Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Vagyok én, de inkább csak olvasgatok. Ma voltam vérvételen (AFP) jövőhét kedden lesz eredmény. Igaz, engem ez annyira nem is érdekel, mert már annyi hülyeséget hallottam róla. Jövőhéten meg amnio.

Fanny! Szerintem sem az a fontos, hogy a gyerkők mit szólnak, hanem, hogy ti hogy érzitek :) !

Nagyon édes mindegyik gyermek, most nekem legjobban Balázs tetszik, olyan szeretettel nézi Kriszta pociját :) !

Rabkri! Szerencsére nálunk nem tett semmiben kárt a vihar. Sajnálom, hogy nálatok ennyi bajt okozott :( ! A biztosító fizet?

Melcsi! Jaj, de írigyellek! Ez a legjobb amikor elkezd beszélgetni a Bébi.

Nem is nagyon tudok mit írni. A gyermekeim elmentek nyaralni megint 1 hétre, az ember dolgozik, úgyhogy eléggé unatkozom :( !

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandulácska, akkor legalább most 1000-rel tudsz kattanni a netre!
Mit tudsz, az amnio után meddig kell kimélő életet élni, és ez fekvést jelent-e?
Különben kár hogy nem voltál a talin, mert Balázs tündéri kisfiu. Valóban annyi szeretet van Benne, Bébit olyan kedvesen simogatta, mintha nem is 3 és fél, hanem 13 éves lenne, aki már tudja, hogy a picikre vigyázni kell.
Gyerekek merre nyaralnak?

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Szia Melcsi!

Hááát, őszintén szólva, nem nagyon szeretem ha ilyen sokat egyedül kell lennem. Már kínomban vasaltam is :lol: !
Nem tudom meddig kell feküdni v. pihenni. Tavaly debrecenben azt mondták, hogy ahogy érzem, van aki másnap megy dolgozni :shock: . A gyerekek bükkábrányban vannak rokonoknál, ma pont mentek hajdúszoboszlóra az élményparkba! Biztos nagyon fogják élvezni.

Itt megint kánikula lett, igaz én nem bánom, eleget fáztam már az idén :) !

Puszi

KépKép
mandula35

Helló Lányok!

Le kell írnom, mekkora állat vagyok: mivel már kész vannak az üdülési csekkjeim, de az iskolatitkár nem hajlandó elmenni érte, gondoltam, reklamálok a dirinél. Felhívtam őt most, délután fél 6-kor, a következő dumával:
- Jó reggelt, doktor úr!
8) :? :shock: :o :o :o :roll: :roll: :oops:
Hol jár az eszem... :roll:
És az a legszörnyűbb, hogy nem is nézett nagyon hülyének, mintha tőlem ez lenne számára a természetes... :roll: :roll: :roll:

Mandula!

Az én csajaim sincsenek itthon - legalábbis a nagyok. Lili már nagyon hiányolja őket, bár épp az előbb mondta, hogy "azt hiszem, boldogulok egyedül is". :D
Vele egész nap nincs szinte semmi probléma. Ma is tök simán megértette, hogy dolgoznom kell, határidős melóm volt. Persze van miatta egy kis lelkiismeretfurdalásom :cry: , de ha végzek, bepótoljuk, ami most kimarad :D
Újabban kiszolgálja magát, önt ivólevet, előpakol a szendvicséhez, csak azért szól, hogy "rakjam össze" neki. Tegnap cukkinit rántottam, imádja, maradt mára is, rájárt egész nap. Egyébként meg elszórakoztatja magát, iskolásat játszik, motorozik, biciklizik vagy homokozik. Most éppen takarítja a radiátort...
Jó fej volt, ugrált az ágyon ("mint a verebek"), rászóltam, hogy vigyázzon magára, erre közölte, hogy "nem fogok leesni, gavantálom" - így, kissé ariszokratikusan ("avisztokvatikusan"). Hétfőn meg ablakot pucoltam, leugrottam pille súlyommal a székről, és nem sikerált túl jól :roll: , erre odajött vígasztalni, hogy "legyél boldog, itt vagyok neked!" :lol: Imádom! :lol: És boldog is vagyok! :lol:

Hogy mi lesz a biztosítóval, még nem tudom, remélem, most már jelentkezik a kárfelmérő. Ma lebontották megdőlt kéményünket, meg megigazították a vihar után csak ideiglenesen felrakott cserepeket. Kíváncsi vagyok, mikor jön már, mert a lányok szobájában a felhullámosodott parketta miatt rendkívüli állapot uralkodik :roll:

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én néha úgy vágyom egy kis semmittevős magányra :? - bár lehet, hogy mégsem, most is olyan csendes a ház :?

Mandula, Te meg csak pihizz, álmodozz, neked már van kiről! :wink: :D
Egyébként meg kár, hogy nem lakunk közelebb egymáshoz, nálunk is vasalhatnál egy kicsit kínodban :D :shock:
Gyűlölök vasalni! :evil: Tkp., ha belegondolok, majdnem minden házimunkát utálok :cry: :shock: :x :evil: Illetve kényszerként élem meg, és ez nagyon nem jó :evil: Pedig amit lehet, már gépesítettem :shock:
Amit szerettem vasalni, azok a babacuccok! :D Babaruhát akarok vasalni!!! :roll: :wink:
Pedig ma megint megjött, márciusban sem lesz babánk... :cry: :cry: :cry:

Mostanában azon agyalok, hogy ha ennyire nem megy simán a dolog, mi lenne, ha segítséget kérnénk? Egyáltalán negyedik gyerek "csinálásához" kaphatunk-e orvosi segítséget?
Melcsi, mit gondolsz?
"Mama" :lol: :lol: :lol: Imádnivaló!
És Pöri nem hisztizik, hanem érvel - egyéb eszköz híján 8) :roll:

Icus!
Ugye ma volt a vizsga?
Akkor most már csak a baba... :)
Pihenj sokat, amíg lehet! Nehéz, de nagyon boldog időszak előtt álltok! :D

Zsenge!
Niki, a sztár! 8) 8) 8)
Az én lányaim még a Mikulástól is megijedtek, soha nem lettek volna hajlandók a világot jelentő deszkákra lépni... :? Niki meg a jelek szerint nem az a szorongó, gátlásos fajta... :lol: És igaza van!

KrisztaNyanya!
Remélem, minden rendben! :) Sokat gondolok rád! Vigyázz magadra, Balázs okos fejére meg puszi - neki sem lehet most könnyű.

Bea!
Igen, ismerjük egymást! :D Tessék jelentkezni!

Többiek, Lányok, nyaraltok? Ha mást nem, tessék élménybeszámolni! :wink: Legalább hadd irigykedjünk, amíg mi nem megyünk :wink:

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Van egy jó és egy rossz hírem:

A jó hír: sikeresen levizsgáztam ma reggel, a dolgozatom is nagyon tetszett a tanárnőnek.
Azért nem nagyon írtam mostanában mert ha belekezdek a netezésbe, eltelik vele fél nap, pedig muszáj volt tanulnom.Most már legalább le van róla a gond...

A rosszabb hír viszont, ami jelenleg sokkal fontosabb mint a suli, az első CTG, ami ma volt. A baba szívfrekvenciája 180-190 körül volt, bevittem a papírt a dokinak, előtte persze vártam rá majd 2 órát... Ő csóválta a fejét és visszaküldött kontroll CTG-re, meg hogy biztos ami biztos, csináltassak flowmetriát is, aztán vigyem neki vissza. Mire visszamenetem a CTG-re, már nem volt ott rendelés, erre felmentem a szülőszobára. Ott mondták hogy megcsinálják, de várni kell. Közben jött még két csaj, de mindkettő előttem ment be, mert nekik ott volt a saját dokijuk aki bevitte őket. Ültem ott bő egy órát, közben azon imádkoztam hogy a lelettel még ott találjam a dokit, mert lassan neki is lejárt a munkaideje. Megcsinálták a kontrollt, az már 160 körül mért, de a szülésznő szerint az sem az igazi... flowmetriát viszont nem tudnak csinálni, mert nincs már ott orvos aki ahhoz ért. Vissza a papírral a dokihoz, aki szerint a második CTG már sokkal jobb, de azért kéne a flowmetria. Csak nincs aki megcsinálja. Láttam nagyon gondolkodik hogy mit csináljon, vakarta a fejét, többször megnézte a leletet, aztán azt mondta hogy ez végül is jó, haza mer engedni, de pénteken menjek be flowmetriára. Meg ő is kérdezte hogy azért mozog -e eleget. És erre sosem tudom, mit mondjak, mert nagyon sokat sosem mozgott.
Hát nem mondom, hogy nagyon nyugodt vagyok... Valahogy volt egy megérzésem hogy a CTG-vel gond lesz. Csak azt nem értem, hogy abból hogy egy héten egyszer 20 percig CTG-t néznek, lehet-e tudni hogy a többi időszakban hogy van a baba. Mert a két mai eredmény közül ki tudja, melyik állapot a gyakori, a jó vagy a rossz......? Talán a vizsgadrukk sem tett nagyon jót, bár különösebben nem voltam ideges.
Ja, és a vérnyomásom sem jó, úgyhogy felírtak rá múlt héten 2x1 Dopegytet, amit hétvégén fel kellett emelni 4x1-re. Hát ettől sem vagyok feldobva.

Bocs hogy nem írok mindenkinek de nincs jó kedvem...

Csak ezt ki akartam írni magamból.

