Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Forti!

Szerintem is dobd ki az unszimpi dokit!
szabad orvosválasztás van, oda megyünk, ahol emberségesen bánnak velünk.

Én szinte szó szerint úgy jártam, mint TE:
van egy doktornõ / magánorvos, kártyát nem lehet nála leadni /
anno, mikor Patrik fiam volt bébi 9 éve ajánlotta valaki,
akkor nagyon bejött, még éjszaka is átjött ha beteg volt a gyerek / igaz 200m-re lakott tõlünk akkor /

Megvoltam elégedve, fizettem rendesen.
Azóta a dokinéni magánrendelõt nyitott,ahol mindenféle
hiper- szuper gyógymódokat /is/ alkalmaz ( lézer, akupunktúra, stb. )

szóval felhívtam a rendelõjét idén márciusban /egy asszisztensnõ vette fel a telcsit, mondta, hogy nincs bent a doktornõ/
én mondtam, hogy sürgõsen kéne beszélnünk, mert pár hét múlva szülök, és nincs gyerekorvosunk / azóta elköltöztünk
és csak a szomszéd községben van gyerekorvos /
kértem, adja meg a mobilszámát, ismerjük egymást évek óta /
azt mondta nem lehet, ekkor megadtam az én számomat, és vártam a visszahívást...hetekig

végül mégis elértem,azt mondta szóljakl, ha megszületik a baba...
szóltam, eljött.
már az elsõ percben láttam, hogy nagyon megváltozott, olyan
nagyképû, fölényes lett.

meglátta Royalt, a 10 kilós kandúromat / bengáli macskákat tenyésztek / és közölte, hogy õ nem szereti a macskákat ,

Ok, gondoltam magamban, de ha az ember valahova pénzt keresni megy, fogja be a száját, mégha egy oroszlán jön vele szembe akkor is, a véleménye pedig a magánügye, szerintem...

megvizsgálta Melissát, / felületesen / , talált egy csomó
problémát nála / nem részletezem / jól rámijesztett.
Felírta a K vitamint és a Vigantolt.
Közölte, hogy havonta látni szeretné a gyereket, egyébként nem haragszik, ha az oltásokat nem vele adatom be, egyébként beadná / gondolom plusz pénzért /.

Ezek után elkért 6000Ft-ot.
Esküszöm, nem ez tette be a kaput nálam, bár az addigi dolgoktól is kinyílt a bicska a zsebemben, hanem az, mikor megkérdeztem, hogy hol érem el, ha beteg lenne a baba.
Azt mondta a magánrendelõjében / kedd, csütörtök rendel /.

MÉG A MOBILSZÁMÁT SEM ADTA MEG!!!!

Ugyanakkor az állatorvosunk éjjel nappal hívható, bármikor
kijön hozzánk, nemegyszer hívtam éjjel vagy hajnalban,
mikor szült valamelyik cicám és gáz volt.

Ez azért elég nagy kontraszt szerintem.

Természetesen fent említett /doktor/nõt azóta sem láttuk,
biztos gondolja szegénykém, hogy a tarifája riasztott el.
Hát NEM, a BUNKÓSÁGA.

Azóta Melissának új doktornénije van, aki szeretettel fogadott bennünket a szomszéd községben, pedig rengeteg betege van, és körzetes, nem fizetõs.
Mindig kedves hozzánk is, a babához is, rengeteg tanácsot adott, nagyon megbízunk Benne.

Hát ennyi.
Nyugodtan kérdezd meg Te is , a szimpatikus orvost, biztos
elvállal majd.

Autós matricát én is tudok küldeni, ha megírod a címed.

Bocsi Lányok az off-ért, de mindig felháborít, ha ilyen
pályatévesztett diplomásokról hallok.

Puszi: Sheila és Melissa 3,5 hónapos

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Ilke!

Keresd meg Szini Emesét, az "Eszterlánc-lánc" Anyatej Misszió alapítóját, Õ összehoz olyan anyukákkal , akik
tejcsit keresnek a babájuknak.
Nekem már több ízben is segített, mivel sajnos nem tudtam szoptatni a kislányomat.

az emilcíme: anyatejmisszió@axelero.hu

Sheila

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sziasztok!

Kata007!
Nagyon aranyos vagy hogy hianyoltal! Kép Sajnos mostanaban nem nagyon jutok netkozelbe. Madike egyre tobb figyelmet ker maganak, es ugye meg itt a nagyobb lany is es egy csomo inteznivalo. De remelem hamarosan tobb idom lesz es tudok surubben jonni.Kép
Nalunk nem okozott a szoptatas alatt gondot, hogy en vasat szedtem. De tudod minden baba kulonbozo. De szerintem amig nem nyugos, nem faj a pocija es amikor kakil nincs semmi gondja, akkor felesleges aggodni.

