Új privát üzeneted érkezett!

Adri, én valahogy sose tudom, hol és hogy kéne elkezdeni ezeket a kreatívkodásokat, úgyhogy különösebben nem szoktam ilyesmivel foglalatoskodni, de biztos nagyon jópofa dolgokat lehet így csinálni! :D

A découpage az a szalvétás dolog? nekem még az se világos, hogy az hogyan is működik!?

Le akartam fényképezni a centimet, de le vannak merülve az elemek a gépben, :evil: most töltöm őket...

Adri, ha van a gépeden Microsoft Office Picture Manager, azzal simán meg tudod oldani a tömörítést. Megnyitod a képet ezzel a programmal, majd azt mondod neki, hogy "Edit Pictures" (ha spanyol Office-od van, akkor sajna nem tudom, mit kell neki mondani... :lol: ), és az ott megjelenő lehetőségek közül a "Compress"-t (és nem a "Resize"-ot) válaszd. Abból is lesz többféle, de szerintem elég, ha a "for documents" lehetőséget választod, így is elég jól lekicsinyíti. És akkor már csak el kell mentened a tömörített képet más néven, ennyi az egész! :D
Ha nincs ilyen progid, szólj, mert van még másik ötletem is. :D

Kép
frusi

Sziasztok!

haza értünk! :)
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
El marad az esküvőnk!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Anyós jelölték jól beszóltak, így lemondtam róla, nem tudnám végig csinálni. Csak röviden: van a nevemen egy jelzálogkölcsön /a szüleim miatt/ és emiatt nem vagyok ’tiszta’, féltik az Ő értékeiket, hogy elviszi az árverező! Nem képesek felfogni, hogy ahhoz van fedezet, amit elvisznek, ha úgy van. 4 éve vagyunk együtt eddig ez nem jutott eszükbe, csak, most amikor a menüt kellett volna kiválasztani, már! Az időzítés tökéletesre sikerült. Amúgy meg nem ’jól’hívtuk meg őket, lakjunk csak albérletbe, azt nem veszik el tőlünk stb.…. mindenféle bajjal előhozakodtak.’ ha van sapka azért, ha nincs azért…’ A párom is teljesen kikészült, Ő már tegnap eljött haza, mert ma dolgozni ment. Fél Óránként hívogatott, mi van velem…. Majd ha kitisztulok, akkor én ’következem’! :!: Majd egyszerre megtartjuk a keresztelővel valamikor. Rettenetesen érzem magam egyfolytába csak, bőgök…. teljesen kiborultam. Utána vigasztaltak, feküdjek le, borogatták az arcom, meg Ők csak jót akarnak..stb… A hasam is rakoncátlankodik, a baba is nagyságrendekkel kevesebbet mozog azóta. Nem érzem túl jól magam.
Ne haragudjatok, hogy leírtam, muszáj volt…… :evil:

Remélem TI, jól vagytok. Ne idegeskedjetek, rögtön megérzi a baba…. most már tudom, hogy ez tényleg így van…….

Adri: valamelyik nap majd visszaadom a csatokat.. :cry:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Frusi, jöhet a köv.ötlet, mert nincs ilyen programom. Még spanyol nyelven sem :lol:

Adri és

Kép
adri29

Tündikém... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: szörnyen sajnálom!!!!!! :shock: :evil: :cry: :cry: De egy dolgot nem értek!!!! Mi közük is van anyósodéknak ahhoz, hogy konkrétan Neked mi van a neveden és mi nincs??? Közük mennyi???? Úúúristen, lehet, hogy furcsa, hogy ilyet mondok, de én ezek után szóba nem állnék anyósékkal soha de SOHA többet...... és akkor még ilyenekkel jönnek, meg ezzel próbálnak vigasztalgatni, hogy "az albérletet nem vehetik el tőletek" ?!?!??? Hát ez megadurva. Meg mi az, hogy nem jól hívtátok meg őket.

Atyaéééég, ez a sztori engem mérgesített fel!!!!!!!!!!!

Most mondanám, hogy ne is törődj vele, és gondolj csak a picire, neki az az érdeke, hogy nyugodt legyél.... de tudom, hogy nem lehet... így.... azért persze próbálj megnyugodni...

Kép
frusi

Jahhh, én a helyedben titokban csakazértis összeházasodnék a párommal. De komolyan, miért kellene ehhez anyósodék jóváhagyása?....

Kép
frusi

Adri, akkor a B-terv: :D

Megnyitod a képet, és amikor ott van a monitorodon, készítesz egy screenshotot, ezt úgy kell, hogy Alt + PrintScreen gombot megnyomod. (lehet, h nem mindegy, h jobb- vagy baloldali altot nyomsz, ki kell próbálni, billentyűzetfüggő lehet).

Ezután nyiss egy Paint-et (ilyen programod biztos, hogy van, ha Windows-t használsz), és egy Ctrl + V billentyűkombinációt. Így bekerül a Paint-be képként mindaz, ami az előbb a monitorodon látható volt. Jelöld ki csak az "érdekes" részt (bal oldalt felül van azt hiszem, a szaggatott téglalap, arra kattintva tudsz egy alakzatot kijelölni), Ctrl + C, nyiss egy új dokumentumot ugyanitt a Paint-ben (ha rákérdez, az előzőt nem kell mentened), és nyomj Ctrl + V-t, máris csak a képed van itt. Mentsd el másként - sokkal kisebb lesz a fájlméret, mint az eredeti képé volt.

