Új privát üzeneted érkezett!

Én ismerem bár régen jártam hozzá nagyon kedves volt.
Eddig még nem hallottam rosszat róla ,keresd fel nyugodtan ,ha pedig már felkerestad sok sikert hozzá.
Én csak a lombik program idelyén jártam hozzá utána pedig a Panka dr hoz most a megyeibe járok talán ott kicsit jobbak a körülmények szia Detty :)
t.detty
 
 


Szia mikor elolvastam az írásod úgy gondoltam rögtön irnom kell neked A mi problémánk hasonló volt.Sajnos én nem voltam elég erőszakos a körzeti orvossal hogy utalja be a Fannykát egy vizsgálatra melyben meglehetne állapítani hogy allergiás -e a tejre.Mikor a súlya nem gyarapodott és szegényke pocakja egyre többet fájt, ráadásul szinte mindennapossá váltak a hasmenések elegem lett és megmontam a doktornőnek hogy nem vagyok hajlandó tovább várni,adjon egy beutalót kivizsgálásra .Ezek után már nem volt semmi gond, hiszen a vizsgálat eggyértelmüvé tette hogy laktóz érzékeny.Ez után a szigoru diétával szinte egycsapásra megváltozott minden Fannika 2-héten belül szépen egyre többet evett és 2 és fél hónapon bellül hízott másfél kilót.Szinte mindent megeszik persze gyógytápszert kap AL-11o et. Azt javaslom ha csak gyanakszol hogy allergiás feltétlen nézesd meg fontos a baba érdekében .Sok sikert Detty
t.detty
 
 


Sziasztok!

Peti jól van, köszönjük a kérdést! :)

Remélem a többi "balesetes" baba is már rendben van és nem viselte meg őket a kisebb-nagyobb esés!

Kép Kép

Íme, ennyire jól van, hogy még a kakaós csigát is felkínált ma a fényképezőgépnek, ami persze nem ette el előle :lol:

Viki & Peti
viki27
Pécs
 
 

 
 

Sziasztok!

Hódocskáról még semmi hir? Remélem jól van!

Jevi!
Szomorú, ami Veled történt, de szerintem gyere nyugodtan közénk, Neked is jobb lesz, ha kipanaszkodhatod itt Magadat, nem?

Mi ma vagyunk 3 hónaposak, és képzeljétek el, a mai oltást az én kis Hősöm észre sem vette! :) Egyébként 6170g-nál tartunk, úgyhogy hizunk is rendesen!!! :)
Pár kép Márkról:

Kép Komoly vagyok...

Kép Nevetek

Kép Buborékot fújok

Szép napot mindenkinek!

Ildikó
Vendég
 


Sziasztok!
Holdviola!
Nagyon aranyos baba Márk :) Azok a csodaszép kék szemek....
Marcsy
marcsy
 
 


Sziasztok!

Viki!

Örülök hogy Petinek végül nem esett nagyobb baja. Lehet a kettő fogacskáról közeli fényképet kérni? :)
Nem "megszidni" akartalak, hogy miért nem jössz :), hanem egyszerűen nem szeretném hogyha egy-két ember huzamosabb távol léte miatt behalna a fórum.
:oops: :D

Marcsy!

Nálad a gyerkőcök hogy vannak? Hisztike visszatért már Krisztikévé? :D

Holdviola!

De jó hogy jöttél! Nagyon aranyos a kis lukód! :D Engem a pufi kezecskéi fogtak leginkább meg... olyan édes a babaháj. :)


Hódocskáról:

A tegnap esti legutolsó infok szerint nincs meg a gyerkőc. Egyenlőre úgy tűnik nagyon jól érzi magát az anyukájával, hiába gondolja az egész család hogy jobb lenne ha már kint lenne. :) A faros fekvés mellett aggodalomra ad az is okot, hogy a vizsgálatokon mindig elég magas a bébi vérnyomása, de egyenlőre az orvosok nem látják akutnak a helyzetet. Ma elvileg megvizsgálja a cseredoki, aztán utána kitudja mi lesz. Szegény anyucit a folytonos mocorgással, rugdalózással (és persze főleg éjjel!) ronálja a gyerkőc, de azért jól elvannak még együtt. :) Sztem neki sokkal sokkal rosszabb a családjuk türelmetlensége, folyton hívogatják hogy meg van-e már a kicsi. Mintha ő tehetne róla hogy nincs még... nah mindegy. :x :D
Jah és hogy nehogy lemaradjon az eseményekről, az utolsó hozzászólásáig visszamenőleg kinyomtattam neki a hozzászólásokat. Legalább olvasni tudjon minket, ha már írni nem tud. Egyébként mindenkit üdvözöl és kéri hogy szorítsatok érte, hogy minél előbb találkozzon a Picikéjével. :D
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Holdviola!

Jó, hogy írtál, és tettél fel fotót Márkról, nagyon tündéri kis Manó! :)

Monee!
csak neked egy bal alsó :!: A kép nem túl jó de a fog látszik:
Kép A felsőt lehetetlen lefotózni, de azért próbálkozok még, hátha.