Icus
szücsi_66

Sziasztok Lányok!
Rabkri kedves!
Kimaradtam valamiből, ki az a Bea?
Lilinek olyan találó beszólásai vannak :lol: de mind közül az avisztokvatikus tetszik legjobban :lol: :lol: :lol:
Sajnálom hogy megint megjött :cry: Szerintem persze hogy kérhettek segitséget, ugyanis nem az van leszabályozva, hogy hányadik gyerek után, hanem hogy 5 lombik "ingyenes". És az is lehet, hogy némi gyógyszer, vagy inszem is segitene. Ancsi irta 1x, hogy a mi korunkban már nagyobb eséllyel indulhatunk a lombikban, mint magánuton :cry: . Lehet hogy igaz, a dokim szerint 35 felett sajnos csökkennek az esélyek.
Bizony, mostmár többször is mondogatja, sokszor csak ugy Magának, hogy mamababamama. Apa persze próbálja rábeszélni, hogy mennyivel szebben cseng az apa, de nem hallgat Rá :lol: Elképesztően gyorsan tud mászni, hivogattam kifelé teregetés után a nappaliba, hát majdnem olyan gyorsan kiért, mint én. A térde le van kopva :( , mert néha nadrág nélkül mászkál. De az a legjobb, amikor kint vagyunk, két takaró leteritve, persze Ő arról is le akar mászni, de amint a fübe ér a keze, finnyásan visszahuzza, az egész teste megfeszül ivben, látszik hogy tovább akar menni, de ott a fü! Szúr! Hátranéz, mama segits! Erre az anyja visszahuzza a takaró közepére, és kezdődik minden előlről.
Gondolod, hogy nem is hisztizik? Ma fürdés közben 1 flakonnal játszott, amit Apja volt olyan pofátlan, hogy elvett Tőle, hát éktelen kiabálásba kezdett. Erre az az undok himnemü az arcára fröcskölte a vizet (egyből csönd lett), és közölte, hogy ezt igy kell csinálni, hisztinek ebben a házban helye nincs! :!: És képzeld, Pörike az eset után segélykérően rámnézett. Ugy látszik, érzi, hogy nálam lenne a segitség, ha az apja nem tiltana el :oops:
Na és ezek után megkaptad a csekkedet? :lol: Hová mentek nyaralni?
Mandula kedves, bár én szeretek vasalni, de lenne itt más undok munka is :lol: Hozzánk is jöhetnél.
Szerintem használd ki eme páratlan lehetőséget, nemsokára ugyis besokallsz, ha nagycsaládos anya leszel :lol:
Képzeljétek, irogatok a Kaális párok topicjára, csupa ilyen, sőt ilyenebb anyánakvaló, mint én. Egyik csajnak 3 sikeredett, de joggal fél, és van 1 másik is, akiről uez tegnap kiderült. Erre beirt 1 3 gyerekes nőcike, hogy milyen problémáink vannak, ahelyett, hogy örülnénk az Iste áldásának, meg hogy merjük elinjekcióztatni (szigoruan orvosi javaslatra), szóval lehordott minket igy kivülről a sárga földig. Persze mindenki irt neki némi kedves választ, aztán visszairt, hogy hogy merünk személyeskedni, stb. Akit érdekelnek a részletek, elolvashatja a fent irt topicon.
Csak azt nem értem, hogyha valaki olyan szerencsés, hogy csak ugy jönnek szépen a gyerekek, az miért szól bele olyanok életébe, akiknek nagy kinlódás 1 gyerek összesikeritése is. Egyszerüen nem lehet kritikát mondani olyasmiről, amit hirből sem ismer valaki, nem?
Ez pont olyan mint a focimeccsek, hát olyan magyar szakértők vannak, hogy még, csak az a bibi, hogy megint nincs kint a magyar válogatott. Hát hogy lehet szakérteni mindenkit, csak magunkat nem?
Na ez jó hosszu lett.
Még valami.
Paga, nem csütörtökön voltál a dokinál? Mit mondott?

melcsi1967

Icuskám, most olvastam vissza, előttem irtál pont.
Nem irsz valami jó hireket a Bébidről... Elhiszem hogy rosszkedvü vagy, figyeld nagyon, mennyit mozog, és ha 1 kicsit is ugy érzed, hogy gyengus, menj dokihoz azonnal!
Lehet hogy a vérnyomásod közrejátszik ebben. Mikor Máté vártam, az én nyomásom is magasabb volt, és a 35.héttől minden héten menni kellett a flowra.A CTG-ről annyit tudok, hogy aki kórházban fekszik, annak mindennap megnézik. Aki pedig jól van, annak elég hetente, talán abból kiindulva, hogy nagy baj nem történhet 1 hét alatt. És ha mégis?
De mozoghat attól is kevesebbet, hogy már kijönni készül, és kevés Neki a hely.
Elhiszem, hogy ideges vagy. Megnyugodni már csak akkor fogsz, ha férjhez adtad, megszülte a gyerekeit, azok is megházasodtak, stb. :lol:
Már csak 2-3 hét, és a karodban tarthatod, akire ugy vársz. Nem történhet semmi baj.

melcsi1967

Sziasztok!

Én is vagyok, mert azért a nyaralás sajna nem tartott ilyen sokáig...
Bár elábrándozom arról időnként, hogy milyen jó lenne egy egész hónapra kiszakadni a megszokottból és csak máshol lenni és pihenni.

Egyébként nagyon jó volt, bár csak 100 km-rel mentünk messzebb, de rögtön látszott, hogy kint vagyunk a természetben: egy nap leforgása alatt annyi apró csodával találkoztunk mint itthon egész nyár alatt sem pl. láttunk két ganajtúró bogarat, amint éppen görgetnek egy gombócot (nagyon kemény meló!), aztán három kis sünit, amint a mamit keresték botorkálva és bíztunk benne,hogy nem esett baja. Láttunk két különleges madarat, szarvasbogarat amint a fejünk felett elszáll, cincért szintén repülés közben és egy mókust ágról ágra ugrálva, fatörzsön rohangálva és még a földre is lejött többször - tőlünk 3 méterre! Hát itthon valahogy nem látunk ilyeneket...

Fanny
A férjed tényleg nagyon hasonlít a Pagáéra. Először azt hittem, hogy csak én látom úgy...

ICUS

Nagyon szurkolok. Tényleg szólni kell az orvosnak bármi van, ahogy Melcsi is írta. De mostmár szinten naponta kell úgyis menned...

Rabkri
Örülök, hogy minden rendben azzal a rejtélyes fájdalommal.
Babával kapcsolatban én is gondolkodtam azon, hogy talán már segítséget kellene kérni, de úgy szeretném ha spontán sikerülne. Bár nem tudhatom, hogy a koromon kívül milyen hátrányaim vannak még esetleg. Azt hallottam, hogy a császármetszés után állítólag lehet gond a beágyazódással, de nem tudom, hogy ez így van-e. Nekem viszont volt két csaszi és nem akar összejönni a harmadik baba. De ez még nem statisztika, lehet egyedi eset.
Én még versenyben vagyok/lennék a március hónapra, de közben úgy érzem, hogy ma meg fog jönni és a hőgörbém is azt mutatja.
Most mennem kell, majd folytatom.
regina3

Sziasztok!

Rabkri! Ezek után én is kíváncsi vagyok, hogy megkaptad-e a csekkjeidet :lol: !
Lili nagyon aranyos lehet, biztos boldog is vagy :) ! Annyira szeretem az ilyen gyerek-történeteket!!!

Na, nehogy azt gondoljátok, hogy én nem utálok vasalni! Pont ezért írtam, hogy még azt is megcsináltam kínomban :) ! De ablakot mosni nem fogok :!: :!:

Melcsi! Nekem is lennének nem szeretem dolgaim, de nem is most, hanem majd 3 hét múlva amikor költözünk. Csak sajnos az amnio miatt valszeg a gyerekek és az ember fog mindent csinálni! Mondtam nekik, hogy én nagyon jól tudok dirigálni egy hintaszékből :lol: !

Icus, drága! Én nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz (egyenlőre), de sztem ha valami baj lenne akkor nem is engedtek volna haza! Remélem minden rendben lesz, majd írd meg, mert aggódni fogunk!! Mi az a flowmetria?
Gratulálok a vizsgához!

Regi! Nagyon szép nyaralásotok lehetett! Képzeld, épp valamelyik nap mondta a néni akitől vettük a házat, hogy odaköltözött egy mókus család a kertbe! Na gondolom Kitti folyton hurcolászni fogja őket! Nagyon drukkolok, hogy ne jöjjön meg :) !

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Helló Lányok!

Drága Icus!

Gratulálok a vizsgához, nem semmi teljesítmény ilyen szép nagy pocakkal!
Ami félelmedet illeti - azt hiszem, úgysem tudunk megnyugtatni, majd csak akkor leszel kicsit nyugisabb, ha a karodban tarthatod :)
És az is itt lesz nemsokára!
Velem is előfordult, hogy nem volt megfelelő a ctg eredmény, de másnap már semmi gond nem volt. Nyugi! Vizsga, időjárás, 2 órás várakozás a dokira, annyi minden befolyásolhatja, biztosan nincs semmi gond!
A vérnyomásoddal volt gond előtte is?
Ami pedig a magzatmozgásokat számát illeti, honnan tudjuk, hogy mennyi a megfelelő? Én még a harmadik terhességnél sem tudtam, és különben is, ahány gyerekem, annyifélék, annyiféle intenzitással ficánkoltak is odabent. :roll:
És valóban, a legfőbb bizonyíték, hogy tényleg nincs nagy gáz, ahogy Mandula is mondja, az, hogy hazaengedtek. :wink:
Tessék szépen, most már nyugisan készülődni, összecsomagolni, babaruhákat pakolászni és nézegetni - és álmodozni, tervezgetni, beszélgetni vele! :D :D :D
És írj, írd ki, ami kikívánkozik!
Nagyon drukkolunk Nektek! :D

Mandula!

