Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megérkeztünk a hatalmas 2 napos nyaralásunkról Kép Manó elaludt az autósülésben - kb. 500 m-re itthonról.. úgyhogy most az ülésében alszik (persze durcásan).. én meg alig várom, hogy felébredjen, és végre mehessünk aludni .. Kép

... hullafáradt vagyok Kép de jóóó a nyaralás Kép

pussz
R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


Sziasztok!

Cory!

Jó nyaralást és szép idõt is hozzá!

Henke!

Barni nagyon ügyes Kép
Nálunk apa mindig várja, hogy mikor fog Vili egyre többet tudni. Ma megfordult mégegyszer a hasáróé a hátára Kép aztán akkorát vigyorgott,, bár nem tudjuk, hogy annak örült, vagy azért mert mi is mosolyogtunk.

Miz újs vezetásssel?
Én ma voltam gyakorolni (március óta nem vezettem), apa azt mondta jól ment és ügyes vagyok Kép, a beállás is sikerült elsõre (elég nagy az autó), még azt kell megtanulnom, hogyha sír Vili, akkor az autóban ne arra figyeljek, bár az autóban szerencsére ritkán sír, vagy csak ici-picit.

Helena!

Vili már néhány hetesen is átaludta az ájszakát, most meg egy vagy két hete rendszeresen. Mondjuk éjjel van, hogy "feldödög", álmában korábban ilyenkor cicin altattam vissza. Most csak a hasára fordítom, megsimizem és alszik is tovább, azóta javul a pocakfájás is. Bár nem tudom melyik az ok és melyik az okozat a kettõ közül.

Dzsili!

A szennyes ruhát szerintem minden férfi a földre dobja Kép Az elõzõ lakásunkban az volt a kompromisszum, hogy volt egy szék a sarokban a szekrény mögött és oda kellett tenni. No de ez legyen a legkevesebb gondunk egy férfival.

Zsuzsi! Helena!

A fejforgatással kapcsolatos tippet köszi! Még mindig szeret Vili egy irányba nézelõdni, igazából játék a feje fölött van, bárhova teszem mindig csak a baloldala felenézelõdik, no meg álmában is úgy tartja a fejét, ha háton van. Rájöttem miért azt szokta meg, mert a szoba felé nézés nem a falfelé, bár a fejénél ott a rácsvédõ onnan ki se lát, de a hangokat arról hallja. Nappal mikor ébren van egyszerûen az ágy másik végébe teszem a fejét, ott rácsvédõ sincs, kilát és csak úgy tekeregeti utánam a fejét.

AAndi!

Üdv köztünk, bár még én sem régóta vagyok aktív tag itt.

További jó babázást mindenkienk.

Norci
Norci
 


Sziasztok!

Üdv AAndi!

Tomi nagyon élvezi, hogy tud ülni. Most már szinte minden ebédnél velünk üldögél. Igaz, elõbb õ eszik, aztán nézi, ahogy mi ebédelünk. Nagyon jópofa "szövegeket" mond közben.
Már egész jól fel is tud térdelni. Látszik rajta, hogy boldog, amiért máshogy is látja a dolgokat, mint eddig. Rengeteget dumál (tete, gögö, brrrr, ööö, stb.)és szereti püfölni a játékait. Pápára integet és vigyorog Kép

Holnap megyünk 1 napos Balatonra, ahol meglátogatjuk a Dédit, aki nemsokára 92 éves lesz. A lányokat ott is hagyjuk vele az utolsó 4 napra. Remélem, jó idõnk lesz!!!

Jó éjt és üdv mindenkinek!

bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 

 
 

Sziasztok!
Most letettem Danit aludni, igy van egy kis idom irni.
Mostanaban az ejszakak katasztrofalisak! Majdnem rosszabbak mint Dani ujszulott koraban! Kb. 3 honapos koratol Dani ataludta az ejszakat es most par napja 2-3 kozott sirva ebred, csak szopival lehet visszaaltatni es utana 5-6 korul megint. Jobb esetben olyankor meg visszaalszik. Most az egesz ejszakat mellettem toltotte 6 orai szopi utan most elaludt es 8-kor arra ebredtem, hogy eppen a cumit probalja valahogy a szamba tuszkolni. Kép
Arra tippelek, hogy a foga kezd majd jonni (meg egy sincs neki) vagy nem tudom mas mi lehet... Nektek van hasonlo tapasztalatotok?

Bea! Nekem is hasonlo lesz a problemam tejcsi/ mell uggyel. Eleg sokaig tarott nekem, hogy beallt a mellem arra, hogy ejszaka nincs szopi es most gondolom ujra elkezdi majd termelni... napkozben Dani is lenyegesen kevesebbet szopizik...
Kulonben hiaba vonulok el Danival szopizni - meg az elsotetitett szobaban is folyton hasragurul, probalja megfogni az orromat, belenyulni a szamba... mindent csak nem szopizni! Pedig ehes lehet... Kép

Heni! Kanada Ny-i partjan, Vancouverben lakunk. Angol nyelvteruleten. 3 eve elunk itt, Dani mar itt szuletett. Nagyon pozitiv elmenyem volt a korhazrol, a noverek es orvosok is kedvesek, segitokeszek voltak. Szules utan 1 (+1 pot) agyas baba-mama szobaban voltunk ahol a ferjem is ott aludhatott, ami nagyon szupi volt!
Nagyon szeretunk itt lenni, kulonosen a csodalatos termeszet miatt. Rengeteg a to, hegy, erdo, zold terulet. Danit nagyon sok helyre tudjuk vinni setalni - es mar rengeteg helyet neztunk ki kesobbre neki amikor nagyobb lesz. Mar voltunk vele kirandulni. Vettunk egy hatizsakot es abba ultettuk be. Iszonyuan elvezte! Vegig vigyorgott, gugyogott! Tok cuki volt!
Kulonben gratula Barninak! Nagyon ugyes kisfiu! Kép Nagyon edes lehet amikor produkalja magat! Kép

AAndi! Boldog szulinapot Matenak! Kép

Nem tudtok veletlenul (torna)gyakorlatokat amiket lehetne Danival csinalni? Amivel mondjuk lehetne fejleszteni a maszast, ulest stb... es mit szoktatok jatszani a babakkal?

Sziasztok, Danimama
danimama
 
 


Sziasztok!

Tegnap este nagy esemény történt,NAPSUGÁR FEL ÁLLT !!! KépKépKépKépKép
Azóta is gyakorolja boldogan, amibe meg tud kapaszkodni már húzza is fel magát! Elõször odamászott a kis székéhez felkapaszkodott térdelésbe, aztán kiegyenesedett. A következõ lépésben már a bútor no meg a lábam következett.Igaz némiképp még rogyadoznak a lábai de akkorákat sikitozik, mutatja hogy mit tud. Úgy örülök hogy ilyen ügyes, a nagyobb bratyójy is 6 hónapos volt amikor meglépte ezt de nem számítottam rá mégse. Ma fel is vettük kamerával, végre valami amit nem a történés után hetekkel veszek fel.

Henke!

Nagyon aranyos lehet ahogyan tapsizik és egyebek.KépKépKép

Virág!

Össze kéne zárni a párodat az enyémmel mert neki is borzalmas "humora" van, amit szakadatlan népszerüsít is és idõnként be is jön, de mindíg?! Itt a családban meg a környékünkön el nézik neki de amikor valahová megyünk... Néha ciki. Egy óriási csecsemõ iszonyú nagy ÉN tudattal /mert ez nem öntudat/.

Estleg Heni a te apudat ia bedobjuk a "közösbe" mit szólsz aztán stoppoljuk meddig bírják!????

AAndi!

