Új privát üzeneted érkezett!

Conti,
Próbáld meg, hogy evés elõtt teszed tisztába. Lili is elég hajlamos a bukásra, és így sikerült jelentõsen csökkenteni a bukásokat, hogy evés után már csak a büfiztetés és az altatás marad. Én úgy szoktam, hogy az evés nagy részét ülve intézzük, aztán jön egy büfi, utánna pedig lefekszünk a nagyágyba betakarom a paplanunkal úgy, hogy a háta mögé jól begyömöszölöm a paplant, így fognom sem kell szinte az úgy megtartja (teljesen magam felé fordítom) és pár perc múlva már alszik is mint a tej.Kép Nálunk ez jött be.

Panda,
Nálunk is úgyanaz a helyzet mint nálatok. Hiába a jó indulás a vége mindíg az, hogy úgy eszik ahogy õ akarKép. Eddig nekünk sincsen baj vele.

Forti,
Lili is kopaszodik már vagy két hete, minden hajas, a ruhája, a pelusok, még én is. Sõt még a szemébe is kerül néha, hát azt képtelenség kiszedni. Szintén két oldalt, olyan a kobakja mint a Mézga Géza, fölül egy pár szál. Azért szerencsére látszik, hogy valami pici pihe már növöget mögötte, de nem túl látványosan.Kép

Ma megyünk méreckedni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hány kilóra tornáztuk fel magunkat.Kép

Pusz,
Ilke és a 6 hetes Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok,

Megint itt vagyunk, szerencsere mindenki jol van. Kisnyuszika mar 3400 gramm!!!Kép Egeszen kikerekedett a kis pofija, meg kezd pokhasa lenni...KépKépKép
A hajacskaja is kezd hullani, bar meg nem olyan meretekben, mint Ilke Lilijenek...

Agota

nekem is kisebesedtek a mellbimboim, meg a korhazban. Tenyleg sirni tudtam volna a fajdalomtol. En bimbovedot hasznalok, Aventet, ami eleg vekony ahhoz, hogy ne zavarja Emiliat a szopasban, de eleg vastag ahhoz, hogy vedje a cicimet. Eg es fold a kulonbseg.Ja es Garmastannal kentem.

Kata007


Mi is a Mecsek teat iszogatjuk. Hebe-hoba. Merthogy a lefozott napi 1-2 decibol a 80%-t masnap, amikor frisset fozok mindig kiontom.Szoval nem iszunk valami szeduletes mennyiseget. Nem hiszem, hogy artana nekik.Kép

Beszti

En is alig varom mar hogy ram mosolyogjon tudatosan... Kép ...szoval erted. Most meg nalunk csak a jollakott mosolygas van egyelore.

Zugloiak

Mi is Zugloban lakunk, csak a Malyva utcaban. Kicsit messze van a Telepes utca gyalog...Kép Es meg nem mertem egyedul autozni Manokaval, de azt is nemsoka elkezdjuk. Akkor lehetne randizni valahol. Itt a mi kornyekunkon nem nagyon van park, vagy jatszoter, ugyhogy mi itt a kornyezo utcakban szoktunk csavarogni, szerencsere csupa kerteshazas kornyek.

Lanyok,

Tudja valaki hogyan kell Manokat az utlevelbe pakoltatni, vagy lehet neki sajat utlevel? Es szerintetek mikor repulhet eloszor? Be kellene mutatkoznia az angol nagyszuloknek valamikor osszel...Kép En szeptember vegere gondoltam, akkor 2,5 honapos lesz. Nem tul korai? En lattam mar ilyen pici Babakat a repulon utazni...Kép

Pusszancs
Nyuszi es az 5 hetes Emilia
Nyuszi
 


Sziasztok!

Köszönöm a javaslatokat, megpróbálom a fekve szoptatást napközben is, eddig kb. 5x szoptattam fekve, ha velem aludt éjszaka. Nagyon jó lenne, ha kevesebbet fájna a hasa. Ma megint sikerült egy órát aludni a kertben, csak az a baj, hogy ilyenkor aztán mellette kell maradni, mert van két macskánk, igaz legalább jót beszélgettem az anyámmal.
Nektek bírja a babátok a sapkát? Nálunk ez újabb gond, már 3 félét vettem, de egyik sem az igazi.

Conti + Betti 5 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 

 
 

Nyuszi!

Epp a het elejen kerdeztem utana okmanyirodaban, hogy is megy a babak utlevel-ugyintezese.
Amit megtudtam: sajat utleveluk lesz, kell hozza 1 fenykep /3,5*4,5 cm, a szabvany, feher hatterrel, en spec megprobalom a digitalis hazit rajuksozni, mert ki tudja, fenykepesznel hanyadik sikerulne, s ugye az sem 2 filler manapsagKép/ 1000 Ft-ert adnak, ha jol emlekszem 2 evre utlevelet, kell a kitoltott igenylolap, es mindket szulonek ala kell szemelyesen irni ott /nem muszaj egyszerre/
De valamelyik topicban volt itt rola nemreg szo, probalj meg rakeresni...
Ildiko
afonya
 
 


bocsi, lehet, hogy 2 fenykep kell? sot, valoszinu..
afonya
 
 


Sziasztok!

Forti!

Mi is a Révész utcai rendelõbe járunk, a mi gyerekorvosunk Dr. Rente Judit. Nem tudom, neked ki az orvosod, de õ tényleg nagyon jó.
Ha gondolod magánban is levelezhetünk az ottani orvosokról és persze másról is!
Címem (és a kicsi fiam fényképe) a profilomban.

Szilvi és Petike
bszilvi
 
 


Sziasztok

Szilvi
Akkor a rendelõ közös, de már kinéztem magamnak egy dokinénit a mostani helyett, õ lesz a nyerõ nálunk.

Ma voltunk lent a rendelõben, Levi feneke nagyon szépen gyógyul, a dokinéni azért még 1x lekezelte, de reméli hogy többet nem kell. Beszéltem vele arról hogy õt szeretném gyerekorvosnak, és nagyon korrekt volt, mert azt mondta hogy lehet róla majd szó, de nem most és nem így. Mert õ nem tartja fernek a kollégájával szemben, hogy amig az szabin van, õ elszedi a betegét. Igaza van, mondtam is neki, hogy én is késõbbre gondoltam, úgy 1 hónapot várok. Kép Kép Arra rábólintott csöndben!!! Édes nagyon.

Sajnos nem múltak el a hasfájós napok, most már az etetések végén sajnos sírunk keservesen a hasgörcsök miatt. Ugye a SABSIMPLEX cseppeket írtátok, amit lehet adni babáknak?? Ez recept nélkül kapható???? Válaszoljatok kérlek, mert akkor holnap vennék, nem bírom nézni hogy Levi szenved a görcsöktõl és nem tud annyit enni amennyit szeretne. Ugyanis van hogy emiatt hagyja abba az evést és utána már nem is kell neki, csak sír és sír. Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Ilke:ugye milyen jó a babócával aludni! Nálunk már leszokóban van a dolog, mert nem férünk el tõle. Addig izeg-mozog míg az ágy harmadát elfoglalja (összvissz 1.40 m). De imádom, mikor mellettem alszik.