Az ujjszopas es cumi temahoz: nalunk Madike mind a kettot hasznalja. Tobbnyire elalvashoz kell neki a cumi, de napkozben oriasiakat cuppog az ujjacskajain. Olyankor olyan edes. En ugy dontottem, legyen az amit o akar. Van amikor o maga teszi be a cumit a szajaba, de van amikor o veszi ki es inkabb cuppog az ujjacskain. Igaz az is, hogy ha lehet nem adom neki surun a cumit, hogy ne olyan gyerek legyen akinek allandoan a cumi log a szajaban. De ha szuksege van ra, akkor termeszetesen megkapja.

Velunk semmi kulonos. Jovo heten mar 5 honapos lesz Madike, mar elkezdett kuszni, es ha van miben kapaszkodnia akkor felhuzza magat ulohelyzetbe es buszken mosolyog, hogy milyen ugyes. Vigyazni kell ra, mert ha elfarad elengedi magat es akkor csak rovid ideig kepes megulni, majd eldol. Na a dolesnel kell resen lenni, nehogy beusse magad. Eddig szerencsesek voltunk.Kép

Mindenkinek jo babazast!
Andysj
andysj
 
 

 
 

Lányok!

Ti hogyan adagoljátok az Espulmisant? Mert nekem nem egészen egyértelmûek a tájékoztatón leírtak. Ugye azt írják, hogy 25 csepp naponta. Akkor, ha jól gondolom, napi hat szopi esetén az esetenként négy csepp. Két napja így csináljuk, de nem nagyon használ. Biztos, hogy így kell?

Köszi, ha írtok.

Dió és az öt hetes Peti
Dió
 


Köszönöm mindenkinek az ujjszopásos hozzászólást. Akkor hagyom.

Ilke!

Én leadom a tejet, mert elég sok van. A védõnénidnek kell jelezni, õ tudja, hogy melyik anyatej gyûjtõhöz tartoztok. Kell a terhes kiskönyved, egy 3 hónapnál nem régebbi tüdõszûrõ (gyorsan megcsináltattam) és egy székletminta. A székletmintához már az anyatejgyûjtõ ad tartályt. Házhoz mennek, viszik az üveget és elszállítják a tejet. Megvan, hogy milyen napokon és hány óra között. Egyébként rugalmasak. Az én fagyasztómban is sok tejcsi van már, ha meg késõbb kevés lesz Dórinak, akkor a fölösleget nem adom le, hanem õ kapja meg.

De mivel a szülésem nagyon zûrös volt és más emberek vérére és plazmájára szorultam, (amit ismeretlenül is nagyon köszönök, mivel az életem múlott rajta) szóval akkor én miért ne segítsek azokon a pici babákon, akiknek ez a tejcsi létfontosságú. Fõleg, hogy tényleg házhoz jönnek érte. Ja és még fizetnek is érte 900 Ft/l adómentesen.

Szóval védõnéni.

Valaki küldene nekem is fölös matricát?

Puszi Pucúr és Dóri 9 hetes
Pucúr
 


Sziasztok

Sheila
Köszi hogy leírtad a te tapasztalatodat a dokinénivel, most már biztos hogy szólok ma neki hogy szeretnénk ha õ lenne az orvosunk.
A matrica felajánlást is köszi, egyenlõre várom Ágcitól, ha esetleg nem érkezne meg, igénybe veszem a tiédet! Kép
De van más jelentkezõ is ha jól látom, küld el Pucúrnak!

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Forti!

Te a IV. kerületben laksz? Olyan jó lenne egy hasonlo korú gyermekkel rendelkezõ anyuka, akivel lehetne sétálni vagy valamilyen közös programot csinálni, mert egyedül nem olyan jó sétálgatni. Mi most a IV. ker. Tél utcában lakunk, de 2-3 hét múlva költözünk a XIV. kerületi Telepes utcába. Viszont anyósomék maradnak itt. Vállalkozó szellemû anyukatársat keresek közös idõtöltésre, sétára.

Pucúr és Dóribaba (9 1/2 hetes)
Pucúr
 


Pucúr
Nem, már nem lakom ott, a szüleim Újpestiek. Én most a XIII-ban lakom, itt is elég rossz egyedül sétálni, bár ma kimondottan jól esett.

Voltunk a doki néninél, aki azt mondta hogy már szebb a popsija Levinek, de azért még mindig csúnya. Bekente megint azzal a kék izével, és mondta hogy vegyek Bepanthen kenõcsõt az nagyon jó. Szerdán megint megyünk le. Most nem sikerült vele beszélnem, mert rendes rendelési ideje volt, csak bevállalt minket az egészséges részen pluszba. Tök rendes volt most is.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Pucúr, majd összefuthatunk az Öv utcai játszótéren. Kép (Bár én XV. ker-i vagyok, itt nincs normális játszó. A húgom is a Telepesben lakik, velük is ott szoktink randizni. Melyik részében fogtok lakni?