Üdv. köztünk és boldog szülinapot Máténak! A kis fiamat is így hívják. Kép

Rossz híreimis vannak még, mindíg betegek vagyunk,náthája nem múlik, és ma még hozzá délután vagy fél órát úgy ordított hogy még. Ilyent eddig nem csinált / remélem nem is fog/ talán a fogai mert nagyon beindult a felsõ kettõ is szerintem csak napok kérdése, viszont este is nyugtalanul alszik felsír, visszaalszik nem zavar senkit de úgy sajnálom. Ma már fájdalomcsillapítót is adtam neki, hátha, de így se sokkal jobb. Holnap kihívom a doktor bácsinkat nézze meg a lányt.
Na jó éjszakát, kedves holnapot nektek!
dzsili
 
 


Dzsili,
OK, zárjuk õket össze! Szerintem iszonyatosan jól szórakoznának együtt. Kép Napsugárnak gratula! Nem semmi... És gyógyuljatok. Ami meg a hapsik ruha-dolgait illeti: az enyém precízen a hintaszék karfájára rakja mindig a ruháját, és sokszor morog velem, amiért én és a gyerekek a lakás legkülönbözõbb helyein vagyunk képesek otthagyni a gönceinket. Kép

AAndi, üdv köztünk!

bogancsi,
nagyon ügyes a kis Tomi! Kép

Heni,
Barni is nagyon ügyi! Csak kapkodom a fejem, miket tudnak ezek a kis mazsolák! Kép

Újra munkanap. Kár. Olyan jó volt, hogy apuci itthon volt. Kép De csak 3-at kell aludni, hogy szombat legyen Kép Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a jókívánságokat!

Henke: Az elsõ szülinapot csak szûk családi körben ünnepeljük, bár Judit hiányolja a baba-bulit - majd jövõre már neki is lesz! Judit nagyon várta és azóta is Istenként imádja az öccsét, bár néha vannak féltékenységi jelenetek ...

Üdv:

AAndi
AAmn
 


Sziasztok!

Már egy hete nem jártam erre, hiányoztatok! Kép
Sok mindenre már fölösleges is reagálnom. Kép

Zsuzsi: örülök, hogy a járóka-ügy így oldódott meg nálatok. Ha egy kisbaba sokat van járókában, az borzasztóan vissza tudja fogni ám a mozgásfejlõdését! És tudod, az közvetlen kapcsolatban van a beszédfejlõdéssel. Kompromisszumos megoldásként mi azon törjük a fejünket, melyik szobá(ka)t engedjük át Rominak csúszásra-mászásra, és melyeket szigorúan nem. Csak ez nálunk elég bonyolult, mivel szüleimmel élünk...

Danimama: Romi éppen tegnap ült fel elõször magától, 30-án lesz 9 hónapos.

AAndi! Üdv közöttünk! Kép

Sztike! Romola 7 hónapos fordult meg elõször, tehát semmirõl sem vagytok elkésve!

Láttuk mi is a Dunát, tényleg borzasztó. Voltunk ugyanis Kismaroson a Magyar Szigeten, ez viszont hihetetlen jó volt! Most csak egy napra mentünk le, de elhatároztuk, hogy jövõre ott fogunk nyaralni.

Viszont gondunk is van: Romola újabban állandóan lerúgja magáról a takarót éjszaka, és természetesen kb. óránként ébred sírva, hogy fázik (legalább is hideg a kis keze, füle, lába). Persze, most az lenne logikus, hogy öltöztessem melegen, de szerintem hiába adok rá egy bodyt és egy pizsamát (rugdalódzó alakút, tehát a kis lábfeje is be van takarva), ez még mindig nem olyan meleg szerintem, mintha be volna takarva.
(Nem is beszélve arról, hogy én úgy gondolom, alváshoz inkább könnyebb, "lengébb" öltözet volna jó egy picit vastagabb takaróval, mintsem vastag "síruhában" aludni, nem?)
Van valami hasonló tapasztalata valakinek?

Örülök, hogy újra olvashattam rólatok, pussssssz mindenkinek: Laura és Romcsi (8,5 hónapos)
p_laura
 
 


Szia Laura!

Hasonló takaró-gondjaink nekünk is voltak, mi áttértünk a hálózsákra. Van vékonyabb, vastagabb, ujjatlan, stb. Ti még nem próbáltátok? Judit kb. 2 éves koráig ebben aludt, Máté születésétõl fogva "szokja" azóta sincs godja vele.

Üdv:

AAndi
AAndi
 


Sziasztok!
Szeretném elujságolni, hogy a mai napon Luca hasárol hátára fordult, és ezt a mûveletet hangos nyögdécselés közepette többször megismételte!
(Hasra fordítani nekem kell, õ csak a popsiját tudja átfordítani)
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Szia Laura!
Gratula Romolanak a feluleshez! Kép Ez azt is jelenti, hogy nem tudott korabban onalloan ulni? Tehat ha Te ultetted fel? Vagy az onallo ules miota megy neki?
Alvashoz mi is halozsakot hasznalunk. Azt nem tudja lerugni es melegen tarja. Nekunk van egy vekonyabb, amit nyaron hasznalunk (persze nagy kanikulaban meg azt sem adom ra...) es van egy paplan szeru amit hidegebb napokon. Nekunk nagyon jol bevalt!
Borcsa! Gratula Lucanak! Kép
Danimama
danimama
 
 


Borcsa Gratula!

Luca mennyi idõs? Vili is elkezdte már, de eddig még csak kétszer sikerült! Õ 31-én lesz 3 hónapos.

Laura!

Én is a hálózsákot akartam javasolni!

Norci
Norci
 


Sziasztok!

Na, megérkeztünk a nagyizásból. Majd igyekszem "utánolvasni", de azt szeretném kérni, hogy ha van új osztálytárs Kép, vagy valamilyen plusz adatot, változtatást kértetek, hogy írjátok le léci még egyszer v. küldjétek el emilben, hátha elkerüli a figyelmemet.

Velünk annyi a helyzet, hogy Hangus próbálkozik a felállással.Kép

Megint lett szájpenészünkKép, most még kaptunk homeobogyót is a dokinéninktõl.

Mindenkinek pusziKép

Szila&Hanga (aki nemsokára 8 hónaposKép, és éppen most bontja a kábeleket a számítógép körül...Kép)
szila
 
 


Sziasztok!
Elcsendesedett végre a lakás, így van idõm írniKép Olyan rég nem jelentkeztem, szégyenlem is magam rendesen.

Olvasni persze mindig beugrottam, így nem gyõztem csodálkozni, mennyi minden történt, mennyi új dolgot tudnak a gyerkõcök.

A pasi témán jót nevettem. Ezek szerint majdnem minden férfi egyforma. (De vajon, mi nõk nem vagyunk egyformák???) Nálunk is a földön landolnak mindig a ruhák, még a nem szennyesek is. Ez persze csak utólag derül ki. Én szépen módszeresen az összes földön lévõ ruhát beteszem a szennyesbe. A férjem meg persze keresi, hogy hova tettem pl. a bermudáját, amit az ágy mellett hagyott. Hát majd csak rájön egyszer, hogy közvetlenül az ágy mellett 30 cm-re van a szekrényünk, és oda is lehet pakolni...

Szia Danimama!
Jó olvasni, hogy nem csak én vagyok itt külföldre szakadt hazánk lánya. Hogy érzitek kint magatokat? A párod magyar?? Bár a dadada-ból ítélve nem. Kétnyelvû lesz Dani?

Norci!
Mennyit van napközben földön Vili?? A forgáshoz, meg hogy a másik irányba is fordítsa a fejét, jót tesz, ha sokat van földön, ahol minden irányból érik ingerek. Az is tök jó megoldás, amit te csinálsz, hogy napközben fordítva teszed a kiságyba Vilit. Nálunk is ez volt az elején, aztán egyik pillanataról a másikra a másik irányba is forgatta a fejét.
Még egy dolog eszembe jutott. Hol pelenkázod?? Nem abba az irányba néz mindig, ahol pl. a pelenkázó mellett polc van. Nálunk uis ez is bejátszott. Aztán elkezdtem a földön, ágyon... is pelusozni.

Henke!
Nagyon édes lehet Bai! (Mármint nem a harapásával, meg hogy rátok ugrik reggel..., hanem amiket már csinál) Tényleg, mi lett a szopival? Sztrájkol még Barni, vagy csak akkor volt pár rossz napja?

Dzsili!
Hát a kis Napsi nem semmi!!!!!!!!!!! Sose akartam elhinni az anyósomnak, hogy mindhárom gyereke 9 hónaposan indult el, de ha Napsi is már itt tart, hogy áll!!!! Akkor simán lehet, hogy õ is járni fog októberre!!! Gratula neki!!

Laura!
Szerintem is próbáld ki a hálózsákot! Gratula Rominak az üléshez!