Kép
frusi

frusi: igazad van! :!: De azt is elpöttyintette ,hogy multkor nagyjából miattunk került kórházba/gyomor fekélye van, régóta/.Hát most vegyem a lelkemre ha valami baja lesz?? tudom ,hogy ez kegyetlen zsarolás a részéről.... :evil: de én ilyen vagyok... :cry:

Tényleg nem azért írtam ,hogy bárkit is felidegesitsek a sztorimmal....legalább ti legyetek nyugodtak....

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Méri-Frusi: kitartas! Nem kell annyit foglalkozni a ctg-s eredmenyekkel, Bocika nekem sem akkor mozgott soha, meg piszkalgatni is kellett azzal a csengetos micsodaval! Mondjuk en mar jocskan nyitva voltam 1-1 ujjnyira kulso-belso mehszaj, de ez sem jelent semmit!
Méri: nekunk sem volt tuti a nev, szoval mikor kibujt kerdeztem a ferjemet, hogy lehet Zsombor Denes? Bolintott. Igy valasztottunk!

Tundi: engem is rendesen kiakasztott a torteneted. NEm ertem mi kozuk hozza ilyen szinten? Adnak bele penzt, vagy ilyesmi? De ez sem magyarazat! Mindegy ne idegeskedj, a gyereknek mindegy, hogy apa anya hazas vagy nem, neki csak az kell hogy nyugi legyen korulotte es erezze a szertetet. Mostmar tudom en is, hogy a tobbi csak kulsoseg. Persze megertelek abszolut, hogy a Te kis lelkednek nem lett volna mindegy! Akkor viszont hazasodjatok ossze itt Pesten, a nyagy murit meg majd kesobb a keresztelovel!
Szerintem Adri tudja nelkulozni a csatokat! Szoval semmikepp ne add meg vissza!:)

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Tündi: iszonyatosan sajnálom ami történt, de nagyon megtudlak érteni, és sajnos a legtöbb amit tehetsz az az hogy kibőgöd magadat és/vagy ellenszegülsz.
:cry:
Én 2 évig nem találkoztam velük miután összeugrasztottak minket. Aztán belenyugodtak hogy ez van és kész, elkezdtek elfogadni. Én is majdnem lemondtam az esküvőt 1 héttel előtte szintén az anyagiakba szóltak ők is bele. De a párom akkor már megelégelte, és mellém állt, ez hatalmas pofon volt a szülőknek, és megértették, hogy nem szólhatnak bele mindenbe, már nem érdekel minket ők mitakarnak. Azóta már én is kiállok magam mellett, bár már nincs rá szükség, és nagyon várják az unokát.Igaz 9 év kellett ahhoz, hogy most jó legyen a kapcsolatunk és összetartsunk ne széthúzunk. :roll:

KépKép
lmarie

Jaj, Tünde, nagyon sajnálom, azért még ne add vissza a csatokat, hátha nem végleges még a döntés...én drukkolok, hogy megoldjátok, bár sejtem, hogy ezek után már nem nagy kedvvel csinálnátok végig a ceremóniát.
Hát azért ez bunkó dolog anyóséktól, nem értem, mit akarnak, írjatok házassági szerződést? akkor gondolom nem kell félniük, hogy őket is bevonják az ügyletbe.
Nem értem, miért nem a fiuk boldogságát tartják szem előtt. Az albérlet meg csak viszi a pénzt, ezt mindenki tudja.
Na próbáld összeszedni magad, tudod, az ember a családtagjait nem válogathatja meg, sajnos. Szerencsére nem velük kell együttélned

Adri és

Kép
adri29

Tündi: hát ez tényleg zsarolás, méghozzá az "unintelligens" fajtából... :evil: :evil: :evil: ...az ilyennek nem szabad engedni, mert akkor csak ugyanilyen lesz a folytatás is... Amúgy meg nem kell tudniuk róla... "Azért" kapott gyomorfekélyt. Ja igen, persze. Ezt még így távolról is nehéz elhinni.

Nyugodtan írd csak le a bánatodat, én csak felháborodtam ... azért "beszélgetünk" itt, hogy jót-rosszat megosszunk egymással!!!...

Kép
frusi

Egyetértek, nem kell feltétlenül csak a babákról írnunk egymásnak, arról fogunk még úgyis eleget.
Amúgy szerintem is házasodjatok itt össze nagy ceremónia nélkül, ha kell, megyünk tömegnek :lol: Na jó, csak próbállak felvidítani, de szerintem sem kellenek ahhoz, hogy ti összeházasodjatok.
És szerintem se hagyd, h érzelmileg zsaroljon, mert ha most engedsz, később is ő akar majd irányítani. Tehát ezt megelőzve legyen saját véleményetek, ami mellett kiálltok, mégha ez merőben ellentétes is az övékkel.

Adri és

Kép
adri29

Frusi, köszi a B verziót, holnap kipróbálom, mert most indulok haza a melóból...amúgy hogy te miket tudsz!