Pusz
Helena
helena
 


Sziasztok!

Csics!

Gratulalok Petihez es üdvözöllek en is itt!

Nyuszi!

Mi ugyan Ausztriaban elünk,es most adtam be Rebeccanak az utlevelkrelmet.Itt harom kepet kernek,de mintha otthon kettö eleg lenne.ES minden magyar allamplgarnak joga van (es kötelessege is) sajat utlevelhez.Ezzel azt akarom mondani,hogy nem lehet a tiedbe beiratni,hanem csinaltatni kell neki sajatot!
A repülesröl en azt hallottam,hogy egy eves kor alatt nagyon nem ajanlott.DE az igazi okat ennek nem tudom,biztos a füllel van kapcsolatban.En mindenesetre megprobalom ugy intezni,hogy egy evig meg repüles nelkül utazzunk.

Forti!

A Sab cseppekhez nem tudok hozzaszolni,nalunk az öregek otthonaban tudom,hogy ök kapjak,de a kisbabaknal nem tudom mi a helyzet.
Most nem olvastam at egeszen,es lehet hogy mar mas is emlitette DE:
Ügyelsz Te arra is,hogy mit eszel???
Amikor Aaron egy honapos volt,csinaltam tandooris (Gy.k.:piros szinü,nem csipös,a curryhez hasonlo füszer) csirket es miutan megettem kb.24 oras szinte folytonos bömböles volt a nyeremenyem.Allitolag kb. 8 ora kell ahhoz,hogy amit ettel be jusson az anyatejbe,talan igy könnyebb utanajarni,mitöl lehet.Van baba,aki nem birja a tejtermekeket,a puffaszto kajakat,a szensavas asvanyvizet stb...
Ugyanugy ahogy a pofijan lehetnek kiütesek (mint egy tini) okzhat a pocakban is problemat,amit Te eszel.
Bocs,ha ezt mar ugy is fujod kivülröl!
Mindenesetre jobbulast kivanok Levinek!

Rebecca is hasfajos,de eddig meg csak elviselhetö mertekben.
Latom,hogy fesziti a pocakjat,es amiatt sir,szerencsere neha jokat rotyogtat a pelusba es kkor megkönnyebbül.Ha mas nem hat (en eddig meg semilyen szert nem adtam neki) akkor megint mellre teszem.azert megprobalom,hogy ha megy a ket szopas között legalbb masfel-ket ora legyen.De a szopas megnyugtatja es el is szokott szunditani,esetleg el is aludni.Mielött orakat atbög inkabb hamizzon megint.Ez eleg jol be szokott jönni.
Amikor ez a tandooris eset volt,Aaron is rakezdett a bömbölesre hamizas közben,de en azt gondoltam,a legjobb pumpa se szivja ki a hasfajast okozo tejet a ciciböl,mint Aaron.Es a hami azert öt akkor is megnyugtatta,de csak rövidke idöszakokra.
Remelem senki nem eli azt at,amit en akkor.Szegeny Manocska csk orditott,es meghozza en voltam az oka!Kép

Bocs a regenyert,
Kryss&Rebecca(4 hetes)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Hasfájás... Ádámnak már régen fájt utoljára, de ma este sikerült egy jó kis hasgörcsöt produkálni. Mivel tényleg ritkán fordul elõ, már nem adom az Espumisant. De úgy sajnálom, amikor sír. Nem tudtok valami hasmasszázst, vagy ilyesmit, ami akkor hat, amikor fáj a baba pocakja?

Noémi is kitett magáért, összepisilte az egész ágyunkat. Nem baj, az ágy nem lett olyan, csak az ágynemû. De a tollpárna megszárad úgy, hogy nem marad pisiszaga? Vagy ki lehet mosni? Vagy marad a tisztíttatás?

Forti!

A SABSIMPLEX recept nélkül kapható. Azt hiszem, szinte az összes hasfájásra való szer is.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Panda!

Állitólag a babmasszás hasra vonatkozó része jó (én már magamon is próbáltam, szerintem jó voltKépKép), de arra figyelni kell, hogy nem szabad közvetlenül az evés után.
1. körkörösen simogasd a pocit a köldök alatt (ahol a beleit sejted) a bal oldaláról indulva lefelé majd jobbra (ahogy a belek is mennek)
2. összezárt, nyújtott tenyereid szélével a köldökrész alatt kezdve a poci aljáig simogasd (eröteljesebben, de azért ne erösen), leginkább ugy, mintha le akarnál valamit törölni
3. ezt I Love You-nak is hivják, mert I L U betüket kell rajzolni ugyanugy összezárt tenyérrel, de itt a 4 ujjbeggyel
a) elöször I alakot, azaz a pocija jobb oldalán a köldokmagasságtól a poci aljáig
b) L betü (forditott) ugyanonnan, csak folytatva a poci alján jobbról balra is a másik oldaláig
c) U betü ugyanonnan lefelé-keresztben majd a poci másik oldalán a köldökig fel.

Ha lesz holnap délelött idöm, akkor megpróbálom lerajzolni (! Kép), hogy érthetöbb legyen. Kép

Nyuszi!

Már tovább jutottunk, próbálkozik a nevetéssel is. A mosoly már nagyon megy neki!Kép Imádnivaló!Kép Tegnap a fürdés után arra mentem épp fel a szobába, hogy az apja az öltözetés után épp fogja a fejecskéjét, ö meg nevetgél.Kép

Még most is használod a bimbóvédöt? Én nem akarom ezzel megzavarni, pedig igencsak fájdogál. Bár ahogy telik az idö, egyrést jobb is lett (már gyógyulgat), másrészt valahogy jobban viselgetem a fájdalmat. Meg az még jó, ha nem otthon egyedül vagyok, hanem valahol épp utközben talál a szopi, mert ott valahogy nem figyelek rá.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Beszti!

Szerintem sem lehet gond, mert ez valószínûleg már a külvilág után való érdeklõdés miatt lehet. A lényeg, hogy a technika jó, mert a bimbómnak semmi baja. Kép

Nyuszi!

Dóri útlevele ma jött meg. Kép
Kicsit vicces volt a fényképésznél, mert ilyen kicsi babának csak digitálissal csinálnak, a sok felvétel miatt. 1000 Ft volt a 4 db. Viszont tanultam belõle: nekem a térdemre kellett ültetni, kitartani, hogy fehér legyen a háttér. Ülni sem tudott még, a fejét is tartani kellett, ráadásul a sok felvétel miatt kissé nyügice is lett.
Ha rám hallgatsz, viszed a babahordozót. Bele egy textilpelus, így fehér lesz a háttér. Mi sajnos a kocsiban hagytuk, és mivel elég messze találtunk parkolóhelyet, nem mentünk ki érte.