Mi ott tartunk, hogy Donci kb egy hete állandóan négykézláb van és elõre-hátra hintázik és közben tátott szájjal nevet. Imádni való, szemlátomást azt próbálgatja, hogy lehet elõbbre jutni. Néha rájön, hogy ha az egyik lábát elõbbre teszi és aztán a másikat, akkor halad. De leginkább még a páros lábas elrugaszkodásnál tart. Imádom.

Na mára ennyi, megyek böngészek egy kicsit.
Puszi: Nyuszimanó
nyuszimano
 
 


Sziasztok!

Nem tûntünk el teljesen, csak mostanában orvost jártunk. Hol én miattam, hol macika miatt.
Ma éppen szegény kis manómmal voltunk vérvételen. Hát borzasztó volt! Holnap megyünk a gyerekorvoshoz az eredmények miatt.
Ha ezzel nem foglalkozunk, akkor egészen jól telnek a napjaink, apuci itthon van a héten szabin és sokat csavargunk együtt.
Jövõ hét vasárnap lesz a keresztelõje Petinek, annak az elõkészületei is folynak.
Szóval nem unatkozunk.
A legújabb produkciója a törpének, hogy hason fekve feltolja a fenekét, felhúzza a lábát és tolja magát, mikor elõre, mikor hátra, de olyan is van, hogy körbeforog. Nagyon aranyos, csak õ már kezd pipa lenni, hogy még nem tud oldalra fordulni. Viszont ma már, átfordítottam és a beszorult kicsi kezét ki tudta halászni maga alól és odanyúlt a macijáért. Lassan, de biztosan haladunk.
Arra mit tudtok nekem mondani, hogy nem akar a kezünkben feküdni, csak ülni. Állandóan húzza fel magát, de persze még nem tudja magát megtartani.

Cory!

Bár már nem olvasod, de jó nyaralást kívánok nektek! És persze mindenkinek, aki még nyaralgat!

Sziasztok

Szilvi és Petike
bszilvi
 
 


Borcsa, Dzsili,
megtaláltatalak Titeket a babaszobában, szavazok is rendületlenülKépKépKép

Szila
Szila
 


Sziasztok!

Nagyon jó volt a Balatonon!!! Bár a víz leginkább térdig ért, és még beljebb is elõfordult, hogy ráugrottunk egy "nagy hullámra", aztán bevertük a térdünket a landolásnál. Viszont nagyon jó volt együtt lenni Dédivel is! Sokszor hiányzik ám, mert végülis 15 éven keresztül laktunk vele együtt. De õ nem akart kiköltözni a városból, mert ott vannak a barátnõi, meg közlekedni is könnyebben tud. Nagyon jó fej 92 éves kora ellenére is, de most azért már látszik rajta az öregség.
Nemrég elment a bõrgyógyászatra és mellesleg megkérdezte, nem tudnak-e adni valamilyen kenõcsöt a karjára, mert nagyon ráncos és ezen mégiscsak kellene segíteni. Erre azt felelte az orvos: hát, ez már a korral jár. Na, Dédi erre úgy megsértõdött, hogy elment egy másikhoz Kép

Miközben jöttünk hazafelé a kocsival, a barátunk hívott minket, van-e kedve férjnek és Daninak elmenni a ma esti spanyol-magyar focimeccsre a Népstadionba. Gondolhatjátok, volt-e!!! Most ott ordibálnak - gondolom Kép

Gratulálok minden fejlõdéshez és javulást a betegeknek!
Jó éjt mindenkinek!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok!
Most fektettem le Danit. Az ejszaka katasztrofa volt! Rengetegszer felsirt; tobbszor szopizott - en meg szedulok az almossagtol... lehet, hogy most aludnom kellene nekem is, de ilyenkor napkozben nem megy...
Voltam ma Danival egy kicsit setalni es a babakocsiban dontott helyzetbol allandoan felhuzta magat teljes ulesbe egyenes hattal es ugy ult vegig. Mondjuk a popsijanal tartotta a kocsi hatoldala. Ha a foldon probalom leultetni akkor meg eldol... de talan mar haladunk az ules fele.

Szia Nyuszimano! Bocs, ha felreertheto voltam. a "dadada" az eppen musoron levo szovegelese Daninak (mint a "dedede" "Dajdajdaj" ) es az apa-t magyarul mondta igy ahogy leirtam. Kép - de azota sem ismetelte meg - kulonben ferjem is magyar. Ennek ellenere Dani ha itt jar suliba akkor persze ketnyelvu lesz.
Mi nagyon szertunk itt lenni - csodalatos a kornyek. Olyan mintha szanatoriumban lennenk annyi a zold. Nagyon szeretek Danival a kornyeken is setalni. Kocsival meg kozel vannak hozzank gyonyoru tavak.
Ti miota eltek Finnorszagban? Meddig maradtok? Szeretsz ott elni? Beszelsz finnul? Vannak hasonlo szavak a magyarhoz? Kép
Kulonben gratula Doncinak a negykezlab muvelethez. Tunderi lehet! Akkor varhato, hogy nem sokara megindul - utana nem lesz sok nyugalmad Kép

Azt mar en is akartam irni, hogy en is szavaztam a babakra a babaszoban! Kép Tenyleg nagyon szep babak! Kép
Danimama
danimama
 
 


Bocsi errol a géprol nem tudok minden ékezetes bet?t irni. No ez jo magyaros, a lenyeget értitek.


Nyuszimano!

Jo hallani feloled.
A pelenkázoban igazad van, mert a kiságy tetejére szoktam tenni a pelenkázót, de tkp. bárhova tehetném, no és onan tok jol látja a zenelo progo forgot, és persze arra néz mindig. Holnap ki is probálom. Egyenlore még nem nagyon tettem Vilit a foldre (k? meg parketta van a lakásban), viszont a nagyágyra annál inkább.

Amugy latva Vili probélkozésait, meg hogy még három honapos sincs és kétszer már megfordult, meg ahogy tartja magát annira nem aggodom. Azért a földre tevéshez be akarok szerezni egy játszomatracot. Novérem kislanylank volt ilyen, ez tkp. egy szonyegszeru vékony matrac. Nem tudja v.ki hogy hol lehet ilyet kapni?.

Norci
Norci
 


Sziasztok!
Henke: a Boby nevet a férjem adta az Ábelnek. Mikor kissebb volt Lilikének hívta, de közöltem vele, hogy: FÜTYIS! úgyhogy így lett Boby.

Norci: a Boby is átaludta az éjszakát néhány hetesen, de védõnõi tanácsra, miszerint túl kicsi (2,7 kg), éjszaka is ennie kell- hát azóta eszik. Hajnalban magam mellé veszem, és így vagyunk reggelig. Ha felébred szájába a cici, aztán már alszunk is tovább. Ez a végetnemérõ szopi! Mostanában van arra erõm, hogy kivárom amíg jóllakik, elalszik, aztán alszom el.

Danimama: jaj de élnék Kanadában. Egy barátunk volt többször, és hát gyönyörû vidék. Milyen ott az idõjárás mostanában?

Laura: csatlakozom az elõttem szólókhoz: hálózsák! Egyik éjjel gondoltam nem adom rá, meleg volt este is. Hajnalban arra ébredtem, hogy jéghideg a gyerek. Én túrtam neki pizsiket (rugit) pár száz forintért, ha nincs nagyon hideg abban alszik.

Bszilvi: mennyi idõs Petike? Boby (26-án lesz 5 hónapos)is mostanában csak ülve hajlandó kézben lenni. Mondjuk õ tartja magát rendesen, sõt elõre-hátra hintáztatja magát.

Lányok! ma a gyerkõc leesett az ágyról. Ezt olyan szörnyû leírni! Hogy hogyan csinálta még mindig nem értjük - a testhelyzetre gondolok. Jól megijedtünk, a férjem nyugtatgatta a Bobyt én hívtam a dokinénit, aki szabin van, de mondta menjünk be a rendelõbe, kapunk beutalót. Úgyhogy volt koponya röntgen, szerencsére semmi baj. Tök bõgtem, mikor el kellet mondani mi történt. Nyugtatgattak, hogy nekik még puhák a csontjaik, a kutacs is nyitva, biztos semmi baj. Nem hányt utána, hanem inkább evett, mert kajaidõ volt, aztán mosolygott is. Tudom, hogy minden gyerek leesik, dehát ez volt az elsõ, és hát jól megijedtünk. Úgy örülök, hogy nem lett semmi baja!