Mindjárt költöztök!!! :lol: :lol: :lol:
És tényleg készítsd elő azt a hintaszéket, :wink: most mindenki vigyázzon rád! Mikor lesz az amnio?
A flowmetria ultrahangos keringésvizsgálat, a magzat véráramlását vizsgálja, képet ad pl. a méhlepény állapotáról is. A fiadnál, lányodnál nem volt? Bár nekem is csak Dorkánál csináltak, '91-ben, amikor már két héttel túlhordtam :roll:

A csekkjeim c. történet mai epizódja:
Tegnap ugyebár azt mondta a diri, telefonáljak délben az iskolatitkárnak, ő addigra beszél vele, hogy mikor menjen. Hívom őt délben, sértődött hangon, hogy jó, akkor majd pénteken bemegy, de elintézhettük volna akár egyénileg is, és tralalalala....
Mondom neki, hogy bocs, de nem veled van bajom, csak május 22. óta már igazán történhetne vmi, és csak Te mehetsz érte, meg nem megsérteni akartalak - szóval az lett a vége, hogy szinte én kértem elnézést az Ő f.szsága miatt.
Délután fél négykor hív, hogy most beszélt a NÜSZ-szel, és nincsenek is kész a csekkjeink (pedig nekem hétfőn azt mondták!), ezért majd csak vmikor a jövő héten megy, és majd hív, és különben is, ez csak az én gondom, nem fog miattam szaladgálni. Mondom, hogy nem csak az enyém, mert a többiek is rámbízták a kapcsolattartást, nem akarják őt egyesével zavarni.
Na, nagy zavaromban, hogy most akkor én hülye vagyok, felhívtam a NÜSZ-t - és KÉSZ VANNAK A CSEKKJEINK!!!
Kolléganő a fülembe hazudott!!! :shock: :shock: :shock:
Úgyhogy most reklamálok a NÜSZ-nél, így kiderül, mikorra lettek kész a csekkek, és melyikőnk hazudott...
Mert most már nem a csekkek érdekelnek, hanem a becsületem - hogy a fene egye meg az ilyet, akit ki se fognak rúgni, de engem lehet, mert a kisfőnököm is csak annyit reagált a történtekre, hogy mit kötözködöm :shock: :roll: :shock:
Na, most legalább jól kidühöngtem magam :wink:

Regina!

Te is császáros voltál? Nekem is mindhárman császárnők!!! :lol:
Jó lehetett a nyaralásotok, nagyon örülök neki! És nem kell messze menni ahhoz, hogy az ember jól érezze magát, a gyerekekkel közös élményeknél több pedig nem nagyon kell a boldog családhoz! :D
Jövő pénteken még megyek mammográfiára, remélem, akkor sem lesz semmi gond - fájdalmam már nincs. :)
Várjuk az ígért folytatást!

Melcsi!

Nem maradtál ki semmiből - Bea a mi Beánk! Tuuuuuudod: Marcell, meg Kyra anyukája 8) :lol:
Na, most még őszig fogyózok :roll: , aztán lehet, orvost kéne váltanom, akkor majd kérem a segítségedet, ha nem gond :? :wink:
Nyaralni első körben Hajdúszoboszlóra mentünk volna, de az - az ismert okok miatt - ugrott. Most is vagy oda, vagy az Őrségbe szeretnénk menni, de nem egyszerű: olyan helyet kell keresnünk, ahol István pecázni, Luca meg lovagolni tud, én meg Dorkával és Lilivel csavaroghatok, meg lehet pancsolni is, és mégis együtt vagyunk, és a magunk urai vagyunk, és nem kell sok emberre tekintettel lenni, és van klíma, és ... - inkább nem folytatom :wink:
Kérünk Pöriről képet, ha lehet! :lol:
Egyébként Luca-féle hisztire is hatásos - legalábbis alapesetben - az arcba spriccelt víz, mint váratlan, a hisztiből kizökkentő külső hatás. De mégsem gondolom, hogy ez a drága leányzó hisztis lenne :wink: :roll: Ha meg mégis, hát Istenem... :D Akkor is imádnivaló!!! :lol: :lol: :lol:

A lombikos topicokat én is olvasom, minden tiszteletem az övék/tiétek.
Olvastam az ominózus hölgyikét is :shock: :shock: :shock: - hát, talán jobb lenne, ha mindenki a maga háza táján nézne szét, mielőtt az észt osztja :shock: Leginkább azt nem értem, minek dumál bele olyasmibe, amihez semmi köze, amihez nem ért, amit nem élt át, és amihez építő jelleggel hozzászólni nem tud. :shock: :shock: :shock: De okosak vagytok, jól megoldottátok a helyzetet, bár az ilyenekkel olykor hatékonyabb eljárás, ha észre sem vesszük őket :wink: :wink: :wink:

Fociról jut eszembe: azt mondta tegnap ez az ökör szakkommentátor, hogy '98-ban a Mitterand adott csókot a Barthez fejére az öltözőben, és most is itt van, de nem tudja, ad-e majd csókot neki. Csakhogy szegény Mitterand jónéhány éve halott :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Úgyhogy nemcsak a focihoz "nemértenek"...

Pocakosok, vigyázzatok magatokra a melegben! Meg a babákra is tessék vigyázni!

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok Lányok!
Te jó ég, hogy én milyen hülye vagyok, Rabkri! Persze hogy tudom ki Bea, de Ő is hibás, 100 éve nem irt!
Szivesen segitek doki ügyben, irj csak ha ugy érzed. Nem is gondoltam, hogy olvasod a topicunkat. Hát akkor tudod is kiről beszéltem. Nekem ne kérjen bocsánatot, olvasni bármit lehet, de nem kell mindenbe beleszólni, nem igaz? Remélem megszabadultunk tőle, ma még nem jártam ott.
Regina!
Hol láttatok ennyi csodát? Nagyon gyönyörü nyaralás lehetett! :)
Remélem, nem fog megjönni, ha viszont mégis, arra gondolj, hogy minden nap eggyel közelebb visz a babához. Én ezt szoktam mondogatni magamnak.
Mandula kedves, a hintaszékből legjobban lehet dirigálni :lol: De azért költözhetnétek máskor is, nem éppen az amnio idején.

melcsi1967

Sziasztok!

Lányok, nagyon köszönöm a kedves szavakat mindenkinek, igazán jól esett :!: :D
Csak gyorsan beszámolok a mai eseményekről, de a férjem már vár rám, még utoljára 2in1 :D lemegyünk anyósomékhoz, legközelebb már csak majd szülés után.

Ma mentem vissza a kórházba, de a flowmetriát nem csinálták meg, mert azt mondta a doki, hogy CTG-vel kezdünk, és ha az tökéletes, nem kell a flowmetria. Lényeg, hogy a Ctg-n a szívfrekvencia mindjárt sokkal jobb volt mint két napja, 140 körül, de a szülésznő mondta hogy ez nem elég önmagában, mert a rajzolat "beszűkült", nagyon alszik a baba, forduljak az oldalamra,
hátha felébred. Így is lett, a rajzon rögtön látszott hogy szálkásabb lett, nem olyan szűk mint az elején és így is maradt. Viszavittem a dokinak, azt mondta tökéletes, ha panaszom van menjek be de egyébként ráérek csütörtökön a következő heti ctg-re. Ez azért megnyugtatóbb, és abban bízom hogy a mai
állapot állandósul nem a szerdai...

A vérnyomásom 2-3 hete rossz, amióta elkezdődött a múltkori nagy meleg.

Hétfőn jövök, majd írok mindenkinek, de most mennem kell.

Köszönöm még egyszer a kedves sorokat, jó hétvégét mindenkinek.

