Új privát üzeneted érkezett!

Szia g-dorsi
írok du privit, amikor alszik csemete!

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Sziasztok, meg tudja nekem adni valaki Szabó Gergely doktor úr magánrendelőjének az elérhetőségét?
és valaki tudna róla nekem valamit mesélni?
Köszi
virag3
 
 


Sziasztok!

Nárcó vagyok a babaproject előtt álllók topikjából.

Szeretnék tőletek segítséget kérni. A történetem egy kicsit hosszú, de elmondanám pár mondatban.
A Margit kórházba jártam eddig, de nagyon csalódtam a dokimban. Náluk 100%, hogy császár lesz, de nem is eza baj, hanem a hozzáállásuk. nem kerülhetek aztán össze a babáimmal, és agyontápszerezik őket. Ezt saját szememmel láttam, amikro bent feküdtem.
Léygszi segítsetek 1-2 tapasztalattal. Kihez érdemes menni, illetve tudtok-e aranyos fiatal szülésznőt ajánlani nekem, akihez mehetnék.

Segítségeteket előre is köszönöm: Nárcó

megpróbálom felvennia ritmust, hogy jobban megismerhesselek titeket, ha megengeditek.

Kép
narco
 
 

 
 

Virág!

Nézd meg a www.mavszuleszet.hu oldalt, rajta vannak a dokik és még a magánrendelésük(!) is!!!!!! Plussz mindenféle van a kórházról, szülésznők stb stb

Nárcó!
Én Dr Szabó GYörgyhöz járok, aki régebben sebész volt, majd aztán lett nőgyógyász. Állítólag ha vágni kell nagyon szépen csinálja(gondolhatod), a bnőm hat hete szült nála és szinte már alig látszik a heg!

Kép
borso18
 
 


Borso!
Köszönöm a segítséget, végre megtaláltam a honlajukat is.
Te meg vagy elégedve a MÁV kórházzal?
Miket hallottál róla?
Igazából az is érdekelne, hogy miként állnak az ikres hüvelyi szüléshez, mert nem hiszem el, hoyg mindjárt a késhez kellene nyúlni....

Kép
narco
 
 


Szia!

Hát én tényleg csak hallomásból tudok a kórházról! Mint látod vidéki vagyok, és nekem inkább megéri feljárni, mert az itteni kórháznak nem túl jó a híre! A bnőm, aki most szült jókat mondott, eddig én is maradéktalanul meg vagyok elégedve az orvosommal és az aszisztenssel is! Bármikor hívhatom őket ha van valami, eddig minden vizsgálatnál csinált ultrahangot, mert látta h ott a párom, meg h vittem kazettát! Nekem mindent megér h havonta láthatom a babámat!
Most megyek cukorterhelésre(itthon) kérte h hívjam ám ha baj van stb stb!
Minden mást amit tudok, itt szedtem össze alányoktól, de azt hiszem ők is csak jót mondanak! igaz????? :wink:
Amúgy nekem azt mondták h ikreket csak akkor kell mindenképp vágni, ha egyik rosszul fekszik! Ha mindkettő fejjel jön, akkor meg lehet próbálni rendesen! De erről sztem az orvosodat!!!
Üdv Orsi

Kép
borso18
 
 


[quote]w írta:ww.mavszuleszet.hu
:lol: :lol:

Kép
flocika
 
 


Sziasztok!

Flocika,csalás,hogy nyaralni voltatok.... :cry: :D Hol helyileg?Mert én vagyok béna,hogy nem láttam,vagy nem írtad?
Nálunk a helyzet változatlan,Domi már gyógyult,csak sok helyre nem vihetem,úgy legyengült,nehogy elkapjon valamit,annyira fogékony.Szegény,focizni sem bír,annyira nincs ereje.Azért a rosszalkodáshoz itthon,ahhoz van.... :D Dorina is tiszta gyugyu,nála most esedékes a pötty,de még semmi...ha nem kapta el sem Domi ovijában,sem Domitól,akkor ez a csaj egy vasgyúró.Domi sem kapta el eddig egyik helyen sem,csodálkoztunk is,de most beleesett.Tiszta csoda,ha Dorina most nem kapja el.Egyre jobban lefoglalja magát apróbb játékokkal is,most a pötyi a kedvenc.Olyan türelmesen,szépen játszik vele,csak ámulok.Meg tudjátok,írtam,hogy képtelenség vele közlekedni.Babakocsit már vagy 1 éve nem is használunk,csak sétálunk,gyakoroljuk.Most meg megyünk a zöldségeshez,egyik kezemben a kosár,másikban Dorina keze.Már majdnem ott voltunk,mikor föleszméltem,hogy jééééé,mi kézenfogva sétálunk :D :D :D .Igazi kis missssz,mert nem motorral meg bringával jön le velem,hanem én mackóban,ő meg kistáskával,csatokkal meg gyöngysorommal :D Nagy ribi a csaj!A duma is egyre jobban megy neki.Szétszereltük a kanapét(állandóan rendezkedünk),és kint főztem a kávét a konyhában,ő meg rácsücsült bent.Egyszer így szól a kis saját pöszeségén:nédd ana,de kjasss!Hát,én csak vállból visszaválaszoltam,hogy,aha,ugye milyen klassz?Aztán esett le,hogy mit mondott,meg hogy egyáltalán ő mondta :D A kutyát meg darabokra szedi.Bezárja a szekrénybe,aztán jön csodálkozva,hogy menjek,mert valaki bezárta a kutyust és nyüszít.....mintha magát zárta volna be az a szerencsétlen kutyuli...és Dorina persze adja az ártatlant :D Valamelyik nap Pisti lezuhanyozta a kutyát.Aztán ment éjszakára dolgozni.Dorina meg ahogy elment apa,rögtön rakta be a kádba,és vetkőzött,hogy majd ő pancsizik a Raffival.....már ettől kivoltam.Aztán jött,hogy széket a mosogatóhoz,kutyát a mosogatóba....ha anya nem engedi a kádat,hát próbálja a mosogatóban.De aztán a mosógépbe is betömte.Még jó,hogy nem tudja bekapcsolni,mert programozni kell....