Adri és

Kép
adri29

köszönöm csajok, nagyon jól esik..... :oops:
ccuncogó67

Adri:max 10 nap, hát jó lenne, egyre kevésbé hiszem hogy igy lesz, ahogy közeledik az idő inkább pesszimista lettem, pedig ez nem jellemző. :roll:
nálam a kreativitás most max abban fejeződik ki, hogy kiválasztom hogy milyen színű legyen a fal, hová furják fel a törölközötartót és passz.
Sajnos az elhúzódó építkezés kiölte belőlem a kedvet az ilyenekhez, már csak azt szeretném hogy vége legyen és rend legyen körülöttem és kész legyünk, ne legyenek mesterek a házban.

Azelőtt én is mindent magam csináltam, éjjeli lámpát, konyhaszekrény díszítést-festést, fürdőbe kagylóminták, tükörre sablonfestés stb, én is imádtam a szalvéta technikát. Valószínüleg ha a gyerekszobát csináltuk volna csak akkor most is csinálnék ilyeneket. Például az esküvőnkre a 120 szeletes három emeletes marcipántortát én csináltam, még az esküvő reggelén is képes voltam vele szöszmötölni. (azóta se vagyok hajandó tortát sütni,de szivesen dicsekszem vele :P :P )

Nikike: ctg már nem izgat, rég rájöttem, hogyha a picur aludni akar akkor aztán semmi nem zavarhatja őt. Remélem ez kint is igy lesz :P

KépKép
lmarie

Ja, még csak annyit, hogy a párom teljesen mellettem áll :) Sőt ha lehet fokozni, akkor még jobban összekovácsolt minket ez a szitu :) Még én tartottam vissza, hogy rájuk ne csapja az ajtót, én alig beszéltem Ők 'beszélgettek'! Különben ez így konkrétan nem hangzott el, hogy ne házasodjunk össze! Az az érzésem, hogy nem is gondolták komolyan, hogy most el fog maradni... Azóta sem kérdezik, én meg még 1x nem mondom /had készüljenek :) / A párom ennek ellenére azt szeretné, ha megtartanánk, itt vagy akárhol, bárhol. De én nem akarom, most nem, :cry: így nem..... :cry:

Tudjátok, mondtam, hogy utána héten mentünk volna Egerbe, nászút félére. Na, most írtunk nekik és előbbre foglaltunk szobát, akkor mikor lett volna az esküvő. IGY ABBA AZ IDŐBE OTT LESZÜNK, kettecskén. :) Így nem kell se itthol lenni ,se otthol

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

:D - a centim

Kép

Kép
frusi

Elolvastam ám az összes hétvégi termést! Jó sokat írtatok :)
Némelyikötöknek milyen kéz ügyessége van :lol: :lol: gratula!

Nagyon meleg van megínt, a vonaton majd elolvadtunk a gyerekkel 8)
ccuncogó67

Frusi. ez tök aranyos :lol:
ccuncogó67

Sziasztok Csajszik!
Valóban eltűntem, de jó okom volt rá :D

Elvileg 29-ére voltam kiírva, aznap semmi sem történt. Péntek reggel elmentem ctg-re az Örs-re, majd megbeszéltük a Hajduval a hétvégi,ill. hétfői időpontot. Persze erre nem került sor, ui. este 7-kor lefolyt a mgazatvíz.......Komikus volt, épp egy étteremben ültünk a párommal. Rohanás haza, gyors zuhany, majd irány az Uzsoki. Sajna a fájások nem jöttek, majd 9-kor a dokim (aki épp ügyeletes volt mákomra), burkot + buroksapkát repeszett, ami nem volt kellemes. A pityergés már akkor lekezdődött. Majd jött a beöntés + borotváls, ami abszolút nem volt kellemetlen, hála a szülésznőnek, Mike Marcsinak. Ő egyébként nagyon kedves volt és óvatosan vizsgált. Fájások lassan jöttek, de nem eléggé. Így hosszú szenvedés után hajnali ötkor oxitocin infúzióra kapcsoltak....Hááát, az igazi szenvedés csak ekkor kezdődött. Erre valahogy nem voltam felkészülve :( fárdat voltam, nem igazán tudtam magam kontrollálni. Sajna nagyon lassan tágultam, és a tolófájások sem jöttek. Végül 7.50-kor vákkum segítségével (nem kapott a baba elengendő oxigént) megszületett Marcika.
Paraméterek: 3300 gr, 53 cm.
Itt külön köszönet Dömök Andi szülésznőnek, aki a szülés előtt, közben és után nagyon sokat segített .
A szülés után kb. 3 órát feküdtem a szülőszobán még, közben végig hallgattam a másik ágyonszenvedő anyuka vajúdását, aki végül is császárral szült.
Első nap a 6 áygasban voltam, majd vasárnap bekerültem a 7-es kórteremben, a fizetős 2 áygasba. Szerencsém volt, valszeg az 5 ágyasokba nem bírtam volna ki. Itt legalább pihenhettél, a mosdót is csak 2 emberrel kellett megosztani, a szoba teljesen korrekt volt, igaz a kaja és a takarítás nem a legtökéletesebb. Ja, és kifogtam két szuper szobatársat, akik már gyakorló anyukák, és így eláttak tanácsokkal, ill. megmutatták, mit hogyan kell csinálni.