Pusz
Helena
helena
 


Sziasztok!

Minden szülinaposnak nagyon boldog szülinapot kívánok!!! Egy gyakorlati kérdésem lenne ezügyben. Milyen tortát csináltatok a babáknak? Volt egyáltalán sikere, mármint evett belõle ? Minek örült legjobban a szülinapos?

Borcsa: Gratulálok Lucának! Elég korán kezdi!

Dorka elég furcsa ma, alig evett, csak szopirzott és eléggé nagy a pocakja, kemény, próbáltam masszírozni, de nem történt semmi. Talán a fõzelékek miatt fúlyodott fel? A spenót okoz szorulást? A széklete nagyon száraz, mióta fõzelékezünk, ez normális? Nem iszik vizet, sem teát, sem gyümölcslevet, nem tudom rábírni. Mit csináljak?

Ma voltam egy új játszótéren és amit tapasztaltam, eléggé elszomorított, de lehet, hogy én vagyok túl érzékeny. Szóval a babák és a gyerkek mind veszekedtek egymással vagy egy játék miatt vagy mert egy kicsi útban volt, ezért a nagyobbak félrelökték ( a másfél évest a 3-4 évesek). Az anyukák egyáltalán nem védték meg a picit, a nagyokra nem szóltak rá, hogy vigyázzanak a picikre, sõt, ha valaki elvette a másik játékát, akkor az anyuka segített a gyerekének kicsavarni a másik babának kezébõl (persze mértékkel, de mégis így volt)! Így nézve a dolgokat, nem is tudom, hogy kell majd viselkedni a játszótéren a többi gyerekkel vagy anyukával. Vagy edzõdni kell az igazi élethez és ezt már ilyen pici korban el kell kezdeni? Engem megrémített ez a sok verekedés a gyerekek közt, mi van, ha az én gyerekem kis tutyi-mutyi lesz, akkor utálni fog játszótérre járni? Vagy túl érzékeny vagyok?

na üdv:
Zsuzsi és majdnem 9 hónapos Dorottya
zsu26
 
 


Sziasztok!

Húúú... nem is gratuláltam a szülinaposoknak ... Kép ... De akkor így utólag nagyon boldogot! Kép

Úgy néz ki, hogy kilépünk a fogatlanok társaságából Kép Szupercuki (ez a legújabb neve Kép ) alsó metszõi közül a bal már elkezdte repeszteni az ínyét, lehet, hogy reggelre a jobb is ezt teszi, és a felsõk is egész elõre haladott állapotban vannak KépKépKépKépKép ... tuti, hogy harapdálni fog, de a csípdesésével már elkezdte az edzésemet, valószínû azt is kibírom majd ... Kép

Benne vagyunk a nyertesek között a babapont-on Kép .. mámint az augusztusi nyertesek közt ... Kép

na most mgyek aludni, mert Szupercuki is beájult ... vééégre ... Kép

jóéjszakát
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


ja, Dóri is beütötte az orrát, felállásból zuhant le ülésbe és közben az orra végig súrolta az éjjeliszekrényt, így szép piros az orra.:-( Remélem nem tört el, de gondolom, akkor Dorka ordítana...
Helena, teljesen ártérzem, hogy mit érezhettél az esés miatt! :-((

Laura: elfeljtettem gratulálni Romolának a felülésért! mi az a Magyar sziget? ha van weblapjuk, elküldöd a címét?

Danimama: nekem is egy volt pasijelöltem ment ki még a 90-es évek elején Kanadába, Vancouverbe, leveleztünk sokáig (na jó most is). Hihetetlen mennyi szépet írt arról a vidékrõl, fõleg, hogy mennyi mindent lehet ott csinálni a természetben: vadászott, vitorlázott, pisztráng-találkát nézett, helikopteres túra a hegyekbe ... és ez ott nem számított luxusnak!!! ezért is akartam mindenképpen kipróbálni külföldön élni! Németországban is nagyon természetkedvelõek az emberek, ezt a lelkületet jó volt megtanulni (totál városi vagyok), de sajnos a természet mellett az emberek már nem voltak annyira barátságosak :-) Az ismerõsöm nem panaszkodott a kanadaiakra, nektek is van ottani barátotok?

na befejezem, hív a szakdolgozat :-(((
Üdv:
zsu26
zsu26
 
 


Borcsa!
Gratula Lucának a forgáshoz! KépKépKép

Virág!
Pasi ügy megbeszélve akkor. Hát tudod így belegondolva szedegethetsz Te is néhány szanaszét heverõ rucit naponta. Mi a véleményed a pohár mosogatásról? Nálunk olyan mintha legalább tizen laknánk itt, mindíg van mosatlan mert gõzük sincs melyikbõl ittak, vesznek elõ tisztát!KépKép

Szila!
Szia, én is járok neketek is szavazni ám!
Nem sokára álltok hallom, de jó, olyan édesek azokkal a gyõzedelmes mosolyokkal az arcukon, mintha egy magas hegyet másztak volna meg nem az anyu lábát!KépKépKép

Nyuszimanó!
Könnyen lehet hogy 3 hónap múlva el indul egyedül mert a nagy fimnál pont így volt. Õ is jó hat hónaposan állt fel és kilenc hónaposan már elkezdett önállóan járni. Ha egyszer már valami sikeredett nekik akkor azt gyakorolják és fejlesztik tovább rendületlenül. Napocska is alig várja hogy valamiba megkapaszkodhasson és már húzza is fel magát. Egyre veszélyesebb mert ugye fel állni már tud de hogyan tovább? Elõbb utóbb elfárad a kis lába és összeesik mivel még nem tudja hogyan kellene popsira huppani nem gyõzöm elkapni a nõt.
Én is hetetlenkedve fogadtam amikor a nagy fiamat vártam anyu meséit a bátyámról, hogy milyen ügyes volt, hamar állt és járt , azóta már több ilyen babát is láttam az enyémeken túl persze.
Hozzá kell tennem hogy a középsõ gyermekem hat hónaposan kezdett el forogni, nem állni. Én is aggódtam már különösen a bátyja után és akkor még nem volt babanet sem ugye, most már tudom hogy mindegyik mozgásfejlõdés normális .

Donát is úgy nézem nemsokára rá jön a mászás fortélyaira aztán már nem lesz biztonságba semmi!Kép

Szilvi
Napcsiga is ezt csinálta , húzta magát állandóan fel ülésbe, biztosan édi lehet Peti baba ahogyan popsi az égbe pozícióban munkálkodikKépKép

Zsuzsi
Á nem te vagy érzékeny majd megszokod mert hát nagy az Isten állatkertje ahogyan mondani szokás és bizony sok anyukát és gyerkõcöt fogsz találni akiket legszívesebben földbe döngölnél, de nem lehet. Most még jó mert mindenki csak dícséri a piciket, hogy szépek meg aranyosak stb. de ha majd sértegetik szemed fényét az piszok rosz! Addigra megedzõdsz majd! Többnyermekes anyuk tudnánk mesélni igaz?????
Az én lányom sem iszik jóformán semmit a tejcin kívül, õ egyszer eszik felesbe szilárd kajcsit, nem tudom nálatok ez hogy van de Napcsiga nem néz ki szomjasnak inkább csak a pohár szélét rágja ha megkínálom.
Remélhetõleg nem lesz gond a pocakjával!

Rebi
Gratula a fogacskához, és a nyereményhez is!KépKépKép

Helena
Ne okold magad, ha mindíg a kicsit sasolod is elõfordulhat bármi, szerintem te is megpróbálsz mindent idõben észrevenni és megelõzni de nem vagyunk mindentudók csak anyuk!

Pussz: Dzsili
dzsili
 
 


Sziasztok!