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Sziasztok,

Most csak gyorsba bekukk, hogy elköszönjek.Mi holnaptól elhúzunk egy hétre Velencére :)
Annyira nem is tudtam visszaolvasni, csak nagyvonalakban válaszolok.

Dóri, köszi, igen nekünk is tetszik ilyen röviden.Azért vágtuk le, mert ebben a nagy melegben kényelmesebb neki, meg olyan kis kusdzán nőtt a haja :)

Kriszti,jobbulást nektek.Szuperek a képek amiket küldtél, és a szülinapi küldeményt is köszönjük :)
Dorcsi egy kis házitündér,és gratula a Wc hez is.Mi még nyafizunk mindenért,nem akar se a bilibe se a wc-be.Olyan mint ha félne, sír nyafog ha kell neki.Aztán amikor már nem bírja kiereszti, de megijed és sír!Hát csak ráérez egyszer :roll:

Virág és Narco,sziasztok, üdv itt!Bocsi, de most nem annyira van időm írni, csak pár szó.Nagyon jó helyre jöttetek szuper a kórház, a dokik, szülésznők.Legalább is én még nem csalódtam senkiben, és semmiben itt!
A többiek biztos írnak majd bővebben, nekem mennem kéne most már.Eszti is felébredt, és sütnöm kellene :)

Ha hazajöttünk benne lennénk egy taliban mindenképp.
Kismamák vigyázzatok magatokra, mindenkinek jó babázást, nyaralást, pihenést!
puszi
manóci
 
 


Sziasztok!
Manó,bár csak utólag olvasod majd,de nagyon jó nyaralást,jó időt,sok pihit :D kívánunk!
Dorinánál egyébként ismerkedés szinten ment a Wc.Általában pisi bilibe,és kaki pelusba.Wc-re Pisti nyomta rá már a napokban,mert elég.hogy mikor pelus kerül rá az esti fürdés után,rögtön telenyomja.És szól,hogy csíp,hát persze rögtön levesszük,erre még vagy két pleust újra összekakil.Volt nagy visítás a wc-n ülve,nem is ment magától se kaki,se pisi....Aztán tegnapelőtt kezdte,majd tegnap egészen aktívan,hogy a bilit visszatette a fürdőbe a helyére,és szólt,hogy pisi.Mondtam,menjen.Nálunk ez így megy.Odamegy a bilihez,le a bugyit,rá a bilire,pisi.És mire odaérek a papírral,pont végez.Tegnap viszont hallom,nyílik a wc ajtaja,és csorog a pisi.Látom,Domi kutyázik.Na,az én jányom az????Hát magától föltornázta magát egyetlen mozdulattal a wc-re,és pisilt.Majd leszállt,kérte a papírt,és lehúzta a wc-t.A világ legtermészetesebb módjával becsukta az ajtót,és ment dolgára....Én csak álltam ott,és lestem.Aztán ugyanezt sűrűbben,és utána kakival is.Csak néztem,mert olyan végeláthatatlannak,megoldhatatlannak tűnt,hogy hiszti van a wc-n,és csak bilibe pisil meg pelusba kakil....Na,most elértük egyik napról a másikra,szinte ezek szerint magától,kicsi ráhatással,hogy bili szevasz,és kaka is megoldva.Olyan büszke vagyok rá!!!Már csak az alvásoknál kell gyakorolni,meg sétánál,kocsiban :D
A kocsiban mostanában meseovit hallgatunk:lementem a pincébe,egyszer volt egy kemence,virágéknál ég a világ,mókuska mókuska....És mikor itthon kezdtem énekelni a mókuskát Domival,látom-hallom,Dorina is velünk.De nem csak próbálgatta,hanem rendesen énekelte is velünk.Akkor esett le egy nap alatt másodszorra az állam.Hogy milyen gyorsan halad az idő,milyen gyorsan nőnek föl...Imádom őket!!! :mrgreen:
Megyek,ikeázunk!
Puszi!!!

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Na,kellett nekem elszólnom magam,Dorina is bégetni kezdett.Nála nem kezdődött lázzal,még hőemelkedése sem volt.Lekopogom,félek nála a magas láztól :cry: .És abban is különbözik Domiétól,hogy Dominál lassan,2-3 nap alatt lepték el a pöttyök,Dorinánál viszont ma kezdődött,és már a feje teteje tiszta hólyag,a cunijában is van, a popsiját is szegény piszkálja,úgy sajnálom.Már most lehet látni,sokkal több lesz rajta a pötty.Olvastam is,hogy a családban a 2. lurkón sokkal több pötty van.Hát nálunk ez bejött.Hát,nem fogjátok elhinni,de 2mm-esre vágtam a haját géppel.annyi volt a hólyag szegény buksiján,és olyan izzadékony,szinte már rasztásodik a haja,olyan vékony szálú,hogy most lett itt az ideje.Megerősödik,és legalább szabadon van a kis bőre,nem izzad be a haja alatt.Olyan aranyos,olyan gyönyörű fejformája van,most olyan,mint egy csecsemő,de iszonyatos ravasz,huncut,bestia pofival.Olyan,mint azok a felnőtt csajok,akik divatból kopik,és nagyon jól állnak nekik.Na,az én kis ribim is most ilyen.És újra dögmeleg van.Hát,ez a nyár így telik,utána vele sem mehetünk majd hetekig strandra.De tudjátok,ha most nem lenne bárányhimlő,tuti rossz idő lenne....Nem baj,túlesünk rajta így minél hamarabb,és reméljük Dóri is átvészeli mint Domi,annyival.
Puszi mindenkinek!Mivel kiestek a brazilok,most hajrá Olaszország!!!!!!!!!

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Sziasztok!