A vizit téynleg érdekes: van egy fiatal doki, dr. Gál, akinek az a feladata, hogy végig kérdezze ki hogy van, és jegyzetel. Ő beszámol a nagyvizit előtt a dokiknak, akik valóban kb. 1 percet töltenek egy-egy szobában.
Csecsemősök: vannak jó fejek, vannak kevésbé, De ezt mindenki tapasztalhatja.
Szoptatás: elég későn indult meg a tejem, bedurrant, jött a bőgés és láz, de Erika csecsemős nővér jól megmasszírozta, így rendbe jött minden.
Sárgaság: Sajna Marci baba besárgult, így repetáztunk és csak pénteken engedtek ki :(

A hétvége érdekesen telt, a baba eszik, alszik, nyöszörög, szóval jól viselkedik.
Most éppen apával van, szóval sietek vissza, mert aggódom :D

Ha lesz egy kis időm, még jelentkezem.

A mamáknak és babáknak jó egészséget, a többieknek pedig kitartást :) Megéri :)

k
fkitti

Hali!

Micsoda örömhir! Kitti nagy gratula! Nem lehetett konnyu a leirtak alapjan! Andi tenyleg szuper szuleszno, en teljes egeszeben nala szultem, profi tuti. Es akkor mar a sajat muszakjan kivul egy masik felet is lezavart, szoval nem volt eppen fitti! De igy is maximalisan ram koncentralt! Nekem nem kellett szerencsere mas vajudo mamakat vegighallgatnom, bar nem is tudom, hogy hallottam e valamit a sajat es apa hangjan kivul, mert Zsombinak nem sok volt, csak nezelodott rank!
Ja a vedono azt mondta, hogy fokozatosan mehetunk setalni 15-25-35 percek es igy tovabb! Apa teljesen elveti ezt a dolgot es azt mondja felelotlen vagyok, hogy nem tudok varni meg legalabb 2 hetet! Basszus de nem neki kell itt ulni a negy fal kozott! Komolyan olyan elvezet a zoldsegesig (100 m) kiszaladnom, mint korabban egy egesznapos program. Mar nagyon nem birom! Apa azt mondja abban nem vesz reszt, hogy barmi baja legyen a fiunknak!?:( En sem ezt akarom!
Szerintetek mit tegyek?

csok

Kép
nikike

Gratulálunk Kitti, de jó hír :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Méri, Frusi. drukk1000-rel :lol: :lol: :lol: Ti következtek :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

A kislányunk neve: B I A N K A :P
Ez lett a befutó, most eldöntöttük apával :P

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Megjöttünk a Duna-parti sétából. Húúú de kellemesen elfáradtam!! :D :D

Kitti, de jó, hogy jelentkeztél!! :lol: :lol: Örülök, hogy végül minden rendben, még ha a szülés és a kórházi napok nem is teltek a legkönnyebben...

Én is egyre inkább meg vagyok győződve, hogy valamelyik fizetős szobába szeretnék menni. :wink:

Nikike, én frankón kivinném a babát, főleg, hogy nyári manóról van szó!! Hisz már 10 napos is elmúlt!!! főleg, ha a védőnő is áldását adta rá... 8) Szerintem egyik délelőtt vidd csak ki, aztán mutasd meg este Apának, hogy semmi baja nincs a babónak!! :D :D

Nálunk biztos nem lesz cicózás, pár napot itthon töltünk, max. csak az erkélyen levegőzünk, aztán ha nincs semmi gond, egy rövid sétára biztos lemegyünk... Mondjuk nálunk annyival könnyebb a helyzetünk, hogy ez itt egy lakópark, és itt a parkon belül lehet sétálni kisebbet-nagyobbat, nem kell kimenni az utcáig.

Adri: most jöttem rá, hogy nem csak a fájlméret, hanem a pixelszám is számít, Paintben is le tudod ezt csökkenteni, csak sajnos a Paint valamiért levág a képből is...

Kép
frusi

Tündi, nagyon aranyos név a Bianka! :D :D

Kép
frusi

Sziasztok!

Gratula Kittinek! :) És Marcinak. Elég vicces, hogy mindketten pomáziak vagyunk, Marcink van, 3300 grammal született mindkettő, mindkettő vákummal, mindkettő besárgult, minket is 1 nappal később engedtek ki csak mint mindekit, én is sírtam a tej miatt, engem is megfejtek bent (nem tudom ki, mert többször is). Mi jöhet még? :)
Sajna Etelka most szabin van, ki megy ki hozzátok, valami helyettes?

Nikike: kedves aranyos a ifjú apucitól, hogy aggódik. De nyugtasd meg, hogy nem lehet semmi baja egy anyatejes gyereknek. A mamának viszont annál inkább, ha még ezt a luxust sem engedheti meg magának. Én majd megvesztem az elején csak azért, hogy a kertben sétáljak. És ez komoly, ha oda kijutottam már boldog voltam. :)
Tündi én is szomorúan olvastam az esküvőről. De fő, hogy egymás mellett álltok.

Ma újabb rekordot döntött a fiam. Reggel 8-ig aludt. Bezzeg én (és a melleim) csak f7ig durmoltak...