Danimama! Romi már tudott ülni egészen sokáig, ha én felhúztam hanyattfekvésbõl ülésbe. De magától felülni most sikerült neki.
Egyébiránt van egy kedves barátom, aki közel lakik hozzád, csak õ határ másik oldalán, az USA-ban él; egy kisvárosban, Ferndale-ben (Bellingham-tõl északra). De az egyik kedvenc étterme éppen Vancouver-ben van. Kép

Borcsa-Boszi! Gratula Lucának! Kép Édes lehetett a nyögésekkel! Kép

Nyuszimanó! Örülök, hogy elõkerültél! Én is várom már ezt a négykézláb hintázós idõszakot! Kép

BSzilvi! Lehet, hogy lemaradtam valamirõl, de miért járjátok az orvosokat?

Norci! Játszószõnyeget mi a Pólus Centerben, a Játékdzsungel-ben vettünk. Kb. 30x30-as polifóm táblák, egy csomagban 10 db van és 2330,- Ft körül van. (Ajánlatos rögtön 2 csomagot venni, errõl is folyton lemászik Romi.)
De szerintem a nagyobb bababoltokban is lehet kapni.

Helena: Kép Kép Kép A leesést mi is átéltük, elõször szintén nagyon megrémültünk, Romi azóta már háromszor leesett, de ez szinte minden családban elõfordul.

Zsuzsi: szörnyû, amit a játszótérrõl meséltél. Én akkor sem fogom ilyen erõszakosnak, nyomulósnak nevelni Romit!

A Magyar Sziget egy rendezvény, Kismaroson a kempingben szokott lenni. Leginkább a Pepsi Szigethez lehetne hasonlítani, illetve annak egy számomra sokkal emberközelibb, konzervatívabb változata. Itt a programjuk, ha érdekel valakit:

[url=http://www.hvim.hu/program_msz2.htm" TARGET="_top]http://www.hvim.hu/program_msz2.htm[/url]

Sziasztok: Laura és Romola
p_laura
 
 


Ha valakit érdekel - CALLANETICS - torna DVD anyag
A Napocska család jóvoltából ftp-n is elérhetõ lesz egy darabig, kb holnaputántól.
Aki nem annyira zseniális informatikából, az szétdaraboltan letöltheti a [url=http://callanetics.uw.hu/" TARGET="_top]http://callanetics.uw.hu/[/url] oldalról. (Rövid útmutató ott található) Még ez sincs teljesen fent, de holnapra ez is meglesz.
Ha valakinek valami nem stimmel, akkor szóljatok!
Hajrá mamik, legyetek szépek!
borcsa
 
 


És egy kis érdekesség, csak úgy! Kép
[url=http://akad.igeny.hu/poen/miabaj/" TARGET="_top]http://akad.igeny.hu/poen/miabaj/[/url]
borcsa
 
 


Dzsili,
nálunk a kiskanalak... Kép Poharakat az IKEÁban vettünk, tudod, azokat a színes mûanyagokat, és minden színnek megvan a tulajdonosa. Így nem keveredik, nem kell újat venni. De a kiskanalak! Két és fél készletünk van (vagyis kb. 15 db) de cirka egy nap alatt, jó esetben kettõ elhasználódnak. Kép De hála Istennek van egy abszolút energiatakarékos mosogatógépem. Kép (A férjem)

Zsuzsi,
nem. Nem kell ilyennek lennünk. Ha túl harcias a gyerekem, kedvesen, de határozottan elmesélem, miért nem jó. Ha tutyimutyi, kiállok az érdekeiért. Persze ezt is anélkül, hogy a másik gyereket, szülõt megbántanám, ha lehetséges. Ha viszont nem lehetséges, akkor megbántom. Szerintem a gyerekemnek fontos éreznie, hogy bízhat bennem. És ha azt látja, hogy az anyukája egy igazságtalan helyzetben egy másik kisgyerektõl sem képes õt megvédeni, akkor nem érezheti szerintem igazán szeretve vagy biztonságban magát. Persze ez csak az én véleményem. Szerintem nem kell utánoznunk másokat, ha nem értünk velük egyet, nem?

Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


SzaBori,
MAJDNEM ÖSSZEPISILTEM MAGAM!!!!!! HÜLYE VICC!Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Virag!

Ne felj, en is. A ferjemmel mindketten belebujtunk a monitorba, ugy kerestuk a hibat! Aztan megtalaltuk! ;o)
borcsa
 
 


Virág, Borcsa!

Hihihi! Így jár aki kiváncsi, miért is pisilt be a Virág.
És hahaha, én is majdnem becsináltam!
Ráadásul nálunk a házimozi hangszórói vannak a gépre kötve 5+1 hangszoró. Egy külön kapcsolóval kell bekapcsolni amit sötétben nem láttam mennyit tekerek rajta. Abban a pillanatban jött haza a férjem is aki aggódva kérdezte mit mûvelek itthon. Kép

bigacsiga Kata

ui: Tök jók a képek a tûzijátékról!!!

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Istenem, de jó! Jól megtréfáltalak titeket! :o))))

Jajj Bigacsiga!
Asszem te írtad a kerti játékok rovatban, hogy tudsz egy Bécs melletti bolhát...
borcsa
 
 


Sziasztok!

SZaBori!

Én rögtön ráklikkeltem a hibákra azt olvaestam, közben nem értettem milyen hangok jönnek a fejhallgatóból, aztán vissza a képhez és leesett Kép

Helena!

Nálunk elsõ perctõl mondta a doki, hogy Vilit éjjel ne ébresztgessem 4520 grammal született. Nappal azért ébresztgettem, de akkor nem nagyon kellett mert kicsit kezdett besárgulni.

Zsu26!

Sajnos a gyereket nem zárhatjuk el a való világtól, és sok olyan szülõ van akinek az értékrendjével nem igazán tudunk azonosulni és õk általában úgyis nevelik a gyerekeket Kép A te gyereked meg valószínû szívesebben fog játszani majd azokkal a gyerekekkel, akiket a te normáidhoz hasonló értékrendû szülõk nevelnek. Ha balhé van, akkor meg szerintem is meg kell védeni.

Virág! Dzsili!

No az én férjemet is hozzájuk lehet tenni. Nálunk a kávéscsészék, és hozzá a kiskanalak is. Ha már nem találok egyet se jövök a dolgozószobájába, aztán megtelik a mosogató, szerencsére csak az egyik készletbõl szeret kávézni. Elsõéves egyetemistaként kollégista volt és soha nem osogatott, ill. ritkán, egy idõ után vett új tányért, azóta fergeteges a javulás, ma elmosogatott, míg Vilit altattam.

Norci
Norci
 


Sziasztok!
A teganpi ejszakank kicsit jobban sikerult (4 utan keltett), gondolom azert mert Dani tegnap este iszonyu almos volt. Napkozben sem aludt sokat es este mar teljesen kivolt. Meghozza pont tegnap vendegsegben is voltunk - azt vegig nyugoskodte (par hete nagyon baratsagtalan az idegenekkel. Komoran nezi oket, majd ha veletlenul az illeto atveszi tolunk akkor tuti elsirja magat) igy hamarabb hazajottunk majd alvas!
Tegnap barhova ultettem (babakocsi, etetoszek vagy hinta) allandoan felhuzta magat egyenes derekkal, nem tamaszkodva a hattamlahoz es ugy ult vegig. Szerintem ez hatarozott haladas az ules fejlodeseben, hiszen eddig ezt nem csinalta.Kép

A jatszoteri tapasztalat eleg elszomorito kepet mutat. Kép Pedig pont az eroszakmentessegre kellene mar kicsi koratol nevelni oket, nem?
Lehet, hogy a mostani idoszak a legkonnyebb?!

Helena! Tenyleg gyonyoru itt a kornyek. Szerintem a legszebb Kanadaban! Kép Most kicsit borus az ido, de szep idot mondtak a het hatralevo reszere. Bar mult heten kanikula volt es azt nagggggggyon nehezen viseltuk! Meghozza ferjem is tulorazott, igy nem tudtunk elmenni sehova. Van egy to a kornyekunkon (20 perc kocsival) amit hatalmas hegyek vesznek korul es kellemes huvos a levego ott delutan. Oda szoktunk kimenni kulonosen a nagy melegben husolni.