Viki&Peti
viki27
Pécs
 
 


Monee!
Krisztike már csak nagyon ritkán hisztike :D Egész jól elvan már, nagyon sokat nevet, de azért vannak hisztis napjai. A többiek jól vannak, bár a Dávid kezelhetetlen lett. Annyira hisztis, a földhöz csapja magát, ha valami nem úgy van ahogy Ő akarja. Ilyenkor egy pohár hideg vízzel észheztérítem és kész :oops: Szerintem féltékeny lehet, bár vele is van foglalkozva.
Ma voltam a ct-n :( Az eddigi eredményeim amennyire én kivettem egész jók, vagyis az a baj, amiért oda küldtek nem található az agyban, valami más eltérés igen, de az majd kiderül mekkora baj. Nagyon féltem ettől a vizsgálattól, tudtam, hogy nem fáj, de mégis, bezárva abba a "csőkoporsóba"....a végefelé kaptam egy szurit, na az eléggé fájt, olyan módon adta be az a doki, mintha nem is embernek adta volna be.
Na, megyek pihizek egy kicsit, Hódocskának megy nagyon nagyon szorítok!!!!!!!
Marcsy
marcsy
 
 


Viki!

Köszi a képet. :) Sztem hamarosan tanítsd meg vicsorítani, akkor lesz a legédibb. :D

Marcsy!

Nagyon kislány koromban egyszer nekem is menni kellett CT-re. Bennem is az a cső, a mozdulatlanul fekvés és a fájós szuri a végén maradt meg.
Nem vagyok nagyon képben hogy mi gond van Veled pontosan, megkérnélek ha nem gond Neked hogy írd le röviden. 8)

Nekem a taknyom ráhúzódott a fülemre, plusz a hétvégi verseny hangzavara is rátett egy lapáttal, ezért tegnap a fülészeten kötöttem ki. Nagyon régen nem jártam ilyen helyen, uh. még élveztem is a vizsgálatokat. :) Kiderült, hogy nem lettem süket, csak a megfázás megtámadta a fülem. :D Kaptam gyógyszert, remélem ez is hamarosan elmúlik. :)
A legmegdöbbentőbb mégis a mai patikában való gyógyszer kiváltás volt. Egy fiolányi több dologból kevert orrcsepp (amit pár napig lehet használni mert megromlik) több mint 1500 forint lett volna. :shock: Mondtam a patikusoknak, hogy köszi, de akkor had fájjon :) ennyit nem is tudok és nem is akarok kifizetni. :x Szerencsére fele adagban ki tudtunk egyezni, de így is nagyon sokallom a dolgot. :?

Úgy tűnik hogy hétvégén is (szombaton mindenképp) dolgoznom kell. Szerencsére ezt lehet otthon is, de annyira nem dob fel a dolog. Lehet hogy holnap csak délután jutunk le a házba. :?
Feladtuk a dolgot hogy magunk kiglettelünk, ma megnézi a festő és mond egy árat hogy mennyi sokért tudná megcsinálni. Készítem előre a lelkem. :D

Na szijasztok!
Monee
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Monee!
Testszerte tejeskávé foltok és fibromák vannak. Olyan kis "pattanás"szerű kinövések, amik néha nőnek egy kicsit, vagy terjednek. Azt nézték most meg, hogy az agyon nincs-e, mert ha van és az is nőne, ki kellett volna vágni. A doki annyit mondott, hogy ez jóindulatú daganatként jelentkezik, ha ki kell vágni nem fog visszanőni. Ezt a "betegséget" édesapámtól örököltem sajnos. A gyerkek 50%, hogy öröklik. Majd ha nagyobbak lesznek őket is ajánlatos elvinni egy ct-re.:( Annyit még hozzátett a doki, hogy ezzel a betegséggel ha időben észreveszik sokáig el lehet élni, csak ha nem is találnak semmit, ajánlatos időközönként ellenőrizni. Én nem tudom hogy fogom kibírni mégegyszer a ct-t, ez is nagyon rossz volt.
Ma ilyent az agyon nem találtak, viszont valami mást igen.
"Jobb oldalon fronto-basalisan érfejlődési anomália. " ez van pontosan ráírva a papírra. Meg még sok más latin szó, amit sajnos nem értek. Ezeket a kinövéseket a bőrgyógyászaton kivágnák, de egy ilyen kinövés egy nap kórház, ha az összeset ki akarnám vágatni, nagyon sokáig kéne kórházba járnom. Úgy döntöttem, majd talán jövő nyáron a nagyobbakat kiszedetem, ha ezek sem nőnének vissza.
Nagyon féltem a vizsgálattól, főleg az eredménytől, de most, hogy nem találtak semmi fibromát egy kicsit nyugodt vagyok, de majd ha beszéltem már a Janszky dokival akkor leszek teljesen nyugis.
Marcsy
marcsy
 
 


Sziasztok!

Marcsy!
Jobbulást, vagyis remélem nincs komoly baj!

Monee!
Vicsorítás :lol: :lol: :lol:
Kép
Kép Kép

Mindenkinek jó hétvégét!!!