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Andysj!
Akkor jól láttam, hogy mostanában hallgatsz! Kép

A kaki ügy úgy látszik megoldodott. Most már minden nap van. Igaz egy kicsit újra teázni kellett hozzá, ami nagyon nehezen ment. Egy kis nehézség árán, pohárból kapott egy kis (bocs a kifejezésért) "fosató teát" Kép. Vagyis gyenge kamillát. Kétszer ivott belõle egy keveset, de azóta minden nap produkál valamit a pelusba, tea nélkül is.

A cumi-ujj dolog nálunk is így mûködik. A cumi csak alváshoz kell, ha elaludt ki is köpi. Van egy picike macis párnája, amit mindig a fejéhez húz, anélkül nem tud elaludni. Ha kiköpte a cumit belefúrja a fejét a párnácskájába, ami nem nagyobb a fejénél, úgy alszik. Ha emlékszel le is volt fényképezve egy ilyen párna, amikor a baldachinos képeket felraktam. Megmaradt a falvédõ anyagából. Csináltam Dancsinak olyan kis fodros párnákat, és Dórinak is egy pici kereket. Hát nem bántam meg, mert ez lett az alvós párnácskája. Viszont az ujjaival tényleg õ is el tud cuppogni.

Gondolom Medike tündéri lehet a büszke mosolyával, amikor valami, számára nagy dolgot csinál. Kép
Nincs új képed róluk?

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Andysj!

Nézd meg a profilomat!
Szóval így alszik... Kép
Ja, és látszik, hogy már neki is van fülbevalója, mint egy igazi kislánynak. Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Kata007
Nem tudom mi igaz belõle, de a dokinéni (a szimpi) azt mondta, hogy a kamilla tea nem jó a babáknak, mert leszedi a bélfalról a bélbolyhokat, ami elég káros. Nem ajánlják!

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Forti!

Tudom, de valamivel el kellett indítani nála a kakit, mert már látszott, hogy erõlködik. A lázmérõre nem akarom rászoktatni. Na meg összesen nem ivott meg 30 g-ot. Ennyi csak nem árt meg egy 3 hónapos babának. Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok!
A kamilla tea, anyósom szerint (nagy természetgyógyász) nagy mennyiségben bélrenyheséget okoz. Ezért nem jó sokat itatni a babával, szerintem a sok, az a napi 1 cumisüveg.

Jó volt olvasni, hogy Andi bejelentkezett, kb. egyidõsek a babáink.
Az Ábel kedvenc szórakozása, hogy ül a combomon ás hintáztatja magát. Akkorákat dob magán hogy elég megtartani. Hiába jólakott, volt kaki, tiszta a pelus. Minden oké, fergeteges a jókedv. Megyek mert egész embert kíván.

Pusz
Helena
helena
 


Ja és úszunk a nyálban!
Helena
helena
 


Kata,
sajnos azt kell mondanom, hogy mindenféle tea ártalmas a kicsiknek, mert megbolygatja a normál bélflórát, ami egyébként eléggé fontos lenne. Nem tudom, teára mennyi idõ, de egy evésnyi tápszer után 2 hétig kell a babának csak szopiznia ahhoz, hogy ez a normál bélflóra visszaálljon. A kaki kihozatalának vannak más módjai is. Kép (Nem kötözködöm, azt csinálsz, amit jónak látsz.) Pl. masszírozni a pociját (bizti próbáltad), tornáztatni, az is megoldás, ha te eszel vagy iszol hajtós dolgokat, de végsõ esetben lehet hõmérõzni. Egy-két hõmérõzéstõl vagy kúpozástól még nem fog hozzászokni Dóri, ne félj. (Mindenesetre jobb, mint a tea.) Az enyéimnek iszonyúan híg volt a kakija sokáig, rengeteget kínlódtak emiatt, minden áldott este "fejni" kellett a kakit, hogy ne szenvedjenek azoktól a pokoli görcsöktõl. Általában 1-2 hónapos korukig ment ez a macera majdnem minden este, és nem szoktak hozzá. Ami persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy más sem fog, de 1-2 alkalom nem árt meg. Jó kakilást! Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sheila,
Köszi!

Pucúr,
Jaj de jó, hogy valakit meg tudok kérdezni! Egyébként a szempontjaink a leadásról elég közel állnak egymáshoz.Kép Azt hallottam, hogy szájmaszk, meg cici fertõtlenítés és egyéb dolgok is kellenek hozzá. Hogy van ez? Te, hogy csinálod? Ha gondolod írd meg mailben. Elõre is köszi! Ha jól emlékszem van egy matricám, ha gondolod el tudom küldeni. Én a IV. kerületben lakom, szívesen betársulnék néha egy kis sétába ha gondolod. De most látom, hogy kültöztökKép.

