnak.

Na megyek mert megjött a vacsi.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Zsuzsi:ne szomorkodj, tudod vannak ilyen emberek, akik a hátad mögött kibeszélnek a szemedbe meg nem mernek mondani semmit!!!Ne kenődj el nekünk TE is tetszel meg a SZANDI is!!! :wink: És különben is a szép babóknak az anyukájuk is szép!!!! :lol:
Szerintem azért több a vita, mert neked most minden figyelmedet a lánykád köti le és a pasik szörnyen féltékenyek arra, hogy már nem ők vannak a középpontban.Minden férfi szerintem gyerek marad még jó ideig, és nehéz egy nőnek megosztani a figyelmét 2 vagy több lény között, akik rá vannak szorulva!!!!De ugye erre is csak mi vagyunk képesek, a pasik csak egyetlen dologra tudnak koncentrálni, pl. ha a tv-t bámulják, beszélhetsz hozzájuk se nem látnak mást a képernyőn kívűl ,és nem is hallanak!!!! :wink:
Örülök, hogy rendben lett végülis Szandi!!!!
Joccakát!!! :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Márti képei

Gondolkodom, tehát vagyok
Kép

Pancsizó Szoni
Kép

Szoni a medencében
Kép

Zsombi a hordozóban
Kép

Andi
Kép
zsandi

Jó reggelt!

Engem mindig szívat a babanet. Vagy nem enged be, vagy hozzászólást a végén nem hoz vagy állati lassú.

Andi: Mi is így jártunk a gyüni után, az csak meghozta az étvágyát, utána megevett ugyanannyi tejcsit. Én ma még almát adok, utána jön a barack, majd vegyesen a kettő, utána sütőtök, majd sütőtök és alma vegyítve. Egyik nap friss gyümit kap, másik pedig ugyanabból bébiétel. Szokja mind a kettőt.
Te is mutasd meg légyszi a babákat!

Zsuzsi! Veszekedés nálunk is több van, mint előtte. Talán azért, mert még jobban házicselédnek érzem magam. Azt gondolja, hogy a gyerek ellátása a nő kiváltsága. Ezért lázadok és durrogok. Azon kapom fel a vizet a legjobban, amikor este rendezem a gyerekeket, Laci meg tök természetes módon kimegy a kertbe virágot öntözni. Meg se fordul a fejében, hogy az este lehetne családi program is, vagy esetleg ő fürdessen és vacsiztasson, én meg locsolhatnám a virágokat. Nem érzem partnernek a gyerek ellátásban, ezért igen kötözködős vagyok. Amellett úgy érzem, hogy az én személyiségem és a testem a 20. helyen áll, az én igényeim valahol elfelejtődtek. Mert ugye én is szeretnék kádban fekve fürdeni, reggelenként kence-fencézni magam, és esetleg 3 percnél talán tovább öltözködni.
Nálatok min robban ki a vita? Azért fel a fejjel, kicsit nőnek a babák, majd önállósodnak és nem kell nekik 24 órában anya.

Márti! Olyan édik a gyerkőcök! Süt róluk a kiegyensúlyozottság.

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Kép

Kép

KépKép

KépKép
edit74

Szép jó reggelt!!!!

Edit:micsoda sárkányevő kicsilányod van!!!!! :lol: :lol:
Szoni mostanában mindíg kéri, hogy reggel tegyem mellé a tesókáját!!!! :lol:

Remélem is, hogy kiegyensúlyozottak!!! :lol: Bár Zsombi elég nyűgös néha, lehet hogy a foga????Mi az a homeós bogyó???Chamomilla 9 ch?????

Nekem mint már eddig is meséltem nagy mázlim van a párommal: bármire megkérem segít mindenben a gyerekek körül is, ő fürdeti és altatja őket(persze az altatás nem mindíg sikerül :lol: ).Szóval jól kifogtam!!! :lol: :lol: Én is nagyon magam alatt lennék, ha olyan lenne a hozzáállása, mint a te párodnak Edit!! :( Nem könnyű!!!Egész nap sem könnyű, és aztán mikor haza esik úgy vágyik az ember 1 kis segítségre!!!! :roll: Vagyis én így vagyok vele!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?