Icus
szücsi_66

Sziasztok!
Nagy élvezettel olvastam soraitokat, főleg a kisgyerekes történeteket Nem fogjátok elhinni... én imádok vasalni! Amikor még Újpalotán laktunk, ott mindig a nappaliban vasaltam tv nézés közben. Mióta családi házban lakunk a nappali lent van, a vasalódeszka meg fenn az emeleten ( ez a nagy ház átka) így olyan ritkán vasalok, hogy már teljesen leszoktam róla, nagy ritkán reggel magamnak kvasalok egy-egy blúzt és kész. Na, nagyobb bajom sose legyen , igaz?
Regina! Nagy élmény lehetett, főleg a gyerekeknek a nyaralás. Míg kisebbek voltak a gyerekek mi is nagyon sokat nyaraltunk, meg hosszú hétvégéztünk itthon. Egy időben elvből nem mentünk külföldre, és azt ma is úgy gondolom, hogy a kisgyerekekkel itthon is nagyon érdekes helyekre lehet menni, nekik még más élmények kellenek és kiskorban az ő igényeikhez kell alkalmazkodni. Nem is értettem mikor Spanyolországba mentünk, nagyon sok kisgyerekes volt a repülőn ( még 3-4 hónapos babák is) miért kell egy ilyen hosszú utazásnak huza-vonának kitenni a babákat. Mert mindenki azt hiszi, hogy repülővel nem gond az utazás, hát bizony nagyon fársztó, főleg ha át is kell szállni. Mindenhol várni, sorban állni, hőség, levegőtlenség, nincs ülőhely, szóval én nagyon sajnáltam a kisgyerekes anyukákat, meg a babákat.
Icus! Kitartás már nincs sok hátra, nagyon irigyellek azért a boldogságért ami rád vár. Hallottátok a tv-ben a a Marsi Anikóval készült telefon interjút? Nagyon aranyos volt, kérdezték, hogy milyen volt a szülés, azt mondta, hogy hazudna ha azt mondaná, hogy leányálom, nem is érti, hogy a nők hogy adják a fejüket újabb gyerekszülésre, de amikor a kezébe adták a kisfiát mindent elfelejtett, és bármikor vállalná mégegyszer. Hát Rád is ez vár!!!
Úgy belejöttem a kép felrakásba, hogy teszek fel egy -két tavalyi képet Horvátországról.
Jó hétvégét Mindenkinek, Fanny
Jaj nem tudok feltenni, mert elvittem a cd-t előhivatni. Majd legközelebb.
fanny01

Nekem sajnos megjött. Úgyhogy újabb várakozás.
Nem is érzelmileg, inkább "értelmileg" nyomaszt a dolog, vagyis nem értem, hogy miért nem. Biztos könyebben elfogadnám, ha az előző kettővel is nehezen ment volna. De gondoljatok bele, a fiam védekezés mellett fogant, a lányka pedig rögtön az első próbálkozásra. Nem értem, hogy a koromon kívül most mi nehezítheti??? Ja és a hőgörbém jó, kétfázisú, a peteérés egyértelműen kivehető. De nem savanykodok tovább.

Icus
De jó, hogy minden rendben!!!

Rabkri
Igen, nekem is császárosak a gyerekeim és engem is elaltattak sajna...
regina3

Sziasztok Lányok!
Regina :( sajnálom, lehet hogy el kéne mennetek orvoshoz. Mióta próbálkoztok?
Icuskám!
Ugy örülök hogy jól van a Bébid! De ebben a melegben, ekkora pocakkal utazol? Remélem azért nem tul messze, és az urad az árokparton le tud vezetni 1 szülést :lol:
A multkor a napközben-ben az ut menti emlékhelyekről volt szó, és abban volt 1 hp, akik az ut mellett szültek, aztán emeltek 1 szobrot a születés helyén :lol:
Kedves Fanny!
Osztom a véleményedet, mi még mindig kis hazánkat favorizáljuk, itt ugyanis minden szót értünk és nehezebben vágnak át mint külföldön. Meg aztán mindig lehet uj helyeket találni.
Láttam azt a müsort, olyan aranyos volt az interju.
Szép hétvégét mindenkinek, ugy látom már benne is vagytok nyakig. Csak Paga nem jelentkezik... :roll:

melcsi1967

gyors helyzetjelentés, visszaolvasni már nincs időm.

csütörtökön megvizsgált a dokim, ennek hatására aznap elkezdődtek a jósló fájások és másnap reggelre elment a nyákdugó. Persze ez még semmit nem jelent, mert innentől még akár 3 hét is lehet. Hétfő reggel megyek vissza a kórházba, de most apósom is itt van

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska, ez nagyon izgi mostmár! Lehet hogy már csak napok kérdése?! :)
Balázs hogy viseli a távollétedet?
Még Veled van a butha?

melcsi1967

Sziasztok!

Látom már azt sem tudjátok ki vagyok :(
Az az igazság, hogy mióta volt a találkozó,kívülállónak éreztem magam, ezért csak olvastalak Benneteket. Na meg ahogy láttam nem is hiányoztam senkinek :cry:
Rabkri! Annak örülök, hogy Te még ismersz :)
További jó társalgást,a kismamáknak könnyű szülést, és MINDENKINEK jó nyarat kívánok!!!!

Bea
beátab

Melcsi!
Bármi lehet :lol:
butha még ott van, de borzasztó. Állandóan csoszog, még ha egyhelyben áll akkor is és csámcsog. Rá se nézek mikor eszik, mert az élettől is el megy a kedvem, olyan unott pofával és undorral rág mindent. Mesekönyvet olvas és szoptatja a párnáját (gyakorol :)) Beszélgetni nem lehet vele, max, ha az új maciját megmutatja, mikor épp telefonálok, mert nagyon fontos neki, hogy lássam, de a terhességéről még egy szót se mondott. A másik szobatársamtól tudom, hogy kb 7 hetes terhes és magas a hemoglobinja. Tuti fogyi lesz a gyerek az orvosok javasolták az abortuszt, de ő akkor sem. Cukros ezért már előbb be kellett volna állítani. Amúgy tőlem kérdezte, hogy a rizst hogyan számolja, pedig 20 éve inzulinos cukorbateg. Na ennyi, gondolhatjátok milyen kellemes szobatárs. Ja és 1 hétig ugyan abban a pizsamában flangált éjjel-nappal. A másik szobatársam rendes és tiszta, de elég ronda látvány. Egy nagy darab csaj picsányi hálóingben. Mindene, de szó szerint mindene mindig kint van. Nagy pofájú és nagyon rondán beszél. Sokat cigizik. Nekem sok, de azért becsülendő benne, hogy a napi másfél dobozról a terhessége miatt napi 10 szálra le tudott állni. Egyébként vele nincs bajom, jól kijövünk, de semmi telefon vagy címcsere, mert egész más kategória. A harmadik lány reggel jön és délután a vizsgálatok után hazamegy. Ő nagyon aranyos, de mindig unatkozik. Pedig vittem be dvd-t de filmet nézni nincs kedve, könyvet meg nem szokott hozni, csak ül az ágy szélén és néha beszélgetünk. Pedig tényleg normális, nem is értem.
Hát ezek vannak :)

Kép

KépKép
nyanya67

Ugyan már Beácska! Emlékszünk rád, én még a fotóra is amit nemrég felraktál!!!
És ne érezd magad kívülállónak! Ha van időd olvasgatni, akkor mindig képben leszel.

Nyanyuska!
Kitartás a szobatársakhoz! Most jövök rá, hogy milyen szerencsém voltam áprilisban a műtétkor: a négyágyas szobában egy huszonéves lánnyal voltunk ketten, ugyanazzal a problémával.
Előző nap tatottam is tőle, hogy milyen szobatársaim lesznek, de jól alakult.
Téged viszont nem kell félteni, elég karakán, szókimondó csajszinak tűnsz.
A nyákdugóról annyit tudok, hogy többnyire közvetlenül a szülés előtt távozik, az "akár három hét"' soknak tűnik. Nekem a kiscsajnál 1 héttel a szülés beindulta előtt lökődött ki. Bánnád, ha hamarabb jönne a kishölgy, vagy jobb lenne?

Nálunk
A fiam egy 8 napos balatoni ifjúsági táborban van. Remek az idő, jó a hely és szerintem néger lesz mire hazajön. Nagyon jó bőre van, gyorsan és szépen barnul.

Ma vettünk egy medencét. Olyan merevfalút, de a legkisebb méretet (3,6 x 0,9). Majdnem az egész napunk ráment, mert mindenhol csak a nagyobbak voltak dögivel, de nekünk csak ez fér el és mi ennek is nagyon örülünk. Túlzás nélkül mondom: csak a 6. helyen volt, de oda előtte már telefonáltunk, hogy biztos legyen. Aztán a férjem nekiállt az összeszerelésnek, talán még most is bírkózik vele... :D Persze egy darabig segítettünk neki a kiscsajjal, de talán jobban halad, mióta bejöttünk :D :D :D
Remélem, Ádi értékelni fogja, bár a Balaton után, méretileg lesz némi különbség.
regina3

Bea kedves!
Én kérek elnézést, valószinüleg akkor jelentkezhettél, mikor fekvő üzemmódban voltam, és csak kicsit ültem itt. Pl.nem is láttam az uj mércéidet sem.
Ne érezd Magad kivülállónak, látod, Mandula Ancsi és Fanny sem voltak, mégis elbeszélgetünk remekül. Rövid is volt az az idő, amit együtt töltöttünk, ha ismétlünk, remélem Te is eljössz.
Taliról jut eszembe: irt nekem a babanet, hogy lesz nyári tali, csak sajna mi akkor nyaralunk. Megy vki közületek, Lányok?
Bea, hogy vannak a kicsinyeid? Látom Marci már üldögél! Csuszka-mászka? Gondolom élvezi a pancsit, látszik a képen.
Nyanyuska kedves!
Nem irigyellek :( , de reménykedj, hogy Blanka hamar kiváncsi lesz erre a világra, és akkor hamarabb szabadulsz.
Vagy mondd a dokinak, hogy rakjon vmi normálisabb szobába, mert felmegy a cukrod :lol: Sikerül kijárkálnod?
Regina!
Medence, mmmmm :D . Már jó lenne nekünk is, egyelőre csak Bébinek van... Bár lehet, hogy Freddyke beleugrana, imád fürdeni :lol:

Mi is kettesben vagyunk+ kutty. Máté hajnal fél ötkor elutazott evezősturára, Rajkától Nagytétényig hajóznak, 2 hét mulva látjuk.
Dezső apjánál. Nekem hetente sok 1 kicsit, igy megvárjuk itthon. Holnap énekkaros buliba megyünk, nem találkoztam a lányokkal több mint 1 éve, mivel mikor Pöri velem lett, az uram eltiltott az autózástól még a távoli Százhalombattára is :evil: , most meg nem hagytam volna itthon ezt a lánykát. De lehet hogy szeptemberben visszamegyek kicsit, az ujabb lombikig.

melcsi1967

Kép

Kép
regina3

Csak gyakorlom a képfelrakást:

Kép
regina3

Sziasztok!

