Ágota!
Meg kéne tudnod, hogy mi is az ami fáj. (Tudom, könnyü beszélni...)
De sebszerü nincs rajta? Mert fájni akkor szokott nagyon...
Nem lehet, hogy szájpenész? Nézz a pici szájába, nincs a szájpadlásán és máshol fehér lepedék? Mert ha esetleg van, akkor az lehet, és akkor bórax-glicerinnel töröld ki az ö száját is és a melledet töröld le vele. Ennyit mindenképpen megtehetsz, mert ártani nem árt.
Amugy a mellretevés módja biztos jó?
A szopival semmiképpen ne állj le.
Tudom, hogy milyen, ha nagyon fáj a mellretevés, mert nálunk az elején nagyon kisebesitette mindkét mellemet, és még csak az egyik gyógyult be. Ugyhogy a másiknál még mindig én is sirni tudnék, és csak azért folytatom a szoptatást, mert tudom, hogy meg fog gyógyulni, és a babám a legjobbat kapja igy.
Csics!
Kiütés: melegkiütés is lehet, ez gyakran elöfordul a pici babáknál ilyen melegben. Ha za, akkor tényleg teljesen ártalmatlan, figyelj arra, hogy ne öltöztesd túl. Akármilyen picuri is csak annyit adj rá ruhát, amiben te is jól éreznéd magad.
Forti!
A kiütés attól is lehet (fejen), ha bukott és azon alszik. Én textilpelust teszek a feje alá, gyakran cserélem, de még igy is elöfordul, hogy nem veszem észre idöben, hogy bukik és azon pelenkán alszik (hiába büfiztetem rendesen, ez néha elöfordul).
Conti!
Pucur által irtakhoz csak annyit tennék hozzá, hogy ha fekve szoptatsz, akkor semmiképpen sem csak a fejét fordits magad felé, mint ahogy Pucur javasolta, hanem az egész testét. Nem jó, ha a szopinál a babának el kell forditania a fejét (persze lehet, hogy nem okoz gondot, de jobb nem próbálkozni
).
(Bocs, Pucur!
)
Beszti és Nátán (aki 6 hetes)