Vera

Kép
Vendég

Tündi: együttérzésem a családi perpatvar miatt... viszont az jo érzés lehetett, h a párod teljesen melléd állt. ez legalább annyit számit, mintha most meglenne az esküvö, és biztos tök jo lesz Egerben. szerintem is az anyosék nélkül kéne majd késöbb megtartanotok! szép a Bianka név!
Neked mikor kezdett látszani a hasad? nekem még alig veszik észre a 16.hét végén :)
tök jo hallani, h valakinek ilyen szupergyorsan megy a szülés! egész kedvet kaptam, pedig parázok rendesen... még messze vagyok, és addig sok szép élményem lesz, de reménykedem egy hasonlo 'fájdalommentes' lefolyásu szülésben...
hiuzka

Tündi! Szörnyen sajnálom!!!!!! :( De jó hogy a párod kiállt melletted!
Nagyon szép név a Bianka! :)

Fkitti! Nagy gratula neked! Sok egészséget Marcinak! :D

Kép
katya

Kép
katya

Sziasztok!

Na, talán most leltem egy kis időt írni is – pár napja próbálom már esténként behozni a lemaradásomat intenzív olvasással… (Még nem sikerült.) Azt már látom, hogy ezer gyerek van már: Nikike, Venczkone, Bmssz… kit hagytam ki?? Nagyon gratula!

Mi jól vagyunk itt Andrissal, legfőbb programunk az evés, csak állati soká tart egy-egy felvonás! Legtöbbször másfél órás program egy szoptatás, rövid büfi- és pelenka-szünetekkel.
Strapás! Eddig alig jutott idő másra! Viszont közben olykor 5 órákat is alszik a gyermek, ez jó. Valakinek tapasztalata: normális ez??? Néha elfog a kétkedés…

A szülés címszavakban: 21-én hajnalban öt perces fájásokra ébredtem, ezek már igazán fájtak, mint egy havi mensi elején, de vészes azért nem volt, csak egyértelmű. Cihelődtünk, és 5 körülre értünk be a kórházba (röviddel megelőzve így a Bush-mizériát!!). A felvétel, előkészítés végére meg is érkezett a dokinéni, s mivel 2 ujjnyi méhszájat lelt, burkot repesztett. A magzatvíz kicsit mekóniumos volt: azt mondta, nem gáz, csak nem érdemes majd az időt húzni. Kaptam fájáserősítőt is – valahogy nem voltak elég erősek (értsd: hosszúak; én először frászt kaptam, hogy akkor milyen, amikor erősek???) a fájások. Summa: 12-re lettek tolófájások, addigra már iszonyatosan ki voltam merülve, és volt valami 36 fok, de nem tűnt túl hosszúnak ez az idő mégsem. Aztán délben a fájások alatt elkezdett leesni a baba szívhangja, nagy futkosás támadt, és nem sokkal később megvolt a döntés: futás a műtőbe.
Szóval mindent átéltünk, amit egy szülés kapcsán lehet – kivéve a kitolást, azt legközelebbre tartogatjuk :lol:

Andris viszont cukor aranyos, próbálok majd idebiggyeszteni egy képet, hogy elhiggyétek :wink:
És hála a gyors döntésnek, makk-egészségesen született, ezért nagyon hálás vagyok minden csalódás mellett (mert persze azért az is benne van a dologban kicsit).

Szoba: teltház volt, mondták, hogy vagy a terhespatológia :? vagy a fizetős 6-os (egyágyas, a kétágyassal közös fürdivel). Csak attól rettegtem előtte, hogy nem lehet velem a baba, a terhespatológiára meg csak három óránkánt hozzák ki - naná, hogy mentünk fizetni. És bomba volt!!! Ki is írta (pedig épp most olvastam...), hogy ugyanott volt? Andi? Szóval a szoba szép, tágas, Andris sírhatott éjjel, nem kellett izgulni, apa ott üdült velünk... szóval ha most kéne dönteni, eleve oda céloznám be magam!

Erika csecsemősnek áldott kezei vannak, ami a masszírozást illeti! Amúgy is bomba jól lehet tőle kérdezni. De a többiek is jók! Azt hiszem, én is két mufurcot találtam köztük - de vannak tizen.

Na, ennyi idő jutott (egész hosszú, ahogy nézem, bocsesz), megint nyekereg a diktátor! :)

Óriási nyálas puszikat küldünk:

Zsófi + Andris
zsolka

Sziasztok!

Hogy egy nap alatt mennyi minden történik!? Kitti gratulálok, nem lehetett könnyű, ahogy olvasom. Mindenesetre sok boldogságot, jó egészséget Nektek :)

Tündi sajnálom ezt az esküvő mizériát, jó, hogy a párod melletted áll, az a legfontosabb, undok dolog egy kismamát felizgatni :evil:

Nikike, nyugodtan vidd sétálni a babát és próbáld meggyőzni erről apát, hogy semmi baja sem lesz. Az egyik előadáson is mondták, ha jól emlékszem pont a neunatológus doktornő, hogy a nyári babát már 3. napon lehet erkélyen 10 percig levegőztetni, aztán fokozatosan le is lehet vinni, 15-20-30 percre, az ég adta világon semmi baja nem lesz :)