Én csak jókat tudok mondani a MÁV-ról, volt sajnos alkalmam kitapasztalni, hogy milyen, mert másfél hétig bent feküdtem a kevés magzatvizem miatt. Háromágyas szobák vannak, de amikor császároztak csak ketten voltunk a szobában. Van minden szobához külön fürdőszoba, és a látogatók nem jöhetnek be, viszont nagy ablakok vannak, ahol meg lehet mutatni a babákat. Nekem ez sokkal szimpatikusabb volt, mint pl. a Rókus, ahol boldog-boldogtalan bemegy a szobákba az újszülöttek és a szoptató anyukák közé.

Engem délben császároztak, 8 órát feküdtem, de már délután odahozták a babát. Első este még külön voltunk (mivel még nem tudtunk mozogni), de reggel hozták és onnantól mindent nekem kellett csinálni vele, éjjel-nappal. A szülésznők baromi rendesek voltak, mindent megmutattak akár többször is zokszó nélkül, ami nekem nagyon fontos volt, mivel még életemben nem fogtam előtte ilyen pici babát.

A szülőszoba nagyon barátságos, bár mivel engem császároztak, ennél többet nem tudok róla nyilatkozni. A műtőnél ott lehetett a férjem is, aki mint egy metróablakból nézhette amint megszületett a lánya, és ő foghatta meg elsőnek.

Szóval én nagyon elégedett vagyok a MÁV-val, ha lesz még egy babánk, biztos ide megyek vissza megint, főleg miután össze tudom hasonlitani a tapasztalataimat barátnőim más kórházi élményeivel.

Orsi kérdezted, hogy mit érdemes újonnan venni. Hát mi elég sok mindent örököltünk a sógornőméktől, de ami nagyon jó dolog, az a babyőr, főleg ha emeletes házban laktok. Aztán a pelenkázó is fontos, ami jó ha olyan, hogy később komódnak lehessen használni. A mellszivó számomra létfontosságú volt, miután rengeteg tejem volt eleinte. Nekem AVENT kézipumpás van, és a kezdeti bénázások után hamar belerázódtam a használatába. A sterilizálóval szintén nagyon sok id
őt tudsz megspórolni. Ezt mondjuk örököltük, AVENT mikrós van, nagyon sokat segit.
Légzésfigyelőnk is van, bár ezzel kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Engem megnyugtat, hogy tudom, hogy minden rendben van Roncsival, bár egyszer beriasztott (szerencsére utólag kiderült, hogy tévesen), igy egy napot az alváscentrumban töltöttünk emiatt kivizsgálásokon.
Igy a nyár kapcsán ami fontos volt még, az a szúnyogriasztó.
Vettünk ultrahangos szúnyogriasztós éjjeli fényt, igy Roncsit nem csipkedik meg a szúnyogok a szobájában, nyugodtan nyitvahagyhatom nála az ablakot (mivel kémiai alapú szúnyogriasztótól elriasztott az orvos).
Igy elsőre ezek jutottak az eszembe, remélem segitettem nektek.

Üdv: Lilla
ren_25_nĂĄdaskay lilla
 
 


Sziasztok!

Nem azért írok, mert bárkit is szeretnék ijesztgetni a szüléssel, orvossal, stb. nem ez a célom, különben nem várnám most a harmadik babámat. Csak a tapasztalataim írnám le (elôzô kettôt a MÁV-ban szültem), hogy mindenki tudja adott esetben nagyon ki kell nyitni az embernek a száját, és az asztalra csapni!
Az elsô lányom 2002-ben született az idôsebb Kelemennél. 100%-os elégedettség. 2003-ban a hugom is nála szült 100% elégedettséggel. 2004-ben ezért bátran néztem elébe, hisz harmadik közös szülésünk (a hugomnál én voltam bent, nem a párja). A szülés megvolt, minden rendben volt, a szülôszobán maradtunk a következô órában megfigyelésre (ahogy mindenki más). Mikor fel akartak vinni az osztályra, akkor kezdett valami szúrni a gáttájékon. Aztán egyre jobban fájt. Nekem óráknak t?ntek a percek. Az orvosom nem volt elérhetô telefonon, és a kórházban sem. Rövid leszek: egy medencei vérömleny alakult ki, amit az ügyeletes orvosnak kellett megoldania, vagyis nem az ismert, fizetett orvosom csinálta a m?tétet, pedig még a szülôszobán voltam. Az ügyeletes a hüvelyemben felejtett egy gézbucit, amit két nap múlva vettem észre, és az akkor ügyeletes orvos vett ki. Kérdéseimre mindig az elôfordul választ kaptam. A slusszpoén az volt, amikor kézhez kaptam a zárójelentésemet, és egy szó sem volt a m?tétemrôl. A férjem akkor már balhézott, már elôbb is megtette volna, csak én mindig leállítottam. Már bánom... Akkor talán nem úgy bántak volna velem, mint egy problémás beteggel... Az orvosnak szánt pénzbôl a nagyobbik lányomnak vettünk babákat, és a szülésznônek adtunk inkább többet, mert emberségbôl csak ô vizsgázott nálunk le. :(
Most a harmadik babánkat várjuk, igyekszem nem gondolni a történtekre, a férjem élte meg ezeket a dolgokat rosszabbul, mert nem is akart hallani még egy babáról, mert azt mondta, hogy nem éri meg egy gyerek sem, ha engem elveszít. Mindenesetre nem a MÁv-ban fogok szülni. Nem azért, mert ezek történtek, én elhiszem, hogy elôfordul, hanem azért a bánásmódért, ahogy kezeltek utána. :cry:
margaréta
 
 


Tapasztalt kismamik, VAn egy ágyas szoba is a kórházban?

Kép
borso18
 
 


Sziasztok lányok!

Most már látható formában is itt vagyok. Történt ugyanis,hogy harmadszülött, legkissebb csemetémnek sikerült úgy kihúzni a klaviatúra zsinórját a gépből,hogy beletört. Gondolhatjátok apa hogy örült nekünk :evil: :wink: Amikor végre lett új billentyűzet az ADSL karbantartása miatt nem volt netünk.Aztán a babanet sem engedett belépni,de most már végre itt vagyok.

