Sziasztok Csajszik!
Valóban eltűntem, de jó okom volt rá
Elvileg 29-ére voltam kiírva, aznap semmi sem történt. Péntek reggel elmentem ctg-re az Örs-re, majd megbeszéltük a Hajduval a hétvégi,ill. hétfői időpontot. Persze erre nem került sor, ui. este 7-kor lefolyt a mgazatvíz.......Komikus volt, épp egy étteremben ültünk a párommal. Rohanás haza, gyors zuhany, majd irány az Uzsoki. Sajna a fájások nem jöttek, majd 9-kor a dokim (aki épp ügyeletes volt mákomra), burkot + buroksapkát repeszett, ami nem volt kellemes. A pityergés már akkor lekezdődött. Majd jött a beöntés + borotváls, ami abszolút nem volt kellemetlen, hála a szülésznőnek, Mike Marcsinak. Ő egyébként nagyon kedves volt és óvatosan vizsgált. Fájások lassan jöttek, de nem eléggé. Így hosszú szenvedés után hajnali ötkor oxitocin infúzióra kapcsoltak....Hááát, az igazi szenvedés csak ekkor kezdődött. Erre valahogy nem voltam felkészülve
fárdat voltam, nem igazán tudtam magam kontrollálni. Sajna nagyon lassan tágultam, és a tolófájások sem jöttek. Végül 7.50-kor vákkum segítségével (nem kapott a baba elengendő oxigént) megszületett Marcika.
Paraméterek: 3300 gr, 53 cm.
Itt külön köszönet Dömök Andi szülésznőnek, aki a szülés előtt, közben és után nagyon sokat segített .
A szülés után kb. 3 órát feküdtem a szülőszobán még, közben végig hallgattam a másik ágyonszenvedő anyuka vajúdását, aki végül is császárral szült.
Első nap a 6 áygasban voltam, majd vasárnap bekerültem a 7-es kórteremben, a fizetős 2 áygasba. Szerencsém volt, valszeg az 5 ágyasokba nem bírtam volna ki. Itt legalább pihenhettél, a mosdót is csak 2 emberrel kellett megosztani, a szoba teljesen korrekt volt, igaz a kaja és a takarítás nem a legtökéletesebb. Ja, és kifogtam két szuper szobatársat, akik már gyakorló anyukák, és így eláttak tanácsokkal, ill. megmutatták, mit hogyan kell csinálni.
A vizit téynleg érdekes: van egy fiatal doki, dr. Gál, akinek az a feladata, hogy végig kérdezze ki hogy van, és jegyzetel. Ő beszámol a nagyvizit előtt a dokiknak, akik valóban kb. 1 percet töltenek egy-egy szobában.
Csecsemősök: vannak jó fejek, vannak kevésbé, De ezt mindenki tapasztalhatja.
Szoptatás: elég későn indult meg a tejem, bedurrant, jött a bőgés és láz, de Erika csecsemős nővér jól megmasszírozta, így rendbe jött minden.
Sárgaság: Sajna Marci baba besárgult, így repetáztunk és csak pénteken engedtek ki
A hétvége érdekesen telt, a baba eszik, alszik, nyöszörög, szóval jól viselkedik.
Most éppen apával van, szóval sietek vissza, mert aggódom
Ha lesz egy kis időm, még jelentkezem.
A mamáknak és babáknak jó egészséget, a többieknek pedig kitartást
Megéri
k