Zsuzsi! Par eve rendszeresen Vancouver nyerte meg a vilag legjobb varosa cimet. Van egy ilyen mondas ami igaz is: itt megteheted, hogy delelott napozol az oceanparton es delutan sielsz a hegyekben. Ugyanis a kornyezo magas hegyekben nagyon sokaig megmarad a ho. (nehanynak a mai napig feher a csucsa). Az idojaras nagyon kellemes, telen nem megy 0 C ala a homerseklet, lent ritkan esik a ho, annal tobbet a hegyekben. Viszont kulonosen telen sokat esik az eso az enyhe idojaras miatt. Vannak kanadai barataink is, de zomeben magyarok (tobb mint 10e magyar el csak ebben a varosban!). Nagyon kedvesek, baratsagosak es segitokeszek a kanadaiak.

Na, eldugulok, mert lassan atnevezhetjuk a temat "Kanada"-ra. Kép
Danimama
danimama
 
 


Ez lemaradt:

Laura!

Köszi, majd megnézem, bár én nem polifomra gondoltam, de lehet hogy még jobb is. A játékdzsungel pont kiesik, de mig Zuglóbanlaktunk mindig odajártunk ajándékot venni.

Norci
Norci
 


SzaBorci!
Majd' kiugrott a szivem! Kellett nekem kivancsiskodni... Kép Kép Kép
(kuldom tovabb.... Kép Kép Kép Kép :0
Danimama
danimama
 
 


Sziasztok!

Hát, még nem nagyon sikerült az utánolvasás, de azért bele-bele nézegettem az írásokba. Elég kevésbe sikerült, mert Hanga egész nap mászik, akadály nem létezik a számára, és tegnap ráadásul a tükör elõtt fel is állt.Kép Rátámaszkodott a cd tartóra.Kép

Zsuzsi,
hát ez a játszótéri dolog nem semmiKépKép Egyszer én az orvosi rendelõben láttam hasonlót, de azért ott szerencsére elrendezõdött a dolog.

SzaBori,
a szívbaj jött rámKép

Leesés:
hát, Hangának is sikerült repülnie tegnap egyet.KépKép Fürdetés után öltöztettem, majd a rugit édesapára hagyva (hogy adja rá) elmentem szopi elõtt inni egyet. Mikor visszaértem, édesapa egy fél szempillantásra nem figyelt a jányra, aki úgy látta jónak, hogy a mosógép tetjén gyakorolja a forgást és a felülést. És szépen belefordult a fürdõkádba.Kép Szerencsére édesapa még idõben kapta el, és valszeg az ijedtségen kívül nem lett semmi baja.Kép Csak egy kicsit sírt, és semmilyen folt nem lett rajta.Kép

Az éjszakáink KATASZTRÓFÁlisak. Most már rendszeresen legalább kétszer kel fel éjjel, van, hogy csak nyugicici kell, van, hogy szopik,aztán hamar visszaalszik. Reggel néha nem is emlékszem a körülményekre, emrt szinte félálomban megy az egész. Mindig sírva ébred. Reggel azonban mint egy kis angyal, olyan. Gagyarászik vagy 15 percet ébredés után a kiságyában, játszik a tehenével meg könyvet olvasKép

A Viburcol kúpot elkezdtem adni neki, már egyszer kérdeztem is tõletek, de biztos elkerülte a figyelmeteket, hogy aki használta: mikor lett (és milyen) hatása, és egy nap mennyi kúpot kapott a babci?

Na, megyek aludni, hátha sikerül egy kicsit behozni a kialvatlanságból...

Üdv
Szila
Szila
 


Borcsa!

Sajnos nem én vagyok az illetékes! Kép
Talán Zsomimama, de lehet, hogy én is csak találgatok. Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Szila

Hangának gratula Kép
Látom ti is álldogáltok most már sasolhatsz ezerrel mert Napsi is amit ér abba kapaszkodik hogy fel állhasson,borult már így fel néhány dolog ami nem bírta el a lányt. Ma már az anyuéknál lévõ hálós járókába is fel állt bár megdolgozott vele szegénykém mindíg kicsúszott a lába és ebben a mozgó háló részben nehéz is kapaszkodni de sikerült!

Virág

Képzeld el nekem van egy igazi mosogatógépem immáron két hónapja a garázsban a férjem vette használtan szinte vadi új csak lusta õkelme bekötni. Öt embernél azért nagy segítség lenne képzelheted milyen bosszantó, na erre kössél csomót!KépKépKép

Lányok!
Nem akarok senkit ilyesztegetni de ha megrémültök a játszótéri csetepatékon mi lesz az óvodában meg a suliban!


Pussz: Dzsili
dzsili
 
 


Bigacsiga! Igen, a tipped jó. Idõközben megnéztem, és tényleg... Zsomimama volt... :o)
Na majd holnap felkutatom valahogy.
borcsa
 
 


Szia Szila!
Hanga mennyi idos? nalunk most ugyanez az ejszakai musor megy! Hanga korabban is felebredt ejszaka vagy mar ataludta? Dani 3 honapos koratol atalussza az ejszakat most kb. 1-2 hete ejszakankent altalaban 2x sirva kel. Ugyanugy mint Nalatok vagy csak nyugicici van de szopi utan is hamar visszaalszik. En a fogara gyanakszom (de meg nem igazan erzem az ujjammal, hogy jonne) szerinted mi lehet az oka?

Majd' elfelejtettem mondani, hogy ma majdnem nalunk is "babeso" volt! A hajnali keles utan Dani mellettem szopival elaludt. Persze en is. Reggel felebredt, kicsit nyugoskodott de ahogy kinyilt teljesen a szeme mar csendben volt, igy en visszaaludtam. Arra ebredtem (anyai oszton?) hogy Dani az agy szelen epp meg egyet gurulni keszult. Gyorsan elkaptam, de ugy vert a szivem............ Nagyon kell veluk vigyazni! Kép
Danimama
danimama
 
 


Szila, Danimama!
Csatlakozom hozzátokKép SajnosKép
Nálunk is szörnyûek az éjszakák. Májustól júni közepéig teljesen átaludta Donci az éjszakát, aztán hirtelen elkezdett egyszer felkelni.
Most ott tartunk, hogy átlag 2x ébred, egyszer hajnali 2-3 között, ilyenkor csak vizet kap, pár korty után vissza is alszik, hajnali 4-5 között viszont nem kell neki a víz, csak a cici. Viszont ezen is visszaalszik, kb fél8-8-kor ébred végleg.
Nálatok hogy van???

Én rákérdeztem a védõnéninknél, (tudjátok itt kicsit amolyan dokiszámba megy) és állítólag hajnali 2-3 között van egy éberebb alvási fázis, ilyenkor szoktunk pl. megfordulni, egy korty vizet inni, van aki pl. kimegy pisilni....A babákat ez jobban érinti, ezért ébred pl Donci is olyankor. Na de a hajnali 5?????? Még olyankor sem tûnik éhesnek, inkább csak nyammog a cicin.

Ja a ma éjszaka még zûrösebb volt. Tegnap már fél 9-kor aludt a bébi, én negyed 10-kor ágyba bújtam, gondoltam ,alszom végre egy nagyot. Hát fél12-kor felsírt, felébredt, vízzel szerencsére visszaaludt. Uez volt a szokásos 2-kor. Hajnali 4-kor viszont elkezdett játszani a kiságyban: mászott, hintázott, a lábaival játszott és nagyokat kurjongatottKép Cici a világért se kellett volna nekiKép Visszatettem a kiságyába, 5 perc után elkezdett sírni, gondolom rájött, mirõl is szól a dolog. Aztán cicin visszaaludt (szerencse, hogy van még tejem, nem is tudom mi lenne nélküle???) és reggel 3/4 8-kor ébredt jókedvûen, gagyorászva. Jó kis éjszaka volt, mi??? Ennyit a jó nagy alvásról...

Szila!
Érdekes, szinte nálatok is hasonlónak tûnik a forgatókönyv... Lehet, hogy ez valami egyen-dolog????

Ja amúgy az az érdekes, hogy ezelõtt az elalvással volt gond, mindig csak cicin ment, kb 1 órás altatás után, és volt olyan, hogy még aztán is sírt max. fél-1 órát. Most simán magától alszik el, 5 perccel azután, hogy beteszem a kiságyba. Nagy haladás!!!! Ja napközben is egyedül alszik 2x mésfél-2 órát és egyszer fél-1órát. Lehet, hogy az éjszaka is rendezõdik már egyszer.