Ami kell hozzá:
2 fénykép
1 adatlap (a két szülõnek a hatóság elõtt kell aláírni)
1000 Ft-os okmánybélyeg
Születési akvi. kivonat

Saját útlevele lesz. 4 éves kor alatt a gyerekek csak 2 évre kapják.
Nekünk azt mondták 21 nappal ezelõtt, hogy az átfutási idõ 30-40 nap. Még útleveles koromból tudtam, hogy ennek meg kell jönnie 2-3 héten belül. Ideért a 21. napon. Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Panda
amit te írsz ez az Espumisant, ez micsoda?

Kryss
már tegnap este válaszoltam, de elszállt az egész és nem volt már energiám újra írni neked. Szóval nagyon odafigyelek hogy mit kajálok, a szénsavasat nem szeretem, puffasztót pedig egyáltalán nem eszem. Amit eszek az kenyér, felvágott, sajt, tészta, hús, rizs. Kb. ezek, tejet pedig nem merek inni, pedig nagyon szeretem. Úgyhogy tényleg figyelek, ha jobban figyelnék akkor már nem lenne mit enni Kép Kép

Forti és Levi aki már holnap 1 hónapos lesz (hogy rohan az idõ)

Kép
Kép
forti
 
 


Panda!

Mi apuval találtunk egy internetcímet, ahol egy teljes babamasszázs leírás van, rajzzal együtt:

[url=http://www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babmasz.htm" TARGET="_top]http://www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babmasz.htm[/url]

Remélem, tudtam segíteni.

Egyébként mi jól vagyunk, bár Petinek éjjel nagyon fájt a hasa, több, mint egy órát kínlódtunk még evés után. Most megpróbálom 3*8-as adagokban adni az Espulmisant, hátha segít.

Forti!
Az Espulmisan is hasfájásra való, oldja a görcsöket, szélhajtó, banán ízû gyógyhatású készítmény, tehát nem gyógyszer. Recept nélkül kapható.

Lányok!
Ti mennyi ideig büfiztettek? Petinek legalább fél-háromnegyed óráig tart, feltéve, hogy nem fáj a hasa. Ez elég sok.

Mindenkinek szép napot!

Dió és a 6 hetes Peti
Dió
 


Sziasztok!

Hasfájásra Lányok nagyon ajánlom a hordozókendõt! Ha van egy varrógép vkinek a családban nem kell egy fél óra az elkészítéséhez. Miután mi el kezdtük használni, rohamosan lecsökkent a hasfájás ideje és erõssége is. Érdemes kipróbálni. Azt sajnálom, hogy elõbb nem használtuk. Lehet, hogy elõször nem fog annyira tetszeni a babának, de 3-4 alkalom után nagyon élvezik. Pár perc és durmolnak is!
Nagyon jó, ha hasra fektetitek, melegítõ párnát vagy meleg palackot tesztek a pocakjukra! A gyógyszetárban láttam a múltkor melegíthetõ, hûthetõ párnácskát. Béka alakja volt, nem tom mennyibe került, jó ötlet. Ezt késõbb is lehet majd használni.
Dió,
nálunk a büfiztetés volt, hogy eltartott egy óránál is tovább.

A bimbóvédõt jobb, ha elhagyjátok minél elõbb, tudom, hogy nehéz, de késõbb a tejtermelés csökkenéséhez, a baba gyarapodásnak megállásához vezethet.

Forti,
bocs, hogy kiskecskés matricát küldtem, egyszerûen a másiknak lába kelt. Ja, remélem megkaptad!Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ágci
Még nem kaptam meg! Kép

Vettem most ezt a Sab cseppet, remélem nem lesz baja Levinek tõle, mert csak annyi volt ráírva hogy csecsemõknek is adható, de hogy mennyi idõs kortól az nem volt ott. És az útmutató szerint étkezésenként 15 cseppet kell adni. Én most 4 cseppet adtam neki anyatejbe keverve, remélem túléli és jó lesz a pocakja.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Szia Forti!
Én is a Sab cseppeket használom a kisbabámnak (9 hetes)és nagyon jónak tartom.
Kb 3 hete használom, etetésenként 10-12 cseppet és én étkezés közben adom neki.
Azóta egy megnyikkanás sem volt kaja után!
Csak egy kis nyügösség, de az is csak azért mert büfizni kellett...
Remélem Neked is bejön....
ilusta
 
 


Forti!

Szegeny Te, szegeny Levi babaKépKépKép!Akkor en ne is panaszkodjak es Rebi se!Nekünk eddig meg fenseges dolgunk van,hozzatok kepest!
Akkor tenyleg csak azt lehet kivanni,hogy talalj valami jo szert,(szivem szerint inkabb termeszetes anyagbol,gyogynövenyekböl allot hasznalnek) ami segit Levinek es igy Neked is!
Most lusta vagyok egy tablazatot elökeresni,de Levi is 23.-an született?Rebecca is holnap lesz egy honapos!

Agci!

Nekünk van hordozokendönkKép,de en eddig csk egyszer probaltam beletenni Rebeccat,de gyorsan ki is vettemKép.
Tudomasom szerint jobb ha a pöttömkeket csak fekvö helyzetben hordozzuk,föleg huzamosabb ideig.Mar ugy ertem,az ortopedusok mondjak,hogy azt csinaljunk a babaval,amit mar maga is tud.Tehat csak akkor ültessük,ha arra mar önalloan is kepes.Különben a szervezete,a csontok,az izmok meg nem fejlettek annyira.
Na szoval eny nekem az volt az erzesem,hogy ugy fektetve inkabb csak oda be van szoritvaKép.Pedig nagyon kendö parti vagyok.Könnyen meglehet persze,hogy valamit nem csinalok jol!?

Lanyok!
Nem tudom,otthon lehet-e kapni,de egy csucs talalmany a csresznyemag-zsak.Mint egy babzsak,csak epp cserimaggal töltve!Kép
Lehet a sütöben,vagy a mikroban melegiteni,vagy a melyhütöben lehüteni!Es nem folyhat belöle ki egy csepp forroviz sem,nincs veszelye annak,hogy valaki megegeti magat!(Ha valakit erdekel,szivesen leirom a hasznalati utasitast!)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Bocsi,ez meg mindig jellemzö ram,elfelejtettem alairni!

Mindenkinek mosolygos babat,sziasztok
Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok,

Kata007

Ez a hatosag elotti alairas az okmanyirodat jelenti?

Amugy koszi mindenkinek a segitseget.

Agci

A bimbovedovel kapcsolatosakat sajat tapasztalatbol irtad? En marhara felek, hogyha elhagyom , megint kisebesedik. Es most nem latnam, hogy zavarna a Manot a szopizasban. Tejem meg egyre tobb van, nemhogy kevesebb.

Lanyok,

Meddig novekszik a tejtermeles? Ugy ertem hogy mennyi a maximum, amennyit egy kisbaba egyszeri szopizasra megeszik, es azt hany honaposan? Azon gondolkodtam, hogy hogy kepes annyi tejcsit tarolni az ember melle?