Egy kérdés:
Szerintetek miért lehet az, hogy mostanában szinte minden evésnél Lili egyíszercsak elkezd nyögni (szájában a cicivel), vörösödik a feje és nyagyon feszít. A cicibõl ömlik a tej, az biztosan nem baj, lehet, hogy a pocija? De akkor miért csak evés közben? Ti tapasztaltatok már ilyet?

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Ilke!

Produktum is van? Nátán is szinte mindig a cicizés közben kakil, ö is nyög és feszit, többször is (viszont az látszik, hogy ennek ellenére nem fáj neki), de csak addig, amig az összeset nem sikerül kitermelnie. Aztán békésen eszik tovább, immár szagosan.Kép (Mondjuk van olyan, hogy elveszem töle erre az idöre a cicit, mert izeg-mozog közben.)

Képzeljétek Nátán mosolyog!KépKép
Már nem csak olyan alvós, "definomvoltahami" mosolyt, hanem tudtatosan (közben néz) és teli pofiból. Olyan édes a fogatlan szájacskájával, hogy összevissza kell puszilni!KépKép

Beszti és a 6 hetes Nátán

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Kata007!

Nálunk ezel kezdõdött a hasfájás.
Elõször én is adtam neki kamillateát,(nekem a védõnõ javasolta) próbáltam a cumiból, nem ment, akkor kiskanállal de 5 ml-t se ivott meg egy nap, de az a pár csepp is használt. Aztán a szopis topicban írták a lányok, hogy egyrészt az átmos, másrészt orrnyálkahártya szárazságot okoz. Azóta nem adok. Ettem én is a hashajtós dolgokat, ittam sok rostosat, csak attól meg olyan folyós lett, hogy azért kellett egyik este lázmérõzni. Egyél ilyen dolgokat, de ne vidd túlzásba! Nekem nagyon bejött az, hogy reggel mikor még nincs tele a pocija megtornáztatom. Ma reggel három kakis pelusa is volt egymás után Kép és elég könnyedén.

Mi van mindenki Zuglóba jár majd játszóterezni? ÉN meg elköltöztem onnan Kép

Norci
Norci
 


Az kiamaradt, hogy ha tényleg árta a kamillatea, akkor hogy merik babteaként árulni a mecsekteát, ami édeskömény kamillavirág kivonattal?

Norci
Norci
 


Sziasztok!

Esküvõn voltunk, Ádámal együtt. Persze, pont akkor jött rá az ehetnék, mikor el kellett indulni a templomba. Az autóban megetettem, de mire odaértünk, már nem volt hely. Végigálltuk az egészet, nem láttunk semmit, Ádám eleludt, a karom meg majd' leszakadt a 6,5 kilója alatt, mert nagy okosan a babakocsit az autóban hagytuk. De kint állni még mindig jobb volt mint bent, mert ott nagyon meleg volt. A vacsora alatt a fiatalúr a babakocsiban feküdt. Feltettem neki olyan kocsira szerelhetõ macikat, és egyszer csak hallom, hogy csörögnek. Képzeljétek, õ egyedül pörgette a macikat! Csak néztem, nem is gondoltam, hogy meg tudja csinálni, csak azért tetem fel, hogy nézegesse õket, ne unatkozzon. Kis ügyes...

Dió!
Az Espumisanból a 25 cseppet egyszerre kell beadni! Mi is azt használjuk -Noéminél is az vált be-, nekünk jó.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok

Ilke
Levi ugyen ezt csinálja evés közben. Az elsõ cicizésnél semmi gond nincs, aztán jön a büfi, mert rettentõ mohó és muszály közben is büfiznünk. Amikor visszarakom a cicire eszik ugyan de közben jár keze lába, nyög, fújtat és vörös a feje. És sajnos nincs közben eredmény lent. Máskor meg simán már az evés elején hallom hogy rotyog a gatyó. Akkor én is jól érzem magam, mert tudom hogy neki is jó. Kép
Amúgy én sem tudom hogy miért csinálja ezt, kb. 2 hete kezdte.

Mi is szoktunk rendszeresen evés elött tornázni, remélem segít neki a kakilásban, ugyan nem szeret tornázni, mindig ellentart nekem. Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Panda!
Én is az Espumisant használom, de a védõnõm azt mondta, hogy 3x8 cseppet adjak teában. Te miben adod egyszerre a 25 cseppet, és mikor?

Sajnos nálunk még mindig javában tart a hasfájás. Nagy bánatomra a levegõztetés sem megy, állandóan felsír, ki kell vennem a kocsiból. A cumit nem fogadja el, 6 félét próbáltam ki. Alig várom, hogy leteljen az elsõ három hónap.

Conti + Betti ma 1 hónapos

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Sziasztok!

Virág!