Viki & Peti
viki27
Pécs
 
 


Marcsy!Örülök, hogy nincs komoly baj!

Monee!Jobbulást.Tényleg jó kis gyógyszerárak vannak!

Képzeljétek, Anna ma átfordult a hátáról a hasára.És aztán kétszer megismételte még, hogy el ne felejtse. :lol: :lol: :lol:

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


Monee!

Jobbulást kívánok, remélem hamar meggyógyulsz!
Gyógyszerárak :( :( :(

Viki & Peti
viki27
Pécs
 
 


Monee!

Sikerült, csellel ugyan, de sikerült a bal felsőt is lefotózni!!!! Ügyi a férjem mi??? :lol:

Kép Kép

MOst, hogy végre ide tudtam ülni, nincs itt senki! Hát ez az én formám!

Viki &Peti
viki27
Pécs
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Peti ma már 5.10-kor fent volt :!: (pedig általában 5.20-ig is szokott aludni :lol: ) Na mindegy!

Kellemes hétvégét, meg jó pihit, strandolást meg stb. mindenkinek! Mi megyünk le anyuékhoz Harkányba, Peti kicsit pancsizik majd az udvarban, meg talán egy kicsit mi is le tudunk ülni, amíg a mama-papa babázik!

Viki & Peti
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Senki nincs itt hétvégén???

Na akkor teszek fel egy-két Peti-pancsi mai fotót, jó???

Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Viki!

Én jó szokás szerint itt vagyok, köszönöm a képeket! Télleg ügyik voltatok hogy le tudtátok fényképezni a fogacskákat. :lol:
A második képen olyan Peti mint egy egy fogú tengeri medve, aki már száz éve rumot piál. :D Nagyon aranyos!

Hódocska:

Holnap újra oxitocin terhelés hátha úgy dönt a babóca hogy kibújik. :) Kezd Timi kinyílani úgy tűnik. Mellesleg még mindig türelmetlenül várják a csodát. :)

Nekem úgy tűnik két hónap normalitás után ismét nem akarik megjönni a mensim. :shock: Ha lehetne enlkül gyereket szülni, akkor szívesen lemondanék az ezzel járó maceráról. :D Bár asszem kár ezen gondolkozni, mert még minimum 20 évem van... :lol:

Jóccakát mindenkinek!
Monee
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Hogy telt a hétvégétek?

Mi megtartottuk a májusi szülinapokat a Párom családjával és EGÉSZ HÉTVÉGÉN PIHIZTÜNK. :D Annyira jóóó volt! :lol: Nem is tudom mikor volt utoljára ilyen, hogy csak a házimunkával kellett foglalkoznom és nem a festék levakarásával. :)

Hódocska:

Szegénykém tegnap megint kapott oxitocint, de csak nem akarik az a bébi reagálni rá. Kezd kicsit depis is lenni, hogy miért nem szeretne a babája találkozni már vele. :( Jó hír viszont, hogy azt mondták az orvosok hogy a hét végén már nem lesz így, addig így vagy úgy, de meg fog születni a babuci. Ehhez legalább már lehet viszonyítani, nemcsak a bizonytalan van. :D

Monee
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!
Monee!
A hétvége pihizéssel telt :) Na meg persze a főzés....Egyszerűen nem tudok annyit főzni, hogy elég legyen. A Domcsi meg a Dávid annyit eszik mostanában...ez persze nem baj, de egyik napról a másikra változott ez így meg. Eddig könyörögni kellett, hogy egyenek már valamit, most meg. A Domcsi 2,5 szelet rántott husi után egy órával később jön, hogy mikor eszünk már????
Hódocskának továbbra is szorítunk :) A férjem már úgy jön haza a munkából, hogy mindig megkérdezi vajon megszült már??? :D
Marcsy
marcsy
 
 


Kép
Holnap varratszedés Csengének, gondoljatok ránk!
Éva
tuncimami
 
 


Sziasztok!

Mi is túl vagyunk az elmúlt héten és hétvégén. Nálunk nyaralt a nővérem nagyobbik fia, aki 15 éves, így megtapasztalhattam, hogy milyen kétgyerekes anyukának lenni. Hát ekkora korkülönbséggel nem is olyan nehéz, bár egy kamasznak azért vannak dolgai. A Mátéval most éppen nem tudom mi van, a kedélyállapota nagyon jó, összevissza forog, hátátról a hasára és vissza, és próbál előre, hátra kúszni. Nagyon édes, amikor begurul, mert nem arra sikerül neki kúszni, amerre szeretne. Állandóan mozog, nem is tudom, honnét van ennyi energiája. Enni viszont továbbra sem nagyon akar mindig, bár mostmár kezdem kitapasztalni az ő biológiai óráját, mert délelőtt nagyon nyögvenyelősen eszik, ilyenkor mindig adok inkább neki gyümölcsöt, mert azt mindig szívesen megeszi és délután kezd inkább tápszert enni. Most ráadásul azt kezdte el, hogy este 11 és éjfél között is kér enni egyszer, pedig már leszoktunk erről egyszer, de sehogy nem lehet megnyugtatni. Igaz, utána csak reggel hét és nyolc között eszik újra. Sajnos azonban nem eddig alszik, mert nála már reggel 5 körül ébresztő van és kezdi rugdalni a kiságyat és a szomszéddal határos falat. Biztos örül a szomszéd lépcsőházi szomszédunk... :)
Szerdán megyünk a dokinénihez súlymérésre és kontrollra, remélem mostmár minden rendben lesz azért vele, hogy nem mindig eszi meg a papíron előírt adagot.
Szerintetek egy 5 hónapos gyereknek meg kellene enni 200 gr pépet? Ennyi lesz az egy adag, ha megcsinálom neki a szójapépből, de ez szerintem rengeteg. Lehet, hogy még nekem is elég lenne. Gyümölcspépből, főzelékből is annyit kellene ennie vajon, mint a tápszerből? Nekem annyira úgy tűnik, hogy a pépesből annyira sok az előírt adag.