Nyuszi
es az 5 hetes Emike
Nyuszi
 


Ágci
Megjött a cuccos, nagyon köszönöm!! Tök aranyos a kis kecske Kép Kép

Dió
Akkor az jobb szerinted mint a Sab csepp? Most teljesen tanácstalan vagyok, nem akarok gyógyszert adni Levinek, a Sab csepp az az ugye? Eddig 2x adtam neki, és nem feszengett kaja után, tehát használni látszik.

Aki még használta ezeket a cseppeket szóljón légyszi hogy mikortól kezdte. Levi még csak pénteken lesz négy hetes.

Kryss
Levi 26-án született, 23-án lesz 4 hetes.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Csics
Örülök, hogy Te is itt vagy közöttünk.

Ilke
Én is gondoltam arra, hogy leadom a tejet de annyi mindennel jár. Csomó orvosi vizsgálat amit sajnos nem tudok megoldani mert a férjem dolgozik. Még szerencsére fér a mélyhütõbe (van külön anyatejes hütõm) , majd ha tele lesz akkor meglátom.
Én is próbáltam, hogy melltartó nélkül alszom de másnap húzhattam ágyat.
Én is szoktam érezni a tejleadó reflexet, pontosan ahhoz tudnám hasonlítani mikor megmérik a vérnyomásomat. Szopizás közben teljesen bedurran a mellem.

Ágota
Én azt csináltam, hogy mikor berepedt a mellbimbóm kb. egy hétig csak az egyik mellembõl evett mert annyira fáj, a másikat így sajnos ki kellett mindig fejnem. Én is póló nélkül voltam és kentem a Garmaston krémmel.

Kata007
Én is Maltofert szedek de szerencsére még eddig semmi probléma nem volt, igaz én már az elejétõl fogva.


Szerintetek mikor lehet menni csavarogni (rokonokhoz, barátokhoz, bevásárolni)? Mi csak mindennap sétálni megyünk le. Ma itt volt a doktornõ és megkérdeztem és azt mondta, hogy egy évesen. Ez teljesen hülyeség. Nem akarom,hogy valamit elkapjon.

Petra és az 5 hetes kis Petra
Petra
 


Nyuszi,
ez nem saját tapasztalata Ágcinak (bár lehet, hogy saját is). Bizonyított tény, hogy a bimbóvédõ hatására a baba nem tudja a szükséges mirigyeket kellõképpen stimulálni ahhoz, hogy elegendõ tejecske termelõdjék. Ha jó technikával szopik a kicsi, nem szabad kisebesednie a cicinek, sem fájnia. Kérj segítséget a szoptatás topicban. (A múlt héten, vagy elõtte lévõ héten bemásoltam a helyes mellre tételt.) Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Nyuszi!

Kata007-nek igaza van. Ajanlom figyelmedbe, hogy nalunk is ugy keszitenek a babocakrol utlevelkepet, hogy viszel egy nagy feher lepedot, amit minimum felbe hajtasz es leterited az egesz babakocsiulest/hordozot es belerakod a babat. Igy biztos nem illeg-billeg a feje, nem mozdul el es nagyon konnyu igy fenykepezni oket. Es elsore sikerulhetnek a kepek.

Mi mar repultunk Madikevel amikor 3 honapos volt. Az ut 4 es fel ora volt. Kerdeztem a repulesrol magyar es amerikai orvosokat is. Tehat az eredmeny a kovetkezo lett: az elso negy hetben nem javasolt a repules, mivel ekkor "alakul ki" a fulukben az egyensulyerzek szerv. De utana semmi gond. Tobbnyire csak azert nem javasoljak, mert nyugosebb lehet a baba es esetleg bezavar az evesi szokasaikba. Ezt nem csak amerikai, de magyar orvos is mondta. Tehat szerintem nyugodtan repulhettek vele. Sot Madike nagyon jol el volt. Egy "szava" sem volt. Evett, bufizett, aludt. Mondjuk a legerdekesebb dolog tisztaba tenni 11.000 km magasban. Kicsi a hely, de o nagyon elvezte. Es jo ha viszel cumit magatokkal vagy szoptatod felszallas es leszallas kozben, akkor semmi gond sem lesz a fulevel sem.

Majd jovok meg, most mennem kell,
Andysj
andysj
 
 


Sziasztok!
Forti,
örülök!Kép

Kryss,
korábban utánanéztem már ennek, itt van egy, ha érdekel:
[url=http://www.babanet.hu/faq/csecsemo14.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/faq/csecsemo14.htm[/url]

Különben ha azt nézzük, normális a gyerkõcnek a vízszintes fektetés? Az anyaméhben 9 hónapig, nem pont háton feküdt?Kép Persze tudom, mire gondolsz, de ha józan paraszti ésszel belegondolunk, a kicsik imádják, ha felvesszük õket, és úgy járkálunk, a kendõvel csak rásegítünk.Kép Szerintem próbáld meg majd újra, mindig egy kicsit hosszabb ideig benn tartani. Rájön, hogy milyen klassz a mamához ilyen közel lenni, gyõzd levenni!KépKépKép

Nyuszi,
nem, nem saját tapasztalat, de volt a szegedi anyukák közt egy barátnõm, aki használt bimbóvédõt, és õk megszenvedtek vele, mikor a kislánya kb. 4 hónapos volt. A dokinéni tápszert akart írni, mire itt a szopiszakik rájöttek, hogy hoppá, mi a bibi. Leszokott róla, és lám a baba megint el kezdett gyarapodni! Tehát nem bitzos, hogy most lesz probléma, lehet, hogy 3-4 hónapos korban jön elõ. Ha jobban belegondolsz, a tejcit ki kell szívnia a mellbõl meg még a bimbóvédõn keresztül is... Ez egy nagy baromság volt, hogy kitalálták, (elnézést elõre is, ha vki a gyártó cég munkatársa), de ebben csak az üzlet van, a mamának és a babának is nagyon káros!

Az viszont saját tapasztalat, hogy az ember lányának igen kellemtelen és fájó tud lenni a melle. Virág írta, a helyes mellre tétellel mindezt meg lehet elõzni, és hidd el hozzászokik egy idõ múlva. Nagyon jó gyógyír rá, ha bekened anyatejjel, szopi után szellõzteted, hagyod rászáradni a baba nyálát, a tejet. Esetleg még a Bepanthen kenõcsöt is ajánlom (gyógyszertárban lehet kapni). Figyelj oda nagyon, ha melltartó betétet használsz, ha egy kicsit is nedves lesz, cserélni kell, mert gyakran az is feláztatja, késleltetve a gyógyulást. (Jó mélyen kell, hogy bekapja a mellbimbót, mert minél mélyebben van, annál kevésbé dörzsöli a nyelve, ami a bajt okozza.)
A mell egy idõ után hozzászokik a termeléshez, nem kell megijedni, ha már nem olyan "pamelaandersonos". Kb. 4-6 hét alatt beáll a kereslet-kínálat (ha vki nem fej, elõbb is, igény szerinti szoptatásnál), szóval nem biztos, hogy késõbb is úgy érzed, hogy több. Akkor sem kell megijedni!Kép
Ha bimbóvédõ nélkül szoptatnál, lehet, hogy nem vennéd észre, hogy több is, mert kiszopizná a kislányod, de így elfárad. Remélem nem vetted rossz néven, hogy ilyen részletesen írtam, de jobb megelõzni a problémát, és a más kárán tanulni, igaz?