Méri, Frusi, lehet hogy tényleg összefutunk? Én csütörtökön megyek az első CTG-re kíváncsi leszek az eredményre, bár az időpont, amit adtak nem túl szerencsés, olyankor mindig alszunk :) Ti próbáljátok babócát kelteni valahogy? Én is fizetősbe szeretnék menni, csak azt nem döntöttem el, hogy a kétágyasba, vagy a mellette lévő egyesbe. A kétágyasba is bejöhet apa? Mi a fiú névvel vagyunk bajba kettő van Balázs vagy Bence és nem tudjuk eldönteni, lehet, hogy majd akkor fogjuk, amikor megszületik. Tényleg front lesz hétvégén? Mert mi elutazunk egy kis nyaralásra pénteken, nem szeretnék a végén vidéken szülni :wink: bár nekem még azért van 3,5 hetem... bár ki tudja. Ez a türelmetlenség rám is kezd hatni, nehéz a vége. Leginkább azon izgulok, hogy hogy lesz majd a kórházban, honnan fogom tudni mit kell mikor csinálni, legyen-e velem éjszaka a picur és még sorolhatnám. A szülésről nem is beszélve! Szülőknek csak akkor akarok szólni, ha már túl vagyunk rajta, mert csak idegesítene, hogy ők is kint izgulnak, szóval egy csomó kérdés van a fejemben.

Ráadásul itt van ez a meleg idő, amitől totálisan ki vagyok, egy kicsit hűvösebb most valahogy jobban esne.

Adri én szoktam kézműveskedni, festettem már ajándékba tálcát, meg üveget, meg ilyesmit, szeretem is, de nagyon kevés rá az időm. Azt hittem, ha itthon leszek fogok ilyesmit csinálni, de folyton van valami dolgom :? Sebaj, majd egyszer, talán sikerül. A főnökeim nekem is május végén ébredeztek, hogy ja én már csak júni közepéig dolgozom? jaj-jaj és akkor felvettek egy lányt, akinek két hét alatt kellett átadnom mindent, meg aztán egy-két napot még beszaladtam utána is. Hát úgy látszik azt hiszik az ember örökké van, úgyhogy csak hangsúlyozd nekik, hogy már nincs sok idejük!!! :lol:

Na szaladok, mert épp megint egy csomó elintézni valóm van!

Ildi

Kép
mildiko

Nikike: Szerintem is kiviheted a kisfiadat már. Semmi baja nem lesz tőle. Csak ne a nagy forróságba, de ezt te úgy is tudod Frusi ötlete nagyon jó, így apa is látja, hogy nincs probléma :lol:

Hiuzka: kb. ilyesmi hetesen már nekem látszott. De vedd figyelembe, hogy ez már 3-dik nekem, és alapból volt már pocakom csak hájból :oops: :lol: Ez is, mint más is nem egyformán 'mükszik' alkatfüggő is szerintem. Ne félj, jó nnnaaaaggggyyyyra nő :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsolka: De jó volt olvasni a történetet jó, hogy megosztódtad velünk és köszönjük a nyálas puszikat… :wink: :lol:

Ildikó: Már te is kezded a ctg-t? :roll: Ez tök jóóó.. :lol: :lol: Ne parázz semmin, majd sodornak az események ne félj mindenre, rá érzel majd mit, mikor…stb.… :lol: :lol:

Sziszi merre lehet vajon? Régen nem jelentkezett… :cry:
Kati meg, még nem jött meg a nyaralásból biztos… 8)
Ma a dili dokimhoz megyek, rám is fér… :wink:

Már most nagyon melegem van, picike szelőcske, esőcske jó lenne… :lol: :lol:

Babázóknak+babáknak, pocakosoknak szép napot kívánok. Külön a finiselőknek, kitartást :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Jaj, de jó, újabb baba, és milyen aranyos a neve is! Amúgy ha a kislányunk időközben meggondolta magát és fiú szeretne lenni, a neve neki is Marci lesz :)

A Bianka név is tetszik.

Méri, nem semmi, esküvői torta, ez már tényleg nagyfokú kreativitás. Azért ilyen nagyszabású munkáim nincsenek, de rengeteg festett dolog, pl. pohárkészlet, gyerekpohár, óra, 2 lámpa, meg mozaikos doboz és virágkaspó, azok is tényleg klasszak, minden elfogultság nélkül. Képet is festettem vászonra, de az meglehetősen nyomi lett, úgyhogy a pincében pihen, nem rakom ki. :lol:

Frusi, végülis ez a Paintes dolog nem annyira jött be, de most beillesztem wordbe a képet, hátha úgy kisebb a paramétere. Mindjárt kiderül. Az a centi nagyon aranyos. 1152605297.5.doc

Adri és

Kép
adri29

Lámpa másik oldala

Adri és

Kép
adri29

Adri és

Kép
adri29

Az órát így sem tudom, de majd próbálkozom

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok Lánykák, szép napot mindenkinek! :D

Adri, nagyon ügyi vagy!!! 8) :lol:

Zsolka, köszönjük Neked is a beszámolót! No meg a nyálas puszit Andriskának!! :D :D :D