Köszi a tanácsot, de tudod ilyen kakiltatás ügyben sajnos nagy tapasztalatom van. Dancsi nagyon szorulós volt. A lázmérõ megkoppant a fenekében. Egyszer az orvosnál 4-en kakáltatták meg, mert bele volt sülve a gyerek beleibe. Ne láss ilyet sose, mert én soha nem fogom elfelejteni a gyerek arcát.

Na meg kicsit elgondolkodtató, hogy a szülés után miért mondta két gyerekorvos is, + a gyerek háziorvosa, hogy teáztassam a sárgaság miatt??? Mégcsak nem is egyidõsek voltak, hanem az egyik idõs, a másik fiatal, a harmadik középkorú férfi.

Szóval én nem akarok vitázni senkivel, de ha egy hónapig itta a csipke teát, orvosi utasításra, akkor most 30 g biztos nem árt meg neki. Fõleg, hogy annyit kakilt tõle egy pelusba, mint máskor 4 nap alatt.

Szóval én már mindent kipróbáltam mielõtt a teához nyúltam volna, hidd el.
A lényeg, hogy volt kaki! Kép

Norci!

Igazad van!
Ha annyira ártana, tényleg nem hiszem, hogy árulnák.
Pont ez a tea volt (a Mecsek tea), amibõl Dóri kapott.
Sajnos nekünk nem használt a torna, sem az, hogy én mit ettem, vagy ittam. Nem akarattal, de nekem ment a hasam, nála viszont semmi eredmény. Azért még próbálkozunk, mert még mindig nem a régi a kaki ügy. Ma pl. már megint nem volt semmi.

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Kata007!

Most csak roviden, megneztem a profilod, Dorika nagyon szep!!!!! Olyan edesen alszik. Kép

Nalunk is ajanljak a teat ha a baba nem tud kakilni es mar semmi mas nem jon be. Foleg ha szopizik tole rendesen. Ha hasznal szerintem nagyon jo, minden baba mas es mas, mindenkinek mas es mas hasznal. Ez babaja valogatja. Ezt minden anyanak maganak kell kitapasztalnia a babajan.

Andysj
andysj
 
 


Kata,
OK, örülök, hogy van kaki. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Halihó!

Nyögés és nyöszörgés és rugkapálás ügyben már profi vagyok. Egyszerû az oka a tejcsi eleje meghajtja a pocakot. Lili ezt akkoriban produkálta, amikor kezdett átállni kevesebbszeri kakilásra és mondjuk a kora du szopinál már elég jól tele volt a pocakja, mert addig még nem produkált semmit. Egyszerûen meg kell várni a végét, és aztán folytatni a szopizást, ha egyáltalán éhes még, mert 10 perc alatt is jól lakhat ám egy ekkora baba már.

Bubu
bubu
 
 


szép jonapot Lányok
remélem csatlakozhatok hozátok Kép

Forti
ha nem tetszik a dokinéni akor cseréld le nekem a dokinénim nagyon aranyos és látszik rajta hogy szereti a piciket .

Puszancs Csics és 11napos Petike Kép
csics
 
 


Bubu
de Levi minden evésnél csinálja! És a mellemet közben ha tehetné kihúzná az utcára is, mert elengedni azt nem akarja, közben is tömi a pociját. Sõt van olyan is hogy közben elkezd sírni vörös fejjel, na akkor szoktam tõle elvenni egy kicsit és ha lenyugszik akkor eszünk újra.

Forti

ui: CSics üdv. itt is közöttünk Kép Kép

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Forti!
Peti is így eszik! Én is el szoktam venni tõle a cicit egy kicsit, megböfiztetem, és folytatjuk tovább.

Panda!
Mikor adod a 25 csepp Espumisant? Nem tudom, nekem úgy tûnik, mintha Petinek még nagyobb görcsöket csinálna.Kép

Csics! Szia! Kép

Dió és Peti, aki mindjárt 6 hetes
Dió
 


Csics,
Üdv nálunk!Kép Hogy vagytok?

Forti,
Hi, hi ez a gumicici játék ismerõsKép. Nekem a szopizósfotel mögötti falon nem igen van semmi, de azt a semmit olyan lelkesen tudja bámulni, hogy szinte elfeledkezik az evésrõl. A gyakori büfiztetés nálunk is bejött.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Forti!

Szóval Levi akkor nem csak rugkapál, de már forgolódik is. Persze biztosan most kezdte el minden jobban érdekelni, mint a szopi. Én is ugyanezt csináltam egy kis szünet igazán nem árthat. Ez nem egyszerûen hascsikarás akkor Kép. Örülj neki, hamarosan egyre gyorsabban jól fog lakni -fõleg napközben, amikor még nem fáradt. Ez úgy tûnik természetes velejárója a fejlõdésnek.