Petra,
mi 3 hetesen mentünk elõször vásárolni a Corába karácsonykor. El tudod képzelni mennyien voltak?! Semmi baja nem lett a kisfiamnak. Rá egy napra mentünk a nagyiékhoz. Igaz ugyan, hogy a szûk családi kör, és senki nem volt beteg, de azt egy kicsit túlzásnak gondolom az 1 évet. Szerintem vmit félreértett a doki.
Mi 6 hét után fogadtunk látogatókat, de sokan nem voltak. Ha rám hallgatsz: inkább ti menjetek, mint hogy hozzátok jönnek az elsõ idõkben. Úgy ugyanis, akkor állsz fel, amikor idõ van, nem úgy kell lapáttal elkergetni a "kedves" vendéget.
2,5 hónaposan már babaúszásra vittük, meg még hol nem voltunk, pedig még csak 8,5 hónapos! 1 éves, vmit biztos félreértett.
HA nagyon biztos akarsz benne lenni, érdemes megvárni az elsõ 1-2 oltást. Ja, és kerülni az ovis, iskolás gyerkõcöket.
Anyatej leaddással keressétek meg az anyatej missziót, nem kell procedúrázni, de Emese mindent részletes leír, ha érdeklõdtök.
Ne haragudjatok, hogy hosszú voltam,
mindenkinek jó babázástKépKépKép :
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Beszti, Dió!

Köszi a masszázsos segítséget, ki fogom próbálni. Ma is volt egy kis hasfájás, de hamar elmúlt. Ádám nagyon könnyen büfizik, kb.3-4 perc alatt vége. De van, hogy amikor függõlegesbe kerül, egybõl kijön 1-2 hatalmas büfi,és már kész is. Azért várni fogok még egy kicsit, hátha mégis marad valami a pocakjában.

Nyuszi!

Én Noémivel 2 hónapig használtam bimbóvédõt, mert nekem is kisebesedett. Aztán egyik napról a másikra abbahagytam, mert már utáltam pepecselni vele. Noémi észre se vette, szopott ugyanúgy, és hízott is (heti 20-30 dkg-t). Az igaz, hogy tényleg nem maradt semmi a cicikben, pedig azelõtt ki kellett fejni a maradékot.
1-2 hétig kellemetlen volt a szoptatás, de nem sebesedett ki újra. Aztán elmúlt, és remekül ment minden.
Most Ádámmal már meg se próbáltam, pedig õ meg vízhólyagot szívott az egyik mellbimbómra, annyira erõsen szopott eleinte. De tudtam, hogy kellemesebb lenne ugyan bimbóvédõvel, viszont ha elteszem, ugyanúgy fog fájni 1-2 hétig. Szóval kicsit kínlódtam, de megérte.
Tehát, ha elhagyod, készülj fel rá, hogy fájni fog egy darabig. De kisebesedni nem fog, mert a baba már jól tud szopni, és a melled is edzõdve van már.

Látom, már néhányan kopaszodnak... Én is. Ádám még teljes hajkoronával bír, de nálam már elkezdõdött az az utálatos hajhullás. Röpke 1-2 hónap és vége. Aztán meg egy év, mire kinõ az ember haja, közben meg úgy néz ki, mint egy sündisznó, mert ezerfelé meredeznek a rövid hajtincsek a fejérõl. Nektek van még hajatok?

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Forti, és fiatal babás anyucik!

Most olvasom, hogy újra téma, hogy mit lehet enni a szoptatás alatt. Hát csak annyit fûznék hozzá, pótoljátok a vitamint és mikroelemeket mert nagyon el tud ám szálni a szervezet ha ezeket nem kapja meg. Nekem pl. a zöldségek kizárása miatt a C-vitamin hiány és a hormonális változás elindította az ínygyulladást! Szóval nagyon fontos hogy magadra is vigyázz ne csak a kismanóra. Ha már nem hasfájósak, apránként lehet próbálgatni a zöldéget meg gyümiket.

A hordozókendõben., amikor fekszik a baba tényleg hozzá símul a hasadhoz és kicsit talán beszorítottnak tûnik, de úgy tûnik kiskorban ezt inkább szeretik, mert melegíted és elõtte is szépen összevoltak csomagolva a pocakban - nem véletlen jó és megnyugtató nekik a bebugyolálás és a pólya. Egyébként szerintetek mit mondana az ortopédus arra a testtartásra ami a pocakban hónapokon át tart, talán az is egészségtelen? A kendõben pont az a jó hogy tartja a babát. Nekünk különben nagyon bejött már az elsõ idõktõl.
De ha õ nem érzi jól magát azt jelzi, ahogy eddig is tette! Nekem hasfájós volt a hakapeszi és napközben a kendõben aludt el a legkönnyebben és a legtovább.

Bubu
bubu
 
 


Bocsi a sok helyesírási hibáért, kicsit késõre jár.

Bubu
bubu
 
 


Nyuszi!

Még valami! Bimbóvédõ nélkül lényegesen rövidebb ideg szopott Noémi, mert gyorsabban jött a tej. És azt is megtanulta, hogy nem kell olyan erõsen szívni, akkor is folyik a kaja. Atz hiszem, azért is fáj annyira eleinte, mert ugyanolyan erõvel szívja, mint a bimbóvédõvel.

Most pár napra búcsúzom, mert megyünk anyósomékhoz házat, macskát, nyulat stb. õrizni, amíg õk nyaralnak.

Sziasztok, Panda

panda
Halásztelek
 
 


jo reggeltKép
Lányok
tegnap voltunk orvosnál bent a klinikán már másodszor és megint kaptam a fejemre hogy nem eszik eleget és hogy tömjem 2oránként .csak azt nem érteik meg hogy petike mindig elalszik evés közbe és álandoan keltegetni kell .igaz nekem sincs tul sok tejem ézért tápot kap potlásnak de igy is elalszik kaja közben Kép . a másik dolog szerintetek helyes dolog tornáztatni egy 2hetes babát? mert nekem tegnap bent azt mondták a Klinikán hogy tornáztasam petikét mert nem tudja tartani a fejét és a hátát szerintük nem elég tunusos ahogy ök mondják .ugy hogy kezd elegem lenni mindenkiböl mert a párom szerint jol és eleget eszik a nagyi szerint keveset a doktorok szerint tömjem mert nem eszik eleget a védönöm szerint jolfejlödik mert hogy mostanra kellet vissza hiznia a születési sulyát ráadásul még tornáztasam is és eben is megoszlanak a vélemények a párom szerint nem kell tornáztatni a doktorok szerint kell mert tonustalan és nem tudja tartani a fejét nyakát én meg már ott tartok hogy minden este bögök mert nem tudom hogy kinek higyek és miben mert a tesomnak a babája tudja tartani a fejét és jol eszik pedig az övé csak 1hetes kérlek agyatok tanácsot HELP

bocsi a hoszu levélért
Puszancs Csics és a 2hetes petike
csics
 
 


Szi Csics!