Bea! Már hogy ne ismernénk!!!!! Én is emlékszem a képre amin Kyrával vagy rajta :) ! Jók a vonalzóid! A szivárványos medence saját v. strandon készült a kép? Ne haragudj ránk, és írjál ha van időd!

Regi! Sajnálom, hogy megjött :( ! Szoktam olvasni néha a hőmérős topicot, és láttam a görbédet. Azért az nagyon bíztató! És sztem meglesz az eredmény is :) ! Tudom milyen nehéz a várakozás, én már akkor nagyon csalódott voltam amikor első ciklusban nem sikerült! Remélem hamar a nyomdokaimba léptek :lol: !

Kriszta! Ez már tényleg a célegyenes :lol: ! Hát a szobatársak miatt nem írigyellek, de remélem azért tudsz pihenni!

Melcsi! Azért gondolom jól elvagytok a kishölggyel kettesben is :) !

Icus! Örülök, hogy minden rendben!!! Azért hosszú útra már ne indulj!

Lányok! Úgy tűnik kezdek meghülyülni! Mostanáig nem is nagyon foglalkoztam vele, hogy terhes vagyok. Most meg pár napja vizsgálgatom a pocimat, túl kicsi, alig látszik. És ma reggel az ötlött a csökevényes agyamba, hogy biztos baj van, mert nem érzem, vagy nem ott érzem a domborodást ahol eddig! A családom mosolyog rajtam. Nektek is voltak ilyen buta gondolataitok? És Ti mikor éreztétek először a mozgását?
Bocsi a hülyeségemért, de azért írjátok meg a véleményeteket az elmeállapotomról :) !

Jövőhét csüt. megyek amniora, lehet, hogy ezért ez a nagy izgalom!

Jó éjt mindenkinek!

Tényleg, Paga hovatünt?

KépKép
mandula35

Regi!

Nagyon jók a képek!! A süni tündéri!! Ezért érdemes kis hazánkban is nyaralni :) !

Jó éjt!

KépKép
mandula35

Regina!
Ezek müvészi fotók, nagyon ügyes vagy! Nem is láttam még ilyen szép gyikot.
Mandulácska!
Biztos a szokásos para, én is éreztem hasonlókat, főleg mig nem éreztem a mozgását. Nekem hamar eljött,nem tudom hányadik hét volt, de május 25. és az u.v. febr.4-én volt. Talán 15-16.hét? Te még nem érezted?
Egyébként, kedves Parakirálynő, a multkor meg pont arról panaszkodtál, hogy már növögetsz, hiába, 3.gyerek,stb. Erre már nem emlékszel? :D

melcsi1967

Regina!
Balázsnál nekem is 1 hét volt a nyákdugó távozása után, egy barátnőmnél 3 hét egy másiknál aznap, szóval bármi lehet még. Nem tudom mit akarok. Jó lenne túl lenni rajta, de Blankának jobb lenne, ha maradhatna még 2-3 hétig. Jövő hét még csak a 37. hét. Baj már nem lenne, talán nem is bánnám, de azért korai.
Nagyon édes az a süni.

Melcsi!
Azért kibírhatók a szobatársak. Szerencsére ki tudom kapcsolni őket :) Fülemre a fülhallgató és nem figyelek senkire és semmire. Annó volt egy olyan szobatársam, aki akkor is beszélt hozzám, mikor olvastam és fel se néztem a könyvből. Nem vette észre, hogy nem is válaszolok neki. Csak mondta mondta mondta.

Bea!
Hogy mondhatsz ilyet, már hogy ne emlékeznék és kívülálló sem vagy. Sokan nem voltak a talin ettől még nem lett más.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Melcsi! Igen, de az a hájam volt, most meg már az is eltünni látszik :) ! Ebben a nagy melegben szinte már csak gyümölcsöt meg joghurtot eszem! A mozgást nagyon figyelem néha, de konkrétan még nem mondhatnám, hogy éreztem :( ! Biztos még 2-3 hét és az is lesz.

Puszi

KépKép
mandula35

Helló Lányok!

Drága Bea!

Nehogy eltűnj már! Ha ritkán is jössz, Te ide tartozol, ha tetszik, ha nem :wink: .
Ha nem is név szerint, de folyamatosan hiányoltuk (és HIÁNYOLJUK!!!) elveszett báránykáinkat, Téged is, Pagát, Fermelt, és a többieket, mindenkit, aki a táblázatban szerepel, de én pl. még az ezer éve nem jelentkező Dinára is kíváncsi lennék, és örülnénk, ha gyakrabban hallanánk felőletek.
Az átmeneti memóriazavart pedig tudjuk be a korunknak :roll: :wink:
Kérünk képet Marcellről és Kyráról!!!

Melcsi!
Képekről jut eszembe! Pénteken végre elvittem a tiétekkel azonos márkájú gépünket szervízbe. Megkérdezték, mi baja, mondtam, hogy nem működik, erre közölték, hogy akkor kicserélik, és kezdődik előről az 1 év garancia! :D :shock: Meg sem nézték!!! Végre valami jó is történik velünk :wink:
Ja, és volt kint a kárfelmérő is! :)
Ja, és kiderült a diri számára is, hogy nem én vágom át, mert a kollegina kettőnknek kétfélét hazudott! Persze ettől még nincs üdülési csekkem, de a lelkemnek jobb! :)
Ja, és pénztárcatolvajunk ugyan tényleg nem hozta vissza a pénzt, de rendőrségünk nyomoz 8) :wink: :)

És még valami! Pörinek van becsületes neve is:EMESE!
És 5-én volt a névnapja :oops: , de azért ugye még megbocsát a kisasszony, hogy utólag köszöntjük fel, mert a sok öreg néni fejében csak a beceneve ragadt meg! :wink: :?
Szóval: BOLDOG ELSŐ NÉVNAPOT, EMESE! Puszi a talpadra!

Babaügyben most annyira csalódott vagyok, hogy kezd alábbhagyni a lelkesedésem, kezdem feladni. :cry:
Ez egyébként lehet jó jel is, mert Lili is akkor jött össze, amikor már feladtuk és elmentem a dokihoz, hogy írjon fel gyógyszert :wink: :shock:
De ha újra tudok majd hinni, kereslek doki-ügyben - ha nem gond.

Egyébként meg tegnap Dorka és Luca hazalátogattak Anyuékkal, aztán István és Dorka olyan csúnyán összevesztek, hogy pillanatnyilag nem is tudom, hogyan tovább :cry: . És az a legszomorúbb, hogy szerintem Dorkának volt igaza, mégha a stílusa hagyott is némi kívánnivalót maga után :oops: . Bár Istvánt se kellett félteni :oops: . Szóval most kissé magam alatt vagyok, már ott tartok, hogy csak a csajokkal megyek nyaralni, közben István azt sem tudja, hogy keresse a kegyeimet, de most a lányaimmal szemben árulásnak érzek minden gesztust István felé :roll:

Icus!
Látod, minden rendben lesz, csak így tovább! :D

Fanny!
Szép is itthon, jó is itthon, de én annyira szeretnék már repülni 8) Vitorlázó gépen már ültem, de igazira vágyom! Csak István még a létrára sem hajlandó felmászni, nem hogy repülőre ülni. Bár ha így halad a kapcsolatunk, akkor majd megyek a csajokkal, a fenébe is :cry: :oops: :roll:

Regina!
Ezek szerint mi már beszélgettünk a császárról, meg az altatásról is... :oops: :oops: :oops: A memóriám, látod, Bea :!: :?:
Neked mit mondtak, hány gyereket vállalhatsz így? (ha már írtad, bocs :? )
Képek nagyon jók!

KrisztaNyanya!
Hát, a kórház miatt nem irigyellek, de a jelek szerint megoldod a problémákat. :wink:
Viszont a vége miatt nagyon is irigyellek 8) :D !
Én csak Lucánál láttam a nyákdugót, másnap megcsászároztak, bár az akkori Szt. Imrés fődoki szerint még egy hetet kibírtam volna :shock: . Pedig már az is 42. hét volt :shock:
Szóval, esetemben speciel semmit nem jelentett a távozása.
Vigyázz magadra, legyél ügyes, és várjuk a híreket! :D :wink:
Após, mint sofőr került a képbe?

Mandula!
Lilit, mint 3. gyereket én a 16-17. hét között éreztem először :D Most már Te is fogod érezni! :D
Vigyázz magadra, a kétajtós szekrényt óvatosan hurcibászni :wink: :wink: :wink:
Melyik nap lesz az amnio? És annak mikorra van eredménye?

Sziasztok!

R.Kriszta

Bocs, ha kicsit negatív voltam, de néha van ilyen napom is :? :oops:
Vendég

Rabkri!