Hódocskának továbbra is szorítunk, én teljesen megértem őt, mert én 6 nappal hordtam túl a Mátét és én is hiába kaptam oxitocynt, hiába csináltak állandóan nst-t, uh-t, figyelgették mi történik vele, ő úgy döntött, hogy megvárja a doktorbácsinkat, mert nálunk akkor ment egy külföldi konferenciára 1 hétre. Tényleg visszaért az orvos, az első munkanapján pedig a Máté magától kibújt. Nálam is már a következő nap megindították volna a szülést, általában ez hatásos a babáknál, mert a kitűzött nap előtt egy csomóan kibújnak maguktól.

Éva!

Nagyon helyesek vagytok! Gondolunk Rátok holnap, reméljük hamar túl lesztek azon a varratszedésen.

Üdv Mindenkinek

Netty
netty11
 
 


Netty!
Mi is 24.-én leszünk 5 hónaposak és a szójapép felét jó ha megeszi Krisztike. Én mostanában úgy szoktam neki csinálni, hogy egy egész barackot turmixolok bele neki és fél adag szójapépet számolok. A tápszerből a doki néni szerint 180-at kéne neki már enni, de mi még csak a 150-nél tartunk és mi is eszünk éjjel.
Én azt mondom, nem baj az, ha a baba még éjjel is eszik, ha éhes enni kell neki. Ilyen melegbe úgysem úgy esznek nappal, akkor meg éjjel be kell pótolni :) Mi van úgy, hogy éjjel még 2szer is eszünk. Egyébként tényleg sok az előírt adag a szójapépből, nem értem miért így csinálják.
Marcsy
marcsy
 
 


Lányok,
a tépszeres dolgokkal nem vagyok képben, viszont az ún. előírt adagokkal igen. A lányom soha, de soha nem ette meg annak idején az "előírt" adagot, sőt sosem mertem a dokinak mondani, hogy mennyit szopik, mert tuti folyadékhiányosnak kiáltották volna ki, pedig kutya baja nem volt. Háromévesen is a testsúlykilóra számolt folyadékmennyiségnek kb. a feléből elkaristol. A fiam 13,5 hónapos, és most eszik meg kb. egy-egy bébiételnyi kaját reggel, délben, este. Igaz, szopik még, és sokszor, viszont többnyire csak pár kortyot. Inni, ha nagyon meleg van, akkor kb. 3dl vizet iszik, de ez már rém soknak számít. Igen, mióta nagy a meleg, azóta éjjel is kel megint, és cicit kér. Eszembe sem jut, hogy ezt megvonjam tőle, legalábbis egyelőre. Hiszen ha belegondolok, én legalább háromszor felkelek inni, és nagyon szenvednék, ha valaki azt mondaná, hogy éjjel aludjak, és ne igyak. Ha nekem szabad, neki miért ne?
Néztem, minden pépen van előírt adag (tejpép nálunk is van azért, müzlipép is), de szerintem csak az arányokra érdemes vonatkozatni, mármint hogy abban az arányban érdemes számolni, egyébként úgyis mindenki annyit eszik, amennyit akar. Mi van, ha egy nagy zabás kölöknek nem elég az előírt adag? Őt akkor éheztessük?
Bár igaz, nagyobb bébinél az arányok is mozognak már, mert az embernek ki kell tapasztalnia, hogy a gyerek milyen sűrűségben szereti; az enyémek pl. mindketten a betont preferálják :)
Netty,
nyugi, nagyon gyakori, hogy nyáron újra kelnek, meg többször kelnek, elvégre melegben mi sem alszunk olyan jól, meg szomjas is lehet, meg amit Marcsy is írt, hogy éjjel pótolja, amit nappal nem evett meg. Majd ősszel abbahagyja, vagy ha nem, lehet újra próbálkozni mindenfélével. Nyáron amúgy a legtöbb baba és kisgyerek rosszabbul eszik, de hát mi, felnőttek is legszívesebben csak innánk, ha nagy a hőség, nem?