Elõször is nyugodj meg!KépKépKép Ha ezzel meg vagy figyelj jól:
keresd meg Szilát a Gyermekek/2001 június 1.-... topicban, szerintem még a e-mail címe is mag van a profiljában. Hasonló tónus-nincs tónus gondjuk volt. Õ a Dévény Annához vitte el a kicsit, ott tuti megmondják neked az igazat. Telcsi számot mindent megkapsz szerintem tõle. Tornáztatni ne tornáztasd! Legfeljebb masszírozd. Dió tegnap délelõtt leírta a web címet, ahol nagyon részletesen írnak, és bemutatják, hogy kell. Nézd át!
Küldök e-mailben képet a mi két hetesünkrõl lehet, hogy már 3, meg egyet láthatsz a profilomban, most milyen. Szóval szerintem nincs nagy gáz!
Az etetéssel kapcs:
azért nincs sok tejed, mert nem eszik rendesen Peti! HA többet eszik, több tejed lesz. Ezt befolyásolhatod úgy, hogy evés után kifejed a maradékot. Nem baj, 10-20 ml. majd lesz több. Tedd 2-2,5 óránként cicire, és biztos, hogy úgy fogod érezni, néhány napig másból sem áll az életed, csak szopi meg fejés, majd elmúlik. Pihenj sokat, ne aggódj, mert azt a baba is megérzi. Minden etetés elõtt pelenkázd át, akkor valszeg felkel, evés közben próbáld váltogatni a poziciókat fekve. ülve, hónalj tartás, hogy fenn tartsd az érdeklõdést! Ha eladna, és cirogatásra nem szopik tovább, vetkõztesd le, simogasd meg a talpát, öltöztesd vissza, beszélj hozzá, esetleg egy kis nedves ruhával, vattával törölgesd meg az arcát. Pótlásnak pedig add oda a lefejt anyatejet, mert ez hasznosul leginkább, ettõl tud leginkább gyarapodni! Ha nem menne pohárból, kiskanállal, Avent cumisüveget használj, ez zavarja meg legkevésbé a szopásban!
Ne más babájához mérd Petikét, õ egy külön személyiség!
Fel a fejjel, egy kicsit "változz anyatigrissé"!Kép
Puszi:
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Még vmi:
ezt orthopéd szakorvos vagy gyerekgyógyász mondta? És még annyi: jobb ha most jártok utána és mondják, hogy majd még fejlõdik, mint késõbb, ha esetleg tényleg a klinikán nekik volt igazuk.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Csics!

Ne hagyd magad halara idegesiteni mindenfelevel!
Ha hozzataplalod,akkor nem csoda,ha kevesebb marad a tejed,mintamire szüksege van Petinek.A tejtermeles a kereslet-kinalatra alapul,ha sokat szopik Peti,akkor is ha nem jön mindig tej,csak cumizik fog idövel több tej termelödni.Szerintem hagyjad csak,szopni a ciciböl,akar ket orankent is.De nem kell tömni,föleg nem tapszerrel.
De a ketorankent csak azert,(orankent is lehet),hogy beinduljon a tejtermeles.

HA Peti kb. mostanra elerte a születesi sulyat,akkor ne izgulj,eleget kajalt eddig.HA nem,akkor meg be fogja hozni,nem mindenki egyforma.
Lehet,hogy sarga es ezert aluszekony?Ez esetben azert fel kell ebreszteni,mert ha eleget iszik,jobban mulik a sargasag,es akkor nem is lesz mar olyan aluszekony! (ez egy ördögi kör,amiböl ki kell kerülni!)


A fejet meg nem kell,hogy tartsa,de külön tornaztatni nem kell,eleg,ha idönkent hasra teszed.Pl. minden alkalommal amikor leteszed,kicsit hason hagyod es aztan forditod a hatara.Vagy napközben hagyd hason aludni,csak pillants ra gyakrabban.
Ennyi böven eleg tornanak!

ES ha csak hagyod magad idegesiteni,meg kevesebb lehet a tejed,tehat tojj minden nagyokosnak a fejere!KépKépKép

Hajra,ügyes legy es ügyes vagy,el tudod Te latni azt a babot!
Kryss es Rebecca(egy honapos)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Ágci
Köszönöm szépen a vigasztalo szavakat Kép nagyon jol eset gondolom nem kezdö vagy

Pusz Csics és 2 hetes petike Kép
csics
 
 


Nyuszi,
Igaz már többen is válaszoltak, azért én is leírom a tapasztalatainkat az útlevéllel kapcsolatban. Már mi is kiváltottuk Lilinek, azt hiszem 2-3 hetesen mentünk el fényképezkedni, nekünk nem kérték a fehér hátteret úgy ahogy volt a hordozóban lefotózták (Persze aludt, mi pedig a nyitott szem miatt izgultunk, mert úgy hallottam, hogy csak úgy fogadják el a fényképet, de hát semmiféleképpen nem tudtuk felébreszteni.). Az okmányirodában szerencsére soron kívül fogadtak minket és 3 héten belül itt is volt postán. Két évre állították ki neki.

Conti,
Sapka ügyben mi még eddig csak ilyen puha pamut sapit használtunk, de az is állandóan elforgott ahogy fekszik és forgolódik. Tegnap viszont vettem egy nagyon édi kis fehér vászon sapit nagy karimával, olyan tipikus lányos. Ez legalább nem néz ki bután ha elforog rajta.

Forti,
Örülök, hogy gyógyul már Levi popója, remélem a hasifájásra sikerül valami megoldást találni.

Helena,
Hû lehet, hogy félreérthetõen fogalmaztamKép. Szóval csak nappal szoktunk összebújni a nagyágyban, éjjel szigorúan a kiságyban alszik. Ezt már jóelõre megbeszéltük a párommal, hogy mi nem akarjuk odaszoktatni. Viszont reggel 6 körül amikor felébred, akkor oda szoktam hozni hozzánk. És míg a párom fel nem kel addig babusgatjuk ketten a drágát.