Após nem vezet és még a gyereket se lehet rábízni 5 percre. Viszont iszónyú rendetlenséget tud csinálni és sok marhaságot beszél :) A kórházba ezeket kipihenni megyek :) Azért örülök, hogy most jött, mert legalább mire hazajövünk már nem lesz itt, vagy inkább haza sem jövök. Amúgy szeretem, de csak 2-3 napot tudom elviselni. Mikor fiammal hazamentem odaköltözött hozzánk 1 hétre és én a wc-re jártam szoptatni a 3 hetes gyereket, mert férjem nem merte elküldeni. Akkor még egy garzonlakásban laktunk. 2 hónapos volt Balázs mikor ide átköltöztünk. Most megmondtam, hogy ez nem fog megismétlődni, mert én küldöm haza és nem érdekel semmilyen sértődés. Most csak magammal fogok törődni.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Nyanyuska, csak keményen! De ha nem csinál semmit, akkor miért megy Hozzátok ilyenkor szegény?
Kriszta!
Ez a lavirozás nem lehet könnyü! Néha még vérségi kapcsolatban sem, pl. nekem is kell néha Máté és az apja között. A fiatalok lelkét ismerjük, de István hogy viseli az ilyesmit? Meg mered mondani Neki, ha ugy érzed, nincs igaza? Már nem azért, hogy nehogy kiosszon 1 nyaklevest :lol: , hanem a férfiak is rosszul türik a kritikát. :?
Milyen szerencsés vagy a géppel! Látod a pechszéria kezd megállni.
Köszönjük szépen a névnapi jókivánságot!
Emese (hivatalosan) Apájától sárga rózsákat kapott, szám szerint 3-at, a fő ajándék pedig 1 igazi nagylányos hinta volt. Imád benne üldögélni, gondosan kapaszkodik, persze nem kétoldalt, csak szigoruan mindkét kezével a bal oldali rudba. Majd csinálok már képeket, csak nehéz elkapni a jó pillanatokat, mert folyton rohan. Teljesen a talpán áll, két kezére támaszkodva (fekvőtámaszban), de a fenekét kitolja. Aztán tud még olyat is, hogy a szék lábába, vagy az én lábamba kapaszkodva feltérdel, háta függőlegesen felegyenesedve, sőt tegnap ebből a helyzetből felém nyujtotta a kezét, de megbillent és visszacsuszott. Gondolom hamarosan feláll.
Máté olyan aranyos volt, egyik nap nézegette amint Bébi tornázik, azt mondja, hát ő nem is gondolta hogy ilyen ügyes lesz. Olyan tehetetlen volt, mikor először megláttam- mondta. :)
Voltunk a kórusbulin, Apa is viritott, mivel hazajött tegnap este :D .Olyan jó volt ujra a lányok között. Szeptembertől ujra járni fogok, csak heti 1x, de az jó lesz. Annyi fellépés,verseny, koncert lesz! Sőt a jövő héten férjhez megy az egyik társunk, már oda is elmegyek énekelni :D

melcsi1967

Sziasztok!

Hazajöttünk vidékről, a hangulatom elég jó mert a kisasszony most elég sokat mocorog s ebből azt gondolom hogy minden rendben van vele. A vérnyomásom is elég jó, a gyogyit önhatalmúlag csökkentettem de emellett folyton mérem és úgy látom a 4x1 helyett a 4x1/2 is elég.
A lábam megint feldagadt, mint egy elefántnak... de most már nem aggódom a toxémia miatt, mert amikor lehűlés volt, ez is lement, szóval inkább az időjárással függ össze. A vizelet meg továbbra is negatív.
Köszönöm a gratokat a vizsgához, jó túl lenni rajta.

Melcsi
Elolvastam a férjemnek amit írtál az árokpartról és azt mondta: végül is járt velem a szülésfelkészítőre... :D de erre nem volt szükség, még egyben vagyunk.
Csatlakozom Rabkrisztához az Emese napi jókívánságokban.

Kriszta
Nálunk azt mondta a szülésznő, hogy a nyákdugó után 1-2 nap, max. 1 hét a szülésig. Lehet hogy a barátnőd volt az a kivétel aki erősíti a szabályt. Vigyázz magadra és a babára, a szobatársakon meg ne húzd fel magad. Ők végig benn maradnak, vagy várható hogy lesz cserélődés?

Fanny
Nem láttam a Marsi Anikós riportot, pedig meg akartam nézni, de azt hiszem aznap utaztunk.
Viszont pár nappal szülés előtt nagyon látszott az arcán az a különös változás, hogy itt az idő. Anyósom szerint én is meg vagyok már változva. Hát, nem tudom, nekem nem tűnik fel.

Bea
A másik topicban is elkezdte valaki ezt az „engem már senki sem hiányol” stílust, de eléggé el tudja rontani a hangulatot...
Épp gondoltam rátok ( Rád és Kildóra), és csak azért nem írtam le hogy „ Hol vagytok?”, mert sokszor volt már hogy csak ezután a kérdés után jelentkeztetek... Gondoltam most kivárom... :)

Regina
Édes a süni. Ez kölyök lehet, vagy tényleg ilyen pici? És hogy hogy nem gömbölyödött össze? Én még kizárólag csak összegömbölyödött sünivel találkoztam
Kipróbáltátok a medencét? Klassz lehet. Mennyi időnként kell vizet cserélni benne? Biztos tetszeni fog a gyerkőknek. ( Nekem is tetszene) . Olyan jó lenne egyet mártózni ebben a kuka melegben... Én leginkább a szabad vizet szeretem, de ezen a nyáron (túlzott?) óvatosságból ez teljesen kimarad. Bánja a csuda, a cél érdekében :D

Mandula
Nekem is folyamatosan az volt a fóbiám, hogy kicsi a hasam. Még most se nagyon tudom elképzelni, hol fér el bennem egy most már közel 3 kilós babus, olyan hihetetlen és csodálatos
A mozgást én a 17. héten kezdtem érezni, de először nem voltam benne teljesen biztos hogy tényleg az. Nekem a buta gondolatok mindig a „túl kevés”-nek ítélt mozgás miatt jöttek elő, mert sokan írják hogy minden órában többször is érzik. Hát az én lányom sokszor órákig is nyugton van, de mire igazán aggódni kezdenék, mindig behozza a lemaradást...
Csütörtökre és az azutáni időszakra megy a drukk, gondolunk rád, minden rendben lesz. :!:

Rabkri
Olyan helyes lehetett Lili mikor vígasztalt az ablkapucolós történetben :)
A baba pedig lehet hogy épp akkor fog összejönni, mikor nem is gondolnád. Azt mondják, ha megszűnik a görcsös akarás, könnyebben megy.
Én most már tényleg a várakozásra koncentrálok, vasalgatom a kisruhákat, a férjem összeszerelte az új szekrényt a gyerekszobába. Végre kezd szoba formája lenni, olyan jó oda bemenni. Még kiságyat kell vennünk mert amit kinéztünk, elfogyott. Aztán varrom rá a baldachint, majd teszek fel képet ha kész lesz.

Szerintetek jelent valamit hogy ma sokkal többet keményedik a hasam mint régebben?
És a fájás a mensis görcshöz fog hasonlítani vagy a keményedéshez? Csak felismerem majd, hogy arról van szó...

Icus
szücsi_66

szücsi_66

Na mégegyszer... Kép
szücsi_66

Icuskám!
Örülök, hogy 2 in 1 értetek haza, párod fizethet a dokinak! :lol: :lol: :lol:
Inkább mensis görcshöz fog hasonlitani, alul fáj. Fel fogod ismerni, ne félj, még senki nem maradt le a saját szüléséről :lol:
De a kisággyal mostmár igyekezzetek!

melcsi1967

Melcsi

:D :D :D
szücsi_66

Icuskám!
Akkor ha jól értem, te szépen besétálsz, hogy 5 perces fájásaid vannak? Ez lehet az igazi, sajnálom hogy én egyszer sem érkeztem még igy, és már nem is fogok.

melcsi1967

Melcsi

5 perces fájás? Öööööö.... Hol is van az összefüggés? Csak én nem találom?

Kildó, Ágiboszi, Tandrea, Majonéz, Kata.

Hónapok óta nem írtatok. Olvastok még minket néha?????
szücsi_66

sziasztok

Hétvége eltelt,megint 3 napos sörfesztivál volt :lol:

Bulihegyek:)

Kildo köszöni jöl van,csak lakás felujitásuk van.kettöböl három szoba lesz ,Szavaival élve a lakás és a lelke romokba :lol:

Anyosnál laknak,ebböl adodoan nincs gépük :o

Melcsi osztozom Veled már ami a fájásokat illeti,Három gyereket "szültem" de igazábol egyett sem,egyiknél se éreztem igy nem is tudom mi az hogy szülési fájások(ez kimaradt mindegyiknél).
És nekem selesz részem már benne sose.

Emesének sok boldogságot igy utolag is(még beleférunk) :wink:

nekem is van egy Emese nevü ismerösöm de nem hivtam fel,az ok igen egyszerü mikor Nekem van engem se hivott :cry: és ugy vagyok ezzel ha nekem eszembe jut neki mért nem?
Ezt a témát kikellene fejtenem de még tul korán van hozzá(bocs)

szücsi a hasad keményedése nem probléma.természetes jelenség(doki szerint) igaz nekem már félidöben annyira keményedett sokszor megkellet állnom mert lépni se tudtam,kaptam is rá magnéziumot ,habár a szülés ideje elött is fokozodik ha jol emlékszem :wink:

Baba mozgásra visszatérve ,szülés elötti napokba kevesebbet mozognak de ha nem érzed 6 ora hosszat mozogni azzonnal dokihoz fordulni!Ezt még nekem mondta a dokim,sose felejtem el!