Éva,
mi újság? Hogy tűrte Csenge a varraszedést?
Van kedved pár megnyugtató dolgot írni ide a tapasztalataidból? Nekem nincs annyi :)

Kitartás,
üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok!

Igazából én azért parázok, mert amikor kijöttünk a kórházból, akkor a Máté 170-t evett 3 óránként a tápszerből kb. 1 hétig. Most 3-4 napja minden evésnél csak 110-120-t eszik napközben, mellette viszont elkezdtük enni a gyümölcsöt és a szójapépet, amikből 80-120 grammig eszik meg. Igaz, hogy éjszaka tényleg eszik tápszert kétszer, akkor normálisan 170-200 ml-t. Nagyon félek a kórházi események után, hogy kiszárad, mert rettenetes volt végignézni a kínlódását az infúziós kanüllel a kezében. Tudom, az sem jó, ha tukmálom a kaját, de nekem nagyon furcsa, hogy sem enni, sem inni nem akar az utóbbi napokban és nagyon nyűgös is időnként. Ráfogtam a melegre, a frontra meg mindenre egy ideig a rossz dolgokat, de most tényleg nem tudom. Az is lehet, hogy tényleg rémeket látok és minden nyikkanáskor betegséget gondolok. Holnap kiderül, hogy mi van a Mátéval, mert megyünk tanácsadásra, kíváncsi vagyok hízott -e az elmúlt két hétben.
Amíg szoptattam, szerintem ő sem ette-itta meg a testsúly szerinti folyadék mennyiséget, de akkor nem méregettem mennyit eszik, mert tényleg nagyon jó kedélyű volt. Most sokkal rosszabb látni, hogy a cumisüvegben marad a táp harmada, negyede. Gondolom azért, ha elkezdene kiszáradni, akkor nem pörögne, forogna és kalimpálózna rengeteget, hanem aludna. Azt hiszem a Máté betegségét nekem hosszabb ideig tart kihevernem, mint neki.

üdv
Netty
netty11
 
 


Sziasztok!

Nálunk meg éppen fordítva volt. Nagyon zabás a kislány :D Szóval miután a beszoktatás után elértük az előírt mennyiséget mondjuk tejpépből, hamarosan érzékeltem, hogy tovább kell emelnem az adagot. Tehát mindig kb 25%-kal evett/eszik többet, mint az előírt. Most 15 hós és 4,5dl lecsúszik neki ebédre (mondjuk már nem tudom neki mennyi lehet az előírt. A lényeg az, hogy szerintem azok az előírt adagok az átlagot mutatják és nem gond az, ha valaki csak kevesebbet vagy többet eszik. A szegedi védőnőm erre azt mondta, hogy amíg vidám és nem fogy, addig nincs miért aggódni egyik eseben sem.

Gira
Vendég
 


Sziasztok!

Petinek áttört a 3. és negyedik foga is, így a bal alsó és a bal felső után lesz neki jobb felső és jobb alsó is :lol: :lol: :lol:

Tök jó, 18-án megyünk tanácsadásra, a múltkor (asszem 6 hete voltunk) még egy darab foga nem volt, most meg kint lesz neki mind a négy!!! Talán nem fog már szenvedni velük tovább! :)

Netty, Marcsy!
Tápszerben én sem vagyok otthon egyáltalán (szerencsére), így fogalmam sincs mennyit kéne ennie egy babának, pláne ebben a dög melegben!

Peti még mindig szopik, még napközben is, de más kajákat nemigen akar elfogani, csak a banánt reggel, meg esetleg este a tejpépet, de azt sem mindig! Viszont megiszik napi 2,5 dl vizet, meg 2,5 dl teát. Rendesen kakil, meg pisil is! Igaz, ő már majdnem 10 hónapos! De egyetértek Girával, hogy amíg a baba vidám, mozgékony és nem fogy, addig nincs baj, eszik amennyit eszik! :oops:

Gira!
Hogy bírod ezt a nagy meleget a nagy pocival??? Ráadásul egy kis Örökmozgó mellett?

Éva!
Nagyon helyesek vagytok a képen, remélem minden rendben ment a varratszedésen és Csenge már jobban van!

Hódocska!!!

Továbbra is megy a drukk, mostmár lassan csak kibújik az az édes Kisbaba!!!

További szép napot mindenkinek!

Viki & Peti
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Dejó hogy ennyien itt vagyunk! :D:D

Hódocskáról:

Éjjel elment a nyákdugó jönnek-mennek a fájások, de mindig elmúlnak. Talán a POSÉ (lehet nem így kell leírni) segít, ma délután megint kapni fog. REMÉLEM LESZ BABUCI MÉG MA! :D:D:D


Írok ha van valami info!