Sok gyerekes anyukák! Adjatok tippet!!
Virág, Dzsili, Andi3!
Nálatok nem volt ilyen szitu??? Mit lehet tenni???
Ne mondjátok azt, hogy csak várni!!!!! PleaseKép

Puszi: Nyuszimanó
nyuszimano
 
 


Sziasztok!

Danimama,
Hanga 5 kemény nappal fiatalabb DaninálKépKép. Hanga kb. 5-6 hónapos koráig (3-4 hónapos korától) teljesen átaludta az éjszakákat. Aztán egyszer csak elkezdett felkelegetni (szép magyar szó...Kép), eleinte egyszer, aztán az utóbbi idõben már rendszeresítette a kettõt. Egy még elment, de ez a kettõ már nekem is sok. Nem mondom, hamar visszaalszik, de van, hogy nekem viszont jól kiveri az álmot a fejembõl, úgyhogy elõfordult, hogy alig pár órát alszom csak.Kép

Fogra nem tudok mit mondani, én is gyanakszom, de ha rám hasonlít, akkor még messzi vannak a fogak...Nekem 10 nap híján egy éves koromban nõtt ki az elsõ fogam. Meg hát biztosra nem is merem mondani, hogy fog-e v. sem, mert gõzöm nincs, hogy milyen, amikor egy babci fogzik (mert ugye ez azért nem ugyanúgy zajlik minden gyereknél, és nekem még soha nem volt eddig kisbabcim...).

KépKépKép KÉpzeljétek, ma nem kelt fel éjjel egyszer sem!KépKépKépKépKép Aludtam egy egész éjszakát!Kép Remélem, most éjjel is ez lesz, meg a következõkön is...

Lehet, hogy ma megvesszük a sarokszekrényét a szobájába. Meg valszeg kap egy etetõszéket is. Fa etetõszéket veszünk neki, mert egyrészt az többfunkciós, másrészt meg tegnap tesztelte az unokatesó székét, és nagyon bejön nekiKép Csak úgy élvezkedett benne tegnapKép Vigyorgott, meg csapkodta az asztalt.Kép Enni mondjuk még nem evett benneKép.

Dzsili,
vágyom ám én is egy mosogatógépre, de nem tudjuk hová bekötni a konyhában...Kép.

Sikerült egy picikét beleolvasgatnom az írásokba ám.
Férj:
Hát nekem asszem mintaférjem van.KépKép Mivel rendes agglegény életet élt, mielõtt megismerkedtünk, ezért MINDEN házimunkát tud, és csinál is.Kép Monjuk utál mosogatniKép, de azért ha kell, azt is megcsinálja. Mondjuk a szennyes cuccait állandóan a földre hajigálja, de legalább egy kupacbaKép, hiába mondom neki, hogy rakja a szennyestartóba...Lehet, hogy venni kéne egyet a hálóba is? Sokat dolgozik ugyan, de azért igyexik sokat velünk lenni, idõnként mi is bemegyünk hozzá a dolgozóba.

hálózsák:
Szerintem Hanga nem tudna abban aludni, mert nem tudná a lábai használni, meg ilyenek. Nem tudom, lehet hogy én is kipróbálom. Bár most van egy jó trükköm kitakarózás ellen. Amikor a hátán fekszik, akkor begyûröm a takarót mindkét oldalán egy kicsit a háta alá, és amikor egyszer oldalra fordul, õ begyûri az egyik oldala alá, és amikor már a másik oldalára fordul, akkor azt ugye megint begyûri maga alá, és az másik pedig szépen a hátán van. Még egy pár forgás, és aztán teljesen olyan, mintha hálózsákban lenne. Na, jó hülyén írtam leKép, de azért remélem követhetõ volt.

Rebi,
gratula nektekKép!

Bogancsi,
Tominak grat az üléshezKép!

Minden szülinaposnak, névnaposnak sok-sok pusziKépKépKépKépKépKépKép!

Most már eldugulok, mert rengeteget írtam.

Üdv
Szila&Hanga (aki ma átaludta az éjszakát megintKép)
szila
 
 


Sziasztok!

Szerintem tök jó volt ez a kis virtuális kirándulás Kanadába! Nekem felért egy nyaralással :-))) Talán csinálhatnánk egy sorozatot, hogy, aki külföldön (vagy nem Budapesten) él ír pár sort a környezetérõl, hogy el tudjuk képzelni, milyen is ott az élet (idõjárás, klima, emberek, kaják, hétköznapi dolgok pl. bevásárlás, doki...szülés ott). Persze, ha a többieket is érdekel és a mesélõk vállalják!

Szila, Danimama:
Dorka kb. 4 hónapos koráig egész normálisan aludt, hajnalban egyszer kellett felkelni hozzá hajnali 5-kor, most meg kb. azóta éjféltõl 3-szor kell felkelnem!!! 1. hajnali 2-3 között 2. hajnali 4-kor és 3. hajnali 6-kor és 7-kor kelünk fel. Hozzá kell tenni, hogy én természetesen éjfélkor fekszem le vagy még késõbb, így alig alszom. Dorka már este 8-tól alszik éjfélig egyhuzamban, de akkor nekem még annyi dolgom van, így nem tudok vele lefeküdni :-((
Szerintem a fogától és a ragaszkodástól van ez a nyugicicis szindróma. Állítólag kinõvi. Próbáltam, hogy nem megyek be hozzá, de eredménytelenül, mert csak jobban felhergelte magát. Ha az apja megy be hozz, hogy megnyugtassa, ellöki az apját és félálomban felém nyúl. Hallottam, hogy talán ha egy hálóinget (anyaszagú) beadnánk a kiságyába, kevesebbszer kelne fel, majd kipróbálom.

Végre elértem a szakdolgozatom konzulensét és jövõ keddre beszéltünk talit, na addigra teljesen késznek kell lennem!!!! Nem tudjátok, hogy a szakdolgi beköttetése mennyi idõbe telik és hogy mi tetszik a tanároknak külalakilag ? Aki tud bármilyen tipet adni "hogyan dobjam fel unalmas szakdolgozatomat" témában, annak örök hálám!


borcsa: tök jó volt ez az ijesztegetõs kép! tovább is küldtem a barátaimnak!

Kaja-kérdés: hogy csináljam a sütõtökfõzeléket? fõzzem vagy a sütõben süssem? A húst hogyan tudjátok pépesíteni? A spenótnak van felfújó hatása? Milyen fûszereket hazsnáltok már, milyen adagban? Csináltam céklafõzeléket, elég brutális lett a színe, Dorkának tetszett :-)

na ennyi, mert meguntok!
üdv: zsuzsi és Dorottya (nemsokára 9 hónapos)
zsu26
 
 


Nyuszimanó, Szila!

Csak megjegyzem, Dorkának már 6 foga van, mikor jöttek, akkor óránként kellett felkelnem (éjjel) és mindig nagy harapással kezdte a szopit és ilyenkor nem lehetett fõzelékezni, csak tejci. Szóval, ha ilyen tüneteitek lenne, akkor biztos, hogy a foga miatt kell fel.

sok türelmet!
zsuzsi
zsu26
 
 


Sziasztok!

Üdv itt minden nyaralónak! Kép

Helena, mi is átéltük a leesést, nem hittem el, hogy megtörténhet, amíg meg nem esett... Azóta Barni 2 oldalára párnát teszünk, ez elég arra, hogy álmában ne guruljon túl, meg biztonságban érezze magát. Viszont ha felébred, azonnal felül és elkolbászol, de szerencsére mindig hallat valami hangot, amire be tudok rongyolni, és visszaaltatni.
Nálunk is megint romlott a helyzet alvás terén, de még ha csak éjjel 2x-i kelés lenne! Barnikám folyamatosan a cicin lóg, (el tudjátok ezt képzelni???) egyik oldalról a másikra pakolom, de ígyis beáll a derekam reggelre, és úgy ébredek, mint a mosott sz.r. Ha idö elött kiveszem a szájából a cicit, akkor nyafog, söt ordítani is képes... Múlt héten tök jól beszoktattam az ágyába, legalábbis az elalváshoz, de ahogy apu újra itthon volt este, már nem ment a dolog. Pedig nem mindig ö szokta kivenni!
Barni is szupercuki, de én inkább tornádónak szólítom... Bár nagyon élvezem, hogy fixböl átváltott mobil üzemmódba! Kép
Néha azért mondom neki, hogy ha már kipakolja a zoknis fiókomat, egyúttal rendet is rakhatna benne! Kép
Na sziasztok, most ennyi, jelenésem van Kép.