Bubu
bubu
 
 


Csics
Lecserélem mindenképpen!! Az a baj hogy amíg terhes voltam nem volt alkalmam beszélni vele, mert már akkor kiderült volna hogy nem szimpi és már akkor kereshettem volna egy másikat. De ami késik nem múlik. Kép

No jó éjszakát mindenkinek.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!
Ilke!
A Boby is ugyanezt csinálja, igaz õ lassan 5 hónapos lesz, de nem most kezdte. Úgy gondolom mikor kezd jóllakni, akkor kezdi el engedi a cicit. Vagyis csak engedné, mert húzza, de az ínyével szorítja. Akkor a legrosszabb mikor a végére harap rá. Ilyenkor jó nagyokat szokott böfizni és jókat rötyög, mintha jóllakott volna. De pár perc múlva folytatjuk a hamit, kell még a másik cici is.

Conti!
A fici fiam is hasfájós volt, én is alig vártam a harmadik hónapot. Addig szinte semmit nem aludt napközben, kb. fél órát egész nap. Egész nap kézben volt. Aztán 2 1/2 hónaposan elkezdett aludni, most minden hami után fél órát alszik. Tudom hogy ez nem vigasztal, de ma már nem is emlékszem azokra a napokra ilyen rémesen. Minden nap tud vmi újat ami elfelejteti, úgy mint a szülést. KITARTÁS!

Beszti!
Az tényleg jó mikor elkezdenek maguktól mosolyogni, alig vártam hogy úgy igazán meg lehessen dögönyözni! Már lehet!!

Tegnap láttam egy két hetes babócát. El sem hiszem hogy a Boby is ilyen kicsi volt, sõt kissebb 40 dkg-al. Komolyan nem emlékszem rá, a kinõtt ruháit szoktam hozzámérni.

Pusz
Helena
helena
 


Conti, Dió!

Csak simán, kiskanálban adom, minden adalék nélkül az Espumisant. Általában dél körül, rögtön szopi után. De szerencsére nem kell minden nap, Ádám nem különösen hasfájós. Dió, ha nem jön be az 1x25 csepp, próbáld úgy, ahogy Conti csinálja (3x8).
Conti, Te mióta adod Bettinek a cseppeket? Nekem azt mondták, hogy csak 1 hónapos kor után lehet használni. Ádámnak kb. 5-6 hetesen kezdett fájni a hasa, akkor kezdtük.
Már nem olyan vészes a dolog, remélem, hamarosan teljesen elmúlik.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Ilke, Virág!

Mind a kettõtökkel szívesen találkozom! Mi a Telepes utca közepén fogunk lakni a pataknál. Anyósomék pedig a Tél utcában. Mindkét helyen sokat vagyunk. Az öv utcai játszót ismerjük!

Ilke!

este, ha idõben érek haza, írok neked mailt!

Pucúr
Pucúr
 


jo napot mindenkinek Kép
Ilke
köszönjük jol .

Forti
nekem is harapdája és huza Petike a cicimet Kép nekem is a végefelé szokot ilyet csinálni .

Lányok
szerintetek mikor lehet kivini sétálni a babákat ? 2hetes korokban és volt valakinek olyan baja a babájával hogy kiütései voltak apro pici kiütések igaz a doktornö azt mondta hogy ártalmatlanok és elmulnak de én mégsem vagyok nyugodt segitsetek

Puszancs Csics 12napos petike
csics
 
 


Csics,
Nyugodj meg, teljesen artalmatlanok lehetnek azok a kiutesek! Valoszinuleg izzad egy kicsit Petike, az orran levok (ha vannak)meg a te hormonjaidnak hatasa!
Ki lehet vinni akar mar most is, husz percre, fel orara, ha az ido normalis (se tul meleg, se tul hideg, nincs szel, eso, stb..)!
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!
Van egy S.O.S. kérdésem (a szoptatás topicban is feltettem, de itt is megpróbálom, hátha nem jár oda mindenki):
szoptatásnál (és sajnos egyébként is) borzasztóan fáj a mellbimbóm. Úgy néz ki, teljesen felázott, pedig szigorúan betartom a 1/4 óra jobb, 1/4 óra bal oldalt, ami elég is a picinek. Az elmúlt napokban már 10-10 perc is megfelel, mégis mostanában romlott a cicim állapota.
Amikor a szájába veszi a pici, sírni tudnék, annyira fáj. Külsõleg is látszik: fehéres foltok, élénkebb piros foltokkal keverve.
Ti mit tudnátok ajánlani, mivel kezeljem?
Amit eddig megtettem:
- Garmastan kenõcs minden etetés után
- szellõztetés
- néha Sudocrem, de ezt inkább ritkán

Nagyon sürgõs lenne, mert nem tudom, meddig bírom és nem szeretném, ha le kellene állnom (erre gondolni is rossz) a szopiztatással, hiszen van tejem rendesen.