Ildi, nekünk sem túl mozgékony Lilluska a ctg-n. Beütemeztük ezt a hétfő reggel 8 órai időpontot, ez azért jó, mert könnyen oda is érünk időben, meg Apa sem késik így túl sokat, még úgy se, hogy ott meg is vár, csak hát korán kell kelni. Azt meg Lilluska se szeret. Max. hajnalban mocorog a kisasszony, de "rendesen"-reggel már nem nagyon... Tegnap pl. ctg előtt és után is ugrándozott. Eszem a kis lelkét. Az egyéniség. :lol: :lol:

Egyébként mi is úgy tervezzük, hogy a szülőknek csak akkor szólunk, ha már kinnt van a baba, nekem sem hiányzik, hogy ott üldögéljenek a folyosón... (olyan jót mosolyogtam, mikor Andi írta, hogy mondta anyukája, hogy "majd elkártyázgatunk egy sarokban"... :D :D de én is agybajt kapnék, nekem ne "kártyázgasson" odakint senki :D ) Most kicsit aggódok, párom szülei feljönnek hétvégén "csak úgy", mert mi már nem utazgatunk olyan messzire (270 km), mi lesz, ha akkor jön rám a szülhetnék? :roll: OK, nem lesz semmi extra, de akkor is...

Kép
frusi

Nem is tudom, engem nem zavarna, ha a szüleim, húgom a folyosón várnák és izgulnák végig, míg én bent "kínlódok". Mondjuk ha nekik nem hosszú ott tölteni a folyosón, udvaron a napot, engem nem zavar.

Van egy körkérdésem megint: ha jól látom, szinte mindenkinek van otthon (is) internete. Melyik szolgáltatótól, milyen korlátozásaokkal vagy feltételekkel és mennyiért?

Rájöttem, hogy egy hétig sem bírnám ki net nélkül otthon, még a végén lemaradnák egy-két babóca érkezéséről :( Eddig a munkahelyemen interneteztem remek feltételekkel - jó gyors - de ha augusztustól nem dolgozom, addigra be kell köttetnünk otthon is!!!!
A paramétereink egyenlőre: nincs vezetékes telefonunk, de ki van "építve", upc kábeltv-nk van, és olyan megoldás is érdekel, hogy telefonon keresztüli, de akkor vodafone.

Adri és

Kép
adri29

Adri, ha upc szolgáltat felétek, akkor lehet, hogy egyszerűbb az internetet is tőlük igénybevenni... nekünk is chello van, gyorsnak gyors, néha van "üzemkimaradás", de szerencsére nem túl gyakran. Viszont az ügyfélszolgálatukat elérni horrorisztikus....

Kép
frusi

Sziasztok!

Adri: mi is chellosok vagyunk már pár éve, és elégedettek vele. (Egész jól türik,ha nem fizetsz időben :P )
Az ügyfélszolgálat tényleg sz......

Én még mindig nem bírom a meleget, reggel a szobánkba közel 27 fok volt 8 órakor. Rosszul is lettem, mindenkire ráhoztam a szívbajt, mert hullasápadtan estem össze. Most anyukám vigyáz rám, nem mernek egyedül hagyni amit nem is bánok. Hát nem irigylem azokat akik most szülnek, vagy fekszenek bent, mivel a kórházban pont a tetőtérben vannak. :roll: :roll:

Viszont mára virradóra most már tényleg leereszkedett a pocim látványosan, és valóban jobban kapok levegőt.

És van melegvizem, tudok végre a saját kádamban fürödni mosakodni!!! Három hónap után :P :P :P :P :P

Ildi: mikorra mész csütörtökön? Mert én is megyek, igaz vizsgálatra, de délelőtt. Én péntekre kaptam időpontot ctgzni.

KépKép
lmarie

jaj, nekem a UPC-vel már annyi problémám volt, tiszta idegbeteg lettem tőlük. Ha végre elértem az ügyfélszolgálatot, akkor is hülyeségeket beszélt, 3 hétig 3-szor egyeztettem velük időpontot, h végre bekössék a tv-t (pl. elfelejtettek jönni a megbeszélt időpontban, és nem is hívtak fel minket - persze a megbeszélt időpont náluk azt jelenti, h 8-12h tehát otthon ültem egész de.). Aztán rossz számlát küldtek, majd mikor végre ezt stornóztattam, a köv. alkalommal több havi számla jött ki egyszerre, ami nem lett volna baj, de így nem tudták levenni a számlánkról. Csekket persze nem küldtek, úgyhogy átutaltam külön az összeget, ami természetesen pénzbe került. 3 nap múlva kapom az sms-t, hogy megpróbálták leemelni a számláról ugyanazt az összeget, amit én 3 nappal előtte átutaltam, még jó, hogy nem sikerült nekik a limit miatt. És így tovább, mesélhetném még. Szóval attól tartok, h ha onnan lenne az internet is, akkor még többször telefonálhatnék nekik.
Küldtem Frusi privit is, nem ment át?

Adri és

Kép
adri29

Adri, köszi, hogy szóltál, mert nem tűnt fel az oldal tetején, de közben már válaszoltam is! :D :D

Kép
frusi

Hűűű, Méri... lehet, hogy pár napon belül lesz valami?? :D

Én ezzel a légzés-megkönnyebbülős dologgal sem tudok mit kezdeni, mert gondolom, kellett volna már éreznem, hogy nehezen veszem a levegőt, de nem... Ildi, Méri, Ti mikortól éreztétek / érzitek?