Pussz,
Monee
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!
Igaz, ugyan, hogy egyszer elköszöntem, mert úgy gondoltam nem illek ennyi boldog ember közé, de a világvége hangulatom elmúlt, és azóta is rendszeresen olvastalak benneteket. Mert ide jönni egyszerűen jó és kész! :)

Kicsit magunkról: Violka szépen fejlődik, már 17 hónapos komoly kis hölgy. Rettenetesen öntudatos, egyre önállóbb, és sokat fejlődött a szókincse is. Ált. a szavak elejét, vagy végét ismétli utánunk, gondolom, ez másoknál is jellemző. Pl.: a labda="da", a homok="hom", a hinta="hin", de néha félreért valamit, így lett a pillangóból "bia".
Hát, az étvágya neki sem a legjobb, mondjuk nem is volt soha nagyétkű, mi sem ettük meg az előírt adagot sosem, erről már korábban is írtam. Visszaszokott ő is a tejre, nagyon sokat iszik, nappal is kér, amikor altatom, és éjjel is felkel ált.ban tejért. Nem tudom, mikor szokik le róla, mert ilyenkor kizárólag cumisüvegből fogadja el, pedig gyönyörűen iszik pohárból egyedül, enni is már teljesen egyedül eszik kanállal. De egyelőre hagyom, ez az egy momentum emlékeztet már csak a csecsemőkorára :)

Férjemmel megtaláltuk a normális hangnemet, már nincs bennem düh sem, tulajdonképpen, ahogy Monee írta, mindig kettőn áll a dolog, nekem is végig kellett gondolnom, hol hibáztam, mert egy szerető kapcsolatból nem lép ki az ember csak úgy! Szóval sokat beszélgettünk meg beszélgetünk is folyamatosan, talán még a házasságunk is menthető, de ez még bizonytalan.
Amit még nehéz feldolgoznom, az a második babó elvesztése, egyértelműen a stressz miatt vetélhettem el, azt mondják, a végén már felkelni sem bírtam, annyira hánytam és öklendeztem egész nap. Szomorú ezt kimondani, de sajnos túl korán jött, a kapcsolatunk még nem "bírta" el. Hát, most már tudom, hogy ilyen is van, de szörnyű, hogy az ember UTÓLAG mindig okosabb!!!

Ennyit magunkról, mindenkinek szép délutánt, és Hódocskának pedig a nagy drukk!!!
Üdv: Évi
jevi26
 
 


Két kép a kislányomról:

Kép

Kép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Jevi!

Szorítunk nektek,hogy minden rendbejöjjön! :lol:

Tuncimami!
Jól van Csenge?

Nálunk a múlt hét szülinapokkal telt, mindkét gyerkőc ünnepelt!Pár képet mutizok:
Kép

Kép
Kép
Sziasztok
diadora
 
 


Sziasztok!

Jevi, Diadora!

Szuperek a fotók!

Hódocskának szorítok tovább, hátha még szüksége van rá!

Viki & Peti
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Viki!

Szoríts neki, talán ma meglesz a Csoda. :) Tegnap csak tágítás és fájós vizsgálat volt szegénynek, jah, meg túlzsúfoltság a szülészeten. Remélem már nem késlekednek sokat a dokik!

Megint jó meleg van, mi? :D

Diadora!

Tényleg arik a fotók! :)

Jevi!

Remélem a hozzászólásommal nem bántottalak meg! :oops: Örülök neki hogy át tudtad gondolni és "fehér emberként" tudtok beszélni a férjeddel. Ez a kislányotok miatt is borzalmasan fontos, sőt talán miatta leginkább.

Na szijasztok!
Monee
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok Lanyok!

Ne haragudjatok hogy csak igy ismeretlenul irok de lenne egy keresem, kerdesem Hozzatok Pecsiekhez.

Egy spanyolul beszelo idegenvezetot keresek par napra a spanyol rokonoknak. Van valami otlet hol lehetne valakit talalni? Vagy nem is kell hogy idegenvezeto legyen csak beszeljen spanyolul es ismerje a varost valamennyire! Megprobaltok segiteni kerlek? Augusztus elejen kellene par napra jo kis mellekjovedelemert! :D

Egy hule kerdes, van valaki Gorcsonybol? Csak kivancsisagbol, en odavalo vagyok! :lol:

U.i.: Gyonyoruek a gyerekek a kepeken!!! :D

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Sziasztok!
Jevi, Diadora!
Nagyon édesek a gyerekek :)
Nálunk ma volt a védőnő, most már lehet próbálkozni a krumplival, meg a répával is :) Szegény Krisztike még csak barackot evett, mert az almát nem szereti. Na meg a tejpép, de ezek mégsem fini főzelékek. Egyébként egy nagyon hisztis napot fogott ki most a védőnő :( De legalább látta, hogy nem csak a szám jár, tényleg tud üvölteni is :D Ő a melegre fogta, de sztem nem az a baja. Eddig is volt meleg, sőt nagyon meleg is, mégsem üvöltött ennyit. Én azt gonolom, hogy a kibujófélben lévő foga fájhat, mert fekszik, rágcsálja a csörgőt, rágókát és egyik pillanatról a másikra nekiáll sírni.
Hódocskának továbbra is szorítunk :) Bár lehet, hogy már babázik. :)
Marcsy
marcsy
 
 


Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a szép szavakat!

Tontica!

A szomszéd lány tud spanyolul,de azt hiszem nincs itthon ,Kecskeméten van a barátjánál,de majd megkérdezem...