Mandula drága valszeg már mozog a baba és érzed is(vagy elfelejtetted mijen) tudod mikor bugyog a hasad :wink:

Lányok nem lehet,hogy Pagáék esetleg nyaralnak? azért nem jelentkezik?

rabkri nosza ha van gép akkor jöhetnek az uj fotok is igaz?

irjatok,hogy holnap reggel a kávém mellé legyen mit olvasnom :wink:

pápuszka

Kép
zsenge

Helló Lányok!

KrisztaNyanya!

Após :x
Nekem az első anyósommal és apósommal is szerencsém volt, ha volt is véleményüm, megtartották maguknak, nem szóltak bele az életünkbe (lehet, ez volt a gond :roll: ), a mostani anyósomat pedig szinte észre sem veszem: éli a világát, behapsizott :wink: , csak arról nem tudom leszoktatni, hogy csokit hozzon a gyereknek :x .
Amikor Dorka született, elkövettem azt a baklövést, hogy Anyuékhoz mentem vele: azt hittem, nem tudok majd vele mit kezdeni. Szörnyű volt! :x Megadta az alaphangot, hogy az első nap után a másodikon is beállított a védőnő: mint kiderült, ellenőrizte, megvan-e még a gyerekem, mert kb. 500 m-re tőlünk a vasúti töltésen egy zacskóban találtak egy gyereket :evil: :cry:
És persze semmit nem csinálhattam úgy, ahogy elgondoltam, mindenbe beleszóltak Anyuék, akiket imádok, de már tudom, kell köztünk az a távolság, ahova már nem tud otthoni papucsban átjönni :shock: :wink:
Úgyhogy teljesen megértelek :? , hülye érzés, de csak a saját érdekeiteket nézd!

Melcsi!

Az élettapasztalat :D 8)
Igen, rátapintottál a lényegre: a kritikát István sem viseli el :evil: Személyes sértésnek, támadásnak tekinti, pedig csak rendbe akarom hozni a dolgokat.
Ma ő főzött, bablevest (mint tipikus nyári kaját :shock: :shock: ), levette a kukta tetejét, és elöntötte az egész konyhát a leves :x Persze rohanjak takarítani, és amikor megkérdeztem, miért nem várt vele, már azon is megsértődött :roll: Mert az a hülye, béna kukta :roll: :wink: :oops:
Ja, és rá akart venni, hogy süssek palacsintát :shock: , aztán mondtam, hogy most azért mégsem, erre kivonult...

Hinta - az szuper! A miénk ilyen beülős műanyag volt, Lili imádta. Előfordult, hogy fejreállt benne, de a lábával kapaszkodott, nem esett ki, csak csodálkozóra váltott a hangja, azért figyeltünk fel rá. Persze majd szívbajt kaptunk, de neki kutya baja sem lett :roll: . Ha megkapjuk az új gépet, vagy megtanulom a szkennert használni, teszek fel olyan képet is, amelyiken alszik - a hintában. :wink:

Pöri próbál felállni - pedig csak most született :lol:

Icus!

Látod, minden rendben, aktív, eleven kiscsajszi lesz. :D Éjszaka mit produkál? Hagy aludni?
Név-kérdésben van döntés, vagy majd a pillanat varázsa?
Csak a lábad dagad? Én a végén már a gyűrűmet is alig bírtam leszedni :roll: A lábadat polcold fel, és pihenj sokat!
Én is valószínűnek tartom, hogy észre fogod venni, ha szülni akarsz :wink: , bár hogy miből, azt tőlem se kérdezd: sajnos én sem tudom, milyenek a fájások...
Szobáról majd kérünk képet!
Vigyázz magadra, ügyes legyél! Ha az arcod is megváltozott, akkor tényleg nincs sok hátra :wink:

Mandula!

Akkor csütörtökön lesz az amnio?
És a költözés már folyamatban van? Vigyázni nagyon magadra, Te csak dirigálj a hintaszékből! 8)

Zsenge!

Sörfesztivál, bulihegyek 8) 8) :wink: Te aztán tudsz élni :!: :lol:

Kildónak kitartás, elvileg még idén nyáron mi is átalakítunk: előszoba-építés és nyílászárócsere vár ránk :evil: :twisted: :shock:

Van egy kismacskánk, Lili tegnap este levelet írt neki: "BOCSÁNAT CICA CSAK MEG AKARTALAK MENTENI A KIFLITŐL" :lol:
Kifli a kissé hebrencs lány vizslánk. A macs jóban van Virslivel, a fiú vizslánkkal, de Kiflit nem bírja. Lili meg a testével óvta a macsekot: a mentőakcióban ráesett :roll: , ezért magyarázkodott neki :lol: :wink:
De ez a lüke macs nem értékelte igazán a levelet: csak rámászott, el se olvasta... :wink:

Nagylányaim Losoncon. Apám nagyon unja a nyugdíjas semmittevést, állandóan csavarognak, nem tudtam, miért kérték el hétvégén a lányok útlevelét :shock: .
Lili meg gyöngyöt fűz, ez az új hobbija, és napok óta nem alszik délután.

Sziasztok!

R.Kriszta

Zsenge! Olvashatsz a kávé mellett, lehet, még jövök újra :wink:
Vendég

sZIASZTOK!
Olyan jó sokat írtatok, szeretem mikor ilyen aktívak vagytok. Mindig végig olvasom és magamban már reagálok is rá, csak mire írni kéne mindig elfelejtem,hogy kinek mit akartam írni. Az állatkás képek tényleg nagyon szépek én is szeretek csak úgy fényképezni, főleg a kertben, majd rakok fel képet.
Szrintem is Szücsiéknél napokon belül baba lesz!!!!!!!!!!!!!!
Hajrá.
Olyan irigy vagyok rátok, hogy még vannak kisgyerekeitek. Mindig arra vágytam,hogyha majd nagyok lesznek a gyerekeim azt csinálok amit akarok.Na most aztán megkaptam, szombaton voltunk (ketteseben az urammal) Velencén, vasárnap igazi békebeli hangulat volt otthon, teraszon ebéd, csend, nyugalom, filmnézés ( uram aludt egy picinykét, úgy 2-3 órát!) ettől a kurva nagy nyugalomtól úgy kiborultam, hogy vasárnap este már bőgtem. Hogy én rám már senkinek nincs szüksége. Amit úgy az eszemmel fel tudok fogni, csak lelke ne lenne az embernek... A férjem ugyan próbált észérvekkel megnyugtatni, de gondolom azért vette az adást, hogy mi a probléma, mert este aktívak voltunk fenemód.(meg ma reggel is)
Most meg végre bejelentkeztem egy dokihoz, aki állítólag "csinál gyereket", egy másik topicban ajánlották, itt van közel, úgyhogy csütörtökön oda is elmegyek.
Hát ezek a hírek, ja meg még valami. Nem emlékszem már ki írta, de mintha úgy vettem volna ki, hogy valakinek van ilyen fényképezőgépes üzlete. Azt szeretném kérdezni, hogy a nyaralás alatt elromlott egy HP dig. fényképezőnk, hol lehetne megcsináltatni? Tud valaki segíteni?
Köszönöm sziasztok, Fanny.
Most magarról teszek fel egy tavalyi horvátországi képet, mert a gyerekeimre haragszok, ja meg a kertről, ha sikerül.
Sziasztok. Na megint csak egy képet tudtam felrakni. Ez van.
Kép
fanny01

Sziasztok!

Csütörtökön lesz az amnio. a Schöpf-Méreiben. Sajnos szerdán du. be kell feküdni, így egyedül kell vonattal mennem és a férjem csak csüt. de. jön utánam. És a keletiből a kórházba is egyedül kell elvergődnöm mert a sógornőm is 4-ig dolgozik és 4-ig kell odaérnem. Nem értem miért kell előző este befeküdni??? :( Taxival megyek majd, de azt sem tudom mennyi idő míg odaérek, azt sem hány km? Útálok egyedül utazni :( !

Melcsi! Mindjárt elindul a kishölgy :) ! Igen, BOLDOG NÉVNAPOT NEKI :!: :!:

Icus! Én meg már nem is emlékszem, hogy mit, miket kell érezni :oops:

Rabkri! Most szombaton fogjuk megkapni a kulcsot, jövőhét végén költöznénk!
Lili nagyon aranyos lehetett a cicával! Jók a kutyanevek :) ! Tehát a kettő együtt hot-dog? :lol:

Most sütöttem ki két nagy tál patiszont meg cukkínit, tiszta hülye vagyok, hogy ilyenbe belefogok 40 fokban :shock:

Sziasztok

KépKép
mandula35

Helló Fanny!

Írtam privit!

Miért haragszol azokra a helyes fiúkra? :wink:

Ez az, tessék csak "aktívkodni"! :wink:
És látom, túljutottál a holtponton babaügyben, jól döntöttél, csak így tovább! :D

És nekünk is szükségünk van Rád!!! 8) :roll: :lol:

Helló!

R. Kriszta
Vendég

Helló Mandula!

De jó, itt vagy Te is! :D

És mi is egy húron pendülünk: igen, az egyik leendő kölyök neve lesz a hot-dog :D :wink: :roll: Őt fogjuk megtartani :D

És cukkini nálunk is sláger, Lili ledvence! :D

Utazás meg befekvés miatt nem irigyellek, de túl leszel rajta, és megnyugszol, és akkor minden rendben lesz :wink: .

Na, megyek, mert egész nap itt ülök, bár ebben az időben nincs igazán kedvem semmihez. :?