Borsó Orsi!
Van egy ágyas szoba,de fizetős és unalmas.Nekem egy barátném élt vele,de nagyon nem jött be neki.Nem volt kivel beszélgetnie,de pihenni sem tudott rendesen,mert a csecsemősök szeretik,ha nyitva az ajtó,akkor viszont zaj van.A falak is vékonyak,és 1-2 baba mindig sirdogál.Inkább költsd Balázskára azt az összeget. :wink:

Margaréta!
Én is három babát szültem a MÁVban (Kelemeneknél) teljesen pozítív élményekkel.Sajnálom,hogy neked nem így sikerült.De kétszer nem történhet velünk uaz, adj még egy esélyt a kórháznak.Annyi mindenben sokkal jobb a többinél.

Kriszti!
Sajnálom a kiscsajt. Most két hét szobafogság iszonyú lehet.Kopi fejéről kérünk képet!!! :roll:
Igen,mi már voltunk nyaralni Kos szigetén. Isteni volt. Majd teszek fel friss képeket a HP albumba.Kár,hogy már vége.El tudtam volna viselni még egy hetet,akár többet is 8)

Manóci!
Köszi a meghívást,ha visszajöttetek megbeszéljük.

:!: Nyári Babanet - találkozó
2006. július 29. 9.00 - 18.00-ig
HELYSZÍN: II. kerület Hárshegyi út 3
A VI. kerület nyári tábora, illetve évközben a
12 karátos gimnázium területe (ha valaki így jobban ismeri).

:?: Ki jön?????

Kép
flocika
 
 


Köszi Flocika!

Azt hiszem megerősítettél elgondolásomban :) Én is így voltam vele, de hezitáltam!
Milyen volt Kos szigetén? Mi is oda készültünk, de aztán hogy így keményedek inkább belföldi pár napos nyaralás lesz! Na de majd jövőre :lol: Rakjál még majd fel képeket!!!!
Én a találkozót szerintem a távolság miatt passzolom :( Sajnos!
Üdv mindenkinek!
Orsi

Kép
borso18
 
 


Hát itt vannak az én bárányhimlős döndvijágaim :D :D :D Domi gyógyultan,Dóri kopikán :D Kép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Kriszti nagyon szépek a gyermekeid.....még pöttyösen is :D
Azok a szemek.......

Kép
borso18
 
 


Sziasztok!

Kriszti!
Dorcsin itt még nem jöttek a pöttyök? A nyaraláson a szúnyogok miatt rajtunk több volt! A kopi feje nagyon helyes!! Hasonlít Andrisra :lol:

Orsi! ha Kosra mentek szúnyogriasztót vigyetek!!!!
Képeket,majd a HP albumba teszem,akkor nem kell kicsínyítgetni. A régebbieket a GIGI- gyerekek címszó alatt találod.

Kép
flocika
 
 


Jaj,ne is mondd,ez még csak az első nap volt.Most a dereka,feje,arca,cunija is tiszta hólyag,és alig érti meg,hogy nem szabad vakarni,épp ezért állandóan mellette vagyok.Ebben a melegben mégjobban szenved szegény :cry:

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Adjál neki fenistil cseppeket. Akkor nem fog neki viszketni

Kép
flocika
 
 


:idea: Csajok!
Ha tudjátok nézzétek ma a Fókuszt. A párom egyik uncsitesója lesz benne akinek a kislánya 470g-al született. Nem elírás,tényleg kevesebb volt mint fél kiló!!Nemrég találkoztam velük személyesen is. Szerencsére minden rendben van vele,de olyan furcsa volt hogy fele mint Andris,de már sokkal többet tud hiszen jóval idősebb.

Kép
flocika
 
 


Huhh én láttam tegnap a beharangozóját, még ngondoltam is h meg kell nézni! Kíváncsi vagyok!

Kép
borso18
 
 


Jaj,tényleg, a dokitól akartam ma megkérdezni,mennyit adjak neki belőle.Múltkor az ügyeletes dokinéni Dominak kissé elszámolta az adagot,még jó,hogy nem először adtam neki,és feltűnt.Utána a saját dokinénink is csodálkozott,és nyugtáztuk,hogy tartottam magam az ösztönömhöz,és igazam lett.A hugomnak egyszer picurka korában túladagoltak így gyógyszert...First-tel fújjuk,attól Dominak is hamar rendbe jött.Mi mára teljesen készek lettünk.Tele lett mindene,de azokkal a csúnya,bordó pöttyökkel,hatalmas hólyagokkal,és csak egyre sokasodnak,nem marad abba.Sír szegény,pedig sosem szokott,annyira tűr mindent,olyan vagány jókedvű.Alig tudom 39-ről levinni a lázát.Reszket olyankor,aztán meg izzad.Most épp csak lement,de 38-nál alább nem megy.Dominál is így volt.Ahhoz képest,hogy csak hőemelkedést mondtak,mindkét gyerkőcnél magas láz lett.

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Sziasztok!

Na,ez az éjjel is eltelt....ügyeleten kezdtük,annyira kicsi volt már Dorina szeme a szeme fölötti hólyagoktól.Akkor mondta a doki,hogy sajna ez ezzel jár.Csillapítottam a lázát,erre pár óra múlva hívogat.Olyan szépen lement a láza,hogy aludt a saját helyén,pedig először magam mellé akartam venni.Pár óra múlva átmentem,hogy hívogat,teljesen éber volt,és 40 fok fölé ment neki.Én úgy megijedtem,hogy az nem igaz....Rögtön 2 kanál panadolt benyomtam neki,a maximumot,és így is csak reggelre vitte le neki.Ott simogattam magam mellett egész éjjel,nem mertem elaludni.Nem gondoltam volna,hogy ilyen durva is tud lenni egy bárányhimlő.Szegény,mutatja a cunikáját,hogy nincs rajta egy ép bőrfelület,és nem érti mi az,csak sírdogál.Az egész testét vakarászná.

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Hali!