Hódocskának még mindíg drukk!


Fogzós babáknak ajánlom most olvastam valahol, hogy borostyánkőláncot kell tenni a babó nyakába mert a testmelegtől felmelegszik és ahogy párolog nem fáj a fogacska.Állítólag az ára sem annyira vészes.

Dóri
diadora
 
 


Sziastok!
Köszönjük a dicséreteket!

Monee!
Egyáltalán nem sértődtem meg, örülök, hogy a másik oldalt is megvilágítottad előttem! Egyébként Párod milyen viszonyban van a volt feleségével? Kata (ugye így hívják a kislányát?) milyen gyakran van veletek?

Itt jó kis vihar volt, kicsit felfrissült a levegő, talán Hódocskának is kedvezett a változás?

Jó éjt! Évi
jevi26
 
 


Diadora:
Koszi az nagyon jo lenne, augusztus elejerol lenne szo, lehet hogy akkor epp otthon lesz. Kerdezd meg legyszives! :D Nagyon koszonom!!! Pecsen kellene korbevezetni Oket es magyarazni hogy mi micsoda.

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Sziasztok!

Jevi!

Örülök neki hogy nem bántottalak meg, annak meg különösen hogy képes voltál józan ésszel végig gondolni a dolgaitokat. Nem is hiszed hogy ez mennyi embernek mennyire nehéz dolog! :?

A Párom és a volt felesége között nincs rossz kapcsolat, de szigorúan a gyerekkel kapcsolatos dolgokra koncentrálódik. Ez nekem külön kérésem volt, de Norbi is megtalálta az egyensúlyt és nincs is probléma. Kapcsolatban vannak, de csak Kata miatt. Nem utálják, nem szeretik egymást, ahogy én sem utálom a volt feleségét nyíltan. Kata anyukája és ha a fejem tetejére állok ez akkor sem lesz másként. Kata van, nem baj hogy van, és ő aztán abszolút nem tehet arról hogy mi történt, ezért mindent meg is teszünk azért hogy ne érezzen meg nagyon semmit.

A kiscsaj iskolaidőben minden szerdán és 2 hetente hétvégén van nálunk. Persze ez nem kötött dolog, mert ha tanulnia kell mondjuk angolt, akkor jön hozzánk és tanul velem amikor kell. Meg mittomén ha neki-nekik van valami programjuk, akkor oda megy, nem kötelező jönnie. Sajnos most hogy nyár van ritkábban jön, mert mindketten dolgozunk és egyikünk sem tud egésznap otthon lenni vele. Remélem tudunk vele majd mi is egy pár napot eltölteni, Norbi miatt ez különösen fontos. Nyaralni idén nem visszük el, mert először kettesben szeretnénk menni, de jövőre mindenképp ha megyünk. Nem érezhet ez a változás miatt semmi hiányt.

Ha gondolod beszélgethetünk tovább emilen erről. Nagyképűen hangzik, de tapasztalt vagyok a témában gyerek és felnőtt oldalról is. :shock: Sajnos. :( helyesmonika@gmail.com az emil címem

Hódocska:

Még mindig kórház és még mindig egyben a babával. Elvileg péntekig várnak és nem tovább, de szegénykém már nagyon unja. Szeretne otthon lenni a babával és a férjével és ott hagyni az egész kórházas bolondok házát. Én azt gondolom hogyha normál terhessége lett volna és nem kellett volna kórházazni, fele ennyi feszültség nem lenne benne a végére. A boldog babavárás már kicsit meg van sérülve... Meg aztán ezek után valszeg elgondolkozik a következő gyerekőcről nagyon. :(

Üdv:
Monee
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Tontica!

Küldtem privi üzenetet!
diadora
 
 


sziasztok!

Csak jöttem elköszönni 2-3 napra! Délután megyünk a Balcsira, majd val.szeg szombat este érünk haza, mert még útbaejtjük hazafelé anyuékat is egy bográcsozás erejéig! Kicsit aggódom, hogy Peti hogy bírja majd, mert egyelőre még néha Tescoig is nehéz vele elkocsikázni, na de majd kiderül!!!

Jó pihenést, kellemes hétvégét mindenkinek! (aki dolgozik-Monee- kívánom, hogy hamar teljen le a munkaidő) :wink:

Hódocska!
Nagyon-nagyon szorítok már végre!!!! Komolyan én is elkezdtem aggódni a sztorid miatt, mi lesz, ha a következővel én is így járok, és nekem már itt van Peti, őt addig hova teszem majd! De a történetedet végigkísérve egyre nagyobb hálával tartozom a "Égieknek" hogy nekem Petivel ilyen simán, és problémamantesen ment minden. Nagyon sajnálom, hogy Neked nem, de kívánom, hogy a szülésnél minden gyorsan és probléma nélkül zajlódjon, ennyi minimum jár már Neked, meg a Babádnak is!!!