Henke+Barnika+Andrisapu
gesztenye
 
 


SZiasztok!

Már néhány napja hazajöttünk a Tiszáról, de a gépem folyton lefagy, többnyire akkor, mikor ide akarok írni Kép Talán most nem fog ... mert akkor már sosincs kedvem újragépelgetni.

Ármin tegnap megkapta az elsõ cipõjét! Kép Egyelõre nem hordja, csak hazafelé a kocsiban volrt rajta, az nagyon tetszett neki, hogyha rugdal vele, kopog Kép, viszont én meg azt tapasztalhattam ki, hogy a cipõs gyerek nagggggyon nagyot tud rúgni! Kép Ármin ugyanis mostanában szörnyen hisztizik (amirõl én azt képzeltem, hogy a rosszul nevelt 5 év körüli kislányok specialitása Kép), szóval, szabályosan toporzékol, ha akar valamit, de nem kaphatja meg, nem képes elviselni, hogyha lefektetem a pelenkázóra a tisztába tevéskor. Ahogy megérzi, hogy döntöm hátra, úgy elkezd visítani, mintha nyúznám! Pedig egy csomó "féligtiltott" dolgot is megkaphat(na) ilyenkor. SZóval, minden pelenkázás hihetetlen birkózások árán valósulhat meg! Nálatok nincs ilyen? És hogy bírjátok megoldani?

EZt leszámítva nagyon drága (sõt, ezzel együtt, még hisztizés közben is Kép), rengeteget dumcsizik mindenfélét, tegnapelõtt azt moindta: HOPPÁ, tegnap azt, hogy UGYE, de ezek egyszeri produktomok egyelõre, nem ismételte meg azóta sem, de akkor nagyon tiszta és érthetõ volt mindkettõ. Mindenhová jön-megy, feláll, guggol, térdel, másodpercekre már áll kapaszkodás nélkül is! Kép

És nagyon anyás lett! SZinte pisilni sem tûnhetek el a szeme elõl, hiába marad vele Apa - hogy fogom így a nagyijaira bízni néha?

Hálózsák: nálunk Ármin születése óta nagyon beváltak, nekünk sokféle anyagú és szabású van belõle, mindig másfélét használunk. SZila, nehogy azt gondold, hogy akadályozza a mozgásban! Ármin hálózsákban is úgy mászik, mint a csík, sõt, míg anélkül fõleg a térdén mászik, tudja, hogyha a hálózsák rajta van, eredményesebb és gyorsabb úgy, ha talpon + a kezein lépdel! Fel is tud állni benne, úgy is lépked, szóval, szerintem bátran használjátok!

ZSuzsi! SZakldolgot kötnek pld a Bartók Béla úton (nem tudom a házszámot, talán 22?), egy óra alatt megvan! Nektek nincs megadott szabványforma, hogy mit hogy kell benne csinálni? (hivatkozások, irodalomjegyzék, tartalomjegyzék, jegyzetek, ábrák, egyéb mellékletek, stb)? Vagy mire gondolsz, ami tetszhet egy konzulensnek? (pld. ha az õ elméletére is hivatkozol Kép)

Alvás, felsírás: nálunk is volt, kb. 3 hete ért véget, kb 1 hónapig tartott. Nálunk a pillanatnyi állapoton a ringatás, összebújás, szopizás segített, de hogy mitõl kezdõdött és miért is múlt el végül, nem tudom. Lehet, hogy életkori sajátosság 8 hónapos kor körül.

Mindenkinek gratula az új mutatványokhoz! Mindenkiét végigolvastam becsülettel KépKépKép, de rövid az agyam ahhoz, hogy személyre szólóan tudjak mindenkinek írni Kép

Márti+Ármin
márti
 
 


Zsuzsi!
Én mindkét szakdolimat a Lehel térnél köttettem. A Lehel úton a Róbert Károly körút felé gyalogolva a Westend oldalán az elsõ vagy második utca jobbra. Rögtön az elején van, látni lehet a könyvkötõ "cégért". Nagyon gyorsan megvolt, talán 1 nap alatt(???) Ja és itt volt a legolcsóbb és szép hagyományos keménykötésû borítót csinál a bácsi.

Fõzelékekrõl!
Nem akarlak kiborítani, de itt Finno.-ban tiltott listán vagy 1 éves korig a spenót, a cékla és a saláta nitráttartalma miatt. Fura, hogy otthon meg ezeket tanácsolják adniKép
Kérdezz rá valahol, lehet, hogy otthon más körülmények között termesztik, és ezért adható????

Puszi: Nyuszimanó
nyuszimano
 
 


Szila
bocs hogy igy ismeretlenül kérek tanácsot töled de Ágci azt mondta hogy te tudsz tanácsot adni mert nektek is volt ilyen gondotok .nekem az a gondom hogy tornáztatni kéne petikét mert azt mondták hogy tonustalan mert nem tudja a fejét és a nyakát megtartani petike most 2hetes és idáig majdnem mindenki azt szajkozta hogy tonustalan a nyaka feje és tornáztasam .apukája meg azt mondja hogy ne tornáztasam mert ártok vele itt a babaneten is azt mondták hogy ne tornáztasam meg azt hogy te tudsz tanácsot adni

remélem érthetöen irtam le a problémát
Üdv Csics és a 2hetes petike
csics
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom a tragikus éjszakákat átélõkhöz KépKép Csenge mondjuk soha nem kényeztetett el, mert egy átaludt éjszakánk sem volt a születése óta... legalább nem ráz meg annyira a dolog ... Kép Viszont az az elsõ dolga, amikor felébred (lehet az hajnali 2 is), hogy elindul .. rendszeresen a galéria korlátja felé spurizik. Komolyan elgondolkodtam ma azon, hogy ez így nem lesz jó, nem mehet ez sokáig... egyszer nem ébredek fel, amikor felkapaszkodik a korlátra, és ha leesik, akkor nem lesz mit helyre hozni Kép arra meg még nem jöttünk rá, hogyan tudnánk biztonságosabbá tenni. Max. úgy, ha az egész korlátot lecseréljük egy magasabbra ... az a kisebbik gond, hogy olyan szinten foglalja el az ágyat, hogy szó szerint mi ketten az apjával az ágy két szélén, oldalon fekve egyensúlyozunk, õ meg ide-oda forgolódik meg vetõdik középen.

Szila
Nekünk ajánlotta a Viburcolt a a dokink, aki homeopata orvos is. Mi egy kúpot használunk este, ha úgy érzem, hogy nagyon nyugtalan. Szerintem használ, mert olyankor kicsit nyugisabb lesz az éjszaka.

Márti
Korban ti álltok hozzánk a legközelebb, azt hiszem. A "tünetek" hasonlóak KépKépKépKépKép ... Szupercuki olyan extra hisztiket tud levágni, hogy elképesztõ... bele sem merek gondolni, hogy ez a dackorszakban még fokozódni fog ... Kép
Az "otthagyás" nálunk csak úgy mûködik, ha nem látja, amikor épp lelépek. Ha viszont észre veszi, akkor képes utána "több órán" keresztül ordítani... (10 perc is sok annak, akinek hallgatnia kell... nameg a szív megszakad olyankor...)

A hálózsák nálunk nem vált be, pedig idõnként próbálom, mert Csengu semmiféle takarót nem tûr meg magán éjszaka. Ha be merészelem lopva takarni, miután elaludt, képes erre felébredni. Pedig aztán egy pelusnak tényleg nincs súlya... egy selyemkendõnek meg még annyi sem. A hálózsákban viszont el sem alszik, hisztizik. Lehet, hogy kezdetektõl hozzá kellett volna szoktatni?

Megrepedt a jobb alszó metszõjénél is az íny ... látszik már a 2. fogacskája is ... Kép de ha belegondolok, hogy a csípkedés és a rugdosás után most még a harapás is jön ... inkább mégsem gondolok bele ... Kép

üdv.
Rebi és a 9ésfél hónapos Csenge

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?