Kriszti! Jaj de sajnállak titeket, borzalmas lehet ez a bárányhimlő. Tényleg pláne ebben a melegben, amikor izzad az ember ezerrel! Szegénykém...Küldted a képeket, aztán csak lestem ,hogy miért nyírtad szegénykét kopaszra! Aztán olvastam csak el, hogy milyen beteg.! Kitartás és mielőbbi jobbulást kívánok! ténlyeg! A védőoltást nem akartátok badni nekik? Domi már teljesen meggyógyult? Kitartás!

Néztem én is a fókuszt tegnap! Milyen kis icipici gyerkőc! Nagyon nagy szerencséje van, hogy meg tudták menteni! Ha belegondolok, hogy Blanka 1 hónaposan volt ekkora! De nagyon szép baba és kis eleven is! Tényleg szerencséje volt...

Csajok! Néztétek a foci döntőt? Mit szóltok kedves Zidane megmozdulásához? Én kiakadtam...nem egyszerű...
Hogy viselitek a meleget?
Én hétfőn voltam 16 hetesen és minden okés, fiú lesz! Megmutatta többször is a kukiját :D Sajan császárral kell őt is szülnöm, mert kicsi az idő a két szülés között :? mindegy, a lényeg, hogy egészséges legyen. Így viszont dec. 14-én már elvileg 2 gyerkőcöm lesz :D És karácsonyra itthon lehetünk!
Puszi nektek

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Kép

Kép

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Sziasztok!

Doktorkitti!
Csúcs gyermekeid lehetnek. Nagyon tetszett, amit írtál róla. :lol:
Egyidősek, vagy egymás után jöttek?
Babócáknak pedig gyógyulást!

Manóci!
Köszönöm. Neked pedig jó nyaralást. Persze a kérdések nem fognak elmaradni, de majd emberséges tempóban adagolom őket. Nagyon örülök, hogy jó a kórház. Még 1-2 tipp, és mindent megtudok, aztán átpártolok a nyaralás után. :)

Lilla!
Köszönöm a válaszodat. Nagyon megnyugtattál. Örülök, hogy megtaláltál egy olyan helyet, amit én is keresek.
Szóval akkor egyből odaadták a babát neked ugye? Ennek nagyon örülök, és hogy segítőkészek is.

Margaréta!
Nagyon sajnálom, ami veled történt. Az emberséges bánásmód hiánya sajnos mindenhol előfordul. Látod én azért kajtatok, mert szenvedek egy olyan helyen, ahol figyelembe sem vesznek. Sajnos itt nem a legjobb kórházat kell megtalálnunk, hanem a sok rossz közül a legelviselhetőbbet. Mindenesetre sajnálatos, hogy így bánnak velünk, és eddig jutott Magyarországon az egészségügy, de bízom benne, hogy valamennyire szerencsénk lesz, és minden rendben lesz, illetve jó kezekben leszünk.

Dóri! :lol:
Blanka baba gyönyörű kislány!

Kép
narco
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Kép Kép Kép

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Sziasztok!

Na megnéztem a műsort én is! Annyira édes volt az a kicsi lány.....

Kriszti!
Nagyon édesek a gyermekeid! Remélem Dorcsi javulóban van! Ahogy hallom az egész országot nagyon elkapta most ez a bárányhimlő, itt nálunk is iszonyú sok a megbetegedés!

Dóri!
Mennyi idő telt el? És miért kell akkor császározni? Én néztem a focidöntőt, nagy rajongó vagyok! És én sem értem mi történhetett! Még ha olyat mondtak is neki, akkor is uralkodik magán az embr, nem???? Annyira édes a kislányod.....mi is pont ilyen copfosra vágytunk, de most fiú lesz.....nem mintha ennek nem örülnénk :D Csak annyira lányra készültem, h néha nem tudom mit fogok csinálni egy fiúval :)

Remélem mindenki jól van és bírja a meleget! Én most kicsit le vagyok törve, egyik bnőm vasárnap váratlanul megszülte az ikreit, pedig csak szept10re volt kiírva. A babákat Pestre vitték, ő meg itt van....gondolhatjátok hogy aggódik........Ilyenkor mindig beparázok, h ugye nálunk nem lesz baj stb stb........:(

Kép
borso18
 
 


Sziasztok!

Ígérem,fogok mindenre válaszolni,ha kicsit jobban leszünk,és mindenkinek nagyon szépen köszönjük a jótanácsokat,együttérzéseket :)
Tegnap már beszéltem a László Kórház ügyeletével,mert megint 40fokos láza volt,és alig ment le 39-re 2 óra alatt.Sírt egyfolytában,nem lehetett megnyugtatni.Nekem a hajnali 4-es kelésem után a szemem leragadt,fogyott a türelmem,és így ment reggelig.Mondták a kórházban megnyugtatásul,hogy ez idén így megy sajnos,át kell vészelni a napokat.Mert ez az eddigi legagresszívebb vírus,és skarláttal párosul,innen a magas láz,a csúnya sebek,az egész testet betakaró hólyagok,és az elhúzódó lefolyás.Hát ennyi.Dominál is volt egy ilyen éjszaka,remélem nálunk is csak ennyi volt.Még ma is jönnek ki újabb hólyagok,remélem már lassan tetőzünk,mert ép felület nincs szegényen.Ahogy pisil,szenved,úgy csípi neki.Mit hallottatok arról,hogy jódos fürdető?Gyógyszertárben nem is hallottak ilyenről, a kórházban meg direkt ezt tanácsolták,hogy ez a neve,ezt vegyük,és naponta többször ültessük bele,ázzon(pedig állítólag áznia nem szabad a sebeknek...).Ázzon,mert a kórházban is ezt csinálják,hogy bejusson a fertőtlenítő ezekbe a makacs sebekbe,és akkor fertőtleníti,meg könnyebben leszárítja.A gyógyszertárban meg nem is hallottak róla...

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Szia Doktorkitti!