A választ elõre is köszönöm,
üdv: Ágota
Ágota
 


Ágota,
Egy kérdés: Elég mélyen a szájában van a cici? Mert elvileg csak akkor fájhat ha keveset kap be belõle. Próbáld meg szerintem, hogy amikor nyitja a száját összenyomni kicsit a mellbimbódat és minnél többet a szájába nyomni (azt hiszem így a legjobban érthetõ). Hátha javít a helyzeten. A levegõztetés tényleg nagyon jó. Próbáld még meg, hogy szopi után a tejcsit és az õ nyálát nem törlöd le, hanem azt hagyod rászáradni, nekem minden kenõcsnél jobban megnyugtatja a cicimet ez a kombinációKép.

Csics,
Lilinek is voltak és néha még most is vannak kiütései, nekem azt mondta a dokim, hogyha ezek jönnek és mennek, azaz egyik napról a másikra elmúlnak, akkor nincs baj. Ha sok van és nem múlik el akkor kell dokinak megmutatni. Ha a hajlatokban vannak, akkor az a melegtõl van valószínû, ha az arcán, akkor a tejcsi lehet a ludas.

Pucúr,
Várom a mailtKép.

Pusz,
Ilke és a 6 hetes Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Ágota
Én is csak csatlakozni tudok Ilkéhez, hagyd megszáradni rajta az anyatejet, nekem az nagyon bejött, nekem is szétszedte a cicimet az elsõ 2 hétben Levike. Azóta semmi baja, hála az égnek.

Levinek is szokott pici piros kiütés lenni az arcán, homlokán, de elmúlik. Akkor az ártalmatlan?? Mert gondoltam szólok a dokinak szerdán ha úgy is megyünk le, hogy mitõl vannak ezek.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Szia Csics!
Még nem is gratuláltam Petikéhez! Sok boldogságot nektek!

Panda!
3. héten kezdtem adni a cseppeket, a védõnõm mondta, hogy lehet.

Úgy örülök, ma végre nem bõgött Betti a délutáni alvásnál, kaptam magam a családdal, és elmentünk 40 percet sétáltunk, utána még a kertben is üldögéltünk egy fél órát.

Egyébként nálunk is vannak kiütések az arcán, én is úgy tudom a tejtõl van.

Helena!
Kösz a biztatást! Tudom, hogy hamar eltelik ez a pár hét a három hónapos korig, csak az a bajom, hogy semmit sem tudok csinálni Bettitõl. Elmegy kb. 20 perc az evéssel, utána fél óra séta büfiztetés céljából. Aztán pelenkacsere, ilyenkor annyira ficánkol, hogy felkeveredik a gyomra, jön egy kis bukás, utána csuklik. A csuklás felidegesíti, újabb séta. Közben emésztõdik a tej, görcsölni kezd a hasi, megfeszíti magát, behúzza a lábait. Ez tart addig amíg el nem alél a sírástól és alszik egy kicsit. Fejni egyáltalán nem tudok, ha nem lenne itt anyukám nem enne a család. Két hétig akartam, hogy maradjon, de három hónap lesz belõle.
Most is anyu mászkál vele, miután az apja 10 perc után megunta.
De mindezek ellenére annyira imádom. Már néha mosolyog magától, és ha nem fáj épp a hasi imád nézelõdni, közben rugkapál a lábával.

Conti + Betti 5. hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Conti!

Az etetés nálunk is mindíg így volt. Próbáld meg, hogy elõbb tisztába teszed, aztán lefekteted magad mellé hanyatt, a cicid felé fordítod a fejét és úgy szopiztatod meg. Ne büfizzetek azonnal, hanem várj egy kicsit. Az is elõfordul, hogy így el is alszik. Nem kell felkelteni. Ha büfizik úgyis kifolyik a száján.

Azóta nálunk nagyon kevés lett a csuklás és a hasfájás is lényegesen csökkent.

Pucúr és Dóri 10 hetes
Pucúr
 


Szia Forti!

Mi is a XIII. kerületben lakunk, ti melyik rendelõbe jártok?
Ha nem lakunk egymástól messze és gondolod, sétálhatunk együtt is a maszatkákkal.
Nekem 3,5 hónapos a kisfiam, Petike.

Szia

Szilvi
bszilvi
 
 


Ágota!

Meg kéne tudnod, hogy mi is az ami fáj. (Tudom, könnyü beszélni...)
De sebszerü nincs rajta? Mert fájni akkor szokott nagyon...
Nem lehet, hogy szájpenész? Nézz a pici szájába, nincs a szájpadlásán és máshol fehér lepedék? Mert ha esetleg van, akkor az lehet, és akkor bórax-glicerinnel töröld ki az ö száját is és a melledet töröld le vele. Ennyit mindenképpen megtehetsz, mert ártani nem árt.
Amugy a mellretevés módja biztos jó?
A szopival semmiképpen ne állj le.Kép Tudom, hogy milyen, ha nagyon fáj a mellretevés, mert nálunk az elején nagyon kisebesitette mindkét mellemet, és még csak az egyik gyógyult be. Ugyhogy a másiknál még mindig én is sirni tudnék, és csak azért folytatom a szoptatást, mert tudom, hogy meg fog gyógyulni, és a babám a legjobbat kapja igy.