Kép
frusi

Adri: Nagyon ügyes vagy!!! :lol: Nálunk a tvnetwork /kábel tv/ az internet szolgáltató, többféle csomagjuk van, mi kb. 4000.- fizetünk, és ezért 1GB forgalom lehet 1 hónapba.

Méri: Húha, izgi kezd lenni. :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Azt kérdezném azoktól akik már szültek, hogy ők tudtak aludni az utolsó időszakban? Ugyanis nekem mindenki azt panaszolja, hogy nem tud aludni, viszont én ha leteszem a fejem rögtön alszok, és általában 5-6 órát egyhuzamban. :roll:

A másik hogy kitől kérdezhetném meg priviben az anyagi dolgokat?
Nekem az a gondom, hogy mi nem is kérdeztük a dokit soha, most meg már nem látom értelmét. Néha adtunk, illv. pár alkalmommal voltunk magánrendelésen, de mindig nagyon jól bánik velem. Szóval tanács kéne, ki tud segíteni?

KépKép
lmarie

Frusi: mivel nem tudom mire vonatkozik a kérdésed, a levegővételre, vagy a leszállásra ezér mindkettőre válaszolok.
én sem igazán éreztem hogy nehezen kapok levegőt, csak lépcsőmászáskor éreztem hogy kapkodom, ha sokat beszéltem, illetve ha sokat ettem, meg néhány pozicióban néha az volt az érzésem hogy megfulladok, mintha valaki ülne a mellkasomon.

A leereszkedésre eddig az hittem hogy már megtörtént (mivel startpozicióban van), de úgy néz ki tévedtem. Most az a feltűnő hogy a mellem és a hasam között tér lett :P illetve tényleg sokkal lejebb van mint eddig. Ráadásul iszonyatosan nyomja az altestemet és ezt már igencsak érzem (legalábbis ennek tulajdonitom az a fájdalmat amit ma érzek) , főleg ha felállok. Meg a rugdosás is lejebb került. :lol:

lesz e valami? Na ez jó kérdés, én is tudni akarom rá a választ :lol: , de szerintem ez még nem jelent semmit (de reménykedem :lol: ), csak azt hogy felkészül a kicsi arra, hogy hamarosan kijöjjön.

KépKép
lmarie

Hello mindenkinek!

Zsolka, nekem is ilyen volt a fiam, hogy 1,5 órákat evett. Én már 2 könyvet kiolvastam szoptatás alatt. Utána meg aludt ezerrel, és alig bírtam kelteni. A vége az lett, hogy persze így nem evett elégszer és jött a tápszer. Nincsen mérleged, hogy tudd mennyit eszik?
Tudom, hogy ez milyen nehéz. De lassan javulni fog.

Puszi:

Vera és Marci (11hét)
Vendég

Méri, szerintem anyagi ügyekben próbálj a másik Uzsokis topikban érdeklődni, csak akad valaki, aki a Te dokidnál szült! 8)

A kérdésem eredetileg a levegővételre vonatkozott, de jó, hogy mindkettőről írtál... :wink: ...nem tudom, nekem az van, hogy jó hamar elfáradok bárminemű fizikai aktivitástól, de én egész másra számítottam, pl. egyik kedves ismerősöm mesélte, hogy ő is nyáron szült, és hogy húúú, hát ő azért szenvedett a végén már annyira, mert alig kapott levegőt is. De nálam pl. ez nincs.

A másik amit írtál, na azt én is szoktam érezni - nekem vmi. olyasmi, mintha nyomná a gyerkőc a fejét lefelé!! alapból is sokszor érzek valami ilyesmit, de pl. ha sokáig feküdtem és / vagy ültem, és utána felállok, akkor is... De néha mostmár sima fekvéskor is.

Ja, ma meg ahányszor felállok, annyiszor kezd el keményedni a hasam...

Hmmm, szombatra ír gyenge hidegfrontot... előtte-utána semmi... Nem szülünk szombaton? :D :D :D

Kép
frusi

Frusi: Én csak úgy általánosságban szeretnék képben lenni az anyagiakban , nem fontos hogy az én orvosomnál kiszült.

KépKép
lmarie

Sziasztok Lányok!

Nah reggel megvolt az elso setank! 7kor felkerekedtunk, kitekertunk a ligetig mentunk egy kicsit a setanyon aztan vissza gyorsan. Nagyon jo volt, meg nem volt forrosag, de mar sutott a napocska! Zsombogyo nagyon elvezte, mert vegig aludt, neha mosolygott, ha meg a napsugar a szemebe vilagitott, rancolta a szemoldoket. Azt hiszem szeretni fogja!:) Mindenesetre nekem nagy elmeny volt. Buszkeseg tolti el az embert, ahogy tolja a babajat a kocsival. Nagyon jo volt!:) Aztan visszajottunk es olyan edesen szopizott a kicsinyem, nyitott szemmel es engem nezett, es azt hiszem mostmar kezd nyiladozni az ertelme! Egyre izgalamsabb ez a "dolog".

szep napot Mindenkinek!

csok

Kép
nikike

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?