Sziasztok!
Forti,
örülök!
Kryss,
korábban utánanéztem már ennek, itt van egy, ha érdekel:
[url=http://www.babanet.hu/faq/csecsemo14.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/faq/csecsemo14.htm[/url]
Különben ha azt nézzük, normális a gyerkõcnek a vízszintes fektetés? Az anyaméhben 9 hónapig, nem pont háton feküdt?
Persze tudom, mire gondolsz, de ha józan paraszti ésszel belegondolunk, a kicsik imádják, ha felvesszük õket, és úgy járkálunk, a kendõvel csak rásegítünk.
Szerintem próbáld meg majd újra, mindig egy kicsit hosszabb ideig benn tartani. Rájön, hogy milyen klassz a mamához ilyen közel lenni, gyõzd levenni!
Nyuszi,
nem, nem saját tapasztalat, de volt a szegedi anyukák közt egy barátnõm, aki használt bimbóvédõt, és õk megszenvedtek vele, mikor a kislánya kb. 4 hónapos volt. A dokinéni tápszert akart írni, mire itt a szopiszakik rájöttek, hogy hoppá, mi a bibi. Leszokott róla, és lám a baba megint el kezdett gyarapodni! Tehát nem bitzos, hogy most lesz probléma, lehet, hogy 3-4 hónapos korban jön elõ. Ha jobban belegondolsz, a tejcit ki kell szívnia a mellbõl meg még a bimbóvédõn keresztül is... Ez egy nagy baromság volt, hogy kitalálták, (elnézést elõre is, ha vki a gyártó cég munkatársa), de ebben csak az üzlet van, a mamának és a babának is nagyon káros!
Az viszont saját tapasztalat, hogy az ember lányának igen kellemtelen és fájó tud lenni a melle. Virág írta, a helyes mellre tétellel mindezt meg lehet elõzni, és hidd el hozzászokik egy idõ múlva. Nagyon jó gyógyír rá, ha bekened anyatejjel, szopi után szellõzteted, hagyod rászáradni a baba nyálát, a tejet. Esetleg még a Bepanthen kenõcsöt is ajánlom (gyógyszertárban lehet kapni). Figyelj oda nagyon, ha melltartó betétet használsz, ha egy kicsit is nedves lesz, cserélni kell, mert gyakran az is feláztatja, késleltetve a gyógyulást. (Jó mélyen kell, hogy bekapja a mellbimbót, mert minél mélyebben van, annál kevésbé dörzsöli a nyelve, ami a bajt okozza.)
A mell egy idõ után hozzászokik a termeléshez, nem kell megijedni, ha már nem olyan "pamelaandersonos". Kb. 4-6 hét alatt beáll a kereslet-kínálat (ha vki nem fej, elõbb is, igény szerinti szoptatásnál), szóval nem biztos, hogy késõbb is úgy érzed, hogy több. Akkor sem kell megijedni!
Ha bimbóvédõ nélkül szoptatnál, lehet, hogy nem vennéd észre, hogy több is, mert kiszopizná a kislányod, de így elfárad. Remélem nem vetted rossz néven, hogy ilyen részletesen írtam, de jobb megelõzni a problémát, és a más kárán tanulni, igaz?
Petra,
mi 3 hetesen mentünk elõször vásárolni a Corába karácsonykor. El tudod képzelni mennyien voltak?! Semmi baja nem lett a kisfiamnak. Rá egy napra mentünk a nagyiékhoz. Igaz ugyan, hogy a szûk családi kör, és senki nem volt beteg, de azt egy kicsit túlzásnak gondolom az 1 évet. Szerintem vmit félreértett a doki.
Mi 6 hét után fogadtunk látogatókat, de sokan nem voltak. Ha rám hallgatsz: inkább ti menjetek, mint hogy hozzátok jönnek az elsõ idõkben. Úgy ugyanis, akkor állsz fel, amikor idõ van, nem úgy kell lapáttal elkergetni a "kedves" vendéget.
2,5 hónaposan már babaúszásra vittük, meg még hol nem voltunk, pedig még csak 8,5 hónapos! 1 éves, vmit biztos félreértett.
HA nagyon biztos akarsz benne lenni, érdemes megvárni az elsõ 1-2 oltást. Ja, és kerülni az ovis, iskolás gyerkõcöket.
Anyatej leaddással keressétek meg az anyatej missziót, nem kell procedúrázni, de Emese mindent részletes leír, ha érdeklõdtök.
Ne haragudjatok, hogy hosszú voltam,
mindenkinek jó babázást
:
Ágci