Én csak olvasó vagyok, de erre reagálnom kell. Én is voltam skarlátos, szörnyű volt, még a körmeim is újra nőttek. Minden nap injekcióztak, magas volt a lázam. Nem szabad a skarláttal mozogi, mert könnyen szívizomgyulladás lehet a szövődménye. WC-re is ölbe vitt anyu. Nekünk akkor azt mondták, áztatni nem volt szabad, engem az anyukám 1-2 hétid csak nedves szivaccsal törölgetett a szükséges helyeken. Anyu csecsemőgondozó, tehát tisztában van a dolgokkal.

Bocsi, hogy beleszóltam, de lehet hogy ez segít.

Szia
Ági
ági 76
 
 


Doktorkitti!
Akkor most skarlátos és bárányhimlős is egyszerre a babóca?
Igazából azt nem értem, hogyha ennyire gáz, akkor miért nem kap zoviraxot. Ez egy vírusellenes szer, ha már csökkentia tüneteket, akkor is jó.
Az áztatás meg lehet próbálni szerintem, mert én is hallottam a bárányhimlősöknéla napi többszöri hidegvizes fürdőzésről.
A jódoos fertőtlenítőt Betadinnak hívják, ezt lehet vízbe oldani, így hígabb fertőtlenítő oldatot kapunk. Igen jó a gyógyszer, bár lehet egy kicsit drága, úgy tudom. Árat sajnos nem találtam hozzá. Igazából az 1 literes oldatot érdemes erre beszerezni. Ha vonakodtok attól, hogy beleüljön, akkor vattával lemosni is lehet.
Egyrészt így a hűtőfürdőzést is eléred (ami mindenféle lázcsillapítás mellé hasznos a babaáknak, hogy na kapjanak lázgörcsöt), másrészt fertőtlenítesz, és picit a viszketést is hűtöd.
A régen kapható cinkes rázó oldat viszont ellenjavallt, mert elősegíti a fertőzéseket, mert nem szerllőzik a seb.

Mielőbbi gyógyulást kívánok. Mert ilyen pici babával tényleg kínszenvedés lehet. Én 10 éves voltam, amikro elkaptam, és 7 napig tartott, de egyáltalán nem volt gáz. Így sajnálom nagyon szegénykét.

N

Kép
narco
 
 


Sziasztok!
Most kicsit tudok írni,mert elaludt,szegénykém ülve a parkettán,az ágyra támaszkodva.Pucéron mászkál,olyan jó,hogy legalább a szobatisztaság meglett eddigre.
Köszönöm szépen a tanácsokat!!!
Azt mondják,ez most bárányhimlő és skarlát együtt,mert a hólyagok okozta sebekbe könnyen betelepszik a skarlát vírusa :cry:
A dokinő is mondta,hogy jódot tehetek a vízbe,van is itthon betadine,csak mondta,van kifejezetten jódos fürdetőnek nevezett akármi a gyógyszertárban,direkt erre.De nem is hallottak ilyenről.Zoviraxot nem mondták,Fenistilt kell neki adnom.Egyik szerint kétszer,másik szerint háromszor egy nap.Saját dokinénink meg szabin még 2 hétig....És olyan borzasztó,mert hiába tusolom,érződik,mennyire büdösek a sebek,és biztos ez is zavarja,pedig sűrűn tusolom,már élvezi,először az is fájt neki.Nézegetem,vasárnap óta már ilyenkor Domival integettünk a pöttyöknek,szegényen meg most is újabb hólyagok vannak,meg látom a sok apró pöttyöt,ami még csak ezután lesz hólyag,pedig azt hittem,lassan abbamaradnak a hólyagok.Csak nyugisabb legyen éjjel.Mert nappal még csak lefoglalom,de éjjel borzalmas.Éjjel olyan meleg volt itt nálunk,hogy szakadt rólam a víz.Hát még róla.Mert este ugyan volt egy kis eső,olyan jó illat lett tőle,imádom az eső illatát,meg kis szellő is lett,de aztán éjjelre olyan meleg lett a lakásban megint.Most it tuti fölébred mindjárt,itt zörögnek alattunk a gépek.Lakótelep első emeletén lakunk,és most szedik föl a betont.Jó időzítés.Majd még írok,és mindenkinek köszi!!!

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Kriszti, te nem kaptad el?? Bnőm a végére megkapta a gyerekektől, holott be volt ellene oltva!!
Vigyázz magatokra!

Kép
borso18
 
 


Én már voltam bárányhimlős,remélem nem kapom el :D

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Kedves Doktorkitti!

Nagyon sajnálom a pici lányodat, hogy minden egyszerre találja meg. Óvodáskoromban én is voltam bárányhimlős, aztán meg skarlátos, de az egészből csak annyira emlékszem, hogy apám hozott egy kazettát, amin ovisok énekeltek meg mondókáztak, és egyfolytában azt hallgattam.

Kitartást és mielőbbi gyógyulást a kislányodnak!

Üdv:

Lilla
ren_25_nĂĄdaskay lilla
 
 


Szia Lilla!
Köszi,aranyos vagy :D ,mi is egész nap videózunk,már kívülről tudom a kazikat:Stuart little kisegér,Bogár élete,Kincses bolygó,Dzsungel könyve,Shrek.Ezek a favoritok,non stop :D
Jelentem,ügyesedünk,nem volt láz éjjel.Számomra olyan furcsa ez,mert nappal még 39 volt neki,éjjelre meg semmi.Most elesett hangulata van megint,de láztalan egyelőre.Csak nyűgös,szerintem ezek már az utolsó hólyagok,most tartunk egy hétnél.A nagy része már bordó,száraz,csak ezek az újak ne jönnének ki.
Gondolkodom rajta,hogy Mogyoródra kimennénk csúszni,21-én,mert ott anyuciknak ingyenes lesz a belépő,ha 14év alatti gyerkőccel mennek.Volt már valaki?Olyan szép,nagy és klassz a kicsik medencéje,tavaly Dorina odavolt érte.Hát most majd valamelyik mama fog rá vigyázni,persze ha már semmi gond nem lesz.De addig van még egy hét.Jönne valaki?