Csics!

Kiütés: melegkiütés is lehet, ez gyakran elöfordul a pici babáknál ilyen melegben. Ha za, akkor tényleg teljesen ártalmatlan, figyelj arra, hogy ne öltöztesd túl. Akármilyen picuri is csak annyit adj rá ruhát, amiben te is jól éreznéd magad.

Forti!

A kiütés attól is lehet (fejen), ha bukott és azon alszik. Én textilpelust teszek a feje alá, gyakran cserélem, de még igy is elöfordul, hogy nem veszem észre idöben, hogy bukik és azon pelenkán alszik (hiába büfiztetem rendesen, ez néha elöfordul).

Conti!

Pucur által irtakhoz csak annyit tennék hozzá, hogy ha fekve szoptatsz, akkor semmiképpen sem csak a fejét fordits magad felé, mint ahogy Pucur javasolta, hanem az egész testét. Nem jó, ha a szopinál a babának el kell forditania a fejét (persze lehet, hogy nem okoz gondot, de jobb nem próbálkozni Kép).
(Bocs, Pucur!KépKép)


Beszti és Nátán (aki 6 hetes)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Ágota!

Olvasd a www.lll.hu oldalt, ott sok hasznos dolgot megtudsz a helyes mellre tevésrõl. Ja ha rosszul van a szájában, akkor tök mindegy, hogy negyed órát vagy 5 percet van mellen feláztathaja. Ha jól van mellen, akkor órákig is szopizhat.

Csics!

Kiütések: Vili is ugy nézett ki eleinte mint egy érett kamaszfiú, mintha pattanásai lennének, azok az én hormojaimtól voltak és el is múltak.

Norci
Norci
 


Beszti (és mindenki)!

Érdekesek ezek a szoptatási testhelyzetek. Tudom, hogy az a helyes, ha az egész gyerek felém fordul, nálunk ez mégsem megy. Én ülve szoptatok, a baba alatt és a kökyököm alatt is van párna. A szopi elején minden "szabályos", de idõközben Ádám a hátára fordul, csak a fejét fordítja a cici felé. Megpróbálom visszigazítani, de olyankor addig fészkelõdik, amíg újra a hátára nem kerül. Gondolom, ez nem baj, mert saját maga akarja így. Nekem nem fáj így a szoptatás, tehát valószínûleg jó technikával szopik. Vagy mégsem?

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Panda!

Dóri ugyanígy csinálja.
Amikor elkezdjük õ is szembem van, de utána addig mocorog amíg Ádám. Vagyis a hátára. Ha fekve szopizunk egy nagyon vastag párnával ki is támasztom, hogy az oldalán feküdjön, de azt is arrébb tologatja. A hátára fekszik, a feje oldalt, és úgy folytatja.
Dóri is ügyesen szopik, kiüríti a cicit, nekem nem fáj a szoptatás, tehát én is kíváncsi vagyok a többiek véleményére.
Ja, még annyit, hogy amikor pici volt, akkor végig szemben volt velem szopizáskor.

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Szilvi
Mi a Révész utcai rendelõbe járunk.

Köszi a kiütésre a válaszokat, megkérdezem majd a dokinénit is. Levi nem szokott már visszabukni tejet, ha leteszem aludni.

Viszont képzeljétek kopaszodik a fiam Kép Kép
Úgy hullik a haja hogy öröm nézni, mint a kiskatonáknak kétoldalt kopik ki, minden tiszta haj. Remélem azért nem lesz teljesen kopasz, bár úgy is imádni fogom Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Kata, Panda!

Szerintem a szopis testhelyzetek elsösorban akkor nagyon fontosak, ha a baba nem jó technikával szopik vagy kisebesedik a mellbimbó stb. Ha már jól csinálja, akkor nem gondolom (bár lehet), hogy bajt okozna ha másképp csinálja. Én most nagyon figyelek rá, hogy minden jó legyen, mert valami nem volt oké, ha igy sikerült kisebesitenie. De a nagyobbik fiamon nagyon sokat nevetgéltünk az apjával, mert nagyon fura testhelyzetekben is tudott szopizni, ö egyáltalán nem sebesitette ki a mellemet, nagyon kellemes volt végig a szopi, volt, hogy órákig szopizott, mert elaludtam közben (persze a fura testhelyzetekkel nem 1-2 hónaposan, hanem 4-5 hónapos korában szórakoztunk).

Panda!

Ha nem fáj, akkor biztosan jó a szopitechnikaKépKép, ezen ne is gondolkodj. Azt hamar észrevennéd ha nem lenne jó.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?