Dió,
Én úgy szoktam, hogy felveszem függõlegesbe és ha 2-3 percen belül nem jön ki, akkor leteszem kicsit, aztán megint felveszem, ilyenkor álltalába kijön a büfi ha nem akkor hagyom. Viszont mostanában egyre gyakrabb, hogy fekve is büfizik Lili magától, bukás nélkül! Hurrá!Kép

Petra,
Végül is csak a tüdõszûrés ahová el kell menni, a székletmintát elviszik tõlem az elsõ tejcsivel (állítólag jövõ héten már jönnek is), a dobozkát pedig a dokim kihozta. Nekem egy fiók már tele van a hûtõben, lassan betolni sem tudom, és hát minden nap van bõven mit kifejni, így én nem félek, hogy késõbb nem lesz. Amíg úgy látom, hogy jut is marad is, addig leadom. Én éjszakára a hálóingembe egy textil pelust szoktam rakni, de reggelre így is átázok.
Mi 10 naposan voltunk kint az utcán elõször, azóta azinte minden nap megyünk valahová, ha jó idõ van. Rokonok és barátok is voltak már nálunk sõt jönnek is még folyamatosan, mert hát mindenki kíváncsi a picikénkre.Kép

Csics,
Hát a tornáztatáshoz nem tudok hozzászólni, viszont a fejét Lili is csak 2 hetes kora után próbálta tartani kicsit, sõt igazából a harmadik héten (onnan tudom, hogy a párom már nem volt itthon velünk) tartotta meg néhány másodpercre, viszont azóta nagyon ráérzett az ízére, mert azóta le sem akarja szinte rakni, igaz most már 6 hetes. Etetéssel kapcsolatban szerintem akkor etesd amikor elfogadja, ha nem kéri akkor úgy sem lehet megtömni. Én is tapasztaltam, ha egy baba nem éhes, akkor nem fog enni.

Bocsi a hosszú levélért.
Jaj majd el felejtettem, hogy már 4600gr Lili, megvolt a héten a méreckedésKép.
Pusz,
Ilke és a 6 hetes Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Ágci
ezt gyerekorvos mondta nekünk
Puszi Csics és petike
csics
 
 


Sziasztok!
Én is úgy tudom, lehet utazni pici babával repülõgépen, de fel- ill. leszálláskor nyelnie kell, tehát célszerû ilyenkor szoptatni.

A bimbóvédõvel kapcsolatban: nagyon ellene voltam, mert én is úgy olvastam, hogy nehéz leszoktatni a babát róla. Szóval muszály volt használni, mert nem tudta bekapni a mellbimbómat. A leszokás meg egyik pillanatról a másikra ment, pár napig tényleg egy kicsit jobban fájt, de nem vészes.

Ágci: mi a mérete a kendõnek? Talán még nem késõ használni, nekünk kengurunk van, de szívesen kipróbálnám a kendõt. Használati útmutatót hol találok?

Pusz
Helena
helena
 


Sziasztok!

Helena,
[url=http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/Babakendo/babakendo.htm" TARGET="_top]itt[/url] mindent megtalálsz róla.Kép

Csics,
a klinikai gyerekorvos nekünk is mondta, sõt a nyakával el is küldött volna minket egy hetesen a gyerekkórházba. A dokinénink mondta, majd a 6 hetes csípõszûrésen megnézi az orvos. No, majd hogynem azt mondta a fõorvos: "mennyemánanyuka..."Kép De azért jobb a végére járni.

Különben hihetetlen, de 2-3 hónap múlva hidd el, te fogsz tanácsokat adni majd a friss kismamiknak!Kép Ezt teszi a tapasztalat...KépKépKép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ágci: Köszi!

Helena
Helena
 


Sziasztok Anyukák!

Én egy betolakodó vagyok a "Friss kismamák"-ból. Egy kérdésem lenne: vettem ma szülés utánra Tena betétet. Egészen pontosan Tena Lady Extrat, de a mérete nem a legmeggyõzõbb. Lehet, hogy butaságot kérdezek, de van a Tenából más féle is? Mármint ami nem Lady? Ti mit használtatok? Köszönöm a választ elõre is!

Csics!
Mint szakember azt mondom, hogy vidd el a bébit egy hozzáértõhöz, nagyon jó a Dévény Alapítvány, amit már Szila kapcsán javasoltak neked, vagy keressetek fel egy gyermekneurologust, fejlõdésneurologust. Inkább nézzék meg úgymond feleslegesen többször is, abból nem lehet baj. Ha bármit tehetek értetek, írj!

Mona
Mona
 


Sziasztok!

Nyuszi!
Igen a hatóság elõtt = okmányiroda.

Petra!
Hát én egy hete, úgy döntöttem leállok a Maltoferrel. Talán hülyeség, de Dórinak azóta nincs minden nap széklete.
Õ csak tejcsit kap, én ugyanazokat eszem mint régen, mégsincs minden nap kaki. Próba szerencse, de nem akarom újra kamilla teával elindítani neki. A múltkor kapott egy nap kb. 30 g-ot, akkor volt kaki, meg másnap is, azóta szintén nincs.
Látom rajta, hogy pedig lenne ha könnyen jönne, mert szopi után büfizéskor nyom 3-4-et, de semmi. Régen ilyenkor tele volt a gatyó! Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Kata007!

Nem biztos, hogy a maltofertol nincs kakija Dorinak. ÉN kezdettotl fogva szedem a ferrofolgammat (vas+folsav), aztan hat hetes kora korul kezdodott a hasfajas, ami nalunk szinten a kakibajban jelentkezett.
Errol nekem van egy olyan teoriam: ugye azt mondjak anyatejes babaknal normalis az ha nincs mindennap kaki, meg azis, ha minden pelusban van és egy ido utan atvaltanak a ritkabb kakilasra. Korábban minden szopinál reflex szeruen kakiltak, az elmult. Korabban is sokat ettek, de olyankor kijott a felesleg, most is sokat esznek, csak mar nem kakilnak reflex szeruen, igy nehez kinyomni.
A doki nekunk azzal elintezte, hogy sokat eszik, lehet hasfajos (havi egykilokat hizott), de most harom het alatt, csak 350 grammot hízott Vili, no akkor ez az én toriamnak es a doktorneninek is ellentmond. Remélem elmulik harom honapos kora utan tényleg.
.
Amugy nalunk minden nap mas, van hogy eleg maszirozni, vagy eleg rostosakat ennem, vagy sabsimplex cseppet adnom, de ma megint (a harom honap alatt masodjara) kellett segítenem neki, kokemeny volt a pocija es nagyon sirt, a cict meg rangatta. Utana durmolt egy nagyot.

Dori megofrdult mar? Képzeld Vili kétszer megfordut mar a hasarol a hatara igaz veletlenul.

Bocs ha zavaros, kicsit fárdat vagyok.

Norci
Norci
 


Sziasztok!

Ágci,
megtisztelõ, hogy engem javasoltál.Kép De komolyan. Nagyon jólesett.Kép

Csics,
email ment!

Hasfájás:
A patikában lehet kapni felírós keveréket, fillérekbe kerül, és nagyon hatásos. Nálunk szerencsére nem kellett használni, de a sógornõméknél nagyon beválik!

Kata007,
szerintem sem a Maltofertõl nincs kakija Dórinak. Ha csak anyatejet eszik, akkor ez elõfordul. Pocakmasszázs?