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Na,sehol senki? :D Jó kis vihar van itt nálunk,csak úgy döröd,csattog!!!Nem is bánnám a friss levegőt...
Dóri ma megint belázasodott napközben,igaz,nem magas volt neki,de nem is engedtem,mert egyből beadtam a lázcsillapítót.Nála nagyon nehéz levinni,pedig nagyon ritkán lesz lázas.Annyira leszívta szegényt ez a több napos magas láz,hogy most még a délutáni alvását alukálja.Egyszer fölkelt,de visszabóbiskolt,és alszik újra.Na,majd éjjel kukorékol!Éjjel meg arra kelek,hogy nedves mellettem a takaró,de csak kicsit.Köztünk aludt,mert nem volt láza,és féltem,hátha alattomosan kúszik föl neki éjjel,miközben alszunk.Áttettem a másik oldalamra,hogy majd én alszom a kis izzadt plédjén,ő aludjon csak a szárazon.Merthogy pelus nélkül dőlt ki,meg mi is ketten apával.Reggel olyan büszke voltam rá,hogy nem pisilt be egész éjjel.Ma meg igazítom a plédet az ágyon,hát látom,alatta a matracon akkora pisifolt,mint Mo. térképe.... :D

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Sziasztok!

Doktorkitti én nem voltam még a csúzdaparkban, csak mellette a Hungaroringen, mert a férjemmel nagy F1 fanok vagyunk, de sajnos nem tudok veled tartani, mert a barátainkkal fogjuk ünnepelni Roncsi féléves szülinapját, mert szerdán lesz 6 hónapos. Hihetetlen, mintha most született volna, és már eltelt fél év! Én meg hamarosan mehetek vissza dolgozni, még jó hogy az augusztust rá tudtam húzni a szabira.

Hogy van Dóri? Remélem elmúlt ez a fránya betegség. Szegény nem csodálom, hogy bepisilt, biztos jól lestrapálta ez a nyavalyás kórság.

Üdv:

Lilla
ren_25_nĂĄdaskay lilla
 
 


Sziasztok lányok!

:idea: Ha vki ráér szombaton nézzetek ki ide.Engem főleg a Deichmann érdekel,mert már leárazások vannak. Sőt,ha veszel 2db leárazott cipőt a második csak fél áron van,ha hármat akkor a 3. ingyen. http://www.buy-way.hu/index2-fr.php?lang=hu
Ilyenkor szoktam megvenni a gyerekeknek a benti váltócipőnek való szandálokat.

Látom Krisztikém csak te vagy igazán itt.Sokáig tart még a szobafogság?Hogy van Dorcsi? Megkaptam a képeket rőla, hát nem semmi pötty van rajta... :?
A csúzdaparkot mi is beterveztük,99% ott leszünk,de csak 14-15 óráig mert utánna Szadára van meghívásunk egy husi sütögetős bulira. Jól megéhezünk a strandon és felfalunk mindent :P

:?: Babanetes talira jön vki??

Lilla!
Miért mész vissza ilyen korán dolgozni?Muszály? Az egyik legszebb korszak az 1-3 év között van. Ha anyagilag megtehetitek maradj még vele.Ilyenkor formálódik ki minden szokása és jelleme.Szüksége lesz rád!

Kép
flocika
 
 


Borsó,
az előző oldalon olvastam, hogy kérdeztél az egyágyas szobákról. Én az első 2 nap 3ágyasban voltam, utána kaptam helyet az egyágyasban. Nekem bejött, mert a férjem, és a nagyszülők megfoghatták a babát. Én becsuktam az ajtót, és nem szólt rám egy csecsemős sem. A 3ágyasban nem tudtam magam mellett tartani a babám, mert éjszaka sokat sírt, zavarta a szobatársaimat (akik igaz, nem szóltak érte, de nekem azért kínos volt). Én nem unatkoztam az egyágyasban. Babáztam, ha tehettem aludtam, olvastam, és a férjem sokat lehetett bent.
Na, ez egy másik vélemény volt. :)
potter_76
 
 


Sziasztok!

Flocika! Én nem hiszem, hogy megyek a találkozóra :( De, ha mindenki meggyógyult, akkor most már találkozzunk!!!

Kriszti! Olyan csúnya a bőre most Dórinak, szegény. Küldted a képeket, hát nem lehet vele egyszerű. De most már száradnak le a pöttyök. Pláne ebben a melegben, nem irigyellek titeket. A kutyi viszont szépen megnőtt! Gondolom most az elmúlt hetek alatt, hogy mindenki otthon volt, folyamatos dögönyészének volt kitéve :D Tessék mielőbb meggyógyulni! A csúszdaőark tök jó, én is mennék, de az idei évben kimarad :? egyszer talán eljutok én is..

Nálunk buli volt a hétvégén, papi szülinapja volt, sütés-főzés, jól sikerült, és örülök, hogy nem volt ilyen iszonyú kánikula. Pont kellemes idő volt. Majd teszek fel képeket. Mondta, hogy Blanka énekli a csipcsipcsókát? Tündéri azt énekli: csipcsipcsópa-vakvavaúa hesheshes. Megzabálom!
Jók legyetek!

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Sziasztok!

Köszi Potter :) Már jól össze is vagyok zavarodva :) Apa is a külön szobát akarja, h be tudjon hozzám jönni, és végülis voltam én már egyedül, Angliában is egyágyas szobában feküdtem tavaly.....nem unatkoztam......És igen, én is attól félek h zavarom, zavarnak majd....Meg tuti jönnek a látogatók is......hjaj...majd meglátjuk....Mennyi volt amúgy??

Dóri, te hogy bírod ezeket a frontokat?? Én úgy keményedek hogy csak na......A pénteki vihar előtt meg úgy szédültem mint még soha...... Hogy miket ki nem hoz a terhesség......

Bégetők hogy vagytok??? remélhetőleg már jobban......És a nyár többi része jobban telik majd......

Na puszilok mindenkit! Orsi

Kép
borso18
 
 


Sziasztok!