Üdv Mindenkinek: Viki & Peti (a négyfogú :lol: :lol: :lol: )
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Megvolt a tegnapi mázsálás, a Máté most 7,89 kg és 72,5 cm hosszú. 26 dkg-ot hízott 2 hét alatt, szerintem ez ilyen melegben, fülfájósan nem is rossz, sőt én nagyon elégedett vagyok vele. Igazából a dokinéni is, bár ő kicsit többet várt. Ami megint kellemetlen, hogy ismét begyulladt egy kicsit a külső hallójárata és megint csepegtetni kell neki. Remélem hamar rendbe jön megint, mert holnap indulunk Székesfehérvárra az én szüleimhez nyaralni. Kicsit kipihenjük a pécsi dolgokat és hátha jót tesz a Máténak egy kis környezetváltozás.

Hódocska!

Nagyon szorítunk Neked, mire hazajövünk szerintem már Ti is otthon lesztek a babával. Mikor megszületik és a kezedben tartod úgyis elfelejted a kórházban töltött rossz napokat.

üdv Mindenkinek

Netty
netty11
 
 


Hódocska!

Ha így folytatod, lassan együtt szülünk :lol: Nekem éjjel ettől az időtől olyan jóslófájásaim voltak, hogy tényleg gondolkodtam a kórházon... Te meg ott bent csücsülsz, és semmi :(

Gira
Vendég
 


Sziasztok!
Monee!
Biztos lesz még ezer kérdésem, majd priviben beszélgetünk! Köszönöm a válszt!

Netty!
Szerintem szépen gyarapszik a Máté, ne aggódj, amíg nem fogy, biztosan nem lesz semmi baj!

Ma is dög meleg van! :shock:

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!
Netty!
Csatlakozom az elöttem szólóhoz! Amíg csak 10 dekát is hízik nem lehet baj! A 26 deka szerintem is nagyon szép, mi sem hízunk sokkal többet.
Marcsy
marcsy
 
 


Sziasztok!

Csenge egy ANGYAL! Egy picit sem sírt a varratszedésnél, megbeszéltük előtte, hogy mi fog történni, és neki mit kell csinálnia, és Ő mindent úgy csinált. A seb még csúnya, de mostmár néhány nap, és elfelejtjük az egészet.

Kriszi!
Nem tudom, mire vagy kíváncsi, mostanában keveset járok itt, és csak futtában olvaslak benneteket, és rendszerint mire odaérek, már meg is vannak válaszolva a kérdések.

Képzeljétek, Csenge hat napja nem szopik. Mindenki ellátott mindenféle praktikával, hogy hogyan szoktassam le, én meg úgy döntöttem, hogy teljesen rábízom Csengére a dolgot. 2 évesen még napi 3x cicizett, +éjjel, és mostanra szépen fokozatosan leépítette, és már csak a reggeli maradt, ill. mostmár az sem.
Most visszagondolva a majdem 3 évre, és összehasonlítva a másik két gyerekkel, azt látom, hogy minden probléma, amin az anyuci görcsöl, és aggódik, könnyebben megoldódik, ha nem törődünk semmivel, csak a gyerek jelzéseit figyelve cselekszünk, és nem holmi merev szabályoknak és táblázatoknak próbálunk megfelelni. Ráadásul így több örömünk lesz a kis manócskában, és kevesebb aggódás. Nagyon sajnálom, hogy eltelik ez a három év, és dolgozni kell, mert akár most azonnal kezdeném újra, vagy maradnék itthon tovább, hiszen mindhárom gyerek napról napra elkápráztat valamivel, és olyan jó ezt közelről szemlélni.
Szóval gyönyörködjetek a gyerkőceitekben, szeressétek őket nagyon, a többi meg jön magától.
Éva
tuncimami
 
 


Sziasztok!

Lehet hogy elveszem a boldog apuka örömét, hogy ő közölhesse veletek, de tegnap 21.40kor
MEGSZÜLETETT HÓDOCSKA BABÁJA! :D:D:D:D:D A kisasszony Tamara névre hallgat, 3500 g és 52 cm. Az sms szerint az anyuka és a babó is jól van!

Tamás-Timi had gratuláljak én Nektek elsőként a Kicsihez! Legyen nagyon sok örömetek benne! Szép babázós napokat!


Monee
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!
Én is gratulálok a babához!!!!!!!!!!!!!!!!! Most már végre megszületett, már csak pár nap és végre otthon lesztek. Szeretnék sok örömet, egészséget és boldogságot kívánni hozzá. Lehet, hogy lesznek nehéz napok, de egy mosoly és mindent el fogtok felejteni :)

A képeket meg már nagyon nagyon várjuk ám :)
Marcsy
marcsy
 
 


Hódocska!

Tudom, hogy most még úgysem olvasol minket, de azért:

GRATULÁLOK!!!!!

Leljetek olyan sok örömet a babába, mint amennyit nekünk okoz Márk!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég
 



[img]
HÓDOCSKA!
GRATULÁLOK!!!!!!! :P [/img]
zóra
 
 


Hódocska!
Kibővült családotokhoz nagyon sok boldogságot kívánok én is, örömteli babázást Nektek!

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?