Csajok, van egy weboldala Hangának, még nagyon fejlesztés meg szerkesztés alatt van, nagyon sok minden hiányzik még vagy nem jó, DE van az oldalon egy étrend, amit én szoptatás alatt betartottam, és egyáltalán nem volt hasfájós Hanga. Ha érdekel titeket, az oldal címe: [url=http://hanga.ngo.hu" TARGET="_top]http://hanga.ngo.hu[/url] (A receptek alatt van az étrend.)

Üdv
Szila
(Nincs még kész az oldal, csak pár dolog van még raja.)
Szila
 


Sziasztok!

Norci, Szila!

Én már nem tudok másra gondolni, higyjétek el. Már mindent végig gondoltam, tehát ugyanazokat eszem mint régen. Iszom-eszem a rostos dolgokat. A pocakmasszázs sem jön be. Egyeltalán nem hajfájós, nem sír, de a reggeli szopi után nagyon erõlködik mégsem jön semmi. Ha rásegítek neki, akkor viszont BORZALMAS!!!! mennyiség jön ki belõle, és nem olyan megszokott híg fajta. Ráadásul ha 2 napig nincs kaki, érzem, hogy már enni sem eszik annyit. Nem üríti ki a cicit a szokásos módon.
Hát én most megpróbálom, hogy teljesen megpuhuljon az én székletem, mert nekem a Maltofertõl nagyon kemény (már bocs, hogy ilyeneket írok), és kíváncsi vagyok változik-e Dórinál valami. Talán hülyeség, de amikor nekem ment a hasam, akkor Dórinak is. Valami össszefüggés csak lehet. Nem a Maltoferre gondolok, hanem a kettõnk székletére.

Egyszerûen nincs más ötletem. Ha nem lenne annyira nagyon sok kaki 2-3 naponta, akkor én sem foglalkoznék vele, de így sem veszítek semmit. Nem lesz semmi bajom ha egy ideig szüneteltetem a vasat.
Szóval én hiszek nektek és igazat adok, de ugye, hogy józan paraszti ésszel belegondolva, tényleg nem veszítek vele semmit??? Kép

Norci!

Dóri még nem fordul hasról hátra, mert utál hason lenni. Azért szoktam hasra fordítani többször is a tiltakozás ellenére, de nem sokáig van el úgy. Az tetszik neki csak ha a hasamon szórakozunk, ott el is alszik, vagy ha egy vastag párnát teszek a mellkasa alá. A dokibácsi szerint nem baj, mert nagyon erõsek a nyakizmai enélkül is. Hanyat fekve, már emeli a fejét, oldalra fordul, szinte nem sok kell, hogy hasra fordítsa a fenekét, és ha megfogom a kezét, nem marad hátul a feje, gyönyörûen tartja a karja mellet.
Vili nyúlkál már dolgokért?
Dóri már kezdi. Olyan édi, amikor nyúlna, de a keze még nem oda megy ahová õ szeretné. Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Kata007!

Kaki ügyben hajrá! A hasfájás nálunk is szinte kizárólag ebben jelentkezik. Van, hogy egésznapos program, hogy kakilok a Vilivel. Szerintem ha normális dokitok van kérdezz rá nála is és írd le nekem is, mint mondott!
MÉg egy javaslat, probald ki, hogy csak par kiskanal teat adsz a reggeli szopi elott, talan az is bejon.

Igen nyúlkál, legérdekesebb apa szakálla Kép, meg a kiságy rácsa és a rácsvéd?, ma hajnali fél hatól fél hétig gyakorolta, meg a hasonfekvésb?l emelgetést is, aztán aludt fél 11-ig.
Vili is mintha probalkozna mar a hasra fordulassal, ezt ugy csinalja, hogy a kisagy racsaba kapaszkodva huzza magat.

Norci
Norci
 


Mona
mindegyiknek Lady a neve de ezenbelül van extra,normál és kicsi is ne zavarjon hogy olyan nagy legalább nem lesz véres minden különben nagyon jo és ha szabad tanácsolnom a Tena Lady hálosbugyiját én csak azt hordtam a korházban 2db van 1csomagban és nagyon kényelmes volt és könyü tisztán tartani .

Puszi Csics és 2 hetes Petike Kép
csics
 
 


Sziasztok!
Lányok, ti hogy adjátok be a D vitamint? Nekem a doki azt mondta, hetente kétszer adjak 3 cseppet anyatejjel, kiskanállal. A hugomnak a dokija és más ismerõse is a mindennapi 1 csepphez ragaszkodik.

Szila!
Köszi az étrendet, kinyomtattam, megpróbálom én is betartani.

Conti + Betti 5 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Conti,
ez teljesen változó. Nálunk a városban van olyan védõnõ, aki 7csepp/ hét. Én egy idõben csepp/nap, aztán volt, hogy a szájába cseppentettem, mostanában egyszerre többet adok be, márha nem felejtem el.

Kata007,
mennyi idõs most a kislányod? Sajna, nem mindig vagyok képben (kaki ügy miatt kérdezem).

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ágci!

Kata007 Dórija pár nap különbséggel az én Vilimmel egyidõs. Szóval most lesz három hónapos. A kaki üggyel kapcsolatos dolog engem is érdekel.

Norci
Norci
 


Sziasztok!

Hát lányok az vesse rám az elsõ követ, aki nem próbálta volna ki, hogy rendezze a saját székletét, ha már nincs más ötlete, és a tanácsok sem válnak be, a baba kakijával kapcsolatban.
Szóval amíg a Maltofert szedtem, a világon semmi nem tudott meghajtani. Több mindt egy hete abbahagytam. Tegnap ebéd után olyan almalevet ittam ami mindig meghajtott (a Maltofer alatt ez sem tudott Kép). Szóval délutánra már ment a hasam. Nem úgy istenigazából, de ment. Reggel viszont tele volt Dóri pelusa is. KépKépKép Utána még kettõ.
Tisztában vagyok vele, hogy nem a Maltofer ment át a tejcsibe, de a kettõnk széklete között csak lehet összefüggés ezek szerint, nem?
Sokan azt mondják, hogy ha nagyobb már a baba, jól hasznosítja a szervezete az anyatejet, nem marad salakanyag, azért nincs minden nap kaki.
Hát ez ránk nem volt igaz, mert Dórinak tényleg borzalmas sok kakija volt ha 2-3 nap nem kakilt.
A férjem meg is kérdezte ma, hogy "hol a fenébe fért el szegény gyerekben ennyi kaki?"
Most várok egy pár napot, aztán újra elkezdem a Maltofert. Ha újra csak 2-3 nap lesz eredmény Dórinál, akkor ciki, nem ciki, de a anya széklete volt a bûnös.

Norci!
Ismerõs a dolog. Kép Nálunk is nagyon érdekes apa bajusza Kép, + a rácsvédõ, + minden ami a keze ügyébe akad. Hát még az anya fülbevalója! Ki kell cserélnem olyanra ami nem lóg, mert nagyon izgatja a kisasszony fantáziáját. Kép

Ágci!

29-én lesz 3 hónapos. Miért??? Szívesen veszek minden tanácsot!

Conti!

Mi napi 1 csepp. Este, pötty a szájába. Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?