Orsi, én egy sima háromágyasban feküdtem még egy lánnyal, akit előttem császároztak, de egyáltalán nem volt gáz. Jól eldumáltunk, kezdő kismamák révén biztogattuk egymást, hogy mit hogyan, meg vigyáztunk egymás babájára, amig valamelyikünk használta a fürdőt.

A másik mamától egyszer éjszaka elvitték pár órára a babát, mikor nagyon sirt, de csak azért hogy tudjon egy kicsit aludni.

Szóval engem nem zavart, hogy nem egyedül vagyok, mert legalább volt kivel megbeszélni a teendőket. De hát különbözőek vagyunk, ez az én tapasztalatom.

Flocika kérdezted, hogy miért megyek vissza. Mert muszáj, mert jelenleg én tartom el a családot, mert a férjem éppen állás nélkül van. Nem örülök neki, de alapvetően szeretem a munkám, visszavárnak, és hát fél évig tartják a helyemet, úgyhogy szeptembertől indul a meló. Roncsi meg úgy néz ki, hogy még egy darabig ittthon lesz a papájával, meg van egy Néni, tipikus nagyiféle, aki vigyázni fog rá, ha egyikünk sem lesz itthon. Kicsit parázok hogy fogja viselni, de szerencsére egyelőre barátkozós kislány. Mondjuk hozzá van szoktatva, hogy mindig jön valaki hozzánk, vagy mindig megyünk valahová, úgyhogy rendszeresen lát maga körül idegen arcokat. Úgyhogy ezért megyek vissza.

Üdv:

Lilla
ren_25_nĂĄdaskay lilla
 
 


Sziasztok!

Orsi, én egy sima háromágyasban feküdtem még egy lánnyal, akit előttem császároztak, de egyáltalán nem volt gáz. Jól eldumáltunk, kezdő kismamák révén biztogattuk egymást, hogy mit hogyan, meg vigyáztunk egymás babájára, amig valamelyikünk használta a fürdőt.

A másik mamától egyszer éjszaka elvitték pár órára a babát, mikor nagyon sirt, de csak azért hogy tudjon egy kicsit aludni.

Szóval engem nem zavart, hogy nem egyedül vagyok, mert legalább volt kivel megbeszélni a teendőket. De hát különbözőek vagyunk, ez az én tapasztalatom.

Flocika kérdezted, hogy miért megyek vissza. Mert muszáj, mert jelenleg én tartom el a családot, mert a férjem éppen állás nélkül van. Nem örülök neki, de alapvetően szeretem a munkám, visszavárnak, és hát fél évig tartják a helyemet, úgyhogy szeptembertől indul a meló. Roncsi meg úgy néz ki, hogy még egy darabig ittthon lesz a papájával, meg van egy Néni, tipikus nagyiféle, aki vigyázni fog rá, ha egyikünk sem lesz itthon. Kicsit parázok hogy fogja viselni, de szerencsére egyelőre barátkozós kislány. Mondjuk hozzá van szoktatva, hogy mindig jön valaki hozzánk, vagy mindig megyünk valahová, úgyhogy rendszeresen lát maga körül idegen arcokat. Úgyhogy ezért megyek vissza.

Üdv:

Lilla
ren_25_nĂĄdaskay lilla
 
 


Sziasztok!

Orsi, én egy sima háromágyasban feküdtem még egy lánnyal, akit előttem császároztak, de egyáltalán nem volt gáz. Jól eldumáltunk, kezdő kismamák révén biztogattuk egymást, hogy mit hogyan, meg vigyáztunk egymás babájára, amig valamelyikünk használta a fürdőt.

A másik mamától egyszer éjszaka elvitték pár órára a babát, mikor nagyon sirt, de csak azért hogy tudjon egy kicsit aludni.

Szóval engem nem zavart, hogy nem egyedül vagyok, mert legalább volt kivel megbeszélni a teendőket. De hát különbözőek vagyunk, ez az én tapasztalatom.

Flocika kérdezted, hogy miért megyek vissza. Mert muszáj, mert jelenleg én tartom el a családot, mert a férjem éppen állás nélkül van. Nem örülök neki, de alapvetően szeretem a munkám, visszavárnak, és hát fél évig tartják a helyemet, úgyhogy szeptembertől indul a meló. Roncsi meg úgy néz ki, hogy még egy darabig ittthon lesz a papájával, meg van egy Néni, tipikus nagyiféle, aki vigyázni fog rá, ha egyikünk sem lesz itthon. Kicsit parázok hogy fogja viselni, de szerencsére egyelőre barátkozós kislány. Mondjuk hozzá van szoktatva, hogy mindig jön valaki hozzánk, vagy mindig megyünk valahová, úgyhogy rendszeresen lát maga körül idegen arcokat. Úgyhogy ezért megyek vissza.

Üdv:

Lilla
ren_25_nĂĄdaskay lilla
 
 


Sziasztok!
Vacakol a netem,meg lakás-átrendezés van,meg már elegem :D
Dominál már nyoma sincs, a karján kapirgált el csak egyet,de mivel a belső részén van,az nem is látszik majd.
Dorináról most kezdenek leesni a sebek,vele nehezebb,mert vakarászná magát,idegesíti,meg viszket,ahogy szárad,gyógyul.Akkora sebek vannak a fején,egyforintos nagyságú.Az nem tudom hogy fog leesni magától,nyomtalanul.Meg nyűgösek mindketten,hogy nem mehetünk strandra,játszótérre.Doktornéni eltiltott minket mindentől,még Domit is óvja a strandtól,mert legyengült az immunrendszere,és könnyebben bekap a vízzel vagy a homokkal egy vírust,és rosszabb lesz.
Annyira nyűgösek,egész nap csak a rosszalkodás,a hiszti, a visítás,főleg Dorinától,és már a megbolondulás határán vagyok.Abba is hagyom,mert itt ordít a fülembe,nagyon nyafka lett.Olyan,mint egy óriásbébi ezzel a kis kopi fejével meg a hatalmas ordításával :D

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Kriszti!
Kitartás!!!!

Kép
flocika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?