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Rab Kriszta !
Nagyon köszönöm, hogy segítettél, ha tehetem már holnap el is megyek. Eldicsekedtem a férjemnek, hogy látod, mire jó az internet, már tudom is hova kell menni, egyébként meg egy csomót kutakothatnék, hogy merre induljak. Szóval küldöm hálámat!
Hogy miért haragszom a gyerekekre? Tulajdonképp én vagyok az oka, miért hiányoznak nekem a saját gyerekeim, igaz? A kicsi olyan önálló, mint egy felnőtt, a nagy meg egész hétvégén a barátnő szüleinél dekkol. Mi meg kettesben ülünk itthon, mint a nyugdíjasok.
Mindez perzse nem baj, meg nem az ő hibájuk, csak nekem nagyon fáj, hogy már nem én vagyok nekik a lefontosabb. Ezen túlmenően - amiben viszont egy kicsit hibásak - hogy nem szándékosan, de azért egy-egy odalökött megjegyzésükkel nagyon meg tudnak bántani, bár tudom, hogy ebben az időszakban egy kicsit én vagyok érzékenyebb. Szóval semmi komoly, csak a lelkem fáj egy kicsit. (nagyon)
Mandula! Szerintem talán azért fektetnek be mert vidékről jössz, (vagy roszzul emlékszem?)gondolom evvel téged akarnak kímélni, hogy ne egy nap utazzál meg megcsinálják az amniót,utánna is pihenni kell.Én is próbálkoztam cukkinival és társaival, de nálunk nem volt sikere, esetleg két rántotthús között egy kis kostoló.
Nem tudom az előző üzenetem, miért lett olyan széles, utálom mikor ide-oda kell gurítani a szöveget.
Sziasztok megyek csresznyét magozni.
Fanny
fanny01

Sziasztok!

Mandula
Tényleg, miért kell neked ideutazni? Ott a környéketeken nem végeznek amniót?
Egyébként Pagától tudom, hogy a Schöpf-Méreiben az a szokás, hogy befektetik az anyukát. Ő tapasztalatból mondtam, nekem viszont sajna nem került erre sor. De az én dokim azt mondta, hogy nem kell befeküdnöm, megcsinálják ambulánsan. (???)
Ugye a magzatmozgást is Te kérdezted. Hát nekem az elsőnél nagyon sokára történt. 20 hetesen! Bár előtte már éreztem furcsaságokat, csak nem mertem ráfogni, hogy az. De a másodiknál is úgy 18 hetes lehettem már, mire biztos voltam benne. Egy ismerősöm ma mondta, hogy 17 hetesen mozdult meg a babája. Egy másiknak meg állítólag már 13 hetesen. Hát ez elég szélsőséges...

Rabkri
Nekem mindkét szülészorvos (fiamé, lányomé) azt mondta, hogy 3 csaszi a javasolt. De a lányom dokija arra a kérdésre, hogy hányat szülhetek így, rögtön mondta a Kenedy-s történetet. (Ha jól tudom, 11-ből 7-et szült császárral).
Egy ismerősöm 4-et szült csaszival, de utána az orvosa már nem javasolt többet neki, pedig még akart 2-3 gyereket. Viszont annak az orvosnak a felesége 5-öt szült úgy.
Szerintem ez egyébként egyéni, de neked biztos belefér még egy legalább.

Icus
Nekem mindkét gyereknél elég sokat keményedett a hasam a vége felé. És elég hamar "le is ment". Nagyon feltűnően. De kitöltöttük az időnket. Vagyis a fiúnál a 40. héten az orvos eldöntötte, hogy kockázatos tovább várni (túl nagy méretek: súly, koponyaátmérő - mindez farral) és egyszerűen kiírta a műtétet. Én pedig nem mertem ellenkezni. Aztán persze orvost váltottam.
A kislánynál pedig a 39. héten magától indult. Egész nap remekül voltam és este 8-kor kezdett fájni a hasam. Éjfélkor még lefeküdtem, de nem volt jó. Viszont a fájások 40 percesek voltak, úgy gondoltam ez még nem az. Végül f3-kor elment a magzatvíz és rögtön - átmenet nélkül 5 perces fájásaim lettek. Tehát nagyon más volt, mint a "nagykönyvben". Mire a kórházba értünk, már tolófájásaim voltak, úgy vittek be a műtőbe, hogy semmi előkészítés, és az orvosom is csak altatás közben ért oda. (műtét volt farfekvés miatt)

A süni egyébként nagyon sokára gömbölyödött össze (tapizásnál) és szerintem nagyon pici lehetett, mert botorkálva mozgott és a tüskéje nem nagyon szúrt még.

A medence jó, a kiscsaj nagyon élvezi. Ádinak meglepi lesz, mert még nem jött haza a táborból.
Egyébként elég óvatosak voltunk a megvásárlásával. Kilestük, hogy az ismerősök hogyan boldogulnak és csak azután szántuk rá magunkat. Hát van vele gond, de ezt tudtuk előre (minden este letakarni, fürdés előtt bogárhullák kiszedése, rendszeres pH mérés és a vegyszerek alkalmazása, vízszűrűt bekapcs./kikapcs.) De ebben a gyerekek is tudnak segíteni.

Hú, most nagyon sokat írtam!
regina3

Fu már irtam 1 tök hosszut és elszállt! :evil:
Tehát. Icuskám!
Ugy értem, ha nem kell előre befeküdnöd, akkor szülni mész be, vagy elmegy a viz, vagy fájásaid vannak. Állitólag akkor kell bemenni, ha 5 perces fájások vannak.
Rabkri!
A lánykád mindig alkot valamit! Azért kéne Neki 1 életmentő kitüntetés. :lol: És a kutyanevek nagyon jók, remélem lesz kiskutyátok! :D
Bizony, Pörike gyakorol, ma épp a fürdőkádban akarta tökéletesiteni a tudását. Kép is készült, majd felrakom.
Mandula!
Az amnio után hazaengednek? Nem árt a zötykölődés?
Fanny!
Én is éreztem hasonlókat Pöri előtt, erre a legjobb gyógyszer 1 bébi. Csak gyakoroljatok, és menj a dokihoz. Ne hagyd Magad lerázni, ha az a szöveg jön, hogy sajnos le kell fogyni 10-20-30 kilót. Nekem is elmondta pár orvos, mire megtaláltam Krizsa Mágusomat. Nála viszont azzal kezdtem, hogy akkor maradok, ha nem jön a szokásos szöveg. Maradtam.,. :D

Lányok, már nem tudom ki kérdezte a szerelőt. Pont Beáéknak van ilyen üzlete, de én tudok itt Pesten, VII.Barcsay u.3., HP szaküzlet.

Köszönjük a névnapi üdvözleteket. A hinta csodálatos, hatalmas kacagások közepette használjuk. Állványos, fix rudas, nem tud kiugrani belőle(remélem)

Paga mi van Veled?

melcsi1967

Sziasztok!

Én is olvaslak folyamatosan benneteket, de lusta voltam írni.
Benjámin nevében is köszönöm szépen az elismerő szavakat. (úgy kb. 1,5 hete voltak) Gondoltam felteszek a nagyokról is régi képeket.( Ők is nagyon szép kisfiúk voltak.) Ehhez előbb viszont be kellene szkennelni a fotókat. Az itthoni készülékkel valamiért mostanában nem sikerül, a férjem pedig mindennap megígéri, hogy másnap a munkahelyén megcsinálja. Remélem most már nem kell sokáig várnom rá.

Bence egy hetet táborban töltött. ez alatt az idő alatt Péter is elutazott 2 napra. Úgyhogy volt, amikor csak hárman voltunk. Mondtam is a férjemnek, hogy mi lenne velünk, ha Benjámin nem lenne. Ülhetnénk itthon kettecskén. Fanny! Teljesen átérzem a problémádat. Hajrá, hogy ez mihamarább megváltozzon!!!

Szombaton 21-en voltunk és még 3 pici gyerek. Ugyanis a férjem 50. és az anyósom 70. születésnapját ünnepeltük.

Vasárnap az Állatkertben voltunk a Libero napon. Pont, amikor odaértünk, elkezdett szakadni az eső. Szerencsére aztán ismét jó idő lett. Három hónappal ezelőtt jártunk ott. Benji sokkal nagyobb érdeklődést mutatott most az állatok iránt. Megismerte az elefántot, a zsiráfot. Mondogatta a nevüket. Még fókashowt is láttunk.

Icus, Kriszta!
Nagyon szorítok értetek és piszkosul irigyellek is titeket. Ezek csodálatos napok és hónapok!!

Mandula!

A Schöpf-Méreibe nekem is be kellett feküdnöm előző nap, pedig kb. negyed órára lakom a kórháztól. Sok értelmét én sem láttam. Szerintem anyagi okai vannak a kórház részéről. Az viszont nagyon jó volt, hogy nem tettek ki azonnal, hanem csak néhány órás pihenés után lehetett hazajönni. Neked amniot csinálnak? Nekem ugyanis chorionbiosziát
fermel

Nem tudom mi történt. Írás közben egyszercsak elment az üzenet.
Akkor folytatom.

Nekem chorionbiopsziát (remélem jól írtam) csináltak és úgy tudom ebben a kórházban főképpen ezt a szűrést végzik. Vigyázz nagyon magadra, nem lesz semmi gond!

Melcsi!
Emesének én is boldog névnapot kívánok!

Rabkri!
Kitartás, sikerülni fog!! Lilihez gratulálok! Belevaló kislány!

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel

Kép Kép Kép Kép Kép

melcsi1967

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?